PDA

Vidi punu verziju : OKULTNE KNJIGE

Papus
02.02.2005., 16:16
Da li citate ovakvu literaturu.......?

ambis
02.02.2005., 17:49
Ja citam.
ali nece ovaj topic dugo da pozhivi.

Rukavodilica
02.02.2005., 22:08
Nece? Ne bih se slozila! 8)

sidro
02.02.2005., 22:09
i ne treba ...

03.02.2005., 01:45
Ja citam.
ali nece ovaj topic dugo da pozhivi.
Pa sta se cita?
Dajte nesto konkretno :D

I zaista ne vidim zasto ovaj topic nekome bi smetao :?:

ambis
04.02.2005., 11:34
kao i uvek, moderatorima

Cain
04.02.2005., 12:13
Da li citate ovakvu literaturu.......?

malo...

tsog
05.02.2005., 16:10
Da li neko zna gde mogu da se nadju Grantove knjige ?

Gwydion
21.02.2005., 12:48
Na Amazonu, u Londonu u knjizari u Museum Street-u i kod nekih ljudi ovde. Slave recimo ima sve njegove knjige, meni nedostaju mozda dve ili tri. No, koji ce ti on? Keni em lupeta, em se tesko frlja i gresi ...

Da li neko zna gde mogu da se nadju Grantove knjige ?

ambis
21.02.2005., 16:09
jeste, totalni je pozer. A tek Spare.

Gwydion
21.02.2005., 16:22
Ne bih ja njih dvojicu poredio. Tragedija je jedino u tome sto Grant ima Spareo-vu zaostavstinu i sto vec godinama na kasicicu daje informacije o njemu, verovatno netacne, i to samo onako kako njemu odgovara.

jeste, totalni je pozer. A tek Spare.

ambis
21.02.2005., 16:31
Ne bih ja njih dvojicu poredio. Tragedija je jedino u tome sto Grant ima Spareo-vu zaostavstinu i sto vec godinama na kasicicu daje informacije o njemu, verovatno netacne, i to samo onako kako njemu odgovara.

kljuc tvojih tvrdnji je rec "verovatno", a samo te jedna stvar deli od toga, i ta ista stvar je razlog pominjanja kasicice i ideje da to samo njemu odgovara. usudi se da znas, ne nagadjaj.

Gwydion
21.02.2005., 19:03
Kazem verovatno iz veoma jednostavnog razloga sto on poseduje nasledje AO Spera, a pomenuti je poodavno mrtav pa ne moze sam da kaze sta ima. Da bih kazao sigurno trebalo bi da imam isto to sto i on. Usudi se u ovom kontekstu moze samo da znaci da mu cuknem gajbu i zdipim to sto ima preostalo od Spera pa proucim, a to je ipak neprihvatljivo. No, na osnovu postojecih informacija i imajuci u vidu dosadasnje iskustvo sa Grantovim prezentovanjem cinjenica verovatno zvuci kao sasvim izvesno, no jos uvek cinjenicno tesko za potkrepiti. To ti je kao da nagadjamo sta sve ima u vatikanskom arhivu (a ima svasta).

kljuc tvojih tvrdnji je rec "verovatno", a samo te jedna stvar deli od toga, i ta ista stvar je razlog pominjanja kasicice i ideje da to samo njemu odgovara. usudi se da znas, ne nagadjaj.

ambis
21.02.2005., 19:10
ako ti tako kazes. ali ako je za tebe to jedini nacin da prepoznas i prihvatis ono sto jeste, onda tesko da bi i u vatikanskoj arhivi verovao ocima u ono sto vidis.

Gwydion
21.02.2005., 20:03
Ma razumem ja tebe sta hoces da kazes, samo mi govorimo o razlicitim stvarima. Pokusacu ovako. O Spare-u ne postoji puno svedocanstava na osnovu kojih bi se nejgov rad mogao shvatiti ili rekonstruisati. Usuditi se podrazumeva da se zna sta i kako. A to je problematicno jer je Spare posle smrti ostavio neke rukopise. Ti rukopisi su kod Granta. Grant ih prezentuje s vremena na vreme. Godinama je ostatak koji nije publikovao komentarisao kako je njemu odgovaralo a sve u svrhu da bi potkrepio svoje teorije koje su obicno i po pravilu pogresne. Dok se ti rukopisi ne vide ne moze se ni znati sta pise u njima, zar ne? U tom smislu Spare je bio autentican, originalan i genijalan, a Grant je, u to sam cvrsto uveren, mutljavina. To je ono sto sam ja hteo da kazem.

ako ti tako kazes. ali ako je za tebe to jedini nacin da prepoznas i prihvatis ono sto jeste, onda tesko da bi i u vatikanskoj arhivi verovao ocima u ono sto vidis.

22.02.2005., 15:52
Da.

ambis
22.02.2005., 15:52
Da.

ambis
22.02.2005., 15:53
Da.

ambis
22.02.2005., 15:53
Da.

ambis
22.02.2005., 15:58
dobra ova krstarica, da sam znao ne bi kliktao

mala Princeza
04.03.2005., 21:03
Citala sam Aleister Crowley-a..osnovna literatura za edukaciju..bez koje se ne moze... :wink:

Soul Reaver
06.03.2005., 05:49
:twisted:
Alister Crowley jeste osnovna i najbolja literatura za edukaciju ali i jedini pravi i potvrdjeni uzor kojeg treba slijediti.
Naravno ako je to ono sto zelite.
Ima i drugih
A.S. La Vey naprimjer.Naravno i Madam Blavatska.

07.03.2005., 01:12
A jel citao neko nesto od domacih okultista...?

ehcnols
09.03.2005., 11:19

Da, od Slavinskog Psihicki trening yogija,staze i bogaze jatstva ,ekskalibur,aspektika,talismanska magija i prakticni kurs gnostickog okultizma....i od Frater Vitriol-a Inicijacija u Sexualni Okultizam.

ehcnols
09.03.2005., 11:22
Alister Crowley jeste osnovna i najbolja literatura za edukaciju ali i jedini pravi i potvrdjeni uzor kojeg treba slijediti.
Ima i drugih

Osnovna Inicijacija u Hermetizam od Bardona i Inicijacija u Sexualni okultizam od Frater V.I.T.R.I.O.L.-a.Takodje knjige od Slavinskog su dobra osnova.
Jedini pravi i potvrdjeni uzor ? To su teske reci :) Predlazem ti da kopas malo dublje.

A lavey je smesan...

Gwydion
09.03.2005., 12:07
Posto su obrisane sve poruke od 7. i 8. marta ajmo iznova. Slavinski je cesto pisao stvari koje ne razume i zato nije uvek pouzdan. Toliko o dubini ;)
Sto se tice Antona on j epo meni jedna od najvecih licnosti proslog veka. Do jedne granice on je skroz OK i onda u momentu kad je potrebno da se transcendentira ego odbaci se njegova postavka. I to bi bilo o tome.

Ima i drugih

Osnovna Inicijacija u Hermetizam od Bardona i Inicijacija u Sexualni okultizam od Frater V.I.T.R.I.O.L.-a.Takodje knjige od Slavinskog su dobra osnova.
Jedini pravi i potvrdjeni uzor ? To su teske reci :) Predlazem ti da kopas malo dublje.

A lavey je smesan...

NemaJuceNemaSutra
09.03.2005., 12:15
Da, sve je to lepo, ali ovde se prica o okultistima a ne o licnostima.

ehcnols
09.03.2005., 12:25
Posto su obrisane sve poruke od 7. i 8. marta ajmo iznova. Slavinski je cesto pisao stvari koje ne razume i zato nije uvek pouzdan. Toliko o dubini ;)
Sto se tice Antona on j epo meni jedna od najvecih licnosti proslog veka. Do jedne granice on je skroz OK i onda u momentu kad je potrebno da se transcendentira ego odbaci se njegova postavka. I to bi bilo o tome.

Sto se tice dubine ona je za tebe misaona imenica.Sto ti Slavinski toliko smeta ? Ja nisam rekao da je on idealan nego da je dobar za pocetak.Uglavnom je kao i ti krao i prepisivao stvari sa strane sto i nije tako lose jer ih je pisao razumljivo.Svidja mi se njegov nacin pisanja.

Sto se tice laveya on je.... smesan.Tvoj sistem vrednosti je blago receno smesan.Zanimljivo je to sto si se opet prepoznao i ovde.Klasican pozer koji zeli da bude "opasan".Zelis da preko okultizma dodjes do stvari koje ti nedostaju u ovom materijalnom svetu jer si nesposoban da ih dobijes drugacije.Cak i nemas hrabrosti da ides do kraja jer si klasicna kukavica , citaj hriscanin.Zato me i ne cudi da ti je lavey uzor i da je on po tebi najveca licnost.

I zaboravih da pomenem tvoju nesrecnu knjizicu posto vidim da te je to pogodilo mada ja to i ne smatram okultnom knjigom isto kao sto tebe ne smatram okultistom.Sto se te knjige tice po meni je to literatura za retardiranu decu.Nisam je citao i ne zelim da je citam jer mi naslov sve govori "Drevna religija" ako lazes u naslovu koliko si tek slagao u knjizi....

Gwydion
09.03.2005., 13:54
Da, ali Slavinski je u nekim stvarima gresio jer nije razumeo to o cemu je pisao. To se sa sasvim malo prakse uvidi tako da ti savetujem rad a ne brbljanje. Plus sto je napljuvao Lampartera i ekipu, da bi posle susreta sa Bertiauxom gradio svoj kredibilitet na M7Z. Plus sto sam ja u vreme kad je planirao/pravio Omegu imao neka posla sa njim i to recimo nekih godinu dana. Koliko dugo si ti radio sda njim?
Potom, kad sam ja rekao da mi je Anton idol? Ja njega samo cenim i mogu obrazloziti zasto ga cenim. Pri tome bih voleo da mi neko obrazlozi zasto ga ne ceni?
Ne kazem da to sto pominjes valja, cak naprotiv ja sa mkriticniji od tebe, ali ja bar mogu reci tacku po tacku zasto to ne valja. Ti ne mozes jer nisi procitao a pricas o tome, draga nasa Morgana :P

Sto se tice dubine ona je za tebe misaona imenica.Sto ti Slavinski toliko smeta ? Ja nisam rekao da je on idealan nego da je dobar za pocetak.Uglavnom je kao i ti krao i prepisivao stvari sa strane sto i nije tako lose jer ih je pisao razumljivo.Svidja mi se njegov nacin pisanja.

Sto se tice laveya on je.... smesan.Tvoj sistem vrednosti je blago receno smesan.Zanimljivo je to sto si se opet prepoznao i ovde.Klasican pozer koji zeli da bude "opasan".Zelis da preko okultizma dodjes do stvari koje ti nedostaju u ovom materijalnom svetu jer si nesposoban da ih dobijes drugacije.Cak i nemas hrabrosti da ides do kraja jer si klasicna kukavica , citaj hriscanin.Zato me i ne cudi da ti je lavey uzor i da je on po tebi najveca licnost.

I zaboravih da pomenem tvoju nesrecnu knjizicu posto vidim da te je to pogodilo mada ja to i ne smatram okultnom knjigom isto kao sto tebe ne smatram okultistom.Sto se te knjige tice po meni je to literatura za retardiranu decu.Nisam je citao i ne zelim da je citam jer mi naslov sve govori "Drevna religija" ako lazes u naslovu koliko si tek slagao u knjizi....

Gwydion
09.03.2005., 13:56
A oni pretpostavljam nisu licnosti?

NemaJuceNemaSutra
09.03.2005., 14:33
Za tebe, ocigledno, ne. Jer tvoj sistem vrednosti poznaje samo materijalni svet postignuca, tako da je ono Pravo za tebe nevidljivo, a to Pravo je izvor svega, pa i tog materijalnog sveta kojim se ti zadovoljavas i kom se odusevljavas. Ti okultistu vidis kao estradnu licnost, bitna je popularnost i obozavanje mase. To nije to. Zato ce ti uvek biti ispred nosa. Na vrh prstiju, i za korak ispred.

Gwydion
09.03.2005., 14:42
Zabavno. Mislim da se ovde brka misticizam i okultizam. Dakle svima vama jurodivim wanna be okultistima cu ponoviti ono sto je izbrisano i sto je Samerset Maughan citirao u svom romanu. "Vidljivo je merilo nevidljivog". I ponovicu onu poznatu d akako je gore tako je i dole. Dakle dragi moji klosusi i odrpanci ta prica o tome da je materijalno lose je samo prezvakavanje Isusove izjave o bogatom, o kamili i o iglenim usima. U praksi stvari stoje drugacije. Kuca se gradi na cvrstom temelju. U suprotnom bi se srusila. Sto je osnovica piramide veca to je vrh blize nebu. Anton, ma koliko ga pljuvali, je neko ko je bio sa Merlin Monro i sa Djenn Mejnsfileld. Neko ko je pravio dilove sa MK Ultra, sa svim vidjenijim politicarima i sl. Dakle neko ko je mogao da bude vladar svog licnog univerzuma u onim granicama koliki je bio domet tog univerzuma. Kazete da je bio materijalan? Sta cemo sa onim duhovnim afilijacijama doslim preko Keneta Engera? Ipak su oni bili u istom okultnom krugu dugo vremena.

Za tebe, ocigledno, ne. Jer tvoj sistem vrednosti poznaje samo materijalni svet postignuca, tako da je ono Pravo za tebe nevidljivo, a to Pravo je izvor svega, pa i tog materijalnog sveta kojim se ti zadovoljavas i kom se odusevljavas. Ti okultistu vidis kao estradnu licnost, bitna je popularnost i obozavanje mase. To nije to. Zato ce ti uvek biti ispred nosa. Na vrh prstiju, i za korak ispred.

