PDA

Vidi punu verziju : RAZLOG ZASTO SRBIMA NE IDE ?

igracina
19.08.2004., 17:03
Zelio bih da cujem razna misljenja, pa cak i ona koja mozda postoje, da Srbima dobro ide!
Svoje misljenje na ovu temu dacu kasnije.

krvolok
19.08.2004., 17:17
Ne ide nam jer vučemo parazita na leđima : Crnu goru !!!

Kazanova
19.08.2004., 18:48
Jetiji su medju nama!

Samuraj
20.08.2004., 00:39
Zelio bih da cujem razna misljenja, pa cak i ona koja mozda postoje, da Srbima dobro ide!

Ne ide nam jer smo u stanju sve prodati
za malo novca.
Izdaja je još jedan razlog u nizu.
Na primer ubistvo Arkana od strane Skoleta,
tipično naše " Srpsko " ponašanje.
To su glavni razlozi,a ima ih još mnogo.

Кулиража
20.08.2004., 03:27
Ne ide nam zato sto smo glupi. Kad se opametimo sve ce biti bolje (zvucim kao predsednicki kandidat u kampanji).
@krvolok
Crna Gora nije kriva svemu tome, sta ona to radi narodu u Srbiji? Ne mogu CG-ovci imati toliki uticaj na jednu republiku.

Ela_2
20.08.2004., 14:14

Zasto nam ne ide:
1.izdaja
2.nesloga

vicente
20.08.2004., 14:16
не зато што смо глупи, већ зато што смо препаметни и то сви до једног, свако води своју политику (мислим, 300 политичких партија, где то има?) и ни око чега не можемо да се потпуно сложимо, е онда треба правити компромисе, а кад правиш компромисе, одлука коју си донео, која је можда чак и добра, више није онаква каква је била...

Tuzni_patak
29.08.2004., 02:26

Zasto nam ne ide:
1.izdaja
2.nesloga

Šta je izdaja?
Svako neslaganje sa "našim stavovima " je izdaja.
Šta je nesloga?
Suprotno od sloga,kad svi imaju isto mišljenje bez obzira na intelektualna,psihološka i obrazovna ograničenja svakog pojedinca.Pa baš su srbi najsložniji i najzapaljiviji kod pravljenja idealnih lidera.A čemu služe lideri , da izbegnemo odgovornost.

Znači pre će biti problem u tumačenju ovih pojmova.
-----------------------------------------------------------------------
Po meni je rešenje u :
1.Kultura govora, razmene mišljenja i kontrola egoizma
2.Stalni oprez da se spreči ugradjeni srpski običaj da se beži od odgovornosti (ne inicijative već odgovornosti)
3.Lečenje lakomosti

pusac
29.08.2004., 12:11

Kada bi se definisala drzava Srbija i ko su Srbijanci, a ko Srbi, i ko je ginuo i stvarao SRBIJU, a ko JUGOSLAVIJU, i zbog cega se dolazi u Beograd, onda bi svaki novorodjeni Srbijanac iz mog voljenog grada dobio generalski ili direktorski stan! :twisted:
Za pocetak
8)

Pink Panter
01.09.2004., 01:25
Los smo bre narod :roll:

Od Nemanjica pa na ovamo, nazalost.......

Liberal
15.09.2004., 17:49

Ko bre vuce parazita i ko je u stvari parazit bas se da vidjet, zbog vase nesloge mi propadosmo jado jadni.
Sad Ako Bog da cemo se odvojit pa da vidimo kome ce bolje krenut vama ili nama da smo se odvojili zajedno sa Slovenijom i drugim bivsim Jugoslovenskim republikama sigurno bi do sad bili u EU a ovako sa vama necemo nikad dok god se ne odvojimo, no i to ce bit ubrzo.

begunac
15.09.2004., 20:18

Ko bre vuce parazita i ko je u stvari parazit bas se da vidjet, zbog vase nesloge mi propadosmo jado jadni.
Sad Ako Bog da cemo se odvojit pa da vidimo kome ce bolje krenut vama ili nama da smo se odvojili zajedno sa Slovenijom i drugim bivsim Jugoslovenskim republikama sigurno bi do sad bili u EU a ovako sa vama necemo nikad dok god se ne odvojimo, no i to ce bit ubrzo.
....da bili bi u EU,ako pre toga nebi crkli gladni....a vala i ne trebate nam,gori ste od shiftara... :D

ledeno_svezi
17.09.2004., 21:59
OPSTA KEIZA MORALA,zato nam ne ide!

jelena_ns
18.09.2004., 22:50
Zato sto je u ovoj zemlji jos uvek bitnije koliki si Srbin, a ne sta imas u frizideru ili imas li za lek...

stivlim
19.09.2004., 19:25
Crnogorcima bih porucio da se sto pre "otcjepe" i nek ulaze slobodno u EU, ne cvetaju bas svima ruze u EU, ali oni su sposobni da se nameste u direktorsku fotelju i da zaposle pola familije, koja posle kafenise od drzavnom trosku(sad ce valjda o trosku Brisela :twisted: ).

A nas problem, pa nismo navikli da radimo, komunizam nas je ususkao i ulenjio, a ovim majmunina sto se zovu poluticari necu ni da raspravljam.

Andreavk
19.09.2004., 20:59
Mislim da im ne ide zato sto se ne ulaguju dovoljno i ne dodvoravaju napadno onima koji imaju moc. Oni koji im se ulaguju ne rade to iz uverenja nego zato sto moraju a ovi sto imaju moc to znaju i naravno koriste :?

MONTE KRISTO
28.09.2004., 17:47
не зато што смо глупи, већ зато што смо препаметни и то сви до једног, свако води своју политику (мислим, 300 политичких партија, где то има?) и ни око чега не можемо да се потпуно сложимо, е онда треба правити компромисе, а кад правиш компромисе, одлука коју си донео, која је можда чак и добра, више није онаква каква је била...
BRAVO , NEMAM STA DA DODAM

Liberal
28.09.2004., 18:13

he he he e bas si me lijepo nasmijao. Vi vucete...
Pa ko ne zeli razdruzivanje do srbi, mi jedva cekamo da se razdruzimo jadan nebio.

The Prophet
02.10.2004., 22:38
Ne ide nam zato sto su nam svi politicari sem Radikala nesposobni, a dok to narod ne shvati propadacemo jos vise. Pozdrav svim radikalima

vecavestica
03.10.2004., 01:48

he he he e bas si me lijepo nasmijao. Vi vucete...
Pa ko ne zeli razdruzivanje do srbi, mi jedva cekamo da se razdruzimo jadan nebio.
Da li si siguran :?: Da raspisemo referendum pa ces da vidis sta ce da kazu gradjani Srbije.Mislim da bi se mnogi iznenadili.

Velebit
03.10.2004., 05:19
Na svim srpskim forumima, kada sam se upustio u raspravu o ovom pitanju, bio sam veoma brzo baniran,
tako da nisam siguran hoce li se to i ovdje dogoditi.

Svatko zeli sto nema pa tako i Srbi.
Izreka "samo sloga Srbina spasava" nije nastala bez veze, vec je posljedica povijesnog iskustva srpskog naroda od postanka Srba do danas. Ili, drugim rijecima,
Srbi upravo zele ono sto nemaju, a to je sloga, koja nikada nije bila prisutna u srpskom narodu.
I jedan vic takodjer jako puno govori o Srbima. Upitani Srbin "sto bi najvise volio", odgovara:"Da komsiji crkne krava".
"Kakve ti koristi od toga imas"?
"Nikakve", odgovori Srbin, "ali komsija ima stetu".
Kasnije, ako treba cu dalje nastaviti.

jagodica
05.10.2004., 13:54
evo zashto. danas na informatichkom predavanju (Kaspersky je dolazio u bgd, on je Rus inache) on govori engleski, niko ne prevodi, a ljudi (programeri uglavnom) pitaju na engleskom. posto je se sve to ipak zvanicno, ne moze a da nema prevodioca, ma koliko 98% razbijalo engleski (sto i ne mora da bude, evo meni je zasmetalo, ponesto nisam shvatila, a i nisam duzna da razbijam engleski). mislim da je to stvar 'vaspitanja' i odnosa prema ljudima odavde. posle ti s njim caskaj kineski ako hoces. e pa kad se to malo bude cenilo bice bolje. ovako su ljudi stalno iskomplexirani. evo i ja, nisam smela da kazem nista a sigurno je jos neko mislio isto. ok dosla sam na kraj..ali svejedno nije u redu

jagodica
05.10.2004., 13:56
zvucim radikalski. :lol: ali mislim da se tu posipamo
naravno ne na silu ali treba da se povuce crta gde si ti a gde je gost.

sanja
05.10.2004., 14:28
i zato srbima ne ide (sta god to znacilo), sto nemaju profi prevodioca? i bar jos jednog koji objasnjava sta su IT, za slusaoce koji ne znaju?

jagodica
05.10.2004., 22:42
i zato srbima ne ide (sta god to znacilo), sto nemaju profi prevodioca? i bar jos jednog koji objasnjava sta su IT, za slusaoce koji ne znaju?

mislim da je ovde trebalo da bude prevodjenja, posto je predavanje ipak zvanicno. kao kada dva drzavnika imaju svoje prevodioce, bez obzira da li znaju jezik onog drugog. ne verujem da medju par stotina ljudi svi razbijaju engleski, a nekako mi to protokolarno ide. meni je poneka rec falila, ok, mozda se krijem iza toga, ali mi je zasmetalo i kao situacija. moguce je da su se oni na pocetku dogovorili da ga nema sto opet nije OK. i onda ljudi pitaju svaki na svom engleskom. kao sto se sve vise stvari pise na engleskom itd.

igracina
14.10.2004., 20:54
Otvorio sam ovu temu i rekao da cu dati svoje misljenje pa evo.
Srbima moram da se bavim (na moju zalost) zbog toga sto zivimo u zajednickoj drzavi.

Posto zivimo u istoj drzavi, htio ne htio moram da razmisljam o Srbima i njihovim cinjenjima i dometima.

Sjecam se ne tako davno, krajem osamdesetih, jako perspektivnog Beograda i Srbije, prve "Benetton" radnje u istocnoj Evropi, prvog McDonald`s u istocnoj Evropi, vremena kada se napravio hotel "Hayat" i sve u svemu jedne vrlo perspektivne zemlje.
Takodje su ljudi bili vrlo civilizovani i ljubazni!

Ali to je sve bila varka, bez sumnje.

Te su se stvari (pozitivne) desavale dok je Srbijom vladao Tito i jos su malo trajale, zbog zakona inercije.

Moj je zakljucak (i ne samo moj) da Srbi imaju najgoru, najslabiju, najmanje kvalitetnu elitu u Evropi !
Duboko sam ubijedjen da ne postoji narod u Evropi koji ima tako losu, toliko malog kvaliteta i kapaciteta, elitu!

Vi znate da ja ne tvrdim nista bez dokaza pa evo nekih izuzetno cvrstih.

Poznato je da se Dobrica Cosic naziva "otac nacije"
a taj covjek je autor sljedece recenice;

"Laganje je oblik naseg patriotizma i potvrda nase urodjene inteligencije"?!

Prava je tragedija za jedan narod da mu "otac nacije" ima ovako podlo vidjene morala, istorije, pravde itd !

Jedan drugi "akademik" - Beckovic, koji se kod Srba smatra takodje za jako umnog covjeka, kada izadje na TV prica o Simeonu Mirotocivom i o nekim beznacajnim stvarima, od prije 600-800 godina.
Ja ne mogu da zamislim da na TV izadje neki Francuski akademik i da prica pricu Francuzima o Jovanki Orleanki, ili neki engleski akademik da izadje na TV i bez ikakvog povoda pocne da prica o Ricardu Lavljeg Srca.

Srbija ima trenutnog predsjednika vlade koji nema nikakve liderske sposobnosti i koji vodjenje drzave shvata na nacin, da prvo oslusne sto se prica na pijaci, pa tek onda da donosi odluku !
Politika koju Kostunica vodi je potpuno ista kao politika koju bi vodio neki radnik iz fabrike ili seljak sa njive !

Jos prilicno davno su stranci primjetili da nidje nema tako malo razlike izmedju prostog naroda i elite kao u Srbiji.

Ja sam htio ranije da napisem ovaj post, ali sam sada dobio na ovom forumu, zapanjujuci primjer za ovo sto tvrdim, da Srbija ima najgoru elitu u Evropi.

Na ovom se forumu od skora ukljucio V Sotirovic koji je zaista profesor i zaista predaje na nekom fakultetu u Litvaniji i ima naravno nekakve doktorate i titule.
Ja nisam mogao da vjerujem svojim ocima, da se jedan covjek koji ima toliko titula, ponasa tako primitivno, prostacki, vulgarno i da mu mrznja nadvladava svako osjecanje i razum.
Medjutim brzo sam se dosjetio svog starog zakljucka o bezvrijednoj srpskoj eliti i lako sam uklopio to njegovo ponasanje u ovu teoriju.

Dakle V Sotirovic je izvanredan, perfektan primjer za ovo sto tvrdim, covjek koji je clan intelektualne elite, cije je clanstvo pribavio titulama i doktoratima se ponasa i ustvari jeste, jedan obicni vulgarni primitivac, zadojen mrznjom, koji kada se pojavio na forumu, ljudi su mu poceli govoriti "oladi malo", ali kada se predstavio da ima razne titule, ljudi su odmah ustuknuli.

Ovaj vsotirovic i njemu slicni clanovi "elite" su Srbiju doveli tu dje je sad, sa 7 puta manjim platama od Slovenaca sa kojima su bili Srbi izjednaceni krajem osamdesetih godina i sa razbjezanom omladinom, tj. kremom drustva po svijetu.

Zasto Srbi imaju tako slabu intelektualnu elitu, ja ne znam !

To bi bilo moje misljenje na naslov teme.

Volio bih da cujem razne komentare , o ovome sto sam napisao.

vsotirovic
14.10.2004., 22:03
ЕЈ ИГРАЧ, ЈОШ УВИЈЕК НИЈЕСИ ПОЛОЖИО ИСПИТ КОД МЕНЕ ДА ТИ ДАМ СЕРТИФИКАТ ДА ЧИСТИШ КЛОЗЕТЕ НА МОМ УНИВЕРЗИТЕТУ. МОРАШ ЈОШ ДА СЕ СПРЕМАШ ЗА ИСПИТ. СЛЕДЕЋИ ИСПИТНИ РОК ТИ ЈЕ ПОЧЕТКОМ ЈАНУАРА. ПРВО ЋЕШ ДА РАДИШ ТЕСТ ПА АКО ГА ПОЛОЖИШ (У ШТА ЧИСТО СУМЊАМ ЈЕР НИШТА НЕ УЧИШ САМО ГУБИШ ВРИЈЕМЕ ПО ОВОМ ФОРУМУ).
А ЈЕДАН ОД РАЗЛОГА ЗАШТО НАМ НЕ ИДЕ ЈЕ И ОВАЈ: ШТА КАЖЕ (АКО ГА НЕ МРЗИ ДА ОТВАРА УСТА) МАЛИ ТИТОГОРСКИ (НЕ ЦРНОГОРСКИ) ЂЕТИЋ ЧИМ ИЗАЂЕ НА ОВАЈ СВИЈЕТ? ПИТА: "А ЂЕ БЕОГРАД?"

timmy
14.10.2004., 22:14
Sve dok bivsi kriminalci imaju vise postovanja od pametnih i skolovanih ljudi,bice tako kako je sada.Jednostavno ne razumem nasu vlast da ne mogu da ispitaju odakle nekim pojedincima tolike pare kao da su radili 5oo godina i posto je trenutno kod nas finanasijski lobi,sve je u njihovim rukama bez obzira na to koliko unistavaju nasu zemlju i kulturu.Potrebna nam je jedna reforma.ali ne neka svoja,nego vec proverena,kao recimo u zapadnoj Evropi,i bice verovatno bolje i drzavi i raji.Recimo,zasto se ne "oslobode" krediti.Cela Evropa ih ima samo mi ne!Samim tim sto raji dozvole kredite na 5-10 godina,da li za auto,stan ili nesto trece,povecava se potrosnja naravno i porez drzavi je veci,a i trgovina cveta a samim tim i plate radnicima.Svi zadovoljni sa malo truda.Samo ne,mi moramo da imamo neki socijalisticki kapitalizam.U celoj Evropi svako dete dobija deciji dodatak,bez obzira na primanja roditelja,posto dete nije krivo kakve plate imaju roditelji,i to je po mom misljenju pravilno.Kod nas je opet malo drugacije,bez obzira sto smo dobili finansijsku pomoc(tako su rekli)za socijalu,samo bilo je potrebnije sanirati objekte nego pomoci deci...itd

vsotirovic
14.10.2004., 22:17
ДАКЛЕ ИГРАЧ КАО ШТО НЕ УСПЕХ ДОВРШИТ ГОРЕ, ТЕК КАД ПОЛОЖИШ ПИСАНИ ТЕСТ ЗНАЊА ИЗ НАЦИОНАЛНЕ ИСТОРИЈЕ (УЏБЕНИЦИ ОСНОВНИ СУ ТИ: ГРУПА АУТОРА, ИСТОРИЈА СРПСКОГ НАРОДА У 6 ТОМОВА, САНУ, ВИШЕ ИЗДАЊА И ВЛАДИМИР ЋОРОВИЋ, ИСТОРИЈА СРБА, ВИШЕ ИЗДАЊА), СТИЧЕШ ПРАВО ДА У ЈУНСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ИЗАЂЕШ НА УСМИЈЕНИ ДИО ИСПИТА. И НЕ ЗАБОРАВИ ДА КОД МЕНЕ ЈОШ НИКОМЕ НИЈЕ УСПИЈЕЛО ДА ИШТА ПРЕПИШЕ ИЛИ ДА МУ СЕ ШАПНЕ. КУБУРУ НА ИСПИТУ ДРЖИМ УВИЈЕК У ДЕСНОЈ РУЦИ ЗА РАЗНОРАЗНЕ ШПЕКУЛАНТЕ И КОНТРАБАНДУ.
А ШТО СЕ ТИЧЕ МОЈИХ ТИТУЛА ДА НИЈЕСИ СЛУЧАЈНО ЉУБОМОРАН НА ЊИХ ПА ИХ СВАКОГ ДАНА И САЊАШ И ПОМИЊЕШ. ДА НИЈЕЋЕШ ДА ТИ ПОШАЉЕМ НЕКУ КОПИЈУ ДА ЈЕ СТАВИШ НА ЗИД МАЛО И ТИ ДА ГЛУМИШ ЕЛИТУ. ШТО СЕ ТИЧЕ ТЕХНИКЕ МОГ НАСТУПА У КОРЕСПОНДЕНЦИЈИ СА ТОБОМ МОЈЕ ЈЕ ОСНОВНО ПРАВИЛО: СА БАГРОМ САМО НА ЊИХОВ НАЧИН. СА ДРУГИМА САМ МНОГО ФИНИЈИ. ЕВО НА ПРИМЈЕР СА ТВОЈИМ КОМШИЈОМ И ПАРТИЈСКИМ ДРУГОМ ЛИБЕРАЛОМ. У ЊЕГА САМ СЕ СКОРО И ЗАЉУБИО (НЕМОЈ ДА МИСЛИХ ДА САМ НАСТРАН). ЗАЈЕДНО ТИ НАС ДВОЈИЦА РАЗМЕЊАМО ЉУБАВНУ КОРЕШПОНДЕНЦИЈУ СВАКО ВИЈЕЧЕ ПРЕД СПАВАЊЕ, ДРМНЕМО ПО ЛОЗУ И ЉЕПО СЕ НАСПАВАМО. ЕТО САЋЕ ОН МЕНИ ДА СЕ ЈАВИ.

timmy
14.10.2004., 22:43
ej,leba ti,kolko kosta jedna diploma,trebo bi jednu medicinsku ali za hirurga :wink:

pusac
15.10.2004., 02:13
ДАКЛЕ ИГРАЧ КАО ШТО НЕ УСПЕХ ДОВРШИТ ГОРЕ, ТЕК КАД ПОЛОЖИШ ПИСАНИ ТЕСТ ЗНАЊА ИЗ НАЦИОНАЛНЕ ИСТОРИЈЕ (УЏБЕНИЦИ ОСНОВНИ СУ ТИ: ГРУПА АУТОРА, ИСТОРИЈА СРПСКОГ НАРОДА У 6 ТОМОВА, САНУ, ВИШЕ ИЗДАЊА И ВЛАДИМИР ЋОРОВИЋ, ИСТОРИЈА СРБА, ВИШЕ ИЗДАЊА), СТИЧЕШ ПРАВО ДА У ЈУНСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ИЗАЂЕШ НА УСМИЈЕНИ ДИО ИСПИТА. И НЕ ЗАБОРАВИ ДА КОД МЕНЕ ЈОШ НИКОМЕ НИЈЕ УСПИЈЕЛО ДА ИШТА ПРЕПИШЕ ИЛИ ДА МУ СЕ ШАПНЕ. КУБУРУ НА ИСПИТУ ДРЖИМ УВИЈЕК У ДЕСНОЈ РУЦИ ЗА РАЗНОРАЗНЕ ШПЕКУЛАНТЕ И КОНТРАБАНДУ.
А ШТО СЕ ТИЧЕ МОЈИХ ТИТУЛА ДА НИЈЕСИ СЛУЧАЈНО ЉУБОМОРАН НА ЊИХ ПА ИХ СВАКОГ ДАНА И САЊАШ И ПОМИЊЕШ. ДА НИЈЕЋЕШ ДА ТИ ПОШАЉЕМ НЕКУ КОПИЈУ ДА ЈЕ СТАВИШ НА ЗИД МАЛО И ТИ ДА ГЛУМИШ ЕЛИТУ. ШТО СЕ ТИЧЕ ТЕХНИКЕ МОГ НАСТУПА У КОРЕСПОНДЕНЦИЈИ СА ТОБОМ МОЈЕ ЈЕ ОСНОВНО ПРАВИЛО: СА БАГРОМ САМО НА ЊИХОВ НАЧИН. СА ДРУГИМА САМ МНОГО ФИНИЈИ. ЕВО НА ПРИМЈЕР СА ТВОЈИМ КОМШИЈОМ И ПАРТИЈСКИМ ДРУГОМ ЛИБЕРАЛОМ. У ЊЕГА САМ СЕ СКОРО И ЗАЉУБИО (НЕМОЈ ДА МИСЛИХ ДА САМ НАСТРАН). ЗАЈЕДНО ТИ НАС ДВОЈИЦА РАЗМЕЊАМО ЉУБАВНУ КОРЕШПОНДЕНЦИЈУ СВАКО ВИЈЕЧЕ ПРЕД СПАВАЊЕ, ДРМНЕМО ПО ЛОЗУ И ЉЕПО СЕ НАСПАВАМО. ЕТО САЋЕ ОН МЕНИ ДА СЕ ЈАВИ.

hoce li neko da mi prevede ovo? ne govorim "maternji" jezik!

Gediminas
15.10.2004., 11:37
:P :? Za sve one koji su svoj srpski kao maternji zaboravili iako su ga ucili od rodjene majke a Tito ih oducio (kao sto je to slucaj sa Igracem) preporucujem sledecu literaturu: Sabrana dela Vuka St. Karadzica.
Za strane studente koji hoce da sire istinu o Srbima i koji nece nikada izdati Srpstvo udzbenici su sledeci:
Bozo Coric, Srpski za strance, Beograd, 2002
Zencuk, Kirsova, Samoucitelj serbohorvatskogo jazika, Minsk, 2002. Srecnu ucenje maternjeg jezika

Gediminas
15.10.2004., 12:49
Za hirursku diplomu specijalizacije amputuranja srpskih zemalja od matice javite se kod naseg primarijusa Igraca. Cena je zamena etnonacionalnog identiteta. Diplome se dele u vidu pasosa novonastalih nezavisnih drzava na srpskoj zemlji. Jednostavno treba da se prodate sto vise mozete i dobicete hirursku diplomu.

igracina
15.10.2004., 14:33
Za hirursku diplomu specijalizacije amputuranja srpskih zemalja od matice javite se kod naseg primarijusa Igraca. Cena je zamena etnonacionalnog identiteta. Diplome se dele u vidu pasosa novonastalih nezavisnih drzava na srpskoj zemlji. Jednostavno treba da se prodate sto vise mozete i dobicete hirursku diplomu.

Odgovori na temu, ne preskaci

Otvorio sam ovu temu i rekao da cu dati svoje misljenje pa evo.
Srbima moram da se bavim (na moju zalost) zbog toga sto zivimo u zajednickoj drzavi.

Posto zivimo u istoj drzavi, htio ne htio moram da razmisljam o Srbima i njihovim cinjenjima i dometima.

Sjecam se ne tako davno, krajem osamdesetih, jako perspektivnog Beograda i Srbije, prve "Benetton" radnje u istocnoj Evropi, prvog McDonald`s u istocnoj Evropi, vremena kada se napravio hotel "Hayat" i sve u svemu jedne vrlo perspektivne zemlje.
Takodje su ljudi bili vrlo civilizovani i ljubazni!

Ali to je sve bila varka, bez sumnje.

Te su se stvari (pozitivne) desavale dok je Srbijom vladao Tito i jos su malo trajale, zbog zakona inercije.

Moj je zakljucak (i ne samo moj) da Srbi imaju najgoru, najslabiju, najmanje kvalitetnu elitu u Evropi !
Duboko sam ubijedjen da ne postoji narod u Evropi koji ima tako losu, toliko malog kvaliteta i kapaciteta, elitu!

Vi znate da ja ne tvrdim nista bez dokaza pa evo nekih izuzetno cvrstih.

Poznato je da se Dobrica Cosic naziva "otac nacije"
a taj covjek je autor sljedece recenice;

"Laganje je oblik naseg patriotizma i potvrda nase urodjene inteligencije"?!

Prava je tragedija za jedan narod da mu "otac nacije" ima ovako podlo vidjene morala, istorije, pravde itd !

Jedan drugi "akademik" - Beckovic, koji se kod Srba smatra takodje za jako umnog covjeka, kada izadje na TV prica o Simeonu Mirotocivom i o nekim beznacajnim stvarima, od prije 600-800 godina.
Ja ne mogu da zamislim da na TV izadje neki Francuski akademik i da prica pricu Francuzima o Jovanki Orleanki, ili neki engleski akademik da izadje na TV i bez ikakvog povoda pocne da prica o Ricardu Lavljeg Srca.

Srbija ima trenutnog predsjednika vlade koji nema nikakve liderske sposobnosti i koji vodjenje drzave shvata na nacin, da prvo oslusne sto se prica na pijaci, pa tek onda da donosi odluku !
Politika koju Kostunica vodi je potpuno ista kao politika koju bi vodio neki radnik iz fabrike ili seljak sa njive !

Jos prilicno davno su stranci primjetili da nidje nema tako malo razlike izmedju prostog naroda i elite kao u Srbiji.

Ja sam htio ranije da napisem ovaj post, ali sam sada dobio na ovom forumu, zapanjujuci primjer za ovo sto tvrdim, da Srbija ima najgoru elitu u Evropi.

Na ovom se forumu od skora ukljucio V Sotirovic koji je zaista profesor i zaista predaje na nekom fakultetu u Litvaniji i ima naravno nekakve doktorate i titule.
Ja nisam mogao da vjerujem svojim ocima, da se jedan covjek koji ima toliko titula, ponasa tako primitivno, prostacki, vulgarno i da mu mrznja nadvladava svako osjecanje i razum.
Medjutim brzo sam se dosjetio svog starog zakljucka o bezvrijednoj srpskoj eliti i lako sam uklopio to njegovo ponasanje u ovu teoriju.

Dakle V Sotirovic je izvanredan, perfektan primjer za ovo sto tvrdim, covjek koji je clan intelektualne elite, cije je clanstvo pribavio titulama i doktoratima se ponasa i ustvari jeste, jedan obicni vulgarni primitivac, zadojen mrznjom, koji kada se pojavio na forumu, ljudi su mu poceli govoriti "oladi malo", ali kada se predstavio da ima razne titule, ljudi su odmah ustuknuli.

Ovaj vsotirovic i njemu slicni clanovi "elite" su Srbiju doveli tu dje je sad, sa 7 puta manjim platama od Slovenaca sa kojima su bili Srbi izjednaceni krajem osamdesetih godina i sa razbjezanom omladinom, tj. kremom drustva po svijetu.

Zasto Srbi imaju tako slabu intelektualnu elitu, ja ne znam !

To bi bilo moje misljenje na naslov teme.

Volio bih da cujem razne komentare , o ovome sto sam napisao.

Gediminas
15.10.2004., 21:29
KAKO SI PAMETAN PA SI USPEO DA POGODIS IZ PRVE. SVAKA CAST

FLY_011
16.10.2004., 11:28
zasto nam je lose...
predpostavljam zato sto smo tako negativnoga razmisljanja,
sto su su nam kafici puni od 9.00 pa do ....!!
sto svi samo kukaju i ocekuju da ce neko da nam pomogne...
sto se politicari kao primer necega pozitivnoga pljuju i tuku u parlamentu...
sto samo gledamo u proslost a ne u buducnost..
sto nam je auto i mob.tel vazniji od svega!!
ali bice bolje...ZAR NE..??

dusica_gou
17.10.2004., 23:04
Могао би да размислиш о томе да пређеш на екавицу, изгледа да ти се глас и омакне чешће него што би требало. Група ије долази уместо екавског дугог е .ВИЈЕЧЕ, УСМИЈЕНИ.. ццц.. а толике титуле и школе...Само да те подсетим да се у језичкој норми још пре више од 150 година одустало од ијекавског јотовања па би уместо љепо ипак било лијепо. Има тога још само у овом твом посту а шта ли је тек са осталима? Нема љутиш, само мало обнављања правописа не би шкодило.

Administrator
17.10.2004., 23:28
Postovani,

poruke u vezi jezika i svega vezano za isti saljite na forum 'Knjizevnost', poruka istorijskog karaktera saljite na 'Istorija' ovde se drzite striktno politike.

Posto je odavno skrenuto sa pocetne 'teme', zatvaram istu.

Pozdrav