Vidi punu verziju : Koji je smisao besmislenosti?
Pa...Ovako...Vec 46 sati sam bez vode...Zedna sam...Mnogo...Odjednom,izlece stakleni sto pred mene...Na njemu,casa...sa vodom...I sta sad?
Ocigledno je da cu popiti vodu,to bi trebalo da ima smisla ,zar ne?ALi sta ako je ne poijem,ne...
To je besmisleno...Onda vise necu ziveti...(pretpostavljamo da mi je ta casa vode od zivotne vaznosti).ALi da li je to stvarno Besmislenost?
DA li besmisao uopste postoji?!Sta je besmislenost?
Da li je smisao u besmislu ili je besmisao u smislu?
limunada
27.04.2004., 22:24
Nemam pojma,ali tema ti je bas besmislena... :D
Pomaze_Bog
27.04.2004., 22:35
Ima smisla ako si isposnica, pa tu čašu vode shvatiš kao iskušenje kojem odoliš.
O tome i govorim...Ne postoji besmislenost u pravom smislu te reci...Iza svakog besmisla se krije smisao...Sve ima svoj smisao...Pa cak i besmisao...
goodday
28.04.2004., 02:55
e...ti imash ok teme...
i shta sad....mislim...je l' to to....
"iza svakog besmisla se krije neki smisao"
"sve je sa povodom"......itd...
a shta ako nema nikoga da deluje....samo tako sedish i posmatrash......
da li to ima smisla?
za koga?
Ne,nije to sve...Ali ajde redom...Ako ti samo sedis i posmatras to poseduje odredjeni smisao...Postoje razni razlozi zbog koih ti sedis i posmatras kojih ne moras biti ni svestan...Smisao posmatranja moze biti razlicit...Izaziva razlicite osecaje i u svakom slucaju poseduje odredjenu svrhu...Ali da ne duzim...
#Ono sto pokusavam da kazem jeste da se iza svake pojave,predmeta,osecanja krije neki smisao...I da je besmislenost kao pojam idealizovana...Besmislenost se moze shvatiti... ali ona u realnom svetu ne postoji..Na primer...
Covek sedi u na plazi ne cedrdeset stepeni,sunce przi,vruce mu je,prokuvava, i onda kaze zeni "Donesi mi dzemper da se pokrijem, vruce mi je",i pokriva se naravno.Verujem da ce se svako sloziti da je to besmisleno.Ali da li ce normalan covek nekada postupiti tako?Mozda,uoliko zeli da privuce paznju ili iz nekog drugog nebitnog,sada,razloga...I tu se opet krije smisao>koji daje smisao njegovoj besmislenosti...Dakle besmislenost sama za sebe ne postoji.Besmislenost postoji samo uz prisustvo odredjenog potisnutog smisla.
Ponekad ljudi nisu svesni da je ono sto rade besmisleno,pa tako,kada bi postojao neki Sizif koji je toliko glup da ne shavata da,nikada nece dogurati kamen,tada bi on cinio ono sto mi nazivamo besmislenim,ali itu se opet krije smisao,jer on veruje da ce uspeti,on nije svestan besmislenosti onoga sto cini i samim tim opet otkriva smisao svog postupka.
Jos samo nesto...
Problem!Pokusavajuci da naidjem na nesto za sta smatram da je besmisleno u pravom smislu te reci,naisla sam na nesto...Na nesto iza cega ne mogu da vidim smisao...Sta se desava kada nekoga udari grom,ili mu cigla padne na glavu?(Ovakve primere navodim jer ne zelim da sve ovo lici na zonu sumraka).Ali stvarno,kada su u pitanju nesrecni slucajevi,bolesti,saobracajne nesrece gde cesto mladi gube zivote...Tada,ne uspevam da pronadjem odgovor ne pitanje gde se tu krije smisao???Moglo bi se reci da je cigla pala zbog zeljine teza,loseg krova,prebrza voznja,nepaznja...itd.Ali ev su to glupsti,tu nema smisla,zasto bas tada taj trenutak...Ogavno bi bilo i spominjati svrhu kada su takvi slucajevi u pitanjuDa li tu smisao uopste postoji?Ako za sve ostalo smisao postoj,da li je moguce da mi(mislim na coveka uopsteno) nemamo tu sposobnost da shvatimo smisao ovakvih pojava?Ili...????
goodday
30.04.2004., 01:59
pa da.....smisao nechemu dajemo sami....
najvishe mi se svidja misao "smisao zivota je upravo to...."....pronaci smisao zivota....
ne znam zashto bi bilo chija smrt imala neki smisao.....kada ugine vilin-konic....u chemu je smisao njegove smrti.....
proziveo shta je proziveo.....reprodukovao se....
to je smisao njegovog bitisanja....stvarnost, ako to tako mozemo nazvati, je u brojkama.....
a shta ako nije stigao da metamorfozire u odraslu jedinku....vec ga je neka ribica pojela dok je bio larva.....zivot larve u vodi traje 1-5 godinica.....zivot adulta svega 2 nedelje....u chemu je smisao tako dugog zivota larve......
kako ephemeroptera (vodeni cvetovi) provode 3 godine zivota u vodi kao larve i onda izlaze iz nje i u toku 24h prolaze kroz potpunu metamorfozu.....nemaju usne aparate...niti crevni sistem....pare se i umiru....koji je smisao toga....
i na kraju....zashto govna smrde?
mozdfa zato da ih vishi organizmi ne bi jeli.....da bi pozluzili za ishranu planta.....
mislim da je smisao u kruzenju energije....
ali to kruzenje samo po sebi nema neki "autoritet".....prema tome i samo nema smisao....
jednostavno ne postoji univerzalni smisao.....cilj...istina......postoji samo haos....i mi kao bica (ma shta to znachilo) koja pokushavaju....neshto.....
pokushavaju da pronadju odgovor...ali josh nisu smislila pitanje :lol: :lol:
Smisao besmislenosti je besmislenost, i sta tu ima da se polemise????? :?
Besmisao je u smislu, definitivno.
larve..interesanto..smisao u kruzenju energije...ok..>jednostavno ne postoji univerzalni smisao.....cilj...istina......postoji samo ****<Pa..
Mozda ne postoji univerzalni smisao...Ja licno mislim da svaka stvar,pojava,emocija,stvorenje poseduje odredejno mesto u svetu kao celini...Sve ima svoj,smisao,funciju,svrhu...Ono sto mene fascinira jeste postojanje univerzalnih zakona,ali,i nacin na koji ih ljudi uocili....Primer...Galileov zaokn inercije...Covek je na osnovu obicne kuglice i strme ravni odredio putanju kretanja planeta oko sunca...Ono sto je zadivljujuce jeste bas tej zakon oji vazi kako u kosmosu tako i na bilo kom mestu na zemlji...za sva tela...za sve...(naravno pod odredejnim uslovima,delovanjem dveju sila)...Pitanj koje se namece jeste da li je moguce da onda i ono sto mi deluje apsolutno besmisleno...A to sam vec rekla(neocekivana smrt mladog coveka)...Poseduje neki smisao...Da li i se i takvi dogadjaji odvijaju po odredjenim zakonima...A da mi jednostavno ne mozemo u njima da vidimo smisao...Jer smo ljudi...Koji poseduju emocije i ne mogu se izolovati...I uopste taj pojam izuzetka,neccega sto bi se moglo nazvati greska prirode...To mi je neshvatljivo...ALi sta ako ej priroda nepogresiva?DA li onda i tekve stvari imaju smisla??
Povodom kritike autora...Nebitno...da li je autor bio lenj ili ne...(mada po priodi jeste:))Primerom sam htela da kazem da nijedan covek svesno ne radi ono sto je besmisleno...Covek ili nece uopste ciniti nesto besmisleno ili ce ciniti besmisleno da bi postigao neki drugi smisao(koji je samim tim posledica tog navodnog besmisla)...Dakle sustina...Da je pojam besmislenosti samo idealizacija...Jer besmislenost se ne odvija...Besmislenst se moze shvatiti...Ali ona se ne desava bez smisla...(u realnom svetu)
A fraze su slucajne...Samo obicna pitanja:)
Pomaze_Bog
01.05.2004., 09:57
Smisao je u smislu, a besmisao ne postoji. Sve ima nekakav smisao.
ma nema tu smisla...
all in all you are just a brick in the wall
goodday
02.05.2004., 02:23
.ALi sta ako ej priroda nepogresiva?DA li onda i tekve stvari imaju smisla??
pa u tom sluchaju smrt mladog choveka je posledica njegove podloznosti zakonima fizike.....i pored toga nema nikakav smisao.....kakav smisao bi trebala da ima???
To je upravo ono sto pitam ja vas?Ja ne vidim smisao...Ali takodje smatram da mozda ne vidim smisao jer moj mozak,mozak coveka,u takvim stvarima nije u mogucnosti da uopste uvidi neki smisao...
Mozda smisao postoji i za takve dogadjaje,mozda je to smisao koji nije dostupan nama kao ljudskom bicima??
Da li postoji smisao van granica nasih shvatanja???
bojana miletic
14.05.2004., 16:52
[/quote]Da li postoji smisao van granica nasih shvatanja???[/quote]
To bi bio univerzalni smisao koji samo mali broj ljdi moze da spozna, prepozna obuhvati i zadrzi.ili cak pretoci u delo.......
Pomaze_Bog
14.05.2004., 18:17
Ako nešto nema logike, ne znači da nema smisao.
laminat
17.05.2004., 22:04
Nemam pojma,ali tema ti je bas besmislena... :D
besmislenost je besmislenost
Pomaze_Bog
17.05.2004., 23:07
Ne trebamo mešati besmislenost i nelogičnost.
jagodica
27.05.2004., 01:10
besmisleno je shto nisam uradila posao a zezam se sada
a bar da se zezam
morala sam da napisem nesto
:)
LosStudent
27.05.2004., 05:58
Besmisao je u smislu, definitivno.
Kad malo bolje razmislis. i smisao ima smisla.
LosStudent
27.05.2004., 06:01
Da li postoji smisao van granica nasih shvatanja???To bi bio univerzalni smisao koji samo mali broj ljdi moze da spozna, prepozna obuhvati i zadrzi.ili cak pretoci u delo.......
Ovakvo zapazanje je primereno tvojim godinama. To nije besmisleno.
???Hm...Svasta se ovde desavalo dok ja trcah za svojim smislom:)
Tuzni_patak
13.07.2004., 22:52
Da bi bolje znali sta su prednosti smislenosti kad ih nadjemo.
Covek dok ne izgubi , ne shvata sta je imao.
Ili E40 izgovoreno:
Vreme koje provedemo na putu besmisla je kondicioni trening na zaobilaznom putu koji na kraju vodi u istu "Zelenu dolinu"
alex_cool
14.07.2004., 01:11
Pa...Ovako...Vec 46 sati sam bez vode...Zedna sam...Mnogo...Odjednom,izlece stakleni sto pred mene...Na njemu,casa...sa vodom...I sta sad?
Ocigledno je da cu popiti vodu,to bi trebalo da ima smisla ,zar ne?ALi sta ako je ne poijem,ne...
To je besmisleno...Onda vise necu ziveti...(pretpostavljamo da mi je ta casa vode od zivotne vaznosti).ALi da li je to stvarno Besmislenost?
(alex je bio u komsiluku tvog kampa, toga dana u pustinji, isao je do najblize dragstora da kupi grisine, i zamisli cuda koje je ugledao i facu koju je napravio kao rezultat :shock: .........naime...........ugledao je devojku koja nije popila kap vode 46h, a to je zakljucio koristeci svoje abnormalne moci opazanja i malopre procitani dnevni horoskop, kako sedi ispred staklenog stola na kojem je casa, casa vode... logicno bi bilo da je skocila na sto, zgrabila casu vode i popila je na Ex, kao Sinan, ali je bila u nedoumici.....
upitao je zbunjen: sta je posredi mlada damo?..........dobio je pitanje na pitanje.....naime upitan je sta je besmislenost i sta je smisao, i sta je ono sto ih deli.......
nas junak nije znao odgovora, jer je on prevashodno prost momak, sa ruralnom pozadinom........momak koji je prevashodno jednostavne prirode i logicnog uma....
Ali opako zgodan bez obzira.... 8)
ali je znao sta je toj devojci bilo potrebno, vise nego 24h sna, vise nego simce sa ukusom jagode, vise nego ta prokleta bioloska potreba za casom vode.....
Analizom je dosao do odgovora na trenutnu primarnu potrebu devojcinu, sekund kasnije izgovorio je..:)
-Hej, ja mislim da ti je samo potreban jedaan ogrooomaannn zagrljaaaaj!........hihi :lol:
Hocu reci,jos uvek se smejem:)))
alex_cool
18.07.2004., 12:53
:D 8)
Alex_Cool-zaljubila sam se :oops: :oops: :D
Alex_Cool-zaljubila sam se :oops: :oops: :DEto sad je tvoj besmisleni zivot dobio smisao!Smisao i ljubav su povezani.Dalje,smisao je istina a besmisao je laz.Smisao,Istina i Ljubav,zajedno sa verom i nadom su nesto radi cega treba ziveti!
Steffan
01.09.2004., 13:23
(alex je bio u komsiluku tvog kampa, toga dana u pustinji, isao je do najblize dragstora da kupi grisine, i zamisli cuda koje je ugledao i facu koju je napravio kao rezultat :shock: .........naime...........ugledao je devojku koja nije popila kap vode 46h, a to je zakljucio koristeci svoje abnormalne moci opazanja i malopre procitani dnevni horoskop, kako sedi ispred staklenog stola na kojem je casa, casa vode... logicno bi bilo da je skocila na sto, zgrabila casu vode i popila je na Ex, kao Sinan, ali je bila u nedoumici.....
upitao je zbunjen: sta je posredi mlada damo?..........dobio je pitanje na pitanje.....naime upitan je sta je besmislenost i sta je smisao, i sta je ono sto ih deli.......
nas junak nije znao odgovora, jer je on prevashodno prost momak, sa ruralnom pozadinom........momak koji je prevashodno jednostavne prirode i logicnog uma....
Ali opako zgodan bez obzira.... 8)
ali je znao sta je toj devojci bilo potrebno, vise nego 24h sna, vise nego simce sa ukusom jagode, vise nego ta prokleta bioloska potreba za casom vode.....
Analizom je dosao do odgovora na trenutnu primarnu potrebu devojcinu, sekund kasnije izgovorio je..:)
-Hej, ja mislim da ti je samo potreban jedaan ogrooomaannn zagrljaaaaj!........hihi :lol:
hehehehe.. veoma ljupko, sarmantno i duhovito... :D neka eto udje u anale (hahahaha) foruma da mi se danas po prvi put svideo neciji post.. svaka cast Alex, svalercino prefrigana.. hehehe :wink:
BlackArtZoo
02.09.2004., 11:57
kao sto za smislice treba imati smisla tako i za besmislice treba imati smisla!
to znaci da su besmislice nista drugo nego smislene stvari/reci, samo besmisleni redom (random) postavljene!
skeptik 1
03.09.2004., 02:46
Nema smisla pitati za smisao besmisla jer je besmisao besmislen. Da je smislen bio bi smisao a ne besmisao. Zato je ovo pitanje bez smisla. Kao i moj odgovor, doduse...
NaraYan
03.09.2004., 02:57
Sve je besmisleno.
Kada malo bolje razmislim smisao uopshte ne postoji.
BlackArtZoo
03.09.2004., 12:08
Sve je besmisleno.
kako to?!?!?
Sve je besmisleno.
Kada malo bolje razmislim smisao uopshte ne postoji.To je odgovor jednog budiste!Sta ste drugo od njega i ocekivali.Naravno da postoji SMISAO !
Tuzni_patak
03.09.2004., 17:11
Sve je besmisleno.
kako to?!?!?
Postoji teorija u psihologiji koja kaze :
Kad ne postoji dubok smisao i zivota i trenutka onda se javlja psiholoska MIMIKRIJA.
Laici bi rekli bez dubokog korena svaki vetric te valja kud hoce.(stari koreni u Srbiji preseceni 1990-2000 sad mnogo ljudi bezkoreno zivi)
Inace blazi oblik mimikrije je snobizam,josh blazi je idoli.
O tome i govorim...Ne postoji besmislenost u pravom smislu te reci...Iza svakog besmisla se krije smisao...Sve ima svoj smisao...Pa cak i besmisao...Slazem se sa ovom tvojom mislju,ali primer sa casom vode koji si postavila na pocetku teme nije najbolji.Drugi put kad postavljas teme,uradi to bolje!
jagodica
04.09.2004., 00:44
pre ove poruke bilo je 11111 poruka na filozofiji pa da oznachim. posto je tema o besmislenosti
NaraYan
04.09.2004., 03:58
Smisao smisla je da bude besmislen.
Koja je svrha smisla?
Smisao smisla je da bude besmislen.
Koja je svrha smisla?Prvo pravis logicku gresku.Zatim,da li iko pametan porice potrebu za smislom?
,,besmisao može da postoji samo u ljudskoj glavi i jedino tamo u prirodi.'' iz knjige LOVAC
,,besmisao može da postoji samo u ljudskoj glavi i jedino tamo u prirodi.'' iz knjige LOVACSlazem se,medjutim navedi puni naslov knjige i ime autora da bi mogli da je nabavimo i procitamo.
NaraYan
06.09.2004., 02:25
Anything is posible...
Zato shto nishta nije smisleno.
Koji je smisao svih smisla:
Smisao postojanja???
Nema ga, zato niko ne moze da odgovori na to pitanje.
Anything is posible...
Smisao postojanja???
Nema ga, zato niko ne moze da odgovori na to pitanje.Ja bih ti vrlo rado odgovorio na pitanje smisla da je ovo forum religija.Medjutim,filosofski posmatrano,sve moze da se dovede u sumnju,pa i smisao.Moguce je podrzavati tezu da smisla nema jer ga filosofija nije nasla.To je ogranicenost ljudskog uma.Najvece ljudsko saznanje je da ne znamo nista!Medjutim,nije isto kad neko ko mnogo zna,na primer dr.sci,prizna da nista u sustini ne zna POUZDANO,ili neko ko ne zna skoro nista(bez obrazovanja) pa kaze da ne zna.
alex_cool
07.09.2004., 02:14
Alex_Cool-zaljubila sam se :oops: :oops: :D
Hej, a u koga? :)
smisao je kada se nešto uradi smišljeno, promišljeno pa kažemo da je neko nešto smislio ili o nečem promislio. besmisao bi, po smislu reči smisliti trebalo da bude nešto o čemu se dobro promislilo pre no što se desilo, uradilo.
besmisao bi, pak, bilo delo učinjeno bez smišljanja, promišljanja ili ono koje drugome, dakle posmatraču sa strane teško otkriva razloge zbog kojih je činjeno ili se desilo. ako je nešto učinjeno bez smišljanja onda bi rekli da se desilo spontano, samo po sebi. pa neka nam primer bude pronalazak penicilina kojem i život duguju mnogi, mada je otkriće nastalo kao plod besmislenog zabranjivanja da se agar posude peru pre no što se prljave nagomilaju u broju koji opravdava smisao grejanje vode i trošenje detergenta.
alex_cool
08.09.2004., 23:47
hvala stefi :wink:
alex_cool
08.09.2004., 23:50
kao sto za smislice treba imati smisla tako i za besmislice treba imati smisla!
to znaci da su besmislice nista drugo nego smislene stvari/reci, samo besmisleni redom (random) postavljene!
:shock: :?:
NaraYan
11.09.2004., 03:56
Anything is posible...
Smisao postojanja???
Nema ga, zato niko ne moze da odgovori na to pitanje.Ja bih ti vrlo rado odgovorio na pitanje smisla da je ovo forum religija.Medjutim,filosofski posmatrano,sve moze da se dovede u sumnju,pa i smisao.Moguce je podrzavati tezu da smisla nema jer ga filosofija nije nasla.To je ogranicenost ljudskog uma.Najvece ljudsko saznanje je da ne znamo nista!Medjutim,nije isto kad neko ko mnogo zna,na primer dr.sci,prizna da nista u sustini ne zna POUZDANO,ili neko ko ne zna skoro nista(bez obrazovanja) pa kaze da ne zna.
Nema smisla ni u chemu.
alex_cool
12.09.2004., 00:17
Anything is posible...
Smisao postojanja???
Nema smisla ni u chemu.
To kazes zato sto nisi gledao "Batman Forever" :P
NaraYan
12.09.2004., 02:01
Anything is posible...
Smisao postojanja???
Nema smisla ni u chemu.
To kazes zato sto nisi gledao "Batman Forever" :P
Znash ti, znash :D :wink:
Pitanje za NaraYan: Ako nema smisla ni u cemu,zasto postojis,ili koji je smisao tvog postojanja?
NaraYan
12.09.2004., 13:16
Pitanje za NaraYan: Ako nema smisla ni u cemu,zasto postojis,ili koji je smisao tvog postojanja?
Ko kaže da ja postojim???
vicente
12.09.2004., 13:42
a ko kaže da besmislenost postoji....
Ko kaže da ja postojim???Za mene licno dokaz tvog postojanja su tvoji postovi koje ja citam!
Ko kaže da ja postojim???Za mene licno dokaz tvog postojanja su tvoji postovi koje ja citam!
Kao sto je svetlost zvezde na nebu za tebe dokaz postojanja iste iako nje nema vec milionima godina. :wink:Zaboravio si na malu sitnicu:zvezde su daleko milijardama svetlosnih gogina,dok je NaraYan toliko blizu,da je prisutan u postojanju dok svi mi citamo njegove postove.
NaraYan
13.09.2004., 01:46
Mislim da i ti ne postojish.
Besmisleno je postojati na ovom svetu i tako će biti josh neko vreme, dok svest ne evoluira bar za 3-4 stadijuma.
Ako je besmisleno postojati, sve drugo nije bitno.
Decko,da li si ti normalan?
Steffan
13.09.2004., 10:48
Decko,da li si ti normalan?
Decko je savrseno normalan (procitao sam neke njegove postove), a to sto svi koji ne razmisljaju kao ti nisu za tebe normalni to je zaista samo tvoj problem. Hektore, previse si bre iskljuciv i na stvari isuvise gledas crno-belo. Drugim recima zatucan si do bola, ali i pored toga si OK da ne bude zabune... :roll: Probaj da se opustis malo vise i da prihvatis cinjenicu da se ljudi razlikuju.. :wink:
Steffane,ja sam NaraYana pitao:da li je normalan,ISKLJUCIVO kao odgovor pitanjem na njegov zadnji post.Apsolutno se to ne odnosi na njegovu licnost,ponavljam:odgovor na post koji je krajnje dubiozan.Normalno je da je NaraYan i normalan i pametan,ali to sto prica o besmislu,te da ne postoji ni on pa ni ja me navodi da ga pitam da li je normalan.Zao mi je sto ti to tako nisi shvatio,Steffane!Ali,opet ti hvala jer sam dobio priliku da objasnim svoj stav onima koji su mislili kao ti.Pozdrav!
Steffan
13.09.2004., 12:39
Stvarno ne razumem kakav si onda odgovor ocekivao s njegove strane?!?! Kako bi se ti osecao da te neko pita da li si normalan!?!? To je za mene isto kao da si mu rekao da je nenormalan... i to samo zato sto je njegov nacin razmisljanja isuvise apstraktan za tebe i sto ne mozes da ga razumes.. pazljivije molim te ubuduce biraj reci i ne polazi od toga da tebe svi razumeju samo zato sto ti nikoga ne razumes... :wink: ovo na kraju je bila mala sala, nadam se da nema ljutnje.. :roll:
Nema ljutnje Steffane,ali sta bi mi ti rekao kad bi ja tebi saopstio da ti cak i ne postojis? Zatim da ne postojim ni ja.Zatim da ne postoji nista?To je za budistu mozda normalno,ali za nas Evropljane nije.Mada evropski filosofi jos nisu dokazali postojanje spoljasnjeg sveta.Budizam nije religija vec religiozna filosofija,zato ja NaraYana i razumem,narocito kad je rekao: sve je Maya.Dovoljno poznajem budizam i znam sta to znaci.Ali,brate,ostavimo filosofiju filosofima i budizam budistima;Dakle ja ti kazem : ti cak ni ne postojis! Da li bi se ti zapitao da li sam ja normalan?
Steffan
13.09.2004., 13:32
hahahahaha.. :D pa po njegovoj logici to cak i ima smisla, ako iskljucivo razmisljas na taj nacin siguran sam da ces i ti to uvideti.. naravno da se ne slazem sa tim ali u svakom slucaju razumem sta je hteo da kaze... razmisli dobro jos jednom o svemu tome, pa ces vec videti da li si imao dovoljno motiva da ga tako nesto pitas ili ne... jednostavno reagovao si impulsivno ne sagledavsi sve aspekte njegovog izlaganja, i meni da neko iznebuha kaze da ne postojim verovatno bih isto reagovao kao i ti, ali ipak ovde to nije slucaj... ali dobro jos si mlad, naucices vremenom... :wink:
Steffane mislim da si mladji od mene.Naucio sam dovoljno,ali ucim i dalje.Nadam se da ces ti vremenom nauciti mnoge korisne stvari i zato ti ne zameram na mladalackoj neumerenosti.Pozdrav!
Ima li ova prepirka simisla?
Ima li ova prepirka simisla?Zaista umesno pitanje.Pa posto si ti postavila ovu temu,evo usmeri nas i vrati na temu !
Steffan
13.09.2004., 15:44
Isto koliko i tvoja tema.. :wink:
Isto koliko i tvoja tema.. :wink:
Haha-veoma diskutabilan odgovor
Ima li ova prepirka simisla?Zaista umesno pitanje.Pa posto si ti postavila ovu temu,evo usmeri nas i vrati na temu !
U redu...Moje licno misljenje je da apsolutna bemislenost ne postoji-dokazite mi suprotno
Teret dokazivanja je na onome ko nesto tvrdi a ne na onome ko negira.Odnosno,ponudi mi dokaz pa ako jeste u redu,a ako se ne slazem sa tvojim dokazom,onda je red na mene da ga oborim ili ponudim kontra-resenje.
Steffan
14.09.2004., 09:24
U redu...Moje licno misljenje je da apsolutna bemislenost ne postoji-dokazite mi suprotno
Apsolutna besmislenost je zivot bez smrti.. da nema smrti onda ne bi ziveli, vec bi postojali.. posto umiremo znaci da ne postojimo..
Eto Hektore, nadam se da ti je sada barem malo jasnije zasto ne postojis.. :wink:
Steffane,nisi bio ubedljiv.Tezu si postavio ali je nisi logicki izveo,nego nabacao neke misli.I sad,ako ja ne postojim,ko ti pise ovaj post?
Steffan
14.09.2004., 10:05
Steffane,nisi bio ubedljiv.Tezu si postavio ali je nisi logicki izveo,nego nabacao neke misli.I sad,ako ja ne postojim,ko ti pise ovaj post?
Pise mi neko ko jos uvek ne uvidja da je sve ovo besmisleno.. :wink:
Apsolutna besmislenost je zivot bez smrti.. da nema smrti onda ne bi ziveli, vec bi postojali.. posto umiremo znaci da ne postojimo..
Eto Hektore, nadam se da ti je sada barem malo jasnije zasto ne postojis.. :wink:
Zivot bez smrti ne postoji-to opet potvrdjuje nepostojanje apsolutnog besmisla...
Teret dokazivanja je na onome ko nesto tvrdi a ne na onome ko negira.Odnosno,ponudi mi dokaz pa ako jeste u redu,a ako se ne slazem sa tvojim dokazom,onda je red na mene da ga oborim ili ponudim kontra-resenje.
Ne postoji dokaz,tvdnja se zasniva na tome sto nisam naisla na slucaj koji je negira...To je i razlog zbog kojeg vam postavljam pitanje,Ja nisam nasla slucaj koji obara tezu...Mozda drugi jesu...Ali pri tome mislim na primer koji se odnosi iskljucivo na iskustvo i stvarnost-imaginacije ne trazim
Primer: Apsolutno bemisleno bi bilo kad bih sada kao odgovor na tvoje pitanje o dokazima rekla:"Apsolutna besmislenost ne postoji jer je moj kauc upravo vecerao",ali sada,se iza ove recenice opet krije smisao,ja imam neku nameru i opet sve tezi ka smislu,smisao se krije iza svega...
a ko kaže da besmislenost postoji....
8)
...to nije nikakav dokaz...... 8)
jagodica
16.09.2004., 19:57
ma nishta nije besmisleno to je onda podsvesst :!:
Mnogi...
...Da biraju, da budu i pametni i glupi, kako im vise odgovara. Glupi...nemaju izbora.
Besmisleno. Mnoogo...
:idea:
ma nishta nije besmisleno to je onda podsvesst :!:
...Sssssssssii...ti?!...
Besmislenost postoji za one koji NE VIDE smisao,
ili ga nisu pronasli ili ne mogu, pa ga zbog toga proglasavaju besmislenim.
Ako TRAZIMO smisao……valda cemo ga i pronaci………. :!:
jagodica
17.09.2004., 01:21
ovde svi neshto pishu.
NaraYan
18.09.2004., 02:27
Sukob mishljenja je zdrava stvar, a besmislena je kao i bilo koja druga.
Razmisli malo,SHTA si, KAKO i ZASHTO postojish pa cesh videti da ne mozemo nishta sa sigurnoshcu tvrditi.
Btw, nisam budista, niti sam ikada bio.
Ja sam chovek.
divlja-u-srcu
18.09.2004., 02:30
Smisao besmislenosti je kada se Nara pojavi na ovoj temi! :D
Ko trazi,naci ce! Dakle,SIGURNO ce naci !
NaraYan
19.09.2004., 02:46
:P :D 8)
@ Hektor:
Ja sam se sve vreme shalio :D
Naravno da ima smisla.
Sve ima svoju svrhu, namenu, razlog...
Svaka misao, svaki pokret, svaka situacija...
Sluchanojsti su sinhronicitet.
Opažljiv svet jeste Maya, ali i on je opravdan...
Vidish koliko je moguće suprotnim pitanjem/odgovorom/komentarom uspeshno obogatiti raspravu. :wink:
:P :D 8)
@ Hektor:
Ja sam se sve vreme shalio :D
Naravno da ima smisla.
Sve ima svoju svrhu, namenu, razlog...
Svaka misao, svaki pokret, svaka situacija...
Sluchanojsti su sinhronicitet.
Opažljiv svet jeste Maya, ali i on je opravdan...
Vidish koliko je moguće suprotnim pitanjem/odgovorom/komentarom uspeshno obogatiti raspravu. :wink:MOLIM TE NEMOJ VISE DA SE SALIS !!!
Ko trazi,naci ce! Dakle,SIGURNO ce naci !
:D
Smisao je ustvari u staklenom stolu, na kome stoji casa. Kog je dizajna? Da li je rucni rad ili je izasao iz fabrike? Koji je kvalitet stakla i nacin na koji su obusene njegove ivice? Koje je visine?
Besmisleno je u ovom trenutku razmisljati o casi, jer se moja dusa trenutno nasladjuje visim stvarima, svarima koje u sebi nose smisao svega.
Traziti smisao u besmislu je besmislenije od samog besmisla. :lol: