Vidi punu verziju : Da li je istina?
Da Srbi maltretiraju nacionalne manjine u Vojvodini?
Gledala sam emisiju u kojoj su gostovali Kasa,Čanak, Nikolić i jedan iz DSS-a. Pa ne mogu da poverujem u to.
vicente
03.09.2004., 12:53
Da Srbi maltretiraju nacionalne manjine u Vojvodini?
Gledala sam emisiju u kojoj su gostovali Kasa,Čanak, Nikolić i jedan iz DSS-a. Pa ne mogu da poverujem u to.
ja, licno nisam video nijedan slucaj, ali ih sigurno ima, kao sto ima svugde pojedinaca koji se prave pametni...
inace, nac. manjine isto tako mrze srbe u mestima gde su vecina...
npr. u Bac. Petrovcu (slovaci) izgrebano je na tabli na ulazu u selo cirilicom napisano ime mesta....
ne kazem da je to opste misljenje slovaka, nego da takvih pojedinaca koji mrze druge jer ne pricaju njihovim jezikom ima svugde....
sto je naravno tuzno, ali tako ce uvek biti....
ali ponavljam - govorim o pojedincima, a ne generalno
vićo a napiši brate šta piše na ulazu u Novi Sad iz pravca isto tog B.Petrovca iliti Rumenke.Oš te podsetim? NA KOLENA PRED SRBE.
Rado ću sa tobom dalje da diskutujem kako Slovaci mrze Srbe.
Izvoli.
vicente
04.09.2004., 01:03
vićo a napiši brate šta piše na ulazu u Novi Sad iz pravca isto tog B.Petrovca iliti Rumenke.Oš te podsetim? NA KOLENA PRED SRBE.
Rado ću sa tobom dalje da diskutujem kako Slovaci mrze Srbe.
Izvoli.
Ja se izvinjavam, ali molio bih da pre nego sto prigovorite pročitate tačno šta sam napisao
a napisao sam "da takvih pojedinaca koji mrze druge jer ne pricaju njihovim jezikom ima svugde...."
i da "ne kazem da je to opste misljenje slovaka"
hvala na razumevanju, makar i iz drugog pokušaja :wink:
Ma da,moja greška.A što tako zvanično? ... to malo uredljivim tonom ili se varam? Nije valjda da si se uvredio?
...Izvini...Jel sad OK...
Inače,ako te ono u Petrovcu jako nervira,dam ti ime tipa koji je to uradio da ga slatko izudaraš,učinio bi uslugu mnogima,pa i njegovoj ženi...Mada,kad se bolje razmisli,nije vredan ni toga...
vicente
04.09.2004., 16:58
Ma da,moja greška.A što tako zvanično? ... to malo uredljivim tonom ili se varam? Nije valjda da si se uvredio?
...Izvini...Jel sad OK...
Inače,ako te ono u Petrovcu jako nervira,dam ti ime tipa koji je to uradio da ga slatko izudaraš,učinio bi uslugu mnogima,pa i njegovoj ženi...Mada,kad se bolje razmisli,nije vredan ni toga...
ma OK je...
nisam se uvredio, ali evo bas sam sad nekom govorio da ne volim da me napadaju zbog neceg sto nisam uradio ili rekao....
pozdrav
Groucho Marx
04.09.2004., 17:47
Ne dajte se provocirati :)
Tako je pocelo u svim delovima bisve yu... Ljudi sa margine zivota i provincije svesti, poceli su da prave gluposti na koje su onda naseli i normalni ljudi. Zato sto su ljudi... I onda malo po malo, glupost po glupost, sve vise normalnih ljudi se uhvati u to suludo kolo i pocne zlo... Nazalost, i dalje postoje neki ljudi kojima to zlo odgovara i koji ga podgrejavaju...
jagodica
04.09.2004., 19:10
crno nam se pishe
Ne treba biti pesimista.I ne treba slušati političare...
Ovo je odgovor Ejpril,političari pa i stranaka nac. manjina govore i rade samo ono što njima lično ili njihovoj stranci odgovara...ako im odgovara de se ne živi dobro a živi se,oni će sukob stvoriti...
