PDA

Vidi punu verziju : UMETNICKA FOTOGRAFIJA

BALTAZAR
16.07.2003., 01:50
BAVIM SE UMETNICKOM FOTOGRAFIJOM VEC DUZE VREME.JA SAM IZ CACKA.ZANIMA ME ZASTO MLADI NE CENE CRNO-BELU FOTOGRAFIJU :?: MOLIM VAS DA I VI DATE MISLjENjE NA OVU TEMU.JA SAM `82god.SVA MISLjENjA SU MI VRLO DRAGOCENA.

3D
16.07.2003., 12:08
Breson je ako se dobro secam rekao nesto otprilike ovako: Da bi covek bio umetnik mora da poznaje zanat do perfekcije!

Danas mnogi misle da su se rodili pametni i da su rodjenjem stekli zvanje umetnika!
Svako sranje koje naprave pravdaju tezom da je to umetnost!

Neznaju oni kakva je to "carolija" kada u mranoj komori eksponirani papir "muckas" po tacni a fotografija se malo po malo pojavljuje i dok ona izlazi na povrsinu hvata te frka dali si odredio dobru eksponazu...

vipox
21.07.2003., 19:09
:shock: fotografije treba da sadrze sto vise boja,
kako bi bilo da je priroda u crno beloj boji,
to bi bilo nazamislivo ,zato fotografije treba da sadrze sto vise boja.[/b][/i]

makizdrav
04.08.2003., 16:48
Nemam nista protiv crno bele- fotografije.I mislim da je bas cool baviti se umetnickom fotografijom.Ja volim i kada se na crno belu fotografiju ubaci neki crveni detalj.Toliko o tome .
Maja iz Kraljeva.

BALTAZAR
04.08.2003., 20:43
:wink: HVALA MAJO :!:

makizdrav
06.08.2003., 22:33
:idea: Nema na cemu.Mozes li da mi posaljes koju fotku???Volela bih da ih vidim. :?:

Arsa
07.08.2003., 15:54
Znas kako je, ono sto nije opste prihvaceno to se i ne koristi mnogo. Zato niko i ne voli crno belu fotografiju. Ali, kao sto su ranije rekli, nista nema takvu draz nego kada se rucno razvija. Radio sam to i znam kako je.
Ali, na kraju, sve je stvar ukusa.

zEnith
05.09.2003., 00:11
Fotografija u boji mi je mnogo lepša kada se slikaju pejzaži i priroda,dok portrete više volim kada cu black&white.
Ali sve zavisi od efekta koji želiš da postigneš.
Mislim da je mnogo teže napraviti umetmičku fotografiju u boji.

neshmana
08.09.2003., 14:39
Mozda promenis misljenje o black&white pejzazima ako pogledas kako je to radio Ansel Adams.Po meni sve zavisi kako fotograf "vidi"to sta slika,a color i black&white su podjednaki u svim sferama fotografije sve zavisi od stila koji prati odredjeni fotograf.Black&white nije toliko komercijalna kao color i zato se manje koristi,primera radi jedan od zivih majstora fotografije Jozef Coudelka jos uvek slika sve black&white. :)

neshmana
08.09.2003., 14:48
:shock: fotografije treba da sadrze sto vise boja,
kako bi bilo da je priroda u crno beloj boji,
to bi bilo nazamislivo ,zato fotografije treba da sadrze sto vise boja.[/b][/i] Sada sam ja :shock: izuci malo fotografiju kao nauku i psiholoski pristup.To sto si rekao se odnosi verovatno na turisticke fotke.Fotografija sa mnogo boja je nista drugo do sarenilo na papiru.Najbolje color fotke su radjene sa najvise dve do tri boje a black&white fotke su skroz drugi pogled na objekat koji slikas.Dugo radim kao snimatelj i prof.fotograf sam pa bi trebalo bar to da znam,sta mislis? :wink:

DON
08.09.2003., 18:12
Crno bela fotografija nam daje mogucnost zamisljanja okoline fotografije koju gledamo.Tu je prednost crno bele fotografije.Ima draz svoju......