09.03.2005., 14:55
Zasto se nerviras? Nedostaje ti novac? Ja nisam ni klosus ni odrpanac, daleko sam od toga da ceznem za novcem i slavom. Imam koliko mi treba. Nije problem u bogatstvu, jer je to inace diskutabilan pojam, problem je da bi ti strpao u usta vise nego sto mozes da progutas. Novac je sredstvo, ne cilj. Kako je gore, tako i dole, lepo si to procitao, problem je sto nisi razumeo. Jer, ocigledno si duhovno ugrozen, sto ce reci da si garantovano i na materijalnom planu u istoj situaciji. Ako si unutra osiguran neces se operecivati nikakvim cicama, piramidama do neba, kalibrima, licnostima. A nisi. Teoretisanje i bavljenje tudjim materijalnim raspolozivostima, iskustvima i neiskustvima ne razlikuje te od obicnog posmatraca u cirkusu. Sta ti znas o univerzumu?

Gwydion
09.03.2005., 16:37
Ovde je problem u tome sto se kaze ocigledno sto sugerise predpostavku. Znaci ne znate. Bicu slobodan pa primetiti da se ti i jos neko ovde bavite sa mnom, a ne ja sa vama. Bar ne u smislu vaseg statusa, duhovnog ili materijalnog, nebitno. Mi ovde polemisemo o nekim bitnim postavkama koje vi ne razumete ni po teoriji ni po praksi. Rekli ste Anton j esmesan lik? OK, ali kako je onda

1. Napravio jednu strukturu koaj je u svoje vreme bila veoma funkcionalna

2. Imao pristup nekim duhovnim pricama, preko osobe koju sam pomenuo, koje su za vas samo nesto o cemu mozete da mastate? On je nesto uradio, a sta ste uradili vi ovde koji ga pljujete?

Dakle zbog cega bi vase misljenje bilo bitno i ko ste vi uopste da mozete ista pametno da kazete? Ajde dajte neke reference zasto bi iko i igde trebao da pozitivno vrednuje bil osta sto kazete? Prvo se ovde preporucuje Slavinski. Ja onda kazem da ako neko , recimo, radi talismane po skalama koje je Slave dao ima samo da napravi samo jos vecu zbrku posto se promenama na unutrasnjem planu ostvaruje promena naseg odnosa prema necemu, a ne promena u spoljnom svetu. Lako je vama da zaklonjeni iza virtuelnih identiteta kazete da sam ja "ocigledno" ovo ili ono. Tesko vam je da kazete ista konkretno i pametno. Zbrkane fraze to nisu, a nije ni latino-sapunica u kojoj vi ocigledno zivite.

Zasto se nerviras? Nedostaje ti novac? Ja nisam ni klosus ni odrpanac, daleko sam od toga da ceznem za novcem i slavom. Imam koliko mi treba. Nije problem u bogatstvu, jer je to inace diskutabilan pojam, problem je da bi ti strpao u usta vise nego sto mozes da progutas. Novac je sredstvo, ne cilj. Kako je gore, tako i dole, lepo si to procitao, problem je sto nisi razumeo. Jer, ocigledno si duhovno ugrozen, sto ce reci da si garantovano i na materijalnom planu u istoj situaciji. Ako si unutra osiguran neces se operecivati nikakvim cicama, piramidama do neba, kalibrima, licnostima. A nisi. Teoretisanje i bavljenje tudjim materijalnim raspolozivostima, iskustvima i neiskustvima ne razlikuje te od obicnog posmatraca u cirkusu. Sta ti znas o univerzumu?

ehcnols
09.03.2005., 17:04
Da, ali Slavinski je u nekim stvarima gresio jer nije razumeo to o cemu je pisao. To se sa sasvim malo prakse uvidi tako da ti savetujem rad a ne brbljanje. Plus sto je napljuvao Lampartera i ekipu, da bi posle susreta sa Bertiauxom gradio svoj kredibilitet na M7Z. Plus sto sam ja u vreme kad je planirao/pravio Omegu imao neka posla sa njim i to recimo nekih godinu dana. Koliko dugo si ti radio sda njim?
Potom, kad sam ja rekao da mi je Anton idol? Ja njega samo cenim i mogu obrazloziti zasto ga cenim. Pri tome bih voleo da mi neko obrazlozi zasto ga ne ceni?
Ne kazem da to sto pominjes valja, cak naprotiv ja sa mkriticniji od tebe, ali ja bar mogu reci tacku po tacku zasto to ne valja. Ti ne mozes jer nisi procitao a pricas o tome, draga nasa Morgana :P

Naravno,svi grese da li si ti citao knjige koje sam pomenuo ?
Sto se rada tice bozo nemoj ti da mi pricas o tome molim te...
Ti i rad dva razlicita pojma.
Sto se tice toga koga je napljuvao ja te podatke nisam nasao u onim knjigama koje sam pomenuo takodje njegova licnost me ne zanima jer znam ko je a ko si ti ?
Sto se tice toga koliko dugo sam radio sa njim...sa kim ? Sa njegovim tehnikama ? NjEGOVIM?
Bozo duso nauci da pises nesto ti ne ide...nemoj previse da se uzbudjujes znas da su debeli ljudi podlozniji srcanom udaru.

Nisi rekao ali se to vidi iz onoga sto pises.Veoma je lako zakljuciti.Pozer ti pozer on.Lik je tukao zivotinje.O njemu mozemo da pricamo kao o glumcu ili cirkusantu.Rodjena cerka se distancirala od njega i napljuvala ga.Da cujem zasto ga cenis jel zbog toga sto je bio sa Merlin Monro ? Smesno.Sa njom nije bio samo onaj ko je nije pitao.Tebi je to uspeh ?
Ja ti svo vreme pricam ali ti nisi u stanju da vidis.
Nisam... ego bozo opet ego...
Morgana ?

ehcnols
09.03.2005., 17:06
A oni pretpostavljam nisu licnosti?

oni su estradne licnosti kao i ti...

ehcnols
09.03.2005., 17:20
Zabavno. Mislim da se ovde brka misticizam i okultizam. Dakle svima vama jurodivim wanna be okultistima cu ponoviti ono sto je izbrisano i sto je Samerset Maughan citirao u svom romanu. "Vidljivo je merilo nevidljivog". I ponovicu onu poznatu d akako je gore tako je i dole. Dakle dragi moji klosusi i odrpanci ta prica o tome da je materijalno lose je samo prezvakavanje Isusove izjave o bogatom, o kamili i o iglenim usima. U praksi stvari stoje drugacije. Kuca se gradi na cvrstom temelju. U suprotnom bi se srusila. Sto je osnovica piramide veca to je vrh blize nebu. Anton, ma koliko ga pljuvali, je neko ko je bio sa Merlin Monro i sa Djenn Mejnsfileld. Neko ko je pravio dilove sa MK Ultra, sa svim vidjenijim politicarima i sl. Dakle neko ko je mogao da bude vladar svog licnog univerzuma u onim granicama koliki je bio domet tog univerzuma. Kazete da je bio materijalan? Sta cemo sa onim duhovnim afilijacijama doslim preko Keneta Engera? Ipak su oni bili u istom okultnom krugu dugo vremena.

Ti nemas pojma sta je okultizam a o misticizmu da ne pricamo.Austin Osman Spare.....kako je ziveo koje su mu mogicnosti bile sta je bio okultista ili mistik :) Eto ti dokaz da nemas pojma o cemu pricas.
"urodivim wanna be okultistima" jel ti to o sebi ?
"Vidljivo je merilo nevidljivog" mogu onda da zamislim ko si ti ako zivis sa roditeljima.
"Dakle dragi moji klosusi i odrpanci" :) bozo pa sto se nerviras ? gde ti je kultura ? Mator konj a ponasa se ko deriste i dopusta da ga nego deriste iznervira.
"ta prica o tome da je materijalno lose je samo prezvakavanje Isusove izjave o bogatom" Niko nije rekao da je lose.Ovde se prica o balansu.Prezvakavanje ? ko o cemu ti o isusu pa rekoh ja da si ti hriscanin.Inace nisu bozo svi teoreticari kao ti.
"Kuca se gradi na cvrstom temelju." Naravno vidim ti je uspesno gradis :)))

Super sto je pravio dilove ja pricam o okultistima a ne o pozerima i estradnim umetnicima.
Domet tog univerzuma je bio jako mali kao i tvog po tome ste slicni.
Ti si jedan tuzan covek bozo...

ehcnols
09.03.2005., 18:05
Ovde je problem u tome sto se kaze ocigledno sto sugerise predpostavku. Znaci ne znate. Bicu slobodan pa primetiti da se ti i jos neko ovde bavite sa mnom, a ne ja sa vama. Bar ne u smislu vaseg statusa, duhovnog ili materijalnog, nebitno. Mi ovde polemisemo o nekim bitnim postavkama koje vi ne razumete ni po teoriji ni po praksi. Rekli ste Anton j esmesan lik? OK, ali kako je onda

2. Imao pristup nekim duhovnim pricama, preko osobe koju sam pomenuo, koje su za vas samo nesto o cemu mozete da mastate? On je nesto uradio, a sta ste uradili vi ovde koji ga pljujete?

Dakle zbog cega bi vase misljenje bilo bitno i ko ste vi uopste da mozete ista pametno da kazete? Ajde dajte neke reference zasto bi iko i igde trebao da pozitivno vrednuje bil osta sto kazete? Prvo se ovde preporucuje Slavinski. Ja onda kazem da ako neko , recimo, radi talismane po skalama koje je Slave dao ima samo da napravi samo jos vecu zbrku posto se promenama na unutrasnjem planu ostvaruje promena naseg odnosa prema necemu, a ne promena u spoljnom svetu. Lako je vama da zaklonjeni iza virtuelnih identiteta kazete da sam ja "ocigledno" ovo ili ono. Tesko vam je da kazete ista konkretno i pametno. Zbrkane fraze to nisu, a nije ni latino-sapunica u kojoj vi ocigledno zivite.

Tako je bozo, ne znamo...ali zato slusamo tebe kao starijeg,smirenijeg i iskusnijeg maga.
Ne bozo, ne bavimo se "sa tobom" a ni tobom. Blef ume da bude mocna alatka, u zavisnosti od toga da li umes da prepoznas kad treda da je koristis, i da li si levak ili desnjak.
Sto se tice funkcionalnog sistema, za koga je to bilo funkcionalno? Hehe. Tuga. Niski su ti kriterijumi. Ti si jos jedan od onih koji sisteme i metode prilagodjavaju svojim mogucnostima, mozda bolje reci nemogucnostima. "Promene paradigme" koje dovode do nivoa funkcionalnosti jedne amebe, a termin ostaje isti. Iza paravana.
Sto se tice konkretnog, tebi to ne znaci puno, jer ti stoji ispred nosa a ti i dalje grebuckas po staklu. I zapitaj se jos jednom gde si, sta si i koliko je leta iza tebe. Ti i dalje ocekujes dobitak na lutriji, a nisi uplatio tiket. Znas ti i sam da to ne ide tako, zasto i dalje kidises?

Gwydion
09.03.2005., 18:10
Zanimljivo Morgana. Citao sam, naravno, ne bih komentarisao da nsiam. Nisam citao samo ovu o seksualnom okultizmu, ali sam citao jednu bolju a napisao je Frater U.D.
Pitanje je bilo koliko je dugo radjeno sa Gosn. Slavinskim licno. Ja sam recimo radio oko godinu dana. Koga je napljuvavao? Seti se sta je pisao kad su hteli da mu prodaju odoru i kako ih je napljuvao. Mislim negde ili u Psihonautima ili u Simbolima, mrzi me sada da trazim. Ne znas ti jos nista ...
Znas, bio tako jedan koji je slicno pricao o praksi i prozivao me. Ja sam recimo Raido instruktor, a taj "prakticar" je dva puta kretao na Raido i dva puta je odustajao na najosnovnijim tehnikama. To je ilustracija onoga sto sam pricao o legitimitetu. Ja za sebe ne tvrdim nista. Da li nesto radim ili ne nije bitno. No, ti to potenciras pa daj da vidimo ko si ti, imas li neki papir, tj neku verifikaciju?
Po pitanju Antona jedna njegova cerka, Karla, je ostala uz njega, a druga njegova rodjena cerka je retard. Onaj nastup kod Rivere je bio takva budalastina da se pola Amerike smejalo. Znam jer sam gledao posle snimak tog show-a. Sem toga, ako ikad sretnes njenog supruga pitaj gasto nije vise skinhead i kako je izgubio uho? Dakle, toliko o retardima.
Kazes tukao je zivotinje? To prica krug oko Aquina koji je seksualni pervert koji voli decu. Sto se tice Merilin ti si joj drzao svecu pa znas? I njoj i Djzejn Mejnsfield? Ma daj ...

Naravno,svi grese da li si ti citao knjige koje sam pomenuo ?
Sto se rada tice bozo nemoj ti da mi pricas o tome molim te...
Ti i rad dva razlicita pojma.
Sto se tice toga koga je napljuvao ja te podatke nisam nasao u onim knjigama koje sam pomenuo takodje njegova licnost me ne zanima jer znam ko je a ko si ti ?
Sto se tice toga koliko dugo sam radio sa njim...sa kim ? Sa njegovim tehnikama ? NjEGOVIM?
Bozo duso nauci da pises nesto ti ne ide...nemoj previse da se uzbudjujes znas da su debeli ljudi podlozniji srcanom udaru.

Nisi rekao ali se to vidi iz onoga sto pises.Veoma je lako zakljuciti.Pozer ti pozer on.Lik je tukao zivotinje.O njemu mozemo da pricamo kao o glumcu ili cirkusantu.Rodjena cerka se distancirala od njega i napljuvala ga.Da cujem zasto ga cenis jel zbog toga sto je bio sa Merlin Monro ? Smesno.Sa njom nije bio samo onaj ko je nije pitao.Tebi je to uspeh ?
Ja ti svo vreme pricam ali ti nisi u stanju da vidis.
Nisam... ego bozo opet ego...
Morgana ?

