Vidi punu verziju : NAJBOLJI FILM IKAD GLEDAN
joockey
04.02.2005., 18:48
PA da vas cujem...po meni je najbolji efekat leptira
P.S dajte kratak sadrzaj filma koji je vas favorit
shone83
04.02.2005., 19:27
trilogija kum
http://www.cinefex.com/index/movies/godfather.jpg
jaga shvatam kao jedan film i ne mogu da razdvajam koji mi je omiljen. a takođe mislim da o njemu nema šta da se kaže, osim da je najbolji :wink:
Lord Of The Rings-Return Of The King.
Kanizsa84
04.02.2005., 21:29
PAKLENA POMORANDZA :D :D :D :D
Чупи НС
04.02.2005., 22:14
Опет Кум
chokolada
05.02.2005., 01:11
Prvi greh
http://rds.yahoo.com/S=96062883/K=original+sin/v=2/SID=e/l=IVI/SIG=1213lv82v/EXP=1107645020/*-http%3A//www.femail.com.au/img/original_sin.jpg
tiberije
05.02.2005., 08:27
Once Upon a time in the west - 1967 - Sergio Leone
snaja88
05.02.2005., 11:58
Blistavi um
Vanilla Sky
Apokalipsa danas
Kad_LupimLupim
05.02.2005., 14:52
Em je bilo X ovakvih tema em je pitanje glupo do bola.
Bullitt13
05.02.2005., 16:14
Moj film broj jedan je svakako Papillon!
http://www.filmposters.com/images/posters/7625.jpg
joockey
05.02.2005., 16:16
Ako nemas nista pametno da kazes jer negledas filmove posto ih nikad ne razumes bar nemoj da miniras temu...dogovoreno???
PAKLENA POMORANDZA :D :D :D :D
Takođe.
why not smile
06.02.2005., 18:07
hm...nisam sigurna koji mi je najbolji...
ali definitivno je najjaci utisak na mene ostavio 'fight club'
DJ_MaRe
06.02.2005., 19:09
Ako nemas nista pametno da kazes jer negledas filmove posto ih nikad ne razumes bar nemoj da miniras temu...dogovoreno???Gleda on filmove sigurno vise od tebe... i lepo ti kaze decko, bilo je 100 ovakvih tema, a tebe ako je stvarno mrzelo da pogledas malo po forumu pre nego li otvoris temu, to je druga stvar...
i ja kazem, bila je tema... smorilo je vise ovo ponavljanje... :roll:
plavusa ana
07.02.2005., 10:15
definitivno rain man!!!!!!!!!!
Kad_LupimLupim
08.02.2005., 00:58
Ako nemas nista pametno da kazes jer negledas filmove posto ih nikad ne razumes bar nemoj da miniras temu...dogovoreno???
Ok, necu nista vise da kazem, samo cu da ti skrenem paznju: otvorio si jednu temu i dobio 9 razlicitih odgovora i samo dva ponovljena. I koji je film najbolji? Butterfly Effect?
Ko mala deca, nije tvoj najbolji, nego moj! Ajde bar zaredjajte argumente, zasto je najbolji! Mada ja kazem opet ce to da ispadne mrtva trka. Prava umetnicka dela se ne mogu porediti, onda ne bi bila umetnicka.
A, da ne budem partybreaker evo mog favorita: Titanic, zato sto mnogo dira u srce, a pritom nema patetike, sistematskih happy endova i shablona. Covek je jednostavno hteo da isprica jednu dirljivu pricu.
Pa sad ti meni pricaj o filmovima.
vicente
09.02.2005., 03:11
la vitta e bella
braveheart
godfather
city of angels
pulp fiction
Mora da se salite:"Titanic, zato sto mnogo dira u srce, a pritom nema patetike, sistematskih happy endova i shablona." :?:
Kad_LupimLupim
09.02.2005., 14:23
Ne salim se, zasto bih?
Ne salim se, zasto bih?
Ma cudno bi mi bilo da film takve tematike zavrsava happy end-om (nemoguće),a i mene uopste nije dirnuo.
LPhoklica
09.02.2005., 16:42
Saving Private Ryan
heh
nije loš :wink:
snaja88
09.02.2005., 17:37
Ne salim se, zasto bih?
Ma cudno bi mi bilo da film takve tematike zavrsava happy end-om (nemoguće),a i mene uopste nije dirnuo.Donekle se slazem i sa I sa Introm i sa Kad_LupimLupim. Nelogicno je da ima srecan kraj takav film,ali mene je bas dirnuo. I mislim da ima nekih *pateticnih* scena,ali film je zaista fantastican
maniaccc
09.02.2005., 21:22
Ok, necu nista vise da kazem, samo cu da ti skrenem paznju: otvorio si jednu temu i dobio 9 razlicitih odgovora i samo dva ponovljena. I koji je film najbolji? Butterfly Effect?
Ko mala deca, nije tvoj najbolji, nego moj! Ajde bar zaredjajte argumente, zasto je najbolji! Mada ja kazem opet ce to da ispadne mrtva trka. Prava umetnicka dela se ne mogu porediti, onda ne bi bila umetnicka.
A, da ne budem partybreaker evo mog favorita: Titanic, zato sto mnogo dira u srce, a pritom nema patetike, sistematskih happy endova i shablona. Covek je jednostavno hteo da isprica jednu dirljivu pricu.
Kad Lupim Lupim je potpuno u pravu...ne razumem kako moze da se poredi nesto kao film...nema tu najbolji i najgori..svaki je dobar za sebe i svaki ima svoju pricu i zanr,i svako ce steci drugaciji utisak o filmu tako da je glupo porediti nesto sto ne mozes... :roll:
MOJ FAVORIT JE KARLITOV PUT
mislim da svi znaju o cemu se radi..
Inspector
10.02.2005., 00:18
E sad filmovi :
KOMEDIJE (IMA IH MNOGO I ODBUKVALNO SVIH SE UPIS*M U GACE OD SMEHA) :
-AMERICKA PITA SVA TRI DELA VALJANJE BOLJE RECENO PLAKANJE OD SMEHA !!!
-STA SAM SKORO GLEDAO A DA BELKINJE, BOAT TRIP (GLEDAJTE GA OBAVEZNO), KEGUR JACK (ONAKO SIMPATICAN), I JOS MNOGO I MNOGO KOMEDIJA ...
PAZI SAD HORORI, NAUCNA FANTASTIKA :
- OSMI PUTNIK (SVA CETIRI DELA DOSTA JAKA)
- KOCKA (I JEDAN I DVA ODLICAN JE)
- PETAK TRINESTI, NOC VESTICA, DAN POSLE SUTRA, POSLEDNJA EKSKURZJA, I JEDAN DOMACI MADA NIJE NI BLIZU OVIMA TT SINDROM I LAZVIRINT (KAD NEMAMO NISTA BOLJE) ITD ITD.........
E SAD LJUBAVNE GLUPOSTE I OSTALI ZENKI FILMOVI :
- 50 POLJUBACA ZA PAMCENJE (JEDINI PROKLETI LJUBAVNI FILM KOJI SAM GLEDAO A DA MI SE SVIDEO)
I JOS AKCIJE :
- NA VRHU
- RAZBIJAC ITD ITD OTD
POZDRAV OD INSPECTORA !!! 8)
vicente
10.02.2005., 00:20
dodao bih jos
zelena milja
spasavanje redova rajana
borilacki klub
O kom "Titanicu" pricamo??? Pa ceo film je jedan veeeeliki pateticni cliche. Film malo veze ima sa umetnoscu- ulozena je golema kinta i tu kintu je trebalo vratiti. Tu onda nema umetnosti, samo predvidljivo podilazenje masovnom ukusu.
Saving Private Ryan
heh
nije loš :wink:
Spielberg,zar sumnjas... 8)
Кулиража
11.02.2005., 07:03
Ko je rekao da je Titanik najbolji film, najbolje bi mu bilo da vise ovaj forum ne posecuje :)
Najveca i najodvratnija glupost ikad snimljena.
