Vidi punu verziju : Meskalin(pejotl)
Jel zna neko gde moze da se nadje?
Margott
05.01.2005., 23:36
...zavisi ko pita, 'koman il' bashtovan...
:twisted:
chemical ali
05.01.2005., 23:40
Najviše u meksičkim pustinjama. A što pitaš?
Pa mislim dal moze kod nas.Citao sam knjizicu Vrata raja/percepcije Oldosa Hakslija a i interesuju me te stvarcice...
...zavisi ko pita, 'koman il' bashtovan...
:twisted:
Ma sta god treba ako mi kazes gde?
jagodica
06.01.2005., 01:54
a shto bastovan to je biljka??
i shta kaze u knjizi
ali da li si ti jak da se ne navucesh i to :III
i shta kaze u knjizi
Pa neka poenta je da ta droga nije stetna,da ne izaziva ni psihicku ni fizicku zavisnost.Koristili su je Indijanci citavog svog zivotnog veka.Meskalin menja percepciju na nekoliko sati i ti u tim trenucima,ako je verovati autoru,vidis svet neverovatne lepote.Navedene su i studije u kojima je proucavan meskalin.
Margott
06.01.2005., 13:51
da, s tim shto bi u pochetku trebalo da imash "vodicha" kroz ta putovanja inache pucash k'o lajsna... u takvim iskustvima bi trebalo neko, iskusan na tom polju, da bude pored tebe, jer "instant" shirenje svesti nije ni malo bezopasno za psihu... navlachenje je malo dete u odnosu na to shta mozesh da dozivish ako nisi temeljno upucen..
Jel zna neko gde moze da se nadje?
Tu imas zive biljke i semenke pa biraj.Mozes da narucis kreditnom karticom ili da im posaljes pare.Kad si vec tamo probaj pecurkice.Veoma su zanimljive.
http://amazing-nature.com/cacti.htm#pey
Julian_Duranona
06.01.2005., 15:51
da, s tim shto bi u pochetku trebalo da imash "vodicha" kroz ta putovanja inache pucash k'o lajsna... u takvim iskustvima bi trebalo neko, iskusan na tom polju, da bude pored tebe, jer "instant" shirenje svesti nije ni malo bezopasno za psihu... navlachenje je malo dete u odnosu na to shta mozesh da dozivish ako nisi temeljno upucen..
Hektora za vodica! Covek se nudi vec duze vreme...
Margott
06.01.2005., 17:30
hahahahah... za vodicha,a... ja bi u tom sluchaju ostala na experimentisanju sa mahunama pasulja...
i shta kaze u knjizi
Pa neka poenta je da ta droga nije stetna,da ne izaziva ni psihicku ni fizicku zavisnost.Koristili su je Indijanci citavog svog zivotnog veka.Meskalin menja percepciju na nekoliko sati i ti u tim trenucima,ako je verovati autoru,vidis svet neverovatne lepote.Navedene su i studije u kojima je proucavan meskalin.
da poenta je u tome što to ne škodi možda Indijancima...
obrni priču pa pričaj Indijancima o bezazlenom alkoholu...jel znaš šta im radi?
Julian_Duranona
06.01.2005., 22:52
Das im "vatrenu vodu" i onda vide - "gvozdene konje"!
Jel' to?
i to!
ma navučeni su na alkohol najžešće...
Julian_Duranona
06.01.2005., 23:24
Vidi.. Posto smo se vec dokacili price o meskalinu...
Oni se ne navlace na njega, jer on za njih nije droga. Ne posmatraju ga tako i ne koriste ga u svrhe, u koje bi ga belci koristili... Dakle, rade to vrlo retko i to prilikom obreda.
U suprotnom, imao bi isti uticaj na njih, kao na bilo koga drugog...
bingo!
naravno..
a onda neko ispriča pričicu o neškodljivoj drogi...mislim OK ali treba reći sve...
mada ima onih koji se navuku na drogu
npr. Janomame u Amazoniji, oni uduvavaju jedan drugom biljni prah u nos...drogu ne koriste često (inače su veoma upečatljivi opisi fizičke reakcije na drogu...) ali neki su navučeni na to...i propadaju u društvu,u svakom smislu...
bingo!
naravno..
a onda neko ispriča pričicu o neškodljivoj drogi...mislim OK ali treba reći sve...
npr. Janomame u Amazoniji, oni uduvavaju jedan drugom biljni prah u nos...drogu ne koriste često (inače su veoma upečatljivi opisi fizičke reakcije na drogu...) ali neki su navučeni na to...i propadaju u društvu,u svakom smislu...
***!
a otkud znate vi to sve? :shock:
bingo!
naravno..
***!
bem mu miša valjda je nešto ostalo u ovoj glavi...
to smo studirali.
bingo!
naravno..
***!
bem mu miša valjda je nešto ostalo u ovoj glavi...
to smo studirali.
:shock: a na kom faksu se to studira :?:
:oops: ***, nemam pojma :wink:
etnoligija i antropologija
Filozof. fax u Bg
etnoligija i antropologija
Filozof. fax u Bg
gigo... :wink:
ili da kazem..gdjo.atropologistice?
gdjo.atropolog?
gdjo.etnolog?
kako to ozbiljno zvuci :lol:
Julian_Duranona
07.01.2005., 01:29
Gigo, jel' ti to sebi persiras?
Ja nisam antropolog... Mozda si to pomislila, jer sam sacekivao brucoskinje ispred faksa?
Ja nisam antropolog... Mozda si to pomislila, jer sam sacekivao brucoskinje ispred faksa? :lol: :lol: :lol: ma flipnula sam Juliane
još malo pa ću se svađati ulicom sama sa sobom :)
O Sindi nemoj molim te...ja sam samo gigule...meni dosta!
Ja nisam antropolog... Mozda si to pomislila, jer sam sacekivao brucoskinje ispred faksa?
STA SE TI BUNIS!
ajd lepo kazi sta si , pa da i tebi dodelim titulu..krenulo me! :wink:
Julian_Duranona
07.01.2005., 01:37
:lol: :lol: :lol: ma flipnula sam Juliane
To znaci da:
1. Ili imas polovan auto...
2. Ili zidas kucu...
3. ... zaboravio sam, sta je pod 3...
Julian_Duranona
07.01.2005., 01:39
Nemam uzu struku...
Sve znam, samo ne znam da pravim musku decu.
:lol: :lol: :lol: ma flipnula sam Juliane
To znaci da:
1. Ili imas polovan auto...
2. Ili zidas kucu...
3. ... zaboravio sam, sta je pod 3...
pod tri je ili si domaćica koja po je po ceo dan na forumu...he he
ovo je kao samokritika...
Julian_Duranona
07.01.2005., 01:50
Hehehe... domacica, koja gaji "domacicu"...
Hehehe... domacica, koja gaji "domacicu"...
he he niko to neće...fina ova omladina...
ako mislimo na isto (???)
Nemam uzu struku...
Sve znam, samo ne znam da pravim musku decu.
musku decu imam 8)
a jel znas da smislis posao da zaradjujem 35000 mesecno, mislim ako sve znas :wink:
Julian_Duranona
07.01.2005., 02:06
Znam! Ali ne znam da smislim posao, koji ces malo raditi, a mnogo zaradjivati.
Znam! Ali ne znam da smislim posao, koji ces malo raditi, a mnogo zaradjivati.
e bre...ko je rekao da zelim malo da radim? Da radim mnogo, i da zaradim mnogo...provokator :evil:
Julian_Duranona
07.01.2005., 02:18
Sad sam ja provokator... Pa kakvo je bilo tvoje pitanje?
Sad sam ja provokator... Pa kakvo je bilo tvoje pitanje?
kakvo?
Julian_Duranona
07.01.2005., 02:24
Vala bas...
'Ajd, da ne licimo na Steffana i sibirsku...
e drugari na čemu ste?
mislim tema je o kaktusu koji proširuje vidike :lol: :wink: :P
e šalim se...nema ljutiš
super ste...
e drugari na čemu ste?
mislim tema je o kaktusu koji proširuje vidike :lol: :wink: :P
e šalim se...nema ljutiš
super ste...
meni je pao mrak na oci 8)
Margott
07.01.2005., 03:56
majku mu... je li julijane, zamalo da kazem jurijane... svashta... shta si ti u horoskopu?
limunada
07.01.2005., 09:38
Pa mislim dal moze kod nas.Citao sam knjizicu Vrata raja/percepcije Oldosa Hakslija a i interesuju me te stvarcice...
A ja sam pomislila da si citao "Ucenje Don Huana" od K.Kastanede... :) Koja je to procedura tamo,mislim da ne bi mogao da nabavis samo s kreditnim karticama... :roll: :wink:
Vidim i da si ti proucila literaturu :evil: No u pravu si.Haksli opisuje kako je moguce pod uticajem te droge umesto kroz vrata raja proci kroz vrata pakla(npr. ako si u tom trenutku depresivan).Ova knjiga je vrlo intrigantna a Haksli pokusava da objasni i uzrok sizofrenije...Ma obavezno je uzmite iz biblioteke i procitajte bez nekih vecih ambicija vrlo je zanimljiva.
Vidi.. Posto smo se vec dokacili price o meskalinu...
Oni se ne navlace na njega, jer on za njih nije droga. Ne posmatraju ga tako i ne koriste ga u svrhe, u koje bi ga belci koristili... Dakle, rade to vrlo retko i to prilikom obreda.
U suprotnom, imao bi isti uticaj na njih, kao na bilo koga drugog...
Rade to na svakih nekoliko meseci,a to i Haksli preporucuje.Naravno,i ja sam mislio na takvo koriscenje nikako na drogiranje.
Julian_Duranona
07.01.2005., 16:21
majku mu... je li julijane, zamalo da kazem jurijane... svashta... shta si ti u horoskopu?
Posto smo vec na ovoj temi - puma.
Hehehe... ovo nema veze sa tobom, ali pitanje ti je odlicno! Moracu da ga iskoristim, kao odgovor na jednu temu u LJ&S...
Margott
07.01.2005., 18:28
pa dobro iskoristi, al odgovori ovde..
Julian_Duranona
07.01.2005., 18:33
Puma!!!
Napisao sam...
Margott
07.01.2005., 18:47
ok..
begunac
09.01.2005., 11:35
Sta ce vam prosirenje svesti..?
...da samo znate,kako je lepo biti glup....!!! :wink:
Sta ce vam prosirenje svesti..?
...da samo znate,kako je lepo biti glup....!!! :wink:
:lol: :lol:
aha blaženo, znam :lol:
jagodica
14.01.2005., 02:44
aaa pa shta ti se desi
i kao fora ne navuces se ha
moram da sredim neke narkose pa cu da uzmem super-stimulans
LAZY 24
17.02.2005., 22:34
PITAJ KARLOSA KASTANEDU :)
Psihopata
13.07.2008., 17:11
Trichocereus peruvianus, T.pachanoi aka Peruvian torch, L.williamsii aka peyote (pejotl), Salvia Divinorum aka pastorala (zalfija). Imam od svake biljke po nekoliko primeraka, pisite na pp. Samo za kolekcionare.