Vidi punu verziju : Šta imate protiv užičkog naglaska?
apotekarka
03.09.2004., 23:37
Meni je jaaaako simpatičan :D
Chernobill
07.09.2004., 00:54
Meni se ne dopada.
apotekarka
09.09.2004., 20:44
Važno je da se meni dopada :D
Chernobill
10.09.2004., 01:21
Ako bas insistiras, neka ti bude.
apotekarka
11.09.2004., 00:30
Danas sam videla jednog malog (3 godine) Užičanina, sveže pristiglog sa Zlatibora kako pokušava da zagrize glistu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo je živa istina :D
Posle je nešto počeo da ukršta noge pa sam ga ja pitala:"Jel ti se ide u wc?"
a on mi je odgovorio:"Ma ne ide mi se, ošu da pišam!"
ali sa ONIM naglaskom..... :lol: :lol: :lol:
neodoljivo!!!!
djikica
10.10.2004., 12:33
Uzicani nemaju nikakav naglasak u svom govoru. Svaku rec izgovaraju normalno bez ikakvih naglasaka, kao i veci deo zapadne Srbije.
Bravo!! Ovo je potpuno tacno, doduse jedino sto si dosada pametno i tacno napisao!!
Master_Chief
10.10.2004., 12:55
Uzicani nemaju nikakav naglasak u svom govoru. Svaku rec izgovaraju normalno bez ikakvih naglasaka, kao i veci deo zapadne Srbije.
Aj ne s-eri.Ja sam iz Sevojna i znam da govorim najpravilnije Srpski jezik.A Uzice ima bas odvratan naglasak...otezu mnogo.Tako da me ne mastiti da vi iz Uzica govorite kako treba!!
Nemoj mi reci da se primeti kad neko dodje iz Sevojna u Uzice (i obrnuto) da ima drugaciji naglasak??!Pa niste vi toliko daleko-drugi kraj Srbije-da se razlika moze primetiti.Suvise generalizujes stvari-ima Uzicana ,a ima i ljudi iz Sevojna koji neke reci otezu i drugacije izgovaraju-duvaju se mnogo,sta li.(Kao Beogradjani brrrrr).Ali NE svi.Ako vredjas nas,istovremeno vredjas i sebe
E da,"srpski jezik" u tvom postu:"srpski" se pise malim slovima.Mozes i sve velikim,ako si nacionalista;ali pocetno slovo je malo.
Poz
Nex`on_fire
19.10.2004., 16:49
Slazem se :)
*milena
19.10.2004., 19:42
Šta imate protiv užičkog naglaska?
Veruj mi, ništa efikasno!
Sto su ovi BeoGRAdjani vickasti,mislim,jbte
Master_Chief
27.10.2004., 23:00
Nemoj mi reci da se primeti kad neko dodje iz Sevojna u Uzice (i obrnuto) da ima drugaciji naglasak??!Pa niste vi toliko daleko-drugi kraj Srbije-da se razlika moze primetiti.Suvise generalizujes stvari-ima Uzicana ,a ima i ljudi iz Sevojna koji neke reci otezu i drugacije izgovaraju-duvaju se mnogo,sta li.(Kao Beogradjani brrrrr).Ali NE svi.Ako vredjas nas,istovremeno vredjas i sebe
Da se ne razlikuje ne bih napisao to sto jesam...(razlikuje se "sevojnicki" i "uzicki" govor srpskog jezika!! :wink:
Master_Chief
27.10.2004., 23:01
E da,"srpski jezik" u tvom postu:"srpski" se pise malim slovima.Mozes i sve velikim,ako si nacionalista;ali pocetno slovo je malo.
Poz
Sad me i ispravljas...sta cu ja kad mi sama ruka leti ka "shift" dugmetu na tastaturi.
Naravno da se ne razlikuje.
steplight
11.02.2005., 11:34
Uzicani imaju najpravilniji govor u Srbiji ako niste znali!!!
zavodnice
15.06.2005., 00:24
Bas ste mi tako slatki...dok se svadjate :D
Morate priznati da svaki grad, kao sto ima i svoj mentalitet, ima i svoj naglasak.
A meni vas naglasak je pomalo smesan
Bez ljutis
VELIKI pozdrav iz :lol: cacak
tanja_cudo
15.06.2005., 11:10
ma uzicani i okolina :) nemaju naglasak, a vi pricajte sta hocete!
Master_Chief
15.06.2005., 15:15
Uzice ima naglasak ali Sevojno i POzega ne...
Erik Crveni
17.06.2005., 13:10
Uzicani imaju naglasak i govore jako cudno. To nii je ekavica niti je ijekavica. Neki put pricaju kao Crnogorci a neki put kao mi, obicni. Sve u svemu, vidi se da su na prelazu izmedju ekavice i ijekavice.
Zlatiborski govor necu pominjem. Oni su tek zanimljivi. Oni recimo imaju "meko sh" i jos neke stvari za koje mi, malo severniji, ne znamo. Heheh, sve u svemu zanimljivi su, ali govore pomalo nepravilno. Dobro, nisu bas kao likovi iz Velike plane i ostali priuceni srpskom jeziku, ali su ipak nepravilni govornici.
Pozdrav iz VALJEVA!
bigsister
17.06.2005., 13:38
pa shta sad? ljudi bre! svi vole svoj naglasak i mogu ga smatrati ispravnim i najpravilnijim (osim jugoistochne srbije - padezi su im katastrofa!). ja npr kazem da beogradjani nemaju naglasak, ali to je zato shto sam ja na taj nachin govora navikla... a uzichana, chachana ili nekoga iz gornjeg milanovca npr prepoznam posle dve rechi!
A sta je to uopste "naglasak",i u odnosu na sta se
odredjuje?
Master_Chief
18.06.2005., 14:50
A sta je to uopste "naglasak",i u odnosu na sta se
odredjuje?
naglasak je kad neko istu rech izgovara sa drugachijim tonom...to je onako u globalu.
tanja_cudo
18.06.2005., 18:40
8) 8) 8) :D
Master_Chief
18.06.2005., 19:39
8) 8) 8) :D
:wink:
milicaanchy
25.06.2005., 10:48
Uzicani imaju najpravilniji govor u Srbiji ako niste znali!!!
Ja se slazem
zavodnice
06.07.2005., 15:44
BEZ UVREDE ALI VAS NAGLASAK JE GORI OD NAJGOREG KOJI SAM CULA , A CULA SAM DOSTA
NEKAKO JE SELJACKI I MNOGO BRE BRZATE DOK PRICATE
POLAKO GDE VAM SE ZURI...... :twisted:
A OTEGNETE KADA NE TREBA
Master_Chief
06.07.2005., 16:22
BEZ UVREDE ALI VAS NAGLASAK JE GORI OD NAJGOREG KOJI SAM CULA , A CULA SAM DOSTA
A OTEGNETE KADA NE TREBA
seljacki kazes?A sto ovi iz beograda nemaju pojma sta znaci kad im kazes dvajest umesto dvadeset?Ne razumeju svoj jezik
tanja_cudo
08.07.2005., 21:33
A OTEGNETE KADA NE TREBA
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: SVASTA!
marina_se_budi
01.08.2005., 02:03
UZICANI IMAJU NAJCISTIJI IZGOVOR U SRBIJI!!! A, TAJ CUVENI NAGLASAK ZNA DA BUDE MNOGO SIMPATICAN!!! :D
brankobranko
11.08.2005., 22:12
ZA "Master_Chief" AJ MOLIM TE TI NE SE*I TI NAM NESTO PRICAS KAKO NE VALJA UZICKI NAGLASAK,A ZIVIS 5-6 KILOMETARA OD UZICA,A ZNAM ZATO STO SAM IZ ARILJA,ZATO MOLIM TE CUTI I IDI LAZI NEKOG DRUGOG I PRICAJ NEKOM DRUGOM TE TVOJE PRICE ZA KINEZE.....
:roll: :roll: :roll:
Bez vredjanja!!!
Master_Chief
12.08.2005., 00:15
ZA "Master_Chief" AJ MOLIM TE TI NE SERI TI NAM NESTO PRICAS KAKO NE VALJA UZICKI NAGLASAK,A ZIVIS 5-6 KILOMETARA OD UZICA,A ZNAM ZATO STO SAM IZ ARILJA,ZATO MOLIM TE CUTI I IDI LAZI NEKOG DRUGOG I PRICAJ NEKOM DRUGOM TE TVOJE PRICE ZA KINEZE.....
:roll: :roll: :roll:
Brate jesi li ti podlegao nekim drogama?Rekao bih da nemas pojma sta si napisao...
Lola 111
17.08.2005., 21:58
U svim srpskim gradovima je jasno izrazena razlika govora tj,naglaska izmedju sela i grada,jedino u Uzicu nema te razlike,svi govore isto ,tj.svi su seljaci.