PDA

Vidi punu verziju : AUTOEXEC.NT Reshenje.

Nina2
22.03.2005., 21:18
Prvo uradite search za Autoexec.nt fajl. Kad nadjete onaj sto stoji u Repair folderu, desni klik misem i copy. Onda desni klik na Start, izaberite Explore i otvorice vam se mali prozorcic, pogledajte na levo, scrolujte dole do dela gde se nalazi Windows i kliknite na krstic, onda pronadjite System32 folder, klik desnim misem na njega i Paste.

A mozete probati i ovo: ovo je download link, mozeste odmah da ga startujete:

http://www.visualtour.com/downloads/xp_fix.exe

Naravno, za sve one kojima treba da se crta jer im gen za logiku bas i ne radi, ovo je resenje sledeceg problema:

16 bit Windows SubsystemC:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. The system file is not suitable for running MS-DOS and Microsoft Windows applications. Choose 'Close' to terminate the application.

Kornel
26.03.2005., 12:06
Ok, i čemu to služi?

Nina2
26.03.2005., 12:19
Oni koji imaju problem znace.

ace
26.04.2005., 09:55
Nina2,

zasto ne objasnis o cemu se radi.
Elem, to je problem koji se pojavio sa brisanjem AUTOEXEC.NT fajla kod WIN XP-a!

U principu je dovoljno da sa CD-a ponovo ubacis gore pomenuti fajl i u njegovim atributima cekiras Read only opciju.

Problem je resen!

loop
11.05.2005., 22:48
Hvala puno!

Macro_ek
16.07.2005., 11:51
Oni koji imaju problem znace.

Hahahahaaaaa ubjedljivo najbolji post od one forice sa Vanzemoljcem!! :D

Moje cestitke na ingenioznosti...

Nina2
05.09.2005., 19:29
Hahahahaaaaa ubjedljivo najbolji post od one forice sa Vanzemoljcem!! :D

Moje cestitke na ingenioznosti...

Pa da umes da citas i naslov poruke a ne samo sadrzinu mozda se i ne bi smejao sam sebi u stvari.

loop
09.09.2005., 09:54
Da bre, Nina je potpuno, u pravu oni koji imaju problem znace sta je u pitanju.
Evo meni je vec 2.put ovaj link od koristi.
Hvala jos jednom.

pozz

Svabov
08.02.2006., 01:43
ma ne, Nina je u fazonu da je neki strucnjak pa baljezga price tipa 'ko zna, znace..."
radi se o startovanju matorih programa pod windowsom xp....
za isti problem, umesto kliktanja milion puta, nadjite taj autoexev u diru c:\windows\system32 i jednostavno dodajte REM ispred
lh %SystemRoot%\system32\mscdexnt.exe
lh %SystemRoot%\system32\redir
lh %SystemRoot%\system32\dosx

i to je to...
mislim ono....
ko zna znace...i kome treba....nego, kome treba, moze da me pita nesto...a ja cu mu reci....pa sad....ko ima problem znace da ga resi....

loop
08.02.2006., 11:08
Nina jeste strucnjak, ona je profi programer ako te neko pita ;)
I upravu je 100%, ako nekom ode taj AUTOEXEC.NT onda ce mu win izbaciti tu poruku, i on ce otici na pretragu doci na ovaj link, i skinuti ovo sto je Nina ostavila link i on ce mu sam to srediti nema nista on dase bakce oko pronalazenja foldera :cool:

ArkantoS-Vrbas
11.05.2006., 10:25
Ok...
Posto je kuliraza zatrvorio topik na kome sam postavio ovaj problem, pre nego sto je na njega odgovoreno... Moracu ovako:

Ovako...

Windows u nekim slucajevima izbacuje gresku sa Autoexec.nt fajlom....
Svima nam je jasno da taj fajl treba da se vrati u Win32 folder.....

No medjutim....
Dosta puta mi se desavalo da posle restarta kompa, ponovo iskace ista poruka, i tako stalno.....
Reinstall system-a je pomogao....
To mi se vise ne desava....

Sada imam novi problem....
Neki programi, tipa Total Commader, nece da se startuje, ali ne prijavljuje gresku sa Autoexec.nt-om...
Kako to da popravim???

P.S. Kopiranje fajla u Win32 ne pomaze....