Vidi punu verziju : Kolege sa Pravnog fakulteta...
Stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
..ima li vas u ovim cyber vodama?:)
Naravno da ima koleginice...
Jeronimo
24.09.2003., 13:22
Tu sammm!!
Marguerite
24.09.2003., 15:15
Naravno da nas ima:) Treba li ti neka pomoc/
Kad smo vec kod toga, zna li neko KAKO nauciti politicku ekonomiju?:))) (a da odgovor nije "Lako, uz Sinalco")
Bez sale, imam problema sa tim ispitom......
Naravno da nas ima:) Treba li ti neka pomoc/
Kad smo vec kod toga, zna li neko KAKO nauciti politicku ekonomiju?:))) (a da odgovor nije "Lako, uz Sinalco")
Bez sale, imam problema sa tim ispitom......
Jao, nemoj me:)))))......
Polazem to u cetvrtak kod prof. Aleksandre Jovanovic...sve mi se pomeshaloooooooo....
Baby Kate
04.10.2003., 15:17
Pravni...ja...Politicka ekonomija?Davno je bilo...
Pravni...ja...Politicka ekonomija?Davno je bilo...
Blago tebi;)
E evo i mene, nadam se da ste naucile politicku :)
Stanojevic-Pasuj
27.10.2003., 22:02
Zdravo drustvo :)
Sta ima :?:
Necete verovati, polozim iz prve Rimsko,opstu i gradjansko, a ne mogu iz cetvrtog puta nacionalnu.Jesam li jedina? Jeste kada Zika vise ne ispituje vec samo one k...e
Meni ostade za januar..
Necete verovati, polozim iz prve Rimsko,opstu i gradjansko, a ne mogu iz cetvrtog puta nacionalnu.Jesam li jedina? Jeste kada Zika vise ne ispituje vec samo one k...e
???????
Zika vishe ne ispituje??
optimista
09.11.2003., 22:18
Cetvrta sam godina i planiram da krenem vasim stopama. Dajte mi malo informacija o samom prijemnom ispitu, sta i kako... Znam da se polazu srpski i istorija, ali... ??? Hvala
Cetvrta sam godina i planiram da krenem vasim stopama. Dajte mi malo informacija o samom prijemnom ispitu, sta i kako... Znam da se polazu srpski i istorija, ali... ??? Hvala
Buduca koleginice:), dosta toga imash na www.ius.bg.ac.yu i na www.infostud.com . Tacno je da se polazu srpski i istorija i svake godine se organizuju i pripreme. Gradivo je iz sve cetiri godine srednje skole, s tim shto na pripremama dosta toga izbace (shto se istorije tiche).. Mada, najbitnije je da sednesh i da naucis - tu pomoci nema.
U principu, sve ti je na sajtovima... a ako te bash neshto konkretnije zanima, just ask.
Hvala na informacijama. Sto se tice prijemnog, valjda nece biti problema, imam dobro znanje iz istorije, a i iz srpskog (bolje mi ide knjizevnost, ali...). Pozdrav svim pravnicima, ili advokatima :)
Može li mi neko reći,koji profesori su ok na ispitu iz sociologije,a koji na uvodu u građansko?
Može li mi neko reći,koji profesori su ok na ispitu iz sociologije,a koji na uvodu u građansko?
Ovo je moje subjektivno gledishte.... Shto se sociologije tiche, imam pozitivno iskustvo sto se tiche prof. Jugoslava Stankovica, ali sam cula da je on otisao u penziju... pa ako je tako :( .... Cula sam dosta toga lepog o M. Mitrovicu. Npr. on ne volida se uci napamet...
A shto se tiche uvoda u gradjansko, najtoplije ti preporucujem Rajka Jelica. Kod njega ti je znash- znash, ne znash- dovidjenja. Ali nema toga da ti prolaznost zavisi od njegovog raspolozenja... Napominjem , to je samo moj stav, verujem da se mnogi nece sloziti sa mnom..U sustini ti je znanje najbolje oruzje :D
Bule_busko
12.11.2003., 05:00
Pozdrav! Mislim da je trenutno najbolji iz sociologije Bovan, on pita i najmanje pitanja. A sto se tice gradjanskog ako ne ucis iz Anticeve knjige onda je bolji Jelic (Antic obara na svakakvim glupostima). Srecno... :)
Pozdrav! Mislim da je trenutno najbolji iz sociologije Bovan, on pita i najmanje pitanja. A sto se tice gradjanskog ako ne ucis iz Anticeve knjige onda je bolji Jelic (Antic obara na svakakvim glupostima). Srecno... :)
Vezano za Bovana, o njemu svakog ispitnog roka cujem potpuno drugu pricu:))). Bash interesting:).
Hm,nesto razmisljam i pitam se da li su i vas smarali pitanjima tipa zasto upisujes Prava, znas li da nam je zemlja puna pravnika i sl. ??? Nego, jeste li zadovoljne fax-om, mislim jeste li to ocekivale (ili ocekivali) ili??? Necu da pitam da li je i koliko je tesko, jer je to ipak individualno. Mislim da ukoliko se dobro organizujes sve mozes na vreme i da stignes i postignes.
Pozdrav od buduce koleginice :)
Hm,nesto razmisljam i pitam se da li su i vas smarali pitanjima tipa zasto upisujes Prava, znas li da nam je zemlja puna pravnika i sl. ??? Nego, jeste li zadovoljne fax-om, mislim jeste li to ocekivale (ili ocekivali) ili??? Necu da pitam da li je i koliko je tesko, jer je to ipak individualno. Mislim da ukoliko se dobro organizujes sve mozes na vreme i da stignes i postignes.
Pozdrav od buduce koleginice :)Naravno da su me smarali takvim pitanjima... interesantno je to da su takva pitanja uglavnom dolazila od strane profesionalno promasenih ljudi, i njihova argumentacija se sastojala iz toga shto je 'njihov komshija Pera Peric zavrsio pravo i sada radi u cvecari jerbo nema gde..". U bilo kojoj profesiji imash uspesne i neuspeshne ljude. To nema veze sa Pravnim fakultetom.
Da ne spominjem da sa zavrsenim Pravnim ti mozes da budes i advokat, ili da radish u policiji, npr, ili da jednostavno budesh pravnik u nekoj firmi, ako vishe volish 'ushushkan posao', na privrednom smeru dobijash dovoljno znanja ako zelish privatni biznis da otvorish....znaci, u pitanju je shirok spektar mogucnosti...Ima dosta pravnika koji rade i kao novinari....
Shto se tice tezine pronalazenja posla, to je globalni problem u ovoj zemlji.
Da li sam zadovoljna faxom? Pa, nije to bilo shto sam ja ocekivala, pre svega me je shokirao broj nas (kolega:)na prvoj godini, zatim broj 'istorijskih predmeta'... al tako ti je to, ne moze bash svaki predmet da ti se dopadne....zatim, stav profesora u odnosu na nas... Bacanje indeksa i tako to... No sve te to na neki nacin prekali:). Ni u zivotu ne ide sve onako kako si zamislila, zar ne? Al bar naucis da ne odustajesh tako lako;).
Puno pozdrava za sve moje kolege sa Pravnog. Nesto me strasno interesuje. Zasto Grci studiraju pravo kod nas, da li je njihov fakultet komplementaran sa nasim ili je nesto drugo u pitanju? (Po zavrsetku planiram da odem u Atinu, pa me zanima). hvala.
Hvala na odgovoru koji je donekle znacio i podrsku sto se moje odluke tice. Ma, nije da me preterano interesuje misljenje ljudi (generalno), ali ponekad me nateraju da se zamislim i sto je najironicnije, upravo ti promaseni ljudi mi to i ucine. Volim da mi svi kazu svoje misljenje koliko god ono bilo razlicito od mog, ako pri tom nisu isfolirani, tj. iskompleksirani debili koji vise nego ista uzivaju u tudjoj nesreci, a da pri tom nisu ni svesni toga... Ne znam, ali znam da cu definitivno na Prava. :wink: Nego, ti si, Lolla, na kojoj godini?
Hvala na odgovoru koji je donekle znacio i podrsku sto se moje odluke tice. Ma, nije da me preterano interesuje misljenje ljudi (generalno), ali ponekad me nateraju da se zamislim i sto je najironicnije, upravo ti promaseni ljudi mi to i ucine. Volim da mi svi kazu svoje misljenje koliko god ono bilo razlicito od mog, ako pri tom nisu isfolirani, tj. iskompleksirani debili koji vise nego ista uzivaju u tudjoj nesreci, a da pri tom nisu ni svesni toga... Ne znam, ali znam da cu definitivno na Prava. :wink: Nego, ti si, Lolla, na kojoj godini?
Na trecoj.
Drago mi je shto je tvoja odluka definitivna:).
underwater
19.11.2003., 01:08
Puno pozdrava za sve moje kolege sa Pravnog. Nesto me strasno interesuje. Zasto Grci studiraju pravo kod nas, da li je njihov fakultet komplementaran sa nasim ili je nesto drugo u pitanju? (Po zavrsetku planiram da odem u Atinu, pa me zanima). hvala.
gia sou elleni :D
ne znam konkretno za pravni, ali znam zbog cega grci generalno hrle na nase fakultete... njihovi fakulteti upisuju veoma mali broj studenata na budzet, a kriterijum za upis je uspeh na maturi i tokom skolovanja (ili kombinacija ova dva:)... tako da 90% ljudi ne moze da se upise na njihove univerzitete i trazi alternativu...a postoje dve alternative...extremno skupa skolarina ili studiranje u inostranstvu...imucniji studiraju u engleskoj, manje imucni u srbiji i bugarskoj...
vidim da nisam bio preterano koristan posto si pitala za pravni koji je specifican zbog razlika u pravnim sistemima od drzave do drzave, ali cim studiraju masovno pretpostavljam da to ima nekog smisla...
Zanima me da li na Pravnom imam neke jezike pored obaveznog latinskog. Posto ucin engleski i francuski ne bih bas bila odusevljena ukoliko na Pravnom ne bih nastavila ni jedan od tih jezika, bar engleski???
Zanima me da li na Pravnom imam neke jezike pored obaveznog latinskog. Posto ucin engleski i francuski ne bih bas bila odusevljena ukoliko na Pravnom ne bih nastavila ni jedan od tih jezika, bar engleski???Obavezno polazes jedan strani jezik. Ti biras koji, ljudi najcesce idu 'na' engleski. Potrebno je da polozis isti do kraja faxa, znaci nije ti to predmet vezan za godinu (jedan jedini koji je tako specifican, bar koliko ja znam). Ispit je lak, u pitanju je knjizica od tridesetak stranica, tako da nema potrebe da se brinesh oko toga. A latinski ti je obavezan, tj. polaganje samo ukoliko ga nisi pohadjala u srednjoj skoli.
Peta W.
03.12.2003., 01:17
Evo jos jedne pravnice,cisto da vam pruzim podrsku.. :P :wink:
Ako neko od vas zna recite mi kakav je profesor Zoran Mirkovic iz nacionalne istorije? Hvala. Pozdrav
Bule_busko
15.12.2003., 04:01
Da li neko zna kakav je Borivoje Sunderic iz ustavnog prava???
Da li neko zna kakav je Borivoje Sunderic iz ustavnog prava???
Moje subjektivno misljenje je da bi bilo bolje da ga zamenis,jer iz mog iskustva (i polagala sam i slusala ipit kod njega) prolaznost je veoma mala (dva-tri studenta na dan) a takodje ne mogu da ukapiram njegov kriterijum. Npr.jedan kolega je znao prilicno lose prva dva pitanja i samo dve recenice iz treceg i dao mu je 6, a nakon toga je oborio devojku koja je perfektno znala prva dva a trece jedva,i on joj je rekao :'Zamenio bih vam trece da ste prva dva bar nesto znali. Izgleda da ste dosli cisto na srecu da polozite..' Mislim da je najbolja Vucicka,bar sam ja kod nje polozila,mada je to bilo pre skoro dve godine,pa mozda se nesto i izmenilo u medjuvremenu sto se tice Sunderica,a za Vucicku mislim da je i dalje ok jer mnogi koje znam polazu kod nje. Ako ti ne odgovaraju njeni termini,ni Ratko nije los.
Bule_busko
10.01.2004., 03:27
Ok, hvala ti. Zamenila sam za Ratka, mada sve su vece sanse da i ne izadjem, proslave i ucenje... nikako ne ide :)
Jel' zna neko kada radi faks pre pocetka roka? Da li ce raditi sada ove nedelje (recimo 11-12 januar)?
I jos nesto,jel' polagao neko KPP kod Jekicke od kada je uvela pismeni deo? Hvala.Pozdrav. Ilona
Kartagina
11.01.2004., 23:16
Zanima me koliko mogu da se oslonim na onu knjigu testova od ranijih godina sto se samog prijemnog tice, posto mi neko kaze da je to dobra osnova i da je tu u principu dosta pitanja, a neko mi, pak, kaze da ne smem da se oslanjam na to...pa??? Hvala
Zanima me koliko mogu da se oslonim na onu knjigu testova od ranijih godina sto se samog prijemnog tice, posto mi neko kaze da je to dobra osnova i da je tu u principu dosta pitanja, a neko mi, pak, kaze da ne smem da se oslanjam na to...pa??? Hvala to moze samo da ti sluzi kao pomagalo, a ne kao osnova za prijemni..vrlo mala verovatnoca je da cde da ti dodju ista pitanja...
srecno!
Ok, hvala ti. Zamenila sam za Ratka, mada sve su vece sanse da i ne izadjem, proslave i ucenje... nikako ne ide :) I ja sam cula da je Ratko OK.. izlazim kod njega na UStavno pocetkom februara..tad cete cuti info iz prve ruke ;))
Tek sam upisala i iako mi pravni nije bio prvi izbor jako mi se svidja. Da li biste mogli malo da mi pomognete tako sto biste mi dali neke savete, npr. kako pita Milosevic iz rimskog, kod koga polagati sociologiju, nacionalnu i slicno. Generalno volela bih da vidim vase komentare profesora i ispitivanja. Nesto slicno sam nasla na infostudu ali bih volela da cujem vise misljenja. UNAPRED HVALA.
Tek sam upisala i iako mi pravni nije bio prvi izbor jako mi se svidja. Da li biste mogli malo da mi pomognete tako sto biste mi dali neke savete, npr. kako pita Milosevic iz rimskog, kod koga polagati sociologiju, nacionalnu i slicno. Generalno volela bih da vidim vase komentare profesora i ispitivanja. Nesto slicno sam nasla na infostudu ali bih volela da cujem vise misljenja. UNAPRED HVALA. Milosevic trazi prvo pismeno da se radi, pa tek onda ide usmeno..
Ljudi neshto nisu odusevljeni njim, ali ipak najvishe kod njega izlaze. Bujuklica zaobilaze u shirokom luku, mada znam gomilu ljudi koji su polozili kod njega Rimsko bez problema (cak im je i pomagao).
marijasco
05.04.2004., 16:29
Poz kolegama sa Pravnog!
Davno je to bilo kad sam ja polagala rimsko,bio mi je to prvi ispit...Polagala sam kod Milosevica i bio je fenomenale.On je bas O.k. profesor u svakom pogledu.
Za ustavno preporucujem Zlatiju,neverovatno je sta sve ljudi ne znaju kod nje pa prolaze,mada sam ja polagala kod Ratka i nisam imala problema.Ipak mislim da Ratko vise trazi.
Ne znam kakav je Sunderic na ustavnom,ali na radnom ga svi zaobilaze.
Nadam se da sam nekom pomogla,ali ne zaboravite-ako budete naucili,polozicete!
Kolege,pa sto ste se uspavali? Pohvalite se malo polozenim ispitima u aprilskom roku (ja nisam izlazila,mrzelo me da ucim...), recite ucite li nesto za jun, spremate li se za apsolventsko vece etc. Sve najbolje:)
malasrednjoskolka
26.04.2004., 13:36
Please, da li neko mozda zna ili moze da mi proveri da li mogu da upisem Pravni u Beogradu posle zavrsene srednje za turistickog tehnicara. Bila sam na faksu ali tada nisu bili sigurni, pretpostavljaju da moze (jer, ta skola bi trebalo da bude nesto kao ekonomska, tj. smer ekonomske). Posto nisam iz BG-a, a ni iz blizine molim za pomoc!!!
marijasco
27.04.2004., 18:41
Evo,Ilona,ja dala radno...:)
Evo,Ilona,ja dala radno...:)
E svaka ti cast Bar neko da nam osvetla obraz u ovom roku.Aj sve najbolje za jun. A tebi je ionako ostalo jos malo do kraja? Meni 13 :evil:
Ja saosecam sa koleginicom oko nacionalne! Polozila sam kao "najteze" ispite iz prve, a vec 3 puta padam tu dosadnu nacionalnu kod Olge!!
Zasto je Pravni tako uzasan faks???
miltijad
19.05.2004., 21:29
Cula sam da je izasao informator, ali mi nije jasno da li je to ista knjiga kao i materijal za upis (s' obzirom da i tu ima sta treba da se sprema iz istorije, sta iz srpskog) ili je to nesto drugo???
Hvala
Peta W.
31.05.2004., 17:18
..ima li vas u ovim cyber vodama?:)
/me uvek tu,iza tebe...
pozz :P :wink:
Micotakis
14.06.2004., 20:51
Iz Nacionalne bih ti preporucila Mirkovica, on je kralj. Obrati paznju na ispitna pitanja u tome lezi kljuc, i na Dusanov zakonik, to on obozava. A covek je maximalno fer, ne znam zasto sire price. On je jako simpatican, i dobrodusan covek, videces!
Micotakis
14.06.2004., 21:01
Zanima me koliko mogu da se oslonim na onu knjigu testova od ranijih godina sto se samog prijemnog tice, posto mi neko kaze da je to dobra osnova i da je tu u principu dosta pitanja, a neko mi, pak, kaze da ne smem da se oslanjam na to...pa??? Hvala
Ako mislis na informator, naravno da mozes da se oslonis, ali oprezno, nemoj da ucis po informatoru, nego vezbaj po njemu, tu postoji velika razlika!
Srecno!
Micotakis
14.06.2004., 21:09
E sad ja nesto da pitam!
Sta mislite o Hiberu? Jel stvarno tako zeznut taj njegov pismeni deo?
A o Milovanu Mitrovicu iz sociologije? Jel tacno da se skriptom moze poloziti?
E na kraju... Kako mogu da prijavim naknadno ispit, posto ovi na salteru kazu da ne moze vise, a ustvari moze ako ti potpise licno profesor!
Help!
Znam da je junski rok i da ucite, ali pomagajte ako znate!
Ja sam polozila Opstu i Nacionalnu.
Mirkovic je super profesor, ne kukajte ljudi, pozloicete samo izadjite kod njega, kakva Olga kakva Stefanovski, samo Mirkovic!
Pozdrav kolege,
Micotakis
20.06.2004., 16:12
Ne mogu da verujem koliko su pravnici lenji!? Ja nisam takva :D :D :D Dok vi meni odgovorite, ja upsela da prijavim naknadno Sociologiju kod Mitrovica.
Cula sam da je strava covek, sto sam se nekim delom i sama uverila!
Ima neko komentar mozda? Naravno, da mi odgovori pre septembra, jer polazem u junu :D
miss kartagina
20.06.2004., 21:55
Da li je istina da prijemni ne polazemo svi istog dana, vec da se delimo u grupe??? ( meni je to malo glupo, ali...)
Nadam se brzom odgovoru, posto se prijemni blizi :-)
Micotakis
21.06.2004., 17:54
Posto sam ja ovde izgleda jedina budna...
Da, moguce je, ali sve zavisi od konkurencije. Tj. od prijava. Ali prvog dana se radi od 8h, 12h, 14h i 17h... Tako bese...
E sad ako imas enkog druga, tj. nekog s kim bi zelela da se dogovaras, tj. da budes u istom amfiteatru...Slusaj!
Kad kupujes prijavu, odi s tim i kupite zajedno i istom vreme. Razumes, ako je tvoja prijava recimo br. 104..njegova ce biti 105... I bicete zajedno, kapiras?
Ako nesto ne razumes, pitaj!
Srecno, buduci kolega :D
:arrow: :arrow: :arrow: forum pravnog fakulteta
http://www.ius-forum.tk/
rubiroza78
28.06.2004., 14:17
Kolege kako ste prosli u Junskom roku. Ja katastrofa, a vi?
Pravna plavusa
28.06.2004., 21:00
Ja bih ti predlozila da posetis Pravni forum, tamo smo bar svi pravnici, bice ti zanimljivo. Mada nije neka guzva.
