Vidi punu verziju : NE MOGU OSTATI TRUDNA
Ja sam Nova. Vidim da se o svemu razgovara pa sam pomislila možda riješite i moj problem Rodila sam dijete prije 5 godina i poslije toga više nisam mogla zatrudniti. Utvrdili su mi endometriozu, odstranili jajnik i sada tvrde da ne postoje nikakve smetnje za zaćeće. Međutim, ništa. Ima li kakakv narodni lijek, ili medicinski , da bi mi pomogao. Ciklusi su mi sada redovni, na 28 dana, dok su prije bili na 31-32. Pozdrav.
kosmopolit
25.07.2003., 14:32
mozda je tvoj suprug u medjuvremenu postao sterilan 8)
mozda je tvoj suprug u medjuvremenu postao sterilan 8)
Nalazi ne govore tako.
kosmopolit
25.07.2003., 14:45
mozda treba da ugura dublje , do kraja :wink:
Gazdarica
25.07.2003., 14:47
A da se opustis i prestanes toliko grcevito da zelis da ostanes trudna...???
Sigurno si i sama vise puta cula za slucajeve da zene, tek kad se opuste, ostanu trudne...
Mislila sam da je ovo ženski kutak, tražila sam pomoć od žene-
kosmopolit
25.07.2003., 14:51
izvini onda, nista lose nisam mislio
ja sam hteo da pomognem :oops: :(
izvini onda, nista lose nisam mislio
ja sam hteo da pomognem :oops: :(
Meni treba kakav narodni lijek, i sama znam da se bez sexa ne ostaje trudan. A ni dubina nije bitna.Tako kaže nauka
Cao Nova!Pij caj "Macina Trava",On lijeci organizam od svega,pij ga vise puta na dan.Ako ga pijes prije spolnog odnosa(ako si rotkinja)Ostajes lako trudna.Ali ja neznam da li taj caj postoji u Srbiji,navodno ga ima samo u Bosni.Ja sam iz Hrvatske,i jednoj mojoj prijateljici je sala njena prijateljica iz Bosne,i ona je imala neke probleme kao i ti,pa je pila taj caj i ostala trudna.
Vazno je i da poslije spolnog odnosa,ostanes lezati na ledjima,stavis visoki jastuk ispod donjeg dijela kicme(tako da ti je sredina tijela uzdignuta).Tako ostajes lezati dok ti nedosadi.Ali ipak,najvaznije od svega ti je da se opustis,jer kad si napeta i opsjednuta zeljom,to ti utjece na nerve i koci uspjeh.Eto toliko,pa javi ako ima sto novo.Sve najbolje i pozdrav od Lune![/b]
Slazem se sa Gazdaricom, opusti se i ne misli toliko o tome, koliko to god budes silnije zelela nece se desiti, i nemoj se svakog meseca razocaravati kad dobijes. Ja sam pokusavala vise od godinu dana, i ne tusiraj se posle odnosa, lezi na ledja, stomak na stranu, digni noge uza zid, plodni i neplodni dani, ovo, ono, dosadila sam sama sebi, na kraju sam cak kupila i onaj Maybe baby i sex mi se sveo na cist rutinski posao. E onda sam digla ruke i u periodu kad smo imali najmanje odnosa ostala sam trudna, a u to vreme sam imala cistu na jajniku, tako da ni to nije bio problem. vazno je da se opustis nemoj da ti sex preraste u obicno drndanje da bi ostala trudna. Ukoliko je sve u redu s medicinske tacke s vama onda ce biti i toga. Srecno
[quote=kosmopolit]mozda treba da ugura dublje , do kraja :wink:
Mislila sam da je ovo ženski kutak, tražila sam pomo? od žene-[/quote
Ja sam muško, ali to nema veze što se odgovora tiče! Ti si pretrpela raznorazne stresove, operaciju jajnika, imaš puno strahova.... Jednostavno posle svega što ti se izdešavalo, ti nisi više u stanju da prirodno zatrudniš, Negde je došlo do varničenja i žičica je u prekidu, izgleda ona glavna,,,...
Danas je apsolutno normalno da pojedini parovi traže spas u vantelesnoj oplodnji. Znam puno parova koji su takav problem rešili tako. Nije ni puno skupo, a medicina je otišla daleko, to svi znamo...
Potraži broj tel. klinike "Befes", Ilirska br.5 Beograd (nalaze se blizu SUP-a u ul. 29 novembar) i profesora Držena Milačića, za njega kažu da je jedan od vodećih stručnjaka iz oblasti steriliteta u ovom delu sveta, ja sam tamo vodio moje rođake kojima je pomogao da reše ptoblem (rođak 46, snaja 39 godina)
Ako te zanima više na tu temu, ostavi kakav kontakt, mail u profilu, javiću ti se sigurno sa iskustvima mojih rođaka...
PS: Budi hrabra, ništa nije nerešivo!
Macina trava,garantovano.Imas je kupiti svim u biljnim apotekama.Srecno!
hahaha nemoj zasmejavati narod, zar misliš da postoji ``kraj`` o kojem ti pričaš? :shock:
Ja sam muško, ali to nema veze što se odgovora tiče! Ti si pretrpela raznorazne stresove, operaciju jajnika, imaš puno strahova.... Jednostavno posle svega što ti se izdešavalo, ti nisi više u stanju da prirodno zatrudniš, Negde je došlo do varničenja i žičica je u prekidu, izgleda ona glavna,,,...
Danas je apsolutno normalno da pojedini parovi traže spas u vantelesnoj oplodnji. Znam puno parova koji su takav problem rešili tako. Nije ni puno skupo, a medicina je otišla daleko, to svi znamo...
Potraži broj tel. klinike "Befes", Ilirska br.5 Beograd (nalaze se blizu SUP-a u ul. 29 novembar) i profesora Držena Milačića, za njega kažu da je jedan od vodećih stručnjaka iz oblasti steriliteta u ovom delu sveta, ja sam tamo vodio moje rođake kojima je pomogao da reše ptoblem (rođak 46, snaja 39 godina)
Ako te zanima više na tu temu, ostavi kakav kontakt, mail u profilu, javiću ti se sigurno sa iskustvima mojih rođaka...
Da ne reklamiraš ti možda svoju kliniku, ali možda tamo radiš?
Mislim da je Gazdarica ipak u pravu, samo opušteno! :wink:
Mića iz Ćuprije
31.07.2003., 16:37
Nije mi jasno zašto naš narod voli da pod''bava????
Žena ima ozbiljan problem treba joj pomoći!!!!!
Samo se ti udruži sa tom tvojom gazdaricom i solite pamet redom ljudima... Šta mislite? Da ste posisali svu pamet na svetu? Niste imali takvih problema i ne znate kroz koje muke žena prolazi. Slučajno sam ovo vido i da vam kažem: ja i moja žena smo bili tamo, slučajnost: u istu kliniku i pomogli su nam, danas čuvamo dva blizanca od 11 meseci, 12 godina nismo imali dece posle prve trudnoće moje žene koja se završila pobačajem u šestom mesecu. Nadri lekari, babe, tetke, strine, vidovita zorka i ostali majmuni samo otimaju pare i varaju narod... Bez temeljnog sagledavanja problema nema ni rešenja.
Iz ličnog iskustva pišem da bez savremene medicine ne možemo rešiti takve probleme. Uz to je neophodna vera u uspeh i podrška partnera.
A za tebe, naučniče Sergej,informacija:Ne znam gde radi dotični "dr T", ali je dao tačnu informaciju, a ja radim kao saradnik u građevinskoj firmi PROING D Ćuprija, tehnička kontrola izrade projekata....Inače sam građ.ing. .....
Vidi ovako Mićo, čudan si ti lik. Ako pričaš iz ličnog iskustva drago mi je da si sada srećan otac, ali ima onih koji nisu u tvom položaju, koji su sve to isprobali, sve lekare za koje su čuli posetili ih i ništa i ništa, nije bilo pomoći. Znam slučaj da su ljudi dobili dete baš kad su se pomirili sa sudbinom da ne mogu imati decu!
Tako što se tebi tako to završilo je veoma lepo, ali NEMOJ drugima da soliš pamet. :twisted:
p.s. Tvoji lični podaci mi uopšte nisu bitni! :?:
Ne solim ja pamet, nego ti, gosin Sergej, naučniče.
Odakle ti znaš šta je žena probala, a šta nije. A to što pominješ"digli ruke pa dobili dete", to je deo psihologije, a ne sreće. Rasteretili se problema, digli ruke i (organizam se opusti, profunkcioniše normalno) zakačilo se.Već viđeno mnogo puta. To mu odprilike tako dođe.
Umesto da neki savet daš ženi koju muči problem, ti napadaš mene kao neka baba ili ženturača poput mnogih koje se ovde oglašavaju. Sve ste vi najpametniji. Ne kažem da ja jesam, ali pustite bre ljude da kažu ono što misle bez vaših vrlih komentara, zašto morate da budete mirođija u svakoj čorbi? Nije mi jasno...
A što se mog identiteta tiče: Stavljam ti do znanja iz jednog prostog razloga; vidim da si napao predhodnog komentatora, kao tvoja klinika, kao ti tamo radiš, kao reklama... Ovo nije reklama: ovo je moja životna priča, i ako moje iskustvo može nekom pomoći, odgovoriću na sva pitanja.
Toliko od mene, ...
Tvoj problem može rešiti samo otac Makarije. :twisted:
Tvoj problem može rešiti samo otac Makarije. :twisted:
Pa, batke, gde ti je taj đavolak, da ga isteramo..
maximilian
03.08.2003., 14:42
samo hrabro, ne gubi veru u sebe, i biće rezultata sigurno.. Strpljenja... :idea:
ti trazis lek ko u onom nasem filmu, odes u manastir i tamo te neki pop "izleci" i ti zatrudnis a :)) opasna si bre ...
ti trazis lek ko u onom nasem filmu, odes u manastir i tamo te neki pop "izleci" i ti zatrudnis a :)) opasna si bre ...
ispao sam glup sad - neko je vec pre mene pomenuo oca makarija! na tog sam mislio :) bravo!
STA RECE ZENA OD CAJA OSTALA TRUDNA?
Posle 10 godina braka, 2 neuspele insemenacije
mojih 35 godina i oligoastenospermije kod muža
mi baš planiramo prvu vantelesnu kod Dr Milačića
na jesen.
Još nisam bila kod doktora. Molim dr T i sve koji imaju iskustva ili informaciju da mi kažu koliko
to košta, da li je bolno posle anestezije ( s obzirom
na punktiranje jajnih ćelija pod opštom anestezijom) koji je procenat uspešnosti.
Hvala svima unapred.
na jesen.
Još nisam bila kod doktora. Molim dr T i sve koji imaju iskustva ili informaciju da mi kažu koliko
na punktiranje jajnih ćelija pod opštom anestezijom) koji je procenat uspešnosti.
Hvala svima unapred.
procenat uspešnosti je prilično velik, oko 80%, najčešće se rađaju dvojke (dvojajčane), a posle punktiranja jajnih ćelija nije bolno, npr. vađenje zuba je bauk u odnosu na to. Neophodno je da se dobro psihički pripremiš za ceo zahvat, i pre svega veruješ u uspeh, autosugestija je čudo, neverovatno je koliko olakšava ceo proces i povećava šanse za uspeh.. Pozdrav...
na jesen.
Hvala svima unapred.
procenat uspešnosti je prilično velik, oko 80%, najčešće se rađaju dvojke (dvojajčane), a posle punktiranja jajnih ćelija nije bolno, npr. vađenje zuba je bauk u odnosu na to. Neophodno je da se dobro psihički pripremiš za ceo zahvat, i pre svega veruješ u uspeh, autosugestija je čudo, neverovatno je koliko olakšava ceo proces i povećava šanse za uspeh.. Pozdrav...Što se cene tiče bila je oko 3000€ ukupno tada, da li se nešto menjalo, nije mi u znanju, proverite kod njih, BEFES, Ilirska 5, BGD
black-devil
05.09.2003., 12:18
mozes ostati trudna, pokusaj da nabavis negde macinu travu i kuvaj caj od nje, moja komsika nij emogla uopste da rodi i isla je po lekara n eznam ni ja smaa gde sve i niko nije mogaoda joj pomogne dok nij enabavila macinu travu, mozda zvuci staromodno ali pokusaj, ne gubis nista
Hvala dr T na odgovoru.
Žarko se nadam da će uspeti iz prva iako to većinom
nije slučaj. Izuzetno verujem Dr Milačiću, mada
imam informacije da je vrlo odbojan i težak na
bilo kakvim objašnjenjima :?
Moram priznati da me je cifra obeshrabrila :cry: jer ću teško uspeti da skupim toliki novac ako IVF ne
uspe za drugi put.
Da li su u tu cenu uključeni i lekovi i inekcije za stimulaciju i ostalo :?:
I nisam razumela da li se punkcija radi pod totalnom
anestezijom ili lokalno pod Bensedinima :(
Hvala i Black Devilu na informaciji za Macin čaj
Čula i evo baš pijem dok ovo kuckam. Ne može da
škodi, a daj bože da pomogne. Naravno probala bi
sve što je dokazano samo kada bi uspelo prirodno
a ne putem IVF. Ali šta je tu je.
black-devil
06.09.2003., 19:04
Ljiljo zelim ti mnogo srece u svemu:)
Ljiljo zelim ti mnogo srece u svemu:)
Hvala black-devil. Baš će mi trebati :roll:
Jel ima neko ko je prošao celu proceduru IVF-a
u Beogradu? Kako se radi punkcija?
cartier
10.09.2003., 11:39
Nije mi jasno zašto naš narod voli da pod''bava????
Žena ima ozbiljan problem treba joj pomoći!!!!!
Samo se ti udruži sa tom tvojom gazdaricom i solite pamet redom ljudima... Šta mislite? Da ste posisali svu pamet na svetu? Niste imali takvih problema i ne znate kroz koje muke žena prolazi. Slučajno sam ovo vido i da vam kažem: ja i moja žena smo bili tamo, slučajnost: u istu kliniku i pomogli su nam, danas čuvamo dva blizanca od 11 meseci, 12 godina nismo imali dece posle prve trudnoće moje žene koja se završila pobačajem u šestom mesecu. Nadri lekari, babe, tetke, strine, vidovita zorka i ostali majmuni samo otimaju pare i varaju narod... Bez temeljnog sagledavanja problema nema ni rešenja.
Iz ličnog iskustva pišem da bez savremene medicine ne možemo rešiti takve probleme. Uz to je neophodna vera u uspeh i podrška partnera.
A za tebe, naučniče Sergej,informacija:Ne znam gde radi dotični "dr T", ali je dao tačnu informaciju, a ja radim kao saradnik u građevinskoj firmi PROING D Ćuprija, tehnička kontrola izrade projekata....Inače sam građ.ing. .....
slazem se sa tobom da nekima ovde nije mesto, no...
Da se nadovezem na problem. Poznata, dobro, su mi dva slicna slucaja. Oba su se uspesno zavrsila. Pokusaja u medicini kod oba slucajeva je bilo masu. Posli su cak na kliniku u Ljubljanu gde je dat procenat 99% neuspeha.
Kada su uvideli da su male sanse za zacece, prestali su sa lekovima i sve se je sredilo kako treba. Po meni, jedan od najvaznijih faktora jeste onaj u glavi. Pozdravljam medicinu i prirodne lekove ali prvo treba srediti lobanju pa onda traziti pomoc i sa strane/ narodno receno/-bez uvrede naravno!
Izgubljena
10.09.2003., 12:27
Moja sestra godinama nije mogla da ostane trudna jako je bila opterecena time i ona i njen muz su isli kod svih poznatih doktora i nista.Jednog dana je otisla pod Ostrog, u maloj kapeli kod mosti Sv. Vasilija su joj rekli da prodje ispod nekog malog stolica.Nakon toga je ostala trudna.Mozda ce ovo nekom biti smijesno ili cudno ali bilo je upravo tako.
Hvala dr T na odgovoru.
Žarko se nadam da će uspeti iz prva iako to većinom
nije slučaj. Izuzetno verujem Dr Milačiću, mada
imam informacije da je vrlo odbojan i težak na
bilo kakvim objašnjenjima :?
Moram priznati da me je cifra obeshrabrila :cry: jer ću teško uspeti da skupim toliki novac ako IVF ne
uspe za drugi put.
Da li su u tu cenu uključeni i lekovi i inekcije za stimulaciju i ostalo :?:
I nisam razumela da li se punkcija radi pod totalnom
anestezijom ili lokalno pod Bensedinima :(
Hvala i Black Devilu na informaciji za Macin čaj
Čula i evo baš pijem dok ovo kuckam. Ne može da
škodi, a daj bože da pomogne. Naravno probala bi
sve što je dokazano samo kada bi uspelo prirodno
a ne putem IVF. Ali šta je tu je.
cifra je ukupna; kmpletan tretman (bila, sad kolika je ne znam), punkcija je pod totalkom, a mani su rekli za Milačića da nije krut i odbojan kako ti kažeš, već je čovek prebukiran poslom pa tako samo izgleda, inače nije loš kao čovek...
cifra je ukupna; kmpletan tretman (bila, sad kolika je ne znam), punkcija je pod totalkom, a mani su rekli za Milačića da nije krut i odbojan kako ti kažeš, već je čovek prebukiran poslom pa tako samo izgleda, inače nije loš kao čovek...[/quote]
Hvala dr T. Sve ovo deluje optimistički. I ja se
trudim da tako posmatram stvari.
Čekam još neke nalaze supruga (Poslednji su bili
baš loši. Ukupan broj 7,5 mil. oko 15 % pokretnih i 60% "nepravilnih oblika" itd. :cry: )
pa da odem do Prof. Milačića. Pitam se samo da li
je potrebno da ponavljam HSG :roll: koji je pre
5 godina radjen i dokazano obe tube kompletno propuštaju kontrast. (UZV)
Hvala još jednom Dr T na odgovoru. Držite mi pesnice
da nas Prof. prihvati i da uspe iz prve. (malo me je
strah...) Da li znate slučajno da li se zamrzavaju
dobri embrioni "viška" za sledeći transfer bez stimulacije?
Zaboravila sam u prethodnom pismu da se predstavim.
U pitanju je Ljilja koja se sprema za svoj privi
i molim Boga poslednji IVF. :)
Nije lako razumeti žene koje se nađu u takvoj situaciji!Lako je reći opusti se ne misli,ne opterećuj se!Teško je tako postupiti,a iz meseca u mesec sve teže!
Verujem da su svi lekari koji se bave vantelesnom oplodnjom dobri lekari ali je činjenica da je procenat uspeha i u svetu mali,tako da ne treba kriviti lekare za to!Problem je u tomu što većina nas teško može priuštiti sebi takav vid lečenja,lekovi su jako skupi!
SREĆNO SVAKOM KO SE OKUŠA U TAKVOM LEČENJU!
psiho xx
14.09.2003., 09:23
Nije lako razumeti žene koje se nađu u takvoj situaciji!Lako je reći opusti se ne misli,ne opterećuj se!Teško je tako postupiti,a iz meseca u mesec sve teže!
Verujem da su svi lekari koji se bave vantelesnom oplodnjom dobri lekari ali je činjenica da je procenat uspeha i u svetu mali,tako da ne treba kriviti lekare za to!Problem je u tomu što većina nas teško može priuštiti sebi takav vid lečenja,lekovi su jako skupi!
SREĆNO SVAKOM KO SE OKUŠA U TAKVOM LEČENJU!
U pravu si, ja bih dodao da je i faktor psihe vrlo uticajan za ovakve probleme, jer i najbolji lekovi i najbolji lekari gube na efikasnosti ako organizam pacijenta nema potporu psihe u smislu efikasnosti svega navedenog. Psiha čoveka u načelu je vrlo nepoznata oblast. Mnogi hemijski procesi se događaju u mozgu koji mogu biti pogubni po terapije i aktivnosti koje pacijent upražnjava... Blokada u mozgu je stvar koju čovek nesvesno izaziva, a onda je sve tri puta teže ostvariti,... :cry:
Nažalost,sve mi je dobro poznato!
Izuzetno je teško sačuvati razum sa problemom steriliteta,trba normalno funkcionisati,živeti,a želja za detetom postaje sve jača i misli se okreću samo ka toj strani!
fores_80
15.09.2003., 00:21
Moja sestra godinama nije mogla da ostane trudna jako je bila opterecena time i ona i njen muz su isli kod svih poznatih doktora i nista.Jednog dana je otisla pod Ostrog, u maloj kapeli kod mosti Sv. Vasilija su joj rekli da prodje ispod nekog malog stolica.Nakon toga je ostala trudna.Mozda ce ovo nekom biti smijesno ili cudno ali bilo je upravo tako.
PODJITE POD OSTROG, VI I VAS MUZ!!! :!:
vila_raviojla
18.09.2003., 12:34
evo ovako...sestra moje drugarice je isla na tretman kod ovog coveka koji je travar i ostala je u drugom stanju posle otprilike 3-4 meseca. Naravno poneli su i rezultate koje su tada imali, tj, muz je imao smanjen broj spermatozoida i jako malu pokretljivost.Elem, bilje je u pitanju tako da ne verujem da moze da skodi, pa mozes i ovo da probas. Ipak su to velike pare u pitanju u slucaju vestacke oplodnje, a sad 2-3 meseca manje vise u odnosu na ceo period u kom neko pokusava da ostane u drugom stanju kad su u pitanju godine ... probaj .
Sretno!!!
Adresa je : Slobodan Tesic
Zdravka Jovanovica 79, Bele Vode ,Zarkovo ,BGD
tel/011/513 495
063/30 64 99
ili tesics@yubc.net
Zaboravih ovo www.radost-radjanja.com
a zaboravih i da se prijavim ....vila
sudbina
19.09.2003., 13:03
cao
sudbina
19.09.2003., 13:04
citala sam NE MOGU OSTATI TRUDNA
imamo isti problem javi mi se
cifra je ukupna; kmpletan tretman (bila, sad kolika je ne znam), punkcija je pod totalkom, a mani su rekli za Milačića da nije krut i odbojan kako ti kažeš, već je čovek prebukiran poslom pa tako samo izgleda, inače nije loš kao čovek...
Hvala dr T. Sve ovo deluje optimistički. I ja se
trudim da tako posmatram stvari.
Čekam još neke nalaze supruga (Poslednji su bili
baš loši. Ukupan broj 7,5 mil. oko 15 % pokretnih i 60% "nepravilnih oblika" itd. :cry: )
pa da odem do Prof. Milačića. Pitam se samo da li
je potrebno da ponavljam HSG :roll: koji je pre
5 godina radjen i dokazano obe tube kompletno propuštaju kontrast. (UZV)
Hvala još jednom Dr T na odgovoru. Držite mi pesnice
da nas Prof. prihvati i da uspe iz prve. (malo me je
strah...) Da li znate slučajno da li se zamrzavaju
dobri embrioni "viška" za sledeći transfer bez stimulacije?[/quote]
HSG je ašsolutno nepotrebno raditi, jer se punkcijom jajnih ćelija eliminiše put kroz tube.
A što se zamrzavanja "viška" embriona tiče to je apsolutno dodatna opcija kroz ceo proces, i znam da se radi bez problema. A što se tiče rezultata vašeg muža on nije toliko bitan ukoliko se radi "mikrofertilizacija" jer se u tom slučaju nasilno spajaju ćelije koje se pod mikroskopom probiraju i odvajaju. I još nešto: Daj malo stimulansa gospodinu, prodrmaj ga malo, baš su mu loši rezultati!! Pokušaj da ne mislite na to dok vodite ljubav............................... :)
HSG je ašsolutno nepotrebno raditi, jer se punkcijom jajnih ćelija eliminiše put kroz tube.
A što se zamrzavanja "viška" embriona tiče to je apsolutno dodatna opcija kroz ceo proces, i znam da se radi bez problema. A što se tiče rezultata vašeg muža on nije toliko bitan ukoliko se radi "mikrofertilizacija" jer se u tom slučaju nasilno spajaju ćelije koje se pod mikroskopom probiraju i odvajaju. I još nešto: Daj malo stimulansa gospodinu, prodrmaj ga malo, baš su mu loši rezultati!! Pokušaj da ne mislite na to dok vodite ljubav............................... :)[/quote]
Problem i jeste sto već godinama mi ne mislimo na
to dok vodimo ljubav ne žureći sa trudnoćom
i sasvim opušteno smo čekali da se to prirodno dogodi računajući da su moji rezultati dobri.
Medjutim bez obzira kako dobro mi izgledali :lol:
biološki sat otkucava i plodnost se smanjuje
kod oboje.
Elem, vezano za nalaz, kasnije smo saznali da je prisutna neka bakterija i sad je moj muž pod antibioticima :( što naravno odlaže stvari.
Čekamo dalji razvoj dogadjaja.
A što se zamrzavanja "viška" embriona tiče to je apsolutno dodatna opcija kroz ceo proces, i znam da se radi bez problema. A što se tiče rezultata vašeg muža on nije toliko bitan ukoliko se radi "mikrofertilizacija" jer se u tom slučaju nasilno spajaju ćelije koje se pod mikroskopom probiraju i odvajaju. I još nešto: Daj malo stimulansa gospodinu, prodrmaj ga malo, baš su mu loši rezultati!! Pokušaj da ne mislite na to dok vodite ljubav............................... :)[/quote]
Problem i jeste sto već godinama mi ne mislimo na
to dok vodimo ljubav ne žureći sa trudnoćom
i sasvim opušteno smo čekali da se to prirodno dogodi računajući da su moji rezultati dobri.
Medjutim bez obzira kako dobro mi izgledali :lol:
biološki sat otkucava i plodnost se smanjuje
kod oboje.
Elem, vezano za nalaz, kasnije smo saznali da je prisutna neka bakterija i sad je moj muž pod antibioticima :( što naravno odlaže stvari.
Čekamo dalji razvoj dogadjaja.
GOSTCHA
23.09.2003., 12:41
Moja prijateljica je u godinama,ima 40
prvo dete rodila u 28,pa nikako drugo...
Probala je sve i svud isla,nikako da ostane.. :roll:
Onda je,jednostavno ''digla ruke'',
i eto,desilo se,zatrudnela,porodila se i dobila devojcicu...Njenoj sreci nema kraja :D
Najbolje tako i vi :wink:
Bordokosa SD
25.09.2003., 09:02
Iskreno... mislim da bi trebala da se pomiris sa cinjenicom i nastavis zivot putem sudbine. U mojoj porodici imam takav slucaj! Zivot tece dalje. Nece ti se valjda ceo zivot svesti na to da trazis neke narodne lekove... neke travke... Izvini, ali realno je. Mnogo mi je zao zbog tebe. U svakom slucaju zelim ti puno srece! I nemoj mnogo da eksperimentises da ne bi doslo do vecih komplikacija!!!
Anjelina
27.09.2003., 23:53
Pozdrav svima,hocu da vam kazem da problemu steriliteta treba pristupiti ozbiljno i odgovorni i pripremiti se na dug period lijecenja.Ja sam bila i kod Slobodana Tesica kojeg neko spomenu i kod psihologa zbog otklanjanja psiholoskog efekta i na Ostrogu provlaceci se ko zna kuda i vise neznam ni ja.Bila sam i kod Dr Milacica i stvarno jeste nepristupacan ali kazu odlican strucnjak.Bila sam i u klinici na kojoj radi i kolege ga postuju i uvazavaju.Ipak kad smo se odlucili za IVF odabrali smo kliniku u Jevremovoj,prvi put je bio neuspjesan i sad sam u pripremi za drugi pokusaj zamrznutim embrionima,imam ih jos 13 to je za 3 pokusaja ako prezive proces odmrzavanja i necu odustati,sad imam 30 godina.Mogu da kazem iz svog iskustva svima koji lijece sterilitet da stvarno moraju da cuvaju zivce.IVF nije nista strasno,punkcija folikula isto nije nista strasno,jedini problem je sto priprema dugo traje,sto se stalno vade neki hormoni,ide na ultrazvuk i naravno to je period velikog iscekivanja a samim tim i stresa.Zelim srecu svima u lijecenju i iscekivanju pozitivnog rezultata.
martovka
02.10.2003., 11:26
Pozdrav svima,hocu da vam kazem da problemu steriliteta treba pristupiti ozbiljno i odgovorni i pripremiti se na dug period lijecenja.Ja sam bila i kod Slobodana Tesica kojeg neko spomenu i kod psihologa zbog otklanjanja psiholoskog efekta i na Ostrogu provlaceci se ko zna kuda i vise neznam ni ja.Bila sam i kod Dr Milacica i stvarno jeste nepristupacan ali kazu odlican strucnjak.Bila sam i u klinici na kojoj radi i kolege ga postuju i uvazavaju.Ipak kad smo se odlucili za IVF odabrali smo kliniku u Jevremovoj,prvi put je bio neuspjesan i sad sam u pripremi za drugi pokusaj zamrznutim embrionima,imam ih jos 13 to je za 3 pokusaja ako prezive proces odmrzavanja i necu odustati,sad imam 30 godina.Mogu da kazem iz svog iskustva svima koji lijece sterilitet da stvarno moraju da cuvaju zivce.IVF nije nista strasno,punkcija folikula isto nije nista strasno,jedini problem je sto priprema dugo traje,sto se stalno vade neki hormoni,ide na ultrazvuk i naravno to je period velikog iscekivanja a samim tim i stresa.Zelim srecu svima u lijecenju i iscekivanju pozitivnog rezultata.
Anjelina, da li će ti je u Jevromovoj postupak
radio Dr. Veljko Vlaisavljević iz Maribora za
koga kažu da je izuzetan stručnjak? Čula sam da
povremeno dolaze tamo i njegovi biolozi.
Posle koliko dana ti je radjen transfer embiona?
I molim te reci koliko je sve to koštalo i zašto
si se odlučila za Jevremovu a ne za Milačića ili
neku drugu kliniku?
Anjelina
03.10.2003., 23:51
Postupak je vodio prof Stankovic iz BG a tacno je da tamo dolaze biolozi iz Maribora,ali ja stavrno neznam njihova imena.Meni je izvadjeno 25 folikula a 14je oplodjeno ili kako oni kazu kod 14 je doslo do fertilizacije 3 su mi vratili ali na zalost nije uspelo tako da je ostalih 11 zamrznuto.Embriotransfer mi je uradjen posle tri dana ili tacnije za oko 60 sati.Odlucila sam se za Jevremovu jer ih je moj doktor iz NF prof.Vasiljevic preporucio a ja mu apsolutno verujem .
Van-telesna nista ne boli, malo je neprijatan osecaj u trenutku punktiranja jajnika, ali nije nista strasno. Cela terapija je malo naporna jer zahteva hormonsku terapiju koja traje tridesetak dana i hormoni se daju inekcijama. Cela procedura kosta sada od 2000 - 4000 EUR-a kako kod koga. Mi imamo saznanje da je najbolje kod Stankovica u Jevremovoj ali to je ona gornja cifra sa medikamentima. Inace verovatnoca uspeha nije 80% vec negde oko 30% i zavisi puno od godina zene i naravno onoga ko to radi. Ti si vec usla u neku gornju granicu, ali imas jos dosta vremena. Mi smo imali lose iskustvo sa Radunovicem jer je sve izgledalo ko na pokretnoj traci.
Inace trenutno smo roditelji krasnog klinca, koga smo dobili potpuno normalno. Imali smo navodno slican slucaj oligospermije kao kod tvog supruga i nakon jednog pokusaja vantelesne smo resili da ide mo na insemenaciju. Jako je bitan psiholoski efekat, svi ti kazu da se opustis i ne mislis na to, ali je to tesko izvesti. Otputujte negde, ostavite sa strane sve ostale privatne probleme. Veoma je bitan odnos sa lekarom. Uradi pre insemenacije ako je radis, ispitivanje prohodnosti (trazi da rade bezbolnom metodom, jer postoji inace ces imati gorko iskustvo). Nakon testa prohodnosti se lakse ostaje u drugom stanju (barem teoretski).
Sto se para tice sve kosta i sve besomucno naplacuju. Mi smo insemenaciju radili u TT centru, mislim da je najpovoljnije(oko 200 EUR-a), ostali umeju da prilicno deru.
Pozdrav i srecno
Nisam video kasnije e-mailove sto su ti ljudi pisali. Slika tvog supruga je stvarno losa i morate naci razlog za to. Ja sam radio operaciju varikocele, ali to Vam odlaze celu pricu za kasnije. nakon operacije prvih godinu dana nije bilo neke promene. Doduse kasnije nisam ni proveravao, ali je supruga zatrudnela dve godine nakon toga. Dobila si jedan dobar savet, potrebno je da se ispita zasto on ima tako losu sliku. Problem sa bakterijama je ozbiljan i treba ga zaleciti (pogotovo hlamidije), ali pazite gde radite rezultate, jer ce te stalno dobijati lose rezultate, pogotovo ti (recimo u Dr. Subotica cela laboratorija je vecito puna bakterija). Idite privatno (Konzilijum i slicno), ako mozete to da priustite. Problem je sto to stalno odlaze resavanje problema, ali nemojte nikako da odustajete.
Rezultat je vredan Vaseg truda
Pozdrav
Mnogo hvala na odgovorima. Prva izlečena, a nadjena druga bakterija kod supruga posle popijene doze antibiotika i silnih čajeva. Nije hlamidija, mikoplazma i ureaplazma. To je u redu.
Na žalost namamo mnogo vremena za popravljanje
rezultata tako da to pokušavamo usput vitaminima,
čajevima itd. Polako se spremamo za IVF i
fizički i psihički a i materijalno :(
kurioses
29.10.2003., 13:03
imam slican problem tvom.dobila sam neki recept.nisam jos probala ali nameravam.dakle:
40 suvih smokava drzati nedelju dana u 1/2 l maslinovog ulja. nakon toga 40 dana uzimati po jednu smokvu i dve kasikice maslinovog ulja. u toku dana vise puta piti sledecu mesavinu cajeva:
macina trava
hajducka trava
beli slez
koprivine zile
znaci pojedes smokvicu, dve kasikice ulja pa se nali cajem.
ja cu pokusati
srecno
lilijen
29.10.2003., 15:23
Poruka za Ljilju
Ukoliko se odlučiš za VTO, nemoj ići kod dr. Radunovića, već je neko napisao da je kao na pokretnoj traci. Govorim ti iz iskustva, imam iza sebe 2 neuspela ICSI postupka, a sada planiram da treći pokušaj uradim u Jevremovoj. Poznajem dva para koji imaju blizance iz Jevremove, i to iz prvog puta
Poruka za Ljilju
Ukoliko se odlučiš za VTO, nemoj ići kod dr. Radunovića, već je neko napisao da je kao na pokretnoj traci. Govorim ti iz iskustva, imam iza sebe 2 neuspela ICSI postupka, a sada planiram da treći pokušaj uradim u Jevremovoj. Poznajem dva para koji imaju blizance iz Jevremove, i to iz prvog puta
Hvala prethodnicama i na receptu i na savetu.
Sigurno neću ići kod Radunovića. Imam loše iskustvo.
Jedino imam veliku dilemu da li ICSI da radim kod
Prof. Milačića u BEFES-u gde sam bila već zacrtala
ili u Jevremovoj za koju nisam bila ni čula da rade
IVF dok se nisam uključila na forume. Sad sve više čujem da je dr Stanković dobar i da tamo dolaze Slovenci.
Pre neki dan mi je jedan lekar rekao da je najbolje
kod Milačića jer ima najbolje rezultate (znam da je
drzak i nepristupačan). Ja ću izdržati sve pod
uslovom da znam gde se postižu najbolji rezultati
jer cifra za ICSI je baš velika i nije se igrati sa
tim. Da bi se skupilo za jedan pokušaj treba dosta
vremena.
Molim sve koji su prošli postupak ili kod Milačića
ili u Jevremovoj da nam prenesu svoje iskustvo
Zahvaljujem se unapred.
Poruka za Ljilju
Hvala prethodnicama i na receptu i na savetu.
Sigurno neću ići kod Radunovića. Imam loše iskustvo.
Jedino imam veliku dilemu da li ICSI da radim kod
Prof. Milačića u BEFES-u gde sam bila već zacrtala
ili u Jevremovoj za koju nisam bila ni čula da rade
IVF dok se nisam uključila na forume. Sad sve više čujem da je dr Stanković dobar i da tamo dolaze Slovenci.
Pre neki dan mi je jedan lekar rekao da je najbolje
kod Milačića jer ima najbolje rezultate (znam da je
drzak i nepristupačan). Ja ću izdržati sve pod
uslovom da znam gde se postižu najbolji rezultati
jer cifra za ICSI je baš velika i nije se igrati sa
tim. Da bi se skupilo za jedan pokušaj treba dosta
vremena.
Molim sve koji su prošli postupak ili kod Milačića
ili u Jevremovoj da nam prenesu svoje iskustvo
Zahvaljujem se unapred.
Ja sam bila kod Milacica na insemenaciji nije uspelo ali nikad vise ne bih tamo isla ne zbog tog neuspeha vec zbog njegove nepristupacnosti i ne objasnjavanja mnogo toga.Bila sam kod mnogo doktora ali nikad se nisam susrela s nekim ko tako povrsno pristupa ozbiljnom problemu,ni malo suosecanja,razumevenja a ne daj Boze da vam kaze u cemu je problem i kako misli da ga resi ,da ponudi neke opcije ,ne nista.Ja sam razocarna jako.Dalje mi se ne svidja sto svi nalazi koje radite kod njega ostaju tamo,nikad ih ne mozete dobiti a ni pogledati.
U maju ove godine sam isla na IVF u Jevremovu i jako sam zadovoljna,nije uspelo ali ipak im verujem.Doktor Stankovic je divan,osoblje je strucno,srdacno i uvek raspolozeno da vam sve objasni.Mozete ih pozvati od 9 ujutro do 22 casa a nekad i kanije s obzirom da rade i do 1 posle ponoci.Ja licno sam odusevljena klinikom,naravno ne samo zaato sto su ljubazni.Znam mnogo parova kojima je uspelo kod njih i ima puno parova koji su posle pokusaja kod Milacica i Radunovica dosli u Jevremovu.Dalje sto se tice uspesnosti kod Milacica -on je medju prvima poceo IVF pa je tako i normalno da da navodno ima najvecu uspesnost s razlikom sto je tad u pocetku radio mnogo ozbiljnije i sto nije u medjuvremenu napredovao tj on vise nema najbolje ,drugi su ga prestigli.Tacno je da u Jevremovu dolazi dr Vlaisavljevic iz Slovenije.Odluci kako zelis ,zelim ti srecu ali iskreno zbog tebe ,nadam se da ces otici u Jevremovu.
Srdacan pozdrav.
[quote="ljilja"][quote=lilijen]Poruka za Ljilju
Ja sam bila kod Milacica na insemenaciji nije uspelo ali nikad vise ne bih tamo isla ne zbog tog neuspeha vec zbog njegove nepristupacnosti i ne objasnjavanja mnogo toga.Bila sam kod mnogo doktora ali nikad se nisam susrela s nekim ko tako povrsno pristupa ozbiljnom problemu,ni malo suosecanja,razumevenja a ne daj Boze da vam kaze u cemu je problem i kako misli da ga resi ,da ponudi neke opcije ,ne nista.Ja sam razocarna jako.Dalje mi se ne svidja sto svi nalazi koje radite kod njega ostaju tamo,nikad ih ne mozete dobiti a ni pogledati.
U maju ove godine sam isla na IVF u Jevremovu i jako sam zadovoljna,nije uspelo ali ipak im verujem.Doktor Stankovic je divan,osoblje je strucno,srdacno i uvek raspolozeno da vam sve objasni.Mozete ih pozvati od 9 ujutro do 22 casa a nekad i kanije s obzirom da rade i do 1 posle ponoci.Ja licno sam odusevljena klinikom,naravno ne samo zaato sto su ljubazni.Znam mnogo parova kojima je uspelo kod njih i ima puno parova koji su posle pokusaja kod Milacica i Radunovica dosli u Jevremovu.Dalje sto se tice uspesnosti kod Milacica -on je medju prvima poceo IVF pa je tako i normalno da da navodno ima najvecu uspesnost s razlikom sto je tad u pocetku radio mnogo ozbiljnije i sto nije u medjuvremenu napredovao tj on vise nema najbolje ,drugi su ga prestigli.Tacno je da u Jevremovu dolazi dr Vlaisavljevic iz Slovenije.Odluci kako zelis ,zelim ti srecu ali iskreno zbog tebe ,nadam se da ces otici u Jevremovu.
Srdacan pozdrav.
Hvala Gostu od srca na informacijama. Sad sam u
fazi da mi te informacije mnogo znače jer je
došlo vreme za odluku.
Imamo plan da odemo na konsultaciju u Jevromovu
sledeće nedelje.
Šta si koristila od terapije i kako izgleda punkcija?
Hvala.
[quote=ljilja][quote=lilijen]Poruka za Ljilju
Srdacan pozdrav.
Hvala Gostu od srca na informacijama. Sad sam u
fazi da mi te informacije mnogo znače jer je
došlo vreme za odluku.
Imamo plan da odemo na konsultaciju u Jevromovu
sledeće nedelje.
Šta si koristila od terapije i kako izgleda punkcija?
Hvala.
Od terapije sam kristila Metrodin,Suprefakt i Stediril D.Posle punkcije se koristi Utrogestan i Proginova u stvari mislim da se koristi i pre.
Punkcija je pod anestezijom narvno ako ti zelis ali svakako treba da uzmes jer ako imas mnogo folikula onda je bolna.Meni licno je bila bolna i s anestezijom jer bilo je mnogo folikula pa me boleleo kad sam se probudila.
Psihicki nije lako podneti sve to a najtezi je period cekanja rezultata.Citava procedura je puna pitanja-kako cu reagovati na terapiju,da li cu reagovati na stimulaciju,da li ce se folikuli razvijati,da li ce doci do oplodnje i na kraju da li ce sve uspeti?Tesko se suociti da nije uspelo i da sve to treba ponoviti ali sta je tu je mora se ako nema druge mogucnosti.Ja ti zelim mnogo uspeha i srece koja ti je jako potrebna.Jos da ti kazem bez obzira sto preporucujem Jevremovu otidji u jos neku kliniku i tamo gdje se ti najbolje osecas tj osetis pozitivan fluid radi tamo.Cula sam za neku kliniku kod Kalenic pijace neznam kako se zove i neznam ko radi,ako mozes raspitaj se pa otidji i tamo jer je kazu dobra i doduse mnogo skupa ali novac je tu najmanje bitan u poredjenju s psihickim pritiskom.Jos jednom srecno.
Gostu hvala puno na iscrpnim informacijama.
Znam da je izuzetno naporno psihički izdržati
sve to sa neizvesnim rezultatom.
Saznala sam da je decembar pun u Jevremovoj.
Videću šta dalje. Sad već želim da što pre počne
jer sam već dugo psihički u tome.
Reci mi još molim te da li si našla neku apoteku
gde su najpovoljniji lekovi za stimulaciju i šta
misliš da li je potrebno strogo mirovati posle
transfera ili ne?
Kažeš da ti je bilo bolno i posle anestezije. Ja
se anestezije najviše bojim pošto nisam nikad bila
pod anestezijom a moram priznati da se pomalo bojim i hiperstimulacije. Molim te, ako ti nije teško reci
mi kako se daje, da li u ruku ili na usta, da li
osetiš išta i kako je kad se probudiš - ošamućena,
muka, ili ne.
Kad je tvoj sledeći korak?
Veliki pozdrav od Ljike.
Gostu hvala puno na iscrpnim informacijama.
Znam da je izuzetno naporno psihički izdržati
sve to sa neizvesnim rezultatom.
Saznala sam da je decembar pun u Jevremovoj.
Videću šta dalje. Sad već želim da što pre počne
jer sam već dugo psihički u tome.
Reci mi još molim te da li si našla neku apoteku
gde su najpovoljniji lekovi za stimulaciju i šta
misliš da li je potrebno strogo mirovati posle
transfera ili ne?
Kažeš da ti je bilo bolno i posle anestezije. Ja
se anestezije najviše bojim pošto nisam nikad bila
pod anestezijom a moram priznati da se pomalo bojim i hiperstimulacije. Molim te, ako ti nije teško reci
mi kako se daje, da li u ruku ili na usta, da li
osetiš išta i kako je kad se probudiš - ošamućena,
muka, ili ne.
Kad je tvoj sledeći korak?
Veliki pozdrav od Ljike.
Ako je sve puno nemoj ni slucajno da ides tamo,bolje je i da sacekas nego da upadnes preko reda pa da ti ne poklanjaju dovoljno paznje a ima i jos nesto,kad se radi embriotransfer doktor mora da bude skoncentrisan i savrseno miran a kad je mnogo guzva i kad radi mnogo embriotransfera tesko da moze da ih uradi vise kako treba(ovu informaciju sam dobila od svog ginekologa).U bilo kojoj klinici za vantjelesnu naravno ovo ti nece reci,reci ce ti da je tu odlucujuci faktor sreca,naravno jeste i to ali i njihov rad.
Sto se tice lekova za stimulaciju ja sam ih kupila u Njemackoj pa tako neznam kakve su cene u Srbiji.Anestezija nije nista strasno,daje se u ruku kroz braunilu i samo se oseti blaga vrtoglavica ali to je samo jedan tren i gotovo.Kad sam se probudila nista nisam osetila mislim muku ili sl samo me bolio stomak ali to je od rada tj vadjenja.Ja sam vec primala anesteziju jer sam imala dve operacije i jedan hsg i veruj mi ova anestezija je nista u odnosu na one.
Mislim da posle embriotransfera treba da se lezi tri dana i vise ne oni predlazu postedu od fizickih napora i naravno ne treba preterivati ali mislim da to nije presudno.Ja sam prvi put lezala strogo 15 dana i nista sad nisam i opet nista a na internetu sam nasla informacije i svi se slazu da je potrebno tri dana ili cak nista.Ukucaj na trazenje na Yahoo ivf i mislim da je trece po redu ,klikni tu i procitaj ima zanimljivih stvari.Ako te jos nesto zanima pitaj slobodno,bice mi drago da ti pomognem ako mogu.Pozdrav
Goste, divana si. Hvala ti puno na iscrpnom odgovoru
i savetima. Ti saveti mnogo znače jer ti niko neće
iskreno reći neke stvari osim onog koji je to prošao.
Suprug i ja smo malo obeshrabreni i ovih dana
neraspoloženi. Stigao je njegov nalaz. Ovog puta
prvi put posle dugo vremena (pre je bio smanjen
broj i pokretljivost) 0 pokretljivih spermatozoida
i pored svih vitamina i čajeva evo već 2,5 meseca.
Ja znam da je nalaz promenljiv i da već sutra može
biti drugačiji, ali ipak me jako brine.
Izgleda da je opet neka bakterija. Do sada je pio
već nekoliko antibiotika. Izleči jednu, ono se
pojavi druga bakterija. Ja više ne znam otkud to
i da li ukazuje na neki problem sa prostatom.
Spremamo se da odemo kod urologa.
Sve to naravno odlaže stvari, a naravno plašim se
i da krenemo u proces ICSI-ja koji je vrlo invazivan pa da se desi bakterija ili 0 pokretljivih.
Jedino me teši što nije hlamidija, mikoplazma i
ureaplazma. To je čisto.
Ali bez obzira i druge bakterije treba lečiti.
Opet antibiotici koji samo kvare nalaz.
Da li imaš neki savet?
Drago Ljika,mislim da je osnovna stvar naci dobrog androloga,slucajno imam adresu od jednog u Beogradu kod kojeg su isli nasi prijatelji i dosta im je pomogao.Ordinacija Polimed,Cvijiceva 24, 2 sprat tel 01107670282,32910787 Dr Milosevic.Nadam se da ce pomoci i vama.
Ja ne mogu nista da ti kazem sto se tice nalaza tvog supruga jer mi nismo imali tih problema ali kao sto rekoh nasi prijatelji su isli kod tog dr Milosevica i on je uspio da popravi njegov nalaz za oko 20% jer ipak je on specijalista za muski strilitet i kazu da se konkretno bavi svojim poslom.Kad ste vec posveceni resavanju problema pokusajte i kod njega,mislim to je moj savet.Mnogo sreca i javi mi sta se desava.
Hvala svima na iscrpnim informacijama.
Hvala svima na recima podrske.
Govorim u svoje ime, kao i svih zena (i muskaraca!)koje se muce sa ovim problemom.
Meni je 30 a muzu 43. Ja mislim da cu skrenuti s pameti vise! Na zalost, moj muz ne zeli da se leci. Inace se jako dobro slazemo, jedino kada je tema nase potomstvo on izbegava bilo kakav razgovor na tu temu.
Sa mnom je sve u redu. On ima zbog kamenja u bubrezima ceste urinarne infekcije, pa vrlo lako da ima problem i sa kvalitetom sperme. No "njemu je dosta lekara i bolnica" pa se pravi gluv na moje molbe da uradi nesto po tom pitanju.
Meni mnogo znaci i jedna lepa rec utehe...
Ja bi sve pokusala...
Svi kazu, opusti se, nemoj razmisljati o tome, batali plodne dane, uzivaj u seksu...
Ako neko moze, neka mi objasni kako da ne mislim o tome i na to ne znam kako da se opustim, sta da radim da ne mislim na to?
Hvala svima na iscrpnim informacijama.
Hvala svima na recima podrske.
Govorim u svoje ime, kao i svih zena (i muskaraca!)koje se muce sa ovim problemom.
Meni je 30 a muzu 43. Ja mislim da cu skrenuti s pameti vise! Na zalost, moj muz ne zeli da se leci. Inace se jako dobro slazemo, jedino kada je tema nase potomstvo on izbegava bilo kakav razgovor na tu temu.
Sa mnom je sve u redu. On ima zbog kamenja u bubrezima ceste urinarne infekcije, pa vrlo lako da ima problem i sa kvalitetom sperme. No "njemu je dosta lekara i bolnica" pa se pravi gluv na moje molbe da uradi nesto po tom pitanju.
Meni mnogo znaci i jedna lepa rec utehe...
Ja bi sve pokusala...
Svi kazu, opusti se, nemoj razmisljati o tome, batali plodne dane, uzivaj u seksu...
Ako neko moze, neka mi objasni kako da ne mislim o tome i na to ne znam kako da se opustim, sta da radim da ne mislim na to?
Iskreno moras da ga ubedis da ode na pregled sperme upotrebi svu svoju moc i sarm,mozda imate neki beznacajan problem a steta bi bilo da ga ne resite jer uporni uspevaju i u mnogo slozenijim slucajevima.Sto se tice toga kako da se opustis pa tesko moze neko da ti odgovori na to pitanje,to je individualna stvar mada ja licno mislim da to nema nikakve veze-pa kako zene koje su silovane ostanu trudne?da li su i one opustene?Znam da je tesko opustiti se,sve to sam prosla ali meni je doslo vremenom i veruj mi vec dugo ne mislim na to ali ipak ne ostajem u drugom stanju.Nadam se da ces ti uspeti.
kasalovic
13.11.2003., 17:19
Ja sam Nova. Vidim da se o svemu razgovara pa sam pomislila možda riješite i moj problem Rodila sam dijete prije 5 godina i poslije toga više nisam mogla zatrudniti. Utvrdili su mi endometriozu, odstranili jajnik i sada tvrde da ne postoje nikakve smetnje za zaćeće. Međutim, ništa. Ima li kakakv narodni lijek, ili medicinski , da bi mi pomogao. Ciklusi su mi sada redovni, na 28 dana, dok su prije bili na 31-32. Pozdrav.
Svi pisu svoje savjete pa i ja da ti kazem dali znas sta je endometrioza?
Raspitaj se malo o tome pa ces najvjerovatnije naci odgovor na svoje pitanje.
kasalovic
13.11.2003., 17:24
na jesen.
Hvala svima unapred.
procenat uspešnosti je prilično velik, oko 80%, najčešće se rađaju dvojke (dvojajčane), a posle punktiranja jajnih ćelija nije bolno, npr. vađenje zuba je bauk u odnosu na to. Neophodno je da se dobro psihički pripremiš za ceo zahvat, i pre svega veruješ u uspeh, autosugestija je čudo, neverovatno je koliko olakšava ceo proces i povećava šanse za uspeh.. Pozdrav...
Ko god kaze da je procenat uspjesnosti kod vantjelesne 80% laze ili je imao srece da uspije iz prvog puta.Pitajte ljekare ali ne one koji tek treaba da vam uzmu pare vec neke nezavisne,uspjeh vantjelesne oplodnje sa ili bez anestezije je od 20-30% prvi put svugdje u svijetu.
maximilian
25.11.2003., 13:32
na jesen.
Hvala svima unapred.
Ko god kaze da je procenat uspjesnosti kod vantjelesne 80% laze ili je imao srece da uspije iz prvog puta.Pitajte ljekare ali ne one koji tek treaba da vam uzmu pare vec neke nezavisne,uspjeh vantjelesne oplodnje sa ili bez anestezije je od 20-30% prvi put svugdje u svijetu.
koji si ti skeptik, pa i ono malo nade i samopouzdanja što ljudi imaju hoćeš da uništiššš. Svaka ti čast!!!!!!
lilijen
25.11.2003., 14:21
Čovek je potpuno u pravu. Uspeh vantelesne je 20-30%. Mi koji pokušavamo na taj način da dobijemo bebu, moramo znati i realno proceniti naše šanse a i finansijske mogućnosti. Nikada ne treba gajiti lažne nade, već nadati se, ali ne biti previše razočaran posle neuspeha.
minjon1
25.11.2003., 19:34
ZNAM KAKO TI JE JA IMAM SLICAN PROBLEM.
JA NEKAKO POSLE GODINU DANA OSTANEM TRUDNA ALI U TRECEM MESECU TRUDNOCE PLOD UGINE
PROSLA SAM SVE PREGLEDE,ANALIZE
PROBALA SVE MOGUCE TRAVE, LEKOVE TERAPIJE I DR.
Draga Ljiljo,
vidim da nas muci isti problem zato ti pisem. Nedavno sam procitala u Gloriji da je Vesna Trivalic otisla u Ljubljanu, provela tamo mesec dana, i vratila se sa bebom koju ocekuje za par meseci. To me povuklo da pomislim da li je to mozda najbolje resenje ili ipak to uraditi u Beogradu? Cena je ista. I ja sam bila u Jevremovoj. Tesko mi je i od same pomisli na ceo postupak. Kako si ti?
lilijen
28.11.2003., 15:52
Zaneta, opiši nam malo postupak u Jevremovoj, kao i to koliko puta si bila, i da li je uspelo
U Jevremovoj sam bila da se informisem, a najverovatnije cu probati u januaru, mora da se zakaze termin. To ce biti moj prvi pokusaj. Tamo radi dr Ljubic, i dolazi povremeno iz Maribora dr Vlaisavljevic. Mozete da birate. Sve predpripremne radnje se rade sa dr Stankovicem, razgovori, dogovori, potrebne analize, puno se trazi od analiza koje mogu da se urade kod njih ili u nekoj drugoj ordinaciji, jedino za supruga insistiraju da bude kod njih kako bi njihov biolog mogao da prati rezultate. I sam doktor kaze da je najvaznija psihicka snaga i priprema, da je tesko psihicki ali ne i fizicki.
Da li se i ti Lilijen pripremas?
lilijen
01.12.2003., 12:54
Ja planiram da u januaru odem na razgovor u Jevremovu. Iza sebe imam 2 neuspela pokušaja u drugoj klinici. Mislim da imam većinu potrebnih rezultata, osim ako ne budu insistirali na novim. U postupak bih ušla odmah posle razgovora
S obzirom da si prosla ceo postupak (zao mi je sto nije uspelo), koliko traje priprema, mesec ili vise, i da li svaki dan po nesto treba da se uradi? To znaci da u tom periodu ne mozes da radis? Koliko je to psihicki tesko, kao sto kazu, po tvojoj proceni? Da li bi mogla da preporucis kliniku na kojoj si radila ili ne? Zelim ti uspeh.
Ja se pripremam za treci pokusaj u Jevremovoj i zelim da vam kazem svima koji se pripremate da je cio postupak slozen samo ako ga vi tako prihvatite.Ja licno mislim da tome treba pristupiti mirno i opusteno kao i svakom drugom problemu.Jeste da je tesko i treba naci snage ali psihicka priprema je najvaznija.
Ako se radi punkcija onda je pregled svaki drugi dan u prosjeku ,ujutro se vadi krv tj hormoni a poslijepodne ultrazvuk tako da cijelo vrijeme mozete da radite mislim sto se tice IVF.Punkcija nije strasna preporucila bih sa anestezijom jer u slucaju da imate mnogo folikula moze biti bolno cak i kad se probudite iako je to individualno.Mislim da ne treba ici nigdje iz Beograda jer klinika u Jevremovoj i jeste Slovenacka tj ima ista takva u Mariboru(isti vlasnik) ,dolazi njihov biolog i sve je sto se tice laboratorije isto kao i u Mariboru ali bas identicno,ovo mi je rekao doktor Stankovic.
Poslije embriotransfera oni predlazu mirovanje 24-48 sati ali to nista ne znaci,ja sam lezala 5 dana oba puta i nista a jedna gospodja koja je bila sa mnom odmah se vratila kuci 400 km sve radila normalno kao i prije i uspjelo joj je.
Ja sad vise necu lezati i rekla sam i doktoru da necu pa sta bude,gore je ono lezanje i osluskivanje svog organizma pa jel ovo ili ono.Na internetu sam citala da to i nije od neke vaznosti ali eto oni preporucuju da ne bude grize savjesti ako ne uspije.Zelim svima mnogo uspjeha.
Da li si čula za doktora Radulovića,ako jesi šta misliš o njemu i njegovoj poliklinici?
Ja planiram da u januaru odem na razgovor u Jevremovu. Iza sebe imam 2 neuspela pokušaja u drugoj klinici. Mislim da imam većinu potrebnih rezultata, osim ako ne budu insistirali na novim. U postupak bih ušla odmah posle razgovora
Da li si čula za doktora Radulovića,ako jesi šta misliš o njemu i njegovoj poliklinici?
Cula jesam,bile su neke zene sa mnom u Jevremovoj koje su prethodno bile kod njega.One se sve uglavnom slazu da nema nikakav odnos s pacijentima i da sve izgleda kao rad na pokretnoj traci.Kazu da daje neprecizne i povrsne odgovore cak i na pitanja na koja se moze tacno odgovoriti.To je sve sto sam ja cula.
Pozdrav
zdravo svima.Ja imam slican problem vec dve godine.Rekli su nam da smo zdravi,ali da jednostavno nece,neznaju zasto,i da treba da cekamo da dodje samo po sebi.Sta bi trebali mi da radimo?!
dali si cula za Slobodan Tesic iz beograda
Mirka šizika
27.04.2007., 18:59
A mozda je u protekle tri ipo godine zena ipak rodila...stvarno mi nije jasno odkud ideja da se komunicira sa nekim koga nema na forumu 3 godine i cija je tema davno umrla.
dodir duse
27.04.2007., 20:53
evo ja sam posle 8 godina sasvim slucajno ostala trudna
nigde nisam isla
cekala sam
i bas kada sam pomislila da je vreme da idem kod doktora ono ostala sam trudna
sto neko rece
puno stresa koji ce se sa vremenom izgubiti pa ces jednostavno ostati trudna
ali nije lose da odes kod doktora i da ga ipak pitas
sa srecom
dakle.
kako ostati trudan?
dakle.
kako ostati trudan?
Даклем, да почнемо од тучка и прашника....:roll:
Pussycat
11.12.2007., 11:47
Imam ja zasađenu macinu travu ako nekom treba, mslim da se Milica ne bi ljutila ako bi malo počupala.... O čemu bre vi ljudi pričate? :):):)
scarlet.ohara
11.12.2007., 13:25
pa, nekom je smešno, a nekom i nije...
Pussycat
11.12.2007., 16:37
pa, nekom je smešno, a nekom i nije...
Naravno da mi tema nije smešna ali ja bih pre tražila rešenje u nauci nego u čaju od macine trave.... Možda su sledeća krila od slepog miša itd...
scarlet.ohara
12.12.2007., 09:35
verovatno da neko ko bude toliko očajan da traži rešenje u čaju od macine trave pre toga prođe kroz gomilu raznih situacija koje su na kraju i rezultirale tim očajavanjem...
Za macinu travu nisam cula, ali sam cula za neku travku sa Hilandara koja pomaze kod steriliteta
Pussycat
12.12.2007., 11:05
verovatno da neko ko bude toliko očajan da traži rešenje u čaju od macine trave pre toga prođe kroz gomilu raznih situacija koje su na kraju i rezultirale tim očajavanjem...
Shvatam sve, možda sam zvučala malo grubo.... Ali u svojoj okolini imam ljude koji pre veruju u vračaru nego antibiotik i ti ljudi mi se gade!
A za macinu travu mi jeste bilo smešno jer ja to kupujem u pet shop-u i moja mačka to jede da bi lakše svarila ili povratila dlake koje proguta!!!!
fenix15bird
13.12.2007., 12:45
Koji je broj telefona na koji može da se zakaže pregled na klinici u Jevremovoj?
fenix15bird
13.12.2007., 14:30
Našla. Zakazala. E, da, ni ja ne mogu da ostanem u drugom stanju već godinu i po...grrrr
Našla. Zakazala. E, da, ni ja ne mogu da ostanem u drugom stanju već godinu i po...grrrr
Ајде???:shock: ВЕЋ годину и по???:lol:
(Мислим, жено, бре, чиме се ти оптерећујеш! Зар ти није гинеколог рекао да прве две године некоришћења котрацепције не треба ни да мислиш о томе? Тек ако после 2 године не останеш трудна, онда крените на испитивања.... Свако оптерећивање трудноћом може да изазове само контраефекте. Опусти се у уживај и не мисли на бебу, она ће стићи.:wink:
Ово не причам напамет!:wink:)
kombajn.petrovic
14.12.2007., 21:02
da li se i vama chini da se broj ljudi koji ne mogu d aimaju decu povecao mozda mi se samo cini, meni se vestacka ne svidja al ne znam da sam prinudjena da razmisljam o tome... hm... e i ne znam sta ako dodje da mi vade sve organe al ono koji ce mi, onda mogu da budem qrva par exelannce prostitutka
kombajn.petrovic
14.12.2007., 21:03
ne mogu jer su bolesti i dalje prisutne, sta bude bice, ali domaci naravno stoji, ne mogu da nadjem gresku el problem u praznoj smeni mislim sta oni hoce uopste
kombajn.petrovic
14.12.2007., 21:03
malo se pravim vazna ali istovremeno i sredjujem misli ali to bolje na pravom mestu izvinite za ove serijske poruke salim se
Da li neko ima bilo kakvog iskustva sa prirodnim terapijama koje propisuje dr.Tesic?
Maraja666
11.02.2008., 15:30
Evo ja cu vam dati jedan savet, tako je moja mama rodila mene, elem, posle 7 godina lecenja, obilaska razlicitih ordinacija i lekara, kojekakvih lekova i slicno, kaze joj neka zena da ode kod veterinara i naruci inekcije za stoku, mozda vam je smesno ali njoj je upalilo, ostade trudna posle 3 meseca...ako nekoga zanima pitacu je kako se tacno zovu inekcije.
**TASKA**
11.02.2008., 16:30
Ne mogu da vjerujem...ne mogu reci,cuda se desavaju...zene u ocaju su na sve spremne,ali eto ...ti si tu dokaz...
Maraja666
13.02.2008., 14:08
Ziva, zdrava i prava:)
Jel se sjećate one priče koja je završila i na sudu kad je onaj lik "liječio" nerotkinje, pa pukla bruka u selu :lol:
kojim testom se najuspesnije proverava da li mogu ostati trudna,,da li je sve uredu
love4ever
14.02.2008., 02:08
Brisevi, ultrazvuk, krvna slika i srecan rad!
HTELA BIH DA IZNESEM SVOJ SLUCAJ...3GOD POKUSAJA,5INSEMINACIJA.NISTA.POVLACIM SE SA POSLA,JER RADIM SA MALOM DECOM,SELIMO SE OD NJEGOVIH,DIZEMO RUKE OD SVEGA I...MOJA DEVOJCICA SADA IMA 13 GOD.NAZALOST,RAZVELI SMO SE,SADA JA POKUSAVAM DA OSTANEM U DRUGOM STANJU PONOVO,IMAM 38 GOD.I PONOVO NEIDE...IAKO JE DRUGA OSOBA PORED MENE,MISLIM DA JE PSIHA JAKO VELIKI UZROK SVEGA.ZELIM PUNO SRECE SVIMA KOJI POKUSAVAJU DA POSTANU RODITELJI,VAZNO JE DA JAKO,JAKO VERUJETE KAO PRVO...SRECNO...
Ja već 5 godina pokušavam. Sve analize sam uradila i OK. Uporno izbegavam da uradim HSG jer sam se naslušala kojekakvih priča. Od toga da uopšte ne boli do toga da se umire od bolava. Ako je neka od vas to prošla molila bih da mi iskreno prenesete vaša iskustva.
ja jako verujem da cu ostati u drugom stanju a evo vec 5 godina nista
hsg- nikad vise.doduse ja sam radila bez anestezije i mislila sam da necu preziveti.radili su mi 2 puta za jedan dan.medjutim u beogradu se radi sa anestezijom i kazu da se neoseti,pa ti ovim putem preporucujem da uradis tamo.
blekica
25.02.2008., 22:45
Ja sam radila hsg, privatno, u anesteziji, naravno nista ne boli. Ne plasi se, vec se angazuj i to odradi, pa da vidis sta ti je dalje ciniti. Srecno!
I ja radila pod anestezijom i naravno ništa ne boli. Ne odlaži to nikako, mislim da je jedan od najbitnijih pokazatelja ženske plodnosti upravo hsg. Srećno
Ja već 5 godina pokušavam. Sve analize sam uradila i OK. Uporno izbegavam da uradim HSG jer sam se naslušala kojekakvih priča. Od toga da uopšte ne boli do toga da se umire od bolava. Ako je neka od vas to prošla molila bih da mi iskreno prenesete vaša iskustva.
Извини, а како ти мислиш да се породиш ако се плашиш бола од ХСГ???
Јесте, боли јако, али и порођај јако боли... Многе ствари у животу боле па ипак морамо да издржимо тај бол ако желимо нешто да постигнемо, зар не?
А ако су толике жене издржале (и ја међу њима - без анестезије), зашто мислиш да ти не би могла? Зашто потцењујеш себе?
(Не знам, преиспитај себе да ли ти заиста желиш дете...:roll: )
Draga moja i ja sam tako bila neodlucna te hocu necu i onda sam posle goinu dana cekanja resila da izguram do kraja.Price su price. Negde se to radi i sa anestezijom.Uostalom ti to radis zbog sebe a ne zbog drugih.Sve u zivotu boli,zar ne, nesto fizicki nesto psihicki ali sve se to zanemari kad ostanes trudna i kad se beba rodi.Ja ih sada imam dvoje i nimalo mi nije zao boli koju sam istrpela.
ja sam 3 godine isla u bolnicu i lecila se.niko mi nije trazio da uradin hsg.posle tri godine sam krenula kod privatnika i prvo sto mi je trazio je da uradim hsg.rekla sam ti da mnogo boli ali ja tada nisam znala da postoji i bezbolni put.to je bilo ok,ali kad sam radila folikulometriju folikuli su se razvijali ali su na kraju izgleda kolabirali.ne znam razlog tome ali ovih dana treba da idem
da mi da uput da bih izvadila hormone.videcemo sta ce biti.
Hvala vam na iskrenosti i podršci. Nisam htela da zvučim razmaženo i potpuno sam svesna koliko porođaj boli, ali sve mi koje smo čekale znamo kakva su se ludila dešavala u glavi. Kako smo se borile, odustajale, padale pa opet kretale ponovo. Nekad jednostavno ponestane snage i volje i mislim da je to normalno priznati. Ne mogu da negiram strah koji je prisutan kad god je u pitanju medicinska intervencija pa makar i običan pregled.Mislim da je pitanje da li želim dete zaista neumesno, a vidim da si prošla isti pakao, samo sve mi smo različite i svoju patnju nosimo drugačije. Hvala svima .
Није неумесно. Ако мислиш да издржиш трудноћу, порођај, све евентуалне компликације (повраћање које некад зна да буде ужааасно дуготрајно и интензивно), пуцање капилара, отицање, евентуално одржавање трудноће, лекове за одржавање (који те тресу као да си гурнула прст у утичницу), евентуални серклаж, затим вишак килограма, тежину, тешко дисање, не дај Боже нека крварења или друге проблеме, болове, контракције које трају сатима, напоне, порођај, пуцање међице, епизиотомију или царски рез, шивење, болове после прођаја, враћање материце на место, проблеме са дојењем, можда рагаде, маститис, хормонски дисбаланс, нервозу, плачљивост...па неспавање ноћима, па одговорност, обавезе и бригу око детета... Све то изискује јаааако велико емотивно и физичко улагање, велику издржљивост, физичку снагу, сигурност у себе, зрелост и свесно доношење одлука...
Зашто ти ово све говорим? Не да те плашим, све смо ми то преживеле на овај или онај начин - и задовољне смо мајке. У питању је то што ти ниси спремна да поднесеш бол који ће ти нанети ХСГ (који траје неколико минута), а како ћеш онда бити спремна да подесеш све остале, физичке и емотивне болове који те чекају као мајку???
Можда ћу звучати сурово, али размисли кога ти завараваш том наводном жељом за дететом, ако због страха од бола избегаваш једну тако неопходу интервенцију без које се не можеш лечити даље... Шта ћеш сутра бити спремна да жртвујеш зарад свог детета, ако сада не можеш да истрпиш 10 минута бола?
(Поготово, колико видим, данас се то ради и у анестезији, значи - твој изговор не стоји!)
Možda ti Hellen zvuči surovo ali je u pravu. Meni su HSG radili tri puta za šest dana i to bez anestezije i svaki put sam mislila nemogu više da izdržim, ali sam takođe bila svesna da je to nešto što moram da uradim ako ikad hoću da imam decu.Posle toga sam isprimala brdo nekih injekcija pa i to je prošlo.Danas imam dva đavolčića i zahvalna sam prvo doktoru (jer mi je otvoreno rekao da imam sreće i da spadam u 20 % žena koje samo posle toga ostanu u drugom stanju)a onda i Bogu na njima. Da bi krenula dalje moraš da raščistiš prvo sama sa sobom, pogotovo što je to danas bezbolna intervencija. Kao što Hellen reče to je samo deo onog što moraš a i ne moraš da istrpiš u životu ako želiš da budeš roditelj.