PDA

Vidi punu verziju : PUNK (ujedinjene teme o njemu)

Stranice : [1] 2 3 4

nancy_spungen
15.05.2003., 18:34
dajte ljudi a sta je sa punkom? vise niko ni u sta neveruje? mislim stvarno sranje. ok, ni rock nije los, ali punk je ipak ziv i nemojte me vise nervirati

kiza
18.05.2003., 10:47
Mi vjerujemo u njega on nije mrtav !!
Pozdrav!!

marmarb
24.05.2003., 00:41
PUNK NIJE MRTAV

angie88
25.05.2003., 17:43
PUNK IS NOT DEAD
SeX piStOLs do not let him die!

Nancy
28.05.2003., 16:28
IMA NAS

HARDCOREPUNK
29.05.2003., 17:32
PUNK,Oi,Ska i naravno Hardcore!!!!!

[color=red]punker[/color]
07.06.2003., 19:04
PUNK NIJE MRTAV DOK GA MI POSTUJEMO,VOLIMO I SLUSAMO!

sluzimo narodu
10.06.2003., 18:45
Zasto bi neko ko slusa punk mrzeo rock, ili obrnuto. Dobro u panku ima vise bubnjeva u roku gitare, ali su oba odlicna, a i ugrozena od istog agresora.
Zamislite samo Van Gogh, koji nekad nisi mogao da razlikujes od EKV-a sada ima vise elektronike od Prodigi-a. E to je problem...
(A, ni pank niti bilo sta ne izumire, samo vise nisu aktuelni).

Nancy
10.06.2003., 20:49
Anarchism is the doctrine which proposes that society shall be reorganized on the basis of small, self-governing communities in which the land, produce, and machinery of production will be owned in common, and the power of the political state abolished in order that the fullest measure of individual liberty and equality may prevail.
The philosophy of anarchism represents the most literal form of individualism, as well as collectivism. It is the most extreme opposite of what is termed "fascism". It conceives of man as naturally good and just, rational in his outlook, cooperative in his relationships with others.

To the anarchist, institutionalism and central authority are parasites feeding on human freedom. The inherent satisfaction of men in their work has been debased by the wage system. Modern society is built on a basis of force and coercion. Anarchists regard the criminal in society as one who is not inherently bad but is rather expressing the symptoms of social maladjustment in a socially decayed culture.

The anarchist believes that punishment is not a remedy, but it is society that needs change, and with that, the criminal will automatically follow suit, provided the right guidance is given.

The absence of government does not, according to the anarchist, mean the absence of order. On the contrary, the state of disorder existing in society everywhere is claimed to be the consequence of the "legal force" imposed upon the population by the state.

When this rule of coercion is abolished, the natural co-operativeness of men will take the place of organized repression and manipulative competitiveness. Government over men will give way to the impersonal administration of things. The very notion of competition, under the anarchist model of society, would be relegated to sport, leisure time and used ONLY FOR FUN.

Anarchists preach a moral and spiritual transformation of the individual as the first step to social change. Since coercive government and private-property ownership result in social disruption and moral decay, this school of thought advocates a voluntary renunciation of these institutions.

Passive disobedience and a return to the spirit of the teachings of Jesus (who many consider to be the prototype of anarchism) are variously proposed.

Psiho
11.06.2003., 19:51
Anarchism is the doctrine which proposes that society shall be reorganized on the basis of small, self-governing communities in which the land, produce, and machinery of production will be owned in common, and the power of the political state abolished in order that the fullest measure of individual liberty and equality may prevail.
The philosophy of anarchism represents the most literal form of individualism, as well as collectivism. It is the most extreme opposite of what is termed "fascism". It conceives of man as naturally good and just, rational in his outlook, cooperative in his relationships with others.

To the anarchist, institutionalism and central authority are parasites feeding on human freedom. The inherent satisfaction of men in their work has been debased by the wage system. Modern society is built on a basis of force and coercion. Anarchists regard the criminal in society as one who is not inherently bad but is rather expressing the symptoms of social maladjustment in a socially decayed culture.

The anarchist believes that punishment is not a remedy, but it is society that needs change, and with that, the criminal will automatically follow suit, provided the right guidance is given.

The absence of government does not, according to the anarchist, mean the absence of order. On the contrary, the state of disorder existing in society everywhere is claimed to be the consequence of the "legal force" imposed upon the population by the state.

When this rule of coercion is abolished, the natural co-operativeness of men will take the place of organized repression and manipulative competitiveness. Government over men will give way to the impersonal administration of things. The very notion of competition, under the anarchist model of society, would be relegated to sport, leisure time and used ONLY FOR FUN.

Anarchists preach a moral and spiritual transformation of the individual as the first step to social change. Since coercive government and private-property ownership result in social disruption and moral decay, this school of thought advocates a voluntary renunciation of these institutions.

Passive disobedience and a return to the spirit of the teachings of Jesus (who many consider to be the prototype of anarchism) are variously proposed.

Slazem se.

Nancy
12.06.2003., 16:53
ma lazes da si procitao??? zapravo, nisam verovala da bi iko drugi uopste i pokusao....thanks

Psiho
12.06.2003., 18:38
Mada svi vide Anarhizam kao bezvladje, ne mora da znaci da je tako. Anarhizam takodje moze da bude i potraga za individualnoscu, odbijanje da se pokoris zakonima i stazama koje drustvo za tebe bira, vec da sam odlucis sta hoces. To ne znaci da treba da krsis zakon i da krades, da ubijas ili sl., ja samo govorim da cenim individualnost i sopstveno misljenje vise od bilo cega drugo, pa makar to i bila neka kompletna glupost. Ako verujes u to i ako si spreman da se boris za sebe i svoje misljenje, ja cu to ceniti. To ti je i osnova punka.

Nancy
13.06.2003., 16:01
covece, kako pogadjas bas sve ono sto i ja uvek kazem. znam neke likove koji se loze kao, anarhija, da palimo pljackamo silujemo i ubijamo. to je tako....glupo. anarhija je samo kad ti niko nista ne namece, da mozes da budes bas ono sto jesi, a ne ono sto ****** drustvo od tebe trazi. u tome je i poenta, da nema nekog autoriteta koji bi morao da se poztuje, nego da svako bude slobodan da bira.

Psiho
14.06.2003., 03:45
covece, kako pogadjas bas sve ono sto i ja uvek kazem. znam neke likove koji se loze kao, anarhija, da palimo pljackamo silujemo i ubijamo. to je tako....glupo. anarhija je samo kad ti niko nista ne namece, da mozes da budes bas ono sto jesi, a ne ono sto ****** drustvo od tebe trazi. u tome je i poenta, da nema nekog autoriteta koji bi morao da se poztuje, nego da svako bude slobodan da bira.

Ja nikada nisam voleo cinjenicu da mi neko kontrolise moj zivot koje je moje pravo i nicije vise. Ako neko oce da mi pomogne, OK. Ako neko oce da mi pokaze nesto sa nove tacke gledista i to je OK. Ali ako me neko bude gurao u nekom pravcu gde ja necu da idem ili budem, boricu se, lomicu i j*bacu svima mamu koji me tamo budu prisiljavali. Ja jednostavno ocu da budem sam svoj bez ikoga na mojim ledjima. Iskreni u srcu anarhisti i individualisti kao Nancy razumeju sta ja govorim, a ostali bi trebali malo da razmisle sta njima njihovo drustvo pruza, a sta im uzima.

Nancy
14.06.2003., 14:58
pa moras da priznas da im i pruza mnogo...............ali im zato uzima SVE

Psiho
15.06.2003., 02:46
Jer se vise niko ne slaze?!

live anarchy
15.06.2003., 19:20
Jer se vise niko ne slaze?!
hm svidja mi se sto ste poveli ovako zanimljivu diskusiju. vidis prijatelju, postoji mnogo nacina da izigravas da si slobodan. mozes i da se istripujes i da si totalno u fazonu "ja smem sve". to ti je klinacko poimanje anarhizma. u sustini anarhizam je nacin drustvenog uredjenja (mada u teoriji on ne priznaje pojam drustvenog uredjenja kao sto su recimo kapitalizam ili komunizam) koji je najblizi covekovoj prirodi. uostalom, krajnji oblik demokratije i jeste anarhizam iako ni jedan politicar nikada nece reci da je to istina, jer bi onda njihov znacaj bio nistavan. anarhizam i podrazumeva to da politika kao takva uopste ne postoji, kao sto ne postoji ni drzava, vec svi ljudi zive slobodno ali pod uslovom da ne ugrozavaju jedni druge (ako hocete vise da saznate o anarhizmu u teoriji i pokusajima da se on sprovede u praksu (a jednom je i uspelo u, verovali ili ne, sibiru)probajte negde da nadjete bakunjinove knjige - on vam je jedan o idejnih tvoraca anarhizma). medjutim, ziveti svoju slobodu to je uzasno tesko. postoje cak i moderni filozofi koji se bave iskljucivo slobodom ljudi. elem, da bi ziveo svoju slobodu moras prvo da je budes svestan. jednostavno se probudis iz mrtvila i kazes sebi "ja mogu sve, pitanje je koliko je sve korisno za mene". ako usvojis ovo pravilo kao jedan zivotni moto ucinio si prvi korak ka slobodi. onda vise niko ne moze da kontrolise tvoj zivot (osim ako mu ne dopustis, a kad skapiras koliko je sloboda velika ne pada ti na pamet da je ispustis), da te zeza itd. e onda nastupa frka jer tu slobodu treba braniti. ali to je vec druga prica i furas je ceo zivot.
nego malo vas smorio. pisemo se ljudi.

Nancy
16.06.2003., 11:58
ispricao si nesto sto sam vec toliko puta procitala, sa jedva nesto malo izmenjenih sitnica....ali u samoj sustini se slazem
ps
jedino novo u tvojo prici je sibir. kad zasto i KAKO je to bilo? pricaj mi pliiiiz

live anarchy
22.06.2003., 17:28
prica o sibiru nije preterano zanimljiva, jer se lose zavrsila. ispricacu ti ukratko mada je covek koji je doziveo ovu pricu napisao citavu knjigu o tome (nazalost ne secam se imena knjige ali mogu da se raspitam kod nekih ljudi koji su mi je preporucili - sorry ali citao sam je davno). elem, lik se prezivao kropotkin i smatra se da je njegov znacaj u anarhizmu bas u tome sto je uspeo da ga sprovede u praksu. prica ide otprilike ovako, kropotkin je bio neki cinovnik u tadasnjoj carskoj ruskoj vojski. kao klinca poducavali su ga najbolji profesori i ziveo je klasican zivot burzujskog deteta. u vojsci dolazi do knjiga i letaka radnickih pokreta u nemackoj i pocinje da ga zanima borba radnika za njihova prava. ubrzo odlazi i sam tamo da bih bolje upoznao celu pricu. tu upoznaje neke od sindikalnih vodja, slusa njihove price i polako se uvlaci u celu pricu (pocinje da saradjuje sa njima, rastura letke itd.). elem, ubrzo se vraca u rusiju (nemogu da se setim zasto, cini mi se da mu neko umire ili tako nesto) razocaran korupcijom i sitnicarstvom vodja i predvodnika radnika. naravno po sredi je lova. (inace ovo je mozda bio jedini period u kome se neko zaista borio za prava radnika, sve posle toga je uglavnom bila sminka). Ubrzo po povratku car ga salje da upravlja jednim rezervatom u sibiru u kome su se nalazili zatvorenici i progonjeni. naravno, ne salje ga slucajno, vec po preporuci svojih ljudi koji su pratili kropotkinove aktivnosti u nemackoj. sledeci ideje klasne borbe i ostalih, kako se kasnije uspostavilo, sranja, on uspeva da na toj teritoriji napravi neku vrstu kampa u kome organizuje ljude tako da svako radi sta ume. ljudi pocinju medjusobno da saradjuju shvativsi da iznad njih nema nikakvog zakona (jer kompletnu organizaciju posla i zivota on prepusta tim ljudima), pocinju da razmenjuju svoje proizvode za tudje, da osnivaju porodice itd. naravno, ubrzo za to saznaje car i kropotkin na kraju zaglavi zatvor a kamp biva rasturen.

to ti je otprilike ta prica, ima tu jos detalja ali nemogu sada svega da se setim. ako te bude jos nesto zanimalo zamolio bih te da me pitas putem maila (morisson@mail.com) zato sto strasno retko svracam na forum a i cesto se nesetim.

pozdrav

Devilish Dog
23.06.2003., 14:52
Punk is not deAd
punk rules

Milan-PUNK-Becej
01.08.2003., 13:55
Da li neko ali ZAISTA moze da mi pomogne na bilo koji nacin(na nadjem adresu,telefon,bilo sta...)preko koje bih mogao da narucim neku PUNK knjigu,ponajvise nase,da li neko ima knjige IVANA GLISICA,sabackog punkera,knjige GOBLINA,koje sam taodje video ali nisam kupio,...bilo sta u vezi PUNK-a...Bilo koja radnja u BG,NS bilo gde u Srbiji,...blio koji cd...Pretezno imam sve PUNK cd-e i kasete u zadnjih 6 godina sto su izasli...ali grupe kao KAVAJA,VARSAVSKI PAKT,UDRI ME DO SABAYLE,COKULE,POBUNA,PECAT,imam neke njihove pesme ali mi konkretno trebaju njihovi albumi.

Preporucite mi neki dobar fanzin,gde i kako se moze kupiti,dobar PUNK sajt(vec sam bio na serbianharcorepunk.tk)...

Kazem vam bilo sta o vezi punka,jer kao punkeri MORAMO da se pomazemo jer necemo opstati.Verujte mi jer sam ja licno neke moje pajtose bukvalno natero da slusaju punk(a ranije su kao klinci furali hip-hop)i uspelo je.IMA NAS vise.Imam 16 godina i zeljan sam svega novog i starog sto ce se desiti i sto se desavalo oko PUNK.

HVALA UNAPRED.

PUNK 'S NOT DEAD

yugoslav
01.08.2003., 18:10
Uuuuh ala si lik ne verujem!!!

krntija
02.08.2003., 00:47
that's yugoslav, veciti borac protiv foliranata, glumaca, pozera; odkad je cuo 'kao kakao' od 'leb i sola' bilo mu je jasno u cemu je problem ovog sveta.

budi suptilniji, please.

yugoslav
02.08.2003., 02:25
that's yugoslav, veciti borac protiv foliranata, glumaca, pozera; odkad je cuo 'kao kakao' od 'leb i sola' bilo mu je jasno u cemu je problem ovog sveta.

budi suptilniji, please.

TOOOO krntijo moj si covek!!!

Jeaaaaaaaaaaa!!!!

Pa ja kao klinja nisam bio takva LOZANIJA. Pa mi bedak sto su danasnji klinci takvi. Shvatice on to kada poraste.

Milan-PUNK-Becej
02.08.2003., 13:54
ja nisam napaljen,nego jednostavno volim tu muziku i zelim da imam sve informacije o njoj.

Inace nisam ja neki klinac,burzuj,koji sad nema pametnija posla pa hoce da trosi tek tako pare!!!

U dva benda sam gitarista i glas

U jednom bendu sam bubnjar.

Znam licno Bobana iz Ritma Nereda,a za tvoju informaciju mogao bi da dodjes u Becej 23 ili 29 avgusta(jos se ne zna tacan datum) jer u jednom danu nastupaju bendovi>RITAM NEREDA,HLADNO PIVO,RARE,EYESBURN,DIREKTORI,DOG HOUSE,INFRAKT...i tako dalje...bice super a ulaz je 200 dinara.Pa ti vidi da li vredi dati 200 dinara za takve bendove ili otici na ECHO ili EXIT!!!

Ja neosporavam,imam para,ali ih ne trosim na neka sranja,vec da bi i druge upoznao i jednostavno naterao da slusaju tu muziku.Polovinu novca od tog koncerta(a jako je velika svota u pitanju)smo izdvojili moje drustvo i ja,tako sto smo crncili na njivi,i trazili sponzore.Misli li neko da je to lako?

Zao mi je samo sto su otkazali zbog obaveza>KUD IDIJOTI,VAN GOGH,RIBLJA CORBA,SAHT,TRULA KOALICIJA ali ih sigurno dovodimo sledece godine i taj fest ce trajati najverovatnije 3 dana!!!

HARDCOREPUNK
03.08.2003., 21:12
Pozdrav brate!Sto se fanzina tice imas ih neke predstavljene na sajtu koji si naveo,imas i mail-ove na koje mozes da ih nabavis.Imas i link ka scabzine-u,to je jedan od najboljih.Sto se Glisiceve knjige tice,sada nemam vremena,ali recimo da cu da ti za koji dan ostavim ovde kako mozes da je nabavis(i jos neke punk knjige).Ako te jos nesto interesuje,slobodno me pitaj.

yugoslav
03.08.2003., 21:24
Znam licno Bobana iz Ritma Nereda,a za tvoju informaciju mogao bi da dodjes u Becej 23 ili 29 avgusta(jos se ne zna tacan datum) jer u jednom danu nastupaju bendovi>RITAM NEREDA,HLADNO PIVO,RARE,EYESBURN,DIREKTORI,DOG HOUSE,INFRAKT...i tako dalje...bice super a ulaz je 200 dinara.Pa ti vidi da li vredi dati 200 dinara za takve bendove ili otici na ECHO ili EXIT!!!

UUUUUUUUU pa ludilo,,, rado bi dosao ali nisam u SRBIJI trenutno!!!

Milan-PUNK-Becej
05.08.2003., 14:57
Hvala HARDCOREPUNK clanu na informacijama.

Ajde molim te mi dostavi te brojeve jer mi to jako treba.

Ima jedan fanzin,zove se BOEGRADE DOBRO JUTRO,kazu da je dobar,u Rock Expressu ima oglas ali samo pise ono sta se nalazi u fanzinu,a nikakvi telefoni,ima samo kontakt adresa,pa da im valjda ti prvi posaljes pare.Ali ne znam sta da radim.Da li im ja posaljem pare u koverti,ili prvo neko pisance oko kontakt telefona...NISTA!!!

Bio sam tako hteo da narucim fanzin PUSH MAJ KAR.Stupim sa likom u kontakt,kaze posalji pare,ja mu posaljem,a on mi pedercina ne posalje fanzin...Zamisli...Sad sam skeptik oko slanja novca...

Ako i tebi treba nesto,...neki kontakt telefon ili neka kaseta,cd-a da ti nasnimim...TU SAM!!!!

. . .
11.08.2003., 23:56
Becejac, nastavi samo tako!!!
Sve sto trazis naces na http://www.scabzine.com/
i sa srecom!!!

malecka
12.08.2003., 00:11
ha, BRE milane registruj se...!

nakucah ti tonu texta ali sam 'tela na private... :wink:

VIVA LA PUNK!!!

Nancy
14.08.2003., 13:34
sta ste sse bre svi nalozili na decka...OK milane, svaka ti cast, pravi si posvecenik punku i to je u redu...moje priznanje, ali svi ste se nesto...sta zamisljas malena? punker ko punker, desava se...ali i ja bih ga zamolila za nesto...da on meni lepo kaze kako ce da mi posalje kopije tih svih albuma koje ima, jel vazi?
ovde u muzickim radnjama tipa IPS imaju neke PUNK knjige, skoro sam videla neku do jaja enciklopediju o punk desavanjima u engleskoj.
poseti www.scabzine.com tu imas posebni link za narucivanje albuma i knjiga
srecno
punk is not dead

goxy
15.08.2003., 00:26
Pozdrav pankerima!!!!!!!

Milan-PUNK-Becej
18.08.2003., 11:01
Pa ne znam koje bi ti grupe zelela da ti nasnimim.Uglavnom ih imam u MP3,...Da li ti imas komp?Pa da ti ja to nasnimim na MP3,...a ne moras nista placati jer imam hrpu praznih cd-ova a posta nije skupa....Za jedno 5-6 dana kada sredim neke poslove,onda cu ti dostaviti kraci spisak grupa koje imam,...pa ti vidi...

Da li ce neko doci u Becej 23 avgusta,jer ima PUNK fest?Cena karte je tricavih 200-250 dinara...a slusacete LOST PROPELLEROS,DIREKTORE,HLADNO PIVO,DOG HOUSE-valjda ne znam da li su otkazali,69,EYESBURN,YOBO,RARE....nije bas PUNK ali ima tu svega dobrog....

Sledece godine je u planu da osmislimo program od 3 dana-a trebalo bi da dodju(ja mislim da to nije bilo ikada u SCG)---RIBLJA CORBA,RARE,KUD IDIJOTI,HLADNO PIVO,KBO!,RITAM NEREDA,DIREKTORI,DOG HOUSE,EYESBURN,...i neki bendovi iz Holandije...to ako bude bice STRAVA!!!!

PUNK IS NOT DEAD

Milan-PUNK-Becej
18.08.2003., 11:10
Kako ja sad trebam(kod onih fanzina) da se obratim ljudima na toj adresi,da im posaljem pismo,...pare,...Sta treba da uradim?

Milan-PUNK-Becej
18.08.2003., 12:47
Trebalo bi da si po korisnickom imenu zensko,ali negde sam procitao ili mi se ucinilo,da si musko...Sta si?

Vidi imam problem u vezi sa mejlom.Ja sam BECEJAC(imam 16 godina)...do 15 sam ziveo u njemu(i roditelji i brat mi zive tamo) ali sam ja zbog kosarke sada u Subotici.Igram u Spartaku.Ja sam preneo svoj komp ovde,...ali pisem iz Internet Kafea,jer stan koji mi je klub dao,je nov stan,zgrada je stara godinu dana,bas koliko sam i ja u SU,tako da ta zgrada nema telefonsku liniju,a za uvodjenje iste,treba da se plati oko 600 Evra...a to mi se ne isplati,...jer bog zna koliko cu ja biti u SU i igrati u Spartaku kosarku,...mozda iz SU odem sledece godine...a mozda kroz 5,10 godina.

Tako da necu nista uvoditi,ali moj mejl je (ako ce ti nesto znaciti) = ljmmax@Eunet.yu

Ali na Krstarici nisam napravio nista ni na Yahoo jer pojma nemam sa tim pravljenjem,...sve sto znam da radim na kompu,je da brzo kucam,pravim muziku,pravim sitne sitne programcice,odnosno sto se tice muzike na komp. dosta toga znam,...i po svemu ovome ja bi trebao da znam i ovu jednostavnu stvar da uradim(da napravim na Yahoo sopstveni mejl) ali ja to nemam pojma.

Ali nesto cu vec smisliti.....Inace trenutno slusam grupu COKULE koju sam dobio na poklon licno od pevaca COKULA(dobio sam njihov Cd,dupli sa svim pesmama)i super su!!!Teski nacionalisti i posteni ljudi.Pozdravljam ih!!!

HARDCOREPUNK
18.08.2003., 22:45
Da,Cokule su zakon,najbolja pesma je VIKEND!Mada ipak je bolji SAHT!!!

All
19.08.2003., 03:36
Milane ne boj se punk nikada nece umreti ja sam kao klinac slusao i svirao tu vrstu muzike (u bedovima npr. Zvoncekova biljeznica Slepa ulica KBO!) dok nisam naucio da sviram a tada sam poceo da se bavim pravom muzikom(vise od 3 akorda u pesmi). Mali savet ne bacaj pare na literaturu koja ti za par godina nece znaciti nista. PS.POZDRAVLjA TE VUJA KBO!

HARDCOREPUNK
19.08.2003., 20:19
Vujo majstore!!!Trula Koalicija je zakon bend isto kao i KBO!Plakao sam kad je pala sekuritatea....dobar jeKBO!Ne menjajte stanicu i ovaj zadnji Drugarska stvar!

Milan-PUNK-Becej
21.08.2003., 11:23
Vujo care.Zanima me da li jos prodajes one kasete od TK,ZB,i KBO! ...davao si neki oglas u Rock Expressu pre dosta vremena...Potrebna mi je vecina tih Cd-ova(sto ima) i kaseta,...zelim da podelim drugovima a i meni fale neke stvari...Ostavi mi kontakt broj(znam ga)ali zeleo bi da se uverim da si to zaista ti kako me ne bi neko ovde zajebavao!!!

POZDRAV,najvecem punkeru,ne samo Kragujevca,vec i Srbije...Ti si car....Mogao bi(ako Bog da) da dodjes sledece godine do Beceja na ovaj PUNK FEST sto pravimo,...da malo okupimo omladinu...sada nismo imali para za sve,...ali pocecemo da sakupljamo za sledecu godinu...Pa probaj da dodjes,...ako ne nista drugo onda barem da se zabavis sa nama!!!

FOREVER PUNK!!!!

Milan-PUNK-Becej
21.08.2003., 11:25
Majstore,ajde probaj one knjige da nadjes,malo mi je hitno...nemam bas puno vremena da se zezam na Internetu...

Ej cokule imam sve pesme u MP3(tj.imam njihov taj dupli CD)

Pa kome treba...mogu da mu posaljem!!

Milan-PUNK-Becej
21.08.2003., 11:27
Kako vam se cini ova grupa...Po meni jedna od boljih PUNK grupa...

A pesme???

LSD se vraca kuci
Daleki Put
U magnovenju
Anja,volim te
......KAKO VAM SE ONE CINE???

HARDCOREPUNK
21.08.2003., 15:52
E da,Vujo ajde napisi sta imas od izdanja pomenutih bendova,ja sam izgubio taj broj Rock Expressa,pa sad ne znam sta je na kaseti,sta na cd-u :roll:

yugoslav
21.08.2003., 17:48
Kako vam se cini ova grupa...Po meni jedna od boljih PUNK grupa...

A pesme???

LSD se vraca kuci
Daleki Put
U magnovenju
Anja,volim te
......KAKO VAM SE ONE CINE???

Ma joookkkk!!!
ZABRANJENO PUSENJE NAS NAJBOLJI PUNK BEND IKAD!!!

Gosca
21.08.2003., 18:02
Da ne preterujes malo Jugoslave?Pusti decu.Neka se igraju.Lepo je biti 100% panker.

yugoslav
21.08.2003., 18:52
Da ne preterujes malo Jugoslave?Pusti decu.Neka se igraju.Lepo je biti 100% panker.

Foraaaa!!!A i,, stvarno je tako!!!

. . .
21.08.2003., 19:44
Mene zanimaju Coklue.
Takodje me zanima da li neko zna gde mogu, ako u opste mogu, da skinem neki spot od TK (po mogucstvu "Americki san"), KBO!-a i ZB-a.

All
24.08.2003., 02:42
Da ne bude zabune All i Vuja su dva razlicita lika. Vuja se slucajno zadesio dok sam svrljao po ovom forumu pa se slozio sa mojim konstatacijama. Inace ima averziju prema kompjuterima i tehnici uopste tako da cete tesko dobiti odgovore na vasa pitanja.
Ako imate broj (u sta iskreno sumnjam) zovite.

Yeeha
24.06.2004., 15:18
Pa evo,cisto onako,zanima me koliko se slusa punk u ovoj nasoj zemlji...Dakle,punkeri,ako vas ima,svratite malo,da se cuje i vas glas!
Kakav punk slusate...Domaci,strani bendovi..Od kad slusate ovu vrstu muzike...Zasto je uopste slusate...Sta vam se dopada,sta ne...Da li je vas izgled u skladu s muzikom koju slusate...kako se oblacite...Sta je zapravo punk-REVOLUCIJA?

PUNK IS NOT DEAD!!!!!!!!!!!

Black_Swan
24.06.2004., 15:45
8)
Zanimljiv topic mada verovatno vec ima nekoliko ovakvih...

Ja nisam punkerka,al slusam punk,najvise Oi!(nisam ni skins daleko bilo),i onaj cisti '77...Dakle SEX PISTOLS forever No#1,Ramonsi,CLASH,Dead Kennedys,Cockney rejects,Sham 69,Anti Nowhere League,Die toten hosen,Public image limited,Exploited,rancid,NOFX,Misfits......Sigurno sam nesto zaboravila...
A domaci slabo poznajem...Goblini,Satan Panonski,Hladno pivo i ovo ostalo stvarno sam slabo cula ali pokusavam da nabavim...

Ramonse,pistolse,clash slusam mozda ima godinu dana od pre nekih pola godine sam pocela malo vise bendova...

Zbog cega?Pa svidja mi se ta vrsta muzike...Nema tu nikakve filozofije...

A oblacim se ionako samo da bi se obukla-skroz obicno,najcesce sareno a ne po nekom sablonu(kao panker,metalac sta-god)mada dobro,mogu i pankeri da budu originalni nekad...znam primere...

Sta je punk revolucija...na to vec ne znam da odgovorim dobro....prepustam drugima:)

Firmas
24.06.2004., 18:02
RITAM NEREDA!

Ernesto_Che
24.06.2004., 19:14
volim pank pokret, pank muziku i verujem u anarhiju kao jedini pravedni drustveni poredak(naravno-utopija!)

Ste
24.06.2004., 20:31
ovo ce ti mozda dati odgovore na pitanja o punk revoluciji....
http://sr.wikipedia.org/wiki/%22Pogre%C5%A1na_shvatanja_anarhizma%22

*november rain*
24.06.2004., 22:14
8)

Ja nisam punkerka,al slusam punk,najvise Oi!(nisam ni skins daleko bilo),i onaj cisti '77...Dakle SEX PISTOLS forever No#1,Ramonsi,CLASH,Dead Kennedys,Cockney rejects,Sham 69,Anti Nowhere League,Die toten hosen,Public image limited,Exploited,rancid,NOFX,Misfits......Sigurno sam nesto zaboravila...
A domaci slabo poznajem...Goblini,Satan Panonski,Hladno pivo i ovo ostalo stvarno sam slabo cula ali pokusavam da nabavim...

Ramonse,pistolse,clash slusam mozda ima godinu dana od pre nekih pola godine sam pocela malo vise bendova...

A oblacim se ionako samo da bi se obukla-skroz obicno,najcesce sareno a ne po nekom sablonu(kao panker,metalac sta-god)mada dobro,mogu i pankeri da budu originalni nekad...znam primere...

Sta je punk revolucija...na to vec ne znam da odgovorim dobro....prepustam drugima:)

nevjerovatno!!
eto,ja nemam potrebe vise da pisem.sve je receno. :P

Black_Swan
25.06.2004., 01:09
8)

nevjerovatno!!
eto,ja nemam potrebe vise da pisem.sve je receno. :P

:wink: cujemo se na msn-u i na temi

Yeeha
25.06.2004., 14:50
volim pank pokret, pank muziku i verujem u anarhiju kao jedini pravedni drustveni poredak(naravno-utopija!)Upravo to me zanima!Zasto???

pokojna
25.06.2004., 14:51
Pa evo,cisto onako,zanima me koliko se slusa punk u ovoj nasoj zemlji...Dakle,punkeri,ako vas ima,svratite malo,da se cuje i vas glas!
Kakav punk slusate...Domaci,strani bendovi..Od kad slusate ovu vrstu muzike...Zasto je uopste slusate...Sta vam se dopada,sta ne...Da li je vas izgled u skladu s muzikom koju slusate...kako se oblacite...Sta je zapravo punk-REVOLUCIJA?

daaa!punk rock will never die! :)
slusam pistolse,ramonse,exploited,iggyja,dead kennedys,dollse,uk subse,stranglerse,pekinsku patku,idijote,..............
aha....ja sam drunk punk girl :)
hehe samo mi je kosa normalna(za sada) :D
pa punk je do jaja vesela muzika,ideja anarhije je mnooooooogo gotivna(i belive in anarchy so let's break the law!)

i tako............. :D

PUNK IS NOT DEAD!!!!!!!!!!!
tako je!!!! :D

Ernesto_Che
25.06.2004., 15:26
volim pank pokret, pank muziku i verujem u anarhiju kao jedini pravedni drustveni poredak(naravno-utopija!)Upravo to me zanima!Zasto???

sta zasto? zasto je anarhija utopija ili nesto drugo?

Deya
25.06.2004., 15:47
''Punk nije muzika,on je tu samo da bi preneo poruku''-mnogo dobra fora koju sam negde cula...
Inace ja slusam punk-rock (sto je zapravo jedini pravi punk,sve ostalo je mesanje sa drugim pravcima) mada volim ska i californian punk.
A sto se tice anarhije...Moze se svatiti na vise nacina,kao drustveno uredjenje i kao neki nacin individualizma. I da, mislim da je anarhija utopija, moze se zamisliti ali ne i ostvariti...

Black_Swan
25.06.2004., 18:06
Anarhija-nemoguca u praksi,ali kao ideja sasvim dobra :wink:

Ernesto_Che
25.06.2004., 20:14
pa to i ja kazem!

Yeeha
26.06.2004., 15:27

sta zasto? zasto je anarhija utopija ili nesto drugo?Zasto verujes u anarhiju? :?:

Yeeha
26.06.2004., 15:29
''Punk nije muzika,on je tu samo da bi preneo poruku''-mnogo dobra fora koju sam negde cula...
Inace ja slusam punk-rock (sto je zapravo jedini pravi punk,sve ostalo je mesanje sa drugim pravcima) mada volim ska i californian punk.
A sto se tice anarhije...Moze se svatiti na vise nacina,kao drustveno uredjenje i kao neki nacin individualizma. I da, mislim da je anarhija utopija, moze se zamisliti ali ne i ostvariti...Koju poruku?

Ernesto_Che
26.06.2004., 16:22

sta zasto? zasto je anarhija utopija ili nesto drugo?Zasto verujes u anarhiju? :?:

zasto? zasto bilo ko veruje u bilo sta...zato sto se to slaze sa mojim uverenjima o slobodi i pravima, o idealnom svetu gde su svi jednaki...gde ne moras da postujes nikoga ako on to nije zasluzio, niti da slusas ikoga ako nije to zasluzio...itd itd...tako meni zvuci raj...al, naravno, valjda je svima jasno ZZASTO je to utopija...takav sistem jednostavno nije moguc

Deya
27.06.2004., 01:53
A sto se tice anarhije...Moze se svatiti na vise nacina,kao drustveno uredjenje i kao neki nacin individualizma. I da, mislim da je anarhija utopija, moze se zamisliti ali ne i ostvariti...Koju poruku?

Pa pogledaj textove! Ja ne bih znala kako da ti to objasnim ''koju poruku''... Pa svi uglavnom,kako bih rekla ''propagiraju'' nekakvu slobodu razmisljanja i zivljenja...anarhiju...itd. Uporedi punk textove sa textovima nekog drugog muzickog prevca pa ces svatiti, onaj ko je iole slusao punk znace o cemu pricam...

Ernesto_Che
27.06.2004., 11:50
tacno!
pank je uzasno ispolitizovana muzika!

Groucho Marx
27.06.2004., 13:14

zasto? zasto bilo ko veruje u bilo sta...zato sto se to slaze sa mojim uverenjima o slobodi i pravima, o idealnom svetu gde su svi jednaki...gde ne moras da postujes nikoga ako on to nije zasluzio, niti da slusas ikoga ako nije to zasluzio...itd itd...tako meni zvuci raj...al, naravno, valjda je svima jasno ZZASTO je to utopija...takav sistem jednostavno nije moguc

Mozda za par miliona godina, kad prvo dodje i prodje komunizam, dakle nikad. Nije to utopija samo zbog toga sto podrazumeva veliku ljudsku svest i odgovornost za svoje postupke nego i zbog toga sto od samog starta teorija anarhije upada u kontradikciju. Po svim teoreticarima anarhije, do tog drustvenog uredjenja mora se doci revolucijom. Da bi revolucija u drzavi uspela, potrebno je (naravno) da imas organizovane naoruzane grupe ljudi koji ce se organizovano, pod jednim autoritetom boriti protiv postojece vlasti. Dakle potrebno je da se ljudi koji su zesci individualisti pokore volji jednog vodje takodje olicenog u likovima manjih vodja po hijerarhiji. I cak i ukoliko bi to proslo bez problema (dakle, ako bi primenili i blago modifikovali iskustva anarhista iz spanskog gradjanskog rata), nakon pobede revolucije i uspostavljanja anarhije, pojavio bi se jos jedan veci problem. Pobeda anarhije u jednoj drzavi automatski bi okrenula svet protiv nje i sve okolne drzave bile bi joj neprijatelji. Da bi se revolucija odbranila bilo bi potrebno ustanoviti vojsku koja bi branila tekovine revolucije i granice drzave. A ako imas vojsku i porez i doprinose kojima se ta vojska placa, onda imas drzavni aparat. Ako imas drzavni aparat, nemas anarhiju. I opet u krug...

Bezveze je to sto su glavni propovednici anarhije danas i proteklih 25 godina likovi koji smatraju da je to dobar poredak jer bi u njemu mogli da prave sr*nja i da se izvuku sa tim. Bez tih agresivnih skotova (koji su po defaultu najgrlatiji) mozda bi i neko normalan poceo da razmislja o dobrobitima anarhije.

Black_Swan
27.06.2004., 16:27
tacno!
pank je uzasno ispolitizovana muzika!
Da...ALi naravno neko ko slusa pank ne mora da bude anarhista i obrnuto...

Ernesto_Che
27.06.2004., 17:37
ma naravno...niko to nije ni tvrdio...a kada sam rekla "ispolitizovana" nisam pod tim podrazumevala smao anarhizam...

Yeeha
29.06.2004., 15:37

Pa pogledaj textove! Ja ne bih znala kako da ti to objasnim ''koju poruku''... Pa svi uglavnom,kako bih rekla ''propagiraju'' nekakvu slobodu razmisljanja i zivljenja...anarhiju...itd. Uporedi punk textove sa textovima nekog drugog muzickog prevca pa ces svatiti, onaj ko je iole slusao punk znace o cemu pricam...Ma ok,zanimalo me je kako si ti to shvatila...Znam ja sta je punk,samo,shvatanja su razlicita...

Mala budala
29.06.2004., 16:40
Od punka gotivim:
1.The Stranglers,
2.The Clash,
3.Sex pistols,
4.Kud idijoti,
5.Goblini,
6.Pekinska patka(manje-vise)
...

Yeeha
02.07.2004., 23:14
Pankeri!!!!!!!!Ajmo bre!!!!

Deya
05.07.2004., 02:22
Nemoj ocekivati puno punkera...

rudy_kv
05.07.2004., 02:41
Slusam pank (i domaci i strani) mada favorizujem blues i hard rock... a slusam go od.... :roll: hm....druge godine srednje sto bi bilo od pre 9 godina :D
Imam i jedno pitanje... ima li ko nesto od Sixpack-a (domaci bend iz mislim Smederevske Palanke - imaju strasne pesme)

Ernesto_Che
05.07.2004., 16:44
avione, baci mi bombone... :wink:
imacu mozda ja na kraju leta...al samo mozda...
mnogo su dobri!

orbital.
07.07.2004., 15:10

Mozda za par miliona godina, kad prvo dodje i prodje komunizam, dakle nikad...

[quote=Ernesto_Che]volim pank pokret, pank muziku i verujem u anarhiju kao jedini pravedni drustveni poredak(naravno-utopija!)Upravo to me zanima!Zasto???

Mozda za par miliona godina, kad prvo dodje i prodje komunizam, dakle nikad. Nije to utopija samo zbog toga sto podrazumeva veliku ljudsku svest i odgovornost za svoje postupke nego i zbog toga sto od samog starta teorija anarhije upada u kontradikciju. Po svim teoreticarima anarhije, do tog drustvenog uredjenja mora se doci revolucijom. Da bi revolucija u drzavi uspela, potrebno je (naravno) da imas organizovane naoruzane grupe ljudi koji ce se organizovano, pod jednim autoritetom boriti protiv postojece vlasti. Dakle potrebno je da se ljudi koji su zesci individualisti pokore volji jednog vodje takodje olicenog u likovima manjih vodja po hijerarhiji. I cak i ukoliko bi to proslo bez problema (dakle, ako bi primenili i blago modifikovali iskustva anarhista iz spanskog gradjanskog rata), nakon pobede revolucije i uspostavljanja anarhije, pojavio bi se jos jedan veci problem. Pobeda anarhije u jednoj drzavi automatski bi okrenula svet protiv nje i sve okolne drzave bile bi joj neprijatelji. Da bi se revolucija odbranila bilo bi potrebno ustanoviti vojsku koja bi branila tekovine revolucije i granice drzave. A ako imas vojsku i porez i doprinose kojima se ta vojska placa, onda imas drzavni aparat. Ako imas drzavni aparat, nemas anarhiju. I opet u krug...

Bezveze je to sto su glavni propovednici anarhije danas i proteklih 25 godina likovi koji smatraju da je to dobar poredak jer bi u njemu mogli da prave sr*nja i da se izvuku sa tim. Bez tih agresivnih skotova (koji su po defaultu najgrlatiji) mozda bi i neko normalan poceo da razmislja o dobrobitima anarhije.

Citam i zabavljam se. Bilo bi lepo da vas je neko naucio tim osnovnim pojmovima, ali posto nije, morate sami da se potrudite. Ja imam 34 godine, a kada je pank stigao u Srbiju, imao sam mozda 10-11. I tada su isto svi pricali o anarhiji, a mi klinci bili smo "anarhisti" koji sede i pljuckaju iza fiskulturne sale jedne novobeogradske skole i svadjaju se da li je Clash bolji od Pistolsa (ja sam uvek bio za Clash). Nesto smo malo znali i za Joy Division, ali njih je Beograd otkrio tek koju godinu kasnije.

Moderni anarhisticki pokret postoji i nevezano za pank scenu, otprilike pankeri imaju veze s njim koliko hevi metalci sa satanizmom, uglavnom se koriste njime u paradne svrhe. Najjaci je u Americi, tamo postoji gomila nekakvih casopisa i knjiga, a najpoznatiji teoreticar anarhizma je Bob Black, koji se zalaze za potpuno ukidanje rada, i neke slicne zabavne budalastine. Nedavno se i kod nas pojavila anarhisticka izdavacka kuca "Blok 45", i izaslo je koliko znam 2 knjige prevoda Boba Bleka i jos neki zbornik radova, i to mozete naci u knjizari Beopolis u Domu omladine, ako vas bas zanima.

S druge strane, da biste pravilno shvatili kako je i zasto doslo do pojave najpre utopistickih ideja, pa zatim francuske revolucije, komunistickog pokreta i anarhizma, toplo preporucujem sjajnu knjizicu "Nihilizam" americkog autora Serafima Rouza, koja je kod nas objavljena, ko zna zasto pod naslovom "Covek protiv Boga" (Ogledalo, Nish 1999), a ako to ne budete nasli u biblioteci, mozete mi se javiti pa cu vam rado poslati fotokopiju engleskog originala i prevod najvaznijih delova te nevelike knjige (98 strana). Osnovna misao je to da je nihilizam (teznja za ponistenjem svih postojecih vrednosti) u korenu svih ovih zastranjenja covekovog duha, bas kao sto slicne bakterije izazivaju razne stvari od kijavice do tuberkuloze, zavisno od toga koliko maha uzmu u covekovom telu.
Utopisti - Tomas Mor, Hjum i jos neki manje bitni mislioci, u 17. i 18. veku su poceli da razmisljaju o tome kako bi bilo moguce ostvariti raj na zemlji, ali bez Boga (ta ideja je u osnovi svih anarhistickih pokreta, ali svaki, pa i najplemenitije zamisljen raj na zemlji ispadne pakao, kad je bez Boga, a iz svih ovih rajeva - komunistickih, gradjanskih, fasistickih, americkih... Bog je proteran). Onda su ovakve misli iznedrile francusku revoluciju, koja je uklonila prvu prepreku ka ostvarenju raja na zemlji bez Boga: monarhiju i Crkvu, insistirala na plemenitim idejama - sloboda, jednakost, napredak, a ispala je najveci totalitarizam, pokolj i rasulo za koji je dotadasnji svet znao. Iz francuske revolucije i njenih ideja izrodio se komunizam, koji je opet pozivajuci se na novi vid drustvene pravde, slobode i jednakosti izazvao jos veci totalitarizam, potpunu neslobodu - masovni zatvor za polovinu covecanstva, unistio je milione zivota i ostvario drustvo u kome pravde nije bilo ni na kasicicu. Kao reakcija na komunizam javio se fasizam - spoj anarhizma i nacionalizma, ciji anarhisticki ucinak, i pored kratkotrajnog dejstvovanja uopste nije zanemarljiv.
Ovo sto danas imamo, postmoderno liberalno-demokratsko drustvo evro-americkog tipa, zapravo je samo prelazna faza ka novom, najstrashnijem totalitarizmu za koji je covecanstvo do sada znalo, gde ce sve biti pod gvozdenom kontrolom kompjutera i kamera. I ponovo anarhizam utire stazu tom dobu.

Osnovna ideja na kojoj pociva anarhizam u svim svojim oblicima je to da treba ukinuti Drzavu i Crkvu, pa onda bez njih izgraditi novo covecanstvo od nule. Problem je u tome sto su Drzava i Crkva, bez obzira na sve njihove poremecaje, ipak pre svega temelj poretka pravde u svetu, i kada neko njih iskljuci na kratko, u svetu se desi uzas nesagledivih razmera. Drzava je, voleli je mi ili ne, garant da ce odnosi medju ljudima biti zasnovani na makar minimumu moguce pravde: da niko ne sme nekaznjeno da vrsi nasilje nad drugim covekom, da ga opljacka, ubije, prevari, a takodje da svi moraju da se ponasaju u skladu sa zakonima. Zamislimo sta se desava ako sve to ukinemo. Po meni i najgora drzava bolja je od anarhije. Crkva (kad to kazem, mislim na Pravoslavnu hriscansku Crkvu, ali i druge religije u manjoj ili vecoj meri) je mesto gde se ljudi uce tome da je za zivot u zajednici (drzavi, drustvu, gradu, selu, bilo kom drugom vidu zajednice) najbolji moguci vid odnosa medju ljudima onaj zasnovan na ljubavi i uzajamnom postovanju licnosti drugog coveka. Kad god ljudi izgube svest o tome da je neophodno postovati zakone i voleti i postovati drugog coveka, pocnu da cine zverstva.

Sadasnji poredak evro-americke demokratije usisao je mnoge elemente anarhizma i sada lagano truje, anarhizuje svet - u sasvim dogledno vreme, na Zapadu vise nece postojati brak i porodica (ne racunajuci homoseksualne "brakove" i "porodice" nastale vestackom oplodnjom i kloniranjem), na primer, a to u drasticnoj meri menja sliku covecanstva.

Mozda sam malo zagnjavio, ali nadam se da sam nesto malo bio i koristan.

A sto se muzike tice, pank je pre svega stav. A tu su Fugazi neprej.b.vi, uzasno mocan bend. Straight edge rules.

Yeeha
13.07.2004., 19:49
:!:

. . .
14.07.2004., 02:06
Slusam pank (i domaci i strani) mada favorizujem blues i hard rock... a slusam go od.... :roll: hm....druge godine srednje sto bi bilo od pre 9 godina :D
Imam i jedno pitanje... ima li ko nesto od Sixpack-a (domaci bend iz mislim Smederevske Palanke - imaju strasne pesme)
Ja imam prva 3, koliko znam izdali su jesenas jos jedan ali ga jos ne posedujem.

Black_Swan
26.07.2004., 15:24
8)
necu da padne ova tema
steta ima tako malo punkera,il bar ljudi koji vole punk.... :(
desilo mi se ovog leta zamalo da dobijem batine zbog panka.. :lol: /me ponosna

. . .
26.07.2004., 20:24
8)
necu da padne ova tema
A ko je hteo da te bije zbog toga? PP neki nazy-sti.

**case-problem**Flame
27.07.2004., 18:44
8)
necu da padne ova tema

o pa ti si svratila :lol:

da da i mi smo ponosni na tebe! :lol:

pa nije bitno sto ih je malo...bilo bi strasno gledati da ih je kao danas metalaca ili "metalaca"...

. . .
27.07.2004., 19:24
8)
necu da padne ova tema

o pa ti si svratila :lol:

da da i mi smo ponosni na tebe! :lol:

pa nije bitno sto ih je malo...bilo bi strasno gledati da ih je kao danas metalaca ili "metalaca"...
To si u pravu. Samo pitanje je koliko ce jos tako biti :roll:

Ernesto_Che
27.07.2004., 19:27
nemojte da ste takvi/...
a i punkera i "punkera" ima sasvim dovoljno...
jednostavno, vremena se menjaju...

Glisic86
28.07.2004., 19:27
Pozdrav svima.danas sam prvi put pronasao ovaj punkrock forum i bas mi je drago zbog toga.Procitao sam o cemu ste do sad razgovarali pa rekoh da se i ja umesam malo u raspravu.Prvo da napomenem:ANARHIJA NEMA NIKAKVE VEZE SA PUNKOM,VEC SU TO OBICNE HIPI IZMISLJOTINE!!!Imam zive svedoke,bend po imenu special duties(jedni od prvih punk bendova)koji i dan danas postoje.Oni su u nekoliko svojih pesama ispljuvali kras i ostale anarho pank bendove koji su se iznenada pojavili na sceni i sve unistili.Njihov glavni cilj je bio unistenje panka i zarada.Uostalom koji je od tih prvih bendova mlatio o nekakvoj anarhiji.NIJEDAN!!!To su sa sobom doneli oni zidovi DEAD KENNEDYS koje ja organski ne podnosim.Oni su stvorili svoju muziku(crust)koja nema veze sa pankom.To je jedna psihodelicna muzika sa glupim textovima o tome kako ne treba da radimo vec da idemo po svetu i upoznajemo dobre ljude(???),beremo cvece,drogiramo se,i na kraju crknemo na nekom djubrishtuTo bas i nije neki nacin da se svet ucini boljim.Ti devojko sto se potpisujes kao Nancy,znas li u opste ko je ona i sta je ucinil jednom mladom coveku.Ja cu te uputiti:bila je obicna drolja koja je Sida navela na ovisnistvo o heroinu.Ostali clanovi Pistolsa su je mrzeli zbog toga kakvo je cudoviste.Nemoj to da zaboravis!Punk poruka je:Budi samo svoj,misli svojom glavom i bori se za bolji i pravedniji svet.Naravno svako bice tezi za licnom slobodom i u tome se potpuno slazem sa vama.Ja zelim da budem slobodan,da imam slobodu misljenja,izbora,da me niko ne sputava u onome sto radim.To je najnormalnija stvar na svetu.U nasoj zemlji to je ljudima onemoguceno,televizija ispira mozgove nasoj omladini,tera ih da svi budu isti,kao nastancovani,da prate modu.Ljudi nemaju kod nas svoje JA.To se sve radi preko mas medija i zbog toga smo u situaciji u ojoj jesmo.Ta sloboda medjutim postoji na zapadu.ja sam trenutno u nemackoj kod strica i ovde je potpuno drugacije.Ljudi imaju slobodu da izaberu,ali moraju da rade(sto je takodje najnormalnija stvar na svetu).Kod nas ti medjutim ne daju ni da radis,pljackaju,ubijaju...Ja kao jedino resenje za Srbiju vidim revoluciju.Treba da se okupi narod,da se skine ova bagra i da se postavi neko iz naroda.Da se stvori pravna drzava.strah je ono sto cini ljude dobrim a strah ces uvesti zakonima.Ukoliko onaj na vlasti zna da ukoliko ukrade bice obesen nece mu pasti na pamet da ukrade nesto.Hvala vam ukoliko ste ovo procitali,pozdrav svima na forumu.Pank nije mrtav!!!

. . .
28.07.2004., 19:34
Pozdrav svima.danas sam prvi put pronasao ovaj punkrock forum i bas mi je drago zbog toga.Procitao sam o cemu ste do sad razgovarali pa rekoh da se i ja umesam malo u raspravu.Prvo da napomenem:ANARHIJA NEMA NIKAKVE VEZE SA PUNKOM,VEC SU TO OBICNE HIPI IZMISLJOTINE!!!Imam zive svedoke,bend po imenu special duties(jedni od prvih punk bendova)koji i dan danas postoje.Oni su u nekoliko svojih pesama ispljuvali kras i ostale anarho pank bendove koji su se iznenada pojavili na sceni i sve unistili.Njihov glavni cilj je bio unistenje panka i zarada.Uostalom koji je od tih prvih bendova mlatio o nekakvoj anarhiji.NIJEDAN!!!To su sa sobom doneli oni zidovi DEAD KENNEDYS koje ja organski ne podnosim.Oni su stvorili svoju muziku(crust)koja nema veze sa pankom.To je jedna psihodelicna muzika sa glupim textovima o tome kako ne treba da radimo vec da idemo po svetu i upoznajemo dobre ljude(???),beremo cvece,drogiramo se,i na kraju crknemo na nekom djubrishtuTo bas i nije neki nacin da se svet ucini boljim.Ti devojko sto se potpisujes kao Nancy,znas li u opste ko je ona i sta je ucinil jednom mladom coveku.Ja cu te uputiti:bila je obicna drolja koja je Sida navela na ovisnistvo o heroinu.Ostali clanovi Pistolsa su je mrzeli zbog toga kakvo je cudoviste.Nemoj to da zaboravis!Punk poruka je:Budi samo svoj,misli svojom glavom i bori se za bolji i pravedniji svet.Naravno svako bice tezi za licnom slobodom i u tome se potpuno slazem sa vama.Ja zelim da budem slobodan,da imam slobodu misljenja,izbora,da me niko ne sputava u onome sto radim.To je najnormalnija stvar na svetu.U nasoj zemlji to je ljudima onemoguceno,televizija ispira mozgove nasoj omladini,tera ih da svi budu isti,kao nastancovani,da prate modu.Ljudi nemaju kod nas svoje JA.To se sve radi preko mas medija i zbog toga smo u situaciji u ojoj jesmo.Ta sloboda medjutim postoji na zapadu.ja sam trenutno u nemackoj kod strica i ovde je potpuno drugacije.Ljudi imaju slobodu da izaberu,ali moraju da rade(sto je takodje najnormalnija stvar na svetu).Kod nas ti medjutim ne daju ni da radis,pljackaju,ubijaju...Ja kao jedino resenje za Srbiju vidim revoluciju.Treba da se okupi narod,da se skine ova bagra i da se postavi neko iz naroda.Da se stvori pravna drzava.strah je ono sto cini ljude dobrim a strah ces uvesti zakonima.Ukoliko onaj na vlasti zna da ukoliko ukrade bice obesen nece mu pasti na pamet da ukrade nesto.Hvala vam ukoliko ste ovo procitali,pozdrav svima na forumu.Pank nije mrtav!!!

