PDA

Vidi punu verziju : SRPSKI JEZIK UGROZAVA LJUDSKA PRAVA

makana
03.11.2004., 22:57
SRBI TRAZE SRPSKI JEZIK A UGROZAVAJU LJUDSKA PRAVA DRUGIH NARODA: CRNOGORACA, BOSNJAKA, ALBANACA... KOJIMA TO NIJE MATERNJI JEZIK.
MOJE MISLJENJE DA JE MATERNJI NAJPRAVEDNIJE RIJESENJE :!:

Liberal
04.11.2004., 00:29
SRBI TRAZE SRPSKI JEZIK A UGROZAVAJU LJUDSKA PRAVA DRUGIH NARODA: CRNOGORACA, BOSNJAKA, ALBANACA... KOJIMA TO NIJE MATERNJI JEZIK.

Kakav maternji, ma ne budi smijesna Makana. sluzbeni jezik u Crnoj Gori ce bit crnogorski a ovo sa maternjim je zbog zdravlja veljeserbalja, jer da su odjednom proglasili da se umjesto srpskog kao sluzbenog jezika u CG koristi crnogorski mnoge ravnogorske sinove bi infarkt pogodio.

kocicm
11.12.2004., 22:52

Ako se ja razumem u istoriju i književnost, a bezmalo se razumem, i sam Njegoš kaže da njegov maternji jezik, a samim tim i maternji jezik svih crnogoraca, jeste srpski jezik... A to što se ti osećaš ugroženim zbog srpskog jezika je sasvim druga priča, jer i najveća inteligencija kojom trenutno raspolaže Crna Gora (čitaj: nije Milo Đukanović) se zalaže da srpski jezik ostane maternji jezik crnogoraca kao sto je i bio vekovima.

®
02.02.2005., 02:24

Ako se ja razumem u istoriju i književnost, a bezmalo se razumem, i sam Njegoš kaže da njegov maternji jezik, a samim tim i maternji jezik svih Crnogoraca, jeste srpski jezik... A to što se ti osećaš ugroženim zbog srpskog jezika je sasvim druga priča, jer i najveća inteligencija kojom trenutno raspolaže Crna Gora (čitaj: nije Milo Đukanović) se zalaže da srpski jezik ostane maternji jezik Crnogoraca kao sto je i bio vekovima.
:x

diretore
11.02.2005., 19:18

Pon, 13. decembar 2004 16:40 Re: KAKO TRAZITI SVOJA PRAVA UGROZAVAJUCI TUDJA Odgovorite sa citatom
makana ::
SRBI TRAZE DA SE U SKOLAMA IZUCAVA SRPSKI JEZIK. A STA JE SA CRNOGORSKIM, BOSANSKIM, ALBANSKIM... MISLIM DA JE NAJPRAVEDNIJE MATERNJI PA NEK SVOJ JEZIK SVAKO ZOVE KAKO HOCE. STO BI JEDAN CRNOGORAC ILI BOSNJAK IZUCAVAO SRPSKI KAO MATERNJI KAD IM MAJKE NISU SRPKINJE NEGO SU CRNOGORKE, BOSANKE, ALBANKE...

Dobro ti je ovo Makana: (STO BI JEDAN CRNOGORAC ILI BOSNJAK IZUCAVAO SRPSKI KAO MATERNJI KAD IM MAJKE NISU SRPKINJE NEGO SU CRNOGORKE, BOSANKE, ALBANKE...)
Mozda bi trebali da uvedemo u skole i drugi predmet koji ce da se zove "Ochinji jezik" da ne bi bilo polne, rasne, nacionalne i bilo kakve druge podijeljenosti. Ljudi mogu da izaberu 2xsrpski, 2xcrngorski, 2xbosnjacki, itd.(ekstremne varijante) ili srpski-crnogorski, crnogorski-bosnjacki, albaski-crnogorski, srpski-engleski, engleski-francuski, itd(mjesovite varijante)