Od jedne od najvecih svetskih katastrofa, napraviti cistu komercijalu i jeftinu ljubavnu pricu je sramota.
I jos kad vidim nekoga da place kad gleda Titanik...dodje mi da povracam.
Al' dobro koga briga za film kad su oni digli kintu.
Da samo ne kritikujem evo da se i ja izjasnim: Amarcord
snaja88
11.02.2005., 13:15
Ja sam od 20-ak izbor suzila na tri.To su sada
-Trumanov show
-Blistavi um
-Vanilla sky
I oscar ide filmu BLISTAVI UM!!!!! cestitamo!!! :D :D
LPhoklica
11.02.2005., 14:30
@kul
Ma hajde kul platili su ga dosta, pa da još i nije komercijala, verovatno bi propali...
Meni se film svideo, mada ne toliko da ga gledam po 6-7 puta (kao neke moje drugarice :lol:)
12.02.2005., 05:38
PA da su ga dali pravim reziserima ne bi sigurno napravili komercijalu od 2 sata dosadnog programa i 1 sata nekvalitetne programa.
A sto se tice gledanja odgledao sam ga 1 i jedva sam ostao budan i od tada nikad vise.
A drugo, nisu morali uopste da naprave "srceparajucu" ljubavnu pricu od koje ce svi gledaoci da liju suze...kao na jeftine Latino-americke serije.
PS. Nemam pojma, Serbian "Latin i "Cyrilic" koristim samo kad kucam nesto i to drugima, za sebe uvek koristim qwerty
plavusa ana
12.02.2005., 11:54
S J A J!!! (THE SHINE)
Kad_LupimLupim
12.02.2005., 15:52
Ja sam rekao Titanik. Jel ima neki problem? Ne vol'te ljubavne price? Ajde onda koja to ljubavna prica valja i ne tera coveka u san?
A sto se tice rezisera, predpostavljam da ne valjaju ni Aliens, ni Ambis, ni Terminator 2 ?
Кулиража
12.02.2005., 17:26
Ja sam rekao Titanik. Jel ima neki problem? Ne vol'te ljubavne price? Ajde onda koja to ljubavna prica valja i ne tera coveka u san?
A sto se tice rezisera, predpostavljam da ne valjaju ni Aliens, ni Ambis, ni Terminator 2 ?Ne kazem da ne volem ljubavne price. To je OK, ali postoji neka razlika izmedju dobre i lose ljubavne price. Reci mi samo da li gledas latino-americke serije? Sve su one ljubavne price.
A drugo, kao sto rekoh ipak je sramota napraviti onako nesto od jedne od najvecih nesreca na svetu.
Sto se tice James Cameroona iskreno receno ne svidjaju mi se nesto narocito njegovi filmovi. Za Terminatore 1 i 2 ne mogu reci nista, jer ne volim tu vrstu filmova, tako da bi to bio subjektivan sud.
Ovih ostalih se ne secam nesto narocito, gledao sam ih davno...
Soulraver
15.02.2005., 04:07
DVE CADJAVE DVOCEVKE!!!!!!!!!!!!
SNACH!!!!!!!
ma mrzece vas da citate. 8)
winnetou
15.02.2005., 15:32
SNACH!!!!!!!
znaci - najbolji film!! jako je dobar, obozavam ga!!
monte32
16.02.2005., 21:50
The GAME(majkl dagls&son pen)
Soulraver
17.02.2005., 21:07
SNACH!!!!!!!
znaci - najbolji film!! jako je dobar, obozavam ga!!
Pa ta dva filma mu dodju ko malo losije povezani nastavci. :D
a ako vec moram da se odlucim
neka budu 2 Cadjave Dvocevke.
ma svi delovi zikine dinastije!
slatko volim :))
18.02.2005., 11:44
Zivot je lep
Prvi greh
Pijanista
Sibirski berberin
Nostradamus
Lolita
Zivot nema pravila
i jedan nas, poseban : Varljivo leto '68 !!!!!
Aphroditi
18.02.2005., 15:02
Ih, samo jedan? :? Pa ne moz' to tako. Ima ih dosta najboljih. Ali to je vec drugo pitanje, je l' da? Nesto kao ona lista od 10 omiljenih. Dobro onda neka bude "Nebo nad Berlinom". Samo zato sto sam ga opet juce pogledala.
Boomerang
18.02.2005., 15:56
LORD OF THE RING !!!!!!!!! :D :D
snaja88
18.02.2005., 17:10
LORD OF THE RING !!!!!!!!! :D :DVerujes da nisam odgledala ni jedan deo! Tj.jesam,sat vremenba 1. :roll:
aparthejdovac
18.02.2005., 20:01
1)Kill Bill, oba dela
2)Sindlerova lista, kao i mnogo toga od jeshe Spilberga
3)pravila privlacnosti je ok
4) Kum, svi delovi
Ma mnogo bre filmova, ko ce se toga setiti
Banshee
19.02.2005., 00:52
pa sada najbolji ne znam,ali ono sto mi prvo pada na pamet:
ponocni ekspres,pulp fiction,legende o jeseni,klavir,a svideo mi se i bornov identitet,al ovaj novi,stari nisam gledala.
plavusa ana
20.02.2005., 11:19
PROFESIONALAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
CONAN BARBARIAN
NEPOMIRLJIVI
DAS BOOT
S_K_V_O
23.02.2005., 07:09
Jesi li gledao Frekvenciju i sta kazes kad uporedis ova dva filma?Ako nisi pogledaj posto je ideja gotovo ista.
Mozda sam malo zalutao u temu,ali njisam hteo da otvaram novu.Hteo bih da pitam da li je neko gledao film "Bedazzled" iz 2000. godine?Kod nas nije reklamiran,niti prikazivan u bioskopima(koliko ja znam).Film je,doduse,rimejk istoimenog iz 1967,u glavnim ulogama su Brendan Fraser i Elizabeth Hurley.Tema je mozda pomalo stereotipna,kao on prodao dusu djavolici za ispunjenje 7 zelja itd..itd..Ali ima dosta interesantnih scena.Npr jedna od zelja mu je bila da bude bogat i ozenjen sa njegovom velikom ljubavi,ispunjenje-on se budi usred neke kolumbijske plantaze kokaina,sa brčićima i bujnom kosom,uz lokalnu muziku,ozenjen je-zena ga vara sa instruktorom ne znam cega vec,odjednom pucnjava,frka...mislim,film nema mozda neke umetnicke kvalitete,vise je komercijala,ali mi se bas dopao.
Ako bas moram da izdvojim jedan,neka to bude "Prohujalo sa vihorom"!film je prelijep(naravno,i knjiga)! :lol:
banegad
03.03.2005., 17:58
CONAN BARBARIAN
NEPOMIRLJIVI
DAS BOOT
conan omiljeni film :D
koji je ovo car
meni je omiljeni ... ne znam ima ih vishe
Gladijator
Blow
Zelena milja
Spasavanje redova Rajana
Perl Harbor
snaja88
05.03.2005., 09:28
Dok sam gledala film KALIFORNIA (o kom sam pisala) imala sam sasvim drugaciji osecaj dok sam gledala...Jezivo nekako...
Чупи НС
05.03.2005., 13:34
Кум 1 2 3 (највише 2)
maniaccc
06.03.2005., 20:55
Tek sam prosle nedelje gledao Man on fire i odusevio sam se!!! Film je sjajan,prica je fenomalna i Denzel Washington je super odigrao...
Scorsese
14.03.2005., 02:14
Mislim da je jako tesko odluciti se za JEDAN film i proglasiti ga najboljim, makar na osnovu individualnog dozivljaja pojednca, pogotovu sto se ovi produkti umetnosti radjaju mnogo cesce nego albanska deca i samim tim verujem da nisam jos uvek odgledao filmove koji bi ostavili veoma snazan utisak i suprostavili se mojim dosadasnjim favoritima koji pretenduju na osvajanje titule za najbolji film.
