PDA

Vidi punu verziju : M E T R O

DOKONI UM
07.09.2004., 08:25
Već duže vreme se provlači priča da je napravljena studija o izgradnji METRO-a u Novom Sadu.

Treba li Novom Sadu METRO ?

Da li je to METRO lanac hipermarketa?
Podzemna železnica ?
Prodavnica obuće METRO ?

storm cloud
07.09.2004., 11:04
Bice da je ono prvo. A da li nam treba?...Pa...Mogli smo do sada i bez toga.

A sto se metroa kao metroa tice, bolje da nam vrate tramvaje!

krvolok
07.09.2004., 11:16
Po novijim informacijama, ukoliko radikali dobiju lokalne izbore, to će biti PODZEMNA ŽELEZNICA, sa kružnim tokom : Centar - Vilovo - Stokholm - Odesa - Klisa - Centar, a gradiće se DOBROVOLJNIM radom građanstva !!!

Firmas
07.09.2004., 13:16
Po novijim informacijama, ukoliko radikali dobiju lokalne izbore, to će biti PODZEMNA ŽELEZNICA, sa kružnim tokom : Centar - Vilovo - Stokholm - Odesa - Klisa - Centar, a gradiće se DOBROVOLJNIM radom građanstva !!!
Da,da,da
Kalovak,Kalovac,Oguvin,Vivovitica!

stivlim
07.09.2004., 15:15
Bice da je ono prvo. A da li nam treba?...Pa...Mogli smo do sada i bez toga.

A sto se metroa kao metroa tice, bolje da nam vrate tramvaje!

I ja sam za tramvaje! A sto se tice metroa, pa bice kad
i aerodrom :twisted:

. . .
07.09.2004., 18:52
NS je jos uvek mali za metro. Ali ono ako nameste nesto za ova okolna naselja da idu u NS onda bi mozda i imalo smisla, ali sam NS kao grad bez okolisa nema smisla.

Iggy
07.09.2004., 18:58
Kada ga nama naprave,produzicemo ga do N.S.-a.Blizu ste,a i simpaticni ste...

stivlim
07.09.2004., 19:10
Beogradski metro se gradi valjda od kada su ljudi izmislili metro pa nikako da nike

Iggy
07.09.2004., 19:20
Najzanimljivije je to sto vec postoje tuneli izgradjeni pre prvog svetskog koji odgovaraju ruti kojom bi isao metro,samo treba da se renoviraju.To,izgleda ne odgovara nijednoj gradskoj vladi jer na taj nacin ne mogu da uzmu dovoljno novca da obnove vozni park...Tuga!

stivlim
07.09.2004., 20:53
Bar da obnavljaju samo vozni park, nego oni prosiruju postojece stambene i kupuju nove kapacite, po sistemu nije sve u novcu ima nesto i u nekretninama.

DOKONI UM
08.09.2004., 08:45
A ukoliko pobedi Bora...bopjim se da će se slikati sa svakim novim postavljenim pragom ispod šine budućeg METROA.

Nego zamisli ludilo u nazivi+u stanica metroa Slana Bara...ili stanica metroa Adice... :lol: :lol:

stivlim
08.09.2004., 21:46
Bio sam u Pragu i tamo se jedna stanica zove Namesti Miru(u prevodu trg mira)

gigule
08.09.2004., 23:04

"ukončite vistup i nastup dvježe se zaviraji"...jel ima još to u metrou u Pragu?

stivlim
09.09.2004., 11:56
Naravno na svakoj stanici pa ako imas srece kao ja da poslednji dan upadas 10 puta u metro u toku jednog poslepodneva i u 5 tramvaja jer su me bolele noge stvarno ti se smuci zivot

underwater
09.09.2004., 22:29

"ukončite prosime vistup a nastup dvježe se zaviraji"...jel ima još to u metrou u Pragu?

ma naravno da ima :wink:
kad smo vec kod "namesti miru", ima u praskom metrou jos bizarnih stanica...npr "hlavni nadraži"

underwater
09.09.2004., 22:32
Nego zamisli ludilo u nazivi+u stanica metroa Slana Bara...ili stanica metroa Adice... :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

underwater
09.09.2004., 22:49
ali novom sadu u ovom trenutku nije potreban metro... savremena tramvajska mreza i modernizacija postojece autobuske sasvim bi podmirile potrebu za javnim prevozom... sa druge strane, novosadsko tlo bas i nije najpogodnije za bilo kakvo asovljenje dublje od metra :wink:
sto se tice "manjih" evropskih gradova koji imaju sistem metroa, koliko je meni poznato, tu grupu cine djenova (800.000 st.), lion (700.000), bilbao (350.000), lil (400.000)... s tim da svi ovi gradovi predstavljaju centre velikih aglomeracija od preko milion stanovnika...da ne govorimo o ekonomskoj moci ili lokalnim specificnostima (npr bilbao - "crevo" od tri reda zgrada sa svake strane reke koje se proteze desetinama kilometara... u tom slucaju, metro je sasvim opravdan)...
nego, zasto sam se ja uopste upljuvao sa ovim sada? :lol:

stivlim
09.09.2004., 23:19
Pa i ja sam za tramvaje, to sam vec rekao ali ako cemo da kopiramo Prag i njihovim stanicama treba dati nazive tipa Futoska pijaca, Limanski Park, Mesara Cvarak ...

glok
10.09.2004., 02:31
ali novom sadu u ovom trenutku nije potreban metro... savremena tramvajska mreza i modernizacija postojece autobuske sasvim bi podmirile potrebu za javnim prevozom... sa druge strane, novosadsko tlo bas i nije najpogodnije za bilo kakvo asovljenje dublje od metra :wink:
sto se tice "manjih" evropskih gradova koji imaju sistem metroa, koliko je meni poznato, tu grupu cine djenova (800.000 st.), lion (700.000), bilbao (350.000), lil (400.000)... s tim da svi ovi gradovi predstavljaju centre velikih aglomeracija od preko milion stanovnika...da ne govorimo o ekonomskoj moci ili lokalnim specificnostima (npr bilbao - "crevo" od tri reda zgrada sa svake strane reke koje se proteze desetinama kilometara... u tom slucaju, metro je sasvim opravdan)...
Pa verovatno spremaš ispit iz Urbanizacije pa si maaaaalo prsao. Ali nemoj da se brineš. Očigledno vladaš materijom :D :D :D :D :D :wink:

DOKONI UM
13.09.2004., 09:04

Ovo su već ozbiljna razmatranja teme :!:
Svaka čast... :idea:
jesi li se kandidovao :?:
Dajem ti moj glas :!:
:wink:

etotako
13.09.2004., 23:40
Ma radi se o Metro Cash & Carry, nemoj se lozite :)
tek se krajem godine otvara u Beogradu, a da li ce biti u Novom Sadu... to cemo tek videti. Da li nam je potreban? JESTE! Konkurencija, konkurencija... zivela konkurencija!

etotako
13.09.2004., 23:43
A ukoliko pobedi Bora...bopjim se da će se slikati sa svakim novim postavljenim pragom ispod šine budućeg METROA.

E, meni je Bora dosao na vrata u petak da mi da letak :) sve bi bilo ok da nije vodio sa sobom jos jednog veceg... pretpostavljam telohranitelja... Sta ce coveku tako casnom neko da ga cuva? Mozda je paranoican ili u ovom gradu zivi jako puno ludaka koji vole da napadaju posten svet?

krvolok
14.09.2004., 01:10
[quote=DOKONI UM]A ukoliko pobedi Bora...bopjim se da će se slikati sa svakim novim postavljenim pragom ispod šine budućeg METROA.

E, meni je Bora dosao na vrata u petak da mi da letak :) sve bi bilo ok da nije vodio sa sobom jos jednog veceg... pretpostavljam telohranitelja... Sta ce coveku tako casnom neko da ga cuva? Mozda je paranoican ili u ovom gradu zivi jako puno ludaka koji vole da napadaju posten svet?

El si sigurna da je to, što si dobila u petak, bio LETAK ?!?

etotako
14.09.2004., 02:16
El si sigurna da je to, što si dobila u petak, bio LETAK ?!?
Sta god da je bilo... bacila sam ga u kantu za otpatke :lol:

DOKONI UM
14.09.2004., 08:21
El si sigurna da taj koga je Bora vodio da je to njegov telohranitelj ?
Da nije nesto intimnije u pitanju ?

Hmmm gde je LETAK tu je METAK

krvolok
14.09.2004., 14:26
[quote="DOKONI UM"]El si sigurna da taj koga je Bora vodio da je to njegov telohranitelj ?
Da nije nesto intimnije u pitanju ?

Hmmm gde je LETAK tu je METAK

E, da nam nisi, lucidno razjasnio tu poskočicu - doskočicu : LETAK - METAK, Džezabel i ja bi skroz nespremni, dočekali i sledeći PETAK !!!

DOKONI UM
15.09.2004., 08:50
PETAK je poslednji dan kada Bora sme da deli LETAK ali to je pre svega dan za METAK.

Dakele... u petak likidirajte Boru !!!!

:lol:

underwater
19.09.2004., 11:13

Ovo su već ozbiljna razmatranja teme :!:
Svaka čast... :idea:
jesi li se kandidovao :?:
Dajem ti moj glas :!:
:wink:

ne smem nista da govorim u predizbornoj tisini :wink: :D