Ovo mi se ne dopada nikako,u bivšoj Jugi sve je počelo upadom u platni promet,bojkotom slovenačke robe,precrtavanjem tabli...kako sve liči.Nismo valjda toliki somovi da gledamo taj film dva puta.STRAŠNO :twisted: :twisted:
Mene više od grafita brinu izborni rezultati u Vojvodini.
Možda lupam,ali ne čini vam se da se vojvođansko biračko telo duboko podelilo na nac.manjine koje obavezno ne glasaju za radikale i srpsko koje u sve većem broju glasa za radikale...
Ispravite me ako se varam...
Volela bi da se varam...
Samo fali još neki Martinović...nabijanje flaše u čmar(jadan čovek,a ko se još toga pa seća?)a kako sam čuo nešto slično se dogodilo.A ti rezultati glasanja su po mom mišljenju ne realna stvar.To je traženje zla.ma muka mi više od istih priča...Već je počelo...
Ma kako se meni čini još ne,nije ništa počelo ali ćutati i dozvoliti budalama da nam unište ono što imamo je veći zločin od ovog što ovi rade.
Znam jer živim u višenacionalnoj sredini...
Nemoj da se zavaravamo,ništa nije slučajno,ta budala što piše parole,briše nazive sa tabli...to je samo poslednja karika u lancu.Sama kažeš za rezultate glasanja...vidiš tako počinje.Jer se sećaš kosovara u Novom Sadu?Autonomaši ne daju struju...Šolović...???Mitinzi...Suze..muk na ulicama..neverica... Kažem ti da mi sve to liči... :?
Volela bih da zivim u potpuno cistom drustvu u kome nema ni k od kriminala, u kome vladaju zakon, pravda i gde je lepo ponasanje pravilo. Kako bi bilo lepo da nema lazi, "namestanja", insinuacija, da smo svi sigurni, imucni i da se svako bavi svojim poslom... I verovali ili ne, ne bi mi smetalo da su oko mene Madjari, Slovaci, Rumuni, Hrvati ili bilo koja druga tako "agresivna" nacija, koja samo ceka da ugrozi moja ljudska prava! I potpuno sam ubedjena da svaki normalan covek razmislja slicno - bez obzira da li je "manjina" ili "vecina" u bilo kom smislu.
Zloupotreba tragedije jednog coveka i divljanje petorice pijanih manijaka nekom je dobro posluzilo da optuzujuci citavu naciju podize svoj politicki rejting i "dokazuje" ono cega nema...
To sto bi, da su nacionalnosti aktera obrnute, ovi drugi napravili halabuku (naravno, opet politicari), nije opravdanje...
Pitam se samo gde ti politicari zive? I kako to da zivim u Vojvodini a mene ne ugrozavaju nacionalne manjine?! Niti sam primetila, niti ikad cula da je i jedan pripadnik mnogobrojnih "manjina" sa kojima sam svakodnevno u kontaktu - ugrozen...
Cak me i nervira potezanje tog pitanja... i prizivanje onoga cega nema. A divljaka, manijaka, lopova, kriminalaca i ostalog sljama ima svuda!
Znaš šta je osnovni problem?Televizija i štampa.Tako poptpale strasti da je to čudo.Od komarca naprave magarca.I opet...ništa nije slučajno.
Vidite da se svi slažemo u jednom: za noramalan život među normalnim ljudima ni jezik ni vera ni nacija nisu problem...svako poštuje i drži svoje a međusobno se ajde bar tolerišu...ne moraju da se vole...
Da novinari često umesto da budu kako bi se to reklo,faktor smirivanja strasti oni još dolivaju ulje na vatru...to govori i o njima kao ljudima zar ne?
Sitne duše novinarske!!!!Evo ti i ja razmenjujemo misli i meni ne smeta sto si ti Aboridzinka a nadam se da tebi ne smeta što sam ja Eskim :lol: :lol: naravno šalim se.Kod normalnih ljudi sve može na normalan način.Voleo bi da grešim u nekim stvarima ali na žalost...
Posao novinara je da traga za vestima i pronalazi ih i tamo gde ih nema. Drugim recima - novinar pise ono sto narod cita. Zapitajte se da li je vise citano ko je koga ubio (neki dan je udarna vest u svim dnevnim novinama bila kako je onaj momak poklao porodicu) ili neka "obicna" prica bez prizvuka senzacije?
Dakle, novinar, bar kad su ovakve stvari u pitanju, nije u poziciji da formira javno mnenje... samo servira narodu ono sto zeli da cita... i sto prodaje novine ili podize gledanost/slusanost.
Politicari su ti koji ovde imaju vrlo znacajnu ulogu... i koji zarad sitnih, besmislenih interesa talasaju tamo gde ne treba i nema sta da se talasa!
Posao novinara je da traga za vestima i pronalazi ih i tamo gde ih nema. Drugim recima - novinar pise ono sto narod cita. Zapitajte se da li je vise citano ko je koga ubio (neki dan je udarna vest u svim dnevnim novinama bila kako je onaj momak poklao porodicu) ili neka "obicna" prica bez prizvuka senzacije?
Dakle, novinar, bar kad su ovakve stvari u pitanju, nije u poziciji da formira javno mnenje... samo servira narodu ono sto zeli da cita... i sto prodaje novine ili podize gledanost/slusanost.
Politicari su ti koji ovde imaju vrlo znacajnu ulogu... i koji zarad sitnih, besmislenih interesa talasaju tamo gde ne treba i nema sta da se talasa!A gospodin urednik,koji je postavljen od tih političara,dozvoljava tim palivatrama da pišu šta im padne na pero...Vrtimo se u krug.Dolazimo do zaključka da su kuvari uvek u istim keceljama i kuhinjama.Grešim?
Ne, ne gresis... Ali...
Znas kako... ja kad kazem "novinar" mislim zaista na novinara. A takvih je u medijima najmanje.
To je vrlo ozbiljna i opsirna tema kako je (i zasto) gotovo citava profesija totalno degradirana i svedena na ono sto se tesko moze nazvati "novinarstvo".
Ne samo urednici, vec i veliki broj onih koji rade u medijima i sebe nazivaju novinarima u mnogome su upleteni u politiku i nemaju ni "o" od objektivnosti...
Tu si u pravu.Prestao sam da gledam televiziju pre par meseci a jedan od razloga su i ti nazovi novinari.Prošlo je vreme pravih novinara kojima su ljudi verovali i čekali njihov komentar.Danas je sve to degradirano.Čast izuzetcima.
Tu si u pravu.Prestao sam da gledam televiziju pre par meseci a jedan od razloga su i ti nazovi novinari.Prošlo je vreme pravih novinara kojima su ljudi verovali i čekali njihov komentar.Danas je sve to degradirano.Čast izuzetcima.
Tek pre par meseci?!
pa ti si stvarno trpeljiv i izdrzljiv!
Svaka cast! :)
A to je po drugi put,dao sam šansu novoj vlasti...ali isti su.Do duše to smo videli još 6.oktobra,ali to je neka druga priča,u stvari sve te priče su iste samo se menjaju glavni junaci :wink:
A to je po drugi put,dao sam šansu novoj vlasti...ali isti su.Do duše to smo videli još 6.oktobra,ali to je neka druga priča,u stvari sve te priče su iste samo se menjaju glavni junaci :wink:
Ima jedna dobra prica na tu temu, kad nekog mudraca uhvate i ostave vezanog u pustinji da ga jedu mravi. Neki od njegovih sledbenika ga pronadje i krene da cisti i sklanja mrave sa njega. Mudrac mu kaze da ne treba to da radi.
"Ali, ucitelju, zasto?"
"Ovi su se sad najeli. A ako ih sklonis doci ce novi koji ce opet biti gladni"
I da ne bude zabune, ne mislim da politicare ne treba menjati kad su losi, ali ima istine u ovome...
Tačno,ima istine...ali nisam sreo dobre političare u poslednje vreme,svi bi da grickaju nešto.U stvari današnje bavljenje politikom je čista korist za političare,nema tu ni P od politike.Možda grešim ali utisak je takav...
Tačno,ima istine...ali nisam sreo dobre političare u poslednje vreme,svi bi da grickaju nešto.U stvari današnje bavljenje politikom je čista korist za političare,nema tu ni P od politike.Možda grešim ali utisak je takav...
generalno, politika jeste uvek necija korist. Nema tu nikakvog "postenja", jos manje "romantike". Ali znas kako ja na to gledam?
Ako je taj neko sposoban da obezbedi "narodu" i "gradjanima" (kako popularne reci kod njih - ako se ne varam tako nas obicno nazivaju) ono sto se od njega ocekuje - bas me briga sta je "uz put" ucinio i za sebe!
U pravu su,izgleda da imamo slične zaključke.Pašić je bio...i takav se ne rađa više.Ali i ne obrazovani Miloš,bio je pojam za ove sadašnje.Ma politika je qurva(izvinte me što psujem :wink: )varljiva,ali na žalost sastavni deo naših života.
U pravu su,izgleda da imamo slične zaključke.Pašić je bio...i takav se ne rađa više.Ali i ne obrazovani Miloš,bio je pojam za ove sadašnje.Ma politika je qurva(izvinte me što psujem :wink: )varljiva,ali na žalost sastavni deo naših života.
Nepismeni Milos je pojam dobrog politicara! Pasic je kategorija iznad.
Ovi "principijelni" sto su najpametniji na svetu, a pri tome i "rodoljubivi" su opasni!
Tek sada vidim istinitost i puno značenje reči mog dede koji je govorio:Sine nikada nemoj da se baviš politikom i gledaš kako se cepaju drva,u oba slučaja dobiješ po glavi,kuršum ili cepanicu.Mudar deka :wink: U pravu je.
Iluvatar
05.09.2004., 14:22
HAHAHAHAHAHAHAHAHA...
A sad ozbiljno...
Secate se kako je pocelo na Kosovu, jos 1981.?
Ako se ne secate, da vas podsetim:
Siptari su poceli da vriste na sve strane kako ih Srbi maltretiraju, tada se to jos uvek guralo preko Srbi-nam-ne-daju-univerzitet-na-nasem-jeziku-jer-nas-mrze formulacije, ali svi znamo da shiptaru univerzitet treba koliko i lanjski sneg...
Kosovo je danas u njihovim rukama.
A sta sad radi madjarshtina (da, dobro ste procitali, nisam pogresio u kucanju), nije tako mnogo razlicito od toga, u sustini.
Sta je onih 5 madjara nabilo jadnom Petrovicu (ili Popovicu) u dupe?
Granu?
GRANU?!?
Pa recite mi kako se prema njima treba ophoditi posle toga...
Hoce da budu slobodni, eno im madjarske, gledaj kolika je...Jedan grad i 10 sela, sve ostalo neiskoriscen prostor, imaju se mesta naseliti gde vole...
U Senti necete cuti srpski, sem u retkim srpskim kucama, Subotica je vec malo opustenija jer, za ime boga, ima i Rvata, ali vec sva ostala manja mesta (zar ne krecu sva ludila u ovoj zemlji od neukih malogradjana?), su daleko zatvorenija i opasnija za onoga ko je manjina u selu.
Da SRbi maltretiraju ostale "narodnosti" nesto cisto sumnjam, tesko da su Srbi ikada imali poriva te vrste.Madjarima je, however, to vec u krvi, jer setimo se njihove strane u oba svetska rata.Da na ovoj Zemlji ima ikakve pravde, njih je SSSR trebao progutati do te mere, da se nikada ne oporave, ali kapiram da sorosh ima svoje nacine da digne mrtve. No, bilokakobilo, Vojvodina JE NASTALA KAO SRPSKA REGIJA U OKVIRU AUSTROUGARSKE MONARHIJE MADJARI SU TU SAMO ZACIN A O OSTALIMA NE VREDI NI PRICATI.
A da prica o Srbima kao silezdijama pali, to bez sumnje. Mogu samo da se nadam da ce jozsef kasa imati problema sa holesterolom ili nesto slicno...