Uzgred, koja si godina?
Meni jos nije zavrsen junski rok :?:
Pravna Plavusa
28.06.2004., 21:02
:arrow: :arrow: :arrow: forum pravnog fakulteta
http://www.ius-forum.tk/
Upravo ovde svrati :D
Kolege kako ste prosli u Junskom roku. Ja katastrofa, a vi?
Napokon polozila KPP :wink:
rubiroza78
29.06.2004., 00:46
Blago tebi Ilona kada si stigla to KPP-a. Ja se jos mucim sa Krivicnim-Opsti deo.
Zadovoljan sam sto je bar neko polozio nesto u Junskom koku.
Plavuso kao sto vidis Jos uvek sam druga godina.
Pozdrav svim kolegama.
ius_forum
29.06.2004., 14:04
www.ius-forum.tk
pozdrav kolegama pravnicima
www.ius-forum.tk
pozdrav kolegama pravnicima
Zasto forum vec par dana ne radi?
rubiroza78
13.12.2004., 13:59
E stvarno ljudi zasto forum ne radi?????
Bule_busko
13.12.2004., 23:52
A ja sam se taman istripovala da opet nesto nije u redu sa mojim kompom :roll:
rubiroza78
14.12.2004., 00:50
Mozda je i bolje sto je puko forum, i onako su samo 3 coveka se dopisivala na njemu.
Pa na forumu je bilo samo par ljudi koji su ostavljali postove na temama koje nemaju veze sa fakultetom i oni su bili nesto aktivniji,ali je bilo i dosta drugih koji s'vremena na vreme postave neko pitanje (na koje i meni treba odgovor) ili daju neku informaciju od koristi za sve koji trenutno spremaju taj ispit (kao sto je spisak ispitnih pitanja i sl.). Tako da bi meni znacilo da proradi a ako se promeni adresa bilo bi lepo da nas o tome obaveste ovde :roll:
miss J.
15.12.2004., 20:49
Ne znam zasto, ali ako se kacite na www.ius-forum.tk ne funkcionise.
Onda sam probala sa www.ib.forum77.com i radi.
Ili jednostavno preko linka za PM ako ste ih dobijali (.eto, zato je npr. dobro registrovati se)!!!
Ili jednostavno preko linka za PM ako ste ih dobijali (.eto, zato je npr. dobro registrovati se)!!!
Radi :D
Hvala :wink:
Bule_busko
16.12.2004., 01:42
I kod mene je uspelo, malo zaobilazan put, ali dobro je da radi :D
slatko volim :))
16.12.2004., 01:44
Radi :D
Hvala :wink:
e super, ja se vec nekoliko dana pitam zasto ne radi..
nikola-ius
16.12.2004., 13:20
nisam ni znao da ne radi! zato sto sam ja napravio ikonicu na desktopu i cim kliknem na nju, odmah mi otvori forum, i ne moram da se logujem itd... posle nekoliko zalbi sam probao da se konektujem kucajuci adresu i nisam uspeo. zvao sam momka koji nam je napravio forum i obecao mi je da ce ga uskoro osposobiti.
neko je dobro primetio da je dobro registrovati se! :)
izvinjenje i pozdrav svima!
nikola-ius
16.12.2004., 13:32
dok ne proradi "regularno", mozete i ovako
http://ib.forum77.com/index.php?mforum=iusforum&
е сад ми је много лакше! :D
Гост #01
16.12.2004., 14:55
zasto forum ponovo ne radi?
miss J.
20.01.2005., 01:01
www.ib.forum77.com uvek stoji kao alternativa kad www.ius-forum.tk ne radi!
28.01.2005., 01:49
meni sada radi samo www.ius-forum.tk
toliko ljudi na ovoj temi, a tamo na forumu samo nekoliko :? Zasto :?:
ime ruze
02.02.2005., 23:57
Jel' zna neko kada radi faks pre pocetka roka? Da li ce raditi sada ove nedelje (recimo 11-12 januar)?
I jos nesto,jel' polagao neko KPP kod Jekicke od kada je uvela pismeni deo? Hvala.Pozdrav. Ilona
Izvini ali Jekicka je UMRLA pre godinu i vise dana!?!?!?!
Izvini ti, ali ja sam taj post koji si ti citirao/la ostavila 11.januara 2004. a Jekicka je umrla tri meseca kasnije - negde u toku aprilskog roka. Zar stvarno mozes da pomislis da mogu biti toliko neinformisana? c c c
S_K_V_O
03.02.2005., 06:30
Forum trenutno radi, ja sam pokupila par vaznih informacija za ispit tamo.
Pitanje za vas, koji ste na foorumu, koji su vam tamo nickovi, ako nije tajna???
03.02.2005., 10:36
Pitanje za vas, koji ste na foorumu, koji su vam tamo nickovi, ako nije tajna???
obrati nam se na pp, pa ti mozda i kazemo :wink:
ime ruze
03.02.2005., 22:45
Izvini ti, ali ja sam taj post koji si ti citirao/la ostavila 11.januara 2004. a Jekicka je umrla tri meseca kasnije - negde u toku aprilskog roka. Zar stvarno mozes da pomislis da mogu biti toliko neinformisana? c c c
Nisi u pravu umrla je 2003., ja sam jos bila trudna, pa veruj mi da znam (mislim secam se stomaka). Videla sam da je iz 2004. tvoj post, tako da bih se samo ispravila da je onda proslo par meseci.
Pozdra i nema ljutis.
P.S. Dokle si stigla?
Nisi u pravu umrla je 2003., ja sam jos bila trudna, pa veruj mi da znam (mislim secam se stomaka). Videla sam da je iz 2004. tvoj post, tako da bih se samo ispravila da je onda proslo par meseci.
Pozdra i nema ljutis.
P.S. Dokle si stigla?
Ipak ce biti da ti nisi u pravu. Argumentovacu to i onda te molim da se prica na tome i zavrsi da ne bismo smarale ostale kolege. Dakle, trebalo je da polazem 13-og februara (secam se odlicno, jer sam razmisljala da mi ne bude 13. baksuzni) kod Jekicke KPP (naravno,mislim na 2004.) Post koji si ti citirala sam ostavila bas dok sam se spremala za Jekickin ispit. Znaci, dobila sam zenu po rasporedu za 13.2.2004. sto je neoboriva protpostavka da je u tom momentu ziva. Medjutim, dan pred moj ispit Jekicka zavrsi u bolnici. Dodje njena asistentkinja i kaze nam da smo svi prebaceni kod Lazina. Naravno -padnem.
U aprilskom roku dobijem Lazina i kad sam otisla da ga promenim, pitaju me za koga cu. Razmisljam se izmedju Jekicke i Ilica (kod koga sam isla i na vezbe) i znam da sam pomislila da mi je bolje da uzmem potpis za Ilica, jer ako se Jekicki opet nesto desip rebacice me kod Lazina, pa ce biti da sam dzabe menjala. I stvarno, kad sam dosla kod Ilica na ispit sretnem drugaricu i kaze mi da je Jekicka umrla. A ja sam KPP tad polozila kod Ilica, i znam (imam u indexu!) datum.
Uostalom, idi na stranu:
http://www.ius.bg.ac.yu/prof/bivsi.php?action=treca
Pa ces videti spisak bivsih profesora (ispod Jekickinog imena pise da je bila prof. na predmetu krivicno procesno pravo od 1966. do 2004. godine)
Inace, sad sam apsolvent,ali jos uvek imam dva iz trece - javno (koje polazem za nedelju dana) i obligacije. Ti?
A zasto bi to bila tajna (bar sto se mene tice)?Mozes i sliku da mi vidis u profilu 8)
Moj nick tamo je 'princeza'.
S_K_V_O
04.02.2005., 04:29
Vec sam te zapazila, i videla i sliku naravno! :)
Znaci ti si ta princeza...
ime ruze
06.02.2005., 00:16
Pozdra i nema ljutis.
P.S. Dokle si stigla?
Ipak ce biti da ti nisi u pravu. Argumentovacu to i onda te molim da se prica na tome i zavrsi da ne bismo smarale ostale kolege. Dakle, trebalo je da polazem 13-og februara (secam se odlicno, jer sam razmisljala da mi ne bude 13. baksuzni) kod Jekicke KPP (naravno,mislim na 2004.) Post koji si ti citirala sam ostavila bas dok sam se spremala za Jekickin ispit. Znaci, dobila sam zenu po rasporedu za 13.2.2004. sto je neoboriva protpostavka da je u tom momentu ziva. Medjutim, dan pred moj ispit Jekicka zavrsi u bolnici. Dodje njena asistentkinja i kaze nam da smo svi prebaceni kod Lazina. Naravno -padnem.
U aprilskom roku dobijem Lazina i kad sam otisla da ga promenim, pitaju me za koga cu. Razmisljam se izmedju Jekicke i Ilica (kod koga sam isla i na vezbe) i znam da sam pomislila da mi je bolje da uzmem potpis za Ilica, jer ako se Jekicki opet nesto desip rebacice me kod Lazina, pa ce biti da sam dzabe menjala. I stvarno, kad sam dosla kod Ilica na ispit sretnem drugaricu i kaze mi da je Jekicka umrla. A ja sam KPP tad polozila kod Ilica, i znam (imam u indexu!) datum.
Uostalom, idi na stranu:
http://www.ius.bg.ac.yu/prof/bivsi.php?action=treca
Pa ces videti spisak bivsih profesora (ispod Jekickinog imena pise da je bila prof. na predmetu krivicno procesno pravo od 1966. do 2004. godine)
Inace, sad sam apsolvent,ali jos uvek imam dva iz trece - javno (koje polazem za nedelju dana) i obligacije. Ti?
Sorry, prebacila sam se na Stojiljkovica koji se ubio.
Inace ja se namucila sa javnim kod Pauna katastrofa, sad sam dala 3 iz cetvrte, vratila pitanja kod Pavica iz MPP, pa se nadam da cu to zavrsiti u martu.
Pozdrav
Ma nema veze :wink:
Ja spremam javno za Krecu. Inace, ne izlazim kod profesora koji nemaju kriterijume vec ocenjuju po svom raspolozenju,a cula sam da je Paunovic jedan od takvih. Mada sam Krecu i dobila po rasporedu. Ali, za ovaj rok tesko da ce biti nesto.