Ali iz moje malo vece arhive u memoriji, u kojoj se nalaze filmovi koji su se odigravali ispred mojih ociju izdvojio bih neke koje stvarno obozavam i ciji sam iskreni poklonik:
- Scarface
- Raging Bull
- Once Upon A Time In America
- Godfather part I
- Apocalypse Now - Redux
- Blow
- The Deer Hunter
- Taxi Driver
- 21 Grams
DJ_MaRe
14.03.2005., 02:46
LORD OF THE RING !!!!!!!!! :D :Dza pocetak bi mogao da shvatis da ti fali jedno "S" na kraju... prsten ide u mnozini... :wink:
snaja88
14.03.2005., 11:21
Ma vazno je da se zna o cemu se prica,nemoj si cepidlaka... :wink:
heroine
15.03.2005., 02:04
film "SAW" je defitivno na 1. mestu.... :roll: [/b]
Meni su najdrazi TITANIK, GLADIJATOR a nije ni BRAVE HEART los. :lol:
Arnold_Layne
12.04.2005., 00:04
Najbolji film svih vremena bez premca je "Let Iznad Kukavicjeg Gnezda"
Sto se tice horora "The Ring" i "Shining" su u samom vrhu, a od komedija bilo koji film Pajtonovaca recimo Life Of Brian.
CaLiMeRo
12.04.2005., 11:42
Trenutno mi padaju na pamet: Diva, Amarcord, Betty Blue
Nebo nad Berlinom (i sve ostalo od Wendersa jako volim)
Bagdad Cafe, Cinema Paradizo, Hleb i lale
Kabare, Limeni doboš, Slon, Dogvil,
Začarani april, Soba s pogledom
Zelena karta (i još neki Weirovi filmovi)
Kocka, Tri boje: plavo, belo i crveno (trilogija)
Poljubac žene pauka, Igra plakanja, Ceremonija
Apartman, Čudesna sudbina Amelije Pulen, Delikatesna radnja,
Skoro svi filmovi Ang Lija,
Zaljubljivanje, Sati... ali ima ih još puno.
Domaći: Ko to tamo peva, Maratonci trče počasni krug, Varljivo leto 68, Dogodilo se na današnji dan, Tito i ja,
Tri karte za Holivud...
Meni su najdrazi TITANIK, GLADIJATOR a nije ni BRAVE HEART los. :lol:
Titanik,gladijator,blistavi um , scarface , iii ima ih jos , a skoro sam gledao> Sta mozes u Denveru kad si mrtav < - film je do j... ! Pogledajte , ko nije!
meni puno zavisi kako sam raspolozena, u sustini svidjaju mi se filmovi poput "that beautiful mind", "the piano", "the lord of the rings" me je fascinirao zbog efekata...pogotovo mi je super onaj "vilinski" jezik, "moulen rouge" jeste ljigava ljubavna prica al' ga obozavam. Nekad volim "the fast and the furious", akcija, samo akcija, ne moras da se uzivljavas u pricu.
A ako bi jedan morala da imenujem za moj omiljeni film to bi definitvno bio "mi nismo andjeli" onaj stariji....ne znam zasto al' ga prosto obozavam....
btw. gledala sam film Vanila sky, al' il' ga nisam skontala il' ne znam sta je al' mi se nimalo nije svidio...vidim ovdje ga neki navode kao omiljeni pa bih voljela znati sta im se toliko svidjelo?
Dr. Strangelove
13.04.2005., 16:47
1.clockwork orange
2.eyes wide shut
3.the remain of days
4.aj nek bude ... casablanca (sveze sam gledao ) :)
КУМ I и II део
ОСЛОБАЂАЊЕ
ЛЕТ ИЗНАД КУКАВИЧИЈЕГ ГНЕЗДА
КОСА
ВИСОКЕ ПОТПЕТИЦЕ
ВЕЖИ МЕ
ПРИЧАЈ СА ЊОМ
КЛАВИР
РАЈАНОВА КЋИ
ЛОРЕНС ОД АРАБИЈЕ
КАБАРЕ
АМАРКОРД
СЕВЕР СЕВЕРОЗАПАД
ПРОХУЈАЛО С ВИХОРОМ
MEDITERANEO
SHALLOW GRAVE (Malo ubistvo među prijateljima)
ŽENE NA IVICI NERVNOG SLOMA
ВАРЉИВО СУНЦЕ
СУРОВА РОМАНСА
КРУНСКИ СВЕДОК
ДЕЦА НЕБА
БАБЕТИНА ГОЗБА
ДО ПОСЛЕДЊЕГ ДАХА
ДИСКРЕТНИ ШАРМ БУРЖОАЗИЈЕ
Ana_0802
20.04.2005., 20:49
FALLEN sa Denzelom...("Time is on my side") :twisted:
snaja88
21.04.2005., 14:55
E Strelo,treba da das 1 a ne 101 film :wink:
ps. Samo za mammy: Evo ja cu nesto reci posto sam ljubitelj tog filma (i mean,Vanilla Sky) Mozda i ne moze skroz da se shvati,ali..... covek sa traumom (fizicki izgled) pokusava da buda u romansi sa devojkom. Misli da nece uspeti,al ona ga prihvata.On cesto halucinira...Mislim,ko ne voli tako neke psiholoske filmove,psiholoske drame sigurno nece voleti ni ovaj :?
snaja88
21.04.2005., 14:57
E Strelo,treba da das 1 a ne 101 film :wink:
ps. Samo za mammy: Evo ja cu nesto reci posto sam ljubitelj tog filma (i mean,Vanilla Sky) Mozda i ne moze skroz da se shvati,ali..... covek sa traumom (fizicki izgled) pokusava da buda u romansi sa devojkom. Misli da nece uspeti,al ona ga prihvata.On cesto halucinira...Mislim,ko ne voli tako neke psiholoske filmove,psiholoske drame sigurno nece voleti ni ovaj :?
A i prica je obuzimajuce,uvek mi to pada napamet.A odavno sam ga gledala
I promeni neka gledista na zivot i ljude uopste
Jednostavno ostavi trajan pecat
Vampirica
26.04.2005., 19:12
Obozavam filmove Akija Kaurismakija(nije Japanac nego Finac),pogotovu 'lenjingradski kauboji idu u Njujork',stare domace horore-'leptirica','devicanska glazba'...i 'Fight Club'+'Dezurne Krivce'+'13 ratnika'+'Vranu 1'+'Sveca' (sa Val Kilmerom...uuuuuu:))
Jooockey
26.04.2005., 22:28
ZAr se ova tema zadrazala tako dugo????Ona je jos iz vrmena pre nego sto sam bio izbacen....
Al sad sam uzoran korisnik krstarice..........
.pissbottleman
27.04.2005., 01:26
sibirski berberin
meni puno zavisi kako sam raspolozena, u sustini svidjaju mi se filmovi poput "that beautiful mind", "the piano", "the lord of the rings" me je fascinirao zbog efekata...pogotovo mi je super onaj "vilinski" jezik, "moulen rouge" jeste ljigava ljubavna prica al' ga obozavam. Nekad volim "the fast and the furious", akcija, samo akcija, ne moras da se uzivljavas u pricu.
A ako bi jedan morala da imenujem za moj omiljeni film to bi definitvno bio "mi nismo andjeli" onaj stariji....ne znam zasto al' ga prosto obozavam....
btw. gledala sam film Vanila sky, al' il' ga nisam skontala il' ne znam sta je al' mi se nimalo nije svidio...vidim ovdje ga neki navode kao omiljeni pa bih voljela znati sta im se toliko svidjelo?
e vidis
1
NEKI BI ISTO VOLJELI ZNATI STE SE TEBI SVIDELO U OVIM TVOJIM
A POD 2
2
POGLEDAJ GA JOS JEDNOM AL NE ONAKO KAO AKCIJU,KAKO ONO VEC TI KAZES....
Nekad volim "the fast and the furious", akcija, samo akcija, ne moras da se uzivljavas u pricu.
