Vidi punu verziju : sta se tamo radi?
Majstor Lepi
06.03.2005., 16:39
Da li mozete da pomognete nama koji smo otisli iz Cacka i koji smo daleko a voleli bi da znamo sta se radi po gradu?
Mislim da je to mnogo bolje od bilo kojih novina na net-u ili sjatova (vesti iz prve ruke!) a ujedno bi sprecili ovo prepucavanje!
Hvala unapred i pozdrav za Dzoa!!
sirNemanjapro
06.03.2005., 20:18
Zar mislis da Srbi mogu bez toga??? :o
Jos jedna stvar. Morao bi mi reci kada si otisao iz Cacka, pa onda da ti kazem sta je od tada se desilo bitno. :) 8)
Majstor Lepi
09.03.2005., 23:15
Zar mislis da Srbi mogu bez toga??? :o
Jos jedna stvar. Morao bi mi reci kada si otisao iz Cacka, pa onda da ti kazem sta je od tada se desilo bitno. :) 8)
Cao Nemanja, havla na javljanju a sto se tice odlaska bilo je to '97...pa ti vidi!
Ima dosta da se pise zar ne?
sirNemanjapro
10.03.2005., 00:39
Cak i previse!
Pa da krenem redom.
98. Ne secam se bas najbolje. Izgradio se trzni centar Vavilon ja mislim.
99. Bas nista!
00 - 05. Veljo i kompanija udarili temelje novog Cacka.
Putevi su presvuceni, izgradjena infrastruktura za gas, kanalizacija je prosirena i kroz seoska naselja... Izgradjen je parking i uvedena parking i pauk sluzba.
Doslo je gomila banaka. Ulica od Solida do Gimnazije sada je puna novih i bogatih butika/banki. Na trgu gde je pre bila ona prodavnica obuce (pored Buffala) sada je tu parfimerija. Izgradjeno je preko puta poste veliki poslovno stambeni objekat...
Suvise toga se desilo. Pitaj bolje sta nije uradjeno. :)
Majstor Lepi
13.03.2005., 09:49
Cak i previse!
Pa da krenem redom.
98. Ne secam se bas najbolje. Izgradio se trzni centar Vavilon ja mislim.
99. Bas nista!
00 - 05. Veljo i kompanija udarili temelje novog Cacka.
Putevi su presvuceni, izgradjena infrastruktura za gas, kanalizacija je prosirena i kroz seoska naselja... Izgradjen je parking i uvedena parking i pauk sluzba.
Doslo je gomila banaka. Ulica od Solida do Gimnazije sada je puna novih i bogatih butika/banki. Na trgu gde je pre bila ona prodavnica obuce (pored Buffala) sada je tu parfimerija. Izgradjeno je preko puta poste veliki poslovno stambeni objekat...
Suvise toga se desilo. Pitaj bolje sta nije uradjeno. :)
Hvala Nemanja..vidim da ide na bolje....a voleo bih i od drugih da cujem sta oni misle!
A radi li se sta na Moravi (pored bazena,u Madjuvrsju,Ovcar Banji, na Kamenici)?
zeljkoro
15.03.2005., 17:18
mrzim ljude koje beze iz zemlje. :evil:
U Medjuvrsiju je dodat jos jedan splav uz Lanternu (tacije ona je prosirena), i dodat je jedan splav koji je odvojen i zove se San Francisko. U Ovcar Banji se ove godine gradi jos jedan most i tunel, tacnije pravi se obilaznica oko ovcar banje, da bi izbacili saobracaj iz Banje radi daljeg usavrsavanja banje, konacno treba da postane turisticko mesto. Sređen je gradski park, stavili su rasvetu i fontanu, takodje je osvetljen i sredjen i Spomen Park. U planu je da se totalno regulise gradski trg, odnosno centar grada (gradi ce se podzemna garaza, prosiruje se dom kulture....), ove godine i pocinje izgradnja autoputa Beograd-Cacak-Pozega-...., i zajedno sa njim treba da se sagradi jos jedan most kod vodovoda koji ce ukljucivati grad na auto put, inace u planu je za izgradnju jos jedan most u gradu koji ce rasteretiti postojeci most. Ako Bog da, a Bog je veliki dace, Cacak treba da postane peti grad u zemlji, ovih dana je bio dogovor sa opstinom Lucani da se pripoji Cacku, kako bi smo dobili status grada. A samim tim Cacak mora da ima svoj Univerzitet (za to mu fali jedan fakultet da se izgradi, koji ce verovatno biti u zgradi danasnjeg SUP-a, koja ce biti prepravljena za te potrebe, a SUP, se seli u jednu kasarnu blizu vatrogasne stanice), inace kad smo kod toga najveca investicija za ovu godinu je Srednja prehrambena i Graficka skola koja treba da se izgradi u Aveniji Lipa. Uradjen je kruzni tok saobracaja kod rampe u Ljubicu, a ove godine se radi kruzni tok saobracaja u Konjevicima. Ulica Bulevar Vuka Karadzica konacno ove godine izlazi na kruzni put, Balkanska izlazi na kruzni put i prolazi dalje do groblja, gde se pravi veliki parking. Na Moravi kod Borcevog nista novo nema sve po starom ide (par kafica, odbojka na pesku i nista vise). Da u daljim planovima je izgradnja ekskluzivnog naselja (cacansko dedinje), zgrada na trgu gde se nekada prodavala obuca (dasnji Buffalo), treba da se srusi i da se ozida veliki soliter. Ovih dana su poceli razgovori izmenju opstina Cacak, Kraljevo i Kragujevac oko preuredjenja aerodroma u Ladjevcima, treba da predje u civilne svrhe (cime ce Cacak dobiti i aerodrom). A kod mene u moje dvoriste treba ove godine da se oreze jabuka, kruska i sljiva a ako bog da, da se i posadi jos nesto :)
Vidim informisan si Dzoa!
Bravo samo tako nastavi!
ao si mi neke inf. koje ni ja sam nisam znao a zivim u Cacku!
Ma mnogo toga se bre promenilo.
Da li na gore(bolje) ili na dole (lose) ko ce ga znati!
U globalu napredujemo! :D :D :D
Majstor Lepi
18.03.2005., 12:12
Vidim informisan si Dzoa!
Bravo samo tako nastavi!
ao si mi neke inf. koje ni ja sam nisam znao a zivim u Cacku!
Ma mnogo toga se bre promenilo.
Da li na gore(bolje) ili na dole (lose) ko ce ga znati!
U globalu napredujemo! :D :D :D
Eto vidis Ancho,kako ovo prerasta u neku vrsti informativno-obrazovne rubrike, a Dzo-u da se puno zahvalim jer redovno pratim njegove komentare koji su stvarno koncizni i iscrpni...a ovi ostali sto dobacuju sa strane...trebali bi biti iskljuceni jer ne doprinose nicemu,samo stvaraju konfuziju i trace prostor! Isto tako Dzo-u zelim srecno "sadjenje i vadjenje" vocki po dvoristu!!!
Pozdrav Dzoa i Ancho!
Hvala majstore i to lepi! :D :D :D :D :D
Milena_ca
20.03.2005., 18:08
U Medjuvrsiju je dodat jos jedan splav uz Lanternu (tacije ona je prosirena), i dodat je jedan splav koji je odvojen i zove se San Francisko. U Ovcar Banji se ove godine gradi jos jedan most i tunel, tacnije pravi se obilaznica oko ovcar banje, da bi izbacili saobracaj iz Banje radi daljeg usavrsavanja banje, konacno treba da postane turisticko mesto. Sređen je gradski park, stavili su rasvetu i fontanu, takodje je osvetljen i sredjen i Spomen Park. U planu je da se totalno regulise gradski trg, odnosno centar grada (gradi ce se podzemna garaza, prosiruje se dom kulture....), ove godine i pocinje izgradnja autoputa Beograd-Cacak-Pozega-...., i zajedno sa njim treba da se sagradi jos jedan most kod vodovoda koji ce ukljucivati grad na auto put, inace u planu je za izgradnju jos jedan most u gradu koji ce rasteretiti postojeci most. Ako Bog da, a Bog je veliki dace, Cacak treba da postane peti grad u zemlji, ovih dana je bio dogovor sa opstinom Lucani da se pripoji Cacku, kako bi smo dobili status grada. A samim tim Cacak mora da ima svoj Univerzitet (za to mu fali jedan fakultet da se izgradi, koji ce verovatno biti u zgradi danasnjeg SUP-a, koja ce biti prepravljena za te potrebe, a SUP, se seli u jednu kasarnu blizu vatrogasne stanice), inace kad smo kod toga najveca investicija za ovu godinu je Srednja prehrambena i Graficka skola koja treba da se izgradi u Aveniji Lipa. Uradjen je kruzni tok saobracaja kod rampe u Ljubicu, a ove godine se radi kruzni tok saobracaja u Konjevicima. Ulica Bulevar Vuka Karadzica konacno ove godine izlazi na kruzni put, Balkanska izlazi na kruzni put i prolazi dalje do groblja, gde se pravi veliki parking. Na Moravi kod Borcevog nista novo nema sve po starom ide (par kafica, odbojka na pesku i nista vise). Da u daljim planovima je izgradnja ekskluzivnog naselja (cacansko dedinje), zgrada na trgu gde se nekada prodavala obuca (dasnji Buffalo), treba da se srusi i da se ozida veliki soliter. Ovih dana su poceli razgovori izmenju opstina Cacak, Kraljevo i Kragujevac oko preuredjenja aerodroma u Ladjevcima, treba da predje u civilne svrhe (cime ce Cacak dobiti i aerodrom). A kod mene u moje dvoriste treba ove godine da se oreze jabuka, kruska i sljiva a ako bog da, da se i posadi jos nesto :)
e kad citam sve ovo vidim da se stvarno dosta uradilo!! Bas si mi prosirio vidike :lol: Salim se. A jel stvarno tacno za taj soliter u centru????
Cisto sumnjam za taj soliter,ipak je to centar!
E da ne znam da li je napomenuto da je koliko toliko raenoviran stadion F.K.Borca!
Zapadna i istocna tribina je presvucena sa novom podlogom od betona (kazu da bi trebalo da se urade stolice,ali kao nemaju para)
i "izgradjena" je juzna tribina!
Eto toliko od mene za sada!
sirNemanjapro
22.03.2005., 04:17
Gas stigao do Trnave. Ulicna rasveta do Viljuse sa ove ovamo strane ka Kraljevu :lol:
Za sve stvari kao i za soliter sam cuo na raznim mestima pa ako su lagali mene onda lazem i ja vas :twisted: Zivi bili pa videli wink:
sirNemanjapro
23.03.2005., 03:30
:o :o :o :o :D :D :D :D :o :o :o :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Boza zvani pub! 8)
Vrtic "Bambi" u aveniji se prosiruje TJ gradi se novi objekat koji mi (bar po temeljima) deluje vece od starog objekta. Ne znam da li sam vec spomenuo ili je to neko drugi ali u Cacku skoro svaka zgrada je dobila potkrovlje a samim tim su i malo fasade i okoline zgrada sredjene tako da to lici na nesto. Pozdrav svima!
Majstor Lepi
07.04.2005., 23:07
Vrtic "Bambi" u aveniji se prosiruje TJ gradi se novi objekat koji mi (bar po temeljima) deluje vece od starog objekta. Ne znam da li sam vec spomenuo ili je to neko drugi ali u Cacku skoro svaka zgrada je dobila potkrovlje a samim tim su i malo fasade i okoline zgrada sredjene tako da to lici na nesto. Pozdrav svima!
Haval ti Dzoa...vidi se ko je najvredniji...pozdrav svima u Cacku!
Pa i moj cale je vredan!
Sutra ide da zasadi maline (bice para-valjda) citavih 30 vrsta! Malo li je na ovu krizu?
Doduse zvao je i mene da mu pomognem ali ne mogu (radim). Ali zato bice tu radne snage (keva,baba,deda,tetka,komsija...) sve ti je moj cale to lepo organizovao,a boga mi i piva ce biti!
Pa ako ste za neku radnu akciju i pivo kontaktirajte mog cala!
Salim se ja,nego ako mu uspe to sto je zamislio bice para za 2-3 godine,bar se nadam,a i moj cale!
No evo i pravih novosti!
Cuo sam da treba da se otvori novi lokal (kafic) u centru pored "Galije" i to na tri nivoa. Suteren,prizemlje i jedan sprat!
Sad koliko je to istina videcemo!
Svi lokali koji imaju baste su vec izbacili,pa polako se zahuktavaju za sezonu. A naroda i ima,valjda ovo lepo vreme ih izmamilo iz kuca pa svi u "grad"!
Toliko od mene a sledeci put jos vise.
VALJDA? :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Pa i moj cale je vredan!
Sutra ide da zasadi maline (bice para-valjda) citavih 30 vrsta! Malo li je na ovu krizu?
Doduse zvao je i mene da mu pomognem ali ne mogu (radim). Ali zato bice tu radne snage (keva,baba,deda,tetka,komsija...) sve ti je moj cale to lepo organizovao,a boga mi i piva ce biti!
Pa ako ste za neku radnu akciju i pivo kontaktirajte mog cala!
Salim se ja,nego ako mu uspe to sto je zamislio bice para za 2-3 godine,bar se nadam,a i moj cale!
No evo i pravih novosti!
Cuo sam da treba da se otvori novi lokal (kafic) u centru pored "Galije" i to na tri nivoa. Suteren,prizemlje i jedan sprat!
Sad koliko je to istina videcemo!
Svi lokali koji imaju baste su vec izbacili,pa polako se zahuktavaju za sezonu. A naroda i ima,valjda ovo lepo vreme ih izmamilo iz kuca pa svi u "grad"!
Toliko od mene a sledeci put jos vise.
VALJDA? :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Zar taj lokal jos nije poceo da radi. jeli to neka diskoteka i restoran ujedno. Ustvari ja mislim na lokal koji se nalazi pored "foto cane"sta se desava sa tim lokalom.
Carevi svaka cast dobro nas obavestavate
Ne, to je lokal pored Galije,bar sam tako bas juce cuo.
Pricao sam sa nekim konobarem koji radi u korzou pa mi je on to malo bolje objasnio!
Toliko od mene!
Poz :D
Градња пута, моста и тунела u ovcar banji...
http://www.cacak.co.yu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=215&mode=thread&order=0&thold=0
Majstor Lepi
07.06.2005., 20:35
Градња пута, моста и тунела u ovcar banji...
http://www.cacak.co.yu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=215&mode=thread&order=0&thold=0
Ancho..svaka cast..a mozes li mi pozdraviti gazdu galije..."majstor lepi"..ma znace on...solunska ulica
cao..odoh malo na karibe..cujemo se..pozdrav tebi Dzoi i svima ostalima!
Treba reci da ce ove godine na brani biti (predpostavka) mnogo dobro!
Uradili su (asfaltirali) put pored Morave za vozic koji ce voziti u "krug" (kao u V. Banji) i vozati drage sugradjane a nadam se i ne samo nih vec i sve ostale koji su se slucajno ili sa namerom zatekli u Cacku!
Bice tu i jos raznih i zanimljivih stvari na brani koje do sada nisu bile!
Tipa: Staza sa preprekama...
Jedino sto bih mogao da zamerim sto nisu prosirili plazu (kao prosle god.) vec nasuprot tome sve je vise lokala na brani koji zauzimaju mesta peskirima i lezaljkama!
Koliko sam mogao da primetim a i da cujem ovih dana konacno pocinje uredjenje strogog centra grada!
Trebalo bi da se lepo poploca gradsko setaliste (korzo) da se posade sadnice i zabrani saobracaj (a i bio bi red),da se zavrsi sa gradnjom objekata koje je Velimirovic gradio,da se urade fasade na zgradama u centru,da se nadogradi dom kulture (ne znam kako jer je kos krov) i da se sredi trg!
A cuo sam da ce biti i dve fontane u centru,gde ne znam!
Toliko od mene!
Veliki poz! :D