PDA

Vidi punu verziju : besplatna skola kompjutera

cacak je svetski grad
12.09.2003., 01:48
DIREKTOR GIMNAZIJE I PREDSEDNIK OO DS BELA CRKVA SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO UÈENICU?

Stric jedne devojèice iz Bele Crkve u Banatu, koji iz razumljivih razloga ne može da saopšti podatke o sebi, osim da mu prezime poèinje sa R, obratio se redakciji "Srpske reèi", zamolivši nas da objavimo njegovo pismo, koje je uputio republièkom ministru prosvete Gaši Kneževiæu. U pismu, u kojem za seksualno zlostavljanje teško optužuje direktora belocrkvanske Gimnazije Petra Ðukiæa, predsednika OO DS, pokrajinskog poslanika i èlana IO DS, oèajni stric, pored ostalog, navodi:

"Pre neki dan kæerka mog roðenog brata rekla je majci šta joj se desilo pred novu godinu. Zbog mnogo neopravdanih izostanaka pretilo joj je iskljuèenje iz škole. Zbog straha šta æe joj roditelji reæi, pošto pohaða završni razred gimanzije, ona je tu èinjenicu preæutala. Pred novu godinu reèeno joj je da se hitno javi kod direktora škole gospodina Petra Ðukiæa. Direktor je navodno hteo da porazgovara sa njom o njenih dvadesetak neopravdanih èasova, kao i o posledicama koje može da ima zbog toga. Pitao je da li joj roditelji znaju za neopravdane èasove. Kada je ona priznala da ne znaju i da to krije, on je naprasno procenio da u tom trenutku nema vremena da završi zapoèeti razgovor, ali da æe u 14 èasova biti u kancelariji, i da æe imati vremena da završe zapoèeti razgovor, i da bi bilo najbolje da doðe u to vreme. Ona je to uèinila, ništa ne sluteæi. Kada se pojavila u dogovoreno vreme u školi nije bilo više nikoga, osim poslužitelja i èistaèica, kao i direktorove sekretarice. Direktor je poèeo da je kritikuje, kako je sve to loše što je radila i kako je sebi sada stvorila puno problema, ali je posle kraæe prièe na tu temu rekao kako on, ipak, može da joj pomogne, ali da zauzvrat traži da i ona njemu pomogne, i da bi se njegova pomoæ ogledala u tome da neopravdani izostanci postanu opravdani i da o tome roditelji nikad ništa ne saznaju. Na njeno pitanje, šta ona treba da uradi, direktor se nasmešio i rekao - da se druži sa njim. U tom trenutku, otkopèavši pantalone i izvadivši polni organ, a kæerka mog brata, videvši o èemu se radi, glavom bez obzira istrèala je iz kancelarije. Ovde želim da zastanem i kažem da je nepobitna èinjenica da kæerka mog brata zaista ima ogroman broj neopravdanih èasova i da njen postupak izbegavanja obaveza u školi u svakom sluèaju je trebalo da bude sankcionisan. Takoðe, i to što roditeljima ništa nije govorila i što ih nije obavestila istog dana, velika je greška. Ali, uzmimo u obzir da se radi o veoma mladoj osobi koja još uvek nije zrela i spremna da donosi prave procene. U prvi mah moj brat i snaha su dobro postupili, kada su njen iskaz uzeli sa velikom dozom rezerve, raèunajuæi da mladom èoveku èesto nije strano da ne govori istinu, da bi prikrio svoje greške. I ceo sluèaj su hteli da provere u narednim danima. Dva puta je moj brat odlazio i tražio gospodina direktora, ali mu je reèeno da direktor nema vremena da ga primi i da ne zna kada æe imati vremena za to. U meðuvremenu, ceo sluèaj i njegovu istinitost moja bratanica potvrðuje i svedoèanstvom svoje drugarice koja je imala slièno iskustvo, kao njeni roditelji koji su, pre svega, zbog svoje nemaštine i male sredine u kojoj žive, procenili da je najbolje da ne reaguju. Zbog svih èinjenica koje su ukazivale na novonastali problem moj brat, snaha i ja smo se podrobnije informisali o gospodinu Petru Ðukiæu, koga do tada nismo lièno poznavali. I došli smo do sledeæih saznanja: javna je tajna da ovi poslednji sluèajevi nisu novina, veæ nastavljanje starih nastranih radnji dotiènog gospodina Ðukiæa. On se leèi od alkoholizma i pre nekoliko godina pretilo mu je gubljenje posla zbog uèestalog dolazaka na posao u pijanom stanju, o èemu posedujemo i dokumentaciju. Došli smo do saznanja da Ðukiæ živi u drugom braku u kome mu je supruga njegova uèenica. Nažalost, ljudi koji su znali mnogo više o svemu ovome u Savetu roditelja i kolektivu su se suprotstavili njegovom imenovanju za direktora, ali je Školski odbor, zbog upliva politike u odluèivanje, ipak dao saglasnos a njegovo postavljanje na mesto direktora. Moram ovom prilikom da navedem da je Ðukiæ pokrajinski poslanik i predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke u Beloj Crkvi i da svoju politièku poziciju maksimalno koristi u zauzimanju raznih funkcija, kao i da se, verovatno, nada da zbog svoje politièke pozicije neæe biti dostupan organima gonjenja. Najsrdaènije vas molim da imate razumevanja za našu poluanonimnost zbog specifiène situacije. Mi zaista pokušavamo da od ovoga ne pravimo skandal, ali da odgovorno lice za neèasne radnje bude adekvatno kažnjeno."

13.09.2003., 19:47
Ajde majke ti malo skrati mrtzi me da citam sve

Jeko
15.09.2003., 13:25
Cacak jeste svetski grad ali ne znam sta ocekujete kad sredina u kojoj zivite na moze da vam pruzi osnovnu zastitu.
Ps:E ... Ja inace sljakam opravdanja (ima pecat i faksimil) a za dijagnozu ce mo se dogovoriti ,pa ako ste zainteresovani ...Ono bigaJe javite se!!

21.10.2003., 13:49
Cacak jeste svetski grad ali ne znam sta ocekujete kad sredina u kojoj zivite na moze da vam pruzi osnovnu zastitu.
Ps:E ... Ja inace sljakam opravdanja (ima pecat i faksimil) a za dijagnozu ce mo se dogovoriti ,pa ako ste zainteresovani ...Ono bigaJe javite se!!PISE-ROKO-SRBINJE JES CACAK SVETSKI GRAD AL U NJEMU ZIVE GREBICI.

spqr
23.10.2003., 02:12
jes kur moj cacak svetski grad!!

Jeko
23.10.2003., 12:23
Ha!!!...Ljudi provaljujete li vi da psovke sa zapadnog fronta ne mogu da se cenzurisu na ovom forumu.Pa nesto razmisljam " ****** gde vi zivite".

spqr
25.10.2003., 00:05
hvala bogu, u cacku ne vise!!

Jeko
28.10.2003., 10:51
Pa hvala Bogu!!!

Grabic
31.10.2003., 23:31
Za gospodina koji je napisao.

drago mi je da ste imali strpljenja da sve ovo napisete. NAdam se da ce taj direktor i svi ostali manijaci biti primereno kaznjeni.

A ovi sto buse vazduh...

samo busite momci da vidimo ko je bolji vi ili vazduh.

Jeko
01.11.2003., 02:16
boteJe kakav vazduh ,kakvi ekseri u prahu i sta mi mozemo povodom tog izopacenog i manijakalnog sranja da uradimo.Ako treba da izjavim nekom saucesce ili mozda da osudim nekoga a da ne znam o cemu se ustvari radi ,nisam taj lik.Mislim da u ovoj zemlji postoje organi koji se bave tim stvarima pa neka tako bude i u buduce a ti liku opusti se malooooooo!!!!!