PDA

Vidi punu verziju : Kako umanjiti nervozu?

Sasha85
09.09.2003., 19:48
Koji su vasi nacini da se iscoolirate? Kako uspevate da se ne iznervirate?

Tsetsa
09.09.2003., 22:44
Ponekad vrlo tesko, ali trudim se da izbrojim do deset, da udahnem dubokuo i da namontiram izraz lica na kome se ne moze nista "procitati". Zamislim i kako sa takvom reakcijom , u stavri, vise iznerviram one koji su mene nanervirali( bego da im pokazem svoj bes). Pride treba ti + malo godina vise nego sto pretpostavljam da imas , + iskustvo. Posle je sve lakse i lepse. Pozdrav, :wink:

Sasha85
10.09.2003., 11:50
Uspevam ja sve to,bez obzira na moje godine,ali to pocinje da utice na moje zdravlje...

Tsetsa
10.09.2003., 19:16
Uspevam ja sve to,bez obzira na moje godine,ali to pocinje da utice na moje zdravlje...
Sasa, uzdigni se iznad situacije, galvu gore, zivotni problemi tek predstoje. Ovo su ti najlepsi periodi, uzivaj, kuliraj,zapamti ove poruke, bavi se sportom, izbegavaj negativne i mracne ljude, nadji pravo drustvo. Pozdrav. :wink:

lolla
10.09.2003., 22:34

Ih, pricas pricu mog zivota;), a imam 21..
U mom slucaju bilo je potrebno da pronadjem neki ventil.. kad se iznerviram, pustim glasnu muziku i 'utonem' u istu, ili izadjem napolje te shetam pola sata- sat... od gline napravim kojesta.... to me opusta.. normalno je da su ti zivci napregnuti s vremena na vreme; svima su! Samo 'nanjushi' neki svoj hobi, neko sitno zadovoljstvo..... mnogo cete opustiti.

Sasha85
10.09.2003., 22:54
Ne znam... Uspevala sam da se smirim tako sto sam vozila rolere,slusala muziku... Cak sam uspevala da sebi ne dovolim da se iznerviram,da cooliram... A sada kao da je nesto puklo... I ne mogu vise...

loxpdj
11.09.2003., 06:02
Veruj mi!!!!!Kupi kompleks B vitamina u apoteci. Kosta oko 80 dinara i imaces svakog dana tokom meseca po jednu tabletu da popijes. Beviplex se zove i odlicno je! Probaj!!!

Sasha85
11.09.2003., 14:51
Pijem Bedonix 2 puta dnevno po jednu... I moram to da pijem u naredna 2 meseca... Nadam se da ce mi to pomoci...

Komshinica
16.09.2003., 01:38
Deco, ne bih da budem dosadna, ali ako takvi problemi traju duže od nekoliko meseci, obratite se nekome za stručnu pomoć. B vitamini su odlični ali nemojte ni to koristiti nekontrolisano.
Život pred nas postavlja mnoge zahteve i mi moramo da im se odazivamo. Meni kao dooosta starijoj od vas svoje, a vama ništa lakše mada drugačije. Ako možete da gurate to sami, uz pomoć roditelja, prijatelja - super je. Sport je dobar način za izbacivanje negativne energije. Pozitivne misli takođe. Nerazmišljanje preterano u stilu: šta bi bilo kad bi bilo i sagledavanje realnih situacija, mogućnosti, nepostavljanja previsokih ciljeva. Vi ste svi mladi i treba da živite i dišete punim plućima. Nalazite svoje skrivene talente, pokušajte da ostvarite neke naizgled glupe želje iz detinjstva.
Mora da pomogne. To su sve prolazne faze vašeg razvoja. Ako ima ko da vam pomogne, to bi bilo najbolje. Samo se ne zatvarajte i ne povlačite u sebe, jer svi ljudi pate od nekakvih strahova, nervoza. Sve potiče od našeg nedovoljnog prilagođavanja realnom životu.
Ne znam da li sam pomogla, ali vam želim sve dobro i neka vas Bog čuva.

Valentina
28.09.2003., 20:22
[quote="Tsetsa"][quote="Sasha85"]
Nervoza moze da bude opasna .
Smatram da je tvoj nacin zivota jedna posljedica .Pokusaj da se opustis,setnjama kroz sumu,pij caj.Nemoj da konzumiras cigare i alkohol.SRETNO

Masha
30.09.2003., 21:16
Koji su vasi nacini da se iscoolirate? Kako uspevate da se ne iznervirate?Imala sam porodicnih problema i nervoza mi je stalna, i mnogo placem za svaku sitnicu! Cak sam se obratila psihijatru koji mi je mnogo pomogao razgovorom i preporucio vit.B jer spremam ispite. Druzi se sa veseljacima, bavi se sportom ili se povremeno izvristi! Samo uvijek izbaci neg. energiju. Razgovaraj sa bliskim ljudima o svojim problemima! Pozdrav! :lol:

Sasha85
02.10.2003., 23:44
Imala sam dobre zivce,ali su se izdesavale neke stvari i ja vise ne mogu vise da se iscooliram na stare nacine,tako da su mi potrebni "novi" nacini...
Hvala vam na savetima...

07.10.2003., 19:23
Imala sam dobre zivce,ali su se izdesavale neke stvari i ja vise ne mogu vise da se iscooliram na stare nacine,tako da su mi potrebni "novi" nacini...
Hvala vam na savetima...

probaj da pricas sta te muci

Sasha85
08.10.2003., 14:29
Ma,pricam ja o tome... Samo,to nije moj nacin za smirivanje... Naravno,dobro se osecam posle razgovora sa pravom osobom...

08.10.2003., 15:29
Imas dva srpska narodna leka za nervozu.
Prvi srpski narodni lek: Bensedin.
Drugi srpski narodni lek: seks.
Probaj oba, pa koristi sta ti vise prija.