PDA

Vidi punu verziju : virus ili s.eb

13.05.2004., 15:31
otkriven mi je neki virus tj trojanac..otisla sam u Safe Mode da pokusam da ga nadjem, nisam uspela, vratila sam se u ovaj...ali sada je sve izmenjeno..fale mi quick launch ikonice. :( da li je to trojanac taj ili nesto drgugo.. evo trazi sada avp iz normalnog ali ne znam da li ce ga naci?!
sta da radim kuku..komp je umrezen i nije na dialup nego kabl.

Andreavk
13.05.2004., 17:27
Kada ti antivirusni program nadje virus ili trojanca idi na delete ( ako win nije u safe modu ne moze ga odmah brisati - ali ce ga izbrisati kad resetujes kompjuter). Pre restarta moras iskljuciti System Restore: Desni klik na ikonicu My Computer>Properties>System Restore>cekiraj Turn off System Restore on all drives>Apply pa ok.Ovo moras uraditi da ga win ne bi mogao opet vratiti pa da ga brises u nedogled. Posle toga udji u Safe mode i odatle skeniraj kompjuter na viruse
Da li ti rade programi ili su samo ikone obrisane?

13.05.2004., 17:55
Kada ti antivirusni program nadje virus ili trojanca idi na delete ( ako win nije u safe modu ne moze ga odmah brisati - ali ce ga izbrisati kad resetujes kompjuter). Pre restarta moras iskljuciti System Restore: Desni klik na ikonicu My Computer>Properties>System Restore>cekiraj Turn off System Restore on all drives>Apply pa ok.Ovo moras uraditi da ga win ne bi mogao opet vratiti pa da ga brises u nedogled. Posle toga udji u Safe mode i odatle skeniraj kompjuter na viruse
Da li ti rade programi ili su samo ikone obrisane?

aha hvala :)
ali fajl je bio sakriven nisam uspela da ga nadjem ovako van antivirusa..izbrisala sam iz dosa
nego sad me napali ovi spijuni izmenili dekstop

13.05.2004., 17:55
programi mislim da rade samo fali ikonica..izbrisala sam trojanca ali i dalje je ovako

Andreavk
13.05.2004., 18:13
Ako hoces da vidis sakrivene foldere otvori my documents>idi na tools>Folder Options>View>pa cekiraj
Show hidden files and folders.
Proveri da li ti rade programi i da li su neke ikone promenile sliku

13.05.2004., 18:46
nisu za sada..ali on je izmenio ceo izgled desktopa i toolbara dole