PDA

Vidi punu verziju : Šta imate protiv užičkog naglaska?

apotekarka
03.09.2004., 23:37
Meni je jaaaako simpatičan :D

Chernobill
07.09.2004., 00:54
Meni se ne dopada.

apotekarka
09.09.2004., 20:44
Važno je da se meni dopada :D

Chernobill
10.09.2004., 01:21
Ako bas insistiras, neka ti bude.

apotekarka
11.09.2004., 00:30
Danas sam videla jednog malog (3 godine) Užičanina, sveže pristiglog sa Zlatibora kako pokušava da zagrize glistu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo je živa istina :D

Posle je nešto počeo da ukršta noge pa sam ga ja pitala:"Jel ti se ide u wc?"
a on mi je odgovorio:"Ma ne ide mi se, ošu da pišam!"
ali sa ONIM naglaskom..... :lol: :lol: :lol:
neodoljivo!!!!

djikica
10.10.2004., 12:33
Uzicani nemaju nikakav naglasak u svom govoru. Svaku rec izgovaraju normalno bez ikakvih naglasaka, kao i veci deo zapadne Srbije.

Bravo!! Ovo je potpuno tacno, doduse jedino sto si dosada pametno i tacno napisao!!

Master_Chief
10.10.2004., 12:55
Uzicani nemaju nikakav naglasak u svom govoru. Svaku rec izgovaraju normalno bez ikakvih naglasaka, kao i veci deo zapadne Srbije.
Aj ne s-eri.Ja sam iz Sevojna i znam da govorim najpravilnije Srpski jezik.A Uzice ima bas odvratan naglasak...otezu mnogo.Tako da me ne mastiti da vi iz Uzica govorite kako treba!!

goshca
12.10.2004., 20:59
Nemoj mi reci da se primeti kad neko dodje iz Sevojna u Uzice (i obrnuto) da ima drugaciji naglasak??!Pa niste vi toliko daleko-drugi kraj Srbije-da se razlika moze primetiti.Suvise generalizujes stvari-ima Uzicana ,a ima i ljudi iz Sevojna koji neke reci otezu i drugacije izgovaraju-duvaju se mnogo,sta li.(Kao Beogradjani brrrrr).Ali NE svi.Ako vredjas nas,istovremeno vredjas i sebe

goshca
12.10.2004., 21:03
E da,"srpski jezik" u tvom postu:"srpski" se pise malim slovima.Mozes i sve velikim,ako si nacionalista;ali pocetno slovo je malo.
Poz

Nex`on_fire
19.10.2004., 16:49

Slazem se :)

*milena
19.10.2004., 19:42
Šta imate protiv užičkog naglaska?

Veruj mi, ništa efikasno!

goshca
27.10.2004., 20:19
Sto su ovi BeoGRAdjani vickasti,mislim,jbte

Master_Chief
27.10.2004., 23:00
Nemoj mi reci da se primeti kad neko dodje iz Sevojna u Uzice (i obrnuto) da ima drugaciji naglasak??!Pa niste vi toliko daleko-drugi kraj Srbije-da se razlika moze primetiti.Suvise generalizujes stvari-ima Uzicana ,a ima i ljudi iz Sevojna koji neke reci otezu i drugacije izgovaraju-duvaju se mnogo,sta li.(Kao Beogradjani brrrrr).Ali NE svi.Ako vredjas nas,istovremeno vredjas i sebe
Da se ne razlikuje ne bih napisao to sto jesam...(razlikuje se "sevojnicki" i "uzicki" govor srpskog jezika!! :wink:

Master_Chief
27.10.2004., 23:01
E da,"srpski jezik" u tvom postu:"srpski" se pise malim slovima.Mozes i sve velikim,ako si nacionalista;ali pocetno slovo je malo.
Poz
Sad me i ispravljas...sta cu ja kad mi sama ruka leti ka "shift" dugmetu na tastaturi.

goshca
28.10.2004., 14:13
Naravno da se ne razlikuje.

steplight
11.02.2005., 11:34
Uzicani imaju najpravilniji govor u Srbiji ako niste znali!!!

zavodnice
15.06.2005., 00:24
Bas ste mi tako slatki...dok se svadjate :D
Morate priznati da svaki grad, kao sto ima i svoj mentalitet, ima i svoj naglasak.
A meni vas naglasak je pomalo smesan
Bez ljutis
VELIKI pozdrav iz :lol: cacak

tanja_cudo
15.06.2005., 11:10
ma uzicani i okolina :) nemaju naglasak, a vi pricajte sta hocete!

Master_Chief
15.06.2005., 15:15
Uzice ima naglasak ali Sevojno i POzega ne...

Erik Crveni
17.06.2005., 13:10
Uzicani imaju naglasak i govore jako cudno. To nii je ekavica niti je ijekavica. Neki put pricaju kao Crnogorci a neki put kao mi, obicni. Sve u svemu, vidi se da su na prelazu izmedju ekavice i ijekavice.

Zlatiborski govor necu pominjem. Oni su tek zanimljivi. Oni recimo imaju "meko sh" i jos neke stvari za koje mi, malo severniji, ne znamo. Heheh, sve u svemu zanimljivi su, ali govore pomalo nepravilno. Dobro, nisu bas kao likovi iz Velike plane i ostali priuceni srpskom jeziku, ali su ipak nepravilni govornici.

Pozdrav iz VALJEVA!

bigsister
17.06.2005., 13:38
pa shta sad? ljudi bre! svi vole svoj naglasak i mogu ga smatrati ispravnim i najpravilnijim (osim jugoistochne srbije - padezi su im katastrofa!). ja npr kazem da beogradjani nemaju naglasak, ali to je zato shto sam ja na taj nachin govora navikla... a uzichana, chachana ili nekoga iz gornjeg milanovca npr prepoznam posle dve rechi!

digger
18.06.2005., 04:33
A sta je to uopste "naglasak",i u odnosu na sta se
odredjuje?

Master_Chief
18.06.2005., 14:50
A sta je to uopste "naglasak",i u odnosu na sta se
odredjuje?
naglasak je kad neko istu rech izgovara sa drugachijim tonom...to je onako u globalu.

tanja_cudo
18.06.2005., 18:40

8) 8) 8) :D

Master_Chief
18.06.2005., 19:39

8) 8) 8) :D
:wink:

milicaanchy
25.06.2005., 10:48
Uzicani imaju najpravilniji govor u Srbiji ako niste znali!!!
Ja se slazem

zavodnice
06.07.2005., 15:44
BEZ UVREDE ALI VAS NAGLASAK JE GORI OD NAJGOREG KOJI SAM CULA , A CULA SAM DOSTA
NEKAKO JE SELJACKI I MNOGO BRE BRZATE DOK PRICATE
POLAKO GDE VAM SE ZURI...... :twisted:
A OTEGNETE KADA NE TREBA

Master_Chief
06.07.2005., 16:22
BEZ UVREDE ALI VAS NAGLASAK JE GORI OD NAJGOREG KOJI SAM CULA , A CULA SAM DOSTA
A OTEGNETE KADA NE TREBA
seljacki kazes?A sto ovi iz beograda nemaju pojma sta znaci kad im kazes dvajest umesto dvadeset?Ne razumeju svoj jezik

tanja_cudo
08.07.2005., 21:33
A OTEGNETE KADA NE TREBA

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: SVASTA!

marina_se_budi
01.08.2005., 02:03
UZICANI IMAJU NAJCISTIJI IZGOVOR U SRBIJI!!! A, TAJ CUVENI NAGLASAK ZNA DA BUDE MNOGO SIMPATICAN!!! :D

brankobranko
11.08.2005., 22:12
ZA "Master_Chief" AJ MOLIM TE TI NE SE*I TI NAM NESTO PRICAS KAKO NE VALJA UZICKI NAGLASAK,A ZIVIS 5-6 KILOMETARA OD UZICA,A ZNAM ZATO STO SAM IZ ARILJA,ZATO MOLIM TE CUTI I IDI LAZI NEKOG DRUGOG I PRICAJ NEKOM DRUGOM TE TVOJE PRICE ZA KINEZE.....
:roll: :roll: :roll:

Bez vredjanja!!!

Master_Chief
12.08.2005., 00:15
ZA "Master_Chief" AJ MOLIM TE TI NE SERI TI NAM NESTO PRICAS KAKO NE VALJA UZICKI NAGLASAK,A ZIVIS 5-6 KILOMETARA OD UZICA,A ZNAM ZATO STO SAM IZ ARILJA,ZATO MOLIM TE CUTI I IDI LAZI NEKOG DRUGOG I PRICAJ NEKOM DRUGOM TE TVOJE PRICE ZA KINEZE.....
:roll: :roll: :roll:
Brate jesi li ti podlegao nekim drogama?Rekao bih da nemas pojma sta si napisao...

Lola 111
17.08.2005., 21:58
U svim srpskim gradovima je jasno izrazena razlika govora tj,naglaska izmedju sela i grada,jedino u Uzicu nema te razlike,svi govore isto ,tj.svi su seljaci.