PDA

Vidi punu verziju : Tumacenje snova

27.07.2004., 14:14
Ova strana NIJE namenjena za versko i nacionalno prepucavanje. Vec za one koji pridaju znacaj svojim snovima.
Na primer, neko je sanjao san koji ne ume da protumaci. Neka taj san napise na ovom forumu u nadi da ce neko ko uma protumaci taj njegov san.

Evo ja cu poceti prvi
ranije mi se cesce desavalo. ja bih to nazvao neka vrsta sna. da kao sanjam, a svestan sam da sanjam. to jest u toku sna ja snam da lezim i spavam. i mogu u toku sna da razmisljam i radim sta hocu. da li je to transsadencija.

znatizeljna
29.07.2004., 03:37
Par puta sam dozivela slicno. Oba puta sam se nasla u bezizlaznoj situaciji i govorila sebi: "Nije strasno, zar se ne secas da si ovo vec sanjala?! Seti se kako si to prosli put resila." U tom trenutku sam zaista bila ubedjena da mi se san ponavlja i pocinjem da se prisecam svega. Nisam sigurna da li sam to zaista sanjala ranije ili je to samo u snu izgledalo tako. I ne znam kako se to zove. Pozdrav!

Sead
08.08.2004., 14:19
Zelim da vam ispricam jedan (po meni) interesantan san.

Sanjao sam da ucim (izgovaram tiho) El-Fatihu i lebdeo sam. Polagano sam se penjao uvis. Osecao sam se mnogo lepo. U toko dok sam ucio Fatihu pomislio sam "Gospodaru moj obretnime pored Kjabe". Jos nisam ni zavrsio recenicu bio sam pored Kjabe. Sa obe ruke sam dodirnuo Kjabu. Video sam i malo naroda. Osecao sam se radosno. Pozeleo sam da poljubim Kjabu, i kad sa krenuo to da ucinim. prestao sam da budem na tom mestu. Bio sam oped onde gde sam bio kad sam pomislio onu dovu (molitvu) "Gospodaru moj obretnime pored Kjabe".

Posle sam rasmisljao (kada sam se probudio) sasto mi nije dozvoljeno da poljubim Kjabu. I jedini odgovor koji sam uspeo da dam sebi jeste to sto sam cuo - procitao da je dozvoljeno poljubiti Hadzerul-Esvet, a ne Kjabu.

Helem, san je jos malo nastavljen. Kada sam zavrsio sa ucenjem El-Fatihe poceo sam uciti Kulhuvallah (El-Ihlas). I primeti sam da se to moje lebdenje i penjanje uvis ubrzalo, to jest brze sam se penjao uvis. Lebdenje se savrsilo time sto sam se polagano spustio na jedno veliko brdo. Sa leve strane video sam jednu hrpu kamenja, iza te hrpe jednog ceveka (interesantno daje taj covek bio odeven kao u vreme faraona. i seretcki me je gledao), a sa desne strane video sam jednu ovcu. I tu je otprilike kraj.

Voleo bih da mi neko ucen (mozda neko iz Bosne, ali je dobrodoso svako ko zna) protumaci ovaj moj san. Selam - pozdrav.
U potpisu Sead prvo zahvalan Bogu Dzelesanuhu (Velicanstvenom), a posle zahvalan i na uctivim odgovorima.

RASCANIN
16.08.2004., 19:02
[

OCITO JE DA SE SAM DJAVO IGRA SA TOBOM , POSTO SI ZBOG PREVERE SVOJIH DJEDOVA U DALJEN OD PRAVE I PRVE I JEDINE ISTINITE VERE , VERE U GOSPODA HRISTA I U NJEGOVO SPASONOSNOI JEVANDJELJE ....

TO TI JE JEDINO TUMACENJE KOJE JE ISPRAVNO A TI RAZMISLI HOCES LI SE I DALJE DAVITI U LAZNOJ VERI AGARJANSKOJ KOJU JE SVETI SAVA PROKLEO DAVNO ILI CES DUSU SVOJU SPASITI , TAKO STO CES SE KRSTITI KRSTOM HRISTOVIM ...

DA NISTE DJAVOIMANI NE BISTE TOLIKO SMRDELI ...TAJ SMRAD NE MOZETE OCISTITI - DOLAZI IZ VASE NEKRSTENE I NE MIROPOMAZANE DUSE ... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Sead
17.08.2004., 12:47
Lepota interneta izmedju ostalog je i u tome sto bilo ko, sa bilo koje tacke sveta moze izneti svoj stav. Traziti sebi slicne sa ciljem razmenjivanja misljenja i izkustva. Ali nije sve savrseno, tu se nadje poneki "negativac" koji sve to kvari.

Mozda sam malo kasno shvatio da ovaj forum nije mesto za ovakvu "uzviseniju" vrstu razgovora, upravo zbog tih pomenutih negativaca. Ali cu vam ipak ispricati jos jedan lep san.

Pre otprilike dve - tri godine, sanjao sam da se nalazim u Dzennetu (Raju), sa dve meni poznate osobe. Razgledao sam jednu potpuno belu kucu. Interesantno da je kuca bila u jednom komadu. (Znam da je to tesko obijasniti i vama shvatiti, ali samo pokusavam da vam ispricam sta sam video.) Izgledala je kao daje slivena od porcelana/bisera u jednom komadu. Zelim da kazem da se u Kur`anu pominju Dzennetcke kuce koje su od bisera i zaista je izgledala tako.
Da kazem i to, da sam tokom sna osecao predivna osecanja kao i u onom snu kada sam sanjao Kjabu. Sto potpuno deplasira tezu rascana da je to "igranje djavola". Jer od djavola dolaze losa osecanja zato sto je i on los (jedino ako rascan nemisli drugacije). Bog sveti je dobar i od Njega dolaze dobra osecanja i svako drugo dobro. A sada da napisem nekoliko reci mom komsiji "zatrovanog srca".

Dragi Rascanu.
Kao da primecujem u tvojim tekstovima "vrbovanje" da budemo (mi Bosnjaci) pripadnici tvoje vere i naroda? Evo odgovora, ako si ti i tvoje reci olicenje tvoje vere i kulure tvoga naroda? Recicu samo nekahvala i nakavam je Bog na pomoci.
Evo i dva prijateljska saveta. Nebudi u svaku torbu kolac, jer je to karekteristika menje pametnih ljudi. Poseti biblioteku i procitaj neku knjigu, i o drugim verama i narodima.

17.08.2004., 18:32
Lepota interneta izmedju ostalog je i u tome sto bilo ko, sa bilo koje tacke sveta moze izneti svoj stav. Traziti sebi slicne sa ciljem razmenjivanja misljenja i izkustva. Ali nije sve savrseno, tu se nadje poneki "negativac" koji sve to kvari.

Mozda sam malo kasno shvatio da ovaj forum nije mesto za ovakvu "uzviseniju" vrstu razgovora, upravo zbog tih pomenutih negativaca. Ali cu vam ipak ispricati jos jedan lep san.

Pre otprilike dve - tri godine, sanjao sam da se nalazim u Dzennetu (Raju), sa dve meni poznate osobe. Razgledao sam jednu potpuno belu kucu. Interesantno da je kuca bila u jednom komadu. (Znam da je to tesko obijasniti i vama shvatiti, ali samo pokusavam da vam ispricam sta sam video.) Izgledala je kao daje slivena od porcelana/bisera u jednom komadu. Zelim da kazem da se u Kur`anu pominju Dzennetcke kuce koje su od bisera i zaista je izgledala tako.
Da kazem i to, da sam tokom sna osecao predivna osecanja kao i u onom snu kada sam sanjao Kjabu. Sto potpuno deplasira tezu rascana da je to "igranje djavola". Jer od djavola dolaze losa osecanja zato sto je i on los (jedino ako rascan nemisli drugacije). Bog sveti je dobar i od Njega dolaze dobra osecanja i svako drugo dobro. A sada da napisem nekoliko reci mom komsiji "zatrovanog srca".

Dragi Rascanu.
Kao da primecujem u tvojim tekstovima "vrbovanje" da budemo (mi Bosnjaci) pripadnici tvoje vere i naroda? Evo odgovora, ako si ti i tvoje reci olicenje tvoje vere i kulure tvoga naroda? Recicu samo nekahvala i nakavam je Bog na pomoci.
Evo i dva prijateljska saveta. Nebudi u svaku torbu kolac, jer je to karekteristika menje pametnih ljudi. Poseti biblioteku i procitaj neku knjigu, i o drugim verama i narodima.

KOJU TI TO KNJIGU PROCITA , NEPISMENI STVORE , KAD SE TOLIKO GADJAS PADEZIMA .

A - MOJE RECI NISU VRBOVANJE , NEGO DOBRONAMERNI SAVETI DA NE BUDETE VISE TOLIKO ZATUPLJENI I GLUPI I ZANESENI LAZNOM IDEOLOGIJOM GRESNOG COVEKA KOJI JE IMAO 14 ZENA I PREKO 400 NALOZNICA .TAJ I TAKAV ,,PROROK'' VAS PREVARI DA OSTAVITE PRAVU VERU SVOJIH DJEDOVA ,PERU U GOSPODA HRISTA ,I DA MU SLUZITE ZARAD PRIVREMENIH ZEMALJSKIH ZADOVOLJSTAVA ...

INACE - NIJE KARAKTERISTIKA ,,MANJE PAMETNIH'' LJUDI DA SE U SVE MESAJU -TO RADE ONI KOJI SU SVESNI SVOJE PAMETI I OBRAZOVANJA ,I KOJI MOGU DA POLEMISU CINJENICAMA (NI JEDNU MI DO SADA NISTE POBILI ILI DOKAZALI SUPROTNO ) ,..

KARAKTERISTIKA ,,MANJE PAMETNIH'' LJUDI JE DA SE NA INTERNETU BRUKAJU SVOJIM NEZNANJEM ,NE DOKAZUJUCI NI JEDNOM CINJENICOM ONO STO PRICAJU ,A DA I NE GOVORIM O HALUCINACIJAMA KOJE OPISUJES - ISTE KAO I ONE KOJE JE IMAO VAS LAZNI PROROK ...I NJEGA JE DJAVO BIO UZO POD SVOJE ...

A STO SE VERE I NARODA TICE - VI STE TO VEC BILI SAMO SU VAM DJEDOVI IZDALI ...PRIMI MOJE SAUCESCE - ZA TO SE NE MOZE NACI UTEHA ...UZALUD SE TESIS .....

O KADA BISTE SAMO ZNALI KIAKVE STE LEPOTE RAJA IZGUBILI ZBOG VASIH HALUCINACIJA ...!!!

Sead
17.08.2004., 22:42
Zasto se ti pozivas na Isusa (Isa a.s.)? Kada u tvom govoru ima samo mrznje i lazi. kao da sam djavo govori.

Kazes "dobronamerni saveti", a toliko mrznje izbija iz tvojih reci da se pitam dali si normalan?

Tvoje neobrazovanje si pokazao laznim cinjenicama o "14 zena i ...". Sta drugo da ti kazem nego bojse Boga. I znaj da je covek odgovoran pred Bogom za svoje reci.

Kovoris o cinjenicama. A ja u tvojim tekstovima vidim samo histericnu mrznju i nepovezani govor. Te nemam sta demantovati.

Boy from Sandzak
18.08.2004., 11:26
OVA BEDNA GNJIDA IZ RASKE SAMO JE ZAVIDNA NA NOVI PAZAR I PAZARCE ZATO STO SU USPESNI LJUDI/BIZNISMENI I TO GA BODE U OCI

RASCANIN
18.08.2004., 17:01
Zasto se ti pozivas na Isusa (Isa a.s.)? Kada u tvom govoru ima samo mrznje i lazi. kao da sam djavo govori.

Kazes "dobronamerni saveti", a toliko mrznje izbija iz tvojih reci da se pitam dali si normalan?

Tvoje neobrazovanje si pokazao laznim cinjenicama o "14 zena i ...". Sta drugo da ti kazem nego bojse Boga. I znaj da je covek odgovoran pred Bogom za svoje reci.

Kovoris o cinjenicama. A ja u tvojim tekstovima vidim samo histericnu mrznju i nepovezani govor. Te nemam sta demantovati.

KAO STO REKOH ZAR STVARNO MORAS DA SE SVIMA POKAZUJES KOLIKO SI GLUP , SELJACINO EVO TI JOS JEDNE CINJENICE KOJU SU ISTORICARI DOKAZALI ...
GRESNIK KOJI JE ZA VAS PROROK JE CAK I SVOJU TETKU ( KOJA GA JE ODRANILA HLEBOM) KEC'O ...
PA STA DALJE DA VAM PRICAM ...

KADA BI IMAO SA CIME IMAO BI TI STA DEMANTOVATI , ALI SVE TVOJE CINJENICE SU NA OSNOVU NEBULOZA I BUNCANJA LAZNE VERE ,TAKO DA NISI U STANJU DA PARIRAS PRAVIM CINJENICAMA ...
A I MENI JE DOSADILO DA VAS UCIM KAKO SE TREBA I BVALJA VEROVATI DA BI DUSU SPASIO PA SE OZBILJNO RAZMISLJAM DA PRESTANEM UCITI BUDALE ZATUPLJHENE , TJ. VAS POTURICE ....
RAZUMEM VAS NISTE VI IZDALI VERU , NEGO VASI DJEDOVI -ALI NI VI NE BI STE BILI NISTA BOLJI JER STE OD ISTE FELE ,IZDAJNICKE ...

INACE - TVOJ PROBLEM JE STO U SVEMU VIDIS MRZNJU ,JER SE BOJIS ISTINE ...

KADA BUDES U STANJU DA PRIHVATIS ISTINU , BICES I TI N0ORMALAN - NE SEKIRAJ SE ,TO TI GARANTUJEM...

HISTERIJA JE U TVOJOJ GLAVI , JER JA SER NE BOJIM ISTINE KAO VI POTURICE ...

RASCANIN
18.08.2004., 17:21
OVA BEDNA GNJIDA IZ RASKE SAMO JE ZAVIDNA NA NOVI PAZAR I PAZARCE ZATO STO SU USPESNI LJUDI/BIZNISMENI I TO GA BODE U OCI

VEROVATNO SE JOS UVEK NISTE OSLOBODILI VASKI I GNJIODA PA TE TO I PROGONI , DA CAK I CASNE I POSTENE I U SVAKOM POGLEDU BOLJE O0D SEBE NAZIVAS GNJIDAMA ...
A STO SE BIZNISMENA TICE - DOBRI STE SAMO0 KAD SVERCUJETE ILI KAD KRIJUMCARITE DROGU ,-, ALAL VAM BIZNIS ...

STA CE TE RADITI KAD SE SVE SLAVINE PRITEGNU I KAD VISE NE BUDE SVERCA ,IONAKO VEC TI ,,VELIKIBIZNISMENI '' OTPUSTAJU RADNIKE JER NEMA VISE KRADJE I LAZI I PREVARE - A BEZ TOGA , VI POTURICE NE UMETE DA ZIVITE A KAMOLI RADITE ...

JA VAM NE ZAVIDIM - JA VAS VEC ZALIM...!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :?: :?: :?: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

18.08.2004., 18:17
DA BI NAS ZALIO (KADA NAM NESTO NIJE DOBRO) PRVO BI MORAO DANAM BUDES PRIJATELJ. A POSTOSI TI NA OVOM FORUMU VISE PUTA POKAZAO DA SI BOLESNI NACIONALISTA. ZNACI DA LAZES!!!!!!
A STO SE TICE ZATVARANJA RADNIH MESTA. NESEKIRAJ SE MI SMO IPAK DOBRO. POSTIGNITE VI U RASKOJ 10% ONOGA STO SMO MI POSTIKLI I BICE VAM SUPER. NECETE MORATI DA DOLAZITE I RADITE KOD NAS U N.PAZARU.

Sead
18.08.2004., 18:58

Covece bolesni (to svi primecuju)! Njega je odhranio amidza (stric). I to sto si pomenuo cista je nebuloza. Jesili gledao BBC-ijevu emisiju. Koja je nepristrasno govorila o tom delu istorije i Njemu samom (s.a.w.s) u najlepsem svetlu.

Nije ovo tema zarazgovor izmedju tebe, dokazanog belesnika i mene koji spostovanjem govori prvo o svojoj veri, a posle i drugim verama. Veliki si necovek BOJSE BOGA!

KAO STO REKOH ZAR STVARNO MORAS DA SE SVIMA POKAZUJES KOLIKO SI GLUP , SELJACINO EVO TI JOS JEDNE CINJENICE KOJU SU ISTORICARI DOKAZALI ...
GRESNIK KOJI JE ZA VAS PROROK JE CAK I SVOJU TETKU ( KOJA GA JE ODRANILA HLEBOM) KEC'O ...
PA STA DALJE DA VAM PRICAM ...

KADA BI IMAO SA CIME IMAO BI TI STA DEMANTOVATI , ALI SVE TVOJE CINJENICE SU NA OSNOVU NEBULOZA I BUNCANJA LAZNE VERE ,TAKO DA NISI U STANJU DA PARIRAS PRAVIM CINJENICAMA ...
A I MENI JE DOSADILO DA VAS UCIM KAKO SE TREBA I BVALJA VEROVATI DA BI DUSU SPASIO PA SE OZBILJNO RAZMISLJAM DA PRESTANEM UCITI BUDALE ZATUPLJHENE , TJ. VAS POTURICE ....
RAZUMEM VAS NISTE VI IZDALI VERU , NEGO VASI DJEDOVI -ALI NI VI NE BI STE BILI NISTA BOLJI JER STE OD ISTE FELE ,IZDAJNICKE ...

INACE - TVOJ PROBLEM JE STO U SVEMU VIDIS MRZNJU ,JER SE BOJIS ISTINE ...

KADA BUDES U STANJU DA PRIHVATIS ISTINU , BICES I TI N0ORMALAN - NE SEKIRAJ SE ,TO TI GARANTUJEM...

HISTERIJA JE U TVOJOJ GLAVI , JER JA SER NE BOJIM ISTINE KAO VI POTURICE ...

18.08.2004., 19:00
Covece bolesni (to svi primecuju)! Njega je odhranio amidza (stric). I to sto si pomenuo cista je nebuloza. Jesili gledao BBC-ijevu emisiju. Koja je nepristrasno govorila o tom delu istorije i Njemu samom (s.a.w.s) u najlepsem svetlu.

Nije ovo tema zarazgovor izmedju tebe, dokazanog belesnika i mene koji spostovanjem govori prvo o svojoj veri, a posle i drugim verama. Veliki si necovek BOJSE BOGA!

Sead
18.08.2004., 19:24
Da dodam jos ovo. Mislim daje tvoje "pogonsko gorivo" za ovoliku dozu nacionalizma, koju ispoljavas groz (nicim izazvane) uvrede. Verovatno u zavidnosti prema pazarcanima. Nemozes da podneses sto su uspesni, imaju velike kuce, skupa kola itd. Mozda se ti lazno predstavljas i nisi iz Raske neko si iz Novog Pazara. Pa te takvi prizori stalno ubadaju u oci (mozda preko puta komsija ima kola od 40.000 evra). I onda se nagomilas negativne energije i ovde se istresas. Ali cvrsto verujem da ima dobrih Srba i ti mi neces pokvariti to misljenje BEDNI COVECE.

rascanin
19.08.2004., 17:54
Da dodam jos ovo. Mislim daje tvoje "pogonsko gorivo" za ovoliku dozu nacionalizma, koju ispoljavas groz (nicim izazvane) uvrede. Verovatno u zavidnosti prema pazarcanima. Nemozes da podneses sto su uspesni, imaju velike kuce, skupa kola itd. Mozda se ti lazno predstavljas i nisi iz Raske neko si iz Novog Pazara. Pa te takvi prizori stalno ubadaju u oci (mozda preko puta komsija ima kola od 40.000 evra). I onda se nagomilas negativne energije i ovde se istresas. Ali cvrsto verujem da ima dobrih Srba i ti mi neces pokvariti to misljenje BEDNI COVECE.

MOZDA NISAM CAK NI IZ PAZARA NI IZ RASKE ,NI BLIZU RASKE OBLASTI ,ALI JEDNO JE SIGURNO - O POTURICAMA SVE ZNAM I NE MOZE ME TVOJE VREDJSANE IZNERVIRATI DA VAM NE GOVORIM ISTINU NIKAD NECU PRESTATI ...

VI CAK I U TIM KOLIMA SMRDITE , ONA VCAS NE MOGU IZLECITI OD SMRADA ...

A I INACE SAM SI BEDNIK TAKO DA MI JE SVAKO TVOJE VREDJANJE SAMO POHVALA POTURICE ...
PRODANE DUSE ..
(NIJE OVO IZLIV MRZNJE - OVO JE SUSTA ISTINA )

RASCANIN
19.08.2004., 18:03

ZNAM OD KOGA POTICEM I NE STIDIM SE SVOJIH PREDAKA - ONI NISU IZDALI VERU ZA VECERU , KAO TVOJI DJEDOVI I JA SE SVOJIM POREKLOM PONOSIM .
ZASTO TI NE PRIZNAS SVOJE POREKLO OD SRBA - POTURICE ...

A O njemu NE ZELIM DA GOVORIM , DA NE BIH PRLJAO USTA IMENOM JEDNOG GRESNIKA , KAKAV JE TAJ NESRECNI muhamed BIO ...

OVO JE POSLEDNJI PUT DA TOG DROGIRANOG LUDSAKA POMINJEM ...

INACE , I RTS JE O GOSPODINU MILOSEVICU ( KOJI JE BIO CASNIJI BAR MALO OD muhameda )sve najlepse govorio i davao emisije o njemu kao heroju ...

slabi su ti argumenti ...primi saucesce...

Sead
19.08.2004., 18:47
Ovaj text nisam napisao ja! Nego sam skinuo sa jednog sajta.

Sta su drugi rekli o Bozijem Poslaniku-Muhammedu (s.a.w.s)

U sadasnje vrijeme mnogo mojih iz Evrope prelazi u Muhamedovu vjeru i moze se reci da je obracanje Evrope u Islam vec pocelo.
(Bernard Šo)

Muhamede , zao mi je sto nisam bio tvoj savremenik.
(Oto von Bizmark)

Vidite i sami da toj nauci nista ne nedostaje a da mi,sa svim nasim sistemima,nista dalje odmakli nismo i da,uopste,
NIKO NIJE KADAR DALJE DA STIGNE.
(Gete)

Bilo je i drugih ljudi koji su ispovjedali monoteizam ali ni jedan nije bio ravan njegovoj cistoj i cvrstoj vjeri u jednog boga.
(Tomas Karlajl)

Ako se uzme velicina cilja, mala kolicina sredstava, i grandioznost rezultata, kao tri mjere ljudskog genija, ko bi se onda usudio da sa Muhamedom uporedi jednog velikog covjeka moderne historije.
(Lamartin)

Nema nikakve sumnje u to daje Vjerovjesnik Muhamed jedan od najvecih reformatora covjecanstva. Pripada mu najveca slava jer je on covjecanstvo uputio istinskom svijetlu, pravdi i miru, jer je sprijecio prolivanje neduzne ljudske krvi i tako otvorio put ka napredku i civilizaciji.
Ovo veliko djelo nije mogao izvesti niko drugi do covjek koji je imao nadnaravnu snagu, covjek koji je dostojan svakog postovanja, divljenja i paznje.
(Lav Nikolajevic Tolstoj)

Sead
20.08.2004., 14:50
[quote=Anonymous][b]INACE , I RTS JE O GOSPODINU MILOSEVICU ... sve najlepse govorio i davao emisije o njemu kao heroju ...
su ti argumenti ...primi saucesce

[size=18]Rts jeste lepo govorio o Milosevicu, ali samo dok ga je on kontrolisao.
BBC jeste lepo govorio o Bozijem Poslaniku (s.a.w.s), ali Muslimani ne kontrolisu BBC.
Muslimana danas ima vise od milijarde. Svake godine milioni hadzija posite Meku i Medinu. SVAKO NORMALAN TO POSTUJE.

Ancho
21.08.2004., 05:23
Skrenuli ste sa teme!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21.08.2004., 17:44
ZNAM OD KOGA POTICEM I NE STIDIM SE SVOJIH PREDAKA - ONI NISU IZDALI VERU ZA VECERU , KAO TVOJI DJEDOVI I JA SE SVOJIM POREKLOM PONOSIM .
ZASTO TI NE PRIZNAS SVOJE POREKLO OD SRBA - POTURICE ...

INTERESUJETE MOJE POREKLO? PA STO NEKAZES ODMAH.

MOJE PREZIME NA KRAJU IMA "AGIC" STO ZNACI DA SU MI DJEDOVI BILE AGE.
MOZDA SU BAS TVOJI DJEDOVI KAO NAJAMNICI RADILI ZA NOVAC KOD MOJIH DJEDOVA. KAO NAPRIMER, CUVALI OVCE, KOZE, KRAVE, CISTILI STALE I TOME SLICNO.
INACE U SANDZAKU IMA VELIKI BROJ PREZIMENA KOJA SE ZAVRSAVAJU SA AGA I BEGA.

I JA SE VEOMA PONOSIM SVOJIM DJEDOVIMA STO SACUVASE CAST SVOJIH SCERI I NEDADOSE DA HIM TURCI ...

miconi
10.09.2004., 16:25
nemas pojma decko...

sagapo
30.11.2004., 14:05
Ja sam sanjao kako je nas komsija Rascanin povukao sve svoje klevete i primio islam. To jest pokajao se za svoja zlodela i pridruzio se pravovjernim. Nadam se da ce mi se ovaj san obestiniti!!!
Selam za Pazarce!

P.S Ne vredi ga demantovati jer to sto on kaze je obicna glupost. Ne vredi mu ni objasnjavati jer nemoze on to da shvati. Kome Allah c.c zakljuca srce taj je slep i gluh za istinu.

cako np
02.03.2005., 19:45
selam alejkum braco i prijatelji.hteo bih da iznesem koji komentasr u vezi ovoga.lepo je sto se ovakvo nesto pokrenulo ali nije za siru javnost jer ima dosta onih koji ne pripadaju nama i samo vrijedaju.to iskljucivo rade zbog toga sto ne razumeju i neznaju i ne spoznaju pravu istinu i vjeru,vjeru u jednog i jedinog boga ALLAHA dz.s. nije mi namjera da vrijedam,ali si ti mene uvrijedio takvim tvojim stavom i svojim iznosenjem misljenja tako da zelim da kazem da se prijatelj ne nade uvrijedenim ali dragi prijatelju nemoj pricati o necemu nesto sto neznas i ne poznajes,ali da znas imalo nesto od ovoga sto mi znamo ne bi tako nesto govorio.zelim ujedno i da ti kazem ako neznas sta je san i sta on predstavlja pitaj nekoga ko zna.a san predstavlja vrstu poruke od dragog Boga dz.s. i prikazuje se u najboljem mogucoj ljepoti,jer svaki dobar i lijep san dolazi od dragog ALLAHA dz.s.a svaki los san dolazi od prokletog sejtana.u vezi ovoga ima dosta da se govori tako da nije samo dovoljna ovakva vrsta razgovora nego i u 4-ri oka pa i vise.a sto se tice poturaka mogu ti reci da neznas nista.
a sada seadu nesto da kazem.cini mi se da si ti rekao da si sanjao da si u dzenetu sa dvijue kuce i sl.
kaze ALLAH dz.s.da onaj ko gradi njegove kuce tj.njegove dzamije ne zaleci svog novca onoliko koliko moze,on ce njemu napraviti kuce na najljepsem mestu u dzenetu.
TOLIKO OD MENE I MOLIO BIH VAS DA SE NE VRIJEDATE NEGO POSTUJTE JEDNI DRUGE.SELAM ALEJKUM OD MENE.

cako np
02.03.2005., 20:14
ljudi,jos jednom bih vas zamolio da se ne vrijedate,pa nismo deca nemojte se tako ponasati ili su naki od vas jos uvjek deca paq nikako da odrastu.ostavite proslost za sobom i idite u i ka buducnosti.a sto se tice zurke za to sam uvek pa narode
idemo na mars jer tamo nema rada

andja_stay_cool
09.04.2005., 22:23
Ja moram na neki nacin da se izvinim u ime mog sugradjanina.....mislim da ovde niko nije zasluzio da bude uvredjen...I ja sam imala puno predrasuda i jos uvek ih imam ali su neke otklonjene...sada imam puno prijatelja iz Np: Nedza,Senaida, Majdu, Fazilu, Ernu< Rijada......i to su mladi obrazovani, pametni ljudi koji zasluzuju sve najbolje u zivotu...ne kazem da nema
onih drugih, njih svuda ima i Pazar ih je pun ali kazem da ne treba zauzeti negativan stav...
Pozdrav, Rashcanka... :)