Inace, htela sam da te pitam kako uklapas uloge mame i studenta? :D
S_K_V_O
06.02.2005., 06:59
Paunovicev kriterijum je mnogo blazi nego Krecin.Mnogo.Paunovic je nekad neraspolozen pa vice i sav je nadrkan i moze da te iznervira pa da se zbunis i padnes zbog toga ako si "zbunjive prirode",a ako te takve stvari ne tangiraju on je po meni bolji izbor.Koliko sam ja uspela da vidim ne daje ocene na osnovu raspolozenja,samo se dere.Lik.Jednom mu, toboze, neka mucenica rasplakala na ispitu a on poceo da vice, pa je pita:"Sto mi sirite negativnu energiju na ispitu?".Ko da je na njegovim ispitima sad pa pozitivna E :)
Tako sam se ja zeznula i otisla kod Krece da bi 'ladno pala MJP kao poslednji ispit iz trece na samom pocetku junskog roka.A na celom faksu sam pala dva puta a da sam odgovarala.Posle kod Pauna ko od sale.
Paunovicev kriterijum je mnogo blazi nego Krecin.Mnogo.Paunovic je nekad neraspolozen pa vice i sav je nadrkan i moze da te iznervira pa da se zbunis i padnes zbog toga ako si "zbunjive prirode",a ako te takve stvari ne tangiraju on je po meni bolji izbor.Koliko sam ja uspela da vidim ne daje ocene na osnovu raspolozenja,samo se dere.Lik.Jednom mu, toboze, neka mucenica rasplakala na ispitu a on poceo da vice, pa je pita:"Sto mi sirite negativnu energiju na ispitu?".Ko da je na njegovim ispitima sad pa pozitivna E :)
Tako sam se ja zeznula i otisla kod Krece da bi 'ladno pala MJP kao poslednji ispit iz trece na samom pocetku junskog roka.A na celom faksu sam pala dva puta a da sam odgovarala.Posle kod Pauna ko od sale.
Al' mene tangiraju :cry:
Inace, ne hvalis se da si diplomirala? :wink:
p.s. U cetvrtak sam na faksu, ocekujem da castis :D
ime ruze
06.02.2005., 22:23
Ma nema veze :wink:
Ja spremam javno za Krecu. Inace, ne izlazim kod profesora koji nemaju kriterijume vec ocenjuju po svom raspolozenju,a cula sam da je Paunovic jedan od takvih. Mada sam Krecu i dobila po rasporedu. Ali, za ovaj rok tesko da ce biti nesto.
Inace, htela sam da te pitam kako uklapas uloge mame i studenta? :D
Ma uklapam se kako stignem, uvek je tu nedostatak sna, ali boze moj valjda cu se naspavati jednog dana. :D
Kreca ti je mnogo smireniji ali vise trazi. Paun ima neki svoj krug pitanja, ako ti znaci mogu da ti posaljem na pp, posto mi je dosta sveze. A kod Pauna ti ja najbolje izaci prvih dana roka (mislim na prvih 5), a posle sve vise i vise siri krug pitanja.
Ne znam sta da ti kazem, ali vecini ljudi sa kojim sam pricala MJP je bio manje vise uz obligacije najveci problem na 3. godini. Kad to zavrsis onda je sve mnogo opustenije.
Puno srece u svakom slucaju.
Pozz :D :D :D
S_K_V_O
07.02.2005., 03:31
Hehehe, pa glumim malo skromnost :) ,casticu, sto da ne ako se dogovorimo :)
Pera_Zdera
07.02.2005., 05:08
Hmm.. Nemoj previse da vices da castis, mozda jos poneko dobije neku ideju, pa ti tad dodje 500 ljudi. :wink:
S_K_V_O
07.02.2005., 20:29
U tom slucaju delim bombone!
K'o kad smo bili deca, pa za rodjendan poneses dve kesice bombona i podelis svima u razredu po jednu, bar je kod mene tako bilo :)
DJ_MaRe
07.02.2005., 21:41
nemojte o bonbonama na temi o pravnom fakultetu bre... :P
08.02.2005., 01:26
Sad ja kapiram zasto je forum Pravnog prazan...
Vi ovde razvili citavu diskusiju, a na forumu Pravnog nigde nikog :cry: Jadan forum cami prazan :cry:
Idem ja da se druzim sa onih nekoliko ljudi koji su redovno tamo :roll:
Sram vas bilo, niste uopste kolegijalni :wink:
Pera_Zdera
08.02.2005., 04:03
nemojte o bonbonama na temi o pravnom fakultetu bre... :P
Ma nisi skontao pricu. Vidi da li manje bombona treba za podmititi Paunovica ili Krecina, pitanje je sad. :lol:
Samo treba da im projektujes iluziju da su bombone ono sto svi zele.
A u zakonima nema nista protiv bombona, jel tako tako je. :wink:
DJ_MaRe
08.02.2005., 12:34
a tako... onda moze... :P
S_K_V_O
09.02.2005., 23:57
Pitaj slobodno koleginice ako nesto treba na pp.
Dobices i bombonu po izboru! :)
I tako su ukinuli promene na pravnom...
Jer zna neko sta je sa odlaganjima?
Kolege, hocemo li u strajk? :twisted:
18.02.2005., 09:29
e ljudi ja jos ne mogu da se opasuljim za promene :shock: :shock: :shock:
znaci nema promena do cetvrtog polaganja, a onda mozes da biras profu :? wooooooooowwwwwww
a kolko sam shvatila, nema vise uopste odlaganja :!:
valjda su zato spomenuli onu "finansijsku stranu studenata" kao "nemaju svi da plate", itd...
ma strajk ne pomaze :cry:
onomad su zatvorili Gasu na faxu, i sta smo dobili-nista :x
blackcat
23.02.2005., 18:21
politichka,svarno je odvratna il sam ja glupa.nego,da li je neko chuo o privatnom pravnom faxu?nisam uspela da nadjem internet adresu a mozda i ne postoji.
Nexus 6
23.02.2005., 22:30
ima na SINGIDUNUMu poslovno pravo...pa mozda na to mislis...
01.03.2005., 11:05
SAJT NE RADI !!!
Izlazi nesto :
Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/tmp/mysql.sock' (2) in /home/forum77/public_html/ib/conf_global/multiforums.config.inc.php on line 10
itd.,itd..
rubiroza78
21.04.2005., 12:31
Zasto bre opet ne radi onaj smrdljivi forum pravnog fakulteta?
Uvek kad mi nesto treba on ne radi.
Pozdrav svim kolegama.
21.04.2005., 14:25
rubiroza, meni sad radi na ius-forum.tk.. ali je sablasno prazno, nigde nikoga :(
rubiroza78
21.04.2005., 15:06
Mozes samo da udjes u forum, ali ne mozes da pogledas ni jednu tebu. Zato je i sablasno prazan.
Pozdrav
gost1107
25.04.2005., 23:12
Treba mi pomoc! Da li je neko u poslednja 2 roka polagao GPP kod Jaksica? Cula sam da ima neki svoj krug pitanja, tj. da pita samo parnicni postupak i deo vanparnicnog. Ako neko nesto zna, bilo bi super.
Unapred hvala
rubiroza78
25.04.2005., 23:19
Mene takodje interesuje da li je neko polagao Ustavno kod Olivere Vucic?
Pozdrav
girl_bg
27.04.2005., 08:43
:lol: :lol: :lol: :lol:
mene zanima za begovica iz politicke ekonomije?
kakav je? kakav je test? koja je procedura sa tim pismenim i usmenim?
Zanimaju me predavanja i vezbe na pravnom. Tj koliko su i koja predavanja obavezna i jos nesto u vezi toga. Da li je slicno kao na ostalim fakultetima.
Jos nesto, mogu li biti redovan student da da dolazim na ispite i sl.
Hvala unapred.
Ivan_vs
30.04.2005., 02:45
Sta se desava sa forumom pravnog fakulteta, izbaci mi neku adresu www.pravnifaks.dzaba.com umesto http://www.ius-forum.tk/ ?
03.05.2005., 00:17
Ne mogu da verujem kakvi prevaranti!!!
Napravili ovaj sajt : www.pravnifaks.dzaba.com --> dzaba?! sta im je to dzaba??? ispitna pitanja kostaju 300. dinara!!
I to je njima dzaba??? Kako ih nije sramota!!
Isli na ispite i zapisivali najcesca pitanja, i sad ih DZABE prodaju za 300. dinara :evil: :evil: :evil:
girl_bg
03.05.2005., 09:55
Ne mogu da verujem kakvi prevaranti!!!
Napravili ovaj sajt : www.pravnifaks.dzaba.com --> dzaba?! sta im je to dzaba??? ispitna pitanja kostaju 300. dinara!!
I to je njima dzaba??? Kako ih nije sramota!!
Isli na ispite i zapisivali najcesca pitanja, i sad ih DZABE prodaju za 300. dinara :evil: :evil: :evil:
eee, al zato dobijes zakon dzaba :lol: :lol:
koji po svoj prilici mozes i da nadjes na netu
Micotakis
04.05.2005., 21:43
Ko je bolji Panov ili Antic iz NAslednog prava?
girl_bg
05.05.2005., 07:16
Ko je bolji Panov ili Antic iz NAslednog prava?
sasvim ti je svejedno
i jedan i drugi telefoniraju za vreme ispita i kazu da i kod jednog i drugog zavisi kako su raspolozeni
jedino sto panov ne postavlja zadatke za razliku od antica
Micotakis
05.05.2005., 23:59
hvala na obave$tenju, znaci da ne menjam PAnova.
Izvini, $to cu da te gnjavim, ali reci mi kakva je prolaznost kod Dra$kicke iz Porodicnog? Cula sam da je KOmar najbolja, ali u slucaju da je ne dobijem...? ne daj, boze :cry:
girl_bg
06.05.2005., 07:17
Izvini, $to cu da te gnjavim, ali reci mi kakva je prolaznost kod Dra$kicke iz Porodicnog? Cula sam da je KOmar najbolja, ali u slucaju da je ne dobijem...? ne daj, boze :cry:
pa ne znam kakva joj je prolaznost i ne znam kakva je na ispitu, ali mene licno komar bas i nije odusevila. prilicno je stroga, nema strpljenja i jako malo vremena da za koncept
Micotakis
06.05.2005., 20:06
a kod koga si ti polagala? izvini jo$ jednom!
girl_bg
06.05.2005., 20:11
a kod koga si ti polagala? izvini jo$ jednom!
kod komar
Micotakis
06.05.2005., 22:52
iz skripte, pretpostavljam?
girl_bg
07.05.2005., 12:53
iz skripte, pretpostavljam?
iz knjige sam ucila
ali sam cula da kod nje prolaze skripte, ako ti to nesto znaci
Micotakis
07.05.2005., 22:38
hvala jo$ jednom! izvini, ali ako mi jo$ ne$to padne na pamet..pitacu te...mogu? hvala puno!
girl_bg
08.05.2005., 07:25
hvala jo$ jednom! izvini, ali ako mi jo$ ne$to padne na pamet..pitacu te...mogu? hvala puno!
naravno :D
girl_bg
08.05.2005., 19:08
Jel neko saznao nesto za forum?
