PDA

Vidi punu verziju : Najznacajnija licnost u istoriji?

Stranice : [1] 2

giIe
15.08.2003., 13:20
Ko je po vama najznacajnija licnost ili licnosti u celokupnoj istoriji sveta?

CG
15.08.2003., 22:25
NJEGOS NORMALNO

Robi
16.08.2003., 00:26
Pa na primer Nelson Mendela,Martin Luter King,Ce Gevara...

Mare
18.08.2003., 22:01
Po meni Isus Hrist.

Spartak
19.08.2003., 05:32
Kant.

Ante i Laza nindje ipo
21.08.2003., 07:48
PO MENI SPLINTER,OPTIMUS PRIME,BELI MOCNI RENDZER,ANTE I LAZA.(dvoumimo se oko spajdermena).

mr_pleasure
25.08.2003., 19:51
zagor-te-nej shumski duh sa sekirom, definitivno. opn uvek pomiri indijance i rendzere. i naravno ne treba zaboraviti ni rozog rendzera.

Virus
28.08.2003., 22:57
Svi veci filozofi.

01.09.2003., 22:29
Isus Hrist

tanasko rajic
05.09.2003., 00:20
Patak Daca{"gramziva gnjida"},Dusko, Kojot, Sofronije?

RUS-SKINS
23.09.2003., 19:26
ADOLF HITLER. JEDNOG DANA CE SVI SHVATITI DA JE BIO UPRAVU,ALI CE BITI KASNO.

die_happy
24.09.2003., 22:35

daaaa.....taj bi pravio od nas sapun i sirce!!!

Ne znam za svet...ali istorijska licnost koja je za nas bitna: sveti Sava

26.09.2003., 00:51
Po meni Tito i Draga Masin.Najznacajnije licnosti 20-og veka na ovim prostorima. :D

Kralj Alexandar
05.10.2003., 20:52
MILOSEVIC,
Ja sastavi sve zajedno i napravi bure baruta. On brate zakrvi sve tako da ce uzeti namanje 1000 god da se sastavimo ponovo. Za to vreme Srbija ce procvetati.

Chan Shaolin Si
08.10.2003., 15:41

taj dan je davno bio shvatio sam ja to iha-ha otkad al´ me niko ne slusa da je on odradio posao do kraje cio svijet (dobro sem Jevreja i cigana) bi zivio Bogovski jer Njemac zna kako bi upravljao.

Friedrich
08.10.2003., 23:16
Da li bio ON bio A.H...kao jedna od ......licnosti....ne ne ne ne ne Friedrich Barbarossa...definitivno

books
11.10.2003., 19:01
po meni ALEKSANDAR MAKEDONSKI

Kazanova
17.10.2003., 01:20
JA

BART
18.10.2003., 23:42
HOMER S.

karlos
05.12.2003., 03:20
MITAR MIRIC

Hladno Srce
15.12.2003., 23:39
Najznacajnija licnost u svetskoj istoriji je Nikola Tesla!

Nikola TESLA, elektroinženjer, pronalazač
(10. 7. 1856 - 7. 1. 1943)

Nikola Tesla, američki naučnik srpskog porekla, najviše je doprineo nauci i tehnološkom progresu sveta kao pronalazač obrtnog magnetnog polja, motora, generatora i kompletnog sistema proizvodnje i distribucije električne energije na naizmeničnu struju. Po njemu je jedinica medjunarodnog SI sistema dobila naziv - mera za magnetnu indukciju "Tesla". Tesla je konstruisao generator struja visoke frekvencije i napona, danas poznat kao "Teslin transformator", transformator bez jezgra - Teslina zavojnica.

Rodjen je 10. jula 1856. g. u Smiljanu, (Vojna granica, tadašnja Austrija, danas Republika Hrvatska). Školovao se u Austriji i Austrougarskoj monarhiji. Osnovnu školu pohadjao je u Smiljanu i Gospiću (1862-1866), a Realnu gimnaziju u Gospiću (1866-1870). Završio je i Visoku realnu gimnaziju u Karlovcu (1871-1874). Od 1875. do 1878. godine studira na Politehničkoj školi u Gracu a 1880. godine upisuje studije prirodne filosofije na Karlovom univerzitetu u Pragu.

U periodu 1881-1882. godine radi u Budimpešti, u Centralnom telegrafskom uredu. Upravo tu započinje svoj veliki pronalazački period - usavršava aparat za pojačanje glasa kod telefona, a februara 1882. godine dolazi na ideju o obrtnom magnetnom polju.

Sredinom 1882. godine odlazi u Pariz, u Edisonovo Kontinentalno društvo, a 1883. godine iz Pariza prelazi u Strazbur. Tamo je napravio prvi prototip indukcionog motora. Zatim odlazi u Sjedinjene Američke Države, 1884. i počinje da radi u Edisonovoj kompaniji. Već 1885. godine napušta Edisona i osniva sopstvenu kompaniju - "Tesla Arc & Light Co." Počinje da pravi prve motore i generatore naizmeničnih polifaznih struja.

Prvi patent prijavljuje Američkom patentnom uredu 6. maja 1885. g.- "Komutator za električne dinamo-mašine". Slede patenti iz područja regulatora lučnih lampi. Tokom 1887-1890. godine prijavljuje svoje najpoznatije patente iz oblasti polifaznih naizmeničnih struja, generatore i motore. Pronalaske javno prikazuje u Američkom institutu elektroinženjera, 16. maja 1888. godine na prvom predavanju "Novi sistem motora i transformatora naizmenične struje". Odmah potom kompanija Westinghaus otkupljuje 40 Teslinih patenata iz oblasti polifaznih struja. U Pitsburgu (1888-1889) sa inženjerima Westinghouse kompanije radi na praktičnoj realizaciji svojih patenata. Tokom ovog perioda uradjene su pripreme za realizaciju prve centrale na Nijagarinim vodopadima po Teslinom sistemu. Centrala je otvorena 12. januara 1895. godine i bila je uvršćena u jedno od svetskih čuda toga doba.

Sledeću veliku oblast njegovih istraživanja čine naizmenične struje visokih frekvencija i njihovo dejstvo. Pred Američkim institutom elektroinženjera 20. maja 1891. godine u Njujorku Tesla drži predavanje "Eksperimenti sa naizmeničnim strujama vrlo visokih frekvencija i njihova primena u veštačkom osvetljenju". Godinu dana ranije (1890) objavljuje rezultate o fiziološkom dejstvu struja visokih učestanosti.

Tokom perioda od 1891. do 1896. godine prijavljuje patente vezane za varnični oscilator sa rezonantnim transformatorom kojim su u njegovim istraživanjima zamenjeni Hercov oscilator i Rumkorfov induktor. Uz patente za oscilatore, prijavljuje i mnoge patente za prateće uredjaje - prekidače kola, kondenzatore i slično.

Na poziv Kraljevskog instituta iz Londona 1892. g. i Francuskog društva za fiziku odlazi u London i Pariz, gde drži predavanje Eksperimenti sa naizmeničnim strujama visokog napona i visokih frekvencija. Tokom svog boravka u Evropi, posetio je i Beograd, 2. juna 1892. godine.

Tesla je 1893. g. svojim sistemom četiri kola u rezonanci pokazao da su antena, uzemljenje i rezonanca tri elementa koja mora da poseduje svaki predajnik i prijemnik za bežičnu telegrafiju, čime je utro put otkriću modernog radija.

Početkom 1895. godine nastavlja istraživanja visokih frekvencija proučavanjem dejstva struja na razredjene gasove, koristeći Lenardove cevi. Jedan je od prvih naučnika na Američkom kontinentu koji je dobio Rendgenske snimke šake, lobanje, kolena i lakta. Prvi je istraživač koji je ukazao na veoma štetno dejstvo Rendgenskih zraka na organizam pri suviše dugom izlaganju.

Tokom 1897. godine prijavljuje patente iz oblasti radiotehnike, a 1898. godine prijavio je patent kojim je zaštitio uređaj i način za upravljanje mehanizma pokretnih objekata. U Njujorku izvodi javni eksperiment sa radioupravljanim (teledirigovanim) brodom. Ovi patenti su mu posmrtno, pred vrhovnim sudom USA, doneli prioritet u otkriću radija.

U periodu od 1899. do 1900. Tesla boravi u Kolorado Springsu, gde na nadmorskoj visini iznad 2000 m podiže laboratoriju sa emiterom snage 200 kW. Konstruisao je transformatore koji su proizvodili napone do 12 miliona volti i struje učestanosti od nekoliko desetina hiljada herca. U Koloradu je usavršio visokofrekventni transformator, koji nosi njegovo ime - Teslin transformator; transformator bez jezgra. U eksperimetalnim beleškama iz toga perioda navodi da se kroz Zemlju rasprostiru stacionarni talasi i da se ta osobina može upotrebiti za bežični prenos energije.

Patente vezane za radiotehniku i svoje zamisli o bežičnom prenosu energije prijavljuje od 1900. do 1902. godine. U periodu 1901 - 1905. godina gradio je veliku eksperimentalnu stanicu - centralu sa visokim antenskim tornjem na Long Ajlendu, kraj Njujorka, sa idejom da realizuje svoj "Svetski radio sistem". Ovaj projekat nikada nije završio.

Kasnijih godina (1909-1922) bavio se pronalascima vezanim za mašinstvo: turbinama, pumpama, brzinomerima. Tesline pumpe bez lopatica danas su u komercijalnoj upotrebi. Tokom svoje karijere Tesla je dobio oko 250 patenata u Americi i zemljama širom sveta.

Hladno Srce
15.12.2003., 23:44
Najznacajnija licnost u svetskoj istoriji je Nikola Tesla!

HRONOLOGIJA ZNAČAJNIH DATUMA IZ TESLINOG ŽIVOTA

1856.
Rodio se Nikola Tesla u Smiljanu u Lici, tada Austrija, danas Republika Hrvatska;
1873.
Maturirao na Višoj realci u Rakovcu kod Karlovcu ;
1875 - 77.
Studira na Politehnici u Gracu, Austrija;
1880.
Studira prirodnu filozofiju na Karlovom univerzitetu u Pragu;
1881.
Počinje karijeru inženjera u Budimpešti i tu ostvaruje svoje prvo otkrice - aparat za pojacanje glasa kod telefona;
1882.
Pronalazi obrtno magnmetno polje. Iste godine odlazi u Pariz da radi u Edisonovoj kompaniji;
1883.
Poslom boravi šest meseci u Strazburu. Ovde je napravio radni model indukcionog motora;
1884.
Odlazi u Ameriku i prvo zaposlenje dobija u Edisonovoj kompaniji;
1885.
Napušta Edisona, osniva sopstvenu kompaniju i prijavljuje prve patente iz oblasti lučnog osvetljenja;
1888.
Prijavljuje patente indukcionog motora i sistema proizvodjenja, prenošenja i korišcenja električne energije; drži predavanje pred Društvom elektrotehničkih inženjera u Njujorku; sklapa ugovor sa Vestinghausom o korišcenju svojih patenata;
1889.
Radi godinu dana u Vestinghausovoj fabrici na usavršavanju svojih motora koji na veliko počinju da se proizvode;
1890.
Počinje da se bavi eksperimentima sa strujama visoke frekvencije; pronalazi generator struja visoke frekvencije;
1891.
Pronalazi oscilatorni transformator;
1892.
Boravi u Londonu i Parizu i drži predavanja o svojim najnovijim istraživanjima; obilazi rodni kraj, boravi u Lici a zatim i u Beogradu
1893.
Pronalazi sistem bežicne telegrafije; postiže veliki uspeh na Svetskoj izložbi u Čikagu svojim eksperimentima; zajedno sa Vestinghausom ubedljivo je demonstrirao svoj sistem proizvodnje, prenošenja i korišćenja naizmenicnih struja što je odlučujuće delovalo da se usvoji taj plan za gradnju hidroenergetskog sistema na Nijagarinim vodopadima;
1894 - 95.
Pronalazi mehaničke oscilatore i generatore električnih oscilacija;
1895.
Izgorela je Teslina laboratorija u Južnoj petoj aveniji u Njujorku.
1896.
Bavi se istraživanjima iz oblasti Rentgenskih zraka;
1897-98..
Istražuje mogućnosti bežičnog prenosa energije; prikazuje model teledirigovanog broda, što je prvi eksperiment korišćenja radio talasa za daljinsku kontrolu
1899.
U Kolorado Springsu pravi laboratoriju i u njoj eksperimentiše sa oscilatornim transformatorom od 12 miliona volti;
1900 - 05.
Na Long Ajlendu kod Njujorka pravi antenu Svetske radio stanice sa ciljem da napravi globalni sistem prenosa vesti i energije;
1907.
Napravljen prvi radni model Tesline turbine u kojoj primenjuje nov princip iskorišćenja energije fluida putem trenja;
1908.
Testirana model pumpa u fabrici Američko britanske kompanije;
1909.
Pravi skice i proračune za aeromobil; vrši prve testove sa parnom i gasnom turbinom;
1911-13.
Ispituje svoje parne turbine u Edisonovoj centrali u Njujorku;
1913.
Dobija osnovne patente za pumpu i turbinu u kojima iskorišćuje nov princip; počinje saradnju sa Dresel kompanijom projektom generatora za čeono svetlo za lokomotivu;
1914.
Prijavljuje patente za nekoliko tipova brzinometara; radi na konstrukciji različitih tipova fontana;
1917.
Radi na turbo-dinamu;
1918.- 20.
Saradjuje sa Alis Čalmers kompanijom oko proizvodnje i ispitivanja svojih parnih i gasnih turbina;
1920-23.
Saradjuje sa Bad kompanijom oko proizvodnje automobilskih motora;
1928.
Dobija patente za letilicu sa vertikalnim poletanjem;
1930 - 35.
Bavi se poboljšanjem procesa proizvodnje i prerade sumpora, gvoždja i bakra;
1936.
Predlaže projekte telegeodinamike ili veštine prenošenja energije mehaničkim putem kroz zemlju i odbrambenog oružja popularno nazvanog "zraci smrti";
1937.
Doživljava saobraćajnu nesreću;
1943.
Umire u hotelu Njujorker u Njujorku.

begunac
19.12.2003., 17:04

Takvu licnost treba traziti medju naucnicima i piscima na pr:Nikola Tesla,Anstajn....Dostojevski,Jesenjin,Gete...

sch
23.01.2004., 05:33
Pa ipak Adam,jer da nije napumpao Evu,danas nas ne bi bilo.

hit
30.01.2004., 17:02
Pa ipak Adam,jer da nije napumpao Evu,danas nas ne bi bilo.

no coment .....

Blaza
30.01.2004., 21:34

taj dan je davno bio shvatio sam ja to iha-ha otkad al´ me niko ne slusa da je on odradio posao do kraje cio svijet (dobro sem Jevreja i cigana) bi zivio Bogovski jer Njemac zna kako bi upravljao.

DEBILU NE BI BILO NI TEBE!!! Srbi su takodje bili predvidjeni za cistku, podseti se malo istorije kad vec dolazis na ovaj forum, sta bi sa Jasenovcem?

E moj bato sve naciste su trebale da zavrse u Savi i Dunavu umesto onog jadnog sveta!!!! :evil: :evil:

Gost118
03.02.2004., 12:42
Gospodo, lakse malo... Ne primoravajte me da zakljucavam ovaj topic...

joko
03.02.2004., 19:14
Pitajte Kragujevcane, Kraljevcane,i ostale Srbe ko je hitler i kako nam je bilo tada .Ali to za vas nije bitno hocete da budete zanimljivi.

aleksandar-coa
09.02.2004., 02:37
aleksandar makedonski napoleon hitler buda a nesumnjivo isus

Truman
13.02.2004., 14:37
RAMBO AMADEUS
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

14.02.2004., 13:46
САМО ЗАМИСЛИТЕ:

ШТА БИ ХРВАТИ РАДИЛИ ДА ИМАЈУ СВОГ КРАЉА И СВОЈУ ДИНАСТИЈУ.

ТАДА ОД ЊИХ НЕ БИ МОГЛО ДА СЕ ЖИВИ!!!

СРБИ ОСВЕСТИТЕ СЕ!!!

ЦарДушан
14.02.2004., 17:59
Мехмед паша Соколовић...најСрбин на планети бре...

15.02.2004., 00:11
Karl Marks, Nikola Tesla, Leonardo da Vinci, Martin Luter King, Braca Rajt, Konfucije...

sch
15.02.2004., 00:42
Karl Marks, Nikola Tesla, Leonardo da Vinci, Martin Luter King, Braca Rajt, Konfucije...

Ako ovo ako nije šala,idi se leči što pre.
Ovog prvog ne želim ni da pomenem,da prljam usta sa njegovim imenom,jer on je bio običan Jevrejski provokator.A braća Rajt,verovatno si hteo da kažeš BRAĆA MARKS(oni bezvezni glumci). A da... zaboravio si MARKS/SPENSER (lanac robnih kuća).

Pa,gde bre pomeša zaslužne i NE zaslužne. Nije tebE lako.Nisi SAM u glavi.....

Jelena _Becej
17.02.2004., 13:30
Ovde bre niko ne spominje Napoleona!!!!Zar ste zaboravili na njega!!!!
U konkurenciji su jos i Hitler i Karadjordje!!!!

rdeki
17.02.2004., 13:36
Ovde bre niko ne spominje Napoleona!!!!Zar ste zaboravili na njega!!!!
U konkurenciji su jos i Hitler i Karadjordje!!!!

Ala stavi Karadjordja u dobro drustvo... :)
Zaboravila si Sulejmana Velicanstvenog, Dzingis Kana i Frederika Barbarosu.

Mujo
20.02.2004., 05:47
Najznacajnija licnost u Historiji..je...Ibn Sina.

sch
20.02.2004., 16:24
Misliš Ibn sLina,koga su zvali SLINAVI MUJO.

ancika
09.05.2005., 03:59
Karlo Veliki....a mozda i Karl IV, mozda neki englez... rekla bih Karl IV...

crow
09.05.2005., 16:44
dijego armando maradona
ili... kasius klej

ne

ALF

mmmmm

rajko mitic

:) definitivno ne Isus ;)

ajoj shto glupa tema

mirjanav2004
09.05.2005., 22:20
mihajlo pupin i nikola tesla
njihovi patenti su i danas osnova savremenih tehnologija

ancika
10.05.2005., 15:28
Haha, videla sam da u istoriji za treci razred gimnazije umesto Charles pise Karl,haha.. Ja sam u prethodnom postu mislila na Karla- osnivaca Karlovog univerziteta u Pragu...

UrosWasHere
31.05.2005., 01:04
Definitivno bez premca najznacajnija licnost je Adolf Hitler... Koliko god da ga mi mrzeli on je posledica dansnjeg stanja u svetu... Mrzi me da pisem na sta su sve direktno i indirektno citav Drugi svetski i posedno on sam ostavili posledice, ali sigurno svako vecinu sam shvata..
Njegov uticaj se itekako oseca, i jos uvek drma svet...

snaja88
09.06.2005., 14:58
Tesla,Alexander

Pjer_Nis
09.06.2005., 20:25
Definitivno bez premca najznacajnija licnost je Adolf Hitler... Koliko god da ga mi mrzeli on je posledica dansnjeg stanja u svetu... ..

Da nisi malko pobrkao loncice? Mozda si mislio da je danasnji svet posledica njegovog 'lika i dela'? :roll:

igracina
09.06.2005., 23:43
Najznačajnija ličnost u istoriji je Dejan Savićević !
Promijenio je shvatanje fudbala, a fudbal će u budućnosti biti religija !

Eto, Crnogorac a najznačajnija ličnost !

A poslije njega takođe Crnogorac, Duško Ivanović trener TAU Ceramice !

Napoleonka
15.06.2005., 16:38
Napoleon Bonaparta je najvaznija licnost u storiji,bas je extra zanimljiv i hteo je,ni manje ni vise nego ujedinjenu Evropu!!!!
:lol: :oops:

Ubermensch
16.06.2005., 02:41
Ima tu mnogo istine za Adolfa Hitlera ali sta je tu je! Jevreji su pobijedili i imamo to sta imamo...
Samo mi nije jasno kako moze biti Mendela neka licnost??? Onaj ko je cuo za Isusa,Sokrata,Kanta,Hegela,Nikolu Teslu to nikad ne bi ni pomislio!!! Propaganda je cudo od beznacajnog crnca napravi ,,grandioznu licnost"!!! Malo je reci strasno!!! Ljudi probudi te se!!! :x

Gekon
17.06.2005., 22:23
Napoleon Bonaparta je najvaznija licnost u storiji,bas je extra zanimljiv i hteo je,ni manje ni vise nego ujedinjenu Evropu!!!!
:lol: :oops:
Tako je lutko! Nisam za badava uzeo temu za maturski "Napoleonovi ratovi" na 48 strana sa sve slikama. Rekli su mi da nisam normalan! 8) :lol: :lol: :lol:

Napoleonka
19.06.2005., 16:28
Ma znam ja da je Napleon najbolji,imam svasta o njemu,sve pare mi odose na knjige ....

HEBEHA
19.06.2005., 22:44
Nema veze sa pricom, ali moram da se zalim! Covjek je IZABRAO temu za maturski? Ja sam ucila 112 lekcija, da bih na maturskom izvukla listicu sa tri idiotska pitanja. Ali najidiotskija koja sam mogla dobiti. :cry: Da sam mogla da biram, izabrala bih ili Napoleona ili Hitlera, mada je zanimljiv i Martin Luter. Mislim da su veoma znacajni po istoriju svijeta.

*+*+*+*+*
19.06.2005., 22:54
Nema veze sa pricom, ali moram da se zalim! Covjek je IZABRAO temu za maturski? Ja sam ucila 112 lekcija, da bih na maturskom izvukla listicu sa tri idiotska pitanja. Ali najidiotskija koja sam mogla dobiti. :cry: Da sam mogla da biram, izabrala bih ili Napoleona ili Hitlera, mada je zanimljiv i Martin Luter. Mislim da su veoma znacajni po istoriju svijeta.

Sta da ti radimo, to je samo jos jedna od prednosti gimnazije, umesto da bubas za maturu ko lud, sve je cista formalnost, a ti se posvetis spremanju prijemnog za fax i uopste se ne opterecujes glupostima!

Gekon
20.06.2005., 00:09

Sta da ti radimo, to je samo jos jedna od prednosti gimnazije, umesto da bubas za maturu ko lud, sve je cista formalnost, a ti se posvetis spremanju prijemnog za fax i uopste se ne opterecujes glupostima!
NARAVNO! Jos da se radi u ostalim gimnazijama kao sto se radilo u mojoj ihaaa...........

Napoleonka
21.06.2005., 09:43
Veruj mi u vecini gomnazija je to samo rutina...Koliko sam ja cula.A u koju si ti isao?
Meni su zanimljivi jos i Romanovi

Anima Artis
22.06.2005., 01:12
Alexandar Makedonski je najjachi lik, mada ne znam da li je najzachajniji... :p

rajkec
22.06.2005., 02:28
Ma sta spominjete neke pesovane! Adolf Hitler je bre najjaci lik u istoriji covecanstva! Hteo ceo svet da osvoji i na kraju svoju zemlju podelio na 2 dela

HEBEHA
22.06.2005., 10:18

Nema ti to veze sa gimnazijom. Ej, ja jesam zavrsila gimnaziju i upravo zato imala takav morbidan maturski, koji je sve sem obicna formalnost. Strucne skole (elektro tehnicka, fizioterapeutska, kuvarska...) biraju temu iz nekih stupidnih predmeta i svi dobiju petice. A ovdje su jos ukinuli prijemni, pa ce se svi silni odlikasi iz trgovacke, koja je bizarno smijesna, upisati a gimnazijalci- laku noc!!! Ja idem u Bg da studiram. 8)

ancika
23.06.2005., 01:07

Nema ti to veze sa gimnazijom. Ej, ja jesam zavrsila gimnaziju i upravo zato imala takav morbidan maturski, koji je sve sem obicna formalnost. Strucne skole (elektro tehnicka, fizioterapeutska, kuvarska...) biraju temu iz nekih stupidnih predmeta i svi dobiju petice. A ovdje su jos ukinuli prijemni, pa ce se svi silni odlikasi iz trgovacke, koja je bizarno smijesna, upisati a gimnazijalci- laku noc!!! Ja idem u Bg da studiram. 8)
Ako mislis na Bugarsku nije ti los izbor- istorijski fakultet tamo uopste nije za potcenjivanje (upoznata sam sa verovanjem da se u Bg lako studira- veruj mi,zavisi sta i u kom gradu studiras!!!). Dodji pa da budemo kolege!!! :wink:
A sto se tice mog maturskog ja sam takodje birala- Kubanska kriza

HEBEHA
25.06.2005., 12:31
Ne, nisam mislila na Bugarsku, vec na Beograd. I necu studirati istoriju. Pozz

commodore
07.08.2005., 03:25
Najznacajnija licnost u Istoriji je Isus Hristos.

Doneo je totalnu revoluciju i zauvek promenio svet.
a nije vodio vojske i ratove. Ljubavlju i sasecanjem pokrenuo je planine.

...

A ako nije on, onda Dostojevski...
Zato sto je to najbolje razumeo i u potpunosti se slagao sa prethodnim pasusom.

Bijeli Ocnjak
07.08.2005., 15:42
Za mene je najvaznija licnost onaj homosapiens koji se sjetio da bi mogao da pocne da jede ostatke mesa posle predatora,sto je uslovilo brzom razvoju mozga.Steta sto danas ne znamo kako se on "zvao" i sto mu niko nije podigao spomenik.

drinjaca
07.08.2005., 19:30
А најгора ?
Колумбо, ?ебem га радознала :)

Solon
07.08.2005., 22:59
Gaj Marije

Solon
07.08.2005., 23:00
Gaj Marije,naravno.

Solon
07.08.2005., 23:01
Gaj Marije.

struja
12.08.2005., 11:52
Elizabeta I i Napoleone Buonaparta!
Adolf je imao divne ideje!

KLazar
20.08.2005., 20:04
Staljin

The Edge
22.08.2005., 16:54
Aut Caesar, aut nihil

tommy gun
22.08.2005., 19:50
Julije cezar,Aleksandar Makedonski,Tito,Draza i najmanje Adolf

HromiDaba
31.08.2005., 19:19
ја сам ипак за Проку Проналазача...:D

Sudnji Dan
01.09.2005., 18:21
ADOLF HITLER bez sumnje.

Master_Chief
01.09.2005., 18:26
Nikola Tesla

Arnold_Layne
12.09.2005., 15:13
John Lennon, Martin Luter King, John Fitzgerald Kennedy, Jack Nicholson, Mahatma Gandi, Andy Warhol, Edgar Allan Poe, Leonardo Da Vinci, Mocart, Isak Njutn, Sokrat, Homer, Perikle

a najgore licnosti

Josip Broz Tito, Staljin i cela ekipa ruskih primitivaca (komunista), ali ova budala na prvom mestu, Kim il Sung, Pol Pot, Ronald Reagan, Slobodan Milosevic...

teardrop
12.09.2005., 15:14
Nikola Tesla

Mislim da je Master_Chief u pravu. Djavola bi svi mi bili ovde, da nema struje ;)

Master_Chief
12.09.2005., 15:47
Mislim da je Master_Chief u pravu. Djavola bi svi mi bili ovde, da nema struje ;)
ma i to,ali kad sam prochitao neke knjige o njegovim izumima u ONO doba kad je on ziveo...nisam mogao da verujem...mogu samo zamisliti sta bi taj chovek danas radio da josh uvek zivi.
I Anshtajn je ok,al dzaba mu kad ono sto je on radio mnogo dosadno,nikoga ne zanima,jednostavno je tako,a Nikola Tesla se bavio poslom koji je veoma zanimljiv i koji se primenjuje svaki dan medju ljudima.

Marty Misterija
12.09.2005., 16:04
СВЕТИ САВА

AntunTun
13.09.2005., 17:06
ja....al ako zanemarim sebe kao najznachajniju lichnost....ondak.....adolf hitler....il....nobel....ma shta ja znam....verovatno ima hrpa zasluzhnih....

Nexus 6
13.09.2005., 17:59
onaj koji je provalio kako da "pripitomi" vatru...

Goku
13.09.2005., 19:25
A zasta je bio u pravu?

alba_avis
13.09.2005., 19:37
Pa ne bi bilo ovako kako je sad sasvim sigurno, ali bilo bi nekako drugacije i bili bi ovde, samo bi nas neke druge okolnosti okruzivale. Naravno, ovim ne zelim da umanjim znacaj Nikole Tesle, ali samo hocu da kazem da se pogresan zakljucak izvodi na osnovu takvog nacina razmisljanja. Licno, Tesla je jedan i od mojih favorita. ;)

фигхтер
13.09.2005., 22:46
исус христ, дефинитивно...мислим, по страни да л` неко верује у бога или не, али човек и дан данас има утицаја на милионе људи широм света, оставио је траг дубок 2000 година и његов утицај се осећа и данас.:roll:

а личност број 2 је сигурно александар Б.Ј.Р. македонски! за 33 године колико је живео и за својих 13 година колико је владао - нико га никад неће надмашити...
"and when alexander saw the breadth of his domain he wept, for there were no more worlds to conquer." (моћно, а? 8-) )

Master_Chief
14.09.2005., 15:26
sta je Isus uradio za narod?

фигхтер
14.09.2005., 15:37
па не ради се о томе ко је најкориснија личност...исус није сигурно :idea:
само кажем да се већ 2000 година меша у наше животе, универзално мерење времена почиње његовим рођењем, творац је једне од највећих религија на планети (ако не и највеће), и тако то...
мени можда исус ништа не значи, али велики број људи које познајем верује у њега и њима је јако значајан. успут, успео је да нађе следбенике и да се одржи кроз векове и кроз добар део људске историје. према томе најзначајнија личност јесте, али најкориснија никако није.

Master_Chief
14.09.2005., 16:01
istinu zborish...

chika_doktor
14.09.2005., 16:16
Hitler..

engleskinja
15.09.2005., 10:13
Aleksandar Veliki,Gandi,i meni omiljena kraljica Viktorija,Hendrix,Draza

Arnold_Layne
16.09.2005., 17:06

da nije bilo Nikole Tesle mi bi sad drndali kompove u mraku

Arnold_Layne
16.09.2005., 17:08
kako ne kontate da bi se pojavio neko drugi sa istim otkricem. neminovna je pojava takvog lika, jer ipak su to zakoni prirode...

samo je pitanje kad bi se pojavio...najkasnije do 20-tih godina proslog veka po mom misljenju

KLazar
18.09.2005., 19:37
Ni za jednog od njih se ne bi nikad culo da nije bilo malenkosti obicnog coveka, velikog u svojoj anonimnosti. Upravo su oni jedino zasluzni za svetsku istoriju. Ko bi danas cuo za Napoleona da nije bilo obicnih ljudi koji su ga sledili.

S postovanjem,
zmajodbraj

Pa upravo to sto je uspeo da kontrolise misli obicnih malih ljudi svrstava ga u red velikih. Sigurno je da su neophodni obicni smrtnici koji uvek odigraju glavnu ulogu u svemu.

Kendja
22.09.2005., 00:21
Mozda Isus Hrist...

strong_enough
23.09.2005., 12:42
Pa...mozda bi to bio Napoleon I...Svidja mi se ideja o Evropi bez granica koju je imao,a i to sto je uredjivao drzave koje je osvajao a ne rushio(makar ne sve)

Marty Misterija
29.09.2005., 11:37
Господ Христ

sofffy
09.10.2005., 16:41
mislim da nije bas svijetskih razmejra,jer mi je zalosno kad ga spomenem,a niko nije cuo za njega.... ljudi,pa gdje zivimo???

a da- za mene je to- ERNESTO CHE GUEVARA

goocha
09.10.2005., 19:51
Djordje Petrovic.

drinjaca
09.10.2005., 21:51
Soffy, можеш ли у кратким цртама описати CHE GUEVARU. Да га претставиш нама којима је он велика непознаница. Ајде да нешто научимо на овом форуму. Чуо сам за њега да је био велики баја..

milosevic s.
11.10.2005., 14:44
Šta reći na ovu temu....

drinjaca
11.10.2005., 21:46
Волим и ја вас :-)

Krstic Jeremija
18.10.2005., 16:05
Исус Христос.
ту нема спора.

Arnold_Layne
18.10.2005., 17:51
John Lennon

Nacionalista
21.10.2005., 22:23
Bez dileme Djeneral Draza Mihailovic odmah uz njega Milan Nedic i Dimitrije Ljotic

zoranpetrovic84
22.10.2005., 00:10
Gavrilo Princip...?!:)On nas je bar uveo u svetsku istoriju..;)

drinjaca
22.10.2005., 20:09
Пуцај Гаврило, Педи се осилио!

Marty Misterija
23.10.2005., 00:49
Е БРАТЕ нема више Гаврила

Al_sMo_LoS
03.11.2005., 23:19
Ma Milos Obilic je NAJJACI,da je u to vreme bilo jos takvih mi bi sada mnogo bolje ziveli

Marty Misterija
03.11.2005., 23:38
Милош је био дуре.

Svabov
04.11.2005., 03:24
ma je**o vas gavrilo i milosi obilici...sta su oni ucinili za CIVILIZACIJU?
po meni - Nikola Tesla i Stiven Hoking
totalni genijalci i ljudi 1000 godina ispred svoga vremena....

Wieczeslaw
04.11.2005., 11:40
Tesla sigurno! Ali Tesla nije izmislio struju vec je osmislio nekoliko stvari koje su olaksale prenos struje na visoke daljine i njeno lakse iskoristvanje.

Uzgred, za sta su zasluzni: John Lennon, Jack Nicholson, Mahatma Gandi, Andy Warhol i Edgar Allan Poe ???
Dzon Lenon - Uvrnuti trubadur sa bolesnim idejama
Dzek Nikolson - dobar glumac, ali sta jos?
Mahatma Gandi - zena bivseg indijskog predsednika, sta god da je bio
Andi Vorhol - no comment
Edgar Alan Po - nesrecni pesnik koji je pisao mracne pesme....

Gost118
04.11.2005., 13:52
Tesla sigurno! Ali Tesla nije izmislio struju vec je osmislio nekoliko stvari koje su olaksale prenos struje na visoke daljine i njeno lakse iskoristvanje.

Uzgred, za sta su zasluzni: John Lennon, Jack Nicholson, Mahatma Gandi, Andy Warhol i Edgar Allan Poe ???
Dzon Lenon - Uvrnuti trubadur sa bolesnim idejama
Dzek Nikolson - dobar glumac, ali sta jos?
Andi Vorhol - no comment
Edgar Alan Po - nesrecni pesnik koji je pisao mracne pesme.... :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

marko antonije
05.11.2005., 16:29
Likurg - reformator, zakonodavac i osnivac spartanske drzave.

banegad
05.11.2005., 18:48

samo polako. enciklopedija u sake

Wieczeslaw
06.11.2005., 14:37
Zbog cega je Mahatma toliko vazna? Sta je ona uradila a zbog cega ja danas zivim bolje? Borila se za prava Indijaca i sta? Kakve veze ceo svet ima sa Indijom? Jos gore, sta je uradio Dzon Lenon ili Endi Vorhol??? Ddva kvazi-intelektualca koji su svoje bljuvotine prodavali ostalim kvazi i wannabe intelektualcima!!!!! Mozemo sada ovde da se gadjamo licnostima k'o tramvajima ali sta su ove TRI licnosti uradile da zasluzuju da budu najznacajnije u povesti???

Jedna od najznacajnijih licnosti treba po mom misljenju da bude licnost koja je pruzila nesto opipljivo celom svetu, koja je doprinela da svi ljudi BOLjE zive. Ja smatram da to treba da bude Nikola Tesla, ali hajde moze to biti i neki drugi covek. Mislim da je neumesno mesati onih nekoliko licnosti sa spiska sa recimo Teslom, Njutnom, Gausom ili Lajbnicom.....

Hajde vi malo knjige u sake pa vidite sta su uradila potonja cetiri coveka....

banegad
06.11.2005., 17:37
mahatma je musko - mohandas karamchand gandi ili mahatma gandi
ti sigurno mislis na indiru ali ona nema nikakve veze sa mahatmom

Oximoron
06.11.2005., 20:28
Po meni...ili neki faraon ili neki rimski vodja...ipak su oni rukovodili kulturnim razvojem antickog sveta...

Wieczeslaw
06.11.2005., 20:43
Moja greska, pisite mi minus iz poznavanja indijske kulture i istorije. Iskreno, nikada me Indija i istok nisu preterano zanimali, ali to n moze biti izgovor za ono sto sam lupio. Pomesao sam Indiru sa Mahatmom (zboig toga sto ovo potonje ime zvuci kao zensko). Sve u svemu, pogresio sam, zao mi je, ali opet ne vidim zasto bi gorepomenuti trebao da se nadje medju najznacajnijim licnostima u povesti.

