PDA

Vidi punu verziju : raja de da vas neshto priupitam

srbin al ne bash original
19.08.2004., 21:26
Pozdrav svima,
vidite ja sad trazim osobe koje su shlicne meni da se malo prodiskutujemo,
vidish,ja sam srbin uatvari tata mi je srbin a mama hrvatica.
normalno oni se nisu razvodili,nego su i mamini rodjaci ostali u Republici Srpskoj i ratovali na srpskoj strani.
ja znam da ima dosta takve raje po BL,a inache,ja zivim u Doboju,ali bash me eto zanima ajde da napravimo neku anketu da se ovdje malo organizujemo,naravno imam prijatelja srba ali naravno jasnije me razumije neko ko je u shlicnoj situaciji.Jer desilo mi se da mi je jedan chovjek psovo sve i svashta kao ja nisam dovoljno Srbin,ovo ono,pa volim i kada imam nekog shlicnog da se pozhalim jer mnogi "pravi" Srbi neumeju da me shvate.

ajde sada vi napishite kako ste izmijeshani i odakle ste

19.08.2004., 21:30
a inache sam omladinac neke 22 godine.
znam ja i ovdje po Doboju dosta takvih "mjeshanaca" ali bash me eto zanima malo da se vidi statistika,da se ne bih osjechao usamljeno

gost1
20.08.2004., 00:40
Ma nisi usamljen ima nas takvih mnogo. Ovi sto te provociraju "pravi" Srbi su plitki ljudi. Srbin je za mene svaki onaj koji se tako oseca i kome srpska tradicija i kultura znaci. Svako ko voli bliznjega svog i ko ceni pravdu, istinu i slobodu, svako ko hoce da bude Srbin je dobrodosao sto se mene tice. Srbija je drzava i kamo srece da se u njoj svi osecaju Srbima po drzavljanstvu, a van granica Srbije takodje koji se tako osecaju su za mene pravi. Nema pravi i krivi. Tako brate kad te neko iznervira okreni ledja i ide, ne upustaj se u diskusiju. Pravi, zaista pravi Srbi ti to nikada nece reci. Naprotiv bice im drago i postovace tvoja osecanja pripadnosti jednoj naciji. Ja uvek kazem Biti Srbin je pitanje hrabrosti i karaktera, a ne porekla. Imam prijatelja italijanskog porekla, rodjenog Amerikanca koji je ovog leta u Beogradu krsten u pravoslavnu veru, govori srpski i ima mnogo srpskih prijatelja, nosi srpski grb na lancicu oko vrata i ima 21 godinu. Ko to sme njemu da kaze da nije Srbin.
Ziv nam ti bio i ne brini. Mi pravi te postujemo i tebe i sve tvoje sa obe strane.

GagaNS
20.08.2004., 22:26
Samo jedno znaj:
Svi mi na ovim prostorima potičemo od Slovena ma koliko to neki poricali, razdvojile su nas vere:1054 kad se hrišćanstvo podelilo na pravoslavlje i katoličanstvo i prilikom dolaska turaka i islamizacije. Tako da na našim prostorima ustvari živi narod koji potiče od iste matrice koja je kako se nezvanično zna došla iz Indije. Tako da samo ti vera pokazuje koloko si Srbin.
SVI SMO MI MEŠANCI (pošto su ovi prostori svim osvajačima bili zanimljivi, i svašta se dešavalo i svako je dolazio, prolazio ili ostajao), ja sam sa tatine strane Novosađanka i Bugarka a sa mamine Vojvođanka i iz južne Srbije, i šta sam ja sad???
Ono si kako ti to osećaš, ja sam rođena Novosađanka i to je to a nisam pola života u NSu živela. Samo je stvar tvog shvatanja. Ako ti sebe vidiš i osećaš i upravljaš kao Srbina ONDA TO JESI.

GagaNS
20.08.2004., 22:29
Uostalom oni koji ti to osporavaju ni sami nikad ne mogu biti sigurni u svoju "čistokrvnost"...
ali... svi smo mi ljudi i treba u skladu s tim i da se ponašamo prema drugima i sebi.

21.08.2004., 02:50
e hvala na odgovorima,
pishite i dalje...
ima li ko bash ovako original ko ja tata Srbin mama Hrvatica?
Gago a gdje ti zivish i kakvo je tu stanje sa stavovima?
Ja dik sam zhivio par godina na selu bio sam za sve srbin(po ocu gledaju),a u gradu sada odjednom nisam :shock:

vecavestica
13.10.2004., 00:14
e hvala na odgovorima,
* i dalje...
ima li ko bash ovako original ko ja tata Srbin mama Hrvatica?
Gago a gdje ti zivish i kakvo je tu stanje sa stavovima?
Ja dik sam zhivio par godina na selu bio sam za sve srbin(po ocu gledaju),a u gradu sada odjednom nisam :shock:
Mali pusti stavove.Ovde kod nas u Vojvodini je to sasvim normalno pa me cudi da si toliko opterecen.POZDRAV I UZIVAJ

kadet
19.10.2004., 07:56
Ti se nesto puno razmisljas sta si?
Kako se osecas i kako zivis to si!
Ja bih ti preporucio da malo vise
procitas i da se usmeris ka tome
da nikog ne mrzis pa cak ni te koji
ti kazu da ti nisi Srbin.
Moj ti je savet da ako ne pripadas tu a
osecas se Srbinom odes odatle da zivis
neki svoj zivot sa ljudima koji te nece pitati
ko si dok im ti sam nekazes ako budes znao?
Neko moras da budes!
Najgore je kada covek nezna ko je,zato se opredeli!
Ja bih ti preporucio da budes pravi Srbin ali pre moras da procitas o tome ako se vec ne osecas tako!

Abdurrahman
28.12.2004., 07:52
Omladinac, ne osjecaj se usamljeno. :wink:

Ja sam cistokrvni Bosnjak, medjutim, imam strinu srpskinju u Beogradu i ujacu srpkinju u Düsseldorfu, DE ( koja uskoro doseljava u Tuzlu, BiH ).

Znaci, ima nas mnogo sa mjesavinom i ne treba da se niko vrijedja.

Taj sto je tebe vrijedjao sto nisi pravi kao Srbin je ustvari - mogu slobodno reci - fasista!

Imam osjecaj a i toga sam svjedok, da su mnogi ljudi napadnuti od srpskih fanatika. Bas sam imao priliku da to gledam svojim ocima nedavno nad jednim primjerom: momak koji je polutan, pola Srbin, tj. otac mu je Srbin a majka Hrvatica.