Vidi punu verziju : Anti-nacionalizam
BiH/RS/FBiH
27.03.2004., 19:23
Svidjelo se nekima ili ne u BiH ce se vratiti prijeratni nazivi gradova, znaci bez prefiksa Srpski!
Ni u jednoj drzavi u Evropi nazivi gradova nemaju nacinalni predznak ?? (zamislite da se Brisel zove Flamanski odnosno Valonski Brisel ili da se Minhen zove Bavaraski Minhen ili da se Temisvar u Rumuniji zove Madjarski Temisvar? Nacionalni predznaci samo poticu nacionalizam i u njima se niko ne osjeca lijepo osim lokalnih stanovnika. To je jako primitivno i ne doprinosi nicemu normalno i miroljubivom! Stvarno
:P bravo JEDI g***a
a sta to vama smeta "SRPSKI" ? olosu jedan komunisticke krvi ,je*** vam mater svima :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
:P bravo JEDI g***a
a sta to vama smeta "SRPSKI" ? olosu jedan komunisticke krvi ,je*** vam mater svima :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Da je normalno da se nacionalni izrazi koriste ispred naziva, vjerovatno bi i Evropa "vrvila" od takvih imena. Zasto nije tako?
Zato sto se osim pripadnika te nacionalnosti niko ne osjeca lijepo u takvim mjestima. Sudeci po tvom "bogatom rijecniku" ocito da si ti suvise malouman da bi ovo shvatio.
pokusaj na stranici www.fifa2004.com
ili www.supermario.com
tu vjerovatno i pripadas
samoupravljac-1
25.05.2004., 01:45
E stvarno a sto vama smeta predznak "SRPSKI"?????
samoupravljac-1
25.05.2004., 01:46
jesu li to kompleksi????
samoupravljac-1
25.05.2004., 01:47
Ili je strah????
samoupravljac-1
25.05.2004., 02:04
Ja nemam nista protiv da se u FBiH svaki drugi grad zove bosanski ili bosnjacki.Ostavite i nama pravo da sami biramo ime grada u kom zivimo...uostalom to ne mora da bude nacionalni predznak...samo znak da se taj grad nalazi u REPUBLICI SRPSKOJ :P :P
Ja nemam nista protiv da se u FBiH svaki drugi grad zove bosanski ili bosnjacki.Ostavite i nama pravo da sami biramo ime grada u kom zivimo...uostalom to ne mora da bude nacionalni predznak...samo znak da se taj grad nalazi u REPUBLICI SRPSKOJ :P :P
A KOME TO TREBA DA ZNA JEL' GRAD U REPUBLICI SRPSKOJ ILI NE-PA ZITELJI CELE BIH ZNAJU TACNO KOJI GRAD KOME PRIPADA, A VERUJ DRUGIMA NIJE VAZNO, NAROCITO STRANCIMA. PREMA TOME IPAK JE NACIONALNO OBELEZJE!
E stvarno a sto vama smeta predznak "SRPSKI"?????
A zasto nema "Francuski Pariz" ili "Spanski Madrid" ili "Katalonska Barselona" !!! Vjerovatno ima razlog! Jednonacionalni predznak je diskriminirajuci za ostale nacije, ako si pametan da shvatis ovo, a nadam se da jesi!
jesu li to kompleksi????
Pa upravo suprotno! Jednonacionlanim predznakom se vidi ko je iskompleksiran i pati od svojatanja!
Ili je strah????
E to si pogodio! Strah od cinjenice da jos postoje ljudi koji misle da u jednoj drzavi moze zivjeti samo jedan narod, sto opet nema nigdje u Evropi!
volodja
23.07.2004., 13:40
jednom prilikom sam upoznao jednog idiota (roditelji su mu bili Srbi, ali je on postao go_vno) koji je, u duhu "evropskih integracija" i "novog svetskog poretka" tvrdio da treba izbaciti rec "Srpska" i iz imena SPC (Srpske Pravoslavne Crkve) i SANU (Srpske akademije nauka i umetnosti)...
koja budaletina...
u navedene "integracije" ljudi (i narodi) ulaze razliciti, svako sa svojim specificnostima, i to nije prepreka, nego prednost. i priroda favorizuje razlicitosti, zato se i radjamo razliciti, a ne kao klonovi (nemam sad nameru da objasnjavam osnove genetike i teoriju evolucije, upucenima se izvinjavam na uproscavanjima)...
pokusaj titoisticke "uravnilovke" je zavrsio, svi znamo kako...
kome bre smeta ime SRBIN i reci koje se od njega izvode?
samo magarcima, kompleksasima koji ne znaju gde pripadaju, ili ne pripadaju nigde...
nemam nista protiv da hrvati "izmisljaju" svoj jezik u 21. veku, pa zasto bi neko imao nesto protiv da Srbi sami daju imena svojim gradovima???
"neko se oseca diskriminisano i neugodno"?... ne se_r_ite!!!
kad odete da prosite po Nemackoj, ne smeta vam sto se drzava Nemaca zove po njima, a ne po, recimo, Aboridzinima?
ostavite vise Srbe na miru...
jednom prilikom sam upoznao jednog idiota (roditelji su mu bili Srbi, ali je on postao go_vno) koji je, u duhu "evropskih integracija" i "novog svetskog poretka" tvrdio da treba izbaciti rec "Srpska" i iz imena SPC (Srpske Pravoslavne Crkve) i SANU (Srpske akademije nauka i umetnosti)...
koja budaletina...
u navedene "integracije" ljudi (i narodi) ulaze razliciti, svako sa svojim specificnostima, i to nije prepreka, nego prednost. i priroda favorizuje razlicitosti, zato se i radjamo razliciti, a ne kao klonovi (nemam sad nameru da objasnjavam osnove genetike i teoriju evolucije, upucenima se izvinjavam na uproscavanjima)...
samo magarcima, kompleksasima koji ne znaju gde pripadaju, ili ne pripadaju nigde...
nemam nista protiv da hrvati "izmisljaju" svoj jezik u 21. veku, pa zasto bi neko imao nesto protiv da Srbi sami daju imena svojim gradovima???
kad odete da prosite po Nemackoj, ne smeta vam sto se drzava Nemaca zove po njima, a ne po, recimo, Aboridzinima?
Ocito je da si u svojoj "napaljenosti" totalno promasio temu ili nisi ni procitao naslov!
KO GOVORI O SANU ILI SPC (da te ne nazivam pogrdnim imenima, jer je to "majka priroda" vec uradila) ?????
Govori se o poslijeratnim, i izmisljenim nazivima koji su totalno diskriminirajuci i NIKO NE GOVORI O SRBIJI nego o rs!! Ocito je da si totalno neupucen ( i na zalost) opet napaljen jer bi znao da :
1. rs kao sadasnja ratan i genocidna tvorevina nikad nije postojala prije rata (kao ni ono sra nje od tzv Federacije)
2. kad se (grad) Foca u svojoj istoriji zvalo "Srbinje"
3. kao i ostale opstine koje u predznaku imaju prefiks srpski(u BiH za cijelog njenog postojanja, NIKAD ALI BAS NIKAD nije postojalo nijedno seoce sa koje u predznaku ima nacionalni prefiks; toliko o "istorijskim" cinjenicama, a ako si ikad proctiao ista drugo osim "Tempa" ili "Skandala" trebao bi to znati)
Na zalost ti (opet kazem) nisi ni procitao temu, nego pricas nesto sto nema veze sa ovim, niko nije govorio ni o SANU ni o SPC, nego o poslijeratnim diskriminirajucim nazivima (sa bilo cije strane) !
volodja
25.07.2004., 03:04
alo, mali smrade, prijavi se prvo, ili plati nekom da te registruje, ako ne umes sam.
naravno da sam procitao temu, nego si ti isuvise plitak i napaljen da ukapiras da sam primetio da nije rec samo o RS, nego o Srbima oupste.
koja "istorija" foce? menjaj ti imena koja smradni periguzi daju po ugledu na prave Turke, jer za mene istorija ne pocinje od trenutka primanja islama, izmedju ostalog zato sto moj predak nije primio tursku karu u bulju k'o tvoj i promenio veru, k'o pas.
ostajem pri tvrdnji da Srbi treba da svojim gradovima daju kakva hoce imena, kao sto i tvoji mogu, recimo, da sarajevo nazovu "MALA anKARA", ako ce vam to nesto pomoci da zaboravite odakle, nazalost, poticete.
volodja
25.07.2004., 03:10
'ajde da ti kazem jos nesto:
RS nije genocidna tvorevina, sto se za tvoj deo "f(p)ederacije" ne moze reci, a sto se tice onoga o "posleratnim nazivima" i onoga da RS nije postojala do 1991.:
svi nazivi su "posleratni", samo je pitanje o kom ratu pricamo. zasto je ovaj bio drugaciji? ako srbi u RS hoce da obrisu tragove sramotnog turskog boravka na balkanu, zasto je to tvoj problem?
da nisi mozda Turcin?
tvoja nacija postoji u najboljem slucaju od 1945.!!!
i alija vam se do 1981. izjasnjavao k'o srbin!
od kad je pojam "bosnjak", u danasnjem "znacenju"?
bosanci su, kroz sve vekove bili Srbi koji su ziveli u Bosni.
bolje cuti, izrode, i ljubi titovu sliku.
*november rain*
25.07.2004., 11:35
alo, mali smrade, prijavi se prvo, ili plati nekom da te registruje, ako ne umes sam.
naravno da sam procitao temu, nego si ti isuvise plitak i napaljen da ukapiras da sam primetio da nije rec samo o RS, nego o Srbima oupste.
koja "istorija" foce? menjaj ti imena koja smradni periguzi daju po ugledu na prave Turke, jer za mene istorija ne pocinje od trenutka primanja islama, izmedju ostalog zato sto moj predak nije primio tursku karu u bulju k'o tvoj i promenio veru, k'o pas.
ostajem pri tvrdnji da Srbi treba da svojim gradovima daju kakva hoce imena, kao sto i tvoji mogu, recimo, da sarajevo nazovu "MALA anKARA", ako ce vam to nesto pomoci da zaboravite odakle, nazalost, poticete.
Nemash pojma koliko si ovim postom rekao o sebi...
Da sam na tvom mjestu poklopila bih se po ushima, i ushutila malo.
Shto je previshe, previshe je!!
Druga je stvar da kao normalni ljudi raspravljate o nekom problemu, a sasvim druga je pljuvanje po drugima...
Ako zelish da te poshtuju, poshtuj druge!!
p.s.ovo zadnje boldirano...jedino shto cu ti reci : u zabludi si!!! na zalost... :roll:
*november rain*
25.07.2004., 11:37
'ajde da ti kazem jos nesto:
RS nije genocidna tvorevina, sto se za tvoj deo "f(p)ederacije" ne moze reci, a sto se tice onoga o "posleratnim nazivima" i onoga da RS nije postojala do 1991.:
svi nazivi su "posleratni", samo je pitanje o kom ratu pricamo. zasto je ovaj bio drugaciji? ako srbi u RS hoce da obrisu tragove sramotnog turskog boravka na balkanu, zasto je to tvoj problem?
da nisi mozda Turcin?
tvoja nacija postoji u najboljem slucaju od 1945.!!!
i alija vam se do 1981. izjasnjavao k'o srbin!
od kad je pojam "bosnjak", u danasnjem "znacenju"?
bosanci su, kroz sve vekove bili Srbi koji su ziveli u Bosni.
bolje cuti, izrode, i ljubi titovu sliku.
ccc... :? :?
