Vidi punu verziju : Palačinke sa.....
Novcic_u_fontani
13.04.2004., 23:31
Interesuje me kakve sve palačinke volite da jedete. Ja mnogo volim sa kremom i plazmom...i sa orasima i vanilin šećerom...i ...da ne nabrajam sada...A Vi? kakve palačinke najviše volite sa kojim prilozima ?
Goscica
14.04.2004., 00:56
Za mene neprevazidjene - sa dzemom od kajsija!
Espanol
14.04.2004., 01:12
Interesuje me kakve sve palačinke volite da jedete. Ja mnogo volim sa kremom i plazmom...i sa orasima i vanilin šećerom...i ...da ne nabrajam sada...A Vi? kakve palačinke najviše volite sa kojim prilozima ?Gde me nađe? Od slanih "najbolje obožavam" one sa sitno izmrvljenom tunjevinom izmešanom sa kajmakom. Sve se po zavijanju složi u vatrostalni sud, prelije pavlakom i zapeče u rerni. Od slatkih favorit su mi one sa pekmezom od šipaka, slede one sa toplom čokoladom prelivene šatoom. Ubi me pitanjem. Kako u ovo doba da pravim palačinke, a srce ište! Ajd ćao.
magnolia
14.04.2004., 03:52
Slane - poredjane kao torta jedna na drugu, a fil krem sir sa sunkom i rendanim kackavaljem preko.Seces ohladjene kao komade torte
Slatke - sa sladoledom od vanile, i prelivom od jagoda ili cokolade.
Stelina
14.04.2004., 14:22
Meni tata pravi ovakve palacinke:
sitno se isecka parizer, kiseli krastavcici, malo probarene pecurke, kackavalj. I uvija ih u rolne i odozgo prelije pavlakom i jajetom ili samo narenda kackavalj. Ja preko toga dodam kecap... i mljac... razbijem se.
Slatke najvise volim sa pekmezom od sipka, sa mnogo mleka za popiti :D i odozgo prah-secer, a da su savijene na cetvrtku.
Princeza
14.04.2004., 14:26
Moji otkad znam za sebe prave palacinke sa sirom. Jaja, sitni, mrvljeni sir, malo kisele vode se umesaju i posoli se po ukusu i time se pune palacinke. Redjaju se urolane u vatrostalnu ciniju. Preliju se umucenim jajetom i pavlakom i zapeku se u rerni.
Ja volim kada se naprave malo deblje palacinke da vise lice na tortilje i onda pravim sendvic od njih: krem sir, praska sunka, kackavalj i kiseli krastavci. I to stredjam na onako vruce testo da bi se otopio kackavalj.
Goscica
14.04.2004., 19:29
Dugo nisam pravila "crvene palacinke".U klasičnu smesu doda se kupljeni pire od paprika ili paradajza tako da palačinke dobiju poseban šmek i crvenu boju(bolje kad je paprika).Filuju se pavlakom u koju se ubaci sitno seckana šunka,šampinjoni i može a ne mora kačkavalj!Pa prijatno, prijatelji dragi!
caffetin na zelene tufne
15.04.2004., 22:19
i pored svih tih raznoraznih /ukusnih/ varijanti ja i dalje najvise volim obicne palacinke sa cokoladom za kuvanje :)
kao dete sa sela, najvise volim palacinke sa kristal secerom.
bundeva
15.04.2004., 22:29
ja palacinke sa domacim pekmezom od sljiva :P vid' kako se oblizujem
kao dete sa sela, najvise volim palacinke sa kristal secerom.
kao mala sam volela one siroke rezance sa kristal secerom i mlevenim orasima ...
ali da ne mesam babe i zabe, tema su palacinke 8)
Jedno od mojih najranijih secanja je na palacinke sa orasima na Kosmaju 1980. :D
Moje omiljene slane palacinke a i moje svrce ih vole su:
slane-normalno zapecem palacinku,prevrnem sa druga strana te na jednu polovici stavim sampinjone narezane i izdinstana,preko njih sir narendan a na druga polovina 2 sajbe sunke,kad se sir malo rastopi preklopim i jos koji sekund pricekam........jos jednom preklopim na cervrtinu i serviram...deca jako vole:)
slatke- volim sa dem ili nutela ili preliv od cokolade.
Espanol
17.04.2004., 13:51
Moje omiljene slane palacinke a i moje svrce ih vole su:
slane-normalno zapecem palacinku,prevrnem sa druga strana te na jednu polovici stavim sampinjone narezane i izdinstana,preko njih sir narendan a na druga polovina 2 sajbe sunke,kad se sir malo rastopi preklopim i jos koji sekund pricekam........jos jednom preklopim na cervrtinu i serviram...deca jako vole:)
slatke- volim sa dem ili nutela ili preliv od cokolade.Pa gde si Elena, dugo te nema?
Med i orasi ili dzem od kajsija.
...tu sam ja ne brinite,meni samo tesko malo pisati,mozda me necete ni razumeti pa se zato ne javljam.........
Pozdrav
rajlovac88
17.04.2004., 20:35
Pridruzujem se onima koji vole palacinke sa orasima i kristal secerom.Moze i sa eurokremom,onim belim delom.
Slane sve moguce varijante ali obavezno zapecene i prelivene umucenim jajima i mlekom.I naravno kackavalj na vrhu.Mmmmm,njam ,njam :P
nikki_etc
27.05.2004., 08:47
Punjene palacinke
ovo je kolicina za oko 15 palacinki
ispeći tih 15-ak palacinki
fil: 1 glavica crnog luka - sitno seckana
3 sitno rendane sargarepe
2 sake sitno seckanog kupusa
300-400 grama sampinjona- oprati i sitno iseckati
malo soja sosa
vegeta
kari
persun
to sve izdinstati i time filovati palacinke, uvijati ih ( urolati kao obicne slatke palacinke) i slagati u tepsiju namazanu uljem. kad naslazete sve palacinke umuckate 1-2 jajeta i prelijete po palacinkama i pospete susamom. Zapeci u rerni. Mislim da bi bilo ukusno i da se pospe malo rendanog sira odozgo ali to po zelji.
Uz palacinke napraviti preliv od 2 pavlake, narendanog svežeg krastavca, mirodjije po ukusu (otprilike jedna supena kasika), sok od pola limuna, soli i 2-3 seckana cesnja belog luka. preliv se promesa i malo prohladi u frizideru
Goscica
28.05.2004., 23:13
Ne videh da je neko pisao o pohovanim palacinkama :o Elem,kada se ispeku palacinke, pune se sa 1.varijanta -sirom
2.var. sunkom i kackavaljem
3.po slob.izboru - sampinjoni....itd
Urolaju se kao sarmice i spustaju u umucena jaja pa u prezle ili kukur.griz, a potom peku na vrelom ulju.U tanjiru se ukrase tako sto se preko njih prelije malo pavlake, stavi listic persuna i sl.Kaloricno je do bola, al ne mora cesto :lol:
nikki_etc
31.05.2004., 14:36
Ne videh da je neko pisao o pohovanim palacinkama :o Elem,kada se ispeku palacinke, pune se sa 1.varijanta -sirom
2.var. sunkom i kackavaljem
3.po slob.izboru - sampinjoni....itd
Urolaju se kao sarmice i spustaju u umucena jaja pa u prezle ili kukur.griz, a potom peku na vrelom ulju.U tanjiru se ukrase tako sto se preko njih prelije malo pavlake, stavi listic persuna i sl.Kaloricno je do bola, al ne mora cesto :lol:
ja ih najcesce punim sa dinstanim mlevenim mesom (luk, ssargarepa, meso, zacini, persun), pa ih pohujem, a za preliv izmesam pavlaku, rendani krastavac, beli luk sitno seckan, persun, limun, so
takođe može pizza fil, rendana salama, sir, sampinjoni, kečap, origano
Goscica
31.05.2004., 19:43
e, da , moze i tako, to je sada stvar licnog izbora, a kombinacija je mnogo :)
palačinke su sa kikirikijem i sirom
Novcic_u_fontani
26.06.2005., 18:16
Danas sam jela palačinke sa šlagom i jagodama! :D
Probajte i Vi, vrlo je ukuuuuusnooooo :P
Napravite obične palačinke, iseckate na deljke jagodice i onda stavite jedan redić jagoda i šlag (možete da kupite gotov šlag na špric :wink: ) i onda urolate palačinke. Stavite u frižider da se ohlade malo i gotovo....Prijatno! :P
Sad je to super osvežavajući dezert za leto! :wink:
kad se usiri mleko onda dodas secer, limun i punis palacinkhu
zainteresovana
28.06.2005., 08:09
kad se usiri mleko onda dodas secer, limun i punis palacinkhu
Mmm? Usireno mleko, tzv. 'skruta'? Slovenačke tajne? Mora da su dobre kad se rashlade sat-dva u frižideru, po ovoj vrućini. :P E, u to verovatno dobro ide i malo blendovane sveže metvice? :?
Imam neki recept za slane palacinke..i odlican je.
Potrebno je kilogram sampinjona,mada moze i manje,glavica luka,pavlaka,sunka i kackavalj.
Glavicu luka proprziti na malo ulja,u to staviti iseckane sampinjone,prziti dokle god voda ne ispari,skloniti sa vatre i staviti jednu pavlaku.
U palacinku staviti jedan kolut sunke ili dva,preko toga sampinjone,pa rendan kackavalj i uviti ih u sarmice.Staviti u vatrostalnu ciniju i preko toga kackavalj i staviti u rernu 20 minuta dok se ne istopi kackavalj…eto..to su moje omiljene..
Pozdrav :wink:
nisu slovenacke sto ne znaci da ima i tako. svapski sir, cula si za to.
ako neko ima recept za sato (za palacinke) nek napise...
Novcic_u_fontani
02.07.2005., 15:28
Imam neki recept za slane palacinke..i odlican je.
Potrebno je kilogram sampinjona,mada moze i manje,glavica luka,pavlaka,sunka i kackavalj.
Glavicu luka proprziti na malo ulja,u to staviti iseckane sampinjone,prziti dokle god voda ne ispari,skloniti sa vatre i staviti jednu pavlaku.
U palacinku staviti jedan kolut sunke ili dva,preko toga sampinjone,pa rendan kackavalj i uviti ih u sarmice.Staviti u vatrostalnu ciniju i preko toga kackavalj i staviti u rernu 20 minuta dok se ne istopi kackavalj…eto..to su moje omiljene..
Pozdrav :wink:
Hmmmm...ovo deluje zanimljivo...hvala na receptu pa ćemo probati da vidimo kakvo je!
Pozdrav! :)
ako neko ima recept za sato (za palacinke) nek napise...
ovo je iz patinog kuvara. zove se Francuske palacinke moguce da je to to
isprzis palacinke, nafilujes necim, iseces svaku na 3 dela. u namazan i posut prezlama kalup redjas prvi red isecenih palacinki i to se zaliva kremom. dakle red krem red palacinke dok se ne napuni i na kraju se opet prelije. to se peche.
krem: 150g secera, 8 zumanaca, 1/2l mleka i casa belog vina umutiti
Džem od šipka nekad Bosanka Doboj sada može Koceljeva neprevaziđeno za mene.
A domaći? :wink:
palacinke sa puno ljubavi...
provereno dobro! :D
Ih..... :wink:
klara_m
07.07.2005., 20:28
Volim ih u nekim fazama
sa šećerom i cimetom
džem od višanja i kisela pavlaka
u šatou
I sve slane
ja volim klasiku... znaci-pekmez od sljiva,eurokrem-takovo,plazma i kokos,krem banana,puding od cokolade,bijela cokolada i kokos.....a od slanih pizza palacinke i sa hrenovkom urolanom sa puuuuno kecapa....
palacinke sa puno ljubavi...
provereno dobro! :D
je l su to prazne palacinke?
Najvise samo sa secerom mada i sa kremom i plazmom
Cvetic:)
18.08.2005., 04:19
:D Pa, niko ne pomenu palacinke sa medom i kajmakom sa punomasnog mleka...
Moje omiljene...
snaja88
19.08.2005., 20:41
Ma samo da je slatko!!!!
Ne gledam uopste sa cim je
Jedem apsolutno sve :D
sva sreca da imam strasan metabolizam,inace bih nabila 300kg :D
Novcic_u_fontani
21.08.2005., 16:25
Ih..... :wink:
:)
a može umesto džema od šipka, namaz sa marmeladom ili džemom od višnje pa premazati tim namazom i onda ukrasiti kandiranim višnjama i šećerom u prahu.
a posluživanje bi bilo dobro uz voćni frape
silver-girl
22.08.2005., 19:46
Krem.
Vragolasta Amfibija
10.09.2005., 22:25
ma prazne su zakon
ebote i ovde si se prosirila...
vorgicdragan
29.12.2005., 14:52
Kada se pozeli nesto slatko najbrze su palacinke,a za veceru slane ,punjene sa svim i svacim.
