Vidi punu verziju : razvod
razocarana
15.09.2003., 14:49
razvod
kako ziveti posle pucanja braka,kako se snaci u
sadasnjosti,kako steci nove prijatelje i vredi li
posle velikog bracnog ljubavnog zivota ulaziti u
neki nov i ponovo traziti zivotnog partnera
vrlo zajebano
naravno da neces umreti jer se razvodis
i naravno da ce doci neko drugi kad tad
ali kakve to veze ima sa astrologijom?
Naravno,treba odbolovati. Ili se zatvoris i prestanes da verujes sebi(da li sam uopste zenstvena? pametna?...itd)i drugima(sta ako me ponovo neko povredi?...), ili, da bi se zastitila od novog bola pocnes da se ponasas sasvim drugacije,postajes zavodnica (a u stvari bi zelela da si u kuci, sa decom... )i "prozdires" muskarce. Usput mozes i da se izubis...A to je najgore. Zato, treba prvo odbolovati.
natasa471
17.09.2003., 10:29
Naravno,treba odbolovati. Ili se zatvoris i prestanes da verujes sebi(da li sam uopste zenstvena? pametna?...itd)i drugima(sta ako me ponovo neko povredi?...), ili, da bi se zastitila od novog bola pocnes da se ponasas sasvim drugacije,postajes zavodnica (a u stvari bi zelela da si u kuci, sa decom... )i "prozdires" muskarce. Usput mozes i da se izubis...A to je najgore. Zato, t
reba prvo odbolovati.
To zaista jeste tako treba vremana da sve prodje,ali je nemoguce naci vremena za samocu jer sam okruzena najblizima a oni stalno brinu da ne padnem u depresivno stanje jer mi je brak i porodica po starom vaspitanju bila i ostace na prvom mestu.A tesko je i objasniti ljudima da vam nije do provoda i ovako povredjena plasljivo prilazim drugim ljudima i u svakom muskarcu ja vidim svog pijanog muza.A da sve bude gore probala sam da budem s nekim, a taj neko je vec ozenjen.Jos jedno veliko razocarenje......
natasa471
17.09.2003., 10:34
vrlo *
naravno da neces umreti jer se razvodis
i naravno da ce doci neko drugi kad tad
ali kakve to veze ima sa astrologijom?
To zaista nema nikakve veze sa astrologijom ali sam ja greskom poslala poruku na adresu astrologije.
Ako sam poremetila vase svakodnevno listanje poruka i time vas na momenat vratila na neki vama nebitan tekst oprpstite
samo opusteno....vrati se sebi, radi sve ono sto si volela pre braka. Ne pruzi se svima jos jedna sansa!
P.S. Jako si hrabra. Kako si uopste resila da prekines sve to?
natasa471
18.09.2003., 10:47
samo opusteno....vrati se sebi, radi sve ono sto si volela pre braka. Ne pruzi se svima jos jedna sansa!
slagala bih te kad bih rekla da sam ja prekinula,raskid on hoce za vrame svakog pijanstva ali je zadnjeg puta ne samo zahtevao nego i otiso.ja bih mu sigurno i oprostila kao sto sam i do tada radila jer sam naucila da cutim slusam i trpim samo da bih on kao otac ma kakav bio,ostao pored dece,ali je moja porodica ovoga puta rekla stop kraj uzasu,i normalno da sam se posle svega vratila u roditeljsku kucu i tu nastavila da zivim sa jednim sinom,dok je ostalo dvoje dece mnogo daleko od mene.on normalno i sad moli za nastavak prekinute serije ali sam ja konacno shvatila da on nije vredan moga truda.nasla sam sebi posao,radim,decu slabo vidjam jer mi se on sada sveti preko njih.
tebi hvala na podrsci jer mi je itekako potrebna bez obzira na to sto sam van braka vec dve godine jos uvek je lepo cuti da neko u danasnjem svetu saoseca s`vama i sto je jos bitnije seti se da za vas odvoji koji minut ovog brzotekuceg zivota
hvala
slagala bih te kad bih rekla da sam ja prekinula,raskid on hoce za vrame svakog pijanstva ali je zadnjeg puta ne samo zahtevao nego i otiso.ja bih mu sigurno i oprostila kao sto sam i do tada radila jer sam naucila da cutim slusam i trpim samo da bih on kao otac ma kakav bio,ostao pored dece,ali je moja porodica ovoga puta rekla stop kraj uzasu,i normalno da sam se posle svega vratila u roditeljsku kucu i tu nastavila da zivim sa jednim sinom,dok je ostalo dvoje dece mnogo daleko od mene.on normalno i sad moli za nastavak prekinute serije ali sam ja konacno shvatila da on nije vredan moga truda.nasla sam sebi posao,radim,decu slabo vidjam jer mi se on sada sveti preko njih.
tebi hvala na podrsci jer mi je itekako potrebna bez obzira na to sto sam van braka vec dve godine jos uvek je lepo cuti da neko u danasnjem svetu saoseca s`vama i sto je jos bitnije seti se da za vas odvoji koji minut ovog brzotekuceg zivota
hvala
Nije izgovor da ostanesh sa nekim "samo zbog dece" (iako se on najcesce upotrebljava), jer je nekad deci bolje da imaju jednog roditelja, nego dva rastrzana, spremna da se pocupaju svakog momenta. Pricam to sa aspekta deteta.
Drago mi je da si resila da prekinesh lanac, sada dok josh mozes, i dobro je da imash podrsku tvoje porodice.
Kako se to on sveti preko dece?
E drage moje,tako nam je sudjeno u zivotu,da patimo i patimo.Imam dete,ne zivim sa svojim dragim,kog do dan danas nisam prebolela.Ja sam na jednoj strani sveta a on na drugoj. Za dete i ne pita,kao da ga nema,a on dusa mamina na njega lici,pa me pita:Mama,zasto ja nemam tatu a sva deca imaju?Srce mi se cepa,a on ni tel.da pozove.Imam puno prilika za brak ali nemogu da se odlucim na taj korak,sve mislim da ce doci,da ce sve biti kao i pre,godine prolaze i prolaze............nista.Pisacu vam jos drugi put,ako neko zeli da me posavetuje ili cisto ako ima problem slican kao i ja neka mi pise........Usamljena majk
natasa471
19.09.2003., 11:57
E drage moje,tako nam je sudjeno u zivotu,da patimo i patimo.Imam dete,ne zivim sa svojim dragim,kog do dan danas nisam prebolela.Ja sam na jednoj strani sveta a on na drugoj. Za dete i ne pita,kao da ga nema,a on dusa mamina na njega lici,pa me pita:Mama,zasto ja nemam tatu a sva deca imaju?Srce mi se cepa,a on ni tel.da pozove.Imam puno prilika za brak ali nemogu da se odlucim na taj korak,sve mislim da ce doci,da ce sve biti kao i pre,godine prolaze i prolaze............nista.Pisacu vam jos drugi put,ako neko zeli da me posavetuje ili cisto ako ima problem slican kao i ja neka mi pise........Usamljena majk
Draga moja
Mislim da on nije vredan tvog cekanja.i ja sam volela svog muza vise nego sebe i evo sada posle toliko vremena ostala sam sama sa jednim detetom,a ostalo dvoje dece i nemogu da vidjam jer gospodin suprug misli da samo ako se vratim njemu mogu da budem sa decom.Ucene traju godinama,mnogo mi je tesko bez dece ali vise nemogu da trpim uvrede,i njegova pijanstva.A on deci prica kako je mama sada slobodna i kako radi,ja sam posle duzeg bolovanja stala na noge i promenila se fizicki iz korena a on smatra da sam kao slobodna zena sada i ***** to isto prica i deci.Ranije mi je mnogo smetalo ali vise ne,ne vredi isterivati istinu sama ce doci na vidalo.Probala sam da ti ukratko opisem sta sam ja dozivela od coveka koga sam beskrajno volela.
Nemoj da tugujes posveti se sebi i svom detetu,a on iako se vrati vise nece biti onaj covek koga si ti zavolela i kome si rodila zdravo dete.
