Vidi punu verziju : POJAM BOGA ,DUSE...
divlja-u-srcu
09.04.2004., 14:51
Ovde me konkretno zanima kako vi gledate na pojmove BOG i DUSA.Nema veze sto nismo filozofi,samo napred!!! :wink:
Disorder
09.04.2004., 16:59
Hvala na pitanju.
Na Boga gledam kao na shtake. Pomagalo koje je nekima neophodno da bi funkcionisali. Nekada je bog bio jos bitniji jer nije bilo Interneta, Nauke, Sexy chasopisa, pizza i ostalih veoma bitnih stvari za normalno funkcionisanje. Tada su ljudi palili druge ljude i smatrali to uzasno zabavnim.
Sada kada imamo sva ta cuda moderne tehnologije i jos vise od toga (atomska bomba - ultimate tool for new millenium) uopste nema potrebe da se zamlacujemo tim smesnim konceptom koji je, moram tako reci, vrlo antropocentrican.
Dakle, na boga mozemo gledati na onoliko nacina koliko ima religija (jos bolje- koliko ima ljudi) a mozemo i da ne gledamo uopste.
Dusha je nesto drugo i najverovatnije ima neke veze sa bio-hemijskim procesima u nasim glavama.
:roll:
divlja-u-srcu
09.04.2004., 17:32
Cinjenica je da se svaka religija pretvorila u neki instrument,a da je slabim i nemocnim ljudima ideja Boga sluzila kao STAKE.Ali BOGA ne moramo pojmiti kroz religiju.Tvoje glediste je takodje antropocentricno!
A sta kazes na ovu misao:
"IMA SAMO TRI VRSTE LJUDI:jEDNI KOJI SLUZE BOGU POSTO SU GA NASLI;DRUGI,KOJI GA REVNOSNO TRAZE,JER GA JOS NISU NASLI;TRECI KOJI ZIVE NE TRAZECI GA NITI NASAVSI GA.PRVI SU RAZUMNI I SRECNI;POSLEDNJI SU BEZUMNI I NESRECNI;ONI U SREDINI SU NESRECNI I RAZUMNI."
Bog je neuroticna zamena za sve ono za sta smo uskraceni u zivotu.
kasnije malo vise o tome...
Bog je umro.
Disorder, respect. 8)
Disorder
09.04.2004., 19:12
Koliko ljudi toliko verzija Boga, svako to dozivljava na neki svoj nacin jer i informaciju da bog postoji propusta kroz svoju prizmu, da ne kazem percepciju. Ali tacno je i to da se svaka verzija manje-vise temelji na nekoj od postojecih Religija.
Taj citat se debelo oslanja na hriscanstvo, recimo, i obicna je generalizacija.
Ko je, osim sveze zaljubljenih, uistinu Totalno Srecan i Zadovoljan?
Hmmm, dobro... mozda oni koji su izvukli par miliona jevreja na lotou...
--------------------------------------
Bow to One who rock'n'roll...
Koliko ljudi toliko verzija Boga, svako to dozivljava na neki svoj nacin jer i informaciju da bog postoji propusta kroz svoju prizmu, da ne kazem percepciju. Ali tacno je i to da se svaka verzija manje-vise temelji na nekoj od postojecih Religija.
SLAZEM SE!
Taj citat se debelo oslanja na hriscanstvo, recimo, i obicna je generalizacija.
JESTE CITAT HRISCANSKI,ALI MOJA POENTA JE BILA DA MI ODGOVORIS NA PITANJE DA LI JE MOGUCE DA AKO COVEK SEBE POSTAVI IZNAD SVEGA KAO BOGA,DA LI MU TO DONOSI BLAGOSTANJE ILI NESTO DRUGO?
Ko je, osim sveze zaljubljenih, uistinu Totalno Srecan i Zadovoljan?
ZALJUBLJENI SU POD HEMIJSKIM DEJSTVOM,NJIHOVA SRECA JE PROLAZNA.TOTALNA SRECA NE POSTOJI,ALI POSTOJI ZADOVOLJSTVO SOBOM.
Hmmm, dobro... mozda oni koji su izvukli par miliona jevreja na lotou...
ETO JA NISAM IZVUKLA NIKAKVE 'jEVREje' na lotou,pa sam zadovoljna!I to bez razloga!Jel' to normalno?
Pokazalo se u praksi da je zgoditak na igrama na srecu samo kratkotrajni razlog zbog kojeg je neko srecan! :wink:
--------------------------------------
Bow to One who rock'n'roll...
Disorder
09.04.2004., 20:00
Nema potrebe da vices, cujem ja sasvim fino.
"DA LI JE MOGUCE DA AKO COVEK SEBE POSTAVI IZNAD SVEGA KAO BOGA,DA LI MU TO DONOSI BLAGOSTANJE ILI NESTO DRUGO?"
Ako covek postavi sebe iznad svega to mu donosi samo aroganciju, i po mom misljenju ceo taj trip sa bogom je nista drugo do stavljanje sebe iznad svega. Razmisli - covek je Izabran, sve je dato njemu...
Covek je, kao vrsta, ovde vrlo kratak period i pitanje je koliko ce jos biti tu. Treptaj u poredjenju sa zivotom jedne zvezde ili Vaseljene kao celine.
Znam, pitala si nesto drugo ali je pitanje pomalo nezgrapno formulisano.
Ako covek stavi sebe iznad boga da li mu to donosi blagostanje?
Nemam pojma. :)
Da... ovo za zaljubljene je tacno, zato i rekoh "sveze".
Zadovoljna? Bez razloga?
Uvek?
Ako je tako onda definitivno nisi normalna. ;)
Nego da pitam ja tebe nesto, za promenu.
Sta mislis, da li je stvorio Bog coveka ili covek Boga?
Ko je kome vise potreban?
Ovo je tema o kojoj smo mnoooogo raspravljali na forumu religija, ali tvoje drugo pitanje jasno implicira šta je odgovor na prvo.
Disorder
09.04.2004., 21:01
Nisi morao da me provalis tako javno... :)
Pa ti nisi nisi ni znao da si satanista? :wink:
Ovde ako nisi religiozan od strane fundamentalista momentalno dobijaš nalepnicu "100% pure Satan".
Nema između... :D
iluzionista
09.04.2004., 21:43
Potreba za bogom je cista projekcija nesigurnosti u sebe. Istina je da ljudi u nesto moraju da veruju, to je upisano u genetskom kodu svakog od nas. Ljudi najradje biraju mistifikovane religije, umesto vere u sebe i sopstveno Ja. Zasto? Sve je servirano na tacni i nije potrebno objasnjavati ili misliti o tome...
iluzionista
09.04.2004., 21:45
Pa ti nisi nisi ni znao da si satanista? :wink:
Ovde ako nisi religiozan od strane fundamentalista momentalno dobijaš nalepnicu "100% pure Satan".
Nema između... :D
To su gluposti... :roll: Zato oni ni ne vide dalje od biblije... Vecina stvari je "zapisana" tamo i ne moraju da mozgaju svojom glavom...
Bog je umro.
8)
Fridrih Nice
Komentator
09.04.2004., 22:31
Bog je umro.
8)
Fridrih Nice
Obojica su umrli. :wink:
Nema potrebe da vices, cujem ja sasvim fino.
Sorry,JA TO VISE DA RAZDVOJIM MOJEG OD TVOJEG!
Ako covek postavi sebe iznad svega to mu donosi samo aroganciju, i po mom misljenju ceo taj trip sa bogom je nista drugo do stavljanje sebe iznad svega. Razmisli - covek je Izabran, sve je dato njemu...
Covek je, kao vrsta, ovde vrlo kratak period i pitanje je koliko ce jos biti tu. Treptaj u poredjenju sa zivotom jedne zvezde ili Vaseljene kao celine.
SLAZEM SE!
Znam, pitala si nesto drugo ali je pitanje pomalo nezgrapno formulisano.
SLAZEM SE I SA OVIM,STA CU JA TO SVE NA BRZINU!
Zadovoljna? Bez razloga?
Uvek?
Ako je tako onda definitivno nisi normalna. ;)
ZNAM DA NISAM ,TO MI SVI KAZU!MENE STALNO PREPLAVLJUJE NEKA VRSTA ZADOVOLJSTVA SAMA OD SEBE,PA SE CESTO PITAM-ODAKLE ,BRE ,SVE TO DOLAZI???TO TI JE KONSTANTA KOD MENE,SAMO SE PONEKAD SPUSTI,PA SE VRATI,PA SE PENJE DO NEBESA!
Nego da pitam ja tebe nesto, za promenu.
MOJE SKROMNO MISLJENJE:TO TI JE ISTO ONO PITANJE SA JAJETOM I PILETOM!A SIGURNA SAM DA JE COVEKU VISE POTREBAN BOG,NEGO OBRNUTO! :wink:
Kvazifilozof
10.04.2004., 00:10
Bog je umro.
Disorder, respect. 8)
Razapeli su ga na današnji dan pre oko 1971 godina, ali je Vaskrsao u treći dan po pismu.... :wink:
Prerano si se poradovao... :roll:
Na žalost tvoju i tvojih istomišljenika živeće još duuuuuuuuuugooooooooo u vernicima, do sudnjega dana i Strašnog suda koji će početi njegovim povratkom... :D :wink:
goodday
10.04.2004., 00:43
ma bog je tshi.....samo covekova zelja da vladajuci haos strpa u okvire svoje nemoci sa ciljem da kontrolishe sopstvenu "sudbinu"......ludilo :roll:
...i kome nije potrebno da ima nekog ko je uvek tu, ko sve prasta, ko je svemoguc...nije li to zamena za oca - supermena koga retko ko od nas ima?
e kad se uskrate tako bitne potrebe, dolazi do neuroze. covek ce uraditi sve da dodje do neke slike realnosti gde ce njegove potrebe biti kako-tako zadovoljene.
koren vere u Boga je u neurozi i vernici nisu nista drugo do teski neuroticari.
i mislim da su izmislili vezu izmedju tela i djavola jer je u telu istina. ono ce prvo da se pobuni protiv ne-realnosti jer celije itetako pamte gde smo i kako uskraceni i sta nam zapravo treba. Bog je cista neuroticna zamena - nisam imao super-tatu, sad cu tu potrebu zameniti nekom drugom - prema Bogu za koga se podrazumeva da je bezgresan i svemoguc i da nas povrh svega voli. raj, zar ne?
a telo pati jer oseca neistinu u ovome. valjda iz toga ide tolika mrznja prema telesnom sto nije nista drugo nego panican strah od istine.
Ljudi,na osnovu onoga sto vidim ovde, ne verujem da su vasa iskustva dovoljno siroka da bi ste mogli da pricate o Bogu, ovo govorim ne zeleci da vas uvredim. Da bi ste spoznali duhovni svet potrebno je otvaranje duhovnog oka, to se desava kod nekog spontano mada je vecini potrebna tehnika, odnosno trening.
Ja licno sam svedok mnogih dela jedne i druge strane (Boga i Djavola). Naravno na vama je da me ismejavate i da sa nevericom u sebi citate ovo sto sam napisao. Moja dusa je postala i svedok a i ucesnik kroz meditacije ( u pocetku sam ih radio i do 10 sati dnevno) koje su, verujte mi, mnogo realnije od onoga sto vi zovete svesnost pri budnom stanju. Mnogi nece razumeti o cemu govorim, a mnogi ce biti sigurni da znaju o cemu pricam i gresice. Samo je mali broj onih koji su otisli duboko u sebe, a istovremeno toliko i van sebe.
Pitao sam se ima li uopste ikakvog smisla pricati sve ovo, ali opet jedan delic moje sesti mi govori da iako jedna dusa na trenutak shvati ono o cemu pricam sve ovo dobija ogroman smisao. :D
divlja-u-srcu
10.04.2004., 02:59
Interesantno!Narocito deo da je istina u telu!
objasni ti meni naucno sta je trece oko. gde se nalazi? u glavi, na glavi, na stomaku? kako si ga otvorio? jel sad gledas kroz njega?
i gde nabavljas naocare za sunce, mora da su interesantnog oblika...
objasni ti meni naucno sta je trece oko. gde se nalazi? u glavi, na glavi, na stomaku? kako si ga otvorio? jel sad gledas kroz njega?
i gde nabavljas naocare za sunce, mora da su interesantnog oblika...
Objasnicu ti,
onog trenutka kada ti objasnis papagaju Pitagorinu teoremu i naravno kada je on shvati, a ne samo da je ponavlja.