Gwydion
09.03.2005., 18:15
Morgana se malo iznervirala?
Mi ne znamo skoro nista o Speru. Ni ko je bio ni sta je radio. Ono sto Grant kaze je samo ono sto on zeli da tako predstavi. BTW, na netu su nepotpune verzije knjiga jer nedostaju ilustracije. Kad bi imao knjige na papiru shvatio bi sta govorim.
Sto se tice roditelja to se tebe ne tice., ali cu ti rei da je adresa moje majke u ulici N.V., mog oca u ulici J.B. a ja zivim u G. ulici. Dakle tri razlicite adrese. Plus sto sam pred novu isplatio stan, da izbegnem pdv, koji mi se gradi u M.D. Toliko o tome.

Ti nemas pojma sta je okultizam a o misticizmu da ne pricamo.Austin Osman Spare.....kako je ziveo koje su mu mogicnosti bile sta je bio okultista ili mistik :) Eto ti dokaz da nemas pojma o cemu pricas.
"urodivim wanna be okultistima" jel ti to o sebi ?
"Vidljivo je merilo nevidljivog" mogu onda da zamislim ko si ti ako zivis sa roditeljima.
"Dakle dragi moji klosusi i odrpanci" :) bozo pa sto se nerviras ? gde ti je kultura ? Mator konj a ponasa se ko deriste i dopusta da ga nego deriste iznervira.
"ta prica o tome da je materijalno lose je samo prezvakavanje Isusove izjave o bogatom" Niko nije rekao da je lose.Ovde se prica o balansu.Prezvakavanje ? ko o cemu ti o isusu pa rekoh ja da si ti hriscanin.Inace nisu bozo svi teoreticari kao ti.
"Kuca se gradi na cvrstom temelju." Naravno vidim ti je uspesno gradis :)))

Super sto je pravio dilove ja pricam o okultistima a ne o pozerima i estradnim umetnicima.
Domet tog univerzuma je bio jako mali kao i tvog po tome ste slicni.
Ti si jedan tuzan covek bozo...

Gwydion
09.03.2005., 18:18
Sreco, rekla si da me neces vise uzimati u usta? Rekoh ti da znam ko si, draga Morgana :)

Tako je bozo, ne znamo...ali zato slusamo tebe kao starijeg,smirenijeg i iskusnijeg maga.
Ne bozo, ne bavimo se "sa tobom" a ni tobom. Blef ume da bude mocna alatka, u zavisnosti od toga da li umes da prepoznas kad treda da je koristis, i da li si levak ili desnjak.
Sto se tice funkcionalnog sistema, za koga je to bilo funkcionalno? Hehe. Tuga. Niski su ti kriterijumi. Ti si jos jedan od onih koji sisteme i metode prilagodjavaju svojim mogucnostima, mozda bolje reci nemogucnostima. "Promene paradigme" koje dovode do nivoa funkcionalnosti jedne amebe, a termin ostaje isti. Iza paravana.
Sto se tice konkretnog, tebi to ne znaci puno, jer ti stoji ispred nosa a ti i dalje grebuckas po staklu. I zapitaj se jos jednom gde si, sta si i koliko je leta iza tebe. Ti i dalje ocekujes dobitak na lutriji, a nisi uplatio tiket. Znas ti i sam da to ne ide tako, zasto i dalje kidises?

ehcnols
09.03.2005., 19:12
Zanimljivo Morgana. Citao sam, naravno, ne bih komentarisao da nsiam. Nisam citao samo ovu o seksualnom okultizmu, ali sam citao jednu bolju a napisao je Frater U.D.
Pitanje je bilo koliko je dugo radjeno sa Gosn. Slavinskim licno. Ja sam recimo radio oko godinu dana. Koga je napljuvavao? Seti se sta je pisao kad su hteli da mu prodaju odoru i kako ih je napljuvao. Mislim negde ili u Psihonautima ili u Simbolima, mrzi me sada da trazim. Ne znas ti jos nista ...
Znas, bio tako jedan koji je slicno pricao o praksi i prozivao me. Ja sam recimo Raido instruktor, a taj "prakticar" je dva puta kretao na Raido i dva puta je odustajao na najosnovnijim tehnikama. To je ilustracija onoga sto sam pricao o legitimitetu. Ja za sebe ne tvrdim nista. Da li nesto radim ili ne nije bitno. No, ti to potenciras pa daj da vidimo ko si ti, imas li neki papir, tj neku verifikaciju?
Po pitanju Antona jedna njegova cerka, Karla, je ostala uz njega, a druga njegova rodjena cerka je retard. Onaj nastup kod Rivere je bio takva budalastina da se pola Amerike smejalo. Znam jer sam gledao posle snimak tog show-a. Sem toga, ako ikad sretnes njenog supruga pitaj gasto nije vise skinhead i kako je izgubio uho? Dakle, toliko o retardima.
Kazes tukao je zivotinje? To prica krug oko Aquina koji je seksualni pervert koji voli decu. Sto se tice Merilin ti si joj drzao svecu pa znas? I njoj i Djzejn Mejnsfield? Ma daj ...

Nije margot, bozo opet si pogresio. Po obicaju...
Sta si bre ti citao...
Ako je nisi citao, kako znas da je ova druga bolja?
Ako je druga bolja, zasto onda pisca juris po internetu ?
Zar mislis da treba da radim sa nekim da bih znao kakav je, i ko je? Evo, recimo, uzmimo tebe. Nisam radio sa tobom, ali polazim od toga da su reci odraz necije svesnosti ili, u ovom slucaju, nesvesnosti. Naravoucinije, tvoje reci govore dovoljno.
Ti si radio godinu dana i postigao si nista. To ne govori o Slavinskom, vec o tebi. Svako prema svojim (ne)mogucnostima.
Ja sam vec rekao sta sam citao. Evo ga dokaz za onu moju tvrdnju da si ti jedan slep covek. Jer da nisi video bi sta pisem.
Ja nisam ni rekao da znam. ali ti si izgleda stekao takav utisak. Ja pricam samo o onome sto sam citao. Bozo, takvih sto te prozivaju ima jako puno, ne jedan. Da li si se zapitao zasto? Da li je moguce da si ti jedini u pravu, a svi oni grese?
"Raido istruktor"?!! ahahahahahaha, jel ti titulu poslao milos mailom?
Ti se ponosis time? E instruktore.
Ti za sebe ne tvrdis nista ? Pa kakav onda raido instruktor ???
Opet lazes bozo...
Kazes, nije bitno da li nesto radis ili ne. Pitas mene sta ja radim, a prvi si poceo sa pitanjima ko sta radi i tvrdnjama kako ja nemam pojma zar ne?
Ko je on ako je napravio retarda ?
"To prica krug oko Aquina koji je seksualni pervert koji voli decu."
Voli decu a ? :))))) A ti ne volis, bozo, zato i ne visis na decijem forumu sa devojcicama od 14 do 17 godina. Ta prica za Akvina nije dokazana, bozo...ali nam ti pricu o sebi dokazujes svaki dan.
Ti bozo nemas pojma ko je Akvino... i koje su njegove zasluge cime se bavio i cime se bavi. Nemoj da pljues ToS, bozo, i ne diraj Akvina, nema potrebe.

"Sto se tice Merilin ti si joj drzao svecu pa znas?"
Nema potrebe, bozo. O njenom zivotu se zna sve, i vise nego sto je ono sama znala.

ehcnols
09.03.2005., 19:32
Morgana se malo iznervirala?
Mi ne znamo skoro nista o Speru. Ni ko je bio ni sta je radio. Ono sto Grant kaze je samo ono sto on zeli da tako predstavi. BTW, na netu su nepotpune verzije knjiga jer nedostaju ilustracije. Kad bi imao knjige na papiru shvatio bi sta govorim.
Sto se tice roditelja to se tebe ne tice., ali cu ti rei da je adresa moje majke u ulici N.V., mog oca u ulici J.B. a ja zivim u G. ulici. Dakle tri razlicite adrese. Plus sto sam pred novu isplatio stan, da izbegnem pdv, koji mi se gradi u M.D. Toliko o tome.

I opet ti ponavljam, nije ona za koju mislis da jeste, neki ljudi drze rec. Naravno, ti to ne mozes znati mozes, jedino mozes da osetis, ali, na zalost, to se moze procitati u knjigama. Toliko o tvojoj okultnoj praksi i onome sto si radio, dela govore.
Obrnuta psihologija, bozo, jako si providan.
Ja znam ono sto je Slavinski pricao, takodje, postoje autori za koje nisi cuo, bozo. Ti imas knjige pa ne shvatas sta govoris, sta ti vrede te knjige? Ti si knjiga koju moras da naucis da citas.
To se mene ne tice? Ako me se ne tice sto se pravdas, bozo? Kako je lako manipulisati s tobom...

Dita
09.03.2005., 20:47
Koja je dobra knjiga o kabali?
Za pocetnike..i koja se moze naci(a ne neka da bezuspesno jursam po antikvarnicama)

ehcnols
09.03.2005., 21:07
Za pocetnike..i koja se moze naci(a ne neka da bezuspesno jursam po antikvarnicama)

Neznam, sta te konkretno zanima kabala je sirok pojam.Imas recimo od Bardona Kljuc za pravu kabalu.

Gwydion
09.03.2005., 22:35
Ko je to? Ja sam samo rekao da smo se dogovorili da se ne uzimamo u usta, a nisam rekao sa kim sam se dogovorio, ni jedno ime niti nick pomienuo? I sta cemo sada?

Dalje Ja nisam nikog jurio po netu, pa ni autora te knjige. Ne poznajem coveka niti me interesuje ko je. A ako te bas interesuje on je o meni dao misljenje na jednom drugom forumu. Ne znam da li zna o kome je govorio. ali buduci da kazu da on zna da odskenira coveka ne bi ti se ne bi dopalo sta je rekao. Dakle ili mu verujes ili mu ne verujes?

Dalje nisam slucajno pomenuo tu drugu knjigu. Ako bas hoces dobru knjigu o sex magick uzmi Roberta Northa. Ja se nisam jako dugo cuo sa njim i ne znam sta on sada radi ali on je napisao jednu od najboljih knjiga na tu temu. Autor kojeg pominjes uprkos pricama o vezama sa Grantom i sl ocigledno nije upoznat sa njom. Nije citao Societe ni Instrumentum, ni Sinsinati zurnal pa sta onda da se radi ...

Nije ti uspelo. Miloh i ja se poznajemo jos dok je ziveo u Beogradu, ako te bas interesuje, u vreme dok Raido nije ni bio u planu. Kasnije sam prosao Raido od pocetka do kraja, i to jedan na jedan, zavrsio ga u rokui to u dan tacno. Kad nesto krenem to i dovrsim, ti dovrsi bilo sta.

Logika ti nije bas jaca strana. Ja nisam rekao da nisma nista dobio od Slaveta i da tu nisam nista uspeo. Ja sam nesto drugo rekao. No, buduci da sam ja dao neke konkretne primedbe na ono sto je napisao i koje su zasnovane na prakticnoj primeni. Kad se to preskoci onda se samo moze zakljuciti da ti u stvari nemas pojma o praksi. Sto se tice Aquina tebi cinjenica da seksualno zlostavlja decu nije bitna jer "nije dokazana". A nije dokazana jer je on visoko rangirani agent americke vojne sluzbe pa moze da zataska sta god zeli. Ali zato ti je bitan trac da je Anton navodno tukao zivotinje? Pateticnost spanske serije ...

Nije margot, bozo opet si pogresio. Po obicaju...
Sta si bre ti citao...
Ako je nisi citao, kako znas da je ova druga bolja?
Ako je druga bolja, zasto onda pisca juris po internetu ?
Zar mislis da treba da radim sa nekim da bih znao kakav je, i ko je? Evo, recimo, uzmimo tebe. Nisam radio sa tobom, ali polazim od toga da su reci odraz necije svesnosti ili, u ovom slucaju, nesvesnosti. Naravoucinije, tvoje reci govore dovoljno.
Ti si radio godinu dana i postigao si nista. To ne govori o Slavinskom, vec o tebi. Svako prema svojim (ne)mogucnostima.
Ja sam vec rekao sta sam citao. Evo ga dokaz za onu moju tvrdnju da si ti jedan slep covek. Jer da nisi video bi sta pisem.
Ja nisam ni rekao da znam. ali ti si izgleda stekao takav utisak. Ja pricam samo o onome sto sam citao. Bozo, takvih sto te prozivaju ima jako puno, ne jedan. Da li si se zapitao zasto? Da li je moguce da si ti jedini u pravu, a svi oni grese?
"Raido istruktor"?!! ahahahahahaha, jel ti titulu poslao milos mailom?
Ti se ponosis time? E instruktore.
Ti za sebe ne tvrdis nista ? Pa kakav onda raido instruktor ???
Opet lazes bozo...
Kazes, nije bitno da li nesto radis ili ne. Pitas mene sta ja radim, a prvi si poceo sa pitanjima ko sta radi i tvrdnjama kako ja nemam pojma zar ne?
Ko je on ako je napravio retarda ?
"To prica krug oko Aquina koji je seksualni pervert koji voli decu."
Voli decu a ? :))))) A ti ne volis, bozo, zato i ne visis na decijem forumu sa devojcicama od 14 do 17 godina. Ta prica za Akvina nije dokazana, bozo...ali nam ti pricu o sebi dokazujes svaki dan.
Ti bozo nemas pojma ko je Akvino... i koje su njegove zasluge cime se bavio i cime se bavi. Nemoj da pljues ToS, bozo, i ne diraj Akvina, nema potrebe.

"Sto se tice Merilin ti si joj drzao svecu pa znas?"
Nema potrebe, bozo. O njenom zivotu se zna sve, i vise nego sto je ono sama znala.

Gwydion
09.03.2005., 22:38
Generalno se moze preporuciti Sholem. Imas njegovu knjigu da se kupi u Solarisu. Martin Buber je jako dobar kasnije. Takodje i Zohar, izdanje Babuna iz BGD.
Bardonova knjiga o kabali je onako, konfuzna prilicno.
To ti je o onome sto imas kod nas. napolju imas mali milion knjiga na tu temu, a Kaplan je recimo jedan od zanimljivijih.

Soror Ad Fontes
09.03.2005., 23:58
prosto neverovatno kakvog sveta ima ovde.......taman neko postavi zanimljivo pitanje a onda krenu neke retoricke baljezgarije.....
zasto niko ne moze da se kontrolise u svojoj egoisticnosti...
uopste nije u redu sto se tako prepucavate, to svakako samo govori o vama samima, da ne pominjem poimenice ko se ovde nad kim pravi mnogo pametan!!!!

U svakom slucaju da se vratim postavljenom pitanju:
Ja sam citala mnoge knjige vezane manje ili vise za istocnu i zapadnu spiritualnost.
Prva knjiga mi je bila Joga od Jasmine, zatim sam citala D. Pajina,V.Krmotic,F Milichevica, pa zatim sam upoznala starog teozofa Leona iz ljubljane, preko koga sam upoznala jednog od prvih Ruzokrstasa na ovim prostorima I. B. Mudrovcica i njegove spise,a zatim sam usla u period koji je trajao skoro deceniju u kome sam bila inicirana u red koji su osnovali Legradic, iz slovenije, Ivicek iz hrvatske i Djordjevic iz Beograda.....ne bih o tome vise ali tada je jedino Slavinski bio neko od domacih autora koji je pisao na temu joge, okultizma, magije.i posle o onim svojim sistemima pocev od Ekskalibura pa sve do danas....e da,I njegova tadasnja desna ruka M. Gaon je takodje objavio par knjizica i nekoliko skripti
Posle njega na nasoj domacoj okultnoj sceni do danasnjeg dana pojavile su se svakojake knjige cije naslove nije vredno ni pominjati....medjutim; nekoliko autora bih izdvojila jer su svaki na svoj nacin vredni paznje dajuci svoj doprinos okultnoj domacoj sceni....
/M. Dorfman sa svojom Astralnom Projekcijom i Kabalistickom magijom,
/Gwydion sa Wikkom,
/E,Salihovic sa Stazom Gnosticke Svetlosti,
/M. Mandic sa Kljucevima Arkana,
i na kraju vec pomenuta na ovom i nekim drugim forumima Inicijacija u seksualni okultizam od fratera Vitriol.

Sa svim autorima osim poslednjeg pomenutog imala sam najmanje jedan susret u zivotu i ne bih o bilo kome od njih da polemisem ,posebno ne na nacin i u kontekstu kako se ovde neki pojedinci izjasnjavaju....

Soror Ad Fontes
10.03.2005., 00:06
prosto neverovatno kakvog sveta ima ovde.......taman neko postavi zanimljivo pitanje a onda krenu neke retoricke baljezgarije.....
uopste nije u redu sto se tako prepucavate, to svakako samo govori o vama samima, da ne pominjem poimenice ko se ovde nad kim pravi mnogo pametan!!!!

Ja sam citala mnoge knjige vezane manje ili vise za istocnu i zapadnu spiritualnost.
Prva knjiga mi je bila Joga od Jasmine, zatim sam citala D. Pajina,V.Krmotic,F Milichevica, pa zatim sam upoznala starog teozofa Leona iz ljubljane, preko koga sam upoznala jednog od prvih Ruzokrstasa na ovim prostorima I. B. Mudrovcica i njegove spise,a zatim sam usla u period koji je trajao skoro deceniju u kome sam bila inicirana u red koji su osnovali Legradic, iz slovenije, Ivicek iz hrvatske i Djordjevic iz Beograda.....ne bih o tome vise ali tada je jedino Slavinski bio neko od domacih autora koji je pisao na temu joge, okultizma, magije.i posle o onim svojim sistemima pocev od Ekskalibura pa sve do danas....e da,I njegova tadasnja desna ruka M. Gaon je takodje objavio par knjizica i nekoliko skripti
Posle njega na nasoj domacoj okultnoj sceni do danasnjeg dana pojavile su se svakojake knjige cije naslove nije vredno ni pominjati....medjutim; nekoliko autora bih izdvojila jer su svaki na svoj nacin vredni paznje dajuci svoj doprinos okultnoj domacoj sceni....
/Gwydion sa Wikkom,
i na kraju knjiga koja vec pomenuta na ovom i nekim drugim forumima....Inicijacija u seksualni okultizam od fratera Vitriol.

Sa svim autorima osim poslednjeg pomenutog imala sam najmanje jedan susret u zivotu i ne bih o bilo kome od njih da polemisem ,posebno ne na nacin i u kontekstu kako se ovde neki pojedinci izjasnjavaju....svako od njih je dao svoj pecat ezoterijskoj istoriji na ovim prostorima a posebno jedan od njih.......

Gwydion
10.03.2005., 00:31
Ja se ne pravim pametan jer nisam uopste pametan. I celu pricu sam napustio, tj povukao se, jer sam previse zagrizao. A sto se ti pojavljujes na mnogim forumima pod raznim nikovima i imas razne price? Mislim, ja sam uvek ja... ali ti imas hiljadu maski ispod raznih nikova? BTW, pominjesd i imena ljudi koji nisu autori pa je mozda, bez uvrede jer mi nije to namera, malo neprimereno da ih javno pominjes na forumu?

Dalje, da ne bude zabune, slozicu se da je ZMS jako zasluzan i da to treba postovati. Ali mislim da j eu pocetnim knjigama, a i u nekim skriptama, nacinio puno gresaka zbog svog tadasnjeg nerazumevanja materije. To je razumljivo i postujem sto nije kasnije to ispravljao, mada mislim da ga nije ni interesovalo. Naravno, ne pricamo o njemu kao o licnosti, pricamo o njemu kao o autoru. I onda ja mogu reci da ima, na primer u Praskozorju Aivaza, stvari koje nisam siguran da su tacne. Ljudi koji su bili nekim situacijama prisutni, recimo jedan covek iz Osijeka, su meni jos dosta davno neke dogadjaje opisali drugacije. Toliko o tome.

/Gwydion sa Wikkom,
i na kraju knjiga koja vec pomenuta na ovom i nekim drugim forumima....Inicijacija u seksualni okultizam od fratera Vitriol.

Sa svim autorima osim poslednjeg pomenutog imala sam najmanje jedan susret u zivotu i ne bih o bilo kome od njih da polemisem ,posebno ne na nacin i u kontekstu kako se ovde neki pojedinci izjasnjavaju....svako od njih je dao svoj pecat ezoterijskoj istoriji na ovim prostorima a posebno jedan od njih.......

12.03.2005., 00:29

/Gwydion sa Wikkom,

pa ti si sestro slatka gora i od ovog vesca gvidiona
propagiras djavolske knjige koje su karta za pakao.
Pa ko jos normalan moze da veruje da se tako dusa spasava od Ada.
kakve bre inicijacije u seksualni okultizam, seks i duhovnost pa jeste li vi bre normalni. Sve takve knjige treba spaliti da nam duhovno ne zagadjuju mladez.
Svi ti autori su sluge novog svetskog poretka.

12.03.2005., 00:33

/Gwydion sa Wikkom,

kad propagiras djavolske knjige koje su karta za pakao.
kakve bre inicijacije u seksualni okultizam, tantre,mantre i ostala govna koja nam uvozite, seks i duhovnost pa jeste li vi bre normalni. tako nesto moze da napise samo crnomagijas i nevernik. Sve takve knjige treba spaliti da nam duhovno ne zagadjuju mladez.
Svi ti autori su sluge novog svetskog poretka. razmislite o tome braco i sestre ako vas necisti navede kojim slucajem na takve pogane knjige.

Gwydion
12.03.2005., 01:28
obozavam ove sa novim svetskim poretkom koji je zapravo zamisljen kao veoma hriscanski (zato je i srusen komunizam) i kao bran aod Antihrista. Tolliko o tome. A sto se tice Soror ja nemam pojma ko je ona, ali najozbiljnije, mada deluje kao zanimljiva tzitza.

/Gwydion sa Wikkom,

kad propagiras djavolske knjige koje su karta za pakao.
kakve bre inicijacije u seksualni okultizam, tantre,mantre i ostala govna koja nam uvozite, seks i duhovnost pa jeste li vi bre normalni. tako nesto moze da napise samo crnomagijas i nevernik. Sve takve knjige treba spaliti da nam duhovno ne zagadjuju mladez.
Svi ti autori su sluge novog svetskog poretka. razmislite o tome braco i sestre ako vas necisti navede kojim slucajem na takve pogane knjige.

f..... V......
13.03.2005., 01:51
Delim tvoj stav Soror, ali takva je realnost u kojoj zivimo, neprijatelji nasi, najradije bi da nas spale na lomacama-nas koji sa poznatim hriscanstvom nemamo nikakvih dodirnih tacaka.
Vremena su takva da sada ima mnogo onih koji procitaju par knjiga i vec sebe smatraju adeptima.
Takvi na ovakvim forumima prodaju drugima nekakve maglovite price o Gnozi, Kabali,okultizmu, magiji itd...
Obzirom da pripadam starijoj gardi, imena koja pominjes iz vremena stare dobre Juge, vrlo su mi poznata i sta vise.

Ovi drugi sto ih pominjes koliko znam pripadaju "srednjoj"generaciji hermetista i skoro da je svima zajednicko to da su imali veze sa O.T.O.

Porazno je sto je nekoliko zapocetih projekata na nasoj okultnoj sceni tako neslavno zavrsilo, rasoacsi se na nekakve grupice onih koji umisljaju da rade nesto ozbiljno.
Sadasnje generacije aspiranata, koji se mogu naci na internet stranicama su mladi ljudi totalno neupuceni i izgubljeni u svojim interesovanjima.
Malo ko zaista shvata da oni koji su pravi postovaoci i istrazivaci unutrasnjih svetova ne otkrivaju se tako lako i ne bacaju svoje bisere pred......
Neki je trend da je sveprisutna teznja koja ima za cilj da preovlada ta, da se stvori neka moderna gnoza duhovnog razvoja, odnosno sistema koji ce uskladiti slicnosti i pomiriti suprotnosti svih spiritualno-okultnih sistema koji se praktikuju. Svi ti nazovi danas tragaoci za istinom laskaju sebi time da praktikuju tajna ucenja, ali ako prethodno nisu prosli kroz pravu inicijaciju ,onda je to nista drugo nego cisto obmanjivanje i hvalisanje.
Ono sto vecina umislja da radi u svom traganju za samim sobom je puka parodija...
Sa druge strane borci za ponovno uspostavljanje nekakvog pravoslavnog ili vec kakvog hriscanstva, svojim izjasnjavanjima,a ja bih pre rekao napadima na sve sto nije pod zastavom SPC-e.,poput izvesnog gospodina "gosta" i "maran-ate" predstavljaju pateticne prezivele oblike svetih nacela jedne religije koja je vec uveliko na svom zalasku.
Vi koji kidisete na sve sto nije na pravcu vasih nacela i nazivate sve ostale paganima,yaboravljate da ste od tih istih pagana nasledili svojevrsne obrasce vase novonastale vere, u koju ste ukomponovali svoje puno toga cemu ste se priklanjali u politeistickim kultovima pre nego sto cete poceti da sirite svoje dogme, jer jedino tako ste i mogli sacuvati vernike u proteklih 2000 godina.
Zaista smesno deluju vase optuzbe da svako ko nije vas je nista drugo do crnomagicar i satanista.
Da ste i malo ozbiljno upuceni ,u ezotericnu stranu hriscanstva imali biste neke osnovne pojmove iz demonologije, koji je deo vaseg panteona koliko i onih koje optuzujete.
Pitam se koliko cete jos dugo da zavlacite sebe pred istinom koje necete moci da se odreknete kada u svojoj predanosti dodjete do spoznaje koja ce vas poraziti.

Nije dobro za vas mentalni sklop da budete tako ograniceni i besni na sve druge koji ne misle i ne veruju kao vi. Vasa dominacija je uveliko pred svojim gasenjem, kasno ste se setili da u 21 veku pokusate da ostvarite nekadasnju dominaciju nad onima koje nazivate nevernicima.
Dolazi vreme u kome vise nece niko moci da uspostavlja duhovnu vlast nad drugim ljudskim bicem putem, straha, pokornosti ili zbog tudjeg neznanja.
Vera kao sredstvo oslobodjenja vise nije dovoljan instrument spasenja.
Licna volja i svest svakog pojedinca postaje onaj odlucujuci faktor spiritualne evolucije coveka.
Svaki covek u sebi poseduje sve sto mu je potrebno za konacno oslobodjenje.
Ne trazite bozansko izvan sebe kad ste vi sami bozansko bice.

Vase zablude i neznanje su izvor vasih strahova....
s postovanjem
0=2

/Gwydion sa Wikkom,

f..... V......
13.03.2005., 01:52
Delim tvoj stav Soror, ali takva je realnost u kojoj zivimo, neprijatelji nasi, najradije bi da nas spale na lomacama-nas koji sa poznatim hriscanstvom nemamo nikakvih dodirnih tacaka.
Vremena su takva da sada ima mnogo onih koji procitaju par knjiga i vec sebe smatraju adeptima.
Takvi na ovakvim forumima prodaju drugima nekakve maglovite price o Gnozi, Kabali,okultizmu, magiji itd...
Obzirom da pripadam starijoj gardi, imena koja pominjes iz vremena stare dobre Juge, vrlo su mi poznata i sta vise.

Ovi drugi sto ih pominjes koliko znam pripadaju "srednjoj"generaciji hermetista i skoro da je svima zajednicko to da su imali veze sa O.T.O.

