Vidi punu verziju : Meditacija
divlja-u-srcu
10.04.2004., 04:25
Evo mog skromnog iskustva.Uspevalo mi je da u alfa nivou izdejstvujem od sna da mi odgovori na konkretna pitanja!Jel' to nesto vredi?Nikad nisam dospela do dubljih faza,ali meditaciju ovog tipa koristim za opustanje i nista vise.
Skromno je samo vidjenje iz kog posmatras to iskustvo i to je jako pozitivno.
Uci u alfu nije tako jednostavno mnogim ljudima, i naravno da vredi mnogo. U alfa stanju pocinjes da radis na nizim frekvencijama koje lekovito deluju na organizam uopste. To je osnova svake meditacije i sledeci korak je da alfu prebacis u budno stanje (svesno) :)
divlja-u-srcu
10.04.2004., 04:40
Znam za to da je sledeci korak alfa u budnom stanju,e tu sam stala, ne znam kako dalje! :(
Za pocetak dva puta dnevno, radi tehnike disanja
Um vezi za brojanje 8:4:8:4 (udah u otkucajima srca, zardzavanje, izdah, zadrzavanje) sa svescu usmerenom na srce (ne na srcanu cakru). Ali molim te, kakve god senzacije da osetis, ne preteruj u u vremenskom izvodjenju, desetak minuta je sasvim dovoljno za pocetak. I bez ikakvih vizuelizacija naravno, sta god da vidis odbaci ga od sebe. To je od Uma koji te skrece sa puta, bar u pocetku.
divlja-u-srcu
10.04.2004., 04:53
Hvala,pokusacu vec sada pred spavanje!Jel' moram da brojim ili mogu da um skoncentrisem na OMMM? :)
A i nije ti slucajno slika u profilu srce sa plamenom....
Srce je simbol ljubavi, a plamen simbol zivota, sirenja. Taj plamen je ustvari bozanska iskra o kojoj sam pricao, radi na njemu.....
Pa zavisi koliko daleko si otisla sa OM-om, on budi odredjene vibracije u telu i duhovnoj-dusi. Mada bih ti ja preporucio da se usresredis na brojanje, vec proverena metoda koja radi.
divlja-u-srcu
10.04.2004., 04:59
Vazi!Sad cu da se diskonektujem!Laku noc! :D
goodday
10.04.2004., 14:27
Uci u alfu nije tako jednostavno mnogim ljudima, i naravno da vredi mnogo. U alfa stanju pocinjes da radis na nizim frekvencijama koje lekovito deluju na organizam uopste. To je osnova svake meditacije i sledeci korak je da alfu prebacis u budno stanje (svesno) :)
HAHAHAHAHAHAHAHhaaaaaaa-a....alfa u "budnom" stanju...."svesnom"....decko ti lupash kao Maxim po diviziji......pa frekvencija na kojoj "radi" mozak zavisi iskljucivo od broja otkucaja srca......a koliko njih, zavisno od napora, treba da bude u "budnom" stanju.....neznalice....samo jadni pokushaji manipulacije i prisvajanja "moci"....jadni mali covece
Osecajući laganu struju vazduha kako s’ udahom i izdahom dolazi i odlazi od vrha našeg nosa, dopuštamo mislima i osećanjima da dođu i prođu, ne zadržavajuci pažnju na njima.
Zatim se koncentrišemo na četiri osnovne misli koje usmeravaju um ka Oslobođenju i Prosvetljenju:
- Prepoznajemo dragocenu mogućnost da se razvijemo u ovom životu. Za dobro svih bića možemo koristiti posebne metode što ih je dao Buda. Malo je onih što dođu u dodir sa izvandualističkim učenjima, jos ih je manje koji su u stanju da ih koriste.
- Svesni smo prolaznosti svega postojećeg: trajan je jedino beskrajni, čisti prostor uma, a uslovi pogodni za njegovu spoznaju začas mogu nestati. Stoga, život moramo koristiti sada.
- Razmišljajući o uzročnosti, shvatamo kako sami odlučujemo šta se dešava. Dok naše pređašnje misli, reči i dela postaju nas sadašnji svet, svakog časa sejemo seme svoje budućnosti.
- I konačno, spoznajemo šta čini tako posebnim učenja Bude: Prosvetljenje je najviše, trajno blaženstvo; a drugima malo možemo pomoći dok smo i sami u konfuziji i patimo.
Sada želimo da učimo od ostvarenih Učitelja i uzmemo utočište zarad dobra svih bića.
MEDITACIJA
Sred jezera se uzdiglo prelepo drvo. Iz moćnog stabla račvaju se četiri glavne grane: tu vidim lavlji presto. Vrh prestola je rastvoren lotosov cvet, a nad njim sunčev i mesečev disk. Tu sedi koren-lama, kao Nosilac dijamanta (Dorđe Čang), okružen Kagju lamama. Na grani koja je pred njim su Buda-aspekti različitih polja moći… nadesno su Bude… iza njega budistička učenja, a levo – Bodisatve. Ispod lame su zastitnici mudrosti, okruženi svojim pomoćnicima.
Stojim na travnatoj obali jezera. Okružen sam bezbrojnim bićima. S’ dubokim poverenjem sada svi uzimamo utočiste… i odlučujemo da dosegnemo Prosvetljenje zarad dobra svih bića.
Mi znamo da su u plemenitim koren-lamama naše škole sjedinjeni telo, govor, um, kvaliteti i aktivnosti Buda svih vremena i pravaca: oni su izvor 84.000 budističkih učenja i gospodari Bodisatvi.
PALDEN LAMA DAMPA NAMLA ČAB SUN ČIO
JIDAM ĆIL-KHOR ĐI LA COG NAMLA ČAB SUN ČIO
SANGĐE ČOM DEN DE NAMLA ČAB SUN ČIO
DAM PAI ČO NAMLA ČAB SUN ČIO
PAGPE GENDUN NAMLA ČAB SUN ČIO
PAVO KANDRO ČO ČONG SUNG ME COG
JEŠE ČI ČEN DANG DENPA NAMLA ČAB SUN ČIO
ponavljamo mantru koliko god želimo :)
Uci u alfu nije tako jednostavno mnogim ljudima, i naravno da vredi mnogo.
Da, Alfa je nepristupačna mnogim ljudima... al' vredi... hehe.
http://www.carmarket.ru/images/concept/alfa-romeo-brera-01.jpg
goodday
10.04.2004., 15:31
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HAHAHAHAHAHAHAHhaaaaaaa-a....alfa u "budnom" stanju...."svesnom"....decko ti lupash kao Maxim po diviziji......pa frekvencija na kojoj "radi" mozak zavisi iskljucivo od broja otkucaja srca......a koliko njih, zavisno od napora, treba da bude u "budnom" stanju.....neznalice....samo jadni pokushaji manipulacije i prisvajanja "moci"....jadni mali covece
Alfa u budnom stanju je i te kako moguca, samo sto to sada i nije pravo budno stanje jed je imenjeno alfom.... Mogu da pricam o tome jer sam to uspeo da postignem, li ne da bih se hvalio i manipulisao nekim, sto mi ni u jednom trenutku ne bi uradio, zbog svoje duhovnosti naravno. Veruj mi da imam i ovako dovoljno moci i nemam potrebe da je skupljam po netu, tu sam samo da ako mogu pomognem nekome da pronadje sebe, i bude srecnije i radosnije bice...
Ako bi i ti pokusala mozda bi i uspela sve je u ponavljanju i redovnom vezbanju..... :D
I neznam zasto je toliko tesko pri svesnom stanju usporiti otkucaje srca. Opet jedna informacija iz licnog iskustva. Posto se bavim ronjenjem na dah, zahvaljujuci usporavanju rada srca, uspeo sam da preronim 65 metara....
Mogu da pricam o tome jer sam to uspeo da postignem...
A kako se to manifestuje osim što možeš da pričaš da si postigao? Jel bolje igraš šah? Vidiš ono što drugi ne vide? Šta?
I neznam zasto je toliko tesko pri svesnom stanju usporiti otkucaje srca. Opet jedna informacija iz licnog iskustva. Posto se bavim ronjenjem na dah, zahvaljujuci usporavanju rada srca, uspeo sam da preronim 65 metara....
lako je tebi kad dishesh na guzu :( :lol:
goodday
10.04.2004., 17:04
Alfa u budnom stanju je i te kako moguca, samo sto to sada i nije pravo budno stanje jed je imenjeno alfom.... Mogu da pricam o tome jer sam to uspeo da postignem, li ne da bih se hvalio i manipulisao nekim, sto mi ni u jednom trenutku ne bi uradio, zbog svoje duhovnosti naravno. Veruj mi da imam i ovako dovoljno moci i nemam potrebe da je skupljam po netu, tu sam samo da ako mogu pomognem nekome da pronadje sebe, i bude srecnije i radosnije bice...
Ako bi i ti pokusala mozda bi i uspela sve je u ponavljanju i redovnom vezbanju..... :D
pa shta....ja se bavim plivanjem i mogu na dah da predjem 3x bazen od 25 metara........alfa je alfa i nije mu mesto gde su beta i gama......mozesh ti u budnom stanju da se spustish u alfa ali ne mozesh da funkcionishesh kroz to.....alfa nema i ne treba da ima bilo kakvu funkciju....ono je samo posmatracko stanje.....
P.S.ja sam mushko
P.S.S.nemash pojma
divlja-u-srcu
10.04.2004., 17:05
DOBRO JUTRO NARODE! :)
goodday
10.04.2004., 17:07
vidim ja da se smrkava
Alfa u budnom stanju je i te kako moguca, samo sto to sada i nije pravo budno stanje jed je imenjeno alfom....
Ja ne znam tacno ni cemu to sluzi,jel mozes malo da pojasnis,sta se menja kad si u alfi u budnom stanju?
goodday
10.04.2004., 17:21
Alfa u budnom stanju je i te kako moguca, samo sto to sada i nije pravo budno stanje jed je imenjeno alfom....
Ja ne znam tacno ni cemu to sluzi,jel mozes malo da pojasnis,sta se menja kad si u alfi u budnom stanju?
:roll: :roll: ondak si "engleshman in new york"
Razlikuje se puno toga, ali najbitnija stvar je sto se podizu blokade protiv stresova. Ulazi se u stanje Blagodati ili zen "praznine" koja cuva dusu od destruktivnih energija. Informacije koje ulaze u Svest ostaju memorisane, a u alfi im se mnogo brze pristupa. Uopste kvalitet celog zivota se menja na bolje iz osnova. Biti stalno u alfi je osnova za duhovni napredak.....
divlja-u-srcu
10.04.2004., 18:14
Ne sekiraj se za mene,vec obnavljam gradivo! :)
Margott
10.04.2004., 20:50
alfa stanje je stanje tela u kome se nabolje postizu meditacije i sve ostale energetske "vezbe"
:twisted:
goodday
10.04.2004., 22:22
alfa stanje je stanje tela u kome se nabolje postizu meditacije i sve ostale energetske "vezbe"
alfa stanje je stanje uma....ovde stvarno ima mnogo neznalica :roll:..
Razlikuje se puno toga, ali najbitnija stvar je sto se podizu blokade protiv stresova. Ulazi se u stanje Blagodati ili zen "praznine" koja cuva dusu od destruktivnih energija. Informacije koje ulaze u Svest ostaju memorisane, a u alfi im se mnogo brze pristupa. Uopste kvalitet celog zivota se menja na bolje iz osnova. Biti stalno u alfi je osnova za duhovni napredak.....
vec vidim polje medijuma, svakome iz glave viri gajtan, ogromnu antenu, i bilbord na kome pishe "ne zaebavajte se sa nama" :twisted:
Pa to sto se tice gajtana iz glave to i nije sala, postoje ljudi koji su sebe prikljucivali na razne uredjaje koji su pojacavali realizaciju njihovih zelja i time ih realizovali sa neverovatnom lakocom. Vidis da i u tebi cuci neki vizionar... :D
Alfa stanje nije stanje Uma vec je zahvaljujuci njemu Um potisnut i sada svu kontrolu preuzima istinsko bice coveka, dusa, svest kako vec zelite.... To je stanje dubljeg mira, Sto bi Sveti Oci rekli Stanje Bozije Blagodati.
Pazi ima mnogo energetskih vezbi koje otvaraju auru i dozvoljavaju mnogim destruktivnim energijama da udju u tvoje bice i ucine velike stete.
Meni se to desilo jako davno i veruj mi trebalo mi je jako puno vremena da sve to ponovo uskladim. Ne kazem da je to bilo nesto negativno kao sto jeste bilo vec nepotrebno u opstem smislu. Zbog toga sam izgubio mnogo vremena na popravke a mogao sam da ga posvetim mnogo kreativnijim stvarima. Mada, sada iz ove perspektive vidim da je u meni tada bilo puno gordosti i ponosa i da mi je to trebalo da me uskladi sa samim saobom. Ipak nista se ne desava slucajno.....
Incognito
11.04.2004., 11:18
Ostavite se vi alfe... nakljukajte se lepo beta-blokatorima... mnogima ovde su isti potrebni :lol: :lol: :lol:
Zasto? Zato sto misle drugacije od nacina na koji si ti navikao da razmisljas? Zato sto vide malo dalje od savremenog coveka? Sta misils da li ih treba spaliti na lomaci? Ili ih osuditi za vesticarstvo? :wink: :D :D
Zasto? Zato sto misle drugacije od nacina na koji si ti navikao da razmisljas? Zato sto vide malo dalje od savremenog coveka? Sta misils da li ih treba spaliti na lomaci? Ili ih osuditi za vesticarstvo? :wink: :D :D
Ja sam...
Margott
11.04.2004., 17:31
sitnicharu...chinenica je da je stanje uma...s toga i tela.
goodday
11.04.2004., 17:40
sitnicharu...chinenica je da je stanje uma...s toga i tela.
ma ok.....i tela
Margott
11.04.2004., 17:48
pa to...
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Monogima bih preporucio jednu, jako jendostavnu
meditaciju sa neverovatno jakim efektima.
Zauzmite bilo koji polozaj u kome se osecate udobno,
ako je sedeci ili stojeci vodite racuna o tome da
vam je kicma prava, ali ne i napeta.
Ovo se radi bez zadrzavanja daha.
Neka vam udah i izdah budu nezni, smireni i
ravnomerni.
Posle par minuta dozivite u sebi senzaciju:
"JA".... ne trudite se da vidite sebe sa strene vec da
sebe osetite kao aktivnog ucesnika zivota. Postanite
svesni sebe i nista vise, odbacujte misli o sebi.
Jednostavno osecajte sebe. To radite par minuta
"SAD"..... Sada neka to vase "JA" postane svesno
sadasnjosti. Odahnite buducnost, izdahnite proslost
, a onda postanite svesni onog koji dise i ucicete u
sadasnjost. Ali opet pazite da ne mislite o
sadasnosti vec da je osecate. Iskljucite misli i
osecajte sadasnjost. Takodje par minuta.
"OVDE"....Sada dozivite vase "JA" u prostoru. Ne
budite u mislima na drugim mestima vecbudite u svesti
tu gde jeste. Osetite prostor koji vas okruzuje.
Uzmite sada to vase "Ja" i smestite ga u predeo vaseg
Srca. Sada je ono u vesem Srcu. Iz njega posmatrajte
stvari koje vas okruzuju. tako radite par minuta.
Ponavljajete sada te tri reci, jednu za drugom...
Ja......Sad .....Ovde.......
Ponavljajte to osecanje par minuta ili sada onoliko
dugo koliko to zelite, ali naravno budi te umereni.........
Onaj ko pravilno uradi ovu meditaciju osetice
neverovatno rasterecenje i lakocu svesti, neizmernu
radost i harmniju sa svime sto ga okruzuje....
Ali ako ne uspete odmah ne odustajte, vec u
ponavljanju utrenirajte svoju svest......
divlja-u-srcu
13.04.2004., 12:52
JA...sada ....ovde.... :wink:
Monogima bih preporucio jednu, jako jendostavnu
meditaciju sa neverovatno jakim efektima.
Zauzmite bilo koji polozaj u kome se osecate udobno,
ako je sedeci ili stojeci vodite racuna o tome da
vam je kicma prava, ali ne i napeta.
Ovo se radi bez zadrzavanja daha.
Neka vam udah i izdah budu nezni, smireni i
ravnomerni.
Posle par minuta dozivite u sebi senzaciju:
"JA".... ne trudite se da vidite sebe sa strene vec da
sebe osetite kao aktivnog ucesnika zivota. Postanite
svesni sebe i nista vise, odbacujte misli o sebi.
Jednostavno osecajte sebe. To radite par minuta
"SAD"..... Sada neka to vase "JA" postane svesno
sadasnjosti. Odahnite buducnost, izdahnite proslost
, a onda postanite svesni onog koji dise i ucicete u
sadasnjost. Ali opet pazite da ne mislite o
sadasnosti vec da je osecate. Iskljucite misli i
osecajte sadasnjost. Takodje par minuta.
"OVDE"....Sada dozivite vase "JA" u prostoru. Ne
budite u mislima na drugim mestima vecbudite u svesti
tu gde jeste. Osetite prostor koji vas okruzuje.
Uzmite sada to vase "Ja" i smestite ga u predeo vaseg
Srca. Sada je ono u vesem Srcu. Iz njega posmatrajte
stvari koje vas okruzuju. tako radite par minuta.
Ponavljajete sada te tri reci, jednu za drugom...
Ja......Sad .....Ovde.......
Ponavljajte to osecanje par minuta ili sada onoliko
dugo koliko to zelite, ali naravno budi te umereni.........
Onaj ko pravilno uradi ovu meditaciju osetice
neverovatno rasterecenje i lakocu svesti, neizmernu
radost i harmniju sa svime sto ga okruzuje....
Ali ako ne uspete odmah ne odustajte, vec u
ponavljanju utrenirajte svoju svest......
eeee
ovo deluje bas cool za totalnog pocetnika
a jel treba da oci budu zatvorene il otvorene?
jagodica
12.05.2004., 19:13
Pazi ima mnogo energetskih vezbi koje otvaraju auru i dozvoljavaju mnogim destruktivnim energijama da udju u tvoje bice i ucine velike stete.
Meni se to desilo jako davno i veruj mi trebalo mi je jako puno vremena da sve to ponovo uskladim. Ne kazem da je to bilo nesto negativno kao sto jeste bilo vec nepotrebno u opstem smislu. Zbog toga sam izgubio mnogo vremena na popravke a mogao sam da ga posvetim mnogo kreativnijim stvarima. Mada, sada iz ove perspektive vidim da je u meni tada bilo puno gordosti i ponosa i da mi je to trebalo da me uskladi sa samim saobom. Ipak nista se ne desava slucajno.....
jel mozes ti ovo da prevedesh sta ti se u stvari desilo???
jagodica
12.05.2004., 19:15
ok...kada je meditacija losa..citala sam da postoji zavisnost od toga i da je tesko 'izvuci se'..kao da to i nije za nase podneblje, nego za indiju i odakle je dosla..kakvi su to losi dozivljaji
jagodica
12.05.2004., 19:15
sta su alfa beta a sta gama..? to je silva metod?!
divlja-u-srcu
12.05.2004., 19:48
Srecice, 'ooo' ne posecuje forum odavno, pa tesko da ces dobiti odgovore. :(
jagodica
13.05.2004., 02:17
Srecice, 'ooo' ne posecuje forum odavno, pa tesko da ces dobiti odgovore. :(
pa ajde ti i ti znash da meditirash ;)
divlja-u-srcu
13.05.2004., 04:16
Pa i meni je potreban ucitelj! :?
Al' ja to polako sama!
Jesi li cula za silva metod?
Taj metod je 20 g proucavan i podrazumeva kontrolu uma kroz alfu.Alfa ti je stanje u kome si pre nego sto zaspis, ili kad se budis...
Beta je svesno stanje u kome obavljas svoje dnevne aktivnosti, a teta i delta su dublja stanja, u koje zapadamo dok spavamo!Silva podrazumeva da u alfi stupas sa 'visom inteligencijom'. Ja ne znam koja su stetna dejstva meditacije, ali sto se tice alfe, stvar je potpuno ok- mozes da se samo opustas, da se smirujes, brze ucis....
:D
Incognito
13.05.2004., 08:33
Pa bar vernici ne bi trebali da nasedaju na Silva metod - zar nije SPC okarakterisala 'Silva gurue' kao sektase? ;)
A imamo i zivi primer uspesnosti tog metoda u Zarku Radosavljevicu :x :x :lol:
jagodica
13.05.2004., 12:17
Pa bar vernici ne bi trebali da nasedaju na Silva metod - zar nije SPC okarakterisala 'Silva gurue' kao sektase? ;)
hey to valjda razlicito utice! slusala sam priche 'super je pomoglo mi je' i od drugih 'upropastilo me je'.. ima li ovde polaznika
jagodica
13.05.2004., 12:18
alfa je kao kad sanjas?
pa mozes ti i sam da upadnes u ta stanja i verovatno to i sponatno radish!
jagodica
13.05.2004., 12:20
citala sam i neku knjigu dodushe izgleda da je sa pravoslavnog krila..kako su meditacije opasne..ne bih da odbacujem potpuno to, ipak je jedno indija a drugo evropa!
jagodica
13.05.2004., 12:23
dodji na radja jogu, imash jos do subote...mada su predavanja a ne meditacija...pljevaljska 28 od 19 h
goodday
13.05.2004., 12:28
e....silvanci jesu sektashi....
potpuno neprirodni tripovi su u pitanju...
chim to vidim..:"dovidjenja, prijatno"....
tako bi trebalo i ti....please...
jagodica
13.05.2004., 12:49
e....silvanci jesu sektashi....
potpuno neprirodni tripovi su u pitanju...
chim to vidim..:"dovidjenja, prijatno"....
tako bi trebalo i ti....please...
kakvi tripovi
divlja-u-srcu
13.05.2004., 14:23
Ljudi ja ne znam da su sektasi? :shock:
Njihov kurs traje samo 4 dana , lepo platis i niko te ne vrbuje ni za sta! Bili neki moji poznanici!
A ja samo imam knjizicu i naucila sam da udjem u alfu kad hocu i malo da iskuliram! Ja stvarno ne znam za stetne uticaje ovog sto sam navela! Ako neko nesto zna nek mi javi!
Mada ima toga jos...
Ne znam ne kapiram meditaciju kao nesto opasno!
Naravno da crkva brani, pa brani i sex pre braka!
:lol:
goodday
13.05.2004., 14:27
:lol: :lol: pa nisi im se uchinila korisnom....
ali ako pogledash iza kulisa...otvara se neki novi svet....interesantan :wink:
divlja-u-srcu
13.05.2004., 14:46
Ja bih volela da budes eksplicitniji! :wink:
iluzionista
13.05.2004., 18:34
:lol: :lol: pa nisi im se uchinila korisnom....
ali ako pogledash iza kulisa...otvara se neki novi svet....interesantan :wink:
:shock: :lol:
divlja-u-srcu
13.05.2004., 20:42
Sta se ti cudis i smejes? :?
Pomaze_Bog
13.05.2004., 23:13
Koliko god to divljoj-u-srcu smetalo, kazaću da je meditacija velika glupost. I to zbog toga što je cilj opuštanje, a krajnji cilj nepostojanje (ovo je činjenica, a ko misli da nije, neka se malo bolje raspita). Naime, ideologija je da svi, kako ljudi tako i bogovi (samo neznam koji bogovi, kad postoji samo Jedini), živimo u jednom "kovitlacu" života i da iz njega možemo izaći samo tako što ćemo prestati da postojimo. To je velika nebuloza, i mislim da bi veliki deo naših meditera, jer su to u glavnom poluinformisane osobe, rekli to isto. Nema opuštanja. Imamo zadatak da se borimo sami sa sobom, a ne da uživamo u životu! I meditacija je jedan način uživanja u životu.
divlja-u-srcu
13.05.2004., 23:48
Koliko god to divljoj-u-srcu smetalo, kazaću da je meditacija velika glupost.
Meni nista ne moze da smeta! :wink:
I to zbog toga što je cilj opuštanje, a krajnji cilj nepostojanje (ovo je činjenica, a ko misli da nije, neka se malo bolje raspita). Naime, ideologija je da svi, kako ljudi tako i bogovi (samo neznam koji bogovi, kad postoji samo Jedini), živimo u jednom "kovitlacu" života i da iz njega možemo izaći samo tako što ćemo prestati da postojimo. To je velika nebuloza, i mislim da bi veliki deo naših meditera, jer su to u glavnom poluinformisane osobe, rekli to isto. Nema opuštanja. Imamo zadatak da se borimo sami sa sobom, a ne da uživamo u životu! I meditacija je jedan način uživanja u životu.
Odakle ti ta informacija za 'nepostojanje'?
Ne znam sta si citao,mirise na sektu!
Izvorni budizam koji savetuje meditaciju na nju gleda kao nacin na koji cemo spoznati prirodu uma, a to nema veze ni sa uzivanjem, ni sa nepostojanjem!
Cak i ako je koristis da se smiris, to opet moze da se podvede pod 'borbu sa samim sobom'.Jer ako pobesnis, poludis, hoces nekog da ubijes, onda ti ovo samo dobro dodje! Da se smiris! :wink:
iluzionista
14.05.2004., 02:59
Sta se ti cudis i smejes? :?
To je bio odgovor na G.D.-jev post...
"Otvaraju se vrata nekog novog i interesantnog sveta..."
Ali i zatvaraju ona realnog... Odmah sam zamislio gomilu celavaca u jednoj prostoriji u kojoj sede na podu u cudnoj poziciji obuceni u toge. Pevaju neku cudnu mantru koja se sastoji od imena hindu bogova totalno nepoznatih ikome od njih...
Nemam nista protiv meditacije, ali lako mozes zalutati u neku sektu... Istocnjacke sekte su cesto cudne varijante Hindu religije i koriste jogu za privlacenje "vernika"...
Ja sam pre za kombinaciju meditacije i samohipnoze... Nisam do sad razvio ovaj metod... Ali mislim da bi bio efikasan. Zasto? Ne ukljucuje religiozne elemente i ne nosi opasnost od "zastranjivanja"...
divlja-u-srcu
14.05.2004., 03:05
Ne zanimaju me nikakve sekte, grozim ih se! :x
Hindu religije me ne zanimaju , takodje!
Izvorni budizam je nesto sasvim drugo! :wink:
Nisu u pitanju ni Kinezi, vec Tibetanci!
goodday
14.05.2004., 12:55
Ja sam pre za kombinaciju meditacije i samohipnoze... Nisam do sad razvio ovaj metod... Ali mislim da bi bio efikasan. Zasto? Ne ukljucuje religiozne elemente i ne nosi opasnost od "zastranjivanja"...
a-ha....to je metoda regresije.....isto svashta :roll:
ja sam za meditaciju u pokretu.....
budi potpuno usredsredjen na svoju trenutnu delatnost....nepodeljenost u bilo kojoj delatnosti donosi odlichne rezultate....
shta bi vishe bilo kome trebalo 8)
iluzionista
14.05.2004., 12:59
a-ha....to je metoda regresije.....isto svashta :roll:
budi potpuno usredsredjen na svoju trenutnu delatnost....nepodeljenost u bilo kojoj delatnosti donosi odlichne rezultate....
Ali kad se koncentrises na samo jednu stvar, zar to ne znaci da si jednostran? :lol: :lol: :lol:
goodday
14.05.2004., 13:03
evo i ja :lol: :lol:
iluzionista
14.05.2004., 13:08
Joga je izasla iz Hindua, ne iz budizma, koliko je meni poznato... A, mantre koje se izgovaraju pri meditiranju su Hindu bogovi...
Da li to rade i kako rade budisti, nije mi poznato...
divlja-u-srcu
14.05.2004., 13:32
[quote=iluzionista]
E bas to, to je sustina! BRAVO, malisa! :D
goodday
14.05.2004., 14:41
[quote=iluzionista]
E bas to, to je sustina! BRAVO, malisa! :D
ne znam kako da reagujem na ovakve provokacije :?
ali ipak necu.....vidim da si zaeban fighter :wink:
divlja-u-srcu
14.05.2004., 14:44
Joga je izasla iz Hindua, ne iz budizma, koliko je meni poznato... A, mantre koje se izgovaraju pri meditiranju su Hindu bogovi...
Da li to rade i kako rade budisti, nije mi poznato...
Pa ko je spomenuo yogu? :?
I budizam je nastao u Indiji, ali pod najezdom muslimana je potisnut.Budizam upraznjavaju stanovnici Indokine, Tibeta ,Mongolije, Kine, Koreje i Japana!Doduse mantre jesu na sanskritskom jeziku, iako je sam Buda porekao njegov znacaj ! :wink:
jagodica
14.05.2004., 14:49
neka vrsta blaze meditacije moze da pomogne u samolecenju.
jagodica
14.05.2004., 15:18
zar nisu i crkvene sluzbe (nase podneblje) vrsta meditacije?
goodday
14.05.2004., 15:22
zar nisu i crkvene sluzbe (nase podneblje) vrsta meditacije?
pa naravno da jesu....i svi bre neshto mantraju
Pomaze_Bog
14.05.2004., 16:24
Nisu. O meditaciji možemo govoriti tek kada saznamo šta je njen krajnji CILJ, a to je NEPOSTOJANJE. Suština Hrišćanstva je Večni Život. Prema tome...
divlja-u-srcu
14.05.2004., 17:07
Budisti veruju u reinkarnaciju! Ne znam kakve to veze ima sa nepostojanjem, mnogo je blize ideji o vecnom zivotu! :lol:
nije_lako
14.05.2004., 18:04
Budisti veruju u reinkarnaciju! Ne znam kakve to veze ima sa nepostojanjem, mnogo je blize ideji o vecnom zivotu! :lol:
Nije cilj reinkarnirati se do "besvesti" - cilj je osloboditi se toga u Budizmu. Bude i Lame "savršeni" po ko zna koji put se rađaju na zemlji... nešto mi tu ipak ne štima. :wink:
divlja-u-srcu
14.05.2004., 18:32
Jeste, ali to bi znacilo da ne postoje u ovom materijalnom svetu! Pa ni 'vecni zivot' ne podrazumeva materijalni 'vecni zivot'! :lol:
Pomaze_Bog
14.05.2004., 18:47
Nisi izgleda shvatila. Reinkarnaciju smatraju zlom. Život smatraju zlom. Svako postojanje, i fizičko i duhovno, smatraju zlom. Izlaz je nirvana - ništavilo, apsolutno nepostojanje.
Malo nebulozno, zar ne.
A naši dragi ateisti su mnogo mudriji od Budista i drugih koji upražnjavaju meditaciju da bi stigli do nirvane. Oni su jednostavno presudili: nema večnog života... Pa, u neku ruku, bolje nego se boriti protiv postojanja...
divlja-u-srcu
14.05.2004., 18:58
Budizam sam ima vise ucenja, tako da ne znam da li si toga svestan! :D
nije_lako
14.05.2004., 19:10
Budizam sam ima vise ucenja, tako da ne znam da li si toga svestan! :D
Suština je uvek ista. Ono što se nama plasira ovde je... izmuti pa prospi.
divlja-u-srcu
14.05.2004., 19:44
Tako ti je to sa religijama generalno! :lol:
Ipak tako uprosceno, ne lici ni na sta!
jagodica
15.05.2004., 04:29
zasto istocne religije forsiraju reinkarnaciju, a zapadnjachke ne? a?
divlja-u-srcu
15.05.2004., 04:33
zasto istocne religije forsiraju reinkarnaciju, a zapadnjachke ne? a?
ZAPAD- "Ako vec nema zivota posle smrti, ajde da sto vise uzivamo u zivotu, sve da svedemo na puki materijalizam, potrosacka civilizacija..."
ISTOK- " Posto smo jad i beda, ajde da se tesimo, da ako budemo dobri u ovom zivotu, bice nam bolja karma u sledecem.."
:?:
jagodica
15.05.2004., 04:34
dusha posle smrti tela ulazi u sledece..i sa sobom nosi 'kufer' iz prethodnog. zivota.tako kazhu indusi.. :I bog odredjuje kada ce neka dusha da se vrati u 'svet dusha' mislim
ili kada se zavrsi ciklus
goodday
15.05.2004., 14:41
Nisu. O meditaciji možemo govoriti tek kada saznamo šta je njen krajnji CILJ, a to je NEPOSTOJANJE. Suština Hrišćanstva je Večni Život. Prema tome...
a pazi sada ovo
da li prisvajanje zivota za sebe znachi svest o samom zivotu....
da li "voli druge kao samog sebe" zapravo znachi dati prednost drugima.....
vechni zivot postoji....on se deshava u ovom obliku kada se steknu potrebni uslovi za to...otprilike kao kada stisnesh prekidach....
mozesh ga posmatrati i kao "potrebu" hemijskih jedinjenja da se usloznjavaju.....
ego bi u tom sluchaju bio utvrdjen u principu samoodrzanja.....zivot se temelji na tom principu...
pobediti smrt znachi pobediti zivot...uzdignuti se iznad svih nagona....znachi istovremeno i razumeti ih...
osecanje ljubavi je potrebno jer je u tom sluchaju kljuch....znachi iz tog osecanja tumachiti pojavnost...iz mrznje se na moze shvatiti nijedan mehanizam...zato shto je sama po sebi negacija postojanja....
zakljuchak je da vechni zivot postoji....zivot postoji....on je pojava koja je posledica odredjenih uslova.....vechni zivot pojedinca je nemoguc...zato shto negira svest i principe na kojima se zivot temelji...to je paradox
divlja-u-srcu
15.05.2004., 15:50
:shock: Ma tebi se nesto lepo desilo! :D
laminat
15.05.2004., 22:58
Evo mog skromnog iskustva.Uspevalo mi je da u alfa nivou izdejstvujem od sna da mi odgovori na konkretna pitanja!Jel' to nesto vredi?Nikad nisam dospela do dubljih faza,ali meditaciju ovog tipa koristim za opustanje i nista vise.
ima mnogo boljih srvari za opustane a meditaciju koristi tek kad budes sigurna da znas sto cinis inace
bu..bu..
divlja-u-srcu
16.05.2004., 01:47
Hvala na savetu! :D
Margott
16.05.2004., 15:59
meditacija ima raznih...sa raznoraznim dejstvima...koje si josh radila divlja?
divlja-u-srcu
16.05.2004., 16:17
Ako te ne mrzi, pricaj mi o raznim tipovima meditacija i o njihovom dejstvu, jer ja znam samo jedno! A volela bih da cujem ... :D
argonaut
12.06.2004., 13:01
Posto moj post dolazi poslje saljivog nadam se da nece biti shvcen kao ironija ili podyebavanje ( najcesce pojave na svim forumima bez obzira o kojoj temi da se radi)
Dobro moraju ljudi malo i da se sale ali ne obracajte paznju.
