Vidi punu verziju : trcanje
marentze
01.04.2005., 18:33
aloha.ej imam jedno pitanje.poceo sam da trcim,negde oko 5 km dnevno,pa me zanima da li se na taj nacin moze skinuti salo sa stomaka i bokova?tnx
Profimare
01.04.2005., 20:16
Moze ali bi trebao da ubacis i neke vezbe za stomak...
Sve moze samo zavisi sta ti radis.Koliko puta nedeljno trcis koliko dugo trcis, sta ti je cilj i sve sto ide uz to.
Znaci nije to tako jednostavno samo krenem da trcim i evo ga ja zategnut i jak kao sajla.
marentze
01.04.2005., 21:07
pa ja trcim 4 ili 5 puta nedeljno,jedem normalno,s tim sto sam smanjio hleb i izbacio slatkoise.ja ocu da stesem bokove,i malo doope.nista vise.ali najbitniji su mi bokovi.
Pozdrav
Fora kod trcanja ajd da kazemo dugih deonica jel sad to zavisi za koje vreme ti pretcis 5 km. je sto organizam koristi najvise masti kao izvor energije. Takodje dolazi do razlaganja misica pa zato dugoprugasi imaju 50 kila sa krevetom.
Posto organizam koristi u najvecoj meri masti on ima potrebu da stvara zalihe masti, pa moze da se desi posle nekog vremena sto zavisi koliki si pocetnik tj. da li si ili nisi nista radio pre da to vise nema efekta za tvoj cilj. Najbolja varijanta je da u toku nedelje kombinujes i vezbe snage, ali i trcanje na kratke deonice tj. sprinteve. Najveca je zabluda kad se misli da sprintevima neces da koristis masti e pa naprotiv i tu masti imaju ulogu u izvoru energije.
Masti u drugim deonica daju oko 70% energiju, a u kratkim oko 40ali zato je rad mnogo tesi pa je samim tim i potrosnja energije veca.
Prost primer ako za trcanje dugih deonica koristis 100 kal , a za sprint koristis 300.Prostom matematikom dobijes da na 100 kal masti u dugim deonicama daju 70 kal, a ostali izvori 30kal dok u sprintu masti daju 120 kal, a ostali izvori 180.
Nadam se da si shvatio donekle kako metabolizam funkcionise i da je najbolja kombinacija ako radis sve ali umereno jel ne treba preterivati ni u cemu pa ni u sportu.
Pozdrav i izvini ako sam smorio.
marentze
02.04.2005., 11:01
nisi bre smorio.samo ti pisi.:)pa pazi ja nesto ne gotivim trcanje bash puno,ali pre ovoga nisam ja sedeo po ceo dan za kompjuterom,igram ja basket,krecem se..pa recimo da ja tih 4 i nesto km pretrcim za oko 40 minuta sa 2 ili 3 odmora(to je 2.3 km u jednom pravcu,znaci dodjem do kraja,iskuliram,pa nazad)to mu dodje da trcim nit brzo nit sporo,onako umereno.kazes da ja ovako mogu da izgubim misicnu masu?e to nikako ne bih hteo!meni je najbitnije da samo taj stomak stesem.znaci,da li je moguce da skinem to sr*nje,a da ne izgubim misicnu masu,s tim sto nemam vremena za teretanu ovih par meseci.tnx
to sto ti radis nije neko problem i nece dovest do razgradnje misica ili katabolizma.mozes da ubacis i u trening sprinteve kao i vezbe snage tipa sklekovi cucnjevi, trbusnjaci, iskorak i slicne vezbe.
Sta mozes da uradis.. to je da istrcis krug od 20 min. pa onda uradis vezbe snage i onda opet istrcis 20 min.
toliko od mene.
Ako te smara trčanje probaj sa biciklom.
Zdravije je, jer štedi kolena i kukove. 8)
marentze
05.04.2005., 13:11
ma trchim bre ka' vetar.mogu da trcim bre i ocu i za mesec dana cu da skinem trecinu krofnice.:)bre!valjda:)jel da radim te cucnjeve i trbusnjake?
mile222
12.04.2005., 09:56
ma trchim bre ka' vetar.mogu da trcim bre i ocu i za mesec dana cu da skinem trecinu krofnice.:)bre!valjda:)jel da radim te cucnjeve i trbusnjake?
probaj sa hranom i videces samo malo vise presno i nestaju krofnice
marentze
18.04.2005., 21:12
e ljudi ovo radi!tako da ako neko hoce da smrsaidealno mu je da krene sa trcanjem(nista preko 6km dnevno)i da smanji klopu,pogotovo uvece(ja jedem sta mi se i kad jede,nista nisam izbacio,samo smanjio).necu da kazem kolko sam skinuo da se ne ureknem,al eto trebace mi jos 20-ak dana:)srecno