Cucemo se opet nadam se jer je ponekad ovakav razgovor itekako potreban.Imas i moju adresu na hotmail pa mozes da se javis
natasa471
19.09.2003., 12:06
Nije izgovor da ostanesh sa nekim "samo zbog dece" (iako se on najcesce upotrebljava), jer je nekad deci bolje da imaju jednog roditelja, nego dva rastrzana, spremna da se pocupaju svakog momenta. Pricam to sa aspekta deteta.
Drago mi je da si resila da prekinesh lanac, sada dok josh mozes, i dobro je da imash podrsku tvoje porodice.
Kako se to on sveti preko dece?
Moram da priznam da je malo ljudi koji tako misle.Svi smatraju da moram da budem zrtva a da li mogu nikog ne zanima.Gledaju tudje stvari sa svog ugla i stavljaju so na tudju ranu.
NJegova osveta je vise ucena,tako je i odrzao nas brak ucenjivajuci me danima.To i sad radi,ja mogu da vidim decu samo ako resim da mu se vratim,inace nemam prava ni da pitam za njih.On tako misli a to kaze i deci,"tata hoce da zivi sa mamom ali vidite da mama nece da se vrati".To je servirana prica deci a oni je tako i razumu pa sad postoji neka odbojnost dece prema meni,a to me mnogo boli.
zbunjena
21.09.2003., 23:26
Drage moje,
i ja sam razvedena. Srecno razvedena. Sreca za mene, i za moje dete koje je pre dve godine, na danasnji dan imalo oca alkoholicara i majku na ivici nervnog sloma... Onda sam, posle jos jedne pijane noci i tri sata maltretiranja (za to vreme nisam ni rec progovorila, branila sam se cutanjem) zapitala sebe: sta jos cekam? Bila je to noc 27. na 28. septembar 2001. Pitala sam se: cekam li zimu, da i mene i dete izbaci napolje na sneg, ili da mi u januaru isljuci struju, kao sto je ucinio te noci (nerviralo ga je sto citam)? Kad sam shvatila da cekam samo svoj nervni slom (u najmanju ruku), cim je svanulo, uzela sam dete i - otisla. Zaista, tog jutra je svanulo. I eto, vec mi dve godina svakoga jutra pocinje novi dan i novi zivot, kojem sam naucila da se radujem.
Nisam ja njega tada volela - volela sam sliku porodice, braka, osecaja pripadnosti. I to mi je bilo tesko da prebolim.
Drage moje, kad pomislite da nema kud dalje, krenite dalje - same, ili sa svojom decom. Ume da bude tesko, ali ste na kraju ponosne sto ste prekinule agoniju.
Sto se deteta tice, pretio je, molio, pa odustao. Sada se vidjaju, imaju dobar odnos, ali kako dete raste sve je jasnije - za nju on nije autoritet.
Za probleme koje imate zato sto vam ne dozvoljava da brinete o deci, trazite pomoc - od zvanicnih institucija do nevladinih organizacija koje se tim problemima bave. Ima ih, imaju dobre advokatice, strucne timove.
Ne dozvolite da vas ucenjuje, ne pristajte na kompromise sa svojim i zivotima svoje dece.
Ima i dana, i muskaraca i zora koje svicu. Treba biti zdrava, da ih sacekas, i zaradujes im se.
Samo napred.
Ako nekako mogu da pomognem - tu sam.
natasa471
22.09.2003., 12:03
Drage moje,
i ja sam razvedena. Srecno razvedena. Sreca za mene, i za moje dete koje je pre dve godine, na danasnji dan imalo oca alkoholicara i majku na ivici nervnog sloma... Onda sam, posle jos jedne pijane noci i tri sata maltretiranja (za to vreme nisam ni rec progovorila, branila sam se cutanjem) zapitala sebe: sta jos cekam? Bila je to noc 27. na 28. septembar 2001. Pitala sam se: cekam li zimu, da i mene i dete izbaci napolje na sneg, ili da mi u januaru isljuci struju, kao sto je ucinio te noci (nerviralo ga je sto citam)? Kad sam shvatila da cekam samo svoj nervni slom (u najmanju ruku), cim je svanulo, uzela sam dete i - otisla. Zaista, tog jutra je svanulo. I eto, vec mi dve godina svakoga jutra pocinje novi dan i novi zivot, kojem sam naucila da se radujem.
Nisam ja njega tada volela - volela sam sliku porodice, braka, osecaja pripadnosti. I to mi je bilo tesko da prebolim.
Drage moje, kad pomislite da nema kud dalje, krenite dalje - same, ili sa svojom decom. Ume da bude tesko, ali ste na kraju ponosne sto ste prekinule agoniju.
Sto se deteta tice, pretio je, molio, pa odustao. Sada se vidjaju, imaju dobar odnos, ali kako dete raste sve je jasnije - za nju on nije autoritet.
Za probleme koje imate zato sto vam ne dozvoljava da brinete o deci, trazite pomoc - od zvanicnih institucija do nevladinih organizacija koje se tim problemima bave. Ima ih, imaju dobre advokatice, strucne timove.
Ne dozvolite da vas ucenjuje, ne pristajte na kompromise sa svojim i zivotima svoje dece.
Ima i dana, i muskaraca i zora koje svicu. Treba biti zdrava, da ih sacekas, i zaradujes im se.
Samo napred.
Ako nekako mogu da pomognem - tu sam.
Jako mi je potrebna pomoc,jer mi se stvari stalno komplikuju.Mnogo mi je drago da hoces da mi pomognes,pa te molim da mi posaljes adrese tih organizacija,ili brojeve telefone ne koje mogu da ih kontaktiram.Od velike bi mi pomoci bilo da sa nekim strucnim licem popricam.
Ja sam ukljucila centar za socijalni rad oko sastajanja sa decom,i obilazila sam redovno decu,ali sada radim u ustanovi gde je izostanak maltene nemoguc,a poseta je zakazana radnim danom.pa moj posao mi onemogucava to sastajanje.Predala sam i tuzbu za razvod braka i to tece jako sporo.
Od velike bi mi pomoci bio svaki informativni razgovor.Mozes me kontaktirati i na adresu koju imam na internetu.
A u svakom slucaju hvala puno.
gost0707
03.10.2003., 01:07
U frci sam sa zenom donekle svojom krivicom i zelim zarko da povratim poverenje i ljubav a ona kaze da je sigurna da nece moci da je povrati. Mislim da uvek ima nacina ali sam ja toliko konfuzan da posle takve besede sa njene strane ne znam kako da se postavim. Mozda bi par misljenja sa vase strane pomoglo. Mozda bi mi bilo lakse, a mozda i ne, u svakom slucaju ne moze da skodi. :cry:
U frci sam sa zenom donekle svojom krivicom i zelim zarko da povratim poverenje i ljubav a ona kaze da je sigurna da nece moci da je povrati. Mislim da uvek ima nacina ali sam ja toliko konfuzan da posle takve besede sa njene strane ne znam kako da se postavim. Mozda bi par misljenja sa vase strane pomoglo. Mozda bi mi bilo lakse, a mozda i ne, u svakom slucaju ne moze da skodi. :cry:
"donekle svojom krivicom" - na osnovu toga pretpostavljam da si je povredio na neki nacin... zato mislim da je potrebno da prodje izvesno vreme dok se negativne emocije ne slegnu. Za to vreme, a i kasnije, naravno, treba biti pazljiv, nezan, pokazati da ti je stalo da zajednica opstane, narocito ako imate decu. I, naravno, kada je neko povredjen onda i slede takve deklaracije: "nikada vise necu verovati...voleti...itd.", ali zivot je mnogo slozeniji i tezi nego sto nam se cini, pa se prelazi preko raznih stvari, da bi se ocuvale one vrednije(brak, srecno detinjstvo dece itd...).I, takodje, kada neko povredjuje drugog slede deklaracije "nikada vise necu to uraditi..." E, pa nemoj vise! I, da dodam, pod brakom podrazumevam ne formalnu zajednicu nego saveznistvo dvoje ljudi i u dobru i zlu.