Oximoron
06.11.2005., 20:47
Lol,upravu si ne mislim da su drzhawe u tom delu sveta imale veliki uticj na razvijanje chovechanstva :D

Arnold_Layne
06.11.2005., 22:57
Jos gore, sta je uradio Dzon Lenon ili Endi Vorhol??? Ddva kvazi-intelektualca koji su svoje bljuvotine prodavali ostalim kvazi i wannabe intelektualcima!!!!! Mozemo sada ovde da se gadjamo licnostima k'o tramvajima ali sta su ove TRI licnosti uradile da zasluzuju da budu najznacajnije u povesti???
Jedna od najznacajnijih licnosti treba po mom misljenju da bude licnost koja je pruzila nesto opipljivo celom svetu, koja je doprinela da svi ljudi BOLjE zive.

mislis da Lenon svojom muzikom nije doprineo ljudima da zive bolje.
ja bolje zivim zbog Lenonovih pesama i Vorholovih slika, prija mi da ih gledam/slusam, i stvarno ne znam da li bih ziveo da nije bilo Bitlsa i grupa koje im slede i sigurno da se 1/5 planete slaze sa mnom. mislim...glup/a si mnogo. ne samo zato sto ne znas kog je pola Mahatma Gandi vec to sto su tebi bljuvotine, nekad je pevala cela planeta (sad malo manje), malo postovanja ipak....

a da nije bilo Tesle, pojavio bi se neko drugi (cak i vise ljudi) u to doba ko bi otkrio struju i motore sa naizmenicnom strujom, jer to su zakoni fizike, ne mogu da izmaknu. sve je to isto, makar ga otkrio Tesla, Pupin, Miki Maus ili Indijana Dzons, ali Bitlsi bez Lenona ne bi postojali, i sve bi teklo drugacije (ne kazem da ne bi bilo rock-a, ali niko ne bi smislio recimo Yesterday identican onakav kakav je). ili pop-art bez Vorhola, ista prica. svet bi bio totalno drugaciji.

napominjem da nemam nameru da omalovazam Nikolu Teslu jer on zaista jeste genije i svakako jedan od 10 najvecih naucnika modernog doba

PLESsitnihDEMONA
07.11.2005., 02:58
Darko Pancev zvani Kobra ! :lol: :lol: :lol:

Wieczeslaw
07.11.2005., 11:47
Hahahahahahahaha................to sto tebi prija da slusas Lenona i gledas "slike" Endija Vorhola....to ne znaci da su one najznacajnije licnosti u povesti. Sta su to oni doprineli covecanstvu??? Svet bi bio u mnogome drugaciji da se neki ljudi nisu dosetili nkih stvari i naprednijom tehnikom omogucili dvojici gorenavedenih da naprave sta su napravili....

Ja ne vidim vezu izmedju dogadjanja u Indiji i zivota na Islandu ili u krajnjem slucaju Srbiji.... Takodje ne vidim ni vezu izmedju Vorholovih slika i Lenonovih pesama sa danasnjim napretkom. Ucinili su nesto na polju "kulture" i sta jos? Mislim da su mnogo vise ucinili Bah, Betoven, Cajkovski, Rahmanjinov ili recimo Pikaso, Van Gogh, M.C. Escher od svih njih.

Ta vrsta new-age forme izrazavanja mi je u najblazem smislu OGAVNA sto opet ne znaci da sam ja u pravu, vec da mi se ne svidjaju. Za sve licnosti koje sam pobrojao ja mogu da kazem sta su uradili i to su bili UMOVI. Ovi drugi su bili sam NABEDjENI umovi ("veliki" umetnici) itd itd da ne nabrajam dalje.

To oko Tesle.....heheheheheheh, stvar fizike. Pa da nije bilo Tesle ne bi ti cuo za Vorhola vec bi ti Edisonova sijalica u centru grada bila zanimljivija od biskopa.

Ma sta da vam kazem, Vorhol, Lenon.....TRICARIJE!

Gost118
07.11.2005., 13:50
Moja greska, [b/pisite mi minus iz poznavanja indijske kulture i istorije[/b]. Iskreno, nikada me Indija i istok nisu preterano zanimali, ali to n moze biti izgovor za ono sto sam lupio. Pomesao sam Indiru sa Mahatmom (zboig toga sto ovo potonje ime zvuci kao zensko). Sve u svemu, pogresio sam, zao mi je, ali opet ne vidim zasto bi gorepomenuti trebao da se nadje medju najznacajnijim licnostima u povesti.Evo ti minus... Za dalje, potrazi pod "gandizam"...

Btw. Indira Gandi bila je kcerka Dzavaharlala Pandita Nehrua...
A, detalj zajednicki i Mahatmi i njoj jeste da su oboje ubijeni u atentatima... Uostalom, kao i Indirin sin Radziv, koji je nakon njene smrti takodje bio premijer Indije...

Arnold_Layne
07.11.2005., 19:21
To oko Tesle.....heheheheheheh, stvar fizike. Pa da nije bilo Tesle ne bi ti cuo za Vorhola vec bi ti Edisonova sijalica u centru grada bila zanimljivija od biskopa.

pa kako ne kontas. ako odredjeni zakoni postoje, mora i da se dodje do njih. sad možda to ne bi bilo kraj 19. ali sigurno do 20-tih godina 20. veka bi neko provalio taj motor. stvoreni su uslovi za to i otrkilo bi se. sad Tesla jeste genije, prvenstveno zbog nekih drugih stvari

AntunTun
07.11.2005., 23:57
moja mati i moj otac..

jomini
08.11.2005., 02:00
Darko Pancev zvani Kobra ! :lol: :lol: :lol:
Bravo! Kobra sa Vardara! Kako smo mogli da zaboravimo...

Svabov
08.11.2005., 02:33
mislim da je antuntun dao najbolji odgovor na ovo pitanje

moja mati i moj otac..

Oximoron
08.11.2005., 13:54
lol :DDDDDD

drinjaca
08.11.2005., 17:15
Najznacajnija licnost u istoriji?

Биће моја баба ако ми у тестаменту остави кућу и оних 10 хиљада евра што чува у сламарици :-))

Oximoron
08.11.2005., 20:13
lol,ovo je vetj pohlepno :D

ЧИЧА ДРАЖА
09.11.2005., 02:21

Чича Дража Херој Српског народа и борац за слободу !!!

Svabov
09.11.2005., 04:19
Чича Дража Херој Српског народа и борац за слободу !!!

ovo pokazuje koliko plitko razmisljate. Pitanje nije ko je najznacajniji u srpskoj istoriji nego u Istoriji....

AllmightyBruce
15.11.2005., 17:18
[B]Dragoljub DRAZA Mihailovic

Svabov
16.11.2005., 02:54
e blago vama kad vam je draza najznacajnija licnost u istoriji...
uostalom, mislim da se ovde jako mesaju pojmovu, licnost koje je znacajna, ne more da bude najzasluznija! Znaci, jedna od znacajnih licnosti, defititivno je Adolf Hitler. Zapalio je ceo svet. A to dal je on dobar ili los, je druga stvar.
A vi "SRBI" otvorite temu, najznacajnija licnost srpske istorije, pa tamo razglabajte. Jedan Draza ne moze da se meri sa uticajem Tita, svidelo se to vama ili ne...

Wieczeslaw
16.11.2005., 12:57
Ne ne, nisi trebao to da napises.....mislim da ce odmah da ti nalepe etiketu "crveni" ili nesto slicno...

Ja glasam za TESLU, ostali nek' se snalaze :-)

Tam@ra
18.11.2005., 14:16
Ja takođe mislim da je to svakako Tesla. Pa ne bi bilo ni ovog foruma da nije njega :D

Marty Misterija
18.11.2005., 15:41
ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ и он је доста урдио за СРБСТВО

UrosWasHere
20.11.2005., 02:27
Ljudi, u mojoj(americkoj) knjizi pise da je George Westighouse izmislio sistem naizmenicne struje i konstruisao transformator...
Naravno pise da je Markoni izumeo radio koji pritom koristio cini mi se 15 Teslinih patenata i pored toga sto je Vrhovni Sud doneo odluku u korist Tesle.
Jos uvek ne mogu da verujem!!!

Wieczeslaw
20.11.2005., 04:48
Naizmenicna struja je postojala u Teslino vreme ali niko nije umeo da je iskoristi. Transformatori su postojali i pre Tesle. Tesla je konstruisao model trofaznog transformatora i pronasao obrtno polje, kasnije nazvano Teslino obrtno polje, koje je sluzilo (i danas sluzi) kao osnova za konstruisanje trofaznih asinhronih i sinhronih masina.....u tome je sva njegova velicina i za to mu VECNO HVALA !!!

Oximoron
20.11.2005., 18:48
ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ и он је доста урдио за СРБСТВО
KADA TJESH ZABOGA CHOVECHE NAUCHITI GLASOVNE PROMENE?????

njiokmm
23.11.2005., 10:55
Naizmenicna struja je postojala u Teslino vreme ali niko nije umeo da je iskoristi. Transformatori su postojali i pre Tesle. Tesla je konstruisao model trofaznog transformatora i pronasao obrtno polje, kasnije nazvano Teslino obrtno polje, koje je sluzilo (i danas sluzi) kao osnova za konstruisanje trofaznih asinhronih i sinhronih masina.....u tome je sva njegova velicina i za to mu VECNO HVALA !!!

naizmenicna struja jeste postojala u teslino vreme - iz prostog razloga sto ju je on, jelte, i pronasao...

trofazna struja jeste takodje njegova...

drago mi je da se slazemo, ali sam morao da udarim post, jer bi neko mogao da pomisli iz tvog posta kako (boze sacuvaj) tvrdis da tesla nije pronasao naizmenicnu struju...

Nacionalista
23.11.2005., 14:41
Ко је Србин,ко је Православац,ко је искрени десничар и националиста место му је на форуму-
www.sanimideg.forumup.com
Региструјте се и удружимо се у борби са Велику Краљевину Србију.

Nexus 6
23.11.2005., 14:44
sa foruma cete da se borite za Veliku Kraljevinu Srbiju...svaka cast...

Wieczeslaw
23.11.2005., 17:19
naizmenicna struja jeste postojala u teslino vreme - iz prostog razloga sto ju je on, jelte, i pronasao...

trofazna struja jeste takodje njegova...

drago mi je da se slazemo, ali sam morao da udarim post, jer bi neko mogao da pomisli iz tvog posta kako (boze sacuvaj) tvrdis da tesla nije pronasao naizmenicnu struju...

Naravno, sve sto si rekao stoji.....
Meni iskreno smetaju ljudi koji kazu "Tesla je izmislio struju".....to je nepotpuno sagledavanje stvari i zbog toga sam napisao ono sto sam napisao.

Takodje mi je drago da se slazemo.

banegad
23.11.2005., 22:48
KADA TJESH ZABOGA CHOVECHE NAUCHITI GLASOVNE PROMENE?????
oxi ne pokusavaj. mnogi su probali pa odustali

banegad
23.11.2005., 22:49
sa foruma cete da se borite za Veliku Kraljevinu Srbiju...svaka cast...
samo ti prozivaj pa ce da te proglase za komunistu, unijata ili mongrila

Nexus 6
23.11.2005., 22:59
samo ti prozivaj pa ce da te proglase za komunistu, unijata ili mongrila

jel' i ti cujes kako nesto puca...? ;-) :D

Oximoron
23.11.2005., 23:03
I takodje dodjite na www.patka.com da se borimo za ochuvanje pataka iz Nambije...one su sve vishe i vishe ugrozhena vrsta i trebamo chivati ovakve retke primerke pataka : kontakt osoba :Trtko Nenadovitj,tel 1 800 NE DAJTE PATKE ...
Nisam mogao da izdrzhim :D

Sily
23.11.2005., 23:25
Kolumbo,

jer da on nije otkrio Ameriku ko zna gde bi mi sad bili....mozda u 21 veku?

banegad
23.11.2005., 23:26
jel' i ti cujes kako nesto puca...? ;-) :D
ma znam puca i meni

Nexus 6
24.11.2005., 00:17
inace, najznacajnija licnost u istoriji je onaj ko je pripitomio vatru...
ne vutru...vAtru

njiokmm
24.11.2005., 11:59
Ко је Србин,ко је Православац,ко је искрени десничар и националиста место му је на форуму-
www.sanimideg.forumup.com

pa onda, ajd cao!

zoransrba
24.11.2005., 16:00
Posle pojave Bogocoveka i Njegovog zivota na Zemlji,odgovor na ovo pitanje je nemoguc!Bilo je mnogo ljudi koji su na ovaj ili onaj nacin zaduzili covecanstvo,tako da je diskusija na tu temu bezpredmetna.

Svabov
24.11.2005., 16:46
sta ti je bogocovek?

iv-a
24.11.2005., 17:21
mozda Niceov natcovek?

ili Isus?????

zoransrba
24.11.2005., 20:03
Ne mogu da verujem da neko ozbiljan postavlja ovakvo pitanje,ili mozda zeli da bude "originalan"...?

Oximoron
24.11.2005., 21:16
Kolumbo,

jer da on nije otkrio Ameriku ko zna gde bi mi sad bili....mozda u 21 veku?
da niije on otkrio neko drugi bi...

