PDA

Vidi punu verziju : Da li citate i sta?

dankacikiriz
12.03.2005., 22:34
Cao ljudi!!
Zanima me kakve knjige volite i ako mozete da mi date par dobrih naslova knjiga koje su na vas ostavile utisak. Unapred hvala

Milena_ca
13.03.2005., 01:03
pa evo ja npr. volim neke stvari gde se generalno govori o zivotu na razne nacine i gde mozes puno pametnih citata da izvuces. To je stil Paola Koelja, tako da bi ti preporucila "Petu goru", "Alhemicara" i ostale njegove stvarcice. Ako pak volis neke jasnije stvari tipa spanskih serija ... pa tu ne znam bas sta da ti preporucim.

Ancho
16.03.2005., 01:37
Citam: Blic,Vecernje novosti,kurir...
Nikako ti ne preporucujem:Skandal,Svet...

Ma sta citam,nisam citao ni stripove kao klinac,a kamoli neku knjigu!
Procitao sam: Hajduke,Orlovi rano lete,Na Drini cuprija (pola)...
Takav sam ti ja!
Ali zato moja keva razbija.Sta ces nisam povukao na kevu,i zao mi je zbog toga!
Bas bih voleo da imam vremena i da imam "neviku" ,"zelju" da procitam dobru knjigu!
Ali ja sam ti jedan od likova koji konta: Sto bih citao knjigu nekoliko dana kad mogu da pogledam film ciji je scenario napisan po knjizi!
No dobro! :D :D :D :D

sirNemanjapro
18.03.2005., 02:21
Mislim da je to strasno degradirano. A i kada da stignes da citas kada si u poslu non stop, pa na fakultetu, pa na internetu...
Inace zadnje sto je meni palo u ruke je bio Lovac u Zitu koji sam kupio u Platou. Mislim da je knjiga jako zanimljiva i posle svakih 30-40 strana tera te da prekines kako bi duboko udahnuo za sledece stranice. :)
Jer se cita u dahu. :lol:

Ancho
20.03.2005., 01:23
Ja bih bas voleo da imam nekog "dokonog" vremena da izdvojim za neku dobru knjigu!
Ali ipak kada sam trebao da steknem (glupo je sto to kazem) navike za citanjem nekog dobrog stiva ja ih ipak nisam stekao!
Veoma zalim zbog toga,ali ako uzmem nesto da procitam obicno je to text edukativne prirode!

jelena_ca
21.03.2005., 18:57
Poslednje sto sam procitala bila je 'Politicka ekonomija' (i to izgleda nisam dobro procitala, s obzirom da sam pala ispit) :(
Skolsku lektiru sam, uglavnom, citala iz 'Interpretacija', a sad i kada imam vremena (obicno posle ispitnih rokova) nemam zelju da procitam ni novine.
Ne kazem da ne volim knjige, nego mi je malo smorno da ih citam :D

Poz

sirNemanjapro
22.03.2005., 04:25
Kako smo krenuli ni novine nece ljudi citati...
Uzas!

hazard
22.03.2005., 21:30
E, gde nađe ovu temu? Ovo ti je Čačak, ako išta čitaš onda si mentalac,IN si samo ako si zadnji put otvorio knjigu -Bukvar-u prvom osnovne.A ove godine ni članarina u biblioteci nije besplatna, ako ranijih godina. Ima mnogo dobrih knjiga u Narodnoj knjizi, po 108 dinara. Bolje kupiti knjigu nego cigarete, ili 2 pića u kafiću.Umberto Eko-Kako sam putovao sa lososom,zabavno je, lako se čita, nije filozofija za dokone domaćice.Justejn Gorder-Misterija pasijansa,~fascinantna priča u priči, u kojoj se mešaju fantazija istvarnost, prošlost i sadašnjost~.Zahteva angažovanje moždanih ćelija, da bi se pratila priča.

sirNemanjapro
23.03.2005., 03:29
Sve sto si rekao, nista nisi pogresio. :lol:
Nadam se da ta bolest nece preci na ostatak populacije. :cry:

msch81
04.04.2005., 23:12
citam ko mashina bre...chit chit chit...!!!

Nika 07
07.04.2005., 08:39
E, gde nađe ovu temu? Ovo ti je Čačak, ako išta čitaš onda si mentalac,IN si samo ako si zadnji put otvorio knjigu -Bukvar-u prvom osnovne.A ove godine ni članarina u biblioteci nije besplatna, ako ranijih godina. Ima mnogo dobrih knjiga u Narodnoj knjizi, po 108 dinara. Bolje kupiti knjigu nego cigarete, ili 2 pića u kafiću.Umberto Eko-Kako sam putovao sa lososom,zabavno je, lako se čita, nije filozofija za dokone domaćice.Justejn Gorder-Misterija pasijansa,~fascinantna priča u priči, u kojoj se mešaju fantazija istvarnost, prošlost i sadašnjost~.Zahteva angažovanje moždanih ćelija, da bi se pratila priča.
Ja ne mislim da si mentalac ako čitaš knjige,i mislim da niko to ne mislim,a i onaj ko misli on je mentalac.A ja bih ti predlozila "IGRU ANDJELA" ili "Kleopatru",ako volis istorijske romane;Koeljove knjige su odlicne,sve."Igra zivota i kako je igrati" ,Florens Skovel Šin mada je tesko naci ovu knjigu,ako volis avanturu onda obavezno procitaj trilogiju "SEVERNA SVETLOST"!! "Suzanin dnevnik za Nikolasa", "Kao da se ništa nije dogodilo" , "Saraj"....u sustini ima dosta dobrih knjiga,a u našoj gradskoj biblioteci ima veliki izbor

tompa
14.04.2005., 19:24
Citam stare i dobre stripove.