Drzim palceve!
Dragi moj
Zenu morate negovati kao cvet i posvetiti joj malo paznje,da bi se osecala prijatno.Da je slobodna bez bracnih obaveza paznju bi primala sa svih strana,i tako punila sopstvene baterije.Posto je ona vasa zivotna saputnica svu paznju treba da dobije od vas,vi ste sigurno zatajili,smatrajuci da ne treba da joj kupite cvet i kazete da danas prelepo izgleda ili da je odvedete na kafu u nekom obliznjem restoranu i popricate sa njom o nekim nebitnim lepim stvarima a da za to vreme ne zuris sa strane i pricas o skupoci,veruj mi ona bih istug momenta zazalila sto je pomislila da vas mozda i napusti jer bi shvatila da se menjate,napravila bi plan kako da vi primetite njenu promenu.Jos ako biste mogli da izustite tu famoznu recenicu"nisi samo ti kriva za trenutnu krizu krivicu moramo da podelimo na pola".
Cudo bi se desilo jer je zeni ponekad potrebno tako malo da bih dala mnogo.Morate uneti malo novine u svom bracnom zivotu,da biste povratili poverenje i pokazali joj da vam je stalo do nje ne iz navike i potrebe nego zbog zelje da svoj bracni zivot dovedete u normalu.
Ako je stvarno volis i ona tebe,nemoj da brines,vratices je sigurno.
Jefimija_101
12.10.2003., 22:55
Nenzam...ja msilim da svaka zena koja se razvede i uopste nacini tako vazan i za neke slucajeve bolan korak u zivotu je veoma hrabra!Ja sam za mnoge raspustenica,ledena,ali ja sam dva puta razvodila imam dvoje dece,nisam zena koja zamislja da zeo zivot provede u porodicnoj ''idili'.....kad god sam se udavala cezula sam za slobodom,svojim zivotom!
I sad to imam...
Poruka za sve :zivot je jedan ne trazi izgovore zivi ga kako hoces!
evo teme za hellgirl...samo su ove zene imale ( i imaju) djecu....Ravod nije lagan, bez obzira voljele vi njega ne voljele.
Kad se posvadjas sa kasirkom u prodavnici iznerviras se i sugavo se osjecas, a kako neces kad se razvodis od nekog s' kim si do juce spavala?
Samo, u ovim slucajevima mi nije jasno sta je s' djecom? Sta se muzevi svete preko djece?
I moj je pokusao, pa sam se zavukla u misju rupu sa djetetom dok nisam dobila starateljstvo, crno na bijelo, pa onda nek' se sveti kome hoce.
Evo, hellgirl, ja sam se malo raspricala, al' mozes mozda ovdje nesto od iskustava da vidis...
Zamalek
05.05.2005., 01:54
i ja sam u frci, trenutno prolazim kroz tu frku...potpuno mojom krivicom, neke sms poruke sa bivsom ljubavi...treba vremena da bi se poverenje povratilo (kod mene to vreme jos uvek prolazi), ali generalno - treba biti "dobar", poklopiti se usima, i placati ceh...dok se stvari ne dovedu u red. A onda, naravno, ne po starom, nego normalan odnos kakav je i postojao...bilo je i kod nas kojekakvih prica i poluodluka - razvod, itd. ali je nekako neizgovoren dogovor da pustimo da vreme prodje...
naravno, nista nije katastrofa u zivotu, ali su ovo vrlo teske stvari, pogotovo ako si osoba koja je za sebe verovala da je ok, i sada sam sebe izneveris...treba prvo povratiti svoje poverenje, pa onda i zenino...
izvinjavam se sto je ovo malo konfuzno...drzite i meni palceve, molim vas:)
"donekle svojom krivicom" - na osnovu toga pretpostavljam da si je povredio na neki nacin... zato mislim da je potrebno da prodje izvesno vreme dok se negativne emocije ne slegnu. Za to vreme, a i kasnije, naravno, treba biti pazljiv, nezan, pokazati da ti je stalo da zajednica opstane, narocito ako imate decu. I, naravno, kada je neko povredjen onda i slede takve deklaracije: "nikada vise necu verovati...voleti...itd.", ali zivot je mnogo slozeniji i tezi nego sto nam se cini, pa se prelazi preko raznih stvari, da bi se ocuvale one vrednije(brak, srecno detinjstvo dece itd...).I, takodje, kada neko povredjuje drugog slede deklaracije "nikada vise necu to uraditi..." E, pa nemoj vise! I, da dodam, pod brakom podrazumevam ne formalnu zajednicu nego saveznistvo dvoje ljudi i u dobru i zlu.
Drzim palceve!
sirenica
09.05.2005., 12:57
razvod
NARAVNO!!!
Zivot ne prestaje sa propalim brakom.
A kako nastaviti dalje?
Pa, tesko jeste, ali sasvim prirodno i spontano.
Seti se kako je sve pocelo, pre braka!? Put je isti, samo malo "trnovitiji".
SRECNO!!!
teardrop
09.05.2005., 14:28
razvod
Čudan je osećaj po razvodu, raskidu. Znam da jeste, prošla sam kroz to. Strah od samoće, strah od "koraka napred", bez ikog pored sebe... Misliš da je to najgore – biti sama? Nikako, draga moja. Sad imaš priliku da budeš svoja, i to treba da uradiš. Potrudi se da organizuješ svoje vreme, razmisli o nekoj novoj aktivnosti. Bavi se sportom, uči nešto, upiši neki tečaj, čitaj, šetaj. Zašto ne? Postoji li nešto što si želela da uradiš u životu, ali nisi imala prilike? Zašto sad to ne uradiš? Eto, sve te moguće razonode i aktivnosti su ti i šansa da upoznaš nove ljude koji ti mogu postati prijatelji.
Važno je da uradiš nešto za sebe, nešto čime ćeš biti zadovoljna. Nisam mislila na promenu frizure, draga, već na neku kvalitativnu promenu sebe same. Uradi nešto zbog čega ćeš sebe posmatrati drugačije, zasluži samopoštovanje. Videćeš, kad sebe počneš drugačije da doživljavaš i ljudi oko tebe će to činiti.
Hajde, glavu gore! Ti sama vrediš, ne moraš biti deo para da bi vredela! Tvoja vrednost se meri tvojim sopstvenim znanjem, karakterom, a ne pripadanjem nekome.
Ne, draga moja, ne govorim ti da treba da ostaneš uvek sama. Daj sebi priliku da sebe upoznaš, da uvidiš šta ne želiš, a šta želiš u životu. Zavoli sebe, upravo takvu kakva si, a sve što misliš da treba menjati promeni, bez želje da budeš savršena. Tako ćeš biti zadovoljna sobom, jaka i svoja.
Vredi li ponovo ulaziti u vezu? Naravno, ali nema potrebe da žuriš. Plašiš se da bi ponovo mogla biti povredjena? Čini se da je to rizik, ali ja ne mislim tako. Ako budeš sasvim sigurna šta želiš, a šta ne, umećeš i da odabereš čoveka koji će te, na prvom mestu, poštovati.
Želim ti sreću :)
P.S. Čini ti se da "tupim"? Ne, "recept" je oproban. Dodji na kafu da čuješ detalje :wink:
razvod
Čudan je osećaj po razvodu, raskidu. Znam da jeste, prošla sam kroz to. Strah od samoće, strah od "koraka napred", bez ikog pored sebe... Misliš da je to najgore – biti sama? Nikako, draga moja. Sad imaš priliku da budeš svoja, i to treba da uradiš. Potrudi se da organizuješ svoje vreme, razmisli o nekoj novoj aktivnosti. Bavi se sportom, uči nešto, upiši neki tečaj, čitaj, šetaj. Zašto ne? Postoji li nešto što si želela da uradiš u životu, ali nisi imala prilike? Zašto sad to ne uradiš? Eto, sve te moguće razonode i aktivnosti su ti i šansa da upoznaš nove ljude koji ti mogu postati prijatelji.