AbruX
26.11.2005., 20:53
Aleksandar Veliki je najveca licnost.
Ne postoji najznacajnija.

UrosWasHere
27.11.2005., 09:32
Aleksandar Veliki je najveca licnost.
Ne postoji najznacajnija.

Sta je to sto Aleksandra Velikog cini najvecom licnosti?
On jeste bio jedan od najbrilijantnijih generala ALI njegova drzava se raspala odmah nakon njegove smrti i to je iskljucivo njegova krivica. Po meni je Dzingis Kan mnogo "veci" od Aleksandra, jer je nizom zakona i propisa uspeo da odrzi ogromnu drzavu na okupu jos mnogo generacija nakon njegove smrti.
Naravno ni u kom slucaju Dzingis Kan nije najznacajnija licnost u istoriji covecanstva, ali nije ni Aleksandar....

AbruX
27.11.2005., 11:15
To sto se drzava raspala nakon njegove smrti je dokaz da je bio veci od svih njegovih generala koji su se otimali za teritorije.Nije to njegova krivica.
Ipak je on iznenadno rano umro, ne zaboravi.

Kypck
27.11.2005., 17:39
И ја сумњам да је Дража нешто претерано задужио свет...
Али дефинитивно Тесла јесте. Увек сам за научнике, пре него за остале. А још је и Србин... ;-)

Oximoron
27.11.2005., 17:45
da...za Teslu se i ja slazhem...

AbruX
27.11.2005., 18:17
Tesla je vanvremenska osoba..

Svabov
27.11.2005., 19:51
Ne mogu da verujem da neko ozbiljan postavlja ovakvo pitanje,ili mozda zeli da bude "originalan"...?

ne mogu da verujem da neko ozbiljan uopste koristi izraz bogocovek, a jos nece da ga objasni nama neozbiljnima....

UrosWasHere
28.11.2005., 03:06
To sto se drzava raspala nakon njegove smrti je dokaz da je bio veci od svih njegovih generala koji su se otimali za teritorije.Nije to njegova krivica.
Ipak je on iznenadno rano umro, ne zaboravi.

Nije sporno da je on bio "veci" od njegovih generala, ALI njegova drzava je bila vestacka drzava koja je bila osudjena na propast. Celokupna vlast je bila zasnovana na jednoj licnosti-njemu koji bio smatran carem, bogom, cak i vecim od boga. Svima je bilo jasno da nakon njegove smrti nece biti tako jake licnosti da ga nasledi. Njegova je krivica sto nije predvideo raspad drzave nakon svoje smrti i sto nije niti imenovao svog naslednika niti osigurao opstanak drzave.
Narano kada bi govorili o najvecim generalima u istoriji sigurno da bi Aleksandar Veliki bio visoko plasiran, ali posto je bio jako los politicar ne zasluzuje # 1 na ovoj listi.

Gost118
28.11.2005., 14:29
Tesko da postoji samo jedna osoba koja je najznacajnija u dosadasnoj istoriji svijeta... Razliciti ljudi, obiljezili su razlicite epohe...
Ako moram da glasam za jednu osobu, onda cu se odluciti za onog ko mi je na neki nacin najblizi, a to je Tesla, svakako... Najveci naucnik s ovdasnjih prostora i jedan od najblistavijih umova covjecanstva, koji je za citav vijek isao ispred svog vremena... Tesla ima više originalnih pronalazaka nego iko drugi u istoriji... Oblast elektrotehnike obogatio je za vise od 700 pronalazaka, neki kazu da ih je bilo i preko 1000...
Mnogi njegovi izumi reazolivani su tek kasnije, a neki opiti nisu vise nikada ponovljeni...
Neke od njegovih nedovrsenih izuma, naucnici sirom svijeta cak i 60 godina nakon njegove smrti, ni uz opsezna proucavanja ne mogu da dovedu do kraja...
Do danas, ostale su price o njegovom radu na konstrukciji tajnih oruzja poput rada na nevidljivom naoruzanju, projektorima misli, kontroli misli, stvaranju munja… Nije uzalud bio pod stalnom prismotrom FBI i CIA...

Oximoron
28.11.2005., 17:40
mislim da bi najznachajnija lichnost morao da bude neko ko je mnogo ranije zhiveo...ko je totalno promenio tok istorije...

AbruX
29.11.2005., 00:14
Ko je rasirio helensku kulturu po celom poznatom svetu u 4.v.p.n.e.?

Oximoron
29.11.2005., 14:08
xndr...

drinjaca
04.12.2005., 21:04
Ево доказа да је Никола Тесла, Србин, православац.

http://istina.at/images/stories/teslina-krstenica.jpg

Gost118
05.12.2005., 14:17
Ne razumijem samo kome treba takvo dokazivanje???
Opste je poznato sta je bio Tesla, zar ne?

hanchi
10.12.2005., 17:05
Hrist,Aleksandar Makedonski a kod nas Rastko,Mileva Maric i naravno Tesla(nas?)

drinjaca
17.12.2005., 23:28
СРБИ МОРАЈУ ЗАШТИТИ ИМЕ И ДЕЛО СВОГ НАЈВЕЋЕГ НАУЧНИКА

Својатање Тесле је нови хрватски злочин

...Ваш читалац мр. Радиша Новаковић говори истину о Николи Тесли када каже да Тесла свакако није умро поносан на своју хрватску домовину. И пре Новаковића, било је доказа да Никола Тесла то никада није изговорио. И зашто би он то изговорио? Он је истицао да се "поноси својим крајем и завичајем". А то је била Лика и његов Смиљан. У време кад се родио Никола Тесла 1856. године, тада није било никакве Хрватске. Ту је постојала само Аустро-Угарска и његова родна Лика. На несрећу Срба, Хрватска се појавила као држава тек 1941. године кад су сви Срби осуђени на смрт и кад су их Хрвати почели клати масовно, одмах 10. априла те године кад су створили НДХ.

Покољ у Смиљану
Ја сам у мојој књизи "Личка Трагедија" конкретно описао хрватске злочине у Смиљану 1941. године. И желим овде да то кажем још једном да Срби забране Хрватима да "својатају" Николу Теслу.

Било је то овако:
На Светог Илију, 2. августа 1941. године, Хрвати - католици, или Хрвати Стекли?и, како су се називали, поклали су у Смиљану и околним селима све живо српско што су ухватили и то:
- поклали су 27 новорођенчади која још ни име нису добила,
- поклали су 127 деце на узрасту од једне до 15 година,
- поклали су 340 особа старости од 16 до 80 година, и
- поклали су 12 особа старијих од 80 година.
То је укупно 506 особа српске националности што су их хрватски кољачи поклали и многе у кућама спалили само у току једног дана. И изабрали су баш Светог Илију, велики православни празник, како би и тиме показали колико су решили да униште Србе и Српске светиње. То је злочин над злочинима. А било је таквих злочина свугде где је било Срба јер су Хрвати Анте Павелића кренули у потпуно уништење Срба. А данас намеравају да подигну споменик Николи Тесли у Загребу, а његов споменик у Госпићу су срушили. Мр. Радиша Новаковић каже да "Србија и Београд нису заборавили највећег српског генија" Тако треба бити. Али изгледа да су Србија и Београд заборавили на злочине које су Хрвати починили у Теслином Смиљану и у Јадовном и свугде на територији злочинацке католичке творевине НДХ. Јер, у Смиљану више никог нема, све су бојовници Фрање Туђмана, бившег комунисте, поново уништили, побили народ и спалили Смиљан.

Убице у Божије име.

Зато позивам Србију и Београд ако"нису заборавили највећег српског генија", да забране Хрватима да подижу споменик Николи Тесли, да дигну јавно свој глас против још једног злочина што га Хрвати намеравају учинити против Срба. Јер, ако Хрвати подижу споменик Николи Тесли, било где то је злочин јер су се Хрвати показали и доказали као велики злочинци, магнум кримен, како их назива Виктор Новак, катилички интелектуалац. А Француз, католик, Ерве Лоријер назива Хрвате "Убице у Божије име" у својој истоименој књизи. Никола Тесла нема никакве везе са Хрватима и било би срамота за Србе да му сад Хрвати подижу некакав споменик. Ако би то чак и учнили, тај споменик се мора порушити, срушити га исто онако како су Хрвати рушили Смиљан а са Смиљаном и име Николе Тесле. Позивам зато све Србе у Србији у Хрватској и у дијаспори да се супротставе том злочинацком подухвату што га Хрвати намеравају учинити честитом и великом научнику Николи Тесли. Ово што сам написао је мој протест против тог злочина. Молим све српске научнике да се придруже овом протесту. Позивам све моје Личане да се томе придруже јер се не сме заборавити и опростити оно што су Хрвати починили у нашој Лици. Од 1941. до 1945. године, поклали су хрватски-католички злочинци у нашој Лици 10015 Срба и Српкиња свих узраста. Питам, да ли можемо због тих жртава да дозволимо Хрватима да нам и на овај начин врше злочин над нашим великим Теслом? Никола Тесла то није заслужио и морамо га заштити иако је умро 1943. године. Никола, наш Ликота, то није заслужио и морамо га бранити и одбранити, а његов споменик може се подићи само међу Србима и у Америци, где је постао грађанин Америке и велики научник Америке.

Мирко Рапаић, аутор књиге и писац "Личка трагедија", Београд

vazon
30.12.2005., 02:22
Будите мало реални. Коме је још попут Исуса Христа пошло за руком да тако снажно измени све аспекте живота на планети? Једино је Он променио све оно што је било пре Њега и једино је он могао тако очигледно да утиче на животе свих генерација које ће доћи после њега.

Бај д веј, реч Христос се у номинативу увек пише као "Христос", а кроз друге падеже се губи наставак -ос, дакле: Христос, Христа, Христу....

Arnold_Layne
31.12.2005., 02:17
ahahahahaa

daj bre hahahaha

Isus = covek; pametan covek

Marty Misterija
31.12.2005., 02:25
Da, ali si nesto pobrkao.
Isus nije licnost, Isus je Bog.
Ovdje je rijec o ljudima.
БОГО-ЧОВЕК РУФИМЕ УНИЈАТО

Arnold_Layne
31.12.2005., 04:38
kako Isusa sad boli uvo za sve. lik je ubedio 3 milijarde ljudi da veruju u njega i verovace i dalje...
nekad pomislim da nam se mozda smeje...

sve u svemu, mudar i snalazljiv covek, skidam mu kapu...ali samo covek!

Arnold_Layne
31.12.2005., 04:40
znate kako kazu, da se Isus pojavio 1200 godina kasnije, proglasili bi ga jeretikom i spalili :)

UrosWasHere
31.12.2005., 10:07
znate kako kazu, da se Isus pojavio 1200 godina kasnije, proglasili bi ga jeretikom i spalili :)

Istina...

joca111
08.01.2006., 18:30
John Lennon, Martin Luter King, John Fitzgerald Kennedy, Jack Nicholson, Mahatma Gandi, Andy Warhol, Edgar Allan Poe, Leonardo Da Vinci, Mocart, Isak Njutn, Sokrat, Homer, Perikle

a najgore licnosti

Josip Broz Tito, Staljin i cela ekipa ruskih primitivaca (komunista), ali ova budala na prvom mestu, Kim il Sung, Pol Pot, Ronald Reagan, Slobodan Milosevic...

Evo citata sa naglaskom na ime Isaka NJUTNA koji jeste najvaznija licnost ,ali to nikako nije TESLA! SRAMOTA
I da nebuloznost ovog coveka bude jos veca on ne vidi da je Njutn bio cist teoreticar ,(svaka njemu cast) a da je Tesla imao uglavnom izumiteljsku karijeru!
Time je Tesla mnogo blizi kriterijumima za naj licnost sveta, koje postavlja ovaj covek!
Glupa je i recenica da su se, izumi morali otkriti jer su stvoreni svi uslovi, jer je toliko relativna da bi mogli to reci za svaki izum. A onda ispada da su samo ,uglavnom beskorisni ,umetnici , filozofi i politicari znacajne licnosti!
COVECE, EM NISI DOSLEDAN ,EM NISI UPRAVU,EM VOLIS USA!

Arnold_Layne
08.01.2006., 20:49
zaboravio sam slučajno Teslu, stvarno se izvinjavam, ali stvarno nije namerno.
Slažem se da je ispred Njutna ali ne zbog svojih izuma, nego zato što je išao i dalje ispred svog vremena i da je poživeo još malo planeta bi još drugačije izgledala (ni dan danas naučnici dosta njegovog rada ne mogu da shvate). e, prvenstveno zbog toga je Tesla svakako u top 5 ličnosti svih vremena.
a što se tiče tog motora naizmenične struje, jednostavno doba je došlo da se to otkrije i dosta ljudi je krajem 19. veka radilo na tome, jedan bi otkrio najkasnije do druge decenije 20.veka
jer, da Krondatako-ko-tak-tak nije slučajno zapalio vatru ili otkrio točak, Grondi-go-tok-tik bi ga otkrio

eto...volim USA, pa šta?

Arnold_Layne
08.01.2006., 20:54
kako Isusa sad boli uvo za sve. lik je ubedio 3 milijarde ljudi da veruju u njega i verovace i dalje...
To je takodje odlican razlog, zasto je ISUS HRISTOS Bog.
To samo Bog moze.

hahahahaaa, pa nije svih 3 milijarde odjednom. prvo je krenuo malo na kvarno, k'o Bitlsi što su platili žene da vrište za njima tako mogu da se kladim da je on imao svoju ekipu podmićivača. i malo po malo, još je narod tad bio naivniji proširilo se do rimskog carstva i onda je sve lako. velika masa, manipulacije i sl.

vazon
09.01.2006., 03:24
Dobro de! Kad me vec vucete za jezik: Isus Hristos je Bogocovek. Potpun Bog i potpun covek u jednom.
Dakle nije samo covek ili samo Bog. Bogocovek.

Arnold_Layne
09.01.2006., 23:47
Hoces da kazes da su Bitlsi losa grupa?
Hoces da kazes da je sve u sustini u svijetu sazdano na prevari?

Naravno da nisu, isto tako ne kažem da je Hrist bio loš ČOVEK. Naprotiv, vrlo pametan, verovatno...

Rujevit
09.01.2006., 23:54
Dobro vece

banegad
10.01.2006., 00:00
najznacajnija licnost u ustoriji je svkako kemish - muz zorice brunclik
ziva legenda
plete po harmoniki
zar ima ista lepse nego cuti zvuke armonike
cao

PAC-PAC
10.01.2006., 02:25
Али мораш признати да је Бата Канда комплетнија хармоникашка величина а ако не и комплетнија личност уопште, еј бре кад загугуче па то ти је да ти срце стане.

Gost118
10.01.2006., 12:45
Gospodo, niste na chatu!

Istoričar
20.01.2006., 23:25
O ličnosti kao istorijskoj pojavi ne može se govoriti a da se pri tome ne navode izvori iz kojih se crpi građa za njen opis.Pisati o nekome bez navođenja građe iz koje se crpi opis osobe je kao kada neko piše bajke, pa sve u fazonu "kad bi bilo, šta bi bilo".Zato bi bilo poželjno da Arnold Lajdne da neki dokaz o dobrim ili lošim osobinama ličnosti koje je naveo, jer je ono što je napisao nema nikakvog smisla.

komandir
11.02.2006., 23:59
ТЕСЛА

prof.Okultis
20.02.2006., 21:46
ALBERT EINSTEIN ..............

Stark_85
20.02.2006., 23:58
Aristotel definitivno! Po njegovim logickim sistemima razmisljaju Evropljani do danasnjih dana!!!

jolly-rodger
22.02.2006., 03:12
Ovaploceni Gospod nas, i Bog nas, Spasitelj Isus Hristos.

The_411
07.03.2006., 08:33
Original postavio RUS-SKINS

Nemogu da verujem koliko budala ima sa ovakvim idiotskim izjavama.Hitler je bio sve samo ne u pravu(kako moze da bude u pravu kad je nemac).Shvatam ja tu njegovu zamisao da vlada svetom,mislim ko nebi da je seo svet pod njegovom kontrolom.Ja naprotiv Hitleru da umesto Srba i jos nekih manjina treba unistiti sve Nemce! Mrzim nemce,nemacku i nemacki........

Po meni je bio zanimljiva licnost Vlad Tepes,svakako ne najznacajnija,ali...borio je se protiv turaka,sto automatski znaci da je bio na nasoj strani (neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj)

Sta mogu neizlecivi sam patriota..........
P.S Izvinjavam se ako sam nekog uvredila ovim tekstom!

Wilkołak
07.03.2006., 12:21
Pozdrav 411 !!!

Pa tacno, ni ja ne volim Nemce preterano. Nije bas da ih mrzim, ali ne volem ih! Uostalom, Hix je dovoljno pokazao o svojoj mudrosti.... napao je Ruje i isti su ga isprasili, uz visoku cenu, naravno, ali isprasili su ga DOBRO!!!

Uzgred, da li znate ko su bili najbolji snajperisti u II sv. ratu? Hajde da preformulisem.... da li znate ko je u II sv. ratu imao najvise potvrdjenih pogodaka snajperom? Ne znate? Ruske zene !!!

Bi2
07.03.2006., 14:06
Mislim da ste se malo zaneli vas dvoje i zaboravili na neke stvari:
- Da li je Hitler -= ceo nemački narod?
- Da li Slobodan Milošević predstavlja ceo srpski narod?
Hitlerova mudrost, to je pre patološka iskompleksiranost finansirana s predumišljajem nekog pametnog. Da li zbog Slobe neki Francuz ili Danac treba mrzeti ceo srpski narod? Upravo se borimo protiv toga da dokažemo da nismo svi Sloba (barem ne ja). Na osnovu toga, postavljam sebi pitanje:
Da li zbog jednog austrijskog molera,kaplara treba da mrzim ceo Nemački narod, koji je uzput ljut što ga poistovećuje ceo svet sa Hitlerom? Nemam potrebu ni da ih mrzim niti da ih volim, ali mi to ne dozvoljava da zbog ludog Hitlera ponižavam ceo nemački narod! Ajd krenite samo od Svetog-nemačkog carstva i Barbarose, preko: al je pametan kao Bizmark ! , Getea, Direra,Orfa,silnih kompozitora,Mana i ostalih pisaca,velike nemačke filozofske škole ! , nemačke vojne opreme "hekler-koh", tenkova, Simensa, Boša, Mercedesa,Opela,Audija,Porše,Folksvagena do ...nema čokolade bez Milke ! Navedite mi jednu,jedinu graničnu karaulu na svetu ili pišljivu gradsku policijsku stanicu bez nemačkog vučjaka ?
Jesu oni streljali moj narod al da li su samo oni krivi za to, ili ima tu udela i u nama ?
Mogu da ih ne volim ali mi to ne da pravo da ih nipodaštavam ! Za razliku od nas oni vole i poštuju sebe. I za razliku od nas ONI ZNAJU ŠTA JE NJIHOV BREND - NJIHOV MOZAK ! A mene naše šuše ubedjuju da je SRPSKI BREND - KAJMAK ! Ko da je kajmak pao s neba a ne da ga je napravio SRPSKI MOZAK ! Nisu mi simpatični, al moram da im priznam - PAMET.

Bi2
07.03.2006., 14:16
@ The 411: samo da ti dam neki "nemački " podatak:
- Nemačka 1988. ja prvi put tamo. Ulazimo u stambenu zgradu moj domaćin i ja.JEDNIM ključem moj domaćin otključava zgradu (na kojoj je već tada bio interfon za mene čudo) tim ISTIM ključem otključava poštansko sanduče i uzima poštu, TIM ISTIM ključem otključava vrata svog stana !!!! Bale su mi curele tri dana, jer nisam mogla da shvatim. Ja još uvek za te tri stvari imam 3 ključa !
- Isto vreme, ja sama u sobi, jutro. Nešto se pomera.Čujem tihi zvuk pomeranja. Ne kapiram šta je, al mi nije prijatno. Posle nekog vremena, ponovo taj isti tih tih zvuk. Nešto se pomera u sobi u kojoj sam ja sama! Nisam mogla da izdržim, i pitam prijatelja kod koga sam bila, naš čovek, šta je to ili ja haluciniram. Čovek umro od smeha: to su roletne na prozorima koje rade na sunčevu svetlost !!! Kad je jako sunce one se tiho spuštaju, kad sunce ode one se opet podignu. RECI MI KAD ĆE TO DOĆI KOD NAS? U OBIČNE STAMBENE ZGRADE GDE ŽIVE OBIČNI SMRTNICI ??? Nikad, a možda ni tad.

Wilkołak
07.03.2006., 14:16
E jbga, ode mi ceo post.....Krstarice, Krstarice....zeza te serv!

Moracu jopet! Ma, ja sam se samo solidarisao sa 411, solidarność sto rece Lech Valensa :-)
Dosta mi je tih likova koji od Hitlera napravise heroja, a baja pobio 40mil ljudi! Nemam ja nista protiv Nemaca (a protiv Nemica jos manje). Niti mislim da su oni bolji niti losiji od nas, svi smo ljudi! Neki put na vatru moras odgovoriti vatrom! Znaci, nista nemam ni protiv Nemaca ni protiv svih drugi. Ovo je MARKETING ;-)
Jedan od mojih najboljih drugara je Shvabon...pa sta! Cesto se zezamo na njegov racun i nista! Zezamo se i na racun ostalih...

Wilkołak
07.03.2006., 14:18
@ The 411: samo da ti dam neki "nemački " podatak:
- Nemačka 1988. ja prvi put tamo. Ulazimo u stambenu zgradu moj domaćin i ja.JEDNIM ključem moj domaćin otključava zgradu (na kojoj je već tada bio interfon za mene čudo) tim ISTIM ključem otključava poštansko sanduče i uzima poštu, TIM ISTIM ključem otključava vrata svog stana !!!! Bale su mi curele tri dana, jer nisam mogla da shvatim. Ja još uvek za te tri stvari imam 3 ključa !
- Isto vreme, ja sama u sobi, jutro. Nešto se pomera.Čujem tihi zvuk pomeranja. Ne kapiram šta je, al mi nije prijatno. Posle nekog vremena, ponovo taj isti tih tih zvuk. Nešto se pomera u sobi u kojoj sam ja sama! Nisam mogla da izdržim, i pitam prijatelja kod koga sam bila, naš čovek, šta je to ili ja haluciniram. Čovek umro od smeha: to su roletne na prozorima koje rade na sunčevu svetlost !!! Kad je jako sunce one se tiho spuštaju, kad sunce ode one se opet podignu. RECI MI KAD ĆE TO DOĆI KOD NAS? U OBIČNE STAMBENE ZGRADE GDE ŽIVE OBIČNI SMRTNICI ??? Nikad, a možda ni tad.

Domacin ti je bio extra lovator, mada sta je to prema nasem geaku! NISTA! Gedza je gedza.... krajnje je vreme da pocnemo svetu da izvozimo geake... ima ih i previse!

Mitternachtsträumer
07.03.2006., 14:20
@ Bi2
Kakav govor!!!! Svaka cast! Nemci se danas bukvalno plase samog pomena Hitlera. Sila kao sto je Nemacka danas zasluzuje vise mesto u vodjenju svetske politike (nikako ne kazem da bi to bilo dobro), ali uvek ih uhvate na foru nacizma. Drugim recima kada bi Nemacka danas insistirala na necemu sto se ne slaze sa 'zvanicnom svetskom politikom' bila bi optuzena za vaskrsavanje nacizma.

Od velikih ljudi izdvojio bih filozofe cija je misao uticala na razvoj covecanstva, pre svega mislim na Isusa, Muhameda, Mojsija, Konfucija...

Bi2
07.03.2006., 14:27
Možda ti i ne verujem za ovo drugo ali da protiv NEMICA nemaš ništa protiv, čak šta više, e to ti verujem!
- Ne želim da znam za likove koji od Hiltera prave heroja, niti želim da verujem da takvi postoje.
- U Nemačkoj znam da postoji neki nemački pokreta kao hvale Hiću, i ostale gluposti. Al vlast ih užasno proganja, ako ni zbog čega drugog, ono zbog toga što su pukli silnu lovu na račun ratne odštete i svi na njih gledaju kroz priznu Hiće!
- Kad pogledam sve ono što sam pobrojala o Nemcima bato, pa imam li pravo da se pitam da li su oni bolji kao narod od nas? Na stranu to, što drug drugu neće da plati piće, jer ti piješ svoje pivo pa ga i plati iz svog džepa.Oni su od 1946. do danas napredovali brzinom sunčeve svetlosti zahvaljujući svojoj pameti.! A, mi. Mi smo sve svoje uspeli da upropastimo i ponizimo. Nisam li ovde pročitala o "ćopavom Vuku"? Kazaćeš lakonski, ma to je Rufi. Da, da ali i Nemci i Bavarci se mrze, ne podnose se, ali ni jedan neće reći nešto pogrdno za Getea ! Tamo postoji institut i za Getea ali i za vučjake! Ja gledala mojim očima. Nemoj ovo da shvatiš kao moju odu Nemačkom narodu, nego kao poredjenje njih i nas.

Bi2
07.03.2006., 14:33
WILKOLAK: he,he, grešiš i to grdno! Moj tadašnji domaćin znaš ko je bio ? PENZIONERKA ! koja je honorarno kuvala studentima u studentskom domu a njen muž je bio poslovodja u Boshom magacinu, znači obični ljudi. Stanuju u zgradi koja je OPŠTINSKA i imaju vrlo pristojan, skroman dvosoban stan. Ništa extra. Ali to su bili prijatelji moga oca i pozvali su me kod sebe na par dana u posetu.

Bi2
07.03.2006., 14:42
DeteSunca: ma ja sam ti za ono naše: ni po babu, ni po stričevima ! Reci brate onako kako jeste.

Bi2
07.03.2006., 14:52
@ WILKOLAK za taj izvoz si u pravu. Ja sam odmah posle prve jutarnje kafe danas popila bensedin od 5 mg. jer sam se toliko potresla kad sam izašla napolje da kupim hleb i ostalo. Stanujem u vrlo prometnoj ulici sa privatnim kućama,(uglavnom pristojnim,manjim i vrlo starim ) od kojih su se mnoge poslednjih godina pogadjaš prodale. Kupio čovek kuću i uzeo od onih bilbord firmi 2 x 35 E da mu okace DVA OGROMNA BILBORDA na ogradu kuće! A već preko puta trpimo jedan! Možeš li zamisliti TRI onolika čuda na malom prostoru ! A jedna druga stoka, novopečeni beogradjanin, izdao kulovu neku bedu od lokala pa i on preko puta okačio neko čudo od reklame pisano i lepljeno rukom sa drečavim slovima! Upropastiše mi kraj zbog sitne love.Ne izlazi mi se napolje, nit mi se gleda kroz prozor. A nekad sam gledala u komšijske ruže a sad me sramota gde živim,jer mi kraj liči na čudo!

Wilkołak
07.03.2006., 17:55
- Ne želim da znam za likove koji od Hiltera prave heroja, niti želim da verujem da takvi postoje.
Zeleti i cvece brati...heheheh. Htela ti to da znas ili ne oni su oko nas! Eto, ja sam imao suseda, decko je bio student, ne znam sta je uradio sa skolom. U par navrata, dok sam bio kod njega, pricao mi je kako Nemci u II sv. ratu i nisu pobili onoliko ljudi. Pricao je kako su Jevreji zapravo ZLI, svi do jednog. Zapravo cela prica o II sv. ratu je za njega samo marketing a Hitler je bio dobar covek.
Pohapsise i pre dva meseca one nesretnike u Novom Sadu... Ti nemas pojma koliko takvih ljudi danas seta ulicama.... Ja recimo nisam verovao da cu videti skinse u Cacku! Video ih svojim ocima! Ej! Cacak! Sumadija! Mirni i posteni ljudi!

- U Nemačkoj znam da postoji neki nemački pokreta kao hvale Hiću, i ostale gluposti. Al vlast ih užasno proganja, ako ni zbog čega drugog, ono zbog toga što su pukli silnu lovu na račun ratne odštete i svi na njih gledaju kroz priznu Hiće!

To je vec unutrasnja stvar Nemacke. Ja pricam o Srbiji. Takvih pokreta imas svuda! Ipak, mene ne iznenadjuje sto oni postoje u Nemackoj....mene iznenadjuje sto takvi pokreti postoje u zemljama koje su opasno propatile tokom II sv. rata.... uzmi npr. Rusiju! Za vreme rata je izginulo 20 MILIONA ljudi i oni danas imaju neonaciste! EHEJ!

- Kad pogledam sve ono što sam pobrojala o Nemcima bato, pa imam li pravo da se pitam da li su oni bolji kao narod od nas?

Da li su bolji? Ne bih rekao! Da li su disciplinovani? To bih rekao! Ovde kod nas se ne postuje zakon i lopov nigde di god stigne! To sto ovde pojedini pljuju po Vuku odraz je njihove obrazovanosti i kucnog vaspitanja...nista vise!

Mitternachtsträumer
07.03.2006., 18:15
Ja bih dodao da neonacisticki pokret u Nemackoj nije toliko jak kao u drugim zemljama, takodje, kao sto Wilkolak rece, strasno pogodjenim nacizmom, npr: Francuska, Holandija...
A Rusije sto se tice, oni su vise stradali od komunista nego od Hitlera, pa se, kao i mi danas, okrecu jednom ili drugom ekstremu, a sve im je isto i nijedno ne valja!

Bi2
07.03.2006., 18:15
Ko da poštuje zakon kad svi koji kradu napreduju? Kad su svi koji žive od plate slepci?

The_411
07.03.2006., 22:56
Ja licno mislim da smo mi dovoljno pametni samo nismo solidarni ko oni.
Ne kazem ja da je Hitler bio glup njegov sistem je bio veoma delotvoran zavadi pa vladaj(citaj pobi pa vladaj),ali koga god ja znam da je dosao iz nemacke kod nas(a znam ih mnogo)svima su se svideli srbi vise od nemaca.Kao prvo gostoprimljivi smo (a tamo ako hoces da odes kod nekoga u goste moras da se najavis pet dana ranije),prirodniji smo,pametniji(barem neki od nas).................

Wilkołak
07.03.2006., 23:01
Koliko ja znam, i u Valjevu postoji obicaj da se najavis telefonom pre nego sto dodjes kod nekoga u goste!!! Bas znam za onaj obicaj:"Hej, nemoj da zoves sada, mozda ljudi odmaraju, zovi posle 17c". Ili, cim prodje pola deset kaze se:"Izvinjavam se sto zovem ovako kasno, ali da li ......". Ne kazem da je ovo lose, naprotiv, ovo je veoma lepo!

Mentaliteti se razlikuju, ali svakog coveka mozes dovesti u red primenom zakona na SVE.

The_411
08.03.2006., 00:32
Ma nisam ja mislila na to to je u redu,nego pet dana unapred.........za to vreme mozes i da umres..........

Rujevit
08.03.2006., 00:42
Ma nisam ja mislila na to to je u redu,nego pet dana unapred.........za to vreme mozes i da umres..........

To je razlika u mentalitetu.Nista drugo
Drugo je kada ti odlazis kod nekoga na kafu, kada se zna neki red, da se pre 17h ne ide u goste, da se posle 22h(sto je vec pisao @Wilkolak) ne uznemiravaju prijatelji itd.
E sad mi smo po prirodi ljudi druzeljubivi, veseljaci, vedri...
To ti je to

The_411
08.03.2006., 01:44
Ma znam samo ne podnosim nemce..........

Bi2
08.03.2006., 01:51
Moje komšinice sestra je u Londonu već devet godina, čeka boravak. Bila je tek sada na pet dana za Božić i kaže po gostoprimstvu, druželjubivosti, po odnosu prema porodici jedino su nam slični Italijani i Španci. Niko više, a London je pun svega i svačega...Nisam bila u Londonu, al joj verujem.
Nemci su narod za poštovanje, izvini.

Rujevit
08.03.2006., 01:59
Nemci su narod disciplinovan, vredan, to su fanatici.Kad rade nesto rade ga do kraja!I Jevreje su do kraja trebili...
Vidite vi sta se desava.Mi smo kao pobedili Nemce i u I sv. ratu i II sv. ratu.Jel' tako?Gde su sada oni a gde smo mi?gde su oni kao 'gubitnici', a gde smo mi kao 'pobednici'?Nebo i zemlja!!!
Svi su pljuvali Nemacku po zavrsetku rata, a isposatvilo se da su svi isli da rade tamo.

Bi2
08.03.2006., 02:04
To si dobro primetio ! I ne samo Nemci, nego svi "gubitnici"! Gledaj braću Hrvate, Italijane, Japance... a nama osta samo ono nas i Rusa....

Rujevit
08.03.2006., 02:09
Da, ali ako postoji Carstvo Nebesko, ko ce pre u njega? mi ili oni?
Da li su i tamo na ceni samo materijalne stvari ili nesto jelinsko, sveto?

Bi2
08.03.2006., 02:23
Kako mi se čini, pre ćemo MI ! Zbog ove i materijalne i moralne bede, istrebićemo se a oni će i dalje postojati.

Bi2
08.03.2006., 02:30
Moj utisak čitajući našu istoriju i razmišljajući o njoj: dok smo imali Nemanjiće koji su znali šta hoće, i kako hoće, i kako to da ostvare bili smo bre neko !!!! Neko u Evropi. Sad smo niko, crna rupa.
ej, bre Milutina se plašio vizantijski car! Pogledajte samo eto tu prokletu Vizantiju: tamo su deda i unuk svadjama i gradjanskim ratom upropastili carstvo. U Srbiji su deda i unuk stvorili Carstvo! Možda od Milutina i Dušana postoji ono "kakav deda takav unuk", a ? Ženili su se i katolkinjama samo da izbore što povoljniji položaj za sebe i svoju zemlju. I te kraljice su bile dobre za narod,nisu smele da mrdnu od gazde u kući! E to nama sada treba. Gazda u kući.

Rujevit
08.03.2006., 02:39
Gazde ovde odavno nema i verovatno Ga nece ni biti.Zemlja je isuvise izolovana da bi ista mogla da uradi, ostali samo cekaju kada ce nestati i poslednji Srbin, pa da prave dar-mar.
Ma boli me uvo nek ide sve u pm.Sta mozete vi da promenite:NISTA!Ko ste vi:NISTA!Jel' vas neko pita za nesto:NE!
Prema tome zdravo Srbijo i Srbi.Ako vam je glavni moto 'da komsiji crkne krava, alal vera'.
Dok se to ne promeni svi mars u svinjac

Besomar
08.03.2006., 02:44
sto da recem posle ovoga?upozna sam nekoliko svaba(imam rodjake gore).svi koje sam upozna stide se nacista i proslosti iz I i II sr ali isto mi je svaki od njih reka da mi necemo niti mozemo dogurat daleko sa ponasanjem koje su odje vidjeli.mi nemamo disciplinu,nemamo rad.kad sam slusa intervju nekog americkog trenera kosarke lik je rekao americke kosarkase cini 20% talenta i 80% rada a vi u jugoslaviji imate 80% talenta kada biste samo radili 15-30% vise bili biste nedostizni za sve ostale.e sad kad cemo mi uspjet(ocemo li uopste) da shvatimo i ostvarimo ovo?

Bi2
08.03.2006., 03:11
Mi smo kao prvo uspeli da upropastimo i to, i mi više KOŠARKU nemamo!!! Talenat da, Košarku-NE!
Sport nam vode tajkuni, pa šta onda hoćemo.Jel izašla Crna knjiga srpskog sporta?Jeste.Jel su ljudi dali po primerak i Koštunici, i Tadiću, i repub.jav.tužiocu i svi ćute? Ćute!

Ajd, sad jedno pitanjce: Kako je moguće da je 5-ka Srba u sred Amerike pobedila Amerikance a ista ta 5-ka u sred "zemlje Srbije" pukla od istih samo tako? Kod nas je sve kontra, pa i to. Dok smo imali komunjare imali smo fudbal, kad su počeli ratovi Srbi su ratovali sa svetom-loptom i mozgom i tukli ih samo tako, uvek i svuda! Sad pukla košarka, kao živnuo fudbal -da l nam se vraćaju socijalisti i komunjare? L a k u v a m noć želim! Meni je danas 8.mart, a vi vidite šta ćete.

The_411
08.03.2006., 17:32
E mislim da smo totalno skrenuli sa teme...............

Cernobog
14.03.2006., 20:33
Naravno, Isus Hrist. Za CG to je sv. Petar Cetinjski. :)

Arnold_Layne
25.03.2006., 19:29
prema nekim mojim shvatanjima najznačajniji ljudi u istoriji ne treba da budu naučnici (bar ne neki koji su radili i izučavali na osnovu tadašnjih shvatanja), jer zakoni fizike i hemije su tu...neko drugi bi otkrio vatru, dinamit, struju...to nikud ne beži

e, veliki ljudi su oni koji su napravili nešto što niko ne bi ponovio da ih nije bilo...dakle...vojskovodje umetnici, filozofi, recimo i oni ljudi koji su bili ispred svog vremena
daklem:

John Lennon, Andy Warhol, Orson Welles, Franz Kafka, Stanley Kubrick, Salvador Dali, Roger Waters, George Orwell, Čarls Darvin, Volfgang Amadeus Mocart, Fjodor Dostojevski, Bob Marley, Sigmund Frojd, Mikelandjelo Buonaroti, Rihard Vagner, Jack Nicholson, Adolf Hitler, Napoleon, Hanibal, Džingis Kan, Aristotel, Aleksandar Veliki, Martin Luter King, Mahatma Gandi, Karlo Veliki, Immanuel Kant, Rene Dekart......pa na kraju krajeva i taj Isus Hrist...jer je uspeo da ubedi polovinu čovečanstva u božje sile...i dalje se osećaju posledice...treba biti mudar čovek da bi ceo taj prevaranstski plan smislio...skidam mu kapu na tome.

dodajem još i sledeću gospodu:

Arhimed, Leonardo Da Vinči, Nikola Tesla, Stiven Hoking

jeste da su naučnici ali su svakako ispred svog vremena, pogotovu Tesla i Da Vinči...ima nešto jezivo u njima....

pozdrav...i...na kraju krajeva, besmisleno je birati jednoga, i ovo što sam nabrojao nije ni 1% značajnih ljudi, ali neki moji favoriti su tu...