:lol: :lol: :lol:
volodja
25.07.2004., 17:18
jaoj, mala, necu da se pozivam na argument da ti jos nisu nikli svi stalni zubi, samo cu da ti preporucim da jos malo sacekas pre nego sto se tek tako pojavis, samo da odvalis nesto...
ipak...
nije moguce da nisi videla da je hrabri anonimus prvi mene poceo da vredja...
dobro, priznajem da sam preterao, ali imao sam pravo da se jednom i iznerviram nakon bezveznog i neargumentovanog pljuvanja po Srbima, bez potrebe, onako usput...
izvinjenje pravovernim muslimanima i nasim sugradjanima muslimanske veroispovesti, koji nisu ekstremisti i fanatici.
ljudski sljam koji cini zlocine, u ratu i u miru, svih vera i nacionalnosti, potpuno je isti.
Svidjelo se nekima ili ne u BiH ce se vratiti prijeratni nazivi gradova, znaci bez prefiksa Srpski!
Ni u jednoj drzavi u Evropi nazivi gradova nemaju nacinalni predznak ?? (zamislite da se Brisel zove Flamanski odnosno Valonski Brisel ili da se Minhen zove Bavaraski Minhen ili da se Temisvar u Rumuniji zove Madjarski Temisvar? Nacionalni predznaci samo poticu nacionalizam i u njima se niko ne osjeca lijepo osim lokalnih stanovnika. To je jako primitivno i ne doprinosi nicemu normalno i miroljubivom! Stvarno
hoce li se vratiti i srpsko-hrvatski? Ili ste se odlucili za bosnjacki, bosanski i kako vec? od kada to postoji bosanski jezik ili bosnjacki? Od poslije rata, jel tako? E tako i nasi predznaci "srpski". Sve jasno? :evil:
*november rain*
26.07.2004., 12:36
jaoj, mala, necu da se pozivam na argument da ti jos nisu nikli svi stalni zubi, samo cu da ti preporucim da jos malo sacekas pre nego sto se tek tako pojavis, samo da odvalis nesto...
ipak...
nije moguce da nisi videla da je hrabri anonimus prvi mene poceo da vredja...
dobro, priznajem da sam preterao, ali imao sam pravo da se jednom i iznerviram nakon bezveznog i neargumentovanog pljuvanja po Srbima, bez potrebe, onako usput...
izvinjenje pravovernim muslimanima i nasim sugradjanima muslimanske veroispovesti, koji nisu ekstremisti i fanatici.
ljudski sljam koji cini zlocine, u ratu i u miru, svih vera i nacionalnosti, potpuno je isti.
izvini,ali shta sam ja to izvalila?? :roll:
Nije bitno koliko imam godina,od malih nogu uchish kako da se ponashash.
Shto se tiche ove teme,nisam je ni pokushala da komentarishem jer smatram da nisam kompetentna za to,jedino mi je zasmetao nachin na koji ste razgovarali....
Ili je strah????
E to si pogodio! Strah od cinjenice da jos postoje ljudi koji misle da u jednoj drzavi moze zivjeti samo jedan narod, sto opet nema nigdje u Evropi!
a zasto u bruxelles, u parisu i ostalim evropskim gradovima ne pozivaju hodze svoje vernike na molitvu , kada su oni tako tolerantni prema svim narodima? Ne varaj te se, to samo kod nas postoji, ostali hrscanski narod to ne trpi!
volodja
27.07.2004., 00:41
nisam hteo da te uvredim, bar ne stvarno :)
ali... kako nisi "odvalila"?:
ako si mala da imas kompetentno misljenje o ovoj temi (imala si nekoliko godina kad je stvar koja je u pozadini nase "rasprave" kulminirala), zar nisi mala da TI meni ordezes koliko sam rekao o sebi? sta ti znas o meni, sta ti je to moj tekst rekao o meni?
sto se tice usiju, ne znam za tebe, ali em nisi na mom mestu, em mi nisu bas tolike usi... (drugim recima, ne vidim razlog da prekinem da kucam i postidim se. reci mi gde to gresim i zasto treba da se pokrijem usima?)
i na kraju, sta je to previse? ili cega je previse?
pozdrav
*november rain*
27.07.2004., 20:49
nisam hteo da te uvredim, bar ne stvarno :)
ali... kako nisi "odvalila"?:
ako si mala da imas kompetentno misljenje o ovoj temi (imala si nekoliko godina kad je stvar koja je u pozadini nase "rasprave" kulminirala), zar nisi mala da TI meni ordezes koliko sam rekao o sebi? sta ti znas o meni, sta ti je to moj tekst rekao o meni?
sto se tice usiju, ne znam za tebe, ali em nisi na mom mestu, em mi nisu bas tolike usi... (drugim recima, ne vidim razlog da prekinem da kucam i postidim se. reci mi gde to gresim i zasto treba da se pokrijem usima?)
i na kraju, sta je to previse? ili cega je previse?
pozdrav
dobro, priznajem, malo sam i ja pretjerala, ali mislim da sam bila u pravu da shto se tiche onoga "shto je previshe,previshe je"...
previshe je uvreda, ruznih stvari kojih si rekao(gore sam to i boldirala)
ali mislim da to nije poenta ove teme...
komentarisala sam jer sam takva osoba da mi "sitnice" zapadnu za oko, i eto te sitnice mi se nisu dopale...
to je sve... :wink:
*november rain*
27.07.2004., 20:57
samo josh da dodam,da nisam iz BL nego iz Tuzle i ne interesuje me neshto posebno tema o kojoj raspravljate,"srpski" "ne srpski" - ne interesuje me, zaista...
samo, vidjela sam na sadrzaju naziv teme "anti-nacionalizam" pa sam pomislila "Divno... neko se sjetio da neshto kaze o tome", medjutim kad sam je otvorila naishla sam na tvoje komentare i tako...
pozdrav :wink:
volodja
27.07.2004., 23:51
ne slazemo se, verovatno zato sto ti imas pogresnu definiciju nacionalizma...
ja ne mogu da cenim coveka koji nije nacionalista.
pre bih shvatio i cenio hrvata, nemca, ili cak siptara (oni sami sebe tako zovu, a ne "albanci", ozbiljno) nacionalistu, nego srbina smrada i izdajnika, jer nacionalizam je ljubav prema svom narodu, svojoj familiji i svojim precima. nacionalizam podrazumeva uvazavanje drugih, i iskljucuje mrznju.
