PDA

Vidi punu verziju : Koliko momci danas idu u VSCG

24.04.2004., 16:25
Da li rado idete u vojsku ili radije izbegavate pozive?

Rider
24.04.2004., 20:05
Ja sam se pre koji mesec vratio iz vojske(inace sam se prijavio za sluzenje dobrovoljno i pre vremena) i koliko sam primetio za tih 8 meseci vise njih se opredeljuju za civilno sluzenje vojnog roka.A ima i mnogo onih koji odlazu vojsku sto vise mogu pa na kraju odu na odsluzenje kao vec matori ljudi ostavljajuci kod kuce zenu i decu,a to je po meni velika bruka.Seti se samo podataka od pre koji meseci iz Crne Gore gde od ukupnog broja pozvanih u kasarne se pojavi tek nekih 20%.A ni u Srbiji nije bolje stanje.

19.05.2004., 22:53
Odslusajte pesmu sa Skabovog novog albuma o vojsci,pa ce vam sve biti jasno.

02.06.2004., 13:15
Uzaludno potrosenih godinu dana!!!
Ako mozete odugovlacite sto vise mozete, emigrirajte i ne dozvolite da Vas neke gluperde sa jedva zavrsenom osnovnom skolom maltretiraju.
Nadam se da ce (ako je to tacno) uskoro uvesti otkup vojnog roka, pa da se ovaj mladi svet barem koliko-toliko spasi bede.

CRO ARMY
02.06.2004., 20:13
Hej Srpcici nebi ni ja sluzio vojsku koja gubi ratove, niste se proslavili devedesetih :twisted:

gorandyu
02.06.2004., 22:32
Hej Srpcici nebi ni ja sluzio vojsku koja gubi ratove, niste se proslavili devedesetih :twisted:

Jeb*ga, mora se!

CRO ARMY
03.06.2004., 20:25
Ako nista drugo desnica ti ojaca a dlanovi zuljeviti a noci nikad duze ,samo naprijed. :D

UltraZvuk
22.06.2004., 00:37
Definicija robije: kada te neko protiv sopstvene volje drzi izlovanog bez mogucnosti svojevoljnog izlaska.
Znaci - nisam nikoga ubio, necu ni da robijam! Da idem da me *ebe neki debil frustrirani koji nije mogo nijednu zglavnu skolu da upise, nema teorije!

djolepiv
27.06.2004., 01:57
puno je i minut u kasarni a kamoli sat, ja sam bio 8 meseci i to je samo ogromno ***** koje sam pojeo... Samo sam malo otupeo i izgubio osecaj za toleranciju, tamo sam prvi put video pedere i nepismene ljude, neki cak nisu znali da povezu dve reci, ali ipak bilo je i obrazovanih...
Strahota, svaki dan smrdljiv, gladan, zeljan civilstva, izvrsavas "naredjenja", svaki dan kada ustanes jedva cekas 22h da legnes da spavas, dok u civilstvu t.j. normalnom zivotu zelis da dan traje sto duze i da spavas sto manje ne bi li vise stvari postigao, vise ljudi video itd...
SRAMOTA ME JE STO SAM SLUZIO "OTADZBINI" a kada cujem kako nas gledaju sa strane sramota me je sto sam srbin, sto zivim sa stokom u drzavi..........

**case-problem**majce
27.06.2004., 18:17
Alo, bre...........Ljudi,pa vi ne znate sta pricate! Kako vas nije sramota da tako pricate o Vojsci, pa ona vas je naucila nekim osnovnim stvarima u zivotu. Stalo vam je samo do izlazaka, do slobodnog vremena, strasno!

djolepiv
15.07.2004., 01:28
ok majce idi u vojsku :)))))

Samuraj
23.07.2004., 00:47
Alo, bre...........Ljudi,pa vi ne znate sta pricate! Kako vas nije sramota da tako pricate o Vojsci, pa ona vas je naucila nekim osnovnim stvarima u zivotu. Stalo vam je samo do izlazaka, do slobodnog vremena, strasno!

Jaaaaaoooooooo, kako možeš da govoriš
o vojsci koja je totalno degenerična i
nesposobna za bilo šta drugo osim za
pljačku,pušenje vutre i povlačenje u toku rata.
Svi koji izbegavaju vojsku su definitivno u
pravu.
Ako ti je do vojne obuke odaberi nešto od dole navedenog:

1.Vukovi sa Vučijaka ( izuzetno teška obuka )
2.Tigrovi
3.JSO ( trenutno zvanično rasformirana )
4.Frenkijeve jedinice
5.Mauzerove jedinice

Namerno tu ne ubrajam SAJ ili Žandarmeriju
jer se radi o " Balavim " formacijama koje
nisu nikada imale pravo vatreno krštenje.

U svakom slučaju ne preporučujem vojsku nikome
jer je to gubljenje vremena.

Ancho1
26.07.2004., 02:30
Samo sam procitao gore navedo i zakljucio da ste najvece pichke koje su sluzile vojsku!
O chemu vi pricate,sto pljujete tako po vojsci,ko ce sutra (ne daj boze) da brani zemlju?
Mozda "ljudi" kao vi? N edaj boze nikad je ne bi odbranili!
Nisam toliki patriota,ali je sramota sto tako prichate o vojsci (drzavi)!
Gde bi vi sad bili da nije bilo ljudi koji su uzeli oruzje u ruke i branili narod?
suvisno je komentarisati vase stavove o vojsci!
Pustite one ljude koji treba da se bave sluzenjem vojnog roka da donese pravichne zakone za sve,pa vi pichke birajte: Hocete li u civilku ili u uniformu!

PRIGOVOR SAVESTI!!!!!
SMESNO
Niko od vas picki nije navikao na malo discipline i reda.
Poz od mene za sve "vojnike"

V.P.4571
II Cheta vojne policije Uzice
TIGROVI

Ko to ide ko to gazi
policija nailazi.
Svi smo ovde iste vere
policijske crne bere...

Pobunjenik
26.07.2004., 16:39
Свакој држави је потребна војска, али не и ОБАВЕЗНО служење војног рока.

То питање је код нас регулисано на два начина:

1) Служење у касарнама,

2) Цивилно служење.

У неким државама постоји и ОТКУП војног рока, али све опције представљају ВИД РОПСТВА ПРЕМА ДРЖАВИ!!!

Професионална војска је једино решење, али да бисмо до тога дошли неопходно је, поред материјалних средстава, ПОВЕЋАЊЕ ПРИРОДНОГ ПРИРАШТАЈА СТАНОВНИШТВА јер смо ми (Срби) на путу одумирања, и ускоро неће имати ко да иде ни у касарне ни на цивилно служење.

krvolok
26.07.2004., 17:42

2.Tigrovi
4.Frenkijeve jedinice
5.Mauzerove jedinice

Samuraj, pričaš nešto o čemu pojma nemaš !!! Vukovi, JSO i Frenkijevci su jedno isto, samo u različitim periodima !!! Sve njih je " začeo " kap. Dragan, kraćom obukom u Krajini 91., od kadrova DB, policije, krimosa i nešto dobrovoljaca, sa opremom i oružjem rasformirane 72 padobranske, a posle su od " dobrovoljnih " donacija, dobili amerske uniforme i spec. naoružanje, pojedinci ! O " Tigrovima ", se ne zna mnogo, neki su stvarno, jeli bodljikavu žicu i pišali kerozin ( tzv. " Super - tigrovi " ), ali je većina šetala od Belog Manastira do BGD -a, a Erdut nije ni videla !!! Mauzer i " Semberijska garda ", kasnije " Panteri ", su posebna priča, svojim sam očima gledao, kad su ih, juna 92. razoružali i izudarali neki neorganizovani, pijani četnici, u centru Bijeljine !!! A današnja žandarmerija je skroz OK, Giri je " nakalemio ", od veterana JSO i novih klinaca, pristojnu formaciju, sposobnu za svaki " posao " !!! Ovo ti piše neko, ko je prošao ( i bio i borio se ! ) većinu najzeznutijih mesta, od 91 - 99., a više ne pitaj, ako ti kažem, morao bih da te ubijem !!!

Candyman
26.07.2004., 21:54
Samo sam procitao gore navedo i zakljucio da ste najvece pichke koje su sluzile vojsku!
O chemu vi pricate,sto pljujete tako po vojsci,ko ce sutra (ne daj boze) da brani zemlju?
Gde bi vi sad bili da nije bilo ljudi koji su uzeli oruzje u ruke i branili narod?
Pustite one ljude koji treba da se bave sluzenjem vojnog roka da donese pravichne zakone za sve,pa vi pichke birajte: Hocete li u civilku ili u uniformu!

PRIGOVOR SAVESTI!!!!!
SMESNO
Niko od vas * nije navikao na malo discipline i reda.

V.P.4571
TIGROVI

Ko to ide ko to gazi
policija nailazi.
Svi smo ovde iste vere
policijske crne bere...
Auuuuu, bash si opasan, bash si dasa, sav sam se uneredio. Nije to provokacija nego odgovor na tvoj stil shkrabanja. Sve moze da se regulishe korishcenjem MOZGA umesto prangije. Trebao bi da znash da jedna od najelitnijih formacija na svetu - S.W.A.T. - oruzje primenjuje kao ulatimativno reshenje. To im donosi ogroman uspeh. Shto se tice displine i reda bar u nekom obliku oba su mi poznata jer mi je matori PVL, tako da sam, bajo moj, vec cirka 23 godine u armiji. U armiju cu svakako ici, ne zbog matorog, ne zbog tebe ili komshije nego kontam da ako je par mojih drugara to preguralo i krsha ljudi pre mene i JA cu.
CIAO! 8)

**case-problem**majce
28.07.2004., 15:05
Tako je Candyman. Samo napred. Nasu vojsku ne sme niko da sputava u njenom radu!
Srbija ce opstati!!!
SRBIJA JE VECNA
Pozdrav za sve optimiste i vojnike!

Ancho1
05.08.2004., 02:05
Ne hvalim se,vec se poredim sa nekim "momcima' koji imaju prigovor savesti!
Ali se potpuno slazem sa tobom Candyman!
Poz :)

Samuraj
05.08.2004., 02:16

PRIGOVOR SAVESTI!!!!!
SMESNO

V.P.4571
TIGROVI

Ko to ide ko to gazi
policija nailazi.
Svi smo ovde iste vere
policijske crne bere...

Ha,ha,ha,ha ....ne znam gde si ti bio junačino
kada je trebalo braniti zemlju ( pljačkati ),
ali ja sam 1999 bio na Kosovu
( Đakovica,Prizren i Peć ),a od takvih pi.čaka koje
u toku rata razvaljuju tuđe kuće i odnose vojnim
kamionima belu tehniku,zlato i ostalo mi se
povraća.
Mi smo predlagali i radili tamo nešto konkretno,
dok se vojne pi.čke nisu pobunile i rekle da je to
previše surovo,da tako ne treba sa teroristima,
da se krše razne konvencije..itd.
Svi ste vi junaci samo u pesmi,ali prave pi.čke
kada treba da se ratuje i gine.
I još jedna stvar pi.čko jedna je.bena
ti momci koje ti pljuješ su branili tvoj
kur.ac kada si ti lepo spavao i provodio se
po noćnikm klubovima,ali šta ti znaš o tome??

ninpo masinac
05.08.2004., 17:58
Za samuraja.

Kao moderator dodeljujem ti zuti karton pred iskljucenje zbog primenjenog recnika.
Obrati paznju!

06.08.2004., 00:34

PRIGOVOR SAVESTI!!!!!
SMESNO

V.P.4571
TIGROVI

Ko to ide ko to gazi
policija nailazi.
Svi smo ovde iste vere
policijske crne bere...

Ha,ha,ha,ha ....ne znam gde si ti bio junačino
kada je trebalo braniti zemlju ( pljačkati ),
ali ja sam 1999 bio na Kosovu
( Đakovica,Prizren i Peć ),a od takvih pi.čaka koje
u toku rata razvaljuju tuđe kuće i odnose vojnim
kamionima belu tehniku,zlato i ostalo mi se
povraća.
Mi smo predlagali i radili tamo nešto konkretno,
dok se vojne pi.čke nisu pobunile i rekle da je to
previše surovo,da tako ne treba sa teroristima,
da se krše razne konvencije..itd.
Svi ste vi junaci samo u pesmi,ali prave pi.čke
kada treba da se ratuje i gine.
I još jedna stvar pi.čko jedna je.bena
ti momci koje ti pljuješ su branili tvoj
kur.ac kada si ti lepo spavao i provodio se
po noćnikm klubovima,ali šta ti znaš o tome??

O chemu ti pricas?
Ja sam samo kritkovao likove koji pljuju po vojsci!
Svima svaka cast ali ne i momcima koji izbegavaju vojsku pod izgovorom "prigovor savesti"! :?

Candyman
06.08.2004., 01:05
Prijatelju to je njihovo pravo koje im je dala drzava. Drzava ti bukvalno namece da sluzish vojsku kojoj kao takvoj ne vidim pravu svrhu sem za ono odnoshenje TV-a, frizidera,...(NARAVNO bez generalizacije). Nije potrebno osudjivati. :wink:
CIAO! 8)

nsbee
09.08.2004., 00:44
Momci, cemu toliko vredjanje oko odlaska u vojsku?! Ili ides, ili je izbegavas, treceg nema. Nema svrhe da se toliko prepucavate, pa nije ni cudo sto nam se dogadja sve ovo kad ne mozemo ni izmedju sebe da se slozimo!

Pozdrav svima, posebno vojnicima!

Ancho!
10.08.2004., 02:13
Sve je to lepo sto ti kazes,ali ko ovde govori uopste o kriminalu?
Pitaje na forumu ne govori ni o kakvoj kradji ili sta ti ja znam,vec o tome koliko momci idu rado u vojsku!
Eto toliko od mene!Pozdrav svima.

фигхтер
10.08.2004., 11:13
е, зајебите та ваша препуцавања...нико тако неће да уведе ништа ново или да избаци нешто старо из војске преко нета...
by the way, нешто ми се не иде у војску па ако неко можда случајно зна да л` ће за пар година да уведу професионалну, да знам да л` да одуговлачим још мало :roll:

da_da
12.08.2004., 19:56
Ljudi, ko je bio u pravom ratu tj.ko je prvi ulazio u sela i gradove VERUJTE da je uzimao to je ljudski i zivotinjski.Tako je u pravim ratovima a sve price iz pozadine su besmislice 8) 8)

Ancho1
13.08.2004., 02:09
Mislim da oni momci koji su odsluzili svoje u uniformi znaju kako im je bilo,a ne likovi koji se pozivaju na prigovor savesti i pritom *****ju kako je vojska ovakva ili onakva.Pa oni nista ne znaju o tome, mogu samo da zamisljaju kako je biti u vojsci.
Zato ne bih polemisao sa takvim ljudima o vojsci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrav iz EU
14.08.2004., 20:38
Evo ja nisam isao u vojsku a i nije mi na kraj pameti da odem u vojsku!

Zaista nemam nikakvu potrebu da:
- mi bilo ko izdaje naredjenja(narocito neko 7 god mladji,bez korektno zavrsene osmogodisnje skole)
- dam svoj dug drzavi -s obzirom da joj nisam nista duzan-ona je meni duzna 10 godina pod manijakom ,inflacijom,zivotu bez viza i granica
-odem u neku kasarnu,npr.u uzicu koju zovu(kazniona kasarna)gde se za svaki obrok jede budjavi hleb u mlakoj vodi-ako ima vode!!!
-branim OTADZBINU ,imam potrebu da branim moju porodicu i prijatelje ali za to mi ne treba vojno "znanje" i ni jedan jedini dan u kasarni!!!!

Ima ovde jos mnoooogoooo da se dopise ali siguran sam da ne moram vise da pisem-razumeli smo se.

Jasno mi je da ce me neko na ovom forumu sigurno iskritikovati ali to je moje misljenje i moj stav.

A sto se tice price koja jedinica je naj "herojskija" na to mogu samo da kazem NIJEDNA -- heroji su nazalost,nepoznati,bezimeni,i mrtvi.
A ovi ostali sto se vozikaju (ili su se vozikali dok nisu zavrsili izresetani zbog ko zna cega!!!)u hammerima,meckama,audijima svih brojeva, i sto se herojisu po kaficima - to su bednici i sljam!
Oni su u svome zivotu procitali samo"veselu svesku","tik-tak" i "malog zeku" a ni to nisu uspeli da skapiraju,ali su zato bez problema klali,vadili zlatne zube,palili,silovali, i sve to kako neprijateljima tako i svojima!!!

Nadam se da cemo konacno postati normalna zemlja ,sa iskljucivo profesionalnom vojskom,sa otvorenim granicama(ali ne samo sa nase strane) i konacno sa mladim ljudima koji su spremni da idu u korak sa evropom a ne protiv nje.
Siguran sam da vecina to zeli...
Sve Vas pozdravljam

Trajce
19.08.2004., 12:41

2.Tigrovi
4.Frenkijeve jedinice
5.Mauzerove jedinice

Samuraj, pričaš nešto o čemu pojma nemaš !!! Vukovi, JSO i Frenkijevci su jedno isto, samo u različitim periodima !!! Sve njih je " začeo " kap. Dragan, kraćom obukom u Krajini 91., od kadrova DB, policije, krimosa i nešto dobrovoljaca, sa opremom i oružjem rasformirane 72 padobranske, a posle su od " dobrovoljnih " donacija, dobili amerske uniforme i spec. naoružanje, pojedinci ! O " Tigrovima ", se ne zna mnogo, neki su stvarno, jeli bodljikavu žicu i pišali kerozin ( tzv. " Super - tigrovi " ), ali je većina šetala od Belog Manastira do BGD -a, a Erdut nije ni videla !!! Mauzer i " Semberijska garda ", kasnije " Panteri ", su posebna priča, svojim sam očima gledao, kad su ih, juna 92. razoružali i izudarali neki neorganizovani, pijani četnici, u centru Bijeljine !!! A današnja žandarmerija je skroz OK, Giri je " nakalemio ", od veterana JSO i novih klinaca, pristojnu formaciju, sposobnu za svaki " posao " !!! Ovo ti piše neko, ko je prošao ( i bio i borio se ! ) većinu najzeznutijih mesta, od 91 - 99., a više ne pitaj, ako ti kažem, morao bih da te ubijem !!!

Napokon,ja mislio nema znalaca,vidim goe neki likovi lupaju gluposti,samuraj idi ti malo do Petrovog sela,vidi kako su se okupili,pa nam javi,lupate bre gluposti...

22.08.2004., 04:59
2.Tigrovi
4.Frenkijeve jedinice
5.Mauzerove jedinice

namas ti pojam o specijalnim jedinicama, a nasao si nama to prdis o navedenim.

22.08.2004., 05:06
GDE SU SOKOLOVI?

KNIGHT
01.09.2004., 22:55
ljudi,verujte mi da ni jedan rat nije vredan NI JEDNE JEDINE DECJE SUZE!!..
uostalom,u Evropi u narednom DUZEM periodu nece biti vise nikakvih ratova.....sada dolaze neki drugi "ratovi" protiv terorizma,kriminala,extraprofitera,mada je to sve jos komplikovanije...

a sto se tice vojske scg(za regrute),jednostavno MORAJU svi priznati da je ona u OCAJNOM stanju...i tih 8 meseci izgleda kao gubljenje vremena...

ali to se mora obaviti,zbog nekih drugih razloga...npr mnogi muskarci nece moci dobiti neki posao(u drzavnim firmama),ako nemaju odsluzen vojni rok(makar imali i diplomu nekog fakulteta)

**case-problem**majce
02.09.2004., 11:53
Sluziti Vojsku bi trebala da bude cast svakome od vas!
Ali, nazalost, ima mnogih koji je izbegavaju.....SRAMOTA!

Dlakava_Strvina
02.09.2004., 11:59

Да мало заварам непријатеља :D
Ма одосмо сви у Ку рац право да ти кажем...
Само ће некима требати још мало времена да схвате да смо претворени у "индијанска племена", а знамо како су дотични завршили :roll:

E, a kakav vam je to "maternji" jezik kad vas sve razumem??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dlakava_Strvina
02.09.2004., 12:00

Vidi na "Muška Posla", bilo skoro... :roll:

Tipkaros
02.09.2004., 12:17
Mislim da oni momci koji su odsluzili svoje u uniformi znaju kako im je bilo,a ne likovi koji se pozivaju na prigovor savesti i pritom *****ju kako je vojska ovakva ili onakva.Pa oni nista ne znaju o tome, mogu samo da zamisljaju kako je biti u vojsci.
Zato ne bih polemisao sa takvim ljudima o vojsci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A sta ces da kazes na to da je moj burazer prosao celu obuku u uniformi i tek onda otisao u civlilnu?
Covek je mislio da ipak moze sve lepo u vojsci, ali kad je shvatio kakvo je to njesra, predao je papire i... civilna.
Kada su ga pitali zasto, rekao je: Nehigijena; manje-vise neravnopravnost izmedju vojnika, vec su neki imali povlastice, niotkuda zasluzene; (nakon prekomandovanja u Medvedju gde su jedni od najuzasnijih uslova u nasoj vojsci danas) Ne znam kad moze da mi proleti metak kroz glavu...

KNIGHT
02.09.2004., 13:36

Majce,ti trebas malo da porastes...ili si se mozda nagledala onog filma sa DEMI MUR??...znas,stvarnost se ENORMNO razlikuje od filmova...iako sam ja "knight",svestan sam da "okruglih stolova" i CASTI u ovom svetu vise nema..nazalost

ja nisam bio u VOJSCI SCG,ali sam zato pre par godina proveo skoro 6 meseci na"jugu srbije",u NEKIM "Borbenim formacijama".....tamo smo bili"SUPER-SRBI",bili smo spremni da sameljemo "srpske neprijatelje",lomili smo se izmedju toga da li da istetoviramo dvoglavog orla na ramenu ili na bicepsu,a ustvri sve vreme smo MANJE-VISE izigravali GLINENE golubove albanskim snajperistima(mi smo koliko-toliko bili spremni za te situacije,a mogu samo da zmislim kako je bilo onim obicnim regrutima vojske SCG koji su tada slati tamo)......a ZA TO VREME SU NEKI LIKOVI OVDE U BEOGRADU ZIDALI VILE I BAZENE,(delimicno od opljackane imovine i albanaca i SRBA),a deca tih likova sa bazenima, bez odsluzenog vojnog roka voze bmw-e po svajcarskoj...i KAO NESTO studiraju...

tako da znas,i ostavi se tih prica o casti u vojsci,nije ovo vise ni 1914,ni 1389 godina...

kako sam "rekao" sada se "BITKA" premesta u BEOGRAD protiv onih "likova sa bazenima",i ako ta "borba" bude dobijena,tek onda srbija ima sanse da bude normalna zemlja...

Dlakava_Strvina
02.09.2004., 17:02

A sta ces da kazes na to da je moj burazer prosao celu obuku u uniformi i tek onda otisao u civlilnu?
Covek je mislio da ipak moze sve lepo u vojsci, ali kad je shvatio kakvo je to njesra, predao je papire i... civilna.
Kada su ga pitali zasto, rekao je: Nehigijena; manje-vise neravnopravnost izmedju vojnika, vec su neki imali povlastice, niotkuda zasluzene; (nakon prekomandovanja u Medvedju gde su jedni od najuzasnijih uslova u nasoj vojsci danas) Ne znam kad moze da mi proleti metak kroz glavu...

TIPICNI NEZRELI PUBERTETLIJA... NIJE VOJSKA ONO STO SI GLEDAO NA AMERICKIM FILMOVIMA... :roll:

Dlakava_Strvina
02.09.2004., 17:09

Majce,ti trebas malo da porastes...ili si se mozda nagledala onog filma sa DEMI MUR??...znas,stvarnost se ENORMNO razlikuje od filmova...iako sam ja "knight",svestan sam da "okruglih stolova" i CASTI u ovom svetu vise nema..nazalost

ja nisam bio u VOJSCI SCG,ali sam zato pre par godina proveo skoro 6 meseci na"jugu srbije",u NEKIM "Borbenim formacijama".....tamo smo bili"SUPER-SRBI",bili smo spremni da sameljemo "srpske neprijatelje",lomili smo se izmedju toga da li da istetoviramo dvoglavog orla na ramenu ili na bicepsu,a ustvri sve vreme smo MANJE-VISE izigravali GLINENE golubove albanskim snajperistima(mi smo koliko-toliko bili spremni za te situacije,a mogu samo da zmislim kako je bilo onim obicnim regrutima vojske SCG koji su tada slati tamo)......a ZA TO VREME SU NEKI LIKOVI OVDE U BEOGRADU ZIDALI VILE I BAZENE,(delimicno od opljackane imovine i albanaca i SRBA),a deca tih likova sa bazenima, bez odsluzenog vojnog roka voze bmw-e po svajcarskoj...i KAO NESTO studiraju...

tako da znas,i ostavi se tih prica o casti u vojsci,nije ovo vise ni 1914,ni 1389 godina...

kako sam "rekao" sada se "BITKA" premesta u BEOGRAD protiv onih "likova sa bazenima",i ako ta "borba" bude dobijena,tek onda srbija ima sanse da bude normalna zemlja...

"ZBOG NEKOLICINE" je bedan iygovor zbog VEĆINE KOJA IPAK ČINI TVOJ NAROD! UVEK ĆE BITI I SVUDA "MANJINE". MISLIŠ DA JE U PROŠLOSTI BILO SJAJNO I BAJNO? PODLEGLI STE "PSIHIČKOM TERORU" ZAPADA... GLEDAJ SVOJU ZEMLJU JER BOLJE I DOMAĆA FUFA NEGO STRANA FUFA! NEMOJ DA ME VUČEŠ ZA JEZIK DA TI PRIČAM KAKO IZGLEDA "TIPIČAN PATRIOTSKI ODLAZAK NA RATIŠTE (ovi što najviše galame po kafanama)"
ŠTA BI TI DA TE MAMA I TATA HRANE CEO ŽIVOT? DAJ TRGNI SE... NIJE VOJSKA TO ŠTO ZAMIŠLJAŠ... A KAKO IZDRŽE ONE "MUŠKARČINE" PO 10-ak GODINA PO ZATVORIMA? ISTO IMALI "RACIONALNE VIZIJE O ŽIVOTU"? :roll:
DA SU TAKO RAZMIŠLJALI NAŠI PRECI SAD SE NE BI SMO OVDE NATPAMEĆIVALI, JER NAS NE BI NI BILO... :twisted:

A ŠTO JE NAJBITNIJE:
PRAVE UBICE TI SE NALAZE 200Km OD KUĆE GDE DRK.AŠ I PRDIŠ... 200 Km SE PREĐE ZA KOLIKO?
A ZA KOLIKO SE OBUČI NEKO KAKO DA DRŽI PUŠKU?
NE BRINI U SLUČAJU RATNE OPASNOSTI I PEDERI SE MOBILIŠU... :!:

Dlakava_Strvina
02.09.2004., 17:15
NAJVEĆI PROBLEM OVE ZEMLJE SU NAZOVI-POLITIČARI JER VODE STRANAČKU A NE DRŽAVNU POLITIKU. POGLEDAJ UREĐENJE ENGLESKE ILI FRANCUSKE, I TAMO IMA I OVIH I ONIH... A POGLEDAJ IM PROGRAME...

KNIGHT
02.09.2004., 21:47
'ajde,kada se "otreznis" ili sta vec,"dlakava strvino",napisi ono sto si hteo,ali ovoga puta jasno i RAZGOVETNO....tako da svi razumeju o cemu pricas,mislim ja ne shvatam kakve veze ima ono tvoje bulaznjenje sa onim sto sam ja napisao???....kakav teror zapada???.....koga mama i tata hane citav zivot???(SIGURNO je da hrane onu "decu" od 30 godina koja voze bmw-e po svajcarskoj)...na koju proslost mislis????.....i HAJDE objasni ti nama kako su mislili nasi preci?????????????

znas,sem vojske postoji i POLICIJA...tako da je neko MOZDA i u policijskoj uniformi osetio kako izgleda braniti srpske nacionalne interese......tako da smo MI tada rizikovali svoje zivote tamo "dole",a iz "zvanicnog beograda" je dolazila politika "STANI-KRENI","IDI-DODJI".....oni koji znaju sta ovo znaci,razumece o cemu "pricam"...

i ljudi,UTUVITE u glave da RATOVA(onih klasicnih,kakav je npr bio ww2) vise NEMA,i na prostoru evrope ih nece vise ni biti......pa da li neko misli da ce npr Belgija da "napadne" Francusku???.....ili Bugarska Srbiju???.....kakva ratna opasnost?????

i nemoj da ja tebi pricam kako izgleda "odlazak na ratiste" i kako su funkcionisali NEKI ljudi iz Beograda,koji su bili "pripadnici" tzv "SONY brigade".....koje su "operisale" i po albanskim,ali i po SRPSKIM kucama,po hrvatskim,ali i po SRPSKIM kucama!!!

uostalom,mrzi me da "pricam" o svemu tome,jer se spremam da idem na more...:)...pa mislim na neke lepse stvari...:)

pozdrav svima

02.09.2004., 22:05
Ne moras nista da mi objasnjavas...
Pametan si ti momak...
POTOMCI PREZIVELIH KUKAVICA...
:roll:

**case-problem**majce
03.09.2004., 13:54
Svi ste izgubili nadu.
Znam da filmovi nemaju veze sa stvarnoscu, potpuno sam svesna.
Znas kako, ne podnosim ljude koji pesimisticki razmisljaju. Lako se predavaju i sve gledaju sa lose strane.
Nazalost, nisam iskusila vojsku, ali to ne znaci da ne znam kako je tamo.
Ako ti se ne svidja ova zemlja, i vojska,kada se vec toliko zalis zasto se ne gubis sa ovih prostora!?

Nexus 6
03.09.2004., 18:04
Nazalost, nisam iskusila vojsku, ali to ne znaci da ne znam kako je tamo.

a, kako je tamo?

Candyman
03.09.2004., 22:03
Pametan si ti momak...
A otkuda ti forumu kad si toliki heroj? :o Po tvom postu ili si imao ludu srecu ili pishes iz proshlosti! :?
Uvek baratate sa ekstremnim slucajevima. Npr. heroj i kukavica. Shta je odlika jednog, a shta odlika drugog? Da li je heroj onaj koji je zaginuo kao ovi bombashi-samoubice??? Da li je kukavica onaj koji ce u slucaju nereshive situacije uteci glavom bez obzira? Da li postoji kombinacija i jednog i drugog; da se neko pokaze izrazito hrabar, ali kad se vidi da ce se besmisleno(!) ginuti - iznaci alternativu? Sve u prirodi ide linijom manjeg otpora, pa je stoga besmisleno primoravati ljude da furaju glavom kroz zid.
CIAO! 8)

Dlakava_Strvina
03.09.2004., 22:24
Pametan si ti momak...
A otkuda ti forumu kad si toliki heroj? :o Po tvom postu ili si imao ludu srecu ili pishes iz proshlosti! :?
Uvek baratate sa ekstremnim slucajevima. Npr. heroj i kukavica. Shta je odlika jednog, a shta odlika drugog? Da li je heroj onaj koji je zaginuo kao ovi bombashi-samoubice??? Da li je kukavica onaj koji ce u slucaju nereshive situacije uteci glavom bez obzira? Da li postoji kombinacija i jednog i drugog; da se neko pokaze izrazito hrabar, ali kad se vidi da ce se besmisleno(!) ginuti - iznaci alternativu? Sve u prirodi ide linijom manjeg otpora, pa je stoga besmisleno primoravati ljude da furaju glavom kroz zid.
CIAO! 8)

STRAH je normalna pojava. Samo ga treba KANALISATI.
PREVIŠE STRAHA - parališe osobu;
NEPOSTOJANJE STRAHA - je opasna situacija...

Kažu: "Vojska je škola života"
Kako ovo treba posmatrati?

U kasarni se odvija život u malom i skučenom prostoru. Ništa se ne može sakriti i sve se zna i "ne zna". Kao i u civilnom. Spoznaćeš sebe i svoje kvalitete kojih nisi svestan.
Npr.
Oficiri (da bi izbegli komandnu odgovornost) stave nekog pavijana za desetara koji kao kerber kidiše na mladju vojsku. A u slučaju "vanredne situacije", dolaze kao "pomiritelji"
Isto imamo i u životu.
Neko s kim prdiš i jedeš, tik uz tebe, je u stanju da te pokrade i da se pravi lud.
Isto kao i u pravom životu.
Imaš dovoljno vremena da "premotaš film unazad" i da se setiš svega što ti na kraj pameti ne pada... Da prepoznaš ko ti je u stvari bio prijatelj a ko ne te gde si pogrešio i šta ćeš dalje u pravom životu.
Koliko si samostalan. Koliko ti treba prisustvo mame i tate ("konji" od 28 godina bukvalno plakali da isu kući, sad te bukvalno teraju da ideš).

Dalje, videćeš da li spadaš u snishodljive ili odlučne osobe.

Prepoznaćeš kojim oficirima treba da se poveriš a koje da izbegavaš i kako da ih izbegavaš.

Iskustva koja će ti trebati kako u životu tako i u ratu.

Može da se mlatara tehnikom koliko hoćete ali LJUDSKI FAKTOR je presudan. Uprkos silnoj količini nuklearnog naoružanja i bolesnih umova koji bi to da iskoriste, ne može se ići njime...

Kažete - izgubljeno vreme...
A sada zgrćete milionske poslove ili ne znate šta ćete od riba? Ma kako da ne...

Kako ćete zaštiti svoje porodice kad ne umete sebe?
Ja sam ipak da se u vojsku ide kad se "malo više sazri", bar sa 25 godina. U redu sad?

Ancho
04.09.2004., 05:58
Mislim da ova tema nije za diskusiju sa ne zrelim momcima koji jos pisaju u gace!
Ko vam daje za pravo da pricate o vojsci tako?????
Da li je neko od vas (cast izuzetcima) video sta je vojska?
A ne vamo da prica "BIO MI JE BRAT". Pa znas li ti kako je stvarno u Medvedji?
I treba da upamtis jedno!!!!!!!!
Da nije bilo vojnika na jugu Srbije ko zna sta bi bilo dole?
Poz za sve ljude koji imaju slicno misljenje mom!
:D

04.09.2004., 13:45
NEKE stvari su se odvijale kako su se odvijale,bez obzira na to da li sam ja(ili neko drugi) optimista ili pesimista..znaci,to nije ni pesimizam ni optimizam,to je CINJENICNO STANJE,mogao sam ja(ili neko drugi) tada da budem NAJVECI optimista na planeti,ali to nista ne bi promenilo,sve bi bilo isto kako je sada...inace,ja po prirodi,nisam pesimista

i da ne bude zabune,nisam ja sad ovde neko ko savetuje nekom da NE ide u vojsku scg,ja samo navodim neke CINJENICE,a to da li ce neko ici sa 20 ili 30 godina,ili nikada nece ni ici,to je odluka svakog pojedinca

ali ovo je sigurno,da su u vojsci scg uslovi za svakodnevni zivot COVECNIJI I HUMANIJI,mnogi ljudi bi se lakse opredeljivali da idu u vojsku...naravno da neko nece za tih osam meseci da zgrce milione,i da promeni 50 riba,ali mozda bar nece ziveti u onom "veselom" stanju u kojem se nalaze nase kasarne(nece NPR provesti vecinu dana,cisteci metlom neke stepenice,i trpeti pijane likove sa 3 razreda osnovne skole,koji su se prvi i poslednji put docepali neke"vlasti"...iz toga se ne moze nesto pametno nauciti,zar ne?.)

NAJBOLJI kompromis bi bio da vojni rok traje svega par meseci(3-4),gde bi se regrut obucio kako da "drzi pusku",odnosno onim stvarima koje su neophodne za njegov rod vojske

a evo jednog APSURDA,"glavni" naslov ovih tema glasi "avijacija i vojska"....da li to u slucaju vojske scg ima smisla?.....da li vojska scg ima avijaciju???....ja sam cuo za nekog lika koji je PROFESIONALNI pilot,a kada "ne vozi",radi kao VULKANIZER u jednoj automehanicarskoj garazi.....da nije tuzno bilo bi smesno...

KNIGHT
04.09.2004., 13:48
UPS,ona prethodna poruka je moja,ali zaboravih da se "prijavim"...

pazi sad ovog "ANCHA".....hajde ti meni objasni KAKO je na jugu srbije????????........ja to STVARNOOO ne znam...

Candyman
05.09.2004., 00:54
UPS,ona prethodna poruka je moja,ali zaboravih da se "prijavim"...

pazi sad ovog "ANCHA".....hajde ti meni objasni KAKO je na jugu srbije????????........ja to STVARNOOO ne znam...
Iskreno mi je zao shto poznajesh stvarno stanje stvari! Bolje bi bilo da svega toga nema. Mozda me dlakavi skontao kao kukavicu, ali uvek tezim zaobici konflikt. Kada se nema kud ondak JURISH. Pa shta nam Bog da, odnosno umece.
CIAO! 8)

pera i mika(bez pere)
06.09.2004., 00:41
Dlakavi, pravo zborish chestita starino :lol:
Moj komentar je da ako hocemo ozbiljnu drzavu moramo se truditi da sve osnove drzave izgradimo na sto solidjim temeljima i najbolje i najjace da poguramo u tom pravcu shodno prema svojim mogucnostima. Dakle treba da nam je cilj da imamo sto jacu ekonomiju, sto jacu kulturu, sto jacu vojsku, sto jacu nauku...sto jacu reprezentaciju u kosarci a i u krkljushu ako je i to bitno. Civilno sluzenje je po meni uzasan promasaj i jos vise siri defetizam i potpuno odsustvo samopostovanja prema sebi i prema drzavi koje je opste prisutno medju stanovnistvom. Ovaj narod je upravo propao zadnjih 50 god zbog negativne selekcije, tj najgori i najlosiji ovde uspevaju i napreduju a najbolji najplemenitiji se ismevaju. ****** budala si ako si spreman da branish neki kolektivni interes a nema ni jedne uspesne zemlje u svetu koja nema izgradjen taj kolektivni duh. Ako neko odbija da nosi oruzje, OK, mogu se napraviti radni vodovi po kasarnama da chiste, utovaraju, rade u kuhinji, za magacine...toga nikad dosta u vojsci a ostale vojnike max posvetiti obuci. Ovako pouzdano znam da na mnogim mestima gde sluze civilno, pojave se samo ujutro, na sad dva i pale kuci. Sta drzava i drustvo ima od toga....i normalno opet sirenje negativne sekekcije kao pozitivne vrednosti...U Svedskoj recimo, vojni rok je 6 meseci a ne mozete biti izabrani ni na jednu drzavnu funkciju ako niste rezervni oficir. Sa kim ce Svedska da ratuje, sa Finskom mozda oko Laponije :lol: Ali zbog tog stava Svedska je Svedska a Srbija je shupak Evrope gde otpad moralni vodi glavnu rec u svim sferama. Ima divan chlanak na ovu temu, u novom Svetu Kompijutera (za ne poverovati zar ne, ali kad ste videli fukaru da chita Svet Kompijutera ili nesto pametno, nego ce da besposlichari u lokalnom kaficu i glumi cool svetsku facu a ne zna gde je shupalj). Clanak je napisao njihov kolumnista Miodrag Kuzmanovic, a naslovljen je "Fighting Spirit" (koji je bitan za jedan narod i pojedinaca ne samo u vojsci...). Ko razume shvatice :lol:

Srpski-Kamikaza nb.1
06.09.2004., 04:42
Sramota je da ovako blate srpsku vojsku. Nije savrsena, oficiri jesu iz Komunizma, al' je opet nasa i u slucaju sranja samo vas ona moze braniti. Kako vas nije sramota da serete tako protiv vojske. Ja vi bi ste se najebali zenskih ili dali godinu na faksu, za tu godinu dana. Daj ne serite vise! Takve ***** i onako pustaju zivot da prolazi pored njih i kaju se za sve sto rade.

Radi ide Srbin u vojnike,
Dvojica vuku a trojica tuku.

Ancho
08.09.2004., 01:17
Moje misljenje se svodi na to da ne treba blatiti nasu vojsku ma kakva oba bila.NASA JE! A to upravo rade momci koji je (sa ralogo ili BEZ) izbegavaju.
I upravu je par momaka ovde na ovom forumu sto se tice te civilne sluzbe!
Svi samo gledaju da umaknu sto pre.Ako su vec u civilci nek se potrude da bilo cim doprinesu bolje ovom drustvu! (cast izuzetcima NARAVNO) pozdrav :D

Liberal
12.10.2004., 23:23
Ja sam svoje odsluzio casno...

20.10.2004., 23:39

PRIGOVOR SAVESTI!!!!!
SMESNO

V.P.4571
TIGROVI

Ko to ide ko to gazi
policija nailazi.
Svi smo ovde iste vere
policijske crne bere...

Samo gledam ovog iz Uzica i razmisljam kaka je on sramota za nasu armiju !!
Tvoj recnik je neprimeren tom poslu kojim se ti bavish. Sudeci po tvom recniku i prigovoru koje ovde dajes, ti kod mene ne bih ni krug cistio kamoli bio u vojnoj policiji. I o kakvoj ti vojsci raspravljash kad nemas ni V od Vojnika. Nekada za vreme komunista je bila vojska i vojnik. Sad ovo sve moze da se svrsta pod nazivom kako je reko Mladic Landara Pisore!

20.10.2004., 23:44

PRIGOVOR SAVESTI!!!!!
SMESNO

V.P.4571
TIGROVI

Ko to ide ko to gazi
policija nailazi.
Svi smo ovde iste vere
policijske crne bere...
Auuuuu, bash si opasan, bash si dasa, sav sam se uneredio. Nije to provokacija nego odgovor na tvoj stil shkrabanja. Sve moze da se regulishe korishcenjem MOZGA umesto prangije. Trebao bi da znash da jedna od najelitnijih formacija na svetu - S.W.A.T. - oruzje primenjuje kao ulatimativno reshenje. To im donosi ogroman uspeh. Shto se tice displine i reda bar u nekom obliku oba su mi poznata jer mi je matori PVL, tako da sam, bajo moj, vec cirka 23 godine u armiji. U armiju cu svakako ici, ne zbog matorog, ne zbog tebe ili komshije nego kontam da ako je par mojih drugara to preguralo i krsha ljudi pre mene i JA cu.
CIAO! 8)

E druze druze ti mora da si iz inostranstva neki tatin sinak!! Nego imam ja jedno za tebe alternativno resenje, smanji sa tim americkim romanima vidish li da su ti udarili u glavu !

goost
21.10.2004., 18:26
stvarno lupetas da mi je muka, nepodrzavam recnik samuraja ali covek je u pravu a kamioni i liste stvarno .......... :o

Mornar Ilija
22.10.2004., 02:22
Ko nema svoju vojsku ima tudju, to nas je istorija naucila. A kakva nam je zemlja i koje patriote su na vlasti vojska je jos i dobra. ja sam se skidao i nisam hteo da idem pa su me naterali na silu. Sad se ne kajem.

goost
22.10.2004., 20:56
Ovaj cika i ostalo je obicna budala :twisted:

goost
22.10.2004., 21:00
Ili je vojnik po ugovoru. :D :D :D

KNIGHT
30.10.2004., 01:32
stvarno lupetas da mi je muka, nepodrzavam recnik samuraja ali covek je u pravu a kamioni i liste stvarno .......... :o

Uzmite neke od knjiga iz bogate Beogradske biblioteke procitajte ima ih dosta napisane o ratu na kosovu. Pa cete se cinjenicama uveriti od adekvatnih ljudi koji su bili ratni novinari(a ne komentatori kao ti od kojih je taj tvoj drug samuraj cuo i video) Uzmi neku od knjiga i uvericesh se sta je ko radio na Kosovu i Metohiji i malo ce ti se razbistriti slika o tome. I jos nesto nekulturno je reci bilo kome lupetash. Pogotovu ako taj neko dopuni tvoju recenicu sa par reci recimo na lupetash dopunim (kitom po jeziku) i onda promenim smisao tvoje reci. Ali ja necu da se upustam u tvoj prostakluk. niti da pravim bilo kakve sukobe na osnovu nasih intelektualnih shvatanja.

u nekoj knjizi iz biblioteke ce neko videti sta je NEKO radio na kosovu???!!!!!.......haha.....e stavro si COOL lik...

treba tako nesto smisliti...

Candyman
30.10.2004., 22:54

PRIGOVOR SAVESTI!!!!!
SMESNO

V.P.4571
TIGROVI

Ko to ide ko to gazi
policija nailazi.
Svi smo ovde iste vere
policijske crne bere...
CIAO! 8)

E druze druze ti mora da si iz inostranstva neki tatin sinak!! Nego imam ja jedno za tebe alternativno resenje, smanji sa tim americkim romanima vidish li da su ti udarili u glavu !

E druze, ili si ti tenKre ili si nepismen - izaberi.
Tatin da sam - naravno, pa ciji bi bio. Poshto mi je tatica ProfesionalnoVojnoLice(shto i pishe) i poshto sam iz Sombora(shto isto pishe) cela tvoja teorija zavere pada u vodu(izvini)! To nije roman niti Mikijev zabavnik vec stvarnost, da si upucen znao bi.
CIAO! 8)

Candyman
30.10.2004., 22:59

Uzmite neke od knjiga iz bogate Beogradske biblioteke procitajte ima ih dosta napisane o ratu na kosovu. Pa cete se cinjenicama uveriti od adekvatnih ljudi koji su bili ratni novinari(a ne komentatori kao ti od kojih je taj tvoj drug samuraj cuo i video) Uzmi neku od knjiga i uvericesh se sta je ko radio na Kosovu i Metohiji i malo ce ti se razbistriti slika o tome. I jos nesto nekulturno je reci bilo kome lupetash. Pogotovu ako taj neko dopuni tvoju recenicu sa par reci recimo na lupetash dopunim (kitom po jeziku) i onda promenim smisao tvoje reci. Ali ja necu da se upustam u tvoj prostakluk. niti da pravim bilo kakve sukobe na osnovu nasih intelektualnih shvatanja.

u nekoj knjizi iz biblioteke ce neko videti sta je NEKO radio na kosovu???!!!!!.......haha.....e stavro si COOL lik...

treba tako nesto smisliti...

Nemoj cepidlaciti. :wink: Bash je bio odredjen. Shta bi ti i ime knjige i autora i godinu izdanja i izdavaca i kataloshki broj... :lol: :lol: :lol:
CIAO! 8)

funk
16.12.2004., 17:46

a kaj ti brijes molim te, kao nasa vojska je jebena i ljudi s gustom idu u tu debilanu?
to sranje se treba ukinut, nebu mene tam jebal neki tip koji se ne zna ni potpisat

bbucko
28.01.2005., 05:20
evo ovako. Sluzio sam vojsku i mogu vam reci da nije kao sto sam ja ocekivao da ce biti. Nije vise vojska kao sto je bila. :evil:
Svako bi trebao da odsluzi vojsku, jer ipak je to dug prema otadzbini.
Kad odes u vojsku bar vidis ko ti je prijatelj! :!: :lol:
Pozz svim vojnicima i celom vodu vojne policije iz valjeva, klasa decembar 2003!

Rade012
31.01.2005., 17:58
Pojedini ne treba ni da idu da služe vojsku... lakše je...

Joe NY
19.03.2005., 14:30
Bravo vojna majice!!samo ih citam i ne mogu da verujem koje su to pickice.Pa zar nikako ne mogu da zaborave tih sugavih 8 meseci koje sam ja uzgredbudireceno proveo u druzenju,pevanju i spavanju po 4 sata dnevno,nego i posle te vojske kukaju na vojsku,E to je sramota-za njih

Svabov
19.03.2005., 16:35
evo ovako. Sluzio sam vojsku i mogu vam reci da nije kao sto sam ja ocekivao da ce biti. Nije vise vojska kao sto je bila. :evil:
Pozz svim vojnicima i celom vodu vojne policije iz valjeva, klasa decembar 2003!

kakav crni dug drustvu ...evo pogledajmo skorasnji dogadjaj kada je docko ubijen ispred skole. Dug oca prema drzavi bi postojao da mu ga je sacuvala...i ne znam sta mi je drzava to uopste dala pa sam joj ja sad duzan..,.