Važno je da uradiš nešto za sebe, nešto čime ćeš biti zadovoljna. Nisam mislila na promenu frizure, draga, već na neku kvalitativnu promenu sebe same. Uradi nešto zbog čega ćeš sebe posmatrati drugačije, zasluži samopoštovanje. Videćeš, kad sebe počneš drugačije da doživljavaš i ljudi oko tebe će to činiti.
Hajde, glavu gore! Ti sama vrediš, ne moraš biti deo para da bi vredela! Tvoja vrednost se meri tvojim sopstvenim znanjem, karakterom, a ne pripadanjem nekome.
Ne, draga moja, ne govorim ti da treba da ostaneš uvek sama. Daj sebi priliku da sebe upoznaš, da uvidiš šta ne želiš, a šta želiš u životu. Zavoli sebe, upravo takvu kakva si, a sve što misliš da treba menjati promeni, bez želje da budeš savršena. Tako ćeš biti zadovoljna sobom, jaka i svoja.
Vredi li ponovo ulaziti u vezu? Naravno, ali nema potrebe da žuriš. Plašiš se da bi ponovo mogla biti povredjena? Čini se da je to rizik, ali ja ne mislim tako. Ako budeš sasvim sigurna šta želiš, a šta ne, umećeš i da odabereš čoveka koji će te, na prvom mestu, poštovati.
Želim ti sreću :)
P.S. Čini ti se da "tupim"? Ne, "recept" je oproban. Dodji na kafu da čuješ detalje :wink:
Pa, ti prosto siris optimizam i pozitivnu energiju....SUPER!
teardrop
09.05.2005., 14:32
Ako objasniš na koji način si izgubio ženino poverenje i ljubav, možda neko može pomoći.
Pozdrav.
teardrop
09.05.2005., 14:38
Drago mi je da tako misliš :)
Veruj mi, ovo o čemu sam pisala sam zaista uradila. Od muža sam otišla drugom polovinom 2003. godine, a do danas sam promenila svoj život, navike, stan, hobi... sve :) Ekonomski sam nezavisna, živim sama, učim ono što me interesuje, zabavljam se onako kako želim, družim se sa različitim ljudima, čitam... Oh, imala sam padova za sve ovo vreme, ali se trudim da uvek ustanem nasmejana, jer svaki novi dan koji svane je poklon koji treba iskoristiti na najbolji mogući način.
Veruj mi, ovo o čemu sam pisala sam zaista uradila. Od muža sam otišla drugom polovinom 2003. godine, a do danas sam promenila svoj život, navike, stan, hobi... sve :) Ekonomski sam nezavisna, živim sama, učim ono što me interesuje, zabavljam se onako kako želim, družim se sa različitim ljudima, čitam... Oh, imala sam padova za sve ovo vreme, ali se trudim da uvek ustanem nasmejana, jer svaki novi dan koji svane je poklon koji treba iskoristiti na najbolji mogući način.
Ma, obozavam ja tebe i takve kao sto si ti....nema kukanja (makar ne previse :wink: ), glavu gore i samo naprijed!
teardrop
09.05.2005., 14:46
Ma, obozavam ja tebe i takve kao sto si ti....nema kukanja (makar ne previse :wink: ), glavu gore i samo naprijed!
Nema vajde od kukanja! Time se samo stagnira, ne uči ništa. Treba se osvestiti, zavoleti sebe, a nikako postati "muškomrzac". Svi smo mi različiti, to što sam imala "sreću" da provedem jedanaest godina sa takvim čovekom kakav je moj bivši muž, ne znači da na svetu ne postoji neko ko će me posmatrati i doživeti drugačije, drugačije se prema meni ponašati.
Nisam feministkinja, ali sam po default-u na ženskoj strani, i kažem
ŽENE, PROBUDITE SE I ŽIVITE SVOJ ŽIVOT :)
gane011
10.05.2005., 17:48
Nema vajde od kukanja! Time se samo stagnira, ne uči ništa. Treba se osvestiti, zavoleti sebe, a nikako postati "muškomrzac". Svi smo mi različiti, to što sam imala "sreću" da provedem jedanaest godina sa takvim čovekom kakav je moj bivši muž, ne znači da na svetu ne postoji neko ko će me posmatrati i doživeti drugačije, drugačije se prema meni ponašati.
Nisam feministkinja, ali sam po default-u na ženskoj strani, i kažem
ŽENE, PROBUDITE SE I ŽIVITE SVOJ ŽIVOT :)
:shock: :shock: :shock:
xpajamacax
10.05.2005., 18:21
teardrop...
ti nemas dece?
vidim da se savrseno snalazis u samackom zivotu...
ali sve je lakse kada si sam........ali sve navedeno jedna majka mislim da ne bi postigla :?
mada jeste.......zene glavu gore...
teardrop
11.05.2005., 08:41
teardrop...
ti nemas dece?
vidim da se savrseno snalazis u samackom zivotu...
ali sve je lakse kada si sam........ali sve navedeno jedna majka mislim da ne bi postigla :?
mada jeste.......zene glavu gore...
Ne, na žalost, nemam dece. Tačno je da se dobro snalazim u samačkom životu, ali verujem da bi i jedna majka uspela da pronadje način da živi SVOJ život. Sigurno ima razlike u tome kako jedna majka može organizovati svoj život i organizacije života jedne samice, ali ubedjena sam da nije nemoguće. Nije stvar u iznajmljivanju stana, ili nečemu sličnom, već u stavu, načinu posmatranja same sebe, načinu predstavljanja sebe svetu.
Srdačan pozdrav, drage moje :)
teardrop
11.05.2005., 08:47
Čemu se čudiš? Čime si šokiran?
pozdrav teardrop ...
imaš +++ kod mene ...
prištedela si me pisanja ...
manje više nemam šta da dodam ...
pogled je isti i sa druge strane ...
teardrop
11.05.2005., 10:03
pozdrav teardrop ...
imaš +++ kod mene ...
prištedela si me pisanja ...
manje više nemam šta da dodam ...
pogled je isti i sa druge strane ...
Vidi, ništa od ovoga nije puko filozofiranje na zadatu temu. Sve što sam napisala uradila sam i još uvek radim. Ima li smisla sedeti i govoriti "Pa, to je nepravda!" i ništa ne činiti da se išta promeni? Promena uvek mora biti u nama samima.
Moj bivši muž pije. Pre odlaska od njega, pitao me je da li mogu to da prihvatam i dalje ili ne. Rekla sam da mogu, kao i svih jedanaest godina braka, ali da NEĆU. U tome je velika razlika - moći, a ne želeti prihvatiti nešto što smeta ili ne prija. To se odnosi i na sve ostalo u mom životu.
Po odlasku od bivšeg muža trudila sam se da se usavršim u poslu koji radim. Šta sam time postigla? Postigla sam da budem važnija, angažovanija, a samim tim i zadovoljnija. Osim posla, potrudila sam se da promenim nešto i u drugim aspektima života: imam novi hobi, družim se sa prijatnim ljudima i sl.
Eto, recept je vrlo jednostavan, samo ga treba prilagoditi sebi :)
gane011
11.05.2005., 11:14
Cudim se zasto si pronasla sebe tek onda kada si ostala bez njega... i zasto ti je potrebno da izvikujes parole i koristis otrcane fraze da bi sebe ubedila da ti je sada bolje.
Pozdrav.
Cudim se zasto si pronasla sebe tek onda kada si ostala bez njega... i zasto ti je potrebno da izvikujes parole i koristis otrcane fraze da bi sebe ubedila da ti je sada bolje.
Pozdrav.
teardrop, nemoj puno da te pogadjaju Ganetove rijeci...on, znas, voli da nas, pripadnice ljepseg pola, na elegantan podsmjesljiv nacin zeza....i onda mi zapjenimo da se odbranimo, a on onda: "ma zezao sam se" :wink:
pozdrav za cika Ganeta :wink:
teardrop
11.05.2005., 11:31
Pozdrav.