pravi nacionalista ne mrzi, ne ubija i kolje zarobljenike u ratu, ne maltretira komsije u miru.
ti verovatno mesas nacionalizam i sovinizam, ili nacionaliste i kriminalce, ratne profitere i barabe.
to "mesanje" za mene je neshvatljivo.
ponavljam jos jednom: pojam nacionalizam ne treba da ima negativnu konotaciju i da se dovodi u vezu sa zlocincima, jer oni nisu nacionalisti i rodoljubi, vec ljudski otpad.
to je isto kao kada bi neko rekao da zlocinac moze da bude iskren vernik, pobozan covek...
naravno da ne moze! da veruje, ne bi mogao da cini zlocine, bilo koja religija da je u pitanju.
isto tako, pravi nacionalista, koji VOLI svoj narod i POSTUJE druge, nema razlog nikoga da mrzi.
u ratu, mrznja proizilazi iz straha, tako da su oni koji mrze, obicni pesovani i kukavice i u bednom strahu, iza poslednje linije fronta cine zlocine nad bespomocnima, zbog kojih bivaju osramoceni citavi narodi kojima ti bednici navodno pripadaju.
toliko.
koja budaletina...
Ljubavi, imas jedan veeeeeliki poljubac od mene!!!!! :D :D :D
*november rain*
28.07.2004., 15:52
pre bih shvatio i cenio hrvata, nemca, ili cak siptara (oni sami sebe tako zovu, a ne "albanci", ozbiljno) nacionalistu, nego srbina smrada i izdajnika, jer nacionalizam je ljubav prema svom narodu, svojoj familiji i svojim precima. nacionalizam podrazumeva uvazavanje drugih, i iskljucuje mrznju.
pravi nacionalista ne mrzi, ne ubija i kolje zarobljenike u ratu, ne maltretira komsije u miru.
ti verovatno mesas nacionalizam i sovinizam, ili nacionaliste i kriminalce, ratne profitere i barabe.
ponavljam jos jednom: pojam nacionalizam ne treba da ima negativnu konotaciju i da se dovodi u vezu sa zlocincima, jer oni nisu nacionalisti i rodoljubi, vec ljudski otpad.
to je isto kao kada bi neko rekao da zlocinac moze da bude iskren vernik, pobozan covek...
naravno da ne moze! da veruje, ne bi mogao da cini zlocine, bilo koja religija da je u pitanju.
isto tako, pravi nacionalista, koji VOLI svoj narod i POSTUJE druge, nema razlog nikoga da mrzi.
u ratu, mrznja proizilazi iz straha, tako da su oni koji mrze, obicni pesovani i kukavice i u bednom strahu, iza poslednje linije fronta cine zlocine nad bespomocnima, zbog kojih bivaju osramoceni citavi narodi kojima ti bednici navodno pripadaju.
toliko.
ma,kapiram ja tebe,savrsheno i znam o chemu govorish,ali u danasnje vrijeme se rijech nacionalista tumachi sasvim pogreshno....
samo,nervrira me to vashe mishljenje (mishljenje vecine srba koje ja poznajem) da su bosnjaci "poturceni" srbi,i da mi ne postojimo kao narod...ne smatram se srpkinjom niti cu se ikada smatrati srpkinjom....izvini,ali je tako.
pozdrav :wink: :wink:
volodja
29.07.2004., 01:28
hm... ribice, za tebe sam uvek online... :wink:
a ti mala... dobro je da se eto slozismo oko necega...
ostalo je jos malo :
prvo, sta se izvinjavas sto se ne osecas k'o Srpkinja, sto se mene tice, osecaj se bre kako 'oces... ja i nisam rekao da su svi bosanski muslimani Srbi; ima ih koji se osecaju kao Srbi, ima Hrvata, mozda Turaka, Afganistanaca, Urugvajaca, to nije moja stvar...
ja sam samo rekao da su vise-manje svi srpskog porekla, dok je manji deo postao od Hrvata koji su promenili veru... ne teram te da se osecas Srpkinjom, imas pravo da se osecas kako hoces... mada bi mogla da pitas baba ili djeda znaju li koji predak im je promenio veru?
nemoj me pogresno shvatiti, ja na to gledam kao na jednu istorijsku cinjenicu: ljudi su menjali veru, pa sta? i stari Sloveni su primili hriscanstvo, ali niko od nas ne porice da smo imali pretke koji su negovali drugaciji sistem verovanja, niti govori na sav glas kako su oduvek bili hriscani, ili kako su pre hriscanstva bili marsovci!!!
sto se tice toga ko se kako oseca, tu imas puno pravo da odlucis ti, a ne ja.
tako, ako mi dodje bantu crnac i kaze da je Srbin, ja cu da uvazim to sto kaze, i smatracu ga vecim Srbinom od onog tvora koji bi da izbaci srpsko ime iz naziva mesta u kojima zive Srbi, i u stanju je da postavi ovako nebuloznu temu sa naslovom "anti-nacionalizam"! za njega bi bila primerena "anti-mozak".
dalje, to sto danas neko gleda na pojam "nacinalizam" ovako ili onako (pogresno), nije izgovor da i mi gledamo pogresno. to nije jedna od stvari koje mogu da ulaze u modu ili da izlaze iz nje... kad bi svi tvrdili da je so slatka, bi li verovala... ili sto kaze moja baba: "bi li jeo govna ako jedu ostali?"
hm... ribice, za tebe sam uvek online... :wink:
a ti mala... dobro je da se eto slozismo oko necega...
ostalo je jos malo :
prvo, sta se izvinjavas sto se ne osecas k'o Srpkinja, sto se mene tice, osecaj se bre kako 'oces... ja i nisam rekao da su svi bosanski muslimani Srbi; ima ih koji se osecaju kao Srbi, ima Hrvata, mozda Turaka, Afganistanaca, Urugvajaca, to nije moja stvar...