Jel mozete da mi objasnite (divlja i ooo) na sta mislite kada pricate o alfa nivou?! Zivo me interesuje.....
NIsam citao prethodnih 7 strana tako da ne znam dal' ste pominjali ali me zanima da mi preporucite neku zgodnju knjigu iz meditacija za pocetnike.
jagodica
16.06.2004., 10:18
citala sam da od meditacije moze i da se odlepi :I
koja je ok, a koja nije?
znate one oglase o transcedentalnoj m..to je izgleda lose..kazu u pocetku je super, ali posle bash i nije.
verovatno ima raznih "gurua" koji prodaju sve i svashta...:I
ko uopste meditira na istoku, obicni ljudi, ili svestenici
dizhem-iz-mrtvih
02.10.2004., 04:57
Iz lichnog dugogodishnjeg iskustva - nishta bez mantre koja nosi energiju Rechi, Zvuka, Motji, Svetla, Duha (ili kako volish...) tj. smirenje. Mi nemamo energiju, a mantra je ima. Zato uzmimo smirenje bez predrasuda, bez obaveza, ali i ogranichenja. Naravno, to ne umanjuje znachaj tehnichke joge na tok prane i zdravlje. Prochitaj moju poruku JovankiOrleanki na ovu temu. Big poozdrav. :o Zhare.
moraju li se koristiti tehnike, tehnologije, razne poštapalice i tome slično, da bi se bilo ono što čovek zaista jeste?
moraju li se koristiti tehnike, tehnologije, razne poštapalice i tome slično, da bi se bilo ono što čovek zaista jeste?
A To je.... :?:
ps.
Tesko da si se ti a i bilo ko drugi rodio realizovan.
Dakle, prestani sebe a i druge da obmanjujes da nam nista nije potrebno da bi smo postali ono sto jesmo :idea:
Iz lichnog dugogodishnjeg iskustva - nishta bez mantre koja nosi energiju Rechi, Zvuka, Motji, Svetla, Duha (ili kako volish...) tj. smirenje. Mi nemamo energiju, a mantra je ima. Zato uzmimo smirenje bez predrasuda, bez obaveza, ali i ogranichenja. Naravno, to ne umanjuje znachaj tehnichke joge na tok prane i zdravlje. Prochitaj moju poruku JovankiOrleanki na ovu temu. Big poozdrav. :o Zhare.
E, Zhare,
pa ako si neki znalac kako mozes tako da lupis i ostanes ziv :lol:
Pa sve je energija oko nas pa i mi sami, tj, sve je neki energetski oblik,dakle manje ili vise zgusnut, suptilan ili transparentan. Nemam nista protiv mantri ali nijedna mantra ili bilo sta drugo ne moze dovesti do efekta ako ne pokrenes svoj energetski tok.Ovo ti je dobronameran savet i cisto da ne ubacujes ostale u predrasude,koji su i ovako frustrirani od svega spiritualnog. :wink:
Margott
04.10.2004., 16:21
poz zhare...
A To je.... :?:
ps.
Tesko da si se ti a i bilo ko drugi rodio realizovan.
Dakle, prestani sebe a i druge da obmanjujes da nam nista nije potrebno da bi smo postali ono sto jesmo :idea:
realizovan? svašta!
naravno da nam je potrebno, ali zar je putem do toga potrebno poštapati se? obično to rade hromi ljudi.
čovek je uvek ono što jeste, samo je razlika u tome da li to zna ili o sebi stvara iluzije, privide, obmane, dakle doživljava sebe na ovaj ili onaj način, iz ovog ili onog ugla sagledavanja.
jagodica
05.10.2004., 22:04
ti imash svoju energiju i ona je chesto zbrckana :I iz raznih razloga..stres, grad, 21. vek...
ti nekim meditacijama i radom na sebi ispravljash te greshke. dovodis svoje vibracije na mesto
nadji knjigu Lora Larisa Fotina, to je orijentisano ka zdravlju i nisu klasichne meditacije
little_perica
06.10.2004., 09:52
Alfa stanje nije stanje Uma vec je zahvaljujuci njemu Um potisnut i sada svu kontrolu preuzima istinsko bice coveka, dusa, svest kako vec zelite.... To je stanje dubljeg mira, Sto bi Sveti Oci rekli Stanje Bozije Blagodati.
Braaate... Jesu li ti to rekli na kursu meditacije (tj. kursu dobijanja Bozije blagodati)? Voleo bih da cujem nekog pravoslavnog teologa sta ima da kaze o ovome sto si ti napisao... Ja verujem da je ovo duboko pogresno.
Nisam teolog ali mi je, kao laiku, poznato da se blagodat ne stice nikakvim meditacijama, pilulama ili novcem, vec iskljucivo Bozijoom miloscu. To je, jednostavno, Bozija volja, a ne nasa.
Pozdrav svima!
jagodica
06.10.2004., 23:03
sluzhbe su vrsta meditacije, mada je ovo nevezano
little_perica
07.10.2004., 09:16
sluzhbe su vrsta meditacije, mada je ovo nevezano
U stvari je obrnuto: meditacija je vrsta sluzbe. Kome i cemu tesko je odgovoriti, posto je rec o duhovnosti koja dolazi sa mnogobozackog podrucja. Ko ce sve pobrojati njihove "bogove"...
divlja-u-srcu
26.10.2004., 23:26
Samo vas citam :)
I ja bih tebe da citam, al' te nema! :D
Hej, da se razumemo. JA sam obican covek. Majstor sam borilackih vestina i kao takav verovatno ne bih dozvolio da mirno i opusteno posmatram kako neki siledzija izrazava krajnju destruktivnost prema necemu sto meni koristi. Ali, voleo da naglasim da si me stavio pred svrsen cin u koji ja sebe nikada u zivotu nebih postavio. Sa svojih 30 godina borilacku vestinu sam iskoristio u destruktivne svrhe samo u vidu odbrane drugih (i to samo dva puta), NIKADA sebe jer me nikada niko nije napao(a odrastao sam na ulici, medju ljudima koji su opasni po druge koliko i po sebe). Svaki uzrok ima svoju posledicu i svaka akcija ima izvesnu reakciju. Mudri ljudi koji su spoznali ovaj najjednostavniji zakon nikada sebe ne dovode u nepozeljne situacije. Ako se situacije same nametnu bitno je samo zadrzati smirenost. Najbitnije je da u svakoj situaciji zadrzimo smirenost, a ako imamo smirenost imacemo i ogromnu snagu volje koja ce sama odraditi posao onako kako treba. :)
lotosov cvet
28.10.2004., 14:10
Govor duse.....
Sve dok je um uhvacen culima a ti si uhvacen u um,ostajes u iluziji...buduci da u krajnjoj analizi tvoje misli stvaraju tvoj svet.
Meditaciju mozes praktikovati tek kada ti je um sasvim smiren.
lotosov cvet
28.10.2004., 23:29
Hvala na pouci. :D
Nije na meni da poucavam druge,ali ako si iskren, to je ok, ako si sarkastican i to je ok.
Svako prima onoliko koliko moze da razume.
krvolok
29.10.2004., 05:46
Nije mi namera da vas sve podučavam, ali sam kupovinom dobrog PIŠTOLJA i ODLUČNOŠĆU da ga i upotrebim, rešio većinu problema koji su lajt - motiv ove teme !!!
jagodica
29.10.2004., 13:05
da da, povecao si platu tuzhiocima i tako ih spasao gladi i siromashtva i smanjio patnju u svetu
kad te uhvate pa ti sude to
Margott
29.10.2004., 13:47
spasio od gladi, siromashtva i patnje... o svashta.. kakve veze imaju glad i siromashtvo sa patnjom?!... zashto bi svet uopshte bio spasen svega toga?
balans mora da postoji... kad si tako velikodushna shto ne prodash kucu ili stan i dash pare crkvi, recimo?
spasio od gladi, siromashtva i patnje... o svashta.. kakve veze imaju glad i siromashtvo sa patnjom?!... zashto bi svet uopshte bio spasen svega toga?
balans mora da postoji... kad si tako velikodushna shto ne prodash kucu ili stan i dash pare crkvi, recimo?
Nacitah se svega od pocetka ove teme...A pocelo je sa meditacijom! Pitanje je samo sta je krajnji cilj meditacije.Da li srecivanje sopstvenih haosa ili nesto drugo? Ja sam pokusala nekoliko puta da nekom od tih tehnika smirim svoje uzburkane misli ili da povecam koncentraciju ili da smanjim patnju tako sto cu doci na visi nivo svesti.Sipak!!!To jednostavno nije za mene- uvek mi iz tog mira izroni neka azdaja!!!Sad skoro sam citala nacine odbrane od stresa vezano za krvne krupe, gde ljudi lepo kazu- grupa A-meditacija, grupa O-teske fizicke vezbe. itd A ja sam O , i ima sigurno pet godina kako sam definitivno skontala da teske vezbe u znoju lica svog najmanje tri puta nedeljno cine cudo za mene. Povecava mi se sposobnost realnog sagledavanja problema, smanjuje nervoza, opste stanje organizma se popravlja, i sto je najvaznije, osecam se dobro u svoj kozi...I zato sam se nadovezala na Margot, to je sustina, kad z@***** filozofiju i uopstavanje, teoretisanje i zaludjivanje , ostaje jedno: da svako nadje nacin da se izbori sam sa sobom, a da pritom ne nestane i ne upotrebi pistolj i ne zaglavi u nekoj sekti...
krvolok
30.10.2004., 05:59
[quote="Margott"]spasio od gladi, siromashtva i patnje... o svashta.. kakve veze imaju glad i siromashtvo sa patnjom?!... zashto bi svet uopshte bio spasen svega toga?
Samo se ti zezaj, njoj ne treba dva puta reći, pa kad te posluša, eto je sutra kod tebe, na vratima, sa jastukom i tanjirom !!!
Margott
30.10.2004., 13:06
pomeri se s mesta...
inferno
31.10.2004., 01:08
Nacitah se svega od pocetka ove teme...A pocelo je sa meditacijom! Pitanje je samo sta je krajnji cilj meditacije.Da li srecivanje sopstvenih haosa ili nesto drugo? Ja sam pokusala nekoliko puta da nekom od tih tehnika smirim svoje uzburkane misli ili da povecam koncentraciju ili da smanjim patnju tako sto cu doci na visi nivo svesti.Sipak!!!To jednostavno nije za mene- uvek mi iz tog mira izroni neka azdaja!!!Sad skoro sam citala nacine odbrane od stresa vezano za krvne krupe, gde ljudi lepo kazu- grupa A-meditacija, grupa O-teske fizicke vezbe. itd A ja sam O , i ima sigurno pet godina kako sam definitivno skontala da teske vezbe u znoju lica svog najmanje tri puta nedeljno cine cudo za mene. Povecava mi se sposobnost realnog sagledavanja problema, smanjuje nervoza, opste stanje organizma se popravlja, i sto je najvaznije, osecam se dobro u svoj kozi...I zato sam se nadovezala na Margot, to je sustina, kad z@* filozofiju i uopstavanje, teoretisanje i zaludjivanje , ostaje jedno: da svako nadje nacin da se izbori sam sa sobom, a da pritom ne nestane i ne upotrebi pistolj i ne zaglavi u nekoj sekti...
Nije problem u tebi vec u nacinu na koji si pristupila. Pristupas iz krajnosti, promeni tacku gledista i pocni da prilazis iz uravnotezenosti.
ne idi u nesto iz/zbog trenutnih problema vec iz svojih unutrasnjih pobuda. (ako ih imas pre svega)
PRVI KORAK JE SMIRENOST
Pratite svoje disanje bez ikakve voljne akcije kontrolisanja istog.Udah osam sekundi cetri sekunde zadrzavanja izdah osam sekundi, cetri sekundi zadrzavanja.
DRUGI KORAK
Zavisi od toga sta zelite da postignete u zivotu. Sta je to sto vam fali? Sila Zelje, Snaga Volje? Mir, Radost, Hrabrost, Ambicija, Resenost, Usmerenost? Zelite li da formatizujete svoj unutrasnji sistem i da instalirate nove programe, da u sebi unistite traume iz proslosti, resite mnoge probleme u koje spadaju i strahovi od onog "Sta donosi sutra?". itd?
Pitajte i ako mogu recicu vam sta dalje....
[Nije problem u tebi vec u nacinu na koji si pristupila. Pristupas iz krajnosti, promeni tacku gledista i pocni da prilazis iz uravnotezenosti.
ne idi u nesto iz/zbog trenutnih problema vec iz svojih unutrasnjih pobuda. (ako ih imas pre svega)
Da bi se prilazilo iz uravnotezenosti, treba biti uravnotezen :lol: Salim se, naravno, ALI :
...vizija jednog coveka ne pozajmljuje krila coveku drugom.
...i...
Nemojte reci pronasao sam istinu, vec kazite -sreo sam dusu gde hodi po mojoj stazi.
Jer dusa hodi po svim stazama.
Dusa ne hoda po konopcu, niti raste poput divlje trske. Dusa se otvara, poput lotosa s laticama bezbrojnim.
...i...
Ali sada, danas, biti znaci slediti lepotu cak i kad vas odvodi na rub ponora; i premda ona ima krila a vi ih nemate i premda ce zakoraciti preko ruba, sledite je, jer tamo gde nema Lepote, nema nicega...
...i...
Biti poharan, prevaren, da, zaveden i uhvacen u klopku, a zatim ismejan i uz sve to ipak gledati odozgo, sa visine svog veceg ja i smeskati se, znajuci da postoji prolece koje ce doci u vas vrt da vam zaigra u liscu i jesen u kojoj ce sazreti vase grozdje;(Halil Dzubran)
PRVI KORAK JE SMIRENOST
Pratite svoje disanje bez ikakve voljne akcije kontrolisanja istog.Udah osam sekundi cetri sekunde zadrzavanja izdah osam sekundi, cetri sekundi zadrzavanja.
DRUGI KORAK
Zavisi od toga sta zelite da postignete u zivotu. Sta je to sto vam fali? Sila Zelje, Snaga Volje? Mir, Radost, Hrabrost, Ambicija, Resenost, Usmerenost? Zelite li da formatizujete svoj unutrasnji sistem i da instalirate nove programe, da u sebi unistite traume iz proslosti, resite mnoge probleme u koje spadaju i strahovi od onog "Sta donosi sutra?". itd?
Pozdrav i postovanje, ali za mene je najbolja meditacija setnja pored Dunava sa mojim sinom.Kao sto list pupi, raste, vene i opada, tako i ja prolazim kroz svoj zivot i radjam se uvek ponovo , svaki put sa vecim mirom u srcu ...
lotosov cvet
31.10.2004., 23:29
PRVI KORAK JE SMIRENOST
DRUGI KORAK
Dragi "ooo" mozda si majstor borilackih vestina ali tesko da si majstor meditacije.
Da li stvarno mislis da ljudi treba tek tako da pocnu da praktikuju tvoja uputstva.Deluje mi da suvise olako i neobazrivo nudis drugima nesto za sta je potrebno nesto vise od samog iznosenja suve tehnike. A posebno kad su psiho-fizicke vezbe u pitanju.
Ako si to za sta tvrdis da jesi onda bi trebao to da znas isto kao i ja,koja se pored ostalog i meditacijom ,bavim vec vise godina.
Dragi moj lotosov cvete bilo bih ti vrlo zahvalan kada bi mi rekla koje si to karakterne osobine promenila kod sebeod zahvaljujuci onome sto ti nazivas meditacijom. Takodje bih voleo da naglasim da od meditacije pravis veliku mistiku. Ona je tako jednostavna, nezna, lepa i blaga. Ona je GOVOR DUSE koji ne proistice iz centra covecijeg ega vec iz centra apsolutnog uma. Ona se ne zadobija umnim osvajanjem vec se ciscenjem srca sama useljava u nas.
Ona je sastavni deo nasih zivota:
SINDI:
Pozdrav i postovanje, ali za mene je najbolja meditacija setnja pored Dunava sa mojim sinom.Kao sto list pupi, raste, vene i opada, tako i ja prolazim kroz svoj zivot i radjam se uvek ponovo , svaki put sa vecim mirom u srcu ...
Osecas li snagu ovih reci? Mislis li da Sindi ne meditira ziveci ljubav? Mislis li da govori o miru u srcu pukim nagadjanjem intelektualnog bogatstva? razmisli malo o tome...
Meditirati znaci ZIVETI...
Lepo je to sto znas o meni da sam majstor borilacke vestine ali je tuzno i to sto neznas i koje. Pre desetak godina sam iniciran u instruktora Hata joge. Vremenom usavrsavrsavajuci harmonijiu pokreta vodjenog dahom poceo sam praktikovati Taj Chi Chuan. Ucio sam kod sestostrukog prvaka sveta Wang Zeng Xsiang`a. Pokrecuci svoje udove zeljom i disciplinujuci ih voljom posle cetri godine napornog fokusiranja duha, ciscenja srca od ostrascenosti dobio sam zvanje ...
Prvo svest uci telo, zatim telo uci podsvest. (Evo ti jedne velike tajne) :D
Veruj mi ovo sto ja pricam nije samo suva tehnika kako se tebi na prvi pogled ucinilo. Ali kao sto mi je neko vec rekao:
"Svako prima onoliko koliko moze da razume."
Zasto ljudi uvek pogaze ono sto je vredno?
Zbog strahova mozda? Mozda strah od mraka?
inferno
01.11.2004., 22:18
Lotosov Cvet je jedna fina devojka,samo ponekad zeli da je shvate ozbiljnije nego sto jeste(za sada). Kada prevazidje svoju gordost i istrosi jos desetak godina ,postace ono sto za sada jednostavno ne moze da postane.
Onaj ko je istinski u onome cemu je posvecen ne trosi svoje reci na ubedjivanje drugih, i isterivanje nekakve pravde. borba sa vetrenjacama mora jednom doci svome kraju ako se zeli postignuce unutrasnjeg mira.
A sta god rekli o bilo cemu , ako o tome mnogo govorimo setimo se Lao Ce-a koji kaze: Tao koji se moze ispricati nije Tao
.
Zaista, tu sve pocinje i zavrsava se, sve vise od toga je suvisno i sta vise,beskorisno.....
elendil
02.11.2004., 00:19
:D :D :D
inferno
02.11.2004., 00:30
:D :D :DNikad ne reci nikad..... :wink:
lotosov cvet
03.11.2004., 15:14
Dragi moj lotosov cvete bilo bih ti vrlo zahvalan kada bi mi rekla koje si to karakterne osobine promenila kod sebeod zahvaljujuci onome sto ti nazivas meditacijom.
Takodje bih voleo da naglasim da od meditacije pravis veliku mistiku.
Ona je tako jednostavna, nezna, lepa i blaga. Ona je GOVOR DUSE koji ne proistice iz centra covecijeg ega vec iz centra apsolutnog uma. Ona se ne zadobija umnim osvajanjem vec se ciscenjem srca sama useljava u nas.
Ona je sastavni deo nasih zivota:
SINDI:
Osecas li snagu ovih reci? Mislis li da Sindi ne meditira ziveci ljubav? Mislis li da govori o miru u srcu pukim nagadjanjem intelektualnog bogatstva? razmisli malo o tome...
Meditirati znaci ZIVETI...
Lepo je to sto znas o meni da sam majstor borilacke vestine ali je tuzno i to sto neznas i koje. Pre desetak godina sam iniciran u instruktora Hata joge. Vremenom usavrsavrsavajuci harmonijiu pokreta vodjenog dahom poceo sam praktikovati Taj Chi Chuan. Ucio sam kod sestostrukog prvaka sveta Wang Zeng Xsiang`a. Pokrecuci svoje udove zeljom i disciplinujuci ih voljom posle cetri godine napornog fokusiranja duha, ciscenja srca od ostrascenosti dobio sam zvanje ...
Prvo svest uci telo, zatim telo uci podsvest. (Evo ti jedne velike tajne) :D
Veruj mi ovo sto ja pricam nije samo suva tehnika kako se tebi na prvi pogled ucinilo. Ali kao sto mi je neko vec rekao:
"Svako prima onoliko koliko moze da razume."
Zasto ljudi uvek pogaze ono sto je vredno?
Zbog strahova mozda? Mozda strah od mraka?
Ne isticem sebe i ono sto jesam reklamirajuci se da sam neznam ko....pravi majstor nikada ne istice ono sto jeste a posebno ne na ovakav nacin i na ovakvom jednom mestu
Lotosov cvete, duso moja mila...
reci mi koliko pravih majstora pznajes i koliko dobro znas na koji se nacin oni izrazavaju.
Pre svega biti majstor sklada duha i tela je isto sto i biti majstor grncarije ili obrade drveta. I neverujem da bilo koji majstor svog zanata tajno cuva i skriva plodove svog duha i ruku.
Ali uredu je pored svega sto se sada govori o duhovnosti i kakvih sve ucitelja ima potpuno mi je poznato tvoje nerazumevanje duhovnosti.
Lotosov Cvete sto pre pamet u glavu i spusti se na zemlju dok jos nije rano. Ne lutaj mnogo, ne mistifikuj ono sto je jednostavno jer je jednostavno zato sto tako treba da bude. Voli, trpi zbog onih koje volis, trpi i zbog one koje ne volis. Uci i razvijaj se u nekom rukodeljstvu. I uskoreo ces videti plodove svog truda.
I mani se filosofije, dok ne steknes odredjena stanja svesti iz kojih ces pravilno sagledavati sebe i okruzenje koje te okruzuje.
Puno te pozdravljam i zelim ti sve najbolje....
lotosov cvet
03.11.2004., 21:01
Lotosov cvete, duso moja mila...
reci mi koliko pravih majstora pznajes i koliko dobro znas na koji se nacin oni izrazavaju.
Pravih majstora cega?
Pre svega biti majstor sklada duha i tela je isto sto i biti majstor grncarije ili obrade drveta. I neverujem da bilo koji majstor svog zanata tajno cuva i skriva plodove svog duha i ruku.
Ali uredu je pored svega sto se sada govori o duhovnosti i kakvih sve ucitelja ima potpuno mi je poznato tvoje nerazumevanje duhovnosti.
Meni se cini da mi ovde govorimo o tehnikama a ne o duhovnosti, tvoja instant uputstva to potvrdjuju same po sebi
Lotosov Cvete sto pre pamet u glavu i spusti se na zemlju dok jos nije rano. Ne lutaj mnogo, ne mistifikuj ono sto je jednostavno jer je jednostavno zato sto tako treba da bude. Voli, trpi zbog onih koje volis, trpi i zbog one koje ne volis. Uci i razvijaj se u nekom rukodeljstvu. I uskoreo ces videti plodove svog truda.
Trebao bi toliko barem da znas da je kruna duhovnosti misticno stanje stanje svesti, ili po tebi prosvetljenost je nesto drugo :roll:
I mani se filosofije, dok ne steknes odredjena stanja svesti iz kojih ces pravilno sagledavati sebe i okruzenje koje te okruzuje.
Ja i ne filozofiram,vec zivim, a kad govoris o stanjima svesti,tvoj nacin izlaganja onoga sto zastupas deluje nekako konfuzno,kada se poredi sa onim sto smatras svojom istinom.
Puno te pozdravljam i zelim ti sve najbolje....
btw.
bas bih volela da mi povuces paralelu izmedju, yoge, tao te chinga i sticanja visih stanja svesti.
Ja ustvari ne postojim i nije mi jasno kako sam se nasao ovde....
Vracam se tamo odkle poticem...
:) Lotosov cvete volim te.......
Zbogom
Margott
04.11.2004., 12:00
pozdrav, SINDI...
pozdrav, SINDI...
Pozdrav...
Zbogom
OOO stvarno nije u redu. ILi se lepo svadjaj ili bezi odavde.Ah, da vec si rekao zbogom...Vidis da se devojka ozbiljno razbesnela , a ti - volim te! Na sta to lici?! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I mi tebe volimo ooo.. :wink:
lotosov cvet
07.11.2004., 00:16
Zbogom
Eto, vidis kako je na kraju sve lepo ispalo,moglo je to sve i mnogo brze....i bezbolnije.....
Bice ovde necega,vidim ja.
Bice ovde necega,vidim ja.
:lol:
teo_fila
08.11.2004., 18:02
Govor duse..... :?: Pozdrav 000, zanima me kako su spojive meditacija i dusa? Meditacija je tehnika daleko-istocnih religija, a u njima nema duse; postoji samo bezlicna svest koja se u nirvani rastvara i nihilizuje u opstoj svesti.
...ali je suština da duša ne postoji van tela, a i sve zablude "istočnjačke mudrosti" zapravo predstavljaju osveženje davno bajatih bajki koje su danas popularnije u zapadnoj nego u istočnoj civilizaciji. Savremeni narodi istoka se smeju zapadnim "paljevinama" ali istovremeno skupo prodaju svoje iznošeno rublje.
Margott
08.11.2004., 18:29
ja ne znam kako to svest moze biti bezlichna... svest je ono chemu bi trebalo svako da tezi... meditacija je jedna od tehnika koja pomaze na tom putu... e kad dodjesh do te iste svesti mocicemo da razgovaramo... o svesti i dushi ne mozesh da chitash u bibliji... mozesh da prochitash iz svog uma i svog srca, to takodje ne pishe u bibliji, niti na bilo kom drugom papiru...meditacijom nad sobom, svojim postupcima, zeljama, mogucnostima, dolazish do spoznaje onoga shto bezuspeshno trazish po svetim knjigama...
lotosov cvet
08.11.2004., 23:00
...ali je suština da duša ne postoji van tela, a i sve zablude "istočnjačke mudrosti" zapravo predstavljaju osveženje davno bajatih bajki koje su danas popularnije u zapadnoj nego u istočnoj civilizaciji. Savremeni narodi istoka se smeju zapadnim "paljevinama" ali istovremeno skupo prodaju svoje iznošeno rublje.
Svaka cast Sizife, sa ovakvom svescu guraces svoj kamen zabluda jos nekoliko zivota dok ne stignes do vrha na kome ces se jednog dana u jednom zivotu,probuditi i prosvetliti ako ikada shvatis svoje zablude......
goodday
08.11.2004., 23:51
Svaka cast Sizife, sa ovakvom svescu guraces svoj kamen zabluda jos nekoliko zivota dok ne stignes do vrha na kome ces se jednog dana u jednom zivotu,probuditi i prosvetliti ako ikada shvatis svoje zablude......
sizif je u pravu!
Kakva sustina? :lol: Vidi se da uopste ne poznajes nista o istocnjackom ucenju.
Kakva sustina? :lol: Vidi se da uopste ne poznajes nista o istocnjackom ucenju.
...BRE! Sizif je u pravu! :evil:
P.S. Nije tacno da UOPSTE ne poznaje istocnjacke mudrolije! Kako bi, inace, mogao o njima da... :?
Sizif je hteo da kaze da su "Savremeni narodi istoka"
ekvivalent "Zaostalim narodima zapada" :?
'Bes li ih. Vazno je da se SVI SMEJU :)
Vazno je da se SVI SMEJU :)
bas si ovo izmeditirao... :? 8)
Lotosov Cvete, sa OVAKVOM svešču guraćeš do smrti a posle više ništa nećeš gurati. Ne, nećeš se pretvoriti u bagrem, zmiju ili drugog čoveka, bićeš prah i pepeo, isto kao i ja i svi ostali. Ako si mislio da ćeš menjati "energetske oblike", da ćeš meditacijom "postizati nirvanu", lagali su te. Za nirvanu je dovoljno malo "kiseline".
Znam da je činjenica prolaznosti života emocinalno nejakim i nezrelim osobama teška za prihvatanje, ali počni da razmišljaš o tome.
lotosov cvet
09.11.2004., 11:29
Lotosov Cvete, sa OVAKVOM svešču guraćeš do smrti a posle više ništa nećeš gurati. Ne, nećeš se pretvoriti u bagrem, zmiju ili drugog čoveka, bićeš prah i pepeo, isto kao i ja i svi ostali. Ako si mislio da ćeš menjati "energetske oblike", da ćeš meditacijom "postizati nirvanu", lagali su te. Za nirvanu je dovoljno malo "kiseline".
Znam da je činjenica prolaznosti života emocinalno nejakim i nezrelim osobama teška za prihvatanje, ali počni da razmišljaš o tome.
Ko ce gde to ti pojma nemas a sto se "kiseline" tice nju su proizveli oni isti koji su ti mozak napunili takvom pricom koju sad ovde prosipas :wink: .
divlja-u-srcu
09.11.2004., 11:41
E Margott je u pravu! Tacka! :P
lotosov cvet
09.11.2004., 11:48
E Margott je u pravu! Tacka! :P OTKUD TI TO ZNAS DA NISTE UCILI ZAJEDNO.......volela bi da cujem tvoje misljenje a ne potvrdjivanje tudjeg, jel umes ti to :?:
divlja-u-srcu
09.11.2004., 11:59
Pa sta ja sad da radim? :?
Svi znaju moj stav po pitanju skoro svega, ne mogu da se ponavljam.Mrzi me. Lencuga! :(
Pa sta ja sad da radim? :?
Svi znaju moj stav po pitanju skoro svega, ne mogu da se ponavljam.Mrzi me. Lencuga! :(
STIDI SE! :lol: :lol: :lol:
Ko ce gde to ti pojma nemas
Baš me interesuje kako to da pojma nemaju samo oni koji se oslanjaju na logiku i činjenice, a imaju pojma oni koji se oslanjaju na intuiciju i neproverljive tvrdnje. Nešto tu ne štima.
sto se "kiseline" tice nju su proizveli oni isti koji su ti mozak napunili takvom pricom koju sad ovde prosipas :wink: .
Neko je opet pomešao pojmove. LSD je otkrio švajcarac A. Hofman, što i nije mnogo bitno. Ono što je bitno je da su droge popularisali upravo "deca cveća", freethinkers i pristalice New Age-a: Haksli, Liri, Ginsberg i drugi. Dakle, oni koji su mnogo sličniji tebi nego meni. "Spiritualni materijalisti", kako vas ispravno naziva Ginsberg.
divlja-u-srcu
09.11.2004., 13:51
Stari dobri Sizif! :)
Zamahuje svojim macem logike, razuma i cinjenica!
Al' sve je to tako dosadno!
Ne postoji apsolutna istina. I hvala bogu da ne postoji, inace bi svi crkli od dosade!
Zivela LUDOST! :P
Zivela LUDOST! :P
Ludost je simpatična kada ne donosiš fundamentalne životne odluke. Što ne pokušaš da skočiš sa osmog sprata uzvikujući "živela ludost"? Pa zato što je u osnovi i tvog mozga logika, jasno ti je da se uprkos svoj dobroj volji takav experiment ne bi dobro završio.
A upravo govorimo o nekim fundamentalnim odlukama!
divlja-u-srcu
09.11.2004., 14:11
Bila je jedna moja lepa temica o tome, al' su je zakljucali! :(
Sad me mrzi ponovo da prepricavam! Lencuga! :(
jagodica
11.11.2004., 04:01
nekad ludost ispadne i ok
Zarko Radosavljevic ili mnogo lupeta ili je genije. Ne znam bas mnogo o njemu i toj silva metodi pa ako bi mi pojasnio...
zainteresovana
23.09.2005., 02:26
Vreme je već svojom prolaznošću sve razjasnilo - Ž. Radosavljević koji je mahao svojom tastaturom 'koja će pokoriti svet' ;) i njegove škole računara 'za 7 dana' su propale još prošle godine, a Silva metod kojim se prosperira u životu, na nivou Jezda i Dafina, još pre par godina.
SPC se nije 'zamajavala' sa tako beznačajnom pojavom kao što je jedna od organizacija za brzo zgrtanje para svojim vlasnicima, već je sve slične grupacije grupno i okarakterisala, s pravom, kao sektašenje.
perla6919
27.09.2005., 12:06
Znam za to da je sledeci korak alfa u budnom stanju,e tu sam stala, ne znam kako dalje! :(
kad stignes do gama onda si ozracen-a do koske
Vreme je već svojom prolaznošću sve razjasnilo - Ž. Radosavljević koji je mahao svojom tastaturom 'koja će pokoriti svet' ;) i njegove škole računara 'za 7 dana' su propale još prošle godine, a Silva metod kojim se prosperira u životu, na nivou Jezda i Dafina, još pre par godina.
SPC se nije 'zamajavala' sa tako beznačajnom pojavom kao što je jedna od organizacija za brzo zgrtanje para svojim vlasnicima, već je sve slične grupacije grupno i okarakterisala, s pravom, kao sektašenje.
Skola mu je propala? Jel znas nesto vise da mi kazes o tome? A ja se pitao zasto vise ne gostuje u onoj emisiji na Artu...
plava_lia
13.10.2005., 20:30
Silva metod je super stvar ako to shvatis kao brzi nacin opustanja. Ja sam polaznik silva metoda i zavrsila sam kurs pre 8 godina.Silva metod nije sekta zato sto ako ti se ne dopada ne moras nikad vise da odlazis na predavanja.Za ovih 8 godina nisam isla na predavanja zbog nedostataka vremena i niko me nije davio zbog toga.Samo mogu da kazem da mi je zaista pomogao u odredjenim momentima da se opustim i da ostvarim svoje ciljeve!
scharfschuetze
21.10.2005., 20:08
Govor duse.....
Slažem se-
Neptunijanka
11.04.2008., 17:46
Silva metod je super stvar ako to shvatis kao brzi nacin opustanja. Ja sam polaznik silva metoda i zavrsila sam kurs pre 8 godina.Silva metod nije sekta zato sto ako ti se ne dopada ne moras nikad vise da odlazis na predavanja.Za ovih 8 godina nisam isla na predavanja zbog nedostataka vremena i niko me nije davio zbog toga.Samo mogu da kazem da mi je zaista pomogao u odredjenim momentima da se opustim i da ostvarim svoje ciljeve!
Ma Silva ej super metod. Niej to u stvari nista novo, sve religije i filozofije razglabaju istu pricu hiljadama godina. Ali dodje vreme da se stvari podese tako da odgovaraju ljudima ovog vremena. Mislim da je sve to u redu. Ne moze ta tehnika da skodi, ako ne pomogne nece ni skoditi. Iovako je moderna psihologija sva u tom fazonu -Moc i podsvesti, Silva, Secret, pa cak i Remote Viewing, svako zove kako hoce a imaju slicnu osnovu i negde se svakako spajaju.
Ja sam nasla na Torentu audio books Silve, a u stvari trazeci vise o Remote Viewing-u, pa ko hoce , eto gde moze da nadje. Imate tamo na audio zapisu uvodjenje u Alfa stanje, super je! Ja sam se danas prosto relaksirala u to :p
Borac za prava zivotinja
11.04.2008., 18:02
Identična tema postoji na pdf. Kultne i sadrži 'svežije' informacije.