Ne mrzim ja nikoga, nego bolje je to, nego da ga neki ludi Srbin ubije, novi Gavrilo Princip je i vise nego izlisan...
Eh, kad bi samo Srbi mogli biti prepredeni kao madjarstina....
Ali mozda je i bolje ovako.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA...
A sad ozbiljno...
Siptari su poceli da vriste na sve strane kako ih Srbi maltretiraju, tada se to jos uvek guralo preko Srbi-nam-ne-daju-univerzitet-na-nasem-jeziku-jer-nas-mrze formulacije, ali svi znamo da shiptaru univerzitet treba koliko i lanjski sneg...
A sta sad radi madjarshtina (da, dobro ste procitali, nisam pogresio u kucanju), nije tako mnogo razlicito od toga, u sustini.
Granu?
GRANU?!?
Hoce da budu slobodni, eno im madjarske, gledaj kolika je...Jedan grad i 10 sela, sve ostalo neiskoriscen prostor, imaju se mesta naseliti gde vole...
U Senti necete cuti srpski, sem u retkim srpskim kucama, Subotica je vec malo opustenija jer, za ime boga, ima i Rvata, ali vec sva ostala manja mesta (zar ne krecu sva ludila u ovoj zemlji od neukih malogradjana?), su daleko zatvorenija i opasnija za onoga ko je manjina u selu.
Da SRbi maltretiraju ostale "narodnosti" nesto cisto sumnjam, tesko da su Srbi ikada imali poriva te vrste.Madjarima je, however, to vec u krvi, jer setimo se njihove strane u oba svetska rata.Da na ovoj Zemlji ima ikakve pravde, njih je SSSR trebao progutati do te mere, da se nikada ne oporave, ali kapiram da sorosh ima svoje nacine da digne mrtve. No, bilokakobilo, Vojvodina JE NASTALA KAO SRPSKA REGIJA U OKVIRU AUSTROUGARSKE MONARHIJE MADJARI SU TU SAMO ZACIN A O OSTALIMA NE VREDI NI PRICATI.
A da prica o Srbima kao silezdijama pali, to bez sumnje. Mogu samo da se nadam da ce jozsef kasa imati problema sa holesterolom ili nesto slicno...
Ne mrzim ja nikoga, nego bolje je to, nego da ga neki ludi Srbin ubije, novi Gavrilo Princip je i vise nego izlisan...
Ali, na svu srecu imamo takve kao ti da nam otvaraju oci i uce nas patriotizmu i pristojnom ponasanju! Buduci da ovako razmisljas, a "nikog ne mrzis", hajde, molim te, za promenu mene pocni da mrzis. Bolje se osecam.
I ova diskusija je za mene zavrsena.
Iluvatar
05.09.2004., 16:09
HAHAHAHAHAHAHAHAHA...
A sad ozbiljno...
Granu?
GRANU?!?
Ali, na svu srecu imamo takve kao ti da nam otvaraju oci i uce nas patriotizmu i pristojnom ponasanju! Buduci da ovako razmisljas, a "nikog ne mrzis", hajde, molim te, za promenu mene pocni da mrzis. Bolje se osecam.
I ova diskusija je za mene zavrsena.
Nemam ja sta kome da otvaram oci, ti ako smatras da su tvoje zatvorene, onda si pola SVOG problema resio, mene tvoj problem ne zanima.
Ako si, s druge strane, ono sto ljudi nazivaju demokratom, onda jos bolje, otvori ti meni oci, jer ja kao "patriota", verovatno ne vidim dobro...
Ako bi isao iza samih, golih slova, uvideo bi da u meni nema trunke "patriotizma", radi se samo o tome da je sve sto se desava u Vojvodini laz...Prosto, inscenirana "medjunacionlan tenzija" , koja u stvari nema veze sa tim ko je sta, vec je "mali covek", koji cini tu Vojvodinu Vojvodinom, najnebitnija stvar...
Kasi samo jos malo treba fotelja ili sta vec, canku se mozda ne ide iz Vlade, a ostali su tu nekako, jer prosto ne znaju sta ce sa sobom...
A da se nisi ti meni malo uvredio?
Ne vidim nikakve uvrede,najbolje je smiriti strasti.Zaboravili smo u stvari da svo zlo počinje uzburkanim strastima,zato hladne glave razmislimo o svemu.
Da ne citam (muka mi je) i ne citiram dalje...
Dovoljno?
U svakom slucaju, sa nekim (bilo kim) ko citavu jednu grupaciju ljudi stavlja ispred druge po bilo kojoj osnovi (a narocito nacionalnoj!), ja nemam o cemu da pricam, buduci da nam se stavovi i pogled na svet dijametralno razlikuju.
Nema tu strasti, samo nacin razmisljanja.
Ovo mi sa ništa ne dopada :?
Iluvatar
06.09.2004., 13:32
Ovo mi sa nisˇta ne dopada :?
pa ni meni se ne dopada, ne stavljam ja nikakvu narodnost ispred druge, prosto, kazem da je to u Vojvodini sve inscenirano, pola tih madjara verovatno se ni ne obazire na to, a ono ostalo je madjarstina, zao mi je...
Ljudi...
Divljaka, kriminalaca, sovinista, agresivaca, ubica, lopova, siledzija... na zalost ima svuda.
I to nema nikakve veze sa nacionalnom, verskom, etnickom, rasnom pripadnoscu.
Ili jesi - ili nisi.
I ne dirajte mi Vojvodinu!
Iluvatar
06.09.2004., 20:22
Ljudi...
Divljaka, kriminalaca, sovinista, agresivaca, ubica, lopova, siledzija... na zalost ima svuda.
I to nema nikakve veze sa nacionalnom, verskom, etnickom, rasnom pripadnoscu.
Ili jesi - ili nisi.
I ne dirajte mi Vojvodinu!
Ja se nadam da ce tvoja Vojvodina ostati onakva kakva jeste, multinacionalna, prilicno mirna i jednostavna...To je poenta mojih pisanija, a ne raspirivanje medjunacionalne mrznje, razumes?
I niko ti na ovom forumu ne dira Vojvodinu, oni koji to rade, verovatno ne posecuju ovakve rasprave...
...ljudi...mnogo mi je drago što ovo gore čitam...
Ja se nadam da ce tvoja Vojvodina ostati onakva kakva jeste, multinacionalna, prilicno mirna i jednostavna...To je poenta mojih pisanija, a ne raspirivanje medjunacionalne mrznje, razumes?
I niko ti na ovom forumu ne dira Vojvodinu, oni koji to rade, verovatno ne posecuju ovakve rasprave...
Posto izrazavas dobre namere, hejde da ti ipak odgovorim.
Dakle... O tome da li ce Vojvodina ostati mirna, na svu srecu ne odlucujes ti. Jer, ako ti smeta madjarski jezik na ulicama Sente, zao mi je. Ali, zamisli mesto u Kanadi npr. koje je naseljeno pretezno Srbima (cak nije ni toliko apstraktno, na zalost!). I zamisli da, nekim slucejem, zivis tamo. Da li bi svoju decu ucio da u kuci i sa tobom govore engleski i sa komsijom kojem je, takodje maternji srpski, na ulici razgovarao engleski? Ili bi se bilo kome u tom mestu ko govori srpski obracao engleskim?
E sad... Da li bi nekom Kanadjaninu koji se namerno ili slucajno nadje u tom mestu trebalo da smeta sto se svuda govori jezikom koji ne razume? Naravno da ako ti se stranac obrati na engleskom, neces odgovoriti srpski. Odlika osnovne kulture i lepog vaspitanja. A buduci da zivis u zemlji gde je zvanican jezik engleski - moras ga znati svidjalo ti se to ili ne. Slicno je i sa Madjarima kod nas. Nekulture i nevaspitanja ce uvek biti, na svakoj strani (uslovno receno), ali takvo ponasanje nije pravilo.
Meni ne smeta kad na ulici cujem ni madjarski ni bilo koji drugi jezik. Stavise, drago mi je i ponosim se sto zivim u sredini u kojoj je to sasvim normalno.
Meni lično uopšte nije jasno zašto bi nekom smetalo kada neko govori nekim drugim jezikom...
Ovo o čemu piše Smeh...zar se to ne podrazumeva?
Prosto ljudi moraju da shvate da je i tim ljudima ovo domovina i zato mene užasno vređa priča kako ti ljudi imaju rezervnu domovinu...Nemaju je.Ovde su rođeni,ovde im porodice žive vekovima,ovde su im grobovi...kao i naše...
E a što mi na nerve idu debilna pitanja tipa na koga navijaš na Olimpijadi? Pa za koga bi da ti ljudi navijaju,zaboga?!!!
Iluvatar
07.09.2004., 10:34
Meni licˇno uopsˇte nije jasno zasˇto bi nekom smetalo kada neko govori nekim drugim jezikom...
Ovo o cˇemu pisˇe Smeh...zar se to ne podrazumeva?
Prosto ljudi moraju da shvate da je i tim ljudima ovo domovina i zato mene uzˇasno vre?a pricˇa kako ti ljudi imaju rezervnu domovinu...Nemaju je.Ovde su ro?eni,ovde im porodice zˇive vekovima,ovde su im grobovi...kao i nasˇe...
E a sˇto mi na nerve idu debilna pitanja tipa na koga navijasˇ na Olimpijadi? Pa za koga bi da ti ljudi navijaju,zaboga?!!!
j e b o te ovaj smeh je stvarno d umres od smeha....
nek pricaju oni kojim god jezikom hoce, neka pricaju i na finskom ako im je zgodnije, samo CINJENICA JE da se u nekim gradovima vise prica madjarski, neg srpski....to je sve, niko nad time ne kuka, na jugu se vise prica bugarski nego srpski, ista stvar....
ali, ako udjem u prodavnicu i nesto pitam prodavca na srpskom, pa nek pokaze svoju kulturu time sto ce na istom i odgovoriti, a ne da kaze "ne govorim srpski" i sve tp na srpskom...
mada dobro, "majmunije" ima svuda...cak i kad je smesna
begunac
07.09.2004., 10:45
neverovatno je kako se ljudi primaju na nacinalnost.....primate se kao saucesce!Pitanje o nacinalnim manjinama treba da bude reseno ustavom.....znaci jasan i glasan zakon o jezicima ...i td...
....samo neznam ,da li ste svesni da ovakva potencijalna zarista CIA gaji,neguje....godinama(to im je naj-jevtinije)...treba da molimo boga da u americi ne dobije demokrata.....jer ce nas u ime demokratije opet bombardovati..... :D
Iluvatar
07.09.2004., 10:53
neverovatno je kako se ljudi primaju na nacinalnost.....primate se kao saucesce!Pitanje o nacinalnim manjinama treba da bude reseno ustavom.....znaci jasan i glasan zakon o jezicima ...i td...
....samo neznam ,da li ste svesni da ovakva potencijalna zarista CIA gaji,neguje....godinama(to im je naj-jevtinije)...treba da molimo boga da u americi ne dobije demokrata.....jer ce nas u ime demokratije opet bombardovati..... :D
well, fuckinn finally.....
Ne razumem...Ajd sad polako objasnite meni glupavoj šta sam loše ili pogrešno napisala...Please!
Iluvatar
07.09.2004., 12:20
Ne razumem...Ajd sad polako objasnite meni glupavoj sˇta sam losˇe ili pogresˇno napisala...Please!
pa nista, bas nista...
lepo si rekla
:lol: šta da sam glupava...
Iluvatar
07.09.2004., 12:34
pa nista, onda uzivaj u tome...al, i corava koka ubode neko zrno...;)
mišliš? Teško,srećo,teško...ne znaš ti kako je meni...
(...e sad bežim ovce mi se razbežale po planini,ju ju ju...)
Sundjer
08.09.2004., 12:52
Ovo mi je najgluplja teorija moguća, kao onaj koji je radio samo u svoju korist i sve manje ga je briga kako živi narod, će da prestane tako da se ponaša jer se nakrao i dosta mu je. Da ponovim, najgluplja teorija. Ako je neko na vlasti dugo treba ga smeniti i tačka.
Baš mi je drago, što je Ejpril otvorio(la) ovu temu!!
Ja sam mađar, ali mi je već do k.rca došlo ona priča Kase, da su mađari Evropaljni, Srbi su Balkan, koji nikad neće ostvariti prosperitet, i slično. Stvar je u tome, da mnogi(mogao bih reći, da čak i većina) mađara u Vojvodini ne da ne zna Srpski jezik, već jednostavno neće ni da nauči, što me opet nervira,i to kako. Ja na primer studiram Ekonomiju u Subotici, naravno na Srpskom( na šta sam i te kako ponosan, sigurno sam ponosniji nego da sam otišao u Mađarsku, u neku bednu privatnu školu, kao što rade to mnog njih), i Senćani samo plaču, kako ih svako mrzi, pa čak i profesori. Kad im kažem, da nek nauče Srpski, oni mi odgovore, da je to nemoguće,a stvar je u tome, da pre bi naučili arapski da pričaju, nego srpski.
To su oni ljudi, zbog kojih će Kasa, i njegova nesretna banda još opstati i u daljem. To je na žalost situacija na severu. Ježim se celokupne politike, koji vode naši mađarski političari. Ne znam, da li to interesuje nekog, ali i to ću reći ovde, da su jedini dnevnik na mađarskom jeziku pretvorili u stranački list, pogledajte bilo koju opštinu, koju vode ljudi Saveza Vojvođanskih Mađara, svi su puni od skandala, korupcije. Svakako je smešno, kako plaču prema Pešti, da ih ovde svako mrzi, a ne znaju naučiti službeni jezik.
Ovo je jedna strana medalje. Prošle godine u Subotici preko puta studentskog restorana neko je napisao „Mađari kuš u Mađarsku!“ Ja stvarno ne mogu da razumem ljude,odnosno smešni su mi, koje misle, da ja, ili moja porodica pripadamo mađarskoj, pa živimo ovde, da bi nervirali nekoga. Ja sam se rodio ovde na severu Republike Srbije, OVO je moja domovina, a ne Mađarska.
Sve u svemu, fazon je u tome, da oni ljudi, kojima je važno, da se neko zove Janoš, ili Zoran nenormalni, a od tih ljudi izvlače Kasa i slični njemu bilo kakve nacionalnosti svoju korist.
Ps: ne mogu nikome da odgovorim, pošto moram na voz
putuj care ebes sve naci-gov*nare 8) 8) 8)
Mile_renta_bubreg
21.09.2004., 02:35
... I verovali ili ne, ne bi mi smetalo da su oko mene Madjari, Slovaci, Rumuni, Hrvati ili bilo koja druga tako "agresivna" nacija, koja samo ceka da ugrozi moja ljudska prava!
!
Da dobri su ti hrvati.Nisu ni malo agresivni.U drugom svetkom pobise 700 000 ljudi u Jasenovcu.Ili mozda to nisu bili oni.Mozda su unajmili marsovce da odrade to.Verovatno!Gde bi oni.Mog pradedu i jos neke rodjake su zaklale ustase u drugom svetskom ratu!A bile su prve komsije.TAko dobre u mirnodopskom stanju.Ali mozda su ipak i to uradili marsovci,nemoguce da su hrvati agresivni.A pa da,secam se kad sam poslednji put bio u hrvatskoj na moru ko klinac,jedva izvukoh zivu glavu.Mene i brata htedose da udave njih nekoliko starijih prvih komsija,sa kojima smo se svake godine unazad druzili.MA jok bre,sta mi je.MOra da nisam dobro video.Sigurno su i to bili marsovci.A i Madjari,koliko je ono bese bilo Srba u madjarskoj pre izbijanja drugog svetskog rata.Oko 40 000,jel tako?A koliko ih sad ima,mozda 7000.Od cega bre to.Da nisu mozda pili neku losu vodu.Ili im naprasno pozlilo pa onda odlucili da umru.MA jok bre,kako tako nista ne znam.
MARSOVCI bre,MARSOVCI