PDA

Vidi punu verziju : "turizam" u loznici

pirratica
19.05.2008., 22:09
sta mislite....dodje li iko ikad ovde.....jeste da se ne moze nazvati bas turizam,ali dodje neko do banje.....
nego,jeste li vi ljudi kad videli nekog u onim hotelima po banji:confused:
P.S.ovo je jedna "ozbiljna" tema;)

Nadrealista
19.05.2008., 22:18

Ma jok... :confused: šta ti je...to uopšte nije hotel...idi na forum natprirodne pojave i histerije...objasniće ti tamo par ljudi kako je to podzemni atomski centar u kom se reptilijanci spremaju za zauzimanje sveta... :lol:

PS.Pa ja te upitah u onoj temi o kafićima gde da svratim ako dođem u LO...a ti ne odgovaraš... :P

Vesela ćufta
19.05.2008., 22:20
Ja bi doš'o kad bi znao šta ima tamo. Bi majke mi, bez zezanja. Jes da će zvučat neozbiljno pošto ja to kažem, ali stvarno nam je turistički marketing na nivou Bejruta :( Nikad još nisam čuo nikakvu reklamu tipa "dođite u Loznicu jer tamo ima _________". A garant bi imalo šta da se vidi, meni je super gdje god da odem samo nek je nešto drugačije

Nadrealista
19.05.2008., 22:35
Ja bi doš'o kad bi znao šta ima tamo. Bi majke mi, bez zezanja. Jes da će zvučat neozbiljno pošto ja to kažem, ali stvarno nam je turistički marketing na nivou Bejruta :( Nikad još nisam čuo nikakvu reklamu tipa "dođite u Loznicu jer tamo ima _________". A garant bi imalo šta da se vidi, meni je super gdje god da odem samo nek je nešto drugačije

Nemoj tako.
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=1wSW5EjLrTM

Vesela ćufta
19.05.2008., 22:40
Klip do jaja, u 40 sekundi prikazano šta cijela zemlja (???!!!) ima da pokaže turistima. A obrati pažnji na početak spota, Srbija tražena snajperom...:(

Nadrealista
19.05.2008., 22:44
Ne znam...Ono što privlači ljude je provod...Ovo što je na snimku...Mis'im,to ima svuda.
Samo zađeš u šumu neku i to je to.

Vesela ćufta
19.05.2008., 22:46
To je to. Reklama nam je kao da ćemo da privučemo penzose sa zapada koji u životu nisu vidjeli drvo ili pticu

Nadrealista
19.05.2008., 22:47
...ili voz...

Vesela ćufta
19.05.2008., 22:51
Ili manastir na albanskoj teritoriji...

pirratica
19.05.2008., 22:52
ljudi koji razigravate forum.....ajde chatujte na onoj tamo temi...kafanici....pa jel vi hocete da ja dobijem otkaz,posto mi nesto sve tesko oko srca da obrisem poruke:lol:

Nadrealista
19.05.2008., 22:53
ljudi koji razigravate forum.....ajde chatujte na onoj tamo temi...kafanici....pa jel vi hocete da ja dobijem otkaz,posto mi nesto sve tesko oko srca da obrisem poruke:lol:

Kad mi odgovoriš na ono što sam te pitao. :p

Vesela ćufta
19.05.2008., 22:54
Kakav čat, pričamo o turizmu. Aj fino kaži šta možemo da vidimo u tu tvoju Loznicu

Nadrealista
19.05.2008., 23:38
Ili manastir na albanskoj teritoriji...

... :arrow: što me podseti:
Moj poznanik radio kao vodič na Kosovu i vodio Amere da vide Visoke Dečane.
I pita ga Amerikanka zašto ih zovemo visoki,kad jelte oni imaju zgrade od po 200 spratova.A on joj kaže : "To je zato što je u vreme kad je ovaj manastir podignut,vaša najviša zgrada bio indijanski šator..." :lol:

Vesela ćufta
19.05.2008., 23:39
hehe, dobro joj je i rekao

W.A.S.P.
20.05.2008., 00:21
sta mislite....dodje li iko ikad ovde.....jeste da se ne moze nazvati bas turizam,ali dodje neko do banje.....
P.S.ovo je jedna "ozbiljna" tema;)Imate ono brdo tamo pored al ne znam kako se zove ... jednom sam tamo dočeko novu godinu ...

Vesela ćufta
20.05.2008., 00:23
Juhuu, skuplja se masa na pdfLO, mačkice ima da ti skoči plata u nebesa :D:D:D

W.A.S.P.
20.05.2008., 00:48
A, pa ja sam mačkicin vatreni fan pa zato ... :lol:

Vesela ćufta
20.05.2008., 07:35

Nemoj mi samo reći da si je i na avatar stavio :mrgreen::mrgreen:

pirratica
20.05.2008., 07:46
Nemoj mi samo reći da si je i na avatar stavio :mrgreen::mrgreen:

:lol:
ala ste vi ljudi pukli:mrgreen:

pirratica
20.05.2008., 07:47
:D
a da to brdo sto si bio nije mozda gucevo:lol:

yioim
20.05.2008., 09:42
....i tako je debeljuskasti yioim seo svojim dupetom na svoj nezni zglob i polomio ga. nakon kucnog lecenja dolazi i banje. BANJE KOVILJACE! tamo je NEVEROVATNO !!!! nije kralj pera bio lud sto mu je to bilo licno "odmaraliste". ja nisam imao zamerku ni ja jedan segment u banji. bila je ekipa raznovrsna i osim sto sam se lecio dobro sam se i prozezao.
banja je KEVA

W.A.S.P.
20.05.2008., 09:52
Nemoj mi samo reći da si je i na avatar stavio Nisam al može da se menja s plavušom kad se pokvari :lol:
a da to brdo sto si bio nije mozda gucevoBiće da jeste

kosta1703
29.05.2008., 14:59
Pa evo..........Neke znacajne stvari i mesta koje mozete videti u Loznici, i okolini:
1.Trsic, rodno mesto vuka Karadzica, koje je zadnjih godina postalo etno selo, sa lepom atmosferom, nekoliko etno restorana, koje obavezno posetite, a koji na meniju imaju stara srpska jela, uz muziku "na uvce" u vecernjim satima.
Dve manifestacije su vezane za Trsic, Djacki Vukov sabor, negde u maju, i Vukov sabor u septembru.Sve u cast V.Karadzica, naravno.
2.Manastir Tronosa iz 13. veka, sasvim blizu Loznice, i Trsica.Vuk je u njemu ucio skolu.
3.Planina Gucevo, sa planinarskim domom kao mestom za opustanje i uzivanje u prirodi i cistom vazduhu.
Inace sam negde procitao(ne znam koliko je verodostojno)da je bitka na Gucevu, za vreme prvog svetskog rata(u "sklopu" bitke na Ceru), zabelezena kao prva rovovska bitka u istoriji ratovanja.
4.Banja Koviljaca sa prelepim parkom, i nadaleko poznatom kafanom "kur-salon" koja je svojevremeno bila najveca kafana na Balkanu.Tu su svoje karijere pocinjale kao kafanske pevacice Lepa Lukic, Brena, Seka Aleksic(mnogo vise preferiram kafanicu "tri cesme" sa cije se terase pruza prelep pogled na banjski park)......
5.Muzej Jadra, u kojem se stalno smenjuju razlicite postavke vezane na neki nacin za Loznicu, ali i neke trenutno aktuelne izlozbe.
6.Iz Loznice rodom je Jovan Cvijic, rodonacelnik geografije na nasim prostorima.
Medjutim, nisam bas siguran da li postoji neka postavka u gradu o njemu(tip njegova rodna kuca ili nesto slicno).
5.U Loznici, ili tacnije, pored nje same(na putu Loznica-M.Zvornik) mozete pazariti kucu sa placem za 50 evra(doduse tu je nekada bila kuca, ali su sad ostale samo rusevine)!
U pitanju je kuca koja je bila u mnogo revija, a prica vezana za nju ima za temu natprirodne pojave koje se u njoj dogadjaju, a koje su dovele do toga da je kuca promenila mnogo vlasnika, i to sve po ceni od 100 maraka(50 evra).Prica tih vlasnika je da u njoj jos niko nije uspeo da doceka jutro, pa ako ste avanturisti, eto prilike da pokusate sami.
6.Mozete posetiti restoran "Ribica" na brodu, u kojem je izbor hrane sjajan a i cene su , za ostali deo Srbije ,veoma veoma niske.
Doduse, cene u Loznickim restoranima su generalno izuzetno niske, a hrana je izuzetno dobra, te je svakako razlog vise da ih posetite.
7.Pesacka zona, nedavno uredjana je veoma posecena u vecernjim satima, i veoma je prijatno mesto za predah, kroz setnju, ili sedenje po kaficima.

Eto, ukratko.........Nesto malo istorije, nesto malo zabave, nesto malo mistike.Za sve po malo.
Izvinjavam se ako sam nesto zaboravio.
Dodajte ponesto i ostali.

pirratica
29.05.2008., 16:12
5.U Loznici, ili tacnije, pored nje same(na putu Loznica-M.Zvornik) mozete pazariti kucu sa placem za 50 evra(doduse tu je nekada bila kuca, ali su sad ostale samo rusevine)!
U pitanju je kuca koja je bila u mnogo revija, a prica vezana za nju ima za temu natprirodne pojave koje se u njoj dogadjaju, a koje su dovele do toga da je kuca promenila mnogo vlasnika, i to sve po ceni od 100 maraka(50 evra).Prica tih vlasnika je da u njoj jos niko nije uspeo da doceka jutro, pa ako ste avanturisti, eto prilike da pokusate sami.
.
a zasto ja kog djavola nisam cula za tu kucu:mrgreen:
bas bi rado kupila to,pih kucica za 50evrica,boli me uvo i da me malo izgrickaju vampircici:mrgreen:

kosta1703
29.05.2008., 17:33
Ne znam kako nisi cula..kuca je pored samog puta Loznica-M.Zvornik.koliko se secam, malo iznad kampa.

Кулиража
30.05.2008., 02:41
Ta kuca mislim da pripada opstini Mali Zvornik, jer je poslednji lik koji je kupovao to zemljiste dolazio u katastar Mali Zvornik da trazi potrebne papire (u katastru mi radi otac, tako da odatle znam).
Inace kuca se nalazi tacno pored tabli 'podrucje opstine Mali Zvornik' i 'Grad Loznica', tako da do skora nisam znao kome pripada.
Ono sto sam video kada sam zadnji put tuda prolazio da se pravi nova kuca i to odmah pored rusevine, sa druge strane potocica (koji bi trebao da deli podrucje opstine M. Zvornik i Grad Loznicu).

Ono sto mi se ne svidja u Loznici je saobracaj koji je uzasan. Jos kad sam cuo da hoce da prave kruzni tok (zna li neko dokle se stiglo sa tom idejom) u centru, totalno sam se zaprepastio.
Pesacka zona je, iako je dobra ideja, takodje napravila vise problema nego koristi , jer je najprometnija ulica (koja vodi do suda i SUPa) totalno zatvorena za saobracaj i PRVI put na bivsoj raskrsnici je apsolutno nepotrebno postavljen semafor (niti je toliko siroka ulica, niti neki enorman protok ljudi i vozila) kojeg nije bilo dok se tuda odvijao saobracaj i cak autobusi gradskog prevoza su prolazili tuda.
Posle toga parking u toku radnog dana (za vreme radnog vremena, naravno) je skoro nemoguce pronaci. Iako su poceli da naplacuju parking (sto je veoma pametna stvar, a i cena je voma pristupacna) i dalje je u centru nemoguce pronaci isti, cak i po jednosmernim ulicama (jos ako ste 'srecnik' kao ja da vozi Skodu roomster koja nema zadnje prozore, onda vam je jasno zasto ovoliko kukam). Problem je naci parking cak i god bolnice, iako je taj parking zaista ogroman (cesto sam bio u situaciji da se parkiram skroz na kraju, pa onda 500m pesaka do bolnice).

kosta1703
31.05.2008., 03:21
Pa to je vise politicki problem grada.........Mislim na pesacku zonu......
a odnosi se na jedan poslovni poduhvat kojim j vlasnik 80% lokala u toj zoni postao jedan covek, te je posle preko nevladinih organizacija prakticno on dao vecinu para da se uradi pesacka zona......
Zatro je ispalo tako nakaradno......Inace je bilo mnogo logicnije i svakako bolje da je pesacka zona postala Pasiceva ulica, koja je kao stvorena za to.

pirratica
31.05.2008., 13:28
naravno da bi pasiceva ulica bila najbolja za pesacku zonu u loznici....ali....gospodin covek dao pare za pesacku zonu,pa je tako zatvorena jedna od glavnih ulica i bespotrebno je napravljena guzva.......a i pitanje je da li gradu poput loznice uopste i treba pesacka zona:confused:

kosta1703
01.06.2008., 00:50
nego mackice, ti si loznicanka?

pirratica
01.06.2008., 01:45
da.....da:D

kosta1703
01.06.2008., 03:45
da.....da:D

pa onda , ako je slika iz avatara tvoja, trebala si i sebe da dodas u turisticke atrakcije loznice.:D