Vidi punu verziju : Zashto da kupujem od Turaka, i zashto da im prodajem svoje?
Bullitt13
20.12.2004., 13:58
Pa ljudi boziji iako je sve to jeftinije i retko gde se tako neshto moze naci razmislite prvo dobro na shta bi posle sve te pare posle mogle da odu, gde ih oni ulazu! Zashto ovaj narod srpski mora da po ko zna koji put opet sam sebi kopa grob!
Donose zlato i ostale djindjuve iz Turske, a mi se ko ovce utrkujemo ko ce pre da razgrabi! Em shto je ta roba neocarinjena, shto znachi da kradu od same Srbije i nenormalno se bogate, dok ti Srbine rintaj i dirinchi da nashtekash samo ono shto Dinkic i drugi smradovi traze, em je to bre njesra neopevano i nema toga shto mi naravno ne mozemo bolje da napravimo!
Takodje ne dozvolite da se prodaju kuce i imanja na tzv.''Sandzaku'', jer ne kupuju ih samo poturice vec i pravi cistokrvni Turci iz Turske, u shta sam se sam uverio dok sam letos boravio u Prijepolju i Novoj Varoshi, u nadi da ce i to jednom biti separatizovano od Srbije, jer takve lepote nema nigde na svetu!!!
Chuvajmo svoje, jer ko ce ako mi necemo!
Neznam sta si puko ali koliko sam ja videos vojim ocima autobusi koji prevoze svercere u Tursku su puni srba iz cele srbije i samo mali broj to jest manjina su boslnjaci. Tako da ako je tebi krvo sto si smotan i neumes da sednes na utobus i kao svaki havjezan covek zapocnes biznis nemoj kriviti Tursku. A to sto robu ne carinuju ni tu ti nista nisu krivi Turci vec opet ovi gore spomenuti sverceri iz Srbije koji tu robu prenose bez placanja poreza. A i ja sam za to da se roba kupuje od svojih pa opet odem kod Kineza pa nakupujem duplo vise za manje para nego kod nasih. Sta ces kad zivimo u propaloj drzavi gde svaki dan cekamo da lipsemo od gladi jer je ekonomska kriza nepodnosljiva. Bolje ti je gledaj kako da prezivis da skrpis kraj sa krajem nego sto pozivas narod na bojkot i mrznju. U ovakvim situacijama moramo da pomazemo jedni drugima jer nas nacionalizam nece nahraniti (mozes biti Srbin nad Srbima i propagirat nacionalizam koliko hoces ali ako ti je stomak prazan to ti ga nece napuniti). Selam i cuvja se!!!!
Bullitt13
29.12.2004., 16:18
Ima tu neke istine, a zbog toga sam i napisao ovaj apel! Jer ti Srbi koje pominjesh i sam, rade iskljuchivo protiv sebe i svog naroda. Zato to treba i sprechiti! Shto se tiche srpskog nacionalizma to svima volim da objasnim jer 90% ljudi na sveti mesha nacizam i nacionalizam koji su dva potpuno razlichita pojma! Nacizam je tip narcisoidnosti prema sposobnosti svoga naroda i mrznje i zavisti prema sposobnostima drugih naroda i rasa, dok je naionalizam ljubav i poshtovanje prema svom narodu, a ta ljubav naravno nije iskljuchiva jer ja ako volim svoj narod najvishe ne znachi da druge narode mrzim, kao shto ako voliim svoju decu najvishe to ne znachi da drugu decu mrzim! jel tako?
Ima tu neke istine, a zbog toga sam i napisao ovaj apel! Jer ti Srbi koje pominjesh i sam, rade iskljuchivo protiv sebe i svog naroda. Zato to treba i sprechiti! Shto se tiche srpskog nacionalizma to svima volim da objasnim jer 90% ljudi na sveti mesha nacizam i nacionalizam koji su dva potpuno razlichita pojma! Nacizam je tip narcisoidnosti prema sposobnosti svoga naroda i mrznje i zavisti prema sposobnostima drugih naroda i rasa, dok je naionalizam ljubav i poshtovanje prema svom narodu, a ta ljubav naravno nije iskljuchiva jer ja ako volim svoj narod najvishe ne znachi da druge narode mrzim, kao shto ako voliim svoju decu najvishe to ne znachi da drugu decu mrzim! jel tako?
bravo mali
koji si broj u dnevniku da ti odma zakljucim 5
To je jedna od definicija ali ne zboravi da se nacionalizam moze da ima jos nek znacenja, nacionalizam moze da bude politicka ideologija ili ideal koji tvrdi da nacije treba da imaju svoje
sopstvene drzave (ili samoupravu); to moze da bude verovanje da je svet podeljen u nacije i da je ova podela i pravilna i prirodna; to moze da
bude kao sto ti kazes ljubav prema svojoj naciji, i najzad, moze da bude verovanje da svoja nacija treba da bude iznad svih drugih e ovo je tvoja greska. Pogledi na nacionalizam se svode na sledeca verovanja: u naciju-drzavu,u samoupravu, u nacionalni identitet, u nacionalnu dobrobit, i u
nacionalnu superiornost (odnosi se na tvoj nacionalizam). Posto ova i druga verovanja nisu forme
ponasanja, pojedinci i grupe mogu pukusati da ih prevedu u realnost pa posle sta dobijemo dobijemo II svetski rat dobijemo rat u Bosni na Kosovu itd...
Bullitt13
31.12.2004., 09:47
Рат није увек решење статусног проблема неке нације, то су те сигурно твоји научили јер се тренутно Србији не пише добро па и не постоји залуд она докједном не смркне другом не сване! Код национализма је све јасно у ономе што сам рекао зато не филозофирај и не измишљај топлуводу, поново правиш грешку и мешаш га са нацизмом!
Mala_ ptica
03.01.2005., 23:52
Pa ljudi boziji iako je sve to jeftinije i retko gde se tako neshto moze naci razmislite prvo dobro na shta bi posle sve te pare posle mogle da odu, gde ih oni ulazu! Zashto ovaj narod srpski mora da po ko zna koji put opet sam sebi kopa grob!
Donose zlato i ostale djindjuve iz Turske, a mi se ko ovce utrkujemo ko ce pre da razgrabi! Em shto je ta roba neocarinjena, shto znachi da kradu od same Srbije i nenormalno se bogate, dok ti Srbine rintaj i dirinchi da nashtekash samo ono shto Dinkic i drugi smradovi traze, em je to bre njesra neopevano i nema toga shto mi naravno ne mozemo bolje da napravimo!Takodje ne dozvolite da se prodaju kuce i imanja na tzv.''Sandzaku'', jer ne kupuju ih samo poturice vec i pravi cistokrvni Turci iz Turske, u shta sam se sam uverio dok sam letos boravio u Prijepolju i Novoj Varoshi, u nadi da ce i to jednom biti separatizovano od Srbije, jer takve lepote nema nigde na svetu!!!
Chuvajmo svoje, jer ko ce ako mi necemo!
Pa shto ne napravite?!? Nego samo plujete po drugima koji umeju bolje od vas? Turcima svaka chast koliko su napredovali!!! Ali oni RADE a ne pametuju o svemu po ceo dan i ne misle da ih ceo svet mrzi!!!
Mala_ ptica
03.01.2005., 23:55
Neznam sta si puko ali koliko sam ja videos vojim ocima autobusi koji prevoze svercere u Tursku su puni srba iz cele srbije i samo mali broj to jest manjina su boslnjaci. Tako da ako je tebi krvo sto si smotan i neumes da sednes na utobus i kao svaki havjezan covek zapocnes biznis nemoj kriviti Tursku. A to sto robu ne carinuju ni tu ti nista nisu krivi Turci vec opet ovi gore spomenuti sverceri iz Srbije koji tu robu prenose bez placanja poreza. A i ja sam za to da se roba kupuje od svojih pa opet odem kod Kineza pa nakupujem duplo vise za manje para nego kod nasih. Sta ces kad zivimo u propaloj drzavi gde svaki dan cekamo da lipsemo od gladi jer je ekonomska kriza nepodnosljiva. Bolje ti je gledaj kako da prezivis da skrpis kraj sa krajem nego sto pozivas narod na bojkot i mrznju. U ovakvim situacijama moramo da pomazemo jedni drugima jer nas nacionalizam nece nahraniti (mozes biti Srbin nad Srbima i propagirat nacionalizam koliko hoces ali ako ti je stomak prazan to ti ga nece napuniti). Selam i cuvja se!!!!
Upravo tako!!! Ali ne,njima je nacionalizam iznad svega!!! Bila je i "faza sa korenjem...",ne znash ti...
eric123
24.06.2005., 05:02
sto prica da je nacionalista i voli svoj narod
pa zar i mi pazarci nismo tvoj narod?
pa sta ako verujemo u drugu veru?
i mi smo srbi ali verujemo u Alaha
vera nema nikakve veze sa nacijom
batalite tu seljacku misao vise
**case-problem**SONY
09.12.2005., 16:11
Nije bitno dal si musliman,katolik.......dal ti se prezime završava na ić ili ne.........bitno je ono šta nosiš u srcu.....šta osećaš prema Srbiji....ako hoćeš da joj pomogneš, da položiš život za nju.....onda ništa drugo nije bitno
Srbomrz
23.12.2005., 18:49
Kupuj kod kosooke brace sa dalekog Istoka.
Oni uredno placaju poreske dazbine i sve sto zarade ulazu u razvoj kineske pokrajine SERBIE.............