PDA

Vidi punu verziju : Informatika bez matematike

peleplay
01.05.2004., 13:29
Evo ovako. Ziasta znam sa kompovima a matematiku ne podnosim. U politehnickim skolama sam gledao programe i smerove ali svuda je pretrpano matematike koju necemo ni koristiti. CET je otvorio RAF (Racunarski Fakultet) i na njemu se tek rade prave stvari, odnosno ono sta ti je zaista potrebno za rad na kompovima (programiranje, multimedia, animacija, 3d modelovanje, operativni sistemi, slaganje konfiguracija...). E sad posto ne bih zeleo da se smaram glupostima u gimnaziji (a koje inace nemaju nikakve veze sa racunarima) zanima me da li postoji neka privatna/drzavna srednja skola nalik Racunarskom Fakultetu (odnosno onome sta se radi na njemu)?

maral86va
01.05.2004., 23:30
Evo ovako. Ziasta znam sa kompovima a matematiku ne podnosim. U politehnickim skolama sam gledao programe i smerove ali svuda je pretrpano matematike koju necemo ni koristiti. CET je otvorio RAF (Racunarski Fakultet) i na njemu se tek rade prave stvari, odnosno ono sta ti je zaista potrebno za rad na kompovima (programiranje, multimedia, animacija, 3d modelovanje, operativni sistemi, slaganje konfiguracija...). E sad posto ne bih zeleo da se smaram glupostima u gimnaziji (a koje inace nemaju nikakve veze sa racunarima) zanima me da li postoji neka privatna/drzavna srednja skola nalik Racunarskom Fakultetu (odnosno onome sta se radi na njemu)?
upsisi specijace :lol: salim se

Incognito
02.05.2004., 08:45
lol... ako ti RAF deluje privlacno, procitaj temu: http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=33707

Ovo je iz licnog iskustva... A imas par privatnih srednjih skola, s' tim sto se uci isto kao i u drzavnim samo u manjim grupama pa ide efikasnije... ali i skuplje...

Jedan savet: NE VERUJ svemu sto cujes. 'Ciga svoga konja uvek hvali...'.

peleplay
02.05.2004., 13:27
posle ovoga cu se definitivno spakovati u kuvarsku :(

maral86va
02.05.2004., 16:53
posle ovoga cu se definitivno spakovati u kuvarsku :(hoces onda da nam pravis kolaze molim teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :lol:

peleplay
02.05.2004., 19:03
rado, samo me zanima sta zelite?

Cp6
07.05.2004., 17:45
Slucajno sam navratio pa da ti nesto kazem: racunarstvo nikako ne ide bez matematike. Sta vise, biti dobar matematicar je preduslov da budes dobar programer (mada postoje oblati racunarstva za koje ti nije potrebna matematika, tipa web dizajner)
Moja preporuka je da upises srednju elektrotehnicku smer: ili racunarstvo (ako ima) ili elektronika.

(ovo ti govorim iz iskustva: zavrsavam srednju elektrotehnicku(elektronika) i sada nameravam upisati u Novom sadu tehnicki faks smer informatika)

Srecno!

peleplay
08.05.2004., 20:47
Ovako, znam da matematika je neophodna za informatiku, ali me izludjuje onaj bespotrebni deo. Recimo, koji ce mi vrag geometrija i tehnicki crtezi da bih programirao??? Ja bih voleo kad bi se specijalizovala predavanja matematike samo na ono sto ce ti trebati (aritmetika). To je bila poruka ove teme :wink:

ShadowRider
17.05.2006., 14:27
Ako nastavis tako da razmisljas neces ni kulinarstvo da zavrsis

micka_88
17.05.2006., 20:50
posle ovoga cu se definitivno spakovati u kuvarsku :(
Koji smer,moj brat je kulinarski tehnicar,to je cetvorogodisnji,i bolji je,to je i kuvar i poslasticar...

DunjaM
18.05.2006., 08:10
Ej, ja se s tim mucim... Pa bas razmisljam da upisem matematicku; jeste da tamo ima deset vrsta matematike, ali zato imaju programsi jezici i jos dosta toga...

loogyc
18.05.2006., 11:38
Tesko da ima tako nesto u Beogradu.. Mislim, imas informator.. prostudiraj ga malo, mozda nadjes nesto zanimljivo.. Ali bez matematike TESHKO..

NemanjaR
01.06.2006., 16:22
Proveri ovaj link:

http://www.rg.edu.yu/

mozda tu pronadjes odgovor.

peleplay
05.06.2006., 19:03
he he :D

ginjasvinja
08.06.2006., 15:09
Ovako, znam da matematika je neophodna za informatiku, ali me izludjuje onaj bespotrebni deo. Recimo, koji ce mi vrag geometrija i tehnicki crtezi da bih programirao??? Ja bih voleo kad bi se specijalizovala predavanja matematike samo na ono sto ce ti trebati (aritmetika). To je bila poruka ove teme :wink:

Ne znam da li rado prihvataš savete starijih (čitaj iskusnijih), ali budući da se bavim tom strukom tj. programiranjem, moram da ti kažem da računarstvo bez matematike ne ide! Ne znam odakle ti ideja da ti je aritmetika dovoljna!? Ako hoćeš stvarno da se baviš programiranjem, moraš da naučiš matematiku. Zato idi u neku jaču gimnaziju, prirodni smer (ja sam išla u Četvrtu), pa onda Matematički ili Etf. Ako hoćeš malo manje matematike, onda Raf ili Fon, ali ne zaboravi da ti na Rafu predaje većina profesora sa Matematičkog.

peleplay
10.06.2006., 22:49
Hvala na savetu, najverovatnije ce to biti Fon. :D A sto se tice toga da racunarstvo bez matematike ne ide shvatio sam jos odavno, s obzirom da je ova tema postavljena pre par godina. :D