Hoce li da proradi?
u skorije vreme?
:roll: :?
Ivan_vs
09.05.2005., 23:43
Jel neko saznao nesto za forum?
Hoce li da proradi?
u skorije vreme?
:roll: :?
Mislim da nece skoro! Jel zna neko kako bi to moglo da se resi?
Micotakis
13.05.2005., 01:25
navodno nije registrovan, pa su ga ukinuli, toliko ja znam... :?
Da li ima neko ko polaze Trgovinsko kod Vasiljevica u ovom roku?
gost1107
18.05.2005., 00:10
Ja polazem 21.06. Pita sve ako te to zanima (spisak pitanja imas u skriptarnici). Ako si polozio Kompanijsko pravo ne odgovaras ZPD, tj. prvi deo ispitnih pitanja. Covek je korektan i pravican, nije neki smarac, ne trazi previse, bukvalno osnovne stvari. Najbolje bi ti bilo da ides kod njega na konsultacije (ponedeljkom mislim da su od 13 - proveri). Obrati takodje paznju na menicu. Ako te jos nesto zanima pitaj.
Pozdrav i puno srece!
ima li neko da je polagao radno kod lubarde? molim vas ako ima neko, neka napiše kakav je, šta pita, ima li nešto posebno da forsira?
Pita li onaj deo oko medjunarodnih konvencija, i uopšte taj teorijski deo ili samo traži zakonske odredbe?
rubiroza78
21.05.2005., 17:54
Da li je neko polagao Ustavno kod Vucicke. Da li ima nesto sto nepita i nesto na sta poklanja veliku paznju?
Ja polazem 21.06. Pita sve ako te to zanima (spisak pitanja imas u skriptarnici). Ako si polozio Kompanijsko pravo ne odgovaras ZPD, tj. prvi deo ispitnih pitanja. Covek je korektan i pravican, nije neki smarac, ne trazi previse, bukvalno osnovne stvari. Najbolje bi ti bilo da ides kod njega na konsultacije (ponedeljkom mislim da su od 13 - proveri). Obrati takodje paznju na menicu. Ako te jos nesto zanima pitaj.
Pozdrav i puno srece!
I ja polazem 21.o6.U panici sam!Da li moze nesto da se uci iy skripte?Da li ima nesto sto ne mora da se uci?
Pozdrav i puno srece!
I ja polazem 21.o6.U panici sam!Da li moze nesto da se uci iy skripte?Da li ima nesto sto ne mora da se uci?
Pozdrav i puno srece!
rubiroza78
28.05.2005., 10:10
Ljudi ispitni rok se priblizava, da li je neko poceo da uci????
JOK!
Sutra pocinjem definitivno.
Gost 1107 javi se!
Hvala na pomoci ali trebam jos informacija.
Hitno!
jel polagao neko Obligacije kod Hibera i kakvi su utisci? na sta obraca posebno paznju??
29.05.2005., 02:10
Ljudi ispitni rok se priblizava, da li je neko poceo da uci????
sreco, rok je uveliko poceo 25.05., ne priblizava se ;)
rubiroza78
29.05.2005., 10:02
Pardon nisam ni znao meni je prvi ispit 10.
Hvala na obavestenju.
Pozdrav
girl_bg
30.05.2005., 08:07
Pardon nisam ni znao meni je prvi ispit 10.
Hvala na obavestenju.
Pozdrav
e blago tebi :lol:
rubiroza78
30.05.2005., 18:32
Blago je onom ko pocne na vreme da uci.
Meni sve jedno da li mi je ispit prvog ili dvadeset prvog, uvek mi fali par dana da zavrsim knjigu.
Poz
girl_bg
31.05.2005., 08:05
Blago je onom ko pocne na vreme da uci.
Meni sve jedno da li mi je ispit prvog ili dvadeset prvog, uvek mi fali par dana da zavrsim knjigu.
Poz
:lol:
e, kolega imamo slican problem
La_Vica
31.05.2005., 19:51
Ja sam danas totalno pukla sa "radnim", da Bog da pocrkali svi narodni poslanici da nema ko da izglasava nove zakone. :evil:
gost1107
31.05.2005., 22:50
Gost 1107 javi se!
Hvala na pomoci ali trebam jos informacija.
Hitno!
Sorry, nisam bila pri kompu par dana. Kazem ti najbolje ti je da odes kod njega na konsultacije, jer moze da se desi i da ti skine neka pitanja, da ti kaze na sta da obratis paznju i sl. 2. i 3. pitanje ucis iz skripte (to su ti ugovori, menica i sl.). Prvi dao pitanja koji se odnosi na privredna drustva ucis kombinacija knjiga i novi zakon (ekstra bitno, on napisao komentar tog zakona i mogu ti reci vrlo je citljiv).
Konsultacije su ti bitne jer on pamti ljude koji dodju kod njega na konsultacije (samo nemoj da odes a da bas nista nisi procitao). Najbolje bi ti bilo da procitas menicu (jako apstraktna materija) i da odes kod njega da ti on to objasni (nemoj samo da nosis skriptu na konsultacije).
Nadam se da sam ti pomogla.
Pozdrav i puno srece, verovatno se vidimo.
girl_bg
02.06.2005., 13:51
jel zna neko,
da li jelic uvek kad pita stvarno obavezno jedno pitanje postavi iz one svoje dosadne knjige 'posebni oblici prava svojine...'?
ili se nekome i posreci pa ga zaobidje pitanje iz te knjige??
Hitno mi je potrebna internet adresa sajta privatnog-specijalizovanog pravnog fak. u Beogradu na kojem je prijava ispita 200 eura,ali po zavrsetku fakulteta posao je zagarantovan u nekoj od medjunarodnih organizacija ili njihovom sedistu u nasoj zemlji.
03.06.2005., 23:36
Hitno mi je potrebna internet adresa sajta privatnog-specijalizovanog pravnog fak. u Beogradu na kojem je prijava ispita 200 eura,ali po zavrsetku fakulteta posao je zagarantovan u nekoj od medjunarodnih organizacija ili njihovom sedistu u nasoj zemlji.
Jedini privatni Pravni fax ti je Poslovno Pravo na SIngidunum Univerzitetu u Danijelovoj ulici. Imas ovde medju adresama i njihove podatke
Guliverr
07.06.2005., 12:38
Zna li neko kada se polaze prijemni na pravnom u BG?
Jel ima neko da je polagao politicku ekonomiju? jel zna mozda da li treba da se uce i ona dva poglavlja koja nisu obuhvacena ispitnim pitanjima (monetarni sistem i agregatna traznja)??
Da li je neko polagao pravo osiguranja kod Čolovića?
S_K_V_O
10.06.2005., 22:57
pa ne znam kakva joj je prolaznost i ne znam kakva je na ispitu, ali mene licno komar bas i nije odusevila. prilicno je stroga, nema strpljenja i jako malo vremena da za koncept
Komar je extra lagan profesor, cesto i zameni pitanje kad jedno ne znas.Skripta sasvim dovoljna.
28.06.2005., 02:10
aj da vratimo malo temu...
je l zna neko zasto forum ne radi, i hoce li biti ponovo :cry: ?
navodno nije registrovan, pa su ga ukinuli, toliko ja znam... :?
Insider
08.07.2005., 16:07
Zanima me dali mogu da overim semestar (uz nadoknadu) ako nisam bio ni na jednom predavanju u vezbi.
Hvala
Bule_busko
09.07.2005., 02:19
Kolege samo da vam javim da je izasao raspored :D
I naravno nove cene za naknade koje pruza fakultet, bolje da sami vidite moja reakcija je bila :shock: :shock: :shock:
10.07.2005., 16:49
Kolege samo da vam javim da je izasao raspored :D
I naravno nove cene za naknade koje pruza fakultet, bolje da sami vidite moja reakcija je bila :shock: :shock: :shock:
derikoze!!!!!
oni nisu normalni!!! :evil: :evil: :evil:
Nexus 6
10.07.2005., 20:22
stvarno...
odlaganje 500 din, a promena 700!!!
Jel' ima neko Djurdjeviceva pitanja iz obligacija?
12.07.2005., 12:33
a je l zna neko kad ce promene??
fax radi do petka, danas je utorak, a obavestenja nema :shock:
Bule_busko
13.07.2005., 19:47
Meni su rekli da promena najverovatnije nece ni biti :shock:
Usput, da nije cuo mozda neko od vas nesto za Ljiljanu Radulovic, dobila sam da polazem kod nje krivicno (posebni deo), a ispituje i opsti. :roll:
13.07.2005., 19:59
bila sam jutros na faxu, rekli su mi da ce promene biti posle 15.08., kad se otvori fakultet
Pera Kojot-SUPER GENIJE
06.08.2005., 13:24
O B A V E Š T E Nj E O
ODLAGANjU ISPITA I PROMENI ISPITIVAČA U SEPTEMBARSKOM ISPITNOM ROKU 2005. GODINE
Promena ispitivača vršiće se prema sledećem rasporedu :
I GODINA
16. avgusta 2005. godine
ZA SVE PREDMETE SA PRVE GODINE PROMENE ISPITIVAČA I ODLAGANjE ISPITA VRŠIĆE SE 16. AVGUSTA NA ŠALTERIMA I, II, III i IV, bez potpisa prodekana za nastavu, u vremenu od 15.00 časova.
II GODINA
17. avgusta 2005. godine
ZA PREDMET :
1. Ustavno pravo
POTPISE ZA PROMENU ISPITIVAČA DAJE PRODEKAN ZA NASTAVU ( kancelarija prodekana br. 324) od 8.00 časova
ZA SVE OSTALE PREDMETE SA DRUGE GODINE PROMENE ISPITIVAČA I ODLAGANjE ISPITA VRŠIĆE SE 17. AVGUSTA NA ŠALTERIMA I, II, III i IV, bez potpisa prodekana za nastavu, u vremenu od 15.00 časova.