10.09.2003., 10:50
http://www.inside-nenad.scnet.yu

neshmana
12.09.2003., 11:05
http://www.inside-nenad.scnet.yu Dokaz da cenimo:sajt je odlican a fotke jos bolje,svaka cast :D

srdiv
29.09.2003., 11:57
black&white su zakon nista lepse od bora na crno-beloj fotografiji a i objekti su fantasticni, linija je precizna,tacno naznaci misao.ona nece nestati jer oznacava kvalitet a ne komercijalu...

opi
01.10.2003., 23:45
Lakse je napraviti dobru crno belu fotografiju nego dobru fotografiju u boji.
Mislim stvarno dobru.

neshmana
02.10.2003., 13:30
Mislim stvarno dobru.
Mislim da si samo delimicno u pravu,kao sto sam i ranije napisao to su dva potpuno razlicita pogleda.
Nije lako napraviti ni dobru crno belu fotku,kao i u koloru i tu postoji citav proces materijalizacije fotografije pocev od odabira filma,svetla,nacina razvijanja itd...

opi
02.10.2003., 18:55
Kod crno bele fotografije je najbitniji kontrast, i cini mi se da je trazenje dobrih kontrasata dobar recept za dobru crno-belu fotografiju.
Kod fotografija u boji , cini mi se da su cesto veoma slicne i tesko je uklopiti sve tako da se na neki nacin razlikuju , tj budu autenticne, kod crno belih ne postoje neki nepredvidjeni detalji(tipa losa uskladjenost boja) kolako mogu da uniste fotografiju.

MAJA83
03.10.2003., 11:55
Ja licno vise volim crno-bele fotografije i u glavnom njih imam u svojim albumima.

04.10.2003., 20:53
Mislim stvarno dobru.

Vidi se da se slabo razumes u C\B tehniku.Mnogo je teze raditi C\B fotku,ali je jako zanimljivije.Kao prvo ona se radi rucno,to daje posebnu draz,znas li kakav je osecaj kada gledas kako se na papiru pocinje nazirati slika.Kao drugo kada slikas moras da pazis na svetlo,jer se ne koristi bliz(bar ne u umetnickoj foto.)Kod foto.u boji samo nadjes neki detalj,skljocnes i pustis da masina uradi svoje.Nema tu niceg zanimljivog.

BALTAZAR
04.10.2003., 21:01
Ja licno vise volim crno-bele fotografije i u glavnom njih imam u svojim albumima.

Tako i treba da bude.HVALA NA PODRSCI.

09.10.2003., 06:04
Hmm cela ova prica mi deluje kao ono sta je bolje crtez ili slika.
Doduse odnos izmedju C/B i Kolor fotografije je razlicit od odnosa izmedju crteza i slike ali bitno je da su to dva razlicita nacina vizuelnog izrazavanja i jako je daleko od istine da je za kolor fotografiju dovoljno da nadjes nesto zanimljivo i samo skljocnes.
BTW moja daleko najzanimljivija fotka sa odmora je jedna snimljena idiotom tako sto sam namesto tajmer i onda nisam stigao da se namestim pa sam uhvatio samog sebe u "baletskoj" pozi :wink:

3D
12.10.2003., 19:37
http://dozet.tripod.com

Veliki pozdrav
PS: I nije tolko bitno dali je crno bela ili u boji vazni je da je dobra! Treba biti majstor pa i jednu i drugu valjano napraviti!

joMa
21.10.2003., 19:24
dosta se bavim slikanjem i ono sto je interesantno je da sam pre nego sto sam pocela da koristim boju prvo radila ugljenom pa tusom pa tek onda.tako je i sa fotografijom,da bi jednostavno izostrio taj osecaj prepoznavanja pravih vrednosti ti moras krenuti od pocetka.a naravno tu su i cari crno bele fotografije.Inace i sama se malo bavim fotografijom vise uz decka koji je u podrumu napravio pravi mali studio gde radimo fotke.tako da bih volela da vidim neku tvoju fotku

BALTAZAR
10.11.2003., 22:52
ZANIMLjIVO POREDjENjE.STO SE TICE SLANjA MOJIH FOTOGRAFIJA,DAJMI MAIL PA CU DA TI POSALjEM.