:lol:http://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=2422&stc=1
palacinke.jpg
**case-problem**palcica
29.12.2005., 19:46
mmm njami njami obožavam ih.... :)
I, sta bi sa tim palacinkama?
Meni kada dodje da napravim palacinke, isprzim bar 30. Velikih! Deo se pojede topao, filovan najcesce dzemom, a ostatak... lepo uvijem u foliju i stavim u frizider.
Dva - tri dana kasnije napravim nesto kao "palacinkolazanja":
Isprzim mleveno meso sa lukom, napravim besamel, pola stavim u meso, filujem i urolam palacinke, slozim u vatrostalnu posudu, prelijem preostalim besamelom, zapecem u rerni - i eto nama tople vecere. Volimo sa jogurtom ili salatom.
Ili umesto mesa stavim spanac.
**case-problem**palcica
07.01.2006., 18:47
i ja ih tako pripremam sa mesom, ili stavim malo seckane salame,kajmaka,sira rendanog sta god ti po volji i to onda ispohujem moji to obozavaju za veceru
Evo palačinke... da se ne ponavljamo ;)
Espanol
07.01.2006., 22:19
Evo palačinke... da se ne ponavljamo ;)
Hvala smeh. Lenjivcima koje mrzi da pretraže forum i nađu odgovarajuću temu obećavam da ću svaku bezrazložno započetu (dupliranu) temu jednostavno da brišem. Dosta mi je više kopanja i spajanja tema!
Hvala smeh. Lenjivcima koje mrzi da pretraže forum i nađu odgovarajuću temu obećavam da ću svaku bezrazložno započetu (dupliranu) temu jednostavno da brišem. Dosta mi je više kopanja i spajanja tema!
Malo je to! Predlazem, u okviru samokritike, da takvi budu privezani za banderu na Kalemegdanu (moze vise publike da se smesti) i da ih gadjaju krempitama i sampitama!
Priznajem da bih drzala usta otvorena.
A moderatoru mali ukor za malodusnost - nema "Dosta mi je više ...."! U okviru iskupljenja mogao bi cesce da bude na ovim stranama sa svojim receptima i duhovitim komentarima. (Secate se kako je bilo na pocetku? Citavo jato ljubiteljki kuhinje se okupljalo jer nije mala stvar da muskarac zaista ume da kuva.I to dobro!)
A smehu VEEEELIKO hvala jer je do sada osvezila mnogo dobrih tema. I tako pomogla lenjima, zaboravnima, tehnicki neupucenima i novima koji imaju neki goruci problem a nemaju vremena ( ili novca za internet) da pretrazuju.
Espanol
08.01.2006., 12:57
Malo je to! Predlazem, u okviru samokritike, da takvi budu privezani za banderu na Kalemegdanu (moze vise publike da se smesti) i da ih gadjaju krempitama i sampitama!
A moderatoru mali ukor za malodusnost - nema "Dosta mi je više ...."! U okviru iskupljenja mogao bi cesce da bude na ovim stranama sa svojim receptima i duhovitim komentarima. (Secate se kako je bilo na pocetku? Citavo jato ljubiteljki kuhinje se okupljalo jer nije mala stvar da muskarac zaista ume da kuva.I to dobro!)
A smehu VEEEELIKO hvala jer je do sada osvezila mnogo dobrih tema. I tako pomogla lenjima, zaboravnima, tehnicki neupucenima i novima koji imaju neki goruci problem a nemaju vremena ( ili novca za internet) da pretrazuju.
Prihvatio konstruktivnu kritiku! Pozdrav obožavateljkama! :lol: Nadam se da ćemo se u Novoj godini mnogo više družiti.
Novcic_u_fontani
08.01.2006., 18:05
Hvalaaaaaaaa Smehu i Espanolu, ja nisam bila tu i nisam ni primetila da me kopiraju :) Zamalo da mi propadne "tema" sa ovolikim brojem recepata! :) He he
Necemo im nista samo cu ih gadjati sampitom u lice za pirateriju. ;-)
Sled. put neka pretraže malo forum :lol:
Novcic_u_fontani
08.01.2006., 18:11
Nećemo nikoga da vežemo, samo ćemo da ih "zasladimo" šampitama za pirateriju ;) Ili palačinkama punjenim šlagom i jagodama :-)
Biće to slatka osveta :wink:
......................
Hvala tebi što tako misliš. ;)
Iz nekog razloga zaista mi je stalo do ovog Foruma i sve što uradim je iz najboljih namera. Žao mi je što su neki to pogrešno protumačili... :(
ja sad imam poriv da se slihtam vladajucoj klasi:)
e moglo bi palacinke sa mashcu i onda sta bi ispalo...uzmesh palacinku i ubacis mast i zapecesh
ne znam...posto sam sad jela mast a neshto volim sve ljude na svetu cak i vas :)
salim se ne volim engo sad imam energije pa moram negdfe da je trosim?
ili da se umese palacinke pa mesto jajeta da ide mast...?
rusi valjda stavljaju kvasac ili negde idu i takve palacinke..to sam u kuvaru nashla
dragi moji naucnici.
hahah dragi samo idem i smaram sa hranom to ej jer seksualno apstiniram. da li ste vodili ljubav i mazali se mashcu. a ****** se
salchici su dobri to je od masti
hahah mali govor povodom podizanja tema:))
zhiveo drug tito
?
e u patinom kuvaru ima neke torte od palacinki...neshto red ovo red ono
hocu u palacinku...ako je posna
e shta sam htela. dakle nekad kad sam bila mala. onda je pravljenje palacinka u mojoj kuci bio mali ..praznik.. kao neka spec prilika pa pravimo palacinke
pa se onda motalo uglavnom pekmez..kod moje bake2 i chokolada (mama to nije stavljala tu me je nervirala shto je konzervativna). tj oni prave i ispadne puno po 5-6 tih po coveku
ali kao..to je bilo spec i radovalo se tome...i onda se poredjaju pa kao ovde su ti sa kajsijama a ovde sa shljivama a ovde sa orasima. i uvek se prejedem :I
e sad su na svakom koraku palacinke sad to nije toliko extra..kod mene se i ne prave manje nas je osuli smo se
sad se i kod mene vishe jede pa i ne bi bio neki praznik.
eto nishta nisam napisala ali me nekako setilo.
eh shmrc. haha. malo patetike.
ja i ne znam da ih pecem ne znam to da obrcem...
e kod bake2 su bile i carske mrvice tzv shmorn kako se to kazhe po zapadno
to je valjda raspadnuta palachinka, to testo, pa moze da se doda shecer. to nema obrtanja.
uf koliko kalorija
jagodice, zato sto si pomislila da su ovde neke slihtare a ne ozbiljni ljudi evo predloga za tebe:
palacinke sa jagodama
Palacinke sasvim obicne (bez masti), na polovinu staviti slag i jagode GNJECENE (tupom) viljuskom. Preklopiti, posuti secerom u prahu, i eto.