I bre. . . gde li si ti izbunario ovu temu. . . :)
Sinko nije ti ovo politicki forum vec forum za muziku. Tu i tamo se slazem sa tobom, za Nancy npr. ali za ostalo. . . Malo preterujes. Za politicke diskusije imas politiku, a ovde pricaj do milje volje o muzici. Toliko o tome.

TETRAPAK
28.07.2004., 20:27

To sto se desava kod nas desava se svugde.I govoris kako ne trebaju svi biti isti,bla bla bla.
Pa u Nemackoj svaka kuca je ista,disciplina i rad.Nemci(generalno) vredni,pametni i veliki materijalisti ali narodi slicni njima su i unistili ovaj svet.Ni ja ne volim anarhiju,ali ni kapitalizam,ni fasizam,ni komunizam..mozda neki deo socijalizma.
I uvek ce ljudi zeleti revoluciju,bilo kakva vlast da bude .Pricas za Dead Kennedys kako su zidovi..mislim stvarno...

Ljudima se treba dati mogucnost da upoznaju svet,putuju i omoguce sebi da upoznaju razlicite kulture i narode,tek tada bi se osvezili i dosli sebi .Umetnost,priroda i ljubav...to je recept :) sad mozda *****m ali to je moje misljenje...

Indija,Brazil i Juzna Afrika su za mene najlepsi primer.

Black_Swan
29.07.2004., 01:28

pa to ti je anarhija :wink:

Black_Swan
29.07.2004., 01:53
heh pa nazysti naravno zato sto sam obukla majicu na kojoj pise vivA la punk....rekli su mi ako je jos jednom obucem da ce i mene i moje drustvo da * :lol: :lol:
i naravno drustvo mi reklo da se ne zezam sa debilima i da sacuvam i svoju i njihove glave :wink: :lol: mada...videcu... :wink:

aaa sto se tice "metalaca" :roll: :roll: :roll: ja slusham cradle of filth i ja sam blekerka :shock: :P :lol: ima takih....

....bila je tako lijepa...

Glisic86
29.07.2004., 12:06
OK prijatelju.Da uzmem jedan primer.Recimo sad se u nasoj zemlji stvori anarhija(i ako sam ja ubedjen da se to odavno stvorilo kod nas).Svi zive,rade,slobodni su itd.U jednom trenutku u drustvu se javi devijacija.Za one koji ne znaju devijacija je pojava u drustvu da jedinka(ili grupa ljudi)ne zeli da zivi u postojecem sistemu.Sta onda?kako ces ti da sprecis nekoga da ucini nesto lose ako nema policije ili vojske da ga zaustavi?Osim toga ti time sto ces ga spreciti da uradi nesto lose sputavas njegovu slobodu a to opet nije anarhija.Anarhija je glupost i prekinite vise da je mesate sa pankom.Pank je kao sto sam vec napomenuo pokret omladine koja se ne slaze sa postojecim drustvenim vrednostima(cak ih potpuno negira).Zato batali ti bilo kakve politike i ideologije,od toga se ne zivi.Anarhija se ne jede!Mesto toga,izaci na ulicu i bori se da promenimo ovaj smrdljivi system i da sredimo bagru koja nas pljacka bec dugo,dugo godina.Bori se za sebe i za svoju zemlju.Pozdravljam te puno i drago mi je sto si procitao moje izlaganje.Hvala!!! P.S Pank nikada umreti nece

Glisic86
29.07.2004., 12:59
Da se ovo ne bi pretvorilo u politicki forum zeleo bih da iznesem svoje misljenje o bendovima.Najvise slusam americke pank bendove.To su THE OFFSPRING,GREEN DAY(najbolji bend na svetu po mom skromnom misljenju-obavezno poslusajte album NIMROD),NOFX,PENNYWISE,BAD RELIGION,NO USE GOR A NAME(retko),GOOD CHARLOTE(nove punk nade) itd.Takodje slusam britanski pank,standardno:PISTOLS,CLASH,SHAM69,SPARRER,P.T.T .B.,ANL,RED ALERT,EXPLOITED,COCKNEY REJECTS,STRANGLERS,i tako te matorce.Skoro sam cuo za SPECIAL DUTIES koji su pistols generacija i odusevio sam se.Imaju jednu fantasticnu pesmu koja govori protiv anarhije:FIGHT CRASS NOT PUNK!!!Fenomenalno.To dokazuje koliko pank nema veza sa anarhijom i bilo kakvim ideologijama vec je striktno protiv njih.Slusam u poslednje vreme i nemacki punk:DIE ÄRZTE(mnogo su jaki),TOTEN HOSEN,DONOTS...Slusam domaci takodje dosta:PEKINSKU PATKU,KBO,KOALICIJU,GOBLINE,VOX POPULI...dosta toga.Slusam i OI,SKA,malo REGGAE a ponekad volim da cujem i malo NEW METALA(KORN,LINKIN PARK,SLIPKNOT).Od roka volim samo bendove posle novog vala.Mozda sam vas malo smorio sa svojim muzickim ukusum ali krace niam mogao jer slusam dosta toga.Sta vi ostali slusate?Pozdrav

Ernesto_Che
29.07.2004., 16:35

nije!
pozdrav i bilo mi je drago da procitam da neko napise jedan dugi lepi i smisleni post(u glavnom-ili potpuno bez kontradikcija sa samim sobom, sto najvise mrzim, a i meni se desava)
to sto kazes da anarhija nema veze sa punkom-ok...ja ne znam, zaista. to je u potpunosti moguce, i ja se ne upustam u to. i mada je ovo tema prvenstveno o punku, ja bi malo branila anarhiju...
prvo i prvo, anarhija je utopija...znaci to je nesto sto nikad nije bilo niti ce ikad biti, niti treba to pokusavati, jer je jednostavno prakticki ne moguce...bas zbog tih, kako rece, devijacija to nece ici. ali anarhija kao zamisao uopste nije negativna, nije hipi izmisljotina, i nije glupost! anarhija datira ipak malo pre hippie vremena...
zatim, ha ha-zapad. mozda nisam bas odrasla i ne mogu suditi o tome, ali dosta cesro idem bas u tu nemacku o kojoj tako pozitivno pises, isla sam tamo i u skolu, i mogu da ti kazem da nisam naisla ni na kakav vid "slobode"...vlada(tajna, doduse)i cenzura stampe, i cenzura misljenja i tako te stvari...
a sto se tice mas medija...ovde ih ima a tamo ne?!!!takvu glupost jos nisam cula, izvini ako sam te pogresno razumela, ali jel si to pokusao da mi kazes? nadam se da nisi...tamo su deca jos vise pod uticajem nego ovde...znam druzila sam se sa njima, izlazila i pricala, i oni su totalno...izgubljeni.
a za ovo zadnje...
viva la revolucion! :wink:
pozdrav

Glisic86
29.07.2004., 17:10
Hvala na pohvalama i kritikama.Ja bih sada da ti odgovorim na kritike.Prvo ako je anarhija utopija i ako je nemoguca,zasto uopste pisati i govoriti o njoj?Dokle vise da zivimo u svetu snova?Anarhija postoji jedio u crtanim filmovima a u stvarnosti predstavlja izvor zla(svako radi sta hoce tj.odredjeni sloj drustva radi sta hoce jer ima pare,a pare su moc).Znaci anarhija je apsolutna besmislica i ne vidim potrebu da se o njoj vise diskutuje.Sada da se malo vratimo u realnost.Vecina "pankera" kod nas prica bajke o anarhiji,kako treba da putujemo svetom i upoznajemo dobre ljude,kako treba da uzivamo,da nista ne radimo,da smrdimo,da se drogiramo i na kraju crknemo na nekom djubristu(sudbina koju su doziveli Sid i Nancy).Jer to nacin da se svet ucini boljim?Ovakve ideologije su svojevremeno propagirali hipici koji su ranije bili gazeni od strane punkera sa zadovoljstvom.Zar opet nam treba peace i flower power?Zar nisu dovoljno zla hipici nacinili ovom svetu sa svojim idejama?Sta nam opet treba free love?Nemoral?sex,droga i r'n'r.Najgore je sto su se protiv takvih ideja pistolsi borili(i uspeli u svojoj borbi).Medjutim,odnekud se pojavljuje crass,dk i ostala anarho s*anja i unistavaju pank(naravno zaradjuju ogromne pare od tih svojih ideja).Takodje nemojmo zaboraviti da su crass prvi rekli PUNK IS DEAD a Jello Biafra(DK) pank nije mrtav ali je zasluzio da umre.Pankeri?!malo sutra.ja sam do sada vec nekoliko puta(u prethodnim porukama) rekao sta je pank,al evo ponovicu:BUDI SAMO SVOJ,MISLI SVOJOM GLAVOM I BORI SE ZA BOLJI I PRAVEDNIJI SVET!!!BORI SE!!!NE UMRI OD DROGE!!!Kao dokaz za svoje stavove pozivam se na prve pank bendove(pogotovo na SPECIAL DUTIES koji i danas postoje).Koje od njih mlatarao o nekakvoj anarhiji.NIKO!!!Prvi pankeri su protiv bilo kakvih politika i ideologija.Pravi panker se ne stidi da pred svima kaze:MRZIM DEMOKRATIJU,MRZIM ANARHIJU,MRZIM FASIZAM!!!pravi pankeri vole svoju zemlju i bore se za nju.A ti sto pricaju o anarhiji to su ti obicni hipici koji ce u tom fazonu biti 2-3 godine a onda ziveli narodnjaci.Smesno.Sto se tice Nemacke,tu nema sta da diskutujemo.Ja sam samo hteo da kazem da je kod njih stanje mnogo bolje nego kod nas.70% momaka i devojaka koji studiraju ovde slusaju r'n'r.U obicnim prodavnicama mozete da kupite punk cd.Oni vole svoju zemlju za razliku od vecine Srba koje boli k*****.A ovde potoji mnogo veca sloboda nego kod nas.Ja to nemogu da objasnim,jednostavno to treba videti.Ovde se ne osecam sputano,kao kod nas,ne plasim se da ce neko da mi otkine glavu zato sto drugacije mislim.Mi bismo mogli da uredimo Srbiju samo kad bi nekog bilo briga.Ljudi su kod nas izuzetno sebicni.Treba da svi izacemo na ulicu,odemo pred vladu,i zavrsimo sa skotovima jednom zauvek.VIVA LA REVOLUCION!!!(kako bi ti rekla).U svakom slucaju zahvaljujem ti se sto si procitala moj "govor" i ostani u punk fazonu zauvek.FOREVER PUNK!!!POWER TO OI!!!

Glisic86
Hvala na pohvalama i kritikama.Ja bih sada da ti odgovorim na kritike.Prvo ako je anarhija utopija i ako je nemoguca,zasto uopste pisati i govoriti o njoj?Dokle vise da zivimo u svetu snova?Anarhija postoji jedio u crtanim filmovima a u stvarnosti predstavlja izvor zla(svako radi sta hoce tj.odredjeni sloj drustva radi sta hoce jer ima pare,a pare su moc).Znaci anarhija je apsolutna besmislica i ne vidim potrebu da se o njoj vise diskutuje.Sada da se malo vratimo u realnost.Vecina "pankera" kod nas prica bajke o anarhiji,kako treba da putujemo svetom i upoznajemo dobre ljude,kako treba da uzivamo,da nista ne radimo,da smrdimo,da se drogiramo i na kraju crknemo na nekom djubristu(sudbina koju su doziveli Sid i Nancy).Jer to nacin da se svet ucini boljim?Ovakve ideologije su svojevremeno propagirali hipici koji su ranije bili gazeni od strane punkera sa zadovoljstvom.Zar opet nam treba peace i flower power?Zar nisu dovoljno zla hipici nacinili ovom svetu sa svojim idejama?Sta nam opet treba free love?Nemoral?sex,droga i r'n'r.Najgore je sto su se protiv takvih ideja pistolsi borili(i uspeli u svojoj borbi).Medjutim,odnekud se pojavljuje crass,dk i ostala anarho s*anja i unistavaju pank(naravno zaradjuju ogromne pare od tih svojih ideja).Takodje nemojmo zaboraviti da su crass prvi rekli PUNK IS DEAD a Jello Biafra(DK) pank nije mrtav ali je zasluzio da umre.Pankeri?!malo sutra.ja sam do sada vec nekoliko puta(u prethodnim porukama) rekao sta je pank,al evo ponovicu:BUDI SAMO SVOJ,MISLI SVOJOM GLAVOM I BORI SE ZA BOLJI I PRAVEDNIJI SVET!!!BORI SE!!!NE UMRI OD DROGE!!!Kao dokaz za svoje stavove pozivam se na prve pank bendove(pogotovo na SPECIAL DUTIES koji i danas postoje).Koje od njih mlatarao o nekakvoj anarhiji.NIKO!!!Prvi pankeri su protiv bilo kakvih politika i ideologija.Pravi panker se ne stidi da pred svima kaze:MRZIM DEMOKRATIJU,MRZIM ANARHIJU,MRZIM FASIZAM!!!pravi pankeri vole svoju zemlju i bore se za nju.A ti sto pricaju o anarhiji to su ti obicni hipici koji ce u tom fazonu biti 2-3 godine a onda ziveli narodnjaci.Smesno.Sto se tice Nemacke,tu nema sta da diskutujemo.Ja sam samo hteo da kazem da je kod njih stanje mnogo bolje nego kod nas.70% momaka i devojaka koji studiraju ovde slusaju r'n'r.U obicnim prodavnicama mozete da kupite punk cd.Oni vole svoju zemlju za razliku od vecine Srba koje boli k*****.A ovde potoji mnogo veca sloboda nego kod nas.Ja to nemogu da objasnim,jednostavno to treba videti.Ovde se ne osecam sputano,kao kod nas,ne plasim se da ce neko da mi otkine glavu zato sto drugacije mislim.Mi bismo mogli da uredimo Srbiju samo kad bi nekog bilo briga.Ljudi su kod nas izuzetno sebicni.Treba da svi izacemo na ulicu,odemo pred vladu,i zavrsimo sa skotovima jednom zauvek.VIVA LA REVOLUCION!!!(kako bi ti rekla).U svakom slucaju zahvaljujem ti se sto si procitala moj "govor" i ostani u punk fazonu zauvek.FOREVER PUNK!!!POWER TO OI!!!

Glisic86

Ernesto_Che
30.07.2004., 00:56
zurim pa samo rec dve...
predpostavljam da imas jake razloge da budes toliko negativno nastrojen prema hippie pokretu, slazem se da on nije bas sasvim "cvetan", ali ima neke sasvim ok ideje u osnovi...a to sto ljudi sve moraju izokrenuti nagore, to je u njihovoj prirodi...
anarhija jeste utopija, al ljudi stalno pricaju o idealima i sl. a to su sve utopije zasto onda anarhija ne bila jedna o tema za raglabanje dokonih ljudi uz kompjuter...salim se.
ne utrpavaj svoju licnu netrpeljivost prema odredjenim ljudima i grupama u ceo kontekst(barem nemoj previse!)
ne znam, ja kad sam bila u nemackoj(to je bilo da vidimo...2002)nisam bas provalila da ljudi mojeg godista(a to je 89)slusaju rock i podvrste...u mom razredu nije bio niko, a ni u paralelnim cini mi se...sad ne znam, mozda to ide sa godinama...ne znam.
nisam primetila tamo neku preveliku slobodu, mozda sam isuvise mlada da bi to provalila...
pa...to je bila rec dve...

. . .
30.07.2004., 02:20
OK prijatelju.Da uzmem jedan primer.Recimo sad se u nasoj zemlji stvori anarhija(i ako sam ja ubedjen da se to odavno stvorilo kod nas).Svi zive,rade,slobodni su itd.U jednom trenutku u drustvu se javi devijacija.Za one koji ne znaju devijacija je pojava u drustvu da jedinka(ili grupa ljudi)ne zeli da zivi u postojecem sistemu.Sta onda?kako ces ti da sprecis nekoga da ucini nesto lose ako nema policije ili vojske da ga zaustavi?Osim toga ti time sto ces ga spreciti da uradi nesto lose sputavas njegovu slobodu a to opet nije anarhija.Anarhija je glupost i prekinite vise da je mesate sa pankom.Pank je kao sto sam vec napomenuo pokret omladine koja se ne slaze sa postojecim drustvenim vrednostima(cak ih potpuno negira).Zato batali ti bilo kakve politike i ideologije,od toga se ne zivi.Anarhija se ne jede!Mesto toga,izaci na ulicu i bori se da promenimo ovaj smrdljivi system i da sredimo bagru koja nas pljacka bec dugo,dugo godina.Bori se za sebe i za svoju zemlju.Pozdravljam te puno i drago mi je sto si procitao moje izlaganje.Hvala!!! P.S Pank nikada umreti nece

Sada vec lupas. Ova sadasnja vlast nije bog zna kakva ali je daleko bolja od one koju smo imali 90-tih godina. Mozda si bio suvise mali pa nisi imao kad da zapamtis sve one ratove koje smo imali tih godina i sl. Mislim da je to problem sa celokupnim nasim zivljom to sto suvise brzo zaboravlja stvari. Suvise brzo ste zaboravili vreme kada su plate vasih roditelja bile oko 1DM ili ti pola evra! Suvise brzo ste zaboravili ulje za 1 marku, secer za 8 din. hleb za 3 i sl. Posle 5.10. konacno je u srbiji pocelo da se nesto desava i da se ide na bolje. Ja nisam puno stariji od tebe ali sam imao prilike da zapamtim stvari koje su se desavale tih godina. Ovo sto se danas desava je daleko od toga ali si ti i slicni tebi jako brzo zaboravili sta im se pre desavalo. Jako brzo ste zaboravili i '99. kada su vam bombe padale na glave.
Jako ste se osili. Izgleda vam treba opet neki diktator da vam da bibera po cuturi pa da se naucite pameti i kad dobijete sansu da nesto popravite na bolje da to i uradite, a ne samo da kukate.

Drugo, anarhija.
Anarhija je najbolje drzavno uredjenje koje postoji. Ali nazalost zbog sveta u kojem zivimo to nikad nece moci da postoji. Ljudi ce uvek biti prokleti i uvek ce zeleti ono sto nije njihovo i uvek ce sebi dozvoljavati svakojake gluposti i zbog toga ce nam trebati zakoni i policija. Kad bi ljudi konacno bili ljudi, po delima a ne samo po bioloskom poreklu, onda nam zakoni nebi ni trebali.
Ti si sada u Nemackoj i moj topao savet ti je da iskoristis to vreme dok si tamo i prosiris svoje vidike i da vidis kako je to ziveti u svetu gde smes da se kreces bez problema. Malo pogledaj to. E u takvom svetu hocu da zivim. Da idem gde mi se cefne, da radim sta mi se cefne (naravno ni pod razno mi tu nespada ubijanje, silovanje ili bilo sto drugo sto se moze svrstati u tu grupu delatnosti). Necu da za svaki izlazak iz zemlje moram da idem u neku ambasadu i da trazim vizu, necu da budem covek treceg reda ili bilo kog drugog jer to nisam kao ni svi mi. Hocu da IDEM GDE MI JE VOLJA I DA RADIM STA MI JE VOLJA!!!

. . .
30.07.2004., 02:25
Glisicu rekoa si da slusas Exploited e pa evo ti onda jedna njihova pesma koju mozda nisi do sad cuo jer da jesi nebi pricao to sto pricas.

I Believe In Anarchy"

I Believe In Anarchy lets see you pogo!
GO!

I'm not ashamed of being a Punk
and i don't care and don't give a damn
and i don't care what you say
cause i believe in anarchy

I I I I I'm not afraid
and I I I I I'm not ashamed
cause I stil believe in anarchy

go to a pub and pick up a byrd
you take her back to the casual flock
your driving home in your old mans car
????

[Chorus]

I'm not afraid of having a Fight
and i'm not ashamed about getting drunk
and i don't care what you say cause
I believe in Anarchy

A evo ti i za Pistolse

"Anarchy In The U.K."

Right! now ha, ha

I am an anti-Christ
I am an anarchist,
don't know what I want
but I know how to get it.
I wanna destroy the passer by
'cos I wanna be anarchy,
Ho dogs body

Anarchy for the UK
It's coming sometime and maybe
I give a wrong time stop a traffic line.
Your future dream is a shopping scheme
cause I wanna be anarchy,
It's in the city

How many ways to get what you want
I use the best I use the rest
I use the enemy.
I use anarchy
'cause I wanna be anarchy,

Its the only way to be

Is this the MPLA
or is this the UDA
or is this the IRA
I thought it was the UK
or just another country
another council tenancy.

I wanna be an anarchist
(oh what a name)
And l wanna be an anarchist
(I get pissed destroy)

. . .
30.07.2004., 03:13
Da se ovo ne bi pretvorilo u politicki forum zeleo bih da iznesem svoje misljenje o bendovima.Najvise slusam americke pank bendove.To su THE OFFSPRING,GREEN DAY(najbolji bend na svetu po mom skromnom misljenju-obavezno poslusajte album NIMROD),NOFX,PENNYWISE,BAD RELIGION,NO USE GOR A NAME(retko),GOOD CHARLOTE(nove punk nade) itd.Takodje slusam britanski pank,standardno:PISTOLS,CLASH,SHAM69,SPARRER,P.T.T .B.,ANL,RED ALERT,EXPLOITED,COCKNEY REJECTS,STRANGLERS,i tako te matorce.Skoro sam cuo za SPECIAL DUTIES koji su pistols generacija i odusevio sam se.Imaju jednu fantasticnu pesmu koja govori protiv anarhije:FIGHT CRASS NOT PUNK!!!Fenomenalno.To dokazuje koliko pank nema veza sa anarhijom i bilo kakvim ideologijama vec je striktno protiv njih.Slusam u poslednje vreme i nemacki punk:DIE ÄRZTE(mnogo su jaki),TOTEN HOSEN,DONOTS...Slusam domaci takodje dosta:PEKINSKU PATKU,KBO,KOALICIJU,GOBLINE,VOX POPULI...dosta toga.Slusam i OI,SKA,malo REGGAE a ponekad volim da cujem i malo NEW METALA(KORN,LINKIN PARK,SLIPKNOT).Od roka volim samo bendove posle novog vala.Mozda sam vas malo smorio sa svojim muzickim ukusum ali krace niam mogao jer slusam dosta toga.Sta vi ostali slusate?Pozdrav

Da nebude da sam odmah krenuo na tebe sekirom i samo sekirom recicu sta ja slusam.
Sto se tice muzike tu se delimicno i poklapamo. Slusam sve STO MI SE SVIDJA!
Za pocetak nabrajanja napisacu da slusam Coloniu. Mlogo su mi dobri.
A sada cu nastaviti sa drugim stvarima sto slusam.
Od PUNK-a tu su najbolji mi Exploited, UK Subs, Die Toten Hosen, Misfits, Partisans, Bussines, PTTB, ANL, Los Fastidios, Iggy Pop. . . I naravno neprevazidjeni CLASH!
Od domacih tu su ZBL (di nji da neslusam :) ), Pekinska Patka, Atheist RAP, Six Pack, Korozija, DMT, UMT (samo sad mi se bas i nesvidjaju previse jer su mi se nekako prokomercijalisali), Red Union, Vrisak Generacije, Saht, Dzukele, Dza ili Bu, Gobline, KUD Idijote, Hladno Pivo i najbolje od svega Zvoncekova Biljeznica, KBO!, TRULA KOALICIJA!
Od metala Falkenbach, Korozy, Nest, Enherijer, Abyssaria, Therion, Venom, COF, Dimmu Borgir, Absu, Amon Amarth, Avenger, Haggard, Samael, Black Sabbath (samo sa Ozzy-em). . . I najbolje od svega Mercyful Fate i KING DIAMOND!
Od drugih muzika Love Hunters (najbolji su!), Lost Propelleros, AC/DC. . . I to je uglavnom to :)

Glisic86
30.07.2004., 13:27
Da se prvo nesto razumemo,hipici meni direktno nista lose nisu ucinili,ali ovom svetu dovoljno zla.Koja je njihova ideja u osnovi dobra?sex,drugs & r'n'r?flower power?To sto su otvoreno propagirali istocnjacke sekte?Sto su se drogirali i masovno umirali od iste?Sto su unistili r'n'r?Sto su smrdeli na kilometar i nista nisu radili?Jer su to dobre ideje?ma daj molim te,da su hipici bili dobri SKINHEAD pokret nikad ne bi nastao(Inace ako ne znas skinhedi nemaju nikakve veze sa nacizmom).Skinheadi su masovno tukli hipike jer nisu mogli zbog njih da nadju posao(postoji jedna prica da je hipike stvorila CIA kako bi lakse omladini prodavala drogu).Ja MRZIM hipike i sve vezano za njih(daleko od toga da sam skinhead-moj brat je,a u zivotu nikad nije bio nazi).Pistolsi su ih takodje mrzeli i sam pank pokret je totalno anti-hipi orjentisan(protiv njihovih smornih i psihodelicnih pesama).Panker(ka)koji kaze da nema nista protiv hipika nije panker.I da izgleda da se vremena menjaju,cim se na najpopularnijoj muzickoj stanici u Nemackoj vrti pank bend...ANARHIJA NAJBOLJI POREDAK???!!!Vecu glupost u zivotu nisam cuo!!!Anarhija nije nigde moguca,a ti prekini za to da krivis ljude.Anarhija je san,fantazija,nesto sto ne postoji.Mnoge stvari na ovom svetu su neostvarljive,i zato ZABORAVI NA NJIH!!!Okreni te se ljudi realnosti.Pogledaj te gde zivimo,kako zivimo,od cega.ANARHIJA=NEMOGUCE,VRATI SE U STVARNOST,PRESTANI DA SANJAS!!!Samo nesto da te pitam.Definisi mi rec sloboda.Do koje granice covek moze da bude slobodan?Ti zelis da ides svuda bez vize,da putujes,ali TO NIJE ANARHIJA!!!Sta hoces da kazes,da nasi matorci su ziveli u anarhiji jer je u ono vreme crveni pasos bio najskuplji?To je potpuno druga stvar,i nema veze sa anarhijom.Inace ja slusam EXPLOITED zbog njihovih antisistemskih pesama ali ne slazem se sa mnogim njihovim stavovima(znas da imaju pesmu JESUS IS DEAD-satanisti smrdljivi).Ti ocigledno nisi shvatio poentu pesme ANARCHY IN THE U.K.Rotten(ili Lidon) govori kako u njegovoj zemlji vlada anarhija.Pesma je sarkasticna.Procitaj je jos poneki put pa razmisli malo(to je rekao sam Rotten u jednom intervjuu koji ja imam na kaseti).Ja se slazem sa njim.Vidi kakva anarhija vlada kod nas.**** nas onaj zlotvor koji je opeljesio Srbiju izgradio sebi vile i kuce,napravio televiziju i mobtel,ima firme svuda po inostranstvu,trosi 100000evra mesecno(zvanican podatak),pritom je jedan obican tamburas koji ne moze da sastavi recenicu a sa rukava mu prasece pecenje curi.Govorim o onom olicenju satane BOGOLJUBU KARICU.Karleusu necu ni da spominjem.Necu da spominjem ni:Labusa,Tadica,Kostunicu,Rasima Ljajica,Dinkica i ostala govna.Ne brini ja se vrlo dobro secam Slobine vlasti i guranja sa babama u redu za litar mleka,secam se i bombardovanja(zivim u neposrednoj blizini najbombardovanijeg mesta u Srbiji-brdo STRAZEVICA).Ja njega ne krivim za bombardovanje.Ja njega krivim zato sto je sve ratove koje je vodio izgubio i zato sto nas je doveo u bezizlaznu situaciju.Ali kako ne vidis sta nam ovi rade.Znas li da mi je matori vec 10 meseci bez posla a kevu su mi smenili i doveli svoje ljude na njeno mesto cim su dosli na vlast(a ona je 2000 glasala za njih).Lopovi,kriminalci,ubice,izdajnici i anti-srbi su trenutno na vlasti u ovoj zemlji a AKO JE TEBI DOBRO SADA,E PA ONDA NEMAMO O CEMU DALJE DA PRICAMO.Hvala vam na svemu pa se cujemo.

smooth fae
30.07.2004., 16:26
kud idijoti, pankrti, buldožer, pekinška patka
toy dolls, ramones, sex pistols

**case-problem**Flame
30.07.2004., 23:11
e Swan bilo bi lepo kad bi imala exploited :wink: ...i kad bi mi dala disk naravno 8)

vericas
03.08.2004., 02:31
od domacih slusam upravo i ovako gobline,od stranih sex pistols,a ove ostale domace ne mogu da nabavim,npr. hladno pivo ili bese 'ladno pivo
idem iscepana i saram po rukama ali to mi je normalno tako da.....

vericas
03.08.2004., 02:36
KADA TE NE SHVATE
AKO TE ODBACE
AKO ZELE DA TE PROMENE
NE DAJ DA TE UNISTE

KADA MISLIS DA SI SAM
TI PODIGNI RUKU
NEK ULICE GORE
ZA NOVI DAN
KADA MISLIS DA SI SAM
MI SMO OVDE IMA NAS GOMILA

Glisic86
03.08.2004., 16:54
Pozdrav svima.Javljam se iz najvece selendre u Srbiji,iz jednog tzv. grada,mislim da ste culi za njega,zove se beograd(sa malim b).Ovde da bi nasao coveka sa vise od 2 grama treba dobro da se namucis.Ali,to sad nije bitno vidim da se ovde prica o punku pa reko i ja nesto da kazem(ima jos jedan punk forum na krstarici,zove se punks not dead,ali tu raspravljamo o anarhiji i tim glupostima).Od dolaska voljene nam DOS koalicije na vlast broj punkera u otadzbini rapidno je opao.Medjutim,kolko ja vidim dolaze bolja vremena.U mom kraju nikad nije bilo ni jednog punkera(rakovica) a sada ih ima nekoliko sto je fenomenalno.U svetu je punk trenutno veoma popularan pa posto mi u svemu kasnimo dosta za evropom ja uskoro ocekujem kod nas novi,novi val.Zeleo bih svima da porucim da pocnu da prave bendove i da javno kazu sta misle,jer je to jedini nacin da pokusamo nesto da promenimo.Pozdravljam vas sve,´verujte u pank jer on nikad nije bio mrtav niti ce ikada umreti!!!!!!!!!

Glisic86
06.08.2004., 18:57
hej ... sad sam pregledao temu hipik u srcu.Pogledaj o cemu oni pricaju:o anarhiji.Temu je pokrenula neka klinka koja ocigledno zivi u paralelnom svetu,ili u snovima.Odmah da ti kazem da pank nije san,PANK JE STVARNOST!!!Pank pokret je tu da menja svet na bolje a ne da ga dokusuri.Zato prekini da ga mesas sa bolesnim hipi pokretom.Ako si ti anarhista onda bolje uzmi peace ogrlicu,pusti dugu masnu grivu,beri cvece,zivi u zajednici sa mackama,drogiraj se i na kraju crkni negde sa iglom u veni,a nas prave pankere ostavi na miru,da probamo da promenimo nesto.Dovoljno su zla ljudi kao ti naneli panku.Ne treba nam jos vas hipika koji se krijete iza slave koji su stvorili i godinama izgradjivali drugi ljudi.PUNK RULES!!!FOREVER PUNK!!! P.S. Lepo si odbrusio onom seljaku sto se ne pere 20 dana.Svaka cast.Vidis da ipak nisi za anarhiju!!!

Black_Swan
13.08.2004., 03:41
e Swan bilo bi lepo kad bi imala exploited ...i kad bi mi dala disk naravno

imam nesto,recimo 10 pesmica a treba da nabavim josh...vazi se:))

od domacih slusam upravo i ovako gobline,od stranih sex pistols,a ove ostale domace ne mogu da nabavim,npr. hladno pivo ili bese 'ladno pivo
idem iscepana i saram po rukama ali to mi je normalno tako da.....

KADA TE NE SHVATE
AKO TE ODBACE
AKO ZELE DA TE PROMENE
NE DAJ DA TE UNISTE

KADA MISLIS DA SI SAM
TI PODIGNI RUKU
NEK ULICE GORE
ZA NOVI DAN
KADA MISLIS DA SI SAM
MI SMO OVDE IMA NAS GOMILA

ovo nije dobro uticalo na mene:ne:ne:
mislim,lepo receno i sve to al sad sam nesto u bedaku.... :roll: necu ovde o tome....

Pozdrav svima.Javljam se iz najvece selendre u Srbiji,iz jednog tzv. grada,mislim da ste culi za njega,zove se beograd(sa malim b).Ovde da bi nasao coveka sa vise od 2 grama treba dobro da se namucis.Ali,to sad nije bitno vidim da se ovde prica o punku pa reko i ja nesto da kazem(ima jos jedan punk forum na krstarici,zove se punks not dead,ali tu raspravljamo o anarhiji i tim glupostima).Od dolaska voljene nam DOS koalicije na vlast broj punkera u otadzbini rapidno je opao.Medjutim,kolko ja vidim dolaze bolja vremena.U mom kraju nikad nije bilo ni jednog punkera(rakovica) a sada ih ima nekoliko sto je fenomenalno.U svetu je punk trenutno veoma popularan pa posto mi u svemu kasnimo dosta za evropom ja uskoro ocekujem kod nas novi,novi val.Zeleo bih svima da porucim da pocnu da prave bendove i da javno kazu sta misle,jer je to jedini nacin da pokusamo nesto da promenimo.Pozdravljam vas sve,´verujte u pank jer on nikad nije bio mrtav niti ce ikada umreti!!!!!!!!!
anarhija nije glupost...Just a dream....;)

A kakve veze ima ova sadashnja ili bilo koja druga vlast sa pankerima?Koliko ja znam nisu ih istrebljivali :roll: :wink:

Neki kazu danas ne postoje punkeri.To je prevazidjeno.Punk pokret...Ne verujem u to...A meni je glupo kad neko meni kaze "pankerko".Nekako mi je cudno..ne smatram da pripadam punk pokretu jer nije dovoljno da slusham punk i da sam anarhista...a onda opet ono o prevazidjenosti:Da li neko danas moze da u potpunosti pripada punk pokretu,jer ovo nije '77?I sta to podrazumeva....?mozda je samo stvar u onome sto osecas unutra... :? filozofiram...

ovo je kazu obamrlo stanje duha i tela
svojevrsne zelje za nepokretnoshcju
posebno vreme i prostor
u kome vam je svejedno da li ste srecjni ili tuzni
i ne primecjujete jedni druge
a ustvari se odlichno poznajete
Porazan je nachin na koji se manifestuje mrtvilo
kod onih chija bi zelja za zivotom trebala da je najveca
zainteresovanost za procese u vashoj okolini...ne postoji
moc zapazanja vam je sve slabija
chula vam polako otupljuju na nadrazaje
i samo mislite kako bi ste zeleli sve ovo da prespavate...
jer...vi ste u stanju apatije...apatije...

Yeeha
26.08.2004., 23:49
ADDICTED TO NOISE :lol:

ctpax
27.08.2004., 12:36
Sta mislite o Gangbangersima?

Yeeha
27.08.2004., 14:48
Gangbangers-punk?Are you shure :?:

Ernesto_Che
27.08.2004., 17:10
Gangbangers-punk?Are you shure :?:

nisam ni ja sigurna al gde si ih ti svrstala?
nisu nesto posebno dobri alo markic narkic mnooogo dobro izgleda.

ctpax
28.08.2004., 13:54
Nije uopste klasican punk, ali uostalo da li je moguce u danasnje vreme i postici tako nesto...

Yeeha
29.08.2004., 00:31
Gangbangers nisu punk uopste!Oni sviraju nesto na foru garage rocka...mada,kako,nema potrebe pricati...
Ja ih ne volim,apsolutno bolestan imidz...Monotoni su i dosadni,mada umeju da sviraju,slabo koriste taj svoj potencijal.A tekstovi su im cista nebuloza!Macka psihodelije,Dominantna zenka,Libidomobil!?!Naravno,ukusi se razlikuju,ali...Evo sta je neko rekao o njima:
"Ovi ljudi nisu svijesni koliko rokenrol krepava pod naletom njihovog ega, kojeg nikako da ukrote, jer su glupi za takvo nesto... Yebi ga..."

Ernesto_Che
29.08.2004., 11:00
Gangbangers nisu punk uopste!Oni sviraju nesto na foru garage rocka...mada,kako,nema potrebe pricati...
Ja ih ne volim,apsolutno bolestan imidz...Monotoni su i dosadni,mada umeju da sviraju,slabo koriste taj svoj potencijal.A tekstovi su im cista nebuloza!Macka psihodelije,Dominantna zenka,Libidomobil!?!Naravno,ukusi se razlikuju,ali...Evo sta je neko rekao o njima:
"Ovi ljudi nisu svijesni koliko rokenrol krepava pod naletom njihovog ega, kojeg nikako da ukrote, jer su glupi za takvo nesto... Yebi ga..."

slazem se da su dosadni....ali prestrogo ih ocenjujes...

Yeeha
30.08.2004., 14:59
Ma ako,necemo o njima...Nego,dragi moji punkeri-GOBLINI?

Black_Swan
31.08.2004., 14:09
sta s njima?ja ih volim:)))
kad se klinci udruze,nastace anarhija...

Yeeha
31.08.2004., 15:27
Mislili ste mrtav je
Mislili ste gotovo
Al' napokon ste shvatili
Malcolm vas je zajeb'o

Nikad nije unisten
Lovom i korupcijom
Nikad nije zastrasen
Vojskom i policijom

Sistem funkcionise
Melje birokratija
Al' kad se klinci udruze
Nastace anarhija

Nekad ste ih gledali
K'o medijsku atrakciju
Cuvajte se ti ce vam
Dici revoluciju

Punk's not dead
Mi to nismo trazili
Vi ste ovo od nas stvorili
Punk's not dead :wink:

dankam
31.08.2004., 16:35
Ma ako,necemo o njima...Nego,dragi moji punkeri-GOBLINI?
I meni nedostaju oni kishoviti koncerti...

Black_Swan
31.08.2004., 17:46
Mislili ste mrtav je
Mislili ste gotovo
Al' napokon ste shvatili
Malcolm vas je zajeb'o

Nikad nije unisten
Lovom i korupcijom
Nikad nije zastrasen
Vojskom i policijom

Sistem funkcionise
Melje birokratija
Al' kad se klinci udruze
Nastace anarhija

Nekad ste ih gledali
K'o medijsku atrakciju
Cuvajte se ti ce vam
Dici revoluciju

Punk's not dead
Mi to nismo trazili
Vi ste ovo od nas stvorili
Punk's not dead :wink:

:wink: :wink: :wink:

. . .
31.08.2004., 20:14
Oce li ko ici na TD?

Ernesto_Che
31.08.2004., 23:33
e da oce li oni(goblini)nekad napraviti neku svirku?! ja cekam cekam i nista....

. . .
01.09.2004., 01:39
e da oce li oni(goblini)nekad napraviti neku svirku?! ja cekam cekam i nista....
Pa oni su ti se dete raspali davni dana.

mia23
01.09.2004., 16:32
Pa oni su ti se dete raspali davni dana.
Izgleda da su se raspali i IDIJOTI... :(

New Rose
03.09.2004., 00:46
E jel su Neurotic Outiders punk posto sam cula negde da su punk ( barem malkice ), a buduci da je sa njima lik iz Pistolsa, pretpostavljam.
Cula sam njihovih par pesama i bas su do jaja, jel ima neko nesto njihovo?
POZ :D
PS> inace, nisam punkerka ( sto se da videti ), samo sam malkice zalutala u temu :wink: .

hippie girl
05.09.2004., 23:28
punk u knjigama-ples sitnih demona,djavo je moj drug.ako vas interesuje nesto vise-www.markovidojkovic.com

dollores
09.09.2004., 15:12
8)

Sta je punk revolucija...na to vec ne znam da odgovorim dobro....prepustam drugima:)Pa to bi bilo to sto se tice muzike ..havla labude!!!!!P.S>Zasto su drugi uvek prvi reci mi,zasto su drugi uvek prvi a ne neko kao mi...............!!! :wink: :wink: :wink:

Black_Swan
09.09.2004., 20:07
heheh nema na cemu((:
:wink: :wink:

nego sad procitah od domacih bendova nisam stavila pekinsku patku i kud idijote(((:a njih najvise volem....(8

. . .
09.09.2004., 20:32
8)

Ne znam da li sam ti dao ovu adresu http://www.geocities.com/SunsetStrip/Amphitheatre/1991/ ili ne, pp da nisam, ali u svakom slucaju idi na nju i nacices nesto domaceg PUNK-a. Imas tu ZBL, Six Pack, Satana Panonskog, Hocu! Necu!, KBO!, TK, ZB. . .

Black_Swan
09.09.2004., 20:53
hvala ti puuuno!! :D :D :D :wink: :wink:

Yeeha
11.09.2004., 16:57
Cool!... imas jos neki jak link?

. . .
11.09.2004., 20:44
Cool!... imas jos neki jak link?
Imas ih krsa. Ima neki unipunx.net ili tako nesto i tamo imas isto krsa za skidanje mp3-a

Black_Swan
12.09.2004., 02:24
meni pesme s onog linka nece da rade:(

. . .
12.09.2004., 06:22
meni pesme s onog linka nece da rade:(
Pogledaj da li imas instaliran Real Player, jer ako ga imas onda mozes i da slusas, ukoliko nemas. . .

Black_Swan
12.09.2004., 16:19
hm..nemam:(

. . .
13.09.2004., 03:35
hm..nemam:(
Odes negde na web i skines i instaliras :P

Moon Child
13.09.2004., 18:11
da! :D

mortishaaa
14.09.2004., 01:17
da! :Dej mala pisi dole neko vreme da si ex- Black Swan za ljude koji ne znaju (;
POZ

~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

. . .
14.09.2004., 01:58
da! :Dej mala pisi dole neko vreme da si ex- Black Swan za ljude koji ne znaju (;
POZ

~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE
Odajes tudje indentitete. . . C c c c. . .

mortishaaa
14.09.2004., 02:01
POZ

~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE
Odajes tudje indentitete. . . C c c c. . .ma to je jer znam da zeli da znate ko je :pPp (8

~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

. . .
14.09.2004., 05:30
POZ

~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE
Odajes tudje indentitete. . . C c c c. . .ma to je jer znam da zeli da znate ko je :pPp (8

~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE
Aha. A sto nam sama to ne kaze? :P

Moon Child
14.09.2004., 17:54
POZ

~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

:evil: noooooooooooooo odala si moju velikuuuu tajnu :evil: :evil: :p znas da me trazi FBI!ccc :roll:

hehe ma salim se
nego,da,to sam ja b_s i jednog dana kad budem imala vremena instaliracu real player :da: :da: :wink:

. . .
14.09.2004., 20:22
POZ

~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

:evil: noooooooooooooo odala si moju velikuuuu tajnu :evil: :evil: :p znas da me trazi FBI!ccc :roll:

hehe ma salim se
nego,da,to sam ja b_s i jednog dana kad budem imala vremena instaliracu real player :da: :da: :wink:
Pa sto si menjala nik?

Moon Child
14.09.2004., 20:35
dosadio mi onaj.bilo je krajnje vreme za promenu((((;
i ovaj je mnoooooogo lepsi! (((:

. . .
14.09.2004., 21:05
dosadio mi onaj.bilo je krajnje vreme za promenu((((;
i ovaj je mnoooooogo lepsi! (((:
:roll:

Moon Child
14.09.2004., 23:27
:?

Yeeha
14.09.2004., 23:28
Volim i ja vas,super za Black_Swan,jeste,mnogo je lepsi nick i tvoj je lep ... i tvoj Tish,i sve je to divno,a sad da se vratimo na PUNK :arrow:
Satan Panonski,slusate?Sta mislite?

P.S. ..., pesme s onog sajta bas ocajno zvuce :roll:

Moon Child
14.09.2004., 23:32
ja imam dve pesme od njega :oops: :oops: ali hocu jos :oops: on je legenda :da: :da:

a nismo pricali o KUD idijotima??e njih mnooooooogo volem i od njih imam svasta....najvise volim onu baj baj bejbe...i B.S.N.S.K. i mir no alternativ... :wink: 8)

P.S. yeeha...hvala :wink:

Yeeha
14.09.2004., 23:40
Ma opusteno :wink:
Ja ne znam,nisam bas nesto imala prilike da slusam Satana,ali ono sto sam cula mi je bilo poprilicno bolesno...ili ja prosto ne kapiram...pa zato pitam vas sta mislite...
A Idijoti,pa oni su stvarno legende!Dakle B.s.n.s.k. , Mir no alternativ,Baj,baj bejbe,**** the sistem,Glupost je neunistiva :wink:

Moon Child
14.09.2004., 23:47
pa jeste...morbidno...bolesno....ali je ok...ipak je to pank... :roll:

New Rose
15.09.2004., 00:02
A NEUROTIC OUTSIDERS?
Mislim, da li ce mi neko reci nesto o njima?
Dobila sam neki CD Kings of Nuthin`, navodno neki punkic, da li ce mi neko pomoci da ja to nesto svrstam negde, cisto da znam kom pravcu pripadaju itd... :)

Moon Child
15.09.2004., 00:23
pa oni su punk valjda...samo sto ja ne znam gde da nabavim :(
ima neki lik iz pistolsa(dal jones ili cook... :? ) i iz gunsa al nisam sigurna ko.

. . .
15.09.2004., 01:41
Satan Panonski. . . Pa ono nije los kad hoces da se zaj. . . kad si besan i sl. E da ima jednu dobru pesmu i zove se "Ti Ces Doci U Svojoj Moci" mada je nekad prevodi i kao "Kecer" sto mu je inace isti bio naziv, a zapravo se zove Ivica Culjak. Ono malo idite po web-u pa cete naici na njega.

Yeeha
15.09.2004., 23:44
Pa ne znam...Ono,mozda za takve prilike...Ali,dobio si sifilis,lepi Mario...Nesto mi i nije zanimljivo...

Yeeha
18.09.2004., 17:00
:?:

Moon Child
18.09.2004., 18:01
pa jeste grozno.....a kad cujem oci u magli sva se najezim....i muzika..se ne moze bas nazvati muzikom...i videla sam neke njegove slike sa nastupa :povracj: :povracj:
al dobro,to je taj njegov fazon i ostao je legenda...mada ga ja i ne obozavam preterano.bolesnik.:p

Yeeha
19.09.2004., 14:02
Ma,nije njemu baro s glavom :)
E,a CLASH VS. PISTOLS?

Moon Child
19.09.2004., 15:05
pistolsi :wink:

. . .
19.09.2004., 21:40
Ne volim ovakve teme, pa necu glasati :P

mortishaaa
20.09.2004., 02:14
e p ja ne znam puno od punk-a, zato ko ce da nareze neki mp3 (((: :p dacu vam cd :p cim ga kupim (8
inace i ja kotivim KUD Idijote (8 mada ne znam puno pesama (8 RoLL otkad nisam slusala punk ShOcK iako nemam puno toga .. RoLL ...
POZ

Jungle is nothing without animals, animals are nothing without jungle!
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

mortishaaa
20.09.2004., 02:16
Ne volim ovakve teme, pa necu glasati :Pi ja pretezno (8

~ ~ ~ ~ ~
Jungle is nothing without animals, animals are nothing without jungle!
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

Yeeha
23.09.2004., 18:57
Ok cooleri...Pokopajte me odmah :x
E,jeste da nema veze s pankom,ali kupila sam na vasaru neku gomilu MP3 CD-ova po 60 dina!!!I sad imam 100 pesama Haustora od kojih gotivim 5 i sve od Anastasie,sto je neka grupa koja svira ne znam ni ja sta i Mizar,neki makedonci za koje takodje prvi put cujem,a opet blage veze s nekom muzikom nemaju...

Moon Child
23.09.2004., 19:00
hehe ocu ja na taj vasar....(:
da se vratim na satana panonskog,ima jedna pesma koja se zove 'ja sam svome tati pushila *' e to je stvatrno ali stvarno ODVRATNO!!!:povracj: :roll: :roll: :x :x
nabavila sam i nesto malo od neurotic outsiders,tako su kjuuuut a jesu oni uopste punk?

. . .
23.09.2004., 19:29
da se vratim na satana panonskog,ima jedna pesma koja se zove 'ja sam svome tati pushila *' e to je stvatrno ali stvarno ODVRATNO!!!:povracj: :roll: :roll: :x :x
nabavila sam i nesto malo od neurotic outsiders,tako su kjuuuut a jesu oni uopste punk?
E nije to sve, znas da ima verzija i sa sinom i mamom!

. . .
23.09.2004., 19:32
E,jeste da nema veze s pankom,ali kupila sam na vasaru neku gomilu MP3 CD-ova po 60 dina!!!I sad imam 100 pesama Haustora od kojih gotivim 5 i sve od Anastasie,sto je neka grupa koja svira ne znam ni ja sta i Mizar,neki makedonci za koje takodje prvi put cujem,a opet blage veze s nekom muzikom nemaju...
Cek bre, zar Anastacija nije ona devojka sto ima pesmu "Left Side Alone"?! Ako je to ta aj mi prodaj CD :oops: :lol:
A sto se tice Mizara oni nemaju nikakve veze sa PUNK-om.

Moon Child
23.09.2004., 20:27
E nije to sve, znas da ima verzija i sa sinom i mamom! :shock: aaaa bljaaaaaaaaaak

Yeeha
24.09.2004., 23:44
Cek bre, zar Anastacija nije ona devojka sto ima pesmu "Left Side Alone"?! Ako je to ta aj mi prodaj CD :oops: :lol:
A sto se tice Mizara oni nemaju nikakve veze sa PUNK-om.Ma znam covece,ovo bi i moj brat razlikovao od panka :P Nego,eto,malo se hvalim sta sve ja imam :wink:
A Anastasia je ipak grupa :lol:
A sto se tice ove male,kupicu ti na vasaru,mali poklon :)

Yeeha
24.09.2004., 23:46
nabavila sam i nesto malo od neurotic outsiders,tako su kjuuuut a jesu oni uopste punk?E,pa ***,sledece godine u ovo vreme...Dodji,bices moj gost :)

Yeeha
24.09.2004., 23:48
E,da,a ova pesma je stvarnoooo....

Moon Child
25.09.2004., 00:20
nabavila sam i nesto malo od neurotic outsiders,tako su kjuuuut a jesu oni uopste punk?E,pa ***,sledece godine u ovo vreme...Dodji,bices moj gost :)
vrlo rado! :wink:

e cula sam o satanu panonskom neke bljak price,tipa da su ga iz ludnice pustali na koncerte,da se umotavao u bodljikavu zicu,ubijao zivotinje(uzas),da je nekoj devojci odgrizao jezik dok su se ljubili,da je uzeo neku kuku i zavezao je na kanap,a na drugi kraj zavezao ciglu,i da je onda gurnuo kuku kroz misic a ciglu bacio tako da ga je povuklo i...

ima jos da nastavim? :lol: :lol:

Deya
25.09.2004., 01:22

Pa pogledaj textove! Ja ne bih znala kako da ti to objasnim ''koju poruku''... Pa svi uglavnom,kako bih rekla ''propagiraju'' nekakvu slobodu razmisljanja i zivljenja...anarhiju...itd. Uporedi punk textove sa textovima nekog drugog muzickog prevca pa ces svatiti, onaj ko je iole slusao punk znace o cemu pricam...

Opet podrzhavam sebe!

Moon Child
25.09.2004., 01:23
poginuo je tako sto je u ratu krenu da se bori viljuskom sa tenkom :shock: :lol: :lol: :lol:
a inace bio je bolestan jer mu je otac njegov stariji brat!uzasssssssssssss

Yeeha
25.09.2004., 23:15
vrlo rado! :wink:

e cula sam o satanu panonskom neke bljak price,tipa da su ga iz ludnice pustali na koncerte,da se umotavao u bodljikavu zicu,ubijao zivotinje(uzas),da je nekoj devojci odgrizao jezik dok su se ljubili,da je uzeo neku kuku i zavezao je na kanap,a na drugi kraj zavezao ciglu,i da je onda gurnuo kuku kroz misic a ciglu bacio tako da ga je povuklo i...

ima jos da nastavim? :lol: :lol: :shock: :shock: SCARY

. . .
26.09.2004., 00:44
poginuo je tako sto je u ratu krenu da se bori viljuskom sa tenkom :shock: :lol: :lol: :lol:
a inace bio je bolestan jer mu je otac njegov stariji brat!uzasssssssssssss
Ja koliko znam poginuo je drugacije. Ali jedna od prica je i da je poginuo kad je isao NOZEM, a ne viljuskom na tenk :P
Mada koliko sam ja cuo zapravo su ga ubili Hrvati zbog zverstava koje je cinio i rekli su da je poginuo dok je cistio oruzije.

Moon Child
26.09.2004., 01:02
dobro,ima vise verzija...a koja je tacna :?
a noz ili viljuska....SVEJEDNO :lol: :lol:

Yeeha
26.09.2004., 20:57
Sick,twisted monster... :evil:

Moon Child
27.09.2004., 02:25
sick ili ne,ne ostavlja ravnodusnim...RoLL

Moon Child
29.09.2004., 16:42
ccc ne dozvoljavam da ova tema padne 8)

. . .
29.09.2004., 18:05
Pa nemoj :P

Moon Child
29.09.2004., 18:28
Pa nemoj :P
pa necu 8)

Yeeha
01.10.2004., 09:24
Ma zajednickim snagama,dizemo temu :D
Je li,jeste videli neku reklamu na Pinku(koji inace ne gledam,slucajno sam naletela),kao neke YU legende,"mi smo momci s ulice,sviramo Rock 'en Roll s ulice..." :?:
Koliko sam skontala to je neki film...

Moon Child
01.10.2004., 15:24
ja nisam...:p
kad upalim TV pustam samo 31.-Vh1 :) i to retko... :roll:

Yeeha
04.10.2004., 00:00
e,a meni je juce bio rodj :D

Moon Child
04.10.2004., 00:14
eeee SRECAN RODJENDAN!!! :D :D :D :D
sve naaaaaaaaajlepshe!

P>S> koliko godinica? :D

Yeeha
07.10.2004., 21:56
15

Moon Child
09.10.2004., 15:20
nije fer starija si od mene :(

. . .
09.10.2004., 21:11
nije fer starija si od mene :(
Pa imaces i ti jednom 15 god. :P

Moon Child
10.10.2004., 01:56
da,za godinu dana 8) a onda ce ona imati 16...:p
i kakve veze ovo ima punk-om? :shock: :lol: :lol:

nabavila sam neke spotove od pistolsa:
anarchy in the UK-ima par odvratnih scena,ali mi se sviDza;
god save the queen-i ovaj mi je skroz OK
my way-ovde sam se :lol: :lol: kako se Sid zajebava
Something else-dobro,bas nije morao u gacama :lol: ....al je skroz OK..
Submission-nije nista posebno,ali je Johnny presladak... :D
i
Rock n Roll swindle-simpatican...

jel gledo neko...:I

Moon Child
13.10.2004., 20:48
^
^
^
l
l
l
l

tj ode tema gore :lol:

Moon Child
15.10.2004., 00:42
niko vise nece da pricha o punk-u... :cry: :cry: :cry:
nema veze ja cu sama sa sobom :idea: :D :D :D

Moon Child
16.10.2004., 02:44
rekoh da mogu sama sa sobom....al' ovu temu ne dam! :)

Yeeha
16.10.2004., 16:03
Ma tu sam ja, ne brini, ima nas malo, ali IMA NAS:wink:
Malo sam u haosu zbog skole, pa nemam puno vremena...

. . .
16.10.2004., 17:28
niko vise nece da pricha o punk-u... :cry: :cry: :cry:
nema veze ja cu sama sa sobom :idea: :D :D :D
Evo ja cu da pricam :)
Ovih dana slusam Zvoncekovu Biljeznicu :)

Moon Child
16.10.2004., 17:31
za to sam cula ali nisam njih cula :roll: :p kakvi su?

POZ Yeeha :wink:

. . .
16.10.2004., 18:27
za to sam cula ali nisam njih cula :roll: :p kakvi su?

POZ Yeeha :wink:
Meni su dobri. Oni KBO! i TK su mi najbolji!

Moon Child
17.10.2004., 03:10
probacu da nabavim...

Lost_soul
24.10.2004., 13:14
Bio u NS kebrin koncert a gore bio koncert jednog jazz banda. Naravno bila sam na jazz bandu. Pre svirke dolazi jedan punker i kaze pianisti "Znas ti sta je jazz? Jazz je sranje, a vi jazzeri ste *" bez ikakve potrebe. To me natera da se prisetim istorije jazza. Ako medju vama ima onih koji pljuju po ovoj kvalitetnoj muzici neka samo procitaju isotriju jazza. Vas PUNK se razvio iz jazza. Samo sto je jazz bio komentar, a punk je bio bunt bez cilja. Mislim da bi bio red da se svi vi stvarno zapitate sta to slusate i zasto. Zasto nosite martine i iscepane farke, zasto ste bez ikakve potrebe napadni i agresivni, zasto, do djavola divljate, i imali stvarno vrednosti u toj muzici.
Ne kritikujem, samo komentarisem, zato sto su punkeri unistili NS i svake noci sve vise kvare njegovu lepotu.
Cast izuzecima.

Yeeha
24.10.2004., 14:35
Inkvizicija dolazi... :oops:

Moon Child
24.10.2004., 15:18
Bio u NS kebrin koncert a gore bio koncert jednog jazz banda. Naravno bila sam na jazz bandu. Pre svirke dolazi jedan punker i kaze pianisti "Znas ti sta je jazz? Jazz je *, a vi jazzeri ste seratori" bez ikakve potrebe. To me natera da se prisetim istorije jazza. Ako medju vama ima onih koji pljuju po ovoj kvalitetnoj muzici neka samo procitaju isotriju jazza. Vas PUNK se razvio iz jazza. Samo sto je jazz bio komentar, a punk je bio bunt bez cilja. Mislim da bi bio red da se svi vi stvarno zapitate sta to slusate i zasto. Zasto nosite martine i iscepane farke, zasto ste bez ikakve potrebe napadni i agresivni, zasto, do djavola divljate, i imali stvarno vrednosti u toj muzici.
Ne kritikujem, samo komentarisem, zato sto su punkeri unistili NS i svake noci sve vise kvare njegovu lepotu.
Cast izuzecima.
:roll:hej bre :? pa nisu svi takvi!npr ja imam izuzetno dobro misljenje o jazzu,iako ga ne slusham preterano.....taj ko je to rekao-no comment!
ali u svakom sluchaju daleko od toga da su svi punkeri destruktivni,agresivni itd! :roll:
i naravno da ima vrednosti......ne bi 'London Calling' i 'never mind the bollocks' bili medju 20 najboljih albuma svih vremena....
a sta fali martinkama i iscepanim farkama?zar to mora da znaci da je osoba koja ih nosi losha? :shock: :roll:

. . .
24.10.2004., 15:44
Bio u NS kebrin koncert a gore bio koncert jednog jazz banda. Naravno bila sam na jazz bandu. Pre svirke dolazi jedan punker i kaze pianisti "Znas ti sta je jazz? Jazz je *, a vi jazzeri ste *" bez ikakve potrebe. To me natera da se prisetim istorije jazza. Ako medju vama ima onih koji pljuju po ovoj kvalitetnoj muzici neka samo procitaju isotriju jazza. Vas PUNK se razvio iz jazza. Samo sto je jazz bio komentar, a punk je bio bunt bez cilja. Mislim da bi bio red da se svi vi stvarno zapitate sta to slusate i zasto. Zasto nosite martine i iscepane farke, zasto ste bez ikakve potrebe napadni i agresivni, zasto, do djavola divljate, i imali stvarno vrednosti u toj muzici.
Cast izuzecima.
Ja sam isto iz NS-a i ne delim toliko tvoje misljenje. Ja licno ne slusam jazz jer mi ne odgovara ali zato slusam PUNK jer mi on odgovara i sebe pronalazim u njemu. Dalje od PUNK-era u NS-u niko nije agresivan ni napadan niti ista slicno. Od ovih novih klinaca mozda i ima neko ali to je neko je PUNK-er samo privremeno. A to divljanje je mozda ono sto se zove izbacivanje negativne energije i koliko ja znam ono se desava samo za vreme svirke. A da su PUNK-eri unitili NS su same gluposti. PUNK-eri ne kvare njegovu lepotu niti ista drugo oni su njegov sastvani deo jos od izlaska "Plitke Poezije".

Lost_soul
25.10.2004., 23:49
Nemam ja nista ni protiv punkera, ni protiv martina itd. sve je to ok do god ima neku granicu. A u NS je nema...Sto se tuca i agresivnosti tice toga ima, i to ne samo na svirkama, ti "klinci", punkeri su svake noci na centru, jebeno piju i jos jebenije posle divljaju...Prodji nekad centrom oko 2...kakvih sam ja scena videla i to me je nateralo da pokvarim svoje misljenje o njima (nekad sam bila ravnodusna), a sada me iskreno nerviraju, ali kao sto vec rekoh svaka cast Moon Child i svim ostalim izuzecima itd.
Anyway o ukusima ne vredi raspravljati, ja sam samo izlozila svoje misljenje....

. . .
26.10.2004., 11:30
Nemam ja nista ni protiv punkera, ni protiv martina itd. sve je to ok do god ima neku granicu. A u NS je nema...Sto se tuca i agresivnosti tice toga ima, i to ne samo na svirkama, ti "klinci", punkeri su svake noci na centru, * piju i jos * posle divljaju...Prodji nekad centrom oko 2...kakvih sam ja scena videla i to me je nateralo da pokvarim svoje misljenje o njima (nekad sam bila ravnodusna), a sada me iskreno nerviraju, ali kao sto vec rekoh svaka cast Moon Child i svim ostalim izuzecima itd.
Anyway o ukusima ne vredi raspravljati, ja sam samo izlozila svoje misljenje....
Ti sigurna da su toi PUNK-eri? Da nisu mozda boneheads ili metalci?

Lost_soul
27.10.2004., 13:17
da sigurna sam...zato sto ih znam. i svi pricaju kao: "Ah ja sam punker, anarhija..." uz nravno nepotrebno vikanje....eh....but nevermind... :D

Nofx
07.11.2004., 21:16
Veoma pohvalno sto ima ljudi koji cene,postuju i razumeju punk. Daleko od toga da kad cujemo Punk odmah pomislimo na Pistolse. Ok oni su osnovali Uk, ali sta je sa Hc punk-om? Sk8 Punk-om? NEki medju prvim bendovima iz tih pravca su Nofx,Violet delight, Rancid- (neka fora kaliforniskog ska) a od nasih su prilicno dobri Dog house,no comply,Sweeper...Sve u svemu PUNK je u svakom smislu najjaci! :!:

Nofx
07.11.2004., 21:16
Veoma pohvalno sto ima ljudi koji cene,postuju i razumeju punk. Daleko od toga da kad cujemo Punk odmah pomislimo na Pistolse. Ok oni su osnovali Uk, ali sta je sa Hc punk-om? Sk8 Punk-om? NEki medju prvim bendovima iz tih pravca su Nofx,Violet delight, Rancid- (neka fora kaliforniskog ska) a od nasih su prilicno dobri Dog house,no comply,Sweeper...Sve u svemu PUNK je u svakom smislu najjaci! :!:

Moon Child
07.11.2004., 22:10
joj ja bas ne podnosim HC punk....a ni sk8...:p
eventualno rancid moze da prodje...
ma ti amerikanci su na neki nacin unistili onaj pravi,stari,dobri,engleski punk :roll:

. . .
08.11.2004., 00:32
Poslusaj decko malo Exploited, UK Subs, ANL, GBH pa ces tek onda videti pravi punk. A ovi sto si ih nabrojao to bas i nisu.

Moon Child
08.11.2004., 01:38
nikako da se setim da nabavim UK Subs-e...
moram da zapisem...

. . .
08.11.2004., 15:18
moram da zapisem...
E aj ako nabavis snimak sa koncerta u Domu Omladine daj i meni :lol:

ctpax
09.11.2004., 15:33
Rancid mi i nikad nisu bili gotivni...

Nego, da li je neko cuo kompilaciju Short music for short people??? Album traje 50 min. a na njemu ima 101 pesma... Uglavnom su punk ska, ali ima dosta prelaza i pojavljuje se dosta poznatijih grupa...

Moon Child
15.11.2004., 18:24
moram da zapisem...
E aj ako nabavis snimak sa koncerta u Domu Omladine daj i meni :lol: :lol: :lol: vazi vazi...

iiii ide tema gore :)

. . .
19.12.2004., 00:19
moram da zapisem...
E aj ako nabavis snimak sa koncerta u Domu Omladine daj i meni :lol: :lol: :lol: vazi vazi...

iiii ide tema gore :)
I opet ha vrh!

drunk_punk_girl
19.12.2004., 15:25
pistolsi
subsi
clash
exploited
kennedysi
buzzcocksi
G.B.H.
outsidersi
the inasane
anti-nowhere league
madness
kud idijoti
trula koalicija
paraf
pankrti
pekinska patka
shaht
toy dollsi
new york dollsi
stiff little fingers
sham 69
999
damned
dickies
cockney rejects
abrasive wheels
chaos uk
hladno pivo
kbo!
!!!

itd itd itd

oi! ppl :)ja sam pank pocela da slusam pored caleta,tako da je imao ko da me uputi u ideju pank pokreta i naravno u muziku.....
to nije pitanje stila,to je pitanje stava!
pank je pre svega pokret!muzika ima odredjenu filosofiju,ideju!pank i anarhija ne moraju da idu zajedno...imamo i naci pankere,leve,desne....ali ja sam za anarhiju!anarhija-nije utopija-to je ideal!postoji razlika!ja bi svima preporucila knjigu anarhizam i moral(ima u gradskoj biblioteci)...
oblacenje-nije primarno al ja se i oblacim u totalno pank fazonu:martine,crvene pertle,kozna jakna,ziherice,karirano,zakrpe,kratke suknje,pruge,nitne.....heh a kosa-crveno-crna cupava :) heh mrzi me da pisem puno a zelela bi al idem sad napolje da popusim...pljugu ,pa da nastavim da strebam........ :)

punk's not dead,i know!!! :)

Moon Child
21.12.2004., 22:40
@Drunk punk girl-da se ne zoves kojim slucajem Tanja? :)

a ovo drugo,zar nisu madness ska?...whatever..

drunk_punk_girl
23.12.2004., 21:08

yup,sweetheart,it's me :)and you are....? :shock:
jes naravski da su ska.......pominjala sam ja i oi! i ska bendove.... :P

Moon Child
23.12.2004., 22:14

yup,sweetheart,it's me :)and you are....? :shock:
jes naravski da su ska.......pominjala sam ja i oi! i ska bendove.... :PTea :wink:
ma oki...blisko je to

. . .
24.12.2004., 00:03
Bez chata molim!

Moon Child
24.12.2004., 00:08
:evo_vam_ga_na_moderatori: :mrgreen:

. . .
24.12.2004., 00:12
:evo_vam_ga_na_moderatori: :mrgreen:
Devojko pazi sta pises, ne moj posle da bude :cry: kad polete banovi!

Moon Child
28.12.2004., 19:58
:shock: :( ja sam mislila da smo mi drugari a ti oces da me banujes :cry:

. . .
28.12.2004., 22:27
Niko nece da te bije, ja ti samo kazem da ces dobiti ban :P

Moon Child
29.12.2004., 02:47
Niko nece da te bije, ja ti samo kazem da ces dobiti ban :Pp to sam i napisala :lol:

elem,posto je onaj moj prvi odgovor na ovu temu malo vise star i nesto se promenilo,rekoh da ponovo odgovorim-sta slusam od punka,evo liste:
clash
pistolsi
ramonsi
exploited
dead kennedys
toy dolls
sham 69
the jam
generation x
the damned
PIL
Anti nowhere league
GBH
misfits
madness
siouxsie&the banshees
stranglers
...
(mozda nesto zaboravih)
i domaci:
patka
idijoti
goblini
hladno pivo
trula koalicija
kbo!
satan panonski,six pack-pomalo

gledam da nabavim uk subse(imam ponesto,super su),buzzcocks,stiff litlle fingers i od domacih direktore,saht...
aj nudite se ko ima :P

. . .
29.12.2004., 17:12
Niko nece da te bije, ja ti samo kazem da ces dobiti ban :Pp to sam i napisala :lol:

elem,posto je onaj moj prvi odgovor na ovu temu malo vise star i nesto se promenilo,rekoh da ponovo odgovorim-sta slusam od punka,evo liste:
clash
pistolsi
ramonsi
exploited
dead kennedys
toy dolls
sham 69
the jam
generation x
the damned
PIL
Anti nowhere league
GBH
misfits
madness
siouxsie&the banshees
stranglers
...
(mozda nesto zaboravih)
i domaci:
patka
idijoti
goblini
hladno pivo
trula koalicija
kbo!
satan panonski,six pack-pomalo

gledam da nabavim uk subse(imam ponesto,super su),buzzcocks,stiff litlle fingers i od domacih direktore,saht...
aj nudite se ko ima :P
Manje-vise ja

Moon Child
29.12.2004., 17:44
a kako bi mogao ti to meni da posaljes...recimo narezes a ja ti dam adresu u PP-u?
jel dolazis skoro u BG?

i r o n y m u s
12.01.2005., 17:02
Poz svima!Prilicno sam nov na ovom site-u,(i na internetu uopste)i moram reci da sam bio prijatno iznenadjen kada sam video da neko pokrece ovu temu.Citajuci poruke video sam da su se javili svi,od klinaca koji se tek upoznaju sa punk-om pa do pravih hard-line punxa.Ne znam koliko ste upuceni ali Srbija 90-tih je bila prava Meka za punkere.Sviralo se,radili su se fanzini,ukratko,scena je bila jaca nego ikad.Ne znam koliko steupuceni,pa cu za ove mladje da nabrojim spisak najznacajnijih punk bendova u Srbiji proteklih godina, ne bi li ih oni nabavili i preslusali:Trila Koalicija;KBO!;Zvoncekova Biljeznica;Direktori;Saht;Hocu?-Necu!;Totalni Promasaj;Sedativ;Zivotinje;Debeli Samuraj;Speedball;Krvavi Protokol;Hogari;Alan Ford;Demokratizacija Palice;Incest...Upuceni ce prepoznati da na ovom spisku ima i HC i PUNK i OI! bendova,ali sam to namerno ucinio,pa sta ko voli-nek izvoli.Sto se tice sadasnje scene,koliko ja znam radi samo par bendova,npr. Vox Populi,B.O.L.,Potres, i jos neki skinsi tipa Cokule,Prilicno Prazni itd.Fanzini se vise ne rade,sto je ogromna sramota,jer je svaki grad u zemlji imao po par zinova,a sad radi samo"Beograde,dobro jutro zine"(ako jos neko radi,nek mi se javi obavezno).U slucaju da imate bend,snimak mozete objaviti samo preko "Bad Man records-a".Znam da smaram,ali imam jos jednu primedbu.Primecujem da veliki broj vas mesa PUNK i anarhizam.To bas i nije tako.Naime,punk je muzicki pravac,stil zivota ili sta god,a anarhizam je politicki,ideoloski i filozofski pravac koa npr. komunizam, fasizam i sl.Naravno postoje muzicki pravci anarho-punk i anarho-core,ali to ne znaci du svi punxi moraju biti anarhisti,vec to zavisi od njihovog politickog opredeljenja.Toliko za sada.Poz![/b]

Moon Child
12.01.2005., 17:42
sta ono bese znaci B.O.L.?

i r o n y m u s
12.01.2005., 21:14
sta ono bese znaci B.O.L.?
B.O.L. znaci Beogradski Orkestar Ludaka.Inace,2003. su objavili snimak "Punk&Sex&Alkohol", koji je reizdanje njihovog prvog demo snimka+par live stvari.
Album mozes nabaviti u Felix-u na Vencu.

. . .
12.01.2005., 22:36
Poz svima!Prilicno sam nov na ovom site-u,(i na internetu uopste)i moram reci da sam bio prijatno iznenadjen kada sam video da neko pokrece ovu temu.Citajuci poruke video sam da su se javili svi,od klinaca koji se tek upoznaju sa punk-om pa do pravih hard-line punxa.Ne znam koliko ste upuceni ali Srbija 90-tih je bila prava Meka za punkere.Sviralo se,radili su se fanzini,ukratko,scena je bila jaca nego ikad.Ne znam koliko steupuceni,pa cu za ove mladje da nabrojim spisak najznacajnijih punk bendova u Srbiji proteklih godina, ne bi li ih oni nabavili i preslusali:Trila Koalicija;KBO!;Zvoncekova Biljeznica;Direktori;Saht;Hocu?-Necu!;Totalni Promasaj;Sedativ;Zivotinje;Debeli Samuraj;Speedball;Krvavi Protokol;Hogari;Alan Ford;Demokratizacija Palice;Incest...Upuceni ce prepoznati da na ovom spisku ima i HC i PUNK i OI! bendova,ali sam to namerno ucinio,pa sta ko voli-nek izvoli.Sto se tice sadasnje scene,koliko ja znam radi samo par bendova,npr. Vox Populi,B.O.L.,Potres, i jos neki skinsi tipa Cokule,Prilicno Prazni itd.Fanzini se vise ne rade,sto je ogromna sramota,jer je svaki grad u zemlji imao po par zinova,a sad radi samo"Beograde,dobro jutro zine"(ako jos neko radi,nek mi se javi obavezno).U slucaju da imate bend,snimak mozete objaviti samo preko "Bad Man records-a".Znam da smaram,ali imam jos jednu primedbu.Primecujem da veliki broj vas mesa PUNK i anarhizam.To bas i nije tako.Naime,punk je muzicki pravac,stil zivota ili sta god,a anarhizam je politicki,ideoloski i filozofski pravac koa npr. komunizam, fasizam i sl.Naravno postoje muzicki pravci anarho-punk i anarho-core,ali to ne znaci du svi punxi moraju biti anarhisti,vec to zavisi od njihovog politickog opredeljenja.Toliko za sada.Poz![/b]
A sta je sa bendovima iz NS-a? :?: Zaboravio si legendarnog Gagu i Vrisak Generacije, DMT, Penetrators, Bonebrakers, Lost Propelleros (dobro oni su ska), Korozija, Red Union. . .
A sto se tice fanzina koliko ja znam dosta imas fanizina koji su na web-u.
Sta je bilo sa S.C.A.B.-om? Zar se on ugasio?!

i r o n y m u s
13.01.2005., 16:49
A sta je sa bendovima iz NS-a? :?: Zaboravio si legendarnog Gagu i Vrisak Generacije, DMT, Penetrators, Bonebrakers, Lost Propelleros (dobro oni su ska), Korozija, Red Union. . .
A sto se tice fanzina koliko ja znam dosta imas fanizina koji su na web-u.
Sta je bilo sa S.C.A.B.-om? Zar se on ugasio?!
U pravu si.Zaboravio sam i G.B.B.,ali oni su pukli posle prvog albuma.Sta ces,ne moze covek svega da se seti.Sto se tice S.C.A.B.-a,ne znam,ali mi Rudar iz VOX POPULI rece da radi samo Pop iz BGDJ zine-a.Ako si siguran da ima srpskih ili hrvatskih zinova na web-u,ostavi mi neku adresu.Maximalno sam zainteresovan da procitam sta se desava na sceni,i postoji li scena uopste.Ah,da.Upravo se setih najboljeg NS benda,tj. 2 Minuta Mrznje.Znas li nekog ko ih ima,i kako bih to mogao da nabavim?Ako tebi treba,ja imam vecinu onog sto sam nabrojao u MP3 formatu.

. . .
13.01.2005., 23:27
http://www.geocities.com/SunsetStrip/Amphitheatre/1991/
Idi na ovu adresu pa na linkove i tu mozes naci neke fanzine. Ako se setim jos cega pisem/

i r o n y m u s
14.01.2005., 17:33
Hvala za add.Sad sam bio i skinuo BZR.Izbor pesama nije los,mada su skoro svi sem Sumadinica(KBO!,Koalicija,Zvonceki)anarhisti.Ako naletis na jos neku,obavezno mi posalji.Unapred hvala

i r o n y m u s
20.01.2005., 21:38
Aj da vratimo temu na vrh

. . .
20.01.2005., 22:40
Hvala za add.Sad sam bio i skinuo BZR.Izbor pesama nije los,mada su skoro svi sem Sumadinica(KBO!,Koalicija,Zvonceki)anarhisti.Ako naletis na jos neku,obavezno mi posalji.Unapred hvala
Evo ti jos jedna fina
www.punkoiuk.co.uk

Moon Child
21.01.2005., 01:42
evo ja ceo dan slusam buzzcockse....
divni su :D

i r o n y m u s
21.01.2005., 19:14
Evo ti jos jedna fina
www.punkoiuk.co.uk
Hvala ponovo!Samo ti salji. :lol:

i r o n y m u s
21.01.2005., 19:16
evo ja ceo dan slusam buzzcockse....
divni su :D
A ja VOX POPULI,BLITZKRIEG i KOALICIJU

i r o n y m u s
23.01.2005., 17:02
Ode tema opet gore

**case-problem**Flame
28.01.2005., 18:01
Aj da vratimo temu na vrh
hir aj em
8) 8) 8)

**case-problem**Flame
30.01.2005., 21:02
bzvz niko ne dolazi
smoric :?

maxymus KG
31.01.2005., 01:34
Ma ima nas samo se krijemo...... :twisted:
Pozdrav punxi! Jebeno me mrzelo da citam sve postove pa sam procitao samo dve poslednje strane...(мрзим латиницу,и користићу је само кад морам). Драго ми је што се још увек,макар прича о томе. Видим да се у списку наведених бендова помињу и неки бендови из КГ-а и околине. Ако вам треба нека информација о сцени(punk,hardcore,OI и подправци(мада је све ово пунк)) у последњих 10-15 година а да се тиче овог региона јавите. Не могу да пишем сада више(сморен сам као 'лебац у кеси), али вратићу се ја.
Поздрав свима.
А песма за вас је ........"United we stand" - The Varukers

p.s. не заборавите да своје место у попису punк бендова има и Алан Форд (r.i.p.)

. . .
31.01.2005., 22:25
Izasao novi Six Pack ako nekog zanima. . .

maxymus KG
01.02.2005., 01:02
Album je mnogo dobar,cak bih se usudio reci - bolji od prethodnog. Miki, novopeceni kragujevcanin je konacno shvatio. Mada to od njega nisam ocekivao. 8)
Moji favoriti: Andjela, Delfinov let,Nekako me najvise bolis ti, Care brate tebra......
U sustini sasvim dobro, mada je produkcija mogla da bude malo bolja. Ili je to "Mikijeva fora"....... :wink: :) :twisted:

**case-problem**Flame
03.02.2005., 20:52
1. strana Da...da

. . .
03.02.2005., 22:52
1. strana Da...da
Znas li da je po pravilniku zabranjeno da kacis takve postove? :?: :P

LPhoklica
03.02.2005., 22:55
1. strana Da...da
Ej ti, 3 tačke, želiš li da podeliš sa nama taj pravilnik...mislim nije mi baš jasno šta je u ovom postu pogrešno...hihi :P

. . .
03.02.2005., 23:01
1. strana Da...da
Ej ti, 3 tačke, želiš li da podeliš sa nama taj pravilnik...mislim nije mi baš jasno šta je u ovom postu pogrešno...hihi :P
Evo ti jeda deo :)
Pravilnik foruma
Kako se ponašati?
Osim uobičajenih normi ponašanja, koje su prihvaćene u civilizovanom svetu, a čiji deo su i korisnici računara, postoje i pravila ponašanja usko vezana za sam forum. Komunikacija putem foruma uglavnom ne pruža mogućnost provere rečenog, pa se od učesnika očekuje iskrenost. Takođe, ovakav način komunikacije ne omogućava 'povlačenje' prethodno rečenog, pa bi trebalo dobro razmisliti pre konačnog ostavljanja poruke. Pozivaju se učesnici u diskusijama, kao i svi ostali posetioci foruma, da se pridržavaju pravila, da utiču na druge da ih se pridržavaju i da 'ignorišu' one koji ih nakon upozorenja i dalje krše.
Nazad na vrh
Opšte preporuke

Odaberite neki nadimak ili ime kojim ćete 'potpisivati' svoje poruke.
Kada započinjete neku novu temu, dobro je da na početku napišete neki pozdrav, kao i da jasno napišete šta mislite, kako drugi ne bi morali da razmišljaju o tome šta ste zapravo želeli da kažete.
Ako ste prvi put na forumu, neko će vas možda upozoriti na to da ste mu 'ukrali' nadimak, ako se potpisujete isto kao i on. Budite uljudni i promenite nadimak ili potpis. Nadimak i potpis na forumima predstavljaju lično vas, a svi smo osetljivi kad nas neko kopira. Kada odaberete nadimak, ne menjajte ga, jer time zbunjujete ostale korisnike u diskusijama.
Budite originalni, duhoviti i smireni. Prihvaćenost, kao i u pravom životu, dolazi s vremenom.
Ne pokušavajte nikoga da kopirate.
Razvijajte svoj stil komunikacije. Takvim pristupom pravila prilagođavate sebi.

Nazad na vrh
Šta je zabranjeno?

Prijavljivanje pod tuđim nadimkom
Nepristojno ponašanje
Korišćenje vulgarnih reči ili izraza
Omalovažavanje i vređanje učesnika u raspravama, posebno po nacionalnoj, rasnoj, verskoj ili drugoj pripadnosti
Pozivanje na kriminalna i kažnjiva dela, ili podržavanje takvih i sličnih dela
Pozivanje na nasilje
Ilegalne aktivnosti, uključujući instrukcije ili diskusije o tome
Klevete ili uznemiravanje
Obelodanjivanje ličnih podataka o ma kom učesniku Foruma bez njegove izričite i javne saglasnosti
Promocija i veličanje nacizma, fašizma, sektaštva i isticanje njihovih obeležja
Omalovažavanje i vređanje živih i mrtvih političara ili javnih ličnosti
Neposredna promocija i veličanje određenih političkih partija, njihovih lidera ili članova
Grubo skretanje sa teme diskusije
Postavljanje kopiranih tekstova od preko 2.000 karaktera
Postavljanje više poruka iste sadržine
Korišćenje više različitih nadimaka
Neposredna promocija privatnih firmi, web sajtova ili usluga izvan foruma namenjenih tome
Postavljanje ilustracija koje nemaju veze sa temom diskusije
Otvaranje tema o drugim učesnicima Foruma
Odgovaranje na uvrede istom merom
Otvaranje tema koje nisu u vezi sa određenim forumom
Otvaranje već otvorenih tema, jer će biti zaključane ili izbrisane
Ometanje normalnog rada Foruma
Promocija piratskog softvera ili linkovi ka njemu
Narušavanje autorskih prava, posredno ili neposredno
Promocija pornografskih sadržaja ili linkovi ka njima
Promovisanje ili korišćenje softvera ili servisa za slanje neprikladnog e-mail-a
Promocija zarada u vidu lanaca sreće, piramidalnih i sličnih sistema
Sadržaji koji nisu u skladu sa zakonskim propisima
Sadržaji koji su na bilo koji drugi način neprikladni
Reklamiranje proizvoda i usluga na Forumu je strogo zabranjeno. Ukoliko želite da se reklamirate na Krstarici, kontaktirajte Marketing Krstarice.

Kršenje ovih pravila povlači sankcionisanje korisnika sa ili bez prethodno poslate opomene:
pomeranjem, zaključavanjem ili brisanjem pojedinih ili svih njegovih poruka
deaktivacijom ili brisanjem korisničkog naloga
zabranom pristupa Forumu

Nazad na vrh
Šta nije preporučljivo?

"Vikanje" (korišćenje velikih slova)
Nepotrebno višestruko ponavljanje iste poruke ili odgovora
Kloniranje, tj. višestruka prijava istog korisnika
Slanje poruka reč po reč ili 'chat-ovanje na forumu'
Odgovaranje 'reda radi', tj. pisanje jednoličnih komentara u stilu ":-), slažem se"
Bezrazložno podsticanje svađe i uključivanje velikog broja ljudi kako bi se ometale normalne diskusije

LPhoklica
03.02.2005., 23:06
To nije preporučljivo dakle nije zabranjeno...ali lepo je što i na to misliš :wink:

Moon Child
17.02.2005., 00:09
meni se mnogo svidja pesmica 'andjela' i olovke izlomnjenog srca...i la musique...Ma sve u svemu->super su...

VladaB81
06.03.2005., 21:36
Album je sasvim OK ,evo preslusao sam ga ovih dana jedno 200 puta, a najvise mi se svidjaju pesme: Megafon , Nekako najvise me bolis ti i Olovke izlomljenog srca. Mislim da je u celini bolji od proslog.

. . .
06.03.2005., 22:07
Album je sasvim OK ,evo preslusao sam ga ovih dana jedno 200 puta, a najvise mi se svidjaju pesme: Megafon , Nekako najvise me bolis ti i Olovke izlomljenog srca. Mislim da je u celini bolji od proslog.
OK mi je, medjutim prva dva su mi idalje najbolja.

Difi
06.03.2005., 22:25
Pozdrav PUNXI!!!!!!!!
posto serbianhardcore sajt ne radi morao sam da dodjem n a ovaj da vidim da li neko spika o PUNKU .
Kad ono ima ljudi .
Prvo da odgovorim na SIX PACK koja je ubedljivo najbolja grupa kod nas i ne verujem da ce ih neko nadmasiti ( mozda Coveka bez sluha). Ipak je Mickey taj koji napravi do jaja pesmu(jel smem da koristim rec do jaja?)
Musique je dobar album samo me vokali u nekim pesmama nerviraju jer ne volim nijednu muziku koja je "kompijuterizovana". Textovi su naravno vrh a i muzika takodje.
Punk je kao muzika i kao ideja vrlo humana jer se bori protiv rasizma , potlacenosti, verske mrznje, ...Jednostavno prihvata razlicitosti(one normalne) i bori se protiv nepravde . Ako mislite da su to ljudi koji samo prave muziku varate se, dosta njih pravi proteste po ulicama koji nazalost nekad budu i agresivni.
ja vise volim new school punk jer vise volim brz ritam mada u posledje vreme sve vise slusam SKA.
da nabrajam bendove koje slusam bilo bi glupo jer ima stvarno dobrih ali bi izdvoio neke:
SIX PACK, Dog house , Covek bez sluha , Lude krawe, hund, Two fold , No choice! , Debjeli precjednik koji je najbolji punk bend iz HR, No comply... i jos mnogi
Neki ovde nabrajaju Nazi bendove u PUNK sto je totalno pogresno !!!!!!!!!
eto sad ce moderator da me banuje ali OK

Moon Child
07.03.2005., 00:19
Zasto bi te banovao?
Nas moderator(a i ja) je anti-nacista :wink:

. . .
07.03.2005., 01:23
Pozdrav PUNXI!!!!!!!!
posto serbianhardcore sajt ne radi morao sam da dodjem n a ovaj da vidim da li neko spika o PUNKU .
Kad ono ima ljudi .
Prvo da odgovorim na SIX PACK koja je ubedljivo najbolja grupa kod nas i ne verujem da ce ih neko nadmasiti ( mozda Coveka bez sluha). Ipak je Mickey taj koji napravi do jaja pesmu(jel smem da koristim rec do jaja?)
Musique je dobar album samo me vokali u nekim pesmama nerviraju jer ne volim nijednu muziku koja je "kompijuterizovana". Textovi su naravno vrh a i muzika takodje.
Punk je kao muzika i kao ideja vrlo humana jer se bori protiv rasizma , potlacenosti, verske mrznje, ...Jednostavno prihvata razlicitosti(one normalne) i bori se protiv nepravde . Ako mislite da su to ljudi koji samo prave muziku varate se, dosta njih pravi proteste po ulicama koji nazalost nekad budu i agresivni.
ja vise volim new school punk jer vise volim brz ritam mada u posledje vreme sve vise slusam SKA.
da nabrajam bendove koje slusam bilo bi glupo jer ima stvarno dobrih ali bi izdvoio neke:
SIX PACK, Dog house , Covek bez sluha , Lude krawe, hund, Two fold , No choice! , Debjeli precjednik koji je najbolji punk bend iz HR, No comply... i jos mnogi
Neki ovde nabrajaju Nazi bendove u PUNK sto je totalno pogresno !!!!!!!!!
eto sad ce moderator da me banuje ali OK
A zasto bih te banovao?
Ko je nabrajao nazy bendove?