ja sam samo rekao da su vise-manje svi srpskog porekla, dok je manji deo postao od Hrvata koji su promenili veru... ne teram te da se osecas Srpkinjom, imas pravo da se osecas kako hoces... mada bi mogla da pitas baba ili djeda znaju li koji predak im je promenio veru?
nemoj me pogresno shvatiti, ja na to gledam kao na jednu istorijsku cinjenicu: ljudi su menjali veru, pa sta? i stari Sloveni su primili hriscanstvo, ali niko od nas ne porice da smo imali pretke koji su negovali drugaciji sistem verovanja, niti govori na sav glas kako su oduvek bili hriscani, ili kako su pre hriscanstva bili marsovci!!!
sto se tice toga ko se kako oseca, tu imas puno pravo da odlucis ti, a ne ja.
tako, ako mi dodje bantu crnac i kaze da je Srbin, ja cu da uvazim to sto kaze, i smatracu ga vecim Srbinom od onog tvora koji bi da izbaci srpsko ime iz naziva mesta u kojima zive Srbi, i u stanju je da postavi ovako nebuloznu temu sa naslovom "anti-nacionalizam"! za njega bi bila primerena "anti-mozak".
dalje, to sto danas neko gleda na pojam "nacinalizam" ovako ili onako (pogresno), nije izgovor da i mi gledamo pogresno. to nije jedna od stvari koje mogu da ulaze u modu ili da izlaze iz nje... kad bi svi tvrdili da je so slatka, bi li verovala... ili sto kaze moja baba: "bi li jeo govna ako jedu ostali?" (je li tvoja baba inace prica o govnima ili je ovo srpski izraz)
Zar tvoja baba sa ostalima nije pretovrena u sapun ili u pepeo u Jasenovcu ? Duzni ste platiti racun za plin i pokupiti tone kostiju koje su ostale, jer smrdi decenijama !!!
Uzmi tablete
29.07.2004., 03:01
Ovo vrijedjanje je ocekivano, i obicno nastupi kad se saznaju neke cinjenice, na tvoju zalost istinite!
Kako se onda zvala Foca prije dolaska Turaka, reci nam da znamo ???
Nije ni postojala, nepismeni primatu, nije ni postojala, i Foca joj je prvo ime !
Sto se karanja tice, mislim da je Tursko ******* srba preko 500 godina dovoljno, Tu si u pravu. Moguce da su tvoji preci bili (ne bih da se koristim tvojim izrazima)
Tvoje tvrdnje su toliko vrijedne i vazne JA NEMAM KOMENTARA! Sarajevo se hvala bogu oslobodilo takvih poput tebe. A od kog li ti potices, kad si tako:
1. Nepismen - pogledaj svoj pravopis (srpskog jezika)
2. Kad shvatis da si suvise retardiran (jer si vjerovatno pijan, i drkas na sliku Arkana i crtas flomasterom karte "velike srbije" po zidu) onda krenes sa vrijedjanjem, psovanjem i sl.
3. Pises ekavicom, a ovo je tema za sve Bosance i Hercegovce ,a u BiH se ekavicom nikad nije govorilo
4. Jesi li siguran da mozda ti nisi neko Tursko kopile, pa te ostavili kad su se vracali kuci, nakon sto su ostavili najduzi pornic na svijetu, u trajanju od 500 godina
Sad slobodno pisi sta god hoces, jer i ne ocekujem da ista normalno napises
Ja se slazem da covjek koji nije nacionalista ne moze biti cijenjen. Tu je ovaj kaurin u pravu. JA bih, mada se nijedan musliman nece sloziti sa mnom, dozvolio da se RS otcjepi i pripoji Srbiji, ako im je toliko stalo, i jos da srbija bude bez muslimana, i Madjara, onda bi bila jedina 100% etnicki cista drzava. A vjerovatno bi se i Herceg Bosna htjela pripojiti Hrvatskoj, a ova trecina BiH bi ostala samo za muslimane, a onda.....
Za nekih 20-tak godina bi u toj sicusnoj, maloj ostavstini od BiH bilo najmanje 10 miliona muslimana, bila bi jedina cisto muslimanska drzava u Evropi, puna finansiranja iz Islamskog svijeta, malo nafte, malo Arapa, malo svile, a BOGA MI I MALO ATOMSKIH BOMBI I EKSPOLOZIVA PA ONDA ....UPS "Danas je na Srbiju bacena atomska bomba i svi poginuli su srbi" Na zalost Evropa nece da djeli BiH kako bi to srbi i ja htjeli jer se boji ciste muslimanske drzave u srcu Evrope. Ne moze vas biti koliko je nas natalitet veliki. PA onda se ne bi diskutovalo o porijeklu, istoriji, nego o tome kako Bosna ima 50 mil, stanovnika a jadna srbija nijednog - dvije nuklearke i zovite ruse da vam pomognu! ZIVJELA ETNICKA SRBIJA
Ja se slazem da covjek koji nije nacionalista ne moze biti cijenjen. Tu je ovaj kaurin u pravu. JA bih, mada se nijedan musliman nece sloziti sa mnom, dozvolio da se RS otcjepi i pripoji Srbiji, ako im je toliko stalo, i jos da srbija bude bez muslimana, i Madjara, onda bi bila jedina 100% etnicki cista drzava. A vjerovatno bi se i Herceg Bosna htjela pripojiti Hrvatskoj, a ova trecina BiH bi ostala samo za muslimane, a onda.....
Za nekih 20-tak godina bi u toj sicusnoj, maloj ostavstini od BiH bilo najmanje 10 miliona muslimana, bila bi jedina cisto muslimanska drzava u Evropi, puna finansiranja iz Islamskog svijeta, malo nafte, malo Arapa, malo svile, a BOGA MI I MALO ATOMSKIH BOMBI I EKSPOLOZIVA PA ONDA ....UPS "Danas je na Srbiju bacena atomska bomba i svi poginuli su srbi" Na zalost Evropa nece da djeli BiH kako bi to srbi i ja htjeli jer se boji ciste muslimanske drzave u srcu Evrope. Ne moze vas biti koliko je nas natalitet veliki. PA onda se ne bi diskutovalo o porijeklu, istoriji, nego o tome kako Bosna ima 50 mil, stanovnika a jadna srbija nijednog - dvije nuklearke i zovite ruse da vam pomognu! ZIVJELA ETNICKA SRBIJA
O tome sanjati mozete! :lol: :lol: :lol: Nasu bosnu da usmrde arapi i slicno, nikad!
[quote=Future]Ja se slazem da covjek koji nije nacionalista ne moze biti cijenjen. Tu je ovaj kaurin u pravu. JA bih, mada se nijedan musliman nece sloziti sa mnom, dozvolio da se RS otcjepi i pripoji Srbiji, ako im je toliko stalo, i jos da srbija bude bez muslimana, i Madjara, onda bi bila jedina 100% etnicki cista drzava. A vjerovatno bi se i Herceg Bosna htjela pripojiti Hrvatskoj, a ova trecina BiH bi ostala samo za muslimane, a onda.....
pa onda moze neko i da baci atomsku bombicu u tu cistu muslimansku 10 milionsku drzavicu u srcu evrope, :shock:
zacin c
29.07.2004., 12:02
hahaha....kakva ideja...bosanska atomska bomba...verovatno bi radila na hepek i bila navodjena... :lol: :lol: :lol:
limunada
29.07.2004., 12:16
ma sve bi to moglo da se rijesi i jednom zoljom... :lol: i mirna Bosna... haha :lol: :lol: :lol:
J.LOPEZ
29.07.2004., 12:43
toliko.E svaka ti cast........CAR SI......Samo sto se to nacionalista danas kaze kao....PATRIOTA..........Znas tako Amerikanci sebe nazivaju..........oni nisu nacinalisti nego patrioti i to je OK........a vidi sta rade.........Pa tako i mi moramo posto se danas...........NACINALISTA pogresno tumaci.......pozdrav mojoj.......REPUBLICI SRPSKOJ!!!!!!!!!!!!
volodja
30.07.2004., 02:36
sve sami gosti i likovi k'o "uzmi tablete"... ti mora da si uzeo "distol" cim sipas proliv po forumu k'o bolesna ovca...
ne volim kad me svinje kao ti nateraju da zaboravim da sam covek, ali ***...
primitivni maloumni krzljavce...
koju mi pravopisnu gresku nadje, 'ajde majke ti, one koja po selu duva u svaciju pajnslu?!?
budaletino, prilikom diskutovanja po forumima uobicajena je upotreba malih slova, a ukoliko se odaje cast, emocija, ili se nesto posebno naglasava, onda se upotrebljavaju VELIKA, pa se moj nacin pisanja ne smatra nepismenoscu, ako si na to mislio... to se ne moze reci za tebe, majmuncino ("...hvala bogu..." "...neko Tursko kopile...").
i sta se ti pozivas stalno na prave Turke (iz Turske), kad ti sa njima imas veze k'o majmun sa sutlijasem, smrdljiva podrepna muvo, majke ti ga skarabudzim, onako po srpski??? 'fala Bogu da ti je bedni predak promenio veru, da se otresemo inferiornog kukolja.
dalje... yebo te Arkan, i svi k'o on, jesam li bar jednom pomenuo njega, Seselja, Karadzica, bilo kog politicara, veliku Srbiju? nisam, mamlaze, pokusao sam cak i bez vredjanja, ali sa maloumnikom k'o sto si ti ne ide drukcije... otkud se bas Arkana seti, da nije tvoja stara i njemu duvala?
i dalje... sta tebi smeta moja ekavica, mogu da pricam kakvim god srpskim jezikom hocu... mozda je ne razumes, pa ti treba prevodilac? sledeci put iznesi i neke argumente, ako 'oces i cakavskim dijalektom, razumecemo te nekako, a ne samo da se ogradjujes izjavama tipa "Tvoje tvrdnje su toliko vrijedne i vazne JA NEMAM KOMENTARA!".
i dalje... nisam ja tursko kopile, a nisi ni ti (na tvoju veliku zalost). ja sam pravi Sloven, sa svetlom kosom i zelenim ocima, a ti, iako si crn, nije to od toga sto si tursko kopile, kao sto potenciras (hvali se sto je kopile?, kakav bolid!), nego zato sto ti se baba povatala sa komsijinom garovom (jeste, psinom, na kog si i povuk'o pamet), dok ti je deda prao turske gace, smradna izdajice.
i na kraju... koliko da se god trudis da me ispravociras, nece da ti uspe, necu da pljujem generalno, po svim muslimanima, imam dosta prijatelja medju njima, koji nisu zatucana marva k'o ti, i naravno da vas razlikujem.
ti si samo jedan od iskompleksiranih izroda zbog kojih je i izbio rat...
toliko za tebe.
POZDRAV MOJIM SRBIMA!!!
sve sami gosti i likovi k'o "uzmi tablete"... ti mora da si uzeo "distol" cim sipas proliv po forumu k'o bolesna ovca...
ne volim kad me svinje kao ti nateraju da zaboravim da sam covek, ali ***...
primitivni maloumni krzljavce...
koju mi pravopisnu gresku nadje, 'ajde majke ti, one koja po selu duva u svaciju pajnslu?!?
budaletino, prilikom diskutovanja po forumima uobicajena je upotreba malih slova, a ukoliko se odaje cast, emocija, ili se nesto posebno naglasava, onda se upotrebljavaju VELIKA, pa se moj nacin pisanja ne smatra nepismenoscu, ako si na to mislio... to se ne moze reci za tebe, majmuncino ("...hvala bogu..." "...neko Tursko kopile...").
i sta se ti pozivas stalno na prave Turke (iz Turske), kad ti sa njima imas veze k'o majmun sa sutlijasem, smrdljiva podrepna muvo, majke ti ga skarabudzim, onako po srpski??? 'fala Bogu da ti je bedni predak promenio veru, da se otresemo inferiornog kukolja.
dalje... yebo te Arkan, i svi k'o on, jesam li bar jednom pomenuo njega, Seselja, Karadzica, bilo kog politicara, veliku Srbiju? nisam, mamlaze, pokusao sam cak i bez vredjanja, ali sa maloumnikom k'o sto si ti ne ide drukcije... otkud se bas Arkana seti, da nije tvoja stara i njemu duvala?
i dalje... sta tebi smeta moja ekavica, mogu da pricam kakvim god srpskim jezikom hocu... mozda je ne razumes, pa ti treba prevodilac? sledeci put iznesi i neke argumente, ako 'oces i cakavskim dijalektom, razumecemo te nekako, a ne samo da se ogradjujes izjavama tipa "Tvoje tvrdnje su toliko vrijedne i vazne JA NEMAM KOMENTARA!".
i dalje... nisam ja tursko kopile, a nisi ni ti (na tvoju veliku zalost). ja sam pravi Sloven, sa svetlom kosom i zelenim ocima, a ti, iako si crn, nije to od toga sto si tursko kopile, kao sto potenciras (hvali se sto je kopile?, kakav bolid!), nego zato sto ti se baba povatala sa komsijinom garovom (jeste, psinom, na kog si i povuk'o pamet), dok ti je deda prao turske gace, smradna izdajice.
i na kraju... koliko da se god trudis da me ispravociras, nece da ti uspe, necu da pljujem generalno, po svim muslimanima, imam dosta prijatelja medju njima, koji nisu zatucana marva k'o ti, i naravno da vas razlikujem.
ti si samo jedan od iskompleksiranih izroda zbog kojih je i izbio rat...
toliko za tebe.
POZDRAV MOJIM SRBIMA!!!
Srce moje, ne daj se isprovocirati!!!
Hm, imas zelene oci, kazes?
volodja
31.07.2004., 01:20
da... :oops:
ma samo sam hteo sa kazem da ima mnogo ljudi medju nama, Srbima (medju kojima i ja), koji imaju i fizicke crte slovenskih predaka, a kako se radi cesto o osobinama regulisanim delovanjem odredjenih recesivnih gena (zapravo recesivnih alela odredjenih gena, kao sto je bas svetla boja ociju i kose), moze se sa prilicnom sigurnoscu zakljuciti da je mesanje sa Turcima, Romanima, i drugima bilo mnogo manje nego sto su u poslednjih pedesetak godina pokusali da "dokazu"...
nisam rasista i necu da kazem da je to samo po sebi prednost, ali definitivno su lazne one price po kojima svi mi na Balkanu predstavljamo nevidjenu ljudsku mesavinu, sa neznam ni ja cijim sve genima...
naravno da je istina da nas ima (narocito u poredjenju sa nekim drugim narodima) veoma razlicitih, ali to predstavlja prednost, jer je izvor bioloske otpornosti i prilagodljivosti uopste, i veliki potencijal ljudi na ovim prostorima, mada se prave dimenzije te nase geneticke raznolikosti tek trebaju tacno odrediti.
pozdrav :)
toliko.E svaka ti cast........CAR SI......Samo sto se to nacionalista danas kaze kao....PATRIOTA..........Znas tako Amerikanci sebe nazivaju..........oni nisu nacinalisti nego patrioti i to je OK........a vidi sta rade.........Pa tako i mi moramo posto se danas...........NACINALISTA pogresno tumaci.......pozdrav mojoj.......REPUBLICI SRPSKOJ!!!!!!!!!!!!
Bosna je drzava jos od 12 vijeka a RS od 1995!
Volodja ti stvarno krajnje retardiran i neinformisan (nenacitan takodjer)! Albanac se na albanskom jesziku kaze Shqiptar (a cita se siptar) tako da je to (Albanac i Siptar) NEPISMENI DEBILU JEDNO TE ISTO !!!! Cuj "...siptar, a ne Albanac" hahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahhahah
Serbian znaci nije isto sto i Srbin????!!!!!!
p.s. je li fakat "bacas" na Arkanovu fotku ili te raja zajebaju!! Pokusaj sa Cecinom mozda ti ide bolje!!
limunada
02.08.2004., 10:07
Bosna je drzava jos od 12 vijeka a RS od 1995![/quote]
Pa ti nisi uspio napisati jednu obicnu prosto prosirenu recenicu bez dvije kardinalne greske... :shock: :lol:
Pa ti nisi uspio napisati jednu obicnu prosto prosirenu recenicu bez dvije kardinalne greske... :shock: :lol:[/quote]
Tema je "Anti-nacionalizam", a ne pravopis! Prema tome.... :( :( :cry: :oops:
limunada
03.08.2004., 08:51
Pa ti nisi uspio napisati jednu obicnu prosto prosirenu recenicu bez dvije kardinalne greske... :shock: :lol:
Tema je "Anti-nacionalizam", a ne pravopis! Prema tome.... :( :( :cry: :oops:[/quote]
Ko je spominjao pravopis? :shock:
Tema je anti-nacionalizam,ma sta to znacilo,a ne bajke... :wink:
Tema je anti-nacionalizam,ma sta to znacilo,a ne bajke... :wink:[/quote]
Slazem se! Bajke su bile i "Velika Srbija", "Republika Srpska Krajina" Srpsko Kosovo" itd i sve te BAJKE SU NESTALE I OTISLE U ZABORAV, tako ce i rs (Daytonska genocidna tvorevina) jednog dana nestati, u ostalom kao i Federacija, jer je BiH vijekovima postajala kao cjelovita zemlja! Sve u svemu, tema je o.k ali za normalne ljude, a ne za nacionaliste koji jos uvijek podrzavaju ratne zlocince, a takvih, bar po reakcijama, jos ima na ovom forumu.
limunada
05.08.2004., 12:52
Goste "istoricaru",sto nam se lijepo ne potpises,pa da znamo ko si i okle si?To cisto formalno,mada je to vec poznato...Lijepo je to sto se brines za forum i medjuljudske odnose,ali bi bolje bilo malo da proucis tu "visevjekovnu bosansku istoriju"...nece ti trebati puno vremena,vjeruj... ako preskocis slike,jos manje... :lol: :lol: :lol: :wink:
volodja
07.08.2004., 18:27
Slazem se! Bajke su bile i "Velika Srbija", "Republika Srpska Krajina" Srpsko Kosovo" itd i sve te BAJKE SU NESTALE I OTISLE U ZABORAV, tako ce i rs (Daytonska genocidna tvorevina) jednog dana nestati, u ostalom kao i Federacija, jer je BiH vijekovima postajala kao cjelovita zemlja! Sve u svemu, tema je o.k ali za normalne ljude, a ne za nacionaliste koji jos uvijek podrzavaju ratne zlocince, a takvih, bar po reakcijama, jos ima na ovom forumu.
dobro bre majmuncino, koliko puta treba jos da ti ga uteram u sirom otvorena usta da ti to malo mozga pocne koliko-toliko da fuknkcionise???
krajnje je vreme da se prizoves pameti, ostaces bez krajnika!!!
da glupost boli, ti bi vrist'o povazdan...
nesrecna neznalice, bosna jeste postojala kao drzava u srednjem veku, ali kao drzava SRPSKOG NARODA!
da li to treba da znaci da bi ja sad tebe treb'o da zakoljem, zato sto si se u medjuvremenu tu okotio, izrode bezcasni? naravno da ne. desilo se to sto se desilo, dosli su tito i ustase i napravili "bih", kretenizam koji nikad pre nije postojao i morao se krvavo raspasti... sta sad? ostalo je dosta zatucanih imbecila (na obe strane) kao sto si ti, ali nije resenje sve vas pobiti, bar po meni...
treba samo cekati, majka ce ti uskoro, kad ti pocne skola, zabraniti pristup racunaru, i bicemo mirni od tvog baljezganja.
ako nastavis da tronjas na ovu temu, kopiracu moje prosle poruke, jer me mrzi da kucam tebi, retardu maloumni.
dobro bre majmuncino, koliko puta treba jos da ti ga uteram u sirom otvorena usta da ti to malo mozga pocne koliko-toliko da fuknkcionise???
nesrecna neznalice, bosna jeste postojala kao drzava u srednjem veku, ali kao drzava SRPSKOG NARODA!
da li to treba da znaci da bi ja sad tebe treb'o da zakoljem, zato sto si se u medjuvremenu tu okotio, izrode bezcasni? naravno da ne. desilo se to sto se desilo, dosli su tito i ustase i napravili "bih", kretenizam koji nikad pre nije postojao i morao se krvavo raspasti... sta sad? ostalo je dosta zatucanih imbecila (na obe strane) kao sto si ti, ali nije resenje sve vas pobiti, bar po meni...
treba samo cekati, majka ce ti uskoro, kad ti pocne skola, zabraniti pristup racunaru, i bicemo mirni od tvog baljezganja.
ako nastavis da tronjas na ovu temu, kopiracu moje prosle poruke, jer me mrzi da kucam tebi, retardu maloumni.
Ako je drzava "srpskog naroda" kako to da nikad nijedan Srbin (pravoslavac) nikad nije bio niti kralj niti njen vladar??
p.s. Zar je ludnica iz koje se javljas dobila racunare i pristup internetu preko neke donacije?
Uopste necu da dajeme neke komentare na ovu temu, posto vidim da se ovde samo javaljaju oni ljudi, koji ni jednu obicnu recenicu nemogu napisati, a da u toj recenicu ne budu bar 3 psovke......
Pozdrav :evil:
n.s. girl
10.10.2004., 12:16
e jesi car...samo ti njemu reci...ko zna ,zna
vecavestica
15.10.2004., 20:34
toliko.
ma,kapiram ja tebe,savrsheno i znam o chemu govorish,ali u danasnje vrijeme se rijech nacionalista tumachi sasvim pogreshno....
samo,nervrira me to vashe mishljenje (mishljenje vecine srba koje ja poznajem) da su bosnjaci "poturceni" srbi,i da mi ne postojimo kao narod...ne smatram se srpkinjom niti cu se ikada smatrati srpkinjom....izvini,ali je tako.
pozdrav :wink: :wink:
Sto te nervira kada i sama znas da je tako :?:
vecavestica
15.10.2004., 20:40
Tema je anti-nacionalizam,ma sta to znacilo,a ne bajke... :wink:
Slazem se! Bajke su bile i "Velika Srbija", "Republika Srpska Krajina" Srpsko Kosovo" itd i sve te BAJKE SU NESTALE I OTISLE U ZABORAV, tako ce i rs (Daytonska genocidna tvorevina) jednog dana nestati, u ostalom kao i Federacija, jer je BiH vijekovima postajala kao cjelovita zemlja! Sve u svemu, tema je o.k ali za normalne ljude, a ne za nacionaliste koji jos uvijek podrzavaju ratne zlocince, a takvih, bar po reakcijama, jos ima na ovom forumu.[/quote]
cim neko nemisli kao ti odmah je ratni zlocinac :?:
Ima li ih i kod vas :?: .Da se vratimo malo dalje od ovog zadnjeg rata.Mozda su Srbi i ovaj put trebali biti ovce za klanje pa bi ste bili zadovoljni.Sada se situacija malo promenila.
I nauci vec jednom sta znaci rec NACIONALISTA.Guras je uvek na pogresno mesto.
vecavestica
15.10.2004., 20:44
Ako je drzava "srpskog naroda" kako to da nikad nijedan Srbin (pravoslavac) nikad nije bio niti kralj niti njen vladar??
p.s. Zar je ludnica iz koje se javljas dobila racunare i pristup internetu preko neke donacije?
odgovor na P.S.
Dodji mali kod mene kuci ja ih imam dva."Donacila iz EURope"
Znate neovisno o svemu; Republika Srpska samo postoji u nekom snu i lokalnoj dokumentaciji.Ustvari u inostranstvu uopste nije poznata.