Zahvaljujuci telu i mozemo da menjamo stvari, da budemo ucesnici u promenama. Telo je forma koja zauzima prostor a samim tim i vreme. Vreme nam omogucama promenu. Dusa bez tela zivi u svetu bez vremena i onog trenutka kada izadje iz tela ona vise nema mogucnost promene.
Zbog toga svi mudraci savetuju da se cistimo, odnosno pokajemo za zivota jer ce posle biti kasno, posle zavisimo od molitva drugih...
divlja-u-srcu
10.04.2004., 03:14
I naucnici veruju u boga!Anstajn je produbljujuci svoja saznanja sve vise bio ubedjen u njegovo postojanje!Tako da nauka u sustini ne negira boga!
e trooki, makar probaj da objasnis. lako cemo za papagaja...
e trooki, makar probaj da objasnis. lako cemo za papagaja...
Ok...
Energetski centri su usko povezani sa hormonskim zlezdama. Trece oko, mada ga ja radije zovem Duhovno oko, je usko povezano sa radom hipofize. Hipofiza je zlezda koja kontrolise rad svih ostalih zlezda. Energija koja se nalazi u njoj je energija koja ima moc uticanja na sve ostalo. To znaci da ako zelis da nesto izmenis u svom zivotu, neku emociju recimo, sa lakocom ces je promeniti kroz svesno uticanje na istu preko hipofize. Odredjenim postom i emotivnim nabojima koji su usmereni mislima u predeo hipofize dolazi do reprogramiranja njenog rada. Duhovni svet je sastvani deo materijalnog sveta, odnosno svet talasa a ne cestica. Posto nase oci nemaju mogucnost gledanja talasa, vec samo cestica naravno je da njima nemozemo videti suptilne energije koje nas okruzuju. Dugotrajnim radom i posvecenoscu duhovnosti dolazi do laganog budjenja naseg duhovnog oka odnosno do vidjenja talasa koji nas okruzuju. A posto svaka misao i svaka emocija je ustvari kombinacija talasa doalzi dovidnjenja misli i emocija koje proizilaze iz covekove duse.
sve je to jako zanimljivo...
ali sto moras da se doradjujes kad te je Bog stvorio takvog kakav jesi? fabricka greska...?
Incognito
10.04.2004., 03:46
Sve mi se cini da ovaj ooo ima teskih psihickih problema... Nista licno, samo prosto zapazanje iz postova... Prvo price iz 'Treceg oka', teorije zavere... onda i sam otvorio to svoje 'trece oko' kroz meditaciju... sta je sledece? Astralna projekcija? :lol: :lol: :lol:
A i ono 'ma ne mozes ti to da razumes', jedno od najjacih 'oruzja' raznih fanaticnih vernika, ne deluje bas ohrabrujuce ;)
:D Ok, hvala ti na uoblicavanju mojih problema, i na tome da zelis da mi pomognes... zaista to cenim...
Zbog toga sam i naveo da se pitam da li ima smisla pricati sve ovo, i da ce me pogresno shvatiti i da ce mi se smejati..... ali i to je jedan proces.....
:D
Gledacete i necete videti, Slusacete i necete cuti...... zasto mi se cini da sam ovo vec cuo negde....
skokni do Zdravlja - tema: Pitanje o nervnom slomu. tu ima malo vise o mehanizmima odbrane, sta se zapravo desava u telu i mozgu...i slicnom.
divlja-u-srcu
10.04.2004., 03:59
Ne razumem zasto cim se ispostavi da je neko drugaciji,odmah krenu da mu lupaju etikete???
Meni je dovoljno da je neko zanimljiv pa da ga slusam i pokusam da razumem!Valjda mi je i zanimljivo zato sto je drugacije i nesvakidasnje!!!!
Svaka cast na osmehu!
pa mogu ja da kazem da mi je upravo izrastao rep i da te sad ubedjujem kako je strasno koristan za npr. cackanje nosa dok sedis za komjuterom...ali sto bi ti mene slusala?
eto tu tezinu meni imaju price vernika...
sto je gledanje kroz hipofizu vise realno od mog repa?
Incognito
10.04.2004., 04:03
Ma ne bih da lepim etikete, ali sto je mnogo - mnogo je.
Mislim, procena neke licnosti na forumu se moze izvuci striktno na osnovu postova. A ja zaista ne mogu naci normalnim stvari o kojima je doticni govorio i govori.
Naravno, ne kazem da sam ja u pravu, ovo je samo moja subjektivna ocena...
A kada smo kod astralne projekceije, neznam da li posedujes informaciju o tome da su odredjeni astronauti kao jednu od priprema za let u kosmos imali test izdrzljivosti culne percepcije.....
Test se zasnovao na tome da se izmeri vreme koje mogu da izdrze bez ijednog culnog nadrazaja. Lezali su u zamracenoj prostoriji, temperatura je savrseno odgovarala temperaturi tela itd. Posle 36 sati, nekome pre, nekome kasnije, desilo se da su svojom dusom napustili telo i obilazili su mesta na kojima su najcesce bili. Videli su svoje rodjake kako obavljaju svakodnevne poslove, u razgovoru itd. Kada su sve to ispricali provereno je i dokazano da su stvarno bili na tim mestima, jer sve sto su videli bilo je istinito. Objasnjenje koje je dato nakon toga je sledece:
Dusa ima neverovatnu potrebu da uci i da se usavrsava, Ako su culni nadrazaji blokirani, odnosno umrtvljeni Dusa zanemaruje cula i izlazi iz tela jer joj, vise cula nisu od koristi, i poceinje sama za sebe da uci...
Tako da samo previse mistifikujete stvari, ako hocete astralnu projekciju, obezbedite sebi prethodne uslove i dozivecete istu....
slike mesta na kojima su najcesce bili su u njihovoj glavi i sumnjam da su mogli dalje da odmaknu.
uzmi u obzir bezgranicni univerzum i bezgranicnu dusu....pa sto bi se neko zamajavao sa dosadnim rodjacima kad ima toliko interesantnijih mesta za videti?
Zato sto im je to bila prva spontana astralna projekcija i zato sto su bili vodjeni svojim osecanjima, verovatno....
Ko zna gde su posle isli....to nigde ne stoji pisano, mozda su shvatili svrhu svog postojanja i nisu ni isli u svemir raketom vec svojim duhom :-)
I naucnici veruju u boga!Anstajn je produbljujuci svoja saznanja sve vise bio ubedjen u njegovo postojanje!Tako da nauka u sustini ne negira boga!
Ax, dokle ćete lagati sebe... da li ti se čini da ovaj čovek veruje u Boga?
"It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it." - Albert Einstein in Albert Einstein: The Human Side, edited by Helen Dukas (Einstein's secretary) and Banesh Hoffman, and published by Princeton University Press.
Ok rekao je to, nema sta, ali zasto bi smo jednog naucnika koji sve sto zeli da upozna mora da razbije i rascepi, slusali i verovali mu kada je u pitanju nesto toliko opste a toliko intimno. Nema sumnje ucinio je jedan mali pomak za coveka, obezbedio mu je laksi nacin da sravna neki grad sa zemljom. I uneo je par vecih doprinosa nauci, ali opet koja je veca svrha svega toga. Ljudi su i pre tih zakona ziveli srecno i zadovoljno i kao takvi su umirali... :D
Nema sumnje ucinio je jedan mali pomak za coveka, obezbedio mu je laksi nacin da sravna neki grad sa zemljom.
Vidim da nisi baš upoznat sa njegovim radom, teorija relativiteta je jedno od najvećih dostignuća dvadesetog veka, a osoba na koju ti misliš nije Ajštajn nego Openhajmer.
Ljudi su i pre tih zakona ziveli srecno i zadovoljno i kao takvi su umirali... :D
Ti baš znaš da su živeli srećno? Ajnštajn je postavio teoriju relativiteta kao temelj kvantne mehanike, bez koje ti ne bi imao ovaj kompjuter koji stoji pred tobom (pr bi bila neka elektromehanička računaljka)
Primene kvantne mehanike u tehnologiji je svakodnevna, hiljade naučnika koriste te jednačine da razumeju i poboljšaju kompjuterske komponente, hemikalije, metale, lasere, itd. Mnoge svakodnevne pojave, od fluorescentnih sijalica pa do snežnih pahuljica ne mogu biti valjano objašnjene bez kvantne mehanike.
E sad, ti možeš reći da ljudima ne trebaju ni fluorescentne sijalice, ni najsavremeniji lekovi, ni kompjuteri i da su oni bili mnogo srećniji kad toga nije bilo, ali ja ti prosto ne verujem.
Ako misliš da je tako, što se ne odrekneš svega toga i ne posvetiš meditaciji? :wink:
goodday
10.04.2004., 14:07
Ok rekao je to, nema sta, ali zasto bi smo jednog naucnika koji sve sto zeli da upozna mora da razbije i rascepi, slusali i verovali mu kada je u pitanju nesto toliko opste a toliko intimno. Nema sumnje ucinio je jedan mali pomak za coveka, obezbedio mu je laksi nacin da sravna neki grad sa zemljom. I uneo je par vecih doprinosa nauci, ali opet koja je veca svrha svega toga. Ljudi su i pre tih zakona ziveli srecno i zadovoljno i kao takvi su umirali... :D
ma ti si neki lik koji se necitao gomile knjizica "ezoterije"......pa prosipash tudju mudrost.....a na napade odgovarash sa "oprosti im oce...." :roll: :roll: ......to je bolesno.....zashto bezish u takve stvari....ne mozesh da se suochish sa realnoshcu, pa izmishljash novu, bolju, koja ce da te uljuljka......sve te lepe stvari kojima si "ovladao" mogu da okarakterishem jedino kao zelju za manipulacijom.....pa da
Moguce je i da sam procitao nesto od tih knizica i da sam malo majstor tri borilacke vestine, i da sam osvojio samo nekoliko vrhova kao alpinista, i da ronim na dah samo 65 metara, i da vozim biciklu samo 200 kilimetara u danu, malo pesacio 100Km u jednom danu, tacnije 14H, i da sam instruktor joge, i da sam proveo u sumi 15 dana sam sa svojim meditacijama u dubokom postu, da sam imao 4 borbe sa izuzetno jakim demonima razdoblju od par godina. Mozda sam i pomogao mnogim prijateljima da pronadju sebe, da resavaju svoje probleme sa lakocom i da postanu mnogo bolje licnosti i priznati sportisti, i jos mnogo toga...
Ovo molim vas nemojte da shvatite kao hvaljenje vec kao upoznavanje i ovo iznosim kao cinjenice..... znam da ce mnogi ovo iskoristiti da me dalje napadaju i da im ovim dajem povoda da to jos vise rade........ali i to ocekujem.....
I nije mi samo jasno zasto je tesko biti fin, to sto nikoga ne napadam kada pokusa da me uvredi to je samo zbog toga sto ne dozvoljavam sebi tu slobodu da vredjam ljude. Ali naravno da je to nesto i nasta sam i znao unapred da cu naici. Nicijem Egu ne odgovara da neko zna nesto vise od njega. Svi su ustvari toliko pametni da pucaju od znanja pred drugima, a posle toga odu na neki alkohol, malo trave ili ko zna vise cega iz jednog jedinog razloga, da pobegnu sami od sebe. Ja sam tu jos samo par dana i nisam ovde dosao da sebi prepisujem bilo kakve moci i slavu, vec samo da pruzim malo duhovne podrske onima kojima je ona stvarno potrebna. :D :D :D
Nicijem Egu ne odgovara da neko zna nesto vise od njega.
Što bih ja rekao, kritika naročito može da pogodi čoveka, pogotovo ako dolazi od bliske osobe, rođaka, prijatelja, poznanika ili potpunog stranca. :wink:
Nemoj da se ljutiš, ti jesi fin, to se vidi iz tvojih reči, ali to nema veze ni sa Alfom ni sa BMW-om... 8)
goodday
10.04.2004., 17:31
a onda ces sesti u svoj svemirski brod i ostaviti nas da trulimo u svom neznanju....ne idi :cry: :cry:
a "podvizi" o kojima prichash su svojstveni svakom decaku, i ponekoj devojchici.........nemoj biti tako sujetan.....ja sam ovde samo da ti pomognem da je pobedish....svega par dana....posle idem na Sirijus....moram da platim kiriju
:lol: :lol: :lol:
da sam imao 4 borbe sa izuzetno jakim demonima razdoblju od par godina
nisi nam rekao ko je pobedio 8)
goodday
10.04.2004., 17:37
da sam imao 4 borbe sa izuzetno jakim demonima razdoblju od par godina
nisi nam rekao ko je pobedio 8)
pa narafno da je pobedio "ooo"...kada je seo u "trigonzorda" a imao je asistenciju i "sabljozubog tigra"....."go-go power ranger" se nije zavrshila kada su svi negativci vec lezali na zemlji...
divlja-u-srcu
10.04.2004., 17:38
Pa ti si moj covek!Instruktor yoge i borilacke vestine ?Oduvek sam ovim bila fascinirana!Yogu sam pokusavala sama kod kuce (ja sam ti u fazonu sama svoj majstor),a ne znam gde bih na borilacke vestine!Ja to cisto rekreacije radi!