VAZI??
cao cao
Jooockey
04.05.2005., 22:45
HOWHigh
pazi sad ako neko jos zaluta u ove krajeve
top five
amarkord
plesac u tami
paklena pomorandza
poslednji tango u parizu
kum
vredi pogledati nije gubljenje vremena obecavam
Kad_LupimLupim
25.05.2005., 09:49
pazi sad ako neko jos zaluta u ove krajeve
top five
amarkord
plesac u tami
paklena pomorandza
poslednji tango u parizu
kum
vredi pogledati nije gubljenje vremena obecavam
Jes' samo sto kad pogledash shta su neki ovde nabrajali... razapeli bi te na krs' sto si ih naterao da gladju neke od ovih pobrojanih... narochito mislim na Amarkord, ne znam dve osobe koje su uspele da ga odgledaju do kraja :lol:
pa sta da ti kazem nisu ovi filmovi za svakoga ko ne moze da gleda amarkord uvek mu preostaju zona zamfirova i mi nismo andjeli 2 pa nek uzivaju
pa sta da ti kazem nisu ovi filmovi za svakoga ko ne moze da gleda amarkord uvek mu preostaju zona zamfirova i mi nismo andjeli 2 pa nek uzivaju
kontakt
stigmata
duhovi u nama
nesto najsladje
matrix
....................ima jos dosta
jeste da treba jedan al nisam mogla da se odlucim samo za jedan :wink: tesko je
snaja88
26.05.2005., 14:15
jeste da treba jedan al nisam mogla da se odlucim samo za jedan :wink: tesko jePa niko ne mpoze da se odluci za jedan...
Vragolasta Amfibija
27.05.2005., 01:54
ja mogu.to je crtani film ICE AGE.gledala sam ga oko 40 puta.
Кулиража
27.05.2005., 16:50
pa sta da ti kazem nisu ovi filmovi za svakoga ko ne moze da gleda amarkord uvek mu preostaju zona zamfirova i mi nismo andjeli 2 pa nek uzivajuPrc, opo je bilo nisko, ali i ispravno
Jooockey
27.05.2005., 19:38
O gosn kuliraza kako je???Nemogu da zamislim das eodrzala tema.......
Pa najbolji je How High
ŠIROM ZATVORENIH OČIJU - KJUBRIK
snaja88
31.05.2005., 15:38
ŠIROM ZATVORENIH OČIJU - KJUBRIKhttp://www.nostalgija.com/forum/images/smiles/mrbig.gif
Jooockey
31.05.2005., 16:01
How High?http://www.nostalgija.com/forum/images/smiles/mrbig.gifJeste gledali?
VedarDan
01.06.2005., 10:20
The Bourne Supremacy
Samo je jedan La vita e bella............
KamionskaMačka
20.06.2005., 21:54
pa sta da ti kazem nisu ovi filmovi za svakoga ko ne moze da gleda amarkord uvek mu preostaju zona zamfirova i mi nismo andjeli 2 pa nek uzivajuPrc, opo je bilo nisko, ali i ispravno
a o cemu se radi u amarkordu?
shta je to?horor,triler?
hmmmm...komedija
meni je najbolji film ikada 'saw' ili 'od sumraka do svitanja'...horori,najbolji žanr... 8) :wink:
Kad_LupimLupim
21.06.2005., 02:11
Gledaj onda Amarcord, usraces se ziv.
1. Once upon a time in America
2. The godfather (bez 3. dela)
3. Kosa
4. Isijawanje
5. Veliko plawetnilo
6. Butch Cassidy and the Sundance Kid
7. Zaoka
8. The deer hunter
9. Falling in love
10. Kishni chowek
11. Kramer protiw Kramera
12. Apartman........................
why not smile
26.06.2005., 10:29
donnie darko
krejzi_dajmond
09.07.2005., 04:53
Pink Floyd - The Wall
krejzi_dajmond
09.07.2005., 05:16
Pink Floyd - The Wall
zbog najbolje muzike, najbolje psiho-price, najbolje animacije, najbolje grupe koja je pravila film, najbolje kamere, najbolje fotografije... Zezam se, verovatno u svakoj kategoriji ima boljih filmova ali meni se ovaj bas svidja, sto ne mogu da argumentujem. Da bih vam objasnio morali biste biti ja. Inace dubok trag mi je ostavila Vestacka Inteligencija i jos mnogo mnogo filmova. NE volim da ih redjam po kojekakvim listama. To rade oni sto vole ova nova komercijalna sheize ostvarenja, ove razne Spajdermene i ostale kojih ne mogu i ne zelim da se setim, ali za sve vazi da se mere po ulozenim parama, zaradjenim parama, broju gledaoca (za sta je odgovoran samo marketing), broju oskara... Ko je i izmislio sve te oskare? Film tretiraju kao proizvod industrije (tako to i nazivaju) a ne kao delo najkompletnije od svih umetnosti... Ljudi gledaju film zbog reklame, zbog tipa u video klubu koji kaze da je bas trazen, ili da rastura od specijalnih efekata... Ma za sve je kriva ta Amerika. Kapitalisti!
A jeste li gledali "Salo ili 120 dana sodome"? Kad bi trebalo nagraditi kameru, forografiju, muziku (Ennio Morricone), adaptiranu pricu (Markiz de Sad) ovaj bi film bio medju najboljima... A mozda i jeste, barem po meni. Ako niste gledali bolje se prvo raspitajte o filmu...
dario.s
10.07.2005., 02:32
1.Paklena pomorandza
2.Saw
3.Americka lepota
4.Drustvo mrtvih pesnika
5.Lovac na jelene
6.Odiseja...
7.Covek u ognju[MAN ON FIRE]zavisi od prevoda
8.Old boy
9.Spasavanje redova Rajana
10.12 zigosanih
Obi-wan
10.07.2005., 16:51
Ovo će vas stvarno iznenaditi : Najbolja mi je The lord of the rings trilogija. :shock:
Sada u 20h i 40 minuta na BK gledajte - Poslednji tango u Parizu!
HeBePoBaTaH_
10.07.2005., 21:44
Evo vam mali info: Maria Schneider je gay. Kakva šeta.
VisionOfDisorder
10.07.2005., 23:32
Mulholland.Dr
Mada, rekao sam to u vishe navrata.
Ma kakvi prstenovi kakvi carobnjaci najbolji film je
Ocean`s Twelve, naravno pogledajte iOcean`s Eleven
Incognito
12.07.2005., 18:05
Memento,
The Game,
Fight Club,
Oldboy,
Catch me if you can,
Citade De Deus,
Butterfly Effect,
etc. etc.
sve je vec zauzeto
16.07.2005., 21:28
Djavolji advokat je apsolutno savrsen: i glumci i prica i realizacija i ideja i poruka i sve...
King of the mountain
17.07.2005., 10:49
Vaskrsnuce (Christopher Lambert)
1. "Evropa" i "Kroz talase"
2. "Varljivo sunce"
3. "Mediteraneo"
4. "Forest Gamp"
5. "Kuća peska i magle"
6. "Vreme nežnosti"
7. "Kum" I i II
8. "Dvadeseti vek"
9. "Bilo u Americi"
10. "Kviz".......
Jos niko nije pomenuo Se7en ? Shame on u ppl.
Arnold_Layne
19.07.2005., 13:35
Let Iznad kukavicjeg gnezda
NatasaNatasa
19.07.2005., 14:28
1. Kuća čudnih duša
2. Kama Sutra
3. Lepota poroka
4. Legenda o strasti
5. Amelija Pulen
:Charmed:
19.07.2005., 23:49
LOTR,Kingdom of Heaven,Wishmaster,Meet the Fockers,Harry,Night of the living death,Petak 13.....
Arnold_Layne
20.07.2005., 22:24
ima ih jos mnogo
Arnold_Layne
20.07.2005., 22:25
ali meet the fockers to svakako nije :D
Arnold_Layne
20.07.2005., 22:26
a neka top lista bi izgledala ovako
1. Let iznad (svih ostalih filmova) kukavicjeg gnezda (daleko najbolji film ikad napravljen)
2. The Graduate (diplomac)
3. Paklena pomorandza
4. Odiseja 2001
5. Citizen Kane
6. Star Wars (ali SAMO stari delovi, podvlacim SAMO)
7. Five easy pieces (jos jedna zapostavljena majstorija najboljeg glumca svih vremena, Dzeka Nikolsona. nasi su ga preveli kao "Pet lakih komada")
8. Chinatown (Kineska Cetvrt)
9. Deer Hunter (Lovac na jelene)
10. Rashomon
11. The Godfather
12. The Ring (da Ring, i to americka verzija, cudite se koliko hocete, ali kamera, boje, sve je totalno jezivo dobro, definitivno najbolji horor svih vremena)
13. Shining
14. Psycho
15. Taxi Driver
16. Easy Rider (iliti "Goli u sedlu")
17. Life Of Brian (Monti!!)
18. The Wall
19. Amarcord
20. Rebel Without A Cause (iliti "Buntovnik bez razloga")
i tako dalje....
banegad
21.07.2005., 19:40
Citade De Deus
film se zove Cidade De Deus. kad sam video omot filma
(u prvom planu kokoska i iza nje 20 likova do zuba naoruzani) pomislio sam da je neko sra*e ali grdno se prevarih. jednostavno recima se ne moze opisati koliko je dobro.
Živeli
A to the X *AleX*
21.07.2005., 20:05
OCEANS ELEVEN
ima li pilota u avionu 1-2 :D
Nebo nad Berlinom
12 majmuna
Paklena Pomoradza
Nocni Portir
Ran
Pulp Fiction
Young Guns oba dijela definitivno
Ja sam već pomenula neke svoje omiljene filmove, ali bih dodala i film DEJVIDA LINA - MOST NA RECI KVAJ.
Ko još nije gledao ovaj film, neka ga obavezno pogleda!
1. Balkanski Spijun
2. Sibirski Berberin
3. Maratonci Trce Pocasni Krug
4. Ko To Tamo Peva
5. Vrana
6. Braveheart
7. Pakt S Vukovima
8. Vidok
9. Office In Space
krejzi_dajmond
30.07.2005., 01:14
a neka top lista bi izgledala ovako
1. Let iznad (svih ostalih filmova) kukavicjeg gnezda (daleko najbolji film ikad napravljen)
3. Paklena pomorandza
4. Odiseja 2001
5. Citizen Kane
7. Five easy pieces (jos jedna zapostavljena majstorija najboljeg glumca svih vremena, Dzeka Nikolsona. nasi su ga preveli kao "Pet lakih komada")
10. Rashomon
11. The Godfather
12. The Ring (da Ring, i to americka verzija, cudite se koliko hocete, ali kamera, boje, sve je totalno jezivo dobro, definitivno najbolji horor svih vremena)
13. Shining
14. Psycho
15. Taxi Driver
18. The Wall
19. Amarcord
i tako dalje....
Zasto The Wall 18?
Ja bih svoju top 10 napravio ovako
1. The Wall
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Ove praznine cu popuniti kad se snimi film koji zasluzuje da tu bude. Ili kad ga ja snimim! :twisted:
lajanje na zvezde i kosa...
Midnight expres
01.08.2005., 03:35
lajanje na zvezde i kosa...
"Kosa" je ves potrosena. Bolji mi je "Thomy".
1. Fight Club
2. Ringu (sad me jako mrzi da citiram onog shto je naveo americhku verziju (hahaha... americhka verzija)...spava mi se)
Arnold_Layne
03.08.2005., 03:37
ccc :D .
ne kontam vas sa tom japanskom verzijom, odgledao sam je opushteno u mrklom mraku. samo par scena bio cim, a americka joj boze, boje, kadrovi, emocije, ma fenomenalno. pola filma gledao ispod carsava.
ali dobro, sad je moda da svi mrze glupe zapadnjake a pritom CHATuju na netu sa MICROSOFTom i COCA-COLOM u ruci. grozno
nemam nista protiv Amera. naprotiv
Kako to da niko ne spomene ''Forest Gump''???????
AntunTun
08.08.2005., 23:57
fear and loathing in las vegas....
voodoo_doll
09.08.2005., 00:01
Cudesna sudbina Amelije Pulen"- mozda sam jedina koja tako misli.
MirjanaZ
09.08.2005., 00:52
ajde lutko malo mi ispricaj o filmu jer bih gledala zbog kritika ali kad vidim onu glumicu smotanu nikako da se odlucim na iznajmljivanje istog
sto ti se svidja?
marina_se_budi
09.08.2005., 01:38
1. SIBIRSKI BERBERIN
2. CUDESNA SUDBINA AMELIJE PULEN
3. GLADIJATOR
mislim da je to to...ne mogu vise da se setim...
Nephilim
09.08.2005., 12:48
1. Shta sve mozesh u Denveru kad si mrtav (Endy Garcia, Kristofer Walken...)
2.Matrix I (revolucionarno)
3.Gladijator
4.Alien I i II
5.4 sobe
6. Tanka crvena linija
7. Spasavanje redova Rajana
mogu ovako do 100.....
1.The Godfather II
2.The Godfather I
3.Once upon a time in America
4.La vita e bella
5.Heat
6.Taxi driver
7.The deer hunter
8.The LOTR
9.Things to do in Denver when you are dead
10.Fight club
11.Cidade de Deus
12.Pulp fiction
13.Ragging bull.............
Dopada mi se tvoj izbor filmova,ja bih vam predlozila i "Duhovi u nama " sa Nikol Kidman, a i "Finalna analiza",zatim nemojte zaboraviti "Devet i po nedlja","Deveta kapija" sa DZonijem.a neka top lista bi izgledala ovako
3. Paklena pomorandza
4. Odiseja 2001
5. Citizen Kane
10. Rashomon
11. The Godfather
13. Shining
14. Psycho
15. Taxi Driver
18. The Wall
19. Amarcord
i tako dalje....
Zasto The Wall 18?
1. The Wall
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Ove praznine cu popuniti kad se snimi film koji zasluzuje da tu bude. Ili kad ga ja snimim! :twisted:
Dopada mi se tvoj izbor filmova,ja bih vam predlozila i "Duhovi u nama " sa Nikol Kidman, a i "Finalna analiza",zatim nemojte zaboraviti "Devet i po nedlja","Deveta kapija" sa DZonijem.a neka top lista bi izgledala ovako
3. Paklena pomorandza
4. Odiseja 2001
5. Citizen Kane
10. Rashomon
11. The Godfather
13. Shining
14. Psycho
15. Taxi Driver
18. The Wall
19. Amarcord
i tako dalje....
Zasto The Wall 18?
1. The Wall
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
NA PRVOM MESTU BEZ PREMCA,FILM NAJBLIŽI SAVRŠENSTVU I KULTNO DELO SJAJNOG FINCHERA!!!!!!!!
1.FIGHT CLUB
2.The Godfather
3.Pulp Fiction
4.The Usual Suspects
5.Forrest Gump
6.Braveheart
6.Twelve Monkeys
7.SNATCH
8.Lock, Stock and Two Smoking Barrels
9.FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS
10.BEING JOHN MALKOVICH
ETO TO MI JE SAD PALO NA PAMET...IMA JOŠ MNOGO SJAJNIH OSTVARENJA[/b]
snaja88
14.08.2005., 11:31
ajde lutko malo mi ispricaj o filmu jer bih gledala zbog kritika ali kad vidim onu glumicu smotanu nikako da se odlucim na iznajmljivanje istog
sto ti se svidja?Ma i meni je ona sva smotana...cula sam da u 'Veridbi' i copa :lol:
MirjanaZ
14.08.2005., 11:36
sto ti se svidja?Ma i meni je ona sva smotana...cula sam da u 'Veridbi' i copa :lol:
gledala sam taj film "jedna dugacka veridbena nedelja" ili kako su vec preveli.da da copa
ali sladak filmic,malo vise romantican ali volim moderne ratne filmove(o starim ratovima)
snaja88
14.08.2005., 12:06
I ja vise volim o starim ratovima. Ja sam cula prevod 'Veridba je dugo trajala'
MirjanaZ
14.08.2005., 14:08
original je "une longe dimanche de fiancaille" ja sam prevela u rec,ne umem da smisljam prevode "isto to al receno u duhu srpskog" :lol:
maniaccc
18.08.2005., 01:11
1. Gladiator
2. Pulp Fiction
3. Spasavanje redova Rajana
4. Sindlerova lista
5. Fight club
6. Lovac na jelene
Ma ih koliko hoces, a ovo su recimo neki od najboljih..
AntunTun
18.08.2005., 01:31
fear and loathing in las vegas
dodo bi i clockwork orange...mada je tu knjiga odradila svoje
Ja sam već na predhodnim stranama
navela neke sjajne filmove,
a sada ću da dodam još
MOJE PESME, MOJI SNOVI i
MERI POPINS dva filma
reditelja Blejka Edvardsa
sa Džuli Endrjuz u glavnoj ulozi.
Ova dva filma obavezno pogledajte!
SoulReaver
25.08.2005., 18:49
1. The Buterfly Effect
2. Fight Club
3. Braveheart
4. Saving Private Ryan
5. Snatch
6. Matrix
7. American History X
8. Forrest Gump
9. The Green Mile
Borboleta
06.09.2005., 01:24
AMELIJA!!! Onda "Medju tvojim nogama", "Zivot je lep", "Monstrum" (italijanski)
cipelica
07.09.2005., 05:11
Beyond border ,Poslednji samuraj
poslednji_romantik
09.09.2005., 00:51
Brave heart,
Sibirski berberin,
Mistic river
Dobro došli Mister Čens, sa sjajnim Piterom Selersom i Širli Mek Lejn.
snaja88
11.09.2005., 19:28
2Borboleta
Koji je to 'Monstrum' italijanski?
To je čuveni film Roberta Benjinija.
Saving Private Ryan
Lajanje na zvijezde
Barry Lyndon
2001 Space Odyssey
Last tango in Paris
The Last Emperor
Apocalypse now
Borboleta
14.09.2005., 00:34
2Borboleta
Koji je to 'Monstrum' italijanski?
Evo vec je neko odgovorio, super je film, pogledaj obavezno, mislim da je iz '94. Prvi put kad sam ga gledala bukvalno sam plakala od smeha :) :) :)
Da li neko zna gde mogu da nabavim taj film, sve jedno da li je na divx-u ili dvd-u??? Godinama ga trazim
http://images.amazon.com/images/P/0800197097.01.LZZZZZZZ.gif
joockey
15.09.2005., 09:56
bandock saints ili tako nest.....film je ....super................
campuss
15.09.2005., 15:49
kum,20.vek(bertoluci),fargo,noc na zemlji i... pa ima tu sto sta
Draguljče
15.09.2005., 17:13
U ime oca
Milion dolara baby
Reka uspomena
.......
campuss
15.09.2005., 19:14
kako se zove poslednji film dzima dzarmusa i da li ga je neko gledao?
Ne znam da li je po kvalitetu, ali meni je najdrazi Ace Ventura: Pet Detective
Gledala sam ga milion puta, imam ga na kaseti i uvijek bih ga iznova mogla gledati.
Kazu pojedinci da je to najbolja uloga Jima Careya
banegad
15.09.2005., 21:39
bandock saints ili tako nest.....film je ....super................
ne da je super nego super sve u 16. ima i nastavak. izlazi sledece godine
dugo mi je na1 mestu bio pakleni sund ili petparacke price ili pump fiction*
ali paklena pomoranza,odiseja2001,kum,let iznad ku. gne. su gala filmovi
nas naj film maratonci.....
i da kako da zaboravim dobar,ruzan,zao naj vestern i film u kome se najbolje vidi ljudska pohlepa....
ps.lotr,kill bill 1deo,lovac na jelene,bilo jednom u americi,rt staha,kisni covek,od horora naj vestica iz blera dok nidam shvatio da je laznjak i ispao budal ;-/
Dobri momci - Skorsezeov odličan film, sa
De Nirom i Rej Liotom u glavnim ulogama.
Player - film Roberta Altmana, sa Tim Robinsom u glavnoj ulozi.
Svedok - film Pitera Vira, sa Harisonom Fordom i Keli Mek Gilis
u glavnim ulogama.
Pjer_Nis
19.09.2005., 15:54
Bekstvo iz Šošenka.
magarac
20.09.2005., 02:02
Nebo nad Berlinom.
Ubedljivo najaci utisak je ostavio na mene, ali se nisam jezio.
Mislim da je Wim Wenders jedan od najboljih filmskih majstora.
Cuo sam da u Beogradu ima neka CD-teka de mozes iznajmiti bukvalno svaki film na DvX-u.
Jel zna neko adresu?
The_knight_who_say_NI
25.09.2005., 00:27
Man Bites Dog (Covek Ujeo Psa). Belgijski film iz 92. Nagrada kritike u Kanu iste godine. Zabranjeno prikazivanje u dosta zemalja. A pocinje ovako: ugladjeni mladic Benoit, inace po opredjeljenju manijakalni ubica govori TV reporteru Remi_u (inace reziseru filma) sledece:
You may not be aware that a corpse underwater swells up with air, see?
So it tends to foat to the surface. You have to load it with ballast so it sinks. You weight it down with stones and other heavy stuff. There's a ballast ratio for corpses... Three times bodyweight for an average adult like this victim. But for children and midgets it's different. So it's four times bodyweight. What? - Never had problems? No. Midgets are heavier, so you double the weight. Midgets have denser bones
so you double the weight. For old people, multiply by five. Old bones are porous.
A sta dalje bude? Eeeee... Ko je gledao ovaj film, garant ga nece zaboraviti.
snaja88
25.09.2005., 14:28
Nebo nad Berlinom.
Ubedljivo najaci utisak je ostavio na mene, ali se nisam jezio.
Mislim da je Wim Wenders jedan od najboljih filmskih majstora.
Cuo sam da u Beogradu ima neka CD-teka de mozes iznajmiti bukvalno svaki film na DvX-u.
Jel zna neko adresu?
Valjda u ESPRO dvd klubu: www.espro.co.yu
nickleglost
25.09.2005., 17:18
VECNI SJAJ BESPREKORNOG UMA!!!!!!!!!!!!
Antologijski film Mikosa Kakojanisa - GRK ZORBA,
snimljen 1964. i iste godine dobio 3 Oskara, u glavnim ulogama su
Entoni Kvin, Alen Bejts i Irena Papas. Muziku za ovaj film komponovao
je Mikis Teodorakis.
Sjajan film - FRANCUSKA REVOLUCIJA, snimljenom 1989. u
režiji Roberta Enrika i Ričarda T. Hefrona, u glavnim ulogama
Klaus Maria Brandauer kao Danton, Džejn Sejmur kao Marija Antoaneta,
Piter Justinov kao Mirabo, Klaudija Kardinale....
snaja88
02.10.2005., 20:42
Fenomennalan....
Dont_Break_The_Oath
02.10.2005., 22:17
SMULTRONSTÄLLET
En film av Ingmar Bergman
Svensk filmindustri 1957.
Interpretes:
Victor Sjöström
Ingrid Thulin
Bibi Andersson
Gunnar Björnstrand, Jullan Kindahl, Folke Sundquist, Björn Bjelfvenstam
http://www.elitisti.com/archive/reviews/img/010207-b.jpg
http://www.timeandspace.org/tsl/calendar/0411/wild_strawberries.jpg
http://www.dvd-reviews.net/clasicos/imagenclas/dvdfresassalvajes2.jpg
Borboleta
03.10.2005., 00:25
Cudesna sudbina Amelije Pulen"- mozda sam jedina koja tako misli.
Nisi jedina, to je najbolji film na svetu! :lol:
LOVAC NA JELENE - film u režiji Majkla Ćimina, iz 1978.
u glavnim ulogama: Robert De Niro, Meril Strip, Kristofer Voken....
**case-problem**stasa
04.10.2005., 14:46
Od domacih svi filmovi legendarnog Duska Kovacevica,slazete li se?
BLOW UP - film iz 1966. u režiji Mikelanđela Antonionija,
u glavnim ulogama: Dejvid Hemings, Vanesa Redgrejev,
Sara Majls, Džejn Birkin, Veruška...
DO DESU KA DEN - Film iz 1970. reditelja Akira Kurosave,
u glavnim ulogama: Jošitaka Zuši, Kin Šugai, Tošijuki Tonamura.
P.S.Pozdrav plemenitom ljubitelju Mirka i Savka.
BEN-HUR, istorijski spektakl, film iz 1959. u režiji Vilijama Vajlera, dobitnik više Oskara,
u glavnim ulogama: Čarlton Heston, Džek Haukins, Haja Hararet, Hju Grifit...
PSI OD SLAME, film iz 1971. u režiji Sema Pekinpoa, u glavnim ulogama:
Dastin Hofman, Suzan Džordž, Dejvid Varner...
banegad
09.10.2005., 10:36
PSI OD SLAME, film iz 1971. u režiji Sema Pekinpoa, u glavnim ulogama:
Dastin Hofman, Suzan Džoradž, Dejvid Varner...
joj meni ovaj film mnogo bolestan. ali dobar je nema sta
babygirl
09.10.2005., 23:09
kum 2, i prvi je super, ali drugi je ipak bolji.
babygirl
09.10.2005., 23:19
Zaboravila sam na Lutke, Takesi Kitana.
URGA - film iz 1991. godine u režiji Nikite Mihalkova, u glavnim ulogama:
Badema Bajaertu, Vladimir Gostjukin, Babuška, Larisa Kuznjecova...
Kad_LupimLupim
12.10.2005., 00:48
Zar se ovde ne trazi JEDAN, najbolji film? Ikad gledan...? Na kraju krajeva samo jedan moze da bude najbolji, ako se dobro secam logike... :roll:
Zar se ovde ne trazi JEDAN, najbolji film? Ikad gledan...? Na kraju krajeva samo jedan moze da bude najbolji, ako se dobro secam logike... :roll:
Nemoguće je opredeliti se za jedan film, ja imam
u memoriji barem 100 najboljih filmova i svaki od
njih je najbolji na svoj način. Uostalom ovde se
malo ko držao toga da napiše samo jedan najbolji
film, uglavnom su ljudi s pravom nabrajali barem
desetak naslova...
Samo 1 film moze biti najbolji.
Kada je nesto naj...onda je naj...
Stefan Milan
14.10.2005., 00:29
The Godfather
Kad_LupimLupim
14.10.2005., 01:09
Nemoguće je opredeliti se za jedan film, ja imam
u memoriji barem 100 najboljih filmova i svaki od
njih je najbolji na svoj način. Uostalom ovde se
malo ko držao toga da napiše samo jedan najbolji
film, uglavnom su ljudi s pravom nabrajali barem
desetak naslova...
Aaaaa... znachi ipak se slazemo da tema nema smisla!
Aaaaa... znachi ipak se slazemo da tema nema smisla!
Ima smisla govoriti o najboljim filmovima, ali po meni,
treba iznositi što više podataka o filmovima, kao neku
vrstu preporuke i podsetnika.
P.S. Nekada su na RTS-u išli ciklusi filmova, na primer
italijanski neorealizam, francuski novi talas, švedski film...
Danas, pošto toga nema, treba neko da upozna najmlađu
filmsku publiku i sa tim izuzetnim filmskim ostvarenjima,
koja su visko vrednovana od filmskih stručnjaka ili nagrađivana
Oskarima i Zlatnim palmama
AntunTun
14.10.2005., 21:22
paranoja u las vegasu......bez konqrencije....
borisbg
15.10.2005., 05:41
http://img432.imageshack.us/img432/9122/goodfellas2rx.jpg (http://imageshack.us)
Arnold_Layne
15.10.2005., 11:56
ponavljam
"Let iznad kukavicjeg gnezda" (1975)
Snezana67
15.10.2005., 18:08
"Fani i Aleksander" - I. Bergman
legenda o jeseni......ide uz nas, bas je legendarni
Čaplin možda?
Čaplin neizostavno! Nemoguće je govoriti o
najboljim filmovima, a preskočiti Čaplina.
Predlažem sledeće Čaplinove filmove: - MODERNA VREMENA
- VELIKI DIKTATOR
- SVETLOSTI VELEGRADA
- ZLATNA GROZNICA
Kad_LupimLupim
16.10.2005., 04:11
Ajd posto se ovde pominju filmovi, sad mi pade na pamet, nesecam se da su pomenuti, filmovi Sidney Lumeta: 12 Angry Men (12 gnevnih ljudi) i Dog Day Afternoon (Pas'je popodne).
Arnold_Layne
17.10.2005., 02:39
The Graduate je jedan od naj. ali ne i naj :)
scharfschuetze
17.10.2005., 03:45
Saving Private Ryan
I like "Ameriken".
I love "Amerika".
SPR
Arnold_Layne
17.10.2005., 03:54
Clockwork Pomorandza
isto jedan od naj. ali ne i naj :)
scharfschuetze
17.10.2005., 04:02
Ima smisla govoriti o najboljim filmovima, ali po meni,
treba iznositi što više podataka o filmovima, kao neku
vrstu preporuke i podsetnika.
P.S. Nekada su na RTS-u išli ciklusi filmova, na primer
italijanski neorealizam, francuski novi talas, švedski film...
Danas, pošto toga nema, treba neko da upozna najmlađu
filmsku publiku i sa tim izuzetnim filmskim ostvarenjima,
koja su visko vrednovana od filmskih stručnjaka ili nagrađivana
Oskarima i Zlatnim palmama
Da, jednom davno, pre nekoliko godina na RTS-u se davao neki film skandinavskog porekla (ne znam tačno koji skandi jezik se govorio u filmu) ali mogu da kažem da je to jedna najimpresivnijih drama koje sam ikada odgledao.
Radnja je otprilike sledeca: Dobrostojeću porodicu XIX ili s početka XX veka iz viših slojeva društva iznenada zadesi smrt muškog člana porodice odnosno muža i oca. Majka udovica se ubrzo udaje i nalazi zamenu za nekadašnjeg supruga u liku mirnog ali veoma strogog učitelja (učitelja, profesora ili nekog crkvenog lica ne mogu da se setim) koji svoju strogoću i veoma mračne metode vaspitanja primenjuje na sinu preminulog. Film prati novonastalu situaciju dečaka i njegove mlađe sestre i pogotovu tenzijom ispunjen odnos između dečaka i očuha.
Klasična drama koja se gleda bez daha. Istina, takvih filmova na RTS više nema i dok Tijanić bude kolovođda sigurno ih neće biti.
I dan danas ne mogu sebi da oprostim što nisam zapamtio ime moguće Švedskog ili Danskog filma. Na imdb-u ne mogu da pronađem ništa jer ne znam nijedno ime, glumca, reditelja i sl. a kamoli filma. Nemam nikakvu odrednicu.
Možda ti na osnovu opisanog znaš koji je film i s obzirom da pratiš te malo ozbiljnije filmove?
Čaplin neizostavno! Nemoguće je govoriti o
najboljim filmovima, a preskočiti Čaplina.
Predlažem sledeće Čaplinove filmove: - MODERNA VREMENA
- VELIKI DIKTATOR
- SVETLOSTI VELEGRADA
- ZLATNA GROZNICA
Potpuno se slažem, ali mislio sam na film ''Chaplin''. Po meni - kult! Ostavio je na mene snažan utisak. Isto tako film o životu Brus Lija, ne znam tačan naziv filma... Odličan! Valjda volim takvu vrstu filmova.
Da, jednom davno, pre nekoliko godina na RTS-u se davao neki film skandinavskog porekla (ne znam tačno koji skandi jezik se govorio u filmu) ali mogu da kažem da je to jedna najimpresivnijih drama koje sam ikada odgledao.
Radnja je otprilike sledeca: Dobrostojeću porodicu XIX ili s početka XX veka iz viših slojeva društva iznenada zadesi smrt muškog člana porodice odnosno muža i oca. Majka udovica se ubrzo udaje i nalazi zamenu za nekadašnjeg supruga u liku mirnog ali veoma strogog učitelja (učitelja, profesora ili nekog crkvenog lica ne mogu da se setim) koji svoju strogoću i veoma mračne metode vaspitanja primenjuje na sinu preminulog. Film prati novonastalu situaciju dečaka i njegove mlađe sestre i pogotovu tenzijom ispunjen odnos između dečaka i očuha.
Klasična drama koja se gleda bez daha. Istina, takvih filmova na RTS više nema i dok Tijanić bude kolovođda sigurno ih neće biti.
I dan danas ne mogu sebi da oprostim što nisam zapamtio ime moguće Švedskog ili Danskog filma. Na imdb-u ne mogu da pronađem ništa jer ne znam nijedno ime, glumca, reditelja i sl. a kamoli filma. Nemam nikakvu odrednicu.
Možda ti na osnovu opisanog znaš koji je film i s obzirom da pratiš te malo ozbiljnije filmove?
U pitanju je po meni jedan od najboljih filmova svih vremena:
FANI I ALEKSANADAR - švedski film u režiji I. Bergmana.
scharfschuetze
17.10.2005., 13:12
U pitanju je po meni jedan od najboljih filmova svih vremena:
FANI I ALEKSANADAR - švedski film u režiji I. Bergmana.
Konačno!
Dajem svoj glas za FANI I ALEKSANDAR.
Jesi gledala možda film *Džeki i Hilari*?
Kako ti se svideo?
ndjordje91
17.10.2005., 19:40
FILMOVI:
Konačno!
Dajem svoj glas za FANI I ALEKSANDAR.
Jesi gledala možda film *Džeki i Hilari*?
Kako ti se svideo?
Nisam gledala. Daj još neke podatke, ko je reditelj, glumci, čiji je film...
scharfschuetze
17.10.2005., 23:15
Pogledaj ga.
http://www.imdb.com/title/tt0150915/
markoca
18.10.2005., 23:13
P.S dajte kratak sadrzaj filma koji je vas favorit Da!Efekat leptira je strasno opasan film!Nista slicno nisam video a da je tako dobro kao butterfly effect.
@Vanesa
13.11.2005., 12:57
Lovac na jelene,Paklena pomorandja, ima ih vise ne mogu se setiti...
Stalker!!!!!!
Nebo nad Berlinom
Poslednji tango u Parizu
Eto. Internacionalno, nema sta :D
Ako se odlučujemo samo za jedan film, onda neka bude.....
Sedam Samuraja, Kurosavin iz 1954.
Ako već niste obavezno pogledajte.....
Ooooo...
Jos internacionalnije.
banegad
02.12.2005., 20:02
nismo vise klinke
glavna uloga britni spirs
zanemeo sam koliko je dobro
gluma vrhunska
i jedno mi je jasno
umetnicko slikarstvo ima pikasa, fudbal ima brazilce, muzika stonse a film britni spirs
nek pozivi jos dugo
Leonard Cohen
02.12.2005., 21:02
Gradjanin Kejn-Orson Vels, ipak...
zoranpetrovic84
02.12.2005., 22:00
Gradjanin Kejn-Orson Vels, ipak...
zasto ti se ovaj film toliko svideo?
-|The MilkMan|-
02.12.2005., 22:28
Sam u kutji 1,2
prohujalo sa vihorom bi mogla da gledam 100 puta.
Sizzlym
04.12.2005., 20:28
Gia, L&D
Ali najbolji film def je Alien swi delowi!
@Vanesa
13.12.2005., 01:07
Nezaboravan film 9 i po nedelja
Arnold_Layne
06.01.2006., 23:32
Let Iznad Kukavičjeg Gnezda je najbolji
takodje neki od naj
Diplomac
Zabriskie Point
Prozor Na Dvorište
Grk Zorba (dao bih dušu da ga nadjem na divx-u)
Pet Lakih Komada (dao bih dušu da ga nadjem na divx-u)
Kineska Četvrt iliti Chinatown
Citizen Kane
Paklena Pomorandža
Odiseja U Svemiru 2001
Buntovnik Bez Razloga
Kosa
Psiho
Vrtoglavica
Rašomon
Goli U Sedlu
Pakao Na Pacifiku
Kum
Ponoćni Kauboj
Treći Čovek
The Wall
Staklena Menažerija
Most Na Reci Kvaj
Farenhajt 451
Star Wars
Apokalipsa Danas
Amarkord
Monti Pajton I Sveti Gral
a od malo novijih
About Schmidt
I Am Sam
Ring (američki)
pozdrav
zoranpetrovic84
07.01.2006., 01:12
Dobar Los Zao
Bilo jednom u Americi
Paklena pomorandza
Bekstvo iz Sosenka
Evo samo nekih:
Trainspoting
Kum
Lov na Crveni oktobar (mogao bih uvek da ga gledam)
Ko to tamo peva
Maratonci trce pocasni krug...
mrzi me vise da nabrajam,a i stao mi mozak pa sam ubacio nesto domace...
Zgodna mlada
Kako se udati za milionera
Pijanista
Gas do daske1/2
i skoro svi sa Barbarom Strejsend
banegad
09.01.2006., 16:35
the lord of the rings
a clockwork orange
titus
freddy got fingered
the wizard of oz
apocalypse now
three amigos
angels with dirty faces
usual suspect
pulp fiction
dvocevke, dvocevkeeeeeeee !!
Lil'_hell92
21.01.2006., 19:31
Volim sve Monti Pajtonove filmove,obozavam "arsenik i stara cipka"(crno-bela crna komedija o jednoj ludackoj porodici-ne moze se opisati),"Cudesna sudbina Amelije Pulen"-parodija na romanticne komedije,"Forest Gamp"(taj film je valjda svako gledao mislim da nema potrebe da objasnjavam),"Dogma","Osveta Pink Pantera" sa Piterom Selersom...I da stavim "Dve cadjave dvocevke"-jedini Richiev film koji mi se dopao.
Lil'_hell92
21.01.2006., 19:33
E zaboravih "Detroit rock city"!
Bez nekog posebnog reda...
Sibirski Berberin
Trainspotting
Usual Suspects
Se7en
Breakfast at Tiffany's
Dirty Rotten Scoundrels (uvek se cijepam od smijeha kad gledam ovaj film)
Kill Bill Vol 1, 2
The Godfather
Ima ih sigurno jos ali ne radi mi mozak kako treba trenutno. :-D
Devil`s_Advocate
22.01.2006., 13:08
Harry Potter
The Lord of the Rings
Enemy at the Gates
The Godfather
winnetou
22.01.2006., 19:10
harry potter je takav shit da je to neverovatno!
knjiga je super, ali filmovi su sranje, znaci jako su glupavi.... koliko je samo lotr bolje i vernije uradjen od hp.....
ali ovo je moje misljenje...
1.Star Wars
2.The Lord of the rings
3.Matriks
Slim_ShadY
24.01.2006., 01:13
1.Matrix 1 i 2(a za treci neznam jel ga nisam gledao nazalost)
2.Godfather 1 i 3
3.Carstvo sunca
PEACE :lol:
markoca
24.01.2006., 17:49
P.S dajte kratak sadrzaj filma koji je vas favorit Da, film je total strava!
Meseceva_kci
28.01.2006., 00:57
1. Kosa
2. Let iznad kukavichjeg gnijezda
3. Diplomac
The Lord of the Rings
Dark City
Star Trek-First Contact
snaja88
31.01.2006., 11:35
Mslim da nisam videla nista bolje od
VECITI SJAJ BESPREKORNOG UMA. Sta da kazem, ima mnooooooooooogo nas koji mislimo da je to jedini perfektan film
Steffan
31.01.2006., 13:04
Ne postoji najbolji film..
Psihologue
01.02.2006., 10:43
SAGLASAN SA PRETHODNIKOM
sokisole
03.02.2006., 22:01
KUM!!!
snaja88
04.02.2006., 14:58
Uz Veciti sjaj... se priblizio Trumanov show