PDA

Vidi punu verziju : Capoeira (kapuera)

Stranice : [1] 2 3

Kapoerista
29.07.2003., 23:22
Capoeira (kapuera), brazilska borilacka vestina, kombinacija, plesa, muzike i borbe! Sta mislite o njoj i da li biste zeleli da je treninrate?:)

HARDCOREPUNK
30.07.2003., 21:26
Mogo je do jaja,ovde kod nas u Smederevu ima momaka koji rade to,nadam se da ce uskoro da se napravi klub!

Guardian
30.07.2003., 23:07
Mogo je do jaja,ovde kod nas u Smederevu ima momaka koji rade to,nadam se da ce uskoro da se napravi klub!

Klub postoji, ali u Beogradu. Sve detaljne informacije se nalaze na sajtu www.crsn.com/capoeira

eu sou diablo
22.08.2003., 07:01
Centro Cultural SENZALA de Capoeira... diabloMan :twisted:

Guardian
23.08.2003., 17:24

A da ti nisi mozda moj drug Nesa, iz iste te grupo Senzala sa nandzarastim kordaom? :wink:

eu sou diablo
24.08.2003., 04:18
Jesam, napisi ime da znam ko si bre!!!
Pa cemo da spikamo o kapueri ok?!? :twisted:

Guardian
24.08.2003., 23:09
Jesam, napisi ime da znam ko si bre!!!
Pa cemo da spikamo o kapueri ok?!? :twisted:

Ahahahahaha.....pa gde si Diablo druze!!! Nikola ovde (Unin brat)!!! Kako si mi Diablo? :D :D :D

eu sou diablo
26.08.2003., 02:05
de si bre kad ce mo na adu a?

Sara i David
31.08.2003., 22:58
Pozdrav Nesi i Nikoli od drugara iz kluba :D

plesacica
01.09.2003., 02:07
e to stvarno zvuci zanimljivo! ja se dugo bavim modernim plesom, bas bih isprobala nesto novo! sajtvam je dosta 'zgoljev'. jel dolaze tamo dvadesetogodisnje devojcice i kolika vam je clanarina?

Guardian
01.09.2003., 10:16
Slazem se da sajt nije nesto! Za dobar sajt se moraju posteno "zavrnuti rukavi"! Na ovom sajtu ces naci mnogo vise informacija: www.senzala.dk to je ista skola kao nasa samo sto je iz Kopenhagena! Clanarina je 900 din mesecno i imamo 2 dvanaestogodisnje devojcice s nama. Inace cini mi se da devojaka ima vise nego muskaraca!

Sara i David
01.09.2003., 16:04
Pitala je za DVADESETOGODISNJE,a ne za DVANESTOGODISNJE!!!!Ima i dvadesetogodisnjih,a i mladjih i starijih!!!!Dodji!!!

Guardian
01.09.2003., 16:51
e to stvarno zvuci zanimljivo! ja se dugo bavim modernim plesom, bas bih isprobala nesto novo! sajtvam je dosta 'zgoljev'. jel dolaze tamo dvadesetogodisnje devojcice i kolika vam je clanarina?

Joj, izvini!!! Ja procitao pogresno........ma da, dvadesetogodisnjaka (i dvadesetogodisnjakinja) imamo na izvoz!!! Hajde dodji, Viktora Igoa 4, prekoputa Sajma!!!

DiabloMan
02.09.2003., 03:22
ko su sara i david bre?
ja nemam pojma!?!

Sara i David
02.09.2003., 20:45
Pa ni mi ne bi znali ko je diablo da ne pricas svima da te tako zovu!Vanda i Dragan :wink:

DiabloMan
03.09.2003., 03:52
pa tako se bre prestavite da znam ko ste! :twisted:

Guardian
03.09.2003., 21:04
Jupiiiiiiiii!!!! Ljudi odkud vi ovde na ovom slepom koloseku od foruma?http://smilies.sofrayt.com/1/a/wavey.gif

DiabloMan
05.09.2003., 01:15
Jupiiiiiiiii!!!! Ljudi odkud vi ovde na ovom slepom koloseku od foruma?http://smilies.sofrayt.com/1/a/wavey.gif

E Nikola napisi tvoj e-mail pa da ti pisem i saljem neke slicice i itd...

Guardian
05.09.2003., 01:42

No problem - pepic@yubc.net

DiabloMan
06.09.2003., 03:32

No problem - pepic@yubc.net

moj ti je eusoudiablo@yahoo.com i senzaladecapoeira@hotmail.com

10.09.2003., 23:02
8) Pozdrav za Nesu ......... i za ostale kapoeriste :)))

:D

DiabloMan
11.09.2003., 07:49
Od koga pozdrav za mene??? :twisted:

11.09.2003., 21:20
Pozdrav za Nesu od Bojane .......... naravno pitanje je da li me se secas ?!?!?!?!

11.09.2003., 21:24
Kako je svet mali ............
cak vas i na forumu pronadjem :D

Pepicu , Pepicu !!!!
Pozdravi sestru !!!

Guardian
11.09.2003., 23:48
Pa de si Boki bre kako je !? Jos malo pa ce ceo klub da dodje na ovaj forum! 8)

13.09.2003., 11:48
Kod kuce sam :D

BAs su mi sinoc preksinoc bili Zivanovici !!!!

Bas bi bilo super da dodju svi na forum :)

Guardian
14.09.2003., 15:50
Ajd svrati jednom do nas u klub! Imamo sveze lakiran parket znas kako se lepo klizamo...uiiiiiiii...!!! Ima nas dosta novih, bas smo se lepo prosirili! Jel ti bilo tesko da prepoznas da je DiabloMan ustvari Nesa? :wink:

Una

14.09.2003., 20:57
Planiram vec god dana da svratim ali ne postizem ......... obaveze .........
Mozda pocetkom oktobra navratim.
Vidimo se !!!
Nije mi bilo tesko da ukapiram da je Nesa DiabloMan

DiabloMan
21.09.2003., 01:01
Koje zezanje u novom sadu danas ce biti. :P :D

Njanja
21.09.2003., 01:29

A da ti nisi mozda moj drug Nesa, iz iste te grupo Senzala sa nandzarastim kordaom? :wink:

:wink: Angola je ipak najbolja i ZAKON!!!!!

Guardian
08.10.2003., 00:42
Evo ovako....vecina muske populacije ovde je imala prilike da igra "Tekken 3"! Siguran sam da vam je vecini omiljeni lik bio Eddy Gordo! Jedna mala zanimljivost - firma "Namco" (mislim da se ovako zove) iz Japana, autori Tekena, su pozvali kapoera mestrea (majstora) Marcela i digitalizovali njegove pokrete i od toga napravili Edija! Znaci, one poteze koje Edi izvodi, to su pravi kapoera potezi! Nisam siguran kojoj kapuera grupi pripada mestre Marcelo ali provericu! U medjuvremenu, svi koji bi voleli da ponovo zaigraju kapoeru u igrici predlazem vam ovaj sajt

www.spiritonin.com\capoeirafighter2

(99% da je ovo link, u svakom slucaju ukucate u google capoeira fighter 2 i prvi link koji vam izbaci je taj)
Skinite demo te igrice i imace te pravu kapoera hodu na svom kompu! Demo verzija je, tako da cete imati samo dva terena i tri borca! Svi borci se biju u kapuera stilu i....sta da vam kazem...IGRAJTE!!!

08.10.2003., 19:14
Zasto niko ne pise kako je bilo u Novom Sadu?
Gde ste capoeristi?

Guardian
08.10.2003., 23:20
Zasto niko ne pise kako je bilo u Novom Sadu?
Gde ste capoeristi?

Bih ja pisao al' nisam bio tamo! Nisam mogao da dodjem zbog ispita! Cujem da je bilo fenomenalno! Mislim, beogradska i novosadska Senzala na jednom mestu...kako bi bilo? :wink: :D

Brazilian jiu jitsu
11.10.2003., 22:18
Kako ide sa privlacenjem mase na treninge?

Guardian
12.10.2003., 01:32
Kako ide sa privlacenjem mase na treninge?

Pa....secam se da sam poceo otprilike u ovo vreme prosle godine. Bilo nas je oko 15-ak. Sada imamo oko 40 i nesto pocetnika :D :D :D upisanih prvog septembra. Nismo imali nikakve velike promocije vestine, ako se izuzme 4-dnevni Batizado & Troca de Corda u julu, gde je veliki broj ljudi mogao da prisustvuje treninzima i gleda npr. naseg glavnog majstora iz Brazila. Uglavnom se vest o capoeiri prenosi usmeno, ovaj kaze onom, onaj kaze nekom drugom itd.

jeasus
15.10.2003., 15:00
Pozdravi za sve kapoeriste od novog clana grupe Senzalo...
Svaka cast momci...

jeasus
15.10.2003., 15:01
i devojke,naravno

Guardian
15.10.2003., 15:47
Pozdravi za sve kapoeriste od novog clana grupe Senzalo...
Svaka cast momci...

Dobro nam dosao!!! :D

(ps. Senzala, ne Senzalo :wink: )

16.10.2003., 03:00
ha ha ha i'm back! What's up me man Nikola?
Ko je ovaj padobranac u naseme forumu a?
ej znas sta vidimo se u HODI!!!
HA HA HA :twisted

21.10.2003., 04:44

jao nikola to si ti !!!!! :)))

masha

jeasus
30.10.2003., 02:11
Posto se blizi seminar u Novom Sadu,zanima me kako je vama(starijima,po iskustvu)bilo na proslim seminarima???
Verujem da je do yaya ali ipak bi hteo to da cujem od svih vas....znaci...sto detaljnije...

Guardian
02.11.2003., 17:36
Posto se blizi seminar u Novom Sadu,zanima me kako je vama(starijima,po iskustvu)bilo na proslim seminarima???
Verujem da je do yaya ali ipak bi hteo to da cujem od svih vas....znaci...sto detaljnije...

Evo ovako...
Do sada sam prisustvovao na seminaru profesora Stina iz Danske, workshopu Simona iz Holandije i naravno bio sam na Batisadu (mestre Peixinho, prof. Jilo, prof. Steen, prof. Espiga...)
Ti seminari su prilika da radimo pod direktnim nadzorom nekih od najvecih imena u nasoj grupi. Na tim seminarima se ne radi na fizickoj kondiciji koliko na tehnici, lepim potezima i doterivanju poteza. Mestre Peixinho nas glavni majstor, jedan mnogo simpatican cikica, s konjskim repicem i naocarima otprilike metar i 75 visok, ALI nevidjen kapoerista. Njegovo majstorstvo mora licno da se vidi i da se dozivi. Jednom recju: NEVEROVATAN JE! Tako treba da izgleda jedan kapoera mestre.
Stin je jedan od najomiljenijih likova kod nas. Pravi Danac - dva metra visok, ridj, osmeh od uveta do uveta 24h. S nama je na ono "De ste bre ljudi s'a se radi?" Opusten totalno. Ali sacekaj hodu - onda ces videti sta je Stin.
Ja ti preporucujem da nikako ne propustas seminare i Batisado jer tu ubedljivo najvise naucis. Jedan Stin je bolji od svih nas u Beogradu i Novom Sadu zajedno. O Peixinhu da ne pricam...

Pitaj ako te zanima jos nesto...

jeasus
02.11.2003., 18:42
Za sada nemam nekih pametnih pitanja,verujem da ce biti kao sto si mi ti opisao.Iskreno se nadam da cu stici vas nivo(za sada),ko zna,valjda neko od nas postane mestre.Serbian mestre-zvuci malo glupo ali nikad se ne zna.
Nego,imam jedno licno pitanje za tebe...kako da te prepoznam jer bi voleo licno da ti se zahvalim sto na dobrodoslici i na savetima.Pre neku nedelju sam bio na vasem treningu i slikao vas(sa mustek kamericom)tako da vas imam i na fotkama,pa ako hoces mogu neku da ti bacim na mail.

Guardian
02.11.2003., 23:00
Za sada nemam nekih pametnih pitanja,verujem da ce biti kao sto si mi ti opisao.Iskreno se nadam da cu stici vas nivo(za sada),ko zna,valjda neko od nas postane mestre.Serbian mestre-zvuci malo glupo ali nikad se ne zna.
Nego,imam jedno licno pitanje za tebe...kako da te prepoznam jer bi voleo licno da ti se zahvalim sto na dobrodoslici i na savetima.Pre neku nedelju sam bio na vasem treningu i slikao vas(sa mustek kamericom)tako da vas imam i na fotkama,pa ako hoces mogu neku da ti bacim na mail.

Bio bih ti mnogo zahvalan. Posalji nesto na slbbezp@yahoo.com

Sto se tice dobrodoslice i ovo, hej, nema na cemu. Svi smo mi tu da pomazemo jedni drugima. Ja sam u visoj grupi, zuti pojas, crn, nosim bradicu. Mislim da nema niko vise ko odgovara tom opisu.

jeasus
03.11.2003., 03:06
Da nisi ti sa brazilskom maramom???

Guardian
03.11.2003., 13:57

ah da...i on odgovara opisu! ne, ja sam onaj drugi s bradicom, crnom kosom i zutim pojasom. Ne nosim marame niti bilo sta. Valjda nema niko vise ko odgovara tom opisu! :D

Guardian
03.11.2003., 14:00

ah da...i on odgovara opisu! ne, ja sam onaj drugi s bradicom, crnom kosom i zutim pojasom. Ne nosim marame niti bilo sta. Valjda nema niko vise ko odgovara tom opisu! :D

jeasus
03.11.2003., 19:03
E sad si me stvarno zbunio...bio sam ubedjen da si onaj sa maramom,jebi ga,izgleda da ne mogu da te pronadjem na slikama(mojim),jel te ima na sajtu nase grupe(iz NS-a ili ispred SKC-a),ili mi jednostavno posalji tvoju sliku na mail,da se ne bih zezao sa trazenjem tvog identiteta kao Serlok Homs.
Drago mi je da siris duh kapoere po netu,to i ja isto cinim jer ljudi ne shvataju koliko je ovo cool. :D
Poz.
odoh ja na trening...

p.s.probao sam da ti ovo posaljem kao privatnu poruku ali drkala me je veza,pa verovatno nije stigla.Ako je stigla i priv.sorry

08.11.2003., 01:45
Ko je jeasus? Sa maramom je Alehandro A.K.A.Rasic!
ggggrrrrr :twisted:

09.11.2003., 02:20
Ko je jeasus? Sa maramom je Alehandro A.K.A.Rasic

he he :lol:

jeasus
09.11.2003., 02:23
Ko je jeasus? Sa maramom je Alehandro A.K.A.Rasic!
ggggrrrrr :twisted:

he he he ako malo bolje pogledas na treningu,postoji majca na kojoj pise JEASUS...necu se otkriti tako lako... :lol:

Angola
15.11.2003., 03:20
E sad si me stvarno zbunio...bio sam ubedjen da si onaj sa maramom,* ga,izgleda da ne mogu da te pronadjem na slikama(mojim),jel te ima na sajtu nase grupe(iz NS-a ili ispred SKC-a),ili mi jednostavno posalji tvoju sliku na mail,da se ne bih zezao sa trazenjem tvog identiteta kao Serlok Homs.
Drago mi je da siris duh kapoere po netu,to i ja isto cinim jer ljudi ne shvataju koliko je ovo cool. :D
Poz.
odoh ja na trening...

p.s.probao sam da ti ovo posaljem kao privatnu poruku ali drkala me je veza,pa verovatno nije stigla.Ako je stigla i priv.sorry
Vec sam prichala sa Guardianom o shirenju duha Capoeire i hvala i tebi jeasus shto se trudish oko svega....Ja sam iz Capoeira Angola Center Belgrado,verovatno mnogi od vas se poznajete medjusobno,ali do sada niko josh nije pokushao da josh vishe proshiri znanje i zelju za upoznavanjem sa ostalim shkolama Capoeire...Da li neko od vas ima neshto da napishe na ovom forumu sto bi koristilo onima koji ne znaju kakva je ova veshtina,a i nama koji bi josh vishe da saznamo,uchimo i da se upoznajemo medjusobno...Inostranstvo pogotovo,neke druge shkole,...njih treba zvati na forum(ako zelite da razmenite iskustva)!!Valjda imate neke prijatelje Capoeriste da pozovete da isprichaju neshto novo i kod nas josh nepoznato??
~evo,...ja cu prva da pozovem neke chlanove drugih shkola kojih josh nema u Srbiji(vi se snadjite sa engleskim),pa i da komuniciramo i da uchimo,shirimo lepotu Capoeire(mozda neko ima neki dobar sajt o Capoeiri??) i mozda da na kraju i krenemo na putovanja i gostovanja(naravno-ko moze..)!!
Zashto da ne..?!!Zashto da se sve svede samo na Senzalu,Regional i Angolu..??????
P.S. Guardian-hvala na podrshci i zamolila bih vas da mi date sajtove Beogradske Senzale i Regionala...(hocu i ja da pratim vas.. :lol: )
www.angolacenter.org.yu
Capoeira Angola Belgrado vas poziva na svaki nash seminar sa prof. Marquinhom i njegovim uchenicima,seminari se odrzavaju svakog meseca,a nadamo se da ce uskoro doci i Mestre joao Grande(daj Boze sa Mestre Pequenhom)-koji ce povesti svoje uchenike(a nece ih biti malo.. :wink: )...Eto velike prilike za uchenje i shirenje duha Capoeire kao Capoeire...:)!!!

Obrigado Capoeristas !!!

MB_YUG
25.11.2003., 14:47
e,ja se ne bavim kapuerom(treniram macevanje),ali me vasa vestina zaista zadivila.Ispravite me ako gresim,ali da li je to onaj sport u kome vi na neki nacin igrate uz neki brazilski ritam i pritom izvodite da kazem elegantne pokrete koji predstavljaju udarce. Nisam siguran da li sam dobro shvatio pa bih vas zamolio da mi pojasnite...

Guardian
26.11.2003., 00:19
e,ja se ne bavim kapuerom(treniram macevanje),ali me vasa vestina zaista zadivila.Ispravite me ako gresim,ali da li je to onaj sport u kome vi na neki nacin igrate uz neki brazilski ritam i pritom izvodite da kazem elegantne pokrete koji predstavljaju udarce. Nisam siguran da li sam dobro shvatio pa bih vas zamolio da mi pojasnite...

Uh...odakle poceti...
To je brazilska borilacka vestina koja svoje korene vuce iz Afrike. Robovi iz Afrike su dovodjeni u Brazil i tu je capoeira dobila formu koju ima danas. Capoeiru koju si ti video je verovatno bila capoeira regional (postoji i capoeira angola, ali ce to moja koleginica bolje da ti objasni), kakvu si vidjao po spotovima sto se non-stop vrte. Muzika je brazilska, ona nam daje ritam i te pesme pevamo. Sviramo svoje instrumente (ziva svirka :wink: ) i igramo! Ti pokreti ne predstavljaju udarce - oni jesu udarci! Covek s kojim igram je uvezban i te udarce izbegava. Napominjem da medju nama nema nikakvih dogovora, sve je spontano. Nemamo uvezbane koreografije. Kada se sve to spoji, dobija se capoeira. Ona izgleda kao ples, jer je to jedan od nacina da se opasni udarci kamufliraju. Laik bi pomislio da ja nesto tamo skakucem i glupiram se...kad ono BUM! Nokaut! Kapoeristi su kroz istoriju bili poznati kao vrlo opasni ulicni borci, jer capoeira je i dosla sa ulice.

jeasus
27.11.2003., 00:37

Uh...odakle poceti...
To je brazilska borilacka vestina koja svoje korene vuce iz Afrike. Robovi iz Afrike su dovodjeni u Brazil i tu je capoeira dobila formu koju ima danas. Capoeiru koju si ti video je verovatno bila capoeira regional (postoji i capoeira angola, ali ce to moja koleginica bolje da ti objasni), kakvu si vidjao po spotovima sto se non-stop vrte. Muzika je brazilska, ona nam daje ritam i te pesme pevamo. Sviramo svoje instrumente (ziva svirka :wink: ) i igramo! Ti pokreti ne predstavljaju udarce - oni jesu udarci! Covek s kojim igram je uvezban i te udarce izbegava. Napominjem da medju nama nema nikakvih dogovora, sve je spontano. Nemamo uvezbane koreografije. Kada se sve to spoji, dobija se capoeira. Ona izgleda kao ples, jer je to jedan od nacina da se opasni udarci kamufliraju. Laik bi pomislio da ja nesto tamo skakucem i glupiram se...kad ono BUM! Nokaut! Kapoeristi su kroz istoriju bili poznati kao vrlo opasni ulicni borci, jer capoeira je i dosla sa ulice.

Svaka cast Guardian!!! Uspelo ti je da opises capoeiru u par dobro slozenih recenica :D
Slatko sam se nasmejao na tvoju recenicu "Laik bi pomislio da ja nesto tamo skakucem i glupiram se...kad ono BUM! Nokaut! "
Mrzi me sada da kuckam nesto vise jer sam premoren a ujutru radim...odoh na kunt...
p.s.nemam te na slikama (vise sam slikao devojke :D )
Pozdrav

Sanha
27.11.2003., 00:53

Uh...odakle poceti...
Capoeira kao veshtina ima vishe uchenja ili ...kako da kazem..-shkola!Ne postoji samo jedna vrsta Capoeire,tu su i Regional,Angola(koju ja treniram),Vadiacao,capoeira Mae,...itd.Sve sto je Guardian napisao gore je tachno,josh bi samo dodala mala objashnjenja o instrumentima,o pesmi,o jeziku na kome prichamo(ili vec treba da ga znamo zbog boljeg razumevanja tekstova i istorije),a i o pokretima...Naime,instrumenti su originalni,iz Brazila,svaki pojedinachno ima svoj specifichan zvuk i svaki ima milion varijacija(nachina) sviranja,a takodje napominjem da svaki capoerista MORA da nauchi i da ZNA da svira na SVAKOM od tih instrumenata...kaze se da tada pochinje tvoje izistinsko postojanje Capoeriste!Svako od nas prvo treba da ima zelju da svira na njima i da se ne boji ni jednog instrumenta(kao ni pevanja),jer to sve nije teshko i nishta nije blam!!!Ako je vec nekoga sramota da zapeva u hodi ili na treningu(jer misli da nema sluha i da "kreshti" i da ce mu se svi smejati) ili ako ga je blam da svira odredjeni instrument jer misli da ne zna ili nije dobar u tome - GRESHI !!!!Svi imaju pravo da greshe i svakome se pruza prilika i velika paznja i strpljenje da bi se chovek oslobodio!!To isto vazi i za pokret...: ljudi su ponekad ustegnuti,u grchu i ne mogu igraju kako bi trebalo,odnosno sve ono shto su nauchili na treninzima-automatski zaborave,jer im se mozak blokira od straha!Shta mislish,..da se to nikome od nas nije deshavalo??! :oops: Sve dolazi vremenom,uchenjem,jer nisu dzaba rekli da je Capoeira i filozofija i psihologija...!!!Telo ce postati elastichno i pochece da se krece kroz vazduh onako kako ga intuicija,mozak,znanje,adrenalin..itd. vodi!!To ne moze da se desi posle par treninga,a isto tako ne moze se chovek zvati Capoeristom ako odstupa od svih njenih pravila,ne trenira,neinteresuje se i nema je u dushi!Treba je imati u DUSHI,treba ZIVETI Capoeiru!!!Ziveti Capoeiru...to je komplikovano objashnjavati sada,ali ma mnogo "filozofija" raznih Mestre-a o zivljenju kroz Capoeiru.Teshko je,ne kazem da nije,ali je veoma korisno...znaju to mnogi koi ce prochitati ovo pismo!! :wink:
Jezik na kome se peva i pricha je portugalski!U pochetku deluje teshko,veoma lichi na shpanski jer vuche korene tih latinskih jezika,ali posle se vidi razlika koju ima portugalski od ostalih jezika(shto je normalno)!Jezik je tvrdji od shpanskog,ima po neke iste rechi,ali se bitno razlikuje i svi ga meshaju!(imash jednu portugalsku seriju na BK u 18:00....ne znam tachno kako se zove,ali pogledaj - i pojachaj tv najjache):)Imash puno rechnika i prirucnika portugalskog jezika koje mozesh naci po knjizarama(ako te bude zanimalo)!!
Shto se pokreta tiche,to jeste simulacija,ne udaramo se stvarno(ali ima i toga kad dodjesh u malo "vishi" nivo ili ako odesh u Brazil):)Postoji odbrana i napad,kao i u ostalim sportovima,ali je lepo Guardian rekao,da tu dvoje ne zele da unakaze jedno drugo,vec da pokazu umece,lepotu i jachinu pokreta(udaraca)....Ovde moram da dodam da to nije borba,to nije takmichenje ko je bolji,...Capoeira je ples,igra zivota,...sve samo ne smrtonosna ulichna borba(shto je nekad bila)!U danashnje vreme se koristi simulacija dok se ne utvrdi pokret kod choveka i psihichki i fizichki,a posle su dozvoljene male prevarice,slabi udarci u znak upozorenja,a ako se kojim sluchajem zaputish u Brazil..-bolje ne ulazi u Rodu ako ne znash... :twisted:

O Capoeiri Angoli mozesh naci vishe na sajtu www.angolacenter.org.yu sve kontakt telefone i mala objashnjenja(jer sajt nije zavrshen)!Sledeci put pishem SAMO o Capoeiri Angoli,a imam mnogo i da kazem...:)!!

P.S. Zamolila bih te da mi malo vishe napishesh o machevanju,jer sam nekada bila zainteresovana za to,ali ne znam gde,kako i shta...Volela bih da probam(ali ostajem Capoerista :lol: )Samo to mi napishi privatno,registruj se i poshalji mi privatnu poruku,klikni na moj nick i ..prichaj...!!

Obrigado por todos Capoeristas !!!!

MB_YUG
30.11.2003., 19:56
Za pocetak,jako mi je drago sto ste odazvali i vrlo unosno,pretpostavljam koliko god je to moguce recima opisati,pokusali da mi prikazete Kapuero. Prvi put sam to video na nekom filmu i veoma mi se dopalo,bas zato sto je imalo neki poseban duh, i sklop dve za neke ljude nespojive stvari. Kasnije sam, na nekim vecerima borilackih vestina, video ponovo. Jako mi se svidja vasa vestina,zaita bih voleo da ju bolje upoznam,ali trenutno nemam bas vremena posto se aktivno i ozbiljno bavim macevanjem,a sa druge strane imam obaveze na fakultetu. Ali ako budete imali neke prezentacije,ili nesto slicno tome,obavestite me, jer bih vrlo rado prisustvovao.
Zanima me jos par stvari- da li portugalski ucite da pricate ili samo ucite onoliko koliko je potrebno za pevanje tih pesama.I koliko vam vremena oduzima to ucenje sviranja instrumenata i jezika.Da li postoji veliki broj pokreta,sigurno da ih je sve potrebno dovesti do savrsenstva,koje je prakticno nedostizno,jer uvek moze bolje,ali koliko ih ima(ne tacan broj,nego malo-puno,ne mnogo...). Koliko se skole razlikuju a koliko su slicne?

30.11.2003., 20:06

Uh...odakle poceti...
Capoeira kao veshtina ima vishe uchenja ili ...kako da kazem..-shkola!Ne postoji samo jedna vrsta Capoeire,tu su i Regional,Angola(koju ja treniram),Vadiacao,capoeira Mae,...itd.Sve sto je Guardian napisao gore je tachno,josh bi samo dodala mala objashnjenja o instrumentima,o pesmi,o jeziku na kome prichamo(ili vec treba da ga znamo zbog boljeg razumevanja tekstova i istorije),a i o pokretima...Naime,instrumenti su originalni,iz Brazila,svaki pojedinachno ima svoj specifichan zvuk i svaki ima milion varijacija(nachina) sviranja,a takodje napominjem da svaki capoerista MORA da nauchi i da ZNA da svira na SVAKOM od tih instrumenata...kaze se da tada pochinje tvoje izistinsko postojanje Capoeriste!Svako od nas prvo treba da ima zelju da svira na njima i da se ne boji ni jednog instrumenta(kao ni pevanja),jer to sve nije teshko i nishta nije blam!!!Ako je vec nekoga sramota da zapeva u hodi ili na treningu(jer misli da nema sluha i da "kreshti" i da ce mu se svi smejati) ili ako ga je blam da svira odredjeni instrument jer misli da ne zna ili nije dobar u tome - GRESHI !!!!Svi imaju pravo da greshe i svakome se pruza prilika i velika paznja i strpljenje da bi se chovek oslobodio!!To isto vazi i za pokret...: ljudi su ponekad ustegnuti,u grchu i ne mogu igraju kako bi trebalo,odnosno sve ono shto su nauchili na treninzima-automatski zaborave,jer im se mozak blokira od straha!Shta mislish,..da se to nikome od nas nije deshavalo??! :oops: Sve dolazi vremenom,uchenjem,jer nisu dzaba rekli da je Capoeira i filozofija i psihologija...!!!Telo ce postati elastichno i pochece da se krece kroz vazduh onako kako ga intuicija,mozak,znanje,adrenalin..itd. vodi!!To ne moze da se desi posle par treninga,a isto tako ne moze se chovek zvati Capoeristom ako odstupa od svih njenih pravila,ne trenira,neinteresuje se i nema je u dushi!Treba je imati u DUSHI,treba ZIVETI Capoeiru!!!Ziveti Capoeiru...to je komplikovano objashnjavati sada,ali ma mnogo "filozofija" raznih Mestre-a o zivljenju kroz Capoeiru.Teshko je,ne kazem da nije,ali je veoma korisno...znaju to mnogi koi ce prochitati ovo pismo!! :wink:
Jezik na kome se peva i pricha je portugalski!U pochetku deluje teshko,veoma lichi na shpanski jer vuche korene tih latinskih jezika,ali posle se vidi razlika koju ima portugalski od ostalih jezika(shto je normalno)!Jezik je tvrdji od shpanskog,ima po neke iste rechi,ali se bitno razlikuje i svi ga meshaju!(imash jednu portugalsku seriju na BK u 18:00....ne znam tachno kako se zove,ali pogledaj - i pojachaj tv najjache):)Imash puno rechnika i prirucnika portugalskog jezika koje mozesh naci po knjizarama(ako te bude zanimalo)!!
Shto se pokreta tiche,to jeste simulacija,ne udaramo se stvarno(ali ima i toga kad dodjesh u malo "vishi" nivo ili ako odesh u Brazil):)Postoji odbrana i napad,kao i u ostalim sportovima,ali je lepo Guardian rekao,da tu dvoje ne zele da unakaze jedno drugo,vec da pokazu umece,lepotu i jachinu pokreta(udaraca)....Ovde moram da dodam da to nije borba,to nije takmichenje ko je bolji,...Capoeira je ples,igra zivota,...sve samo ne smrtonosna ulichna borba(shto je nekad bila)!U danashnje vreme se koristi simulacija dok se ne utvrdi pokret kod choveka i psihichki i fizichki,a posle su dozvoljene male prevarice,slabi udarci u znak upozorenja,a ako se kojim sluchajem zaputish u Brazil..-bolje ne ulazi u Rodu ako ne znash... :twisted:

O Capoeiri Angoli mozesh naci vishe na sajtu www.angolacenter.org.yu sve kontakt telefone i mala objashnjenja(jer sajt nije zavrshen)!Sledeci put pishem SAMO o Capoeiri Angoli,a imam mnogo i da kazem...:)!!

P.S. Zamolila bih te da mi malo vishe napishesh o machevanju,jer sam nekada bila zainteresovana za to,ali ne znam gde,kako i shta...Volela bih da probam(ali ostajem Capoerista :lol: )Samo to mi napishi privatno,registruj se i poshalji mi privatnu poruku,klikni na moj nick i ..prichaj...!!

Obrigado por todos Capoeristas !!!!
E,aj da se ja ne bih jeb... sa ovom krstaricom,ti meni ostavi tvoj E-mail ili jos bolje ICQ-broj(ako imas) pa cu ti sve podrobno objasniti

Sanha
01.12.2003., 00:05
Za pocetak,jako mi je drago sto ste odazvali i vrlo unosno,pretpostavljam koliko god je to moguce recima opisati,pokusali da mi prikazete Kapuero. Prvi put sam to video na nekom filmu i veoma mi se dopalo,bas zato sto je imalo neki poseban duh, i sklop dve za neke ljude nespojive stvari. Kasnije sam, na nekim vecerima borilackih vestina, video ponovo. Jako mi se svidja vasa vestina,zaita bih voleo da ju bolje upoznam,ali trenutno nemam bas vremena posto se aktivno i ozbiljno bavim macevanjem,a sa druge strane imam obaveze na fakultetu. Ali ako budete imali neke prezentacije,ili nesto slicno tome,obavestite me, jer bih vrlo rado prisustvovao.
Zanima me jos par stvari- da li portugalski ucite da pricate ili samo ucite onoliko koliko je potrebno za pevanje tih pesama.I koliko vam vremena oduzima to ucenje sviranja instrumenata i jezika.Da li postoji veliki broj pokreta,sigurno da ih je sve potrebno dovesti do savrsenstva,koje je prakticno nedostizno,jer uvek moze bolje,ali koliko ih ima(ne tacan broj,nego malo-puno,ne mnogo...). Koliko se skole razlikuju a koliko su slicne?
Ja cu obaveshtavati redovno kada su seminari i posebno one vece,kada dolazi profesor,pa dodji!A shto se tiche portugalskog,..-uchimo ga da ga znamo,da ga prichamo,techno i za sva vremena!!Tako je i sa pokretima,..-ima ih bezbroj!!!Ne znam ni ja tacno koliko tek treba da nauchim..:) ali trud i strpljenje radjaju uspeh,zar ne??!!Sa instrumentima pochinjesh od najjednostavnijeg,pa do najtezeg-birimbau-a!!
Mogu da ti pishem beskonachno,a vidi ti kada bude seminar,pa dodji...
Sve ce ti biti jasno!! :wink:

Axe !!!!

Lobsang
02.12.2003., 13:43
Fantasticna borilacka vestina. Ja bih voleo da treniram capoieru jer volim meke borilacke sportove. Cuo sam da u Beogradu ima klub u kome moze da se trenira capoiera. Da li neko zna da li takav klub postoji i gde? :?:

jeasus
02.12.2003., 14:57
Fantasticna borilacka vestina. Ja bih voleo da treniram capoieru jer volim meke borilacke sportove. Cuo sam da u Beogradu ima klub u kome moze da se trenira capoiera. Da li neko zna da li takav klub postoji i gde? :?:

Cuj ti njega..."volim MEKE borilacke sportove".
Kao prvo mogu ti reci da ovo bas i nije toliko MEK :evil: borilacki sport,ok,jeste da nismo u konstantnom kontaktu ali kada se dogodi da neko nekog udari,veruj mi da uopste nije prijatno.
Sto se tice kluba i treniranja,posavetovao bih te da prelistas ove 4 strane topic-a jer smo tu sve vec rekli 100 (slovima STO) puta.
Da nepostoji nijedan kapoera klub u Bg-u mislis li da bi mi pisali sve ovo?!
Poseti www.crsn.com\capoeira , to ti je zvanicna prezentacija grupe Senzala u Beogradu.

Pozdrav

03.12.2003., 03:07
dobro, je l se bijete ili ne, na kraju

jel mozete medjusobno da se bijete (? igrate?) iz razlicitih skola?

MB_YUG
03.12.2003., 16:51
Ovi vas nesto prozivaju??? Ja ne bih da dolivam ulje na vatru,al' ko je jaci od vas??? :D
Niste ni rekli kakva je razlika izmedju skola?

jeasus
04.12.2003., 14:33

jeasus
04.12.2003., 15:00
dobro, je l se bijete ili ne, na kraju

jel mozete medjusobno da se bijete (? igrate?) iz razlicitih skola?

E ovako, sto se tice treninga,tu pokusavamo da svedemo kontakt na minimum jer bi bilo mnogo glupo da ortaku ili ortakinji razbijes glavu! jel da? U toku borbe tj. igre, trudimo da svaki pokrete izvedemo pre svega tehnicki dobro,jer je u tome cela poenta kapoere.Ali ako te neko nervira..TRAAAAS po glavi :D :twisted: .
Najvise se trudimo da protivnuku pokazemo da mozemo da ga udarimo ali ipak ne uradimo to jer smo svi drugovi.Najjace je kad zaustavis nogu na par santimetara od njegovol lica i samo se zlobno nasmejes :twisted: :twisted: :twisted:

Naravno da mozemo da se "bijemo" sa grugim skolama jer je ipak sve to kapoera, samo sto se razlikujemo u par sitnica.npr.angola je vise ratobornija skola,sto ne znaci da je i jaca.O ANGOLA skoli najbolje ce ti objasniti SANHA jer ona tamo trenira a za nas klub SENZALA ce ti vise reci GUARDIAN jer je on stariji i iskusniji.Ja sam ipak pocetnik za njih.
A ko je jaci od ove dve skole saznacemo za par dana kada nam se vrati SANHA iz Zagreba...trebalo bi da se upoznamo i privatno i da se malo oprobamo u hodi tj.kapoeri.

Guardian
04.12.2003., 15:05
Ovi vas nesto prozivaju??? Ja ne bih da dolivam ulje na vatru,al' ko je jaci od vas??? :D
Niste ni rekli kakva je razlika izmedju skola?

Evo ovako....
Postoje dve skole u Beogradu - Regional i Angola! Ja sam iz Regional skole a Sanha (koju cesto vidjate na ovom forumu) je iz Angole! Moja skola je proistekla iz njene, ali sada imaju malo toga zajednickog. Razlicita oprema, razlicita tehnika, razlicita muzika i sl. Mi se medjusobno ne bijemo, ne lemamo se ulicama i hodama...odnosi nase dve skole su prijateljski (ne kazemo dzabe "bratska nam skola Angola" :wink: ). Angola je tradicionalna kapuera, sporija je, kretanja su vise pri zemlji...u stvari, ovaj deo ce bolje moja koleginica da vam objasni....sto se tice Regional, treninzi su u Viktora Igoa 4, prekoputa Sajma...to je kapuera koju si mogao da vidis u spotu Rikija Martina - Jaleo, Junior Jack - E samba, u igrici Tekken 3 (Eddy Gordo) itd. To je borilacka vestina! To sto mi izgledamo kao da igramo je zato sto protivnik IZbEGAVA moje udarce i ja njegove. U kapueri u principu nema klasicnih blokova, gde vi primate udarac na sebe, nego udarce eskivirate. Sto se samih udaraca tice, oni su vrlo ozbiljni i ako se protivnik ne skloni na vreme...svasta ce da bude!

MB_YUG
04.12.2003., 18:57
Mislim da si se prilcno zbrljao dok si objasnjavao razlike,pa cu pokusati da te navedem da bolje objasnis.
Evo,naprimer,ja hocu da krenem da treniram kapuero,ali postoje dve skole i ne znam za koju da se odlucim.Na osnovu cega da prosudjujem koja mi vise odgovara i zasto mislis da je tvoja skola bolja od ove druge(ako u opste milis tako)???

Maitre des Armes
08.12.2003., 12:01
Voleli bismo da cujemo misljenje kapuerista i ostalih ljudi koji se bave borilackim sportovima na temu "Zapadno borenje ili istocni borilacki sportovi" koja je nedavno pokrenuta na ovom forumu.
Pozdrav
Slobodan Anic

Guardian
08.12.2003., 17:05
Mislim da si se prilcno zbrljao dok si objasnjavao razlike,pa cu pokusati da te navedem da bolje objasnis.
Evo,naprimer,ja hocu da krenem da treniram kapuero,ali postoje dve skole i ne znam za koju da se odlucim.Na osnovu cega da prosudjujem koja mi vise odgovara i zasto mislis da je tvoja skola bolja od ove druge(ako u opste milis tako)???

Ukratko: ako hoces da treniras ono sto si video u spotovima, po filmovima i video igricama - dodji kod mene, ako zelis sporiju kapueru, tradicionalnu (potezi su vise pri zemlji, u njoj ima mnogo vise filozofije...u stvari - idi pa vidi :wink: ), idi kod Sanhe! Najbolje ti je da dodjes i odgledas jedan nas trening, a onda odgledas jedan trening angole i doneses odluku!

Sanha
09.12.2003., 19:07

Ukratko: ako hoces da treniras ono sto si video u spotovima, po filmovima i video igricama - dodji kod mene, ako zelis sporiju kapueru, tradicionalnu (potezi su vise pri zemlji, u njoj ima mnogo vise filozofije...u stvari - idi pa vidi :wink: ), idi kod Sanhe! Najbolje ti je da dodjes i odgledas jedan nas trening, a onda odgledas jedan trening angole i doneses odluku!

Slazem se sa tobom,neka dodje na oba treninga pa nek vidi shta mu vishe "lezi"!!Angola je tradicionalna capoeira,iz Afrike tachnije,pa su sve ostale nastale po uzoru na Angolu,samo shto je svaka shkola dodavala neshto svoje..(npr. kik-box,dzudo,karate,fool contact,jiu-jicu...itd)!Drugim rechima izveshtachili su tradiciju,jer neki Mestre-i i profesori imaju vishe energije i zele da igraju malo "grublje" i s ciljem da promovishu capoeiru medijski,...Pa kad se PREVISHE rashirila ta filozofija novih shkola(koje u sebi nose samo mali deo korena PRAVE Capoeire..-Angole),onda su Mestre Pastinha i Joao Grande i Joao Pequenho pocheli zmajevski da se bore da TRADICIJA OSTANE TRADICIJA!!!!
Tachno je da nema direktnih udaraca,ima ako situacija tako dozvoljava(i Mestre),a Angola je za razliku od Regionala dosta nisko,mislim na pokrete,filozofija i psihologija je tradicionalna takodje i za razliku od Regionala-koji je visoko,..mi mozemo lakshe i brze da im se "prishunjamo" i "spustimo ih na zemlju-a tu je kraj...-jer su Regionalisti visoko i otvoreni su im skoro svi delovi tela,a mi smo zatvoreni da nam ne mozesh prici,ali da mozemo osakatiti!!! :twisted:
Guardian,jeasus,i svi Capoeristi,...izvinite ako se neko nashao uvredjenim mojom porukom,ali vas dvojica bar dobro znate razlike,pa bi mogli malo nas troje ZAJEDNO da podelimo ko ce da objasni koji segment Capoeire..-igra,filozofija i psihologija,istorija,...
Predlazem da dodje svako ko zeli da trenira i na Angola treninge i na Regional! Angola sajt,gde je i raspored treninga je www.angolacenter.org.yu , a kolege neka daju svoje sajtove,..(imam ih ja josh :P )

P.S. Vratila sam se iz Zagreba i sada samo da uplatim sate pa cu prichati kako je bilo i shta ce novo da se deshava u buducnosti!!!Eto mene uskoro sa prichom,a slike kad razvijem,pa kad skeniram,...uglavnom,-videcete sve!!!

Axe meu amigos !!!!

Guardian
09.12.2003., 22:38

Slazem se sa tobom,neka dodje na oba treninga pa nek vidi shta mu vishe "lezi"!!Angola je tradicionalna capoeira,iz Afrike tachnije,pa su sve ostale nastale po uzoru na Angolu,samo shto je svaka shkola dodavala neshto svoje..(npr. kik-box,dzudo,karate,fool contact,jiu-jicu...itd)!Drugim rechima izveshtachili su tradiciju,jer neki Mestre-i i profesori imaju vishe energije i zele da igraju malo "grublje" i s ciljem da promovishu capoeiru medijski,...Pa kad se PREVISHE rashirila ta filozofija novih shkola(koje u sebi nose samo mali deo korena PRAVE Capoeire..-Angole),onda su Mestre Pastinha i Joao Grande i Joao Pequenho pocheli zmajevski da se bore da TRADICIJA OSTANE TRADICIJA!!!!
Tachno je da nema direktnih udaraca,ima ako situacija tako dozvoljava(i Mestre),a Angola je za razliku od Regionala dosta nisko,mislim na pokrete,filozofija i psihologija je tradicionalna takodje i za razliku od Regionala-koji je visoko,..mi mozemo lakshe i brze da im se "prishunjamo" i "spustimo ih na zemlju-a tu je kraj...-jer su Regionalisti visoko i otvoreni su im skoro svi delovi tela,a mi smo zatvoreni da nam ne mozesh prici,ali da mozemo osakatiti!!! :twisted:
Guardian,jeasus,i svi Capoeristi,...izvinite ako se neko nashao uvredjenim mojom porukom,ali vas dvojica bar dobro znate razlike,pa bi mogli malo nas troje ZAJEDNO da podelimo ko ce da objasni koji segment Capoeire..-igra,filozofija i psihologija,istorija,...
Predlazem da dodje svako ko zeli da trenira i na Angola treninge i na Regional! Angola sajt,gde je i raspored treninga je www.angolacenter.org.yu , a kolege neka daju svoje sajtove,..(imam ih ja josh :P )

P.S. Vratila sam se iz Zagreba i sada samo da uplatim sate pa cu prichati kako je bilo i shta ce novo da se deshava u buducnosti!!!Eto mene uskoro sa prichom,a slike kad razvijem,pa kad skeniram,...uglavnom,-videcete sve!!!

Axe meu amigos !!!!

Ajd uplacuj te sate vise...skeniraj slike i pricaj sta i kako je bilo uz Zagrebu!!! :D

Sanha
10.12.2003., 03:53
Chujete li ovo vas dvojica...Guardian i jeasus.,a??Prozivaju nas koji je jachi klub i da li se "bijemo"..!! :roll: Pa ljudi,dajte da se podelimo k'o ce shta da objashnjava!
P.S. Usput..-javice se ljudi iz Slovachke,Hrvatske,NY-a(direktno sa akademije Mestre Joao Grande-a),Izraela,...
E,da,..!!!Pripremite se za seminar(workshop) u aprilu-dolazi Mestre iz NY-a sa uchenicima i pozvani su svi zivi moguci Capoeristi!!(Pogotovo vas dvojica-jeste chuli :!: !!!)
...Samo za cenu seminara i tachnije podatke pogledajte nash Angola sajt s vremena na vreme ili cu vam ja privatno reci cenu kad dodje do seminara!-Ko je zainteresovan vec sada i misli da ce doci,odma cu ja objasniti detalje...!!

Axe !!!!

Guardian
10.12.2003., 16:44
Chujete li ovo vas dvojica...Guardian i jeasus.,a??Prozivaju nas koji je jachi klub i da li se "bijemo"..!! :roll: Pa ljudi,dajte da se podelimo k'o ce shta da objashnjava!
P.S. Usput..-javice se ljudi iz Slovachke,Hrvatske,NY-a(direktno sa akademije Mestre Joao Grande-a),Izraela,...
E,da,..!!!Pripremite se za seminar(workshop) u aprilu-dolazi Mestre iz NY-a sa uchenicima i pozvani su svi zivi moguci Capoeristi!!(Pogotovo vas dvojica-jeste chuli :!: !!!)
...Samo za cenu seminara i tachnije podatke pogledajte nash Angola sajt s vremena na vreme ili cu vam ja privatno reci cenu kad dodje do seminara!-Ko je zainteresovan vec sada i misli da ce doci,odma cu ja objasniti detalje...!!

Axe !!!!

Ma vidim...

O'ma da objasnim...mi se ne bijemo! Ako se sretnemo na ulici mozemo da zavrsimo jedino na kafici negde u gradu - nikako u tuci! Nikad se nase dve skole nisu tukle, probaj da razumes da su odnosi izmedju njih prijateljski...u hodama se nadmudrujemo i igramo -nikako tucemo.

Jel tako koleginice?

jeasus
11.12.2003., 00:31
:D :D :D
Drago mi je da je ekipa mala ali odabrana opet na okupu... Ovih dana sam nesto bio u frci(rodjendan)i nisam bio u stanju ni da se zakacim na net a kamoli da nesto kuckam. :D
Sanha,sto se pantalona tice,nas trener Sale u februaru ide u Brazil pa ce tamo nabaviti pantale po nekim nizim cenama,koje su kao kvalitetnije od ovih u evropi(tako bar kaze).
Axe

jeasus
11.12.2003., 10:41
mi mozemo lakshe i brze da im se "prishunjamo" i "spustimo ih na zemlju-a tu je kraj...-jer su Regionalisti visoko i otvoreni su im skoro svi delovi tela,a mi smo zatvoreni da nam ne mozesh prici,ali da mozemo osakatiti!!! :twisted:

:evil: :evil: :evil: Pa,Sanha...... :evil: :evil:

jeasus
11.12.2003., 10:46

Axe !!!!

Gde ce se odrzavati taj seminar???
Mi imamo batizado od 1. do 4. maja u NS-u koju ce kostati 50e a culi smo da ce vas biti oko 150-200e!?
Zar nije to malo mnogo :evil:
Preporucio bih ti da uplatis flat,za nekih 800-1000 din(zavisi od provajdera) imas internet 24h mesec dana,mislim da se isplati.Ili da radis kao ja u internet centru i igraonici i da imas kablovski net za dz. hehehe
Ako nekome od vas(Guardian,Sanha,Diablo) treba nesto veliko da se skida sa neta,samo me obavestite i narezacu vam to u najkracem mogucem roku.
AXE

Sanha
12.12.2003., 11:49

Axe !!!!

Ma vidim...

O'ma da objasnim...mi se ne bijemo! Ako se sretnemo na ulici mozemo da zavrsimo jedino na kafici negde u gradu - nikako u tuci! Nikad se nase dve skole nisu tukle, probaj da razumes da su odnosi izmedju njih prijateljski...u hodama se nadmudrujemo i igramo -nikako tucemo.

Jel tako koleginice?

Bravisimoooo..!!!!!Nema drugog nachina osim da dodju na seminare i sami vide i odluche!
Eto ljudi,...dodjite u aprilu na veeeliiki Workshop kad nam dolazi Mestre Joao Grande!!-Bice svih mogucih nacija i bice FENOMEEENAAALNOO!!!

Pozivnice cete dobiti(Beogradjani),a i ostali gradovi..!!

Axe !!!

Vamos amigos,...vamos jogar!!!!

Sanha
12.12.2003., 12:01
Drago mi je da je ekipa mala ali odabrana opet na okupu... Ovih dana sam nesto bio u frci(rodjendan)i nisam bio u stanju ni da se zakacim na net a kamoli da nesto kuckam. :D
Sanha,sto se pantalona tice,nas trener Sale u februaru ide u Brazil pa ce tamo nabaviti pantale po nekim nizim cenama,koje su kao kvalitetnije od ovih u evropi(tako bar kaze).
Axe
A,da..ponovo na okupu..!!!E,ovih dana ce se na forum javiti moj drug iz NY-a,uchenik Grande-a,pa cemo pocheti sa njim malo da komuniciramo i razmenjujemo iskustva(pitanja postavljajte)- ko ima problema sa engleskim jezikom,prevodicemo Guardijan,jeasus i ja..!!!
Jeasus...ostavi mi jedne pantalone,hocu da kupim,trebace mi shto vishe pantalona,a videcete i nashe koje ce doneti iz Italije i NY-a!!

hehehe....a svestan si da je tako kako sam napisala - JEASUS!!!!!!! :twisted:

Videcemo u Novogodishnjoj hodi...pozvani ste!! :wink:

Axe !!!

Sanha
12.12.2003., 12:04

Axe !!!!

Gde ce se odrzavati taj seminar???
Mi imamo batizado od 1. do 4. maja u NS-u koju ce kostati 50e a culi smo da ce vas biti oko 150-200e!?
Zar nije to malo mnogo :evil:
Preporucio bih ti da uplatis flat,za nekih 800-1000 din(zavisi od provajdera) imas internet 24h mesec dana,mislim da se isplati.Ili da radis kao ja u internet centru i igraonici i da imas kablovski net za dz. hehehe
Ako nekome od vas(Guardian,Sanha,Diablo) treba nesto veliko da se skida sa neta,samo me obavestite i narezacu vam to u najkracem mogucem roku.
AXE

Treba meni help u vezi mnogo stvari,a popodne cu objasniti za seminar i shta mi treba od helpa!!
Moram da idem sada...
...vidimo se posle...

Axe !!!

jeasus
12.12.2003., 22:37
Axe
A,da..ponovo na okupu..!!!E,ovih dana ce se na forum javiti moj drug iz NY-a,uchenik Grande-a,pa cemo pocheti sa njim malo da komuniciramo i razmenjujemo iskustva(pitanja postavljajte)- ko ima problema sa engleskim jezikom,prevodicemo Guardijan,jeasus i ja..!!!
Jeasus...ostavi mi jedne pantalone,hocu da kupim,trebace mi shto vishe pantalona,a videcete i nashe koje ce doneti iz Italije i NY-a!!

hehehe....a svestan si da je tako kako sam napisala - JEASUS!!!!!!! :twisted:

Videcemo u Novogodishnjoj hodi...pozvani ste!! :wink:

Axe !!!

Za prevod sa engleskog nema problema,spreman sam da pomognem.Na sta se odnosi ova recenica "a svestan si da je tako kako sam napisala - JEASUS!!!!!!! "
Za pantalone iz zilbra mi napravi spisak koliko ljudi je zainteresovano za njih a ja cu te blagovremeno obavestiti koja ce biti cena.To bi trebali da platimo pre nego sto Sale ode u zilbra,jer nece da kupuje na "crtu".

O kakvoj novogodisnjoj hodi je rec???
Kada vi dobijate ove pantale iz NY???

A sto Zagreba tice...izradjuj,skeniraj i bacaj slike na mail...
Pa nisi nista napisala kako ti je bilo tamo,sta ste radili...
AXE

jeasus
12.12.2003., 22:42
Kakav help ti treba? :?

Sanha
13.12.2003., 08:23
Pa znash da sam u pravu i da je Angola mocnija.. :lol: Kako ti koji si visoko mozesh meni da naudish kad cu te ja i pre nego shto krenesh "hashterisati"...?! :twisted:
hehehe,...videcemo,samo na seminaru morate igrati Angolu(mada mozete u Rodi i Regional)!!
Novogodishnja hoda je 28. decembra...chini mi se oko 13:00 ili 14:00,ali nisam josh sigurna,pitacu,pa ti javljam i dodjite obavezno - free je hoda,otvorena za svakoga ko zeli da igra,a tradicija nam je da ispratimo Staru 2003 godinu velikooom i dobrom hodom i da u Novu godinu udjemo isto tako-prvo hoda(gde je opet otvorena za sve),pa nastavljamo sa treninzima!!

A pantalone,majce,diskovi,birimbaui,duxevi,kape,
knjige sa pesmama,...sve to stize kad Marquinho i Grande donesu!Evo malopre mi je stigla pozivnica iz Italije da dodjemo na seminar 19.,20. i 21. decembra na Workshop u Trst koji ce voditi Marquinho...
Videcemo da li cemo moci,ali ne verujem-vec je 13. decembar,necemo imati vremena sad i za taj seminar(a ide mi se u Italiju)!

Pa ne mogu ja da skeniram kad ja hocu,...danas idem za NS,u nash Angola klub da malo djipam... 8) !!Chim se vratim,prichacu sve ali su slike najbitnije...!!

P.S. Uplatila sam mesechno net....!Jeasus,ajde vidi ima li negde mesta za mene da shljakam malo(za kompovima podrazumeva se),treba mi kinta...A shto se tiche downlodovanja i rezanja,daj mi neke antivirus programe,neshto se shlogirao komp(Norton) i kaze mi da mi nedostaju DLL fajlovi,..-jednostavno ih nema i ne mogu da shljakam bez toga!Kako da ih vratim?Treba da formatizujem disk,ali kako...nikad nisam to radila..!!? :? Preporuchi mi neke dobre(a pristupachne) grafichke i zvuchne kartice...A i kako da aktiviram skener-imam ga,ali nece da shljak(nov je)-kao da je mrtav...kako da ga pokrenem?

Ima tu josh stvarchica...posle cemo,kad dodjem iz NS-a...!Ajd' pojuri mi security za komp(i odakle skidash free mp3,albume,singlove...?)!!

Axe.../sad cu vas smarati po ceo dan na netu.. :twisted: /!!!

jeasus
13.12.2003., 10:05
Pa znash da sam u pravu i da je Angola mocnija.. :lol: Kako ti koji si visoko mozesh meni da naudish kad cu te ja i pre nego shto krenesh "hashterisati"...?! :twisted:
hehehe,...videcemo,samo na seminaru morate igrati Angolu(mada mozete u Rodi i Regional)!!
Novogodishnja hoda je 28. decembra...chini mi se oko 13:00 ili 14:00,ali nisam josh sigurna,pitacu,pa ti javljam i dodjite obavezno - free je hoda,otvorena za svakoga ko zeli da igra,a tradicija nam je da ispratimo Staru 2003 godinu velikooom i dobrom hodom i da u Novu godinu udjemo isto tako-prvo hoda(gde je opet otvorena za sve),pa nastavljamo sa treninzima!!

knjige sa pesmama,...sve to stize kad Marquinho i Grande donesu!Evo malopre mi je stigla pozivnica iz Italije da dodjemo na seminar 19.,20. i 21. decembra na Workshop u Trst koji ce voditi Marquinho...
Videcemo da li cemo moci,ali ne verujem-vec je 13. decembar,necemo imati vremena sad i za taj seminar(a ide mi se u Italiju)!

Pa ne mogu ja da skeniram kad ja hocu,...danas idem za NS,u nash Angola klub da malo djipam... 8) !!Chim se vratim,prichacu sve ali su slike najbitnije...!!

P.S. Uplatila sam mesechno net....!Jeasus,ajde vidi ima li negde mesta za mene da shljakam malo(za kompovima podrazumeva se),treba mi kinta...A shto se tiche downlodovanja i rezanja,daj mi neke antivirus programe,neshto se shlogirao komp(Norton) i kaze mi da mi nedostaju DLL fajlovi,..-jednostavno ih nema i ne mogu da shljakam bez toga!Kako da ih vratim?Treba da formatizujem disk,ali kako...nikad nisam to radila..!!? :? Preporuchi mi neke dobre(a pristupachne) grafichke i zvuchne kartice...A i kako da aktiviram skener-imam ga,ali nece da shljak(nov je)-kao da je mrtav...kako da ga pokrenem?

Ima tu josh stvarchica...posle cemo,kad dodjem iz NS-a...!Ajd' pojuri mi security za komp(i odakle skidash free mp3,albume,singlove...?)!!

E,posao... u ponedeljak bi trebao da izadje oglas da mi u igraonici trazimo radnika,znaci nama treba radnik koji zna da radi sa kompom i da pomaze ljudima u vezi interneta.Znaci neke osnovne stvari za nas koji smo vec mehanizovani(sa kompom).Koliko sam cuo od gazdarice novi radnik ce biti placen prva 2 meseca na dnevnicu(250 din za 6,5h ili ako radis ceo dan od 09-22 onda je to 500din) mada ako neko uleti ovde nece biti potrebe da radimo 2 smene.A posle ako te prime za stalno plata je fixna oko 12000 din.Ako te zanima javi se sto pre ili dodji u igraonicu da vidis gde je i sta je.(sarajevska 47).

Norton imam na cd-u i za to nije problem jer sam pun programa i antivirusa,mogu da ti dam to kad god hoces. DLL fajlovi...**** Cini mi se da ces morati da formatiras disk,znaci reinstalacija celog windows-a,nije neki tezi posao ali traje.Ja na cd-ima imam Win 2000 i Win XP tako da mozes da biras koji ces operativni sistem da stavis.Ako nisi nikad to radila ne preporucujem ti da pokusavas sama.
Za skener ti verovatno trebaju drajveri sa nekog cd-a koji si dobila uz njega ili sa flopy-a...ako nisi dobila to,reci mi koji je skener i skinucu drajvere sa neta pa cu da ti ih dam.No Problemo.
Muziku skidam preko SoulSeek-a,to je program koji ti omogucuje da sharujes svoje fajlove tj da das mogucnost da ih neko skida sa tvog kompa a i ti radis to isto sa njihovih kompova...nadam se da si shvatila...znaci,po celom svetu ko ima taj program daje ti mogucnost skidanja njegovih mp-3-a,filmova,programa...naci ces bukvalno sve sto ti treba.
Danas cu i ja smarati jer sljakam ceo dan...ali za to vreme cu skinuti sa neta gomilu spotova,jeeeeeeeeeeeeee. :D :D :D :D :D

AXE

Guardian
13.12.2003., 16:30

Reci mi koji dll-ovi, mozda ih imam na kompu (nikad se ne zna) pa bi ti ih poslao. Preporucim ti Norton. pisao bih poduze ali moram da palim...

pozdrav...

Sanha
14.12.2003., 07:00
DLL uopshte mi fali,komplet!!Znachi da formatizujem disk,..a ko to da mi uradi(ili neka mi jeasus da instrukcije,pa da probamo...!!
Jeasus,narezi mi Nortona i josh secure programa,i obavezno mi narezi i Windows 2000 i XP,pa da vidim shta mi je prikladnije...!Ja imam gomilu praznih diskova za rezanje pa cu ti dati kad se vidimo,nije frka..!Koji je sajt tog programa za mp3?I josh neke mi daj,trebace,..!Uz skener nishta nisam dobila,uzimala sam kablove osebno,pa sad kako cu da ga aktiviram,pojma nemam,...onda cu vam brze slati slike!!Imash moj mail,pa mi poshalji sajtove za spotove,dvd,mp3,slike..!Nisam sad u situaciji da se previshe shunjam po netu!Ne mogu da radim tako na kompu,nemam ja to znanje,a volela bih,stvarno...treba mi kinta!!
Sad sam gledala neke slike sa vasheg sajta i sve sam prochitala,..(imam komentara,ali kasnije cu reci,sad odo da spavam)- objasnite mi koji ste vas dvojica,kako izgledate!Dobar vam je sajt... :wink: !!Svaka chast,ali ima dosta istorijskih zabluda koje ste ispisali,a nije bash tako...mislim da me razumete..-Angola je prva,od nje je nastala Senzala i ostali..!!!!
Ajde dodjite na trening,ili da se nadjemo u gradu,...red je!

Nastavicu kad ustanem,...mrtva sam sada!!!

Axe !!!

jeasus
14.12.2003., 19:17
DLL uopshte mi fali,komplet!!Znachi da formatizujem disk,..a ko to da mi uradi(ili neka mi jeasus da instrukcije,pa da probamo...!!
Jeasus,narezi mi Nortona i josh secure programa,i obavezno mi narezi i Windows 2000 i XP,pa da vidim shta mi je prikladnije...!Ja imam gomilu praznih diskova za rezanje pa cu ti dati kad se vidimo,nije frka..!Koji je sajt tog programa za mp3?I josh neke mi daj,trebace,..!Uz skener nishta nisam dobila,uzimala sam kablove osebno,pa sad kako cu da ga aktiviram,pojma nemam,...onda cu vam brze slati slike!!Imash moj mail,pa mi poshalji sajtove za spotove,dvd,mp3,slike..!Nisam sad u situaciji da se previshe shunjam po netu!Ne mogu da radim tako na kompu,nemam ja to znanje,a volela bih,stvarno...treba mi kinta!!
Sad sam gledala neke slike sa vasheg sajta i sve sam prochitala,..(imam komentara,ali kasnije cu reci,sad odo da spavam)- objasnite mi koji ste vas dvojica,kako izgledate!Dobar vam je sajt... :wink: !!Svaka chast,ali ima dosta istorijskih zabluda koje ste ispisali,a nije bash tako...mislim da me razumete..-Angola je prva,od nje je nastala Senzala i ostali..!!!!
Ajde dodjite na trening,ili da se nadjemo u gradu,...red je!

Nastavicu kad ustanem,...mrtva sam sada!!!

Axe !!!

Narezacu ti disk sa Nortonom i jos par programa sa cuvanje kompa od virusa,nikad dosta zastite.Reci mi koju imas masinu pa cemo da vidimo da li ti je bolje da stavis XP ili win2000?!
Soul seek skini sa www.slsk.com program je oko 700kb a starno znaci puuuuunoooooo.Ostale sajtove cu ti baciti na mail,kad dodjem kuci,posto mi stoje u favorites-ima.Mogli bi da se iskombinujemo da ti ja uradim reinstall kompa jer je nemoguce to uraditi sa instrukcima preko telefona(uvek se nesto desi ne planirano).
Za posao ti ne treba neko veliko znanje na kompu...program je lagan a internet ti ide od ruke :D Mozes da svratis do igraonice u mojoj smeni pa bih ti bolje objasnio sta se "radi" :D ,trenutno sam sam i gubim vreme na netu.... :D
Glavu gore i NAPRED :twisted:

17.12.2003., 02:00
Opa! vidi ga ovaj jeasus, kao virusi a? ha ha ha
:twisted:

jeasus
17.12.2003., 03:48
Opa! vidi ga ovaj jeasus, kao virusi a? ha ha ha
:twisted:

:twisted: :twisted: :twisted: :!:

jeasus
18.12.2003., 13:48
NOVOGODISNJA HODA grupe SENZALA,
30.12.2003 u 20:45 Vuktora Igoa 4 (preko samjma)

Dolaze nam gosti iz NS-a i par stranaca kojima se identitet jos uvek ne zna!(novogodisnje iznenadjenje) :D

Pozvani ste svi koji volite kapoeru!

Sanha,pantalone iz Brazila ce kostati 30 jevreja i pare moraju da se predaju do 9.1.2004. zato pravi spisak i skupljaj kes...

AXE

Sanha
20.12.2003., 06:55
Dolazim na hodu 30. a vi morate 28. - ok? :twisted: :wink: Vest za pantale cu da rashirim,a danas cu ti poslati podatke na priv kako da odradimo to sve i javi mi na priv gde ti je igraonica...-ocu da dodjem!
Vidimo se popodne... :?

Axe !!!

jeasus
20.12.2003., 19:15
Dolazim na hodu 30. a vi morate 28. - ok? :twisted: :wink: Vest za pantale cu da rashirim,a danas cu ti poslati podatke na priv kako da odradimo to sve i javi mi na priv gde ti je igraonica...-ocu da dodjem!
Vidimo se popodne... :?

Axe !!!

Ja dolazim 99% na hodu,sve mi zavisi od smene u nedelju ali smuvacu nesto da ne radim :D .

Lobsang
22.12.2003., 09:53
OK, mozda ja bas nisam bio jasan po pitanju mekih borilackih vestina. Realno gledano ni jedana borilacka vestina nije meka; ja samo prema svom vidjeju delim vestine na meke i tvrde po stilu. Po meni borilacke vestine sa mekim stilom su capoeira, aikido (koji moze da izgleda prilicno grubo), jiu-jitsu (tradicionalni)... za razliku od npr. kyokushina, teakwandoa, judoa...
A sto se tice samog treniranja capoeire moje je greska sto sam samo letimicno preleteo preko topic-a. Hvala u svakom slucaju.
Pozdrav.

jeasus
22.12.2003., 12:25
Tuznog srca moram da otkazem dolazak na vasu novogodisnju hodu (ANGOLA),zaboravio sam da u nedelju radim na izborima.Jao,bre,nemas pojma koliko mi je zao :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Sanha
22.12.2003., 14:32
RAZBICU TE POPODNE SA ODGOVOROM NA OVO TVOJE "NE DOLAZIM"...!!!

:evil: :evil: :!:

jeasus
22.12.2003., 15:12
RAZBICU TE POPODNE SA ODGOVOROM NA OVO TVOJE "NE DOLAZIM"...!!!

:evil: :evil: :!:

Zbogom svima...selim se(bezim) u Kazakstan.... :shock: :cry:

Sanha
23.12.2003., 09:40
Majke mi si lud !!!! Objasnicu ti ja to uzivo!!! :twisted: Ali dolazim ja kod vas.. :wink:

javicu se posle..(e gde je Guardian???) :?:

Axe !!!

jeasus
23.12.2003., 14:29
Majke mi si lud !!!! Objasnicu ti ja to uzivo!!! :twisted: Ali dolazim ja kod vas.. :wink:

Axe !!!

Pa trebao je da se zaposli u call centru 063....valjda ga tamo previse maltretiraju pa nema decko vremena za net....
Mozda je i nesto drugo...hhhmmmmmmm
Baci mu neki private mada ni meni ne odgovara na pm! :evil: :evil: :evil:
Guardiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan....................... ......................

jeasus
26.12.2003., 10:13
Sanha,jel si razvila slike iz Zagreba??? Nije valjda da jos uvek imas problema sa kompom i sa momkom??? :evil:

Sta ste vi odlucili za novu,neke private zurke ili guzvanje u masi??? Ja sam po prvi put odlucio da me boli **** za sve...ne daje mi bas previse kesa za neke zurke...sto znaci da cu iskombinovati neku private zurku...odabrana ekipa naravno...par kapoerista i kapoeristkinja i jos neka mala ekipica...

jeasus
26.12.2003., 11:14
Za neupucene....Capoeira je borilačka veština i sport, nastao unutar robovske zajednice za vreme kolonijalnih dana Brazila. Opasne borbene tehnike su kamuflirane u lep, moćan i akrobatski ples, podržan sa capoeira muzikom. Igra capoeire se u sekundi menja od bezbrižne igre, do ozbiljnih i izuzetno opasnih pokreta. capoeira je dugo bila zabranjena u Brazilu i tokom istorije možemo primetiti večita nastojanje policije da prvo, uspostavi, pa zatim i održi zabranu veštine, i da se bori sa siromašnima i kriminalcima, uličnim banditima, koji su praktikovali capoeiru.

Za njih, capoeira nije bila samo igra, vec i način samoodbrane i preživljavanja. Sve do 1937. capoeira je bila zakonom zabranjena u Brazilu. Te godine Mestre Bimba, Manuel dos Reis Machado je registrovao prvu školu capoeire, i počela je ekspanzija veštine, koju danas treniraju hiljade ljudi svih godina i oba pola. Za neke, capoeira je hobi, za druge - stil života.

Širom Brazila možete sresti capoeiru, ali takođe i u ostalim delovima sveta, sve više i više ljudi je poneseno vitalnošću, ritmom i magijom capoeire.

Ima mnogo capoeira igara, ali je samo jedna capoeira. Slobodna od svih lanaca, lepa i moćna. To je unutrašnja i spoljašnja igra, prevare i zamki, kao i prijateljstva i poverenja. Capoeira je ozbiljna i zabavna, i kao takva hrani dušu i telo.

text preuzet sa sajta grupe Senzala....
www.crsn.com/capoeira

jeasus
27.12.2003., 15:21
Sanha, jel te trese groznica na dan pred tvoju novogodisnju hodu???
Ako ti dolazis kod nas hodu slusaj dobro sta ti zborim...mi dolazimo tamo oko 20:40,ulazak za posetioce(mame,tate,devojke,sestre,braca,svalerke, komsinice,koleginice,prodavacice iz dragstora,kumove i ostale) je od 21:00, hode pocinju od 21:30...i trajace do 23 i nesto.
Da li bi ti dosla na hodu kao nas gost iz Angole ili kao posmatrac???
U sali,koliko sam cuo bice 6 hoda(dve za pocetnicku grupu,dve za srednju :D miiii :D ,dve za stariju bandu).Pred kraj pravimo maxi,giga hodu od svih kapuerista koji su tu,znaci mi iz BG-a,NS-a i stranci.Cenim da ce nas biti oko 100-tinak.Znaci cela sala ce nam biti hoda :D e,jos samo to da vidim.
AXE

Guardian
03.01.2004., 00:09

Axe !!!

Pa trebao je da se zaposli u call centru 063....valjda ga tamo previse maltretiraju pa nema decko vremena za net....
Mozda je i nesto drugo...hhhmmmmmmm
Baci mu neki private mada ni meni ne odgovara na pm! :evil: :evil: :evil:
Guardiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan....................... ......................

Tu sam!!! Ziv sam! Istina da je da sam bio u haosu poslednjih nedelju dve oko posla ali sad se malo smirila situacija (by the way - primljen sam!!! :D ) Idem sad malo da prozujim po netu da vidim sta sam propustio ovih dana...vidimo se :wink:

jeasus
03.01.2004., 16:27
Tu sam!!! Ziv sam! Istina da je da sam bio u haosu poslednjih nedelju dve oko posla ali sad se malo smirila situacija (by the way - primljen sam!!! :D ) Idem sad malo da prozujim po netu da vidim sta sam propustio ovih dana...vidimo se :wink:[/quote]

Cestitamo :D

ja sam
04.01.2004., 14:17
sanha moram da te pitam i ako znam da se to ne pitaju dame ali koliko godina imas i da li si pre jedno 2 godine krenula na teakwondo i karate u isto vreme na zvezdinom stadionu.

jeasus
06.01.2004., 11:10
Sve više ljudi u različitim delovima sveta impresionirano njenim ritmom i čarima upoznaje se sa svetom kapoere - borilačke veštine nastale na ulicama u vreme kolonijalnog Brazila. Osamdesetih godina prošlog veka počela je da se širi van granica Brazila i danas je popularna na svim kontinentima.
Kapoera se igra u krugu - hodi. Krug formiraju kapoeristi i orkestar. U početku je praktikovana bez muzike, ali su kasnije uvedeni određeni instrumenti, koji su danas njen nerazdvojni deo.
Na znak glavnog instruktora par kapoerista stane u središte kruga i tu počinje igra u kojoj važe veoma jednostavna pravila. Uz drveni bubanj, daire i birimbao, kapoeristi pevaju pesme na portugalskom jeziku, koje veličaju slavne majstore ili govore o borbi koja se vodi u krugu. Birimbao diktira ritam i poziva na igru punu trikova i varki. Pravila su jednostavna. Nema okretanja leđa osobi sa kojom se igra, a tlo se ne dodiruje ničim osim dlanovima stopalima i glavom. Igra nikad nije unapred dogovorena i igrači se maksimalno trude kako bi nadmudrili protivnika i nametnuli mu svoj stil.
Kapoera je deo kulture i tradicije Brazila. Ne zna se tačno kad je nastala, jer nema sačuvanih pisanih dokumanata koji bi mogli da o tome svedoče. U vreme robovlasničkog sistema u Brazilu, usled nedostatka radne snage za plantaže duvana i šećerne trske robovlasnici su bili prinuđeni da dovode robove iz svojih kolonija u Africi.

Rigorozne kazne

Kada je 1888. ropstvo ukinuto, na stotine hiljada crnih stanovnika Brazila našlo se bez posla i krova nad glavom, bez ikakve perspektive. Za većinu je kapoera bila način da prežive i izbore se za svoja prava. Dve godine kasnije, donet je zakon kojim se praktikovanje kapoere smatra kažnjivim. Kazne su bile toliko rigorozne da je kapoera skoro iščezla sa ulica Brazila.

Život u robovskim kvartovima, senzalama nije bio prijatan ni bezbedan. Da bi naučili kako da prežive u takvom okruženju robovi su razvili taj specifičan oblik borilačke veštine, nama danas poznat kao kaopera. Pošto je bila zabranjena, kapoera je dugo je bila praktikovana daleko od radoznalih očiju, a robovlasnicima je predstavljana kao igra sa dosta gestikulacija i akrobatike kako bi bila prekrivena njena velika i moćna snaga. Trenirajući kapoeru robovi su bar na trenutak mogli da osete toliko sanjanu slobodu.
Za njenu popularizaciju i najzaslužniji je Manuel dos reis Machado poznatiji kao meštre Bimba, koji je 1932. osnovao prvu školu. U želji da popravi lošu reputaciju koja je pratila ovu borilačku veštinu, on je postavio nove standarde i pravila, uvodeći dosta novih pokreta. NJegovi učenici su morali da nose bele pantalone i belu majicu kao i rang i oznaku škole kojoj pripadaju. Takođe, morali su da imaju i lepe manire. Zbog novog imidža kapoeru počinju da treniraju svi slojevi stanovništva. NJegov stil postao je poznat kao “Regional”, dok se način na koji se kapoera do tada vežbala zvao “Angola”.
Danas u svetu ima više velikih poznatih kapoera grupa kao što su Centro cultural senzala de capoeira, Grupo Brazil i Abada. U našoj zemlji kapoeira ima mladu istoriju. Postoje dva kluba u Novom Sadu i Beogradu, koji pripadaju poznatoj grupi Centro cultural senzala de capoeira.
Jednom godišnje organizuje se svežčana ceremonija - Batisada, na kojoj dotadašnji članovi kluba, dobijaju beli pojas i postaju kapoeristi

alehandro
13.01.2004., 03:34
'De ste ljudi ja sam se probudio iz mrtvih :twisted: he he he he he he

alehandro
13.01.2004., 04:07
Znaci ne verujem da ste svi tu :shock: lele

Sanha
14.01.2004., 06:21
Evo meeee!!!!!Nisam bila u mogucnosti da pishem,bila sam bolesna i to opaaasno bash za nashu(Angola)i vashu(Regional) rodu i izvinjavam se shto nisam doshla!!Posle toga,tachnije 9,10,11 januara smo bili u NS-u,imali smo seminar sa Prof. Marquinhom i doshli su Senzalci iz NS-a...!!Igrali su sa Marquinhom i bilo je mnoooogo dobro(ne znam kako je njima bilo :twisted: ,ali nama je energija bila na zavidnom nivou i predobro je odigrano sve :lol: )!!Mozda ce se malo senzalci zaliti na Profesorovu igru sa njima,ali takav je sa Regionalistima,jer pokazuje nama situacije na koje cemo naletati i shta da radimo kad igramo sa Regionalistima!Izvinjavam se ako se neko nashao uvredjenim,povredjenim,...
Jeasus,Guardian,...ozdravila sam,..ali pishem iz internet caffe-a,necu moci bash svaki dan(ali mozda svaki drugi :wink: )i vracam se na scenu.... :P
Ljudi iz inostranstva ce se javiti kad im ja budem rekla i bice dosta textova i konverzacije!!!
Ochekujem vas u aprilu na seminaru(nemoj sluchajno da ne dodjete-to ce biti pravi spektakl :lol: ) kad ce doci Mestre Joao Grande,dosta ljudi iz NY-a,Italije(sa Prof. Marquinhom),Slovachke,Hrvatske,Nemachke,Rusije,Shv etske,Novog Sada(a ochekuju se i ljudi iz novosadskog regional kluba)!!!

Shaljem vam slike na mail-ove,samo mi Jeasus i Guardian ponovite,haos mi je u adresaru i dajte slike da vidim kako izgledate!!!Moj mail valjda znate... :?

Pozdravljam vas sve i od sutra pochinjem sa slanjem informacija i slika :wink: !!!

Axe e muito beijos por todos !!!!

alehandro
14.01.2004., 16:18
Pepicu kude si bre :?:
Sto te nema na treninzima :?:

Peixador
17.01.2004., 02:31
Ah Rashicu ***** kosata... pa kako si mi??? :lol: :lol: :lol:

Ej samo da napomenem stanovitim Angolerosima, da nas ne trpaju u Regional, jer to nismo... :roll:

jeasus
17.01.2004., 18:54
Poz Sanha, drago mi je da si se vratila...i da si ziva i zdrava...moj info cu ti baciti na mail tako da ces videti moju adresu...

Alexandro, jel si nabavio one drajvere tj ASPI za tvoj windows??? Sa njima ce ti raditi oni filmici sa treninga... Jel mi dobijamo cordao sa pantalonama iz Brazila???

AXE

Sanha
18.01.2004., 04:25
Ko vas trpa u Regional??Ako ste vec ovde na forumu,a ljudi brkaju Regional,Senzalu i Angolu,..onda pojasnite shta je senzala..Ja to prijateljski i nema prozivanja(ma koliko vi nas Angolerose ne gotivite)...A i ok je da se novi predstave ostaloj ekipi sa foruma!!
Jeasus,ima li te igde?Shta ima na poslu,jeste nashli nekoga?
Chujemo se,..

Axe !!!

Peixador
18.01.2004., 05:34
E pa ti si izmedju ostalog u prethodnom svom postu nas navela kao "regionalce", ja sam samo rekao da mi to nismo. Ako poznajesh kapoeru kao shto izgleda onda valjda treba da znash da je Regional shkolu osnovao meshtre Bibma i ona se odlikuje agresivnim stilom igre i ima puno novih poteza iz istochnjachkih borilachkih veshtina. Dok je Angola kakva je danas uglavnom to duzhna meshtreu Pashtinji koji je povratio "iz mrtvih". Skola Senzala je nastala kao neshto shto je uzelo najbolje iz Bimbine i Pashtinjine shkole. Zato mi igramo i regional i angolu podjednako i zato se bunim kad nas neko trpa u regional... :x
E toliko o shkolama a sad malo o igrama, da ljudi ne meshaju ta dva; u kapoeri postoje razlichite vrste igara: sao bento regional, sao bento pequeno, juna, cavaleria, sao bento angola... Glavna karakteristika koja ih razlikuje je brzina igranja kao i ritam koji svira baterija. Takodje svaka od navedenih igara ima svoju tradiciju. Angoli niko ne spori da je najstarija i majka svih ostalih stilova. Kasnije razvojem gradova i ulichnih charki kapoera je korishcena sve vishe u kriminalne svrhe, pa je chak i dugo bila zabranjena za igranje u Brazilu. Tad su i nastale ludachke igre tipa kavalerije gde se skache po dva metra uvis i samo sevaju udarci... Znachi ima 'iljadu stilova igre i svi su podjednako zanimljivi i dobri na svoj nachin.
I nije istina da mi ne podnosimo Angolerose, i ko josh jednom tako neshto izvali ima da dobije izvlachenje ushiju... :twisted:

Sanha
18.01.2004., 23:19
Hehe,...nisam mislila da se prepucavamo i medjusobno razjashnjavamao,vec da se ta iskustva,znanja,kao i prijateljstva i druzenja izmedju nashih klubova proshire i poboljshaju!!Volela bi kad ne bi tako nashe shkole izbegavale jedna drugu kao da smo neprijatelji,a Capoeira bi trebalo da nas spoji,...!!Mislim da svi vi ovako razmishljate i zelela bi kad bi malo vishe posecivali jedni druge,pozivali na zajednichka druzenja i Rode,a ne da se prepucavamo ko je jachi i bolji,stariji i kvalitetniji!!!
Angola jeste majka Capoeire i mnogo mi je drago da je neko i to napisao,a ja vas sve pozivam da dodjete na seminar u aprilu sa Mestre Joao Grande-om,da svi zajedno igramo,da se upoznamo,sputimo lopte i prekinemo sa zaziranjem i beskonachnim prichama ubedjivanja!!

Dobrodoshli svi,...

Axe !!!

Peixador
19.01.2004., 01:41
Tako je :D :D :D

jeasus
19.01.2004., 15:10
A bre ljudi dokle cete da polemisete da li neko regionalac,angoleros.....Mi smo svi ovde zbog jedne stvari koju mnogo volimo a to je CAPOEIRA i da li je vama bitno ko je iz koje skole.hhhmmmm Ja na to gledam skroz drugacije,svako ima pravo da izabere koji mu stil vise odgovara ali svi smo kapoeristi. :D

Sanha,nikako nisam mogao da stignem da odvojim malo vremena za neki mail jer sam imao vrku na poslu(trenutno sam na suspenziji) ali sve mi mirise na jedan dobar otkaz.Trenutno trazim drugi posao npr. u struci(kuvar),isplativije je.Tako da od sada cu malo vise da se posvetim vama na forumu i naravno capoeiri.
Sta bi sa tobom i deckom??? Jel to sto pises iz internet kafea znaci da ste se razisli ili je on komp zavezao lancima i pustio struju oko njega :D
Veceras cu da ti bacim na mail sve ono sto sam ti obecao i najzad da se dogovorimo za neki ness caffe.Sada bar imam vremena :D Videcu da ove nedelje svratim do vas na trening da vidim kako to rade angolerosi.wicked
AXE

Sanha
19.01.2004., 22:15
Tako je!!!Ajde da se svi posvetimo tome,a ne raspravljanju!!

E jeasus,znachi tako na poslu??A shto otkaz?Shta si radio?Javicu ti ako naletim na neshto!
A shto se drugog tiche,..da iz caffe-a pishem i preselila sam se,pa ovde nemam komp...Sad cu morati ovako jedno vreme,a valjda cu iskukumavchiti neki komp :? Objasnicu...
A za treninge,stvarno bi mogao da dodjesh,...sad imamo treninge dva puta nedeljno,jedna sala nam je otkazana,ali ce ubrzo nova pa cemo nastaviti sa chetiri!
Za sad su treninzi samo u Filoloshkoj gimnaziji na Zelenom,Kamenichka:
- torkom 17:00 - 19:00
- nedeljom 16:00 - 17:30

Ajd' pa dodji...red je za taj nes shto obecavash!!

Axe !!!

jeasus
20.01.2004., 02:38
Tako je!!!Ajde da se svi posvetimo tome,a ne raspravljanju!!

E jeasus,znachi tako na poslu??A shto otkaz?Shta si radio?Javicu ti ako naletim na neshto!
A shto se drugog tiche,..da iz caffe-a pishem i preselila sam se,pa ovde nemam komp...Sad cu morati ovako jedno vreme,a valjda cu iskukumavchiti neki komp :? Objasnicu...
A za treninge,stvarno bi mogao da dodjesh,...sad imamo treninge dva puta nedeljno,jedna sala nam je otkazana,ali ce ubrzo nova pa cemo nastaviti sa chetiri!
Za sad su treninzi samo u Filoloshkoj gimnaziji na Zelenom,Kamenichka:
- torkom 17:00 - 19:00
- nedeljom 16:00 - 17:30

Ajd' pa dodji...red je za taj nes shto obecavash!!

Axe !!!

Ako naletis na nesto javljaj obavezno.Pa nista "malo" sam se sporeckao sa seficom oko plate,hteo sam da mi povecaju platu ali ona nije bila suvise srecna zbog toga pa sam joj ja onda rekao par stvari koje bi cenzurisali na forumu...ja i moja luda glava... :D
Nego,gde si sada...mislim po lokaciji?

Evo javno ti obecavam da dolazim u nedelju na tvoj trening posto me sutra devojcica vodi na palacinke :D :D :D
Do tada...
AXE

alehandro
28.01.2004., 03:30
Poz Sanha, drago mi je da si se vratila...i da si ziva i zdrava...moj info cu ti baciti na mail tako da ces videti moju adresu...

Alexandro, jel si nabavio one drajvere tj ASPI za tvoj windows??? Sa njima ce ti raditi oni filmici sa treninga... Jel mi dobijamo cordao sa pantalonama iz Brazila???

AXEpozdrav svima
e nisam imas li ti?
mislim da ces cordao dobiti tek na batizadu

jeasus
28.01.2004., 13:55

AXEpozdrav svima
e nisam imas li ti?
mislim da ces cordao dobiti tek na batizadu

Pokusacu da pronadjem cd sa ASPI-ima pa cu ti doneti veceras na hodi...
I sta do batizada ce mi spadati pantalone??? :D
****...

AXE

jeasus
29.01.2004., 16:07
Srecko :D krajnje je vreme da nesto napises u forumu a ne samo da ga gledas,pomislicu da si voajer :D

Jel neko nabavio onaj crack za capoeira fighter 2...nesto sam nacuo na treningu da ga neko ima ali nisam cuo ko je ta osoba... skinuh sa neta novi capoeira fighter sa svim borcima i mapama ali igrica moze da se igra samo sat vremena(probni period)...znaci pretrazujte ruske sajtove za neki crack...ludi rusi imaju sve

AXE

DiabloMan
31.01.2004., 03:44
KO JE ''PEIXADOR''???

alehandro
02.02.2004., 20:02
KO JE ''PEIXADOR''???
Uros 'bem te glupog

Diablo_DUDE
03.02.2004., 01:45
Pa nije ''Peixador'' nego Pescador!!! u stupida man!

Peixador
04.02.2004., 16:21
Mozhde i jeste al sad me mrzi da menjam. Nije bitno kako se pishe nego ko sam JA! :)

06.02.2004., 04:55
HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA
PEIXADOR!!!
PEIXADOR!!!
HUUUUU !!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

06.02.2004., 05:02
Me told ya man, me do diss ha-ha!!!
Me is a rudeboy!!!he he he ho ho ho ha ha!!!
Well me man, u jus minda yo damn bisness!!!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

branka..........pocetnik
06.02.2004., 22:41
pa vi ste neverovatni... obozavam vas majke mi evo me na poslu i vidi na sta sam naisla..... pasprava totalno klupska i privatna na javnom forumu :D prsti li prsti ali nesto ovih mojih pocetnika slabo ima... cccc niko ne visi na netu odkako je krenulo lepse vreme.... nista vidimo se za vikend... cmoka svima...... :!: :!: :!: :? :? :?

he he he hehe
08.02.2004., 01:19
Sta ces ti ovde bre, baksuzu?
Ostani tu medju pocetnicima!!!
ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha :twisted:

alehandro
08.02.2004., 06:38
ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha :twisted:ko si bre sad pi ti :?: :?: :? :? :?

alehandro
08.02.2004., 06:40
nisi li bre ti cupriju???? 8) 8)

Guardian
08.02.2004., 11:56
Di ste narode!!!? Samo da vam se javnem - eto mene od utorka ponovo s vas!!! Vidimo se!!! :wink:

branka........pocetnik
08.02.2004., 15:22
ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha :twisted:

nego sinak zaboravio si da se potpises pa da te potapsem po ramenu sledeci put kad te vidim ali u skladu sa vecitim mirom i ljubavlju u klubu ne nasedam na provokacije.... ah da volim i ja tebe . Pocetnik :lol: :lol: :lol: :lol:

Branka B.
08.02.2004., 15:52
Di ste narode!!!? Samo da vam se javnem - eto mene od utorka ponovo s vas!!! Vidimo se!!! :wink:
eeee pa vreme je bilo................

Sanha
09.02.2004., 01:28
Stvarno je krajnje vremeee,...pa Guardian-welcome back !!! Imam nekih chlanaka,intervjua i raznih chuda da vam bacim ovde da chitate,..ako je neko zainteresovan??
Pozdrav svima,...sad cu se i ja za koji dan vratiti,sad imam vishe vremena,pa se vidimo!!

Axe !!!

Guardian
09.02.2004., 21:57
Stvarno je krajnje vremeee,...pa Guardian-welcome back !!! Imam nekih chlanaka,intervjua i raznih chuda da vam bacim ovde da chitate,..ako je neko zainteresovan??
Pozdrav svima,...sad cu se i ja za koji dan vratiti,sad imam vishe vremena,pa se vidimo!!

Axe !!!

Cu zainteresovan... :wink:
Give me your best shot... :D

mackica3
11.02.2004., 22:37
Posto sam imala interesovanja i strpljenja da procitam sve vase forumsko-privatne teme, i posto me je odusevilo sve sto sam saznala o ovoj vestini, molim vas pisite gde se u Novom Sadu nalaze ljudi - clanovi kluba ili pojedinci, koji ovo vezbaju? :?:

Portugalski, muzika, pokret, ...predivno!
Ulepsajte mi dan (noc) pa javite sve u vezi NS-a!!

Guardian
12.02.2004., 16:53
Ima skola u Novom Sadu, al' da me ubijes ne znam adresu! Imam trening veceras pa cu se raspitam, mora neko da zna... :wink:

15.02.2004., 01:50
futoska 5 ,neka osnovna skola.

jeasus
15.02.2004., 01:53
Oh, kako je lepo kada se svi okupe na ovom forumu i lupaju razne gluposti... :D ...
Evo ja se vrnuo iz Moskve,pogledao forum kad ono sve prepuno dragih ljudi(novih a i starih).

Branka,moram da ti pohvalim zurku...sve je bilo dobro organizovano,ljudi su bili skroz ok,sank je bio dobro popunjen(mislim sa picem :D ),muzika na nivou... sweet

Srecko,mogao bi najzad da se registrujes a ne ovako da upadas kao gost da ne bi pobrkali identitete sa drugim ljudima tj gostima...jel ti je stalo dupe u ove nove pantalone??? :D

Alexandro,vise me ne pustaj da budem blizu sanka...pravim gluposti...sledeci put mi uradi jednu armadu ako se priblizim sanku na manje od 5m.Jel si uradio one slicice iz "Skandal-a"???

Guardia,pa dobro covece sta bi sa tobom do sada :?:

Sanha,kakvo je sada stanje kod tebe(mislim na one privatne),jel sve ok ili... stvarno me zbunjujes,cas te ima cas pobegnes da dobrih par nedelja...aaarrrrrgghhhh...sutra ti bacam mail ako se setim.

Mackice iz NS-a, ovu su rasporedi treninga grupe Senzala u tvom divnom gradu...
sreda - o.s.kosta trifkovic-skojevska ul. 20-21:30h
subota - o.s.branko radicevic-futoska 5 17-18:30h
nedelja - o.s.branko radicevic 20-21:30

Ljudi toliko od mene za danas,pocinje NBA All Star...bilo bi suvise glupo propustiti ga. :D

AXE

mackica3
17.02.2004., 21:19
:D :D :D Hvala! Hvala! Dolazim u obilazak sa drugaricama, nadam se da ce nas primiti da makar vidimo o cemu se radi....
Puno pozdrava iz NSa!!!!

alehandro
18.02.2004., 17:43
Pa vidis Fedja fotoaparat nije bio moj tako za tu informaciju pitaj Gorancheta.A sto se tice sanka-moze compaso? :D :D :D
Zurka je bila FENOOOMMMMENNALLLNAAAAA!!!!!!

Branka pocetnik
19.02.2004., 10:28
Oh, kako je lepo kada se svi okupe na ovom forumu i lupaju razne gluposti... :D ...
Evo ja se vrnuo iz Moskve,pogledao forum kad ono sve prepuno dragih ljudi(novih a i starih).

Branka,moram da ti pohvalim zurku...sve je bilo dobro organizovano,ljudi su bili skroz ok,sank je bio dobro popunjen(mislim sa picem :D ),muzika na nivou... sweet

Srecko,mogao bi najzad da se registrujes a ne ovako da upadas kao gost da ne bi pobrkali identitete sa drugim ljudima tj gostima...jel ti je stalo dupe u ove nove pantalone??? :D

Alexandro,vise me ne pustaj da budem blizu sanka...pravim gluposti...sledeci put mi uradi jednu armadu ako se priblizim sanku na manje od 5m.Jel si uradio one slicice iz "Skandal-a"???

Sanha,kakvo je sada stanje kod tebe(mislim na one privatne),jel sve ok ili... stvarno me zbunjujes,cas te ima cas pobegnes da dobrih par nedelja...aaarrrrrgghhhh...sutra ti bacam mail ako se setim.

Ljudi toliko od mene za danas,pocinje NBA All Star...bilo bi suvise glupo propustiti ga. :D

AXE
ZZZZZZZZZZZUUUUUUUUUUUURRRRRRRKKKKKKKKKAAAAAAAAAA
DA DA DA DA DA DA A KOJA ZURKA :D :D :D ???????
MISLIM PRICALI SU MI, NIJE DA NISU ALI IPAK KOJA.... JERBO SE JA JAKO SLABO SECAM DOGADJAJA OD PETKA VECE I IMAM BLAGE BLACK OUTE, MADA BILO JE FENOMENALSTICNO!!!!!!!!!!!!!!!!!
AND BY THE WAY, TOLIKU FRKU IMAM U OFISU DA NE ZNAM GDE MI JE GLAVA PA U SKLADU S TIM TI ODGOVARAM TEK DANAS ALI LEPO JE CUTI DA SU MI SE DRUGARI LEPO PROVELI JER I SLEDECI PUT CEMO :D :D :D :D :D :D
A ZA SANK I SLICNO PA NASAO SI KO CE DA TE DRZI PODALJE MOZETE SAMO DA SE UDRUZITE PA ZAJEDNICKIM SNAGAMA DA GRLITE SANK DELIMICNO PIJANI

SALIM SE,SVE JE TO ZA MLADE

CMOKA SVIMA

jeasus
19.02.2004., 19:27

AXE
ZZZZZZZZZZZUUUUUUUUUUUURRRRRRRKKKKKKKKKAAAAAAAAAA
DA DA DA DA DA DA A KOJA ZURKA :D :D :D ???????
MISLIM PRICALI SU MI, NIJE DA NISU ALI IPAK KOJA.... JERBO SE JA JAKO SLABO SECAM DOGADJAJA OD PETKA VECE I IMAM BLAGE BLACK OUTE, MADA BILO JE FENOMENALSTICNO!!!!!!!!!!!!!!!!!
AND BY THE WAY, TOLIKU FRKU IMAM U OFISU DA NE ZNAM GDE MI JE GLAVA PA U SKLADU S TIM TI ODGOVARAM TEK DANAS ALI LEPO JE CUTI DA SU MI SE DRUGARI LEPO PROVELI JER I SLEDECI PUT CEMO :D :D :D :D :D :D
A ZA SANK I SLICNO PA NASAO SI KO CE DA TE DRZI PODALJE MOZETE SAMO DA SE UDRUZITE PA ZAJEDNICKIM SNAGAMA DA GRLITE SANK DELIMICNO PIJANI

SALIM SE,SVE JE TO ZA MLADE

CMOKA SVIMA

Ih delimicno :D :D :D
Nego Alexandro kako cemo da se organizujemo za sutra :?: (Saletova zurka),mislim na prevoz.....
bdw,nisam uspeo da pronadjem broj od one dve babe,imao si sansu da ih pitas u sredu ali izgleda da si vise mislio na ono pivo koje si pio.THANK'S FOR OLD GOOD BEER.

Ajde palim na trening....

AXE

Branka B.
20.02.2004., 15:45
Cao svima!

Pa drugari vi ste zaista neumorni..... KO o cemu baba o ustipcima ali nema veze super je to nego kad cemo na klizanje dok jos rade klizalista.... I Fedja S T R A V A su ti ove slicice sto si mi poslao... Raznezio si mi sva zenska srca u ofisu... BYW necete verovati sta trenira cerka mog pretpostavljenog u Parizu.................. Three guesses, CAPOEIRU!!!!!!!!!!!! Da ne poverujes rodjace jer ja sigurno nisam mogla da verujem i on je podilkenio kad je ona pred taxijem na sred ulice uradila alu melandro (sory for spelling misteakes) HA! ZAMISLI GENIJALKU ..... E TO TI JE ZENA I PO!!!!!!!!!!!! AI SLATKA JE....

eto da podelim sa vama svoje odusevlenje!!!!!!!

cmoka svima :) :) :) :) :)

Branka B.
20.02.2004., 15:51
ej ja sam prolupala...

za ove slike samo da znas sve sam pomesala pa ne obracaj paznju.......

Guardian
20.02.2004., 23:56
Cao svima!

Pa drugari vi ste zaista neumorni..... KO o cemu baba o ustipcima ali nema veze super je to nego kad cemo na klizanje dok jos rade klizalista.... I Fedja S T R A V A su ti ove slicice sto si mi poslao... Raznezio si mi sva zenska srca u ofisu... BYW necete verovati sta trenira cerka mog pretpostavljenog u Parizu.................. Three guesses, CAPOEIRU!!!!!!!!!!!! Da ne poverujes rodjace jer ja sigurno nisam mogla da verujem i on je podilkenio kad je ona pred taxijem na sred ulice uradila alu melandro (sory for spelling misteakes) HA! ZAMISLI GENIJALKU ..... E TO TI JE ZENA I PO!!!!!!!!!!!! AI SLATKA JE....

eto da podelim sa vama svoje odusevlenje!!!!!!!

cmoka svima :) :) :) :) :)

E to je prava zenska!!! :wink:

Branka B.
21.02.2004., 13:26
da da i ja kazem .....
bas za pohvalu ... i ne dajte mi vise da pijem.... opet se jutros ne secam pola veceri, cujem da je bilo dobro sinoc kod saleta.... tako mi bar kazu!

strasno.....

ali bitno je da se mi zezamo.....

posdrav

jeasus
21.02.2004., 23:12
da da i ja kazem .....
bas za pohvalu ... i ne dajte mi vise da pijem.... opet se jutros ne secam pola veceri, cujem da je bilo dobro sinoc kod saleta.... tako mi bar kazu!

strasno.....

ali bitno je da se mi zezamo.....

posdrav

E Branka moja,moracemo zajedno da se cuvamo sanka...lose deluje po nas :D
Na zurci je meni bilo skroz ok,opustena varijanta mada imam i jednu zamerku...trebali su tj.trebao je Sale da ugasi komp sa onim snimcima kapoere jer su posle nekog vremena svi blenuli u to i zaboravili da su dosli na zurku...ALOOOO BREEE ljudi....gasite svetla,kompjutere tj monitore,pustajte muziku i IGRAAAAAJTEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

E,a sta vi mislite zasto su capoeristi iz NS-a toliko agresivni??? Kada udju u hodu izgledaju kao da zele da ti polome glavu,strasno,sta im radi onaj Branco Touro....jadni novosadjani :(

AXE

Branka B.
23.02.2004., 16:03
Ma Novosadjani su super malo su preterano agresiv ali to ti je jer su inace onako mirni i fini... Bas sinoc smo se prepirali i Gorance je iz sve snage pokusao da rasturi zenski kolegijum koji je sa potpunim uzivanjem raspravljao o Novosadjanima i tome kako su divni, lepi, slatki, fini, simpaticni, ma sve pohvale .... E sad on je u tome video direktnu pretnju za njih tj. beogradjane a nemaju pojma da mi njih hvalimo i obozavamo i pored novosadjana...... Eto ti vidis nikad zadovoljni....

Ma viva capoeira all around Serbia nebitno koji grad.....

A za zurku kod Saleta, pa to ti je sasvim normalna stvar na okupljanjima kod trenera.... :lol:

Cmoka svima

Yvoo
25.02.2004., 21:52
Zivim na zvezdari i zelela bih da saznam za najblizu lokaciju gde uci umetnost kapuere.

jeasus
27.02.2004., 01:49
Zivim na zvezdari i zelela bih da saznam za najblizu lokaciju gde uci umetnost kapuere.

Jedina lokacija u gradu ti je Viktora Iga 4 na senjaku(preko puta sajma).
Centro Cultural SENZALA De Capoeira
Mislim da ima treninga svaki dan od 21h , postoje tri grupe(pocetna,srednja i napredna), na svakom treningu je nas trener Sale tj predsednik kluba, sa kojim mozes da popricas o upisivanju u klub.

Ljudi jel dolazite vi na Angolu u nedelju???

Sahna, ako do nedelje vidis ovu poruku baci mi na mail tvoju slicicu da znam koga u nedelju da udarim po glavi i kazem "pa deeeeeee si ti....."
vidimo se

AXE

Branka B.
27.02.2004., 16:53
[quote="Yvoo"]Zivim na zvezdari i zelela bih da saznam za najblizu lokaciju gde uci umetnost kapuere.[/quote
Hej my dear imas vrlo srece sto si na Zvezdari jerbo je nas najmiliji i najlepsi trener (Marko) isto na Zvezdari.... :lol: Medjutim posto on ne drzi privatne casove a i trenutno se muci spremajuci neku matematiku za faks, moraces kod nas u klubu. Mi smo tamo non stop tj. cele nedelje od 21.00 i subotom od 16.00 i nedeljom od 17.00. Mislim da mozes da dodjes na bilo koji trening....
Dodji i budi spremna da neces tako lako otici....
Cmoka svima :wink: :wink: :wink:

jeasus
27.02.2004., 17:42
[quote=Yvoo]Zivim na zvezdari i zelela bih da saznam za najblizu lokaciju gde uci umetnost kapuere.[/quote
Hej my dear imas vrlo srece sto si na Zvezdari jerbo je nas najmiliji i najlepsi trener (Marko) isto na Zvezdari.... :lol: Medjutim posto on ne drzi privatne casove a i trenutno se muci spremajuci neku matematiku za faks, moraces kod nas u klubu. Mi smo tamo non stop tj. cele nedelje od 21.00 i subotom od 16.00 i nedeljom od 17.00. Mislim da mozes da dodjes na bilo koji trening....

BRANKAAAAAA......ja...biti...veoma...pogubljen.... ........Marko.......najlepsi....... :?: joj

AXE

orion72
27.02.2004., 20:00
Bez uvrede,ali mislim da bi ipak trebalo da se opredelite da li ste plesaci ili borci.Treniram vec dugo razne borilacke vestine,omiljene su mi Karate i Aikido.Nisam nikada bio u prilici da se sretnem sa bilo kime ko trenira vas stil.Volio bih da probam,sto da ne?pa i neki neobavezni sparing.Ostavite mi adresu nekog kluba u Bg pa kada dodjem da navratim.
Za ono gore ne shvatajte ozbiljno.I nas karatiste nazivaju baletanima pa im pokazemo kad-kad da nisu u pravu.
Pozdrav za sve koji ole bilo koji borilacki sport i savet da je bolje dokazivati se na borilistima i tatamiju nego na ulici.
CAO :D

jeasus
27.02.2004., 21:36
Bez uvrede,ali mislim da bi ipak trebalo da se opredelite da li ste plesaci ili borci.Treniram vec dugo razne borilacke vestine,omiljene su mi Karate i Aikido.Nisam nikada bio u prilici da se sretnem sa bilo kime ko trenira vas stil.Volio bih da probam,sto da ne?pa i neki neobavezni sparing.Ostavite mi adresu nekog kluba u Bg pa kada dodjem da navratim.
Za ono gore ne shvatajte ozbiljno.I nas karatiste nazivaju baletanima pa im pokazemo kad-kad da nisu u pravu.
Pozdrav za sve koji ole bilo koji borilacki sport i savet da je bolje dokazivati se na borilistima i tatamiju nego na ulici.
CAO :D

Neki laik bi pomislio da nesto skakucemo,igramo tj.da se glupiramo kad ono....TRAS u glavu.

Znaci borci sa stilom :D

Mala_Zelena
28.02.2004., 01:05
[quote=Yvoo]Zivim na zvezdari i zelela bih da saznam za najblizu lokaciju gde uci umetnost kapuere.[/quote

BRANKAAAAAA......ja...biti...veoma...pogubljen.... ........Marko.......najlepsi....... :?: joj

AXE

Pa Marko jeste sladak. Branka nije jedina koja to misli...

28.02.2004., 08:59
a ti kao poznajes Marka???

Da ga znas verovatno ne bi pitala ljude na forumu da ti daju adresu kluba. ccc

Mala_Zelena
28.02.2004., 16:33
a ti kao poznajes Marka???

Da ga znas verovatno ne bi pitala ljude na forumu da ti daju adresu kluba. ccc

Ja nisam pitala za adresu. A inace znam Marka posto treniram

jeasus
29.02.2004., 00:14
:))) mala zelena....dobar nick...

Ok, vidim da su se dve zene udruzile u fan club De Marco, znaci najpametnije bi mi bilo da odustanem od dalje price jer nemam sanse protiv dve zene. :)

Gostu preporucujem da se registruje ili bar da se potpise da bi znali o kome se radi...
A Mala Zelena je....

Vidimo se sutra na Angoli...

AXE

Mala_Zelena
29.02.2004., 14:42
Ja sam u srednjoj grupi. Uglavnom nosim crnu trenerku. Ja necu moci da idem na Angolu. Obaveze.... :cry:

Meni nece da se otvori www.crsn.com/capoeira. Da li je to samo kod mene ili.....?

jeasus
01.03.2004., 00:20
Ja sam u srednjoj grupi. Uglavnom nosim crnu trenerku. Ja necu moci da idem na Angolu. Obaveze.... :cry:

Meni nece da se otvori www.crsn.com/capoeira. Da li je to samo kod mene ili.....?

Hhhhmmm, pa i ja sam u srednjoj grupi....crna trenerka hhhmmmm...ne mogu da se setim :( Videcu te sutra na treningu ako dodjes u crnom, verovatno ces biti jedina u takvoj boji...inace ja sam Fedja(onaj sladak decko sa mindjusom u obrvi) :D :D :D
Ni ja nisam mogao na angolu ali ne zbog obaveza nego zato sto sam kuntao do 1:30h... ****

Sajt od pre neki dan ne radi jer ga Sale prepravlja tj. daje mu neki novi izgled,trebalo bi da bude zanimljiv...

AXE

B