Ja ne vidim da si bilo koga navodio na zlo,sta vise!
A i kakav bi bio duhovnjak da te svi dizu u nebo? :)
Pa cim pricam sad sa vama ovde, ocigledno je ko je pobedio. :D
Ma ne selim se u Dominikansku Republiku. Cisto da vidim kako je ziveti u tropskoj, zemlji na plazi sa peskom sitnim kao brasno i vodom tirkiznom kao iz sna.
Voleo bih da je kritika dotakla moje srce, onda bi imao sa cime da se borim.
eh, takav ti je budista, dize se i budi svakog jutra 8)
Pa ti si moj covek!Instruktor yoge i borilacke vestine ?Oduvek sam ovim bila fascinirana!Yogu sam pokusavala sama kod kuce (ja sam ti u fazonu sama svoj majstor),a ne znam gde bih na borilacke vestine!Ja to cisto rekreacije radi!
Ja ne vidim da si bilo koga navodio na zlo,sta vise!
A i kakav bi bio duhovnjak da te svi dizu u nebo? :)
Ej, Stvarno si Srce....
Hvala ti....rec podrske pravog prijatelja puno znaci. :D
eh, takav ti je budista, dize se i budi svakog jutra 8)
Nisam budista, mada koristim mnoga njihova ucenja i saznanja.
Moguce je i da sam procitao nesto od tih knizica i da sam malo majstor tri borilacke vestine, i da sam osvojio samo nekoliko vrhova kao alpinista, i da ronim na dah samo 65 metara, i da vozim biciklu samo 200 kilimetara u danu, malo pesacio 100Km u jednom danu, tacnije 14H, i da sam instruktor joge, i da sam proveo u sumi 15 dana sam sa svojim meditacijama u dubokom postu, da sam imao 4 borbe sa izuzetno jakim demonima razdoblju od par godina. Mozda sam i pomogao mnogim prijateljima da pronadju sebe, da resavaju svoje probleme sa lakocom i da postanu mnogo bolje licnosti i priznati sportisti, i jos mnogo toga...
D
sve ovo dokazuje koliko nisi u miru. i pokazuje neuoticnu zelju da se fizickim naporima zamaskira stvarni problem koji lezi u tebi. a imas ga, inace ne bi se kao lud toliko iscrpljivao. zasto bi pesacio 14h u jednom danu? sta sebi pokusavas da dokazes? i to ti ne pricam iz perspektive lencuge koja ne dize svoju guzicu sa stolice...naprotiv.
izvini, ali ti si skolski primer a ovo su simptomi a ne nesto sto te cini boljim.
random_cloud_form
11.04.2004., 01:35
zdravo ppl
ANAkin da ti nisi mozda neka zigmundova unuka? tvoje frojdovsko objasnjenje religije jeste tacno, ali ono objasnjava samo jedan opseg ili raspon religioznosti, ne vazi za sve ljude, nivoe i situacije. Dakle, ako generalizujes ponudjeno objasnjenje na ceo kontinuum religioznosti ostajes u okvirima dogmatizma, te si u shaci rigidnosti koju pokusavas napasti, navodeci ono suprotno kao apsolutno i jedino tacno.
Imamo i potrebu za smislom, ne samo za sigurnoscu, te religija moze posluziti upravo suprotnom - da osim neuroticne odbrane bude bas lek protiv neuroze. Dozivljaj isceliteljskog iskustva kroz smisaona povezivanja unutrasnje drame sa spoljasnjom realnoscu upravo poprima religioznu formu preko njenih jos uvek zivih simbola.
A i da ne pominjem znacaj crkve za recimo postradale nase ljude na Kosovu. A takvih perioda smo imali punu u proslosti, istorija nije pocela sa nama i nasim mudrovanjima
Hristos voskrese!
divlja-u-srcu
11.04.2004., 01:55
Vaistinu voskrese! :)
to nije frojdovsko objasnjenje ali nema veze. hocu reci, nije ta skola u pitanju.
ali ajde...ako zamenis simbol simbolom, opet si na istom. ozdravljenje jedino moze doci kroz odbacivanje simbola zarad prihvatanja realnosti.
religija donosi olaksanje, u to ne sumnjam. opet imas neku laznu realnost gde tvoja neuroza moze neometano da funkcionise. ali takodje smatram da religija dovodi do jos vece represije i jos veceg gubljenja veze sa realnoscu.
i nije lepo koristiti tragediju na Kosovu u ove svrhe.
divlja-u-srcu
11.04.2004., 06:49
Ja se slazem sa ovom konstatacijom:
POSLEDNJA PREPREKA KA BOGU JE REC BOG! :shock:
DA, tu si potpuno u pravu, Bog nije rec. On je forma bez forme. Ako ga pokusas uobliciti izgubices njegov smisao. On se ne spoznaje Umom koji je ogranicen vremenom i prostorom i koji tezi tome da stvari posmatra samo spolja, vec srcem koje je bezgranicno i koje vidi sustinu i srz stvari. BLAGO SIROMASNIA DUHOM NJIHOVO JE CARSTVO NEBESKO
Zato rec bog i jeste blokada, zato sto dog god imas bilo sta uobliceno u sebi to znaci da ga posmatras spolja. Boga mozes samo posmatrati iznutra. Iz srca
A presao sam 14H u jednom danu jer je to bio Fruskogorski maraton, i imao sam veliku zelju da ga predjem.... I moje je skromno vidjenje da se dusa mora razvijati u skladu sa telom. Sto je veca duhovna snaga time je i izdrzljivost tela veca, mada se moze desiti i da ako je telo previse iscrpljeno da klone i duh.
I naravno da imam svojih problema i trauma, i ko zna cega sve jos u sebi, ja to vidim i uspesno se borim sa njima. Oni su takodje moji prijatelji koji mi doveore sta to nije u redu samnom i zasto nisam u skaldu sa svime sto me okruzuje. Ali recite mi ko je to zivo bice koje nema svojih mana i svojih problema. Koliko ljudi ustvari i ne vidi sopstvene mane i svoja negativna dela sebicno prepisuje drugima u pokusajima da opravda sebe.....
divlja-u-srcu
11.04.2004., 09:00
Ax, dokle ćete lagati sebe... da li ti se čini da ovaj čovek veruje u Boga?
"If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it."
Kad se neograniceno divis strukturi sveta,ti precutno odajes priznanje tvorcu!To ti je isto kao da u njega verujes,sto se mene tice!Ako neko veruje u Boga ne znaci da je vernik u religioznom smislu!
sve ovo dokazuje koliko nisi u miru. i pokazuje neuoticnu zelju da se fizickim naporima zamaskira stvarni problem koji lezi u tebi. a imas ga, inace ne bi se kao lud toliko iscrpljivao. zasto bi pesacio 14h u jednom danu? sta sebi pokusavas da dokazes? i to ti ne pricam iz perspektive lencuge koja ne dize svoju guzicu sa stolice...naprotiv.
izvini, ali ti si skolski primer a ovo su simptomi a ne nesto sto te cini boljim.
Neznam sta je za tebe Mir?
Voleo bih da mi objasnis kako si na osnovu spoljasnjeg sagledao unutrasnje? Covek moze da bude izuzetno fizicki aktivan ali to nema nikakve veze sa uznemirenoscu i negativnom emocijama, bas suprotno. Covek koji stekne duvovni mir ne mora da po definiciji sedne ispod drveta i tu provede ostatak zivota meditirajuci. Moras imati malo vecu perspektivu sagledavanja istine i stavove ljudi perma njihovim zivotima. Mir se nalazi u srcu i nema nikakve veze sa sportskim aktivnostima i vestimama koje bilo koja osoba upraznjava. Osim ako ih covek ne radi zbog slave i moci. TAda ustvari dolazi do istinskog problema koji narusava mir i useljava nemir u ljudsko srce.
Kad se neograniceno divis strukturi sveta,ti precutno odajes priznanje tvorcu!To ti je isto kao da u njega verujes,sto se mene tice!
Ali Ajnštajn je već rekao da ne veruje u Jednog Tvorca, iliti Personal God kako ga naziva. Tvoja teza ima smisla u Univerzumu koji je stvorio jedan lik, i gde to svi znaju, ali Ajnštajn prosto nije verovao u to. (A ni ja, uzgred) :wink:
Ej Bog nije lik a ni Persona..... On je svest bez forme...... On je sve i jos vise od toga, verujte mi.......
On je sve i jos vise od toga, verujte mi.......
Ne verujemo ti! :wink:
Onaj ko je toliko "sve" može slobodno da se pokrati sam sa sobom i ostaje nam "ništa".
Univerzum nema potrebe za Bogom, čovek ima potrebe i zato ga je smislio. Bog živi u mozgu.
divlja-u-srcu
11.04.2004., 10:02
Ali Ajnštajn je već rekao da ne veruje u Jednog Tvorca, iliti Personal God kako ga naziva. Tvoja teza ima smisla u Univerzumu koji je stvorio jedan lik, i gde to svi znaju, ali Ajnštajn prosto nije verovao u to. (A ni ja, uzgred) :wink:
Ok,nisam precizna!Zaboravi na rec Tvorac i rec Bog!Nema nikakve persone,ali ON JE ZNAO!
JEL' TI IMAS TIK,PA STALNO NAMIGUJES SVIMA? :lol:
Ok. reci mi onda kako je nastao univerzum ovakav kakvog ga mi danas neznamo? Odakle materija niizcega?
Mislim da Boga ne mozes videti dok god posmatras samo prirodu, on je sastavni deo prirode. On je u njegovoj biti, on sve prozima. Ono sto je u covekovom mozgu je samo teznja da imaju njegove moci, njegovu silu da bi bili zasticeni i bezbedni. Ali sta mislis odakle potice ta njihova ideja o necemu toliko mocnom i bezgranicnom. Hoces li ti imati tu mooc da i pored sve svoje maste zamislis nesto sto nepostoji. Ako iskreno pogledas videces da je nemogice. Ono sto nepostoji stvarno nepostoji. Znam da ovo zvuci sumanuto i nenormalno ali takva je i svaka istina?
Incognito
11.04.2004., 11:44
Eh, ljudi, vidi se ovde da mnogi veruju u Boga kao personu, kao osobu, kao materijalno bice koje je iz ne-materije stvorilo materiju, a da smo mi direktna posledica toga...
Ko je onda stvorio Boga??? Mislim, nije valjda ta ista persona ili sta vec nastala ni iz cega, jer u tom slucaju mozemo preneti takav nacin kreacije na ceo Univerzum, i slobodno reci da je nastao iz nicega, uz pomoc nicega... Sto automatski opovrgava postojanje 'Tvorca'...
Ako sve mora da ima svoj pocetak i kraj, ako sve postoji s' razlogom, ne vidim kako bi ista, ukljucujuci i Boga moglo da pobegne od te proste zakonitosti...
Ljudski mozgovi su isuvise mali i pateticni da bi mogli da shvate kako je nastao Kosmos... Pa nismo jos izasli iz sopstvenog suncevog sistema, a prosipamo mudrosti o Univerzumu...
iluzionista
11.04.2004., 11:45
Univerzum nema potrebe za Bogom, čovek ima potrebe i zato ga je smislio. Bog živi u mozgu.
Da. Kao sto sam rekao Bog je projekcija... Bog nije stvaran, on je tu negde u onima koji su ga stvorili samo za sebe, negde duboko u svom umu...
iluzionista
11.04.2004., 11:51
Ko je onda stvorio Boga??? Mislim, nije valjda ta ista persona ili sta vec nastala ni iz cega, jer u tom slucaju mozemo preneti takav nacin kreacije na ceo Univerzum, i slobodno reci da je nastao iz nicega, uz pomoc nicega... Sto automatski opovrgava postojanje 'Tvorca'...
Ovo je vrlo interesantna misao Inco. Nisam to tako nikad gledao. Na dobrom si putu...
Pa zato sto su nasi mozgovi mali i njima nemozemo shvatiti tako velike tajne mozemo slusati one cija srca su bila toliko velika da su obuhvatala celokupno postojanje svega sto postoji. Oni su nam ostavili lepe poruke o tome da se ne zanosimo razmisljanju vec da celokupan svoj zivot posvetimo verovanju i osecanju. Oni nam takodje kazu da bog nije stvroren, on je Alfa i Omega, on je bez pocetka i kraja, ali ja licno naslucujem istinitost tih poruka. Odakle Bog potice tamo nema vremena, a gde nema vremena nema ni stvaranja, nema pocetka i kraja. Kada je sBog svojom Recju (mislima i emocijom) stvorijo univerzum stvorio je i prostor, a samim tim i vreme. Zato se mnogo puta govori u svetim spisima : "Od nastanka vremena". Znaci vreme je stvoreno. Sigurno je da je to neka druga dimenzija bivstvovanja. To bi isto bilo kada bi vi uzeli jedno parce papira i na njemu nacrtali krug. A posle toga neko dosao i raspravljao o tome gde je pocetak tog kruga. Iste tolike su mogucnosti da se shvati i gde je pocetak boga. Malo je konfuzno to shavatiti dok god imate ciklican i logican proces misljenja, zato Budisti odbacuju sve sto ima logike kada opisuju veliki Tao i covekovu Dusu.
Disorder
11.04.2004., 16:05
"Oni su nam ostavili lepe poruke o tome da se ne zanosimo razmisljanju vec da celokupan svoj zivot posvetimo verovanju i osecanju."
To je ono fundamentalno, Brate, u cemu se ja i ti nikada necemo sloziti, iako razumem tvoj proces misli i sta hoces da kazes. Zatvoren sistem verovanja, ma koliko slozen bio, je u svojoj sustini Ogranicen. Jer sta ako je Pogresan?
A jeste, svaki. Zbog nepotpunosti.
Mudrost nosis, to Znam, samo je prezentujes na jako los nacin. Koji nije... mudar.
Ako hoces da te neko razume moras tako i da pricas, inace postajes jos jedan usamljen Glas Proroka iz pustinje.
PS
A poruke chobana od pre 2000 godina nisu bas neki izvor informacija.
"Oni su nam ostavili lepe poruke o tome da se ne zanosimo razmisljanju vec da celokupan svoj zivot posvetimo verovanju i osecanju."
To je ono fundamentalno, Brate, u cemu se ja i ti nikada necemo sloziti, iako razumem tvoj proces misli i sta hoces da kazes. Zatvoren sistem verovanja, ma koliko slozen bio, je u svojoj sustini Ogranicen. Jer sta ako je Pogresan?
A jeste, svaki. Zbog nepotpunosti.
Mudrost nosis, to Znam, samo je prezentujes na jako los nacin. Koji nije... mudar.
Ako hoces da te neko razume moras tako i da pricas, inace postajes jos jedan usamljen Glas Proroka iz pustinje.
PS
A poruke chobana od pre 2000 godina nisu bas neki izvor informacija.
Sta je taj zatvoren sistem verovanja i sta ako nije pogresan? A nije...
Samo pokusavam da probudim ono sto je uspavano, ali moras imati razumevanja da u danasnje vreme svi imaju odredjena znanja i mnoge pobede iza sebe. Zato misle da mnogo znaju i da posediju sva znanja ovog sveta. A ono sto je jednostavno nikako ne mogu da apsorbuju u sebe, a da ga ne zakomplikuju. Mehanicki i isprogramiran zivot je uzeo previse maha kod danasnjeg coveka. A sto je jako tuzno covek postaje kreativan sa osecanjima i pada pod njihov uticaj. Gubi sebe, pati, zali se na nesto ali nezna na sta, vredja druge, nervira se, krivi ceo svet za njegovu nesrecu, krivi Boga, trazi izgovore itd. Sve ono sto hocu je samo da covek pobedi sebe kao izvor svoje nesrece, da shvati da sve potnje koje ima u zivoju jesu uzrok njegovih slabosti i nedostatka ljubavi prema svemu sto ga okruzuje. Samo malo vise kritike prema sebi, a razumevanja prema drugima. Mislis da je lako boriti se sa protivnikom koga ne vidis? Taj napada sa svih strana. A ja sam tu da se borim i sa svojima i sa tudjima. Ni meni, Brate, nije lako. :D :D
Margott
11.04.2004., 17:28
chovek je bog.
JEL' TI IMAS TIK,PA STALNO NAMIGUJES SVIMA? :lol:
Ne namigujem ja, nego smajli. Hehe.
Ok. reci mi onda kako je nastao univerzum ovakav kakvog ga mi danas neznamo? Odakle materija niizcega?
Ja ne znam ko je stvorio Univerzum, i dovoljno sam hrabar da to priznam. Takođe verujem da je moje "ne znam" mnogo bliže istini nego teorija da ga je stvorio neki tip koji liči na čoveka, tj. biblijski bog. (A mora biti da je tako, jer ako smo mi stvoreni "po njegovom liku", onda on mora ličiti na nas, bilo fizički bilo duhovno.)
Dakle, ne znam ko je stvorio Univerzum, i verujem da će odgovor na to pitanje pre doneti nauka nego religija.
divlja-u-srcu
11.04.2004., 17:57
Ma mani se ti Boga u covecijem liku!
Sta si zapeo??? :lol:
goodday
11.04.2004., 18:01
Ma mani se ti Boga u covecijem liku!
Sta si zapeo??? :lol:
ma ljudi uglavnom tako reaguju kada me vide :lol: :lol:
Disorder
11.04.2004., 18:50
Zatvoren sistem verovanja je svaki sistem verovanja koji daje gotova resenja i odgovore za Sve sto nas okruzuje.
Cim jedan Sistem obuhvati Sve automatski postaje pogresan. "Sve" je toliko sirok pojam da mi i ne znamo sta ga sve cini. A ako ne znamo sve zakone (ni jedan promil, ako mene pitas) kako mozemo da ih objasnimo?
Svi sistemi su samo jedan Pogled na ono sto nas okruzuje. I cak kad sklopis sve poglede u jedan sareni mozaik opet nista nisi uradio... Jer nisi otkrio nista novo; naravno da se dosta poklapaju jer opisuju Istu stvar.
I, opet, vracamo se na jednu stvar o kojoj smo raspravljali toliko puta uzivo - cak i ako jeste tako kao sto osecas, ti Jedan ne mozes da uradis nista povodom Svega.
Sta moze zrno peska da promeni kada ga oluja zavitla?
:?
U zdravlje, Brate.
Brate moj, pa zar ne postoj sistem i sablon za sve sto radimo u zivotu.....
Zar, ako zelis nekoga da podedis macem, ne moras prethodno da naucis zakone odbrane, pa zatim napada. A zatim da zaboravis i na odbranu i na napad i na mac i na protivnika. Zar ne treba da udjes u prazninu da te protivnik ne bi prevario svojom tehnikom. Zar, kad drzis mac u ruci, ne osecas misli svog protivnika. Protiv cega se boris, protiv njegovog maca ili protiv njegovog duha. Kada savladas odredjene seme postaces nepobediv u macevanju. Isto je tako i u zivotu, Savadaj vec ustaljene zakone i pobedices zivot. Bices iznad njega...
Pozdrav Brate.
Sta moze zrno peska da promeni kada ga oluja zavitla?
:?
Mogu da budem oluja. :D
Disorder
11.04.2004., 19:23
"Mogu da budem oluja."
Ne mozes... zato sto si zrno peska. Sa tog polozaja neces cak ni da osetis oluju, ni da je pojmis... A opet, ujutru ces se naci miljama daleko.
---
Pa i mach, iako sebi dovoljan, kao sistem... filozofija... ne moze se preneti na... ljubav, recimo.
Osim na silu.
:)
U macu, nema ni ljubavi ni mrznje, vec praznina.
Samo onaj ko je oslobodjen dualnosti i veza postaje majstor macevanja.....
Ne, Brate, Na meni je da odlucim sta cu biti. To je moc slobodne volje.... :D
Seti se one meditacije budjenja svesti koje smo uradili one veceri. Da li si se tada osecao kao pesak ili kao oluje. Seti se samo kolika nam je svest tada bila, spojena u jednu celinu. Secas se da smo u tim trenucima dotakli Boga. Secas li se koliko smo visoko bili. Zasto padati nisko i ne videti i ne moci kada imamo moc da mozemo i imamo.
Disorder
11.04.2004., 19:53
Tu se ne slazemo.
Sebe ne biras, samo oblikujes, u okvirima mogucnosti.
Visoko - da. Ali... nije bilo boga tamo. Mnogo vise i dalje sam bio na amanitama, a boga i dalje nije bilo. Samo... stanje svesti.
To nije bog.
Ej, kad sam bio na Svetoj Gori 15 dana, trazio sam Boga na raznim mestima i nisam ga nasao. Nasao sam ga tek onda kada sam dotakao veliku patnju i dusevnu bol. Onda sam upoznao Boga i tada sam video gde je bio i u kojim oblicima mi je pricao kada sam bio na Atosu.
Onda smo verovatno imali razlicita osecanja....
Disorder
11.04.2004., 20:10
Ne... nego razlicite puteve. :)
Subjektivnost...
Incognito
11.04.2004., 23:41
... ma verovatno ste bili na razlicitim drogama ;)
(da se razumemo, i religija je droga tako da ne mislim na direktnu narkomaniju)
Hvala na razumevanju... :D
Ja ne pripadam ni jednoj religiji...
Margott
12.04.2004., 00:17
Ej, kad sam bio na Svetoj Gori 15 dana, trazio sam Boga na raznim mestima i nisam ga nasao. Nasao sam ga tek onda kada sam dotakao veliku patnju i dusevnu bol. Onda sam upoznao Boga i tada sam video gde je bio i u kojim oblicima mi je pricao kada sam bio na Atosu.
to nije bio bog...to si bio ti...i nisi trazio boga vec sebe...jer kad kad nadjesh sebe nece ti trebati bog...
Ima dosta istine u tome sto pricas, Bog jeste u nama....ali da je tako lako doci do njega sada nebismo koristili kompjutere za razgovor vec bi smo komunicirali na mnogo visem svesnom nivou sopstvenim umovima, i ko zna sta sve radili...
Bog jeste u meni ali na putu do Boga prolazimo kroz ekstravertnost.... ali opet taj Bog nisam ja vec je on u meni,on je sastavni deo mene a ja biram, slobodnom voljom hocu li biti "andjeo" ili "demon"....... :D :D
Margott
12.04.2004., 00:36
Ima dosta istine u tome sto pricas, Bog jeste u nama....ali da je tako lako doci do njega sada nebismo koristili kompjutere za razgovor vec bi smo komunicirali na mnogo visem svesnom nivou sopstvenim umovima, i ko zna sta sve radili...
Bog jeste u meni ali na putu do Boga prolazimo kroz ekstravertnost.... ali opet taj Bog nisam ja vec je on u meni,on je sastavni deo mene a ja biram, slobodnom voljom hocu li biti "andjeo" ili "demon"....... :D :D
na putu do boga birash da li cesh biti andjeo ili demon?!
heheheheeh...andjeo nikad necesh biti...demon...mozda...uz puno truda...
Neznam da li znas kako andjeli i demoni komuniciraju sa ljudima.......
Margott
12.04.2004., 00:46
znam
za demone znam...znam i za andjele...a bolje da ne znam...
Pa ako stvarno, znas, pravu istinu, kako onda mozes da kazes da andjeo nikada necu biti a demon samo ako se dobro potrudim....
Ok, ali da ne bi duzio........
Andjeli i Demoni su duhovna bica koja stupaju u kontakt sa covekovom dusom tako sto stanu ipred coveka i izvrse sjedinjavanje. Tada, iskustva andjela i iskustva coveka se prozimaju i dvoje postaju jedno. Iskustva koja imaju i jedan i drugi se prozimaju tako da se andjeo tada seca covekovih dela kao svojih i covek andjelovih takodje kao svojih licnih. Do sjedinjavanja dolazi ako je covek ociscen od grehova i ako postoji poterba za njihovim sjedinjavanjem odnosno potreba za razmenom iskustava. Isto je tako i sa demonima, na taj nacin demoni kusaju ljude i odvlace ih od pravog puta. Covek jednostavno misli da je neka strast njegova i da je to njgovo Ja, ali to je ustvari demon koji je izvrsio sjedinjavanje....
Inace mnogi andjeli i demoni su ustvari duse umrlih ljudi koji su po zaslugama i nagradjeni..... :D :D :D
Margott
12.04.2004., 01:04
Inace mnogi andjeli i demoni su ustvari duse umrlih ljudi koji su po zaslugama i nagradjeni..... :D :D :D
greshka...
Reci mi zasto je greska......Molim te....
Margott
12.04.2004., 01:12
Angels
Anglelic entities seem to follow the same pattern in dealing with people. Known by different names; "Watchers" "Guardians" "Gatekeepers" their true nature is to keep humanity from progressing in any way ESPECIALLY in the area of mind power or knowledge of the 4th dimension/astral. They are like guards in a concentration camp. The "Watchtowers." To keep humanity in chains, enslaved and without power.
Those who are without and delve into the occult a little too deeply will often meet with unpleasant experiences (again, FEAR is used as a means of control). One way or another, those who are without are often deceived into relationships with angels.
Of course there are variations, but here is what to look for- you will see this if you read anything about people's experiences:
The angelic entity intrudes. Most often the creature is uninvited and takes it upon itself to barge in on someone's psyche totally uninvited.
The entity uses love to lower the victim's defenses. This is done deliberately and masks the entity's true intentions. The victim (human beings are emotionally vulnerable- how many serious mistakes have been made at the mercy of our emotions) feels the "love" and is deceived into believing this is a positive visitor.
The entity never explains much or gives the victim any valuable knowledge. Most questions are not answered, if they are, they are in riddles or nonsense. Any information given is either incorrect or incomplete.
Often, the entity will make a statement that it is coming to warn the victim and/or humanity of "erring ways." This many times has to do with anything the entity deems as a threat to their total control, in most cases playing upon the ability for one to defend one's self; humanity's use of mind power for psychic self defense is EXTREMELY threatening to these alien predators as their main tool of control is through the mind; their worst worry is should humanity ever discover the truth and attain the same powers of the mind as they possess. They preach a false concept of "peace" and "love" to disarm humanity and create a helpless/defenseless Earth. Their own convictions concerning this are made blatantly clear throughout the xtian bible where they are bringers of torture, suffering and death. The book of revelation/apocolypse says it all.
Ok, lepo je sto to pise ali moja su iskustva malo drugacija.... :D , mada mozda i ja gresim naravno....
Margott
12.04.2004., 01:18
DEMONS
The Demons are actually the Old Gods. When the judeo/xtian "god" took over, monotheism was the rule. The enemy fabricated all kinds of stories and scare tactics to keep people from finding and establishing relationships with these beings. Millions of books were burned and mass murder was carried out in an attempt to eradicate all knowledge and evidence of the Old Gods and the people who knew and worshiped them.Thousands of years ago, extraterrestrials, much more advanced than mankind, came to this planet. They were designated as "watchers." These beings quickly made friends with humans and relationships developed. They taught humans many things. The construction, use and care of knives and cutting tools, herbalism, for use in medicine and healing and in the flavoring of foods. They taught humanity civilization, advanced farming and crop growing techniques, the use of cosmetics and perfumes to attract the opposite sex, shields and armor to defend against wild animals and other intruders, art, pottery, ink, written language, and many more useful devices and knowledge, that helped us and brought us out of our animal like state of ignorance. Some of these beings married our women, the relationship between humans and these beings was a friendly and positive one.
Sadly, like anyone or anything that dares to help and provide knowledge to humanity, these beings were cursed, condemned, maligned and punished by a cruel and malicious jehova, along with other unfriendly gods whose intent was our destruction.
Ako nisi prociatla knjigu:
Nebo i Pakao po onome sto sam video i cuo.
Emanuel von Swedenborg (1688-1772)
Toplo ti je preporucujem
Seti se samo kolika nam je svest tada bila, spojena u jednu celinu. Secas se da smo u tim trenucima dotakli Boga. Secas li se koliko smo visoko bili.
To razmišljanje je tipično isto tako i za uživanje pojedinih opojnih droga. Naravno, to nipošto ne znači da ono što ograničeni ljudski um pojmi u trenutku privremenog transa i halucinacija zaista jeste nešto natprirodno. To što ti misliš da si dotakao Boga, samo je beznačajna biohemijska rekacija negde u dubini kore tvog velikog mozga... to nema veze ni sa Bogom ni sa visinama.
Istina boli, ali tako je. To važi za svakog od nas.
divlja-u-srcu
12.04.2004., 14:38
:roll:
jutarnja kisica
12.04.2004., 14:41
bog je svuda, u svemu :)
aj sad da mi neko kaze da bog ne postoji :wink:
Incognito
12.04.2004., 14:47
Ja cu krenuti sa dokazivanjem da isti ne postoji cim neko dokaze da postoji... Ovako je smesno diskutovati...
Kao sto nam saksonsko pravo govori: Svako je nevin dok se ne dokaze suprotno, tako se to moze i primeniti na ovo: Bog ne postoji dok se ne dokaze suprotno...
Cim neko dokaze da postoji, bacicu se na pravljenje kontra-teze ;)
jutarnja kisica
12.04.2004., 15:57
Ja cu krenuti sa dokazivanjem da isti ne postoji cim neko dokaze da postoji... Ovako je smesno diskutovati...
Kao sto nam saksonsko pravo govori: Svako je nevin dok se ne dokaze suprotno, tako se to moze i primeniti na ovo: Bog ne postoji dok se ne dokaze suprotno...
Cim neko dokaze da postoji, bacicu se na pravljenje kontra-teze ;)
to sto drugi nazivaju bogom za tebe je izvorni kod pisan od strane vise inteligencije, pa tako procedure i funkcije koje je on napisao, nama su spanska sela
ma bog je izuzetno dobar programer, primera koliko zelis :P
a to oda je svako nevin, pih, to se tako kaze zato sto je bog na sebe preuzeo sve nase grehe :wink:
p.s. mozda i ti jednog dana isprogramiras nesto poput boga, bar jedan mali zivot, ako ne bas citavu planetu :wink:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Doakzivati nekome postojanje Boga, ko u to ne zeli
da poveruje isto je i sto dokazivati nekome, koga
uopste ne zanimas, da ga neizmerno volis..........
Svako ko je Bogu drag, on ce ga i upoznati. Onog
trenutka kada ostane bez igde icega, kada mu se sva
sebicna ocekivanja sruse, kada dotakne dno zivota
tada ce videti Boga i njegovu ljubav. Inace u
suprotnom, zasto bi covek i mislio o Bogu ako je
zadovoljan onim sto ima.
Greh je sredstvo koje komercijalne religije obilato koriste radi monopolizacije vere u Boga i natprirodno. Strah i osećanje krivice naturiti ljudima, i sebi dati ekskluzivno pravo da se narod od istog oslobodi.... ideja za savršeni biznis, zar ne? Ja te zarazim pa ti onda prodajem lekove...
Disordere, iskreno se izvinjavam što sam slučajno obrisao tvoju poruku... ako te ne mrzi molim te napiši je ponovo, a ako te mrzi - onda next time.
Sori još jednom, graške se dešavaju...
Ovo je moje lično viđenje i nije mi namera da na forumu polemišem o Bogu ili o duši čovekovoj...o tome se ne polemiše...već veruje ili ne veruje, po ličnom izboru koji trebamo poštovati...
Bog je.....ono nešto što rečima nikada neću moći iskazati, mislima obuhvatiti, rukom opipati ni očima videti.
Duša je...srž čoveka, njegova dubina i svetlo....
Ovo je moje lično viđenje i nije mi namera da na forumu polemišem o Bogu ili o duši čovekovoj...o tome se ne polemiše...već veruje ili ne veruje, po ličnom izboru koji trebamo poštovati...
Bog je.....ono nešto što rečima nikada neću moći iskazati, mislima obuhvatiti, rukom opipati ni očima videti.
Duša je...srž čoveka, njegova dubina i svetlo....
:D :D :D :D :D :D :D
Incognito
12.04.2004., 22:15
E to se ja bas duze vremena pitam... Zar je 'Bog' rezervisan samo za one koji 'dotaknu dno zivota'?
Zasto se postojanje boga objasnjava cinjenicom da ces saznati za njega kad ti bude jako tesko? Pa kad coveku bude jako tesko molice se i Nindza Kornjacama ako mu neko kaze da mu mogu pomoci... To svakako nije spoznavanje Boga, vec spoznavanje sopstvene nemoci...
nije_lako
12.04.2004., 23:47
E to se ja bas duze vremena pitam... Zar je 'Bog' rezervisan samo za one koji 'dotaknu dno zivota'?
Zasto se postojanje boga objasnjava cinjenicom da ces saznati za njega kad ti bude jako tesko? Pa kad coveku bude jako tesko molice se i Nindza Kornjacama ako mu neko kaze da mu mogu pomoci... To svakako nije spoznavanje Boga, vec spoznavanje sopstvene nemoci...
Možeš se moliti ninža kornjačama, ali one ti neće dati rezultate. Većina religija ti je bazirana na duhovnim poukama. Putevi o kojima OOO stalno priča su putevi Istine. Ako te oni kao takvi ne interesuju i nepoznaješ ih (tj.trenutno ne osećaš potrebu za njima), onda nema potrebe da o njima pričaš, a još manje da ih negiraš jer ih nisi iskusio. Postoji duhovno iskustvo kroz koje su mnoge duše prošle, prolaze i prolaziće tokom svog bivstvovanja u zemaljskom telu - sva ta iskustva (i faze razvoja duše) su kod svih ljudi skoro ista ista. Bog se u određenoj fazi duhovnog razvitka sjedinjuje sa dušom - obitava u njoj,u srcu (naravno tek kada prezreš greh, pobediš ga u sebi i slobodnom voljom se opredeliš za puteve dobra). OOO vam je sve veoma dobro objasnio i govori vam kroz ISKUSTVO - zapitajte se zašto ne razumete više od onoga nego što vam je dato kroz materiju i zašto od nje nemožete dalje da odmaknete.
Bog nije rezervisan samo za one koji su na dnu, javlja se svima svakodnevno na mnogo načina - ceo naš zemaljski život je lekcija o Bogu i nama od Boga. Mi smo ti koji ga se setimo tek kada nas vlastite iluzije o našoj veličini obore na dno - setimo se svih opomena koje smo imali, savesti koju smo gušili grehom.
divlja-u-srcu
13.04.2004., 01:00
JA NISAM DOTAKLA DNO ZIVOTA I BOG NIJE REZERVISAN SAMO ZA ONE KOJI PATE! :wink:
jurodivi
13.04.2004., 01:15
JA NISAM DOTAKLA DNO ZIVOTA I BOG NIJE REZERVISAN SAMO ZA ONE KOJI PATE! :wink:
Gresis,ovaj grdno gresis.Starac Zosima jednom prilikom rece:"U stradanju trazi svoju srecu" :wink:
Sa svoje strane ti mogu reci,bez golemog stradanja nikad neces spoznati zivog Gospoda :!:
jutarnja kisica
13.04.2004., 01:16
ja verujem i sta sad :?
ma ok kisice, pitam Divlju jer pokusavam da izvucem jedan jedini suvisli stav o bilo cemu. ovako mi stvarno deluje kao slika sa Pinka, mesavina svega sto se trenutno nudi a za rezultat ima krst preko silikonskih sisa, osmeh koji prelazi u facijalis i napumpana usta koja govore nesto tipa "tradicija, porodica, moral, decu da radjate, al je meni super, a Bog, pa naravno...skoro sam se bas krstila".
divlja-u-srcu
13.04.2004., 01:24
Pa ne mogu da verujem ANAKIN da ne znas odgovor na to pitanje!
Ne mogu ja da stradam na silu!
Patnja moze nekog da oplemeni,ali ima mnogo ljudi koje patnja kvari i iskvari kao licnosti!
Ja se ucim tako sto posmatram sebe i posmatram svet oko sebe!
nije_lako
13.04.2004., 01:41
ma ok kisice, pitam Divlju jer pokusavam da izvucem jedan jedini suvisli stav o bilo cemu. ovako mi stvarno deluje kao slika sa Pinka, mesavina svega sto se trenutno nudi a za rezultat ima krst preko silikonskih sisa, osmeh koji prelazi u facijalis i napumpana usta koja govore nesto tipa "tradicija, porodica, moral, decu da radjate, al je meni super, a Bog, pa naravno...skoro sam se bas krstila".
Ona tako shvata Boga, vremenom će možda uznapredovati... da je sada svesna Boga ne bi tako činila, na svoj izgled ne bi davala 5 para, niti bi radi zarađivanja novca koketirala seksipilom. Zašto uvek uzimaš samo loše primere kao merodavne?
ne...nisam rekla da ona tako shvata Boga...nego samo na sta mi lici. uopste ne moram biti u pravu.
nije_lako
13.04.2004., 01:49
Pa ne mogu da verujem ANAKIN da ne znas odgovor na to pitanje!
Ne mogu ja da stradam na silu!
Patnja moze nekog da oplemeni,ali ima mnogo ljudi koje patnja kvari i iskvari kao licnosti!
Ja se ucim tako sto posmatram sebe i posmatram svet oko sebe!
Ceo život je lekcija sastavljena iz uzroka i posledica (naročito u postupcima ljudi). Ko to uoči i nauči da posmatra, dalje lako "gazi". Tu obično "čuči" zamka za posmatrača koja se zove prezir - od njega srce može da ohladni i liši se ljubavi prema bližnjima. Čuvaj ga se. :wink:
goodday
13.04.2004., 01:50
Ona tako shvata Boga, vremenom će možda uznapredovati... da je sada svesna Boga ne bi tako činila, na svoj izgled ne bi davala 5 para, niti bi radi zarađivanja novca koketirala seksipilom. Zašto uvek uzimaš samo loše primere kao merodavne?
na stranu to shto si upao bezveze.....odakle ti ideja da osebe koje "pravilno dozivljavaju boga" ne treba da brinu o svom izgledu......zashto podrzavash asketski izgled kao boziji....da li uopshte znash kako je doshlo do toga da se asketizam ceni u ljudskoj povjesti...AAAAA?
ja samo pokusavam da saznam stav ljudi sa kojima diskutujem.....
ili je to mozda pogresno? pa yebote, pet kontradiktornih stvari u isto vreme...i onda pitanje..na sta da odgovorim?
i onda...pojavi se neko ko obavezno veruje u Boga i servira bez imalo sumnje neku vecnu istinu.
i tu se ovima bez izrazenog misljenja o bilo cemu upali lampica.
mislim stvarno....
divlja-u-srcu
13.04.2004., 02:05
:lol: :lol: :lol: :lol: !!!!!
Smiri se dete!
Ne znam sta je obuzelo tvoje srce,ali mogla bi za pocetak time da se pozabavis!
Ako vec hoces da me bolje upoznas,ima za to lepsih nacina!
goodday
13.04.2004., 02:12
you are so above us.......mortals.... :roll: :roll: :roll:
jutarnja kisica
13.04.2004., 02:18
da se pozabavim...cime?
pogledaj u svoju dushu i reci nam sta vidis :D
nije_lako
13.04.2004., 02:22
ne...nisam rekla da ona tako shvata Boga...nego samo na sta mi lici. uopste ne moram biti u pravu.
Sve su "Pink" varijante slične. Veruju onako kako mogu: "Bogu hvala! Ide mi, snimila sam novi CD, biće nastupa u dijaspori, biće para...to su krvavo zarađeni novci i strašno nam je teško itd.i sl." Onda jedna zvezdica izjavi kako ima 100 pari cipela i istu garderobu oblači samo par puta - kroz nastavak razgovora sa njom ti shvataš da nije svesna svoje nesvesti, težine života ostatka populacije i da nije kriva što je "uspešna" i bogata - jednostavno nije u stanju da sagleda. Ona, kao i svi mi, veruje za sebe da je dobra duša, veruje u Boga, trudi se onoliko koliko može tačnije onoliko koliko joj je za sada dato.
Poznajem mnoštvo žena koje smatraju da su dobre duše, poštuju red i običaj: idu u Crkvu, mole se Bogu iskreno (očekujući od njega pomoć za svoje jade) - ali i trče po vračarama da bi zadržale (oženjene) švalere (koji su tako nesrećni i nehvaćeni u braku ... :roll: ) - OK one tako doživljavaju Boga - kako ga doživljavaju tako im se i vraća - ostaju doživotne konkubine, bez ljubavi, bez pravog zajedništva, nesrećne (ni jedna od njih 5-6 koje "pratim" poslednjih 20-tak godina nije "ozvaničila" svoju "tajnu" vezu, niti se udala za slobodnog čoveka). Priča o Mariji Magdaleni bi mogla jednog dana postati i njihova priča - šansa uvek postoji.
goodday
13.04.2004., 02:25
Sve su "Pink" varijante slične. Veruju onako kako mogu: "Bogu hvala! Ide mi, snimila sam novi CD, biće nastupa u dijaspori, biće para...to su krvavo zarađeni novci i strašno nam je teško itd.i sl." Onda jedna zvezdica izjavi kako ima 100 pari cipela i istu garderobu oblači samo par puta - kroz nastavak razgovora sa njom ti shvataš da nije svesna svoje nesvesti, težine života ostatka populacije i da nije kriva što je "uspešna" i bogata - jednostavno nije u stanju da sagleda. Ona, kao i svi mi, veruje za sebe da je dobra duša, veruje u Boga, trudi se onoliko koliko može tačnije onoliko koliko joj je za sada dato.
Poznajem mnoštvo žena koje smatraju da su dobre duše, poštuju red i običaj: idu u Crkvu, mole se Bogu iskreno (očekujući od njega pomoć za svoje jade) - ali i trče po vračarama da bi zadržale (oženjene) švalere (koji su tako nesrećni i nehvaćeni u braku ... :roll: ) - OK one tako doživljavaju Boga - kako ga doživljavaju tako im se i vraća - ostaju doživotne konkubine, bez ljubavi, bez pravog zajedništva, nesrećne (ni jedna od njih 5-6 koje "pratim" poslednjih 20-tak godina nije "ozvaničila" svoju "tajnu" vezu, niti se udala za slobodnog čoveka). Priča o Mariji Magdaleni bi mogla jednog dana postati i njihova priča - šansa uvek postoji.
aha....ti chitash "moderne" zenske chasopise....i onda prichice iz njih prenosish kao sopstveno iskustvo ne bi li ostavio utisak.....e,izvini ne bi ti ovo uradio ali mi je prijatelj rekao da sam osoba koja mora da govori ono shto misli....
nije_lako
13.04.2004., 02:51
na stranu to shto si upao bezveze.....odakle ti ideja da osebe koje "pravilno dozivljavaju boga" ne treba da brinu o svom izgledu......zashto podrzavash asketski izgled kao boziji....da li uopshte znash kako je doshlo do toga da se asketizam ceni u ljudskoj povjesti...AAAAA?
Ostaviću te u ubeđenju da sam padavičar.
Preterana briga za spoljašnji izgled je posledica sujete (ili nedostatak samopouzdanja - pogotovo kod "silikonki"). S druge strane jedna tako isfrustrirana osoba će svoj postupak opravdati sa hiljadu izgovora i još će nastojati da ubedi i ostale da to SVAKAKO treba SVAKO da učini jer se izgleda i oseća bolje - moja padavičarska paranoja mi kaže da će zbog 20-tak takvih osoba koje nam se puće i trse sa TV ekrana mnoštvo zdravih i pravih devojčica želeti da pošto - poto imaju usne debele kao sirotinjska slanina, a građu tela kao Anđelina Džoli...onda će gomila prosečnih roditelja morati da odvaja gomilu novaca da njihova sirota dečica ne bi postala kompleksaši... počinje od svega što je IN: krpice, šminka, frizurica, fitnes, kozmetičar (solarijum, celulit, isisavanje salca, oblikovanje guze), onda odjednom nešto strašno :shock: ...nos im je velik,klempave su im uši, usta su pretanka, male su grudi - ništa im se na njima ne sviđa... kada stigne leto kao prvo potrebna je špakla kojom sastružeš šminku da bi prepoznao klinku iz komšiluka (zakleo bi se da joj je 25 godina...a još uvek možeš zbog nje odgovarati za zavođenje maloletnice). Isti je slučaj i sa sredovečnim ženama - sujeta i samo sujeta. Ko teži duhovnom razvoju odupire se sujeti - to ne znači da će ići prljav i u dronjcima ulicom ... ali krst na duboko sečeni dekolte sigurno neće staviti.
nije_lako
13.04.2004., 02:58
aha....ti chitash "moderne" zenske chasopise....i onda prichice iz njih prenosish kao sopstveno iskustvo ne bi li ostavio utisak.....e,izvini ne bi ti ovo uradio ali mi je prijatelj rekao da sam osoba koja mora da govori ono shto misli....
Pitam se zašto ti je to rekao... inteligencija i pronicljivost toliko zrače iz tebe da si prosto postao radio-aktivan...
:lol: :lol: :lol:
goodday
13.04.2004., 03:05
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
al sam ti "seo"....ako....ono ipak stoji...
divlja-u-srcu
13.04.2004., 03:21
Ceo život je lekcija sastavljena iz uzroka i posledica (naročito u postupcima ljudi). Ko to uoči i nauči da posmatra, dalje lako "gazi". Tu obično "čuči" zamka za posmatrača koja se zove prezir - od njega srce može da ohladni i liši se ljubavi prema bližnjima. Čuvaj ga se. :wink:
Lepo si to primetio!Ali ja nisam posmatrac koji stoji na vrhu planine i hladno posmatra !
EMPATIJA!!!!!!!!!
nije_lako
13.04.2004., 03:28
Lepo si to primetio!Ali ja nisam posmatrac koji stoji na vrhu planine i hladno posmatra !
EMPATIJA!!!!!!!!!
:shock: :shock: :shock:
A sto size 24??? Što ti je ta veličina fonta potrebna...tj. šta njome pokušavaš da kažeš sebi o sebi? ... Razmisli...
btw...savet je bio dobronameran, većina ljudi to čini a da ni ne oseti.
divlja-u-srcu
13.04.2004., 03:42
Nemam ja zamerke za savet i osetila sam da je dobronameran!
24 font da ljudima skrenem paznju na vaznost i znacaj te reci! :)
Ko teži duhovnom razvoju odupire se sujeti - to ne znači da će ići prljav i u dronjcima ulicom ... ali krst na duboko sečeni dekolte sigurno neće staviti.
pa sta si se onda upela da objasnis da nisi dronjava... :lol:
ako tamo neki godday misli da si padavicar, sta te se samo tice?
kako ti objasnjavas ekspanziju vere i u isto vreme ekspanziju laznih vrednosti? jel to sad postalo moderno? kako objasnjavas pojavu u drustvu gde se devojke kunu u tradicionalizam a izgledaju kao prostitutke? i tipove iz "Obraza" u BMW-ovima?
jel ti stvarno ne vidis da sa nasim drustvom nesto debelo nije u redu ili se samo pravis?
i kako to da se uvodjenje veronauke i neverovatna kolicina mladih ljudi koji su naprasno nasli Boga desava bas u drzavi gde cveta Pink kultura?
otpor? pa ne bih rekla. kako to da i jedni i drugi pricate iste stvari a i jedni i drugi se.rete po nama koji mislimo drugacije? slucajnost?
a i KST su zatvoriliiiiiiiiiiiii....
nije_lako
13.04.2004., 05:29
Ko teži duhovnom razvoju odupire se sujeti - to ne znači da će ići prljav i u dronjcima ulicom ... ali krst na duboko sečeni dekolte sigurno neće staviti.
Nisam se upela da objasnim da ja nisam dronjava, već da je njegova predstava o nekim stvarima pogrešna. Kasnije sam tek videla da je deran pravi dragulj. :lol: :lol: :lol:
Kao i ti...ponekad ne mogu da odolim... :wink:
kako ti objasnjavas ekspanziju vere i u isto vreme ekspanziju laznih vrednosti?
Ekspanzija o kojoj ti govoriš svodi se na tradicionalizam - oni koji su u komunizmu bili bez Boga, na istog pljuvali i odricali se, sada su se krstili, ponovo slave Krsne slave, idu u Crkvu, daju bogate priloge, pomažu siročad...ali to čine zbog SEBE: da ih drugi vide, da ih ili da se time hvale. Malo je onih koji su zaista krenuli da traže Boga i imaju veru ljubav i nadu... No nikad se ne zna kada će i ovi prvi shvatiti šta je u stvari vera, ljubav i milosrđe Božije, kada će proklijati, izrasti i dati prave plodove.
jel to sad postalo moderno? kako objasnjavas pojavu u drustvu gde se devojke kunu u tradicionalizam a izgledaju kao prostitutke? i tipove iz "Obraza" u BMW-ovima?
Ne objašnjavam ... mada postoji reč koja se zove paravan. Mnogi brkaju patriotizam i nacionalizam sa pojmom vere u Boga. Kriju slavoljublje, gordost, oholost, sujetu, srebroljublje iza maske pobožnosti.
jel ti stvarno ne vidis da sa nasim drustvom nesto debelo nije u redu ili se samo pravis?
Otkuda ti ta ideja molim te?! Ja se trudim da budem slepa za tuđe grehe, ali niko ne sme biti ni slep, ni gluv, ni nem, pred onim što je duhovna destrukcija u svakom pogledu.
i kako to da se uvodjenje veronauke i neverovatna kolicina mladih ljudi koji su naprasno nasli Boga desava bas u drzavi gde cveta Pink kultura?
Nisu Boga našli već su mu se vratili, ali kroz veronauku u školi deca će se vratiti zdravoj veri - ne onoj koja je bazirana na lažnim vrednostima i predstavama o njoj. Bilo je vernika u ovoj zemlji i u komunizmu, daleko pre Pinka sa kojim ga ti uporno i pogrešno povezuješ.
otpor? pa ne bih rekla. kako to da i jedni i drugi pricate iste stvari a i jedni i drugi se.rete po nama koji mislimo drugacije? slucajnost?
Do sada ni na jednog nevernika nisam s.rala, niti mi je to cilj. Isprovocirala jesam - taj sistem koristiš i ti (ipak ovde ne vidimo sagovornika i o njemu jako malo znamo). Činjenica je da vi uporno osporavate postojanje Boga, da ste se veoma neumesno ismejavali i provocirali na Religiji (ni to mi nije strano jer sam svojevremeno kao tinejdžer, imala neke komentare na tu temu za koje su Incoovi bili "male mace") - što ste sejali to ste i požnjeli. Ako nekoga provociraš, ranije ili kasnije će uzvratiti (jeste da se kosi sa hrišćanstvom...ali niko od nas nije savršen). Biblija nije samo Stari Zavet, Novi Zavet nije samo priča o Isusu već je uputstvo o uzdizanju duše, o pronalaženju nečeg mnogo većeg i dragocenijeg od gole borbe za opstanak kakvim većina ljudi doživljavaju život. Ja i dalje tvrdim da ste male bebane što se tiče svesti o Bogu i da će mnogi od vas ranije ili kasnije početi da ga traže i da se duhovno razvijaju. Svako od vas se realizuje duhovno na određen način, ali uvek postoji nešto više.
Što se tiče pseudohrišćanskih religija ... bili su samo lovci na duše želeći da krste već kršteno. Za laika su to sitnice, ali pravoslavni vernik ne može poreći Sveto Trojstvo u Jedinici (a to je prva stvar na koju njihovi zvanični sajtovi udaraju kada "obrađuju" naše podneblje)...kada ima svedočanstvo o njemu u Novom Zavetu i kada je baš taj deo u ostalim sektaškim Sv. Pismima izostavljen... pa ti sad vidi: kako ja da objasnim njima da to u mom Sv. Pismu ima kada u njihovom toga nema! :shock: 8) :lol: :lol: :lol:
sto?
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Prvo izvadi brvno iz oka svojega.............
Ne sudite drugima, a da prethodno ne osudite sebe za
svoje grehove.......
Svako od nas tezi ka savrsenijem zivotu. Svi mi
imamo teznju da Sutra vise imamo nego sto smo
imali Juce i time uticemo na Danas. Neko u materiji neko u Duhovnosti, ali ipak savrseniji u
onom smislu kako svako od nas shvata zivot. Ne mora da znaci da sticanje materijalnih dobara ne znaci istovremeno i napredovanje u duhovnom, ali je teze.
Niti znaci da odbacivanje materije i fizicke lepote
istovremeno uzdzanje u duhovnosti. Bitno je stanje
Svesti iz koga se posmatra na stvari koje nas
okruzuju. Bitno je ne vezivati se za materijalno i ne
postati njegov rob. Jer onaj koji robuje cini cuda
za ono cemu robuje.
Isus je rekao da kada postimo namazemo svoje glave
uljima da drugi ne primete da smo u postu. Time je
rekao da voditi racuna o svom izgledu i lepoti nije
gresnost, ali robovati lepoti i izgledu je vec ono
sto nas odvaja od nas samih.
Pustite druge da veruju po svojoj moci i molite se Bogu da im otvori razum i ukaze na pravu istinu.
Nisu Boga našli već su mu se vratili, ali kroz veronauku u školi deca će se vratiti zdravoj veri - ne onoj koja je bazirana na lažnim vrednostima i predstavama o njoj.
Religija u školama je uterivanje Boga na silu, a dokaz toga je što se pored 3 hiljade živih religija propovedaju jedna ili dve i vrši se indoktrinacija dece koja u nemaju mogućnost izbora. Kao što je nekad bio marksizam, gde smo svi kobajagi jednaki, sada je vera u Boga koji je potopio svu svoju decu, jer se zezn'o u proračunu pa deca ispala nevaljala, a on, sveznajući i svemoćan, nije ni pretpostavio da će tako da ispadne i nije našao elegantnije rešenje. Horor.
Odakle tebi pravo da tvrdiš da je pravoslavlje bolja religija od hinduizma? Nije li to par excellence primer egoizma jedne nacije?
nije u pitanju uterivanje vec tradicija
cim upalish tv pocinje uterivanje...
zasto bi veronauka u skolama nekome smetala, i onako se tamo uce razne gluposti, a cini mi se da to nije obavezan predmet
Slažem se, ali ko sebi daje za pravo da odredi šta je dobra a šta loša tradicija? Zašto ne učimo kako da izvodimo dodolske plesove u cilju prizivanja kiše? To je isto tradicija, a meni nije ništa nerealnija od prizivanja supersile da reši tvoje probleme, da ti prašta i da te kažnjava.
Pravoslavlje samo ima prelepih pouka, koje mogu samo
da koriste Dusi, i veruje se da je nastalo na Tibetu,
za koju vazi istina "Tibet je zemlja nemoguceg gde
nemoguce nije nemoguce". Crkva jeste institucija,
koja bi naravno propala da nema svojih clanova.
Naravno je da ce da se bori za sirenje. Ali ipak
ona uci coveka laksem zivotu. Pogledajmo malo sta nam
je donela zapadna kultura, koja je vrsila uticaj
preko raznih medija. Lazni sjaj i lepotu za koje
vecina mladih pada pod razne uticaje narkotika,
prostitucije, ubistava i cega sve vec. Opet, koliko
kod crkva pokusavala da nametne svoje zakone i norme
ponasanja, mislim da su bolje od danasnjih koje nam
je nametnula i dajle namece zapadna kultura
materijalizma.
Ej, niko ne prica o tome da super sila treba da
resava tvoje probleme. Religija te uci nacinu kako da
proniknes duboko u sebe i sam nadjes pravo znanje
kojim ces resiti neki problema a da pritom ne
napravis neki veci.
Pravoslavlje samo ima prelepih pouka, koje mogu samo da koriste Dusi, i veruje se da je nastalo na Tibetu, za koju vazi istina "Tibet je zemlja nemoguceg gde nemoguce nije nemoguce".
a) ko ti je rekao da je pravoslavlje nastalo na Tibetu?
b) koliko si vremena sam (fizički, ne meditativno) proveo na Tibetu?
Rekli su mi ljudi koji su to proucavali i poseduju
cinjenice i dokaze.
Nisam bio, tamo ali znam ljude koji jesu... i znam
njihova iskustva....
Dalje sledi da mogu i ja tako....
a) Okud ti znas da je zemlja okrugla, kada nikada
nisi bio u svemiru da to i potvrdis?
b) Koliko si vremena sam (fizički, ne meditativno)
proveo na Tibetu?
Ali to naravno nikuda ne vodi osim dubljoj raspravi...
Slažem se, ali ko sebi daje za pravo da odredi šta je dobra a šta loša tradicija? Zašto ne učimo kako da izvodimo dodolske plesove u cilju prizivanja kiše? To je isto tradicija, a meni nije ništa nerealnija od prizivanja supersile da reši tvoje probleme, da ti prašta i da te kažnjava.
religija je duhovno vezivno tkivo jednog naroda
Ma hajde baako... a šta je "duhovno vezivno tkivo" nas koji nismo religiozni?
Religija je najobičniji monopol na čovekovo "duhovno", kako ga ti zoveš. Komercijalna religija teži da proizvede takvo razmišljanje kakvo ti imaš, ali u svojoj suštini organizovana religija predstavlja jedan od najkompleksnijih sistema za zamazivanje očiju naroda.
kako ti objasnjavas ekspanziju vere i u isto vreme ekspanziju laznih vrednosti? jel to sad postalo moderno? kako objasnjavas pojavu u drustvu gde se devojke kunu u tradicionalizam a izgledaju kao prostitutke? i tipove iz "Obraza" u BMW-ovima?
Нисам пратила све одговоре на ову тему,али мислим да ти овај одговор није на месту.Када бих ја гледала како се други људи понашају и шта раде прешла бих у подземље да будем анархиста.Ко није најбоље информисан о религији нека иде да се распита код професионалаца,ако скапира и нађе се у томе нека верује,а ко се не нађе не мора да верује.Људи стварно иду у крајности,на пример како су бројанице ушле у моду,па неке рибе их носе на нози.БРУКА!!!Али не кривим их много јер је све последица незнања,а и комунизам је одрадио своје.
Ma hajde baako... a šta je "duhovno vezivno tkivo" nas koji nismo religiozni?
Religija je najobičniji monopol na čovekovo "duhovno", kako ga ti zoveš. Komercijalna religija teži da proizvede takvo razmišljanje kakvo ti imaš, ali u svojoj suštini organizovana religija predstavlja jedan od najkompleksnijih sistema za zamazivanje očiju naroda.
rekoh vezivno tkivo naroda (u celini), tebi bi se vise svidjalo da sam rekao "mase"
evo ti i primer, zasto je siptarima na kosovu toliko bitno da uniste srpske crkve i manastire, srce pravoslavne religije kroz koga "protice" to duhovno vezivo?
vezivno tkivo onih sto nisu religiozni su atomi onoga sto se nalazi u religiji, npr. ljubav prema ljudima, pozitivan pogled na svet, itd., a sto se moze naci u mnogim knjigama "nereligioznog karaktera". U putanju su stvari univerzalnog znacenja i utkane su u dusu svakog coveka
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Nisu Boga našli već su mu se vratili, ali kroz veronauku u školi deca će se vratiti zdravoj veri - ne onoj koja je bazirana na lažnim vrednostima i predstavama o njoj.
Religija u školama je uterivanje Boga na silu, a dokaz toga je što se pored 3 hiljade živih religija propovedaju jedna ili dve i vrši se indoktrinacija dece koja u nemaju mogućnost izbora. Kao što je nekad bio marksizam, gde smo svi kobajagi jednaki, sada je vera u Boga koji je potopio svu svoju decu, jer se zezn'o u proračunu pa deca ispala nevaljala, a on, sveznajući i svemoćan, nije ni pretpostavio da će tako da ispadne i nije našao elegantnije rešenje. Horor.
Odakle tebi pravo da tvrdiš da je pravoslavlje bolja religija od hinduizma? Nije li to par excellence primer egoizma jedne nacije?
Деци је баш развијена свест за бирање,да су мене као дете питали да бирам шта ћу да радим,вероватно бих рекла да желим да будем нинџа корњача.Шта бре деца знају о религијама да би могли да бирају.Православље није насилна религија,веронаука је супер да се деца информишу о религији,а када порасту и постану своји и независни људи е, нека онда бирају у шта желе да верују.Да му није Православље боље од хиндуизма вероватно не би био православац,и ако му је православље боље не значи да не поштује друге религије.Дати превише слободе избора је јако опасно.Као што је сада хомосексуализам постао ствар избора,може ускоро и содомија и педофилија да постану ствар избора.
Деци је баш развијена свест за бирање,да су мене као дете питали да бирам шта ћу да радим,вероватно бих рекла да желим да будем нинџа корњача.Шта бре деца знају о религијама да би могли да бирају.
a zasto su tebe u skoli "naterali" da ucis fizicko vaspitanje, kad kazes da ti nije bila razvijena sposobnost za biranje
ja veronauku u skolama shvatam kao duhovno vaspitanje
, ne ulazim u kvalitet predavanja posto nisam imao prilike da prisustvujem ni jednom, kazem samo da mi se ideja svidja
Дати превише слободе избора је јако опасно.Као што је сада хомосексуализам постао ствар избора,може ускоро и содомија и педофилија да постану ствар избора.
Odlično, upravo si naveo primer koji potvrđuje ono što želim da istaknem: homoseksualnost nije isti (ni sličan) tip pojave kao npr. pedofilija baš zbog toga što deca ne mogu da biraju, što se za odrasle ljude ne može reći.
Deca veruju odraslima, ako učimo decu da je žena nastala od rebra (!) nekog muškarca na jednom času, a teoriju evolucije na drugom, na šta će to da liči? U šta to dete treba da veruje? Kako je stvarno nastala ta ista žena?
Religijska znanja su zasnovana na tradiciji, praznoverju, legendama, ali na času veronauke nastavnik svakako neće reći da je "rajski vrt" samo metafora, on će decu ubeđivati da je to istina.
Deca veruju odraslima, ako učimo decu da je žena nastala od rebra (!) nekog muškarca na jednom času, a teoriju evolucije na drugom, na šta će to da liči? U šta to dete treba da veruje? Kako je stvarno nastala ta ista žena?
:-):-):-):-):-):-):-):-)
Ovde si totalno u pravu
:-):-):-):-):-):-):-):-)
Religijska znanja su zasnovana na tradiciji, praznoverju, legendama, ali na času veronauke nastavnik svakako neće reći da je "rajski vrt" samo metafora, on će decu ubeđivati da je to istina.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Ovde uopste nisu u pravu. Religijska iskustva su
iskustva Svetih Otaca zasnovana na njihovim licnim
iskustvima. Naravno i po ucenjima i tumacenju zivota
Isusa Hrista.
Preporucio bih ti, da procitas neko Svetootacko stivo.
Recimo:
"Sveti Otac Serafim Sarovski"
..nisam siguran ali mislim da se tako zove knjiga.
"Starac Siluan"
"Monah Kalist" Nije Svetitelj, mozda, ali je knjiga
predivna.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Religijska iskustva su iskustva Svetih Otaca zasnovana na njihovim licnim iskustvima.
To i jeste glavni problem. Njihova "lična iskustva" nisu nikakva naučna istina, jer su dogmatska po karakteru a i neproverljiva. Mi ne znamo da li je stvarno Mojsije pretvorio ceo Nil u krv, Biblija kaže da jeste, ali je meni jako teško da poverujem u tu nebulozu. Mnogo je verovatnije da je u pitanju legenda koja se prenosila sa kolena na koleno, zar ne? Što je babi milo, to joj se i snilo, što bi rekli. Jevreji su ga izmislisli, i naravno da je Mojsije bio Jevrejima ono što je Supermen za Amerikance.
Religijska iskustva su iskustva Svetih Otaca zasnovana na njihovim licnim iskustvima.
To i jeste glavni problem. Njihova "lična iskustva" nisu nikakva naučna istina, jer su dogmatska po karakteru a i neproverljiva. Mi ne znamo da li je stvarno Mojsije pretvorio ceo Nil u krv, Biblija kaže da jeste, ali je meni jako teško da poverujem u tu nebulozu. Mnogo je verovatnije da je u pitanju legenda koja se prenosila sa kolena na koleno, zar ne? Što je babi milo, to joj se i snilo, što bi rekli. Jevreji su ga izmislisli, i naravno da je Mojsije bio Jevrejima ono što je Supermen za Amerikance.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Procitaj navdene knjige, veruj mi uoblicice ti mnogo
toga, imaces drugaciju uvid u sve.
Dok ti posmatras religiju kao manipulativno sredstvo,
ja je posmatram kao oslonac Dusi. I opet, smatram da
ne treba preterivati u njoj, ja se ne pricescujem, ne
idem u crkvu i ne dozvoljavam nikome da manipulise
samnom. Ali rado posecujem manastire i volim da u
njima provedem neko vreme jer su monasi, ne svi,
puni zivotne mudrosti. A i tamo vladaju mnogo jaka
osecanja dobrote koja razbijaju u mome srcu svaku
krutost. Jos kada sam bio dete, i o duhovnom zivotu
nisam znao nista, secam se da kada sam dosao do tela
jednog Sveca da se u meni probudila neverovatna tuga
i da sam poceo da placem. Taj osecaj imam i sada ako
otvorenog srca pridjem nekom duhovnom mestu. U meni
se javi osecaj tuge i radosti i samo na silu mogu
spreciti da suze ne podju iz mojih ociju. Posle toga
osecam mnoga olaksanja i rasterecenost srca i znam
da sam uvek posle toga za jednu njansu bolja osoba.
Ja nisam na duhovnom putu jer se plasim pakla, jer u
njega i neverujem, vec zbog cistoce sopstvene svesti,
i mudrosti zdravog rasudjivanja. Ali pre svega da bi
bio bolji covek.
divlja-u-srcu
13.04.2004., 12:41
[quote=Sizif]
Taj osecaj imam i sada ako
otvorenog srca pridjem nekom duhovnom mestu. U meni
se javi osecaj tuge i radosti i samo na silu mogu
spreciti da suze ne podju iz mojih ociju. Posle toga
osecam mnoga olaksanja i rasterecenost srca i znam
da sam uvek posle toga za jednu njansu bolja osoba.
Za mene ta duhovna mesta su svako vredno umetnicko delo!Umetnost je za mene hram prociscenja!I osecam se isto kao kad ti pridjes manastiru!
Православље није насилна религија,веронаука је супер да се деца информишу о религији,а када порасту и постану своји и независни људи е, нека онда бирају у шта желе да верују.Да му није Православље боље од хиндуизма вероватно не би био православац,и ако му је православље боље не значи да не поштује друге религије.Дати превише слободе избора је јако опасно.Као што је сада хомосексуализам постао ствар избора,може ускоро и содомија и педофилија да постану ствар избора.
ne, ako je do informisanja o religijama, onda bi se uvela istorija religija a ne veronauka. nemoj mi reci da ne znas razliku izmedju ta dva?
odakle ti to da je previse slobode izbora jako opasno? sa casova veronauke? eto o tome pricam!
poetchampion
13.04.2004., 13:35
Problem sa vama je da jedni negiraju pojam Tvorca a drugi ga posmatraju kroz prizmu religije.
Obe grupe su samo dve strane iste medalje!
Slepci, zarobljeni u dogmu, jedni u hriscansku a drugi u dijelekticko materijalisticku.
Uostalom sacekajte jos samo malo, svi cete uskoro da umrete pa cete da shvatite velicnu Tvorca, Njegove egzistencije, sveprisutnosti i Omniverzuma!
Problem sa vama je da jedni negiraju pojam Tvorca a drugi ga posmatraju kroz prizmu religije.
Slepci, zarobljeni u dogmu, jedni u hriscansku a drugi u dijelekticko materijalisticku.
Uostalom sacekajte jos samo malo, svi cete uskoro da umrete pa cete da shvatite velicnu Tvorca, Njegove egzistencije, sveprisutnosti i Omniverzuma!
:D :D :D :D
Amen to that...
:D :D :D :D
jesi ti vec umro pa si kompetentan da pricas?
mislim, kako moze bilo ko da odvali takvu glupost i to tako samouvereno, kao da se radi o licnom iskustvu?
halooo?
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Mozda sam i umirao, to ti neznas...
Jesi li cuo nekada za klinicku smrt...
A i bez nje ima puno nacina da se smrt upozna.
divlja-u-srcu
13.04.2004., 14:50
Ja sam umirala nekoliko puta,ali sam se vracala kao Feniks! :wink:
Mozda sam i umirao, to ti neznas...
Jesi li cuo nekada za klinicku smrt...
A i bez nje ima puno nacina da se smrt upozna.
pa jesi li? mozes li odgovorno da tvrdis da si umro pa si oziveo? oces sad da definsemo sta znaci umreti?
ne stvarno, ajde malo razmislite o tome sta pricate. pricate o smrti kao da ste bili tamo. koji su to nacini da se upozna smrt a da pritom ostanes ziv?
goodday
13.04.2004., 15:37
:roll: :roll: :roll: sama si to trazila.....
divlja-u-srcu
13.04.2004., 15:40
Naravno! :lol:
Pa naravno da sam umirao, svi smo mi umirali i
radjali se, ko zna koliko hiljada puta.
Razgovarao sam sa ljudima koji su imali klinicku smrt
i svi su govorili isto....
Tunel, drage umrle osobe iz njihovih zivota ih docekuju i kazu im da moraju da se vrate. Ili dok su bili u klinickoj smrti izlazili su iz tela i gledali medicinske sestre kako ih ozivljavaju....
Imam jos drugih iskustava i na osnovu njih tvrdim da je istina ono sto pricam.
iz ovoga zakljucujem da je za tebe hriscanstvo jedina religija, ili medalja i nije medalja
tvorca mozemo negirati i dokazivati ali je istina da se svi pokoravamo njegovim principima, i ti osecas to i pas i macka takodje, ljudi apstraktne pojmove pretacu u filozofije i religije bla bla i na taj nacin pokusavaju da opisu ono sto osecaju, pas i macka svoja osecanja i ponasanje, uopste, preslikavaju direktno od tvorca posto nemaju, poput ljudi, kreativnu komponentu ugradjenu u svoju bit...
Sta je to danas sa ovim ljudima????
Produhovise se svi......
... pas i macka svoja osecanja i ponasanje, uopste, preslikavaju direktno od tvorca posto nemaju, poput ljudi, kreativnu komponentu ugradjenu u svoju bit...
Wrong. Plain wrong.
Životinje imaju itekako izraženu aktivnu kreativnost. Ona se manifestuje u svim oblicima njihovog života, od izgradnje skloništa, preko načina na koji dolaze do hrane pa do zapanjujućih tehnika preživljavanja i izbegavanja opasnosti. Naranvo, bilo je potrebno mnogo godina evolucije da se steknu takve mogućnosti i današnji stepen kreativnosti u životinja.
jutarnja kisica
14.04.2004., 00:00
... pas i macka svoja osecanja i ponasanje, uopste, preslikavaju direktno od tvorca posto nemaju, poput ljudi, kreativnu komponentu ugradjenu u svoju bit...
Wrong. Plain wrong.
Životinje imaju itekako izraženu aktivnu kreativnost. Ona se manifestuje u svim oblicima njihovog života, od izgradnje skloništa, preko načina na koji dolaze do hrane pa do zapanjujućih tehnika preživljavanja i izbegavanja opasnosti. Naranvo, bilo je potrebno mnogo godina evolucije da se steknu takve mogućnosti i današnji stepen kreativnosti u životinja.
to je kreativnost koju one preslikavaju od tvorca :wink:
Tipkaros
14.04.2004., 01:33
Tvorac, a? Reci cu ja vama ko je nas tvorac. Nas tvorac je grupa ledenih meteora koji su pali na zemlju i otapanjem obezbedili vodu. Znam da mnogi ne zele ovakav odgovor, ali sta je tu je. Taj takozvani "tunel efekat" koji je neko spomenuo se potpuno moze objasniti sa bioloske tacke gledista, samo sad ne mogu da nadjem knjigu u kojoj sam to procitao. Izlazenje iz tela, razgovor sa porodicom itd. su ili snovi ili neke znate "jao, zamalo da umrem, sad sam fensi i mogu da se foliram, znate, da bih ispao kul, oni ionako ne znaju kako je to, pa ce to da veruju i pricacu to milion puta". Izvinite ljudi, realnost je surova, nema vecnog zivota. Kad se umre- kraj. Uostalom, ako gresim, kad umrem licno cu da se izvinim tom bogu (pitam se koji li ce da bude od njih 20) sto nisam verovao u njega.
Probudite se ljudi, otvorite oci.....
Tvorac, a? Reci cu ja vama ko je nas tvorac. Nas tvorac je grupa ledenih meteora koji su pali na zemlju i otapanjem obezbedili vodu. Znam da mnogi ne zele ovakav odgovor, ali sta je tu je. Taj takozvani "tunel efekat" koji je neko spomenuo se potpuno moze objasniti sa bioloske tacke gledista, samo sad ne mogu da nadjem knjigu u kojoj sam to procitao. Izlazenje iz tela, razgovor sa porodicom itd. su ili snovi ili neke znate "jao, zamalo da umrem, sad sam fensi i mogu da se foliram, znate, da bih ispao kul, oni ionako ne znaju kako je to, pa ce to da veruju i pricacu to milion puta". Izvinite ljudi, realnost je surova, nema vecnog zivota. Kad se umre- kraj. Uostalom, ako gresim, kad umrem licno cu da se izvinim tom bogu (pitam se koji li ce da bude od njih 20) sto nisam verovao u njega.Uopste se ne bih slozila sa tobom jer jednostavno to sto si ti napisao nema nikakvog smisla....vecni zivot i te kako postoji i ja verujem u to!Nemoguce je da se rodimo,prozivimo i nestanemo tek tako...nikom nista...neeee posle ovozemaljskog zivota tek dolazi zivot i to onaj pravi-vecni zivot u kome smo svi isti,ravnopravni.
Specijalni Gost
14.04.2004., 08:56
Wrong. Plain wrong.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jacu odvalu nisam cuo u zivotu!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jacu odvalu nisam cuo u zivotu!!
Uvek je lepo čuti majstorsku kritiku od vrsnog i elokventnog kritičara kao što je naš Specijalni Gost.
Merriam Webster definiše kreativnost kao
Main Entry: cre·a·tiv·i·ty
Pronunciation: "krE-(")