Gane, godine su bile potrebne da shvatim šta neću, a sad kad sam sama učim i šta hoću. :)
gane011
11.05.2005., 11:46
Pozdrav.
Gane, godine su bile potrebne da shvatim šta neću, a sad kad sam sama učim i šta hoću. :)
Verujem ti da znas ono sta neces kao sto ti i ne verujem da znas ono sta hoces...
teardrop
11.05.2005., 14:14
Verujem ti da znas ono sta neces kao sto ti i ne verujem da znas ono sta hoces...
Znati šta nećeš je sasvim solidan početak, zar ne? :)
kalithea
11.05.2005., 18:34
...malo vas ne razumem, narocito ove koje su imale posla sa `pacijentima`. Srecom nije to bilo u pitanju, ali...najteze mi je bilo dok sam trpela. Svanulo mi je kad sam ga skinula s vrata. Kakav strah???
gane011
12.05.2005., 11:48
Znate, malo je iritirajuce da svi stalno govorite o tome kako ste se otarasili bede, skinuli nekog sa vrata, ponovo se rodili, nasli sebe itd. kao da sam vam ja birao i ja vas vencavao a ne da su ti ljudi, kakvi god da su, posledica vaseg izbora.
Mogli bi da pocnete od toga sto cete preispitati sebe zasto vam je izbor bio takav i sta je to sto vam fali kada niste u stanju da izaberete ono sto je dobro za vas.
Ali prestanite da kukate i opanjkavate te ljude jer sta god da se desilo kako vas nije sramota (od sebe samih) da pljujete po osobi koja je bila vas izbor za "zauvek".
mama modesty
12.05.2005., 12:23
Mozda je Gane bio malo grublji ali ima istine u tome sto je rekao.
Bas danas na poslu slusam jednog kolegu (sveze razvedenog) kako pljuje po bivsoj - te *****, te glupaca i da ne nabrajam epitete koje joj je prilepio. I jako mi je to ruzno - pa to je majka njegove dece i zena koju je nekad neizmerno voleo!
teardrop
12.05.2005., 14:48
Znate, malo je iritirajuce da svi stalno govorite o tome kako ste se otarasili bede, skinuli nekog sa vrata, ponovo se rodili, nasli sebe itd. kao da sam vam ja birao i ja vas vencavao a ne da su ti ljudi, kakvi god da su, posledica vaseg izbora.
Mogli bi da pocnete od toga sto cete preispitati sebe zasto vam je izbor bio takav i sta je to sto vam fali kada niste u stanju da izaberete ono sto je dobro za vas.
Ali prestanite da kukate i opanjkavate te ljude jer sta god da se desilo kako vas nije sramota (od sebe samih) da pljujete po osobi koja je bila vas izbor za "zauvek".
Dragi Gane, sve što smo pisale nije bilo "pljuvanje", već samo iznošenje činjenica. Izbor koji načinimo u mladjim godinama, verujući da ljude možemo promeniti i prilagoditi sebi i svojim željama, bude pogrešan. Tačnije, pogrešno je verovati da možemo promeniti nekoga. Vreme donosi i otrežnjenje, realno sagledamo situaciju u kojoj se nalazimo. Da ne filozofiram, u mom slučaju je bilo upravo tako. Deset godina u braku sa čovekom koji i nije tako loš, ali... Postala sam nezadovoljna njegovim odnosom prema meni, jer često nije bio tu kad mi je trebao. Pljujem po njemu? Ne, to su samo činjenice. MOJA greška je bila što sam dozvolila da se u odredjenim situacijama ponaša kao da ga se ne tičem. Konkretno, na ispitivanje steriliteta sam išla sama, on je bio tu samo onda kad je zahtevan neki pregled ili laboratorijska analiza od njega. Dozvoli, ali u takvoj situaciji žena se može osećati odbačeno i nepotrebno. Dogodilo mu se da zaboravi da dodje po mene u bolnicu posle jednog pregleda (HSG, neke žene će znati šta je to, da ne objašnjavam sad). Čak je dozvolio sebi luksuz da mi dva puta kaže kako on "može naći ko će da mu rodi dete"! Da, to je činjenica da može naći, znam. Upravo je to jedan od razloga što sam otišla: nije hteo mene kao ženu, već samo da produži vrstu.
Eto, dragi moj, kad sam sve to shvatila, otvorila oči i prestala da pravdam njegovu nemarnost prema meni, odlučila sam da odem i živim svoj život. Razveli smo se sporazumno, iz suda otišli na piće i "čašicu razgovora", mirno i drugarski.
kalithea
12.05.2005., 23:10
Savrseno se slazem da taj izbor govori o meni; ja sam znala i pre udaje s cim imam posla...samo sam htela da dam ljubavi sansu.
A ja ovim `skinula ga s vrata` nisam rekla da je on najgora posast ovog sveta vec da nije dobar za mene; naci ce i on nekog kome odgovara samo to nisam vise ja. Ni ja nisam vestica ali isto tako nisam dobra za njega. To se, dakle, odnosilo na konkretan spoj a ne na to da ste O,VI MUSKI RODE ovakvi ili onakvi.
Ja muskarce volim (e, sad sam se otkrila, ***!), iskustvo s njim me obojilo, pokazujem dozu rezerve ali mi se nije smrklo pred ocima i ne vidim vas sve u sivo-crnoj nijansi.
xpajamacax
12.05.2005., 23:40
to je majka njegove dece i zena koju je nekad neizmerno voleo!upravo to ni meni nije jasno.
moji roditelji su razvedeni.i nikada nisu ni rec progovorili dok se ja nisam udala!i tada me je bilo strah da ne ispadne neki skandal!
ali..
meni nikada ni jedno nije reklo nista ruzno o onom drugom!
naprotiv, uvek su branili jedno drugo u nekim mojim decijim napadima na roditeljski stav.sada kada sam ja velika i roditelj,vidim i znam sve njegove-njene propuste u odnosima odraslih...
mislim ipak smo mi rekli i u dobru i u zlu,zar ne?
neko je rekao da je znala u sta se upusta :shock: pa?cemu to?
ako si znala,zasto si sebi priustila sve te dusevne boli,od njegove strane?
zasto nisi okrenula ledja i nestala,na vreme?
cini mi se da imas i decu sa njim.
ne,ja tebe ne napadam ja sam uvek na zenskoj strani,ma kolko zena zgresila,ali...c'mon nije sve bas tako ruzicasto!
@ teardrop...shvatam zasto si odlucila da odes,i zasto ste se drugarski rastali...nije tu bilo strasti niti neke silne ljubavi.
ljudi koji se vole ne mogu tako mirno da se pozdrave.
ali,mislim da si sama kriva,zbog njegove nezinteresovanosti...ipak,mi smo te koje njih po malo usmeravamo. dakle verovatno ni ti nisi bas zelela da on ide sa tobom na sve te preglede...i to sto te je ,stvarno kreten,zaboravio u bolnici :roll: ...
muskarci su kao deca :P nagrada i kazna...to za njih vazi ceo zivot.
btw.moj muz redovno zaboravi da ode po dete u vrtic.
hmhm...posle kleci na kukuruzu :wink:
xp kaži da se šališ ...
ili bar misliš na one koje si ti srela ???
ili samo takve smatraš muškarcima ???
eh gane...ja sam se udala pre dvanest godina..zar zaista mislis da sam tad (sa dvadeset dve ) bila ista kao danas? i da je on ostao isti? i jeste, mislila sam da je "dok nas smrt ne rastavi" i volela ga najvise na svetu...ali zivot je cudo, i svasta nam se izdesavalo..a ljudi razlicito reaguju na probleme..i menjaju se...***
i sad..u pravu si..da nema kukanja..ni pljuvanja..cemu to..ali osecaj koji covek ima kad resi da prekine nesto sto mu vise ne odgovara, posle toliko godina...svasta tu ima veruj mi..i jedini nacin je napraviti totalni zaokret i krenuti od nule...iako je zivot kratka forma, ipak uvek postoji mnogo toga sto moze da nas usreci..mnogo toga novog, neistrazenog...samo treba imati hrabrosti
ono sto je meni fascinantno, je potpuni gubitak straha..,kad prezivis ono sto si najvise izbegavao, cega si se uzasavao, jer za mene je razvod bio ravan smaku sveta, stices neopisivu slobodu...da budes ono sto jesi, da radis stvari od kojih si bezao...jer znas da imas u sebi snagu da prezivis sve, i da ostanes covek...
