Vidi punu verziju : ZA KOJU STE HIMNU?
Postovani posetioci ovog foruma. Zelim da se izjasnite na ovu temu.
TEKST HIMNE JE TAKAV DA MOZE BITI JEDINO HIMNA SRBA, A NE I SBRIJE.
NEMOZE HIMNA "BOZE PRAVDE" BITI HIMNA I BOSNJAKA I MADJARA I SVIH DRUGIH GRADJANA SRBIJE, KOJI NISU SRBI.
EVO ZBOG CEGA "BOZE SPASI BOZE CUVAJ SRBSKU ZEMLJU SRSKI ROD". DAKLE KADA BUDE NEKA SVECANA MANIVESTACIJA I BUDE SE INTONIRALA HIMNA. SVI CE TREBATI DA USTANU I PEVAJU - BLAGOSILJAJU SRBSKI ROD. DALI SU TA OCEKIVANJA REALNO? DALI CE TAKVA HIMNA NAPRAVITI RAZDOR MEDJU GRADJANE SRBIJE?
CETNICI SU KORISTILI TU HIMNU. POD TOM HIMNOM CITNICI SU U VISE NAVRATA POUBIJALI VELIKI BROJ MUSLIMANA. TEJE TO JOS JEDAN RAZLOG ZBOG CEGA NIJE PRIHVATLJIVA ZA BOSNJAKE I DRUGE NARODE, JER NAM EVOCIRA RUZNE USPOMENE.
POTREBAN JE JEDINSTVEN STAV SVIH NARODA (NACIONALNIH SAJEDNICA) U SRBIJI DA HIMNA "BOZE PRAVDE" NIJE PRIHVATLJIVA. AKO SE NASILU DONESE, TREBA JE BOJKOVATI. JEDNOSTAVNO RECI VLASTIMA NISTE NAS PITALI, SAMI STE JE DONELI I ONA JE SAMO VASA, A NE I NASA.
CUDI I LJUTI ME SUTNJA I PASIVNOST BOSNJACKIH, MADJARSKIH, ALBANSKIH I DRUGIH STRANAKA POTOM PITANJU.
MENE SE LICNO DOPADA PREDLOG DA SE ZA HIMNU USVOJI PESMA "ZEMLJA KOJU VOLIM", KOJA SE CESTO MOZE CUTI NA "BK-TELEVIZIJI". U IZVODJENJU GRUPE "D&D".
MOLIM ZA RAZUMEVANJE DOBRONAMERNE LJUDE (SRBE) ZA OVAKAV MOJ STAV. NEKA SAMO POMISLE STA ONI OSECAJU PREMA HRVATSKOJ HIMNI "LIJEPA NASA" (ZBOG USTASA...). ISTO TO OSECAMO MI PREMA "BOZE PRAVDE" ZBOG CETNIKA...
MENE SE LICNO DOPADA PREDLOG DA SE ZA HIMNU USVOJI PESMA "ZEMLJA KOJU VOLIM", KOJA SE CESTO MOZE CUTI NA "BK-TELEVIZIJI". U IZVODJENJU GRUPE "D&D".
OK, ni ja ne volim ''Bože Pravde'' iako sam Srbin, ali ova pesma koju ti navodiš je smešna. To jednostavno nije za himnu.
Ja sam za pesmu ''Vostani Serbie''. Šta mislite o tome? Mislim da ta pesma nije ni za koga uvredljiva.
RASCANIN
16.08.2004., 18:45
NEMOZE HIMNA "BOZE PRAVDE" BITI HIMNA I BOSNJAKA I MADJARA I SVIH DRUGIH GRADJANA SRBIJE, KOJI NISU SRBI.
EVO ZBOG CEGA "BOZE SPASI BOZE CUVAJ SRBSKU ZEMLJU SRSKI ROD". DAKLE KADA BUDE NEKA SVECANA MANIVESTACIJA I BUDE SE INTONIRALA HIMNA. SVI CE TREBATI DA USTANU I PEVAJU - BLAGOSILJAJU SRBSKI ROD. DALI SU TA OCEKIVANJA REALNO? DALI CE TAKVA HIMNA NAPRAVITI RAZDOR MEDJU GRADJANE SRBIJE?
CETNICI SU KORISTILI TU HIMNU. POD TOM HIMNOM CITNICI SU U VISE NAVRATA POUBIJALI VELIKI BROJ MUSLIMANA. TEJE TO JOS JEDAN RAZLOG ZBOG CEGA NIJE PRIHVATLJIVA ZA BOSNJAKE I DRUGE NARODE, JER NAM EVOCIRA RUZNE USPOMENE.
POTREBAN JE JEDINSTVEN STAV SVIH NARODA (NACIONALNIH SAJEDNICA) U SRBIJI DA HIMNA "BOZE PRAVDE" NIJE PRIHVATLJIVA. AKO SE NASILU DONESE, TREBA JE BOJKOVATI. JEDNOSTAVNO RECI VLASTIMA NISTE NAS PITALI, SAMI STE JE DONELI I ONA JE SAMO VASA, A NE I NASA.
CUDI I LJUTI ME SUTNJA I PASIVNOST BOSNJACKIH, MADJARSKIH, ALBANSKIH I DRUGIH STRANAKA POTOM PITANJU.
MOLIM ZA RAZUMEVANJE DOBRONAMERNE LJUDE (SRBE) ZA OVAKAV MOJ STAV. NEKA SAMO POMISLE STA ONI OSECAJU PREMA HRVATSKOJ HIMNI "LIJEPA NASA" (ZBOG USTASA...). ISTO TO OSECAMO MI PREMA "BOZE PRAVDE" ZBOG CETNIKA...
KAO STO REKOH - HIMNA DRZAVE NIJE STVAR NACIONALNIH MANJINA I NE MOGU MANJINE DA ODLUCUJU KOJU HIMNU CE OVA DRZAVA DA USVOJI KAO SVOJU ,O TOME MOGU MANJINE IZ OVE DRZAVE DA ODLUCUJU U DRZAVAMA GDE NISU MANJINA .TO STO POKUSAVATE DA SE I U PITANJE HIMNE MESATE POKAZUJE KOLIKO STEDRSKI I NEVASPITANI -COVEK VAM PRUZI SVA MOGUCA PRAVA KOJA NEMAJU MANJINE U DRUGIM DRZAVAMA , A VI BISTE DA NAM ODLUCUJETE I O HIMNI .
A O ZLOCINIMA DA NE PRICAMO - CETNICI SU RATOVALI ZA KRALJA I OTADZBINU SRPSKU (DAKLE ZA SVOJU ZEMLJU ) I ISTOVREMENO SAMO BRANILI SRBSKI NAROD OD GENOCIDA KOJI SU NAD NJIM SPROVODILI USTASE ,BALISTI ,MUSLIMANSKA MILICIJA I SVI OSTALI OTPADNICI OD SVOJE VERE I DRZAVE KOJIMA SRBI UVEK SMETAJU JER SVEDOCE DA SU OD NJIH POSTALI .
HIMNA JE BILA I OSTALA LICNA STVAR NARODA KOJI JE VECINSKI DRZAVOTVORNI NAROD ,A NE STVAR NACIONALNIH MANJINA .
AKO TO NIJE TAKO - STO NE PROMENITE HIMNU U FRANCUSKOJ ,NEMACKOJ ILI GDE GOD DA STE NACIONALNA MANJINA U SVETU .
NE ZANOSITE SE I NE PRAVITE BUDALE OD SEBE - NE MORAJU BAS SVI U SVETU DA UVIDE KOLIKO STE GLUPI ... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
INACE JA SAM (KAO CLAN VECINSKOG NARODA OVE DRZAVE ) ZA HIMNU ,, BOZE PRAVDE '', JER ZELIM PRAVDU ZA SVE U OVOJ DRZAVI ,ALI I DA SVI ISTOVREMENO ZNAJU GDE IM JE MESTO I DA NE ZABADAJU NOS GDE NE TREBA .
UKOLIKO NE MOZE TA HIMNA JEDINA ALTERNATIVA JE DA ZA HIMNU UZMEMO PESMU ,, ONAM' ONAMO , ZA BRDA ONA ''.
O VASIM PREDLOZIMA ZA HIMNU MOGU SAMO DSA KAZEM DA SU SUVISE SMESNI DA BI NEKO IOLE OBRAZOVAN I NORMALAN O TOME RASPRAVLJO ...
Dlakava_Strvina
16.08.2004., 18:51
MA shta god stavili, uvek ce se neko osetiti povredjenim... Eto Spanija UOPSTE NEMA RECI za himnu SAMO MELODIJU.
A posto je kod nas mentalitet takav i ako se uzme u obzir da desnu ruku treba staviti k srcu i gledati ka zastavi, moj predlog glasi:
POGLEDAJ ME MALA MOJA :)
RASCANIN
17.08.2004., 18:56
GRADJASNI I GRADJANKE SRBIJE - CESTITAM VAM HIMNU , ZASTAVU I GRB DRZAVE KOJU DANAS NARODNI POSLANICI SKUPSTINE SRBIJE JEDNOGLASNO I JEDNODUSNO USVOJISE ...
ZIVEO KRALJ !!!
Jelena87
17.08.2004., 19:13
"Boze pravde" nedvojbeno! A ovaj gore sto kaze da to nije u redu zbog manjina koje ce da slusaju "srpskog kralja i srpski rod"-i ja slusam "lijepa nasa domovino...da svoj narod Hrvat ljubi" pa to ne znaci da se ta hrv.himna treba menjati jer se odnosi na Hrvate.Isto tako,u pitanju je himna Srbije,a ne manjina i zato podrzavam gore navedenu himnu
Dlakava_Strvina
17.08.2004., 20:02
"Boze pravde" nedvojbeno! A ovaj gore sto kaze da to nije u redu zbog manjina koje ce da slusaju "srpskog kralja i srpski rod"-i ja slusam "lijepa nasa domovino...da svoj narod Hrvat ljubi" pa to ne znaci da se ta hrv.himna treba menjati jer se odnosi na Hrvate.Isto tako,u pitanju je himna Srbije,a ne manjina i zato podrzavam gore navedenu himnu
Mada vredi i razmisliti o necemu...
Bog Pravde
Bog Pashjaka
Bog Plodnosti
Bog Ratova
Bog Mora...
CIJI SU TO BOGOVI???
PA Slovenac je autor, zaboravih kako mu beshe ime...
A "SRBSKI" SE PISHE "SRPSKI" (gramatiko mojo lepu)
A ako mislis da zbog "SRBI" treba pisati "SRBSKI" dacu ti gomilu takvih "izvuchenica maloumnih" pa ces se cudom cuditi i lepo zabaviti
A sad u treci razred Osnovne...
Dlakava_Strvina
17.08.2004., 20:06
I josh bi dodao, da ne SRBUJETE mnogo, jer se sve svodi na najobicnije PUVANJE U CHABAR. Gluposti i primitivizama dosta.
A OSTALI neka postuju zemlju koja ih lebom hrani, ima i drugih zemalja, samo nece takve... Vrate nam ih nazad... "A sad, svi na svoje radne zadatke" :wink:
Boy from Sandzak
18.08.2004., 11:55
MI BOSNJACI IMAMO SVOJU ZASTAVU I GRB. A SRBSKA ZASTAVA NEKAJE SRBIMA. STA MI >>BOSNJACI<< IMAMO SATIM?
KOLIKO VI BUDETE POSTOVALI NASU ZASTAVU TOLIKO CEMO MI POSTOVATI VASU. HAJ CAO
RASCANIN
18.08.2004., 16:30
MI BOSNJACI IMAMO SVOJU ZASTAVU I GRB. A SRBSKA ZASTAVA NEKAJE SRBIMA. STA MI >>BOSNJACI<< IMAMO SATIM?
KOLIKO VI BUDETE POSTOVALI NASU ZASTAVU TOLIKO CEMO MI POSTOVATI VASU. HAJ CAO
[color=white]HOCETE PLATE OD DRZAVE SRBIJE , HOCETE PENZIJE OD DRZAVE SRBIJE ,HOCETE DECIJE DODATKE OD DRZAVE SRBIJE , SVE STO VAM OVA DRZAVA DAJE I STO VAS HLEBOM HRANI VI HOCETE - JEDINO NECETE ZASTAVU ,HIMNU I GRB OVE DRZAVE DA POSTUJETE ...
PA STA VI MISLITE , DOKLE CE OVA DRZAVA SRBIJA DA HRANI IZDAJNIKE I VELE IZDAJNIKE ,DOKLE CE DA VAM TOLERISE OCITO PODRIVANJE DRZAVE OD KOJE HLEBA JEDETE ... TAJ ,BAS TAJ , HLEB IZDAJICE CE DA VAS ZAGRCNE - SVED DOK DUSU SVOJU IZDAJNICKU NE ISPUSTITE ...
[color=red]A DO TAD - MORAT CE TE DA POSTUJETE ZNAMENJA ZEMLJE U KOJOJ ZIVITE (DZABA VAS LAZU VASI POLUPISMENI POLITICARI POPUT NEKAKVOG SULJA , DA MOZETE JESTI HLEB U OVOJ DRZAVI A ZIVETI U NADI DA CE TE OSVANUTI U DRUGOJ ...) :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
RASCANIN, svaka ti cast,mislim da bi tvoje misljenje trebalo da bude misljenje svakog pravog gradjanina Srbije,bez obzira na versku,rasnu ili ostalu pripadnost. :lol: :lol: :lol:
ODGOVOR RAS.
STO TAKO KLUPO RAZMISLJAS? DRZAVA DAJE PENZIJE, DODATKE ITD. DRZAVA NIJE MADJIONICAR KOJI NESTO STVORI PA POKLONI KOME ONA HOCE. VEC SVI LJUDI UPLACUJU PENZISKO OSIGURANJE I SOCIJALNO OSIGURANJE. NA OSNOVU TOGA DOPIJAJU TA PRAVA. "DRZAVA ME HRANI" NE GLUPANE. HRANIME MOJ RAD I TRUD. JA HVALA BOGU NEZIVIM OD SOCIJALE A I TAJ BUDZET PUNE PORESKI OBVEZNICI OD KOJIH SAM JA JEDAN OD NJIH. A DA! POMENUOSI PLATE. PROSLO JE DOBA KOMUNIZMA KADA SU DRUGOVI SEKLI VRPCE I DAVALI POSAO. SADA PRIVATNJACI TO RADE. EJ UKOJEM TI VREMENU ZIVIS!!!!!!
"MORACU DA POSTUJEM DRZAVU" SAMO ONOLIKO KOLIKO ONA MENE POSTUJE
Jelena87
18.08.2004., 19:49
Bog Pravde
Bog Pashjaka
Bog Plodnosti
Bog Ratova
Bog Mora...
CIJI SU TO BOGOVI???
A ako mislis da zbog "SRBI" treba pisati "SRBSKI" dacu ti gomilu takvih "izvuchenica maloumnih" pa ces se cudom cuditi i lepo zabaviti
Sta se ti meni obracas?Jel ne znas da citas ono sto sam napisala?Nikad u zivotu nisam napisala srbski,a tvoj bolesni mozak svasta umislja!
Dlakava_Strvina
19.08.2004., 09:15
Bog Pravde
Bog Pashjaka
Bog Plodnosti
Bog Ratova
Bog Mora...
CIJI SU TO BOGOVI???
Sta se ti meni obracas?Jel ne znas da citas ono sto sam napisala?Nikad u zivotu nisam napisala srbski,a tvoj bolesni mozak svasta umislja!
Kad smo kod "bolesnog mozga" - ne bih se menjao sa tvojim...
Izvinjavam se, replicirao sam pogresnoj osobi tj tebi...
Poruka je trebalo da bude shvacena u NAJBUKVALNIJEM SMISLU...
A politiku ostavi malo pametnijim osobama...
Da je neko ovako nesto pokusao u Nemackoj ili ne daj Boze u Americi, ne da ga ne bi bilo... Pa jel vidite kako Velika demokratska drzava (najdemokratskija je u neposrednoj nam blizini), resava "demokratski" probleme :) :) :)
TO ko koje rekvizite ima - njegov problem...
MOZDA TO MNOGI NEZNAJU? HRVATSKA JE UCRTALA NA SVOJO ZASTAVI SIMBOLE NACIONALNIH MANJINA. PRVI SDESNA (SIMBOL) PREDSTAVLJA BOSNJAKE. CINIMI SE DA DRUGI PREDSTAVLJA HERCEGOVCE I TAKO REDOM PET SIMBOLA. JEDAN OD TIH PET PREDSTAVLJA SRBE.
NADAMSE DA CE SRBI BITI DOVOLJNO MUDRI I DA CE ZADOVOLJITI NACIONALNE MANJINE NA HRVATSKI NACIN. NECE VALJDA SRBI DOZVOLITI DA HRVATI BUDU VECE DEMOKRATE OD NJIH.
rascanin
19.08.2004., 17:46
ODGOVOR RAS.
STO TAKO KLUPO RAZMISLJAS? DRZAVA DAJE PENZIJE, DODATKE ITD. DRZAVA NIJE MADJIONICAR KOJI NESTO STVORI PA POKLONI KOME ONA HOCE. VEC SVI LJUDI UPLACUJU PENZISKO OSIGURANJE I SOCIJALNO OSIGURANJE. NA OSNOVU TOGA DOPIJAJU TA PRAVA. "DRZAVA ME HRANI" NE GLUPANE. HRANIME MOJ RAD I TRUD. JA HVALA BOGU NEZIVIM OD SOCIJALE A I TAJ BUDZET PUNE PORESKI OBVEZNICI OD KOJIH SAM JA JEDAN OD NJIH. A DA! POMENUOSI PLATE. PROSLO JE DOBA KOMUNIZMA KADA SU DRUGOVI SEKLI VRPCE I DAVALI POSAO. SADA PRIVATNJACI TO RADE. EJ UKOJEM TI VREMENU ZIVIS!!!!!!
"MORACU DA POSTUJEM DRZAVU" SAMO ONOLIKO KOLIKO ONA MENE POSTUJE
nisi ti najgori slucaj - puna le psihijatrija takvih ...sucesce...
Jelena87
19.08.2004., 19:48
MOZDA TO MNOGI NEZNAJU? HRVATSKA JE UCRTALA NA SVOJO ZASTAVI SIMBOLE NACIONALNIH MANJINA. PRVI SDESNA (SIMBOL) PREDSTAVLJA BOSNJAKE. CINIMI SE DA DRUGI PREDSTAVLJA HERCEGOVCE I TAKO REDOM PET SIMBOLA. JEDAN OD TIH PET PREDSTAVLJA SRBE.
NADAMSE DA CE SRBI BITI DOVOLJNO MUDRI I DA CE ZADOVOLJITI NACIONALNE MANJINE NA HRVATSKI NACIN. NECE VALJDA SRBI DOZVOLITI DA HRVATI BUDU VECE DEMOKRATE OD NJIH.
Ti simboli kako ti kazes predstavljaju delove od kojih se Hrvatska sastoji.Ja jedino znam da ona kuna predsatvlja Slavoniju-zadnji grb,a za ostale nisam sigurna.Znaci nisi dobro informisan,barem ja tako mislim,posto je ipak to zastava drzave u kojoj zivim...
Dlakava_Strvina
19.08.2004., 19:55
Ej ljudi - HIMNA I GRB SU IZGLASANI, zasada NE MORA da se koriste po ruralnim zabitima, dok ne prodje izborna groznica - dotle svaka mesna zajednica nek koristi zvecke, saksije, bilo sta mu je srcu drago, pa uzivajte...
Ti simboli kako ti kazes predstavljaju delove od kojih se Hrvatska sastoji.Ja jedino znam da ona kuna predsatvlja Slavoniju-zadnji grb,a za ostale nisam sigurna.Znaci nisi dobro informisan,barem ja tako mislim,posto je ipak to zastava drzave u kojoj zivim...
KAO PRVO, ZAHVALJUJEM NA UCTIVOJ REPLICI.
KAO DRUGO, GARANTUJEM DA SAM REKAO ISTINU.
SIMBOL NA KOMEJE POLUMESEC I TO NA ZELENOJ PODLOZI MOZE BITI JEDINO MUSLIMANSKI/BOSNJACKI.
Jelena87
20.08.2004., 19:37
Svejedno mislim da nisi u pravu...Onaj jarac predstavlja Istru,sad se setih
Dokle cete vi "Bosnjaci" da *****te o Srbiji.
Ako zivis u njoj,postuj drzavu u kojoj zivis njene simbole i himnu jer je to volja vecine naroda koji zivi u njoj!
Srbi nose ime po Svojoj drzavi i oni sachinjavaju vecinu gradjana (namerno sam napisao GRADJANA)a koliko se secam Srbi su je osnovali (drzavu Srbiju)
E da se vratim na gradjane!!!!
U ustavu Srbije pise da je Srbija drzava svih gradjana koji zive u njoj.
Prema tome ako se smatrate gradjanima ove drzave onda je i postojute i volite i molim vas da ne pricate lose o njoj!
"U ustavu Srbije pise da je Srbija drzava svih gradjana koji zive u njoj. " E BAS ZBOG TOGA ZASTAVA I HIMNA NETREBA DA BUDU JEDNONACIONALNA.
SVAKOJ DRZAVI JE STALO DA SVI GRADJANI POSTUJU I VOLE DRZAVNE SIMPOLE. OVO STO BIVA NIJE PRAVI PUT. ZIVI BILI PA VIDELI.
Srbija ce biti u srbiji onakva kakvu je bude hteo njen narod...i imace znamenja svoja koja su nastala kad i ova drzava... a onima kojima to ne odgovara,hvala na poseti i dovidjenja...ima jos mesta na ovom svetu pa izaberite sebi svoje...
i nemojte se prepirati bez veze jer time necete dobiti nista drugo osim cira na zeludcu ili infrakt...dok je sveta postojace i SRBIJA...a kad vam sandzak ili kako vec zovete Rasku oblast bude dzava,obecavam da cu je postovati ...jer bi u tom slucaju Srbija morale da promeni ime u Sandzak...a to ce biti,samo neznam kad,,pitajte Suljkana mozda on zna....ili mozda bolje Aliju njemu je vec Alah rekao...
"Srbija ce biti u srbiji onakva kakvu je bude hteo njen narod..." A JESMOLI MI, BOSNJACI, MADJARI, ... GRADJANI DRUGOG REDA? MI BOSNJACI IMAMO SVOJA ZNAMENJA, SRBI IMAJU SVOJA, I NEMA FRKE ("VUK SIT I OVCE NA BROJU").
"imace znamenja svoja koja su nastala kad i ova drzava... " KADA SU TA ZNAMENJA DONESENA, 1884. GOD. SANDZAK I VOJODINA NISU BILI DEO SRBIJE!!!
"hvala na poseti i dovidjenja..." PRVO, MI NISMO POSETIOCI (DOBRO NISI NAPISAO TURISTI), VEC STAROSEDIOCI ISTO KAO I SRBI. DRUGO, NEISPRACAJ TI NIKOGA, JEL VIDIS KOLIKO VAS JE U HAGU, UPRAVO ZBOG ETNICKOG CISCENJA.
"pitajte Suljkana mozda on zna" AUUU, KAKO GA TI SLATKO ZOVES "SULJKAN", MORAM DA PRIZNAM DAGA JA TAKO NE ZOVEM. A DA NISI TI NEKI NJEGOV SIMPATIZER PA SE SAMO ZEZAS???
"mozda bolje Aliju " E OVO STO SI REKAO ,VEC JE BEZOBRAZNO, PA CU I JA TAKO ODGOVORITI.
PITAO BIH JA SLOBU ROBIJASA, ALI MI NEDAJU VIZITU!!!
Ancho je u pravu. Pobrkani su pojmovi kod nas. Pravoslavac, musliman, katolik, protestant, budista...to su vernici razlicitih religija, ili oni koji po tradiciji sebe svrstavaju u neku od ovih grupa, pa iako nisu vernici. Mislim da svakom normalnom coveku ovo ne treba da smeta, niti da bude predmet bilo kakvih rasprava. Religijsko opredelenje je apsolutno privatna stvar. Gradjani Srbije imaju pravo podjednako da upraznjavaju religiju koja im se dopada. Ne brkajmo drzavne simbole sa ovim. Znate li koliko Latinoamerikanaca zivi u SAD, pa se niko ne trudi da promeni americku zastavu i himnu. Nije mi jasno zasto oni koji zive u Srbiji ne vole Srbiju i zele da je uniste i rasparcaju. Ako vam je zemlja veca i jaca, svima ce u njoj biti bolje. Svi sada zalite za Titovom Jugoslavijom. Polako, mozda cete zaliti i za Srbijom. Dosta vise ovih prepucavanja. Zasto je vama u Raskoj blizi Alija od Slobe. Ajde bre ljudi dodjite k sebi. U Srbiji ste. ako vam se ne svidja, ili bolje receno ako je mrzite, kao sto ostavljate utisak na ovom forumu, onda idite negde drugo. Velik je svet. Ne gubite nista, prodajte imovinu, kupite na drugom mestu. Zivite bez mrznje. Samo pazite, mrznja dolazi iz duse i karaktera, ne iz okoline. Tako moze da vam se desi da odete, pa i tamo nastavite sa mrznjom, samo se promeni objekat, nisu vise Srbi, vec crnci ili azijati ili vec neko peti.
Ancho je u pravu. Pobrkani su pojmovi kod nas. Pravoslavac, musliman, katolik, protestant, budista...to su vernici razlicitih religija, ili oni koji po tradiciji sebe svrstavaju u neku od ovih grupa, pa iako nisu vernici. Mislim da svakom normalnom coveku ovo ne treba da smeta, niti da bude predmet bilo kakvih rasprava. Religijsko opredelenje je apsolutno privatna stvar. Gradjani Srbije imaju pravo podjednako da upraznjavaju religiju koja im se dopada. Ne brkajmo drzavne simbole sa ovim. Znate li koliko Latinoamerikanaca zivi u SAD, pa se niko ne trudi da promeni americku zastavu i himnu. Nije mi jasno zasto oni koji zive u Srbiji ne vole Srbiju i zele da je uniste i rasparcaju. Ako vam je zemlja veca i jaca, svima ce u njoj biti bolje. Svi sada zalite za Titovom Jugoslavijom. Polako, mozda cete zaliti i za Srbijom. Dosta vise ovih prepucavanja. Zasto je vama u Raskoj blizi Alija od Slobe. Ajde bre ljudi dodjite k sebi. U Srbiji ste. ako vam se ne svidja, ili bolje receno ako je mrzite, kao sto ostavljate utisak na ovom forumu, onda idite negde drugo. Velik je svet. Ne gubite nista, prodajte imovinu, kupite na drugom mestu. Zivite bez mrznje. Samo pazite, mrznja dolazi iz duse i karaktera, ne iz okoline. Tako moze da vam se desi da odete, pa i tamo nastavite sa mrznjom, samo se promeni objekat, nisu vise Srbi, vec crnci ili azijati ili vec neko peti.
___"Religijsko opredelenje je apsolutno privatna stvar." BRAVO, I JA TAKO MISLIM.
___"Znate li koliko Latinoamerikanaca zivi u SAD, pa se niko ne trudi da promeni americku zastavu i himnu." ZAMISLI KADA BI SVI LATINOAMERIKANCI BILI MUSLIMANI, A NA AMERICKOJ ZASTANI KRST (BILO BI BELAJA). AMERICKA ZASTAVA NA SEBI IMA 52 ZVIJEZDICE, KOJE SIMBOLIZIRAJU 52 DRZAVE, TO NIKOM NE MOZE DA SMETA.
___VERUJEM DA BI NACIONALNE ZAJEDNICE BILE ZADOVOLJNE, AKO BI NA ZASTAVI SRBIJE, UMJESTO JEDNO NACIONALNIH I JEDNO VJERSKIH SIMBOLA, BILI SIMBOLI REGIONA; SANDZAKA, SUMADIJE... I AUTONOMIJA; VOJVODINE I KOSOVA.
___"Nije mi jasno zasto oni koji zive u Srbiji ne vole Srbiju i zele da je uniste i rasparcaju." IMAS POGRESAN UTISAK. KADA BI SRBIJA BILA NAPADNUTA BIO BIH SPREMAN DA JE BRANIM, TO ILUSTRUJE DOVOLJNO.
___"Zasto je vama u Raskoj blizi Alija od Slobe." E'OVO JE NEOZBILJNO! ZNASLI TI?, KADA POMISLIMO NA SLOBA, PRVA ASOCIJACIJA JE 200.000 ZRTAVA.
___"ako vam se ne svidja, ... onda idite negde drugo." ZNACI I TI BI DA RASELJAVAS - ETNICKI CISTIS.
KARLAAA!!!, POGLEDAJ I OVDJE IMAS MUSTERIJE ZA SEVENINGEN CELISKI PROSTOR.
___"Tako moze da vam se desi da odete, pa i tamo nastavite sa mrznjom." DUSEBRIZNICE MOJ, JEL MI TO GOVORIS IZ ISKUSTVA???? NEMOJ DA SE SEKIRAS, JA NE IDEM IZ MOG SANDZAKA NIGDJE.
___"Religijsko opredelenje je apsolutno privatna stvar." BRAVO, I JA TAKO MISLIM.
___"Znate li koliko Latinoamerikanaca zivi u SAD, pa se niko ne trudi da promeni americku zastavu i himnu." ZAMISLI KADA BI SVI LATINOAMERIKANCI BILI MUSLIMANI, A NA AMERICKOJ ZASTANI KRST (BILO BI BELAJA). AMERICKA ZASTAVA NA SEBI IMA 52 ZVIJEZDICE, KOJE SIMBOLIZIRAJU 52 DRZAVE, TO NIKOM NE MOZE DA SMETA.
___VERUJEM DA BI NACIONALNE ZAJEDNICE BILE ZADOVOLJNE, AKO BI NA ZASTAVI SRBIJE, UMJESTO JEDNO NACIONALNIH I JEDNO VJERSKIH SIMBOLA, BILI SIMBOLI REGIONA; SANDZAKA, SUMADIJE... I AUTONOMIJA; VOJVODINE I KOSOVA.
___"Nije mi jasno zasto oni koji zive u Srbiji ne vole Srbiju i zele da je uniste i rasparcaju." IMAS POGRESAN UTISAK. KADA BI SRBIJA BILA NAPADNUTA BIO BIH SPREMAN DA JE BRANIM, TO ILUSTRUJE DOVOLJNO.
___"Zasto je vama u Raskoj blizi Alija od Slobe." E'OVO JE NEOZBILJNO! ZNASLI TI?, KADA POMISLIMO NA SLOBA, PRVA ASOCIJACIJA JE 200.000 ZRTAVA.
___"ako vam se ne svidja, ... onda idite negde drugo." ZNACI I TI BI DA RASELJAVAS - ETNICKI CISTIS.
___"Tako moze da vam se desi da odete, pa i tamo nastavite sa mrznjom." DUSEBRIZNICE MOJ, JEL MI TO GOVORIS IZ ISKUSTVA???? NEMOJ DA SE SEKIRAS, JA NE IDEM IZ MOG SANDZAKA NIGDJE.
posto vidim da lupetas i nisi svestan gde zivis..sto netuzis Karli Evropsku Uniju posto je proglasila da je Evropa Hriscanka??...pitas li se kako cesd moci da zivis u takvoj Evropi???
pa covece jesi li ti svestan sta pises ovde???
postoji li drzava u Evropi u kojoj manjine imaju veca prava nego kod nas u Srbiji?..i navedi mi jednu zemlju u svetu gde se himna i zastava prave prema manjinama a ne prema drzavotvornom narodu??...i jos nesto ako nisi znao Ameriku cine Evropski narodi i ostali koji su je naselili i normalno je da nepostoji nijedno nacionalno obelezje,jer Amerika nije nacionalna drzava...jedina prava na nju polazu istrebljeni Indijanci...
i molim te ko coveka daj budi dve sekunde realan
Nemam nameru da polemisem, samo jedna opaska Gostu. Tehnika vadjenja citata iz kontesta i njihovog pojedinacnog tumacenja je poznata na Zapadu i po mom misljenju je vrlo prljava i moze se iskoristiti u razlicite svrhe. Dakle zlonamerni ste koristeci ovaj metog. Reci izdvojede iz konteksta vrlo cesto zvuce drugacije. Ja nisam za etnicko ciscenje, samo sam za slobodu izbora. Ja vas ne prisiljavam da promenite mesto boravka, ni recima ni oruzjem, samo vam nudim izbor i drzava vam omogucava da je napustite ako zelite. Srbija je bila napadnuta 1999 godine. Nadam se da ste toga svesni. Mislim da gradjani jedne drzave imaju obaveze prema toj drzavi koje moraju da ispunjavaju svidjalo im se to ili ne. Nazalost u Srbiji nema mnogo osecanja obaveze prema drzavi, svi se ponasaju u duhu socijalizma, drzava duguje pojedincu i ona je njemu obavezna.
posto vidim da lupetas i nisi svestan gde zivis..sto netuzis Karli Evropsku Uniju posto je proglasila da je Evropa Hriscanka??...pitas li se kako cesd moci da zivis u takvoj Evropi???
postoji li drzava u Evropi u kojoj manjine imaju veca prava nego kod nas u Srbiji?..i navedi mi jednu zemlju u svetu gde se himna i zastava prave prema manjinama a ne prema drzavotvornom narodu??...i jos nesto ako nisi znao Ameriku cine Evropski narodi i ostali koji su je naselili i normalno je da nepostoji nijedno nacionalno obelezje,jer Amerika nije nacionalna drzava...jedina prava na nju polazu istrebljeni Indijanci...
"sto netuzis Karli Evropsku Uniju posto je proglasila da je Evropa Hriscanka??" - MISLIM DA SI DEZINFORMISAN, O TOME SE SAMO GOVORKALO, ALI I DA JE TAKO, TO NIJE ISTO.
U EVROPI ZIVI MOZDA OKO 3-5% MUSLIMANSKOG STANOVNISTVA, A U SRBIJI 30 - 40% CINE NESRBI (ALBANCI,BOSNJACI,MADJARI,HRVATI...).
"i navedi mi jednu zemlju u svetu gde se himna i zastava prave prema manjinama a ne prema drzavotvornom narodu??" - NIKO NIJE REKAO DA SE USVAJA HIMNA I ZASTAVA PREMA MANJINAMA (NEMOJ DA MI STAVLJAS RIJECI USTA), VEC DA DRUGI NARODI NEMOGU PRIHVATITI TE DRZAVNE SIMBOLE KAO SVOJE, AKO JE U NJIMA PRENAGLASENA SIMBOLIKA SAMO JEDNOG NARODA I JEDNE VJERE, A DRUGI KAO DA NE POSTOJE, STO JE KLASICAN PRIMJER MACEHINSKOG ODNOSA.
DA LI MISLIS?, DA JA KAO MUSLIMAN MOGU POLJUBITI ZASTAVU SA KRSTEM I CETIRI "S"?
"postoji li drzava u Evropi u kojoj manjine imaju veca prava nego kod nas u Srbiji?" - TO SI CUO NA MEDIJIMA, I NAIVNO PRUGUTAO. U SANDZKU SU MNOGI LJUDI PRETUCENI U POLICIJSKOJ STANICI, TREZECI OD NJIH ORUZJE, KOJE ONI NISU IMALI.
DALI SI CUO ZA SJEVERIN?, KADA JE PARAVOJSKA ZAUSTAVILA VOZ, IZVRSILA LEGITIMACIJU PUTNIKA, I MUSLIMANE ODVELA NA STRELJANJE. SLICNO SE DOGODILO SA PUTNICIMA KOD PLJEVALJA.
"i jos nesto ako nisi znao Ameriku cine..." - NISAM PRVI POMENUO AMERIKU (I JA MISLIM DA AMERIKA NIJE ODGOVARAJUCI PRIMJER ZA POREDJENJE), VEC SAM ODGOVORIO JEDNOM UCESNIKU KOJI JE NAVEO KAO PRIMJER.
__________________________________________________ ____________
ALI, NE ZELIM DA SE SVADJAM SA BILO KIM U VEZI TOKA, POGOTOVO NE SA NEKIM KO NEMA NIKAKAV UTICAJ (PRIZNAJEM DA I JA NEMAM UTICAJ) DA PROMIJENI NESTO NA BOLJE.
DALEKO SMO MI OD GRADJANSKOG DRUSTVA. SRBIJANSKA VLAST NEMARECI ZA MISLJENJE SVOJIH GRACANA - NAC.ZAJEDNICA, ODGURNULA JE ISTE. NECU JA ZBOG TOGA, IZGUBITI APETIT, DOBITI NESANICU ILI CIR NA ZELUCU, SAMO HOCU DA KAZEM DA JE NAPRAVLJEN RAZDOR MEDJU GRADJANE I DA CE SRBIJA OD TOGA IMATI NAJVISE STETE, A NIKAKVE KORIST!!!
NACIONALNE ZAJEDNICE BICE PRIMORANE DA SE OKRENU SVOJIM ZNAMENJIMA I SVOJIM REGIONIMA, JEDNOM RIJECJU OTUDJIVANJE.
MALCICE MI JE DOSADILA OVA TEMA, TAKO DA VEROVATNO NECU VISE ODGOVARATI. AJT CAO!
"sto netuzis Karli Evropsku Uniju posto je proglasila da je Evropa Hriscanka??" - MISLIM DA SI DEZINFORMISAN, O TOME SE SAMO GOVORKALO, ALI I DA JE TAKO, TO NIJE ISTO.
U EVROPI ZIVI MOZDA OKO 3-5% MUSLIMANSKOG STANOVNISTVA, A U SRBIJI 30 - 40% CINE NESRBI (ALBANCI,BOSNJACI,MADJARI,HRVATI...).
"i navedi mi jednu zemlju u svetu gde se himna i zastava prave prema manjinama a ne prema drzavotvornom narodu??" - NIKO NIJE REKAO DA SE USVAJA HIMNA I ZASTAVA PREMA MANJINAMA (NEMOJ DA MI STAVLJAS RIJECI USTA), VEC DA DRUGI NARODI NEMOGU PRIHVATITI TE DRZAVNE SIMBOLE KAO SVOJE, AKO JE U NJIMA PRENAGLASENA SIMBOLIKA SAMO JEDNOG NARODA I JEDNE VJERE, A DRUGI KAO DA NE POSTOJE, STO JE KLASICAN PRIMJER MACEHINSKOG ODNOSA.
DA LI MISLIS?, DA JA KAO MUSLIMAN MOGU POLJUBITI ZASTAVU SA KRSTEM I CETIRI "S"?
"postoji li drzava u Evropi u kojoj manjine imaju veca prava nego kod nas u Srbiji?" - TO SI CUO NA MEDIJIMA, I NAIVNO PRUGUTAO. U SANDZKU SU MNOGI LJUDI PRETUCENI U POLICIJSKOJ STANICI, TREZECI OD NJIH ORUZJE, KOJE ONI NISU IMALI.
DALI SI CUO ZA SJEVERIN?, KADA JE PARAVOJSKA ZAUSTAVILA VOZ, IZVRSILA LEGITIMACIJU PUTNIKA, I MUSLIMANE ODVELA NA STRELJANJE. SLICNO SE DOGODILO SA PUTNICIMA KOD PLJEVALJA.
"i jos nesto ako nisi znao Ameriku cine..." - NISAM PRVI POMENUO AMERIKU (I JA MISLIM DA AMERIKA NIJE ODGOVARAJUCI PRIMJER ZA POREDJENJE), VEC SAM ODGOVORIO JEDNOM UCESNIKU KOJI JE NAVEO KAO PRIMJER.
__________________________________________________ ____________
ALI, NE ZELIM DA SE SVADJAM SA BILO KIM U VEZI TOKA, POGOTOVO NE SA NEKIM KO NEMA NIKAKAV UTICAJ (PRIZNAJEM DA I JA NEMAM UTICAJ) DA PROMIJENI NESTO NA BOLJE.
DALEKO SMO MI OD GRADJANSKOG DRUSTVA. SRBIJANSKA VLAST NEMARECI ZA MISLJENJE SVOJIH GRACANA - NAC.ZAJEDNICA, ODGURNULA JE ISTE. NECU JA ZBOG TOGA, IZGUBITI APETIT, DOBITI NESANICU ILI CIR NA ZELUCU, SAMO HOCU DA KAZEM DA JE NAPRAVLJEN RAZDOR MEDJU GRADJANE I DA CE SRBIJA OD TOGA IMATI NAJVISE STETE, A NIKAKVE KORIST!!!
NACIONALNE ZAJEDNICE BICE PRIMORANE DA SE OKRENU SVOJIM ZNAMENJIMA I SVOJIM REGIONIMA, JEDNOM RIJECJU OTUDJIVANJE.
MALCICE MI JE DOSADILA OVA TEMA, TAKO DA VEROVATNO NECU VISE ODGOVARATI. AJT CAO!
prvo odlicno sam informisan jer zivim u inostranstvu...i bez obzira koliko muslimana zivi u Srbiji ona je deo Evrope,tako da se taj procenat kod nas takodje racuna u Evropi....za onaj voz,to sto navodis nije tema vec deo rata koji se desio...a uzmi ustav Srbije pa uporedi sa kojim hoces...ali posto se nacionalne manjine neslazu sa tim,sada kada pravimo novi ustav,prepisacemo to pravo za nacionalne manjine,bas iz ustava tih zemalja iz kojih poticu nase nacionalne manjine u Srbiji pa ce biti mir,,verovatno ce dobiti veca prava po tim ustavima...slazete li se????
i jos jedno pitanje.. ciju bi ti zastavu Ljubio u Sbiji????I ciju himnu pevao?????
Cek bre malo!
O chemu pricate vi bosnjaci i svi ostali koji pljujete po Srbiji!!!!!
Zelite da na zastavi Srbije stoji neko vase obelezje?
Nece da moze sve dotle dok ne budete voleli svoju drzavu u kojoj zivite i sluzite vojsku kao i svi ostali !!!!
Upamti nece da moze.
Hocete da se vidite na zastavi zemlje koju jedva i da priznajete?
Sve dok tako budete razmisljali i prichali o SRBIJI nece vas biti na zastavi niti u himni,vec cete se pominjati u ustavu kao manjina!!!!
NE ZELIM NIKOGA DA POVREDIM SA OVOM MOJOM IZJAVOM!!!!!!SAMO DA SE ZNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
SVAKO SVOJU!
ja te podrzavam...ali i svako u svojoj drzavi..pa posto su Bosnjaci (ili kako vas vec zovu)iskukali svoju drzavu,a mi vam je priznajemo,onda tamo mozete i da je pevate i da dizete zastave..mozete i kod nas kad budete ucestvovali na pojedinim manifestacijama kao gosti....Bicete dobrodosli...
a opet za one koji su rodjeni u Srbiji i zele da zive u njoj..moze...
MENI LICNO NE SMETA TO STO JE HIMNA BOZE PRAVDE NE SMETAMI IZ RAZLOGA STO TU HIMNU UOPSTE NE POSTUJEM NI HIMNU NI ZASTAVU.
MI BOSNJACI U SANDZAKU IMAMO I ZASTAVU NASU ZASTAVU BOSNJAKA U SANDZAKU A I IMAMO I HIMNU
SEHIDSKI RASTANAK TO JE HIMNA NAS BOSNJAKA MA GDE BILO DA SE NALAZIMO.
a zasto ti pise gore kod vremena "rascanin"?!
NESTOR r@sk@
04.09.2004., 04:02
SVE CEMO DA VAS POKOLJEMO MAJKU VAM SMRDLJIVU ISLAMSKU
NESTOR r@sk@
04.09.2004., 04:02
Cek malo...kako mozes da uporedjujes "muslimane" i "hrvate"? Koliko ja znam musliman je veroispovest, a Hrvat je narod?
Drugo pitanje - kad je stvoren taj izraz "Bosnjak"?
Trece pitanje - navedi mi zemlju u kojoj nacionalne manjine u tolikoj meri izdizu svoju zastavu i ne postuju svoju zemlju? Gde si to video, reci mi molim te?
A koliko znam Sandzak nije drzava...
Ma daj bre koji bosnjaci!
Cekaj malo,ako ne postujete drzavu u kojoj zivite i njene simbole,sta radis ti u njoj?
Kupi stvari i bezi u "zemlju boshnjaka"!
A samo se pitam koja je to zemlja da nije Bosna?
Postali ste kao cigani ili Palestinci jedina dva naroda i vi treci koji nemaju svoju drzavu,himnu i zastavu!!!
Pa o chemu vi prichate!
I glupo je sto sam vas uporedio sa ciganima!
Oni bar postuju drzavu u kojoj zve pa se ona zvala Srbija,a da ne pricham o drugim drzavama gde oni zive!
Vi ste u poredjenju sa njima stoka (izvini sto sam vas tako nazvao) koja ne zna sta ce i kako ce!
I jos jedno pitanje da postavim!!!!!!
ODAKLE VAM DODATAK "IC" NA PREZIMENU?
oBAVEZNO MI ODGOVORI!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
pravo srbi, bravo. pokazite svoje pravo lice. ovo je sigurno neki srbin iz N.Pazara
Boy from Sandzak
04.09.2004., 13:24
Ma daj bre koji bosnjaci!
Cekaj malo,ako ne postujete drzavu u kojoj zivite i njene simbole,sta radis ti u njoj?
Kupi stvari i bezi u "zemlju boshnjaka"!
A samo se pitam koja je to zemlja da nije Bosna?
Postali ste kao cigani ili Palestinci jedina dva naroda i vi treci koji nemaju svoju drzavu,himnu i zastavu!!!
Pa o chemu vi prichate!
I glupo je sto sam vas uporedio sa ciganima!
Oni bar postuju drzavu u kojoj zve pa se ona zvala Srbija,a da ne pricham o drugim drzavama gde oni zive!
Vi ste u poredjenju sa njima stoka (izvini sto sam vas tako nazvao) koja ne zna sta ce i kako ce!
I jos jedno pitanje da postavim!!!!!!
ODAKLE VAM DODATAK "IC" NA PREZIMENU?
oBAVEZNO MI ODGOVORI!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
1). i cigani su ljudi.
2). Hrvati su krivi sto ste vi dobili taj kompleks, jer vas nazivaju "cigani sa karpata" zato cuvaj svoje nadimke i nemoj druge zamarati
3). nemoj prinuti za moju drzavu, nego brini za svoju, jel vidis u kojim je govnima, bas zbog takvih kao sto si ti
4). da bar malo ne licis na stoku, nebi druge bez razloga nazivao tako
5). "ic" imaju; Bosnjaci, Hrvati, i Srbi. u cemu je problem?
A sta je to "Bosnjak"? Otkad taj narod postoji?
dok vi ovde serete i ubedjujete jedni druge u neke gluposti koje su pametni vec davno prevazisli,ribe se setaju same po gradu...daj pricajte malo o ljubavi i lepim devojkama...o lepim dogodovstinama..samo bre serete o koje kakvim sranjima koja su nas zavila u crno...ostavite se tih gluposti :arrow: ZURKAAAAAAAA :wink:
Bošnjak
07.09.2004., 17:53
A sta je to "Bosnjak"? Otkad taj narod postoji?
postavljaš pitanje u prvoj rečenici "šta je to Bosnjak" a u drugoj svojoj recenici "otkad taj NAROD postoji" sam sebi dajes odgovor
što znači da si samo PROVOKATOR
Ok, da promenim - Bosnjak - koji je to narod? kad je nastao? 1990? 1992?
Kako da pricam sa ljudima koji ne vole svoju drzavu?
Kako da ja sa takvim likovima nadjem zajednicki jezik?
Nikad mi nece uci u glavu zasto imaju takvo misljenje o Srbiji?
Pa zar nije bolje da zivimo u miru i u slozi,da se pomazemo kad nam je najteze?
Zamolio bih i Srbe i Muslimane da mi odgovore na pitanja!
Bošnjak
08.09.2004., 15:14
Ok, da promenim - Bosnjak - koji je to narod? kad je nastao? 1990? 1992?
Bošnjaci su od BOGUMILA. Sviđalo se to nekom ili ne, potpuno je irelevantno.
Nažalost, uvek smo bili oni slabiji, pa su nam drugi nametali čak i kako ćemo se zvati/pisati u popisu.
Kada je jedan bošnjački intelektualac i akademik Muhamed Filipović 1974 god. rekao; "MI SMO MUSLIMANI PO VEROISPOVESTI, A BOŠNJACI PO NACIONALNOSTI, i ne može ime verske pripadnosti biti nacionalno ime".
Posle toga bio je proganjan, proglašen nepodobnim (na fakultetu) i nacionalistom...
Srbima i Hrvatima nije bilo u interesu da se Bošnjacima vrati ime koje him pripada, jer posle ispada kao da Bosna pripada samo Bošnjacima, a da su Srbi i Hrvati nacionalne manjine u Bosni.
Komunisti su imali tu činjenicu u vidu (1974. kada je donese ustav), i zato su bošnjačke intelektualce proglašavali nacionalistima... (neke su hapsili i isterivali sa fakulteta), i pored toga što ime, bilo lično, versko ili nacionalno spada u najosnovnija (elementarna) ljudska prava.
Ako si dobro nameran?, dovoljno sam ti rekao!
Ako nisi?, tvoj problem! Bošnjačka nacija je svugde priznata, pa i od vašeg rugovodstva; Koštunica, Tadić..., ali i da nije tako, ne bismo se sekirali.
1. bese li ti onaj sto je vredjao? a sad bi da razgovaras?
2. niko nije rekao da ne voli Srbiju - ja volim Srbiju, ali treba da POKAZE da i ona voli nas!
A sta to treba da uradi da bi "dokazala" da vas voli?
1. bese li ti onaj sto je vredjao? a sad bi da razgovaras?
2. niko nije rekao da ne voli Srbiju - ja volim Srbiju, ali treba da POKAZE da i ona voli nas!
Mozda sam vredjao ali treba da znas da sam vredjao iz samo jednog razloga!!!!!!!!!
Zbog ljudi koji nikad nisu lepo pricali o svojoj zemlji!
Pa sta ja treba da mislim o takvim ljudima, nesto lepo ????????
Ne nikada pa zvao se on Srbin ili "Bosnjak"!!!!!!!!!!!
MENI JE U INTERESU DA ZIVIM SA SVI NACIJAMA I NACIONALONOSTIMA U Srbiji RANOPRAVNO I NORMALNO, a kome se to ne svidja mars iz Srbije!!!!!!
Mislim da sam jasan!
RASCANIN
09.09.2004., 12:49
Bog Pravde
Bog Pashjaka
Bog Plodnosti
Bog Ratova
Bog Mora...
CIJI SU TO BOGOVI???
Kad smo kod "bolesnog mozga" - ne bih se menjao sa tvojim...
Izvinjavam se, replicirao sam pogresnoj osobi tj tebi...
Poruka je trebalo da bude shvacena u NAJBUKVALNIJEM SMISLU...
A politiku ostavi malo pametnijim osobama...
Da je neko ovako nesto pokusao u Nemackoj ili ne daj Boze u Americi, ne da ga ne bi bilo... Pa jel vidite kako Velika demokratska drzava (najdemokratskija je u neposrednoj nam blizini), resava "demokratski" probleme :) :) :)
TO ko koje rekvizite ima - njegov problem...
PA ZAR SPODOBA KOJA SEBE NAZIVA ,,DLAKAVA STRVINA'' MOZE DA DELI NEKOME LEKCIJE I DA SE NA INTERNETU K... KAO GLAVNA FACA .
TAJ I TAKAV BOLESNI UM KOJI SE POD TAKVIM IMENOM KRIJE , MOZE DA BUDE GLAVNI SAMO U NEKOM ZAVODU ZA REHABILITACIJU I RESOCIJALIZACIJU , OSOBA MENTALNO OMETENIH U RAZVOJU ...TAMO , BAS TAMO MU JE MESTO ...!
UNAPRED SE OGRADJUJEM OD SVIH VRSTAS KOMENTARA RAZNIH ,,STRVINA''... - ISPOD CASTI MI JE ...I JEDINO MOGU DA GA SAZALJEVAM !
Novi Pazar je nerazvijena opstina, kao i cijeli Sandzak.
Srbija bi mogla manje novca da uzima iz tih opstina i da nam da bezcarinsku zonu i time omoguci brze razvijanje nasih gradova.
N.Pazar ima velikih problema zbog nerazvijene infrastrukture, vodovod, veliki broj ne asvaltiranih ulica....... i mali milion drugih problema.
Ako Srbija ovako nastavi sa nama, kao do sada, trebace nam 200 godina. da bi stigli neke evropske standarde
bescarinsku zonu prema kojoj zemlji?
A sto se onda vasi ne bore za to, nego je vazniji univerzitet na "bosnjackom" ili nastava na "bosnjackom" jeziku ...
Srbija bi mogla manje novca da uzima iz tih opstina i da nam da bezcarinsku zonu i time omoguci brze razvijanje nasih gradova.
N.Pazar ima velikih problema zbog nerazvijene infrastrukture, vodovod, veliki broj ne asvaltiranih ulica....... i mali milion drugih problema.
Ako Srbija ovako nastavi sa nama, kao do sada, trebace nam 200 godina. da bi stigli neke evropske standarde
imas mozda pravo...mislim da bi o tome vec moglo da se diskutuje...
svaka cast na komentaru..E sto nije ovakvih komentara vise ,pa da ovi ljudi raspravlöjaju o bitnim stvarima,a ne glupostima
E moj druze,znas li ti kako se razvija neka opstina i ko je razvija?
Raspitaj se malo bolje!!!!!!!!!!!
Ja sam iz Cacka i mogu da ti kazem da je Cack jedan od razvijenijih gradova u Srbiji,ali ne zahvaljujuci drzavi,vec samim Cacanima i opstinskoj vlasti!
Kao sto ti pljujes po Srbiji tako ja mogu da pljujem po Bg-u jer veliki deo novca koji odlazi iz Cacka ostaje u Beogradu za njegovu izgradnju a veoma mali deo se vraca nazad!
I treba da znas samo jos ovo,nije to samo sa Cackom vec i sa svakim drugim gradom!
Zato nemoj da pljujes samo drzavu vec i svoju opstinsku vlast!upravo je ona najkrivlja za takvo stanje u N.Pazaru!!
Veliki poz iz CA!!!!!!!!!!!!!:)
Jelena87
12.09.2004., 15:16
Mozete se vi prepirati koliko god hocete,ali bice onako kako kazu oni koji kradu vasu drzavu,a to je vlast
Ne dozvolite da se ugasi ovaj tema! Veoma je diskatabilna o cemu govori i broj poseta! :D Ne mislim nista lose ako sam ovo rekao! :D
1: Srbija zbog takvih kao ti ni za milion godina nece uci u EU.
2: Ako smo mi problem zaostalosti Srbije sto ona drzava Srbija ne da autonomiju Sandzaku i ne dozvoli da mi sami upravljamo svojom drzavom pa ce mo videti koce prvi u EU mi ili vi.
Ali posto mi ne zelimo da se odvajamo jer dosta je bilo odvajanja. Mada kad covek pogleda Slovenija udje u EU Hrvatska ceka zajedno sa Bosnom mozda su i oni bili slepo crevo za Srbiju pa se sada pokazalo drugacije. Sta mislis sta bi bilo sa Srbijom ako bi i Vojvodina dobila drzavu od cega bi ste ziveli (nesmem ni da pomislim). Mozda Srbija toliko pomaze Sandzak i Vojvodinu pa zbog toga nemoze da napreduje jadna ta regija (da ne kazem drzava) koju Srbija pomaze nesecam se ni jedne donacije Srbije za Sandzak a to sto Pazar nema asvaltirna ulice odgovor je bas u tom nepomaganju drzave ostalim regijama.
3: Sto trazite da volimo drzavu kad ta drzava ne voli nas. Prvi dokaz ste svi vi jer vam smeta sto uopste postojimo. Samo bi ste da nas koljete i saljete u Tursku. Kazete da nam se ne svidja nova zastava zato sto nema islamskog obelezje ili sto nema nicek naseg u himni vidis da je to sve glupost. Mi se nismo bunil dok je zastava bila sa petokrakom jer nije posedovala nijedno nacionalno obelezje ni srba ni hravata ni muslimana i bila je jedino tako prihvatljiva za sve ali nije vam se svidjala hteliste svi svoje pa sada Hrvati imaju svje a vi bi ste svoje krst sa cetiri s. Sta je falilo trobojnici bez ikakvog obelezja ocito da joj je falio krst i cetiri es. MA kako da volis drzavu koja je Cetnicka. To je ludost. Sta ces zivimo (zivotarimo u njoj) dok nam bog ne podari nesto bolje. Da nsite takvi i da sm svi slozni verovatno bi imali drzavu koju bi voleli podjednako i ja i svi mi. Da je Srbija razvijena drzava koja voli i postuje svoje gradjane da li bi nekome palo napamet da mu se nesvidja njena himna ili njena zastava. NAsi zive svud po svetu pa im nesmeta sto na tudjim zastavama nema zelene podloge i polumeseca jer te zastave ne mrze nas kao narod kao sto vi mrzite.
Bullitt13
20.12.2004., 13:39
Shto se tiche himne Srbije nju je izabrala josh uvek vecinska SRPSKA nacija i kome god se to nedopadalo (pre svega mislim na muslimane, madjare, shiptare i ostale)moze slobodno da se iseli, evo ja bi ih prvi podrzao u tome! Svaka zemlja ljubi svoje, a jedino mi zbog manjina treba da ljubimo tudje, e pa razmislite jel to razumno!
SENA FR
07.02.2008., 08:16
Shto se tiche himne Srbije nju je izabrala josh uvek vecinska SRPSKA nacija i kome god se to nedopadalo (pre svega mislim na muslimane, madjare, shiptare i ostale)moze slobodno da se iseli, evo ja bi ih prvi podrzao u tome! Svaka zemlja ljubi svoje, a jedino mi zbog manjina treba da ljubimo tudje, e pa razmislite jel to razumno!
Sve zemlje na svetu imaju svoje narode ili svoje manjine!!!
Ne postoji zemlja bez manjina!!!
.:Sima Kosmos:.
07.02.2008., 12:39
ontopic:
ZA NAŠU!!!
znas li kad je ugasena BK televizija?
zar ocekujes da u drzavi u kojoj zivis MANJINE odredjuju koja ce biti himna?
mislis li da u americi svi vole himnu?
IMA DA POSTUJETE HIMNU DRZAVE U KOJOJ ZIVITE ILI DOVIDJENJA I IDITE U ZEMLJE ODAKLE MISLITE DA VODITE POREKLO.
AKO SE NE OSECAS KAO DRZAVLJANIN OVE NASE SRBIJE PUTUJ GDE TI JE DRAGO
PRIJATAN DAN
Z I V E L A S R B I J A (i svi oni koji se osecaju kao njeni gradjani bez obzira na nacionalnost, veroispovest i dr.)
Vesela ćufta
07.02.2008., 12:49
I meni se više sviđa "Vostani Serbije", baš onako veličanstveno zvuči. A izabrati pjesmu sestara Karić za himnu, mislim stvarno.......
SENA FR
07.02.2008., 13:37
E moj druze,znas li ti kako se razvija neka opstina i ko je razvija?
Raspitaj se malo bolje!!!!!!!!!!!
Ja sam iz Cacka i mogu da ti kazem da je Cack jedan od razvijenijih gradova u Srbiji,ali ne zahvaljujuci drzavi,vec samim Cacanima i opstinskoj vlasti!
Kao sto ti pljujes po Srbiji tako ja mogu da pljujem po Bg-u jer veliki deo novca koji odlazi iz Cacka ostaje u Beogradu za njegovu izgradnju a veoma mali deo se vraca nazad!
I treba da znas samo jos ovo,nije to samo sa Cackom vec i sa svakim drugim gradom!
Zato nemoj da pljujes samo drzavu vec i svoju opstinsku vlast!upravo je ona najkrivlja za takvo stanje u N.Pazaru!!
Veliki poz iz CA!!!!!!!!!!!!!:)
E za ovo ti svaka cast, odakle god da si. OPSTINSKA VLAST burazeru, to je problem u NP!
SENA FR
08.02.2008., 01:24
himna se mora postovati, jer je donesena ustavom, pa koja god da je!
Tako da je ova tema bez veze!
Паганини
26.06.2008., 13:33
Матора тема ал' да кажем и ја шта мислим
Ја се још увек најежим када чујем ''Хеј Словени'' за мене је то химна уз коју сам растао 25 година и која осликава величину и понос Словенског народа.Нову химну не волим ал' *** шта ја ту могу....