Bi2
25.03.2006., 23:42
Slažem se ja sa tvojom "listom" ovih velikana. Al šta će tu Karlo Veliki . zbog nadimka ?

*+*+*+*+*
26.03.2006., 00:49
Slažem se ja sa tvojom "listom" ovih velikana. Al šta će tu Karlo Veliki . zbog nadimka ?

verovatno zbog karolinske renesanse, shvatio covek da je u obrazovanju buducnost.

Don_Vito
27.03.2006., 20:27
Zivojin Misic,Leonida.

Don_Vito
27.03.2006., 20:29
Eh i Nikola Tesla,Aristotel

eliksir
30.03.2006., 01:46
Isus Hrist!

Bi2
30.03.2006., 11:31
verovatno zbog karolinske renesanse, shvatio covek da je u obrazovanju buducnost.

Njemu ni obrazovanje nije pomoglo. Uostalom, ima on i drugi nadimak: Karlo "Minjon"

C-E-Z-A-R
04.04.2006., 16:07
Alexandar Veliki i naravno Gaj Julije Cezar :-D

Arbus_Di
04.04.2006., 16:18
Alexandar Veliki

Па зар теби није Цезар ?? :D

Гај Јулије Цезар.

alex_cool
05.04.2006., 07:06
Istorija je gej.

Rujevit
05.04.2006., 12:41
Istorija je gej.

Sta rece?

Mitternachtsträumer
05.04.2006., 13:40
Sta rece?
Znas li sta rec Gay znaci u izvornom znacenju?

Oximoron
05.04.2006., 16:20
Sretjan,veseo,razigran...

Jeka#26
05.04.2006., 19:01
Najznacajnija licnost je GAJ JULIJE CEZAR

Mitternachtsträumer
05.04.2006., 21:58
Sretjan,veseo,razigran...
Bravo, znaci istorija je vesela, srecna i razigrana!!! To mi se svidja.

alex_cool
05.04.2006., 22:44
Ma daj, svaki diler istorije dopise nesto novo samoj istoriji, to nije nista bolje od ovoga kada nesto dodiluju i sadasnjosti i buducnosti. To je neoprostivo.
Istorija je prica za nocne more.

Mitternachtsträumer
05.04.2006., 23:28
Ma daj, svaki diler istorije dopise nesto novo samoj istoriji, to nije nista bolje od ovoga kada nesto dodiluju i sadasnjosti i buducnosti. To je neoprostivo.
Istorija je prica za nocne more.
Nista vise ne mora da se kaze! Povest. To joj i ime kaze!

neboysha
06.04.2006., 23:44
Ovo je izuzetno tesko pitanje. Reci cu za XX vek na nacionalnom planu Zivojin Misic kao predstavnik srpskog sela koje je iznelo srpsku golgotu a na globalnom planu mozda Adolf Hitler kao najveci zlocinac u istoriji covecanstva, bilo je i drugih zlocinaca ali ni jedan nije imao toliko bolesne ideje!!!!!
Ipak kad bolje razmislim mozda je ipak odgovor na pitanje Isus Hristos.

capablanca
06.04.2006., 23:51
Isus... Pa nije vazniji od Muhameda... muhamedanaca ima vise... :)

Ne moze se ni jedna licnost izdvojiti kao najvaznija. Pogotovo sto istoriju ne cine licnosti vec istorijski procesi koji sami stvaraju licnosti... Hitler na primer je samo izbor politicke situacije u Nemackoj... Da nije njega bilo proces bi nasao neku drugu odgovarajucu licnost...

nema najvaznije istorijske licnosti... eh mozda je to neki prvi pra-bicar iz kojeg smo svi nastali? :)

Rujevit
08.04.2006., 01:35
Isus... Pa nije vazniji od Muhameda... muhamedanaca ima vise... :)

Otkad to muhamedanaca ima vise od hriscana?

Rujevit
08.04.2006., 01:40
Nije Hitler somo izbor politicke situacije. Hitler je jedini nemac bio sto znao da prica.
Za Hitlera je bilo pricati pred ljudima kao sex.
Nijedan nemac nije bio sposoban da preduzme njegovu poziciju.
Hitler nije zavrsijo skolu. On se kao dete borio protiv svakoga i tako postao jak.
Hitler je dugo vreme ziveo kao boem i mnogo citao novine.
On je hteo samo umetnost da studira. Nemci ga nisu pustli.

Vidim da ste se zalepili a Hitlera, pa reko da vam saopstim da za vikend na RTS 1 imate film o Hitleru(zaboravio sam naziv, cini mi se :"Hitler, nadolazece zlo")

Sto se tice samoga Hitlera sta reci a da vec niste spomenuli.
Pazite koji je to paradoks, covek od metar i zilet, nikakav, mrsav, crn, patuljast, skoro bogalj, prica o nekom 'nemackom snu', o 'nemackoj rasi', o idealu nemackog coveka, visokog, plavog, krupnog, jakog...On zakrzljali stvor prica njima kako treba neko da izgleda?Ajd sto im to prica, ali kako nisu videli na sta on lici?Bili su isuvise zaslepljeni pricom, ideologijom novog nemackog duha.

Bi2
08.04.2006., 02:09
Najveca licnost je bio djinges kan. Niko nije toliko osvojio kao djinges kan.
Napravili su gen test i svako trece dete u mongolsku je od djinges kan (po genima)

Alexander je bio peder. Nije uspeo da ostane u indiju.

Posle djinges kan je Napoleon na drugo mesto. Niko nije uspeo od malog coveka tako brzo da postane kralj evrope.

Djinges kan je imao najopasniju taktiku. On dodje, on ode, pa zaokruzi, pa bije, pa pobegne, pa opet dodje.

A jesi li ti neki crnogorski Napoleon ?
I otkud toliko Napoleon da hvališe Nemce ???

Rujevit
08.04.2006., 02:17
@Napoleon, sta sad ces ti mene da ubedis da ja imam 55 godina?daj mani se tih gluposti.
Naravno da nije Hitler bio ono kako ga zvanicna istorija opisuje, kao nekakvog molera, jada koji se eto tako obreo u visokom polozaju i imao veliki uticaj.Stvar je u drugome.
Ako Nemci nemaju temprament kako objasnjavas cinjenicu da su imali onakve parade, vojne vezbe, kako objasnjavas da su vodili onakve bitke?Sve su to radili kao u transu, kao u ekstazi, kao kada proradi adrenalin.Isti ti je slucaj bio i ovde 90-ih godina.Sloba i bagra potpale Srbe po BiH i u Hrvatskoj, dignu im malo nacionalnu svet, da malo adrenalin proradi i eto ti borbe.Isto princip potpaljivanja imao je i Hitler.Nije tacno da Nemci nisu temperamentni!!!
Al ajd da uzmemo da Nemci nemaju temperament.Ako ga nemaju, zasto su slusali tako slepo, nisu oni masine, strojevi, terminatori, to su bili ljudi od krvi i mesa, a u takvim situacijama(pred ratove) mozak manje radi, vise su na delu osecaji, emocije, nacionalno slepilo i ludilo.

Bi2
08.04.2006., 02:17
Vidim da ste se zalepili a Hitlera, pa reko da vam saopstim da za vikend na RTS 1 imate film o Hitleru(zaboravio sam naziv, cini mi se :"Hitler, nadolazece zlo")

Sto se tice samoga Hitlera sta reci a da vec niste spomenuli.
Pazite koji je to paradoks, covek od metar i zilet, nikakav, mrsav, crn, patuljast, skoro bogalj, prica o nekom 'nemackom snu', o 'nemackoj rasi', o idealu nemackog coveka, visokog, plavog, krupnog, jakog...On zakrzljali stvor prica njima kako treba neko da izgleda?Ajd sto im to prica, ali kako nisu videli na sta on lici?Bili su isuvise zaslepljeni pricom, ideologijom novog nemackog duha.

1. "Otrov se drži u malim bočicama"
2. Šta smo mi videli kad nam je pričao Sloba ?
To ti je to isto.

Bi2
08.04.2006., 02:28
Ne prini se nisam crno gorac. Ja mislim da se ta tema negde drugde diskutuje.
Ko kaze da hvalim nemce. Sta si to uopste procitao.

Da, da, izvini. Upravu si o crnogorcima se raspravlja na svakoj temi osim ove. Mislim, svuda je Igračina-Vladika-Dalibor osim ovde.

Rujevit
08.04.2006., 02:34
Napoleo ima malo lose shvatanje Nemaca, kaze da nisu temperamentni...nije mi to nikako jasno
Kaze da slusaju sve sto im njihov firer kaze...da nisu unosili nimalo emocija u II sv. ratu...

Bi2
08.04.2006., 02:39
Kako nisu unosili emocije u II svetskom ratu ?

Rujevit
08.04.2006., 02:48
Nemoj molimte da uporedjujes slobu i hitlera.

Razlika je sto su nemci (99 %) organisovano ubivali i krali i krili i puno drugih stvari sto su komplikovani.

Lakse ce biti ako dajes brojeve, tako da mogu bolje da odgovorim

1) imali onakve parade, vojne vezbe, kako objasnjavas da su vodili onakve bitke?
Nemacki mentalitet je sigurnost ne sloboda. Isto kao japanci sto vole sigurnost. Nemac bi prodao svoju majku samo da bi dobijo sigurnost. Kao drugo nemci vole konformno drustvo isto kao japanci. Jedan da se ubije sa drustvo (Kao kod japanci sto rade kamikace).
U nemacku nije normalno imati drugacije mislenje nego jedan kolektiv.
2)Isti ti je slucaj bio i ovde 90-ih godina
Nije bio isti slucaj. Srbi su slobu skinuli sami. Isli na demonstracije i tako dalje.
Kad su usli 1945 Aleirte su nemci jos uvek ubijavali ljude i nemcima nije palo napamet da prestanu time. 1968 (Studentske demonstracije) su prvi put poceli nemci da se bave tim temom. Pre tog datuma niko nije pricao od WW2.

Objasni mi dali si ikad video japanca sto neradi kao terminator. Ja nisam nikada video. Ako mu gazda "=Master" kaze da odsece prst ima japanac da odsece prst.
Slicno tako su i nemci.

Sta da ti napisem na ovo?
Nemoguce je da se sve ono desi(II sv. rat) a da pri tom nema emocija.Pa gde je Hitler poceo da drzi govore, da siri propagandu?U pivnicama.Gde je radnicka klasa, kojoj je muka od izrabljivanja, koja je tu nasla malo oduska, da se relaksira, da slusa sto im prija.Sta ti mislis, da bi ga oni slusali da im je na stratu govorio da ce da ginu onako kako su ginuli.Bi moga

Bi2
08.04.2006., 02:58
Nemac moze recimo na poso da razlikuje privatne emocije i poslovne emocije.

Nemci vole sve sta je autenticno. Prirodu, zivotinje i tako dalje.

To je paradoxno ali razumljivo. Nemac ne voli neko da laze, a najvise se laze u nemacku.

Šta napriča bre, crni Napoleone ?

Rujevit
08.04.2006., 03:11
Ajd dobro neka ti bude.

Dakle naravoucenije je, Nemci su u rat isli bez emocija.

Bi2
08.04.2006., 03:12
Ma, ajde bre okanite se Nemaca i Hitlera ! Ne pričamo ovde o najznačajnijem narodu u Istoriji nego o ličnosti. Tu opet ne spada Hitler. Omanuli ste temu a raspisao si Napoleone pošteno.
Pod utiskom sam ovih Njegoševih tekstova, pa se mislim možda smo ogrešili dušu, da nije Njegoš ipak bio najznačajnija ličnost u našoj istoriji ? Kad pogledamo šta je sve čovek rekao, a malo ko ga je pametno shvatio ?