NAPOMENA : za ispit iz predmeta Stvarno pravo kod prof. dr Dragora Hibera moguće je samo odlaganje ispita
III GODINA
18. avgusta 2005. godine
ZA PREDMET :
1. Upravno pravo
POTPISE ZA PROMENU ISPITIVAČA DAJE PRODEKAN ZA NASTAVU ( kancelarija prodekana br. 324) od 8.00 časova
ZA SVE OSTALE PREDMETE SA TREĆE GODINE PROMENE ISPITIVAČA I ODLAGANjE ISPITA VRŠIĆE SE 18. AVGUSTA NA ŠALTERIMA I, II, III i IV, bez potpisa prodekana za nastavu, u vremenu od 15.00 časova.
IV GODINA
19. avgusta 2005. godine
ZA SVE PREDMETE SA ČETVRTE GODINE PROMENE ISPITIVAČA I ODLAGANjE ISPITA VRŠIĆE SE 19. AVGUSTA NA ŠALTERIMA I, II, III i IV, bez potpisa prodekana za nastavu, u vremenu od 15.00 časova.
NAPOMENA : za promenu ispitivača iz predmeta Trgovinsko pravo potrebna je saglasnost profesora koji je određen rasporedom i profesora kod koga student želi da polaže.
AKO JE PROMENU ISPITIVAČA SVOJIM POTPISOM ODOBRIO ŽELjENI NASTAVNIK, U TOM SLUČAJU NIJE POTREBAN POTPIS PRODEKANA ZA NASTAVU.
NAKNADA ZA PROMENU ISPITIVAČA IZNOSI 700.00 DINARA
NAKNADA ZA ODLAGANjE ISPITA IZNOSI 500.00 DINARA
BEOGRAD
13. JUL 2005. GODINE IZ SEKRETARIJATA FAKULTETA
zanima me šta vi mislite : da li će biti OKTOBAR2 ili ne ?
ja mislim da ga neće biti
Micotakis
17.08.2005., 15:33
oni nisu normalni, umesto da nam daju neke olaksice, oni su sve gori i gori! pa jos malo ce svaki rok da nam traje po 7 dana!
a sto se tice oktobra 2, pa bice ga iz jednog razloga... zato sto se placa!!! a s obzirom da je cena promena skocila, prijava za oktobar moze biti i preko hiljadu dinara, mislim, ne bi me ni malo iznenadilo!!!
da li skriptarnica sad radi od 8 ili od 9?
ako ima neko da zna, da ne moram 2 puta da idem ako je od 9h :lol:
DJ_MaRe
29.08.2005., 18:29
molim sve kolege sa Pravnog fakulteta,koji imaju bilo kakva iskustva sa Palackovikom iz gpp-a,da ih podele sa mnom,imam ispit kod je za koji dan... :shock:
Da li je neko polagao kod Vucicke Ustavno?
Postoje li neke kombinacije kod nje?
Sta najvise pita i da li postoje delovi koji netrebaju da se uce??
Pozdrav
bananica
06.09.2005., 19:18
ej,ljudi,je li moze neko nesto pametno da mi kaze o polaganju UVODA U PRAVO kod kosutica?u ponedeljak mi je ispit,a ovih dana sam shvatila kakva sam guska,ali kasno!godinu dana slusam ljude kako mi pricaju da se to lagano polaze iz skripte,da cu u knjizi samo da se pogubim,ali ne,ja moram da uradim suprotno pa to ti je!ucila sam iz kosuticeve knjige,ako se to moze nazvati ucenjem,presla sam je jednom,ispodvlacila i tako to i NE MOGU VISE!Muka mi je od nje,tacno mi se povraca kad je uzmem u ruke,sve je to meni manje-vise jasno ali mi je sve sem one pravne organizacije toliko dosadno da nemam rijeci...Mozda je to zbog ovog ljeta,odvikla sam se od ucenja i tako to,ali ladno cu da padnem!Predstavu nemam koliko znam i sta mi trebe kod njega,hoce li neko da podjeli svoje iskustvo sa mnom...?
bananica
06.09.2005., 21:23
I BAS NIKO DA MI ODGOVORI...
06.09.2005., 23:42
ej,ljudi,je li moze neko nesto pametno da mi kaze o polaganju UVODA U PRAVO kod kosutica?u ponedeljak mi je ispit,a ovih dana sam shvatila kakva sam guska,ali kasno!godinu dana slusam ljude kako mi pricaju da se to lagano polaze iz skripte,da cu u knjizi samo da se pogubim,ali ne,ja moram da uradim suprotno pa to ti je!ucila sam iz kosuticeve knjige,ako se to moze nazvati ucenjem,presla sam je jednom,ispodvlacila i tako to i NE MOGU VISE!Muka mi je od nje,tacno mi se povraca kad je uzmem u ruke,sve je to meni manje-vise jasno ali mi je sve sem one pravne organizacije toliko dosadno da nemam rijeci...Mozda je to zbog ovog ljeta,odvikla sam se od ucenja i tako to,ali ladno cu da padnem!Predstavu nemam koliko znam i sta mi trebe kod njega,hoce li neko da podjeli svoje iskustvo sa mnom...?
e draga moja, kod Kosutica mozes da padnes samo sa stolice !!!!!
Ili ako si bas nevidjeni baksuz-- kod njega od 100 studenata na dan padne 1 ili 2 , i to samo oni koji vrate cedulje..
Moj savet ti je : imas vremena do ponedeljka (puna ti kapa 5 dana ! ) , uzmi onu skripticu i nagruvaj samo sustinu, po 5 recenica svako pitanje!!!!!! Obavezno nauci lepo tumacenja, to je najcesce trece pitanje!!
Ne zovu za dzabe Kosutica "studentska majka"--e da je jos par profesora kao on, gde bi nam bio kraj?!
I nema sanse da padnes, samo opusteno! Srecno, i javi sta si uradila!
bananica
07.09.2005., 15:46
ej,hvala ti puno,sad mi je malo lakse mada se i dalje nesto cimam...ima da pogubim sve zivce dok diplomiram...:) pokusacu da nesto iskombinujem pa se javljam.pozz
Micotakis
07.09.2005., 18:08
Jos bolje je sto si ucila iz knjige, veruj mi!
Iz razloga...
Sto je bolje kod njega nauciti povrsno, ali NJEGOVU knjigu, nego skriptu! Jer je pricao da prepoznaje neke recenice iz skripte, a posto svi koriste jednu te istu, tako provali ko je odakle ucio! A caka koju ja znam je, da u skripti ne postoji onaj Skupstinski sistem, i to moze da zezne stvar!
Sve u svemu... on je opusten i sigurno ce ti pomoci puno..ne brini!
I ipak je bolje sto si ucila iz knjige...trebace ti...!
Srecno!
bananica
07.09.2005., 22:35
hvala i tebi!ma znam ja da je on ok,isla sam na predavanja kod njega i bas mi je izgledao fin,pa mi je bas i zbog toga jos gore,znam da ce zvucati glupo,ali prosto volim da ispostujem fine ljude i da naucim kako valja,ali nekako mi se ovo sve oteglo...mislila sam da dam i nacionalnu sad,ta 2 su mi ostala,ali nista od toga,bice dobro ako bar ovo zavrsim...odoh da citam...:( pozz
rubiroza78
09.09.2005., 22:30
Ljudi kada ce prijava za oktobar?
Prekjuce sma bio do citaonice kad tamo haos namestaju prozore ili tako nesto. Mogli su to i za vreme raspusta da urade.
Pozdrav
Posetite web site
http://juris381.tripod.com/index.htm (http://juris381.tripod.com/index.htm )
Novi kutak za pravnike !!!
:)
11.09.2005., 11:39
Posetite web site
http://juris381.tripod.com/index.htm (http://juris381.tripod.com/index.htm )
Novi kutak za pravnike !!!
:)
usla sam na sajt, ali forum mi nikako ne radi !!
rubiroza78
11.09.2005., 15:34
Radi ja bio
Jedini problem je sto je prazan
Mislim radi samo forum
Pozdrav
Pa mora da bude prazan kad je tek pre dva-tri dana poceo sa radom !!!
Polako razradice se vec, samo ne moze bas preko noci !!!
Potrudicemo se da sto pre upotpunimo (sadrzajno i vizuelno ) ceo web site, a za sada koristite samo forum ...a i za njega treba sto vise ljudi da sazna....i verujem da ce forum zaziveti lepo !!!
Ne znam kako to da kazete ''ne radi'', ako kliknete na forum, pa opet na forum...i mora da se otvori...ili evo vam direktni link samo foruma :
http://www.phpbbserver.com/phpbb/index.php?mforum=pravni
Vi budite strpljivi i posetite ga bar ponekad. Zamisao je da se ne pronalazimo po drugim web portalima, nego da imamo svoj. Nadam se da cemo u tome opstati zajedno...
Puno pozdrava za sve !!! ;)
bananica
15.09.2005., 07:27
e draga moja, kod Kosutica mozes da padnes samo sa stolice !!!!!
Ili ako si bas nevidjeni baksuz-- kod njega od 100 studenata na dan padne 1 ili 2 , i to samo oni koji vrate cedulje..
Moj savet ti je : imas vremena do ponedeljka (puna ti kapa 5 dana ! ) , uzmi onu skripticu i nagruvaj samo sustinu, po 5 recenica svako pitanje!!!!!! Obavezno nauci lepo tumacenja, to je najcesce trece pitanje!!
Ne zovu za dzabe Kosutica "studentska majka"--e da je jos par profesora kao on, gde bi nam bio kraj?!
I nema sanse da padnes, samo opusteno! Srecno, i javi sta si uradila! ej,ja samo da se javim,dobila sam 9,bio je strava prema meni ali samo zato sto sam ucila iz knjige,inace je obarao sve za koje provalio da su ucila iz skripte,a bilo ih je dosta!pricao nam je da mu je neka studentkinja svasta rekla kad joj nije dao da zamjeni pitanje pa valjda zato...ali lik je u svakom slucaju!pozz
Nemački - kombinacije? Ima li neko?
rubiroza78
15.09.2005., 21:31
Jesi li siguran da nemenja kombinacije.
