Vidi punu verziju : DSL
Da li u Zrenjaninu ima DSL?
Zivi u stanu bez tel kazu u posti nema teh. mogucnosti jel imate ideju kako da idem na net?
Hvala!!!
Zivi u stanu bez tel kazu u posti nema teh. mogucnosti jel imate ideju kako da idem na net?
Hvala!!!
kako za ime boga da idesh na net ako nemash telefon...
:Jedino da dođeš na moj kompiš da bi surfovala netom.lol:
Mislila sam dobicu inteligentinije odgovore, do Vas Kirilo jos nije doprla vest da se na internet moze bez telefona?U Yu me vise nista ne cudi.
Od mnogo mogucnosti ulaska na net bez telefona, da ne nabrajam jer je ocigledno to za Vas spansko selo, pitala sam da li ijedna postoji u ZR.A dobih seosko iscudjavanje,...greska moja priznajem sto se ponadah civilizaciji,
Hvala!!!
Koliko znam opstinska vlada je raspisala konkurs za dvosmerni kablovsko distributivni sistem. Mislim da pored kablovske televizije i radija jedna od dodatnih usluga treba da bude i kablovski internet!
Samo mislim da ce to do nas, korisnika, stici u najboljem slucaju za nekoliko meseci,...bas sam optimista. :)
Za satelitski internet je ipak potrebna i neka zemaljska veza, posto svi zahtevi idu tim putem.
A za bezicni internet nema niko baznu stanicu za podrucje Zrenjanina. Gresim?
Pa, pomozite gospodjici, ili gospodji, ako ima neko informaciju vise. :)
Pozdrav
da, u redu je...
evo samo nekoliko cinjenica:
Kablovski internet je planiran od strane KTV televizije cija zamisao je bila da kroz postojeci sistem kablovske televizije provuche i internet.Poshto se uskoro ocekuje zakon o radio i TV difuziji, a s'obzirom da KTV apsolutno SVE radi na divlje, bicje zatvoren.
Sama zrenjaninska privreda je u dubokoj stagnaciji vec godinama,cak shta vishe, nazaduje iz godinu u godinu.Zvuci pesimisticki, ali nemojte molim vas ocekivati da ce opstina ista uraditi po pitanju poboljsanja i unapredjenja internet veza u Zrenjanjinu.
Ja sam pre godinu dana podneo zahtev za uvodjenje ISDN linije i josh uvek cekam odgovor.
Dok je sa druge strane satelitski internet ne bash tako malo investicija i relativno je neisplativ za vecinu korisnika.
Dakle, izvinjavam se na mom prvobitnom odgovoru, ali nisam uistinu znao koliko poznajesh materiju o kojoj pricash.
da, u redu je...
evo samo nekoliko cinjenica:
Kablovski internet je planiran od strane KTV televizije cija zamisao je bila da kroz postojeci sistem kablovske televizije provuche i internet.Poshto se uskoro ocekuje zakon o radio i TV difuziji, a s'obzirom da KTV apsolutno SVE radi na divlje, bicje zatvoren.
Sama zrenjaninska privreda je u dubokoj stagnaciji vec godinama,cak shta vishe, nazaduje iz godinu u godinu.Zvuci pesimisticki, ali nemojte molim vas ocekivati da ce opstina ista uraditi po pitanju poboljsanja i unapredjenja internet veza u Zrenjanjinu.
Ja sam pre godinu dana podneo zahtev za uvodjenje ISDN linije i josh uvek cekam odgovor.
Dok je sa druge strane satelitski internet ne bash tako malo investicija i relativno je neisplativ za vecinu korisnika.
Dakle, izvinjavam se na mom prvobitnom odgovoru, ali nisam uistinu znao koliko poznajesh materiju o kojoj pricash.
Ne spominji KTV....
Mislim da njihovi korisnici(i ja sam bio nekad) znaju koliko nisu sposobni da ponude kvalitetnu uslugu.
Posto su uslovi konkursa za KDS ozbiljni(i nema to bas previse veze sa zr privredom, bas nema veze...), takav bi trebao da bude i buduci provajder....a ima ih nekoliko, i domacih i stranih u nasoj zemlji. Jedino se treba strpiti. ;)
A satelitski internet ne mora biti skup, sve zavisi koliko i zasta koristis net. Zato ostavimo to da Jovana odluci. :)
Hvala!!!
Da, dopunim.
Moguc je bezicni internet i povezivanjem laptopa preko IC porta ili kablom sa mobilnim telefonom.
Na 063 mrezi je 4din/min jeftina, odnosno 8din/min skupa tarifa......auuuuu :(
Hvala vam mnogo, nadala sam se da postoji neki nacin ali nista.Koliko kosta taj satelitski internet?Ja sam mislila da to kod nas ne postoji.
Iz Beotelneta su mi odgovorili da nude bezicno povezivanje na internet ali je uvodjenje 1500 eura.
Hvala vam mnogo, nadala sam se da postoji neki nacin ali nista.Koliko kosta taj satelitski internet?Ja sam mislila da to kod nas ne postoji.
Iz Beotelneta su mi odgovorili da nude bezicno povezivanje na internet ali je uvodjenje 1500 eura.
Da se vratim na satelitski internet. To ti neodgovara, jer moras imati tel.liniju ili neku drugu zemaljsku liniju preko koga saljes zahteve, a sa satelita samo vrsis download brzinom i do 4000 Kbps.
Primer koji ja znam, osnovni paket....oprema i instalacija je 13000din., aktivacija 2720din. + mesecna pretplata 1360din. za neogranicen protok (za vise meseci imas "popust").
Nista onda mi preostaje da nadjem satn sa telefonom, ako neko zna za neki neka javi, hvala vam mnogo!
ZRENJANINAC
02.08.2003., 15:38
Jovana , cuo sam da u Bgd kopaju kanale , kako bi Vam uveli mobilnu telefoniju ..... :)
Zr nemoj da nam diras !!!!
Cao
Zrenjaninac, nisi u toku!!!
Osamutio si se od silnog surfovanja!!!!
:arrow:
Pa vidi Jovana. Ja sam do pre jedno par meseci imao SDSL, ali ti isto treba tel. linija. Doduse beznaponska, Leasedline kako je jos zovu. Protok je bio super, 2,3 MPbs. Medjutim, ovi ZR ISP nisu normalni i zesce se izivljavaju sa cenama, tako da stvarno nisam imao racunicu dalje za takav servis.
Posta je jos smesnija, ja sam trazio 8x drugu liniju za kucu, pa za firmu, pa cuda kojakakva, ali nista. Ma nema teorije.
Sudjeno je da budemo zatucani, i to je to.
Od te kablovske ne ocekujte nista... eventualno probaj u Localnet da odes oni su pustili u rad pilot program wireless neta... ali ne znam cifre.
Pozdrav!
Jovanaa
06.08.2003., 14:30
Reci mi gde je taj Localnet?Nisam cula za to!! :?:
Jovanaa
06.08.2003., 21:19
:lol: Proradila :idea:
Kapito!
Ali su cene verovatno astronomske :roll:
Vidi ovako, iz licnih potreba sam kontaktirao Beotelnet, jer imam dvojnike na fiksnoj liniji i nema sanse da ih se otresem.
Bice uskoro sema ovako: investicija do 200 EUR, i mesecno oko 20 EUR, wireless net, ako sam dobro zapamtio.
Pozovi Gordanu Mileusnic u Beotelu, Jovana Veselinova Zarka 5, ona ce te informisati o svemu. Ako imas neko pitanje jos, obrati mi se sa priv.porukom.
ZRENJANINAC
14.08.2003., 09:50
mogu li i ja dobiti jednu privatnu poruku ??? :)
Jovanaa
16.08.2003., 15:47
Cveckaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
obradovao si me znas koliko!!!!!!!!!
Pa to nije puno skupo!!!!!
Naprotiv.Jaooooooooooooooo, pa kada ce to biti jel znas otprilike?Ma nesto mi je to suvise povoljno, da se ne radujem unapred, ili da ne bude ono bice al za par godina.
Sad je subota posle podne ne verujem da rade.
Da li si cuo kada ce to biti?
Hvala ti puno na informaciji!!!!
mozda ja stvarno nisam u toku i nemam pojma, ali na www.telekom.co.yu mozete pronaci neku ponudu za bezicni internet...
opet kazem, izvinjavam se ako nisam u toku i ako to ne vazi za zrenjanin...
pozdrav
Juche, kada sam bio do Beotela da uplatim flat, raspitao sam se malo u vezi bezicnog interneta...
Elem, osoba koja bi neshto vishe mogla da mi kaze je na godisnjem odmoru i dolazi za desetak dana.Niko od osoblja koje sam trenutno zatekao tamo nije mogao da mi kaze neku informaciju, osim da je wireless net u "planu"
elem, u Bg-u su cene ovakve:
15 000 din za opremu
10 000 din za postavljanje(iliti, majstoreve "ruke"), shto je veliki trosak i verujem da nije neka mudrost da ne bi mogli sami da uradite
Postoje 3 paketa
Prvi je sa protokom od 64 kbp/s i iznosi 5900 din mesecno
Drugi je 128kbp/s i iznosi negde oko 12000 din
i treci je 256kbp/s i iznosi 23000 din
Mislim da je provajder Neobee net, ali nisam siguran
toliko o jeftinom bezicnom netu : /
VeratNet je dva puta jeftiniji i za DSL i uopšte.Flat za mecec dana je 690.00 din.Kod DSL protok od 64kb je nešto preko 3000.00 din,za 128 kb oko 6000,00 din mesecno.
Covece, pricamo o ZR... kakav bre Verat?!
Pa možeš kod njih da otvoriš nalog i telefonom u BG.,a oni imaju jedan broj za konekciju za područije cele zemlje,koji se tarifira po ceni lokalnog poziva,pametnjakoviću.
Ma mozes i nalogom al sam kao nesto cuo za 2 meseca otvaraju i ovde...e sad koliko je to istina...
LocalNet u lokalu Angolo
Pupinova 25
Mislim da ti je to najpovoljnija varijanta