PDA

Vidi punu verziju : Kriminal koji je izmenio Sombor

Bora blues
26.08.2004., 10:28
Sombor, naizgled mirna varoš penzionera i vojnika ima i svoju kriminalnu prošlost ali i sadašnjost.
Sveopšte je poznato među običnim svetom ko su somborski kriminalci i šta su sve radili, kojim se poslovima bavili....
Evo nekoliko primera somborskih kriminalaca. Imena neću spominjati pošto je to stvar policije, a ne naša.

Jedan od poznatijih somborskih biznismena, vlasnik nekadašnjih popularnih kafića je navodno pare stekao trgujući heroinom, a pričalo se da kod njega možete i iznajmiti devojuku za noć. Naravno sve je to bilo davno pre otvaranja prvih javnih noćnih klubova po Somboru.

Početkom rata na teritoriji bivše Jugoslavije, Sombor je bio tranzitna stanica za prevoz nečiste robe. Blizina ratišta i mađarske granice, otvorila je mugućnost u Somboru devedesetih šverc sa kradenim autima. Najčešće su dovoženi automobili sa ratnih područija ali i iz inostranstva. Tu je postojao čitav lanac lopova, švercera, falsifikatora koji su napravili unosan biznis u celoj Srbiji i RS. Čuvena somborska veza je bila veoma uspešna i mogli ste u to vreme somborom, a i danas da viđate najpoznatije marke automobila čija cena premašuje i preko 100.000€.
Kako spomenuh falsifikatore i ovaj je biznis bio u cvatu naročito u vreme dolaska izbeglica. Rađeni su razni papiri i dokumenti za pranje kojekakve imovine, lažni pasoši, autopapiri....
O prostituciji i trgovini ženama ne treba ni da se priča. Naime i mala deca su znala šta se dešava u noćnim barovima sombora. Mogli ste komotno za nekih 100 maraka na celo veče da iznajmite moldavku ili ukrajinku, a boga mi bilo je i naših cura.

Sve u svemu mirni zeleni grad ima svoje kriminalce koji su doduše mirniji od beogradskih ali ih to ipak ne dovodi u poziciju opravdanja....

das
29.08.2004., 21:26
A mislis mozda na novu mecku od boleta???
Bogme,neznam sta da kazem,mecka boli glava...

Candyman
31.08.2004., 22:41
Sombor, naizgled mirna varoš penzionera i vojnika ima i svoju kriminalnu prošlost ali i sadašnjost.
Sveopšte je poznato među običnim svetom ko su somborski kriminalci i šta su sve radili, kojim se poslovima bavili....
Evo nekoliko primera somborskih kriminalaca. Imena neću spominjati pošto je to stvar policije, a ne naša.

Jedan od poznatijih somborskih biznismena, vlasnik nekadašnjih popularnih kafića je navodno pare stekao trgujući heroinom, a pričalo se da kod njega možete i iznajmiti devojuku za noć. Naravno sve je to bilo davno pre otvaranja prvih javnih noćnih klubova po Somboru.

Početkom rata na teritoriji bivše Jugoslavije, Sombor je bio tranzitna stanica za prevoz nečiste robe. Blizina ratišta i mađarske granice, otvorila je mugućnost u Somboru devedesetih šverc sa kradenim autima. Najčešće su dovoženi automobili sa ratnih područija ali i iz inostranstva. Tu je postojao čitav lanac lopova, švercera, falsifikatora koji su napravili unosan biznis u celoj Srbiji i RS. Čuvena somborska veza je bila veoma uspešna i mogli ste u to vreme somborom, a i danas da viđate najpoznatije marke automobila čija cena premašuje i preko 100.000€.
Kako spomenuh falsifikatore i ovaj je biznis bio u cvatu naročito u vreme dolaska izbeglica. Rađeni su razni papiri i dokumenti za pranje kojekakve imovine, lažni pasoši, autopapiri....
O prostituciji i trgovini ženama ne treba ni da se priča. Naime i mala deca su znala šta se dešava u noćnim barovima sombora. Mogli ste komotno za nekih 100 maraka na celo veče da iznajmite moldavku ili ukrajinku, a boga mi bilo je i naših cura.

Sve u svemu mirni zeleni grad ima svoje kriminalce koji su doduše mirniji od beogradskih ali ih to ipak ne dovodi u poziciju opravdanja....
Tema je O.K., ali ne vredi meni i drugim obicnim smrtnicima da se zamaramo sa lovcima u mutnom. Ako police nema reshenje shta ocekujesh od mene! :wink: U to vreme ko nije mutio, taj je bio nesposoban. :lol: Da sam bio stariji mutio bih JAKO. Mislim da je to normalno za sva nestabilna i ratom zahvacena drushtva. Naravno da nije normalno u sadashnje vreme. Ali, eto, proshlo je recimo 10 godina od tog vremena i sada vrshiti neke analize stvarno nema smisla. To vreme vecina zeli zaboraviti. Oni shto su petljali neka im sluzi na cast.
CIAO! 8)
P.S. I dalje je nesigurna buducnost i u kontekstu sadashnjeg vremena se deshavaju iste stvari.

31.08.2004., 23:42
A mislis mozda na novu mecku od boleta???
Bogme,neznam sta da kazem,mecka boli glava...

jos kad bi samo bio boletov, a ne pufin... :roll: :wink:

cohiba
01.09.2004., 08:36
sta lupas majmune, kakav pufa? momkov je auto sigurno

guri
01.09.2004., 11:37
koji je magarac ovaj cohiba je8ote

s.so
02.09.2004., 12:31
Ma 100% kriminal! Pa u Somboru bar mozes da se setas normalno da ne brines da ce neko da te kokne. Na svu srecu, daleko smo mi od kriminala. Tih sitnih lopova uvek je bilo i bice, a sto se tice droge, svi znaju sta je BALKAN.
I bilo je krajnje vreme da nesto pocne da se menja u Somboru i pocelo je ali nikako u tom smislu "kriminala" !

cohiba
03.09.2004., 09:09
magarac koji odlicno zna pomenutog momka i dobar drug sa njim, a isto znam i da je njegov auto a ne neke pufe i mufe

s.so
03.09.2004., 13:21
magarac koji odlicno zna pomenutog momka i dobar drug sa njim, a isto znam i da je njegov auto a ne neke pufe i mufe

:D :D :D
E ozbiljno i ja sam cula da je pufin, a cini mi se da sam ga i vidjala da vozi mecku pre nego sto je otisao u kpd. A mozda i to nije bas taj auto :roll:

cohiba
03.09.2004., 14:36
ma kakvi, auto bio jednog boletovog druga iz ns

Grozni
06.09.2004., 14:56
Auto je bio Jojin, pa Pufin, a sad je Boletov.
Svaki put medjusobna kupoprodaja.
I ne smarajte vise sa ovakvim i ovim temama...
Hvala

cohiba
07.09.2004., 11:14
hahaha kako ljudi lupaju

Bora blues
07.09.2004., 22:27
Ajde pitajte Mačka čiji je to Mercedes, on valjda najbolje zna.

Grozni
08.09.2004., 19:13
U stvari ne znam koji auto sad ima Bole ali znam za onaj CLK sto je kupio od Pufe kad je ovaj isao na odsluzenje...
Mozda sad ima neki drugi!?
Nemam pojma...
Nisam odavno bio u Somboru...
Ali cu ipak morati da zakljucam ovaj topic ako nastavite... :)

cohiba
09.09.2004., 09:42
ljudi ja pricam o ovom novom clk sto je uzeo, kabriu, crnom