Vidi punu verziju : NAŠE NAVIKE: DOBRE I LOŠE
Seljak Šumadinac
23.07.2003., 11:38
Kao stari Kraljevčanin i čovek koji već duže vremena živim u zemlji poznatoj po savrčenstvu življenja želeo bih rado da prenesem neke sitnice svojim zemljacima.
Mnogi od Vas su sigurno posetili ovu zemlju i odmah primetili ogromnu razliku u načinu življenja u njoj u odnosu prema našem Kraljevu.
To sve nije tako loše jer ostavlja nezaboravni utisak o nečemu lepom i pozitivnom.
Mnogi su o svemu tome samo nešto načuli ili pak videli na razglednicama ili filmovima pa možda i pomislili da je to sve samo spremljeno za slikanje.
Ali istina je da je ovde sve dovedeno skoro do savršenstva i narod uživa u tome i to svakodnevno to održava ili poboljšava.
Za početak najpre bih počeo od jednog mesta koje je svakom od nas neophodno potrebno a najviše bi ustvari voleli da nije tu gde jeste.
To mesto je ustvari ogledalo nas samih. Kad npr. uđete u jednu kafanu i odmah na ulazu u nos i oči Vam udari taj grozan zadah koji dolazi upravo sa mesta o kojem hoću da nešto kažem. Kakvo zadovoljstvo možete očekivati kod narudžbine naj ukusnijeg jela iz kuhinje kada ste na samom ulazu talo lepo dočekani.
Zapravo radi se o WC-u ili klozetu, mogu da se prisetim da kad god sam posetio moje stare i dobre prijatelje kod kuće na samom ulazu u njihove stanove ili kuće odmah bih mgao kazati na kojoj strani je ta prostorija. WC šolja je očišćena možda najranije juče a WC četka verovatno nikad. Što u najmanju ruku proizvodi gađenje a o utiscima o dotičnoj kući da i ne spominjem.
A toliko je malo potrebno da prvi utisak ostane pozitivan.
U svakoj kući ili stanu sigurno domaćica ili domaćin imaju šavel, e potrebno je samo da se te tečnusti malo uspe u WC šulju i četka ugura u vodu i stavi da tamo odleži neko vreme, sva nečistoća i mirisi će se sami odklonii. Proces ponavljati bar jedanput nedeljno i posle kraćeg vremena na zadovoljstvo svih imaćete to mesto vrlo uredno i biće ponos svakoj domaćici.
Molim oprostite ako sam nekog povredio, želeo sam samo da nađem sagovornike koji bi svojim savetima učinili da mi sami i naš toliko voljeni grad postane ono što zaslužuje.
S poštovanjem
Seljak Šumadinac
slusaj seljak sumadinac.ovo seljak ti vise pristaje.to sto ti osetis ovde kad dodjes to je profesionalna deformacija jer svi tamo u obecanoj zemlji kako je nazivate inace cistite vecea i klozetske solje pa vam zato to prvo zapadne za nos.pa ako ti smeta ti sledeci put ponesi sve potrebne rekvizite i sredi to.doprinesi malo ovom nasem smrdljivom okruzenju kako si ga ti nazvao.ionako znas a to si i detaljno opisao kako se ciste cetke i neznam jos sta.svi vi prosipate neke savete da bih vas ljudi svatili kao kulturne ljude ali se varate.vecina vas rinta kao konji da bih ovde dosli na leto i rasipali novac a onda se opet vracate na stare poslove,e pa znas ta.prosipaj ti tu kulturu negde drugde a nas pusti da se snalazimo.
sledeci put kad dodjes ponesi neku cetku da vidimo mi tu masinu za ciscenje vecea
stinger
12.08.2003., 07:21
Dejdzo sto si bre toliko vulgaran? Sto si se iznervirao? Donekle je tj u vecini stvari je sumadinac u pravu. Probudi se i osvrni oko sebe!
:oops: :shock: :!:
Seljak Šumadinac
13.08.2003., 13:02
Zaista je i isuvišno odgovaratina provokacije dotičnog gospodina "dejdzo", ostani čveče i uživaj u svome sopstvenom smradu al' potrudi se bar da ne zagađuješ okolinu.
Zašto ne pogledamo najpre sa svoga balkona na komšijski?
Kod njega u žardinjerama negovano cveće, milina pogledati, kod mene se suše razapete gaće, opet milina pogledati.
Kad pokledam u komšijsko dvorište, njegova kuća po meri njenih stanovnika skrojena, okrečena, završena, dvorište zatravljeno sa lejama ukusno zasađenog cveća, sve na svome mestu, milina pogledati.
Moja kuća bar za odžak veća od komšijske, nedovršena već godinama, neokrečena, po zidovim isprskan malter još od kako su majstori radili, u dvorištu krečana a oko nje koprive i korov, daske sa zarđalim ekserima razbacane na sve strane, gomilice raznoraznog šuta i otpaga po celom dvorištu , milina pogledati.
Šetam ulicom i jedem u papir zamotan sendvič. prolaznik pored mene čini to isto. Ja ostatak papita zgužvan bacam na ulicu, prolaznik pored mene se saginje i podiže ga sa trotoara i zajedno sa svojim papirom ga ubacuje u sledeću kantu za otpatke.
Zaista budala neka moj komšija i taj slučajni prolaznik.
Na ovoj temi pisite o vasim losim osobinama,sta je najgore sto ste nekom ucinili ili uradili :x
Na ovoj temi pisite o vasim losim osobinama,sta je najgore sto ste nekom ucinili ili uradili :x
Daj ti neki primer
Daj ti neki primer
Ja sam dala temu a vi pisite.Vidis kako se Utata odma setio :-D .....Evo ja cu da kazem da sam mnogo tvrdoglava i kad nesto zabidzim tp moram i da uradim makar to bilo lose nesto.Sta cu,pa svako ima neku losu osobinu ;)
nikolo_paganini.
28.06.2007., 13:32
Ako karakter ima veze sa Horoskopskim znakom onda je to slucaj kod mene
Ja sam Jarac u Horoskopu.I kada nesto resim da uradim nema te sile koja ce me zaustaviti.Prosto sagorim u poslu koji radim.I umem da budem grub.Neke stvari jednostavno ne mogu da precutim,a pametnije je da cutim.Mnogo sam otvoren i iskren a to neke boli
jedna moja loša osobina: konzumiranje narkotika :|
sweetest_thing
29.06.2007., 17:17
sto dobre stvari koje cinim se desavaju retko... :D :D
guitarrr_babe
29.06.2007., 20:40
Nepromisljena, glasna, impulsivna, neodgovorna.
Dodje red i na mene da se upisem ovde. Ako ne ispisem 3 strane nista nisam uradila!
lako odustajem, smotana sam tj. cesto se saplicem, padam, povredjujem..., ne trudim se ako znam da imam drugu sansu-sto bih dala ispit u ovom roku, kad mogu u sledecem (greska, naravno!!!), volim slatkise, mrzim zvuk usisivaca sto dalje implicira-ne volim da usisavam (sve mogu ali to mi je smrt!), mnogo se lako rasplacem kad neko (sluzbenica na salteru) vice na mene....
Dosta od mene za pocetak. Mozda svratim opet ako se setim jos necega
nikolo_paganini,
06.07.2007., 19:13
:) Mell pa ti si divna osoba.Odoh da te hvalim u lepim osobinama
Dobro, necemo da preterujemo.. :)
nikolo_paganini,
06.07.2007., 23:22
Meni se spava
Dawko Minic
07.07.2007., 01:53
To je lose? :p
Onda ja odo' u pakao.. :-? :-( Ja sam konstantno neispavana.
nikolo_paganini,
07.07.2007., 08:15
JA ne znam sta mi je.Kada god da legnem ja izvampirosem u 06:00h
Jedino sam programiran Nedeljom da spavam duze.
El_Grande_Capetan
08.07.2007., 21:47
ako su slatkishi losa osobina onda sam je veoooooooma losa osoba, lenj sam
El_Grande_Capetan
08.07.2007., 21:48
e da i spavalica sam
:)
nikolo_paganini,
09.07.2007., 07:45
U slatkisiii
Na njima zivim.Nista mi ne treba ali slatkisi....
I ja obozavam slatkise,euro krem,cokolade itd.Bas sam navucena na njih ali necu da se skidam jer to mi je pravo zadovoljstvo,slatko da sladje ne moze biti mmmmmmmm :D
Ovde sam samo svratio na brzinu, jer ja nemam loših osobina. (Skromno zar ne?:D)
Ja mnogoooooooo volim da psihicki ubijam svoje ortake sa provokacijama, prozivkama, skakanjem po kicmi i oba mala mozga...... Evo Infidel ce sve da potvrdi ako prezivi (nabacio sam mu curu koja je pravi mali tenk). :)
sweetest_thing
17.07.2007., 13:04
e da... mnooogo shtedim, nikad ne kupujem nesto sto mi nije potrebno, cak nekad i preterujem, pa to prerasta u (kako se kaze.... cicija...) recimo cicijachenje... sad sam prestala sto se toga tice, al opet stedim...
joj guitar, znas cega sam se setila..?? heheheeeee.... znas ono kad sam dobila onu divnu kapu u paketicu i kad sam ti je prodala??? zamisli tog zlotvora... joj boze koji sam krelac bila.... shame on me :-? :-?
guitarrr_babe
17.07.2007., 13:26
Neka te, neka. Neka te sad jede savest kad si bRezobraznica... Rekla sam ja tada da će ti biti žao, i evo, žao ti je.
(Što bi rekla T. "Joj što volim, volim pa posolim..." :-D)
usernamed
28.11.2007., 21:51
Kao stari Kraljevčanin i čovek koji već duže vremena živim u zemlji...
ima seljak pravo, ali on zivi u zemlji :shock:
SENA FR
28.11.2007., 21:57
slusaj seljak sumadinac.ovo seljak ti vise pristaje.to sto ti osetis ovde kad dodjes to je profesionalna deformacija jer svi tamo u obecanoj zemlji kako je nazivate inace cistite vecea i klozetske solje pa vam zato to prvo zapadne za nos.pa ako ti smeta ti sledeci put ponesi sve potrebne rekvizite i sredi to.doprinesi malo ovom nasem smrdljivom okruzenju kako si ga ti nazvao.ionako znas a to si i detaljno opisao kako se ciste cetke i neznam jos sta.svi vi prosipate neke savete da bih vas ljudi svatili kao kulturne ljude ali se varate.vecina vas rinta kao konji da bih ovde dosli na leto i rasipali novac a onda se opet vracate na stare poslove,e pa znas ta.prosipaj ti tu kulturu negde drugde a nas pusti da se snalazimo.
sledeci put kad dodjes ponesi neku cetku da vidimo mi tu masinu za ciscenje vecea
Ne bih se ja bas slozila sa tobom. Ocigledno da nisi puno putovao po svetu, a kultura zivljenja se stice svuda, a nesto je pored nas bas i nema! ! Moraju se poznavati i tudje kulture, da bi covek bio komletan.
chajkovski
29.11.2007., 23:30
Imam puno losih navika, al ne bih da ih nabrajam, jer nije pametno bas....
a od dobrih navika, izdvojio bih redovno pranje zuba i posete zubaru...
mica cacak
29.11.2007., 23:49
Lose navike:
povrsnost i malo neodgovornost.
Dobre navike:
Spoljni izgled je ljudima (nasim) bitan.To se primeti brzo.Posebno zenama.
300sparta
30.11.2007., 02:29
Чачкам нос док кенјам
chajkovski
30.11.2007., 13:30
Lose navike:
povrsnost i malo neodgovornost.
Dobre navike:
Spoljni izgled je ljudima (nasim) bitan.To se primeti brzo.Posebno zenama.
Ne razumem tumacenje dobrih navika...je l u pitanju staranje o dobrom fizickom izgledu?
karadagli
30.11.2007., 14:12
Spada li onanisanje u dobre ili lose navike?
LuDiKoMaRaC
30.11.2007., 14:26
Losa navika-internet,losa ishrana,lako zaljubljiv,suvise dobar i pazljiv prema drugima,trosenje novca
Dobra navika-vracanje stvari na svoje mesto,dobro pamcenje,redovan trening,cistoca i higijena,ne lazem...itd svaka kuca bi trebalo da ima po jednog kao ja
Kao stari Kraljevčanin i čovek koji već duže vremena živim u zemlji poznatoj po savrčenstvu življenja želeo bih rado da prenesem neke sitnice svojim zemljacima.
Mnogi od Vas su sigurno posetili ovu zemlju i odmah primetili ogromnu razliku u načinu življenja u njoj u odnosu prema našem Kraljevu.
To sve nije tako loše jer ostavlja nezaboravni utisak o nečemu lepom i pozitivnom.
Mnogi su o svemu tome samo nešto načuli ili pak videli na razglednicama ili filmovima pa možda i pomislili da je to sve samo spremljeno za slikanje.
Ali istina je da je ovde sve dovedeno skoro do savršenstva i narod uživa u tome i to svakodnevno to održava ili poboljšava.
Za početak najpre bih počeo od jednog mesta koje je svakom od nas neophodno potrebno a najviše bi ustvari voleli da nije tu gde jeste.
To mesto je ustvari ogledalo nas samih. Kad npr. uđete u jednu kafanu i odmah na ulazu u nos i oči Vam udari taj grozan zadah koji dolazi upravo sa mesta o kojem hoću da nešto kažem. Kakvo zadovoljstvo možete očekivati kod narudžbine naj ukusnijeg jela iz kuhinje kada ste na samom ulazu talo lepo dočekani.
Zapravo radi se o WC-u ili klozetu, mogu da se prisetim da kad god sam posetio moje stare i dobre prijatelje kod kuće na samom ulazu u njihove stanove ili kuće odmah bih mgao kazati na kojoj strani je ta prostorija. WC šolja je očišćena možda najranije juče a WC četka verovatno nikad. Što u najmanju ruku proizvodi gađenje a o utiscima o dotičnoj kući da i ne spominjem.
A toliko je malo potrebno da prvi utisak ostane pozitivan.
U svakoj kući ili stanu sigurno domaćica ili domaćin imaju šavel, e potrebno je samo da se te tečnusti malo uspe u WC šulju i četka ugura u vodu i stavi da tamo odleži neko vreme, sva nečistoća i mirisi će se sami odklonii. Proces ponavljati bar jedanput nedeljno i posle kraćeg vremena na zadovoljstvo svih imaćete to mesto vrlo uredno i biće ponos svakoj domaćici.
Molim oprostite ako sam nekog povredio, želeo sam samo da nađem sagovornike koji bi svojim savetima učinili da mi sami i naš toliko voljeni grad postane ono što zaslužuje.
S poštovanjem
Seljak Šumadinac
Pra pra pra predak danasnjeg Sumadinca ili ti beep beepa
SENA FR
12.01.2008., 14:03
nemam pojma ima ih vise...
Poprilično tvrdoglava, jako često sarkastična, povremeno manijakalno uredna.
Mada imam ja i dobre osobine...:-D
Preterana iskrenost!
Zamislite, došlo je vreme da to bude loša osobina!
mica cacak
13.01.2008., 02:25
Pricam glasno.
Nesto se okolina ne zali na mene;)
chajkovski
13.01.2008., 10:29
Pricam glasno, udaram jako, reagujem naglo, verujem svakom, trosim glupo...ima jos toga, ne mogu da se setim svega
usernamed
13.01.2008., 12:01
ovo su kao dobre i loše osobine...?