Vidi punu verziju : Sta je starije - JAJE ili PILE...?
NOT SMARTH ENOUGH
08.04.2004., 23:38
Nek mi neko kaze, pliiiiiz..... 8)
Кулиража
08.04.2004., 23:44
Pile, a mozda i jaje..ipak pile
goodday
09.04.2004., 01:46
zar josh uvek postoje ljudi sa ovom dilemom :roll:
starije je jaje naravno :roll:
Pile, preci pilića su se rađali bez ljuske, pa se kasnije u toku evolucije opna jajeta počela kalcifikovati te dobismo ono što svi danas volimo za doručak.
Odgovor
09.04.2004., 12:18
Po teoriji evolucije je starije "jaje", zato sto je predak pileta navodno bio gmizavac koji je sneo jaje iz koga je izaslo "pile".
Po teoriji stvaranja starije je "pile", zato sto Bog nije prvo stvorio jaje, vec "pile".
goodday
09.04.2004., 13:57
Pile, preci pilića su se rađali bez ljuske, pa se kasnije u toku evolucije opna jajeta počela kalcifikovati te dobismo ono što svi danas volimo za doručak.
viviparnost je napredna evoluluciona karakteristika tako da nema govora o tome da su koke prvo radjale zive pilice :roll:
LARA CROFT
09.04.2004., 19:27
Pile,naravno! :wink:
Pile,naravno! :wink:
Kalimero. Pile u jajetu. 8)
iluzionista
09.04.2004., 21:48
...
iluzionista
09.04.2004., 21:48
Po teoriji evolucije je starije "jaje", zato sto je predak pileta navodno bio gmizavac koji je sneo jaje iz koga je izaslo "pile".
Bas to. :lol:
Definitivno je starije jaje :!: Zasto :?:
Jednostavno, prvo nije postojalo nista, onda se pojavilo jaje, onda je nastao svemir a tek u njemu su mogli da nastanu pilici :wink:
Jednostavno, prvo nije postojalo nista, onda se pojavilo jaje, onda je nastao svemir a tek u njemu su mogli da nastanu pilici :wink:
:) :D :lol: 8)
Kakve veze ima pile/jaje sa 'LADNOM PRASETINOM ?
Tipkaros
14.04.2004., 00:42
Jaje ljudi. Razmislite: Tokom evolucije je neka zivotinja bila previse slicna piletu i ona je snela jaje i u tom jajetu se desio poslednji korak evolucije i...pile.
jutarnja kisica
14.04.2004., 00:52
jaje je doletelo iz svemira dok pile jos nije ni postojalo :roll: :? :lol:
Imate odgovor sa naucne strane u prtposlednjem (ili poslednjem) broju "Politikinog Zabavnika". Prepisacu neki dan ako vas bas zanima...
Pozdrav,
Tasa!
No Nick
28.04.2004., 03:37
jaje je doletelo iz svemira dok pile jos nije ni postojalo :roll: :? :lol:
E ovo moram da zapamtim!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako je jaje starije kako je ono nastalo?Da... Veliki prasak je učinio svoje.
evo objasnjenja:usljed spajanja razlicitih vrsta zivotnja doslo je do nastanka pileta..heheh
salim se...
iako mislim da je jaje....
cLick - OR - Die
29.04.2004., 11:42
Nek mi neko kaze, pliiiiiz..... 8)
Nemoj da je za kviz u 100chetres3jci! :)
Garota De Brasil
20.07.2004., 19:14
aktivirana...
MaranAta
20.07.2004., 19:24
Питање на које философија нема одговора. Зашто нема? Јер се врти у зачараном кругу не знајући уопште како је овај свет настао, него на сва питања гледа као да је одувек постојао овакав какав је сада.
За разлику од философије, теологија нам јасно и прецизно даје одговор - старија је кокош, јер су у процесу стварања света створене све животиње по врстама њиховим, мушко и женско...
Овде се јасно види разлика између философије - људског мудровања и теологије - Божје премудрости. :roll:
Tuzni_patak
20.07.2004., 19:38
I filozofiji i genetici je odgovor PILE.
Genske mutacije i rekonbinacije nastupaju pre ocvrscavanja ljuske....
MaranAta
20.07.2004., 19:52
појасни то мало...
dollar MC
20.07.2004., 20:05
Ako se misli na kokosije jaje, onda je starije pile. Prvo pile, pa kokoska, pa njeno jaje.
A ako se misli na jaje uopsteno, onda je ono starije. Jer, i pre kokosijih jaja su postojala jaja gustera ili slicnih gmizavaca...
MaranAta
20.07.2004., 20:13
Како из јајета неког гмизавца одједном да испадне напоље пиле? :roll:
krvolok
20.07.2004., 20:34
A radioaktivno pile ?!?
goodday
20.07.2004., 20:51
NE!!!.....to je mogao biti samo radioaktivni gmizavac
dollar MC
21.07.2004., 00:01
Како из јајета неког гмизавца одједном да испадне напоље пиле? :roll:
Koga si pitala. Postavljen je post odma' posle mog, pa... :lol:
NaraYan
21.07.2004., 01:14
Najstariji je petao! Morao je sve to neko da napravi.
ma ne....najstariji je MoronAta....sta je radio sa kokoskom, to je vec njegova stvar...
Samuraj
21.07.2004., 01:39
Starije je jaje,jer iz jajeta je nastalo pile.
Ukoliko bi neko rekao da je starije pile, morao bi da se složi da je i to pile moralo da nastane iz jajeta.
Tako da je jaje u svakom slučaju starije od pileta.
apotekarka
21.07.2004., 01:43
E pa baš mi je drago da smo to rešili...
MaranAta
21.07.2004., 04:25
А ко је излегао то "јаје које је старије од пилета"? :roll:
Ovakvi postovi su nedostojni foruma:FILOSOFIJA!
Prajaje i prapile. Kako će prapile da snese prajaje ako nema prapjetlića? Zaboravili ste prapjetlića koji je oplodio prapile koje je kasnije snijelo prajaje. Ako je starije prajaje onda su morala da budu dva prajajeta - jedno muško i jedno žensko.
MaranAta
21.07.2004., 16:03
Тако је Ево... :wink:
Teorija evolucije daje odgovor na tvoje pitanje. Arheopteriks je stariji i od kokoške i od jajeta.
Samuraj
21.07.2004., 17:38
Ma najbolje je da pitamo Vuka Bojovića. :D
On sigurno zna pravi odgovor na ovo pitanje.
Kazanova
21.07.2004., 18:03
Nije mi jasno, kako mozete na neki izmisljeni paradoks da gubite vreme, koji je i nastao bas zbog toga da dokaze da je u zivotu, kao i sam zivot, paradoksalno.
Isto pitanje bi bilo: to sto jeste to nije a to sto nije to jeste...
Mada je odgovor jasan, moze se zamrsiti.
Jednom recju, nauka, kao sto je ceo ljudski zivot, stalno i konstantno traze odgovore na mnogobrojna pitanja. Covek od kada postane svestan sebe, uvek postavlja sebi neka pitanja i potpitanja na koja nema odgovora (pa cak iako ih nadje, postavi sebi kontrapitanje)...
Da li je starije jaje ili kokos... je samo lepo smisljena zavrzlama bas zato, sto je verovatno nekom palo tako na pamet da namuci nekog pismenijeg od sebe ili bilo kako bilo... To je slicno kao kada je onaj rekao: "e, lijo sad si dolijala" i biva proglasen mudracem.
Teolozi su oberucke to prihvatili da bi dokazali postojanje nekog viseg bica (koje je nastalo iz praiskonskog straha od prirodnih sila a kasnije pri pojavi emocija, kojih covek za razliku od drugih bica, svesniji) i time doveli u pitanje svako razumno razmisljanje.
Nema svrhe vrteti se u krug i ulaziti u lavirint iz koga nema izlaza. Jednostavno je ta parafraza izmisljena i gotova stvar.
Sa evolucijske tacke gledano starije je jaje, nastala je ljuspa a u njoj kasnije zivot (kao i po nastanku atmosfere kasnije je nastao zivot na zemlji).
I jos ovo: pitanje se moze postaviti i kao sta je starije, krokodil ili jaje ili zmija ili jaje, riba il jaje (ikra)...?
krvolok
21.07.2004., 18:38
[quote="Kazanova"]
I jos ovo: pitanje se moze postaviti i kao sta je starije, krokodil ili jaje ili zmija ili jaje, riba il jaje (ikra)...?
Ili, još bolje, DVA JAJETA, a ???
MaranAta
21.07.2004., 18:52
Teorija evolucije daje odgovor na tvoje pitanje. Arheopteriks je stariji i od kokoške i od jajeta.
Дотична животињка је у Библији и наведена је под две категорије.... тако да наука опет открива оно што је одааавно већ познато. :wink:
Kazanova
21.07.2004., 19:26
Eto, analiticar mi kaze da mi Maran Ata usao pod kozu kako kad vidim da covek sve zna. Mi smo samo kopije Maran Atine.
MUDRICA
21.07.2004., 19:28
Eto, analiticar mi kaze da mi Maran Ata usao pod kozu kako kad vidim da covek sve zna. Mi smo samo kopije Maran Atine.
...koji "MI", tj. VI?
MaranAta
21.07.2004., 19:56
Нисам ли ја рекао да си управо увредио... :lol: