Vidi punu verziju : Vampiri
Evo jedne interesantne teme za diskusiju: Nekada se verovalo da su vampiri strašne nakaze koje noću ljudima piju krv. Predstavljani su kao sluge samog đavola i kada bi oni nekome griznuli vrat i inficirali ga, taj bi bio "zapujapačen" da služi doveka zlome. Međutim, ispostavilo se da je to glupost, jer je dokazano da niko nikada nikome nije na silu uspeo da nametne da bude zao (ili dobar sve jedno). Za to je potrebna volja i svesnost da je učinjeno delo dobro ili zlo. Elem, ako pođemo od te pretpostavke, možemo da dođemo do zaključka da vampiri zaista i postoje, ali nisu ni nalik onima koji se opisuju u filmovima i knjigama. Savremeni vampiri su svuda među nama i ne ispijaju ljudsku krv, nego ENERGIJU! Koliko puta vam se desilo da iz razgovora sa nekim izađete potpuno slomljeni, iscrpljeni i bezvoljni, pokvari vam se čitav dan, unervozite se i onda se istresate na onima koji to nisu zaslužili, a taj neko sa kim ste razgovarali odlazi nasmejan, pun sebe i zadovoljan? Razmislite, ako vam se to nikada nije desilo - možda ste Vi vampir? :wink: 8)
Jesi li procitao Celestinino Prorocanstvo?
Nadji bilo kog prodavca knjiga i pitaj ga za tu knjigu. Krajnje je vreme da je procitas jer je tvoja dusa sprena za takav vid uoblicavanja istine. Na dobrom si putu.
Ma znam ja svoj put, prijatelju 8) :) , nego sam hteo da postavim ovakvu temu da se malo naslušam kvazifilozofiranja posetilaca ovog foruma. A knjigu ću svakako potražiti, odavno nisam pročitao nešto :shock: ... Ako je to to? 8)
Margott
15.04.2004., 13:06
energetski vampiri...ma jok,odakle ti to...
8)
Energetski vampiri-to je izmisljotina.Meni ne odgovara da pricam sa jednom osobom jer se posle toga recimo osecam lose,ali sa druge strane ta osoba ima prijatelje koji vole da pricaju sa njom.Mozda mozemo da kazemo da svako ima nekog licnog "energetskog vampira" ali to je sasvim normalno i tu nema niceg misticnog.
Кулиража
15.04.2004., 13:15
energetski vampiri...ma jok,odakle ti to...
8)
Ne znam da li se mogu nazvati vampiri ali takvi ljudi postoje.
Jednostavno kad vidis takve (tj. upoznas) cini ti se da imaju veliki krug prijatelja, veoma lako se zblizis s njima....
Budete kao braca jedno vreme dok vas oni psiholoski (a nekad i materijalno) uniste. Ovakva prijateljstva se cesto zavrsavaju tako sto osoba psiholoski pukne i zavrsi u ludnici ili nekoj slicnoj ustanovi.
Uglavnom se zrtva ovih "vampira" nikad ne vraca u normalno (prethodno) stanje.
Ovakve osobe su uglavnom neki genijalci (cini mi se da je Pikaso bio jedan od njih), tj. umetnici, "pravi" naucnici...za ovakve ljude vazi i da su osobenjaci.....
Znaci veoma cesto su nadprosecno inteligenti i sto je najgore oni nisu svesni toga sto rade drugim osobama, pa se posle cude posledicama
goodday
15.04.2004., 13:18
chituckao sam o tome......
ali mi se ne svidja kako je tema obradjena....
mislim da je moglo ipak bolje....dosta bolje
"Energetski vampiri" ne postoje, ali postoje osobe koje su manje ili više prijatne u društvu. Razlozi za ovo su mnogobrojni, ali uglavnom sve otpada na genetiku, karakter, šarm, itd. - ništa natprirodno i neobjašnjivo.
Margott
15.04.2004., 16:00
sizife,sizife...ubice te taj skepticizam...
divlja-u-srcu
15.04.2004., 20:45
Joj ja se strasno palim na grofa DRAKULU,seksipilniji i eroticniji tip ne postoji! :oops:
Incognito
15.04.2004., 20:56
Vampirizam je zakon... u knjizevnim (i drugim umetnickim delima) je vise predstavljen kao vrsta erotskog prikaza nego kao nesto gadno i odvratno (naravno, ima horora, ali mislim generalno)...
Zar ima ljudi koje ne uzbudjuje naboj erotike u samom vampirizmu? Raskosna gotika, sa elementima mitoloskog, uvijena u praznoverja ljudi iz srednjeg veka (cast izrodima, tipa Erzebit Batori ;) )... Ma zakon, bre!
A ispijanje krvi... to je samo horor deo cele price ;)
Ima jos mnogo slicnih 'poduhvata' (eroticnost i romanticnost unutar horora... kombinovanje ljubavi i dobrote sa zlom i podloscu itd.)... Recimo Adams Family... Cela prica je oko ljubavi i erotike, a ne raznim 'perverzijama' doticne porodice ;)
"Energetski vampiri" ne postoje, ali postoje osobe koje su manje ili više prijatne u društvu. Razlozi za ovo su mnogobrojni, ali uglavnom sve otpada na genetiku, karakter, šarm, itd. - ništa natprirodno i neobjašnjivo.
Pa naravno, da nije nista nadprirodno, bioenergija je prirodna energija, ne nadprirdna. Samo je Bog nadprirodan. A enegrgetski vampiri i te kako postoje. To su osobe koje imaju energetske blokade u svojim aurama. U nemogucnosti da sami sebi nakdoknade potrebnu energiju za optimalno funkcionisanje, oni cine odredjena dela koja bude razlecite vidove emocija u ljudima i time privlace paznju na sebe, a sa paznjom putuje i energija. Svaki nacin isticanja sebe odnosno svojih misli, pa cak i ovo moje isticanje dok pisem ovo, jeste usmeravanje energije u jednom pravcu i sa nekom svrhom.
nije_lako
15.04.2004., 21:16
Pa naravno, da nije nista nadprirodno, bioenergija je prirodna energija, ne nadprirdna. Samo je Bog nadprirodan. A enegrgetski vampiri i te kako postoje. To su osobe koje imaju energetske blokade u svojim aurama. U nemogucnosti da sami sebi nakdoknade potrebnu energiju za optimalno funkcionisanje, oni cine odredjena dela koja bude razlecite vidove emocija u ljudima i time privlace paznju na sebe, a sa paznjom putuje i energija. Svaki nacin isticanja sebe odnosno svojih misli, pa cak i ovo moje isticanje dok pisem ovo, jeste usmeravanje energije u jednom pravcu i sa nekom svrhom.
...naročito volim one unjkave lepljive osobe... sa kojima stojiš i pričaš...a ne znaš zašto pričaš...i šta bi dalje pričao...i prosto ne možeš da ih odlepiš od sebe... jer ti je neprijatno... jer su dobri ... i eto tako... malo ništa ... :( :lol: :lol: :lol:
nije_lako
15.04.2004., 21:19
Vampirizam... zar nije medicinski potvrđen kao srpasta anemija... :?
divlja-u-srcu
16.04.2004., 00:59
Zar ima ljudi koje ne uzbudjuje naboj erotike u samom vampirizmu? Raskosna gotika, sa elementima mitoloskog, uvijena u praznoverja ljudi iz srednjeg veka (cast izrodima, tipa Erzebit Batori ;) )... Ma zakon, bre!
Joj imam isti trip!Skoro sam ponovo gledala Coppolinog Drakulu,i ona scena Drakule i Vinone!UFFF!
Nisam videla ljubavniju scenu bez seksa!On je toliko voli da se bori sa sobom da li da je ugrize i da joj vecnost,ali i prokletstvo!A ona mu kaze,parafraziram-"TAKE ME AWAY FROM ALL THESE DEATHS!"
To su osobe koje imaju energetske blokade u svojim aurama.
*Sizif grize kabl od miša*
Objasni mi dve stvari, kako ti vidiš: šta je energija i šta je aura.
Кулиража
16.04.2004., 01:48
To su osobe koje imaju energetske blokade u svojim aurama.
*Sizif grize kabl od miša*
Bolje se baci na astal.
ooo zar moras u svakoj temi 10X da menjas svoje misljenje?
divlja-u-srcu
16.04.2004., 02:05
[quote=Sizif]
Ja se sa ovim slazem!
Ja se sa ovim slazem!
Ništa, taman imaš OOO da ti bude partner za jedan noćni lov na energetske vampire.
Srećno!
divlja-u-srcu
16.04.2004., 09:07
WOW,to bi bilo uzbudljivo,COVECE!!! :D
Inace,ako nisi primetio ja ih vec lovim celu noc! :wink:
Margott
16.04.2004., 09:10
[quote=ooo]To su osobe koje imaju energetske blokade u svojim aurama.
greshka...nema energetskih blokada...vec tako funkcionishu...ti jedesh ne zato shto imash blokadu zeluca vec zato shto si gladan..
Interesantno tumačenje imaš Sizife po ovom pitanju, ali meni izgleda kao da se nikada nisi ni potrudio da razumeš drugu stranu. Stvarno. Ti uvek i za sve imaš neko materijalno objašnjenje ili tražiš materijalni dokaz. Pa, ni radio talase ne vidiš ali slušaš muziku sa tranzistora. Razlika između radio talasa i energetskih talasa je jedino u tome što ove prve proizvodi mašina a druge čovek. Mašinu vidiš, ali ne vidiš to što ona proizvodi. Isto tako i čoveka vidiš ali energetsko polje oko njega ne vidiš. Ili se ti možda nisi nikada susreo sa takvim tipovima ljudi, ili imaš prirodno dobar sistem odbrane, ili si sam vampir! :shock:
Interesantno tumačenje imaš Sizife po ovom pitanju, ali meni izgleda kao da se nikada nisi ni potrudio da razumeš drugu stranu.
Zex, oduvek sam se trudio da stvarno razumem, da logično objasnim. Posle toliko godina sam shvatio sa koliko samo zabluda živi čovek i koliko duhovova još postoji koje treba pobediti. U istoriji je bilo još gore, sve je objašnjavano "natprirodnim silama", ali danas stvar su bolje, mada ni blizu onome šta treba da budu.
Ti uvek i za sve imaš neko materijalno objašnjenje ili tražiš materijalni dokaz.
Pre bih rekao samo "dokaz". Ne mora da bude materijalni ako je sasvim logičan.
Pa, ni radio talase ne vidiš ali slušaš muziku sa tranzistora.
To je tačno, ali radio talasi imaju svoje objašnjenje, i na osnovu cele priče o njima na kraju je napravljen taj isti tranzistor. Dakle, pretpostavka o postojanju radio talasa se pokazala sasvim tačnom. Naravno, ovde nema ničeg mističnog, sve je lako proverljivo u teoriji i u praksi.
Razlika između radio talasa i energetskih talasa je jedino u tome što ove prve proizvodi mašina a druge čovek.
Ako te dobro razumem, "energetski talasi" su dakle radio talasi, tj. elektromagnetni talasi i kao takvi podležu standardnim zakonima fizike talasa? Znači ako čovek, kao izvor ET trči oko električnog provodnika on u njemu generiše električnu struju, po svim zakonima? Da li misliš da bi taj eksperiment uspeo?
Isto tako i čoveka vidiš ali energetsko polje oko njega ne vidiš.
ET postoje, i ne vide se očima, jer čovek nema organ za prijem ovih talasa, ali se veoooooma lako registruju uređajima naročito konstruisanim za tu svrhu. Mašine nisu jedini izvor ET, oni između ostalog pristižu neprestano iz dubina kosmosa. No magick required! :D
Interesantno tumačenje imaš Sizife po ovom pitanju, ali meni izgleda kao da se nikada nisi ni potrudio da razumeš drugu stranu.
Zex, oduvek sam se trudio da stvarno razumem, da logično objasnim. Posle toliko godina sam shvatio sa koliko samo zabluda živi čovek i koliko duhovova još postoji koje treba pobediti. U istoriji je bilo još gore, sve je objašnjavano "natprirodnim silama", ali danas stvar su bolje, mada ni blizu onome šta treba da budu.
Ti uvek i za sve imaš neko materijalno objašnjenje ili tražiš materijalni dokaz.
Pre bih rekao samo "dokaz". Ne mora da bude materijalni ako je sasvim logičan.
Pa, ni radio talase ne vidiš ali slušaš muziku sa tranzistora.
To je tačno, ali radio talasi imaju svoje objašnjenje, i na osnovu cele priče o njima na kraju je napravljen taj isti tranzistor. Dakle, pretpostavka o postojanju radio talasa se pokazala sasvim tačnom. Naravno, ovde nema ničeg mističnog, sve je lako proverljivo u teoriji i u praksi.
Razlika između radio talasa i energetskih talasa je jedino u tome što ove prve proizvodi mašina a druge čovek.
Ako te dobro razumem, "energetski talasi" su dakle radio talasi, tj. elektromagnetni talasi i kao takvi podležu standardnim zakonima fizike talasa? Znači ako čovek, kao izvor ET trči oko električnog provodnika on u njemu generiše električnu struju, po svim zakonima? Da li misliš da bi taj eksperiment uspeo?
Isto tako i čoveka vidiš ali energetsko polje oko njega ne vidiš.
ET postoje, i ne vide se očima, jer čovek nema organ za prijem ovih talasa, ali se veoooooma lako registruju uređajima naročito konstruisanim za tu svrhu. Mašine nisu jedini izvor ET, oni između ostalog pristižu neprestano iz dubina kosmosa. No magick required! :D
Mogao bi malo manje da se oslanjaš na logiku, jer tvoja logika i logika nekog drugog čoveka nisu iste. Daj mi definiciju te "logike"! Nisam govorio o ET talasima nego o energetskom polju čoveka, koje je isto tako snimljeno, ali se još uvek radi na njegovom definisanju. Kao što ti je poznato, energija ima NAJRAZLIČITIJE oblike i smešno je to što čovekovu poistovećuješ sa energijom koju proizvodi mašina. Da li si ikada čuo da neka energija ima dvojnu prirodu, znaš onu korpuskularno-talasnu? Ti, izgleda, imaš jako malo poverenja u čovekove sposobnosti. Kako objašnjavaš telekinezu, koja je snimljena kamerom? :shock: :?: :?: :?: :wink:
divlja-u-srcu
16.04.2004., 13:05
A,be, Sizi,kako,be, to ne postoji,be,AURA,be,jesi li ti caknut??? :? :? :? BEEEE! :x
Kako objašnjavaš telekinezu, koja je snimljena kamerom?
Telekineza ne postoji, svi pokušaji da se dokaže u valjanom ispitnom okruženju su uvek propali.
Znaš već za fond Jamesa Randija da ko god pokaže u praksi da ume da izvede nešto tako dobija milion dolara, i tip je do sada razotkrio stotine prevara i trikova koje se u te svrhe koriste, a on sam je demonstrirao čuveni trik savijanja kašičica.
Institut koji proučava te stvari na Univerzitetu Prinston:
http://www.skepdic.com/pear.html
http://www.princeton.edu/~pear/
Randijev sajt:
http://www.randi.org
Novcic_u_fontani
16.04.2004., 20:27
Reč je zapravo o ljudima koji zrače lunarnom (mesečevom) i solarnom (sunčevom) energijom. Takvi ljudi postoje. Njih ne možemo mrzeti naravno, nego prosto ih možemo jedino sažaljevati, i njima treba zapravo pomoći ukoliko je to moguće, ukoliko ne, bolje je distancirati se od takvih ljudi jer "crpe" energiju iz čoveka, i čovek često podpadne pod njihov uticaj, te tako počne postizati lošije rezultate na poslu i uopšte u životu. Ali treba razlikovati ljude, nekad neko priča negativno, ali to neznači da je "vampir", nego je možda samo trenutno neraspoložen.
divlja-u-srcu
16.04.2004., 20:35
Hvala Bogu,jedno razumno stvorenje! :wink:
Reč je zapravo o ljudima koji zrače lunarnom (mesečevom) i solarnom (sunčevom) energijom.
Da, poznato je da bi mesec zračio kao blesav da nema Sunca.
Lunarna u Solarna energija? Valjda su već u 16-om veku ljudi znali da mesec nema svoju "energiju" već da samo reflektuje sunčevu.
Ali neko ovde opasno beži sa časova. 8) <- (smajli ima naočari koje zaustavljaju štetne lunarne zrake.)
Margott
16.04.2004., 22:07
Sizife...pobeze ti kamen...
Кулиража
17.04.2004., 02:36
Reč je zapravo o ljudima koji zrače lunarnom (mesečevom) i solarnom (sunčevom) energijom.
E sta sve necu cuti na ovom forumu...
Mesec zraci energiju...kuku. Mesec jedino utice na plimu i oseku zbog gravitacije i to je sve. kakva bre energija zraci iz njega, Mesec je hladno telo i samo reflektuje (odbija) suncevu svetlost.
A Suncevom energijom ne verujem da ijedan covek moze da zraci, zato sto bi on istu morao prvo da upije :arrow: takav covek bi imao osobine Sunca i vise ne bi bio covek.
Zamislite nekoga ko ima temperaturu od par hiljada stepeni, obasjava okolini i "zraci" na obicne smrtnike negativnom energijom...
Vi ljudi baš nemate ni trunčice milosti prema stvarima koje ne poznajete. To je prvi korak ka netoleranciji i netrpeljivosti. Hajde malo više uključite te vaše mozgiće pa shvatite da energije imaju jaaako različite oblike i da kada neko kaže Sunčeva energija, ili Mesečeva energija to ne znači da je ta osoba Sunce ili Mesec, već da može da kanališe energiju (tu posebnu vrstu) na određeni način i da je usmeri ka nekome. Vi se sada smejete svemu tome, a ne shvatate koliko ste neuki. Isti ste kao i oni koji su se smejali Tesli kada je rekao da energija može da se prenese bez žice. Sprdali su se sa time što je rekao i proglašavali ga ludakom. Razmislite barem malo zbog čega se sve to dešava. Pa i ovo sa "energetskim iscrpljivačima". :roll:
Кулиража
17.04.2004., 18:48
Znaci novic_u_fontani je "nas" novi Tesla :lol: i mi cemo se hvaliti s njim kroz 50-100godina kako je otkrio Suncevu\Mesecevu energiju koju upijaju ljudi i sire tu istu energiju ne druge ljude delujuci negativno na njih...sto je mnogo, mnogo je
Novcic_u_fontani
17.04.2004., 20:09
Da, poznato je da bi mesec zračio kao blesav da nema Sunca.
Lunarna u Solarna energija? Valjda su već u 16-om veku ljudi znali da mesec nema svoju "energiju" već da samo reflektuje sunčevu.
Ali neko ovde opasno beži sa časova. 8) <- (smajli ima naočari koje zaustavljaju štetne lunarne zrake.)
Govorim samo stvari u koje sam upućena i znam o čemu pričam. Zahvaljujem se Zex-u koji je shvatio o čemu sam govorila. Dobro je da ovde na forumu ima nekih koji znaju neke stvari. Onaj put nisam htela da budem duga sa pričom. Ne tvrdim da sam Tesla, ali pokušaću da objasnim o čemu je reč, tek da ne ispadne kako ja lupetam gluposti.
Kada kažem Sunceva energija ili Meseceva energija to ne znači da je ta osoba Sunce ili Mesec. Ljudi koji su podeljeni u psihologiji na “lunarne” i “solarne” su ljudi “ekstravertne” i “intravertne” prirode. Označavanje ljudi kao solarnih i lunarnih odmah daje njihovu slikovitu i živu predstavu: svi smo deca Sunca i Meseca. Te energije u filozofskim učenjima istoka zovu se JAN i JIN.
Lutajući između suprotnosti svetla i tame, toplog i hladnog i dr, čovek provodi čitav život. Vampiri žive samo od tih energija, a za postojanje drugih, finih i čistih DEN energija ne znaju. DEN je zrela energija, koju mora da izgradi sam čovek.
Energetski vampirizam podrazumeva odnose između ljudi kod kojih dolazi do nasilnog oduzimanja životne snage.
Npr. Roditelji koji nešto stalno zabranjuju svom detetu, i to uvek rade OŠTRO, grubo, razdražljivo, s mržnjom: ne penji se, ne lupaj, ne skači, ne viči, sedi mirno itd. Pri tom oni ponižavaju dete i nazivaju ga pogrdnim imenima. Oni i ne slute da će “doći maca na vratanca” jer kada takvo dete poraste ono samo postaje vampir i zlostavlja svoje roditelje.Ima brojnih primera u medicini, gde su očevi tražili spas od sina-sadiste.
Ali postoji izreka za to: “Očevi, ne jedite svoju decu, da ne bi postala malodušna”. Jednostavno sve se vrti u krug, i čovek će požnjeti ono što poseje.
Jednostavno, postoje ljudi takve prirode, izvor fine energije i kao akumulator je čovekova duša, njegovo srce. Kod Kineza se ta energija zove Ci, kod Japanaca Ki. Sada je široko rasprostranjen termin “biopolje”, a savremena medicina tu snagu naziva “psihička energija”.
Eto, nadam se da je sada jasnije. Ako ima nekih dodatnih pitanja, Vi izvolite, ali nemojte prethodno sami donositi kritike o onome o čemu niste čitali ili ste neupućeni.
Novcic_u_fontani
17.04.2004., 20:16
Hvala Bogu,jedno razumno stvorenje! :wink:
Hvala i Vama koji razumete, čak i kada se ćuti. :wink:
divlja-u-srcu
17.04.2004., 20:51
:D :D :D
Кулиража
18.04.2004., 03:21
Ljudi koji su podeljeni u psihologiji na “lunarne” i “solarne” su ljudi “ekstravertne” i “intravertne” prirode. Označavanje ljudi kao solarnih i lunarnih odmah daje njihovu slikovitu i živu predstavu: svi smo deca Sunca i Meseca. Te energije u filozofskim učenjima istoka zovu se JAN i JIN.
Ja koliko sam upucen u istoriju mog kratkog zivota sigurno znam da sam dete oca koji me je napravio i majke koja me je rodila, a ne nekog satelita (Meseca) koji se vrti oko Zemlje niti Sunca oko kojeg se Zemlja vrti zajedno sa Mesecom.
Oni i ne slute da će “doći maca na vratanca” jer kada takvo dete poraste ono samo postaje vampir i zlostavlja svoje roditelje.Ima brojnih primera u medicini, gde su očevi tražili spas od sina-sadiste.
Ali postoji izreka za to: “Očevi, ne jedite svoju decu, da ne bi postala malodušna”. Jednostavno sve se vrti u krug, i čovek će požnjeti ono što poseje.
To nema veze sa vampirima vec sa odnosom roditelj-dete, da su mene svaki dan mlatili k'o vola u kupusu i zabranjivali mi sve zivo i ogranicavali normalno je da ne bih mogao da volim svoje roditelje kao neko dete kojem kupuju sve sto pozeli, ide gde hoce, radi sta hoce (naravno ne da ga puste da radi sve sto pozeli vec da ima normalan zivot).
Jednostavno, postoje ljudi takve prirode, izvor fine energije i kao akumulator je čovekova duša, njegovo srce. Kod Kineza se ta energija zove Ci, kod Japanaca Ki. Sada je široko rasprostranjen termin “biopolje”, a savremena medicina tu snagu naziva “psihička energija”.[.quote]
Srce je samo organ neophodan za zivot coveka, pod dusom koliko vidim podrazumevas karakter coveka na koji po mom misljenju najvise uticu geni. Ne moze se od svakoga napraviti fino dete niti kriminalac. To jednostavno zavisi od tvojih predaka. Pa valjda nismo u srednjem veku da verujemo u "Tabularasa"-u.
[quote=Novcic_u_fontani]Eto, nadam se da je sada jasnije. Ako ima nekih dodatnih pitanja, Vi izvolite, ali nemojte prethodno sami donositi kritike o onome o čemu niste čitali ili ste neupućeni.
Kritike sam morao da donoesem, a ako ti smeta ti se zali, valjda forum zato i sluzi.
A sto se tice ovakvih vrsta vampira vec sam naveo kakvi su to ljudi.
To su najobicniji ljudi koji imaju psiholoski poremecaj i oni nisu uopste deca satelita, zvezda , planeta.
Ako smo nastavili na filozofiji da se prepucavamo oko Hriscanstva, mnogo bi bilo sad da se vracamo staro Grckim i Rimskim mitovima i njihovim Bogovima
i nije JAN nego JANG...
i opet...skakanje sa simbolike na bukvalno....
Margott
18.04.2004., 14:02
ja ne znam zashto je ljudima toliko nepojmljivo...gomila je primera oko nas a niko ne zeli da vidi...energija postoji to znamo...kako ona cirkulishe i kako se moze iskoristiti mozesh samo da zamislish ako se upustish u ideju...recimo,chovek moze rechima nekoga da iznervira,chovek moze da kljucha,da pobesni,i za to je ulozena neka energija...recimo...ima gomila sluchajeva...ili nasmejati nekog...ljudi,to su tako mali i smeshni primeri...
prodajem najsavremenije modulatore mozdanih talasa a protiv energetskih vampira, rade na principu kanalisanje otpadne energije, use bad energy to make your life better :roll: :)
Novcic_u_fontani
18.04.2004., 18:11
[quote="Кулиража
Ja koliko sam upucen u istoriju mog kratkog zivota sigurno znam da sam dete oca koji me je napravio i majke koja me je rodila, a ne nekog satelita (Meseca) koji se vrti oko Zemlje niti Sunca oko kojeg se Zemlja vrti zajedno sa Mesecom.
Ponovo niko nije razumeo šta sam htela reći i sve je shvaćeno u bukvalnom smislu.
Kod Kuliraže ja ne bih prošla kao Tesla, ali sigurno bi završila kao Đordano Bruno :D . Šalim se.
Ako ćemo o fizici, onda hajde da pričamo o fizici.
Ali koliko vidim, tema ovog foruma je: “Vampiri”, pa dopustite onda da pričamo o tom energetskom vampirizmu.
Postoji više vrsta energija koje nisu registrovane na mehaničkim uređajima, što ne znači da nepostoje.
Prvo da kažem, ja nisam nikakav verski fanatik, kao što je to ovde shvaćeno. Verujem u Boga, slavim krsnu slavu, i živim kao i svaki običan pravoslavac. Znam ko me je stvorio i odakle potičem.
