PDA

Vidi punu verziju : Mala nocna igra

Stranice : [1] 2 3 4 5 6 7

Milena_9
01.08.2003., 00:01
Hajde da se igramo. Da se ne upoznajemo preko imena, gradova u kojima zivimo i zanimanja, nego putem iskrenih prikazivanja sebe o tome sta volimo i ne volimo, sta bismo zeleli i sta nas izbacuje iz normale. Zanimljivije je.

Zak
01.08.2003., 05:47
8) Meni jos ni jednom nocna igra nije bila mala...

dugi777jezik
01.08.2003., 13:13
Hajde da se igramo. Da se ne upoznajemo preko imena, gradova u kojima zivimo i zanimanja, nego putem iskrenih prikazivanja sebe o tome sta volimo i ne volimo, sta bismo zeleli i sta nas izbacuje iz normale. Zanimljivije je.
:D :D :D Odusevljen cekam tvoju... igru... I jos ?... :P :P :P

Milena_9
01.08.2003., 15:24
Zak, zavisi kako meris. Ako nemas milosti :) postoji mogucnost da ti noc potraje ihihi....

Milena_9
01.08.2003., 15:28
Dugi, necu tako da se igram. :D
Kakva mi je to igra ako ti neces da se igras samnom? Priznajem, kad mi je dosadno dodjem ovde da nadjem nekoga ko stoji u redu i ceka da mu se nesto zanimljivo desi. Volis kad se nesto desava? :o

dugi777jezik
02.08.2003., 12:13
Kakva mi je to igra ako ti neces da se igras samnom? Priznajem, kad mi je dosadno dodjem ovde da nadjem nekoga ko stoji u redu i ceka da mu se nesto zanimljivo desi. Volis kad se nesto desava? :o
:? :? :? Jesi me zbunila, a kazu da sam lud ja kada zbunjujem druge, znas, kao u onom vicu o ludom i zbunjenom... Elem, ko kaze da necu , ja HOCU da se igram s tobom i ti sa mnom i mi oboje jedno s drugim... I itekako VOLIM kad se nesto, a narocito NEKO KAO TI desava i svrsava s mojom dosadom i cini mi dan lepsim...

dugi777jezik
02.08.2003., 12:15
:? :? :? Jesi me zbunila, a kazu da sam lud ja kada zbunjujem druge, znas, kao u onom vicu o ludom i zbunjenom... Elem, ko kaze da necu , ja HOCU da se igram s tobom i ti sa mnom i mi oboje jedno s drugim... I itekako VOLIM kad se nesto, a narocito NEKO KAO TI desava i svrsava s mojom dosadom i cini mi dan lepsim... :D :D :D

Milena_9
02.08.2003., 12:55
E sad jos da vidimo ko se sludeo a ko se zbunio. :D
Ajmo ovako: ispricaj mi sta ti se dogodilo / samo jedan dogadjaj/ u poslednjih 7 dana, a da ti je ostalo u lepom secanju, a ja cu pokusati iz toga da izvucem nesto o tebi.
Posle toga sam ja na redu.
Dugi, naravno da prepoznajes da je ovo upuceno tebi.

Zak
03.08.2003., 04:32
Zak, zavisi kako meris. Ako nemas milosti :) postoji mogucnost da ti noc potraje ihihi....
Nisi ni svesna koliko si u pravu...

dugi777jezik
03.08.2003., 14:29
E sad jos da vidimo ko se sludeo a ko se zbunio. :D
Ajmo ovako: ispricaj mi sta ti se dogodilo / samo jedan dogadjaj/ u poslednjih 7 dana, a da ti je ostalo u lepom secanju, a ja cu pokusati iz toga da izvucem nesto o tebi.
Posle toga sam ja na redu.
Dugi, naravno da prepoznajes da je ovo upuceno tebi.

8) 8) 8) Hvala Ti Milena !
Uzivao sam zaista u jednom starom filmu, koji se zove "Stanovnik Zemlje" ili "Zemljanin" u originalu "Earthling", sa Vilijemom Holdenom u glavnoj ulozi, gde se govori o plemenitosti, sazrevanju, sudbini, smislu postojanja i umiranja, svemu sto nas gadja na Zemlji, tj. drama bez mnogo filozofije, surova, ali gledljiva, bez jurcanja ili tucanja, samo zivot, plemenitost, opasnosti i pobeda Coveka u Coveku... Eto... Ok ?
:wink: :P :D

Milena_9
03.08.2003., 22:58
Pa , Dugi, ja u ulozi baba- Vange ili Cika Frojda bih rekla da imas zelju da ti se dogodi nesto pravo, zivotno, jednostavno ali jako , sto ce te podici malo sa zemlje. Da ne zivis " zadat zivot" vec iskocis iz proseka jer ocigledno za njega nisi ni stvoren.

E sad ja: :D
Bila san na divljoj plazi u dalekoj zemlji koja ima prelepo more. Dugi pescani zal, mirisi borovina, cuju se samo zrichci i more koje udara o obalu i menja oblik plaze kad god ga dodirne. Iznad mene nebo, voda me grli, bezobrazno je koliko je lepo. A u sustini nema nicega do netaknute prirode i mene u njoj. Pa pomislim: prvo skupljas gomilu love da bi otisao na mesto, da bi platio da vidis mesto koje nema nista sem sto gledas, cujes, osecas, mirisis... Eto sta covek napravi od sebe! :) :)

absonic
07.08.2003., 00:13
ja sam za.pisi na Sanhacio@yahoo.com.

dugi777jezik
07.08.2003., 03:27
Pa , Dugi, ja u ulozi baba- Vange ili Cika Frojda bih rekla da imas zelju da ti se dogodi nesto pravo, zivotno, jednostavno ali jako , sto ce te podici malo sa zemlje. Da ne zivis " zadat zivot" vec iskocis iz proseka jer ocigledno za njega nisi ni stvoren.

E sad ja: :D
Bila san na divljoj plazi u dalekoj zemlji koja ima prelepo more. Dugi pescani zal, mirisi borovina, cuju se samo zrichci i more koje udara o obalu i menja oblik plaze kad god ga dodirne. Iznad mene nebo, voda me grli, bezobrazno je koliko je lepo. A u sustini nema nicega do netaknute prirode i mene u njoj. Pa pomislim: prvo skupljas gomilu love da bi otisao na mesto, da bi platio da vidis mesto koje nema nista sem sto gledas, cujes, osecas, mirisis... Eto sta covek napravi od sebe! :) :)

Caos, Milena, oprosti sto si ovoliko cekala, ali dok sam se vratio s puta , eto... Dakle, sudeci po tvojoj proceni mene i tvom dozivljaju, ti si pritajena u romantici, a spolja naglaseno analiticna, umes da uzivas, ali uvek s jednim okom spavas, a drugim strazaris... Bezobrazno je koliko je lepo... To je centralni i kljucni deo, lepa si, kako god obrnes, fizicki, emotivno, intelektualno, ali umes da zacinis to sa dozom slatkog bezobrazluka, koliko da nisi masina vec zena, devojka koja se podaje emociji uzivanja i srece... Jesam li te iole dotakao, Milena... ? 8) 8) 8)

Milena_9
07.08.2003., 04:13
Dugi, sad me je sramota. :oops:
Tako mi i treba kad sam sa tobom nasla da se igram cika Frojda. Kao, sad cu ja tebi da kazem... Kad ono, kao, pa... kao kakao. :D
Cime god da se bavis,odustani od toga, uzmi manji godisnji odmor da verifikujes diplomu psihologa. Dok sam citala tvoj tekst, osecala sam se kao upravo oljustena banana. Naravno da si me dotakao.

Ma ko ume da se igra, ume to celi zivot.
Da li si nekada pokusao da se kockas?
/Naravno, pitanje ima pozadinu./

Milena_9
07.08.2003., 04:17
Absonic, ovo je bio direkt! :D

dugi777jezik
07.08.2003., 04:35
Dugi, sad me je sramota. :oops:
Tako mi i treba kad sam sa tobom nasla da se igram cika Frojda. Kao, sad cu ja tebi da kazem... Kad ono, kao, pa... kao kakao. :D
Cime god da se bavis,odustani od toga, uzmi manji godisnji odmor da verifikujes diplomu psihologa. Dok sam citala tvoj tekst, osecala sam se kao upravo oljustena banana. Naravno da si me dotakao.

Ma ko ume da se igra, ume to celi zivot.
Da li si nekada pokusao da se kockas?
/Naravno, pitanje ima pozadinu./

Mila Milena, ovog sekunda, cekam te NESTRPLJIVO (!) na pricaonici, pojavi se, molim te, da se (s)kockamo!

dugi777jezik
07.08.2003., 04:39
8) 8) 8) Ako si bila oljustena, znaj da mi je svaki zalogaj vidjenja i osecanja tebe bio kao nektar ! Hvala ti na komplimentima, ali ja imam jos jedan ludi osecaj da si mi ti ITEKAKO dorasla, da od tebe imam sta da naucim i da bi me ti mogla tako socno podojiti slatkim mlekom novih saznanja i mudrosti... i ko zna cega sve jos... Imas li e-mail ili neki nacin da se (S)kockamo ?
:P :P :P

Milena_9
07.08.2003., 12:37
Ono jest da se ovo zove mala nocna igra, ali se ocigledno sve vise igramo i danju.
Dugi, imam privat, zasto ne bi pokusao tamo. :D
/ Ovo nije pocetak igre zvane " corave bake"/.

dugi777jezik
07.08.2003., 13:13
Ono jest da se ovo zove mala nocna igra, ali se ocigledno sve vise igramo i danju.
Dugi, imam privat, zasto ne bi pokusao tamo. :D
/ Ovo nije pocetak igre zvane " corave bake"/.
8) 8) 8) Moji Nickovi su Nezni_Cacanin, ili dugi777jezik ili Kunilingus, ili Nezni77 i tome slicno, trazi me, a ja tebe trazim pod Milena_9 (ako imas jos neki nadimak, reci ...)... Javi se, Milena ! :wink: :) :D

dugi777jezik
07.08.2003., 14:01
8) mozes mi i reci kada si obicno u pricaonici... ja sam obicno po ponoci ili posle jedan po ponoci... :P CMOK !

Milena_9
09.08.2003., 15:24
Bila u pricaonici.
Zaginula celu oc na kvizu.
Uh!
A tebe nema... :shock:

Nego, sprema se vreme punog meseca.
Sta se desava za vreme punog meseca- da li je bas sve tako lose? :)

Zak
09.08.2003., 16:20
Vidim da je potrajala ova "mala" a usto nocna igra... 8)

Milena_9
11.08.2003., 02:35
Zak, verovatno si nekad usamljen.
Nekada ti je jednostavno dosadno.
Svima se to desava i svi smo onda isto zeljni da se nesto pokrene, da ti krila i podigne raspolozenje.
Onda smislis igru.
Dobrodasao. :)

dugi777jezik
11.08.2003., 10:36
Bila u pricaonici.
Uh!

:wink: :wink: :wink: Slatka moja Milena, Dragacevska truba me je otela... Bio sam sa par prijatelja tamo, nismo bas rsali onako bezveze, vise smo obisli sva mesta i sreli drage likove i poznate face... Ali nekih zeljenih situacija, kao ono... nasao sam jednu, pa smo... bla bla... toga , eto, nije bilo... Voleo bih da ti se malo pohvalim da sam overio tih 2-3 noci, ali ipak nisam i glupo bi bilo lagati samog sebe, a narocito tebe... Zato te molim da mi ne zameris ovo nekoliko dana usamljenosti i nejavljanja, jer sam prosao kroz Gucke noci, i sada ponovo jasem Internetom, tebi u susret, da kleknem pred tebe, Milena i zamolim te za oprostaj... Oprosti i sto si dezurala sama i bez mene, ali koliko nocas i narednih noci, po ponoci, nalazimo se na forumu i Krstaricinoj pricaonici, u vec znanim nickovima... samo ako mi oprostis ovo par ludih noci medju trubacima... Ljubim te, slatka Milena i jedva cekam susret uzivo... :P :P :P

dugi777jezik
11.08.2003., 10:37
Bila u pricaonici.
Uh!

:) :) :) Cujemo se nocas !

dugi777jezik
11.08.2003., 10:43
Bila u pricaonici.
Uh!

8) Nista nije lose, sve ce biti jos bolje... Pun mesec je vreme ispunjenja, kao i on sto je ispunjen... Hoces li doci nocas i oprostiti mi ?
Stidim se sto sam se opustio i dozvolio da budes sama. :oops: I tuzan ako mi udaris crnu recku. :( A bicu najsrecniji, ako meni, koji klecim pred tobom, primis glavu u svoje krilo i dozvolis da ti ozivim tvoja divna zenska andjeoska krila koja krijes od ostalog sveta... samo ako mi ti to dozvolis... :) :) :) Hoces li doci nocas i primiti me u svoje okrilje duha i moci...? :wink: :wink: :wink: Ljubim te Milena i cekam... :) :) :)

dugi777jezik
11.08.2003., 11:03
Bila u pricaonici.
Uh!

:P Kao sto vidis, razobadao sam se da nadoknadim propusteno, ako je moguce... Sada zivim za tvoj odgovor i pruzenu ruku, pa makar i nogu (makar da sam primecen od tebe, pa nek sam i nogu popio)... Sta si mi spremila, Milena...? CMOK ! :P

Milena_9
11.08.2003., 14:53
Sva sreca da si se javi, srce umal da mi prepukne u medjuvremnunam.
Nocas ti saljem trubace da te prizovu, da se ne iznenadis. :D

dugi777jezik
11.08.2003., 17:46
Sva sreca da si se javi, srce umal da mi prepukne u medjuvremnunam.
Nocas ti saljem trubace da te prizovu, da se ne iznenadis. :D
8) 8) 8) Milena, jedva cekam nocasnji sudar uzivo, ja pod stolom (i pod tobom), ti na stolu (i na meni), trubaci pumpaju ritam... Cujemo se...!!! :) :D :P

Milena_9
11.08.2003., 23:23
Buuuu...... :cry:
Kvariigro.

dugi777jezik
12.08.2003., 01:48
Buuuu...... :cry:
Kvariigro.

Kuda si nestala, zasto si pobegla ???

Milena_9
13.08.2003., 03:13
Tu sam, lako me je naci. Pukla mesecina pa se sve vidi. Posto niko nece da se igra samnom, ja odoh na kviz i svadjam se sa botom . :D

zoranfil
20.08.2003., 02:51
.....sad je noc i pun mesec a ja sam sam i i nebo vise nije vedro (oblaci neki). A pitam se kada cu uci u neciji zivot da samo pokusam da joj donesem radost. Da, nema niceg lepseg osim davanja. Sebe, naravno.

Milena_9
21.08.2003., 00:35
Zorane, svi koji ovde zalutamo nocu , nesto trazimo, nekog trazimo,neki nam se oblacic nakacio na misli.Kada srecni ljudi treba nesto da ispricaju, obicno je to kratko. Oni manje srecni ili pak pogubno nesrecni mogu romane da pisu, jer ako je neceg dobrog u osecaju tuge, to je upravo duhovnost. Nije neka uteha, ali kad se saldiras na kraju svega, vidis da si u osami preskocio tri stepenika na putu ka sedmom nebu.

Ja sam od onih sto veruju u cuda. Cuda i jesu cuda zato sto se desavaju retko i ispunjavaju neke ekstremne zelje. E pa, javlja mi se nesto odavde, da ces uskoro, za mesec do dva, kad sunce utihne, jedne veceri naleteti na neku dragu osobu sa kojom ces podeliti sve. Pa i oblake nad Beogradom. :)

Aleksandar-Aca
03.09.2003., 12:02
Cao! Zovem se Aleksandar. Ako zelis javi se. Moj mail je aarsic@yahoo.com Bay!

VOJCEK
04.09.2003., 21:09
:P :P :( evo za pocetak nisam bas veseo ali je igra fantasticna

Milena_9
06.09.2003., 00:44
Meni se ucinila kao dobra.Pruza mogucnost da budes totalno opusten, da te niko ne juri sa licnim upitima a pri tom svi koji se igraju imaju nesto zajednicko : onaj ko nema interesantnije vece u stvarnom zivotu, moze da se igra ovde. Pa makar to bilo jednom u mesec dana.

Poslednji put kad sam ovde skrabala , napolju je bilo prelepo vece sa samo 35 stepeni u hladu mesecine. Sada je , i to bez mesecine, nekih 15 stepeni. Znaci da igra traje. :wink:

sanja
06.09.2003., 15:28
milena, pa zadovoljstvo je videti te opet!
svaka cast za topic.
pozdrav!

nenadh
04.11.2003., 19:30
Super ti je tema
ali nema te...

Milena_9
05.11.2003., 06:02
Jeste, proslo je i leto a ja se jos uvek igram u komsiluku .No znala sam ja da kad dodju kise , eto nas ponovo u ovom dvoristu. A tek kad dodju snegovi, pravicemo ovde najveceg Sneska na svetu.
Kod mene je od jutros svanulo jedno plavo nebo i zelim vam svima, sada u cik zore , u 6 ujutru, da vam dan donese neko lepo iznenadjenje.
A uvece svi dodjite ovamo da se ispricamo.

nenadh
05.11.2003., 07:30
A zasto ne ujutru

Duka
05.11.2003., 12:19
A zasto ne ujutru

Pa to se i ja pitam :?:

Milena_9
05.11.2003., 16:32
Mi koji jutrom ranimo i idemo da pravimo novce, ne mozemo da se igramo. Igrajte se vi koji ste slobodni. I to se igrajte jako, iz sve snage. Jer cete uskoro da predjete u nase redove.

A tema se ionako zove mala nocna igra, pa kako sad da se igramo danju i kvarimo pravila? :)

medo1
06.11.2003., 18:48
pogledaj profil pa cesh sve shvatiti!!!!!! :twisted:

Milena_9
07.11.2003., 00:50
Noc je cudna . Vampiri, vukodlaci, sismisi i ostale nemani leprsaju pa cak i ovde po netu.
Medo.

mercator
08.11.2003., 00:58
[quote="Milena_9"]Noc je cudna . Vampiri, vukodlaci, sismisi i ostale nemani leprsaju pa cak i ovde po netu.

:evil: evo jedne nemani koja jutrom juri za pare :lol: i misli da i ono ima pravo da se igra nocu!

Milena_9
08.11.2003., 02:02
Ne znam zasto ali javlja mi se da smo ti i ja / Merkator/ pod istim parcetom neba?
Da li je i kod tebe mesec okrugao skroz na skroz ove noci?
:D

mercator
08.11.2003., 02:09
Ne znam zasto ali javlja mi se da smo ti i ja / Merkator/ pod istim parcetom neba?
Da li je i kod tebe mesec okrugao skroz na skroz ove noci?

Okrugao, samo sto mu je osmeh malo krezav.... :lol:

Milena_9
08.11.2003., 09:16
E onda stvari stoje ovako: taj mesec na tvom parcetu neba je nekoga ugrizao, ali je zalogaj bio tvrd . Polomio zube... Predlazem da ga posaljes ovamo, na ovu polovinu neba, da ga doteram, pa ti ga vracam nazad.
Znas da sam carobnjak.
Narocito kad je mesec u pitanju. :)

mercator
08.11.2003., 14:59
E onda stvari stoje ovako: taj mesec na tvom parcetu neba je nekoga ugrizao, ali je zalogaj bio tvrd . Polomio zube... Predlazem da ga posaljes ovamo, na ovu polovinu neba, da ga doteram, pa ti ga vracam nazad.
Znas da sam carobnjak.
Narocito kad je mesec u pitanju. :)

Jel, bre, gosn' carobnjak, jel radite vi i sa ostale stvari isto ko i sa mesec?

Milena_9
08.11.2003., 16:39
Upravo se vezbam sa suncetom , ali mi se otelo, vidis kako luduje. I sad cekam da vidim ko ce pre da pomaraci- ono ili ja.

mercator
08.11.2003., 22:29
Upravo se vezbam sa suncetom , ali mi se otelo, vidis kako luduje. I sad cekam da vidim ko ce pre da pomaraci- ono ili ja.

Kad prodju vezbe, jel mogu da prijavim nekoliko kvarova za opravku? :D

Milena_9
08.11.2003., 23:32
Pa ti si bas resio da me angazujes i to bez ugovora o radu. Evo upravo se spremam da ti popravim Mesec. Nocas, oko 1 sat ako ga ne vidis, nemoj da se zbunis. Neki kazu da je to pomracenje meseca / 09.11.2002./ ali ti ces znati da sam to ja u punoj akciji.
Pa ako se ne znadjes u tom mraku.... poznaces me po koraku... :)

Milena_9
08.11.2003., 23:33
Merk. greska u koracima . Pomracenje je planirano za 09.11.2003.

mercator
09.11.2003., 00:12
Merk. greska u koracima . Pomracenje je planirano za 09.11.2003.

Cujem neke korake... al nesto ne mogu da procenim :?:

Milena_9
09.11.2003., 00:31
Pojusaj da slusas u stereo teh. :D

mercator
09.11.2003., 00:37
Pojusaj da slusas u stereo teh. :D

Jel si sigurna da ce onda biti jasnije?

Milena_9
09.11.2003., 00:42
Hoces da hodam glasnije?
Ili da nastavim tiho, macije? :D

mercator
09.11.2003., 00:48
Hoces da hodam glasnije?
Ili da nastavim tiho, macije? :D

Ne moras, sad sam siguran da si ti!

Milena_9
09.11.2003., 01:35
Zlocesto moje. :)

mercator
09.11.2003., 14:22
Zlocesto moje. :)

He he :twisted:

Milena_9
10.11.2003., 00:01
Cek samo da zasiljim olovku pa da ti nacrtam jedan pravi osmeh.
Ovako: :D

mercator
10.11.2003., 00:33
Cek samo da zasiljim olovku pa da ti nacrtam jedan pravi osmeh.
Ovako: :D

Lako tebi kad imas sta da siljis :P

Milena_9
10.11.2003., 22:11
Nekada su se olovke siljile nozem, ziletom i ostalim ubojitim spravama. A onda se pojavilo cudo tehnike- rezac.

" Ni manjeg stvora, ni vece stete.
Ima skoro svako dete.
Pojede olovku, onako, u letu.
To je najveci zdera na svetu

Lenstina prava, sam ni da makne
dok ga necija ruke ne takne.
Jedino sto zna je da zine,
a pati od neke velicine.

Svestan je sebe, zato je vazan.
Uvek je tu , ostar i snazan.
Guli bojice do gole koze.
Sta ces... Kad mu se moze! "

/ Rece pesnik/.
Sta bi radije da budes: olovka ili rezac? :D

mercator
10.11.2003., 23:33
Pa, prirodnije je...
u stvari, cekaj...
kad malo bolje razmislim...
ne znam!

Sta ti predlazes?

Milena_9
11.11.2003., 00:35
Ali!
Olovka pise... pise srcem.

mercator
11.11.2003., 00:51
Ali!
Olovka pise... pise srcem.

Dobro kad si toliko navalila, budi ti rezac! :wink:

Milena_9
11.11.2003., 01:21
Srce te je otkucalo. 8)

mercator
11.11.2003., 23:26
Srce mi se otkljucalo?

Milena_9
11.11.2003., 23:43
Pazi, noc je tamna i velika... A tebi srce otkljucano... Jao, sta ces da radis ako neko zakoraci unutra?

mercator
11.11.2003., 23:52
Pazi, noc je tamna i velika... A tebi srce otkljucano... Jao, sta ces da radis ako neko zakoraci unutra?

Pa ima da me ubije, sta drugo! :lol:

Milena_9
12.11.2003., 10:54
Nisu tebe ubile ni bolje stvari. :)

mercator
12.11.2003., 14:33
Nisu tebe ubile ni bolje stvari. :)

Zar one postoje?

Milena_9
12.11.2003., 20:11
Definitivno ne.
Konacno da priznas. :)

mercator
12.11.2003., 23:55
Definitivno ne.
Konacno da priznas. :)

Konacno?

mercator
13.11.2003., 00:10
Ajde za promenu, da igramo malo tamo, na mom terenu 8)

Milena_9
13.11.2003., 00:41
Tamo je klizavo. :wink:

mercator
13.11.2003., 00:48
Tamo je klizavo. :wink:

Pa to za tebe nije nikakav problem!

Milena_9
13.11.2003., 20:33
Spremam se da krenem u goste, pa pakujem: kolacice sa mnogo cokolade i krema, narandze birane rukom moje prodavacice / narandzi, ne ljubicica/, pecene bademe i sveze jabuke, nes kafu u ekoloskoj ambalazi... Od otrova u malim bocama sam odustala.
8)

mercator
13.11.2003., 23:52
Spremam se da krenem u goste, pa pakujem: kolacice sa mnogo cokolade i krema, narandze birane rukom moje prodavacice / narandzi, ne ljubicica/, pecene bademe i sveze jabuke, nes kafu u ekoloskoj ambalazi... Od otrova u malim bocama sam odustala.
8)

Hm, ti imas obicaj da nosis otrov kad ides u goste?

Milena_9
14.11.2003., 00:41
Ma ne... Cista metafora.
Ja nosim cipele za setanje kroz snove.

grgur
14.11.2003., 00:56
Jos kada bi nam rekla za boju tih cipela...

Milena_9
14.11.2003., 01:13
Zazmuri cvrsto, zaustavi dah na tren, zamisli nesto...
Eto takve su boje. :)

grgur
14.11.2003., 01:23
Da zaista u trenutku su zaista carobne boje
ali mislim da se slazes da nije dobro ostati
vecno u tom trenutku ili..

mercator
14.11.2003., 01:32
Opa, :wink: :D

Milena_9
14.11.2003., 02:01
Ako je taj trenutak caroban, neka se produzi u vecnost.Ali, evo, vec je prestao. Trenutak, mislim.
Vreme je varljiva igracka. A tek noc! :)
Trazi se carobnjak koji ce da mi vrati moj trenutak.

Japi
14.11.2003., 02:23
Dobra vilo Milenice, carolija je ime tvoje.
Samo pozovi i trenutak je tu. Ako ga ispunimo nama, trajace koliko mi zelimo :wink:

Milena_9
14.11.2003., 16:05
Japi, ti bi da se ulogujes u moj trenutak, a ja ne mogu da ga pronadjem / pomenuti trenutak/. Cek da okrenem vremeplov .

grgur
14.11.2003., 17:29
Mislim da tebi nije potreban carobnjak da bih ti
vratio carobni trenutak.Mozes ti to i sama.

mercator
14.11.2003., 23:15
Mislim da Grga nije bas 100% u pravu

Japi
14.11.2003., 23:34
Ne, draga Milenice, trenutak je uvek tu, neprestano.
Ti ga ispunjavas, ponekad ne sama, cesto sa nekim dragim, ali uvek se mora uciniti carobnim,
jer to je ipak samo mali, obicni trenutak - ako je bez tebe, nas - nije caroban!

Milena_9
15.11.2003., 00:10
Zato ja trazim carobnjaka.
Koji zna, veruje i ume....
Da prepozna trenutak i ostane u njemu./ Da ponovim , za svaki slucaj/.

grgur
15.11.2003., 00:39
Oket, Oket onda trazimo carobnjaka
samo mnogo je onih koji veruju i koji
se nadaju a malo je onih koji znaju.
Uopste mislim da sanjare vecina izbegava.

Milena_9
15.11.2003., 00:47
Verovatno da si u pravu.
Pa kad je vec tako- i ne treba da se igra onaj ko ne veruje da su cuda moguca. :)

grgur
15.11.2003., 01:07
Verovatno da si u pravu.
Pa kad je vec tako- i ne treba da se igra onaj ko ne veruje da su cuda moguca. :)
Sto se mene tice igra mi odgovara i traje i dalje

Milena_9
15.11.2003., 10:14
Glavo jedna luda,
i ti
kao i ja
verujes u cuda? :)

Danas ne mogu mnogo da se igram, danas moram da glumim jednu jako odraslu devojku sa sve smrknutim izrazom lica, kao da resavam problem gladi u Africi.
Ali vec sutra, eto mene u domacoj haljini i osmehom.
:wink:

phillip
15.11.2003., 12:55
Sve i kad bi` smeo ja ne bi` hteo,
da necijeg zivota budem samo deo.

Ali Trenutak...
Stvarnost, koju sam sreo,
Ah, taj Trenutak je moj zivot ceo!

mercator
15.11.2003., 13:52
ABRAKADABRA!
...i... PUF! :twisted:

Kre, krekete, kre 8)

beogradjanin
15.11.2003., 15:58
MILENA VOLIM DA RAZGOVARAM SA DEVOJKAMA -ALI MI PIŠI NA MEIL
dra@beotel.yu

grgur
15.11.2003., 16:18
Glavo jedna luda,
i ti
kao i ja
verujes u cuda? :)

Danas ne mogu mnogo da se igram, danas moram da glumim jednu jako odraslu devojku sa sve smrknutim izrazom lica, kao da resavam problem gladi u Africi.
Ali vec sutra, eto mene u domacoj haljini i osmehom.
Naravno da verujem :D

cikica
15.11.2003., 21:21
Поштована Милена,

У предвечерје Светога Георгија Победоносца ево и мене времешна.
Пуно Bогоугодних поздрава свим савременим Крсташицама и Крсташима.
Ви сте ЦЕНТАР-ФОР-УМА а и капитен Мале ноћне игре.
Желим Вам да што пре завршите са улогом озбиљне девојке и вратите се у тим јер сте његова звезда водиља.
Тим Вам је уигран опасан тандем ММ. Милица(3) у одбрани и Милена(9) у шпицу. Фали ту једна веза по чаробној линији дељивој са три златна средина или халф између Вас и Милице како Ви оно рачунате 3+9=12:2=6. Онда бисте били МММ...А тек са меркаторима, трубачима оћу да кажем публиком и навијачима као дванаестим играчима то је већ мммммммммммм....
У тиму ветерана ја би могао да будем једно чврсто 6 али између Вас и Милице сам безнадежан.
Зато Вам се јављам са клупе за резервне играче, најбољег кутка спорног Тренутка. Кад се филм одмота и спорни тренутак врати одатле се најбоље и најнепристрасније види.
Ја сам далековид па не волим ноћне игре под рефлекторима. Зато се и јављам у невреме.

По Васку Попи

Пре игре

Зажмури се на једно око
Завири се у себе у сваки угао
Погледа се да нема ексера да нема лопова
Да нема кукавичјих јаја

Зажмури се и на друго око
Чучне се па се скочи
Скочи се високо високо високо
До наврх самог себе

Одатле се падне свом тежином
Данима се пада дубоко дубоко дубоко
На дно свога понора

Ко се не разбије у параманпарчад
Ко остане читав и читав устане

И призове се себи

Тај игра

Ма да сам ја неки играч неби био на клупи за резервисте. Искористио сам Ваше одсуство као капитена шта знам можда ћу да будем и удаљен са терена.

Зато морам сто пре да пређем на онај спорни Тренутак.

Тренутак је увек ту. Дању, ноћу на јави у сну. Као што набујалу реку сићушне капи воде чине тако је и тренутак део животне суштине. Било као део ноћне тмине, јутарње свежине, дневне сунчеве топлине и сјаја, нежности загрљаја вољене особе под окриљем месећине било када и било где док живот тече. Сви ми обични смртници на овоме свету пролазни морамо схватили да попут воде која тече а у исту никада не можемо стати тако ни тренутак живота неможе да нам се врати. Тренутак је као она Ваша Микина Неповратна песма.
Ја нисам вилењак, вукодлак ни чаробњак који поседује чудесне моћи током ноћи, ја сам само један обичан ''чикица'' сањар и занесењак са Божијег брда, који верује у чуда и зна како се уз повоћ свих чула, не само оних пет које познаје телесни свет, преко седам река гора и брда прашњавим путем живота кривуда, полази и стиже тренутку живота у сусрет и каже: ''ДА'' ја желим да постанеш део мог сна и белега мога живота.
Ако тренутак мени каже ''ДА'' постаће и остаће довека део мога живота мене и мога сећања без заборава и изузетака па био матор, ружан, прљав и зао или млад, леп, лепши, најлепши укључујући и све оне из четврте српске компарације.

И тај Ваш Тренутак за којим жудите је део Вас.
Уочите га на време и останите у њему а можда је он још увек у Вама.
Недајте му да се откине од живота. Знате Ви то, умете и можете!

Како би чикица Јова Змај рекао

Откиде се

Једна мисо као муња
Тако брза, тако сјајна
Откиде се испред душе
И постаде души тајна.

Ко да оде у вис горе
Недас видет оку моме
Ја осеђам бол откида
И жалим за њоме.

Хођеш ми се икад вратит
Да те боље чувам таде.
Мисли моја или жељо
Ил спомене .. шта л бијаде?

А она ми канда шапће
Кроз тишину благе ноћи:
''Нећу ти се никад вратит –
Ти ћеш к мени доћи.''

Милена сви тренуци су Ваши. Навијам за Вас. А ако запне ... ускочићу ..ако дозволите.
Вратите се што пре из света озбиљне девојке! У игру! Напред до победе! Дај ГО!
Младе генерације не памте чари игре, лепе тренутке и дриблинге.
Сада се само памти резултат и славе победе.
Најбољи сте!

Земаљска лопта је округла. За сва биђа верујућа чуда су могућа.
Храбро напред у нове победе!

Срдачни поздрав!
од
чикице.

Milica3
16.11.2003., 12:28
Zato ja trazim carobnjaka.
Koji zna, veruje i ume....
Da prepozna trenutak i ostane u njemu./ Da ponovim , za svaki slucaj/.
Pozvala me Milena da pogledam da li se to carobnjak pojavio. Kaze da je mnogo pristrasna kad se radi o njenim snovima pa moram ja kao support da to malo propustim kroz kuglu. Posto je Milica pronasla svog carobnjaka veoma je vazno kakav ce biti cetvrti clan tima.
Za sada, moram da primetim da nisi dovoljno tajanstven ali si nas zaintrigirao. Sa drugim nickom bi bio mnogo provokatvniji. Uocava se dosta truda tako da ti Milica daje podrsku da se probijes u prvi krug kandidata. Nemoj da se guras u 3M, nije dobro. Nista izmedju, samo oci u oci. Moj carobnjak me gleda u oci i ja mu se pokoravam. Ti moras da postignes isto. Pesme - nije lose, prodiru duboko. E, sad.. da li je tvoje srce slobodno kao ptica?
Kazi Mileni da li umes da lutas svuda gde njen pogled moze da stigne?
Da li umes da pravis svetove?
Pozdravlja te Milica, drzi se dobro!

Milena_9
16.11.2003., 15:47
Evo i mene! :D
Ceo jedan dan ste se igrali bez mene, zaigrali sasavo, slatko,neodoljivo...Jutros sam stajala u cosku igraonice i merkala trenutak da uskocim.

Sa Cikicom , vec vidim, igracu Zmurke !
/ Neko se sakrije od nekoga
Sakrije mu se pod jezik
Ovaj ga trazi pod zemljom.

Sakrije mu se na celo
Ovaj ga trazi na nebu.

Sakrije mu se u zaborav
Ovaj ga trazi u travi.

Trazi ga trazi
Gde ga sve ne trazi
I trazeci njega izgubi sebe...

Vasko Popa /

Ali, Cikice, Pre igre

/ Zazmuri se na jedno oko
Zaviri se u sebe u svaki ugao
Pogleda se da nema eksera da nema lopova
Da nema kukavicijih jaja.

Zazmuri se i na drugo oko
Cucne se pa se skoci
Skoci se visoko visoko
Do navrh samog sebe.

Odatle se padne svom tezinom
Danima se pada duboko duboko duboko
Na dno svakog ponora.

Ko se ne razbije u paramparcad
Ko ostane citav i citav ustane
Taj igra.

Opet Vasko /

I kako se ocigledno u meni probudi pesnik, bolje da stanem jer cu da recitujem do zore. Ovde je proza primerenija. :)

Ne znam gde ste sada, rasuti po Plavoj planeti, i G. i Ph. i B. i M. / za Milicu jedino znam/, ali evo, uzimam stapic carobnjaka, abrakadabra, i svi ste tu, u ovom lepom trenutku danasnjeg dana.No , ne zaboravite, trenutak je moj! :wink:

phillip
16.11.2003., 16:27
Ja neshvatih Igru, koju igrala je
I ne videh Trenutak, kada sebe daje

Da li jos, satkana od Sna je
Ili moja Java vec postala je?

Snoviđenje...

Milica3
16.11.2003., 18:20
Philipe, svaka cast!
Moram da dodam ovo sto sam pronasla na blic.netu:

Tužno

Nisam više trudan;
sve je odnelo nebo.
Sad sam mračan i taman
sad sam smrtan i zreo.

Nisam više dobar;
sve je ugasila reka.
Sad sam lud i paran
sad sam živeo i mreo.

Nisam više dete;
sve je zgazila stena.
Sad sam spor i dužan
sad sam nov i ceo.

2003.
Autor UTOPIJA
Kandidat za carobnjaka... of skroz...

Milena_9
17.11.2003., 01:05
Jer...
" Ti si moj trenutak i moj san
i sjajna moja rec u sumu,
moj korak i bludnja.
samo si lepota koliko si tajna
i samo istina koliko si zudnja.... "

No...
" Zaboravio sam jutros pesmu jednu ja,
pesmu jednu u snu sto sam svu noc slusao.
Da je cujem- uzalud sam kusao.
kao da je pesma bila sreca moja sva.
Zaboravio sam jutro pesmu jednu ja...."

Ali na svu srecu...
" Voleo sam Vas nemo, beznadezno,
pun strepnje u pun ljubomorne boli,
voleo sam Vas iskreno i nezno,
nek Bog da tako drugi da Vas voli..."

A na radiju danima jedan momak sa obicnom tamburom :
" Daj zavrti,
taj ringispil u mojoj glavi
To ne zna niko samo ti..."

Konacno, zivot je lep i kad ima rep.
Lepo spavajte, ceka vas jedan naroguseni ponedeljak. Ko uspe da ga nasmeje, taj je Carobnjak.
:)

mercator
17.11.2003., 01:47
:wink: :D

Milica3
17.11.2003., 19:52
Slucajno pronasla jedan pravi biser od pesnika na blic.net forumu pod nick-om UTOPIJA .
Zamolicu vas da napisete kako vam se svidja pesma T U Z N O koju sam kopirala na prethodnoj strani?
Posto se radi o mladom i, ocigledno lepom, bicu .. hajde da cujem....
Zelim da mu prenesem vase utiske jer, zeljan je da zna kakav odjek njegova poezija proizvodi u nama...

cikica
17.11.2003., 20:44
Рекао сам ја да сте Ви Милице командант одбране! Вас нико не пређе. А уосталом зато сте и ту. Оно очи у очи и покоравање је ствар тактике тренера оћу да кажем стриктног покривања играча.
Што се тиче гурања између 2М ма ја да сам ту био неки неби се ни нашао на клупи за резервне играче. Нећу ја ни у 3М ни у 4М све су то неки белосветски брендови. Задовољит ћу се ја са добрим домаћим дуетом или тандемом.
У сваком случају хвала на поверењу није мала част у оваквом друштву наћи се на листи кандидата. Избор је у Божјим рукама. Резултате избора ионако други пре нас сазнају.
Што се стварања света тиче тај посао је Свевишњи обавио ''за седам дана''. Нама обичним смртницима а и чаробњацима није остављена могућност измишљања било чега. Све већ постоји. Чаробњаштво се састоји у истраживању, препознавању откривању и уживању у красотама и тајни непознатим нам светова. Зато је живот пут на коме се у трагању за непознатим ретки и сретну већина се мимоиђе као у једној Микиној песми а добар део и залута.
Овако као што сам можда ја међу вама овог тренутка.
Трудим се свесрдно али ништа унапред не обећавам.
Па нисам ја Дечко који обећава попут Берчека.
До следеће прилике све најбоље Милице чаробнице.
Журим да видим шта је са капитеном!?
Не пропушта се прилика што се закасни него што се не пође на време.
Али никад није касно кад се ....пође.. и... стигне.

cikica
17.11.2003., 20:48
Закаснио сам. Али немари. Омануо сам у оном Ко далеко оде дуго се враћа. Није Милена попут Алхемичара да лута белим светом и пустињама. Добро она зна да су прави тренуци ту на дохват руке а не накрај света једино ако нисмо на крај срца. Затекао сам дивну атмосверу.
Диван тренутак за капитена, надахнутог и пробуђеног песника, не улазимо у разлоге, добро одглумљена улога озбиљне девојке или happy come back, диван тренутак за Малу ноћну игру поново у комплетном саставу а чаробан за мене.
Питате се зашто за мене!? Ее па то је тајна. Додуше многе тајне су јавне а ова није ова је само моја.
По старом добром обичају код нас се шампиони дочекују песмом ја се припремио али ако капитен каже да је проза примеренија Ок скратит ћу језик односно песму и надам се да ми неће замерити ни феноменални аутор Н. Попадић ни феноменални капитен Милена.

На трону

-------------------------------------
Ја дрес са бројем девет носим
Ја сам понос ове нације.
Ја летим, ломим, рушим, косим
у дресу репрезентације.

На свету краљ сам свих играча.
Мене туку. Трпим болове.
Носи ме песма навијача.
Ја сам тај што даје голове!
------------------------------------
А за мене нису ни знали
кад сам кренуо у овај бој.
Питали су: ''Ко је тај мали?''
А сад сам први на листи тој.

Кад је овака атмосвера доста је било тајни. Поделићу је са вама.
Ма песрећан сам што по повратку капитена нисам на трибинама међу трубачима.

Што се игре тиче нисам ја на старту очекивао валцер или (не) дај боже мазурку. На овим нашим просторима загревање за игру је углавном јурка .. И жмурка! Што да не? Ако капитен каже и хоће ја кажем: Може. Дечја игра везаних очију и одрешених руку. Човек дође на овај свет као мало дете а врло често са њега оде као велико. За ову ноћну варијанту за одрасле незнам правила. Али није ни важно. Претпостављам да је отворених очију, везаних руку, слободних језика ... ко зна још шта? Није ни важно.
Нек почне одбројавање што пре. Еци пеци пец ја сам мали чикица ... Ви сте велика чаробница ..
Кажите ми ко тражи а ко не да, да се нађе?! Ви сте Милена вичнији у скривању мени ништа не остаје друго него да тражим. А ко тражи наћи ће, ко куца отвориће му се ..
Кад будете спремни, чекам одобрење да кренем ..
Онда нек се плеше! Па нека ми неко каже да игра није најбоља за хватање Тренутка.
Уосталом Милена је на трагу свом! Ко зна и ја верујем у чуда. И мој је негде ту.
Само треба да добијем шансу ..

Milena_9
18.11.2003., 07:00
Tebe nije docekao valcer ili mazurka, jer te je noci Albinoni plakao kroz Adagio.
" Ovo sam svakome pricao,
A ne znam jesam li tebi.
Ako sam tebi,
nekome sigurno nisam..."

Taj isti sto je napisao gornju sifru za jedan izgubljeni svet koji se trazi mogao bi :
" Tihim glasom
upita s visine: ciji si ti , mali?"

Izvini sto sam premestila jednim potezom pera Vi u Ti, bilo je spontano. Jednom je jedan Parizanin s osmehom tugovao:
" Secas li se, Barabara,
padala je kisa neprestana
nad Brestom toga dana.
A ti si isla
nasmejana, razdragana..
Oprosti mi , Barbara, sto ti kazem Ti
ali Ti kazem svakome koga volim,
pa makar ga jednom video u zivotu...."

Setam tako ulicama i trazim nekoga kome cu odmah reci Ti. Tebi, cikice, rekoh, da bih ti priblizila svoj svet. Nemam obicaj da rusim tudje svetove, radije ih gradim. Pri tom izbegavam bedeme i kineske zidove, jer kako ce ih preskociti neko ko nema kondicije za skok do sedmog neba? A mozda ima sve ostalo. Zato poravnam teren , nek pukne pogled, i sa strane onog ko dolazi i onoga ko ceka .A ja cu vec da se snadjem kako cu da pobegnem ako treba. Jednostavno cu da zazmurim, i to sto ja ne vidim, toga i nema. Tako rade sva deca sveta.Lepo sam te zvala da se igramo zmurke, ali mozemo i da promenimo igru ako zmura ne ume da pronadje onoga ko se sakriva.

Ma znas li sta je jedino vazno?
Da prepoznas.

Milena_9
18.11.2003., 07:04
Milice,
nije li jednostavnije da igramo na njegovom terenu?
Ovako se igramo gluvih telefona.
Napisi adresu sajta gde pesnik slaze rime, pa da krenemo na put.

Milica3
18.11.2003., 09:42
OK. onda... blic.net pa FORUM, pa KULTURA.. pa SRCE ORAHA.. tamo je UTOPIJA , njegove pesme i komentari citalaca

A sto se zmurke tice, javlja mi se da ste vas dvoje igrali zmurke vec bar u jos dva tri zivota.
Sad sam bas radoznala kako ce ova partija da ide dalje.
Cikice, ode ti u majstorske kandidate..
:D :D :D

mrmot
18.11.2003., 21:04
"hajde da se igramo,uslove si sama postavila i savrseno mi odgovaraju"

Milena_9
18.11.2003., 22:20
Hajde. :)
Ispricaj prvo sta ti padne na pamet.

Milica3
19.11.2003., 00:40
Milena,
Moze i u okviru tvoje igre a moze i da bude moja zelja da ti predstavima kako sam zamisljala carobnjaka ..
Rabindranat Tagore
Upagupta, Budin ucenik, spava u
prasini pored zida grada Mathura.
Sva svetla su pogasena, vrata su zatvorena,
i zvezde su sakrivene mracnim
avgustovskim nebom.

Cija to stopala, na kojima zveckaju narukvice,
iznenada doticu njegove grudi?
Probudio se zapanjen, a svetlost lampe u
rukama zene,
pala je na njegove oci pune oprostaja.
To je igracica, okicena nakitom,
u svetloplavom ogrtacu, opijena vinom
mladosti.
Spustila je lampu i ugledala prelepo lice
mladog askete.
« Oprosti mi, mladi asketo », rekla je zena,
“Ljubazno te molim da dodjes u moju kucu.
Prasnjava zemlja
nije pogodan krevet za tebe. »
Mladi sketa jeodgovorio « Zeno,
idi svojim putem :
kada bude pravo vreme, doci cu ti.”

Iznenada crna noc je pokazala svoje zube
udarom groma.
Iz ugla neba, zarezala je oluja, i
zena se stresla u strahu od nepoznate
opasnosti.

Ni godina dana nije prosla.

Bilo je vece jednog aprilskog, prolecnog dana.
Grane drveca pored puta bile su u pupoljcima.
Vesele note flaute razlivale su se po
toplom prolecnom vazduhu iz daleka.
Gradjani su otisli u sumu na
festival cveca.
Sa sredine neba pun mesec gledao je na
senke tihog grada.

Mladi sketa koracao je usamljenom ulicom,
dok su nad njegovom glavom, na granama
mango drveta,
kukavice bolesne od ljubavi sirile svoju besanu jadikovku.

Upagupta je prosao kroz kapiju grada i
zastao uz nejgove bedeme.
Da li je to zena lezala uz njegova stopala u
senci mango drveta ?
Pogodjeno crnom posascu ( od reci poshast ) njeno telo
bilo je prekriveno ranama velikih boginja.
U zurbi su je izbacili iz grada
kako bi izbegli zarazu.
Asketa je seo uz nju , stavio njenu glavu na
svoja kolena,
ovlazio joj usne vodom i
namazao njeno telo balzamom sandalovine.
“ Ko si ti, milosni covece? », upitala je zena .
« Konacno je doslo vreme da te posetim,
i ovde sam », odgovorio je mladi asketa.

Milena_9
19.11.2003., 12:27
Ti si ga zamisljala a Tagore ga je opevao.
Verovatno si pronasla cim govoris u proslom vremenu? :)

Kako bih ja zamislila carobnjaka ovog 19. novembra anno domini 2003:
oko fizickog oblicja necu da se mucim, nije ni bitno, da se posle oblikovati.Ali mora da ima osmeh na usnama jer je to odraz zivotne vedrine.Mora da ima ruke pune svetlosti, jer je to znak da je mocan.Treba za sobom da ostavlja plave tragove stopalima jer je koracao nebeskim svodom. Mora biti otvoren prema zivotu i ljudima, velikodusan i sirokoh pogleda.Mora da uliva poverenje, jer ne mozes prici u zagrljaj rukama kojima ne verujes. Pozeljno je da je imao promasaje, padove, dusevne lomove, ali da je iz svega izasao ceo i zreo.I mora da bude hrabar, pa makar da je pre toga decenijama ratovao sa svojim strahovima.

Ne trazi se da carobnjak ima stapic kojim menja svet. Dovoljno je da ima dusu koja je deo sveta.

cikica
19.11.2003., 20:28
Поздрав мудрицама из Делфија. Знао сам ја да ће ово бити олимпијада као у древна времена. Милице није да си сјајна одбрана него Сократова одбрана и ... живот. Ја се управо спремао за једну асистенцију Милени кад оно ти заврши посао. Хвала ти. Ефектан погодак. Веровала или не ја сам данас хтео да је изненадим овом песмом уместо одговора на једну интересантну тему коју она покушава да покрене а то је Доброта. Др Дипак Чопра навео ју је у својој књизи Стварање здравља у поглављу Дејство самилости јер је самилост осовина коју показују људи који могу отворено изразити доброту.
Свака част твоме чаробњаку. Сада ми је јасно што си му покорна У праву је он. Ту сам ја међу вама скоро на свим темама свакога трена. Драги сте ми сви али једна је Милена. Она је свестрана и невероватна има је свуда, прави неустрашиви вишебојац. Свуда са питањима и одговорима. Колико волимо себе, Један Бог а толико религија ...и много других предивних, је разлог што сам вам се об(не)знанио.
Иако сам се са мало вас сусрео у ко зна колико живота са многима сам се мимоишао а има богами и оних који су ме прешли.
Тужна песма ме је заинтригирала али ја сам онај тежи случај после Двадесет љубавних остаде ми једна и и једина очајна и сад уместо Тагоре ево преко ваше везне линије по други пут за Милену ја и

Пабло Неруда

Двадесет љубавних и једна очајна пјесма

Ноћас бих могао написати веома тужне стихове.

Написати, на примјер: "Ноћ је осута звијездама
и дрхте, плава, небеска свјетла у даљини.

Поноћни вјетар кружи небом и пјева.

Волио сам је, а каткада - и она је мене вољела.

у ноћима ко што је ова држах је у свом наручју.
Љубио сам је толико пута под бескрајним небом.

Она ме вољела, и ја сам њу каткада волио,
а како и не бих љубио њене велике мирне очи.

Мислити да је немам. Осјетити да сам је изгубио.

Чути бескрајну ноћ, још бескрајнију без ње.
А стих пада на душу као на пашњак роса.

Што значи да је моја љубав није могла сачувати.
Ноћ је осута звијездама и она није уз мене.

То је све. У даљини нетко пјева. У даљини.
Моја се душа не може помирити да сам је изгубио.

Мој поглед је тражи, као да је жели приближити.
Моје срце је тражи, а она није уз мене.

Иста ноћ овија бјелином иста стабла,
а ми, они од некад, више нисмо исти.

Више је не волим, збиља, а толико сам је волио.
Мој глас је тражио вјетар да дође до њена слуха.

Другоме. Припаст ће другоме. Ко некад мојим пољупцима.
Њен глас, њено чисто тијело. Њене бескрајне очи.

Више је не волим, збиља, а можда је ипак волим.
Љубав је тако кратка, а тако бескрајан заборав.

Јер сам је у ноћима ко што је ова држао у свом наручју,
моја се душа не може помирити да сам је изгубио.

Макар ово била посљедња бол коју ми задаје,
а ови стихови посљењи које за њу пишем.

И тако сам ја завршио у аут.

Крајње је време да се из аута вратим у игру и седнем за сто.
Па хвала ти на оној мајсторској кандидатури. Ова игра је мисаона. Црно бела. Без емоција. Са стриктним правилима. Нема мрдања. Такнуто макнуто. Игра се један на један са мноштво кибицера а добри зналци играју и симултанке. То је један са више попут славнога Капабланке напамет. Посто сам је научио пре него што сам научио да читам и пишем имао сам прилике и за велемајсторске балове. Тамо где се у игри нађе више мајстора неки од њих изађу са бала као велемајстори а они као ја са тананим осећањима у добијеној партији превиде краљицу и заврше међу пацерима.
И ето тако сад ја попут оног Милениног мајстора кибицујем брзопотезне партије са пацерима по бирцусима и причам причу о Јадима младог Вернера (Милорада) са женама и прсатим плавушама.
Пуно поздрава до наредног наступа. Ту сам ја.

cikica
19.11.2003., 20:32
Није ми баш јасно коме је упућено Чији си ти мали? Ако је на име малог чикице онда ствари стоје овако.
Мало је великих људи који нису господари у мођи злођи и охолости а много је малих људи који су слуге светости доброте и љубави. Е па ја сам углавном Божји помало свој а сад ето и Ваш мали - чикица.
Без извињена Милена. Волим ја те који једним потезом оловке чуда чине. То је одлика чаробљака јер савремени чаробљаци (не односи се на оне мушке савремене које Ви не преферирате) уместо чаробног штапића то раде оловкама.
Хвала на равнању терена не сметају ми узвишења и удубљења, напротив, пентрао сам се ја од малена живописним пропланцима и пољанчићима као оно Преко реке па у шуму. Зато

Ако тражиш некога
Некога за скитање
Онда ја сам човек за тебе
Имам седам миља дуге кораке
Лаке као облаке
.............
.
Пошто ме је Милица осујетила сада морам да променим песму. Нека буде тема Ваша душа света инспирисана описом нечег Вама лепог из минулих тренутака;

Bila san na divljoj plazi u dalekoj zemlji koja ima prelepo more. Dugi pescani zal, mirisi borovina, cuju se samo zrichci i more koje udara o obalu i menja oblik plaze kad god ga dodirne. Iznad mene nebo, voda me grli, bezobrazno je koliko je lepo. A u sustini nema nicega do netaknute prirode i mene u njoj. Pa pomislim: prvo skupljas gomilu love da bi otisao na mesto, da bi platio da vidis mesto koje nema nista sem sto gledas, cujes, osecas, mirisis... Eto sta covek napravi od sebe!

Како је Вилијам Блејк видео Вашу светску душу

Видети свет у зрну песка
И Рај у Дивљем цвету
доводи Бескрај на длан руке
и Вечност у сат.

Пошто сам ја жмура слажем се да је главна ствар у препознавању. Основни начин препознавања је додиривањем. Додир има чудесну моћ од искона, први контакт фетуса са мајком. У одраслих може да се бира како ће неко некога да дира. Очима, уснама рукама, срцем и душом. Ви сте ме тако и толико пута у душу дирнули и тамои сам Вас давно познао. Само за разлику од Вас код мене је много тежа ситуација ја Вас као не видим а Ви све више постојите.
Што се промене игре тиче може а не мора. Ваша је свака игра чаробна. Са Вама су и губитници на добитку.
Зашто би ја био изузетак.

Milena_9
19.11.2003., 22:36
O ne!
Taman posla da su pravila stroga, a crno - beli svet priznajem jedino u sahu / Ovde smo ipak posli Karokan a ne Damin gambit/. Ma ja volim kad se zanjise i zatalasa, kad se okrece, razigrano, plavo, plavlje , zlatno... Zato slobodno, pravila neka postavlja onaj u tebi, pa makar bio i carobnjak :) .

Beckovic se pokajao sto je na pitanje "Ciji si ti, mali?" odgovorio tako sto nije bio svoj. No pesma ga je okajala, njojzi hvala. Ja nesto mislim da samo onaj ko je svoj, moze biti i moj.

" Mozes li spojiti telo i duh,
jedno prigrliti,
da se ne razdvoje?
Mozes li , kao beba
prikupiti kosmicki dah, mekan biti?
............................
Mozes li bez mekoce zenskog
nebeska vrata otvoriti?
Mozes li nedelanjem
rasvetliti sve cetiri strane sveta?
Rodite, odnegovati,
roditi a ne posedovati,
delati ali ne trositi snagu,
voditi a ne sputavati?.... "

/ Lao Ce/

Pre nego sto okrenemo novi krug zmurki / ti ponovo zmuris, nisi me pronasao a bila sam ti na domak prvog srcanog damara ovoga jutra/, moram da ti kazem, ja usput igram jos jednu igru.
Priznajem.
I ti igras, ali si ti poceo pre mene, pa si u manevarskoj prednosti.
Bern moju igru nije imao u vidu medju onih definisanih 68, tako da nema naziv.
Deo te igre je bio Albinoni sa Adadjom, ali mala zenska pakost nije prosla. 8) Pa se nastavljam. Tu negde, u tekstu je umetnuta rec. Kod za obojeni svet.

No, sve to sada nije bitno, jer necemo jedno drugome prezentovati misli i dela nekih tamo autoriteta, kad imamo sebe. Stoga od mene k tebi stize fragment iz zivota, ovaj moj trenutak u kome , bosa, u trenerci, obicna i pomalo snena gledam u ekran. A kad pomerim pogled, ispred mene puca nocna ravnica mog zavicaja. Poneka se zvezda lenjo pomeri u ritmu planetarnog okreta, cika Mesec je u poslednjoj cetvrti, pa slabo mari za ljudski rod ispod sebe. Na stolu stoji solja sa kafom i na njoj pise/ ja licno birala/: " Nekad sam bio uobrazen, a onda sam se oslobodio toga i sad sam savrsen".
Imam pitanje, prilicno je licno i nedolicno: koliko si daleko od mene?

grgur
19.11.2003., 22:58
Jedan mali decak ceka pored svoga emajliranog
sanduceta gleda u zvezde one mu se izgleda vise ne
smese i izgleda da vise nikada nista u sanduce njegovo nece poslati.

Milena_9
20.11.2003., 00:13
Od ovolikih onih koji se carobnjacima zovu, da tebi neka zeljica kvari vece? Ja to ne mogu da gledam mirno, te cu to stoga evo ja poslati neke reci.

grgur
20.11.2003., 00:47

cikica
20.11.2003., 15:24
Испуњавам све Ваше жеље. Жмурећи ја и даље отворам очи. Сваким даном све више и више напредујем у сваком погледу препознајући у Вама много тога Божанскога путем чула којима можете доћи у додир за космичким умом, гласом који са Вама невербално комуницира, који је увек присутан у простору између Ваших мисли.
Зар мислите да оно Ваше прецизно навођење уметнутог члана закона на тему сексуалног узнемиравања и злостављања ми каже да се ради о некој конобарици или шипарици којој се то десило, али не искључујм да су Вам очи зелене иако се њима приписују као примарно обележје.
Онај став о прљавом ружном матором и злом. Није прљаво вода што пере, није маторо што је времешно, није ружно само оком виђено и да је и да зло није непоправљиво.. тако широко .. тако велико .. добротно.
Кажете да сте плавуша. Па ово је игра попут покера у време Таличног тома браће Далтона и Кракатог Била. Ма нису много боља ни ова наша. Ником се не верује. У недостатку адута сви блефирају. Ако Вам је коса плава не значи да сте плавуша, данас свако свакога фарба. Битно је да глава није паучинаста. Ваше груди можда жељни погледи виде великим као код Фелинија у Амаркорду, али то је релативно, можда им се чине великим зато што су они мали, као у оне плавуше на крају приче, али ја, ја Вас видим више као широкогруду ако, Вам поверујем за тен онда аристократски плавокрвну и прозирну као што гледасмо даме на краљевском двору у Амадеусу.
Ваше познавање филозофије, религије књижевности истока и запада, ма једном речју живота каже ми да иако сте плавуша са Вама се може пут Олимпа.
Углавном плавушама нашег простора и времена (част изузецима) крајњи домети су до појаса јер сви путеви ка њима воде до Венериног брежуљка, станишта свих њихових аутохтоних обележја. Ту је све транспарентно! Веђина савремених мушкараца је због тога пресретна али не и ја, не због тога што нисам мушко а нисам савремен, ја сам увек желео више и даље па макар остао без ичега јер без мудрости и знања свет се гледа са позиције посеченог дрвета тј. храстова пања, у нивоу колена.
Због оног тајновитог кода о бојама повероваћу Вам али онда сте Ви по мени Божанска плавуша као Афродита. Знам из искуства да је лепота варљива, али ко зна једнога дана, човек не греши у животу по ко зна који пут, можда почнем да обожавам овакву плавушу.
А оно лично питање!? Колико сам стварно близу или далеко? Све је то релативно.
Колико Ви желите. Кажете да сам у предности јер сам кренуо пре. Ма не. Камо среће. Одавно бих стигао. Сада је ово канда она чувена Трка корњаче и зеца.
Ви сте мени толико близу да Вам се чиним тако далеко јер сте међу оним малобројним који су успели да ме превазиђу па далеко испред мене нисте свесни да Вас је тешко стићи.
Сачекајте! Време је да и Ви зажмурите и одахнете.
Нежним рукама и затворених очију најбоље се види.
Бићу жалостан без Вас а Ви будите срећни самном или без мене.
Зато се и игра. Игра је често коцка. Као у страсти и љубави! Губи се са надом да се добије.
Губитници су често и од мајке проклети!
Не зато што се коцкају него што хоће да поврате изгубљено!
Ја сам већ доста добио. А можда и нисам.
Зар олимпијско гесло није: Важно је учествовати.
Ако се питате: Ко си ти тајанствени ..чикице?
Кажем Вам ..
Ја сам неко . попут младог аскете Тагоре ..
Кад дође време да Те посетим,
прећи ћу земљу шумовиту и брдовиту,
реку широку и плаховиту,
равницу пространу
и
Бићу ту!
Само
Тада ће То,
бити
Више од, мале ноћне, игре.

Milena_9
21.11.2003., 00:33
Kada neko dodje u moj zivot, uvek se pitam sta mi je doneo i koje je njegovo mesto na mome putu. Nemusto, intuitivno, cesto sami prizivamo ono ili onog sto nam je potrebno. Nekada cak i kao iskusenje, da odvagamo svoje snage i pripremimo se za nesto sto ce u zivotu tek doci.

Otvorim vrata, razdvojim dlanove, skupim u sebi zagrljaj i sa osmehom pozelim dobrodoslicu.

Kada neko ode iz mog zivota, znam da je otisao zato sto vise nema sta da mi da, da me nauci, i da je zivotni sat otkucao nase zajednicko vreme. Davno sam se odvikla od stajanja na raskrsnici sve u iscekivanju da mi se da odgovor kojim putem dalje.
Sa tugom se uglavnom oprastam od onih koji ce poci drugim putem, ali sa radoscu iscekujem sta je sledece sto ce mi zivot ponuditi.

No dogodilo mi se par puta u zivotu da predjem dobar deo svog puta i odjednom ponovo naidjem na nekoga ko je vec nekada koracao zajedno samnom.
Tada se zamislim...
I znam da onda treba da prilagodimo korake, jer samo ako isto hodamo, stici cemo tamo gde smo jos odavno krenuli.
Ne treba za to obuvati cizme od 7 milja.
Na tom putu se hoda bosonog.
Per aspera ad astra.
Znas li zvezdu kojoj hodis, cikice?

mercator
21.11.2003., 00:57
:cry: ja ne umem da pisem pesme i price :cry:

Milena_9
21.11.2003., 01:18
Cuj, novinar pa ne ume da pise?!
Jos samo da si rekao da ne umes ni da se igras, pa da pomislim da ti je neko ukrao nik.
Jer tvoja masta moze svasta.
Samo da te neko dobro isprovocira.

mercator
21.11.2003., 01:22
Cuj, novinar pa ne ume da pise?!
Jos samo da si rekao da ne umes ni da se igras, pa da pomislim da ti je neko ukrao nik.
Jer tvoja masta moze svasta.
Samo da te neko dobro isprovocira.

Posalji Milicu, ona ume da provocira :wink: :D

Milica3
21.11.2003., 09:36
Uglavnom svi odaberu i citiraju nesto sto im se dopalo. Nije tesko.
Utrcavaj na teren, ohladices se za igru a zagrevanje traje..

Milena_9
21.11.2003., 14:24
Ha!
ja sam na tribinama i cekam pocetak. :D :D :D

mercator
21.11.2003., 15:03
Uglavnom svi odaberu i citiraju nesto sto im se dopalo. Nije tesko.
Utrcavaj na teren, ohladices se za igru a zagrevanje traje..

Maaa, znam ja kako se to igra, samo nisam bas siguran da znam ko :roll: igra, a sigurno ne znam ko sudi!

A sto se zagrevanja i hladjenja tice, mislim da najbolju procenu mogu da daju oni sa tribina :wink:

cikica
21.11.2003., 16:42
Браво Велемахсторе! Ма не постаје се тек тако капитен. Нећу да вам кварим игру. Оћу да се изујем окачим копачке о клин и бос по трњу за капитеном на трибине до моје звезде!
У праву сте са трибина се најбоље види! То може и капитен да потвртди.
Поред њега, на трибинама, сам ја најближи својој звезди ДАН-ици и НОЋ-ици. Кад нам досади гледање и на полувремену ми ћемо да се играмо мало Хоћу.. Нећу.. мало..Врати ми моје крпице .. мало Не љути се човече...
У томе и јест тајна и драж игре.

mercator
22.11.2003., 02:26
Ček, ček, koliko ja znam kapiten igra igru, nikako ne može biti na tribinama, osim ako nije kažnjen ili povredjen ili je kao ti okačio patike o klin, ali u tom slučaju je bivši kapiten.
Ili važe pravila iz ne ljuti se čoveče, možda?

Milena_9
22.11.2003., 04:55
Tisina!!!!!!
Tras!/ pesnica o sto/
Vidi ti njih dvojicu. Jedan bi da sedi na tribinama, drugi da polemise i eskivira zagrevanje. O ljudi, pa je li to moguce?

A Milica i ja celu noc presedesmo u smisljanju strategije kako cemo da igramo protiv vas. Nismo bas sigurne u kom se pravcu lopta kotrlja, ali vec cemo se prilagoditi. Samo da ne mora mnogo da se trci, nije zgodno zbog visokih potpetica.Prvi sut je nas, smatramo dogovorenim. U nedostatku sudije, sudicu ja. Radi odrazavanja ravnoteze, pomocni sudija ce biti Milica. Drago nam je da se i sa tim slazete.Posto je topik nas, gledaoci su se slozili da navijaju za nas dve. Vas dvojica smete da pridjete samo do sesnaesterca, nadalje je demarkaciona zona. Nas dve cemo se uglavnom kretati u vasem sedmercu, na opstu radost i zadovoljstvo. A da, vama se ukida pravo na golmana, sa cim se, vidim, obojica jednoglasno slazete. Jedan od vas dvojice eventualno moze da brani gol , ali samo u situaciji kada je onaj drugi vas igrac/ od vas ukupno dvojice/ fauliran.

U pauzama igramo Covece, ne ljuti se.

mercator
22.11.2003., 13:24
Aaaaaaaaaaaa! Znaci igramo sa loptom! :D E pa tako reci

Milica3
24.11.2003., 00:23
Milica je trenutno pod svezim uticajem carolije ( tj carobnjaka ) tako da moze samo da sedi sa strane i bodri Milenu da okupi sto bolju ekipu, pazi na fauliranje, da puca dobro i pazljivo motri na igrace...
Hm.. sudija ili kapiten?
Nekom sudija izgleda a nekom kapiten...

mercator
24.11.2003., 00:30
Milica je trenutno pod svezim uticajem carolije ( tj carobnjaka ) tako da moze samo da sedi sa strane i bodri Milenu da okupi sto bolju ekipu, pazi na fauliranje, da puca dobro i pazljivo motri na igrace...
Hm.. sudija ili kapiten?
Nekom sudija izgleda a nekom kapiten...

Ha ha ha
SU-DI-JA NIJE MUS-KO! :twisted:

Milica3
24.11.2003., 09:02
Da ne bude zabune.. Milica je samo support... iliti posmatrac koji navija za Milenu..
Cmok svim ucesnicima igrice, ja sam svoju odigrala, nadam se uspesno

mercator
24.11.2003., 14:09
Da ne bude zabune.. Milica je samo support... iliti posmatrac koji navija za Milenu..
Cmok svim ucesnicima igrice, ja sam svoju odigrala, nadam se uspesno

Ma Milica otisla na tribine da gleda u zvezde... ili sta ti ja znam vec sta. Vidis da cuti, mozda je i zaspala? Ko ce ga znati

cikica
24.11.2003., 19:09
То је капитен! Песница него шта, она је одвајкада у нас била симбол отпора и најефикасније средство убеђивања. Требала је она то и пре. Још жешће. Како моје изување. Нема мени друге поред ове Прве. Много се расрдила. Због ње морам хитно на свлачење па на терен.
Није ми нешто јасно око ових казнених простора. Да ли то још увек постоји? Зар сада није све дозвољено? Све прописно обележено заставицама, дангама, стрелицама, тангама да се види, да се зна где се шта налази.. па играј до миле воље како знаш и умеш, може и жмурећи, на очиглед судија и публике.
Некад се то строго поштовало. Ниси смео да пригвириш а камоли да пипнеш некоме у казнени простор. Ма није да није ако играш фер плеј смео си полако лепо без фаула и са фаулом ако нико не види али недај боже да те судије ухвате.
Онда се женске нису играле лоптама него само мушки. Сви су били мушки чак и судије или се бар тако мислило, па и испод шкотских сукања. Сада није мушко све што панталоне носи али се игра лоптама. Таква су времена, мода или нешто друго ко зна шта. Незна се више ко је вичнији мушки са женским лоптама или женски са мушким или ..
У витешка нефирмирана времена играчи су носили јуначке гаће до колена. Нико није размишљао о шеснаестерцу и деветерцу опаљивало се као из топа са средине терена. И дан данас важи да увек кад су могућности веће од одстојања постоји шанса за го. Није битно како и одакле свеједно је и кад опалиш као из топа и кад надвисиш све и кад га ћунеш из гужве. Важно је да је го. Небитно је да ли је спреда или одпозади. Ама да ли је баш тако, питам се ја? Није! Зато и данас постоји оно Нај го недеље, па Нај го месеца, па Нај Евро го па ...
Што се тиче брањења. Нећемо ми вама да бранимо. Па довољно је то што ви саме себи браните.
Капитенова стратегија брањења је ненадмашна. Оне који долазе дочекај са радошћу, уз параду, раширених руку чврсто у загрљај, али обавезно скупљених ногу, а оне које одлазе са жаљењем дегажирај, скупљених руку и раширених ногу, маказицама на шпиц, од себе што даље можеш.
Нећу да је мењам низашта на свету! Најбоља је!
Одо ја да играм! Да она мене не промени!
Трчим брзо, а ви моји пајтоси припазите да нисам негде за петама Ланету са оном његовом свитом женских делиоца правде не волим да сам им ни близу.
Не дај боже да им улетим у мрежу.
Оне су у стању и пинк да оцрне а камоли црнога мене.
Недам се тек тако ја којекаквима.
Нема мени ништа лепше од Мале ноћне игре и Мог капитена.
Једна је Милена!

Milena_9
24.11.2003., 23:09
Au.... :)
Vracam se ja u ulogu femine balkanici , to je najbezbednije.

mercator
25.11.2003., 00:29
Au.... :)
Vracam se ja u ulogu femine balkanici , to je najbezbednije.

Cek! Stani!!! Da nisi mrdnula!
Da nisi opet pobegla i ostavila me ovde sa poetama

Milena_9
25.11.2003., 12:48
Polako, cemu panika? Evo sad ce i kafa... Pa da prisednemo k`o ljudi, jedno 5-6 sati da se siti ispricamo. Posle cemo da se ogovaramo. Ups, htedoh reci dogovaramo. Cek da malo ugasim ovo sunce, pretoplo je. Jedva cekam sneg.
Hoces da pravimo sneska?

mercator
25.11.2003., 15:31
Polako, cemu panika? Evo sad ce i kafa... Pa da prisednemo k`o ljudi, jedno 5-6 sati da se siti ispricamo. Posle cemo da se ogovaramo. Ups, htedoh reci dogovaramo. Cek da malo ugasim ovo sunce, pretoplo je. Jedva cekam sneg.
Hoces da pravimo sneska?

Do sneska ima se nacekamo... al, rado bih sa tobom pravio nesto :wink:

mercator
26.11.2003., 15:17
Hoces da pravimo sneska?

Do sneska ima se nacekamo... al, rado bih sa tobom pravio nesto :wink:

Ti stvarno cekas da padne sneg?

Milena_9
26.11.2003., 17:33
Lako je tebi kad radis na estradi. Mi mucenici u kancelarijama ne mozemo tek tako na net. Pass ima sef, pa sad ti vidi.
A... sta fali da pravimo sneska?
Znas onog velikog , belog , sa nosom od sargarepe i loncetom na glavi... :)

cikica
26.11.2003., 20:27
Zasto da ne. Moze i sneska. Ja sam metlu vec dobio.
A danas sam poceo da se opremam za sneg i veliki breg. Sto se cekanja tice.. pa ceo je zivot cekanje. Uvek nesto ili nekoga cekamo. Zasto nebismo i sneg.
Naravno sve uz pesmu umesto jauka ili ti sa hitom Decko ajde oladi .. Do snega.

mercator
27.11.2003., 00:19
Ha ha, eto covek vec spremio metlu. Jel to obecanje snesku belicu ili mozda Milica moze da jase na njoj?

Milena_9
27.11.2003., 00:31
A ne zahvaljujem u njeno ime.
Mi vec imamo svoje metle, koje yredno parkiramo kad dodjemo ovde.
Ovde se ulazi pesice.

mercator
27.11.2003., 00:35
A ne zahvaljujem u njeno ime.
Mi vec imamo svoje metle, koje yredno parkiramo kad dodjemo ovde.
Ovde se ulazi pesice.

JOOOOOJ, ja se nisam izuo na ulazu! :roll:

Milena_9
27.11.2003., 17:43
Odavde se izlazi obuven. I to u svoju obucu, po mogucstvu i istu onu u kojoj se uslo. Necemo mi da posle kazu: pros`o sam tamo k`o bos po trnju.

mercator
27.11.2003., 23:43
Pa neki put je bolje bos po trnju nego go i bos!

mercator
30.11.2003., 15:44
Sta znaci kad vam neko u poruci napise hik?

Milena_9
01.12.2003., 17:12
Kada neko napise " hik " , znaci da je popio jedan martini preko mere.A prica se po carsiji da i oni koji popiju pelinkovac preko doze hoce da stucnu jedno " hik". Da li je dopro glas o tome / pelinkovcu / i do tebe? :wink:

Milena_9
01.12.2003., 17:17
Karamazov, vidim da ti je Dostojevski dao vizu za prisustvujes neodrzanom turniru u Ne ljuti se covece, cuvenoj igri sa ovih prostora. Pa posto od toga ne bi nista, odigracemo jedan Balkanski tango.

mercator
01.12.2003., 23:36
Ja bi palacinke umesto viskija :P

Milena_9
01.12.2003., 23:37
Zar da dama bude na potezu?

mercator
01.12.2003., 23:47
Dama? :shock:

Milena_9
02.12.2003., 00:17
Kad kazem dama, mislim na sebe.
Hajde odgovori.
Pazi , klizav ti je teren.

mercator
02.12.2003., 00:34
Kad kazem dama, mislim na sebe.
Hajde odgovori.
Pazi , klizav ti je teren.

ja oklizoo :(

Milena_9
04.12.2003., 20:25
Ja necu da koristim crtaci pribor.
Valjda cu naci praznog prostora na ovom listu papira, izmedju vasih smailica, da napisem bar-
dobro vece, nocni igraci.

Milena_9
06.12.2003., 14:41
Peva Sarl Aznavur ovog subotnjeg popodneva :

Bas tad se smejati, treba znati
kad najbolje odlazi polako
kad samo najgore moze da nas prati
u zivotu u kome, plakati je lako...

Sta kosta nek kosta, treba znati
dostojanstvo svoje cuvati
bez obzira koliko treba da se plati
ici bez osvrtanja, treba znati.

Pred srecom koja nece da se vrati
pred sudbinom razoruzan, mali
Sakriti suze , treba znati
Al` moje srce i ja nismo znali...

Kad ljubav postane neusluzna
napustiti taj sto, treba znati
pre nego sto postane jadna, ruzna
i otici tiho, bez buke da nas prati

Ispod maske svakodnevnog, treba znati
sakriti patnju sto plavi
i zauzdati krike mrznje,
koji su poslednje reci ljubavi...

Treba znati, hladan ostati
i utisati srce koje umire
sakriti da te volim, na licu koje pati
Ali ja nisam znao, i necu znati....

Il faaaaaaut savoir....

mita72
08.12.2003., 03:28
Ova tema je pocela na moj rodjendan,mada, slab je
to razlog da bih joj posvetio paznju,ali tvoja recitost,snalazenje u prepucavanju sa kojekakvim likovima,predivno!!!
Nije mi potrebno tvoje ime,tvoj grad,zanimanje,stekao sam utisak da te znam,dugo i odlicno.

Milena_9
08.12.2003., 08:44
Mozda se i znamo, po onom Balasevom " Samo retki nadju retke..."
Pozdrav, M.

mita72
09.12.2003., 00:51
Pozdrav, M.
Moj skromni doprinos tvojoj riznici stihova;

Sta radis,"ti"u mojim mislima ponovo,
zar ti davno nisam ukinuo vizu?
dodjes nezvana,odes necujno,
a ja,popasem, emotivnu krizu

sto mi od snova pravis nebo puno oblaka,
od duse sliku, mrtve prirode
vodis u setnju po zoni sumraka
pravis poraz, od svake pobede.

I sta ces "ti" u mom srcu, tako dugo?
da nisi stekla mozda, "stanarska prava"?
to FENSY mesto,za tebe moja tugo,
nocas se zauvek,zatvara.

Nekad u casi,u kockicama leda,
nadjem te skrivenu,pa me misli vode
na vreme cekanja,toliko dugog
da mi je odeca, izasla iz mode!!

Pa mi u stihove, zalutas ko skitnica,
a ja, ko kucni ljubimac, ostavljen
sam sebi licim, na OLVEYZ ULTRA s krilcima,
posle upotrebe, bacen.

Bezim od filmova i muzike,sto tiste
tvojih sitnica,i svake slike,bas
al`u grudima, imam pozoriste,
e,na toj sceni,cesto nastupas...

mercator
09.12.2003., 01:43
Nema vise male nocne igre...
samo poneki neuspeli stih i...

kao da je povrsina bela

Milena_9
09.12.2003., 08:13
Bila, jeste i bice. :)
Mala nocna igra.
Ponekad preraste u veliku, brzu, sasavu, ponekad ispraznu- ali traje.
Poneki igraci moraju i da se odmore.
Neki se igraju na drugom mestu. :)
Dolazi vreme Deda mraza, Bozic bate, zavrsnih racuna...

Cuj, i sad da nema igre!
Samnom ili bez mene, igra traje.

Milena_9
09.12.2003., 18:06
...A ja cu od sveta da se branim
/ ako se budem branila/
kao ruza, sa dva trna,
smeskom ili snom.... :wink:

cikica
09.12.2003., 20:18
Жив сам. Спремао се ја за ''томб ла неж'' кад оно Милена и Азнавур сасвим несто друго сјајно и тако уместо снега огреја ме сунце. Додуше зубато али греје. Здрав сам а болан. Ко Митке. Само много теже. Беше му. Мину то пусто време. Ал остаде жал. Није само за младост него много више од тога. После оног Милениног суботњег поподнева решим и ја да се манем истока и пустог турског и кренем пут запада. Тамо се сунце не рађа али су заласци предивни. Посебно уз Милену и Азнавура. И ето те исте суботе у ноћи и ја

Седим у једном Париском локалу
Лажно се смејем жени што гледа
Свуда око мене девојке се љубе
А ја тражим очи очи као твоје

Музика свира лелујају сенке
Махните од снаге оног летњег вина
Мисли су далеко а ја сам само овде
седим сам са тугом с тобом у мислима

и тако у суботу, недељу, понедељак ...

ЈА ТЕ САЊАМ ОВЕ НОЋИ
МОЈА ДУША ЗА ТОБОМ ВЕНЕ САД
ЈА ТЕ ЗОВЕМ ИЗ ДАЉИНА
ЈЕР ТЕ ВОЛИМ ДО ГРОБА.

а тако ће бити ако Бог да и 10. децембра у ноћи ано домини 2003. и ко зна до када.

Па не замерите кад ме нема, Мала ноћна игра и песма може самном и без мене, може и без Азнавура али не може без Милене.

Milena_9
10.12.2003., 00:50
Pozdrav, M.
Moj skromni doprinos tvojoj riznici stihova;

Sta radis,"ti"u mojim mislima ponovo,
zar ti davno nisam ukinuo vizu?
dodjes nezvana,odes necujno,
a ja,popasem, emotivnu krizu

sto mi od snova pravis nebo puno oblaka,
od duse sliku, mrtve prirode
vodis u setnju po zoni sumraka
pravis poraz, od svake pobede.

I sta ces "ti" u mom srcu, tako dugo?
da nisi stekla mozda, "stanarska prava"?
to FENSY mesto,za tebe moja tugo,
nocas se zauvek,zatvara.

Nekad u casi,u kockicama leda,
nadjem te skrivenu,pa me misli vode
na vreme cekanja,toliko dugog
da mi je odeca, izasla iz mode!!

Pa mi u stihove, zalutas ko skitnica,
a ja, ko kucni ljubimac, ostavljen
sam sebi licim, na OLVEYZ ULTRA s krilcima,
posle upotrebe, bacen.

Bezim od filmova i muzike,sto tiste
tvojih sitnica,i svake slike,bas
al`u grudima, imam pozoriste,
e,na toj sceni,cesto nastupas...

E pa ko ti je kriv sto saljes stihove koje je evo prepisalo par ljudi oko mene. U ime toga, posto si " iste krvne grupe" molim za jos nesto, ali onako, po tvom ukusu.
Pozdravljam te.

Milena_9
10.12.2003., 01:12
U tvome zivotu postoji samo jedan 10. decembar anno domini 2003.I ti bi tako lako, taj jedinstveni dar zivota da upropastis?

Procitah danas kod Borhesa: " Ti nisi ziveo. I neces ziveti. Ali sada zivis."

Pogledaj kroz prozor kako debeli Mesec nocas luduje... Slutis li sneg / Tombe la neige/ ovde negde na Balkanu? Celo nebo te je zagrlilo svojim hladnim prstima ne bi li od tebe uzelo malo topline u ovoj smrznutoj noci, 10. decembra, a ti neces da mu uzvratis.
Cicijo! :)
A dalo ti se sve, ovde na ovom svetu gde si kod kuce.
Od tebe se trazi samo malo hrabrosti.
Predrhti taj strah i otvori ta vrata ispred sebe.
Sa one strane je, veruj, radost koja ceka . I ima zal. Zal za tobom koji skitas i pricas.
Cikice, lepo spavaj.

Milica3
11.12.2003., 15:10
Svratih da vidim sta se desava ovde, na nocnim stazama. Da li neko vozi?
Hm,izgleda da su igraci posedali umorni i bolesni na klupice sa strane i gledaju u prazne staze....
Sve mi se cini da ce neko nov da naleti i sjuri se sa strasnom energijom i elanom.
!!!!
Da vidimo kako kugla radi?
Moram da prizovem nekog stvarno, ali STVARNO mocnog igraca...
Znam da ce sada da pljuste po meni kritike svih koji misle da nisu prozvani ali nema veze.Vazno je da ce prozvani da bude .. cek, cek... opa! Stici ce sa nekim neobuzdanim osmehom iznad ovoga sveta i veka.
Stici ce i pitace sta treba da radi u ovoj ludoj nocnoj vratolomiji ali shvatice odmah da je dovoljno samo da postoji. Za Milenu mora da bude nepripremljen, nenajavljen, nespreman za ovaj trenutak; zato sto je odvano gotov, zavrsen, dozreo i oslobodjen.
Hajde!
NEKA POCNE!!!

Milena_9
12.12.2003., 00:48
Ma dovoljno je da dodje prava rec. Umiljata ili zestoka, sve je jedno. Za prave igrace je dovoljna da improvizuju citav svet u malom pocev od nje. Vazno je da imamo dusu.
Ne crnu ili belu, nego u svim bojama duge.

Tamarina
12.12.2003., 15:34
Iscitavala sam i divila sam vam se... Predivni stihovi, vrcava proza, arhaican duh - davno zatvoren u nekoj staklenoj boci i pusten da plovi morima. Neko je pitao "hik" sta je? Ja bih rekla: vapaj opijene duse /nikako pijanca - mada se cesto poistovecuju/.
Pozdrav jednoj Mileni i zal sto ne ucestvujem u maloj nocnoj igri - tehnicke mogucnosti mi nedozovljavaju. Ja cu biti vase dnevno svetlo akumulirano u savremenim luchima. :)

Blaga noc i dobar vetar

Milena_9
13.12.2003., 09:53
Tamarina,
ma bicemo mi kao polarni dan. Ti ces sijati danju a mi nocu. Dolaze kasne jesenje magle pa je Sunce , nabureno i nadureno , negde sa one strane pogleda. Pa sta? Sunce je Sunce i kad ga samo slutimo. Vazno je da se okrecemo oko njega , pa makar i kao cyber tango .

Shine on You crazy diamond, Tamarina. Volis Floyde, nadam se isto kao i ja. :)

mercator
13.12.2003., 23:57
Iscitavala sam i divila sam vam se... Predivni stihovi, vrcava proza, arhaican duh - davno zatvoren u nekoj staklenoj boci i pusten da plovi morima. Neko je pitao "hik" sta je? Ja bih rekla: vapaj opijene duse /nikako pijanca - mada se cesto poistovecuju/.
Pozdrav jednoj Mileni i zal sto ne ucestvujem u maloj nocnoj igri - tehnicke mogucnosti mi nedozovljavaju. Ja cu biti vase dnevno svetlo akumulirano u savremenim luchima. :)

Blaga noc i dobar vetar

Nisam ja neko! 8)

Tamarina
15.12.2003., 08:52
Tamarina,
ma bicemo mi kao polarni dan. Ti ces sijati danju a mi nocu. Dolaze kasne jesenje magle pa je Sunce , nabureno i nadureno , negde sa one strane pogleda. Pa sta? Sunce je Sunce i kad ga samo slutimo. Vazno je da se okrecemo oko njega , pa makar i kao cyber tango .

Shine on You crazy diamond, Tamarina. Volis Floyde, nadam se isto kao i ja. :)

Obozavam Floyde!!! Podseca me na nekog lepog i pametnog koga sam nekada volela. Ostavljao je za mene mandarine na prozoru. Steta sto je sve preslo u Black Sabath :cry:

Tamarina
15.12.2003., 08:58

Blaga noc i dobar vetar

Nisam ja neko! 8)

Izvinjavam se mercatore ali Milena je toliko ostavila utisak na mene, da mi je jednostavno promaklo tvoje ime. Zapazila sam pitanje, ono me je privuklo. S` obziorom da nije forum alkoholicara, shvatila sam ga onako kako sam na njega i odgovorila.
Mercatore, moje je misljenje /sto bi rekli Englezi/ da vrlo dobro pratis i komentarises topic. Naravno, novinarska loza je u "utakmici" rezervisana za tebe.

mercator
15.12.2003., 14:37

Blaga noc i dobar vetar

Nisam ja neko! 8)

Izvinjavam se mercatore ali Milena je toliko ostavila utisak na mene, da mi je jednostavno promaklo tvoje ime. Zapazila sam pitanje, ono me je privuklo. S` obziorom da nije forum alkoholicara, shvatila sam ga onako kako sam na njega i odgovorila.
Mercatore, moje je misljenje /sto bi rekli Englezi/ da vrlo dobro pratis i komentarises topic. Naravno, novinarska loza je u "utakmici" rezervisana za tebe.

nems pojma koliko si blizu istine. Ipak hvala za mesto u lozi

Tamarina
15.12.2003., 15:19
nems pojma koliko si blizu istine. Ipak hvala za mesto u lozi[/quote]

Oh, pa nisam ja ta koja odredjuje mesta. Uostalom, smatram da smo za odredjeno mesto zasluzni iskljucivo mi sami. Uticaj okoline prema sociolozima nije zanemarljiv, ali "u koga noz u onoga i pogaca"

Pozdrav "saigracima"

mercator
15.12.2003., 23:28
nems pojma koliko si blizu istine. Ipak hvala za mesto u lozi

Oh, pa nisam ja ta koja odredjuje mesta. Uostalom, smatram da smo za odredjeno mesto zasluzni iskljucivo mi sami. Uticaj okoline prema sociolozima nije zanemarljiv, ali "u koga noz u onoga i pogaca"

Pozdrav "saigracima"[/quote]

Pusti sociologe na miru ovde se samo "igra"

Milena_9
16.12.2003., 06:00
Evo i mene.Jedva sam cekala da se i ja igram. Tamo, u onom svetu velikih ozbiljnih ljudi, igraju se neke druge igre. Sve neki mrgudi , nadureni i nabureni, a ovamo, kao, svi zude za osmehom i bezbriznoscu. Mrgudi su zauzeli sve strateske polozaje na putu radosti, a i kad bi osvojili tu teritoriju, ne bi znali kako da se snadju. Odvikli se. Ja se sa njima igram gerilskog ratovanja, provlacim se kroz njihove redove, napred- nazad, udji- izadji.Ponekog pridobijem za svoju stranu, ubedim ga smehom , podvucem mu se pod kozu, pomesam mu dan i noc i onda zbrisem. Idem dalje.

Ponekad i ja podlegnem iskusenju, ponekad i meni neko pomesa dan i noc, ali ja se ne bunim. Mislim, ne bunim se do onog momenta dok ne primetim da sam i ja pocela da se mrgodim.E ...to vec ne volem.
Ziveli i bili pozdravljeni sa moje strane svi smehotresci, svi lucidni romanticari ovoga sveta, nepopravljivi emotivci, igraci na nevidjeno koji smeju da rizikuju da ih zadesi sreca.

Pozdravljam i tebe ,Tamarina, otslusaj onako zenski onu najbolju od Floyda, a Mercator, moj drugar kroz mnoge netovske dane, ce ti pustiti kroz etar to na sta mislim. E sad, na tebi je da otkrijes na kojoj je to talasnoj frekfenci.Novinari su novinari, ali sta je to prema zenskoj domisljatosti! :)

Tamarina
16.12.2003., 13:53
Pusti sociologe na miru ovde se samo "igra"[/quote]

A, zasto mislis da se i oni ne igraju kada daju "strucne" ocene/procene o necemu zivom, promenljivom, nepredvidljivom,... kao sto je covek/ljudsko drustvo :?
Ali, manimo se toga, tu se slazemo :) nego, zelim da vam /tebi i Mileni/ cestitam prvi sneg. Za radovanje ili ne, odlucite sami... Meni na radost, a vama po volji.

Malo sam kruta dok pisem sa posla. Moracu uskoro da vam se prikljucim u nocnim pohodima. Atmosfera je bitna. Um mi je prilicno setovan na hard emotion - sto rece Milena,/parafraz/ moram da igram da bih "prezivela".

Imate poziv za grudvanje pod zutim svetlom ulicnih lampi, tamo negde kod Brankovo mosta na novobeogradskoj strani,... ledenice zabranjene - igramo softball :wink:

mercator
16.12.2003., 15:40
Sta od Floyda? :shock:

A ono za grudvanje kod Brankovog mosta, jel to pretnja ili obecanje? :D

Tamarina
16.12.2003., 16:22
A Pillow of Winds u plavoj titrajucoj svetlosti noci, u zagrejanoj sobi, sa namazanim noktima na nogama i glavom blago zabacenom unazad... usne na hladnoj casi...

Muzika..., pogled..., no words... just silent.

Razumite me pls.

strooghie
16.12.2003., 18:23
A Pillow of Winds u plavoj titrajucoj svetlosti noci, u zagrejanoj sobi, sa namazanim noktima na nogama i glavom blago zabacenom unazad... usne na hladnoj casi...

Muzika..., pogled..., no words... just silent.

Razumite me pls.
Tamarina potpuno te kapiram. A pillow of... je pravo resenje za ovaj uzalud potrosen dan. Nisam ljubitelj Floyd-a ali nekoliko njihovih CD-a cuvam kao relikviju.
:) :) :) koje su boje nokti na nogama? Nepopravljivi emotivac.

Milena_9
17.12.2003., 09:00
Otvorim oci i ne mogu da verujem! Napolju je belo i zaledjeno. Cek, bice da je pao sneg. Ajoj! Sad cu morati da obucem tri dzempera, dvoje carapica, da stavim kapce na glavce. Ma da, i onda necu imati frizuru, jer kapa glavu , ops! frizuru kvari. Ispred zgrade niko nije ocistio sneg. Moracu bas ja da pravim prtinu. Na parkingu ne prepoznajem svoj auto. k vragu, sad moram i da ga ocistim i ostruzem, pa da ga zagrevam , a vec kasnim!
Sad je nasao da padne! Usred decembra.... Fuj!

A moze i ovako:

Otvorim oci i ne mogu da verujem! Napolju je carobno zabelelo. Pada sneg, pahulja pahulju stize. Otvaram