PDA

Vidi punu verziju : film-da li je bas tako bilo u originalu

gilelo
09.12.2004., 14:02
Svi se secamo/nadam se/filma Noz.U toj ekranizaciji romana Vuka Draskovica na kraju filma gine i Sikter efendija.Svako ko je procitao ovaj roman zna da je on ostao ziv,cak se i pojavljuje u Draskovicevom romanu Ruski konzul.Nije mi jasno zbog cega reditelj je ovako postupio.
Takodje ko je gledao film Troja/a procitao roman/zna da Ahil posto je ubio Hektora odvlaci njegovo telo i posle toga ga raskomada.Zbog toga ga po predanju kaznise bogovi.U filmu Ahil Hektorovo telo daje njegovom ocu.Sta je sa ovim hteo reditelj nije mi jasno.Verovatno da Bred Pita koji je ovom ulogom trebao biti negativac dodvori zenskom delu publike.Zamislite Bred Pit-negativac :wink: .

Tinar
11.12.2004., 02:46
Ovo za Vuka ne znam, ali ovo za Troju- choveche, to je Holivud i komercijala. Lepshe se uklapa!!!

kocicm
11.12.2004., 22:56
Koliko se ja secam, i u knjizi je vratio telo Hektorovom ocu, a posvadjao se oko nekog drugog razloga (po knjizi)

banegad
12.12.2004., 03:22
u knjizi alija ostaje sa ribom, a ima jos trista stvari. iskren da budem ne mogu da se setim. ali znam da sam prvo gledao film pa onda procitao knjigu i primetio da nije baas sve isto

modran.com
15.02.2008., 23:54
Ovo za Vuka ne znam, ali ovo za Troju- choveche, to je Holivud i komercijala. Lepshe se uklapa!!!
Pa isto ti je to samo što je ovde u pitanju glupavi balkanski nacionalni interes a ne umjetnička sloboda da se nešto stvori i pokaže.:cry:

-Air Stefan-
16.02.2008., 10:12
Ahil je vratio Hektorovo telo Prijamu! U to sam siguran, jer smo prije par dana kao lektiru obradjivali Ilijadu... :lol:

sarabubasara
16.02.2008., 13:31
Troja je uzas od filma.