Novcic_u_fontani
10.01.2006., 17:13
:lol: :lol: :lol:
vorgicdragan
12.01.2006., 16:40
Slane:testo pravim samo brasno,voda,so.Nadev : cesto pravim sa mladim sirom,pavlakom i mirodjijom.
ili : dinstani luk,pil.dziga i sampinjini.........
Slatke 1 : u testo dodam mleveni przeni lesnik i nadevam sa kremom od karamele
" 2 : u testo dodam kokosovo brasno i punim pudingom od vanile
" 3 : u testo dodam cimeta i punim bilo kojim pekmezom
ovo sa dzigericom je bas nesvakidasnji nadev, ali ja bih to pre sa hlebom, sa mnogo hleba.I
Ja sam u testo dodavala malo nemlevenog maka (takav je bio recept) i to se nije osetilo u ukusu al' se kacilo izmedju zuba. Posto volim kokos, koliko veceras cu da isprobam te sa kokosovim brasnom. Jedva cekam! (da dodjem kuci i dohvatim tiganj, ovako gladna).
I ovo su palacinke, al' ruske
Blinje
250 gr brasna
250 gr griza
2-3 case toplog
mleka 20 gr kvasca ,2 jajeta
secer, so
60 gr margarina (sipala sam tri kasike ulja, lakse je)
oko pola litra mlake vode.
Sve se to umesa kao za palacinke (margarin se rastopi pa ohladi) ali, samo sa zumancima pa se ostavi na toplom da malo kvasac radi, pa se nekoliko puta promesa da masa opadne. Na kraju se doda cvrst sneg od belanaca i prze se blinje. Deblje od palacinki, jedu se sa pavlakom, i mogu da budu odlicna vecera.
jagodice, zato sto si pomislila da su ovde neke slihtare a ne ozbiljni ljudi evo predloga za tebe:
palacinke sa jagodama
Palacinke sasvim obicne (bez masti), na polovinu staviti slag i jagode GNJECENE (tupom) viljuskom. Preklopiti, posuti secerom u prahu, i eto.
jao ne smem da jedem danas sam bas preterala...ono obest samo takva
sta da radim kuma mi jecudna a nismo ispale face danas????
aaaaaaaaaaaa
i ja sam cudna
da li da je izbegavam ne mogu da izvadim stvar...i onda sam preseklai otisla da se najedem torti za pare.
e tako se resavaju problemi.
ma, ne brini
i sama znas da si draz (rima!) Foruma, lako ces naci, uz tu cudnu, jos kuma...
Poz.
a sada o palacinkama. Napravila te sa kokosom, puding od vanile skuvala sa 4dl mleka, u topao umesala pola margarina i breskve iz konzerve isecene na kriske. Pa bogato nafilovala - na polovinu palacinke, pa preklopila. Odozgo topljena cokolada, tj. ona za kuvanje rastopljena sa malo margarina. A palacinke sam pekla u malom tiganju, tako da su filovane izgledale kao bucmasta, jastucasta, puslicasta (greha prozdrljivosti vredna) slatka iskusenja. Dve po glavi konzumenta sasvim je dovoljno. I tako, 9 sam nafilovala a posle je nestalo fila :(. Ostatak palacinki mogao je biti tetiran samo dzemom...
Zavirim sinoć u frižider i naletim na džem od jagoda (mama pravila letos) :D .
Nije mi trebalo ni dva minuta da smislim kako najbolje da ga upotrebim! :lol:
Kad su palačinke u pitanju, volim više onu rusku varijantu (sa kvescem), pa sam ih tako i pravila...
Imam neki tiganj velike površine baš za tu namenu, tako da sam brzo nepekla nekoliko komada... na opštu radost :p .
Pošto se u špaizu našla i boca sa šlagom - i to je upotrebljeno. :grin:
http://img392.imageshack.us/img392/9547/palacinke2mm.jpg
PS Nisam se mnogo mlatila oko dekoracije, bilo nestrpljivih ;-)
kompot od shljiva
23.01.2006., 02:29
I ovo su palacinke, al' ruske
Blinje
250 gr brasna
250 gr griza
2-3 case toplog
mleka 20 gr kvasca ,2 jajeta
secer, so
60 gr margarina (sipala sam tri kasike ulja, lakse je)
oko pola litra mlake vode.
Sve se to umesa kao za palacinke (margarin se rastopi pa ohladi) ali, samo sa zumancima pa se ostavi na toplom da malo kvasac radi, pa se nekoliko puta promesa da masa opadne. Na kraju se doda cvrst sneg od belanaca i prze se blinje. Deblje od palacinki, jedu se sa pavlakom, i mogu da budu odlicna vecera.
Zorab moram da te ispravim :oops: sta cu kad sam prokleti perfekcionista :sad:
U pitanju su Blini, i recept je u principu slican ali griz nikako!Glavna stvar je heljdino brasno, to ih cini autenticnim!A sad da ne tupim vise..evo jednog zanimljivog recepta..
Palacinke sa plodovima mora
Ovo je sve odokativno.. ;) Zagrejte beli i crni luk na maslinovom ulju, dodajte plodove mora(recimo Frikom), pire od paradajza, so i biber. Malo dinstajte i mesajte..na kraju dodajte malo pavlake(mileram je uvek bolji..)i bosiljka. Ukrasite bosiljkom i limunom..Prijatno :D
ja sam u stvari ketis..zaboravila lozinku... :confused:
Ja sam pravila po receptu sa grziom, i bile su dobre, onako bas site. Te blinje.
Verovatno je i sa heljdom odlicno, vise u skladu sa tradicijom. Pa su onda blini...
evo jednog interesantnog recepta, pronasao sam ga dok sam citao novine :)
Sastojci (za tijesto): 2 banane, 15 dag brašna, kašičica praška za pecivo, malo soli, 1/2 kašičice cimeta, 1 jaje, 5 dag smeđeg šećera, 2 kašike ulja, 2,5 dl mlijeka, maslac za prženje. Sastojci:(za sos): 1 dl sirupa od narandže, 4 dag maslaca, 1 dl ruma. Za ukras: 2 banane, 1 limun Priprema: Ogulite i narežite banane pa izmiksajte s mlijekom, brašnom, praškom, malo soli, cimetom, jajetom, šećerom i uljem. Neka tijesto odleži. U međuvremenu napravite sos. Otopite maslac i pomiješajte sa sirupom i rumom. Ogulite 2 preostale banane i natopite ih u limunov sok. Na maslacu ispržite male palačinke i na njih rasporedite narezane banane. Prelijte ih sosom
ko joce da vidi i sliku neka ode na:
http://www.dan.cg.yu/kuvar1.php?start=130&selected_id=148
Novcic_u_fontani
17.03.2006., 16:37
Zavirim sinoć u frižider i naletim na džem od jagoda (mama pravila letos) :D .
Nije mi trebalo ni dva minuta da smislim kako najbolje da ga upotrebim! :lol:
Kad su palačinke u pitanju, volim više onu rusku varijantu (sa kvescem), pa sam ih tako i pravila...
Imam neki tiganj velike površine baš za tu namenu, tako da sam brzo nepekla nekoliko komada... na opštu radost :p .
Pošto se u špaizu našla i boca sa šlagom - i to je upotrebljeno. :grin:
http://img392.imageshack.us/img392/9547/palacinke2mm.jpg
PS Nisam se mnogo mlatila oko dekoracije, bilo nestrpljivih ;-)
Mmmmmm smeh, pa sto me nisi zvala na palacinke ? :) :wink:
Evo, kako to lako zvuci, za cas posla se naprave,
kad neko sprema palacinke sa zadovoljstvom! 8-)
Pozdravcic :)
Mmmmmm smeh, pa sto me nisi zvala na palacinke ? :) :wink:
Evo, kako to lako zvuci, za cas posla se naprave,
kad neko sprema palacinke sa zadovoljstvom! 8-)
Pozdravcic :)
Ti imaš otvoren poziv i pravo da biraš šta želiš da ti se spremi ;)
velik "pozdravčić" i tebi ;)
Novcic_u_fontani
18.03.2006., 21:52
E divno! :), ako je izbor u pitanju, ja glasam za palacinke! :)
VEELIKI POOZDRAV :)
Pekmez od kajsija; svapski sir pomesan sa parizerom.
Samo te dve fele i jedem, ostale mi bas i nisu neke. . .
a hortobadji palacinke?
punjene udinstanim mlevenim mesom i gljivama, pa pohovane u prezli??
pa odgovre tartar ili sta vec ko voli>>>>>>>>>>>>.:) :)
e u patinom kuvaru ima nekih perverzija od palacinki kao redjaju kao tortu
ok mozhda nije stvarno neshto posebno...ne znam
eto mozei tako...
podigla sam temu zbog glupave poruke
Andreavk
25.03.2006., 00:04
....i ja volim palacinke ali ne volim da ih pravim...a sta mislite da li u palacinke mogu da stavim moj omiljeni krem: u 1l mleka i 1/2l slatke pavlake se skuvaju 3 pudinga...sad sam se setila :)
AndreaDea
30.03.2006., 21:53
kad pravite testo za palacinke stavite osim brasna, soli, jednog jajeta, mleka i malo spanaca, ispecite malo deblje palacinke a kao nadev pavlaka + sunka
mnjam
_sanjalica_
31.03.2006., 20:57
Napravis gomilu palacinki, premazes eurokremom svaku, poredjas u vatrostalnu, pa ih prelijes slatkom pavlakom i zapeces malo. Njam, njam, njam...
i opet njam, njam, njam...
VictorySun
02.04.2006., 23:01
#1 pecenica, kackavalj, pavlaka, kiseli krastavcici
#2 sunka, kackavalj
#3 sunka, krem sir, krastavcici
#4 nutela, plazma
#5 eurokrem, plazma
Lil'_hell92
03.04.2006., 15:33
Palacinke su moj zivot. po mogucstvu cu se udati za onu sa nutelom... Mmmm... To me potseti. Imam nutelicu od 750g na frizideru... mmm.... a volim i slane palacinke(pecenica, pavlaka, kackavalj, puno origana i sta ja znam...)
saki8050
03.04.2006., 19:41
palachinke su dobre i slatke i slane...:njamnjam:
Giovanna
04.04.2006., 02:59
Volim palacinke sa orasima,eurokremom i plazmom, dzemom od visanja..... Slane slabo jedem....
ovo mora gore, zbog palacinki sa spanacem :)
u masu se stavi spanac (obaren, iseckan, ili smleven), pa su zelene, a mazu se svapskim sirom.
Palačinke u šatou..........Od belog vina, naravno....:wink:
Palačinke se ispeku već kako ih pečete. A, fil se pravi ovako:
Skuva se 1 dl belog vina sa 50 gr. šećera. U posudi za kuvanje mleka, kuvaju se 4 žumanca sa 50 gr. šećera uz neprestano mešanje i postepeno dolivanje onog provrelog vina. Najbolje je mutiti žicom sve dok masa ne postane penasta, nekih 10, 15 min. najviše.
Palačinke se filuju medom, samo orasima, ili krupno rendanom čokoladom, poslažu u tanjir za služenje i preliju ovim šatoom. Kad imam vremena, umutim šne od belanaca i napunim palačinke, preko oraha ili čokolade, a šatoom prelijem. Vrlo su jake.
Ispeces gomilu palacinki uvijes ih ribizlama poredjas u tepsiju polijes slatkom pavlakom i cukrom, cimetom i ubijes se ko zver. :wink:
da li to zapeces?
Ja cu to da pravim, ali necemo jesti kao zveri, nego sve finSki, komad po komad ..do dna! :)
Da zapeces malo i onda moze i finski da se jede bitno je da su ODLICNE!
Interesuje me kakve sve palačinke volite da jedete. Ja mnogo volim sa kremom i plazmom...i sa orasima i vanilin šećerom...i ...da ne nabrajam sada...A Vi? kakve palačinke najviše volite sa kojim prilozima ?
volim sa kremom i sa dzemom najvise a nebitno koji dzem ali volim i secer i orahe..samo ne volim slane..a volim nekad da jedem i bez priloga..
Ma moze sve da prodje(samo da je slatko).....Sa kremom i plazmom su njam,njam ,njam
macak willy
24.07.2007., 02:00
Ja volim svakakve,ali cu vam reci da pod obavezno probate sledece(evo recepata):
Palacinke sa orasima
Potreban material:
Za testo:
400 gr.brasna
5 jaja
6-8 dl vode
6 gr.soli
1 dl ulja(za przenje)
300 gr.ociscenih oraha(za fil)
150 gr.secera u prahu
100 gr.putera
50 gr.suvog grozdja
50 gr.secera u prahu(za posipanje)
Priprema:
Pripremi se masa za palacinke i palacinke se peku.Ispecene i veoma tople palacinke se filuju jedna po jedna.Preko cele palacinke se pospu sa mlevenim orasima,secer u prahu i malo se poprska otopljenim puterom.Filovane palacinke se stavljaju na polovinu pa na cetvrtinu,medjutim mogu se rolovati.
Serviranje:
Mogu se servirati za jednu ili vise osoba.Za jednu osobu se stave 2-3 palacinke u oval i pospu secerom u prahu.Za vise osoba se stave u odgovarajucu ciniju jedna preko druge,pospu secerom u prahu i sluze veoma tople.
Palacinke sa orasima i vinskim satoom
Potreban materijal:
za testo:
400 gr.brasna
5 jaja
6-8 dl.vode
3 gr.soli
1 dl.ulja(za przenje palacinki)
Za fil:
300 gr.ociscenih oraha
150 gr.secera u prahu
100 gr.putera
50 gr.suvog grozdja
50 gr.secera u prahu(za posipanje)
Vinski sato:
1 dl.belog vina
400 gr.secera
12 zumanaca
Priprema satoa:
U serpu sipati vino i secer.Staviti da prokuva,i kad prokuva u tankom mlazu sipati zumanca i neprekidno mesati,onda staviti na paru i lupati dok se ne dobije gusta masa.
Priprema:
Pripremi se masa za palacinke i onda se peku.Ispecene i veoma tople palacinke se filuju.Preko cele palacinke se pospu orasi i secer u prahu i malo se poprskaju otopljenim puterom.Filovane palacinke se serviraju na cetvrtine i medjutom mogu se rolovati.
Serviranje:
Mogu se servirati za jednu ili vise osoba.Za jednu osobu se stave 2-3 palacinke u ovalu i pospu se secerom u prahu.Za vise osoba se slazu u ciniju jedna preko druge,pospu se secerom u prahu i sluze veoma tople.
Prijatno!!!
A usput cu vam i preporuciti i gratinirane palacinke.Recept su napisati uskoro.Strpite se.
Danaida
30.07.2007., 14:58
Da budem iskrena, jela sam svakakve, ali one sa šećerom su ipak neprevaziđene, i to ne one pečene u teflonskom tiganju već one pečene na puno ulja u onom starom, zagorelom tiganju kakav je doskora svako domaćinstvo baš za njih imalo.
sevilja
31.07.2007., 22:21
1.Palacinke sa nutelom
2. palacinke sa kackavaljem i sunkom
Zlatno pecene Gundelove palachinke nest najbolje sto sam ikad jeo :lol:
Od slatkih najdraže su mi s nutelom.
Od slanih sa sirom.
ChiKi-Ta
27.09.2007., 19:52
Palachinke sa eurokremom i ananasom! mozhe i malo keksa...
ljudi..mmmmmm
:)
sumadinac17
27.10.2007., 00:11
Palačinke sa medom...
Proko, pa dugo vas nije bilo na kulinarstvu...
a onda "nutela" :(
Da ste napisali palacinka sa cvarcima, ili tako neka gurmanska...
TO sam ocekivala od vas... :)
mika jankovic
27.10.2007., 21:27
Пица палачинке
Фил:
250гр млевеног меса
2жуманца
око 1/2 милерама
со
орашчић
Прелив:
парадајз сок (гушћи) укуван са мало густина
оригано
ређате у тепсију, исечете на 2 или 3 дела и преко прелив
запећи у рерни
mala1975
27.10.2007., 21:50
volim sve,ali bas sve,i slane i slatke
ummalex
29.10.2007., 13:16
Volim i slatke i slane, ali su mi slane interesantnije, a mogu i da budu sasvim solidan obrok.
Najcesce pravim naravno slatke, filovane nutelom, ponekad secerom i orasima, jos redje dzemom. Za dobro raspolozenje nekim vocem (banane, ananas, mango) prelivene slagom i dekorisane cokoladnim sosom.
Ako su to slane, onda ili najcesci fil od proprzenog mlevenog mesa (dinstan luk, mleveno meso, zacini) uz dodatak kecapa (ne treba zaliti). Bocne ivice zavrcem pre nego ih "smotam" tako da su podjednake debljine i lepse se slazu u cetvrtast pleh. Preliv pravim od jaja i pavlake.
Druga varijanta je slicna, samo se palacinke poredjaju po okrugloj posudi tako da prekriju sve zidove (recimo jedna po dnu, nekoliko njih po ivicama tako da prelaze preko posude). Fil je od proprzenog sitno seckanog pileceg mesa sa sto vise bibera, naravno da tu ide i luk a i ostali zacini po vasem ukusu). Preko fila se preklope palacinke koje su ostale da "vise" preko posude. Na kraju se naravno zapece.
Ako ne preteram sa zacinima i deca ih rado jedu, ali se ipak najvise obraduju ako im posle toga posluzim i slatku varijantu :)
eurokremi + kikiriki...njamiiiiiiiiiiiiii
:P
ovakve teme pod hitno da se zabrane...inace posten svet ne moze da radi na miru
Луда сам за сланим палачинкама - највише волим са качкаваљем, печеницом, павлаком и печуркама, мада и друге комбинације долазе у обзир. Само да нема кулена, некако ми је јак. Слатке не преферирам много, ретко кад успевам да поједем више од трећине слатке палачинке ако у њој има нутеле или еурокрема.
Marge Simpson
14.01.2008., 16:27
A one u koje umotas parce trapista, sunkarice, mlo kecapa i origana pa ih uvaljas u brasno, jaja i prezle sa susamom pa ispohujes...MMMM, mljac
Smajlica
15.01.2008., 15:30
Sa kremom i dzemom od kajsije.....mmmmmm:lol:
Nikola89
15.01.2008., 15:54
ja najvise volim palacinke sa neskvikom Neznam dali je to neko probao ali bi vam preporucio da probate ! Mozete samo neskvik da stavite a mozete da napravite (uciniju sipate malo mleka i dosta neskvika i napravite kao kasu) i to namazete !! sada sam gladan !
E видиш, то ми није пало на памет! Значи, пробаћу клинцима да направим са несквиком!
Sanja92
15.01.2008., 21:19
...Sa nutelom......mmmMmMm:D
Smajlica
15.01.2008., 21:25
ja najvise volim palacinke sa neskvikom Neznam dali je to neko probao ali bi vam preporucio da probate ! Mozete samo neskvik da stavite a mozete da napravite (uciniju sipate malo mleka i dosta neskvika i napravite kao kasu) i to namazete !! sada sam gladan !
Ja sam probala..nije loshe!
A probajte i sa plazmom! mmm :p
Ја сам јела са плазом, нутелом и још нечим (зависи како би ми "дунуло), јесте да је веома укусно, али никад нисам успевала да поједем трећину те палачинке (која је, додуше, купљена у познатој палачинкарници).
Ех да ... реците ми на коју фору успевате да направите палачинке? Ја пробала пар пута и дигла руке, увек ми се распадну. Тј. упутство за успешно прављење палачинки, а да буду целе и "здраве"!:)
Sanja92
16.01.2008., 18:58
Daaa......sa nutelOm i plazmOm je prelepO...mmmmMmMM
Ј
Ех да ... реците ми на коју фору успевате да направите палачинке? Ја пробала пар пута и дигла руке, увек ми се распадну. Тј. упутство за успешно прављење палачинки, а да буду целе и "здраве"!:)
.....Mili...:???:...Brašno, so, jaja, voda i dobro zagrejano ulje. Mora se lepo zapeći da bi lako mogla da je baciš u vazduh..
Htela sam vam predložiti palačinke sa heljdinim brašnom. Fantastične su kao slane za doručak.
DakleM,..100 gr. običnog i 100 gr. heljdinog brašna, u principu pola-pola ( preporučujem ono u belom pakovanju, bolje je) malo soli, jedno jaje, voda ili mleko. E, sad, namažu se pavlakom ili krem sirom, i dalje se filuju po želji i mogućnostima. Tanani listići šunkice, narendana salamica, narendano tvrdo kuvano jaje i uvijem je u rolnicu. Probajte, odlične su.
Ako se zamese sa malo kvasca, budu deblje, još ukusnije iačujem da su to zapravo ruski blinji.
Dobro umutiš jaje (jaja). Dodaš malo soli, malo šećera (pazi da ne preteraš - kad su jako slatke hoće da se lepe), mleka, pa brašno, neprestalno muteći (ja uvek sve radim mikserom). U gusto testo polako dodaješ vodu (može i kisela) sve dok ne postigneš dovoljnu gustinu. Možeš da dodaš i malo ulja u testo, mada ja izbegavam.
Ako nemaš tiganj koji se koristi samo za palačinke, onda nije loše da ga pre upotrebe dobro oribaš, dodaš malo vode i prokuvaš, pa tek onda sipaš masnoću i pečeš palačinke. Nije loše da pre pečanja prve tiganj zamastiš malo više... Posle se lako uhodaš.
Ma... šta ja tu pričam?!
Pitaj svog starijeg sina ;) ... ili navratite na praktičnu nastavu :D.
Sanja92
25.01.2008., 15:45
I sa medom su qL.... MmMmm
Crash and Burn
31.01.2008., 14:28
Cannelloni palačinke
Sastojci:Bešamel sos:
60 g tvrdog sira
425 ml mleka
30 g brašna
1/4 kašičica muskatni oraščić
30 g maslaca
1/2 kašičica so
po ukusu bibera
Fil:
340 g tikvica
340 g svežih šampinjona
200 ml paradajz pirea
30 g tvrdog sira
60 g maslaca
1/2 kašičica so
po ukusu bibera
Palačinke:
285 ml mleka
115 g brašna
2 kom jajeta
po želji bibera
0.125 kašičica so
Palačinke
U veću posudu prosejte brašno i napravite udubljenje u sredini. Dodajte jaja i pola količine mleka i polako umutite u glatku masu.
Dodajte ostatak mleka i umutite.
Posolite, pobiberite, pa promešajte.
Ispecite palačinke od pripremljenog testa.
Priprema fila
Očistite i nasecite šampinjone na listiće.
Očistite tikvice i narendajte na krupno rende (za jabuke).
Tikvice ublažavaju miris šampinjona.
Narendajte tvrdi sir.
Zagrejte maslac i kratko propržite šampinjone.
Dodajte narendane tikvice i paradajz pire, pa dinstajte dok sva tečnost ne ispari.
Pošto ste prodinstali fil, dodajte narendani sir i promešajte.
Posolite, pobiberite i ostavite fil da se prohladi.
Priprema bešamel sosa
Zagrejte maslac, dodajte brašno i pržite 2-3 minuta.
Postepeno dodajte mleko brzo mešajući sve vreme. Najbolje bi bilo da prvo sipate malu količinu mleka i mešate dok ne dobijete glatku masu, pa da postepeno dodate i ostatak mleka mešajući brzo i neprestano.
Ukoliko Vam se slučajno desi da ima grudvica, posužite se malim trikom - razbijte ih mikserom!
Dodajte narendani sir i promešajte.
Posolite i pobiberite.
Dodajte muskatni oraščič i promešajte.
Filovanje
Premažite palačinke sosom i čvrsto ih zavijte.
Poslažite nafilovane palačinke u vatrostalu posudu.
Poslagane palačinke prelijte bešamel sosom. Možete preko narendati i sir. Pecite palačinke u rerni oko 25 minuta na 200°C, odn. dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne budu dobro zagrejane.
Posluženje
Palačinke poslužite tople. Možete ih ukrasiti naseckanim vlascem.
Prijatno!
Crash and Burn
31.01.2008., 14:48
Najviše ih volim prazne, ali u obzir dolazi svaka kombinacija pogotovo ako je slana, mada ni protiv slatkih nemam ništa.
Nikola89
04.02.2008., 00:24
Ja sam probala..nije loshe!
A probajte i sa plazmom! mmm :p
svaki put kada odem u palacinkarnicu jedem sa plazom i kreom a i snikers jedem nije lose !
e daa dobre su pohovane palacinke jeli je to jeo neko ???
_juliette_
04.02.2008., 01:09
uh,gladna sam..najbolja palacinka mi je na keopsu sa piletinom i tartar sosom i to pohovana..
MirjanaZ
09.02.2008., 20:45
ideja,ukradena doduse od moje pekarke
napraviti palacinke klasicno jaja brasno etc
potreban je neki "krupniji" fil ,ja sam uzela banane i pomesala s nutelom
verovatno i moze kugla sladoleda
fora je zapravo u serviranju,napravi se kugla fila,stavi se u palacinku i onda se uveze kao vrecica necim sto nece da ih isece(za sad nemam ideju za jestivu masnicu) i onda se stavi npr u casu i prelije nekom cokoladom ili(ko moja pekarka) karamelom
sasvim obican desert zvuci bas neobicno(ovog puta su izostale fotke al sledeci fotkam,promis)
Djindjin Li
05.04.2008., 18:17
Flambirane palačinke Suzette
Palačinke Suzette su tipičan desert Francuske kuhinje. Nastale su slučajno, krajem 19. veka, kada je kuvar jednog restorana u Monte Carlu gotovo spalio kuhinju pripremajući palačinke s konjakom.
Desert natopljen konjakom je zahvatila vatra - i nastale su famozne flambirane palačinke a'la Suzette.
Veruje se da je palačinke Suzette smislio (ili napravio greškom) kuhar Henri Charpentier, u kuhinji Café de Paris u Monte carlu, 1894. godine.
Sastojci:
Smeša za palačinke prema osnovnom receptu
12 kašičica šećera
2 narandže (sok i naribana kora)
400 g maslaca
Liker od narandže: Cointreau ili Grand Marnier (oko 7 kašičica)
Konjak (5 kašičica)
Priprema:
Napravite palačinke prema osnovnom receptu - ili umutite smešu za palačinke od 4 jaja, 3 dl mleka, šoljice brašna i malo soli. Prema potrebi dodajte brašna ili mleka da dobijete ujednačenu, glatku smešu za palačinke.
U osnovnu smešu dodajte još i 1 veliku kašiku šećera, kašičicu likera od narandže, konjaka ili ruma (po želji)
Ispecite palačinke i sačuvajte ih na toplom za kasnije.
Priprema Suzette umaka:
Na laganoj vatri, u tiganju, rastopite maslac, pa dodajte 10 kašika šećera, te sok i koru narandže.
Umak lagano zagrevajte i mešajte sve dok se šećer potpuno ne otopi - a potom zagrejte dok se ne pojave siti mehurići.
Održavajte umak na sasvim laganoj vatri, ili na toploj ploči štednjaka. U topli (ne vrući!) umak dodajte dvije kašičice likera od narandži.
Jednu po jednu palačinku umočite u vrući umak:
- Prvo palačinku preklopite na pola, a onda potopite u umak, pa pomoću dveju viljuški presavijte još jednom da dobijete trougao.
- Palačinku malo ocedite od umaka i odmah slažite na tanjir.
- Svaku palačinku još malo pošećerite krupnim šećerom (dok ne potrošite preostali šećer)
Pomešajte i lagano zagrejte liker od narandže i konjak.
Palačinke treba poslužiti dok su još vruće.
Možete ih ukrasiti i kriškama, kolutima ili komadima narandže, ili napravite spirale od narandžine kore.
**TASKA**
07.04.2008., 13:57
Mmmm kakvih recepisa...:lol::)
Licno volim palacinke sa dzemom od shipurka...
Kad pravim tijesto obavezno izrendam limunovu koru,cesto dodam i rum,i przim ih na margarinu...svi se oduseve...:)
Flambirane palačinke Suzette
Palačinke Suzette su tipičan desert Francuske kuhinje. Nastale su slučajno, krajem 19. veka, kada je kuvar jednog restorana u Monte Carlu gotovo spalio kuhinju pripremajući palačinke s konjakom.
Desert natopljen konjakom je zahvatila vatra - i nastale su famozne flambirane palačinke a'la Suzette.
Veruje se da je palačinke Suzette smislio (ili napravio greškom) kuhar Henri Charpentier, u kuhinji Café de Paris u Monte carlu, 1894. godine.
Sastojci:
Smeša za palačinke prema osnovnom receptu
12 kašičica šećera
2 narandže (sok i naribana kora)
400 g maslaca
Liker od narandže: Cointreau ili Grand Marnier (oko 7 kašičica)
Konjak (5 kašičica)
Priprema:
Napravite palačinke prema osnovnom receptu - ili umutite smešu za palačinke od 4 jaja, 3 dl mleka, šoljice brašna i malo soli. Prema potrebi dodajte brašna ili mleka da dobijete ujednačenu, glatku smešu za palačinke.
U osnovnu smešu dodajte još i 1 veliku kašiku šećera, kašičicu likera od narandže, konjaka ili ruma (po želji)
Ispecite palačinke i sačuvajte ih na toplom za kasnije.
Priprema Suzette umaka:
Na laganoj vatri, u tiganju, rastopite maslac, pa dodajte 10 kašika šećera, te sok i koru narandže.
Umak lagano zagrevajte i mešajte sve dok se šećer potpuno ne otopi - a potom zagrejte dok se ne pojave siti mehurići.
Održavajte umak na sasvim laganoj vatri, ili na toploj ploči štednjaka. U topli (ne vrući!) umak dodajte dvije kašičice likera od narandži.
Jednu po jednu palačinku umočite u vrući umak:
- Prvo palačinku preklopite na pola, a onda potopite u umak, pa pomoću dveju viljuški presavijte još jednom da dobijete trougao.
- Palačinku malo ocedite od umaka i odmah slažite na tanjir.
- Svaku palačinku još malo pošećerite krupnim šećerom (dok ne potrošite preostali šećer)
Pomešajte i lagano zagrejte liker od narandže i konjak.
Palačinke treba poslužiti dok su još vruće.
Možete ih ukrasiti i kriškama, kolutima ili komadima narandže, ili napravite spirale od narandžine kore.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm..ovo sam spremala pre par godina..
feeeeeeeenomenalne su ..i jake naravno..toliko secera i maslaca ima u njima!!!
ne smem ih cesto ponavljati..za koju godinicu mozda ih opet napravim..
a pre par godina sam u skadarliji jela tako ukusne slane i uzasno pikantne palacinke sa mesom..nesto me secanje ne sluzi , ali mislim da su bile pohovane..jesu, jesu sigurno..
unutra cisto junece meso..i neogranicena kolicina cilija..bas su bile dobre..
a pre neko vece me sestric naterao da pojedem neku gadnu sa nutelom i plazmom:sad2: bas mi je bilo zlo posle toga..
Moрам да се похвалим да сам од прошлог викенда кренула са прављењем палачинки и да су сви буквално одушевљени како ми успевају! Нити су танке нити дебеле, таман, а са другим спремањем сам чак успела и да је окренем у ваздуху. Мислим да је проблем био у самом тигању.
Састав је класичан, као што сте и навели, правим их искључиво са киселом водом, густину сама проценим а има и једна цака (е сад не знам да ли је то позната цака), а то је да се у ту смесу сипа мало прашка за пециво. Баш буду мњам-мњам! Што се тиче прилога, ако је слан, рецимо прашку шунку и топљени сир исечем на танке кришке, да тако кажем, уместо на коцкице, много се лакше умота палачинка. Имам један проблем: чим спремим, укућани све то смажу у секунди! :lol: Да чујем ваш савет како доћи до свог парчета палачинки? :)
Sakriti ! Ispeces nekoliko za sebe i stavis negde sa strane.