Ako čovek komentariše i priča o onome što je pročitao, video ili čuo, to ne znači da veruje u te stvari.
Da je tema ovog foruma bila “Vanzemaljci”, i ako prokomentarišem jednu teoriju o vanzemaljcima, ne znači to da ja verujem da vanzemaljci zaista postoje, a je lepo čuti različite teorije koje postoje, ali svakako se one ne moraju i usvojiti.
Teoriju koju sam čula za energetski vampirizam sam rekla. Sigurno da bi to sa medicinske tačke gledišta bilo drugačije objašnjeno, npr. da su to psihički labilne ili psihički bolesne osobe. To bi bilo lako potvrđeno. Ovo naravno još uvek nije potvrđeno (naukom), iako savremena medicina već dugo priznaje “psihičku energiju”.
Znam da se koriste reči JANG i JING, ali u nekim istočnim zemljama se koriste termini JAN i JIN. Što se duše tiče, tu sam pre svega mislila na čovekovu duhovnu snagu, srce jeste organ čoveka, ali srce može biti ispunjeno ljubavlju, zlobom….(naravno opet to ne treba shvatiti bukvalno). Ima još puno stvari koje bi ovde trebala reći, ali da ne dužim dalje.
JIN i JANG...nema varijacija ni u jednoj zemlji.
Postoji više vrsta energija koje nisu registrovane na mehaničkim uređajima, što ne znači da nepostoje.
Uvek me ovakve tvrdnje iznerviraju jer očigledno potiču od ljudi koji se ne razumeju mnogo u prirodne nauke. Prva stvar koju ti ne razlikuješ je energija od sile. Stalno upotrebljavaš reč energija misleći na silu. Ali hajde, da ti oprostim. Ono što ne mogu da ti oprostim je da sebi dozvoliš da kažeš takvu glupost, da postoje "energije" koje nisu registrovane.
Pa pobogu, ovo je osnovno znanje logike, sve nevidljive sile i energije jesu nevidljive same po sebi, ali intereaguju sa našim, vidljivim svetom. Mi ne vidimo magnetno polje, ali vidimo kada se ekser pomeri pod uticajem magneta. "Mehaničke sprave" za merenje ovih sila upravo mere na principu ocene količine ove iste interakcije. Kada se o tome govori slobodno usvoji sledeću stvar i ponavljaj je kao mantru: ako neka fizička vleičina ne može da se izmeri (ili ako nema interakciju sa materijalnim svetom) onda se slobodno može pretpostaviti da ona ne postoji.
Ovo naravno još uvek nije potvrđeno (naukom), iako savremena medicina već dugo priznaje “psihičku energiju”.
Savremena medicina, a? Ne verujem da je Vidovita Zorka, tvoj očigledni uzor kada govoriš o savremenoj medicinim adekvatan primer iste...
divlja-u-srcu
18.04.2004., 21:05
Sizife da te pitam nesto!
Da li smatras da su mogucnosti ljudskog razuma neogranicene,tj. da nauka ima svojih ogranicenja?
Covek upotrebljava razne reci i termine ,ne znajuci nekad njihovo pravo znacenje,ili pak reci mogu imati razna znacenja za razne ljude...Otuda nesporazumi!Ja se trudim da shvatim iako me reci cesto sputavaju!
Stvari o kojima govori Novcic ne mogu se posmatrati iz tvoje naucne perspektive ,ni objasnjavati definicijama iz fizike!Razumem da ne verujes u to sto prica,ali ne razumem sto toliko potenciras u svemu da ga objasnis naucno!
Da li priznajes psihologiju kao nauku,to me zanima?!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Da li smatras da su mogucnosti ljudskog razuma neogranicene,tj. da nauka ima svojih ogranicenja?
Sve što je vezano za ljude, koji žive u konačnom svetu i izuzetno su ograničeni vremenom i prostorom, je u neku ruku, ograničeno. (Osim gluposti :lol: )
Da li priznajes psihologiju kao nauku,to me zanima?!
Prinajem, kao i sve druge društvene nauke, dok god u svom radu koriste nučni metod, a to je postavljanje oborivih pretpostavki podložnih naučnoj proveri. Parapsihologija nije nauka, parapsihologija je zamazivanje očiju, isto kao i astrologija, gledanje u pasulj i naklapanje o nekim "nevidljivim silama", "aurama", "čakrama" i ostalim glupostima.
divlja-u-srcu
18.04.2004., 21:28
Tako sam i mislila!
A zar ne verujes jednostavno u ljude koji drugima mogu da iscrpe energiju,popularno 'da ih smore'?
:D :D :D
Margott
18.04.2004., 21:28
sizife pochinjesh da me razocharavash...pasulj i ostalo ok,ali chakre i aura su neshto shto svako ima...ne sramoti se...bolje prochitaj poneshto o tome..
divlja-u-srcu
18.04.2004., 21:32
Evo ,mene to zanima ,pa bih da mi se preporuci literatura!
Margott
18.04.2004., 21:54
ironichna si...
Margott
18.04.2004., 22:03
What is the Aura ?
Everything in the Universe seems to be just a vibration. Every atom, every part of an atom, every electron, every elementary “particle”, even our thoughts and consciousness are just vibrations. Hence, we may define the Aura as a electro-photonic vibration response of an object to some external excitation (such as an ambient light for example). This definition is sufficient for the purpose of reading Auras, providing that we can train ourselves to see the Aura vibration.
The most important property of the Aura seems to be the fact that it contains INFORMATION about the object.
Aura around living (conscious) objects (people, plants ...) changes with time, sometimes very quickly. Aura around non-living object (stones, crystals, water...) is essentially fixed. Above facts have been observed by scientists in Russia, who have been using Kirlian effect to study Auras for the last 50 years.
The Aura around humans is partly composed from EM (electromagnetic) radiation, spanning from microwave, infrared (IR) to UV light. The low frequency microwave and infrared part of the spectrum (body heat) seems to be related to the low levels of the functioning of our body (DNA structure, metabolism, circulation etc.) whereas high frequency (UV part) is more related to our conscious activity such as thinking, creativity, intentions, sense of humor and emotions. Russian scientists, who seem to be about 3 decades ahead of everyone else in Aura research, make experiments suggesting that our DNA can be altered, by influencing its microwave Aura. The high frequency UV part is very important and most interesting but largely unexplored. And this part can be seen with naked eyes.
Why do we need to see auras ?
Colors and intensity of the aura, especially around and above the head have VERY special meanings. Watching someone's aura you can actually see the other person's thoughts before you hear them expressed verbally. If they do not agree with what this person is saying, you effectively see a lie every time. No one can lie in front of you undetected. We cannot fake the Aura. It shows our True Nature and intentions for everyone to see.
Also, aura is our spiritual signature. When you see a person with a bright, clean aura, you can be SURE that such person is good and spiritually advanced, even if he/she is modest and not aware of it. When you see a person with a gray or dark aura, you may be almost SURE, that such person has unclear intentions, regardless how impressive, eloquent, educated, "good looking" or "well dressed" he/she seems to appear.
It is ESPECIALLY important to check the aura of any religious leader, "spiritual teacher", "master" or a "guru". Such a person should have a clearly defined yellow-golden halo around the head. If he/she does not have it, you are MUCH better on your own.
Joining a sect or a religion that is led by incompetent people without good Auras is very dangerous for your consciousness. Where is the danger ? When the time comes to really use the information stored in your consciousness from this lifetime, there may be almost nothing useful there, if you focus your life on following rituals and the flock of other people. In such case it is necessary to re-learn everything from the beginning. Most sect, religion and political leaders have only two things in mind: money and power to control people. And you can SEE it in their Aura for yourself. Imagine changes on Earth if many people can see Auras of their leaders and start choosing them on the basis of their Auras.
By reading Aura it seems possible to diagnose malfunctions in the body (diseases) long before physical symptoms become evident. By consciously controlling your Aura you can actually heal yourself.
However, healing of the physical body is nothing in comparison to what seeing and reading auras can do for our consciousness, spiritual development and our awareness of Nature.
Everyone has an Aura. But most people on Earth have VERY WEAK and dull Auras. This seems to be a direct consequence of their life long materialistic attitude negating and suppressing the development of consciousness, cultivating fear, envy, jealousy and other similar emotions. Such attitude suppresses their True Nature, and their Auras seem to become suppressed too.
When you learn to see Auras, be prepared for a REALLY HARD question: “Can you tell me what my Aura is ?” and the situation when you don't see any Aura or you see something you don't want to talk about. One of the best answers I found is “why don't you learn to see it for yourself ? “. And this is one of the main reasons why I teach people to see auras.
When people realize that their Aura is on display and many people are able to see it, they will watch what they think. And they will try to see and improve their own Aura. In the process they will become better and wiser, being able to recognize intentions of other people. Surely, the entire world will become much better if all people can see and read Auras.
Children and the Aura:
Very young children (up to 5 years of age) see auras naturally. Infants frequently look ABOVE a person in front of them. When they don't like the color of the aura above the head, or if this color is much different from their parent's aura, they cry, no matter how much smiling the person does.
Children have much cleaner and stronger auras than most of adults, who are usually completely enslaved by the materialistic world and suppress their Nature by following superficial examples. When I taught my 12 year old son to see his own Aura, he told me that when he was little he was able to see Auras most of the time. But no one paid any attention, so he thought that it was not important and maybe there was something wrong with his eyesight. This is a typical scenario. In my opinion children should learn to see and read Auras in a primary school, so they never lose this natural ability.
divlja-u-srcu
18.04.2004., 22:06
Nisam ironicna ,mene te stvari zanimaju!
divlja-u-srcu
18.04.2004., 22:06
Daj literaturu!
Margott
18.04.2004., 22:09
The word chakra is Sanskrit for wheel or disk and signifies one of seven basic energy centers in the body. Each of these centers correlates to major nerve ganglia branching forth from the spinal column. In addition the chakras also correlate to levels of consciousness, archetypal elements, developmental stages of life, colors, sounds, body functions, and much, much more. Below is a brief description of each chakra.
Chakra Seven:
Thought, Universal identity, oriented to self-knowledge
This is the crown chakra that relates to consciousness as pure awareness. It is our connection to the greater world beyond, to a timeless, spaceless place of all-knowing. When developed, this chakra brings us knowledge, wisdom, understanding, spiritual connection, and bliss.
Chakra Six:
Light, Archetypal identity, oriented to self-reflection
This chakra is known as the brow chakra or third eye center. It is related to the act of seeing, both physically and intuitively. As such it opens our psychic faculties and our understanding of archetypal levels. When healthy it allows us to see clearly, in effect, letting us "see the big picture."
Chakra Five:
Sound, Creative identity, oriented to self-expression
This is the chakra located in the throat and is thus related to communication and creativity. Here we experience the world symbolically through vibration, such as the vibration of sound representing language.
Chakra Four:
Air, Social identity, oriented to self-acceptance
This chakra is called the heart chakra and is the middle chakra in a system of seven. It is related to love and is the integrator of opposites in the psyche: mind and body, male and female, persona and shadow, ego and unity. A healthy fourth chakra allows us to love deeply, feel compassion, have a deep sense of peace and centeredness
Chakra Three:
Fire, Ego identity, oriented to self-definition
This chakra is known as the power chakra, located in the solar plexus. It rules our personal power, will, and autonomy, as well as our metabolism. When healthy, this chakra brings us energy, effectiveness, spontaneity, and non-dominating power.
Chakra Two:
Water, Emotional identity, oriented to self-gratification
The second chakra, located in the abdomen, lower back, and sexual organs, is related to the element water, and to emotions and sexuality. It connects us to others through feeling, desire, sensation, and movement. Ideally this chakra brings us fluidity and grace, depth of feeling, sexual fulfillment, and the ability to accept change.
Chakra One:
Earth, Physical identity, oriented to self-preservation
Located at the base of the spine, this chakra forms our foundation. It represents the element earth, and is therefore related to our survival instincts, and to our sense of grounding and connection to our bodies and the physical plane. Ideally this chakra brings us health, prosperity, security, and dynamic presence.
Margott
18.04.2004., 22:10
shta literaturu...idi na google pa kucaj i trazi sve shto te int...ewo ti sazeto...
nije_lako
18.04.2004., 22:17
...aura, oreol...
Mani se literature...klizav je to teren. Dobijajući odgovore unapred, počećeš očekivati...a u očekivanju se kriju mnoge opasnosti. A ni aura ti nije konačan odgovor...može da posluži, ali može i da te zadrži. :D
btw. Oče naš = 7 sve po čakrama ... kao što ti već jednom rekoh.
divlja-u-srcu
18.04.2004., 22:19
HVALA!
Ja bih volela da dozivim ovo!
"...changes on Earth if many people can see Auras of their leaders and start choosing them on the basis of their Auras."
A jel' imas skraceno o tome kako da naucis da vidis AURE?
Magott, verovati u Deda Mraza a smejati se onima koji veruju u Petra Pana nije baš najlogičnije. Čakre su izmišljotina, to su stvari kojima se danas obrazovani ljudi u Aziji ismevaju, ali kod nas su još uvek popularne baš zbog svog ekskluzivnog porekla. Čim je Dalaj Lama sa Tibeta, mora da je cool... mnogo filmova i loše literature, rekao bih.
Chakras
According to Tantric philosophy and Yoga, chakras are points of energy in the astral body. There are seven primary chakras, which are associated with various parts of the body, emotions, desires, thoughts, powers, and health. New Age gurus think chakras have colors and give rise to auras, which reveal one's spiritual and physical health, as well as one's karma. The alleged energy of the chakras is not scientifically measurable, however, and is at best a metaphysical chimera and at worst an anatomical falsehood.
divlja-u-srcu
18.04.2004., 22:31
A sto se ti uzbudjujes?
Ja se ovim stvarima nisam bavila do sada ,ali me interesuju!Prosto mi je interesantno da vidim razne nacine na koji su razni narodi ili ljudi sagledavali ili sagledavaju svet!Ja ne trazim nikakve KONACNE ODGOVORE,jednostavno uzivam u razlicitostima!
Margott
18.04.2004., 22:32
sizife...jednom sam ti rekla da shto se tiche dokaza,moze al za pare...imash pravo da "verujesh" ili ne "verujesh"...shto se dedamrazovine tiche,tvoj izbor je da nishta ne prihvatash...ja ne prihvatam samo ono shto proverim i ispostavi se da nema nichega...razmisli...da si ikada proverio ne bi tako govorio...tvoj izbor je da odbijash iako nisi proverio...
divlja-u-srcu
18.04.2004., 22:33
Margott,daj jos!
Margott
18.04.2004., 22:39
incognito ih voli...pa ewo i ja da neshto iscitiram od njih...
I look into the mirror
See myself’ I’m over me
I need space for my desires
Have to dive into my fantasies
I know as soon as I’ll arrive
Everything is possible
Cause no one has to hide
Beyond the invisible
Novcic_u_fontani
18.04.2004., 22:54
Uvek me ovakve tvrdnje iznerviraju jer očigledno potiču od ljudi koji se ne razumeju mnogo u prirodne nauke. Prva stvar koju ti ne razlikuješ je energija od sile. Stalno upotrebljavaš reč energija misleći na silu. Ali hajde, da ti oprostim. Ono što ne mogu da ti oprostim je da sebi dozvoliš da kažeš takvu glupost, da postoje "energije" koje nisu registrovane.
Pa pobogu, ovo je osnovno znanje logike, sve nevidljive sile i energije jesu nevidljive same po sebi, ali intereaguju sa našim, vidljivim svetom. Mi ne vidimo magnetno polje, ali vidimo kada se ekser pomeri pod uticajem magneta. "Mehaničke sprave" za merenje ovih sila upravo mere na principu ocene količine ove iste interakcije. Kada se o tome govori slobodno usvoji sledeću stvar i ponavljaj je kao mantru: ako neka fizička vleičina ne može da se izmeri (ili ako nema interakciju sa materijalnim svetom) onda se slobodno može pretpostaviti da ona ne postoji.
Ovo naravno još uvek nije potvrđeno (naukom), iako savremena medicina već dugo priznaje “psihičku energiju”.
Savremena medicina, a? Ne verujem da je Vidovita Zorka, tvoj očigledni uzor kada govoriš o savremenoj medicinim adekvatan primer iste...
Izgleda da sa tobom treba biti striktno precizan kada su u pitanju neki termini, izrazi, pojmovi, kucana slova itd…
Ja ne želim da ulazim u polemiku sa tobom oko fizike, logike i ostalih stvari…niti da trošim svoju energiju…
Poštujem to što si rekao, i slažem se sa tvojim stavovima o zakonima fizike.… Ne verujem u pasulj, vidovitu Zorku i ostale gluposti…koje mi namećeš sam nekim svojim logikama…
Slažem se sa tobom po osnovu mnogo tačaka samo, nemoj zaboraviti, da se svakodnevno postojeći zakoni menjaju i ruše novim koje mi možda ne možemo ni da zamislimo. A kada sam govorila o “psihičkoj energiji”, ti si to očigledno protumačio opet u nekom fizičkom obliku…. itd…itd…itd…
I opet u krug…u krug…i ne bih želela da se ovaj razgovor svodi na suvoparno objašnjavanje mojih rečenica.….
Zahvaljujem se Divljoj u srcu, koja je shvatila šta sam htela reći sa komentarom o energetskom vampirizmu, iako ga lično ne podržavam, ali sam dala svoj komentar na “zadatu temu”.
Pozdrav!
