PDA

Vidi punu verziju : Zene patuljaka...

Incognito
20.04.2004., 22:53
Setio se jedne interesantne stvari kojom vec 20 godina knjizevnici i filosofi na Oxford-u kubure, i jos niko nikoga ne moze da ubedi...

A sve je nastalo od naivnog opisa fizickog izgleda patuljaka od strane Tolkien-a, po kome su patuljci karakteristicni po tome sto obavezno imaju crvenkastu kosu i bradu... Pitanje na koje doticni pisac nije stigao da odgovori je:

Da li zene patuljaka imaju bradu?

Pa, da cujem vase misljenje ;)

anakin
21.04.2004., 00:16
znam neke koje imaju bradu ali definitivno nisu patuljci....

slayer
21.04.2004., 00:17
A,зашто ли се они убеђују око тога?Па,ваљда су Толкинови романи плод његове фасцинантне маште.А,пошто је нестваран свет у питању,не могу никако да се прибаве докази да ли су жене Патуљци имале браду или не!А,ко да је то и од невиђеног значаја за целу причу.Не могу да верујем око чега полемишу књижевници и филозофи на Оксфорду!!!??? :shock: :shock: :shock:
Него да одговорим на тему,ја мислим да жене Патуљци нису имале браду,зато што патуљци као раса личе на људе,само су мали односно патуљци су.А,пошто жене људске расе немају браде(сем неких,услед хормоналног поремећаја) ваљда је логично да ни жене патуљци немају браде.

anakin
21.04.2004., 00:17
aha....i onaj demon iz Charmed nije pravi demon....

slayer
21.04.2004., 00:26
aha....i onaj demon iz Charmed nije pravi demon....
Не буди паметна на мој рачун,ја сам то прва рекла.Тако да заслуге за просветљавање умова по том питању иду само мени.
П.С.молим те провери има ли која граматичка или правописна грешка,хватам белешке.И пуно ти хвала што ми излазиш у сусрет по том питању,уштедела си ми доста времена.Поред тебе ми граматика и правопис нису потребни. :D

anakin
21.04.2004., 00:32
pa majku mu, sto tako grubo?
demoni nisu pravi, patuljci su plod Tolkinove maste...
ne mozes tako surovo da me sukobljavas sa realnoscu! buaaa! surova si! sram te bilo!

a Highlander??? Ewoksi??? Han Solo???
neeeeee, nemoguce....ups, pardon, ne moguce...

divlja-u-srcu
21.04.2004., 00:42
Cini mi se neko ne zna da svaka nova recenica pocinje velikim slovom!A posto se stavio u funkciju lektora na forumu,nek pripazi da ne dobije otkaz!!! :lol: :lol:
Blago nama polupismenima!!!! :lol: :lol:

anakin
21.04.2004., 00:43
stvarno???? oh ne...
a posle tri tacke? moram li onda tri velika slova?

slayer
21.04.2004., 00:44
pa majku mu, sto tako grubo?
demoni nisu pravi, patuljci su plod Tolkinove maste...
ne mozes tako surovo da me sukobljavas sa realnoscu! buaaa! surova si! sram te bilo!

a Highlander??? Ewoksi??? Han Solo???
neeeeee, nemoguce....ups, pardon, ne moguce...

Јој,пуно извини,нисам намерно.Немој да паничиш,проћи ће,и ја сам исто тако реаговала прекјуче када су ми рекли.Сада ми је мало боље,мада и даље не могу да прихватим да Балтазар не постоји.Веруј ми време лечи све.
П.С.Ма што се тиче те правописне грешкице,ништа не брини,ко то још гледа овде на форуму.Знаш овде је много битније шта си написао него како.Тако да нема разлога да се бринеш.

anakin
21.04.2004., 00:45
zar ne gleda Bog? :lol: :lol:

slayer
21.04.2004., 00:48
Cini mi se neko ne zna da svaka nova recenica pocinje velikim slovom!A posto se stavio u funkciju lektora na forumu,nek pripazi da ne dobije otkaz!!! :lol: :lol:
Blago nama polupismenima!!!! :lol: :lol:
Где си бре лепојко?Е,што се онога тиче,што смо се договориле,нисам могла да се искулирам,просто је јаче од мене :cry: :cry: :cry:

slayer
21.04.2004., 00:54
zar ne gleda Bog? :lol: :lol:
Ако ти је ово била провокација,sorry направила си тотални промашај упутивши је мени.Ја верујем у Бога али ме много заболе верују ли други. И шта мисле о њему или религији.Ако ниси приметила на бившој религији Slayer никада није био.

anakin
21.04.2004., 00:59
Inkognitoooooo, yebli te patuljci....ko ce sad da prezivi meditacije na temu a???

divlja-u-srcu
21.04.2004., 01:59
:lol: :lol: :lol: :lol:
Incognito,stvarno,kakvi su te to patuljci spopali?????????

slayer
21.04.2004., 02:05
:shock: Ја сам видо патујка! :shock:

divlja-u-srcu
21.04.2004., 02:06
:lol: :lol: :lol:

slayer
21.04.2004., 02:10
Ма озбиљно! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Incognito
21.04.2004., 06:40
Ma rekoh da malo unesem vedrine u forum... Kad mogu ovi sa Oxford-a, mozemo vala i mi...

A to da li su fiktivni likovi ili ne, to nema veze... Pa mozda smo mi u Matrix-u pa je sve oko nas fiktivno samo mi to ne znamo ;)

jagodica
21.04.2004., 12:04
nisu imale bradu

divlja-u-srcu
21.04.2004., 12:47

Incognito
21.04.2004., 14:35
Na osnovu cega to tvrdis? Zato sto su zene? ... Pa i zene hobita imaju dlake na stopalima i nogama... Jer to je karakteristicno za tu vrstu ;)

jagodica
21.04.2004., 15:03
Na osnovu cega to tvrdis? Zato sto su zene? ... Pa i zene hobita imaju dlake na stopalima i nogama... Jer to je karakteristicno za tu vrstu ;)

otkud znamo da su uopste imali zene, patuljci..zato sto ih ljudi imaju?

jagodica
21.04.2004., 15:05

ali nemaju brade

Sizif
21.04.2004., 15:43
Ne dajte se zavarati. Patuljci su hermafroditi, kao puževi, paprati... Dakle, onako kako izgleda jedan patuljak, tako izgledaju svi... Pogrešnu predstavu o patuljcima stvorili su likovi iz filmova i crtaća, gde se "muški" patuljci prikazuju kao da imaju primarne muške osobine, a ženski kao male žene. To je, naravno, pogrešno - svi patuljci su isti, i razmnožavaju se kao hermafroditi.

Pomaze_Bog
21.04.2004., 21:35
Da nije ovo malo bolesna tema. Šta mislite dođe neki čovek patuljast rastom i nađe je, kako bi se on osećao?

anakin
21.04.2004., 21:36
a jesi ti citao Tolkina?

Pomaze_Bog
21.04.2004., 21:50
Nisam ali stvarno neko može da se uvredi.

Pomaze_Bog
21.04.2004., 21:51
Uostalom ovo bi trebalo da ide u naučnu fantastiku.

anakin
21.04.2004., 21:51
hajde pocni sa Tolkinom pa nam se vrati....

crow
21.04.2004., 23:43
a be imaju bwe
secate se kad u drugom delu gimli pricha jovajni...
:roll:

caffetin na zelene tufne
21.04.2004., 23:49
cemu svi oni patuljci po bastama :shock:

slayer
22.04.2004., 00:02
Neooooo,Neoooooo,spasite me necu da budem baterija.Ocu i ja da znam kung-fu. 8)
Znaci da ni ovaj forum nije stvaran.
Matrix rule! 8)

slayer
22.04.2004., 00:29
Ne dajte se zavarati. Patuljci su hermafroditi, kao puževi, paprati... Dakle, onako kako izgleda jedan patuljak, tako izgledaju svi... Pogrešnu predstavu o patuljcima stvorili su likovi iz filmova i crtaća, gde se "muški" patuljci prikazuju kao da imaju primarne muške osobine, a ženski kao male žene. To je, naravno, pogrešno - svi patuljci su isti, i razmnožavaju se kao hermafroditi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Moram priznati,ovo je stvarno bilo duhovito. :lol:

Sizif
22.04.2004., 00:45
Moram priznati,ovo je stvarno bilo duhovito.
Ma ja sam ozbiljan. :wink: :lol:

23.04.2004., 13:43
Po Tolkinu, zene patuljaka su vrlo povucene i retko ko ih je video, ali mislim da nemaju bradu (mozda tek po neku dlakavu bradavicu na licu :lol: ).
Hej, procitajte 'Silmarilion', tamo mozete naci kako su nastali patuljci...i da, zene im definitivno nemaju bradu!

goodday
23.04.2004., 14:15
Po Tolkinu, zene patuljaka su vrlo povucene i retko ko ih je video, ali mislim da nemaju bradu (mozda tek po neku dlakavu bradavicu na licu :lol: ).
Hej, procitajte 'Silmarilion', tamo mozete naci kako su nastali patuljci...i da, zene im definitivno nemaju bradu!
ne razumem shta ih onda kod njih privlachi :shock:

23.04.2004., 16:19
Definitivno imaju neko 'tajno oruzije' - umesto brade odoh ja da pronadjem to nesto drugo :lol:

Mici $
23.04.2004., 16:40
Razlika medju njima je sto zene patuljci nose karirane haljiice imaju kike i pegice a muskarci neeee nose :lol:

divlja-u-srcu
23.04.2004., 18:32

Pegi Su
24.04.2004., 03:22
E a jel zna neko one patuljke iz saut parka sto kradu gace, kako se ono zovu... the underpants dwarfs? :lol:

Skotina
24.04.2004., 03:34
:shock: Ја сам видо патујка! :shock:

:shock: I jа сам видо патујка! :shock:

Sizif
24.04.2004., 18:26
E a jel zna neko one patuljke iz saut parka sto kradu gace, kako se ono zovu... the underpants dwarfs? :lol:
Kako da ne, legendarna parodija na korporacije iz epizode 217... zovu se underpants gnoms...

Gnome: This is where all our work is done.
Cartman: So what are you gonna do with all these underpants that you steal?
Gnome: Collecting underpants is just phase 1. Phase 1: collect underpants.
Kyle: Sooo, what's phase 2?
Gnome: [has no response. Looks around, then calls out to the other gnomes on the underpants mound] Hey, what's phase 2?
Gnome 2: Phase 1: we collect underpants.
Gnome: Yeah yeah yeah, but. What about phase 2?
Gnome 2: [silence] Well, phase 3 is profit. Get it?
Stan: I don't get it.
Gnome 2: [walks up to a large chart] You see,
Phase 1: collect underpants. Phase 2: [silence] Phase 3: Profit.
Cartman: Oh, I get it.
Stan: No you don't, fatass!
Kyle: Do you guys know anything about corporations?
Gnome: You bet we do!
Gnome 2: Us gnomes are geniuses at corporations.