teardrop
13.05.2005., 08:42
@ teardrop...shvatam zasto si odlucila da odes,i zasto ste se drugarski rastali...nije tu bilo strasti niti neke silne ljubavi.
ljudi koji se vole ne mogu tako mirno da se pozdrave.
ali,mislim da si sama kriva,zbog njegove nezinteresovanosti...ipak,mi smo te koje njih po malo usmeravamo. dakle verovatno ni ti nisi bas zelela da on ide sa tobom na sve te preglede...i to sto te je ,stvarno kreten,zaboravio u bolnici :roll: ...
muskarci su kao deca :P nagrada i kazna...to za njih vazi ceo zivot.
btw.moj muz redovno zaboravi da ode po dete u vrtic.
hmhm...posle kleci na kukuruzu :wink:
U pravu si. Ali, život ide dalje, a nadam se da sam iz svega što sam doživela dosta naučila. Ne bih da tupim sad o tome.
Hvala, pajamaco :)
gane011
13.05.2005., 10:44
Ma ja vama svima sve vreme to i govorim. Nemojte da budete kivne i da pljujete po bivsim partnerima vec budite zadovoljne sto ste se razvele i konacno spoznale sebe i pronasle svoj zivot.
Jer ga ocito pre braka niste ni imale...
Ma ja vama svima sve vreme to i govorim. Nemojte da budete kivne i da pljujete po bivsim partnerima vec budite zadovoljne sto ste se razvele i konacno spoznale sebe i pronasle svoj zivot.
Joj, al ste Vi teski za saradnju. Izvrni, okreni, pa opet iz pocetka.
Sad nije samo da sad ne valjaju, nego nikad nisu ni bile nikakve.
xpajamacax
13.05.2005., 11:00
xp kaži da se šališ ...
ili bar misliš na one koje si ti srela ???
ili samo takve smatraš muškarcima ???salila sam se za kukuruz.NARAVNO :P
ali stvarno mislim da su muskarci kao deca.
i ne samo neki sa kojim sam JA bila...vec vecina.
mama modesty
13.05.2005., 11:23
ali stvarno mislim da su muskarci kao deca.
i ne samo neki sa kojim sam JA bila...vec vecina.[/quote]
sa ovim se u potpunosti slazem.... mozda je njima i bolje nego nama zenama koje stojimo cvrsto, sa obe noge, na zemlji
xpajamacax
13.05.2005., 11:29
naravno da im je bolje...
*eh da mi je muski mozak par dana pa da se sita na odmaram 8)
gane011
13.05.2005., 11:29
Joj, al ste Vi teski za saradnju. Izvrni, okreni, pa opet iz pocetka.
Sad nije samo da sad ne valjaju, nego nikad nisu ni bile nikakve.
Nemam pojma sta ste hteli da kazete?!?? :?
gane011
13.05.2005., 11:40
...
a sto.... zar je taj zenski toliko malog kapaciteta? :wink:
xpajamacax
13.05.2005., 11:41
...
a sto.... zar je taj zenski toliko malog kapaciteta? :wink: ah a :wink:
mama modesty
13.05.2005., 12:07
...
a sto.... zar je taj zenski toliko malog kapaciteta? :wink:
jock, nego zenski radi na drugim frekvencijma... :lol:
plavusa ana
29.05.2005., 00:23
zasto dolazi do pucanja braka...
to mi nikad nece biti jasno...
draga plavušo ...
kad postane jasno obično je kasno ... :wink:
WithdrawnWater
29.05.2005., 11:58
Je l' ovo pitanje u maniru viceva o plavusama ili je zaista ozbiljno? :lol:
Ima hiljadu razloga zasto dolazi do pucanja braka!
draga plavušo ...
kad postane jasno obično je kasno ... :wink:
:lol: :lol: :lol:
muskarci su kao deca...ovo je jos jedna poslovna zena govorila
pa koja je njihova uloga onda ako su kao deca, da simuliraju trece dete
gledam sve zene kupuju muskarcima kosulje ovo ono..stvarno ko da su deca. sta da im ne kupuju, nek idu strokavi..njihov problem ok ovo bas i ne razumem posto nisam u poziciji, ali bas zato.
Ma ne kupujem ni starijem sinu ves i garderobu a ni muzu, osim poklona za posebne prilike. To bi bilo degradirajuce za obojicu, pobogu , znam li ja bolje sta im se svidja ili im dobro stoji? A, verovatno ima zena koje u braku glume mamu da bi nakon nekog vremena izgovorile onu famoznu recenicu koja pocinje "Da nije mene...." a zavrsava se sa "Nesposoban....to mi je hvala..."
Dont_Break_The_Oath
30.05.2005., 09:15
Meni ovde nisu jasne neke stvari kod razvedenih osoba.
Mislim,i ja sam razveden covek,ok,jeste bio izbor pogresne osobe u to vreme,ali sada posle braka verujem u njega mnogo vise nego u sav taj bol i ceo taj pakao kroz koji sam prolazio.Zato sto sebi dozvoljavam da se i sam promenim,sazrim,sagledam sire,rizikujem,jer nista nije 100 % sigurno u zivotu.
I niti buduci brak moze da izgleda slicno kao prethodni ako je osobi zaista stalo do tog novog partnera.
Nikako mi nije jasno to zaziranje od braka,ne shvatam zasto poistovecivati prethodnog partnera sa potencijalnim buducim ako su oni totalno razliciti.
Jer ovo je pitanje individualnosti i ne mogu da prihvatim strah i zazor od buduceg eventualnog braka,jer zasto mora buducnost da ispasta zbog proslosti i zasto potencijalni buduci bracni partner mora da se poistovecuje sa osobama istog pola u glavi razvedene osobe.
teardrop
31.05.2005., 08:29
Mnogo je razloga za razvod. Do "pucanja" braka često dolazi iz razloga prevelikih očekivanja. Naročito smo mi žene sklone da očekujemo od muža da nam stvori bajku u koju oduvek verujemo: "... i živeli su srećno..." Ne oslanjamo se na sebe, već živimo neki svoj san. Kad se taj san ne ostvari, kad princ dokaže da je samo običan čovek, uglavnom smo razočarane.
NatasaNatasa
31.05.2005., 12:30
Odlicna je ona recenica ''Zene od muskarca ocekuju da se on u braku promeni, a muskarci od zene ocekuju da se ona u braku ne promeni'' :wink:
Odlicna je ona recenica ''Zene od muskarca ocekuju da se on u braku promeni, a muskarci od zene ocekuju da se ona u braku ne promeni'' :wink:
A desi se upravo suprotno od onog sto ocekuju :wink:
[quote=mammy]
Ma, obozavam ja tebe i takve kao sto si ti....nema kukanja (makar ne previse :wink: ), glavu gore i samo naprijed
Mene interesuje da li bi tako razmisljala da si finansijski bila potpuno zavisna od muza? Lako je sa punim novcanikom svojih para "disati" slobodu punim plucima! A zamisli zenu koja nema posao (ni fakultet), da ga nadje plata je izmedju 6 i 8ooo dinara sto nije dovoljno ni za jednu osobu a kamoli da zivi sa dvoje dece. Onda po nasem zakonu alimentacija je 30% od plate, sto znaci 2000 dinara jer je vecina prijavljena na minimalni licni dohodak. Imala bih o ovome jos da pisem, neki drugi put.Pozdrav!
teardrop
11.06.2005., 14:42
Ma, obozavam ja tebe i takve kao sto si ti....nema kukanja (makar ne previse :wink: ), glavu gore i samo naprijed
Mene interesuje da li bi tako razmisljala da si finansijski bila potpuno zavisna od muza? Lako je sa punim novcanikom svojih para "disati" slobodu punim plucima! A zamisli zenu koja nema posao (ni fakultet), da ga nadje plata je izmedju 6 i 8ooo dinara sto nije dovoljno ni za jednu osobu a kamoli da zivi sa dvoje dece. Onda po nasem zakonu alimentacija je 30% od plate, sto znaci 2000 dinara jer je vecina prijavljena na minimalni licni dohodak. Imala bih o ovome jos da pisem, neki drugi put.Pozdrav!
Draga, udala sam se tek kad sam imala stalan posao. Sad sam u situaciji da razmišljam šta će biti sa firmom u kojoj radim, ali ne sedim skrštenih ruku. Ako ovde ostanem bez posla, imam još dve mogućnosti, a čak nemam ni fakultet. Šta kažeš na ovo? Radim privatno, pored redovnog posla. Da nemam posao u struci, radila bih i na "buvljaku", jer samo kad imam svoju platu (bez obzira na to kolika je), u stanju sam da uspravno hodam i svakog pogledam u oči.
Nije ti nikakvo opravdanje što nemaš fakultet, ili posao. Zašto nemaš posao? Potraži ga, bilo kakav. Ako nije zadovoljavajući, ili je plata mala, traži drugi, ali radi tu gde jesi.
Plata mi nije tolika da mi je pun novčanik, kako ti kažeš, ali se rastežem prema svojim mogućnostima. Radim, draga moja, i uvek učim nešto novo. Nikad neću dozvoliti sebi da budem finansijki zavisna od bilo koga, sve dok je u meni i gram snage da sama zaradim platu. Živim u iznajmljenom stanu, gazda svakog meseca dodje po svoju "finajsijsku korist", kako to u šali zove. Otplaćujem kredit za mašinu za veš i šporet, jer ih nisam imala do sad.
U odnosu na tebe sam, možda, u malo jednostavnijoj situaciji, jer nemam decu. Na žalost. Volela bih da ih imam, jer bih tad imala još jači i bolji razlog da se trudim. Ovako, sebično ostajem sama sebi, pa šta mi Bog da.
Želim ti sve najbolje :)
Draga, udala sam se tek kad sam imala stalan posao. Sad sam u situaciji da razmišljam šta će biti sa firmom u kojoj radim, ali ne sedim skrštenih ruku. Ako ovde ostanem bez posla, imam još dve mogućnosti, a čak nemam ni fakultet. Šta kažeš na ovo? Radim privatno, pored redovnog posla. Da nemam posao u struci, radila bih i na "buvljaku", jer samo kad imam svoju platu (bez obzira na to kolika je), u stanju sam da uspravno hodam i svakog pogledam u oči.
Nije ti nikakvo opravdanje što nemaš fakultet, ili posao. Zašto nemaš posao? Potraži ga, bilo kakav. Ako nije zadovoljavajući, ili je plata mala, traži drugi, ali radi tu gde jesi.
Plata mi nije tolika da mi je pun novčanik, kako ti kažeš, ali se rastežem prema svojim mogućnostima. Radim, draga moja, i uvek učim nešto novo. Nikad neću dozvoliti sebi da budem finansijki zavisna od bilo koga, sve dok je u meni i gram snage da sama zaradim platu. Živim u iznajmljenom stanu, gazda svakog meseca dodje po svoju "finajsijsku korist", kako to u šali zove. Otplaćujem kredit za mašinu za veš i šporet, jer ih nisam imala do sad.
U odnosu na tebe sam, možda, u malo jednostavnijoj situaciji, jer nemam decu. Na žalost. Volela bih da ih imam, jer bih tad imala još jači i bolji razlog da se trudim. Ovako, sebično ostajem sama sebi, pa šta mi Bog da.
Želim ti sve najbolje
U TOME I JESTE RAZLIKA! Kad sam bila devojka nije mi bio problem da radim i dnevnu i nocnu smenu. Bez dece mozes sa svojim zivotom kako hoces.I da radis bilo gde sa bilo kakvim radnim vremenom,da odlazis na put i da ne jedes taj dan! Kad mi je dete krenulo u jaslice sa godinu dana,7 dana je bilo zdravo a 15 bolesno.Zene koje su prosle kroz ovo znaju dobro o cemu pricam! Koji poslodavac ce to da trpi?! Sta da radim kad me nazovu iz vrtica i kazu :"Dodjite po njega, povraca!" Ja na zalost nemam ni roditelje ni babu i dedu.A da platim zenu,nije bilo sanse. Gde su ostali troskovi?!Tesko je odluciti se na korak prekida braka, sa decom, platom od 8ooo dinara kad znas da ti za osnovne troskove treba 3 puta toliko!
teardrop
13.06.2005., 11:37
...Tesko je odluciti se na korak prekida braka, ...
Hajde da probamo da okrenemo priču.
Postoji li način da tvoj suprug i ti popravite odnose? Najlakše je reći da želiš da odeš, da se razvedeš. Imaš li snage, volje i razloga da se boriš? Razloge imaš (deca), ali pronadji u sebi volju da istraješ, da se boriš za svoju porodicu. Naravno, suprug mora učestvovati. Razgovarajte, obratite se i bračnom savetovalištu, ako je potrebno.
Srećno :)
neko ko...
13.06.2005., 13:23
Tesko je odluciti se na korak prekida braka, sa decom, platom od 8ooo dinara kad znas da ti za osnovne troskove treba 3 puta toliko!
O cemu ti to pricas? :cry:
Procenjujes vrednost svoje slobode? :shock:
Malo vise samopostovanja molim te sledeci put :wink:
Tesko je odluciti se na korak prekida braka, sa decom, platom od 8ooo dinara kad znas da ti za osnovne troskove treba 3 puta toliko!
У праву си, само самопоштовањем не можеш плаћати стан ни хранити децу! :?
...Tesko je odluciti se na korak prekida braka, ...
Hajde da probamo da okrenemo priču.
Postoji li način da tvoj suprug i ti popravite odnose? Najlakše je reći da želiš da odeš, da se razvedeš. Imaš li snage, volje i razloga da se boriš? Razloge imaš (deca), ali pronadji u sebi volju da istraješ, da se boriš za svoju porodicu. Naravno, suprug mora učestvovati. Razgovarajte, obratite se i bračnom savetovalištu, ako je potrebno.
Srećno :)
Kad smo se mi upoznali i poceli da zivimo zajedno bio je "normalan" u smislu imao je posao i zaradu toliku da se nije razlikovao od drugih. E kako u svacijem zivotu zlatna kocija prodje samo jednom, pa ko uskoci,moj muz je uskocio.A te kocije su bile bez fiskalnog racuna!Sa porastom prihoda (da ti se zavrti u glavi)raste i krug ljudi "sa one druge strane" (internet je suvise javan za detalje).On se brzo i lako prilagodio novom nacinu zivota, takmicenjima ko ce da ima mladju devojcicu (17,18,19 god.)a svi su u srednjim godinama. Jedina smetnja smo mi (tj.ja). Posto nece sam da prekine "da ga ne bi grizla savest zbog dece" pravi neverovatne scene ne bi li naterao mene na taj korak, sto ja i ucinim.Posle 15 dana ne pojavljivanja dolazi, dete ga pita:"Tata sto ti vise ne dolazis kod nas?" , a on kaze:"Neda mi mama!" Moje dete je plakalo kriveci mene za sve.Uvazavanje koje misli da mu je donelo to drustvo nije dobio u kuci jer ja ne mogu da postujem coveka koji se oseca nemocnim da promeni svoj zivot i zivi kako zeli a nadmocnim jedino kad udari zenu (50kg laksu od sebe)!Sve to ranije nisam primecivala jer nije bilo prilike da ispliva na povrsinu. "DAJ COVEKU MOC PA CES DA VIDIS KAKAV JE!" Molila sam ga da idemo zajedno kod psihologa(psihijatra) ali bez uspeha jer "njemu to ne treba,on nije bolestan", sto je donekle u pravu. Psihijatar bi oko moje psihe imao pune ruke posla. On se jeste promenio ali promenila sam se i ja i za mene bi moglo da vazi ono "ko hoce nesto da uradi nadje nacin a ko nece nadje opravdanje"
teardrop
13.06.2005., 14:14
Biću gruba, ali mislim da je to jedini način.
Smatram da imaš dve mogućnosti: prva, da dobro razmisliš o napuštanju tog nezrelog i neiživljenog stvora, a druga, loša za tebe i dete, da se pomiriš sa takvim načinom života.
Preporučujem ti da odeš u bračno savetovalište ili kod psihologa, sama. Posle toga, kupi neke oglase (mada ih možeš pronaći i ovde na internetu), i potraži novi posao i odgovarajući stan.
Onda lepo sedi, stavi na papir sve svoje razloge za odlazak i ostanak, pa uporedi koliko novca a koliko duše te može koštati bilo koje od ova dva rešenja.
Kažeš da tvoj suprug ne želi kod psihijatra? Naravno, zašto bi išao, njemu je sve potaman. TI si ta kojoj nešto smeta, koja ima problem! Ukoliko sama ne pronadješ izlaz, niko ti ne može pomoći.
eh vezana , verujem da ti nije lako ali ipak nije sve tako crno ...
sigurno nisi jedina , prva a ni poslednja koja ima slične muke ...
dakle situacija u kojoj si nije idealna ali bar imaš svoje dete pored sebe a samim tim i cilj za koji se vredi boriti ...
verujem da ni tvom mužu ovakvo stanje ne odgovara ...
u stvari ne znam , da li ste uopšte otvoreno razgovarali o putu za izlaz iz tunela u kome ste se oboje zatekli ...
neko ko...
14.06.2005., 14:28
Misliš????? :wink:
Možda si u pravu... samo... ne možeš ni sa punim novčanikom platiti tj. kupiti samopoštovanje :)
Ustvari, sada kada malo bolje razmislim, u pravu si definitivno, jer kome još treba samopoštovanje :evil:
Dok sa druge strane, kome još ne treba pun novčanik :D
Možda si u pravu... samo... ne možeš ni sa punim novčanikom platiti tj. kupiti samopoštovanje :)
Ustvari, sada kada malo bolje razmislim, u pravu si definitivno, jer kome još treba samopoštovanje :evil:
Не банализуј! Не учитавај нешто што нисам рекла. Прво пажљиво прочитај!
Рекла сам: ''У праву си!'' ...Али не сматрам да су наше самопоштовање и слобода једине ствари које треба да нас воде у одлуци о разводу и његовом спровођењу.
Знам жене које су, зарад свог ''самопоштовања'' оставиле мужа, али и децу јер -''нису имале услова за њих''! Е, ...оне су направиле своје приоритете!
Да се не понављам, слажем се са оним што је рекла teardrop на претходној страни.
teardrop
14.06.2005., 17:33
Svako ima SVOJE razloge za razvod ili protiv njega. Sami donosimo SVOJE odluke.
Upamtite da niko, ali baš NIKO nema pravo da osudjuje drugu osobu zbog nečega što je uradila.
neko ko...
15.06.2005., 08:17
Рекла сам: ''У праву си!'' ...Али не сматрам да су наше самопоштовање и слобода једине ствари које треба да нас воде у одлуци о разводу и његовом спровођењу.
Знам жене које су, зарад свог ''самопоштовања'' оставиле мужа, али и децу јер -''нису имале услова за њих''! Е, ...оне су направиле своје приоритете!
Да се не понављам, слажем се са оним што је рекла teardrop на претходној страни.
Kakva slucajnost i ja sam tebi rekla da si u pravu...:wink:
I opet si u pravu - samopoštovanje i sloboda bi trebalo da nas vode u odluci... ali o sklapanju braka i sprovodjenju braka, a ne njegovom razvodu :)
A kako ti možeš da ocenjuješ prioritete drugih :shock: :?::?::?:
Ja npr. to ne mogu a i neću... 8)
I opet si u pravu - samopoštovanje i sloboda bi trebalo da nas vode u odluci... ali o sklapanju braka i sprovodjenju braka, a ne njegovom razvodu :)
Ja npr. to ne mogu a i neću... 8)
Izgleda da u nekim slucajevima samopostovanje i sloboda ne idu zajedno.
Onda izanaliziras samopostovanje pa se okrenes slobodi. Ili mozda obrnuto,hm...
Ja npr. to ne mogu a i neću...
Опет читаш нешто што не пише... :roll: Јесам ли ја игде ОЦЕНИЛА ишта? Рекох само да су оне направиле своје приоритете. Не налажем никоме да самопоштовање треба да буде приоритет ( као ти ), нити да то треба да буде ''пун новчаник''( како си изокренула моје речи )...
Једноставно, разумем жену која је у дилеми како после развода са малом децом и малом платом, а без стана и основне материјалне сигурности. Разумем како се осећа и да страхује од тога шта је чека. Све су то ствари које се могу решити, само треба много, много снаге и борбе, пажљивог и промишљеног доношења одлука и истрајности у њиховом спровођењу.
:)
teardrop
16.06.2005., 09:24
Samopoštovanje treba da bude prioritet, ali ga treba zaslužiti, kao i poštovanje. Nije obavezno da vodi razvodu, već treba da vodi rešenju problema.
neko ko...
16.06.2005., 11:44
[b] Е, ...оне су направиле своје приоритете!
I zaista nisi napisala da "ocenjujes" i "nalazes" :!: :?: :roll: ... dovoljno je uočiti način na koji si to napisala :wink:
Toliko o empatiji pojedinaca ...8)
[b] Е, ...оне су направиле своје приоритете!
I zaista nisi napisala da "ocenjujes" i "nalazes" :!: :?: :roll: ... dovoljno je uočiti način na koji si to napisala :wink:
Toliko o empatiji pojedinaca ...8)
Хе, хе...ствар је начину на који си ти ПРОЧИТАЛА! :wink: А ти читаш само оно што ТИ хоћеш да видиш! :wink:
Svako ima SVOJE razloge za razvod ili protiv njega. Sami donosimo SVOJE odluke.
Upamtite da niko, ali baš NIKO nema pravo da osudjuje drugu osobu zbog nečega što je uradila.
Svako ima SVOJE razloge za svadju. Sami donosimo SVOJE odluke.
Upamtite da niko, ali baš NIKO nema pravo da osudjuje drugu osobu zbog nečega što (ni)je uradila.
:arrow: Sve se svodi samo na dobru verbalnu obradu!
neko ko...
20.06.2005., 07:32
Хе, хе...ствар је начину на који си ти ПРОЧИТАЛА! :wink: А ти читаш само оно што ТИ хоћеш да видиш! :wink:
:lol: Ne, ja čitam onako kako je napisano... i još pišem kao što govorim :wink: To su samo neka od pravila pisanja i čitanja, zar ne? :D
:lol: Ne, ja čitam onako kako je napisano... i još pišem kao što govorim :wink: To su samo neka od pravila pisanja i čitanja, zar ne? :D
Еј, стварно се бесмислено препуцавамо. Ти не читаш, него УЧИТАВАШ, што значи да тумачиш написано онако како ти МИСЛИШ да треба да значи. А шта сам ЈА подразумевала под тим ''Оне су начиниле своје изборе'' не можеш ТИ тумачити.
BTW, напомена о Аделунговом правилу је потпуно ван контекста. :?
Ајд здраво!
e, lepo ste se ispricali.. :lol: :lol: :lol:
neko ko...
21.06.2005., 07:44
8) Sva sreća pa se razumemo :wink: i uvažavamo :D i podržavamo :lol: i... pozdrav za sve sa teme a i šire...
A pametniji popusta. :?
Toga nema. :cry: