Vidi punu verziju : žene i politika
srbinXP
10.08.2004., 12:36
Vozdra raja,
ajde ispričajte mi da li se vaše djevojke,žene,majke,sestre,tetke,...,razumiju u politiku i istoriju?
Ili važi ona Njegoševa:"NE zna žena ko je kake vjere,..."
Da li ste stekli utisak da one ponekad prosudjuju vise iracionalno nego racionalno(u tim stvarima).Npr,da ovaj rat ne objasnjavaju politikom i netrpeljivoscu,vec nesto kao:"Ma to je u ljudskoj prirodi,nema ko nije ratovao,to je moralo da bude jer je svijet smjestio,planete su se ukrstile,..."
Osim toga,da li ste primjetili kod ljudi izvjesnu relativizaciju krivice naroda,kada zelis da sve zaboravis i krenes dalje:"Ma ******,sve je to isto,moralo da bude tako,sta cu sad ja nekog mrziti,ma svi smo mi isti..." ali ne u smislu da tako svarno misli,vec da pokusava da na trenutak izravna ljude jer ih srece u svakodnevnom zivotu raznih nacija i politickih orijentacija.
Kazanova
10.08.2004., 13:30
Citiram najveceg zenskog genija, moju babu: zene su u'vatile ma', otkako su dobile pravo glasa!
divlja-u-srcu
10.08.2004., 17:16
Retko se ovde neko u Srbiji razume u politiku i istoriju! Ni politicari! Zene nemaju veze sa tim! Mi jesmo generalno iracionalan narod, svi u kompletu! :P
Kazanova
10.08.2004., 18:08
Retko se ovde neko u Srbiji razume u politiku i istoriju! Ni politicari! Zene nemaju veze sa tim! Mi jesmo generalno iracionalan narod, svi u kompletu! :P
Pametno receno.
Politiku svi shvataju kao "strancarenje" ili "politikanstvo" tj, kao pripadnost nekom plemenu ili sekti, ljudi gledaju veoma usko.
Muskarci kao mogucnost ostvarenja svoje karijere, a zene da bi dokazale nekim muskarcima kako su sposobne ili mogucnost ka qurvanju.
Drugo Muskarci politiku vide kao planiranje, dogovaranje, dok to zene tek kad im se isprica (vole da cuju pricu) onda zakljucuju i misle da nesto znaju (navodno, imaju svoje misljenje), biraju muskarce ne po sposobnostima (moralnim ili drugim) vec po privlacnosti. Misle, ako taj politicar na njih deluje privlacno tako deluje i na druge (nekog zabole sto je on lep).
Kao i obicno previse se generalizuje.
Za svakog je nešto. Za muškarce (većinu) nešto jeste, a za žene ne. I obrnuto! I TAČKA.
vecavestica
02.01.2005., 16:28
Pametno receno.
Politiku svi shvataju kao "strancarenje" ili "politikanstvo" tj, kao pripadnost nekom plemenu ili sekti, ljudi gledaju veoma usko.
Muskarci kao mogucnost ostvarenja svoje karijere, a zene da bi dokazale nekim muskarcima kako su sposobne ili mogucnost ka qurvanju.
Drugo Muskarci politiku vide kao planiranje, dogovaranje, dok to zene tek kad im se isprica (vole da cuju pricu) onda zakljucuju i misle da nesto znaju (navodno, imaju svoje misljenje), biraju muskarce ne po sposobnostima (moralnim ili drugim) vec po privlacnosti. Misle, ako taj politicar na njih deluje privlacno tako deluje i na druge (nekog zabole sto je on lep).
a sto generalizijes?
zar stvarno mislis da nema dovoljno pametnih zena da mogu da se bave istim poslom kao i vi muskarci?
nemoj biti smesan.
zabole me uvo (kao i tebe) da li je neko od politicara privlacan ili nije.
vazno je da dobro uradi ono sto radi.
a to o kurvanju-kazi mu u cemu je razlika??
zar se i vi ne kurvate na isti ili jos mozda i gori nacin nego mi?
spusti se na zemlju i samo budi realan.
a vi muskarci(nemam nista protiv njih) mozete da radite SAMO JEDNU stvar koju mi zene ne mozemo.
Vozdra raja,
ajde ispričajte mi da li se vaše djevojke,žene,majke,sestre,tetke,...,razumiju u politiku i istoriju?
Da li ste stekli utisak da one ponekad prosudjuju vise iracionalno nego racionalno(u tim stvarima).Npr,da ovaj rat ne objasnjavaju politikom i netrpeljivoscu,vec nesto kao:"Ma to je u ljudskoj prirodi,nema ko nije ratovao,to je moralo da bude jer je svijet smjestio,planete su se ukrstile,..."
Osim toga,da li ste primjetili kod ljudi izvjesnu relativizaciju krivice naroda,kada zelis da sve zaboravis i krenes dalje:"Ma *,sve je to isto,moralo da bude tako,sta cu sad ja nekog mrziti,ma svi smo mi isti..." ali ne u smislu da tako svarno misli,vec da pokusava da na trenutak izravna ljude jer ih srece u svakodnevnom zivotu raznih nacija i politickih orijentacija.slusaj srbine da ti sapnem nesto, ja znadoh da zivim na balkanu ali da je ovo i dalje ovakav balkan to ne znadoh ili se bar ne nadah da je tako.sve ovo sto kusamo ovih prvo 15/ak pa 4/5 godina zamesise musakrci koji se bave politikom. da je srece da je bilo vise zena u politici ne bi nam se desilo mnogo od ovoga. zene su dobile na snazi ovih poslednjih gore pomenutih godina a muskarci su se malo pogubili u celoj prici pa se sada jadikuje.zene su itekako prisutne u politici i na rukovodecim mestima i uglavnom su uspesnije od muskaraca.
Vozdra raja,
Osim toga,da li ste primjetili kod ljudi izvjesnu relativizaciju krivice naroda,kada zelis da sve zaboravis i krenes dalje:"Ma *,sve je to isto,moralo da bude tako,sta cu sad ja nekog mrziti,ma svi smo mi isti..." ali ne u smislu da tako svarno misli,vec da pokusava da na trenutak izravna ljude jer ih srece u svakodnevnom zivotu raznih nacija i politickih orijentacija.
:shock: :shock: :shock: Мислим, о чему ти уопште причаш?! И какве везе то има са половима?! :roll:
Јел то ти извлачиш особине половине човечанства на основу размишљања твоје тетке или бабе? :?
etotako
02.01.2005., 22:24
SrbinXP je moja kuja... laje i kada ne treba
nemojte mu zameriti ;)
Sledeci put cu bolje da ga vezem :)