Ja sam pre jedno 2 godine nabavio kombinacije i onda ih je promenila i ja bubno na testu.
Aj ako nabavis javi, a ja cu se sutra raspitati na faxu dal to jos moze.
Poz
rubiroza78
19.09.2005., 17:46
Ljudi, ko god je polagao kod Hiber Stvarnoneka mi posalje pitanja sa testa ako se seca.
Hvala unapred.
Pozdrav
mala_sirena
20.09.2005., 00:44
Sima Avramovic? Molim vas, napisite mi vasa iskustva.
bg_girl
20.09.2005., 09:22
A ko je Ljiljana Radulovic, iz krivicnog? Jel polagao neko kod nje? Jel moze nesto da mi kaze?
rubiroza78
20.09.2005., 09:28
Svi samo pitanja a niko odgovore.
Ajde sirena da ti ja prenesem moja iskustva sa Simom Avramovicem.
Polozio sam pre jedno 6 godina kod njega.
Trazi dosta ali je korektan, pravi profesor za razliku od mnogih na faksu.
To je ono cega se secam.
Nije neka pomoc al sam makar odgovorio.
A sto se tice Ljiljane Radulovic prvi put cujem za nju. Sta ispituje opsti ili posebni deo.
Pozdrav
mala_sirena
20.09.2005., 19:19
Hvala !
Pozz
Bule_busko
25.09.2005., 04:20
A ko je Ljiljana Radulovic, iz krivicnog? Jel polagao neko kod nje? Jel moze nesto da mi kaze?
Polagala sam ja posebni deo kod nje. Bila je extra korektna. Ispituje po kombinacijama, mada ih niko jos uvek nema jer je tek u septembru pocela da ispituje. Ja sam super znala prva dva pitanja ali sam se kod treceg nesto zbunila i ona mi je zamenila trece. Pre mene je devojka polagala Opsti deo i znam da joj je dala 6 i rekla da ipak ima strozi kriterijum za opsti deo... nisam je slusala kako je odgovarala jer sam bila koncentrisana na svoj koncept, ali cini mi se da nije nesto znala bas dobro. Eto toliko....valjda ce pomoci :)
P.S. rubiroza78 vidim da pravnici gledaju Star Trek, brat i ja koristimo isti nick, a on je tamo redovan...mada i ja ponekad gvirnem :p
Bule_busko
25.09.2005., 04:47
E da i za malu sirenu...
Meni je Sima bas nesto bezveze...
Polozila sam kod njega iz drugog puta, ali sam tad znala sve kao pesmicu. Prvi put me je bas glupavo oborio na pitanju iz druge knjige, mogao je i tada da me pusti, jer je davao pozitivne ljudima koji su objektivno slabije znali. I najvise mi se smucio kad je pred nas 15 u ucionici pricao sa nekim preko fona i rekao ma nema problema, recite broj indexa,zapisao sam, nista ne brinite bice sve u redu :mad: (mogao je makar to da obavi kad je bio sam). Mislim da je mnooogo bolji Nikolic...ako i dalje ispituje.
rubiroza78
25.09.2005., 09:11
Pozdrav za Buleta
rubiroza78
30.09.2005., 15:16
Kolege ja polozih stvarno. Hehehehe
Imam 6-og Ustavno kod Olivere Vucic, jel zna neko nesto o njoj. Treba mi magicna formula da spremim ispit za 6 dana, ako neno zna nek kaze????
Pozdrav
01.10.2005., 00:28
e ja sam malopre primetila jednu novinu--svi ispiti na I godini su od sad JEDNOSEMESTRALNI !!!!
U prvom semestru su rimsko, opsta i uvod u pravo, a u drugom--ostatak .... eto sad to primetih dok sam gledala raspored
rubiroza78
01.10.2005., 00:34
Pa to i nije lose, samo mene to nekaci.
Kolege ja polozih stvarno. Hehehehe
Imam 6-og Ustavno kod Olivere Vucic, jel zna neko nesto o njoj. Treba mi magicna formula da spremim ispit za 6 dana, ako neno zna nek kaze????
Pozdrav
Vucicka je ok,polozila sam kod nje.
Ali, ustavno za 6 dana? :shock:
:roll:
tvrdoglava
01.10.2005., 08:27
cao
da li neko zna hoce biti socijale ove godine?
tvrdoglava
01.10.2005., 08:45
gde ste ljudi???????
da li se strebalo nocas ili skitalo???????
tvrdoglava
01.10.2005., 09:19
kako poloziti gradjansko????????
mucim se vec..........
rubiroza78
01.10.2005., 10:26
Nije se ni strebalo ni skitalo nego radilo.
nevenaaa
03.10.2005., 21:57
naravno da nas ima :-D Gde nas pravnika nema :?: :grin: nismo za dz krenuli na prava,svuda smo glavni ;)
jel tako pravnici ;) ?
ko se buni,nek se odmah javi :lol:
nevenaaa
03.10.2005., 22:01
vazno ti je da krenes sa pripremama kad ti osetis da treba,a preporucujem ti dva meseca pred prijemni.odlazak na pripremnu nastavu meni je mnogo znacio.
pozdrav
tvrdoglava
04.10.2005., 10:21
da li ce biti socijalni rok????
pozdrav svim kolegama
da li ima ovog vikenda neka dobra zurka?????
rubiroza78
04.10.2005., 10:28
Naravno da ce biti, ja sam na faxu od 98 i uvek je bio.
Zurka sta je to???
04.10.2005., 10:31
Je l zna neko mozda za ove reforme--da li mi sto smo ranije upisali mozemo da krenemo od ove godine po toj Bolonjskoj kao sadasnji brucosi? Par njih mi je reklo da je Sima pricao da cemo i mi stariji moci da studiramo po Bolonjskoj, al da valjda cemo morati da se prijavimo za to....
tvrdoglava
04.10.2005., 10:53
za socijalu mislim na pravnom u ns!!!!!
pozdrav za rubirozu 78
a zurka je jedino mesto za opustanj!!!!!!!
nekad je bilo extra zurki u paradisu!!!!!
ukoliko neko cuje za neku u ns za vikend nek javi
serb_pagan
04.10.2005., 17:04
ej,ako se mucite dodjite na fakultet za poslovno pravo.nije bas toliko lako,ali postuju studenta,nema izivljavanja salterusa i profesora ja sam upisao pre dve godine i sad uzivam.
skolarina za godinu 1400 evra,pa ko ima...
tvrdoglava
06.10.2005., 10:22
i dalje nema odgovora na moje pitanje :cry: :cry: :cry:
jako mi je bitno jer mi fali 1 za uslov
rubiroza78
06.10.2005., 10:25
Mozda bi pomoglo da odes na fax i pitas!
tvrdoglava
06.10.2005., 11:13
i sama znas da se to nista nezna do poslednjeg momenta 8-)
mislila sam da je neko od vas upucen u neku studentsku uniju :-P
bg_girl
06.10.2005., 19:15
jel video neko obavestenje 'university of cambridge - free entry tests'?
jel zna mozda o cemu se tu radi? obavestenje je stvarno krajnje skromno, blago receno...
rubiroza78
06.10.2005., 19:42
I ja sam to video na sajtu, ali nemam pojma o cemu ce radi.
Alexandra Vasiljkovic
07.10.2005., 01:56
jedno pitanje....... sto se tice oktobra II
pise da nema promena u ovom roku.. e sad, a ako je meni prof. dala potpis? polojac mi je dala potpis, da datum upisem sama... tako da je moje pitanje kako to funkcionise?
Alexandra Vasiljkovic
07.10.2005., 02:09
jos jedno pitanje..... sto se tice vezbi u drugoj godini, na kojim vezbama osim kod panova moze da se polozi ispit preko kolokvijuma?
da li je neko mozda isao na vezbe kod balse kascelana? 8-) kakav je on? mislim znam kakav je ovako fizicki, tj. kako izgleda, to je sve :shock:
Alexandra Vasiljkovic
07.10.2005., 02:11
kad smo vec kod balse, jedna anegdota u vezi njega... prva godina, pre dve godine, prvi kolokvijum iz rimskog prava kod vladimira vuletica supice :shock: smestio nas u peticu i doveo njih desetak sa prosecima 10,0 iz trece godine da nam izigravaju policajce :evil: drugarica do mene spazila balsu i kaze meni mmmmmmmmm gledaj ovo... on prolazi, ona kao, izvini, jel mozes casom da dodjes, da mi pomognes nesto :smile: i on prilazi, kao reci.. i ona ladno njemu trazi broj telefona :!: tek on kao..... izvinite, koleginice, ja nisam student :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
07.10.2005., 23:05
jedno pitanje....... sto se tice oktobra II
pise da nema promena u ovom roku.. e sad, a ako je meni prof. dala potpis? polojac mi je dala potpis, da datum upisem sama... tako da je moje pitanje kako to funkcionise?
uz potpis profesora mozes uvek da menjas, bez obzira na promene..
btw, zasto Vuletica zovu "Supica"???
Alexandra Vasiljkovic
08.10.2005., 03:35
pa znas kako... verovatno zato sto je bistar :) ovde kod nas u sapcu je uvek bio prvi na svim mogucim skolskim takmicenjima... znas ono gradsko, opstinsko, republicko :)
Nietzche
11.10.2005., 17:23
@ Aleksandar
Svi predmeti sem porodicnog su teski i imaju malu prolaznost , ali jedan se izdvaja POLITICKA EKONOMIJA njega obavezno vezbaj . Sto se ostalih tice ( tacnije drugog posto vezbajuci tri ne mozes da ostvaris , ni narocit rezultat niti da se spremis za ispit ) preporucujem ustavno jer je to jedini predmet iz koga profesori gledaju ocenu sa vezbi ili stvarno pravo u zavisnosti oda toga kako ti idu gradjanski predmeti ( citaj : kako si prosao na gradjanskom ) , verovatno ce ti mnogi reci da vezbas krivicno , ali to ne preporucujem jer tu profesori nisu teski pogotovo odkada tu Radulovicka .
101stAirborne
11.10.2005., 22:46
pa znas kako... verovatno zato sto je bistar :) ovde kod nas u sapcu je uvek bio prvi na svim mogucim skolskim takmicenjima... znas ono gradsko, opstinsko, republicko :)
Izrazito mi je bio antipatican, ali u sustini nije toliko los, a i zao mi ga je donekle zbog bolesti...