Porazno je sto je nekoliko zapocetih projekata na nasoj okultnoj sceni tako neslavno zavrsilo, rasoacsi se na nekakve grupice onih koji umisljaju da rade nesto ozbiljno.
Sadasnje generacije aspiranata, koji se mogu naci na internet stranicama su mladi ljudi totalno neupuceni i izgubljeni u svojim interesovanjima.
Malo ko zaista shvata da oni koji su pravi postovaoci i istrazivaci unutrasnjih svetova ne otkrivaju se tako lako i ne bacaju svoje bisere pred......
Neki je trend da je sveprisutna teznja koja ima za cilj da preovlada ta, da se stvori neka moderna gnoza duhovnog razvoja, odnosno sistema koji ce uskladiti slicnosti i pomiriti suprotnosti svih spiritualno-okultnih sistema koji se praktikuju. Svi ti nazovi danas tragaoci za istinom laskaju sebi time da praktikuju tajna ucenja, ali ako prethodno nisu prosli kroz pravu inicijaciju ,onda je to nista drugo nego cisto obmanjivanje i hvalisanje.
Ono sto vecina umislja da radi u svom traganju za samim sobom je puka parodija...
Sa druge strane borci za ponovno uspostavljanje nekakvog pravoslavnog ili vec kakvog hriscanstva, svojim izjasnjavanjima,a ja bih pre rekao napadima na sve sto nije pod zastavom SPC-e.,poput izvesnog gospodina "gosta" i "maran-ate" predstavljaju pateticne prezivele oblike svetih nacela jedne religije koja je vec uveliko na svom zalasku.
Vi koji kidisete na sve sto nije na pravcu vasih nacela i nazivate sve ostale paganima,yaboravljate da ste od tih istih pagana nasledili svojevrsne obrasce vase novonastale vere, u koju ste ukomponovali svoje puno toga cemu ste se priklanjali u politeistickim kultovima pre nego sto cete poceti da sirite svoje dogme, jer jedino tako ste i mogli sacuvati vernike u proteklih 2000 godina.
Zaista smesno deluju vase optuzbe da svako ko nije vas je nista drugo do crnomagicar i satanista.
Da ste i malo ozbiljno upuceni ,u ezotericnu stranu hriscanstva imali biste neke osnovne pojmove iz demonologije, koji je deo vaseg panteona koliko i onih koje optuzujete.
Pitam se koliko cete jos dugo da zavlacite sebe pred istinom koje necete moci da se odreknete kada u svojoj predanosti dodjete do spoznaje koja ce vas poraziti.

Nije dobro za vas mentalni sklop da budete tako ograniceni i besni na sve druge koji ne misle i ne veruju kao vi. Vasa dominacija je uveliko pred svojim gasenjem, kasno ste se setili da u 21 veku pokusate da ostvarite nekadasnju dominaciju nad onima koje nazivate nevernicima.
Dolazi vreme u kome vise nece niko moci da uspostavlja duhovnu vlast nad drugim ljudskim bicem putem, straha, pokornosti ili zbog tudjeg neznanja.
Vera kao sredstvo oslobodjenja vise nije dovoljan instrument spasenja.
Licna volja i svest svakog pojedinca postaje onaj odlucujuci faktor spiritualne evolucije coveka.
Ne trazite bozansko izvan sebe kad ste vi sami bozansko bice.

Vase zablude i neznanje su izvor vasih strahova....
s postovanjem
0=2

/Gwydion sa Wikkom,

13.03.2005., 12:14
Postovanje f..... V.............

mona liza
15.03.2005., 02:12
Zaintrigirana temom o kojoj pisete,buduci da neznam mnogo o magiji,okultizmu i svemu tome sto spominjete,…sa zanimanjem pratim sta ovde pisu pojedini likovi, poput Gwydiona…..i ostalih uglavnom anonimnih..
Pa stoga sebi uzimam za pravo da postavim neka pitanja onima koji bi predpostavljam znali da nesto odgovore.
Knjige koje se pominju osim kljuceva Arkane,koliko sam ja po knjizarama kopala skoro da niko od prodavaca nije ni cuo za njih ,samo je jedna devojka mi rekla ah,da secam se te knjige imali smo je pre nekoliko godina!!!!!

Zakljucak je da nijedna ama bas od navedenih knjiga ne moze da se nadje(mozda da potrazim u biblioteci)
Moje pitanje je da li neko zna gde bi te knjige mogle da se nadju,….pa ne mogu bas da zavirim u svaku knjizaru koja postoji.

Ono sto mi se odvde ne svidja kao i onoj osobo koja se podpisuje sa “Ona”, su prepucavanja izmedju ucesnika, zaista cemu to, svako ima pravo da iskaze svoje misljenje,zar, ne?
Takodje mi smeta sto osoba koja sebe zove Gwydion prica o svemu kao da je upucen u ama bas sve sto neko upita i zatrazi odgovor..Nije li to prepotentno i iskljucivo?

Recimo primetila sam da se ovde polemise pored ostalog i o nekakavoj knjizi Inicijacija u seksualni okultizam.Iiskreno nemam pojma o cemu se u njoj pise i sta je to uopste “seksualni okultizam”
Ne znam kako ovo drugi mogu da protumace ali evo citiracu Gwydionove reci u jednom od postova gde kaze : “Zanimljivo Morgana. Citao sam, naravno, ne bih komentarisao da nsiam. Nisam citao samo ovu o seksualnom okultizmu, ali sam citao jednu bolju a napisao je Frater U.D.”
Prvo kaze kako ne bi davao svoj komentar necemu sto ne poznaje/nije citao da bi vec usledecoj recenici sam sebi protivrecio tako sto kaze da tu knjigu,( Inicijaciju u seksualni okultizam) nije citao ali je zato citao tu neku drugu koja je bolja, !!!Kako neko moze reci za nestosto nije procitao da je bolje ili gore od onoga sto je citao pa to sad poredi sa onim sto nije citao??!!

Zatim kave veze ima to o cemu pisete sa tim da li je ovaj ili onaj bio ili nije bio sa merlinkom il kojom vec….pa da li je Gwydion Raido majstor…on kaze da jeste.onaj drugi to negira……

Sledece sto me jako interesuje je da bih volela da mi gwidion objasni sta je hteo time da kaze da neko moze da odskenira coveka(ako sam dobro razumela mislio je na autora inicijacije u seksualni okultizam).
Da li je to neka okultna moc, neobicna sposobnost sposobnost?
I na kraju postavila bih dva glavna pitanja zasto se ne pise nesto konktretno o stvarima koje se ovde iznose u nekakvom misterioznom znacenju kad se vec pise o stvarima koje mene a verujem i mnoge drige zanimaju da saznamo nesto vise i zasto se gwydion optuzuje za sve ono sto mu ovde neki pripisuju a sto ako je to istina je u potpunoj suprotnosti sa onim kako on sebe predstavlja.

Gwydion
15.03.2005., 11:20
1. Da, Gwydion je maksimalno prepotentan, ali to mu se i moze kad zna da vredi. Ko god hoce moze da kaze sta god hoce, ja necu biti ni bolji ni losiji zbog toga. Ja sam ono sto jesam, dobar ili los to je moja licna stvar. Postoji razlog zasto me napadaju ovi i oni, ali to je njihova licna bruka. Znas onu poslovicu - psi laju a karavan prolazi. Sto se tice raznoraznih pompeznih tvrdnji raznih ljudi hocu da vidim unutrasnje znake, a ne gomilu praznih fraza. Pogotovo se odusevim kad vidim d ami neko citira Ripela i slicne budalastine. Moje uskustvo sa nekim od bas bas velikih faca iz tog sveta je da su to toliko spontani i obicni ljudi bez imalo mistifikacije i tajanstvenosti da je to milina jedna. A svi koji mi nesto palamude te ovo te ono su najobicniji s***tori. Kraj price o tome!

2. Knjige neces naci u knjizarama jer ih u jednom delu knjizara ne prodaju. Nezvanicno su zabranjene, tj prodavcima je sugerisano da ih ne prodaju. Bar po onoj informaciji koju su dali sami prodavci. Ako su oni mene slagali onda lazem i ja tebe.

3. Gwydion govori samo o onim stvarima o kojima zna nesto. Knjigu nisam citao, tacno, ali po spisku poglavlja koji imam ne znam da li je autor u sve to Iniciran? Naime, ja sam imao u rukama hrpu internih materijala, dnevnika i sl. Imao sam i meithrasove dnevnike, ne sve jer je kad je ubijen u Ceskoj pstatak pokupio sluzbenik americke ambasade i posle se o toem nije pricalo (u stilu: "kakvi dnevnici, nemamo mi o tome pojma"). Iskreno govoreci sve je to zanimljivo ali to se mora odraditi. Za U.D. znam kakve su mu afilijacije i tu ima neceg iza toga. To je jedan od razloga zasto sam to rekao. To ne znaci d ane treba citati Inicijaciju u seksualni okultizam. Cak naprotiv, ja cu je prvi kupiti i procitati cim odem u BGD.Mislim da ne ispadne da ja favorizujem U.D.-a, cak naprotiv jer nemam nimalo simpatija za njega. Ali je covek napisao jednu od boljih knjiga koja ipak ne govori puno toga. Ocigledno ni on nema pristup nekim informacijama. Ja sam, recimo, vise o seksualnom okultizmu naucio iz srednjovekovnih prirucnika za egzorcizam nego iz lupetanja kojekakvih "eksperata" kakvih je pun zapad.

Zaintrigirana temom o kojoj pisete,buduci da neznam mnogo o magiji,okultizmu i svemu tome sto spominjete,…sa zanimanjem pratim sta ovde pisu pojedini likovi, poput Gwydiona…..i ostalih uglavnom anonimnih..
Pa stoga sebi uzimam za pravo da postavim neka pitanja onima koji bi predpostavljam znali da nesto odgovore.
Knjige koje se pominju osim kljuceva Arkane,koliko sam ja po knjizarama kopala skoro da niko od prodavaca nije ni cuo za njih ,samo je jedna devojka mi rekla ah,da secam se te knjige imali smo je pre nekoliko godina!!!!!

Zakljucak je da nijedna ama bas od navedenih knjiga ne moze da se nadje(mozda da potrazim u biblioteci)
Moje pitanje je da li neko zna gde bi te knjige mogle da se nadju,….pa ne mogu bas da zavirim u svaku knjizaru koja postoji.

Ono sto mi se odvde ne svidja kao i onoj osobo koja se podpisuje sa “Ona”, su prepucavanja izmedju ucesnika, zaista cemu to, svako ima pravo da iskaze svoje misljenje,zar, ne?
Takodje mi smeta sto osoba koja sebe zove Gwydion prica o svemu kao da je upucen u ama bas sve sto neko upita i zatrazi odgovor..Nije li to prepotentno i iskljucivo?

Recimo primetila sam da se ovde polemise pored ostalog i o nekakavoj knjizi Inicijacija u seksualni okultizam.Iiskreno nemam pojma o cemu se u njoj pise i sta je to uopste “seksualni okultizam”
Ne znam kako ovo drugi mogu da protumace ali evo citiracu Gwydionove reci u jednom od postova gde kaze : “Zanimljivo Morgana. Citao sam, naravno, ne bih komentarisao da nsiam. Nisam citao samo ovu o seksualnom okultizmu, ali sam citao jednu bolju a napisao je Frater U.D.”
Prvo kaze kako ne bi davao svoj komentar necemu sto ne poznaje/nije citao da bi vec usledecoj recenici sam sebi protivrecio tako sto kaze da tu knjigu,( Inicijaciju u seksualni okultizam) nije citao ali je zato citao tu neku drugu koja je bolja, !!!Kako neko moze reci za nestosto nije procitao da je bolje ili gore od onoga sto je citao pa to sad poredi sa onim sto nije citao??!!

Zatim kave veze ima to o cemu pisete sa tim da li je ovaj ili onaj bio ili nije bio sa merlinkom il kojom vec….pa da li je Gwydion Raido majstor…on kaze da jeste.onaj drugi to negira……

Sledece sto me jako interesuje je da bih volela da mi gwidion objasni sta je hteo time da kaze da neko moze da odskenira coveka(ako sam dobro razumela mislio je na autora inicijacije u seksualni okultizam).
Da li je to neka okultna moc, neobicna sposobnost sposobnost?
I na kraju postavila bih dva glavna pitanja zasto se ne pise nesto konktretno o stvarima koje se ovde iznose u nekakvom misterioznom znacenju kad se vec pise o stvarima koje mene a verujem i mnoge drige zanimaju da saznamo nesto vise i zasto se gwydion optuzuje za sve ono sto mu ovde neki pripisuju a sto ako je to istina je u potpunoj suprotnosti sa onim kako on sebe predstavlja.

papus
15.03.2005., 17:11
Ja sam imao priliku da dodjem do primerka Inicijacije u seksualni okultizam od frater Vitriola, pre nego sto je povucena iz vecine knjizara, te sad ne znam gde se moze doci do nje, ali znam ljude koji su bezuspesno pokusavali da je pronadju, i tu je Gwydion u pravu, mnogima nije poznato sta se desava sa okultnom i slicnom literaturom jer vodi se zakulisni rat od strane SPC-e prema svemu sto je. Ezotericno/ okultno dakle nije pravoslavno i rekoh bi srbijansko. Pravo je cudo da se Inicijacija u seksualni okultizam uopste i pojavila u knjizarama, mada znam da su jedan veliki knjizar i njegova izdavacka kuca zasluzni za distribuciju ovog dela na nasim prostorima,ne bih da navodim ime ne samo zbog reklamiranja vec I iz nekih mnogo ozbiljnijih razloga. Dovoljno je da kazem da svako lobira za svoje interese i za ono sto na neki nacin ima veze sa njm smim.

Inace, kao sto Gwydion kaze po sadrzaju moze se reci da ima tu i tamo slicnosti sa knjigom od U.D. Ali masa knjiga pise o istim stvarima na ovaj ili onaj nacin .Primera radi, Ritual Pentagrama, nacicete u Krolijevim ili u Regardijeovim Knjigama ali isto tako i u Tarotu Sadu Mounija kao i u gomili ostalih mnogobrojnih modernih pisaca, o sigilnoj magiji, inkubima I sukubima takodje,itd.. Podsetio bih da je i Slavinski u svojim knjigama mnogo toga napisao sto su neki drugi na Zapadu pre njega objavili,pa to nije umanjilo da se njegove knjige traze i budu u ono vreme probojna snaga koja je pocela da osvetljuje ezotericni mrak prisutan toliko dugo na ovim prostorima exYuge. Zato smatram da je Inicijacija u seksualni okultizam vredna sama po sebi ,zato sto autor sagledava i iznosi svoje licno iskustvo ne samo u vezi sa samom praksom, nego i o problemima duhovnog razvoja. Bilo kako bilo ova knjiga prvi put na nasem jeziku(ako izuzmemo ono sto je pisao o sex magiji Emir), nudi jedan,korak po korak sistematican okultni trening baziran na radu sa seksualnom energijom.

Kaze se da nista novo ne postoji pod kapom nebeskom samo stvari koje su vec nekada bile poznate ponovo isplivavaju na povrsinu. Naravno, to vazi i za ovu knjigu, ali treba ispostovati trud autora da se knjiga sa jednom takvom temom pojavila kao prvi prirucnik na nasem jeziku. Istina , neke stvari Frater Vitriol je ostavio nedorecene ali licno smatram da to nije zbog neznanja neiskustva, vec zbog razloga koji se mogu otkriti “izmedju redova”.

Nego i meni nije nesto jasno, naime napisao si da ne poznajes autora ali da si od “drugih cuo” da moze da iskenira druge, zapravo, to mi nije upste vazno(ali Mona Liza te je pitala za to,pa njoj dugujes odgovor sa objasnjenjem oko skeniranja) Mislim na to da li neko ima ne znam kakvu sposobnost, vise me interesuje kako je to neko mogao da kaze tako nesto za coveka koji koliko znam zivi negde u aziji, jer ja kad sam pokusavsi da stupim u kontakt prosle godine sa njim saznao sam da covek nije vec godinama u zemlji. Mozda se u medjuvremenu vratio, jer moja saznanja doduse datiraju negde od septembra 2004. Sve ovo samo govori kako se kod nas sve brzinom svetlosti,pocne da zakukuljuje mistifikuje sa gomilom nekakvih neproverenih prica I dezinformacija, da covek pomisli da ima posla sa nekim vanzemaljcem. Da li se radi I ovde o slucajnosti ili necijoj tendecioznoj nameri u to ne bih da ulazim. Lepo si to rekao da su oni adepti koje poznajes u vecini slucajeva ljudi koji nicim ne skrecu paznju na sebe, zato mi je prosto smesno kad vidim na kakve sve likove nailazm na okultnim I slicnim forumima……evo ovaj najsveziji primer sa forumom vestica reklamiranjem ovde, sad nekakvog novog paganskog foruma govori samo za sebe da je tako to kad das deci da se igraju sa “metlom i carobnim stapcem”, pa sve te price oko seksa,droge,sektasta I crnomagijasenja,ne kazem da toga nema ali to su zaista izolovani slucajevi a ovo sve drugo je kako mali ******* zamislja okultno.

Gwydion
15.03.2005., 18:50
Cek, to za slicnost ti kazes. Ja sam U.D.- a pomenuo kao nekog ko je uradi odobru knjigu. Vitriolova knjiga moze biti informativnija i bolje napisana, ali tu ima jedna stvar koja ide U.D.-u u prilog. On je, naime, pouzdan u smislu da se zna ko je i na osnovu cega zna to sto pise. Vitriol moze biti i genije, a moze biti i sarlatan. Kad to kazem ne kazem da je ijedno od ta dva, ali ne kazem ni da nije. Jednostavno ne znam coveka i ne znam da li on zna ili ne zna to o cemu pise.
U Aziji se svasta moze nauciti, to stoji, i o vecini tih stvari ja ni ne znam da postoje. Ali on nije napisao knjigu o azijskim sistemima, sto bi meni bilo mnogo zanimljivije da procitam, recimo o izvesnom "sinistericnom" kineskom kultu koji radi sa duhovima ratnika umrlih nasilnim putem i gde se puno petlja sa seksom (khm, o cemu ja to pricam... ili moja carobna kugla opet treba poliranje), vec o zapadnim. Diploma i chart ne znaci u prakticnom smislui nista, ali ako stvari funkcionisu ti onda znas sa kim imas posla. Odes kod doktora i znas da je on prosao i edukaciju i praksu i staziranje. Dakle imas poverenje. Odes kod samoukog iscelitelja i onda nemas pojma sta kupujes. Covek moze biti mnogo uspesniji od skolovanog doktora, ali to ne znas dok ne probas a to je ipak lutrija. U.D. je tu licenciran, bar u onoj meri koliko je imao uvida u rad nekih nemackih drustava, te sam zato njegovu knjigu naveo kao primer. Nadam se da je to sada razjasnjeno?

Ne kazem da je lose napisati knjigu na osnovu nekoliko drugih, niti ja kritikujem Slavinskog zbog toga. Covek je bio pionir i mnogo ljudi mu puno duguje. Ako ga treba kritikovati, a i to je opet sad moj subjektivan sud, onda je to zato sto on onda kada je pisao nije imao to razumevanje koje je imao kasnije kada je u nekom narednom izdanju mogao neke stvari da ili dopuni ili da stavi neke napomene.

To za skeniranje je postirano na neki od foruma, ovog puta ako se dobro secam na jedan hrvatski forum pa je posle izbrisano, na kojima je "neka" hvalila njegovu knjigu. Dakle osob akoja je tvrdila da ga zna licno. Da li on to moze ili ne nemam pojma, niti verujem niti sumnjam. Tako nesto nije nemoguce, a da li je tacno to zna on i oni koji ga poznaju. Ako moze onda super po njega i onda svaka cast, a ako ne moze onda je to njegova stvar i sta se to nas onda tice.

Ja sam imao priliku da dodjem do primerka Inicijacije u seksualni okultizam od frater Vitriola, pre nego sto je povucena iz vecine knjizara, te sad ne znam gde se moze doci do nje, ali znam ljude koji su bezuspesno pokusavali da je pronadju, i tu je Gwydion u pravu, mnogima nije poznato sta se desava sa okultnom i slicnom literaturom jer vodi se zakulisni rat od strane SPC-e prema svemu sto je. Ezotericno/ okultno dakle nije pravoslavno i rekoh bi srbijansko. Pravo je cudo da se Inicijacija u seksualni okultizam uopste i pojavila u knjizarama, mada znam da su jedan veliki knjizar i njegova izdavacka kuca zasluzni za distribuciju ovog dela na nasim prostorima,ne bih da navodim ime ne samo zbog reklamiranja vec I iz nekih mnogo ozbiljnijih razloga. Dovoljno je da kazem da svako lobira za svoje interese i za ono sto na neki nacin ima veze sa njm smim.

Inace, kao sto Gwydion kaze po sadrzaju moze se reci da ima tu i tamo slicnosti sa knjigom od U.D. Ali masa knjiga pise o istim stvarima na ovaj ili onaj nacin .Primera radi, Ritual Pentagrama, nacicete u Krolijevim ili u Regardijeovim Knjigama ali isto tako i u Tarotu Sadu Mounija kao i u gomili ostalih mnogobrojnih modernih pisaca, o sigilnoj magiji, inkubima I sukubima takodje,itd.. Podsetio bih da je i Slavinski u svojim knjigama mnogo toga napisao sto su neki drugi na Zapadu pre njega objavili,pa to nije umanjilo da se njegove knjige traze i budu u ono vreme probojna snaga koja je pocela da osvetljuje ezotericni mrak prisutan toliko dugo na ovim prostorima exYuge. Zato smatram da je Inicijacija u seksualni okultizam vredna sama po sebi ,zato sto autor sagledava i iznosi svoje licno iskustvo ne samo u vezi sa samom praksom, nego i o problemima duhovnog razvoja. Bilo kako bilo ova knjiga prvi put na nasem jeziku(ako izuzmemo ono sto je pisao o sex magiji Emir), nudi jedan,korak po korak sistematican okultni trening baziran na radu sa seksualnom energijom.

Kaze se da nista novo ne postoji pod kapom nebeskom samo stvari koje su vec nekada bile poznate ponovo isplivavaju na povrsinu. Naravno, to vazi i za ovu knjigu, ali treba ispostovati trud autora da se knjiga sa jednom takvom temom pojavila kao prvi prirucnik na nasem jeziku. Istina , neke stvari Frater Vitriol je ostavio nedorecene ali licno smatram da to nije zbog neznanja neiskustva, vec zbog razloga koji se mogu otkriti “izmedju redova”.

Nego i meni nije nesto jasno, naime napisao si da ne poznajes autora ali da si od “drugih cuo” da moze da iskenira druge, zapravo, to mi nije upste vazno(ali Mona Liza te je pitala za to,pa njoj dugujes odgovor sa objasnjenjem oko skeniranja) Mislim na to da li neko ima ne znam kakvu sposobnost, vise me interesuje kako je to neko mogao da kaze tako nesto za coveka koji koliko znam zivi negde u aziji, jer ja kad sam pokusavsi da stupim u kontakt prosle godine sa njim saznao sam da covek nije vec godinama u zemlji. Mozda se u medjuvremenu vratio, jer moja saznanja doduse datiraju negde od septembra 2004. Sve ovo samo govori kako se kod nas sve brzinom svetlosti,pocne da zakukuljuje mistifikuje sa gomilom nekakvih neproverenih prica I dezinformacija, da covek pomisli da ima posla sa nekim vanzemaljcem. Da li se radi I ovde o slucajnosti ili necijoj tendecioznoj nameri u to ne bih da ulazim. Lepo si to rekao da su oni adepti koje poznajes u vecini slucajeva ljudi koji nicim ne skrecu paznju na sebe, zato mi je prosto smesno kad vidim na kakve sve likove nailazm na okultnim I slicnim forumima……evo ovaj najsveziji primer sa forumom vestica reklamiranjem ovde, sad nekakvog novog paganskog foruma govori samo za sebe da je tako to kad das deci da se igraju sa “metlom i carobnim stapcem”, pa sve te price oko seksa,droge,sektasta I crnomagijasenja,ne kazem da toga nema ali to su zaista izolovani slucajevi a ovo sve drugo je kako mali ******* zamislja okultno.

ona
16.03.2005., 02:03
Bez nemere da zvucim grubo ali, to sto ti nisi upoznat sa onim u sta je iniciran autor Inicijacije u seksualni okultizam ne znaci da je u redu iznositi svoje proizvoljno misljenje o nekome koga ni ne poznajes,ali to je tvoja sloboda i izbor.
Ovde ljudi tako malo znaju o tradicijama Dalekog Istoka, osim nekolicine koji su vec godinama na relaciji izmedju Indije I Srbije. A da ne pominjem koliko se skoro nista ne zna o sistemima Tajlanda, laosa,Burme, Japana i pre svega Kine, kao sto si i sam lepo priznao vecina ljudi ni ne zna da postoje. A kao sto je dobro poznato ako se za nesto ne zna ,to ne znaci i da ne postoji, zar ne!

Mi znamo na sta si ciljao svojom aluzijom o kako ga ti nazivas “sinistericnom” kineskom kultu poznatijem na Zapadu kao kult Ku, i toliko mogu reci da je frater VITRIOL jedan od malobrojnih upucenih u Tradiciju ciji je jedan od LHP izdanaka i ovaj lunarni kult sto si pomenuo.
O ovome se ne moze vise govoriti na ovako proizvoljan nacin, predpostavljam da znas da se neka univerzalna pravila lepog ponasanja moraju postovati u sta spada i to o cemu se i koliko otvoreno moze nesto reci izvan posvecenog kruga.

Mi postujemo pravila, jer bez njih nista se ne bi odrzalo u svom izvornom obliku, slikovito receno kao sto se zna u arapskoj kulturi kojom rukom se nikada nece dotaci hrane koju jedu ili pozdraviti i kao sto se zna kojim redosledom/pravcem se ulazi i obilazi budisticki hram, tako se i znaju pravila unutar svakog ozbiljnog inicijacijskog Reda o cemu se moze javno/otvoreno govoriti.
Zapravo skoro da i nema bilo kakve potrebe da se o ovakvim stvarima nekriticki govoriosim u necijem zlonamernom ili radoznalom kontekstu, jer mi sledimo put na kome se niko slucajno ili nepozvan pojavljuje,svako ko je spreman znace kako da dodje tamo gde ga ruka sudbine vodi.

Jedan od aspekata mudrosti je da ne treba nista u zivotu uzeti zdravo za gotovo.
I zato kao sto kaze kineska izreka:“Dok pijes vodu, razmisljaj o izvoru” :)

Gwydion
16.03.2005., 09:48
Nisam nikakvo misljenje iznosio, pa tako ni nekriticko, zar ne? Niti sam rekao ni da jeste ni da nije. Ja sam rekao samo da to nije poznato, bar ne nama sirem auditorijumu. To ti je samo pitanje brendiranja, ako cemo vec trendovski da se izrazavamo.
Nisam u tom kineskom kultu, pa onda ni ne znam nista o njemu, zar ne? Kako bih i znao kad o njemu nema pisanih tragova sem kod Granta. U tom smislu ne vidim da sam rekao nesto nepristojno niti da nesto krsim jer nisam zavetovan, zar ne? No, da ne rekoh slucajno nesto sto nsiam trebao da znam? nesto sto Grant nije objavio u svojim knjigama? Au, kako mi se to dogodilo?

Bez nemere da zvucim grubo ali, to sto ti nisi upoznat sa onim u sta je iniciran autor Inicijacije u seksualni okultizam ne znaci da je u redu iznositi svoje proizvoljno misljenje o nekome koga ni ne poznajes,ali to je tvoja sloboda i izbor.
Ovde ljudi tako malo znaju o tradicijama Dalekog Istoka, osim nekolicine koji su vec godinama na relaciji izmedju Indije I Srbije. A da ne pominjem koliko se skoro nista ne zna o sistemima Tajlanda, laosa,Burme, Japana i pre svega Kine, kao sto si i sam lepo priznao vecina ljudi ni ne zna da postoje. A kao sto je dobro poznato ako se za nesto ne zna ,to ne znaci i da ne postoji, zar ne!

Mi znamo na sta si ciljao svojom aluzijom o kako ga ti nazivas “sinistericnom” kineskom kultu poznatijem na Zapadu kao kult Ku, i toliko mogu reci da je frater VITRIOL jedan od malobrojnih upucenih u Tradiciju ciji je jedan od LHP izdanaka i ovaj lunarni kult sto si pomenuo.
O ovome se ne moze vise govoriti na ovako proizvoljan nacin, predpostavljam da znas da se neka univerzalna pravila lepog ponasanja moraju postovati u sta spada i to o cemu se i koliko otvoreno moze nesto reci izvan posvecenog kruga.

Mi postujemo pravila, jer bez njih nista se ne bi odrzalo u svom izvornom obliku, slikovito receno kao sto se zna u arapskoj kulturi kojom rukom se nikada nece dotaci hrane koju jedu ili pozdraviti i kao sto se zna kojim redosledom/pravcem se ulazi i obilazi budisticki hram, tako se i znaju pravila unutar svakog ozbiljnog inicijacijskog Reda o cemu se moze javno/otvoreno govoriti.
Zapravo skoro da i nema bilo kakve potrebe da se o ovakvim stvarima nekriticki govoriosim u necijem zlonamernom ili radoznalom kontekstu, jer mi sledimo put na kome se niko slucajno ili nepozvan pojavljuje,svako ko je spreman znace kako da dodje tamo gde ga ruka sudbine vodi.

Jedan od aspekata mudrosti je da ne treba nista u zivotu uzeti zdravo za gotovo.
I zato kao sto kaze kineska izreka:“Dok pijes vodu, razmisljaj o izvoru” :)

ona
16.03.2005., 15:48
Fino receno....doduse sa blagom dozom ironije ali sad smo i to razjasnili. Prosto nema potrebe pricati o nekim stvarima na ovakav nacin (pominjati imena ili aludirati na nesto) jer takve stvari, jednostavno ticu se samo onih koji imaju veze sa sistemom o kome je ovde ponesto izreceno. Mi smo na svoj nacin sasvim dovoljno prisutni u spoljasnjem svetu radeci na utiranju puta nezaustivljoj promeni paradigme koja je na pragu vremena u kome zivimo.
Kad smo vec kod toga, mnogo sto sta nije poznato sirem (ezotericnom) a posebno uopstenom auditorijumu ciji pogledi na zivot i dalje pocivaju na konvencionalnom shvatanju I misljenju. Posebno kad je rec o okultnim mogucnostima coveka i okultnoj prirodi ove planete, sveta u kome zivimo i svemira u kome postojimo. Svako ima pravo na svoje stanoviste i dok ljudska svest ne evoluira prirodnim procesom potrebno je da protece jos dosta vremena pre nego sto se misljenja o ljudskom postojanju ne pomire.

Zelim da kazem I to da kad vec pominjes Granta, on nije jedini koji je ponesto natuknuo o o tom misterioznom kultu. Ali sve su to predpostavke I nagadjanja,jednom recju i ako ima neke istine ona je istrgnuta iz pravog konteksta, tako da do sireg auditorijuma dopru samo fragmenti,uglavnom otcepljeni delovi pravog znanja. I dan danas mnoge predstave o drevnim spiritualnim tradicijama su dosta konfuzne zbog cinjenice da se na mnogima od njih tokom hiljada godina stalno iznova nesto dodavalo-nadogradjivalo. Neke od starih duhovnih kultura imale su obicaj da preuzimaju ssvoja spiritualna ucenja i metode od jos drevnijih civilizacija, poput Starog Egipta,recimo..
Kada se na primer govori onekoj odredjenoj tradiciji , vecina nema svest o tome da su u nju mozda utkane kroz vekove niz metoda koje su dodavane sirenjem svesti i iskustava njihovih inicijanata.
Ali to ne bi trebalo one koji su na stazi da zaustavi u otkrivanju misterija i odgonetanja tajni povezanih sa njihovim ucenjima.

Dalje tebe niko nije optuzio da otkrivas nekakve tajne. Ti si jednostavno rekao nesto dotakavsi se u vezi sa jednim od misterioznih kultova koji je ,kao sto sam vec rekla LHP izdanak, Zvezdano-Lunarne tradicije o kojoj se vrlo malo zna. Grant je tokom godina samo na kasicicu otkrivao po nesto u svojim knjigama, medjutim, nikada nista od prakse nije izneo u konkretnom obliku.Opste je poznato u okultnim krugovima kakvo misljenje vlada o Grantu, ali to ne umanjuje istinu da je on “nabasao” daleko izvan poimanja covekove svesti. Usvakom slucaju iz razgovora sa nekim eminentnim okultistima proistice jasan zakljucak da i oni priznaju da postoji nestou njegovim izlaganjima. Za sada jos postoje kao glavna prepreka u razotkrivanju odredjenih tajnih znanja i ucenja predrasude koje su ukorenjene ili mozda /implantirane u coveku.

I da zakljucim ti si se dotakao necega ,pokrenuvsi neka pitanja o necemu o cemu se zna jako,jako malo……..

NVN
20.03.2005., 00:03
Ona,
Ova tradicija koju pominjes, koliko shvatam je nekakav sistem duhovnog razvoja ali nije mi moram priznati jasno kada kazes sledecu recenicu, citiram,:
"Mi smo na svoj nacin sasvim dovoljno prisutni u spoljasnjem svetu radeci na utiranju puta nezaustivljoj promeni paradigme koja je na pragu vremena u kome zivimo.".
Konkretno kada pominjes "promenu paradigme", pitam se na sta mislis kada to kazes.
Posto su tvoji tekstovi odraz ocite uravnotezenosti, ozbiljnosti i upucenosti, kao postovalac mudrosti i unutrasnjeg znanja sa velikim zanimanjem ocekujem tvoj odgovor.

ona
20.03.2005., 18:09
Mi smatramo da se u nasem vremenu (eonu)pocela dogadjati promena u covekovoj svesnost
i nacinu na koji kao inteligentna bica sagledavamo svoju ljudsku prirodu-a narocito njen
spiritualni deo. Biologija,istorija,religija itd, nacin na koji nas uce od malih nogu… dakle sve sto se zna o ljudskoj civilizaciji na ovoj planeti skoncentrisano je na znanja do kojih se doslo u proteklih 5000 godina.
To sto nam se nudi kroz poznate metode razvoja ne omogucava coveku da sebe svesno usmeri
pored svog spoljasnjeg zivota i na one unutrasnje aspekte svoga bica koji mu omogucavaju da se
dopre do one nepoznate realnosti u kojoj postojimo.
Ljudi(vecinom) jos uvek ne prihvataju da u nama samima postoje odgovori na sustinska pitanja i gde se nalaze putokazi u traganju za misterijom sopstvenog bica..

Nacin na koji sagledavamo sebe je za mnoge ljude i dalje rascepljen izmedju religije i Darvinovog ucenja, medjutim sile koje upravljaju svemirom i nasim zivotima, i o kojima skoro nista ne znamo osim kroz diskutabilna religiozna i empirijska tumacenja su na tajanstven nacin povezane sa nasim unutrasnjim bicem i sirenjem svesnosti. Ne treba zaboraviti da svaka religija ima dve strane medalje.
Jedna strana je opste poznato ucenje, dok drugu stranu cini ezotericno znanje.No u ovo se nema svrhe upustati jer bi pokrenuli besmislenu raspravu…Ono sto je za nas sustinsko, jeste sistematicno upustanje u istrazivanje nepoznatog dela sebe,, mi ne prihvatamo nista zdravo za gotovo, vec kroz svoj sistem donosimo vlastite zakljucke koji se temelje na spoznajama koje su dragocene i korisne za putovanje kroz ovaj zivot u kome postojimo kao ljudi.

Kad sam ja pocela ulaziti na unutrasnju stazu, na mnoga pitanja koja sam postavljala sebi i drugima dolazila sam ili dobijala odgovore sa nezadovoljavajucim objasnjenjima. Nastavljajuci sa svojim istrazivanjima otkrivala sam tragove koji su me odvodili sve vise u nepoznato vreme proslosti kada je sve bilo nesto sasvim drugo nego kako to danas izgleda. Nista od onoga sto je tada postojalo danas ne postoji u svom iskonskom obliku. Drevna mudrost, sacuvana je do danas u razlicitim ljudskim drustvima putem tajnih tadicija koje su prenosene inicijacijskim metodama. Opste je poznato da su inicijacijski sistemi bili pokretac Egipatske, Indijske, Tibetanske, Kineske…duhovne kulture.
Vremenom covek pronadje ono sto mu odgovara, na neki misteriozni nacin tragalac i ono za cim se traga prepoznaju jedno drugog. Istorija covecanstva i ova planeta kriju mnoge tajne, koje su na okultan nacin povezane sa nama, nista nije slucajno….Svako od nas je rezultat kosmicko-spiritualne evolucije i sa svakom sledecom inkarnacijom nasledjujemo prethodni stepen svesnosti .

Svakako, niko ne moze ocekivati povezivanje sa pripadajucom tradicijom iz proslosti, dok i sam ne preduzme rad na samospoznaji, kome prethodi borba za oslobodjenje od svega onoga sto nas sprecava da “putujemo prema sebi”.

20.03.2005., 18:46
Da li cemo imati vremena da dostignemo to stanje svesti o kome govoris, s obzirom na sve ucestalije price o smaku sveta koji ce zadesiti covecanstvo :?: :roll:

beaves
20.03.2005., 19:57
vau od tolike pameti nakraj ces izvrsit samoubistvo kladim se da ti pada napamet cesto...

21.03.2005., 16:51
Zahvaljujem na odgovoru.
Ali namece mi se pitanje kako pronaci pravi put za sebe. Kako recimo, da znamo da je neki sistem bas onaj sistem ili znanje koje nam je potrebno za licni razvoj.
Ovo ne pricam napamet,vec zato sto poznajem neke koji se bave sobom,nazovimo to tako, ali sve je to jako konfuzno kad cujes njihove motive, slusas njihove price. Sto se mene tice, moje vidjenje traganja za istinom poplocano je sumnjom i opeznoscu. Za sada nemam jos uvek neki odredjeni pristup ezotericnoj mudrosti, jer ko sto rekoh jos sebe nisam osetio pootpuno na nekom od duhovnih puteva. Ipak, citajuci i slusajuci , podstaknut sam da se sve vise zanimam za traganje za odgovorima sakrivenim duboko u nama, osecam da me to dovodi u vezu sa onim nevidljivim razlozima naseg boravka na zemlji koji izmicu zdravo razumskom objasnjenju.

Najveci problem pred kojim sam sada jeste taj,kako odabrati pravi put za saznanjem koje vodi duhovnoj istini. Svestan sam podjednake opasnosti od pogresnog shvatanja i ezoterije i religije.
Sta je to sto moze odvesti coveka do bozanske mudrosti, jer ocigledno je da inteligencija i pamet mnogo ne pomazu.
pozdrav NVN

dzerod
22.03.2005., 01:43
"Vera kao sredstvo oslobodjenja vise nije dovoljan instrument spasenja.
Ne trazite bozansko izvan sebe kad ste vi sami bozansko bice."
Ovo kao da je sam satana napisao.Zato i jeste pao jer je hteo da bude Bog,a to nemoze da bude.Kad on prvostvoreni andjeo nije mogao kako tek ljudi misle to da postignu??Da covek moze sam da se spase i da moze sam da sazna kako,nebi mu trebao Spasitelj Isus Hristos koji je rekao svim ljudima:"Bez Mene nemozete nista da cinite".A svoju svetu Pravoslavnu veru On svake godine na veliku subotu po starom kalendaru potvrdjuje na svome grobu davajuci jerusalimskom patrijarhu Sveti Oganj.I On jasno uci da je svaki okultizam od djavola,a ne od Boga.I jos uci da je djavo lazov i otac lazi i da samo gleda kako da pogubi coveka,pa tako onda i varajuci ljude da mogu kroz okultizam da se spasu i dodju u jedinstvo sa Bogom-ili jos gore-da su oni sami Bog.
Zato Isus Hristos,jedini pravi Bog i Spasitelj, poziva sve ljude da veruju u Njega i podju za njim ako koce da se spasu.Drugog nema.Zato odbacimo dela tame i obucimo oruzje svetlosti,kako govori sveti Hristov apostol Pavle!

dzerod
22.03.2005., 02:00
Uostalom,nema vise istina,nego samo jedna istina.Nemoze istovremeno da bude da su sve religije u pravu,da ima jedan Bog i vise bogova,da je covek Bog i da nije Bog,da ima reinkarnacije i da nema reinkarnacije,da je Bog zivo svesno bice i da je neka nedefinisana energija,da je okultizam dobar i da je los i sl.
Jednu jedinu istinu Bog je objavio ljudima kroz samoga sebe kao Isus Hristos,jer je On sam Istina,Put i Zivot i sva Njegova nauka je sacuvana u hriscanstvu-naravno,pravoslavnom.To On sve potvrdjuje svake godine na svome grobu Svetim Ognjem koji dobija samo pravoslavni patrijarh.Kada su nepravoslavni hteli da dobiju od Njega Sveti Oganj nisu uspeli nego je opet Sveti Oganj dat pravoslavnom patrijarhu.A da prevara sa Svetim Ognjem bude iskljucena pravoslavnog patrijarha uvek pred ulaz u Hristov grob pretresaju izraelske civilne i pravoslavne duhovne vlasti ,a i sam grob se pretresa.Dakle,sam Bog potvrdjuje istinitost pravoslavlja i protiv toga bogoborni ljudi i demoni nemogu nista.

dzerod
22.03.2005., 02:18
Gordost je smrtni greh zbog koga je satana ustao protiv Boga.
Satana mrzi coveka pa zato covek nemoze da ocekuje nista dobro od satane pa cak ni onda kada mu proda dusu i verno mu sluzi.
A Bog je ljubav i On je umro na krstu za ljude da bi ih spasao.Ucio je javno i cinio javno cuda za spasenje ljudi i time je pokazao Sebe,svoje znanje i moc,a nije se zavukao u neku rupu i krio sebe i svoju nauku od ljudi kao sto rade okultisti.
On,Bog,postao je covek u svome smirenju (smirenje je suprotno gordosti),a ljudi okultisti misle da su bogovi iako su samo ljudi i da su bolji od ostalih "neprosvecenih".To je gordost.
Pravoslavni sveci smatrali su sebe najgorim od svih ljudi i najnizim i najnedostojnijim iako su bili najvisi,sto je znak njihovog smirenja koje su dobili od smirenoga Boga.A gordi satana uliva u srca okultista pomisli kako su oni sami najvisi,najbolji,najupuceniji,kako su oni sami bogovi-cini ih,dakle,gordima i priprema im i na taj nacin duse za propast-oganj vecni koji je pripremljen djavolu i slugama njegovim.
Nema spasenja ni Boga izvan Isusa Hrista niti prave nauke izvan pravoslavne nauke.

dzerod
22.03.2005., 02:21
http://www.holyfire.org/
sajt o Svetom Ognju

beaves
22.03.2005., 09:48
da vincijev kod...hahahahahaha...
evil that man do?

ona
22.03.2005., 16:31
Zahvaljujem na odgovoru.
Ali namece mi se pitanje kako pronaci pravi put za sebe. Kako recimo, da znamo da je neki sistem bas onaj sistem ili znanje koje nam je potrebno za licni razvoj.
Ovo ne pricam napamet,vec zato sto poznajem neke koji se bave sobom,nazovimo to tako, ali sve je to jako konfuzno kad cujes njihove motive, slusas njihove price. Sto se mene tice, moje vidjenje traganja za istinom poplocano je sumnjom i opeznoscu. Za sada nemam jos uvek neki odredjeni pristup ezotericnoj mudrosti, jer ko sto rekoh jos sebe nisam osetio pootpuno na nekom od duhovnih puteva. Ipak, citajuci i slusajuci , podstaknut sam da se sve vise zanimam za traganje za odgovorima sakrivenim duboko u nama, osecam da me to dovodi u vezu sa onim nevidljivim razlozima naseg boravka na zemlji koji izmicu zdravo razumskom objasnjenju.

Najveci problem pred kojim sam sada jeste taj,kako odabrati pravi put za saznanjem koje vodi duhovnoj istini. Svestan sam podjednake opasnosti od pogresnog shvatanja i ezoterije i religije.
Sta je to sto moze odvesti coveka do bozanske mudrosti, jer ocigledno je da inteligencija i pamet mnogo ne pomazu.
pozdrav NVN

Svesnost je ono sto nas vodi u traganju, moc koja razdvaja pravo od laznog, sustinsko od nebitnog. Od stepena svesnosti zavisi i nasa unutrasnja zrelost bez koje nema ozbiljnog pristupa. Sa sirenjem svesti probijamo prepreke nerazumevanja i predrasuda na putu spiritualnog razvoja. Mi ovde samo delimicno mozemo izneti sa nase tacke gledista cinjenicu da pristupanje bilo kom sistemu samorazvoja zavisi od razlicitih faktora. Ponajvise mozda od onoga sto mozemo da iskusimo, u svesnoj/vidljivom ili nesvesnoj/nevidljivoj realnosti. Svaki covek ima svoj individualni osecaj za bilo sta u zivotu, pa time, privlacnost ili odbojnost ili nezainteresovanost su koncepti svakog pojedinca. Ako si ko sto kazes u procesu traganja za tebi odgovarajucim sistemom samorazvoja, treba da znas- ako si spreman, tvoje “unutrasnje JA” otvorice ti stazu koja ce te odvesti do onoga sto je potrebno da bi isao tamo gde te srce vodi. Mnogi su putevi do toga, nekada to moze biti neka procitana knjiga, razgovor ili mozda susret sa nekim….U svakom slucaju, inicijacija, je bazicni elemenat upucivanja u bilo koje tajno ucenje jer neupuceni nisu u stanju da prime i razumeju bilo kakvo znanje . U nasem sistemu ona je kljuc koji aktivira spiritualnu tehnologiju i ubrzava uzdizanje individualne svesti do visih nivoa na kojima se ostvaruje kontakt sa kosmickom svescu.
Ovladavanje samim sobom je uslov svih uslova, jer moc kosmickog ustrojstva je prisutna u svakom coveku kao zivotna/seksualna energija. Ova sila u kojoj pociva misterija stvaranja je prima materia od koga se pravi alhemijski Kamen Mudrosti.

23.03.2005., 12:16
Kad se tako pravis pametna i mudra kroz svoje reci ajde i nama koji se ne razumemo u tu tvoju/vasu "okultnu nauku" :D reci nesto pa da i mi naucimo....
Objasni nama koji smo obicni ljudi, hriscani sa verom u Boga kad vec sve tako lepo znas kako to covekova svesnost, a ne Bog koji je stvorio mene, tebe i koji se nalazi tako daleko iznad ljudske svesti je vaznija od, vere, molitve i ljubavi za nase spasenje. To cemu ti ovde govoris jedino te moze odvesti u Ad, jer nuigde u Bibliji ne procitah da je napisano onekakvoj spoznaji sebe i Boga u sebi :!:
8)

namirhA
23.03.2005., 12:58
Nisi ti hriscanin. Tvoj stav je vise nego bezobrazan, zavistan, i pun predrasuda. Ti ne zelis objasnjenje, jer vec u prvoj recenici pokusavas da ponizis sagovornika tim istim predrasudama. Sram te bilo, vernice. Ti si samo pokusao druge da ubedis kako je neko los, da bi ti samim tim ispao dobar, a trebalo bi da znas da se sopstvena dobrota(ako je ima) ne pokazuje ukazujuci na drugoga, vec pokazujuci sebe. A ti si ovim podmuklim cinom sve rekao o sebi. Goreces u Paklu. I znam da znas to jos od ranije, zato si ovim potezom pokusao da se prikazes za nesto sto nisi, ne bi li se dokopao raja. Nece ti pomoci ni molitve, ni vera, jer ti osnovnu zapovest ne postujes LJUBI BLIZNJEG SVOGA. Pljunuo si na svetu rec, pljunuvsi na sagovornika svog. Ne postujes onoga kome se molis, onoga ko ti je zapovest dao. Stidi se.

dzerod
23.03.2005., 13:03
Ma kakvi sistemi samorazvoja...To ljudima zvuci "gotivno" i jos im nudi neke "moci" pa se zato primaju na to.
To ti je ko sa Adamom,daj da ja pojedem jabuku pa cu biti Bog.
Nema obozenja bez Boga,a pogotovo nema obozenja u okultizmu koji je mrak obucen u svetle rize.
Sta zajednicko imaju svetlost i tama?

23.03.2005., 13:06
Zajednicko im je to sto samo nekolicina moze da ih prepozna istim ocima.

dzerod
23.03.2005., 13:08
Tu nesto spominu Slavinskog koji je bio patrijarh Bele gnosticke crkve za slovene.Jedna devojka je u casopisu protiv sekti Beogradki dijalog opisala sve svoje muke koje je imala sa njima i njihovim ekskaliburom.
Boze,izbavi nas od zla!

23.03.2005., 13:13
Imala je muke? Imala je muke sa analizom sebe? Pa to vise govori o njoj nego o ekskaliburu.

Prolimije
23.03.2005., 13:22
Ja sam recimo imao problema sa brisanjem dupeta...
Navikao sam da brisem dupe novinama pa kako ih nije bilo a nije bilo ni toalet papira brisao sam dupe biblijom i ko covek se prekrstio pre brisanja da brisanje bude sto uspesnije i da mi bog pomogne u tom svetom cinu jer je za mene *****nje sveti cin.
I onda sam pristupio brisanju.... razmazao sam ***** do pola ledja povredio sam svoju guzu.Nigde nije navedeno da biblija ne moze da se koristi za brisanje dupeta to znaci da mogu da tuzim SPC...

Gwydion
23.03.2005., 13:30
Nije to bila crkva za Slovene, budalastina. Sto se tice tog magazina to je obicno klerofasisticko smece. Koliko sam ja znao Slaveta on je pametan covek i JAKO RETKO je imao kontakte sa ljudima iz svoje Crkve sem sa najblizim saradnicima. Dakle ta prica da je neko imao probleme sa njim licno je uvek nesto cemu treba prici sa skepsom.

Tu nesto spominu Slavinskog koji je bio patrijarh Bele gnosticke crkve za slovene.Jedna devojka je u casopisu protiv sekti Beogradki dijalog opisala sve svoje muke koje je imala sa njima i njihovim ekskaliburom.
Boze,izbavi nas od zla!

dzerod
23.03.2005., 13:38
Pa nije sa njim licno,nego sa nekom njenom instruktorkom iz ekskalibura.I tu su se radile neke mnogo vece stvari od "upoznavanja samog sebe".Uostalom,cim neko osniva svoju crkvu mimo Hristove crkve znaci da ga se treba kloniti.
Sto se tice Beogradskog dijaloga bese to jako dobar casopis koji je raskrinkavao sekte i okultiste.
A ovaj sto bogohuli sa biblijom neznam sta time misli da postize?Nekoga ce da uvredi?Taj jedino svoju dusu gresi i nista vise.Sta covek seje to i zanje.

Prolimije
23.03.2005., 13:48
A ovaj sto bogohuli sa biblijom neznam sta time misli da postize?Nekoga ce da uvredi?Taj jedino svoju dusu gresi i nista vise.Sta covek seje to i zanje.

Bogohuli ? A ti ne bogohulis svojim bljuvotinama i optuzbama i smesnim pokusajima manipulacije. Sta ti mislis da postignes ? Da nateras nekog da misli kao ti ? Da nateras nekog da bude vernik i da "veruje" u boga? Toliko o hriscanstvu kao o religiji ljubavi i slobode.Gresim svoju dusu? Hm meni to lici na gordost jer ko si ti da sudis o tome , nemoj da sudis da ti se ne bi sudilo zar ne?
Iz svega ovoga pitam se sta ces ti da pozanjes...

Gwydion
23.03.2005., 13:58
Gresis, shinko, jako gresis. Slave je imao puno pravo da osnuje Crkvu jer je imao apostolsko nasledje. Ako nisi znao Gnosticke crkve imaju pravo na cudo sakramenata. jo sod vremena carice Teodore postojao je podzeman gnosticki tok koji se odvojio od zvanicne crkve koja je vec tada bila svetovna organizacija. Dakle danasnje GnostickeCrkve su na Hristu, zar ne?
Potom, ekskalibur je nesto sa cim nemas puno problema. To je bio kurs od dan ili dva, nema tu puno mesta za neke spektakularne tvrdnje o problemima. Ali to je bilo potrebno, pa i taj magazin, da se paznja javnosti sa stvarnog zla u Srbiji usmeri na iracionalne krivce. To je isti mehanizam koji je primenjivan u Hiterovoj Nemackoj. Dakle u Srbiji je neko dilovao drogu, neko je ubijao i otimao. To su ljudi ili znali ili naslucivali. Ali niko nije imao hrabrosti da se sa tim suoci pa su onda izmisljali neke zle "sekte" kojih ili nema ili nisu uopste zli. Nisu oni ubili Curuviju, Stambolica, Djindjica ... to je neko drugi uradio. Misli o tome!

Pa nije sa njim licno,nego sa nekom njenom instruktorkom iz ekskalibura.I tu su se radile neke mnogo vece stvari od "upoznavanja samog sebe".Uostalom,cim neko osniva svoju crkvu mimo Hristove crkve znaci da ga se treba kloniti.
Sto se tice Beogradskog dijaloga bese to jako dobar casopis koji je raskrinkavao sekte i okultiste.

dzerod
23.03.2005., 13:58
Koje su to bljuvotine?Daj konkretne argumente.
Niko te netera da budes vernik ako neces,ali sta je istina-istina je.Necemoze da se precutkuje istina zato sto se nekome ko nepozna istinu ili nece da je pozna ona nesvidja i zbog toga se lose oseca.
Uostalom,hriscanski stav je jasan:mrzi i osudjuj zlo,a ne onoga ko to zlo cini nego njega voli jer ti je brat iako je zabludeo.

Gwydion
23.03.2005., 14:28
A da li hriscani cine zlo? Znas li da je laz jedan od 10 grehova?

Koje su to bljuvotine?Daj konkretne argumente.
Niko te netera da budes vernik ako neces,ali sta je istina-istina je.Necemoze da se precutkuje istina zato sto se nekome ko nepozna istinu ili nece da je pozna ona nesvidja i zbog toga se lose oseca.
Uostalom,hriscanski stav je jasan:mrzi i osudjuj zlo,a ne onoga ko to zlo cini nego njega voli jer ti je brat iako je zabludeo.

dzerod
23.03.2005., 14:35
Nema coveka bez greha.
Stvar je u tome hoces li se ti okrenuti Hristosu i ici za njim ili ici "za pomislima srca svoga" ili,najgora varijanta,otvoreno za satanom.

Gwydion
23.03.2005., 14:41
Satana ne postoji. Satanu su izmislili kako bi plasili narod. Ja ne idem ni za kim i niko mi ne treba. Ja cu ti ponoviti da se Crkva pokazala kao generator zla i da tu nikakav Satana nije potreban. Toliko o tome!

Nema coveka bez greha.
Stvar je u tome hoces li se ti okrenuti Hristosu i ici za njim ili ici "za pomislima srca svoga" ili,najgora varijanta,otvoreno za satanom.

namirhA
23.03.2005., 14:50
Nema coveka bez greha.

A kako se to okreces hristosu? Ne okreces