Кулиража
19.04.2004., 00:08
8)
Кулиража
19.04.2004., 00:10
Postoje energije koje nisu registrovane. Da li bi ikako mogla da mi objasnis kako znas da te energije postoje? Ili si ih ti registrovala nekim 6.culom ili si izumela protopi nekog aparata (ako ovako nastavis stici ces do Tesle :wink: )
Covek upotrebljava razne reci i termine ,ne znajuci nekad njihovo pravo znacenje,ili pak reci mogu imati razna znacenja za razne ljude...Otuda nesporazumi!Ja se trudim da shvatim iako me reci cesto sputavaju!
Ako neko ne zna znacenje nekih reci ne bi trebao ni da upotrebljava te iste, vec da tu rec po seljacki (prostim narodnim govorom) objasni (doduse bice 2-3 reci vise nego sto treba, ali bolje i to nego da se frlja sa svakim izrazom koji cuje.
Ako tacno znas sta hoces da kazes uopste ne bi trebalo to da ti bude problem, malo razvuci ako ne znas neki naucni termin, mnogo je bolje nego upotrebljavati slozenice za koje ne znas sta predstavljaju, vec samo naslucujes iz naziva.
sizife pochinjesh da me razocharavash...pasulj i ostalo ok,ali chakre i aura su neshto shto svako ima...ne sramoti se...bolje prochitaj poneshto o tome..
Bolje bi bilo da ti procitas nesto osim treceg oka i bacis se na proverenu naucnu literaturu, ovo shvati kao dobronameran savet jer sa i ja nekad isprobavao oglede iz treceg oka i nakon mnogih dana pripremanja se razocarao svaki put (jedan takav je i pokusaj telekineze).
Znaci i sa takvim stvarima sam gubio vreme dok isam shvatio da su sve to ciste gluposti, zato svima od srca preporucujem da citaju proverenu naucnu literaturu a ne neke budalastine ciji se pisci skrivaju od javnosti (npr. deda Miloje)
Ako sam pogresio u vezi treceg oka onda prestani da se druzis sa ljudima tipa Kleopatra (ne ona egipatska vec ova nasa "balkanska prorocica")
nije_lako
19.04.2004., 00:17
:lol: :lol: :lol:
I baš si od telekineze startovao ... mora biti da je bio neki teeeeeeeeežak predmet! :lol: :lol: :lol:
Кулиража
19.04.2004., 00:21
I baš si od telekineze startovao ... mora biti da je bio neki teeeeeeeeežak predmet! :lol: :lol: :lol:
Ma nisam startovao od telekineze, to je bio jedan u nizu pokusaja.
Normalno da je bio tezak predmet kad sam ga podizao ocima (sibica)
divlja-u-srcu
19.04.2004., 00:21
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nije_lako
19.04.2004., 00:26
Cela kutija ili jedno palidrvce? :shock:
Кулиража
19.04.2004., 00:33
Ma kakva kutija bre krenuo sam od jednog palidrvceta, kasnije ga prepolovio, pa jos jednom i tako stigao do njegove cetvrtine.
A onda sam uspeo u svemu tome :idea: .
Popeo sam se na tavan, skinuo jednu crepljiku i ocima pomerao cestice prasine dok mi se nije zavrtela glava od njihovog haoticnog kretanja.
Na kraju krajeva, delimicno uspesan experiment
nije_lako
19.04.2004., 00:50
Ma kakva kutija bre krenuo sam od jednog palidrvceta, kasnije ga prepolovio, pa jos jednom i tako stigao do njegove cetvrtine.
A onda sam uspeo u svemu tome :idea: .
Popeo sam se na tavan, skinuo jednu crepljiku i ocima pomerao cestice prasine dok mi se nije zavrtela glava od njihovog haoticnog kretanja.
Na kraju krajeva, delimicno uspesan experiment
:roll: Sva sreća čoooooooveče!...mogao si izazvati požar da ti je pošlo za očima! :wink:
Кулиража
19.04.2004., 00:55
:roll: Sva sreća čoooooooveče!...mogao si izazvati požar da ti je pošlo za očima! :wink:
Da, da uvek treba gledati sa vedrije strane sta god da se desi i kakve god da su posledice.
Margott
19.04.2004., 06:36
cccc...balkanske prorochice...uzas...shto se telekineze tiche,tebi bi trebalo bar 10-ak godina da to postignesh...a to shto ti nisi uspeo,ne znachi da je nemoguce...da si malo bio upucen,znao bi da sve te tehnike funkcionishu putem volje i energije,a za to je potrebno puno,puno vremena i vezbe...nekome trebaju godine...smorio si me glupostima...
Кулиража
19.04.2004., 14:38
cccc...balkanske prorochice...uzas...shto se telekineze tiche,tebi bi trebalo bar 10-ak godina da to postignesh...a to shto ti nisi uspeo,ne znachi da je nemoguce...da si malo bio upucen,znao bi da sve te tehnike funkcionishu putem volje i energije,a za to je potrebno puno,puno vremena i vezbe...nekome trebaju godine...smorio si me glupostima...
KO je prvi poceo sa glupostima, sa aurama, kojekakvim neregistrovanim energijama?
Sad ces jod reci da ljudi mogu i da lete i da podizu sve i svasta a da to ne dodirnu, cudne su mi nesto ove "neregistrovane" energije :lol: :lol: :lol: koje se izgleda samo ovde pojavljuju :lol: :lol: :lol:
Novcic_u_fontani
19.04.2004., 17:12
[quote="Кулиража
Ne čitam "Treće oko" i stvarno ne želim da se dalje raspravljamo o tome. Rekla sam o nešto o energetskom vampirizmu koje nije najbolje shvaćeno šta sam htela da kažem. Ali to sad nije bitno.
Pozdrav!
Sve najbolje
Margott
19.04.2004., 17:31
ok...tvoje je pravo da verujesh u shta god zelish...moj ti je savet da ipak proverish...da budesh siguran...a ako nisi siguran,nemoj tako olako da donosish zakljuchke.
Кулиража
20.04.2004., 01:50
ok...tvoje je pravo da verujesh u shta god zelish...moj ti je savet da ipak proverish...da budesh siguran...a ako nisi siguran,nemoj tako olako da donosish zakljuchke.
Rado bih ja proverio, ali je problem sto nemam gde?
Da li bih od tebe mogao da dobijem neko upustvo kako da se uverim u nepostojece (pardon neregistrovane) sile koje deluju na nas?
Margott
20.04.2004., 18:47
ne..ironichan si..
Кулиража
20.04.2004., 21:26
ne..ironichan si..
Nisam ironican, ozbiljno sam to mislio.
Ako mi neko dokaze da sva ta cuda postoje, promenicu misljenje...ALI ako dokaze, a ne da mi prica da nesto postoji ali da nije registrovano ili je van granica vremena i prostora i nevidljivo ljudskom oku bla, bla, bla.
A do tada ostajem pri svome misljenju da je sve to glupost i nagadjenje
Angelus
21.04.2004., 23:00
Od ove price o sisanju energije, realnija mi je dobra stara prica o vampirima uz, kako mnogi naglasavaju , dobru dozu erotike.Volim ja te stvari, ako ima neka dobra vampirica na ovom forumu neka se javi.
Prvi srpski Vampir se zva Sava Savanovic i bio je mlinar. Moze se cak reci i da se vampiri u svetu do tada i nisu pojavljivali. Sto znaci da je prvi svetski vampir bio Sava Savanovic. Ja se inace vampira ne bojim redovno jedem luk a i svestan sam cinjenice da samo nindja moze ubiti nindju.
MUDRICA
01.11.2004., 13:02
Prvi srpski Vampir se zva Sava Savanovic i bio je mlinar. Moze se cak reci i da se vampiri u svetu do tada i nisu pojavljivali. Sto znaci da je prvi svetski vampir bio Sava Savanovic. Ja se inace vampira ne bojim redovno jedem luk a i svestan sam cinjenice da samo nindja moze ubiti nindju.
hahahahahahahahahaha :lol:
Ма, није први! (Колико се сећам, о њему је писао Милован Глишић.) У српском народном веровању они постоје стотинама година. Међутим, тачно је да су они из наше народне традиције путем књижевности пренети у светску баштину. Интересантан је податак да је ''вампир'' једина српска реч која је постала интернационална.
inferno
01.11.2004., 22:04
Imalo bi se o tome sto sta reci ali mnogo ste neozbiljni.
MirjanaZ
02.11.2004., 19:04
prvi vampir je bio srbin iliti "sve je to srbin izmislio a svaba napravio"
Margott
02.11.2004., 19:16
poshtuj svoju hranu...
lotosov cvet
09.11.2004., 11:51
poshtuj svoju hranu...
i svoju vrstu.....
zainteresovana
12.10.2005., 11:32
Fenomen kulta vampira se inače ne zanemaruje, već proučava na Filozofskom fakultetu u Bgd, ne znam za ostale, iz predmeta 'etnologija entiteta'. :)
albus1977
13.10.2005., 19:13
zasto se stalno oslanjate na pricu o va,pirima koji sisaju samo energiju...pa cekajte u razlicitim magijiskim sistemima krv se spominje stvarno kao jak energetski provodnik...ne tvrdim da ih ima ali ko jos hoce reci da ih i nema ...cuo sam pricu da postoje i slayeri koji jure vampire...recimo da ste vampir ok ne bi klali ljude svuda postoje banke krvi pa nije ni tajna da se u zavodu za transfuziju moze kupiti krv za kintu ali ako vas se neko plasi pritom ide los marketing ide o vama prvo sto bi uradili jeste dokazali ili stalno potvrdjivali da ne postojite ili ste deo sf ili maste...marketing i anti marketing... asta ako nas u stvari polako spemaju kao i sf filmovi da li postoje izvanzemljaci tj alieni ili ne postoje kljukaju nas filmovima pale nas ok citiracu samo jednu recenicu iz jednog veomna kul filma ako svaka tacka na nebu moze da bude jedna zvezda ili planeta kao zemlja a u svemiru ih ima na nilijarde zar ne mislite da bi bilo veliko bacanje vremena i prostora da pored toliko planetarnih sistema zivot postoji samo na zemlji...verujem da postoje...
www.vampiri.com
www.vampiri.net uostalom postoje i grupe svuda po svetu koje ih gotive recimo grupa iz atine...mozda ih im amedju njima...
Mile Ninkov je dosta dobro obradio temu energetskih vampira ...
imam ja jednu što mi uvek isisa lanče oko vrata ,,, mislim ljudi ,, kada god me vidi kaže kako mi je lepo lanče ,, onda ona ode i meni se odma otkine ,,, mislim ,,,,, žena sisa lančiće
scharfschuetze
21.10.2005., 19:53
Da vam ispirčam jednu priču.
Meni je jednom dok sam bio mladji, pre jedno dva tri meseca, ulete u sobu slepi miš! Isprava sam pomislio da jet o neka manja ptica medjtuim ubryo sam shvatio da je to renomirana beogradska krvopija kojih u tom gradu inače ima mali milion. Mein kampf, urgh, pardon, moja borba s njim je trajala skoro ceo sat. Nikako nije hteo da iyadje iy sobe a pokušavao sam ga isterati pomocu ćebeta kojim sam yamahivao. medjutim krvopija nije nikako htela da iyadje pa sam misli da ce ga moyda raid sprej malo ošamutiti ali bio je imun na to. Dobro to je otrov ya bube. Naposletku sam ga jednim preciynim yamahom cebeta onesvestio. Pokupio sam ga i bacio u djubre.
Bila je to neobična avantura, e. I moje jedino iskustvo s vampirima.
Milsim da su danas najtipicniji energetski vampiri nasi politicari na svim TV kanalima. Omame te da ih slusas a sve u nadi da ce reci nesto pametno, i onda uhvatis sebe kako danima cekas... I jos se zayebes na izborima pa ih ponovo ozivis... C,c,c,... Vampiri su medju nama! Ali ima leka - za one krvopije bio je glogov kolac, a za ove nase lek je usrana motka :lol:
Jesi li procitao Celestinino Prorocanstvo?
i prvi i drugi deo knjige...fenomenalna je... :)
Dragojlo
10.01.2006., 00:36
Pricao mi je moj pobratim Drakula o toj borbi na zivot i smrt. al, je njegova verzija malo drugojacija.Elem, te se noci napio krvi pijanog Stanoja pa tako omamljen ulete u tvoju sobu da te priupita kad prolazi 26-ica tim krajem.A ti ni 5 ni 6 nego u kantu.To li je cuveno srpsko gostoprimstvo?
blizance
10.01.2006., 19:30
Milsim da su danas najtipicniji energetski vampiri nasi politicari na svim TV kanalima. Omame te da ih slusas a sve u nadi da ce reci nesto pametno, i onda uhvatis sebe kako danima cekas... I jos se zayebes na izborima pa ih ponovo ozivis... C,c,c,... Vampiri su medju nama! Ali ima leka - za one krvopije bio je glogov kolac, a za ove nase lek je usrana motka :lol:
Ha,ha dobro ti ovo za "motku".Ja te potpuno razumem i mislim da si u pravu od A do T.Mozda malko vise realno zvucis pa neki nece da ti veruju al'sigurno si u pravu.Postoje oni medju nama sigurno,ja ih znam vise komada.Nekada me tako zesce izdriblaju da danima nisam u stanju da se vratim u normalu.Nego,sve vise imam zelju da ih se otarasim ovom tvojom "motkom"i kvit!
Postoje, kako ne?!
Imam jednu kolegicu na poslu koja je pravi energetski vampir. Uvijek joj neki klinac smeta, uvijek se žali, spora je kao puž i poslije priče sa njom osjećam da sam se napunila njene negativnosti, osjećam se potpuno iscrpljeno (kao da sam kopala njivu ručno).
Takođe mi se dešava da mi neka osoba u roku od 10 min. razgovora i smijeha uljepša dan jer na mene pređe njegova zarazna pozitivna energija.
Šta je u pitanju - nemam pojma.
Drago mi je što vidim da je neko čitao knjige napisane od strane izvesnog Astrogora...ili bar jednu, njegovu prvu pod nazivom "Energetski vampirizam"...
Perzefona
01.02.2006., 01:15
Evo jedne interesantne teme za diskusiju: Nekada se verovalo da su vampiri strašne nakaze koje noću ljudima piju krv. Predstavljani su kao sluge samog đavola i kada bi oni nekome griznuli vrat i inficirali ga, taj bi bio "zapujapačen" da služi doveka zlome. Međutim, ispostavilo se da je to glupost, jer je dokazano da niko nikada nikome nije na silu uspeo da nametne da bude zao (ili dobar sve jedno). Za to je potrebna volja i svesnost da je učinjeno delo dobro ili zlo. Elem, ako pođemo od te pretpostavke, možemo da dođemo do zaključka da vampiri zaista i postoje, ali nisu ni nalik onima koji se opisuju u filmovima i knjigama. Savremeni vampiri su svuda među nama i ne ispijaju ljudsku krv, nego ENERGIJU! Koliko puta vam se desilo da iz razgovora sa nekim izađete potpuno slomljeni, iscrpljeni i bezvoljni, pokvari vam se čitav dan, unervozite se i onda se istresate na onima koji to nisu zaslužili, a taj neko sa kim ste razgovarali odlazi nasmejan, pun sebe i zadovoljan? Razmislite, ako vam se to nikada nije desilo - možda ste Vi vampir? :wink: 8)
VAMPIR sam definitivo................mozda je to zbog Hada!
tuzna_pajac
02.02.2006., 10:02
nastavljam se na prethodno...
a sta ako to jesam uradila? : ) to sa energijom ? i ako su to meni ponekad uradili?
ali ne tako u krajnosti, kao lose mi je ili mi je dobro ? vec samo, odjednom, osecas da si slab, da nema vise, da dajes svu energiju, nemoguce je zaustaviti je da ti curi kroz prste...
a opet, nisam ni bila svesna kada sam uzimala...ali bili su drugi...
zar sam vampir? : )
Perzefona
03.02.2006., 01:07
nastavljam se na prethodno...
a sta ako to jesam uradila? : ) to sa energijom ? i ako su to meni ponekad uradili?
ali ne tako u krajnosti, kao lose mi je ili mi je dobro ? vec samo, odjednom, osecas da si slab, da nema vise, da dajes svu energiju, nemoguce je zaustaviti je da ti curi kroz prste...
a opet, nisam ni bila svesna kada sam uzimala...ali bili su drugi...
zar sam vampir? : )
..citam, pazljivo iiiiiiiiiiiiiiiiiiii mislim da jesi :)!
Pa vampirice :wink: ...nema nam spasa... :twisted:
tuzna_pajac
03.02.2006., 10:06
ali ja to nikada nisam kapirala kao nesto lose...kao nesto negativno...
ja nisam "smorila" ljude...ja sam ih samo iscrpela fizicki, oslabila, slomila kako li...
ali, to nije bilo da su posle bili nevoljni i namrgodjeni ili slicno... samo su bili slabi i tako to, na nivou najcistije energije...
a takodje i meni su to radili...i naravno, meni se cini da je najbolje kada je i nesvesno...i kad uzimas i kad dajes...tj. kada ti uzimaju. : )
a desavalo mi se da sa jednom istom osobom bukvalno "razmenjujem" enrgiju, po navedenom principu...
i razmisljala sam o tome, ali najozbiljnije, i uopste nisam imala adekvatne odgovore...
i tako sam nekada banalno pitala " a da li se nekad osecas kao da ti neko iscrpi svu energiju , da se osecas tako slabo i slomljeno ? " i nisam imala pojma ni o cemu...
a kada sam i sama to radila, bilo mi je tako dobro...osecala sam se kao opijena necim : )
...valjda tom silnom energijom...a da nisam ni znala, nista...
onda sam ocigledno srela jos jednog srodnika i krenula je razmena...
nazalost, sada nisam u mogucnosti da komuniciram sa tom osobom (najverovatnije malo vezano i za ovo)tako da ne mogu da se razvijem u tom smislu...
retko ko skapira o cemu se stvarno radi...
a mene interesuje sve oko ovoga, pa kada ste voljni pisite, da pricamo : )
Angelico_Payne
03.02.2006., 11:45
Већ дуго радим истраживање на ту тему али без неког већег успеха.
Углавном, у неким областима у којима су наводно примећени вампири, има већа стопа случајева несталих лица, али ништа више.
Један Неготинац је направио и краткометражни документарац "Вампирење", на основу казивања мештана села Штубика, који су се наводно срели са њима.. приказан на филмским фестивалима у Лондону , Утрехту и Милану.
Али у вампирима нема ништа романтично, помињу се у неким ранохришћанским и православним списима, као отелотворење демона...
Ако се неко пали на демоне, вероватно је у питању ткз. крвни фетиш, из бранше Sado-Mazo..
Perzefona
04.02.2006., 02:58
Већ дуго радим истраживање на ту тему али без неког већег успеха.
Углавном, у неким областима у којима су наводно примећени вампири, има већа стопа случајева несталих лица, али ништа више.
Један Неготинац је направио и краткометражни документарац "Вампирење", на основу казивања мештана села Штубика, који су се наводно срели са њима.. приказан на филмским фестивалима у Лондону , Утрехту и Милану.
Али у вампирима нема ништа романтично, помињу се у неким ранохришћанским и православним списима, као отелотворење демона...
Ако се неко пали на демоне, вероватно је у питању ткз. крвни фетиш, из бранше Sado-Mazo..
Kako nema romanticno...nisi cuo 'ono', on ju je voleo pa je ujo za vrat :) :) :) :)!
Sala mala,svaka cast na jakom interesovanju!
Angelico_Payne
04.02.2006., 15:48
Kako nema romanticno...nisi cuo 'ono', on ju je voleo pa je ujo za vrat :) :) :) :)!
Sala mala,svaka cast na jakom interesovanju!
Чуо сам како да не, па и видео, ал зато увек кад упознајем девојку кажем : не брини не уједам ;) :lol:
Perzefona
05.02.2006., 00:19
Чуо сам како да не, па и видео, ал зато увек кад упознајем девојку кажем : не брини не уједам ;) :lol:
:) Jos jednom, svaka cast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Budi na oprezu.......u slucaju da ti osecaj prepoznavanja popusti :shock: !
Angelico_Payne
06.02.2006., 13:13
хе хе, преопознавања чега?
Ово је много озбиљнија тема од романтичних преклапања, са више основа - психологије, социологије, књижевности,биологије,...
Perzefona
06.02.2006., 22:38
хе хе, преопознавања чега?
Ово је много озбиљнија тема од романтичних преклапања, са више основа - психологије, социологије, књижевности,биологије,...
O.K., POVLACIM SE.........a bila je sala na kontu devojcica..mislim, da one tebe ne prevare ne naglasivsi da ne ujedaju :)...oslonila sam se na tvoj predhodni post!
Izvini, ako sam te uvredila...:(!
Angelico_Payne
07.02.2006., 14:24
Не вређам се никада...
Јер знам кад те неко вређа у ствари има високо мишљење о тоби, иначе му неби пало на памет упоште да размишља о тоби, итд...
Тако кад те неко вређа у ствари ти даје комлимент, ... па како на то да се љутим
А и знам да ти није била намера да ме увредиш, мало смо се неспоразумели (кад пишеш ултра кратке поруке :p )
Pa dobro, ali šta si ti sve do sada o njima saznao?
Interesuje me tvoje mišljenje, onako iscrpno.
Psihologue
08.02.2006., 10:04
Isto pitam i ja?
....nosim kolac sa sobom...za vampirke...
Angelico_Payne
09.02.2006., 21:24
Уф ево обећавам да ћу да напишем читав есеј, само кад ми прођу испити, и кад положим ово проклето Наследно...
batka_mija
14.02.2006., 16:59
jel neko video duha nekog nekad?
Anarhist
14.02.2006., 19:10
Ja sam jednom sanjao da sam se shetao niz jednu ulicu poceo da pricam sa jednom ribom lepa ali ne na obican nacin. Mi smo otisli do holandskog paba i poceli smo da se vatamo.U jednom momentu ona je mene ugrizla za vrat. Ali verovali ili ne uz taj san sam se najbolje osecao ujutru.
Tako da pojma nemam. Sve je laz dok se ne dokaze suprotno.
tuzna_pajac
14.02.2006., 21:03
...ili je sve istina i moguce dok se ne dokaze suprotno ...
...sve je nekako tako kako je : ) samo je intepretacija ta koja daje smisao... zar ne? : )
Anarhist
14.02.2006., 21:33
Yep :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Angelico_Payne
15.02.2006., 18:56
Ја сам видио шољу која се померала кроз ваздух, сама од себе, и неби хтео то икад више да видим, није баш угодно искуство
Ja sam video DEDA MRAZA kako ulazi kroz dimnjak.....hehehehehehehe....***...
Parsifal
05.07.2007., 18:31
Izgleda da je Zex naceo dobru temu, ali ste je ubili komentarima.
Logicno je da svi oni koji nisu bili zrtve energetskog vampirizma ili koji nisu dovoljno senzitivni da osete zivotnu energiju, ne veruju u to. Energetski vampirizam nazalost postoji i njegova gruba podela bi bila: Smaraci, Nesvesni Energetski Vampiri i Svesni Energetski Vampiri.
Ja sam to ukapirao na tezi nacin - tako sto sam bio njihova zrtva.
Na http://isceljenjetrauma.googlepages.com uskoro cu postaviti tekst na tu temu, a ostali clanci na sajtu, iako to na prvi pogled tako ne izgleda, takodje imaju dodirnih tacaka sa energetskim vampirizmom.
Pozdrav, Oliver
Tuzni_patak
05.07.2007., 22:12
Ovakva tema je obično diskusija onih koje vampiri pale i onih koje pali nešto drugo ali isto tako mistično.....
Znači opet isto pitanje, da li vas pale vampiri ili druge usisivačke tvorevine?
faraonn
06.07.2007., 01:21
Izgleda da je Zex naceo dobru temu, ali ste je ubili komentarima.
Logicno je da svi oni koji nisu bili zrtve energetskog vampirizma ili koji nisu dovoljno senzitivni da osete zivotnu energiju, ne veruju u to. Energetski vampirizam nazalost postoji i njegova gruba podela bi bila: Smaraci, Nesvesni Energetski Vampiri i Svesni Energetski Vampiri.
Ja sam to ukapirao na tezi nacin - tako sto sam bio njihova zrtva.
Na http://isceljenjetrauma.googlepages.com uskoro cu postaviti tekst na tu temu, a ostali clanci na sajtu, iako to na prvi pogled tako ne izgleda, takodje imaju dodirnih tacaka sa energetskim vampirizmom.
Pozdrav, Oliver
...Studiozno objasnjenje Nicega .
Postoji samo ono sto mi zelimo ili stvaramo . Razumijem kad uobrazilja stvara objekt obozavanja lijepog i milog , ali kad uobrazilja posto-poto stvara objekt plasenja ,- onda je trauma Nestvarnog se ostvarila .
reddream
06.07.2007., 13:27
...Studiozno objasnjenje Nicega .
Postoji samo ono sto mi zelimo ili stvaramo . Razumijem kad uobrazilja stvara objekt obozavanja lijepog i milog , ali kad uobrazilja posto-poto stvara objekt plasenja ,- onda je trauma Nestvarnog se ostvarila .
Ja sam sretala vampire ali energetske...
;)
faraonn
07.07.2007., 00:44
;)
... svi mi se hranimo necijom privrzenoscu , ali zloupotreba toga je krvopijenje ili ''vanpirizam ''....
Tuzni_patak
07.07.2007., 08:35
Ili VANpuritanizam
Modruna
09.07.2007., 09:21
;)
Баш тако!
Скоро бих могла да гарантујем да никад у животу нећу срести некога ко ће буквално да ми пије крв, али ћу сретати (и већ сам средала) људе са ниским нивоом енергије који се лепе као фластери за оне друге с много енергије, и тако живе буквално на туђ рачун.
VAMPIRI SU MEDJU NAMA IMA IH SVUDA SAMO IH TREBA OTKRITI MOJ DRUGAR JE VAMPIR ,KADA ZASPI NEMA MU BUDJENJA DO JUTRA I ON TO PRIZNAJE.
milicaanchy
13.07.2007., 15:20
Ja samo za energetske vampire tvrdim da postoje...tachno znam ljude koji treba samo da se pojave i ubiju mi zhelju za bilo chim :lol: