PDA

Vidi punu verziju : NA DANASNJI DAN

kiria
13.05.2003., 09:03
13.05.1999. g. u selu Vitak NATO avijacija je tukla jednu grupu vojnika rezervista koja se nije imala cime da brani. Tukli su sat i po vremena (da bi ubili) i ubili apsolutno nevine momke u toj kosovskoj prici: Caju, Nebojsu, Batu, Sasu, Dragana i kapetana Branka Dronjka. Napad je poceo u 9 i 20 - jurili su momke po ledini ispred skole u Vitaku raketama, kasetnim bombama i mitraljezima ne da bi nas onesposobili kao vojnike vec da bi nas masakrirali kao sto ti momci iz aviona igraju kompjuterske igrice i skupljaju nekakve bonuse. Znam dobro poginule momke - oni su rezervisti koji su mobilisani i poslani u rat i nisu ni jednim svojim postupkom uprljali ruke. Rat nisu zeleli niti su u ratu uzivali. Samo su se trudili da sve to prezive. Na zalost, nisu.
Obecao sam im da ih necu nikada zaboraviti.

sremica
24.06.2003., 18:02
13.05.1999. g. u selu Vitak NATO avijacija je tukla jednu grupu vojnika rezervista koja se nije imala cime da brani. Tukli su sat i po vremena (da bi ubili) i ubili apsolutno nevine momke u toj kosovskoj prici: Caju, Nebojsu, Batu, Sasu, Dragana i kapetana Branka Dronjka. Napad je poceo u 9 i 20 - jurili su momke po ledini ispred skole u Vitaku raketama, kasetnim bombama i mitraljezima ne da bi nas onesposobili kao vojnike vec da bi nas masakrirali kao sto ti momci iz aviona igraju kompjuterske igrice i skupljaju nekakve bonuse. Znam dobro poginule momke - oni su rezervisti koji su mobilisani i poslani u rat i nisu ni jednim svojim postupkom uprljali ruke. Rat nisu zeleli niti su u ratu uzivali. Samo su se trudili da sve to prezive. Na zalost, nisu.
Obecao sam im da ih necu nikada zaboraviti.

Zaista lepo od tebe, i sada posle cetiri godine od zavrsetka rata i dalje tragamo za sustinom...da li ona uopste postoji?

disk
28.07.2003., 17:02
Da, to je pitanje koje svakoga dana postavljam ne u politickom kontekstu, politika mi je strana. Zasto??? Zasto smo morali da ovih dvanaest godina idemo (morali???, pristajali???, voleli???), da nam drzava daje pravo na "igru" da izbacujemo malene olovne projektilcice u necija mesa i oni u nasa. Zar nije moglo drugacije da se resava problem? Ali to iskustvo da si ucestvovao u tom prokletom ludilu i to sto se ta ludila i danas proizvode svuda po svetu... Ne mogu da "svarim". Boli me svaka vest, slika, ratna reportaza... A to sto rade ovi "sofisticirani" soldzeri... to nije rat, to je masakr radi uzivanja poput igranja kompjuterskih igara...
Pozdrav