11.10.2005., 23:54
Izrazito mi je bio antipatican, ali u sustini nije toliko los, a i zao mi ga je donekle zbog bolesti...
kakve bolesti ?! :(
101stAirborne
11.10.2005., 23:59
kakve bolesti ?! :(
On nije onoliko debeo od jela, nego zbog oboljenja zlezda...svakog meseca trosi velika sredstva na lekove, da bi uopste ostao u ovom stanju...tuzno,zaista. :sad:
ivana bg
12.10.2005., 03:24
Dragi pravnici, ja bih samo htela da vas pitam nesto u vezi prijemnog. Posto planiram da sl. god. upisem pravni, molila bih vas da mi, ako mozete, date neki savet za spremanje istorije. S obzirom da sam u srednjoj imala samo dve godine istoriju (a ko da nisam, imala sam uvrnutog profesora, blago receno, ali to je vec durga prica), a dolaze u obzir knjige za sve cetiri godine gimnazije, kako ja to da naucim? Hvala unapred.
101stAirborne
12.10.2005., 07:43
Dragi pravnici, ja bih samo htela da vas pitam nesto u vezi prijemnog. Posto planiram da sl. god. upisem pravni, molila bih vas da mi, ako mozete, date neki savet za spremanje istorije. S obzirom da sam u srednjoj imala samo dve godine istoriju (a ko da nisam, imala sam uvrnutog profesora, blago receno, ali to je vec drga prica), a dolaze u obzir knige za sve cetiri godine gimnazije, kako ja to da naucim? Hvala unapred.
Toplo preporucujem pripremnu nastavu na Pravnom, tu ce ti tacno reci koje se lekcije izbacuju i na koje stvari treba obratiti paznju, a nekad ce manje vise otvoreno reci koje oblasti ce sigurno biti. Kreni vec sad da ucis, ako si malo imala istoriju, prevashodno zbog dosta materijala.
rubiroza78
12.10.2005., 09:39
Pripreme na pravnom obavezno. Mislim da pocinju u decembru ali nisam siguran. Idi na fax i raspitaj se.
ivana bg
13.10.2005., 22:43
OK, hvala vam. Zar vec u decembru pocinje priprema?
13.10.2005., 22:48
OK, hvala vam. Zar vec u decembru pocinje priprema?
aha, obavezno pripreme !
e pa nije bas decembar, ko je to lupio?! Prva grupa na pripremama krece negde na prolece, ne secam se tacno kad , al decembar nije sigurno ..Raspitaj se na faxu, cini mi se da je posle zavrsetka zimskog raspusta, februar-mart, tako nesto... Secam se samo da je druga grupa na pripremama je pocinjala negde mesec dana pred prijemni (zavrsavala se oko nedelju dana pre prijemnog)
Insider
15.10.2005., 18:12
Jel zna neka da li na sajtu pravnog fakulteta postoje ispitna pitanja, ja nemogu nigde da pronadjem.
Pozdrav, hvala.
101stAirborne
16.10.2005., 02:22
Jel zna neka da li na sajtu pravnog fakulteta postoje ispitna pitanja, ja nemogu nigde da pronadjem.
Pozdrav, hvala.
Ne postoje, kupuju se u skriptarnici za neku sicu.
Ako niste bili na nasem forumu...posetite nas...
http://juris381.tripod.com/index.htm
www.ius-forum.tk
Alexandra Vasiljkovic
18.10.2005., 03:02
haha e da li ste danas pogledali studentski info na www.ius.bg.ac.yu
ocigledno se lik napio koji postavlja obavestenja tu :) ajde ja lepo ukucam svoj broj indexa, dobijem ono sto sam trazila :) odem zatim na raspored po terminima i profesorima u dopunskom oktobarskom roku, inace dobijem polojac za 28, kad u tom rasporedu pise da ona ima termine 30. i 3. tako da ja skontam da su greskom tu stavili termine iz proslog roka (oktobarskog)
sad dodjem iz grada i pogledam ponovo, stoji obavestenje za PROMENE U DOPUNSKOM OKTOBARSKOM ROKU, sto naravno ne postoji ukoliko nemas potpis profesora, kad tu pise da ce se promene obaviti 21. septembra na salteru bla bla
he he al im prolupala obavestenja, sramota stvarno :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
rubiroza78
18.10.2005., 11:02
Bice promena.
Bule_busko
25.10.2005., 00:14
Da li neko zna da li postoje vezbe za IV godinu gde nije potrebno redovno dolazenje za potpis? :confused:
MPP kod Pavica. Bar je tako bilo kada sam ja isla na vezbe.Dodjes samo kada zakaze kolokvijum,potpises se i to su ti sve obaveze.
U moje vreme (2003/04.) MPP kod Pavica su bile obavezne vezbe. Bas je stalno zapisivao ko je prisutan,i uvek nas je podsecao ako imamo tri izostanka. A ne mogu da se setim jel' bilo nesto neobavezno...
Ja sam 02/03 isla na vezbe i bilo je neobavezno.Ja cak nisam potpisala jedan kolokvijum i dao mi je potpis...A za ostale asistente mi se cini da su trazili obavezno prisustvo na vezbama(Radovic100%).Nisam sigurna za Balsu,on mi se cini skroz cool:-))))
ius_vs_fas
28.10.2005., 12:05
[QUOTE=Insider]Jel zna neka da li na sajtu pravnog fakulteta postoje ispitna pitanja, ja nemogu nigde da pronadjem.
Boris Begovic u odeljku nastava/materijal istakaao je ispitna pitanja.. i mislim samo on :-)
bg_girl
29.10.2005., 09:06
koje je aktuelno izdanje ustavnog prava?
i ko smatrate da je bolji za konsultacije, olivera vucic ili ratko markovic?
29.10.2005., 18:41
koje je aktuelno izdanje ustavnog prava?
i ko smatrate da je bolji za konsultacije, olivera vucic ili ratko markovic?
izadanje 2004 i 2005-o
za Ratka ne znam, bila sam samo kod Vucicke--ona je na konsultacijama izuzetno ljubazna, sve nesto "dusho-cile-mile, izvolite sedite, sve cu da vam pomognem", kad je pitas nesto , ona kao "mi to ne trazimo, to nije potrebno, to je lako, mozete bez problema da polozite itd., sve med i mleko na konsultacijama, a zato na ispitu .. :evil:
marko800
30.10.2005., 02:55
Posto cu sledece godine upisati pravni fakultet zanimaju me pojedinosti oko prve godine oko predmeta uvod u pravo, rimsko i opsta pravna istorija profesori vjezbe ispiti.Ako neko moze da pomogne 8-)
bg_girl
30.10.2005., 07:29
izadanje 2004 i 2005-o
za Ratka ne znam, bila sam samo kod Vucicke--ona je na konsultacijama izuzetno ljubazna, sve nesto "dusho-cile-mile, izvolite sedite, sve cu da vam pomognem", kad je pitas nesto , ona kao "mi to ne trazimo, to nije potrebno, to je lako, mozete bez problema da polozite itd., sve med i mleko na konsultacijama, a zato na ispitu .. :evil:
hvala :)
Sandy_BG
31.10.2005., 08:39
Jel zna neko gde se mogu kupiti fotokopije kniga? Cula sam da fototokopirnica u Beogradskoj vise ne radi, a cak i kada je radila pre par meseci isla sam da kupim knjigu, ali su mi rekli da vise ne smeju da drze kopirane knjige.
bg_girl
31.10.2005., 08:58
Jel zna neko gde se mogu kupiti fotokopije kniga? Cula sam da fototokopirnica u Beogradskoj vise ne radi, a cak i kada je radila pre par meseci isla sam da kupim knjigu, ali su mi rekli da vise ne smeju da drze kopirane knjige.
trebalo bi da ima fotokopirnica SKVER. to je na novom beogradu, bulevar mihaila pupina, samo ne znam koji broj. kad se prodje kruzni tok, ka zemunu, sa leve strane
Sandy_BG
31.10.2005., 09:38
Jel mozes malo jasnije da mi pojasnis, gde je to tacno. Ok prodjem kruzni tok i krenem ka Zemunu, jer medju nekim zgradama? Koliko je udaljena od kruznog toka otprilike?
Hvala puno!
Micotakis
31.10.2005., 15:25
preko puta faxa kopirnica u zgradi, blizu salona obuce, Ulicica izlazi na Krunskoj
evo i mene kolege :) pozdrav
Sandy_BG
05.11.2005., 21:48
Da li neko zna kakav je Sunderic za Medjunarodno radno? Dobila sam njega po rasporedu pa ne znam da li da ga menjam za Lubardu. Da li je razlika u kriterijumu velika?
mala minja
05.11.2005., 22:22
he he i mene ona muchi... Politcka kao kamen spoticanja
;) posetite pravni forum....
http://www.pravniforum.tk
http://juris381.tripod.com/index.htm
Bule_busko
25.11.2005., 03:34
Pa zar na drugoj strani nasa tema??? :)
Samo da vas obavestim da je pocela prijava za januar ako niste videli/culi. Traje od 23. do 30. novembra.
Naravno tu je i novi cenovnik :roll:
Bule_busko
25.11.2005., 04:17
@maki.c, ilona
Hvala na savetima za vezbe. Pavic definitivno trazi ne samo redovno dolazenje nego i ucenje. Jos uvek ne mogu da verujem da samo na cetvrtoj nema asistenta ili profesora koji ne traze dolazenje....a sada je najpotrebnije :?
Micotakis
08.12.2005., 11:01
Ej, Kolege, pa gde ste? zar mi da zatajimo, mi trebamo da budemo u prvim borbenim redovima :-)
ajde...da cujemo sta ste prijavili za januar? kako ide ucenje?
jel neko cuo o tracevima da ce se ukinuti svaki eliminacioni test iz svih predmeta?
bg_girl
09.12.2005., 08:10
Ej, Kolege, pa gde ste? zar mi da zatajimo, mi trebamo da budemo u prvim borbenim redovima :-)
ajde...da cujemo sta ste prijavili za januar? kako ide ucenje?
jel neko cuo o tracevima da ce se ukinuti svaki eliminacioni test iz svih predmeta?
ne. a kad se to ocekuje?
i da li vam se dopada ta ideja?
meni, skoro da i ne :wink:
09.12.2005., 12:09
ja sam samo cula da ce biti ukinut pismeni deo iz politicke ekonomije-- valjda od junskog roka, ne znam...
a za ostale predmete bio bi red da ukinu :roll: