PDA

Vidi punu verziju : Da li se plasite Boga ?

sidro
08.12.2004., 10:21
Kada cinite stvari koje ne biste smeli ciniti, da li se plasite Bozije kazne ???

08.12.2004., 13:11
da, ali hej, malo adrenalina:)

Margott
08.12.2004., 14:01
Kada cinite stvari koje ne biste smeli ciniti, da li se plasite Bozije kazne ???

ako ih chinim, onda treba da ih chinim, i hocu da ih chinim... ako ih ne chinim, onda ne treba da ih chinim, i , jasno je, shto bi ih chinila?... ali sam ja ta koja odredjuje shta treba i shta ne, jer ja cu se radovati svom uspehu, ne uspehu nekog boga, i ja cu snositi posledice svog nerazmishljanja, a nece mi bog biti kriv, ili ideja da je on tako hteo...svashta...

gost70
08.12.2004., 14:01
Vise ne, izgleda je zauzat pa gleda na drugu stranu

greenmoon
08.12.2004., 20:20
KOG BOGA :?:

jagodica
09.12.2004., 03:19
bozhe pomozi :?

wild_child
09.12.2004., 07:58
Ne.....

MUDRICA
09.12.2004., 18:59

Sigurno vecina ljudi koji veruju u Boga, istovremeno imaju ogroman strah prema njemu...
...mislim da je to suludo, ali je toliko ukorenjeno da je jako tesko, prakticno nemoguce promeniti bilo sta u tom smislu.
Sve je u coveku.
"Sutra ces proziveti posledice odluka koje donosis danas."

Mare
09.12.2004., 20:44
Kako neko može da se plaši nekoga ko ne postoji?

MUDRICA
10.12.2004., 09:28
Kako neko može da se plaši nekoga ko ne postoji?

pa plase ga se oni koje u njega veruju, vecina. :roll:

jomini
01.01.2005., 00:36
Moram nešto da podelim s vama,... BOG NE POSTOJI!

chemical ali
01.01.2005., 18:33
Wow...
Ti si moj idol...
Mogu li od sada, tebe obožavati...? Ako ne mogu, preporuči mi nekoga, molim te!

MirjanaZ
01.01.2005., 18:42
nije me strah boga vec samo svoje savesti ukoliko nisam sigurna u to sto radim!pa da potrebno je verovati u njega da bih mogla uopste da ga se plasim!a dok sam verovala nisam toliko razmisljala kroz strah,vise kroz postovanje!

jomini
04.01.2005., 01:14
Wow...
Ti si moj idol...
Mogu li od sada, tebe obožavati...? Ako ne mogu, preporuči mi nekoga, molim te!
Nema potrebe. Nego, ti stvarno verujes u bajke. Pa obozavaj onda Pepeljugu, Snezanu, tri praseta,...

chemical ali
04.01.2005., 01:30
Nema potrebe. Nego, ti stvarno verujes u bajke. Pa obozavaj onda Pepeljugu, Snezanu, tri praseta,...
Wow...
Ne samo da si produhovljen/a, nego i duhovit/a...
Ipak ću tebe obožavati!

drea
05.01.2005., 19:36

Ne jer on ne postoji!

Truman
05.01.2005., 23:48
Ja mislim da mi ljudi nismo svesni dosta stvari koje cinimo a da moze biti pogresno.Mislim da nije lose samo ubiti coveka ima tu i stvari koje nisu tako ocigledne.

pumma
10.02.2005., 01:59
Eeee, mnogo ste mi vi pametni.Pa ako ne verujete u Boga koja nada vas onda u životu uopšte održava???Samo se zapitajte jednu stvar:zbog čega uopšte živite???Jer opet, Bog je taj koji nas je stvorio(sa nekim ciljem, naravno), a to što čovek pokušava da izvrne istinu pa lupa kako smo nastali od majmuna(gluplju stvar u životu nisam čuo)...Sramota je samo za jednu Srbiju, koja ima tako dugu istoriju i toliko svetaca, a da danas ima toliko nevernika.Ne kažem ja da treba da idete u crkvu-to nije oličenje vere, to ja samo institucija jedne savremene države, nego imajte bar neki tračak nade koji će vas odvesti na pravi put(jer smatram da je čovek mnogo skrenuo s puta).Mislim, svako će ipak saznati svoju svrhu na sudnji dan-da li si živeo uzalud ili je ipak bio neki cilj...E pa tako-prijatan vam život :wink:

oxi
10.02.2005., 10:09
ako mogu da primetim!

ovde se uglavnom javljaju ljoodee koji ne veruju u Boga!

