PDA

Vidi punu verziju : Trbušnjaci, kako???

Forman
29.09.2004., 23:08
Kao što i naslov kaže, kojim najbržim putem do vidljivih trbušnjaka???Gledao sam onu reklamu za AB-SWING, ali nisam 100% ubeđen u dejstvo(tj. ne bih da bacam pare za nešto što samo funkcioniše na TV). Da li neko smatra da se na taj način može do trbušnjaka?

Profimare
29.09.2004., 23:53
Kao što i naslov kaže, kojim najbržim putem do vidljivih trbušnjaka???Gledao sam onu reklamu za AB-SWING, ali nisam 100% ubeđen u dejstvo(tj. ne bih da bacam pare za nešto što samo funkcioniše na TV). Da li neko smatra da se na taj način može do trbušnjaka?Sto vise trbusnjaka moras da radis(za pocetak kranc)i naravno aerobne vezbe da skines salo sa stomaka

30.09.2004., 03:09
Mozes da radis milijarde trbusnjaka kakvih god hoces i neces videti nista. Da bi trbusnjaci bili vidljivi moras nivo telesnih masti da skines ispod 10% (pozeljno ispod 8%) a to se jedino moze postici strogim rezimom ishrane i intenzivnim aerobnim vezbanjem, pri tome zaobici sve one mamipare za devojcice bez obzira koliko ih reklamirali i kako ih zvali, aerobne vezbe su trcanje, plivanje, voznja bicikla, rolera i slicno.
E sad ako ce vec da budu vidljivi onda stvarno nije naodmet da budu i snazni a najbolju vezbu za trbusnjake ti je ve pomenuo Mare, ja cu smao da ubacim par detalja. Dakle najefikasnije je upravo ta najjedostavnija vezba za koju ti nisu potrebne ni teretane ni skupe sprave (koje u najgorem slucaju sluze samo da bi neko namakao lovu a u najboljem imitiraju efekat ove vezbe) ili kako se na engleskom zove crunches (da bi se razlikovala od onoga sto se obicno kod nas naziva trbusnjacima koje oni zovu sit-ups) dakle vezba:
Legnes na ledja i podignes stopala na npr stolicu (ili nesto slicno bitno je jedino da noge ne zakacis ni za sta niti da ti ih neko drzi posto ces time smanjiti opterecenje stomaka a naprezaces noge) tako da ti telo i butine kao i butine i potkolenice zauzimaju prav ugao (90 stepeni :wink: ), ruke stavis sa strane glave (nikako da ih stavis iza glave i da vuces mozes da povredis vrat) i podizes samo gornji deo ledja tj lopatice sa zemlje (ja licno dlanovima blago pokrijem usi i podizem se samo dok laktovima ne dodirnem butine ali svako prema ukusu), vrlo bitno u podignutom tj zgrcenom polozaju se zadrzis jedno 1-1.5 sekundu i nikako nemoj da radis na trzaj vec polako gore zadrzis (stegnes misice) pa polako dole, jedno 3-6 serija od po 20-tak ponavljanja i ne zaboravi i trbusnjaci su misici kao i svi ostali znaci treba im nekih 48 sati da se oporave znaci ne vise od tri puta nedeljno.
Dobronameran savet, od kose klupe (narocito one varijante u kojoj su ti samo blago savijena kolena) bezi ko djavo od krsta, naime ove vezbe stvaraju strahovito opterecenje na kicmu i jako je lako povrediti se a daleko su manje efikasen od opisane vezbe, ako te bas interesuje kakvo je opterecenje za kicmu paaaaa stavi 2.5 puta vecu tezinu od sostvene telesne na ramena dok stojis i bice ti jasno :wink:
Pozdrav

30.09.2004., 03:13
BTW da ne zaboravim ako vec insistiras da potrosis pare na nesto sto ce ti pomoci da ti se trbusnjaci vide mnogo bolja investicija je pulsmetar (mala spravica koja meri puls a postavlja se preko grudi i ima deo koji lici na sat na kome se prikazuje merena vrednost bolji je od drugih varijanti posto ti konstantno meri puls) jeste da su cene paprene (mada mogu da se nadju i nesto jeftiniji primerci) ali se defintivno isplati kroz preciznost u doziranju opterecenja u aerobnim vezbama. Kako se konkretno koriste i kako treba vezbati je poprilicno siroka tema ali neke osnove mozes da nadjes sto u literaturi sto na netu pa se potrudi malo :wink:

mamamaja
03.10.2004., 21:55
Kao što i naslov kaže, kojim najbržim putem do vidljivih trbušnjaka???Gledao sam onu reklamu za AB-SWING, ali nisam 100% ubeđen u dejstvo(tj. ne bih da bacam pare za nešto što samo funkcioniše na TV). Da li neko smatra da se na taj način može do trbušnjaka?

Ljudi, porodila sam se tri puta i pretpostavljate kakav mi je stomak bio svaki put. Svaki put sam se nekoliko meseci nakon porodjaja bacila na Kalinetik kod moje 'trenerke' u Zemunu u Backoj, sa tim da ovaj put imam mnogo vise srece posto je jedan ogranak preselila u Gospodara Vucica na Vracaru, gde ima i kondicioniranje (jako), kao i aerobik. Stvarno je super, ko je kod nje dosao vise nije odustajao. Zovite je na tel 2-459-131 ako vam treba, pa se dogovarajte. Zove se Cica.

14.10.2004., 23:55
al ovaj gost naprica svakakvih gluposti od toga da moras da imas samo 8% masti pa do toga da su aerobne vezbe samo plivanje trcanje i sta je vec naveo.
pa vidis kad bi ona imala 8% bila bi zmaj i da je musko, a kamoli sto je zensko.
drugo pod pojam aeroban spada svo vezbanje koje ima konstanto opterecenje tj. puls 130,140-160 mada i to je sve u zavisnosti od godina.znaci vozila ona rolere ili piliva pa cak i kopala u njivi ili basti ako odrzava puls na tom nivou ona je u aerobnom rezimu.
nemoj da pricamo nesto sto smo naucili u teretani ili smo procitali u flexu jel za te stvari postoje skole.
zamisli da ja sad idem i da pricam zubaru kako da nekom sredjuje zube samo zato sto ga posetim nekoliko puta godisnje.

15.10.2004., 06:13
Aj ne lupetaj :evil:

Prvo osoba koja je postavila temu je ocigledno musko, citaj malo pazljivije.
Drugo sa 8% ces naravno biti zmaj ali ako imas preko deset procenata mozes takodje da budes zmaj samo sto ti niko nece videti trbusnjake.
A sto se pulsa tice pa mogao bi prvo malo da se informises a ne da lupas kako puls ima veze sa time da li je neka vezba aerobna ili ne. Pulsom se meri intenzitet opterecenja, eh kad svako misli da moze da deli savete (a sve za sta je cuo je Flex i price u teretani :roll: )