**case-problem**majce
19.03.2005., 16:58

kakav crni dug drustvu ...evo pogledajmo skorasnji dogadjaj kada je docko ubijen ispred skole. Dug oca prema drzavi bi postojao da mu ga je sacuvala...i ne znam sta mi je drzava to uopste dala pa sam joj ja sad duzan..,.

Ne slazem se. Ne mora drzava nista da ti daje da bi je ti branio. POgresno razmisljas. treba biti dobar prema ljudima a ne traziti uslugu za uslugu. Neki nemaju da vrate uslugu....

Svabov
19.03.2005., 17:31
mislim da mora.
a mora da mi da osecaj sigurnosti, i da mi da podstrek da i ja osnujem porodicu i i dalje zivim u toj drzavi.

**case-problem**majce
19.03.2005., 18:40
mislim da mora.
a mora da mi da osecaj sigurnosti, i da mi da podstrek da i ja osnujem porodicu i i dalje zivim u toj drzavi.
SLAZEM SE,NARODU JE POTREBNA SIGURNOST I PODSTREK ZA DALJI ZIVOT.Ali nisi razumeo, treba da se boris bas zbog toga, zbog porodice, svojih bliznjih. Jer vlast nije u stanju da im pruzi tu bezbednost.
Zato se covek i bori u ratovima (bar jedan deo ljudi).

Mi smo kao ljudi sami, drzava za nas nista ne radi, radi samo u korist pojedinaca.
Svrha ratovanja nije stititi one na vlasti, vec svoju porodicu odbraniti, pruziti im nadu za dalji zivot.

Svabov
20.03.2005., 02:24
Ali nisi razumeo, treba da se boris bas zbog toga, zbog porodice, svojih bliznjih. Jer vlast nije u stanju da im pruzi tu bezbednost.

e bas tako, ali onda se pitanje svodi na to zasto se borim? za drzavu koja nema ni ime ni himnu ni bilo kakvo obelezje? za drzavu u kojoj je mortalitet veci od nataliteta?
da sam recimo pre 20 godina, dakle 1985 godine mroao u vojsku ok, isao bi, tada je jos izgledalo da moze da bude nesto....a sada.....
nazalost, koliko god zeleo da imam porodicu ovde u Beogradum, mislim da ce se to na kraju ostvariti u nekim drugim evropskim gradovima....

**case-problem**majce
20.03.2005., 10:34
Onda neka ti je sa srecom!

Чупи НС
25.03.2005., 13:42
Da li rado idete u vojsku ili radije izbegavate pozive?

Ја сам тек ишао на упис у војне књиге, а прво ћу да завршим факс, па тек онда војску, али ћу о завршетку факса отићи када ме позову

Svabov
25.03.2005., 14:09
ja sam se vec opredelio za civilno sluzenjej i zavrsio sta treba, trebalo bi u junu da postanem civilni vojnik :)

**case-problem**majce
25.03.2005., 14:33
ja sam se vec opredelio za civilno sluzenjej i zavrsio sta treba, trebalo bi u junu da postanem civilni vojnik :)
Treba da te je sramota! Stidi se!!!!!!!
Puna nam je drzava ovakvih kukavica, maminih maza......zato i ne moze da nam funkcionise vojska.
Izdajice!!!!!!!

intra
25.03.2005., 14:36
sta je to civilni vojnik ili si vojnik ili nisi,trebalo bi da se zovu tetkice :lol: :lol:

Svabov
25.03.2005., 15:45
Puna nam je drzava ovakvih kukavica, maminih maza......zato i ne moze da nam funkcionise vojska.
Izdajice!!!!!!!

nije me sramota, a i ne stidim se
da recimo idem u vojsku pre 20 godina verovatno bih i isao tada je bar izgledalo kao da nesto moze da bude od ove zemlje...a ovako...treba da sedim u nekom cumezu 8 mesecu i da ako bude sranjne branim nekog milosevica ili djindjica ili kostunicu? e pa ne moze...bar ne sa moje strane
i sta ja to izdajem molim te?

Svabov
25.03.2005., 15:46
sta je to civilni vojnik ili si vojnik ili nisi,trebalo bi da se zovu tetkice :lol: :lol:

tetkica, civil svejedno...

Candyman
25.03.2005., 20:49
Izdajice!!!!!!!

Opusti se malko. Shta galamish toliko.
Vojska ne moze da funkcionishe kada se prodaju VTI i ostale institucije koje cine vojsku.
Odakle ti pravo da glamish "izdajice"??? Ko si ti pa da to izjavljujesh???
Tebe ne kaci armija pa mozesh kojeshtarije da pricash.

CIAO! 8)

**case-problem**majce
26.03.2005., 08:06
Izdajice!!!!!!!

Opusti se malko. Shta galamish toliko.
Vojska ne moze da funkcionishe kada se prodaju VTI i ostale institucije koje cine vojsku.
Odakle ti pravo da glamish "izdajice"??? Ko si ti pa da to izjavljujesh???
Tebe ne kaci armija pa mozesh kojeshtarije da pricash.
CIAO! 8)

Mislis da ne bih isla na odsluzenje vojnog roka? Nemas ti pojma!!!!
Imam prava kada kazem da su izdajice oni koji idu na civilno odsluzenje vojnog roka.To nisu ljudi, to nisu pravi muskarci vec obicne seka perse.
Nikada necete biti disciplinovani, nikada necete postati ljudi. Takvi obicno kao vi lose zavrse..................ali to je vas izbor. Za mene i mnoge cete ostati samo mrlja na cistom papiru....

Svabov
26.03.2005., 12:03
hahah
e nasmejah se
pazi, samo bolidima je potrebna vojska da od njih napravi ljude
a i ne znam gde je to definicija PRAVOG muskaraca - vojska.
jel mora i da bude dlakav znojav i da smrdi na znoj (i luk)?

Nexus 6
26.03.2005., 12:27
majce...pitam se da sta li ti je otac po zanimanju...

u svakom slucaju...Kobre primaju zene, kao i Zandarmerija...
jesi li probala da konkurises...?

bass
26.03.2005., 13:36
Izdajice!!!!!!![/quote]

e devojcice--
otkud Tebi pravo nekog da nazivas kukavicom???
Zar zbog toga sto ide na civilno sluzenje vojnog roka???Evo ja nisam isao u vojsku a i nije mi na kraj pameti da odem u vojsku!
Zaista nemam nikakvu potrebu da mi bilo ko izdaje naredjenja(narocito neko 7 god mladji,bez korektno zavrsene osmogodisnje skole).Ne osecam potrebu da "dam svoj dug drzavi" -s obzirom da joj nisam nista duzan-ona je meni duzna 10 godina pod manijakom ,inflacijom,zivotu bez viza,ratova,itd....
Zar treba da odem u neku kasarnu,npr.u uzicu koju zovu(kazniona kasarna)gde se za svaki obrok jede budjavi hleb u mlakoj vodi-ako ima vode!!!
Ko je lud da sluzi vojni rok koji se NAZALOST poistovetio sa bilo kakvom kazneno popravnom ustanovom,gde se ubijaju vojnici(zbog ko zna kojih razloga)....
Sto se tice odbrane OTADZBINE(znate ono OTADZBINA TE ZOVE) ,imam potrebu da branim moju porodicu i prijatelje ali za to mi ne treba vojno "znanje" i ni jedan jedini dan u kasarni!!!!
-Trebalo bi da shvatimo da je nama najveci NEPRIJATELJ BELA KUGA a ona se u vojsci ne leci nego znate i sami kako ;)Sto se tice Civilne sluzbe skroz je podrzavam kao prva stepenica prema PROFESIONALNOJ VOJSCI !
Ima ovde jos mnoooogoooo da se dopise ali siguran sam da ne moram vise da pisem-razumeli smo se.
Nadam se da cemo konacno postati normalna zemlja ,sa iskljucivo profesionalnom vojskom,sa otvorenim granicama(ali ne samo sa NASE strane) i konacno sa mladim ljudima koji su spremni da idu u korak sa evropom a ne protiv nje.
Siguran sam da vecina to zeli...
Sve Vas pozdravljam

**case-problem**majce
26.03.2005., 15:00
hm

**case-problem**majce
26.03.2005., 15:00
"ona je meni duzna 10 godina pod manijakom ,inflacijom,zivotu bez viza,ratova,itd...." - idi gde ti je bolje.
A ne, vi svi mamini i tatini sinovi naucili da jedete svez hleb, da imate pivo uz dorucak, rucak, ili veceru......mozda nesto slatko da pojedete......da imate slobodnog vremena da se izlezavate, vucete po nekim rupama..........

Pa i vidi se da nisi sluzio vojni rok.
Navikao si da zivis na visokoj nozi. Ali pazi, ko visoko leti nisko pada.

**case-problem**majce
26.03.2005., 15:04
hahah
e nasmejah se
jel mora i da bude dlakav znojav i da smrdi na znoj (i luk)? :lol:
Naravno da ti je sve to smesno kada si glup pa ne mozes da shvatis

**case-problem**majce
26.03.2005., 15:07
majce...pitam se da sta li ti je otac po zanimanju...

u svakom slucaju...Kobre primaju zene, kao i Zandarmerija...
jesi li probala da konkurises...?

Mozda jesam 8)

Svabov
26.03.2005., 17:27
jel mora i da bude dlakav znojav i da smrdi na znoj (i luk)? :lol:
Naravno da ti je sve to smesno kada si glup pa ne mozes da shvatis[/quote]

sta tu ima da se shvati?otkud ti znas kako ja zivim, da li sam zaradjujem za zivot ili mi sve daju 'mama i tata'? mislim da treba da budes stvarno magarac da ti je vojska potrebna da postanes neko i nesto.
dakle, sta ima da shvatim?

Pjer_Nis
26.03.2005., 22:21
Bas je zanimljivo slusati momke koji ce da sluze u "svilenoj brigadi" kako pricaju o vojsci, sve znaju, i kakve su kasarne, i kakve su staresine, i sta se jede i kakva je obuka. Ne sumnjam da su se naslusali raznih prica o vojsci, ali naravno biraju da zapamte samo ono negativno, da bi se opravdali sto nece da sluze.
Ja kao neko ko je odsluzio svoje 12 meseci, pa jos skoro toliko po raznim vezbama i "vezbama", mogu da im porucim da ima tu itekako lepih trenutaka, za koje ce da budu zauvek uskraceni. I ima sta korisno da se nauci, a o prijateljstvima koje se tu radjaju, ne veredi ni trositi reci. To nikada necete da iskusite. A nama koji su to prosli cete morati da verujete na rec. Naravno, ima i teskih momenata, ima gluposti, sada i nedostatka svega, ali to sto je situacija u zemlji i vojsci sada takva, ne treba korisiti za generalizacije, kako je tamo sve crno, a kako je mnogo lepo previjati bolesnike na gerontologiji.

U svakom slucaju, svako je kovac svoje srece, pa neka radi kako misli da mu je najbolje.

Svabov
27.03.2005., 01:50
ne sumnjam da ima lepih trenutaka i da se tu radjaju prava prijateljstva
ali izmedju posto je sadu vojsci stanje jako strasno, mnogo gore nego pre recimo 2 godine...ja ne zelim da idem tamo...a pogotovo, sto stvarno mislim da je vosjka uopste i rat i nasilje jedno veliko sranje...dakle mogu da se pozovovem na prigovor savesti, bez da lazem i da se izmotavam

**case-problem**majce
27.03.2005., 10:07
Mnogo toga ima da shvatis. Niko ti ne garantuje da ce kasnije biti bolje u vojsci.
Ti hranu navodis kao jedan od razloga zasto ne zelis da ides u vojsku - time si sve rekao.

Svabov
27.03.2005., 11:22
??
kakvu hranu?
a i sta je tu lose?
i sta je time SVE receno?
ajde molim te objasni mi sta to ima da shvatim. pokazi se kao neko inteligentniji i objasni mi te stvari. ili samo volis da psujes i pljujes po forumimima.
a kad smo vec kod toga, forum je mesto gde ljudi diskutuju, a ne gde se nazivaju glupacima i izdajicama.

Svabov
27.03.2005., 11:30
majice, bas sam nasao nesto za tebe i tvoju vojsku
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/P05032601.shtml

Nexus 6
27.03.2005., 11:47
pa kad moze Svarceneger da se vozi u tenku, sto ne bismo i mi... :lol:

Candyman
27.03.2005., 15:22
Da se vojnik placa kao u SAD-u i ostatku sveta, otishao bih u vojsku kad ne bih imao kud. Da idem u nashu vojsku za dzabaka, pa nisam lud. Nimalo ne zalim jenkije u Iraku i Afganistanu jer su oni paceni da tamo budu i da "rade". Zalim nashe ljude koji se zlopate za nix. Zlopate se na nekoj kvazi obuci(nakon obuke opshte crkavanje od dosade), sa kojom ne mogu nishta protiv savremenog neprijatelja. I cemu onda sve to. Uzaludno troshenje resursa. Cojstvo i junashtvo je prelepa stvar, ali danas boj bije "svijetlo oruzje"!!!
Jedan od razloga shto ne bih da idem u armiju je kao shto neko rece, jeste da necu da mi naredjuje neko ko je zavrshio turbo kurs i misli da ima neshto. Pogotovo u situaciji kada ja zavrshim fax pa sa 25-26 godina odem, a naredjuje mi i drnda me lik od 18-20 godina(neizivljen).
Da su bolja vremena otish'o bih. 100%.

CIAO! 8)

**case-problem**majce
28.03.2005., 09:24
??
kakvu hranu?
a i sta je tu lose?
i sta je time SVE receno?
ajde molim te objasni mi sta to ima da shvatim. pokazi se kao neko inteligentniji i objasni mi te stvari. ili samo volis da psujes i pljujes po forumimima.
a kad smo vec kod toga, forum je mesto gde ljudi diskutuju, a ne gde se nazivaju glupacima i izdajicama.

:D Ne,ti nikada neces shvatiti jer nemas osnova za razmisljanje za "drugu" stranu.
Da ti objasnjavam.....zasto bih? Ja sam sve sto sam imala vec rekla i ne pada mi na pamet da trosim reci na tebe. Imam vaznija posla. A sto se tice uvreda......ti pljujes po vojsci, ja pljujem po tebi. Tako stvari stoje. Pozdravljam vas sve i zelim vam sve najbolje u zivotu.........

Svabov
28.03.2005., 12:01
da samo sto ja ne pljujem ni po tebi ni po vojsci ali dobro, sama si mi dala jos jedan razog zasto ne ici u vosjku, a to si ljudi kao ti koji misle da mogu da druge nazivaju izdajicama i glupacima a da se ne potrude to ni da obrazloze. (ja onda tebe treba da branim???)

Candyman
30.03.2005., 15:32
da samo sto ja ne pljujem ni po tebi ni po vojsci ali dobro, sama si mi dala jos jedan razog zasto ne ici u vosjku, a to si ljudi kao ti koji misle da mogu da druge nazivaju izdajicama i glupacima a da se ne potrude to ni da obrazloze. (ja onda tebe treba da branim???)

Nema ti shta da mislish, shta ima on(a) da ti objashnjava, to je tako i gotovo. Ti treba smo da dreknesh:
"...SIR, YES SIR!!!..."
:lol: :lol: :lol: [kakvi likovi]

CIAO! 8)

Nexus 6
30.03.2005., 16:29
vojska nije za svakog...i ne treba da bude za svakog...sto se pre profesionalizuje, to ce i vise ljudi zeleti da sluzi u takvoj vojsci, po ugovoru...

a, ove ribe sto se loze na momke tipa Dimitrija iz MBS1...yebiga...svaka ptica svome jatu...
ili su to frustracije zbog odbijanja na konkursu za Zandarmeriju... :wink:

Svabov
30.03.2005., 16:45
Nema ti shta da mislish, shta ima on(a) da ti objashnjava, to je tako i gotovo. Ti treba smo da dreknesh:
"...SIR, YES SIR!!!..."
:lol: :lol: :lol: [kakvi likovi]

CIAO! 8)

can i get some more sir! ::))

**case-problem**majce
31.03.2005., 16:52
Nisam odbijena, to je prvo sto imam da kazem a drugo........nemam sta da se lozim. Imam ja svog coveka koga niko na ovom svetu ne moze da zameni. 8) :lol:

Pjer_Nis
31.03.2005., 19:23
Ne daj se Majčeeeee!!! :wink: