PDA

Vidi punu verziju : Izruciti Mladica i Karadzica

absonic
14.08.2004., 23:13
Da li ste za izrucenje Mladica i Karadzica?
Ako da zasto, ako ne opet zasto...

vicente
14.08.2004., 23:29
da, jer su zlocinci, a zlocincima je mesto u zatvoru
jooooooooj, puko sam...
ubice me ove srbende...

analiticar
14.08.2004., 23:38
I ja sam za izručenje, odnosno hapšenje!
Srbin sam, ali ovo je moje mišljenje a tako mislim već nekoliko godina! Nemože zbog dvojice stradati čitav narod! A ko je nevin, neka dokaže na sudu...Time će skinuti ljagu, kako sa svoga imena, tako i sa čitavog srpskog naroda!

absonic
14.08.2004., 23:42
I ja sam za izručenje, odnosno hapšenje!
Srbin sam, ali ovo je moje mišljenje a tako mislim već nekoliko godina! Nemože zbog dvojice stradati čitav narod! A ko je nevin, neka dokaže na sudu...Time će skinuti ljagu, kako sa svoga imena, tako i sa čitavog srpskog naroda!

Zar neko zaista misli da ce izrucenja prestati kada ova dvojica odu u HAG?!
I neko u HAgu da dokaze nevinost?
Ma daj molim te...
P.S
Cela ce Srbija zavrsiti u Hagu, a srpski narod ce stradati ovako ili onako...

Ela_2
15.08.2004., 01:26
Ja sam definitivno za ne!

anakin
15.08.2004., 01:27
a sto se kriju ako nista nisu radili?
i ako su heroji kojima je stalo do srpskog naroda, sto se ne predaju nego ceo narod mora da ispasta zbog njih?

vicente
15.08.2004., 01:30
Ja sam definitivno za ne!
imam druga iz Rep. Srpske, kojem su Mladić i Karadžić kao bogovi
tako da mi je jasno
ne možete vi tu biti objektivni

Mare
15.08.2004., 01:30
i ako su heroji kojima je stalo do srpskog naroda, sto se ne predaju nego ceo narod mora da ispasta zbog njih?E ovo si pametno reko.

anakin
15.08.2004., 01:31
rekla... :lol:

Mare
15.08.2004., 01:35
pardon.... :oops:

Samuraj
15.08.2004., 02:09
Definitivno protiv izručenja bilo koga bilo
kojoj državi.

Кулиража
15.08.2004., 02:11
a sto se kriju ako nista nisu radili?
i ako su heroji kojima je stalo do srpskog naroda, sto se ne predaju nego ceo narod mora da ispasta zbog njih?Iz ovoga se vidi da pojma nemas sta je bilo u Bosni, pa zato mozes da pricas tako kao sto pricas.
Da li je Milosevic kriv za zlocine na Kosovu?
Da li je ijedan general/vrhovni komadant kriv zato sto brani svoju zemlju?
Ako je kriv neka ga za to optuzi domaci sud, a ne sud u kojem glavnu rec vode oni protiv kojih smo ratovali.

anakin
15.08.2004., 02:14
mislis da bi mu ovde sudili? to bi bilo najbolje...jeste idiotski da mora da postoji sud u drugoj zemlji....a ti se zapitaj zasto mora da bude tako...

Tasa!
15.08.2004., 02:14
Treba videti koju ce lovu da pljunu za njih dvojcu. Kao kad smo Slobu poslali odma' pala neka lova. Mada... Mozemo i mi neki cenovnik sastaviti :lol: :lol:
Mladica mozda i mozemo da izrucimo, navodno je u Srbiji, ali za Karadzica ce malo biti tezi slucaj 8)
Padose mi sad na pamet reci vladice Simonovica Simone... : "Hvala Radovanu Karadzicu jedan narod ce ziveti dok u njemu zive heroji, a heroj je onaj koga gusle i narod opevaju."

Pozdrav,
Tasić

Кулиража
15.08.2004., 02:32
mislis da bi mu ovde sudili? to bi bilo najbolje...jeste idiotski da mora da postoji sud u drugoj zemlji....a ti se zapitaj zasto mora da bude tako...Ma ne mislim u Srbiji vec u Bosni. Inace kako se moze suditi nekome ko brani svoju Zemlju?
@Tasa!
Ovako da malo ogovaram i Legiju.
NAime, legija je sa svojim specijalcima Mladica uhvatio, ali nastao je i problem...odmah nakon njegovog (Mladicevog) hapsenja desila su se neka kidnapovanja. I sta Mladic je puste na slobodu.
Zatim Legija je krenuo (opet sa svojom armijom) i na Karadzica.
Medjutim sve se zavrsilo tako sto ni jedan metak nije ispaljen, a svi Legijini specijalci su pohvatani i povezani za drvece. E sad mozete zamisliti kakvo obezbedjenje ima Karadzic kada se cuveni JSO tako osramotio.
Da li se kriju u Srbiji li negde drugo to nikome nije poznato.
I zasto uopste vrse pritisak iz Haga da mi hapsimo Mladica i Karadzica kada oni uopste nisu nasi drzavljani, a i ne znam ni kakve dokaze imaju za to.

absonic
15.08.2004., 04:12
mislis da bi mu ovde sudili? to bi bilo najbolje...jeste idiotski da mora da postoji sud u drugoj zemlji....a ti se zapitaj zasto mora da bude tako...Ma ne mislim u Srbiji vec u Bosni. Inace kako se moze suditi nekome ko brani svoju Zemlju?
@Tasa!
NAime, legija je sa svojim specijalcima Mladica uhvatio, ali nastao je i problem...odmah nakon njegovog (Mladicevog) hapsenja desila su se neka kidnapovanja. I sta Mladic je puste na slobodu.
Medjutim sve se zavrsilo tako sto ni jedan metak nije ispaljen, a svi Legijini specijalci su pohvatani i povezani za drvece. E sad mozete zamisliti kakvo obezbedjenje ima Karadzic kada se cuveni JSO tako osramotio.
I zasto uopste vrse pritisak iz Haga da mi hapsimo Mladica i Karadzica kada oni uopste nisu nasi drzavljani, a i ne znam ni kakve dokaze imaju za to.

E to se zove pametan covek...

ms
15.08.2004., 10:38
Ja sam uvek za istinu kako god bolna ona bila.
Ako smo vrsili zlocine, moramo da odgovaramo za to, a ako su nam zlocini namesteni, mora da se sazna za to. Ima li boljeg mesta od sudstva, bilo naseg, bilo inostranog? Mada, vreme ce dokazati i napisati istoriju dokaza...
Druga je stvar, ako neko hoce da maskira istinu, ako ona nekome ne odgovara. Ratni zlocini vrseni su na svim stranama, a zlocin je zlocin, radjen prema jednoj ili prema milion osoba. Zasto su samo Srbi najodgovorniji? Naravno da mi nije svejedno, ali ako trebamo da biramo izmedju buducnosti srpske dece u Evropi i ratnih zlocina koji JESU vrseni, na svim stranama, onda biram buducnost srpske dece...
Problem naseg naroda je sto misli kako samo njega stranci okrivljuju, a sta ako smo mi najspecificniji strancima zbog svog suludog inacenja....Padaju bonbe a Srbin na mostu, brani cigle i krec svojom krvlju? Brani komunizam koji propada svud u svetu, cak se i u Kini transformise, u Rusiji poodavno...

Vodili smo pogresnu politiku, jer smo izabrali pogresne ljude za to....Ima li su harizmu, čika Tile i čika Sloba, a sad se zanosimo i čika Karićem i s njegovim kupusom, a kad se spomene Hag e onda svi drvlje i kamenje na Djindjica koji je jedini pricao o istini i suočio se sa njenim posledicama?

Sta je nasem narodu, zar nije u stanju da se izbori sa istinom? :evil:

srbinXP
15.08.2004., 13:11
malo je to kompleksno...
jer kako vjerovati Hagu?
Ja se slažem da treba da utvrdi se i naši zločini i da se ogradi nacija od njih,
ali zar mislite da je Hag kompetentam?
Ja nekako dosada nisam mu vjerovao,pogotovo što je najviše optuženih Srba.
Mada opet ja se ne razumijem baš u politiku,to su samo neke moje emocije,možda je bolje izručiti ih?

DEVIL
15.08.2004., 14:15
Pa dobro ako ih i izrucimo mislite li da ce se situacija popraviti? NECE!!!
Boli njih za tu dvojicu, koriste ih jednostavno ajd da imaju o cemu pricati dok oni tamo prave zlocine...
Da oni njih hoce uhapsiti, uhapsili bi ih do sada 100%. Zar dva covjeka ne mogu da uhvate. Pa da imaju bolje obezbjedjenje od neznam ti ni ja koga opet...
Stavimo se u tu situaciju. Mladic i Karadzic su u Haagu osudjeni naravno " na dozivotnu". Sta nakon toga? Oce nas onda svi voliti?
Ja sam zato da se ne izruce. Ako ih uhvate,uhvate ali mi ih ne bi trebali "licno" izruciti.

Pozdrav

Pobunjenik
15.08.2004., 15:15
Морам признати да сам једно време живео у заблуди верујући у "неопходност сарадње са Хашким трибуналом". Међутим, након пажљивог проучавања овог проблема, дошао сам до јединог исправног закључка: НИКО ОД НАШИХ ГРАЂАНА НЕ СМЕ БИТИ ИЗРУЧЕН ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ!

Они који се залажу за изручења, позивају се на Дејтонски спроазум. Да видимо шта се тамо каже.

ОПШТИ ОКВИРНИ СПОРАЗУМ ЗА МИР У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

Стране ће сарађивати у потпуности са свим ентитетима укљученим у имплементацију овог мировног споразума, као што је описано у анексима овог споразума или као што је на други начин одређено од стране Савјета безбедности Уједињених нација, као и повиновати се обавезама да сарађују у истрази и гоњењу ратних злочинаца и других кршења међународног хуманитарног права.

Као што видимо, овде се говори о обавези да се сарађује у ИСТРАЗИ и гоњењу РАТНИХ ЗЛОЧИНАЦА. Слободан Милошевић је, потписавши овај Споразум, омогућио хашким истражитељима да вршљају по нашој земљи. Тиме је део надлежности домаћих органа предат Уједињеним нацијама. Међутим, цела прича се на томе завршава јер се даље говори о гоњењу ратних злочинаца. Ратни злочинац је онај који је починио ратни злочин, а што је доказано и утврђено на суду. Ни за једног од ових генерала које Хаг тражи НИЈЕ ДОКАЗАНО И НЕ ПОСТОЈИ СУДСКА ПРЕСУДА која потврђује да је он ратни злочинац.

Да видимо шта се каже у наставку Дејтонског споразума:

АНЕКС 1-А
СПОРАЗУМ О ВОЈНИМ АСПЕКТИМА МИРОВНОГ РЕШЕЊА

ЧЛАН 10
САРАДЊА

Стране ће у потпуности сарађивати са свим Ентитетима који учествују у спровођењу овог мировног споразума како стоји у Општем оквирном споразуму или оним структурама које су овлаштене од стране СБ УН, укључујући Међународни трибунал за бившу Југославију.

Овде се говори о САРАДЊИ са Хашким трибуналом. Међутим, нигде се не прецизира о каквој сарадњи је реч. Осим ако се не мисли на Општи део Споразума који говори о сарадњи у вези са ИСТРАГОМ и ГОЊЕЊЕМ РАТНИХ ЗЛОЧИНАЦА.

ИСТРАГЕ - Хашки истражитељи их неометано врше на територији наше земље.

ГОЊЕЊЕ РАТНИХ ЗЛОЧИНАЦА - Као што смо већ рекли, ратни злочинац је онај који је починио ратни злочин, али то постаје тек након изречене судске пресуде. До тада, он је само ОСУМЊИЧЕН да је починио ратни злочин. У овом Споразуму се не говори о гоњењу осумњичених.

Тзв. сарадња са Хагом се базира на Дејтонском споразуму, који представља "гарант мира" на територији Босне и Херцеговине. Генерали Павковић, Лазаревић и Сретен Лукић, НИСУ УЧЕСТВОВАЛИ У РАТУ НА ПРОСТОРУ БиХ, већ у обрачуну са терористима на Косову и Метохији, те се према томе ова "сарадња" не може односити на њих.

И на крају, пласира нам се теза о неопходности сарадње са Хашким трибуналом као органом Уједињених нација. Под претпоставком да тврдње које сам изнео цитирајући Дејтонски споразум - нису тачне, преостаје нам још један излаз:

ИСТУПАЊЕ ИЗ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА.

Ако нисмо члан Уједињених нације, онда немамо ни обавезу према тој организацији.

У сваком случају, прича о "испуњавању преузетих обавеза" представља једну ВЕЛИКУ ПОДВАЛУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kazanova
15.08.2004., 15:36

Ako sam dobro zapamtio, to je bio SAS! Bili su vezani i poskidani goli i te slike o elitnim kraljevskim specijalcima poslati u svet.

Definitivno NE!

Ne znam kakva je to sada moda, verovatno je neki novi trend da se prica (a primeti se da svi oni koji su za izrucenje, jednu te istu pricu pricaju, bez argumenata, bez razmisljanja, bez mozga... samo kao papagaji - neka ide pa nek' dokaze da nije kriv) kako bi trebalo posteno, junacki da odu. E, pa pitao bih sada ove zenske, koje znanje o ratu imaju samo iz partizanskih filmova Veljka Bulajica, da su im njihove kuce napadnute, zapaljene... da li bi bile toliko humanitarne i tolike hriscanke da bi sve to oprostile i tek tako se odrekle? Da su silovane, da li bi oprostile silovatelju? A da je tu jedan bio nego cela ceta. Pa ni to nije klasicno silovanje, turi-vadi i gotovo... vec dok je jos u tebi, sve vam se cepa iznutra, tece krv... kada posle nije nizasta obicno biva ubijena.

Drugo, ima pojedinaca (to su samoorganizovane grupe) koji su zlocinci i u nasoj zemlji, kriminalci), ali ne mogu da shvatim da nekog neko moze tek tako da optuzuje za zlocine, koji je zivot posvetio vojnoj sluzbi i kome je vojnicka cast iznad svega, kao i Samurajima u Japanu?! Da li su svesni ti koji tako pricaju, sta pricaju? To vase misljenje nije, ma kako se koprcali da jeste.

Ako cemo i sa humane strane da gledamo, optuzenici koji odu, godinama cekaju na prva sudjenja... i sta da se vremenom dokaze da nisu krivi (a ko ode u Hag uvek je kriv, pogotovo ako je Srbin)? Posle deset godina dokazivanja, trauma... taj covek nije vise isti. Ko ce mu nadoknaditi izgubljene godine? Taj Hag nije Bozji sud, pa da je pravedan. Cak je i sudija Mej ubijen, jer je jednom izjavio da ne vidi nikakvu krivicu kod Milosevica (Karla je i za to optuzila Slobu, rekavsi da je Sloba kriv za njegovu smrt, jer se ovaj navodno nervirao...trt, nije taj Mej klinac, pa da mu je to prvo sudjenje da tek tako zbog jednog Slobe izgubi zdravlje).

Da ne pominjem da drugih i nema osim Srba u tom sudu.

Prvi put bih predlozio da se tema zakluca, jer ne mogu verovati da zene rado mogu prihvatiti nekog porobljivaca (jedvacekajuci bi im se raskrecile) dok se mi muskarci vise borimo za njihovu cast i dostojanstvo, nego one same.

Posle na forumu nalazite teme: belo roblje, neka je silovana, zenska prava, maltretiranje od muza... dok vidim da bi sa nekim drljavim, slinavim crncugama, Siptarima, ustasama, mudzahedinama veoma rado legle kako bi ispitale kakvi su i ti drugi muskarci? Da li su bolji yebaci od nas Srba?

E, ne da su ove zenske glupe, nego prave curke da curkastije ne mogu biti!

vicente
15.08.2004., 15:54
e, ovako, sintagma ratni zlocin je po mom misljenju pleonazam, jer je rat sam po sebi zlocin
dobro, ja jesam za izrucenja svih koji su cinili zlocine
kazete, branili su svoju zemlju... zemlja se ne brani masovnim grobnicama
daleko od toga da hocu da kazem da su samo srbi pravili zlocine, cak su ih cinili i mnogo manje od muslimana i hrvata, ali su ih cinili i treba zbog toga da odgovaraju
i oni i svi ostali, e sad sto svet nas smatra mrziteljskom, seljackom, nekultivisanom, zaostalom bagrom, to je vec druga prica

znaci, postujem to sto su branili svoje i vojnicku cast, ali su gresili, jer su na neprijateljske zlocine odgovarali zlocinima....

rat je takav
moje misljenje je da su svi krivi

home
15.08.2004., 15:59

NIKAD!!!!Za to ubijam ukoliko saznam da neko pokusava ili ima nameru i u peti.
Samo toliko. Sta prichaju kvaziljudi odavno sam naucio da ne slusam oni dva su za mene SVETINJA i nije me strah nicega i nikoga njih NE DAM branio sam, branim i branicu ih uvek i ne dozvoljavam da se njima u Hagu radi ono sto jadnom Milosevicu i celom srpskom rodu.
Ubedjen sam da ce pametni i pravi pobediti, da cemo uspeti jer ne zaboravite Bog voli srbe i da ce i Karadzic i Mladic zauzeti najdojstojanstvenije mesto
na stranicama nase istorije.
A oni "moralisti" koji se toboze bore protiv genocida neka se malo zapitaju sta je tim istim srbima tj. nama radjeno kroz vekove i neka odgovara onaj koji zaista treba a to pravi tvorci genocidnih ideja i teorija ali sipak oni se cuvaju i ne daju se uhvatiti.
Njima je u sustini manje vishe svejedno jer i ako bi neko mogao a NECE da smakne njih dvojicu opstace opet srpski rod tako da njima to i nije neka narocita racunica ali mi trebamo da ispravimo kicmu i uvek da imamo u vidu DA JE DOSTA BILO PONIZENJA.

vicente
15.08.2004., 16:04
zasto mislis da Bog voli Srbe vise nego nekog drugog i zasto bi stajao ne nasu stranu, kad ga Srbi ne postuju bas toliko koliko se misli
mozda vecina veruje u njega,
ali koliko je pravih vernika?
to sto si ti rekao je huljenje....

dokle cemo se inatiti svima i smatrati sebe najlepsim, najpametnijim, najboljim....

ms
15.08.2004., 16:39
Da li vi mislite da se politika treba voditi u skladu sa osecanjima koji nama vladaju? Ako tako mislite onda odobravate propadanje srpske drzave. Kako da ne, za sve su nam drugi krivi. Mi smo nebeski narod, jel te? Da li to znaci da svi trebamo kolektivno da odletimo u nebo, da bi se pojedini nerayumnici privoleli pameti? Mislite da mrznja stvara drzavu, da stiti granice. Mislite da u Srbiji treba da dodje i do gradjanskog rata, jer je polovina stanovnistva za izrucenje, a druga polovina nije? Po vama, Zorana Djindjica treba ubiti i u samom grobu, jer je on IZRUCIO VASEG SLOBU.... :x

Mislite da ako sam ZA IZRUCENJE da sam izdajnik srpskog roda kome niko nije ubijen, silovan... Otkud znate...na osnovu cega osudjujete....

Pozivate se na Boga i govorite kako Srbe Bog voli i kako smo mi nebeski narod, a ovamo u proteklih pedeset godina su crkvena lica satirali i slali na goli otok?

O kakvoj srpskoj drzavnosti pricate? Sta nam vrede granice ako su unutar granica ljudi koji nemaju pojma kako se iygradjuje sopstveni narod, koje vrednosti imamo - samo mrznju PREMA SEBI SAMIMA, PREMA BRACI I SESTRAMA....

Volimo harizmaticne, volimo diktatore, volimo da im ljubimo ruke, jer nam obecavaju dostojanstvo -izjednaci GRANICE....

Zar vam nije palo na pamet da se do granica moze doci i kulturnijim , poltickim sredstvima, a ne samo ratovima?

p.s. samo vi vredjate, to je dokaz da ne podnosite drugacija misljenja i da robujete stereotipima..

absonic
15.08.2004., 17:54
:wink:

absonic
15.08.2004., 17:56
zasto mislis da Bog voli Srbe vise nego nekog drugog i zasto bi stajao ne nasu stranu, kad ga Srbi ne postuju bas toliko koliko se misli
mozda vecina veruje u njega,
ali koliko je pravih vernika?
to sto si ti rekao je huljenje....

dokle cemo se inatiti svima i smatrati sebe najlepsim, najpametnijim, najboljim....

Rade Jorovic: Bog je poreklom iz Srbije

Kazanova
15.08.2004., 18:08
Volimo harizmaticne, volimo diktatore, volimo da im ljubimo ruke, jer nam obecavaju dostojanstvo -izjednaci GRANICE....

..

JA ne volim Slobu (prva opoziciona partija koja se pojavila, jasno i glasno protiv Slobodana, ja sam joj se prikljucio i tako do 2001-e), ali obrati paznju na ovaj pasus koji si napisala. Sada ga malo izmeni, ovako:

Volimo harizmaticne i slatkorecive, volimo diktatore, ali na fini nacin, tako da nam se cini da je to demokratija a u pozadini i gore od diktature, volimo da im ljubimo ruke i da im gledamo postere jer su samo naociti i lepi, jer nam obecavaju dostojanstvo i lagodan zivot, kule i gradove bez rada-izjednaci GRANICE.... a dignucemo uzbunu kada osetimo ono na sta drugi vec odavno kukaju, ali trenutno ne osecamo, jer jos nije doslo do nas licno

ms
15.08.2004., 18:35
Kako bi Dule rekao...Hefe koji ti je vrag? :P

Ela_2
15.08.2004., 20:14
[quote="ms"]

Mislite da ako sam ZA IZRUCENJE da sam izdajnik srpskog roda

Ti hoces da mi kazes da nisi izdajnik svog naroda,a
kako onda mozes biti pristalica za izrucenje covjeka
svoje vjere?!

analiticar
15.08.2004., 20:23
[quote=ms]

svoje vjere?!

Prijateljice, i ja sam porijeklom iz prekodrinskih teritorija, ali nesmemo zatvarati oči pred istinom... Zločini su činjeni, sa sve tri strane, i svi koji su odgovorni za to, MORAJU odgovarati, bili Srbi, Hrvati, Bošnjaci! Da li se poslije ovih redova smatram manjim Srbinom ili pravoslavcem! NE!!!! 8)

Kazanova
15.08.2004., 21:26
[quote=ms]

svoje vjere?!

Ela, ne zbog toga, vec zato sto znam da Ratko i Radovan nisu krivi. Covek koji je svoj zivot posvetio vojsci, tako nesto ne bi sebi dopustio, to mu je ispod casti: ubijati neduzne i nenaoruzane. Poznat ti je, sigurno i iz filmova, prizor kada dva coveka na dvoboju, ako jednom ispadne oruzje ovaj drugi mu dobaci. Cast nije stvar sa kojom se treba zayebavati.

U pozadini te isporuke stoji obezglavljenje: seca knezova. Sutra kada bi neko nas napao niko se ne bi usudio da vodi odbranu ovoga naroda.

Ja sam bio na ratistu i video sam kako se dostojanstveno postupa i korektno prema neprijatelju. Svima nama vojnicima, tadasnje JNA, je naredjeno da prema zarobljenicima postupamo kao da su i oni iz nase cete (mislim, ako je zedan, donese mu se voda, gladan i hrana mu se da). Tada sam mislio koja je to glupost, da li bi oni nas tako, ali sada, kada gledam ovim ocima nisam znao sta znaci postovati neprijatelja kad je nenaoruzan.

Cak i Ratko u cuvenoj Srebrenici je lepo rekao: "neko je pucao u nas, predajte mi te i vi ste svi slobodni. Pazite, zivot je u vasim rukama"! To je rekao predsedniku opstine u Srebrenici. Ako je neko pazljivije gledao, zene i deca su autobusima transportovani. DA li su svi muskarci pobijeni to ne znam, jer tamo nikad nisam bio, ali se pitam a mogao bi to svako pitanje sebi da postavi: Holandjani su tada bili zivi svedoci (njih tridesetak) kako niko nije do sada izjavio da je tamo bilo zlocina? Zar su i oni trebili te poturice, pa sada cute?

Mogu da postavim kontra pitanje: da nisu one grobnice bile Srpske pa su zato muslimani posle pada Srebrenice znali lepo da iskoriste (kada vidim kako ta njihova propaganda uspela cak i ovde kod mnogih da se mnogi vise sekiraju za njih nego li za sopstvene ljude).

Vuk Draskovic je izjavio da ne treba niko nikog tuziti. Dobro. Sada lepo to treba reci Zarku Rakic da ne tuzi nikog, pa roditeljima one male matematicarke, koja je samo izasla u setnju. Pitao bih svakog, da ga je takva sudbina licno zadesila, da li bi trtljao ovako? Cak bi i sebe opravdavali (a slican primer takvog opravdanja ima i u "Ruskom Konzulu", gore pomenutog poltrona), jer se to tako moralo desiti Sloba je kriv, Amerikanci nisu (mada i to bombardovanje je bilo navodno protiv Slobe, ali ja nisam video da ga je neko uopste gadjao ni blizu). Ni zlocin protiv nas koji je izvrsen vec je zaboravljen. AMerikanci ne daju svoje, zaboga, njihov je zakon takav. Pa i nas je, ali imamo mnogih tumaca koij kazu da ustav nije sveto pismo. EJ BRE! Pa ustav je veci od svetog pisma. Kakva svrha donosenja, kada ga krse tek tako. I sada ce ustav donositi oni koji kazu da nije sveto pismo.

Pa jos sudbina 4 generala...

Ratne zlocine su vrsile kriminalne grupe, ratni profiteri... dok osvetnike ne smatram u zlocince (tipa krvne osvete), jer setite se Handzar divizije su u drugom sv. ratu pobile grdne Srbe, kao i ustase. Mislite da neko to zaboravlja i da zlocin zastareo? Sama Karla del Ponte (turim je na moj bre - ali je ruzna k'o akrep) je rekla da zlocin nikad ne zastareva. Oko za oko, zub za zub! Ono sto su oni nama... a i mi trebamo njima, milo za drago.

Napad je najbolja odbrana a to su i uspeli time sto niko ne pominje zlocine nad Srbima (pomenu, ali onako usput, mislim na Srbe ovde koji ne razmisljaju svojom glavom, jer je i nemaju vec samo zakljucuju na osnovu onoga sto kazu na TV ili u novinama).

Uvek me iritira ovako nesto, jer sam vidjao i mnoge ratne invalide o kojima niko ne brine a koji su samo hteli da odbrane svoje sunarodnike od noza. Niko ne polazi od sebe i ne razmislja malo dublje vec samo blebece sta mu padne napamet.

Za sve bih postavio pitanje: kakav je osecaj kada ti je noz pod grlom? Da li bi dozvolili da nekom svom prijatelju neko postavi taj noz i da gleda kada ga neko kolje.

Svi bi skocili (nadam se) da ga odbrane, ali kako? E pa neko mora voditi. Nekad Car Lazar, Karadjordje, Milos, Stevan Sindjelic, Stepa Stepanovic, Zivojin Misic, Draza Mihajlovic... a sada Ratko Mladic i Radovan Karadzic...

A ubuduce... videcemo! Ima ih jos u Srbiji: i Ratka i Radovana...

absonic
15.08.2004., 21:35
[quote=ms]

svoje vjere?!

Prijateljice, i ja sam porijeklom iz prekodrinskih teritorija, ali nesmemo zatvarati oči pred istinom... Zločini su činjeni, sa sve tri strane, i svi koji su odgovorni za to, MORAJU odgovarati, bili Srbi, Hrvati, Bošnjaci! Da li se poslije ovih redova smatram manjim Srbinom ili pravoslavcem! NE!!!! 8)

Cekaj, ako su zlocini cinjeni sa sve tri strane zasto samo Srbi idu u Hag... Pa Srba je najvise poginulo...

ms
15.08.2004., 21:55
[quote=ms]

svoje vjere?!

Zato što je interes države u pitanju, zato što se sa prošlošću mora raskrstiti, zato što se Istina mora dokazati, zato što ne možemo protiv sile i zato što je put mira uvek teže ostvariti od puta rata, zato što je Srbima dosta mržnje, siromaštva i depresije, zato što se ratne rane moraju zalečiti, zato što ekonomija mora da otplati svoje dugove, zato što se moramo osloboditi začaranog kruga i rešiti svoj problem. Dosta je više tih podela na patriote i izdajnike, dosta više mržnje izmedju pojedinih simpatizera različitih i sukobljenih stranaka, dosta više svih tih predrasuda, dosta više...

Zašto mislite da mene rane mog naroda ne bole, da me ništa ne pogadja, da volim više ostale narode od svog, dokle ćete robovati crno belim raymerama, dokle ćete urlikati i nepriznavati poraz naše poltike, NAŠE POLITIKE.....

Nemojte da mi mašete pred očima ljudskim strašnim sudbinama, streljanjima, ubijanjima, kasapljenjima, klanjima, silovanjima, sve sam to videla, sve to odbolovala, sve to nadjačala - jer ČOVEK MORA OSTATI ČOVEK I NE DOZVOLITI MRŽNJI DA MU POMUTI VIDNO POLJE.
Suviše je ovo pitanje bolno da bismo dozvolili sebi da ne kontrolišemo svoje emocije.

Ja sam svoju mržnju i osećaj nemoći savladala, a vi?

Кулиража
16.08.2004., 03:04
Kazanova svaka cast na odgovoru, kao sto sam i rekao ko nije osetio taj prokleti rat nema pravo o njemu ni da prica.
Zatim sta smo mi dobili od tog rata? Nista svi su izgubili.
U Bosni vlada neokolonijalizam, SFOR-ovci patroliraju svuda.
Srbija je izgubila sve zivo.
A Amerikanci uzivaju. Prodali oruzje, napravili bazu itd. Sad mogu da rade sta hoce.
E sad za taj rat po ko zna koji put kazem da Sloba nije kriv onoliko koliko ga optuzuju. Najvise je kriv Tito.
A zasto? Navedite mi jedan slucaj u dvetu gde Muslimani imaju status nacije. To je nevidjeno glup potez. Zatim svo to parcanje posle rata (Slovenija, Hrvatska, BOSNA I HERCEGOVINA, CG).
Onda Albanci. Sam Tito je rekao da ce Albanci predstavljati problem Srniji i bio je u pravu, ali dao im je 10.000km pruge nakon 2. sv. rata. treba pomoci siromasnu naciju. Kaze nas ce napasti Rusija aj da prenesemo fabrike u Sloveniju i Hrvatsku. Pa majku mu to je sve jedna drzava ako napadaju nas onda ce napasti i Slovence i Hrvate.
I konacno posle njegove smrti i naizgled divne vladavine u zemlji sve je bilo zaostreno i trebao je najmanji povod za ratove koji predstoje.
Dolazi Sloba na vlast i sta radi. Njegov najveci problem je taj sto je bio neodlucan.
Kad je 5.500 tenkova stajalo u Sremu i kad su cekali samo naredjenje da krenu (mogli su Hrvate i do Zagreba da sravne) on je kao Vrhovni komandant naredio da se povuku.
I sto je jos crnje umalo Srem da pripadne Hrvatima.

No tako nam je kako nam je. Proslost se zaboraviti ne moze. Srbi ce mrzeti Hrvate dokle god postoje, Hrvati ce isto tako mrzeti nas i sa tim se moramo pomiriti.

Sto se Haga tice i to je sve osmisljeno da nas dokusuri. Seselj se dobrovoljno predao i coveku nisu dali ni telefon da se cuje sa porodicom. razlog: "Uticace na izbore u Srbiji".
Milosevica uhvatio Legija, odradio posao i sad ni kriv ni duzan lezi u zatvoru navodno za ubistvo Djindjica.
A koga nije ni dotakla ta famozna sablja to se niko ne pita.

I kad sve ovo procitam zivot mi se smuci. Dodjem na forum da malo isqliram a na sta sve naletim.
Politika zaista nije trebala biti otvorena. No sta je tu je.

rastamann
16.08.2004., 03:10
Ajd' i ja da se ukljuchim...Izruchio bih obojicu na jedan...Muka mi je vishe od tih "heroja"

Кулиража
16.08.2004., 03:13
Ajd' i ja da se ukljuchim...Izruchio bih obojicu na jedan...Muka mi je vishe od tih "heroja"
Ljudi su mnogo ucinili za svoju zemlju i sad treba zbog toga da robijaju.
Izem ti takav zakon i ljude koji misle da je to najbolje resenje

Kazanova
16.08.2004., 11:43
Muka mi je vishe od tih "heroja"

U stvarnosti to izgleda ovako: muka mi je od heroja koji su iz bivse vlasti, pravicemo nove, nase heroje...

MS

Zato što je,Dosta je više , necemo vise... ponovljeno vise puta onoliko koliko ima stvari da se nabroje... karakteristicno za ovu garnituru vlasti. Pa tipicni pokreti glavom, mimika...

To je ono MS o cemu ja tebi pricam. Niko ne govori iz svoje glave, svojim recnikom, vec samo kopirate jedan drugog. Cuti jednog, cuo si sve! Ovakav nacin moze se svakodnevno videti na TV-u. Nista novo.

Podsecam da je ova garnitura pricala kako je JUL (ili SPS ne znam tacno o kome je pricala) kao neka sekta: "oni svi isto pricaju, kao da su omadjijani" - samo pravim uporedjenje.

Kopiranje lidera je tipicno u nekim MLM firmama (citaj: propale firme kojima trebaju naivni da kupuju i nalaze isto takve da bi prodali)... Je li ceo DOS neki Multi Level Marketing?

Samo uporedjujem!

Tipkaros
16.08.2004., 14:24
[quote=ms]

svoje vjere?!

Reci mi Ela, da li bi te stvarno bilo briga za nekog Etiopljanina? Ili Ortodoksong Amerikanca?
Eee, zbog ovakvih je meni posebno drago sto sam ateista...

Inace, da odgovorim na temu:
Ovo je, cini mi se, jedina tema u vezi sa kojom ja nemam izgradjen stav. Dakle, stvarno ne znam da li ih treba izruciti ili ne, ali koliko sam ja upucen, nase vlasti nemaju podignutu optuznicu protiv njih vec samo tribunal ima. Tako da, ako bi ih nasi uhvatili, mogu slobodno da ih puste jer nemamo optuznicu protiv njih, a ako je tribunalu toliko stalo, nek posalje svoje ljude da ih traze. Nasi ce im dozvoliti ulazak na nasu teritoriju i to je to. I vuci siti i ovce na broju...

Kazanova
16.08.2004., 15:18
a ako je tribunalu toliko stalo, nek posalje svoje ljude da ih traze. Nasi ce im dozvoliti ulazak na nasu teritoriju i to je to.

Oni bas hoce da nas ponize u tome je poenta. Napad je najbolja odbrana.

Isti takav ultimatum je i Austrougarska postavila Srbiji ali tada su bili pametni politicari. Neko pristaje samo da se ne bi ratovalo "mozda vi ne zelite rat, ali rat hoce vas" - Lav Trocki.

Da bi neko ovo gore da shvatio, objasnicu na jednom pojedincu: neko je jaci od vas, ali hoce da vas ponizi, da se izivljava i kao dokaz vase poniznosti trazi od vas da ga izdrzavate (ili da vas yebe prosto receno)... koliko ce te vi to trpeti? Slicna su maltretiranja u skoli kada grupica kabadahija maltretira neke slabije.

Dok pas ne pokaze zube, svi ce ga sutirati kao dzukelu.

krvolok
16.08.2004., 15:30
A kad pokaže, onda će mu ih izbiti !!!

lady me
16.08.2004., 19:45
I zube pokazali i zube nam izbili...

analiticar
16.08.2004., 20:22

E, baš tako! :shock: Sila Boga ne moli... :roll:

Kazanova
16.08.2004., 20:32

A Bog silu ne voli!

analiticar
16.08.2004., 20:56

A Bog silu ne voli!

Potpuno tačno, ali sila samu sebe smatra za jaču od Boga... :shock:

Kazanova
16.08.2004., 21:19
I videse to Svevisnji, pozva andjela nekrsta i naredi mu da stvori Bin Ladena (srpski Mladena), te ovaj po naredbi Gospoda to i ucini.

analiticar
16.08.2004., 22:44
I videse to Svevisnji, pozva andjela nekrsta i naredi mu da stvori Bin Ladena (srpski Mladena), te ovaj po naredbi Gospoda to i ucini.

Patetičan si... :roll: :x

ms
16.08.2004., 23:02

U stvarnosti to izgleda ovako: muka mi je od heroja koji su iz bivse vlasti, pravicemo nove, nase heroje...

MS

Zato što je,Dosta je više , necemo vise... ponovljeno vise puta onoliko koliko ima stvari da se nabroje... karakteristicno za ovu garnituru vlasti. Pa tipicni pokreti glavom, mimika...

To je ono MS o cemu ja tebi pricam. Niko ne govori iz svoje glave, svojim recnikom, vec samo kopirate jedan drugog. Cuti jednog, cuo si sve! Ovakav nacin moze se svakodnevno videti na TV-u. Nista novo.

Podsecam da je ova garnitura pricala kako je JUL (ili SPS ne znam tacno o kome je pricala) kao neka sekta: "oni svi isto pricaju, kao da su omadjijani" - samo pravim uporedjenje.

Kopiranje lidera je tipicno u nekim MLM firmama (citaj: propale firme kojima trebaju naivni da kupuju i nalaze isto takve da bi prodali)... Je li ceo DOS neki Multi Level Marketing?

Samo uporedjujem!

Nemas ti pojma. Stalno se vadis na Tv, novine, itd...izgleda da tebi ne moze dopreti do malog mozga da je vreme tvog nacina razmisljanja proslo i da vecina u ovoj zemlji misli drugacije. Kad vec spominjes novine, jesi li citao Kurir, verujem da su to tvoje novine...

absonic
16.08.2004., 23:07

MS

Samo uporedjujem!

Nemas ti pojma. Stalno se vadis na Tv, novine, itd...izgleda da tebi ne moze dopreti do malog mozga da je vreme tvog nacina razmisljanja proslo i da vecina u ovoj zemlji misli drugacije. Kad vec spominjes novine, jesi li citao Kurir, verujem da su to tvoje novine...

A sta fali Kuriru...

Kazanova
16.08.2004., 23:09
Ja citam Mikijev zabavnik.

Sta se sad vadis sto sam samo uporedio tvoje reci (koje su izmanipulisane) sa jos necijim, svacijim... ne znam cijim... Ako sam ti ukazao na tvoju zabludu (kopiranje drugoga) nemoj da te to ljuti, vec ti treba pomoci da svojom glavom razmisljas.

Cetiri noge dobre, dvije noge lose
Cetiri noge dobre i dvije noge dobre
Cetiri noge dobre, dvije noge bolje

Odakle je ovo... je li ovo tvoja pesma?

P.S.

Secas li se da sam ti na filozofiji rekao da si 100% zensko?

ms
16.08.2004., 23:19
Nemam nameru više da gubim vreme u raspravi sa tobom.

Kazanova
16.08.2004., 23:21

A ni argumenata

Dlakava_Strvina
16.08.2004., 23:27
Ej Srbi!?
Kakve veze doticna dvojica imaju sa SRBIJOM?

Kakava je to cureca logika?
A kad smo kod Srbije, zar isporucivati ljude cija je OBAVEZA bila da organizuju vojsku protiv AGRESORA?

Mozda sad i jesmo u miru sa onim Kaubojom, ali na pojedinim lokacijama i dalje imamo NEEKSPLODIRANE PROJEKTILE I ZRACENJA?

analiticar
16.08.2004., 23:31

A ni argumenata

BITKA!!! :shock: :shock:

ms
16.08.2004., 23:31
....

Kazanova
16.08.2004., 23:43
Ne znam da li su tvoje, pazljivo sam citao i zakljucio da imaju dubinu, veruj mi.

Onu gore pesmu ne bih voleo niko da je peva (pogotovo moj narod), ali sam primetio da je ti pevas. Podsvesno veruj mi... ja to vidim, ali ti to ne vidis.

ms
16.08.2004., 23:52
.......

analiticar
16.08.2004., 23:56
Pesme su rekle sve, oni moraju biti izručeni zbog svih zala, svog bola što je običan narod proživeo

Ako je to razlog-da se izruče reda radi, ajde da izručimo tebe! :idea: :?:
Mislim stvarno... :roll:

Kazanova
17.08.2004., 00:02
Vala u pravu si analiticaru.

Ona da ima argumenata i ha haj bi postovala... ali sta ces zensko je pa se oseca matiranom.

Pesme su rekle sve i mi svi zanemeli!
Poeticno.

ms
17.08.2004., 00:09
Pesme su rekle sve, oni moraju biti izručeni zbog svih zala, svog bola što je običan narod proživeo

Nema problema, dobrovoljno bih otisla, kad bi se to zahtevalo od mene.

p.s. reda radi, da li si ti normalan? :x

Кулиража
17.08.2004., 03:10

Nema problema, dobrovoljno bih otisla, kad bi se to zahtevalo od mene.

p.s. reda radi, da li si ti normalan? :x
Bez vredjanja.!!!
Zaista sve sto si rekla su citati politicara sa TV-a koji se danima vrte u krug.
I jos jednom. O tom ratu i njegovim posledicama ne moze pricati onaj ko ga nije osetio. Ti si sigurno bila na bezbednom dok su neduzni ljudi ginuli.
'95 kad je kolona izbeglica isla kad Srbiji iznad njih \ladno leti avion i bombarduje.
I je li to ratni zlocin ili ne?

Kazanova
17.08.2004., 09:59
Konkretni dokazi:

Masakr u Srebrenici izmisljen

Srebrenica kao i mnoge mediske podvale svetu je isfabrikovana i tretira se na zapadu kao najvece posleratno masovno ubistvo 8000 muslimana. Srebrenica jos uvek okupira svetske mocnike i sam Haski tribunal u nameri da se dokaze istinitost o zlocinu nad Muslimanskim zivljem. Mnogobrojni kontradiktorni izvori i izvestaji svetskih medija pobudili su paznju svetskih analiticara i strucnjaka da se pozabave tragom izvestaja o masakru u Srebrenici. Na osnovu svih tih analiza se zakljucuje da je Srebrenica izmisljena sa ciljem da se okrivi srpski narod kao genocidan narod i podigne optuznica protiv srpskih lidera i generala.
Izvestaji CIA bazirani su na osnovu napisa iz stampe i kao takvi su prezentirani Pentagonu i Klinotu . Svi pokusaji da se masakri Srebrenice dokazu kao stvarnost padaju u vodu.
Sudija Tribunala Goldston trazio je zvanicne izvestaje od Pentagona i UN na osnovu cega se temelji zlocin u Srebrenici.Izvestaj ni sa koje strane nije dostavljen Goldstonu. Trazio je i konskrip Mladica i Milosevica o slucaju Srebrenice. Trazio je i snimke spijunskih aviona o masovnim grobnicama i navodnim svezim humkama u kojima su Srbi premestili zrtve blizu stadiona u Srebrenici.

Sekuriti koncil, haus spoksmen ,Goldmen, izvestava sudiju Haskog tribunala Goldstena da podaci o Srebrenici kojim Pentagon raspolaze predstavljaju vojnu tajnu i ne mogu se obnarodovati pre 30-50 godina. Na osnovu cega se onda moze temeljiti optuznica za masakr muslimana u Srebrenici ako americka administracija insistira na pokretanju optuznice bez konkretnih dokaza.

Vest o masakru Muslimana u Srebrenici lansirala je Olbrajtova na osnovu snimaka spijunskih aviona i satelita da je u masovnim grobnicama Srebrenice pokopano 7500 civila i vojnika Muslimanske nacionalnosti. Ta cifra je iz dana u dan rasla u medijama i dostize cifru od 10000.

Na osnovu tih spijunskih snimaka o masovnim grobnicama, pristupilo se prekopavanju terena kako bi se otkrile te grobnice i identifikovali lesevi. Lokacijeg robnice su oznacene zutim zastavicama. Kada su se ekipe americkih i svetskih istrazivaca pojavile na terenu zastavica vise nije bilo. Pustena je u javnost vest da su Srbi premestili leseve kraj stadiona u Srebrenici. Vest je temeljena na osnovu friskih humki koje su otkrile spijunske letilice. Ni ovom prilikom leseva u tim humkama nije bilo. Nikakvi tragovi leseva nisu pronadjeni .Cini se nova mediska podvala. Objavljena je nova famozna vest da su Srbi poprskali leseve Kerozinom i drugim hemikalijama kojim su unisteni svi tragovi leseva.

Tek 1996 detaljnim pretrazivanjem terena Srebrenice otkriveno je svega 460 leseva bez ikakvih tragova masakriranja nidentifikovaniih nacionalnosti. Ako ih je prema ranijim izvestajima u masovnim grobnicama izgubilo zivote 7500, ili 8000 ili cak i 10000 sta je sa njima, gde su nestali ako su vec nestali ili pobijeni u osvajanju Srebrenice od strane vojske Republike Srpske?

Neistine o Srebrenici su i dalje sirene u svetskim medijima. Sta je od svega toga tacno nije tesko zakljuciti da su to sve fabrikacije i lazi podmetane svetskoj javnosti.
Cinjenice su da su se mnogi naoruzani Muslimani probili i prikljucili se Oricevom odredu u Tuzli.Nmogi napustili Srebrenicu pre ulaska Srba. Mnogi stigli do Sarajeva i nastavili dalje borbe protiv Srba. U odbrani Zepe bivsi borci Srebrenice , po njihovim izjavama su se prikljucili muslimanskim formacijama.. Neki su dospeli zarobljenistva i nakon oslobadjanja po Dejtonskom sporazumu prihvaceni kao izbeglice od evropskih drzava, Kanade Amerike i Australije. Ranjeni su po srpskim izvorima prebaceni u bolnicu na Kosevu.

Tragom tih informacija, svetska stampa i TV kuce su manipulisale na svoj nacin kako njma odgovara.

Podjimotragom tih izvestaja;

Novinar Jonatan hardli izvestava da je 30000 muslimanskih zena iz Srebrenice evakuisano autobusima. Na tu vest profesor Cikaskog univerziteta ,Petar Maher, javno pita Jonatana, ciji su autobusi i koliko je njih ucestvovalo u evakuaciji zena. Jonatan zatecen pitanjem odgovara da je u evakuaciji ucestvovalo 30 autobusa. Vlasnik autobusa nije poznat. Maher ide dalje i pita koliko je zena trpano u autobuse ili koliko tura su napravljene da se 30000 zena evakuisu iz Srebrenice. Odgovor je izostao, sto ce na to Maher reci , znaci da je u svakom autobusu trpano po 1000 zena, ili napravljeno 500 tura.

Na Australiskoj Televiziji Ricaj Karlston izjavljuje da je bilo 20.000 zena. Gde su nestale 10.000 zena.
Internacionalni komitet Crvenog krsta u izvestaju kaze da je 3000 Muslimanskih vojnika zarobljeno. Tragom tih informacija pronadjeno je 8.2000 zarobljenika i ni jedan mrtav. Na pitanje sta je sa 5000 zena koje su napustile Srebrenicu po ranijem izvestaju dospele u centralnu Bosnu odgovora nije bilo.

Nujork Tajms 15 septembra objavljuje da je 8000 Muslimana nestalo u Srebrenici. Crveni krst konstantuje da je 10000 nestalo u Srebrenici a da je 5000 Muslimana napustilo Srebrenicu pre ulaska Srba. Sredinom septembra Crveni krst potvrdjuje da su tih 5000 muslimana stigli u centralnu Bosnu, da bi se nakon tri godine jos uvek vodili kao nestali.

Po izvestaju UN 3-4000 Muslimana probilo je obruc i dospelo u centralnu Bosnu.

London Tajms 2. avgusta 95. godine pise da su prvobitni pobijeni Muslimani stigli u Severnu Irsku u Dablin.

Crveni krst Zenice izvestava da su 2000 vojnika iz Srebrenice prisli bosanskoj armiji. Bosanski autoriti nisu dozvolili proveru ovih navoda. Znaci da su tih 2000 i potvrdjenih od UN 3-4000 vojnika i 5000 nestalih prikljuceni bosanskoj armiji.

Njujork Tajms izvestava da su nestali borci iz Srebrenice ucestvovali u odbrani Zepe.
Bivsi borci Srebrenice u Zepi izjavljuju da su svoje porodice ostavili u Srebrenici. Ranjeni prebaceni u bolnicu na Kosevo a mnogi koji su vodjeni kao nestali vratili se svojim kucama.

Mancester Gardijan 17. januara 96. donosi vest da da su Muslimani zarobljenici iz Zepe stigli u Dablin. Oni izjavljuju da je u srpskom zarobljenistvo jos 800 boraca koji ce biti po Dajtonskom dogovoru vrlo brzo oslobodjeni.

U svom izvestaju u UN, Olbrajt na trazenje konkretnih dokaza o masakru u Srebrenici jednostavno je ponovila da su srbi sakrili sve tragove leseva premestanjem na druge lokacije a da su dobar deo unistili hemikalijama i korazinom. Ja pratim redovno sta se tamo desava i o svemu cete biti izvesteni.

Kako je bilo moguce da prelociranje masovnih grobnica , ili unistavanje tragova ,nije registrovano spijunskim satelitima i letilicama?To je pitanje koje Olbrajt duguje javnosti.

Svi navedeni izvestaji o masovnim grombicama u Srebrenici ostaju bez zvanicnih odgovora onih koji su ih fabrikovali.
Opsti je zakljucak da masakra u Srebrenici nije bilo. Masakra srpskog zivlja u okplini Srebrenice je svakako bilo, ali o tome se ne govori. Javnost i zapadni mediji to ne zele da znaju. To je istina koju treba svetu pokazati. Milici , Kravice i druga mesta su zrtve muslimanskog terora. Kako je Murion, u izjavi kao svedok protiv Milosevica, rekao- Sebrenica je iznudjena. Srbi su krenuli da zastite srpski zivalj.

Luxus
17.08.2004., 23:58
Nisam procitao sve starne jer nisam mogao i razocaro sam se.Lako je vama "velikim srbendama" pricati kad ste citav rat proveli u Srbiji. Da ste bili U Republici Srpskoj tokom citavog rata pevali bi drugaciju pjesmu. Oni su nasi heroji i nikada ne trebaju da se predaju ili budu izruceni. oni su stvorili Republiku srpsku i na tom im je zadovoljan citav srpski narod ovde.Moja zemlja nije Bosna i Hercegovina niti ce ikada biti. Moja zemlja je REPUBLIKA SRPSKA i uvek ce biti.

P.S. Mrzim naseg predsednika Dragana Cavica jer je izjavio da je Srebrenica sramota za srpski narod. To nije tacno. Naser Oric i ostali turci sta su nam radili to se nigde ne spominje.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Gazdarica
18.08.2004., 11:54
Nisam procitao sve starne jer nisam mogao i razocaro sam se.Lako je vama "velikim srbendama" pricati kad ste citav rat proveli u Srbiji. Da ste bili U Republici Srpskoj tokom citavog rata pevali bi drugaciju pjesmu. Oni su nasi heroji i nikada ne trebaju da se predaju ili budu izruceni. oni su stvorili Republiku srpsku i na tom im je zadovoljan citav srpski narod ovde.Moja zemlja nije Bosna i Hercegovina niti ce ikada biti. Moja zemlja je REPUBLIKA SRPSKA i uvek ce biti.

P.S. Mrzim naseg predsednika Dragana Cavica jer je izjavio da je Srebrenica sramota za srpski narod. To nije tacno. Naser Oric i ostali turci sta su nam radili to se nigde ne spominje.

Xperiment, mogao bi malo da govoris u svoje ime...
Svidjalo se to tebi ili ne, u RS ne misle svi kao ti... A pogotovo im ne pada na pamet da se dice takvim parolama...

timmy
18.08.2004., 16:10

herojima je mesto na celu drzave a ne u sumi :wink:

Jelena87
18.08.2004., 19:24
Kao sto je Bora Djordjevic rekao,najbolje da svi uzmemo satore i preselimo se u Hag. Na Srbiju se vrsi veliki pritisak i ako bude tako popustala,lose vam se pise.Vec najavljuju nove optuznice,niko nije bezbedan.A ne bi mi bili Srbi kad ne bi slali svoje Srbe u jednom pravcu i svedocili protiv njih... Dakle,licno nisam za izrucenje,jer im nema kraja!

Luxus
19.08.2004., 22:50
Pa Gazdarice ja sve koje znam slazu se sa mojim misljenjem. mozda je drugacije u tvom grdu ali ovde je tako.

Samuraj
20.08.2004., 00:05
Pa Gazdarice ja sve koje znam slazu se sa mojim misljenjem. mozda je drugacije u tvom grdu ali ovde je tako.

Ima nas više koji se slažemo sa tobom,
nego što možeš i da zamisliš. 8)

zauber
20.08.2004., 15:20
@Tasa!
I zasto uopste vrse pritisak iz Haga da mi hapsimo Mladica i Karadzica kada oni uopste nisu nasi
drzavljani, a i ne znam ni kakve dokaze imaju za to.

Pa, oni hoce da mi hapsimo tudje drzavljane po tudjim drzavama, pa da onda opet neko iz ove vlasti ide u Hag iliti vec koji drugi grad/zatvor/sud koji budu nakon Haga uspostavili i onda... oni se na sudjenjima zabavljaju glavama Srba. Opa; igranka bez prestanka :shock:

bundeva
21.08.2004., 01:09
izgleda su uhapsili karadzica

http://www.bbc-news.org.uk/fetchArticle.php?refId=4572

Кулиража
21.08.2004., 04:05
izgleda su uhapsili karadzica

http://www.bbc-news.org.uk/fetchArticle.php?refId=4572
Da a iznad stoji "fake news"

bundeva
21.08.2004., 12:23
:D provalio covek iz cuga

Кулиража
22.08.2004., 04:46
:D provalio covek iz cuga :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma kad god ga ganjaju helikopteri bar 10 puta prelete pored kuce.
Granicne prelaze blokiraju (jes da ima samo jedan ovde gde zivim, ali ima i poseban pesacki most) td.
A da su ga u'vatili bilo bi to na svim postojecim TV-stanicama

bhc33
22.08.2004., 05:10
lazu bre svi

to im je normalno

inache kako si brate ratko i pobratime radovane :lol:

:shock: :P :P :P :lol:

billy the kid
23.08.2004., 22:17
[quote="Xperiment"]Nisam procitao sve starne jer nisam mogao i razocaro sam se.Lako je vama "velikim srbendama" pricati kad ste citav rat proveli u Srbiji. Da ste bili U Republici Srpskoj tokom citavog rata pevali bi drugaciju pjesmu. Oni su nasi heroji i nikada ne trebaju da se predaju ili budu izruceni. oni su stvorili Republiku srpsku i na tom im je zadovoljan citav srpski narod ovde.Moja zemlja nije Bosna i Hercegovina niti ce ikada biti. Moja zemlja je [b]REPUBLIKA SRPSKA i uvek ce biti.

U potpunosti se slazem sa tobom i dodao bih da ukoliko Radovan ode u Hag bice osudjen za genocid a samim tim bi Republika srpska bila genocidna tvorevina sto bi dovelo do njenog ukidanja. :evil:

mandrak-21
24.08.2004., 00:42
suska se da je karadzic odavno u njihovim rukama a one "akcije " su osmisljene da bi pronasli neke papire koji su neoboriv dokaz da karadzic nije kriv

pusac
24.08.2004., 00:58
[quote=Xperiment]Nisam procitao sve starne jer nisam mogao i razocaro sam se.Lako je vama "velikim srbendama" pricati kad ste citav rat proveli u Srbiji. Da ste bili U Republici Srpskoj tokom citavog rata pevali bi drugaciju pjesmu. Oni su nasi heroji i nikada ne trebaju da se predaju ili budu izruceni. oni su stvorili Republiku srpsku i na tom im je zadovoljan citav srpski narod ovde.Moja zemlja nije Bosna i Hercegovina niti ce ikada biti. Moja zemlja je [b]REPUBLIKA SRPSKA i uvek ce biti.

U potpunosti se slazem sa tobom i dodao bih da ukoliko Radovan ode u Hag bice osudjen za genocid a samim tim bi Republika srpska bila genocidna tvorevina sto bi dovelo do njenog ukidanja. :evil:

Njihovo je vreme proslo i oni su istorija. Ako Mladic ne ode u Hag, postoji velika verovatnoca da ce doci do stavljanja u protektorat i RS i Srbije i rastakanja ovih drzavnih zajednica. Kao povod bice uzeti gradjanski sukobi izazvani socijalnim i politickim turbulencijama u Srbiji! :? :(
Da ne kazem da ce doci do gradjanskog rata!
Jer ako nam uvedu sankciju zbog Mladica, gradjanski sukobi koji sa razlicitim intezitetom tinja vec 15 godina razbuktace se do neslucenih razmera. Procitaj Malapartea!!!!!
Pred svake izbore taj sukob ispliva u obliku preuzimanja tv stanica, strajkovima, sukobima sa policijom, demoliranja partijskih kancelarija :evil:
Tako da ako je Mladic Srbin i patriota neka sam sebi presudi, casno, viteski, da ne bi bio hapsen a da Srbija bude slobodna. Jer nijedan posten Srbin nece ga hapsiti.
Poruka Velikom bratu! Ovo smo objavili u jednim nedeljnim novinama, tako da nema potrebe da sankcionisete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
analiticar drustvenih fenomena i proucavanja i pracenja kriza

limunada
24.08.2004., 10:47
Garant u "trecem oku"... :lol:
Analiticar analiticara drustvenih fenomena... :wink:

Kazanova
24.08.2004., 13:45
Bre ljudi da vam nesto vazno kazem: i Mladic i Karadzic su sebi odavno presudili tako da nema potrebe vise za sekiracijom a ovi mogu sada da nas batale.

Sada treba sve ustaske, Bosanske i siptarske zlocince da privedu... pitam se da li ovi zlocinci ovih naroda imaju pritisak od svojih sunarodnika kao ova dvojica i svi drugi rodoljubi u nasoj zemlji od nas?

0077
24.08.2004., 22:08
Znaš šta Kazanova,uvek sam se divio glupim ljudima,blago njima.Zato ne vredi ćoravom namigivati i gluvom šaputati.A što se izručenja tiče treba i mene da pošalju u Hag,ne da sam im psovao kevu dok su bombardovali i trovali nas,već sam bio toliko bezobrazan da sam poželeo da im popadaju svi avioni.Eto priznao sam svoje nedelo.Kriv sam Apsite me...

Iluvatar
05.09.2004., 15:32
Izrucili, ne izrucili, isto nam je...
Nas u najboljem slucaju ocekuje sudbina Nemacke posle II Svetskog Rata...
Jer, vec smo okarakterisani kao "genocidan narod", itakodalje...
Mozda je pamentnije samo se napraviti lud i reci da je to problem Republike Srpek, jer, na kraju, to su njihovi vojnici..
Mi smo se promenili, mi smo sada demokratska zemlja, iako nam je premijer iz prikrivene fascisicke opcije, al ajde, ima mu stranka u imenu "demokratiju", pa da ge ne diramo previse...
Casti na svetu vise nema, tako da nije ni bitna moralna poruka ove price o Karadzicu i Mladicu...Bitno je da cemo mi na kraju ispasti najveci krivci, obrni-okreni...
Ko zna, mozda neko nadje novi "marshalov plan", ovoga puta za Srbiju...
U Nemackoj je uspeo, zasto ne bi i ovde...

smeh
05.09.2004., 15:57
Kada odrastao i zreo covek donese neku odluku, onda je svestan i svih dobrih i losih strana iste, kao i eventualnih posledica koje to donosi.
Kad je neko dobrovoljno na celu drzave ili vojske koja je u ratu - mora biti svestan i svoje odgovornosti, kao i posledica. Zivimo u svetu u kakvom zivimo, nismo u poziciji da postavljamo pravila, vec smo doslovce primorani da ih postujemo. I uopste se ne postavlja pitanje da li je to "fer", "posteno" i sl.
Odgovorni i zreli ljudi ne bi ni dozvolili da se svi toliko natezemo.
E sad... politika je qrva, uvek bila i bice, politicari su nam daleko od "odgovornih", tako da imamo to sto imamo...
Inace, gledano iz cisto licnog ugla, nezavisno od gore navedenog - onako, "po srpski" mi je drago sto nikako da ih uhapse i isporuce :)

Djesi Djenis I
07.09.2004., 02:44
U ovom ratu smo zestoko obrukali nase dedove.U prvom ratu nasi oficiri su streljali zbog skinutih ugarskih cizmi.
I nervira me to sto ispada da su Bosanci veci Srbi od nas.I uvek su se junacili na prazno a kad je trebalo da se krvave gace nema ih nigde.
Neka se predaju!

Kontrolor
09.09.2004., 06:33
Definitivno NE
Cak sta vise protivio sam se i Slobinom izrucenju iako ga nikada nisam voleo.
Ako je bilo sta neko od njih skrivio nek im se sudi u nasim sudovima,ili nek im narod sudi,a ne tamo neki j...ni stranci koji su nas do juce udarali sledja i huskali sve zivo na nas.
Ako su krivi nek im narod sudi,narod zna ko se borio za njega a ko protiv njega.

begunac
09.09.2004., 09:56
Moje licno misljenje....pa Mladica nebih izrucio....on je vojskovodja....znaci radio svoj posao zasta je i bio placen......otprilike...,a Karadzic je za diskusiju....mislim kao ratni profiter itd....mislim narod je ginuo za nesto da bi on mogao da proda.....
...Samo iz nekih "pouzdanih izvora"....ovi nasi politicari bi ih davno izrucili....samo ne daju ameri :shock: ....ko zna iz kog razloga....

streetspirit
09.09.2004., 12:52
NE!
ni jedan drzavljanin nase zemlje nesme biti izrucen nekom! Ni Karadzic, ni Mladic, ni Sloba nije smeo biti izrucen.
Ni kako nemogu da shvatim ljude na formu koji se zalazu za to ih izrucimo, opravdavajuci to time sto ce onda zemlje zapadne evrop i amerike nama dati malo para! Kako se uopste usudjujete da optuzujete nekoga, kada bi sami pordali coveka za nesto malo para.

Slobodance
09.09.2004., 21:57
Naravno da ne ! Pa oni su samo bili učesnici rata koji su branili SRPSTVO i PRAVOSLAVLJE ,ali s obzirom na vladaoce srpskog naroda (sa obe strane Drine) ne bi me čudilo da ih prodaju za šaku dolara.Mnogo velikih zlčočinaca ima , pravih, na ovome svetu.Kako bi išta i dokazali u hagu nešto što ne odgovara usa i kompaniji?

Djesi Djenis I
11.09.2004., 12:01
Da su stvarno heroji oni bi se predali i ne bi dozvolili da mi svi ispastamo zbog njih.Ali njima je njihova zadnjica najvaznija...
A zlocina je bilo na obe strane.Pa i na Kosovu gde sam bio.Mi treba da se ocistimo zbog svoje savesti.
A nisu uradili nista da zasluze ovako uzdizanje u nebesa.Krajine vise nema, Republika Srpska nikad nece postati deo Srbije.A i ne treba nam to.Neka se snalaze sami.
A sad ce me sigurno oni opet zatrpati privatnim porukama kako sam izdajnik a oni, kao sto sam ranije kucao, veci Srbi i vece patriote od nas koji smo rodjeni i odrasli u Srbiji.

Ela_2
11.09.2004., 20:58
Da su stvarno heroji oni bi se predali i ne bi dozvolili da mi svi ispastamo zbog njih.Ali njima je njihova zadnjica najvaznija...
A zlocina je bilo na obe strane.Pa i na Kosovu gde sam bio.Mi treba da se ocistimo zbog svoje savesti.
A nisu uradili nista da zasluze ovako uzdizanje u nebesa.Krajine vise nema, Republika Srpska nikad nece postati deo Srbije.A i ne treba nam to.Neka se snalaze sami.
A sad ce me sigurno oni opet zatrpati privatnim porukama kako sam izdajnik a oni, kao sto sam ranije kucao, veci Srbi i vece patriote od nas koji smo rodjeni i odrasli u Srbiji.

:roll:
Pa po ovome sto si napisao izgleda da i jesi izdajnik!!

Luxus
11.09.2004., 22:04
[quote=Xperiment]Nisam procitao sve starne jer nisam mogao i razocaro sam se.Lako je vama "velikim srbendama" pricati kad ste citav rat proveli u Srbiji. Da ste bili U Republici Srpskoj tokom citavog rata pevali bi drugaciju pjesmu. Oni su nasi heroji i nikada ne trebaju da se predaju ili budu izruceni. oni su stvorili Republiku srpsku i na tom im je zadovoljan citav srpski narod ovde.Moja zemlja nije Bosna i Hercegovina niti ce ikada biti. Moja zemlja je [b]REPUBLIKA SRPSKA i uvek ce biti.

Nisam bio dugo na forumu pa tako da tek sad vidim. Drago mi je da se makar neko slaze sa mnom.

Hackers
11.09.2004., 22:10
Zasto da ih isporucimo?

Pa nek oni nama izruce Solanu, Klintona i ostale koji su nas bombardovali. Neka i oni plate za svoje zlocine.

Moj odgovor je NE IZRUCIVATI.

Luxus
11.09.2004., 22:15

Njihovo je vreme proslo i oni su istorija. Ako Mladic ne ode u Hag, postoji velika verovatnoca da ce doci do stavljanja u protektorat i RS i Srbije i rastakanja ovih drzavnih zajednica. Kao povod bice uzeti gradjanski sukobi izazvani socijalnim i politickim turbulencijama u Srbiji! :? :(
Da ne kazem da ce doci do gradjanskog rata!
Jer ako nam uvedu sankciju zbog Mladica, gradjanski sukobi koji sa razlicitim intezitetom tinja vec 15 godina razbuktace se do neslucenih razmera. Procitaj Malapartea!!!!!
Pred svake izbore taj sukob ispliva u obliku preuzimanja tv stanica, strajkovima, sukobima sa policijom, demoliranja partijskih kancelarija :evil:
Tako da ako je Mladic Srbin i patriota neka sam sebi presudi, casno, viteski, da ne bi bio hapsen a da Srbija bude slobodna. Jer nijedan posten Srbin nece ga hapsiti.
Poruka Velikom bratu! Ovo smo objavili u jednim nedeljnim novinama, tako da nema potrebe da sankcionisete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
analiticar drustvenih fenomena i proucavanja i pracenja kriza

Skoro se u svemu slazem sa tobom osim da treba mladic da sebi presudi. Neka zivi makar tako. ionako vidja svoju porodicu to se zna.
Imam jedan moto; sto kaze reper JUICE:"UVEK BRATE SRBIN DO SMRTI"!

Luxus
11.09.2004., 22:32

:roll:
Pa po ovome sto si napisao izgleda da i jesi izdajnik!!

U prvu si Ela! Neznas kakvu sam mu privatnu poruku poslao. Drago mi je da ima dosta ljudi sto se slaze samnom.

Luxus
11.09.2004., 22:37
NE!
ni jedan drzavljanin nase zemlje nesme biti izrucen nekom! Ni Karadzic, ni Mladic, ni Sloba nije smeo biti izrucen.
Ni kako nemogu da shvatim ljude na formu koji se zalazu za to ih izrucimo, opravdavajuci to time sto ce onda zemlje zapadne evrop i amerike nama dati malo para! Kako se uopste usudjujete da optuzujete nekoga, kada bi sami pordali coveka za nesto malo para.

Slazem se sa tobom u potpunosti.

Luxus
11.09.2004., 22:57

Sto se mene tice volio bih da Republika Srpska postane deo srbije ali mi to nije toliko bitno. Meni je vazno da imamo Republiku Srpsku ako ce biti sam svejedno pa makar narednih 20 godina ne usli u Evropsku uniju. Nezelim da budemo u istoj drzavi sa federacijom bh. Moja zemlja nije bosna i hercegovina nego REPUBLIKA SRPSKA!
P.S. Da si izdajica srpskog roda dokazo si se svojim porukama!
[b]UVEK BRATE, SRBIN DO SMRTI!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:[b]

. . .
11.09.2004., 23:10
Da li sam za izrucivanje ili ne nisam ni sam siguran.
Mislim da bi sami trebali da se predaju i da odu. Ukoliko im je zaista stalo do svog naroda mislim da bi to trebali da urade. A razlog je vrlo jasan. Zasto da dozvole da zbog njih ceo narod ispasta. Lepo je to od naroda RS sto ih brani i sto neda da se oni uhapse i sve ali malo mi je glupo jer onda mogu da dovedu zbog njih u pitanje opstanak sopstvene drzave.
E sad zasto sam protiv. Tu sad dolazi ono cuveno da se drugima u istom tom ratu ne sudi. Njih dvojica su zasluzni za nastajanje i opstajanje RS-a. Da njih nije bilo ko zna sta bi se desilo sa Srbima u Bosni. I sada njima bi da sude dok ove druge, mislim na Hrvatske i muslimanse lidere, niko ne dira i to mi bas nije drago.
/*Da se razumemo ja nisam nacionalista i sve jedno mi je ko je i sta po nacionalnosti. Svi su mi isti*/
Mislim i oni su pravili zlocine nad srpskim stanovnistvom. Mada tu opet mislim da su i Srbi doprineli time sto nikako nisu hteli da saradjuju sa Hagom i uvek su odbijali sve od njih. Da su i oni odmah i na pocetku otrcali i sve rekli sto su im ovi ucinili milim da bi onda bilo malo drugacije. Ali to je sad vec neko nagadjanje. . .
Sve u svemu mislim da bi trebali da urade ono sto je Plavsicka.

Luxus
11.09.2004., 23:10
Zasto da ih isporucimo?

Pa nek oni nama izruce Solanu, Klintona i ostale koji su nas bombardovali. Neka i oni plate za svoje zlocine.

Moj odgovor je NE IZRUCIVATI.

To care!

Djesi Djenis I
14.09.2004., 10:37
Ovo etiketiranje sa izdajnicima me podseca na vreme sa Slobom.A vi deco kad malo porastete i sazrite razmislite malo glavom.
Verovatno je vecina onih koji ih brane ovde sa one strane Drine.

pusac
14.09.2004., 19:28
danas sam bio na prezentaciji politike SAD prema Balkanu i GLOBALNOM BALKANU!!! dobili smo intervju sa bzezinskim i jos neki materijal. mi ispadosmo krivi, dodose to je receno indirektno, za unistavanje Evrope u 20. veku!!! :( tako da se moja teorija uoblicava! :(

Fantomm
16.09.2004., 15:50
Niko nije rekao da su Srbi krivi ,to su samo pjedninci ,kao sto ni mi amerikance ne gledamo kroz Klintona ,Busa i ostala govna.Medjutim postoji nesto sto se zove istina i dok je mi ne prihvatimo necemo imati Srbiju ni u Evropi ni van Evrope. Sto se tice Karadzica ,Mladica i ostala 4 generala koji su na tapetu ,licno mislim da nijedan od njih nije naredio nijedan zlocin (pogotovo ne Mladic) ,medjutim zlocini su se dogodili i sa jedne i sa druge strane ,hteli mi to da priznamo ili ne! A postoji u vojsci nesto sto se zove komandna odgovornost,koja su nazalost nasi generali, predsednici i ostale vojskovodje ,izgleda samo delimicno procitali u svojoj vojno-predsednickoj obuci, i to toliko koliko im je trebalo da uzivaju sve privilegije dok su bili na vlasti , cak su se neki zahvaljujuci tim privilegijama i obogatili (recimo pavkovic,tri-cetiri stana,vila na moru ..itd),a onaj deo gde stoji da su na racun tih privilegija u slucaju greske duzni da odgovaraju nisu ni pogledali .Sad kad treba da se odgovara ,oni nisu krivi ,kriju se ko misevi po rupama .Evo vam primer Grckog ministra za odbranu ,koji je odmah po padu Grckog vojnog helikoptera smenio Generala armije i podneo ostavku , a siguran sam da ni jedan ni drugi nisu imali pojma da taj helikopter uopste postoji ,ali to je moralni cin i duznos njihova.Kod nas se desava (pre 2 god)da jedan ministar dzipom ubije neduznu devojku koja je stajala na trotoaru u sred grada ,ubije i ne da ne odgovara ,vec ne nadje za shodno ni da izjavi saucesce porodici,a da ne pricamo o nekoj ostavci ili barem licnoj kritici.To vise nema veze sa patriotizmom .Dosta nam je takvih laznih patriota , zbog kojih ispasta ovaj napaceni narod . Nije veliki Srbina onaj sto ide i mase sa Srpskom zastavom ,peva Boze Pravde a ovamo pljacka narod i otima mu onu zadnju crkavicu i malo ponosa sto mu je ostalo .Prema tome ,da bi mi trazili da se sudi zlocincima prema Srpskom narodu ,moramo da resimo probleme u svojoj kuci ,jer cemo jedino tako povratiti nas vekovima izgubljeni imidz , koji je uostalom i izgubljen zahvaljujuci "laznim patriotama"

ledeno_svezi
16.09.2004., 19:44
N I K A D!!!

Denser
20.09.2004., 16:01
Nema izrucivanja kakav Hag i Amerika ne trebaju nam njihove pare dok imamo mi Karadzica i Mladica u drzavi bice nam dobro kao i do sad. Jos nijesam cuo da je neko na teritoriji Srbije i Crne Gore umro od gladi pa necemo ni ubuduce ako sami nece da se predaju on OK ne moraju necemo ih ni mi hapsit.
Ako bude moralo da im se sudi u Hagu onde ce imse suditi samo pod uslovom da Hag bude grad koji pripada Srbiji i Crnoj Gori.

Nexus 6
21.09.2004., 14:04
ne treba NIKOGA izruciti Hagu...
svi bi trebalo da odu sami...

i voleo bih da mi neko objasni kako bi mi ovde organizovali sudjenja...

sa stotinama baba i deda i ostalih koji se tako osecaju, koji bi kampovali ispred suda i zatvora i svako vece organizovali pokusaje oslobadjanja...i posle kada pandur opsuje nekog od njih, onda: "eto, policijska tortura...ovo nikad u istoriji ove zemlje nije zabelezeno da je policija agresivna prema svojim gradjanima, a pogotovo toga nije bilo devedesetih."

Djesi Djenis I
25.09.2004., 18:03
Niko nije rekao da su Srbi krivi ,to su samo pjedninci ,kao sto ni mi amerikance ne gledamo kroz Klintona ,Busa i ostala govna.Medjutim postoji nesto sto se zove istina i dok je mi ne prihvatimo necemo imati Srbiju ni u Evropi ni van Evrope. Sto se tice Karadzica ,Mladica i ostala 4 generala koji su na tapetu ,licno mislim da nijedan od njih nije naredio nijedan zlocin (pogotovo ne Mladic) ,medjutim zlocini su se dogodili i sa jedne i sa druge strane ,hteli mi to da priznamo ili ne! A postoji u vojsci nesto sto se zove komandna odgovornost,koja su nazalost nasi generali, predsednici i ostale vojskovodje ,izgleda samo delimicno procitali u svojoj vojno-predsednickoj obuci, i to toliko koliko im je trebalo da uzivaju sve privilegije dok su bili na vlasti , cak su se neki zahvaljujuci tim privilegijama i obogatili (recimo pavkovic,tri-cetiri stana,vila na moru ..itd),a onaj deo gde stoji da su na racun tih privilegija u slucaju greske duzni da odgovaraju nisu ni pogledali .Sad kad treba da se odgovara ,oni nisu krivi ,kriju se ko misevi po rupama .Evo vam primer Grckog ministra za odbranu ,koji je odmah po padu Grckog vojnog helikoptera smenio Generala armije i podneo ostavku , a siguran sam da ni jedan ni drugi nisu imali pojma da taj helikopter uopste postoji ,ali to je moralni cin i duznos njihova.Kod nas se desava (pre 2 god)da jedan ministar dzipom ubije neduznu devojku koja je stajala na trotoaru u sred grada ,ubije i ne da ne odgovara ,vec ne nadje za shodno ni da izjavi saucesce porodici,a da ne pricamo o nekoj ostavci ili barem licnoj kritici.To vise nema veze sa patriotizmom .Dosta nam je takvih laznih patriota , zbog kojih ispasta ovaj napaceni narod . Nije veliki Srbina onaj sto ide i mase sa Srpskom zastavom ,peva Boze Pravde a ovamo pljacka narod i otima mu onu zadnju crkavicu i malo ponosa sto mu je ostalo .Prema tome ,da bi mi trazili da se sudi zlocincima prema Srpskom narodu ,moramo da resimo probleme u svojoj kuci ,jer cemo jedino tako povratiti nas vekovima izgubljeni imidz , koji je uostalom i izgubljen zahvaljujuci "laznim patriotama"
Drago mi je da ipak ima jos ljudi koji ovako razmisljaju.

Rasho
27.09.2004., 17:11
Upravo zbog takvih kao sto si ti mi i nismo zasluzili da nam bude bolje i zasluzili smo da nas mrzi cjeli svjet jer smo jedini narod koji slavi sopstvene poraze i prodaje i omalovazava najvece heroje kao sto su Karadzic i Mladic, koji mogu da stanu rame uz rame sa ostalim slavnim licnostima iz Srpske istorije!Zbog tebe i takvih kao sto si ti,muka mi je sto sam Srbin!

Komunjara
27.09.2004., 20:27
Definitivno nisam za izrucenje, jer ne smatram da su oni zlocinci. Svi dobro znamo da je cilj da svi Srbi odu u Hag bez obzira na to da li su uradili nesto lose ili ne. Mislim da je jedna velika sramota kada neko ko je srpskog porekla kaze da sve nase treba poslati u Hag, jer samo time pokazuju da su izdajnici svoga naroda bas kao one kucke Biserko, Vuco i tako dalje necu da ih nabrajam jer su mi i onako i ovako iste.

Komunjara
27.09.2004., 20:37
Stalno se prica o nekim izrucenjima,ljudi,bre toga mi je stvarno dosta.Ako izrucite ovu dvojicu onda necete morati da izrucite nikoga vise i sve ce biti u redu.Smesno je sto ima ljudi koji veruju u te bajke,ali,normalno da je jasno da izrucenjima nikad nece biti kraj.Ako izrucimo Mladica i Karadzica(sto se naravno nece desiti) opet ce da traze neku drugu dvojicu,kada izrucimo i tu dvojicu opet ce da traze tamo neku trojicu i tako u nedogled.

Nexus 6
27.09.2004., 22:59
...sve dok i ti i ja ne odemo u Hag, jel' tako...

Liberal
29.09.2004., 11:38
Ja im licno zelim da ih nikada ne uhvate.
Zasto da im uskrate zadovoljstvo da zive ko pecinski ljudi.
Zatvori su za ljude,a oni su samo rodjeni kao ljudi i citavog se zivota borili da dokazu da to nijesu.Zivotinjama je mjesto medju zivotinjama.
Jadovan i Jadko(psihijatar i bolesnik,samo sto se ne zna koji je bolesniji)su najbolji primjer zaostale zivotinjske vrste za koju se chitav svijet nadao da je izumrla.Zao mi je ljudi koji su stradali njihovom direktnom krivicom.A zao mi je i NAS koji izgubismo obraz zbog takvih zivotinja.

WHITE_TIGER
30.09.2004., 01:09
Nema izrucivanja kakav Hag i Amerika ne trebaju nam njihove pare dok imamo mi Karadzica i Mladica u drzavi bice nam dobro kao i do sad. Jos nijesam cuo da je neko na teritoriji Srbije i Crne Gore umro od gladi pa necemo ni ubuduce ako sami nece da se predaju on OK ne moraju necemo ih ni mi hapsit.
Ako bude moralo da im se sudi u Hagu onde ce imse suditi samo pod uslovom da Hag bude grad koji pripada Srbiji i Crnoj Gori.
Ako se tebi ceo zivot sastoji od toga da ne umres od gladi, onda idi i ti sa njima... tamo ce te kvalitetno hraniti (mislim u Hagu). I dok bude takvih kao ti, da sanjaju o nekoj "Srbiji do Tokija" i sl., tesko ovoj zemlji!!! Bas takvi sa takvim razmisljanjem su je doveli dovde gde jeste!!!