Ahriman
10.02.2005., 13:33
Pumma, i ti sudis?! Zanimljivi ste vi, vernici.

jomini
11.02.2005., 01:57
Eeee, mnogo ste mi vi pametni.Pa ako ne verujete u Boga koja nada vas onda u životu uopšte održava???Samo se zapitajte jednu stvar:zbog čega uopšte živite???Jer opet, Bog je taj koji nas je stvorio(sa nekim ciljem, naravno), a to što čovek pokušava da izvrne istinu pa lupa kako smo nastali od majmuna(gluplju stvar u životu nisam čuo)...Sramota je samo za jednu Srbiju, koja ima tako dugu istoriju i toliko svetaca, a da danas ima toliko nevernika.Ne kažem ja da treba da idete u crkvu-to nije oličenje vere, to ja samo institucija jedne savremene države, nego imajte bar neki tračak nade koji će vas odvesti na pravi put(jer smatram da je čovek mnogo skrenuo s puta).Mislim, svako će ipak saznati svoju svrhu na sudnji dan-da li si živeo uzalud ili je ipak bio neki cilj...E pa tako-prijatan vam život :wink:
Jujujuju!! A na čemu si ti?

SICILY
13.02.2005., 06:23

Ako i uradim bas nesto sto nije po Bibliji ili Jevandjelju, tesim se time da Bog zna moje motive za to...Bog sve vidi, Bog sve zna.... Bog oprasta!!
Tesim se.... :oops:

jomini
15.02.2005., 02:49

Ako i uradim bas nesto sto nije po Bibliji ili Jevandjelju, tesim se time da Bog zna moje motive za to...Bog sve vidi, Bog sve zna.... Bog oprasta!!
Tesim se.... :oops:
:?: :?: :?: :?: :!: :?: :shock:

dobardan
19.02.2005., 21:53
Eskim - Da nisam znao za boga i greh..da li bih išao u pakao?

Pop - Ne, naš bog je milosrdan i on ne kažnjava one koji ne znaju za njega..

Eskim - Pa zašto si mi onda rekao ?

gupika
20.02.2005., 00:03
Bog nije sredstvo zastrasivanja,i nije taj koga se treba plasiti.Bog oprasta.Treba se plasiti drugih stvari, pre svega savesti, posledica, kazne...."Svaki naredni dan je nagrada ili kazna za ono sto smo danas uradili."

domina
22.02.2005., 10:55
Ja sam bila jedno vreme verski fanatik a sad vise ne. Imala sam srtahopostovanje pred njim,uvek sam razmisljala kad nesto radim da li mu se to dopada ili ne i sl. Danas verujem u nekog nerazumljivog Boga.Zivot me je naucio da nikad ne treba biti 100% siguran u bilo sta i ne treba nikog osudjivati sta god verovao. Mislim da Bog treba biti malo jasniji po pitanju komunikacije sa nama ako ga ima.
Ali ne treba se plasiti Boga vec ljudi koji su tu da ti sude i gledaju tudja posla.

greenmoon
23.02.2005., 18:42
i opet pitam;koga Boga,onog sto slave hriscani,ili onog katolickog,ili onog muslimanskog,ili onih Indijanskih bogova,ili indijskih ili onog istinskog?

Mare
23.02.2005., 22:34
Zbunjen sam...

producnenad
25.02.2005., 23:31
:cry: `BOZE OPROSTI IM JER NEZNAJU STA RADE`[MISLE, KAZU,(NE)VERUJU, ...][color=brown]

Gwydion
25.02.2005., 23:34
Zasto bih se plasio samoga sebe?

Tipkaros
28.02.2005., 09:13
Ako verujes u boga - plasi ga se jer treba da ga se plasis, moze da ti naskodi ako nisi dobar.
Ako ne verujes u boga - kuliraj jer te zabole za sve!

Zanimljiv je jedan aspekt ljudske psihe koji mi sad pade na pamet: Nista nije savrseno, tako da su ljudi imali potrebu da izmisle nesto savrseno kako bi im svet imao smisla. Izmislili su boga i rekli da je savrsen. Ako bi se slucajno nekada dokazalo da bog zaista postoji, ljudi bi ga proucavali i proucavali i proucavali sve dok ne bi naisli na neku manu jer kao sto rekoh, nista nije savrseno. Cim bi pronasli neku manu, izmislili bi nesto drugo u sta da veruju...

Roxy
13.03.2005., 09:57
OK,poštujem vaše stavove ali to znači da ste vi
MAJMUNOLIKI :lol: :lol: :lol:

Dita
13.03.2005., 16:09
mi smo ista vrsta,pa ako smo mi majmunoliki,onda si it i,samo sto ti to ne shvatas.
A nije los taj hriscanski Bog,vec je vecina Hriscana losa,pa ga blate.Znam gomilu ljudi koji "veruju" u Boga,nose krst oko vrata,pricaju sve sto misle da bi trebalo,a o hriscanstvu ja znam vise od njih!!!Culi su za Bibliju i "procitali je",ali eto "zaboravili" sve sto pise.. :lol:
Sekte bar znaju u koga i u sta veruju..
U srednjem veku Rimokatolicka Crkva je cinila strasne zlocine.Proglasili su "lov na vestice",torturisali i spaljivali svaku zenu,optuzenu da je vestica.Boli su ih iglama,jer su mislili da nece ostetiti bol,tamo gde ih je djavo dirao.Na kraju su ih mucki spaljivali..a vecina njih nisu bile vestice..a sam Vatikan je prebogat!!!
Pa ,ko je tu satanista..?1994.,jedna zena je u Bosni spaljena,jer je optuzena da je vestica!Pa,koja je onda razlika izmedju satanista i "hriscana"?Hriscansto se pojavilo u Rimu,kao vera siromasnih,potlacenih,nesrecnih..a u sta se pretvorilo..? :( Sve zbog novca..a Hriscani i dalje veruju u svoju "bezgresnu" veru.
Satanisti su zli,poremeceni ljudi,koji surovo ubijaju istu vrstu(a nemaju NIKAKVOG prava),a pogledajte kakve su zlocine pravili Hriscani..?Proterivali su svakog ,ko nije njihove religije.. :x Kako onda ja da budem Hriscanka,kad sam vegeterijanac godinama,nikad ne bih nikom ucinila nista zlo,obozavam zivotinje i ljude.Nikad ne bih namerno povredila drugu osobu.Zato ne mogu da budem Hriscanka,isto kao sto ne mogu da budem satanistkinja!
A ko je ona ... :shock: ... sto je rekla "Boze pomozi" na pitanje "A u kog Boga",ocigledno jos jedna neznalica,koja je "hriscanka",a pojma o svojoj veri nema.Misli da je to cini dobrom osobom..
Ja sam iste vere,kao i svi Hriscani,kabalisti,vestice,Jevreji...koji veruju u dobro.Nije vazno u kog Boga verujemo..vec u principe..

Gwydion
13.03.2005., 23:30
Nije spaljena u Bosni, nego je Dragojla spaljena u Srbiji. Zivu su je kuvali i sekli nozevima pravoslavci. Toliko o tome!

mi smo ista vrsta,pa ako smo mi majmunoliki,onda si it i,samo sto ti to ne shvatas.
A nije los taj hriscanski Bog,vec je vecina Hriscana losa,pa ga blate.Znam gomilu ljudi koji "veruju" u Boga,nose krst oko vrata,pricaju sve sto misle da bi trebalo,a o hriscanstvu ja znam vise od njih!!!Culi su za Bibliju i "procitali je",ali eto "zaboravili" sve sto pise.. :lol:
U srednjem veku Rimokatolicka Crkva je cinila strasne zlocine.Proglasili su "lov na vestice",torturisali i spaljivali svaku zenu,optuzenu da je vestica.Boli su ih iglama,jer su mislili da nece ostetiti bol,tamo gde ih je djavo dirao.Na kraju su ih mucki spaljivali..a vecina njih nisu bile vestice..a sam Vatikan je prebogat!!!
Pa ,ko je tu satanista..?1994.,jedna zena je u Bosni spaljena,jer je optuzena da je vestica!Pa,koja je onda razlika izmedju satanista i "hriscana"?Hriscansto se pojavilo u Rimu,kao vera siromasnih,potlacenih,nesrecnih..a u sta se pretvorilo..? :( Sve zbog novca..a Hriscani i dalje veruju u svoju "bezgresnu" veru.
Satanisti su zli,poremeceni ljudi,koji surovo ubijaju istu vrstu(a nemaju NIKAKVOG prava),a pogledajte kakve su zlocine pravili Hriscani..?Proterivali su svakog ,ko nije njihove religije.. :x Kako onda ja da budem Hriscanka,kad sam vegeterijanac godinama,nikad ne bih nikom ucinila nista zlo,obozavam zivotinje i ljude.Nikad ne bih namerno povredila drugu osobu.Zato ne mogu da budem Hriscanka,isto kao sto ne mogu da budem satanistkinja!
A ko je ona ... :shock: ... sto je rekla "Boze pomozi" na pitanje "A u kog Boga",ocigledno jos jedna neznalica,koja je "hriscanka",a pojma o svojoj veri nema.Misli da je to cini dobrom osobom..
Ja sam iste vere,kao i svi Hriscani,kabalisti,vestice,Jevreji...koji veruju u dobro.Nije vazno u kog Boga verujemo..vec u principe..

Roxy
14.03.2005., 08:38
A Hrišćanstvo niti pod razno nije nastalo niti u Rimu niti su ga sačinjavali samo siromašni.
A ti toliko o svemu tome neuko lupaš da bi svako dalje komentarisanje bilo mlačenje prazne slame.
možda ti je bolje da se prebaciš na POZNANSTVA

Xponat
14.03.2005., 18:13
Od postojanja nechega na nebu ne zavisi to da li cu imati nadu u zhivotu ili ne.
Ja zhivim u nadi da cu zaradjivati 2000 EUR mesechno i zhiveti lepo. Neshto protiv? :P
A omiljena stvar mi je kad se pojavi neki biser (u ovu grupu spadaju i nashi veliki mislioci poput Vesne Rivas, Velje Ilica, etc.) i tvrdi kako chovek nije nastao od majmuna iako ne zna nishta ni o biologiji ni o genetici. Jadni biolozi-ceo zhivot su posvetili tome da shvate prelaz iz majmuna u choveka, a moraju da slushaju know-it-all likove kao shto si ti.

P.S. Verujem u vishu silu, ne verujem u Bibliju.

MaranAta
15.03.2005., 18:26
На грешника прво наилази страх од Бога; од тога страха долази покајање; покајању следи нада у милост Божију, а нади следује љубав која се показује у честој молитви и добрим делима. Све ово ви сте преживели или преживљујете. И сами се буните против старога човека у себи и радујете се новом. Буните се, велим, и дижете устанак против греха у себи и у друштву. Због тога је овај наш Покрет назват Духовним устанком. Као што је српско робље дигло устанак против Агарјана, тако и ми, с Божјом помоћи, покрећемо овај Духовни устанак против греха, који трују и умртвљују и појединце и народ.

Епископ Николај (Велимировић)

Gwydion
15.03.2005., 18:58
vidis, ja sam se skroz povukao kada sam nesto uradio. Kada sam shvatio da postoji nesto izvan naseg Univerzuma, prilicno arhaicno i nekompatibilno sa ljudskom rasom, suocio sam se sa uzasom koji je dosao slatkorecivo kroz Bezdan i koji sam mora oda proteram nazad i da zatvorim dveri. Posle toga mogao sam da vidim TO kod nekih drugih ljudi. Mogao sam da vidim zlo. Dobar deo svestenickog klera u sve tri verosipovesti je opsednut zlom. Nikolaj, antisemita i ljubitelj Hitlera koji je i pustio zlo, je na zalost bio jedan od takvih.

На грешника прво наилази страх од Бога; од тога страха долази покајање; покајању следи нада у милост Божију, а нади следује љубав која се показује у честој молитви и добрим делима. Све ово ви сте преживели или преживљујете. И сами се буните против старога човека у себи и радујете се новом. Буните се, велим, и дижете устанак против греха у себи и у друштву. Због тога је овај наш Покрет назват Духовним устанком. Као што је српско робље дигло устанак против Агарјана, тако и ми, с Божјом помоћи, покрећемо овај Духовни устанак против греха, који трују и умртвљују и појединце и народ.

Banshee
15.03.2005., 19:21

da,da...eno sedi gore i samo ceka da zgrasim pa da posalje grom na mene da me sprzi :lol: :lol: :lol:

MaranAta
15.03.2005., 20:30
Видиш... Када човек није упућен у детаље, онда изводи криве закључке. А криви закључци воде човека у заблуду, а из заблуде се лако стоври и грех лажног сведочења. Да си мало боље упућен, знао би да је Николај "волео" Хитлера у време када је овај тек задобио власт у Немачкој и док још није починио никаква злодела, а да је и сам касније преживео логор Дахау. :roll:

vidis, ja sam se skroz povukao kada sam nesto uradio. Kada sam shvatio da postoji nesto izvan naseg Univerzuma, prilicno arhaicno i nekompatibilno sa ljudskom rasom, suocio sam se sa uzasom koji je dosao slatkorecivo kroz Bezdan i koji sam mora oda proteram nazad i da zatvorim dveri. Posle toga mogao sam da vidim TO kod nekih drugih ljudi. Mogao sam da vidim zlo. Dobar deo svestenickog klera u sve tri verosipovesti je opsednut zlom. Nikolaj, antisemita i ljubitelj Hitlera koji je i pustio zlo, je na zalost bio jedan od takvih.

Gwydion
15.03.2005., 21:22
Ma da, svakako? Znas li ti kad je napisana Mein Kampf? Davno pre 1935. kada je on odrzao taj govor. Godinu dana ranije je ubijen Ernest Rohm i mrke kosulje. Nemoj mi reci da Nikolaj nije znao za taj pokolj? Nemoj da idemo dalje ... ili da ti citiram same njegove reci:

"Ipak se mora odati postovanje sadasnjem nemackom vodi koji je kao prost zanatlija i covek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna
anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u XX veku on je dosao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svom narodu onaj najvazniji
posao, koji prilici jedino svetitelju, geniju i heroju. A nama je taj posao svrsio Sveti Sava, prvi medu svetiteljima, prvi medu genijima i prvi medu
herojima u nasoj istoriji."

A sto se tice boravka u logoru tu je bio samo tri meseca i to kao Ehrenhaftling. Imao je hranu kojom su se hranili nemacki oficiri, nije morao da nosi logorasko odelo vec je mogao da nosi mantiju, bio je u posebnom delu logora koji je bio odvojen od ostalih zatvorenika ( u takozvanom pocasnom bunkeru) sa kojima nije imao kontakt, nije morao da ide na rad, nije morao da se sisa i brije sto su ostali zatvorenici morali, dozvoljeno mu je da pise sto drugima nije bilo i logor je napustio nekoliko meseci pre njegovog oslobodjenja sto je bila privilegija izuzetno malog broja Ehrenhaftling-a.
Toliko o tome!

Видиш... Када човек није упућен у детаље, онда изводи криве закључке. А криви закључци воде човека у заблуду, а из заблуде се лако стоври и грех лажног сведочења. Да си мало боље упућен, знао би да је Николај "волео" Хитлера у време када је овај тек задобио власт у Немачкој и док још није починио никаква злодела, а да је и сам касније преживео логор Дахау. :roll:

MaranAta
15.03.2005., 21:30
Имаш ли доказ да је знао за мрачне радње које су се ваљале у позадини? Пошто си ти овде клеветник, изволи поднети дооказе да је знао... :roll:

А што се тиче "хотелског смештаја" који си описао, штета што не можемо тебе да сместимо сада у ту исту позицију, па да те после исто толико времена питамо да ли ти се свидело или не. :wink: А што се тиче писања, ту си слагао, јер је Владика Николај писао на тоалет папиру. Толико о "дозволама" и "привилегијама" у погледу писања. 8)

Ma da, svakako? Znas li ti kad je napisana Mein Kampf? Davno pre 1935. kada je on odrzao taj govor. Godinu dana ranije je ubijen Ernest Rohm i mrke kosulje. Nemoj mi reci da Nikolaj nije znao za taj pokolj? Nemoj da idemo dalje ... ili da ti citiram same njegove reci:

"Ipak se mora odati postovanje sadasnjem nemackom vodi koji je kao prost zanatlija i covek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna
anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u XX veku on je dosao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svom narodu onaj najvazniji
posao, koji prilici jedino svetitelju, geniju i heroju. A nama je taj posao svrsio Sveti Sava, prvi medu svetiteljima, prvi medu genijima i prvi medu

A sto se tice boravka u logoru tu je bio samo tri meseca i to kao Ehrenhaftling. Imao je hranu kojom su se hranili nemacki oficiri, nije morao da nosi logorasko odelo vec je mogao da nosi mantiju, bio je u posebnom delu logora koji je bio odvojen od ostalih zatvorenika ( u takozvanom pocasnom bunkeru) sa kojima nije imao kontakt, nije morao da ide na rad, nije morao da se sisa i brije sto su ostali zatvorenici morali, dozvoljeno mu je da pise sto drugima nije bilo i logor je napustio nekoliko meseci pre njegovog oslobodjenja sto je bila privilegija izuzetno malog broja Ehrenhaftling-a.
Toliko o tome!

Gwydion
15.03.2005., 22:11
Ajde molim te, jedan od najobrazobvanijih srba tog doba da nije znao? Pa cela Evropa je znala za "Noc dugih nozeva", a da on nije znao? Ne budi smesan. pre ce biti da mu je anti-semitizam odgovarao:

""U toku vekova oni koji su raspeli mesiju Gospoda Isusa Sina bozijeg stvorili su od Evrope glavno bojiste protiv Boga, a za davola... Sva moderna
gesla evropska sastavili su Zidi koji su Hrista raspeli: i demokratiju, i strajkove, i socijalizam, i ateizam, i toleranciju svih vera, i pacifizam i
sveopstu revoluciju, i kapitalizam i komunizam. Sve su to izumi Zidova, odnosno oca njihova - davola. I to sve u nameri da Hrista ponize, da Hrista
poniste, i da na presto Hrista stave svoga jevandeoskog mesiju , ne znajuci ni danas da li je to sam Satana, koji je otac njihov i koji ih je zauzdao
svojom uzdom i bicevao ih svojim bicem... Ali je za cudenje da su se Evropejci krsteni miropomazani, potpuno predali Zidovima tako da zidovskom
glavom misle, zidovske programe primaju, zidovsko hristoborstvo usvajaju, i po zidovskom putu hode i zidovskim ciljevima sluze."

Sto se tice logora i uslova u njemu on je bar imao taolet papir. Bolje nemoj da saznas izvor koji sa mcitirao. Ne bi ti se svideo uopste. Ako to osporis osporices nekoga iza koga se zaklanjas i ko je to svojevremeno objavio. Tek da se zna :P

Имаш ли доказ да је знао за мрачне радње које су се ваљале у позадини? Пошто си ти овде клеветник, изволи поднети дооказе да је знао... :roll:

А што се тиче "хотелског смештаја" који си описао, штета што не можемо тебе да сместимо сада у ту исту позицију, па да те после исто толико времена питамо да ли ти се свидело или не. :wink: А што се тиче писања, ту си слагао, јер је Владика Николај писао на тоалет папиру. Толико о "дозволама" и "привилегијама" у погледу писања. 8)

Toliko o tome!

MaranAta
16.03.2005., 16:46
Аха... тако сам и мислио. ДОказе немаш, него је све на нивоу приче "рекла-казала". То је можда довољан ниво за неке кафеиспујуша снаше, али не и за било шта поред њих. :wink:

Dita
16.03.2005., 17:37
Hriscani su najsvirepiji i najokrutniji ljudi!"Lov na vestice",a?Je li vas tome ucila Biblija?Da svirepo ubijate,spaljujete i onda kukate nad satanistima? :twisted:
A i najgluplji,veze vi sa vasom religijom nemate,a ne znate nista ni o drugim religijama.

Gwydion
16.03.2005., 19:18
Mislim da sam bio krajnje direktan i precizan. I mislim da ti nisi imao nista da odgovoris na to pa onda kazes to sto kazes. Los si gari ...

Аха... тако сам и мислио. ДОказе немаш, него је све на нивоу приче "рекла-казала". То је можда довољан ниво за неке кафеиспујуша снаше, али не и за било шта поред њих. :wink:

CIKLON B
17.03.2005., 15:34
ne bojim se nikoga do BOGA

MaranAta
17.03.2005., 20:14
Ово ти називаш "директношћу" и "прецизношћу"?

Ajde molim te, jedan od najobrazobvanijih srba tog doba da nije znao? Pa cela Evropa je znala za "Noc dugih nozeva", a da on nije znao? Ne budi smesan. pre ce biti da mu je anti-semitizam odgovarao:
Најблаже речено, то је неозбиљно. Да имаш доказе да је знао, ти би поднео цитате, референце и остали материјал а не би очекивао да верујемо твојој "логици". Или си заправо још у фази сазревања, па забога... како теби "одрасломе" неко да не верује?!? :lol: :lol: :wink:

Mislim da sam bio krajnje direktan i precizan. I mislim da ti nisi imao nista da odgovoris na to pa onda kazes to sto kazes. Los si gari ...

Roxy
17.03.2005., 21:22

Најблаже речено, то је неозбиљно. Да имаш доказе да је знао, ти би поднео цитате, референце и остали материјал а не би очекивао да верујемо твојој "логици". Или си заправо још у фази сазревања, па забога... како теби "одрасломе" неко да не верује?!? :lol: :lol: :wink:
U kom dijelu svog bića kriješ strah Gospodnji od toliko osuda i mržnje :roll:

Dita
18.03.2005., 22:14
Ja se plasim Paje Patka! :lol:

jomini
20.03.2005., 03:18
I treba da se plašite, zato je i izmišljen!

20.03.2005., 09:33
Izvini, ali to je kao da za 50 godina kazes da npr Dobrica Eric nije znao kakva je bila, npr. Clontovnova politika? Ili da Minimaks nije, npr , znao kakva je Miloseviceva politika jer mozda nije nigde zabelezeno da je nesto rekao? Nikolaj je pricao o Adolfu Hitleru i iz tog njegovog govora se jasno vidi da je dobro bio upoznat sa likom i delom pomenutog sljama. Dakle tesko je pretpostaviti da nije znao sta pise u Mein Kampf i da nije znao za anti-semitizam i da nije znao za Noc dugih nozeva?
Ja recimo nisam cuo da, npr, Nebojsa Covic ne zna za masakr na Trgu nebeskog mira iako ne znam da je ikada dao neku izjavu o tome. Kao sto se ne secam da je ikada komentarisao Irak, pa opek to ne znaci da ne zna za intervenciju u Iraku. Dakle prestani sa glupostima i propagiranjem neo-nacizma!

20.03.2005., 18:30
Ja se plasim Paje Patka! :lol:
Zasto se bojis,curice mala, pozovi cika Gvidu da te pocupka na kolenu, on ume sa devojcicama kao sto si ti.... :D :oops: 8) :twisted: :twisted:

Arnold_Layne
12.04.2005., 00:00
ne verujem u boga

majcheki
13.04.2005., 15:06
Što bih? Nemam razloga da se bilo koga plašim

King 7
16.07.2005., 01:57
Bas tako.

jomini
16.07.2005., 01:58
Kukavice.

King 7
16.07.2005., 17:35
Kukavice.
Evo ti malo copy - paste. citaj:
BESEDA O STRAHU BEZBOŽNIKA
„I senke se boje bezbožnici; senke od drveća čine im se kao vojske. Gde god šta šušne, bezbožnik misli;osvetnik dolazi! Treperenje lišća on čuje kao zveku sindzira; glasove ptica on prima kao poklič lovaca koji jure divljač; travu on gleda kao špijuna svoga zločina; vodu kao svedoka protiv sebe; sunce kao sudiju; zvezde kao podsmevače. O braćo moja, koliko se laži rađaju iz straha! Jer i strah je od greha, greh od đavola, a ĐAVO JE OTAC SVAKE LAŽI. Strah je prvi plod greha. Kad Adam sagreši, on se sakri ispred lica Božjeg. I kad ga Bog viknu, on reče: čuh glas tvoj, pa se poplaših (Post. 3, 10 ). Pre greha Adam nije znao za strah; niti se je skrivao ispred lica Božjeg, no naprotiv, jurio je vazda u susret Bogu. A čim zgreši, poplaši se!
A pravednici su kao lavići bez straha. Bez greha, bez straha. Bez greha, bez nemoći. Bezgrešni su moćni vrlo moćni, i hrabri vrlo hrabri. Pravednici su snažni i neustrašivi. Takvi su pravednici, samo pravednici.
O Gospode bezgrešni, spasi nas od praznoga straha, no pre toga sačuvaj nas od greha, strahu roditelja. Tebi slava i hvala, vavek. Amin.“

Obi-wan
17.07.2005., 00:17
Bas tako.
Prilično sam plašljiva osoba.
Bojim se mnogih stvari.
Boga se ne bojim ni najmanje.

Бл
17.07.2005., 17:10

Тачно, али СТРАХОПОШТОВАЊЕ.
БОГА СЕ НЕ ТРЕБА ПЛАШИТИ ВЕЋ ВОЛИТИ И ПЛАШИТИ.
ПО ПРАВОСЛАВЉУ.

-Eva-
20.07.2005., 13:47

Тачно, али СТРАХОПОШТОВАЊЕ.
БОГА СЕ НЕ ТРЕБА ПЛАШИТИ ВЕЋ ВОЛИТИ И ПЛАШИТИ.
ПО ПРАВОСЛАВЉУ.
Strahopoštovanje - da!

LPhoklica
20.07.2005., 13:51
Bog ne kažnjava.
Dakle ne.

Malo me plaše ovi veliki vernici. Nešto definitivno nije u redu sa rečenicom "Umrećemo za Hrišćanstvo"...

King 7
20.07.2005., 14:22
Bog ne kažnjava.
Dakle ne.

Malo me plaše ovi veliki vernici. Nešto definitivno nije u redu sa rečenicom "Umrećemo za Hrišćanstvo"...
Hrist je umro za nas. Vera nema veze sa mlakoscu i fantazijama.

22.07.2005., 14:48
Bog ne kažnjava.
Dakle ne.

Malo me plaše ovi veliki vernici. Nešto definitivno nije u redu sa rečenicom "Umrećemo za Hrišćanstvo"...Ako malo bolje pogledas za ljubav svi umireo !neko za lovu,neko za dragu ili dragog ali za Hrista je NAJVREDNIJE
Hrist je umro za nas. Vera nema veze sa mlakoscu i fantazijama.