Vidi punu verziju : PVO-NEVA-OBRENOVAC-19/05-9 CLASA 02-03 SEPTEMBAR
NARODE AKO IMA NEKOG KO SE PREPOZNA U NASLOVU VEROVATNO ZNA I MENE. A I ZELIM DA CUJEM VASE MISLJENJE O OVOM SISTEMU.INACE MI/JAKOVO/SMO SJEBALI F-117
gostttttt
16.10.2004., 19:34
Sistem je sranje a ti nelupetaj da ste skinuli onu masinu. :twisted: :twisted:
Pjer_Nis
16.10.2004., 21:42
Ma jok, nego je sama pala. Da je nisi ti prackom skinuo?
pa znam da smo najbolji :D :D :D
NARODE AKO IMA NEKOG KO SE PREPOZNA U NASLOVU VEROVATNO ZNA I MENE. A I ZELIM DA CUJEM VASE MISLJENJE O OVOM SISTEMU.INACE MI/JAKOVO/SMO * F-117DA znam nevu i sam 2 itd itd.Zeleo bih ako moze malko vise podataka o rusenju f117.Iz muzeja u bgd sam cuo jednu verziju,moze li druga?Dali obaranje F117 ima veze i sa obaranjem F-16C tu oko Sapca?
a sto se tice f-117 evo i malo podataka>kOMANDIR SMENE SENAD MUMINIVIC,AGREGATISTA ZOKAN IVANOVIC-ZOZA,RAKETASI-VODNIK JACIC,KOJADINOVIC SA VOJNOM REZERVOM. :shock:
verzija koju ja znam je to da je sasvim slucajno oboren/nisu znali sta gadjaju/pojavio se obris aviona koji se cas pojavljivao i nestajao i komandir smene/kapeten senad muminovic/je doneo odluku da se gadja/teska odluka sa obzirom da raketa kosta 100000dm i da idu dve u paru/ iako su imali velike sanse da protivradarska krene na njih.sada se verovatno pitas kako su ga uopste videli.Kazu da ga je bofors negde sasvim slucajno naceo i da se vracao u bosnu ali je gubio visinu i morao da otvori sanduk da se otarasi bombi koje su ostale.Kazu da su ga tada videli/jaedva naravno/jer je radar prodao u unutrasnost letelice.sve u svemu mnogo srece a malo i pameti.Za ovaj drugi stvarno neznam ali znam to da im je put za bazu/Bosnu/bio uz Savu /znaci preko Jakova i Obrenovca/ gde se nalaze neve. TOLIKO OD MENE :D
Hmmm pa naravno da je f177 oboren Nevom, KUB (tj Kvadrat) nema sanse da ga pogodi a zasto je to tako paaaaaa neko to ostane za domaci zadatak :wink: (ajd da pomognem obratite paznju na frekvenciju radara)
A sto se tice protiv radarskih raketa pa bilo je pogodaka i to prilicno samo sto je npr Neva toliko "primitivan" sistem i tolikoje dugo u nasem naoruzanju da su uspevali da ih srede i zakrpe do sledece noci....
verzija koju ja znam je to da je sasvim slucajno oboren/nisu znali sta gadjaju/pojavio se obris aviona koji se cas pojavljivao i nestajao i komandir smene/kapeten senad muminovic/je doneo odluku da se gadja/teska odluka sa obzirom da raketa kosta 100000dm i da idu dve u paru/ iako su imali velike sanse da protivradarska krene na njih.sada se verovatno pitas kako su ga uopste videli.Kazu da ga je bofors negde sasvim slucajno naceo i da se vracao u bosnu ali je gubio visinu i morao da otvori sanduk da se otarasi bombi koje su ostale.Kazu da su ga tada videli/jaedva naravno/jer je radar prodao u unutrasnost letelice.sve u svemu mnogo srece a malo i pameti.Za ovaj drugi stvarno neznam ali znam to da im je put za bazu/Bosnu/bio uz Savu /znaci preko Jakova i Obrenovca/ gde se nalaze neve. TOLIKO OD MENE :DHm Zanimljivo.Ovo prvi put cujem.JA znam pricu(sad ono kao legenda)Da su stvarno isli uz savu i da su ih prtili.f117 i taj f16c sto je skinut.Znaci nije slucajno.NAvodno to im je bila putanja i cekali su ih.Gledao sam film u muzeju avijacije o obaranju f16c.Prica se da su u selo Budjanovci prvo stigli ruski kamioni i pokupili svesto je ostalo i sto vredi.Taj ko zna!?Bio sam tamo sutradan po spucavanju stelta,i stvarno je gorelo.Dali ce se jednom znati bar priblizno kako se "prizemljio"?
pa koliko je onda neva stara :shock:
ja lepo dadoh domaci a oni mesto da ga urade pocnu da lu**** :evil:
Aloooooooo pomenuh ja neke frekvencije zar ne samo ne znam odakle nekome budalastina da f117 RADI na bilo kakvim frekvencijama :roll:
I kakvo slucajno bre sta lupate, slucajno niko ne ispaljuje rakete ni kad je zolja u pitanju a pogotovo ne kad se radi o PVO sistemima. I sto sad povezujete F117 i F16C (eh da je samo C da tu nema i neka brojkica 52 :wink: ) sem sto su oboreni od strane iste jedinice nista ih vise ne povezuje ni po vremenu ni po prostoru, pogledajte malo kartu mila nam domovine :evil:
Alo ti si tamo u Uzicu nesto pobrkao :roll: to belo sto si razmutio u vodi nije bilo mleko u prahu :lol:
ja lepo dadoh domaci a oni mesto da ga urade pocnu da lu**** :evil:
Aloooooooo pomenuh ja neke frekvencije zar ne samo ne znam odakle nekome budalastina da f117 RADI na bilo kakvim frekvencijama :roll:
I kakvo slucajno bre sta lupate, slucajno niko ne ispaljuje rakete ni kad je zolja u pitanju a pogotovo ne kad se radi o PVO sistemima. I sto sad povezujete F117 i F16C (eh da je samo C da tu nema i neka brojkica 52 :wink: ) sem sto su oboreni od strane iste jedinice nista ih vise ne povezuje ni po vremenu ni po prostoru, pogledajte malo kartu mila nam domovine :evil:
Frekvencija je frekvencija : )))
Ipak tudji uspeh pripisujesh sebi !!To "C" mu dodje verzija sa koznim sedistem i klimom plus pepeljara i vaza za cvece!HE HE sala mala .Otkud znam!Valda neke izvedbe u motoru I dali ima ili nema padobran za kocenje.Vezuje ih to tako sam bar cuo sto su praceni vise noci na istoj putanji ili kako se to vec kaze.U avione se razumem u rakete i pracenja ne.Sumjnam da su oboreni slucajno.NAvodno je jedan F117 a sleteo na pleso u zagreb tesko ostecen.Postoji tonski zapis pilota i "zemlje" prilikom obaranja(F-16C) i iskakanja iz aviona.Uostalom u muzeju u BGDU sve stoji.Ako hocete slike,a niste bili u muzeju poslacu vam.laku noc od mene.
Uffff slabo se ti razumes u avione ako ne znas razliku zimedju F16A i F16C, to je bre nebo i zemlja (nov motor nov radar nova elektronika novo naoruzanje...) a jos ako pomenem da je prizemljeni primerak bio block 52 qq (za laike to je ono najbolje sto ameri trenutno imaju, dalje F16 nece razvijati posto ce u naoruzanje uci JSF) i isti je bo na SEAD misiji tako da je to ipak malo ozbiljnije nego price leteli su stalno istim putem.........
NARODE AKO IMA NEKOG KO SE PREPOZNA U NASLOVU VEROVATNO ZNA I MENE. A I ZELIM DA CUJEM VASE MISLJENJE O OVOM SISTEMU.INACE MI/JAKOVO/SMO * F-117
Auuuu, al se ja nacitah svega. Nisam ni primetio ovu temu. Iz razumljivih razloga ne mogu da se predstavim, a poznajem i Senada i Dexa i onoga koga smo zvali Danilovic i Gvozden Djkukic i ....... onaj ko zna on zna o kome pricam. Ja sam oficir te jedinice, a ti TUTIN-ac, mogao bi manje da da spominjes imena tih ljudi. Budi malo pametan pa zakljuci zasto. Za sve ljude koji citaju ovaj forum i sve one druge (pa i one iz SAD, cak i pilota Ken Viz Dvilija) postoji samo jedna (javna) i istinita prica o njegovom obaranju. Oboren je raketnim sistemom S-125M Neva i to sa jednom raketom, jer je druga posle lansiranja pala njivu. Iskljucivo raketom i nicim drugim, jer nasa avijacija nije letela, a visinu od 4.500 metara na kojoj je otkriven niko nije mogao "dobaciti". Oboren je jer je posluga bila vrhunski obucena, a pilot previse samouveren da ga niko ne vidi. Ko god zeli potpunu istinu neka se raspita u 250. raketnoj brigadi PVO u cijem sastavu se i nalazi jedinica koja je oborila ovaj avion. Ljudi iz te jedince se svake godine 27. marta okupljaju u nekom restoranu proslavljajuci taj dogadjaj.
A sto se tice F-16 oborila ga je ista jedinica sa nesto drugacijom borbenom poslugom i avion je pao u Nakucanima kod Sapca.
I da ne duzim. Ako je jos neko i dalje zainteresovan za ovu temu neka pita, reci cu mu sve sto ga interesuje. Ali istina je samo jedna. Za nas je bio vidljiv i zato je oboren.
P.S. Posebno naglasavam, iako sam visoki oficir mi oficiri nismo mogli sami odraditi taj posao bez aktvnog i rezervnog vojnickog sastava jedinice.
zasto ste srusili samo dva aviona :shock:
Pjer_Nis
09.11.2004., 00:32
Da je moglo vise, ne treba sumnjati da bi oni to i uradili.
ninpo masinac
09.11.2004., 09:59
NARODE AKO IMA NEKOG KO SE PREPOZNA U NASLOVU VEROVATNO ZNA I MENE. A I ZELIM DA CUJEM VASE MISLJENJE O OVOM SISTEMU.INACE MI/JAKOVO/SMO * F-117
Auuuu, al se ja nacitah svega. Nisam ni primetio ovu temu. Iz razumljivih razloga ne mogu da se predstavim, a poznajem i Senada i Dexa i onoga koga smo zvali Danilovic i Gvozden Djkukic i ....... onaj ko zna on zna o kome pricam. Ja sam oficir te jedinice, a ti TUTIN-ac, mogao bi manje da da spominjes imena tih ljudi. Budi malo pametan pa zakljuci zasto. Za sve ljude koji citaju ovaj forum i sve one druge (pa i one iz SAD, cak i pilota Ken Viz Dvilija) postoji samo jedna (javna) i istinita prica o njegovom obaranju. Oboren je raketnim sistemom S-125M Neva i to sa jednom raketom, jer je druga posle lansiranja pala njivu. Iskljucivo raketom i nicim drugim, jer nasa avijacija nije letela, a visinu od 4.500 metara na kojoj je otkriven niko nije mogao "dobaciti". Oboren je jer je posluga bila vrhunski obucena, a pilot previse samouveren da ga niko ne vidi. Ko god zeli potpunu istinu neka se raspita u 250. raketnoj brigadi PVO u cijem sastavu se i nalazi jedinica koja je oborila ovaj avion. Ljudi iz te jedince se svake godine 27. marta okupljaju u nekom restoranu proslavljajuci taj dogadjaj.
A sto se tice F-16 oborila ga je ista jedinica sa nesto drugacijom borbenom poslugom i avion je pao u Nakucanima kod Sapca.
I da ne duzim. Ako je jos neko i dalje zainteresovan za ovu temu neka pita, reci cu mu sve sto ga interesuje. Ali istina je samo jedna. Za nas je bio vidljiv i zato je oboren.
P.S. Posebno naglasavam, iako sam visoki oficir mi oficiri nismo mogli sami odraditi taj posao bez aktvnog i rezervnog vojnickog sastava jedinice.
Nazalost strane obavestajne sluzbe odavno znaju imena ljudi,koji su ucestvovali u obaranju istog, pa i onih koji su to preko radara posmatrali (npr.iz Smedereva), tako da njihovi clanovi porodica idu u inostranstvo, nekada i imaju problema u vezi sa tim.
Pozdrav
Pa da li si nekad slaninu sekao viljuskom? Ja (mi) jesam, i uspeo sam, ali mi je trebalo dosta vremena i truda.Svi dogovori oko tih aviona su jednostavni. Trebalo je da imamo mnogo volje, znanja, psihicke snage i nenormalnu kolicinu hrabrosti. Mi smo uspeli. Od moje jedinice dva. Malo li je? Za vise detalja ostavi mail.
Pa da li si nekad slaninu sekao viljuskom? Ja (mi) jesam, i uspeo sam, ali mi je trebalo dosta vremena i truda.Svi dogovori oko tih aviona su jednostavni. Trebalo je da imamo mnogo volje, znanja, psihicke snage i nenormalnu kolicinu hrabrosti. Mi smo uspeli. Od moje jedinice dva. Malo li je? Za vise detalja ostavi mail.STO SE IMENA TICE VELIKO IZVINJENJE DRAGO MI JE DA SAM NASAO NEKOG KO JE STVARNO UPUCEN U OVE STVARI A AKO ZELIS MEJL RECI PA CU GA NAPISATI :D :D
evo istine o f-117...na jeednom sistemu neva, nije bitno gde, a i zaboravio sam montiran je...pa da kazemo neka vrsta optickog nisana, znaci ono sto je bilo u dozvolite...a radi na principu: ti nisanis avion kroz to chudo, a raketa tuda leti, znaci bez radara i cuda...naravno mora da postoji vizuelni kontakt...
e sad, na jedan sistem je bio montiran uredjaj za nocno gledanje sa uvecanjem 2x, lansirana je neva i f117 je bio ostecen, a posle verovatno dokrajcen pragama i kojejkakvim cudesima...trebalo je imati muda uopste lansirati nevu na bilo koji cilj, s ozbzirom da 70% njnih uopste nije htelo daa poleti...staartni motor izgori, a raketa ostane gde je i bila....
evo istine o f-117...na jeednom sistemu neva, nije bitno gde, a i zaboravio sam montiran je...pa da kazemo neka vrsta optickog nisana, znaci ono sto je bilo u dozvolite...a radi na principu: ti nisanis avion kroz to chudo, a raketa tuda leti, znaci bez radara i cuda...naravno mora da postoji vizuelni kontakt...
e sad, na jedan sistem je bio montiran uredjaj za nocno gledanje sa uvecanjem 2x, lansirana je neva i f117 je bio ostecen, a posle verovatno dokrajcen pragama i kojejkakvim cudesima...trebalo je imati muda uopste lansirati nevu na bilo koji cilj, s ozbzirom da 70% njnih uopste nije htelo daa poleti...staartni motor izgori, a raketa ostane gde je i bila....
E moj TI. Pa nemas ti pojma. Ali eto zbog takvih moram da se spustam na tako nizak nivo pa da tebi objasnjavam. Ne znas ni sta je opticki sistem vodjenja, ni ko ga je za vreme rata posedovao. Svaka raketa koja je lansirana je poletela, a ona (samo jedna) koja je pala u njivu, pala je greskom sistema za vodjenje, a ne rakete. Sve su stare i savrseno ispravne, jer su kvalitetno odrzavane. I danas bi svaka poletela. Nisu to petarde. Ponavljam jos jednom. Oboren je znanjem, voljom, snagom, ispravnom tehnikom i radarskim sistemom vodjenja. Nije bio uopste ostecen. Zao mi je samo sto smo ga smakli posto je ispalio dve laserske bombe. I nemoj da zamlacujes ljude sa foruma odokativnim istinama, a mene da lozis da iznosim detalje. Uostalom sve je vec poznato. Pitaj Villi-a. Kad nesto naucis o sistemima PVO (a i o avionima) onda se javi. Do tad idi na neke druge teme i ne vredjaj ljude koji su u tom ratu bar nesto postigli, dok si ti sedeo u nekoj rupi i pio coca-colu. Uostalom ime ti govori ko si.
Pa da li si nekad slaninu sekao viljuskom? Ja (mi) jesam, i uspeo sam, ali mi je trebalo dosta vremena i truda.Svi dogovori oko tih aviona su jednostavni. Trebalo je da imamo mnogo volje, znanja, psihicke snage i nenormalnu kolicinu hrabrosti. Mi smo uspeli. Od moje jedinice dva. Malo li je? Za vise detalja ostavi mail.STO SE IMENA TICE VELIKO IZVINJENJE DRAGO MI JE DA SAM NASAO NEKOG KO JE STVARNO UPUCEN U OVE STVARI A AKO ZELIS MEJL RECI PA CU GA NAPISATI :D :D
Javi se na f117aneva@yahoo.com
E moj TI. Pa nemas ti pojma. Ali eto zbog takvih moram da se spustam na tako nizak nivo pa da tebi objasnjavam. ....nda se javi. Do tad idi na neke druge teme i ne vredjaj ljude koji su u tom ratu bar nesto postigli, dok si ti sedeo u nekoj rupi i pio coca-colu. Uostalom ime ti govori ko si.
e moj TI...ako nisam upravo to mozes lepo da mi kazes a ne da odmah vredjas. Tome sluze valjda forume, ako ceemo da se svadjamo, ajde da se nadjemo pa da se pobijemo, a ovde bi bilo lepo zadrzati neku pristojnost. Mozda bi ti trebalo da odes na neku drugu temu o lepo ponasanju na primer. a ovo oko ispravnih odravanih i stalno spremnih sistema je cista smejurija.
na primer, koliko sada ima operativnih Migova 29?Niti ja koga vredja i osporavam sta uradjeno u ratu, ali je smejurija. Pa se ti licno vredjaj koliko hoces.
To je jedna stvar, a druga...kako to moje ime govori ko sam? Moracees malo da mi objasnis.
...kako to moje ime govori ko sam? Moracees malo da mi objasnis.
Necu MORATI. Stani ispred ogledala pa procitaj glasno rec Obersturmfuehrer.
bas tako. Sta to znaci? Koje je to vojske cin i sta, je ta vosjka radila u drugom svetkom ratu? Pritom nemoj da brkas Wehrmacht i Waffen SS. Razlika je ogromna.
bas tako. Sta to znaci? Koje je to vojske cin i sta, je ta vosjka radila u drugom svetkom ratu? Pritom nemoj da brkas Wehrmacht i Waffen SS. Razlika je ogromna.
Da setio sam se. To je cin u srpskoj vojsci !!!!!!!!!
ne znam sta mislis da postignes takvim odgovorima.
a sto se tice ovoga, citaj malo o drugom svetskom ratu, pa cec ti se razjasniti kad tad. Opste prihvaceno misljenje prema Waffen SS-u se odnosi na nesto sasvim drugo...
ne znam sta mislis da postignes takvim odgovorima.
a sto se tice ovoga, citaj malo o drugom svetskom ratu, pa cec ti se razjasniti kad tad. Opste prihvaceno misljenje prema Waffen SS-u se odnosi na nesto sasvim drugo...
Otisli smo daleko od teme. Moja poruka za tebe. Ne pricaj nista o onome sto ne znas. Nije sigurno da je tacno i ono sto si procitao, pa cak ni ono sto si doziveo, jer to vidis iskljucivo svojim ocima. End
Na temu raketnih sistema i PVO uvek. Na prethodnoj strani imas i moj mail, pa se javi po istinu o ovoj temi da ne smaramo ljude.
A zasto su se raketasi ucutali?
E moj TI. Pa nemas ti pojma. Ali eto zbog takvih moram da se spustam na tako nizak nivo pa da tebi objasnjavam. ....nda se javi. Do tad idi na neke druge teme i ne vredjaj ljude koji su u tom ratu bar nesto postigli, dok si ti sedeo u nekoj rupi i pio coca-colu. Uostalom ime ti govori ko si.Nismo svi pili kole po rupama.BTW pili smo pivo,i zjedno sa jna ili kako se onda zvala nasa armija izvlacili gorivo iz NS rafinerije.Leteli su rezervoari na sve strane ,a nafta kao cunami talasi.Nemoj da mislis da smo bili manje vredni.Gadjali su sve sto je licilo na cisterne i tankere.Nije bilo lako.Secam se da je pored jednog drveta tu uz rns stajala jedna Praga i kao cuvala nas .He smesno!NAjgore je bilo zadnjih dana.Opicili su tepihe bombi i sve je letelo i letelo kao vatromet.Imam te snimke to je bre bilo ludilo.Ko nije radio u rafineriji NS te 1999 nezna sta je vatromet.
e moj TI...ako nisam upravo to mozes lepo da mi kazes a ne da odmah vredjas. Tome sluze valjda forume, ako ceemo da se svadjamo, ajde da se nadjemo pa da se pobijemo, a ovde bi bilo lepo zadrzati neku pristojnost. Mozda bi ti trebalo da odes na neku drugu temu o lepo ponasanju na primer. a ovo oko ispravnih odravanih i stalno spremnih sistema je cista smejurija.
na primer, koliko sada ima operativnih Migova 29?Niti ja koga vredja i osporavam sta uradjeno u ratu, ali je smejurija. Pa se ti licno vredjaj koliko hoces.
To je jedna stvar, a druga...kako to moje ime govori ko sam? Moracees malo da mi objasnis.
Nismo svi pili kole po rupama.BTW pili smo pivo,i zjedno sa jna ili kako se onda zvala nasa armija izvlacili gorivo iz NS rafinerije.Leteli su rezervoari na sve strane ,a nafta kao cunami talasi.Nemoj da mislis da smo bili manje vredni.Gadjali su sve sto je licilo na cisterne i tankere.Nije bilo lako.Secam se da je pored jednog drveta tu uz rns stajala jedna Praga i kao cuvala nas .He smesno!NAjgore je bilo zadnjih dana.Opicili su tepihe bombi i sve je letelo i letelo kao vatromet.Imam te snimke to je bre bilo ludilo.Ko nije radio u rafineriji NS te 1999 nezna sta je vatromet.
Ja to pozdravljam i ne znam zasto si se ti pronasao u cocacolicarima. Neki su u tom ratu izgarali (cuvajuci i svoju i tudju decu), dok su drugi .... Rat je "nekom rat, a nekom brat". Pozivam i druge da pisu o svojim iskustvima iz tog prokletog rata, ali da pisu samo istinu i bez senzacionalizma sa ciljem zadivaljavanja publike. Samo cinjenice, a one su uvek istinite, jer su se dogodile.
Pozdrav.
P.S. Zainteresovan sam za snimke o kojima govoris. Voleo bih da ih imama, ako si voljan da ih das.
strela 2M,igla,šilo...
25.11.2004., 13:25
Dragi moji forumaši.
Voleo bih da znate sledeće:
Da je u interesu NATO-a bilo da likvidira PVO to je mogao da uradi za 2 dana.
Kada sam služio JNA a to je bilo septembra 91-god. u VP 6551/3 Bihać.Imao sam sreće da imam iskrene starešine koji su nam na obuci izneli podatak da je Irački PVO za dve nedelje januarskog rata 91.god. izgubio 5.500 PVO sredstava sa sve posadama.Dakle koji god se topić od 20mm pa do 136 mm javio avijacija ga je odmah ućutkala za sva vremena.
Nemojmo to nikada smetnuti sa uma da su tolerisali naša kurčenja sa prskalicama,pragama,starijim i novijim boforsima, samohodkama 57/2 i koje kakvim sranjima.
Greh je pred Bogom hrabriti naivne.
A ako hoćete istinu pitajte i nato pilote koji kada su dejstvovali uvek su bili iznad nivoa samolikvidacije trenutnih,trenutno-zapaljivih i trenutno-zapaljivo-obeležavajućih projektila.Pancirnim se dejstvovalo izuzetno malo,jer da se njima dejstvovalo u urbanim zonama šteta bi bila veća i od samog bombardovanja.
Zaključak je da je efekat našeg PVO artiljeriskog sistema i raketnog koji je bio vezan za radare bio ravan samoubistvu samo da su to oni hteli.Zbog ovakvog subverzivnog delovanja Miloševićevi oficiri me i nisu mobilisali šta više ja sam bio i hapšen i zatvaran.Mada sam bio kao PVO dobrovoljac u VRS na lakim prenosmim raketnim sistemima.Jedino su oni mogli da nešto urade u slučaju da se napadači spuste ispod 3.000m.I naravno odmah bežati sa tog mesta dejstva jer tu stiže raketa od 30-60sek.nakon dejstva po cilju u vazduhu.NATO udare beležio sam svojom kamerom sa krovova najviših zgrada i imam dosta materijala na osmici.
Ako je zainteresovanost da čitate priče iz rata u okolini Sarajeva veća možda napišem i knjigu.Daleko ste deco od bilo kakve istine i znanja o savremenoj avijaciji i pvo dejstvima.
Lupetati da je neva,volkov,kub obarala avione je budalasto.
Mnogo mi je bilo stalo do te istine i da se spasu životi PVO boraca.
NI JEDNE VIŠE!
JER JASNO! 8)
Dragi moji forumaši.
Kada sam služio JNA a to je bilo septembra 91-god. u VP 6551/3 Bihać.Imao sam sreće da imam iskrene starešine koji su nam na obuci izneli podatak da je Irački PVO za dve nedelje januarskog rata 91.god. izgubio 5.500 PVO sredstava sa sve posadama.Dakle koji god se topić od 20mm pa do 136 mm javio avijacija ga je odmah ućutkala za sva vremena.
Nemojmo to nikada smetnuti sa uma da su tolerisali naša kurčenja sa prskalicama,pragama,starijim i novijim boforsima, samohodkama 57/2 i koje kakvim *.
Greh je pred Bogom hrabriti naivne.
A ako hoćete istinu pitajte i nato pilote koji kada su dejstvovali uvek su bili iznad nivoa samolikvidacije trenutnih,trenutno-zapaljivih i trenutno-zapaljivo-obeležavajućih projektila.Pancirnim se dejstvovalo izuzetno malo,jer da se njima dejstvovalo u urbanim zonama šteta bi bila veća i od samog bombardovanja.
Zaključak je da je efekat našeg PVO artiljeriskog sistema i raketnog koji je bio vezan za radare bio ravan samoubistvu samo da su to oni hteli.Zbog ovakvog subverzivnog delovanja Miloševićevi oficiri me i nisu mobilisali šta više ja sam bio i hapšen i zatvaran.Mada sam bio kao PVO dobrovoljac u VRS na lakim prenosmim raketnim sistemima.Jedino su oni mogli da nešto urade u slučaju da se napadači spuste ispod 3.000m.I naravno odmah bežati sa tog mesta dejstva jer tu stiže raketa od 30-60sek.nakon dejstva po cilju u vazduhu.NATO udare beležio sam svojom kamerom sa krovova najviših zgrada i imam dosta materijala na osmici.
Ako je zainteresovanost da čitate priče iz rata u okolini Sarajeva veća možda napišem i knjigu.Daleko ste deco od bilo kakve istine i znanja o savremenoj avijaciji i pvo dejstvima.
NI JEDNE VIŠE!
JER JASNO! 8)
Nemoj vise da trujes ove ljude. Vidim da si TI budalast ili imas PTSP. Ako si nezadovoljan idi negde. Kako te nije sramota. Dodji kod mene pa da te vodim da vidis ceme se obaraju avioni. Ostavi te gluposti tipa Topic, Strela i Silo. Ovo je bio Beograd, a ne Sarajevo i Bihac. Nemoj da poredis iracku PVO koja ni izbliza nije imala toliko raketnih sistema koliko ti navodis. Iracki oficiri ne znaju sa koje su strane suplji. A koliko poznajes sisteme PVO vidi se. Ne znas ni kako se pise ime VOLHOV (a ne volkov). A kad smo kod americkih pilota dodji da malo poslusamo njihove razgovore sa komandim mestom (AWACS-om) iznad Balatona i Jadrana. Da cujes kako istresaju bombe nasumice i beze. Udaljavali su se cak i na ono sto mi zovemo imitacija lansiranja.
Prosto ne znam zasto na ove tvoje gluposti uopste odgovaram. Kakav bljak! Idi bre na neke druge teme ili pisi knjige i ne smaraj nas. I ne vezuj profesionalizam pravih oficira sa bilo kojim politicarem u Srbiji.
Ko si bre ti da kazes "NI JEDNE VIŠE!
JER JASNO!"
Moja jedinica je postigla nesto sto niko nije. Nije to moj uspeh, to je nas. I nije to nas (nas pojedinaca) nego ove zemlje ma kakva ona bila. Nauci da cenis neciju hrabrost i znanje, a ne samo da kritikujes.
Pjer_Nis
25.11.2004., 21:53
Ne vidim zasto uopste treba odgovarati nepismenim pokusajima da se neko predstavi kao neki strucnjak samo zato sto je sluzio u pvo (ako je sluzio).
A po njemu su F-117, F-16C, Harier, plus nekoliko ostecenih A-10, (ako se baziramo samo na podacima NATO) sami sebe ostetili i pali. Po njemu je 24.3.99. verovatno trebalo da svi polozimo to malo oruzja i da skinemo gace.
Dragi moji forumaši.
Nemojmo to nikada smetnuti sa uma da su tolerisali naša kurčenja sa prskalicama,pragama,starijim i novijim boforsima, samohodkama 57/2 i koje kakvim *.
Greh je pred Bogom hrabriti naivne.A sto ih nisu unistili?Koliko vidim u iraku nje bilo pardona.NEznam jesi lio gledao snimak kada je kosovo predato,i kada su se nasi povlacili.Izgledalo je kao da smo prosli bez gubitaka.Obicno CNN ili neka vec tv pokaze unistno na zauzetoj teritoriji.Sa kosova nije bilo puno toga.Mislim na vojnu tehniku.NEmoze se bas sve iz vazduha.JA verujem da im je dosta letilica onesposobljeno ili unisteno.Pitanje je jedino gde su padale ili prinudno sletala.Tesko da ce to ikada priznati.Neznam dali znas ali traze da im se vrate ostaci F117 iz postavke muzeja vazduhoplovstva u beogradu.Bedno!RAtni trofej je ratni trofej.To su bre lignje i kukavice.Oni su experti da od ratova gde su potuceni do nogu naprave svetsku senzaciju(vijetnam)i filmove i predstave sebe kao heroje.Bljutavo i ljigavo.Sigurno da su jaki u vazduhu kada je odnos 400:1.to nije tesko.Znas li da je nato pilotu koji je ispalio raketu sa par stotina kilometara,i oborio nasu 29 vetku kojoj nije radio sistem za ozracenost neprijateljskom raketom,tj bio je neispravan,bilo zabranjeno od njegovih predpostavljenih da ucrta siluetu oborenog aviona na trup sto je inace obicaj.
.Bedno od jedne super sile.Zasto poredis irak?Pa njima su ukinuta izbaciva sedista na avionima,jer su se cim se upali neka crvena lampica u cocpitu katapultirali.
NI JEDNE VIŠE!
JER JASNO! 8)
kahm, samo jedno treba da razgranicimo...a to je da profesionalizam oficira nema veze sa tehnickom spremnoscu nase, ili bilo koje druge vojske....
strela 2M,igla,šilo
26.11.2004., 08:29
Dragi forumaši.
Evo opet da budem za istinu i žrtva ako treba.
Ko je zainteresovan neka potraži snimke na kojima se vidi kako raketa koja ima kameru na vrhu prilazi radaru.Ovo vam kažem zbog toga što je radar bio u sred neke velike ravnice ne ukopan i ne maskiran.
A ispred su sedeli brojni vojnici. Čak kada sam studirao snimak vidi se i jedna žena crne vezane duže kose.Na tom snimku veoma dobre rezolucije vidi se piknik atmosfera poslednjih trenutaka života tih ljudi.
Ne želim da me pogrešno shvatite i deklarišete kako ne treba.Mi jesmo bili žrtve agresije i nas su napali NATO ZLIKOVCI mimo svakog zakona i prava.
Sve ovo govorim da kažem kakve i mi imamo kadrove u vojsci.Zaluđenika i fanatika je uvek bilo i biće.Ima ih i na ovom forumu i za to nemam reči.
A šta sada kada otvorim pitanje licemerstva dalje bolje da ne čitate.
Samo da podsetim vas uniformisane da ćutite i da se stidite jer sada te što su vas bombardovali molite i ne izlazite im iz dupeta(uniformaška navika), da kroz partnerstvo za mir uđete u evro-atlansku vojnu integraciju.Lizati dupeta onima koji su nas tako terorisali razorili zemlju.Vi da. Ja nikad.
Izgubiti ratove nije ne časno.Ne časno je služiti posle kod okupatora.A vama će oni komandovati i za njihove interese će te krvariti po svetu :cry:
Nego čujem, :shock: koje kakvi crnci razmeravaju zemju po atarima Jakova,Surčina,Dobanovaca prave neku bazu a?
A tamo nekom tipu što mi reče da nismo možda trebali da skinemo gaće.Odgovaram sa citatom one narodne
KOME JE SUĐENO DA BUDE JEBEN GAĆE SAME PADAJU.
Zato dragi moji trudimo se da nas takav usud mimoiđe. :roll:
Pjer_Nis
26.11.2004., 09:22
"Tamo neki tip" ne krije svoj identitet kao "tamo neki polupismeni tipovi"
"neke velike ravnice ne ukopan i ne maskiran."
Kaže se: neukopan i nemaskiran
"Izgubiti ratove nije ne časno.Ne časno je služiti posle kod okupatora.A vama će oni komandovati i za njihove interese će te krvariti po svetu..."
Kaže se: nečasno, ćete...
Nije mi jasno šta pokušavaš svojim postovima. 1999 je bila kakva je bila, mi znamo da protiv NATO nismo imali neke velike sanse na duge staze, to je rezultat jedne tvrdoglave i ne bas promisljene politike. Bilo je naravno propusta, cesto i sa tragicnim posledicama, ali to nije razlog da sada pljujemo po svima koji su učestvovali u odbrani zemlje. To što se sada približavamo onima koji su nas bombardovali sigurno mnogima nije pravo, ali ako je to cena zadržavanja celovitosti zemlje, i njene stabilnosti, onda nemamo izbora. Da smo bili pametni pa prvi pristupili NATO još na početku raspada stare SFRJ, sada bi možda Srbija bila na Šešeljevoj liniji, ili bi makar SFRJ opstala, i mnogi kojih više nema bi danas bili živi. Ali sada je kasno da pričamo o propuštenim prilikama, treba gledati šta ćemo dalje.
Pozdrav svima koji su za svoju zemlju imali petlju da stanu na crtu neuporedivo jačem od sebe![/b]
strela 2M,igla,šilo
26.11.2004., 10:28
Pozdrav Pjer iz Niš!
Javi se privatnom porukom da ti dam brojeve ljudi iz 63-pad.brig.
Da ti oni kažu o kome se radi. 8)
Pjer_Nis
26.11.2004., 12:47
Pozdrav Pjer iz Niš!
Javi se privatnom porukom da ti dam brojeve ljudi iz 63-pad.brig.
Da ti oni kažu o kome se radi. 8)
He he. Kako mislis da ti se javim na pp kad se nisi registrovao nego se logujes kao gost? A i da jesi, ne vidim zašto bih se javljao bilo kome.
pozdrav svima
strela 2M,igla,šilo
26.11.2004., 15:43
Pozdrav dragi moji forumaši!
Pogledajte ovaj sajt, pa će te se zamisliti :?: :idea:
http://www.fas.org/irp/imint/kosovo-imint.htm
Tu ima koje čega,ali dajte akcenat snimcima borbenih kamera (gun camera).
A oni se naleze na vrhovima mesečnih pregleda fotografija dejstava NATO AGRESORA za taj mesec.
Ja sam godinama studirao snimke i znam sve o njima.Gde, šta, koji,koga i td.
Pa eto vam ako baš hoćete da se bavite.
Biće tu materilala za 2-cd.
A za ozbiljnije ljude neka se jave.
Laici stop!Ne trošim vreme na vas!
P.S.Ko želi da me nadje naći će me iako sam ovde kao gost. 8)
Toliko o PVO-u.
Pozdrav!
pogledali smo, ali oko cega treba da se zamislimo?
i kako mislis da te neko nadje, tj zasto bi te trazio?
Dragi forumaši.
Evo opet da budem za istinu i žrtva ako treba.
Ko je zainteresovan neka potraži snimke na kojima se vidi kako raketa koja ima kameru na vrhu prilazi radaru.Ovo vam kažem zbog toga što je radar bio u sred neke velike ravnice ne ukopan i ne maskiran.
A ispred su sedeli brojni vojnici. Čak kada sam studirao snimak vidi se i jedna žena crne vezane duže kose.Na tom snimku veoma dobre rezolucije vidi se piknik atmosfera poslednjih trenutaka života tih ljudi.
Ne želim da me pogrešno shvatite i deklarišete kako ne treba.Mi jesmo bili žrtve agresije i nas su napali NATO ZLIKOVCI mimo svakog zakona i prava.
Sve ovo govorim da kažem kakve i mi imamo kadrove u vojsci.Zaluđenika i fanatika je uvek bilo i biće.Ima ih i na ovom forumu i za to nemam reči.
A šta sada kada otvorim pitanje licemerstva dalje bolje da ne čitate.
Samo da podsetim vas uniformisane da ćutite i da se stidite jer sada te što su vas bombardovali molite i ne izlazite im iz dupeta(uniformaška navika), da kroz partnerstvo za mir uđete u evro-atlansku vojnu integraciju.Lizati dupeta onima koji su nas tako terorisali razorili zemlju.Vi da. Ja nikad.
Izgubiti ratove nije ne časno.Ne časno je služiti posle kod okupatora.A vama će oni komandovati i za njihove interese će te krvariti po svetu :cry:
Nego čujem, :shock: koje kakvi crnci razmeravaju zemju po atarima Jakova,Surčina,Dobanovaca prave neku bazu a?
A tamo nekom tipu što mi reče da nismo možda trebali da skinemo gaće.Odgovaram sa citatom one narodne
KOME JE SUĐENO DA BUDE * GAĆE SAME PADAJU.
Zato dragi moji trudimo se da nas takav usud mimoiđe. :roll:
Na takeve i slicne gluposti necu vise odgovarati. Jednostavno nisu vredne paznje. Jedan polupismeni, cak nepismeni anonimus iz ko zna odakle (?? 63.??) prica mi o fanatizmu. To prijatelju nije bio fanatizam vec borba za svoj zivot i zivot onoga pored tebe. Ja nisam hteo da pobegnem iz kabine raketnog sistema, dok su avioni leteli, misleci da je rat nepravedan ili zato sto ne volim sefa drzave. Treba uciniti sve da ne pocbe rat, a kad pocne, nema razmisljanja. Tad se zemlja brani. Nisam nikada svoj zivot stavljao na kocku zato sto sam bio fanatik. I nemoj da mislis da je lako sedeti i cekati da te svakog sekunda jedna od tih raketa pogodi u glavu. Ja sam jednostavno to morao zbog ljudske i oficirske casti. Mi smo profesionalci i mi smo se morali braniti po cenu i da izginemo. Na nama je bilo da uradimo sve sto smo mogli. Uradili smo i vise.
Sve snimke iz Iraka i Libije do tih godina sam pregledao. Trazio sam nacin kako da ga prevarim, jer znam da je jaci od mene. Pa kao sto vidis uspeo sam. I to dva puta. A uostalom zasto ja tebi sve to objasnjavam? Ti ionako nisi sposoban da to razumes.
Mozda ti ova poslovica pomogne da se vise ne javljas: "Kad cutis, misle da si glup. Kad progovoris, ZNAJU."
Ja nikad nikom nisam lizao d..e, a ni NATO oficirima, i nikad ni necu. Ja sam profesionalac i ako naredne da budem deo komande u Briselu ili Napulju, naravno da cu to biti jer ja sam oficir, a ne dobrovoljac. Ja izvrsavam naredjenja, a ne razmisljam da li cu na poziv da se odazovem. Sve odluke donose (na zalost) ljudi polupismeni kao ti, koji nemaju ni srednju skolu zavrsenu, ali imaju ledja. Ponosan sam na moje ljude koji su se junacki borili sa tim zlikovcima. Ako nisi znao rat se ne vodi samo snagom misica. Jedan deo nase vojske, koji je bio u prilici da pored snage upotrebi i pamet, zaista je to i uradio.
Pozdravljam sve forumase koji imaju sta da kazu, a da pri tom nisu kritizeri svega sto je u ovoj drzavi, vec kriticari sa ciljem ucenja na greskama. Verovatno nam je drzava takva kakvu smo zasluzili. Ko god se smatra ostecenim, neka nadje bolju.
Pozdrav.
Ja izvrsavam naredjenja, a ne razmisljam da li cu na poziv da se odazovem. Sve odluke donose (na zalost) ljudi polupismeni kao ti, koji nemaju ni srednju skolu zavrsenu, ali imaju ledja.
znaci izvrsavas naredjenja polupismenih ljudi, onih koji nemaju srednju skolu i ponosan si na to?
zaboravih...ti si mene prozivao za moj nik...a zasto je tebi nik F117?
njegov nik sam spomenuo iz prostog razloga sto bi mogao da predstavlja predstavlja neprijatelje, a on ga koristi, sto se mene tice, svejedno mi je ali bih voelo da cujem i njegovo objasnjenje.
a sto se tice izdavamnja i izvrsavanja naredbi normalno da mora da ih izvrsava pa ne znam koliko skole da ima raj koji ih izdaje. Druga je stvar biti ponosan i trubiti o tome ko ih izdaje. mada, posto smo se vec davno udaljili od glavne teme price, ajded da se malo vredjamo. Sta kod da je neko zapoceo u ovoj temi svelo se na 'nemas pojma dragi moj forumasu' i slicno...sve 'optuzbe' na racun tehnicke spremnosti vojske zavrsavaju se slicno.
njegov nik sam spomenuo iz prostog razloga sto bi mogao da predstavlja predstavlja neprijatelje, a on ga koristi, sto se mene tice, svejedno mi je ali bih voelo da cujem i njegovo objasnjenje.
a sto se tice izdavamnja i izvrsavanja naredbi normalno da mora da ih izvrsava pa ne znam koliko skole da ima raj koji ih izdaje. Druga je stvar biti ponosan i trubiti o tome ko ih izdaje. mada, posto smo se vec davno udaljili od glavne teme price, ajded da se malo vredjamo. Sta kod da je neko zapoceo u ovoj temi svelo se na 'nemas pojma dragi moj forumasu' i slicno...sve 'optuzbe' na racun tehnicke spremnosti vojske zavrsavaju se slicno.
Da je tema bila invazija vanzemaljaca nick bi verovatno bio NLO. (O nekoj drugoj temi bilo bi puno ime, prezime i mail.....).
Neka forumasi pricaju ono sto je istina, neka iznose cinjenice, a ne odokativne stavove i pretpostavke (rekla - kazala), pa nece biti "ti ne znas ...". Ne stavljajte celu vojsku u isti kos.
DOSADNO MI JE VISE DA OBJASNJAVAM POJEDINCIMA. VRATITE SE NA TEMU. Ako hocete?
Kakav je bio osecaj kada si ih zviznuo?
Da je tema bila invazija vanzemaljaca nick bi verovatno bio NLO. (O nekoj drugoj temi bilo bi puno ime, prezime i mail.....).
Neka forumasi pricaju ono sto je istina, neka iznose cinjenice, a ne odokativne stavove i pretpostavke (rekla - kazala), pa nece biti "ti ne znas ...". Ne stavljajte celu vojsku u isti kos.
DOSADNO MI JE VISE DA OBJASNJAVAM POJEDINCIMA. VRATITE SE NA TEMU. Ako hocete?
ja ne stavljam celu vojsku u isti kos, a mislim da sam ti to objasnio u e-mailu...ali nemoj ni ti to da radis. Sigurno da ima vrhunski obucenih ljudi, a isto tako i najgorih krivinara...
ja ne stavljam celu vojsku u isti kos, a mislim da sam ti to objasnio u e-mailu...ali nemoj ni ti to da radis. Sigurno da ima vrhunski obucenih ljudi, a isto tako i najgorih krivinara...[/quote]
Slazem se potpuno (i vise), a vecina primedbi nije se odnosila na tvoj stav.
ja ne stavljam celu vojsku u isti kos, a mislim da sam ti to objasnio u e-mailu...ali nemoj ni ti to da radis. Sigurno da ima vrhunski obucenih ljudi, a isto tako i najgorih krivinara...[/quote]
Slazem se potpuno (i vise), a vecina primedbi nije se odnosila na tvoj stav.
F117 seres a dupe nebrises :twisted:
Pjer_Nis
28.11.2004., 20:34
Evo ga još jedan nepismeni nevaspitanko. Vrati se mali kod mame i tate da te nauče ponašanju i pravopisu. :lol:
strela 2M,igla,šilo
29.11.2004., 08:59
Dragi forumaši setite se da je na TV-u dugo forsirana priča da je F-117 oboren sa topom iz našeg miga(23mm) čak su i pokazivane rupe na oplati ostataka aviona,eksperti kako stavljaju prste u te rupe.
Odakle sad ovaj fanatik,pa priča da je to NEVA odradila?
Još da znate da je on zapaljen preleteo preko Šapca na visini od ne više od 1000 m. i da su ga svi gledali. PVO iz Šapca je dejstvovao po njemu tako upaljenom,(to je i bilo prvo dejstvo PVO Šapca) a avion je doplanirao tj stigao do Buđanovaca. Tu se pilot skoro pred zemljom i katapultirao i sačekao helikoptere za spasavanje.
Ovo je jedina istina i to možete proveriti kod žitelja sledecih mesta:Jevremovac,Šabac,Klenak,Platičevo,Hrtkovci ,Nikinci,Buđanovci.
To veče je bilo niske oblačnosti pa su ti oblaci prekidali kontinuitet prizora posmatračima.
Toliko za sada. 8)
Dragi forumaši setite se da je na TV-u dugo forsirana priča da je F-117 oboren sa topom iz našeg miga(23mm) čak su i pokazivane rupe na oplati ostataka aviona,eksperti kako stavljaju prste u te rupe.
Još da znate da je on zapaljen preleteo preko Šapca na visini od ne više od 1000 m. i da su ga svi gledali. PVO iz Šapca je dejstvovao po njemu tako upaljenom,(to je i bilo prvo dejstvo PVO Šapca) a avion je doplanirao tj stigao do Buđanovaca. Tu se pilot skoro pred zemljom i katapultirao i sačekao helikoptere za spasavanje.
Ovo je jedina istina i to možete proveriti kod žitelja sledecih mesta:Jevremovac,Šabac,Klenak,Platičevo,Hrtkovci ,Nikinci,Buđanovci.
To veče je bilo niske oblačnosti pa su ti oblaci prekidali kontinuitet prizora posmatračima.
Toliko za sada. 8)
Daj bogati reci mi koje boje je bio bio plamen. Nesto mi tu nije jasno. Kako moze postojati plamen kad je avion nevidljiv? :wink:
Izlazim iz teme.
Ko zeli da zna detalje neka ode u Muzej vazduhoplovstva u Surcinu i potrazi sve sto ga interesuje. Moze i u 250. raketnoj brogadi PVO.
Moze i sa mnom na f117aneva@yahoo.com.
Kritizeri, malodusnici, pesimisti, ......, provokatori nek se ne javljaju.
Pozdrav svima i izvinjenje za grube reci upucene pojedincima.
Za strela 2M,igla,šilo
Vec danima vas citam.
Pogledaj kakav ti je recnik i kako se kretenski odnosis prema nekim stvarima. Zbog tebe bi moderator ladno mogao da zakljuci ovu temu. Nepismen si u svkom pogledu, plitak u (vojnom) obrazovanju, a javljas se da pises o necemu sto si nacuo. Uzmi javne vojne casopise koji su izlazili odmah posle rata pa pogledaj sta tamo pise. Ako hoces mogu ti preporucite i neke brojeve "Air defense" ili setaj malo po ruskim sajtovima, pa citaj "Nezavisimaje vajenoje abazrenjie". Procitaj sta je napisao Slipcenko, ruski akademik i analiticar. Rupe koje ti spominjes izmedju ostalog nastaju od parcica bojeve glave rakete kojih ima oko 4.500 u raketi 5V27D. Prilikom pada taj avion su dotukli topovi u selima Karlovcic, Prhovo, Simanovci, Sibac, pa odatle i rupe. Idi u 126. brigadu VOJIN (Vazdusno osmatranje javljanje i navodjenje), pa pitaj odakle je avion dosao, na kojoj visini, na kojoj je bio pogodjen i cime. Ne lupetaj. Na kraju nije ni bitno ko je to uradio, ali vise sam sklon da verujem nekome ko iznosi ubedljivije detalje od tebe topdzije, cevasa i furunasa. Raketasi su za vas intelektualna elita. Pozdrav svim intelektualcima. Dole furunasi. (Strela, Silo, Igla) :evil: :shock:
Pjer_Nis
30.11.2004., 00:12
Ala si ga opravio...
Svaka ti cast :D
strela 2M,igla,šilo
30.11.2004., 07:08
Toliko za sada. 8)
Daj bogati reci mi koje boje je bio bio plamen. Nesto mi tu nije jasno. Kako moze postojati plamen kad je avion nevidljiv? :wink:
Za strela 2M,igla,šilo
Vec danima vas citam.
Pogledaj kakav ti je recnik i kako se kretenski odnosis prema nekim stvarima. Zbog tebe bi moderator ladno mogao da zakljuci ovu temu. Nepismen si u svkom pogledu, plitak u (vojnom) obrazovanju, a javljas se da pises o necemu sto si nacuo. Uzmi javne vojne casopise koji su izlazili odmah posle rata pa pogledaj sta tamo pise. Ako hoces mogu ti preporucite i neke brojeve "Air defense" ili setaj malo po ruskim sajtovima, pa citaj "Nezavisimaje vajenoje abazrenjie". Procitaj sta je napisao Slipcenko, ruski akademik i analiticar. Rupe koje ti spominjes izmedju ostalog nastaju od parcica bojeve glave rakete kojih ima oko 4.500 u raketi 5V27D. Prilikom pada taj avion su dotukli topovi u selima Karlovcic, Prhovo, Simanovci, Sibac, pa odatle i rupe. Idi u 126. brigadu VOJIN (Vazdusno osmatranje javljanje i navodjenje), pa pitaj odakle je avion dosao, na kojoj visini, na kojoj je bio pogodjen i cime. Ne lupetaj. Na kraju nije ni bitno ko je to uradio, ali vise sam sklon da verujem nekome ko iznosi ubedljivije detalje od tebe topdzije, cevasa i furunasa. Raketasi su za vas intelektualna elita. Pozdrav svim intelektualcima. Dole furunasi. (Strela, Silo, Igla) :evil: :shock:Svaka cast.Najzad se pojavio neko normalan/osim f117a/da pise o ovoj temi a ne samo normalan vec i neko ko zna o cemu prica.Svaka cast.Vidi se da si ili bi voleo da budes raketas.
sibirska
30.11.2004., 12:22
Šta ću ja ovde? :?
fantomi
30.11.2004., 13:26
Dragi moji forumaši.
Greh je pred Bogom hrabriti naivne.A sto ih nisu unistili?Koliko vidim u iraku nje bilo pardona.NEznam jesi lio gledao snimak kada je kosovo predato,i kada su se nasi povlacili.Izgledalo je kao da smo prosli bez gubitaka.Obicno CNN ili neka vec tv pokaze unistno na zauzetoj teritoriji.Sa kosova nije bilo puno toga.Mislim na vojnu tehniku.NEmoze se bas sve iz vazduha.JA verujem da im je dosta letilica onesposobljeno ili unisteno.Pitanje je jedino gde su padale ili prinudno sletala.Tesko da ce to ikada priznati.Neznam dali znas ali traze da im se vrate ostaci F117 iz postavke muzeja vazduhoplovstva u beogradu.Bedno!RAtni trofej je ratni trofej.To su bre lignje i kukavice.Oni su experti da od ratova gde su potuceni do nogu naprave svetsku senzaciju(vijetnam)i filmove i predstave sebe kao heroje.Bljutavo i ljigavo.Sigurno da su jaki u vazduhu kada je odnos 400:1.to nije tesko.Znas li da je nato pilotu koji je ispalio raketu sa par stotina kilometara,i oborio nasu 29 vetku kojoj nije radio sistem za ozracenost neprijateljskom raketom,tj bio je neispravan,bilo zabranjeno od njegovih predpostavljenih da ucrta siluetu oborenog aviona na trup sto je inace obicaj.
.Bedno od jedne super sile.Zasto poredis irak?Pa njima su ukinuta izbaciva sedista na avionima,jer su se cim se upali neka crvena lampica u cocpitu katapultirali.
NI JEDNE VIŠE!
JER JASNO! 8)
[quote=strela 2M,igla,šilo...]Dragi moji forumaši.
Da je u interesu NATO-a bilo da likvidira PVO ....
Za ="strela 2M,igla,šilo..." i opet za njega kad se predstavi pod nick-om "fantomi"
"... Osim velikog broja pogođenih i oborenih napadnih sredstava iz vazdušnog prostora, najveći uspeh "raketaša" je obaranje američkog aviona bombardera F-117A. Česta su pitanja kako je to izvedeno i kojim sredstvima. Avion F-117A oborio je treći divizion 250. raketne brigade PVO. Bez obzira na to što je taj avion klasifikovan kao "nevidljiv", potpuno nevidljive letelice za dobro obučene sastave nema. Drugim rečima i ta letelica ima odrđeni nivo odraza na radarskim ekranima. Kada letelica naglo menja parametre (uslove) leta, radarski odraz se povećava, tako da se letelica može uočiti. U ovim uslovima odlično obučena posada (kakva je bila posada 3. rd PVO) ima sasvim dovoljno vremena za lansiranje raketa i obaranje i "nevidljivog", kao što je F-117A. Uočavanje i dejstvo po ovakvim avionima ostvaruje se vrlo efikasno ako se u ceo postupak uključe i radari većih talasnih dužina, što je kod ovog obaranja bio slučaj. I u tom slučaju znanje i snalažljivost srpskog vojnika - borca, kao i mnogo puta u istoriji, doneli su očekujući rezultat. Prvi neprijateljski avion nad Srbijom oboren je 1915. godine, hicem iz običnog poljskog topa, nišanjenjem kroz cev...
... Tokom čitavog rata 250. raketna brigada neprekidno je izvodila borbena dejstva i uspešno branila Beograd i širi rejon grada. Iako tehnički inferiornija u odnosu na neprijatelja, oborila je najmodertniji američki avion "STEALTH" tehnologije, "nevidljivi" F-117A. U borbenim dejstvima brigada je pogodila 14 neprijateljevih aviona, od kojih su dva aviona (F-117A i F-16) pala na našu teritoriju."
Izvod iz autorksog teksta general-pukovnika avijacije Spasoja Smiljanića, pod naslovom: "RV i PVO predvodnik naše odbrane" preuzet iz
Novi glasnik - vojnostručni intervidovski časopis Vojske Jugoslavije, broj 5, septembar - oktobar 2000. godine, strane 21-32.
Valjda znate na kojoj funkciji je tada bio ovaj general! I još nešto, kuriozitet je što je oba aviona oborila ista jedinica.
Kako bilo da bilo onaj lik F117A je u pravu svidjalo se to vama ili ne. "Šaka jada", kako ti kazes, ga je uradila samo tako. Ostali samo dugmići. Zato je ta brigada dobila Orden narodnog heroja. :evil: :shock:
strela 2M,igla,šilo
01.12.2004., 07:16
A što se tiče obaranja aviona F-16 njega je oborio jedan momak iz Šapca koji je za to i nagrađen a neznam mu ime samo nadimak Kuba.On je nesretnik imao 2001 saobraćajnu nesreću kod Sremske Mitrovice u kojoj je poginuo. Ceo garnizon je bio na sahrani.To vam mogu reći svi u Šapcu pa idite tamo i proverite.
Kompletna priča o obaranju,objavljena je više puta na državnoj i na lokalnoj TV kao i u raznim novinama i u lokalnom listu GLAS PODRINJA što možete proveriti u arhivama tog lista.
Inače aparat je oboren sa strelom-2M.
A što se tiče vaše brigade koja je odlikovana ORDENOM NARODNOG HEROJA moram vas podsetiti da je tu šampion TITO sa 3 ordena pa :lol: onda redom..
Slabi ste vi u laganju.
Za ="strela 2M,igla,šilo..." i opet za njega kad se predstavi pod nick-om "fantomi"
Posto smo apsolvirali ko je oborio F-117A, hajdemo malo na Internet da procitas (ako znas english) jos nesto.
27.03.1999. 20:55 Budjanovci, F-117A, serial number HO AF 82/806, Pilot Cpt. Ken 'Wiz' Dwelle was rescued according to NATO, Aircraft shot down by Col. Gvozden Djukic's air defense unit.
U prevodu: Oborila jedicnica protivvazdušne odbrane pukovnika Gvozdena Djukića
02.05.1999. around 02:05 village Nakucani, southwest of Sabac, American F-16CG. Pilot rescued, according to NATO. Aircraft downed by Col. Gvozden Djukic's air defense unit.
U prevodu: Oborila jedicnica protivvazdušne odbrane pukovnika Gvozdena Djukića
Uzgred budi rečeno pilot ovog aviona je bio komndant wing-a, pa je njegov avion na vertikalnom stabilizatoru imao oslikanog orla.
Na kraju poslastica o kojoj će se tek pričati:
20.05.1999. 01:00 Surcin, Belgrade, B-2A Spirit of Missouri, ser. no. AV-8 88-0329. Aircraft crashed near the village of Dec, Pecinci distict, between Simanovci and Kupinovo.
I opet ta "prokleta" jedicica Gvozdena Djukica, divizion iz Jakova.
Ovde samo nije tacno mesto pada aviona. Pao je u Spačvanskoj šumi, tik po ulasku u hrvatski vazdusni prostor.
Sva tri aviona su bila u zoni odgovornosti ove jedinice i ona ima meterijalni dokaz (išao i video), delove tih aviona (osim B-2A), crne kutije sa snimcima susreta rakete i cilja, grafikone leta. Zainteresujete se malo kako raketni sistemi vrše dokumentovanje borbenih dejstava pa ce te videti šta su sve snimili. Nisu to furune "ispali i zaboravi".
Komandant posluge pri obaranju F-117A (alijas) Gvozden Djukić.
Komandant posluge pri obaranju F-16CG (ne smem da kazem ime, potčinjen Gvozdenu)
Komandant posluge pri obaranju B-2A (ne smem da kazem ime, potčinjen Gvozdenu, o njemu će se tek čuti)
Svi su iz 3. rd PVO 250. rbr PVO
Koliko god da zvuči neverovatno za ovaj treći avion istinito je. Pamtite i sačekajte da prodje još malo vremena.
U međuvremenu molim one koji B-2A "Spirit of Missouri", ser. no. AV-8 88-0329 nađu u spisku sadašnje avijacije NATO, neka mi kažu gde se nalazi, a ja ću tada izaći i reći da sam lagao sve ovo gore što sam napisao i reći ko sam.
Ovo su fakta, a ne kafanske priče. Verovatno su i drugi gađali, ali s obzirom na minimalnu visinu na kojoj su leteli avioni (oko 4.500 metara osim u izuzetnim slučajevima i na određenim pravcima) teško da ih je ko mogao dobaciti. Ima i izuzetaka.
P.S. Avion B-2A je takođe avion "STEALTH" tehnologije i pripadao je državi Misuri.
zasto je sve tako velika tajna :shock: ,ajde malo vise detalja 8)
zasto je sve tako velika tajna :shock: ,ajde malo vise detalja 8)
Javi se onom liku F117A neka ti on objasni detalje. Bar je tako obećao. Ja pričam o onome što je objavljeno i JAVNO. Budi strpljiv biće još.
20.05.1999. 01:00 Surcin, Belgrade, B-2A Spirit of Missouri, ser. no. AV-8 88-0329. Aircraft crashed near the village of Dec, Pecinci distict, between Simanovci and Kupinovo.
e hsto bi to bilo dobro...iskreno se nadam da se to stvarno desilo...da li je leteo nisko? ko zna...drugar tvrdi da je video (tj. dvojica njih) b-52 jako nisko iznad beograda...ali ko zna...verovatno ceemo znati za jedno 5-10 godina
U međuvremenu molim one koji B-2A "Spirit of Missouri", ser. no. AV-8 88-0329 nađu u spisku sadašnje avijacije NATO, neka mi kažu gde se nalazi, a ja ću tada izaći i reći da sam lagao sve ovo gore što sam napisao i reći ko sam.
Pomenuti avion se nalazi negde oko ovih koordinata
38°43'58" North, 93°33'17" West
sem ako nije na Diego Garcia ostrvu.
A inace sto ne dadose neki drugi avion sa serijskim brojem???? Vrlo jednostavno posto je Sprit of Misuri prvi B2 isporucen USAF-u on je JEDINI kome moze pouzdano da se poveze ime i serijski broj aviona.....
Da ne davimo vise sa tim B2 nijedan nije prialzioni blizu zoni u kojoj je mogla da deluje nasa PVO pa nijedan nije ni oboren uostalom toliki avion je mnogo lakse naci nego olupinu F117. Cinjenica je da su nasi pogodili gomilu aviona najmanje 4 f177 su ozbiljno ostecena (pored onog Budjanovackog) dva od njih su cak otpisana kao nerentabilna za popravku inace primer je i izjava Vese Klikera da je 80% A10 koji su ucestvoali u bombardovanju pretrpelo 60% ili veca ostecenja e sad sto te zivotinje na padaju ni kad ih izbusis ko stare gace to je druga prica (bio svojevremeno na TV prikazivan onaj primerak koji je u 1. zalivskom ratu pogodjen prvo kubom pa onda sa par streli pa ga sve vreme tukal i artiljerija sve u svemu izbrojali su i pokazali preko 60 krupnijih rupa na avionu a on svejedno sleteo u bazu) Padlao je inace jos aviona puno ih je moralo na remont itd itd samo je problem sto smo mi mala zemlja (za razliku od npr Iraka) pa i kad pogodis avion on obicno ima dovoljno vremena da se odvuce preko granice ili eventualno sleti na neki obliznji aerodrom.......
BTW ja vec ranije objasnih zasto je bas Neva pogodna za gadjanje Stealth aviona....
strela 2M,igla,šilo
02.12.2004., 08:04
Komedija se nastavlja.
Ali evo malo i činjenica.Okolina Sarajeva 31.08.1995.Obara se MIRAGE i hvataju oba pilota.
Obaranje aviona je sa strelom 2-M.Toga dana oborena su još 2 aparata i to F-16 i A-10 ova dva oborena su sa šilom. Oba pala na nedohvat našim,te je narod to samo gledao.
Dakle u danu 3 aviona.Sve je snimljeno kamerama.
Još o intenzitetu udara.
Za 77 dana po SRJ izručeno je 20.000tona bombi,a toliko je po Srpskoj izručeno za 14 dana pa proverite na fasu.
Pazi FAS je PRIVATNA NVO tako da se ja ne bih previse oslanjao na njihove podatke umeju da grese
Komedija se nastavlja.
Ali evo malo i činjenica.Okolina Sarajeva 31.08.1995.Obara se MIRAGE i hvataju oba pilota.
Obaranje aviona je sa strelom 2-M.Toga dana oborena su još 2 aparata i to F-16 i A-10 ova dva oborena su sa šilom. Oba pala na nedohvat našim,te je narod to samo gledao.
Javlja mi se da si odustao od F-117A i F16C oborenih u SRJ, pa si opet otišao na teren BiH. Zašto misliš da neko obezvređuje uspeh u Bosni. Bitno je da su pali. Pošteno bi bilo jedino da lovorike nose oni koji su zaslužili. Taj bosanksi avion F-16 je zaista oboren kao što si rekao, ali ta druga dva ne. Kamo srece da je tako. Još nešto. Mogućnost obaranja aviona lakim prenosnim raketnim sistemima veća je u Bosni nego u Srbiji zbog konfiguracije terena. Drugo, Bosanska PVO bila je slabija, pa su avioni leteli niže. Ovede u Srbiji bilo je drugačije.
Evo ti još dva teksta na staru temu, pa neću više:
02.05 - 04:00 - Nakucani near Sabac One USAF F-16CG serial number 88-0550/'AV' from 31st Fighter Wing, 555th Fighter Squadron "Triple Nickel" based at Aviano, Italy was shot down. Aircraft was downed by Col. Gvozden Djukic's air defense unit but NATO's report says it suferred an engine failure over Metlic, while returning from a combat mission and crashed near the village of Nakucani. The pilot (probably Lt.Col. Guy "Guide" Dahlbeck) ejected and was rescued 18 km east of Kozluk by an allied combat SAR team some two hours later and returned to Aviano in good condition.
May 2 A USAF F-16CG fighter aircraft (tail number AV555FS, serial number 88-0550) crashed 18km east of the town of Kozluk, Yugoslavia (according to official NATO report, however, 20km southeast of Sabac according to Yugoslavian reports, map) at 02:20 on 05-02-99. The pilot ejected and NATO reported that he was picked up by NATO rescue forces. Photo from The Times of London here. US Department of Defense news report here. Associated Press report here. Yugoslav sources reported that four NATO rescue helicopters were in the area and exchanged fire with Serbian police. One rescue helicopter was reported down and one more heavil damaged by AAA fire. Some more info here. Take a look at this F-16 (according to USAF) when it was still in one piece.There was an obviousdisagreement between the USAF and NATO reports regarding a downing of an F-16 on 05-02-99: USAF and DoD reports identified the lost aircraft as F-16CG, while NATO reports identified the aircraft as F-16CJ. Both models were used extensively during the operation Allied Force. This discrepancy may indicate that that more than one F-16 might have been lost on that date. Adding further confusion, USAF and DoD reports showed that the aircraft crashed near the town of Metic, while official NATO statements place the crash site 18km east of the town of Kozluk, which is some distance away from Metic. Serbian military found and photographed the remains of the F-16CG, tail number AV555FS, near the village of Nakucani, which is quite some distance away from Metic. A report by Associated Press, insists that the aircraft shot down on 05-02-99 was an F-16CJ. The report describes the details of awards given out to several US pilots in connection with the operation Allied Force. Here is an interesting quote from this report: "One of the other Silver Star recipients also was involved in the rescue of a downed U.S. pilot, though in much different circumstances. Kavlick, 32, from Festus, Mo., was flying lead in a group of F-16CJs on a mission to destroy Serb SA-3 on May 2 when his wingman was struck by an SA-3 missile, causing engine failure and forcing the pilot to eject." As you can see, again there is a discrepancy in the type of aircraft shot down. At least now we know that the F-16, whatever model, was brought down by an SA-3 missile and not a technical malfunction as was originally stated by NATO officials.
(SA-3 je zapadna oznaka za NEVA)
Dosta je, udavih ljude.
Pomenuti avion se nalazi negde oko ovih koordinata
38°43'58" North, 93°33'17" West
sem ako nije na Diego Garcia ostrvu.
A inace sto ne dadose neki drugi avion sa serijskim brojem???? Vrlo jednostavno posto je Sprit of Misuri prvi B2 isporucen USAF-u on je JEDINI kome moze pouzdano da se poveze ime i serijski broj aviona.....
Skoro u potpunosti se slažem sa činjnicama koje si izneo. Ima, međutim mnogo stvari koje ukazuju da je B-2A leteo nad Beogradom, da je između ostalog, baš on gađao kinesku ambasadu i ... .... razgovori sa meštanima sela Deč i Šimanovci, .... i putanja aviona pošto su kroz njega prošle dve rakete 5V27D (Neva) i ... šta su radili pripadnici SFOR-a iz BiH na mestu pada aviona u Hrvatskoj i .... deo razgovora pilota aviona sa AWACS-om posle pogotka i ...
Biće za dva-tri dana. A kad će oni preko bare to priznati, sačekaj da dođe (prođje) vreme.
Proičitaj izvod iz jednog teksta:
" Divizioni 250. raketne brigade pokazivali su neverovatnu hrabrost i hladnokrvnost. Kada bi neprijatelj ustanovio približno mesto sa kojeg dejstvuje jugoslovenska PVO, slao je kao mamac letelicu, na pristojnoj visini, po kojoj bi naši raketaši trebali da dejstvuju. Nešto dalje od zone dejstva naše PVO dežuralo bi nekoliko aviona, obično na visinama oko 6000 metara, koji su imali zadatak da, kada se radar naših baterija uključi u nišanjenje, krenu kao ptice grabljivice da unište našu raketnu bateriju na zemlji. I radaristi i raketaši znali su za tu zamku, ali nisu se plašili dvoboja. Ova igra na život i smrt trajala je i do 4 sata. Po 240 minuta bi posade PVO tražile način da obore avion koji ih je bezobrazno nadletao i da pri tome izbegnu lovce na raketne baterije, koji su čekali u zasedi. Divizion koji je oborio F-117A uspeo je da ulovi i lovca na radare F-16C i da ga sruši. Neki drugi divizioni uspeli su da pogode još dva "nevidljiva aviona" F117 A od kojih se jedan srušio negde u Bosni, a drugi je jedva doleteo do Zagreba. Oba nepopravljiva i ubuduće neupotrebljiva.
Oboren je i jedan "nevidljivi" bombarder B-2, koji je nosio ime "Duh Misurija". Srušio se u spačvanskim šumama, nedaleko od Vinkovaca. "
Beograd 8. maja 2000. godine
Stevan J. Korda
novinar, II deo izlaganja na 310 sednici
Daj mi malo više detalja o lokaciji onog aviona koju si naveo.
U međuvremenu, pošto imaš znanja, zanimale bi me činjenice koje se odnose na dejstva raketnih sistema PVO srednjeg i velikog dometa u lokalninm ratovima poslednjih 30 godina. Dejstava je bilo malo. Moji podaci su jako oskudni.
Pozdrav
strela 2M,igla,šilo
03.12.2004., 07:35
Čuj brate gost!
Ja sam bio tamo tada i evo ti izvoli i otiđi u Pale pa idi iznad hotela panorama pa pitaj okolne meštane kako je bilo 31.08.1995.Oni te mogu odvesti do mesta ostataka miraža, mada je pao dosta dalje prema Prači.Ja mislim da je sve do sada razvučeno.Mesto gde je pao miraž nalazilo se uvek unutar srpske teritorije.
Jedan pilot pri prizemljenju je polomio noge a drugi je bio o.k.Taj nepovređeni je prvi uočen od strane jednog seljaka.Seljak mu se približava u najboljoj nameri a taj vadi pištolj i puca prema njemu. Sva 4 metka ga promašuju.Seljak vadi svoj pištolj i ovaj se predaje kuka,jauče i td.Tada je taj dobio dobrih batina.Da nije bio Francuz ko zna šta bi bilo?Ostali seljeci što su došli, razvukli su garderobu i sve sa njih,sebi za suvenire.Kod jednoga je kasnije nađen i lokator jer je vojna policija VRS htela da kompletira njihovu opremu(u tome nisu uspeli).
Helikopteri za spasavanje su krenuli ali se samo jedan motao ispod jahorine blizu olupine i pilota.I njega su pogodili sa trocevcem.Dimio se, spustio na zemlju. Svi su napustili helikopter,neki zalegli, neki gasili, virili, cenili šta dalje.Poleteli ponovo i to je sve.
ovo je oja replika na post od ranije, koji glasi>
Pa nije bas tako druze nevom je slucajno oboren, jer ti avioni f117 obicno rade na slicnim frekvencijama radara. Premda se neva pojavila 60-70 godina ovoga veka ona je i dalje u upotrebi nase armije, s tim sto je unapredjen sistem odbrane. evo u vestima se sve vidi.
Na svečanosti, povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane (RV i PVO) održanoj u kasarni u Jakovu, predstavljen je sistem otkrivanja, praćenja i pripreme za dejstvo pomoću termovizijske kamere. To će omogućiti rad danju i noću, u uslovima intenzivnog elektronskog ometanja osmatračkih radara, i sprečiti rano otkrivanje položaja protivvazdušnog sistema. Predstavljen je i sistem merenja udaljenosti aviona laserom, čime je rad nišanskog radara smanjen na maksimalno 20 sekundi. Raketni sistem protivvazdušne odbrane "Neva" je sistem druge generacije, namenjen dejstvu po ciljevima na malim i srednjim visinama. U naoružanje je uveden krajem 60-ih i početkom 70-ih godina prošlog veka, i čini okosnicu sistema PVO Srbije i Crne Gore.
Znaci da je taj sistem termovizijom unapredjen a spada u losije sisteme protiv vazdusne odbrane, sa niskim i srednjim dometima.Premda novi sistemi poput orkana.. i slicnih sa odgovarajucim sistemima protiv elektronskog dejstva mogli su u ratu 99 godine da naprave cuda. Ali tih sistema nema : )[/quote]
ajd` da pitam nesto.
kako to avion radi na frekvenciji radara?i kako se to uporedjuju raketni sistemi zemaljske artiljerije/orkan, sa RS PVO?Jesi bre ti spavao na casovima raketne tehnike?
Čuj brate gost!
Ja sam bio tamo tada i evo ti izvoli i otiđi u Pale pa idi iznad hotela panorama pa pitaj okolne meštane kako je bilo 31.08.1995.Oni te mogu odvesti do mesta ostataka miraža, mada je pao dosta dalje prema Prači.Ja mislim da je sve do sada razvučeno.Mesto gde je pao miraž nalazilo se uvek unutar srpske teritorije.
Jedan pilot pri prizemljenju je polomio noge a drugi je bio o.k.Taj nepovređeni je prvi uočen od strane jednog seljaka.Seljak mu se približava u najboljoj nameri a taj vadi pištolj i puca prema njemu. Sva 4 metka ga promašuju.Seljak vadi svoj pištolj i ovaj se predaje kuka,jauče i td.Tada je taj dobio dobrih batina.Da nije bio Francuz ko zna šta bi bilo?Ostali seljeci što su došli, razvukli su garderobu i sve sa njih,sebi za suvenire.Kod jednoga je kasnije nađen i lokator jer je vojna policija VRS htela da kompletira njihovu opremu(u tome nisu uspeli).
Helikopteri za spasavanje su krenuli ali se samo jedan motao ispod jahorine blizu olupine i pilota.I njega su pogodili sa trocevcem.Dimio se, spustio na zemlju. Svi su napustili helikopter,neki zalegli, neki gasili, virili, cenili šta dalje.Poleteli ponovo i to je sve.
da nije bilo malo STUDENO?
strela 2M,igla,šilo
27.12.2004., 06:58
Bilo je studeno.
Bilo je studeno.
znas li coveka koji je to uradio?
strela 2M,igla,šilo
06.01.2005., 12:28
JOK! :cry:
Candyman
15.01.2005., 21:32
I opet ta "prokleta" jedicica Gvozdena Djukica, divizion iz Jakova.
Ovde samo nije tacno mesto pada aviona. Pao je u Spačvanskoj šumi, tik po ulasku u hrvatski vazdusni prostor.
P.S. Avion B-2A je takođe avion "STEALTH" tehnologije i pripadao je državi Misuri.
Cenjena gospodo jel Vi znate da taj avioncic ko$ta 2 000 000 000 baksa (dve milijarde dolara). Isto toliko kosta i jedna od najnovijih podmornica. Shta mislite da smo ga oborili, da ne bi krenula kopnena invazija, pa izgazili bi nas, treci svetski rat... ludilo. Isto tako josh za vreme bombardovanja u prolazu cuh penzionere(verovatno vojne)kako komentarishu da smo im potopili nosac aviona. Aloo, pa govorimo o nosacu, f**king, aviona, a ne tamo o nekom patrolnom camcu.
Jako sumnjam da smo im oborili to cudo tehnike sa 136 procesora(mikroracunara) koji kontrolishu let aviona, ali nishta nije nemoguce.
CIAO! 8)
RaiKkonen 911
17.01.2005., 01:24
Ne verujem za b2 spirit jer da je onoliko cudoviste oboreno to ne da bi se znalo i pricalo i videlo, nego bi oni cigani imali jedno 2 godine sta da razvlace a muzej bi trebao jos jednu sobu samo za sitne fine delove b2.
A sto se tice ostalih, oboreno je mnogo naklincenih americkih aviona sa arogantnim ku*****m sinovima za palicom.
Takodje bih izdvojio izjavu jednog bivseg generala sta li je kad su ga pitali o Apacima, 30 poslatih.
"Mislim da se pola nece vratiti.U stvari, kad bolje razmislim...nijedan se nece vratiti."
Nijedan se nije vratio. :wink: :D
e hsto bi to bilo dobro...iskreno se nadam da se to stvarno desilo...da li je leteo nisko? ko zna...drugar tvrdi da je video (tj. dvojica njih) b-52 jako nisko iznad beograda
Eh burazeru, da je to bio B52 u*rali bi se troduplo u gace. :lol: S najboljom namerom ovo kazem, jer sam siguran da je jednom za vreme bombardovanja Iraka B52 preleteo preko nas.Najgore, najruznije zujanje,brujanje...I kad sam pogledao gore ...nema omaske.Jedan jedini-B52 i samo b52.U momentu sam stao na ulici i trebalo mi je jedno 2 minuta da se povratim.Mozda je motherfucker probudio neka ruzna secanja. :? A kad sam bio na Zlatiboru za vreme agresije 99, cesto su gadjali jedan mali smrdljivi repetitor pa si cesto mogao da vidis onog istog kurc*vitog pilota kako pravi neke svoje fore...I par puta sam prepoznao F15eagle.Zato su tako cesto osvetljavali celo nebo kad ih skinu "zalutale" neve. 8) :)
Ura za nas PVO.
dr_Vejn
25.01.2005., 21:12
ALO BRE PA F 117 JE SRUSEN IZNAD SELA "BUDJANOVCI" TO JE NEDALEKO OD GRADA RUME
KAKVO TE RADOMIRE JAKOVO SPOPALO
tikatina
15.03.2005., 16:38
:D
Inspector
15.03.2005., 23:47
A STO ME NERVIRAJU ONI KOJI STALNO FILOZOFIRAJU : MI SMO IM SLUCAJNO POOBARALI AVIONE, MI SMO NESPOSOBNI DODJEMI DA IH NAMLATIM BRE !!! NISTA NISMO SLUCAJNO OBORILI OSIM F117a !!! I SVAKA CAST ONIM LJUDIMA KOJI SU IH POROKALI GORE U VAZDUHU I TREBA !!!
Candyman
16.03.2005., 22:01
A STO ME NERVIRAJU ONI KOJI STALNO FILOZOFIRAJU : MI SMO IM SLUCAJNO POOBARALI AVIONE, MI SMO NESPOSOBNI DODJEMI DA IH NAMLATIM BRE !!! NISTA NISMO SLUCAJNO OBORILI OSIM F117a !!! I SVAKA CAST ONIM LJUDIMA KOJI SU IH POROKALI GORE U VAZDUHU I TREBA !!!
Poenta je u tome shto su sa onom(odnosno ovom :twisted: ) tehnikom zahvaljujuci slucajnosti ili sreci poskidali neke avioncice. RV i PVO su svojski morali improvizovati da bi se makar malo kvalitativno priblizili jenkijima po pitanju tehnike. To su SVI carevi, ali morash priznati da sa prackom ne mozesh ici na F-117 ili B-2. :cry:
CIAO! 8)