Sanha
15.11.2003., 04:21
BAVIM SE UMETNICKOM FOTOGRAFIJOM VEC DUZE VREME.JA SAM IZ CACKA.ZANIMA ME ZASTO MLADI NE CENE CRNO-BELU FOTOGRAFIJU :?: MOLIM VAS DA I VI DATE MISLjENjE NA OVU TEMU.JA SAM `82god.SVA MISLjENjA SU MI VRLO DRAGOCENA.
Ja sam amater fotograf i nisam ljubitelj color fotografije,bash zato jer je previshe iskomercijalizovana i pretvara se polako u izveshtachenost same prirode fotografije!Svashta rade sa digitalnim aparatima i kamerama,a ja nisam za to..!!
~Ajde ti sedi u mrachnoj komori satima i radi fotke SVOJIM RUKAMA,a ne mashinama-pa da vidimo koliko je ljudi pregrmelo pochetnu krizu od mraka i zaljubilo se u crno-belu fotografiju!!!Mladi danas vecinom imaju samo svoje color fotke,a kako bi se "primili" kad bi se udubili u SVOJE c/b fotke(a taj sam ja sluchaj imala i ljudi su,maltene zaboravili na color i ochajnichki trazili da im radim njihove slike-...ali crno-bele :wink: !!
Ne odustaj...shvaticesh ovu charoliju u sebi,u svojoj dushi i ne daj da ti mishljenje i pravac kretanja promeni komercijala,color,pare...

Samo napreduj....ja hvalim Boga shto postoje ovakvi ljudi..!!!

15.11.2003., 20:24
Eto opet ekstremizma. Mislim da je svako poredjenje b/w i color fotografije pogresan put, kao sto gore rekoh to su dva potpuno razlicita izraza i dobra fotografija je dobra bez obzira na to jeli crno-bela ili u boji. Ono sto je interesantno je da ljudi, koji se bave "umetnickom" fotografijom, imaju averziju prema digitalnoj tehnologiji. Nije valjda da neko o fotografiji razmislja kao o parcetu papira ili celuloidne trake :?: Digitalna fotografija je buducnos i onog momenta kada dostigne kalsican film po apsolutnom kvalitetu i ceni celuloid ce otici iz nasih zivota. Hoceli to znaciti da i fotografija prestaje da postoji? Neeeee, isto kao sto je i knjiga nesto mnogo vise od papira i stamparske boje tako je i fotografija nesto mnogo vise od parceta na svetlo osetljivog celuloida.

opi
17.11.2003., 02:20
Digitalna i nedigitalna fotografija su nesto kao red i integral u matematici.
Razlicite su.

18.11.2003., 20:21
Pa kao sto rekoh ako je za tebe fotografija ono na cemu posmatras istu tj slajd fotopapir ili ekran racunara onda su razlicite samo ... ja i dalje mislim da je fotografija nesto vise od medija na kome se nalazi.
Doduse poredjenje sa redovima i integralima moze da bude na mestu samo nisu oni bas toliko razliciti :wink:

opi
19.11.2003., 03:05
Pa , ako prodje kroz nesto digitalno, onda je red.
Na ekranu je uvek red, a integrali su iskljucivo okaceni na zidu.

19.11.2003., 03:56
Da samo sto oko vidi red a ne integral :wink:

ljm
20.11.2003., 15:34
Da li je nesto umetnicka fotografija ili nije zavisi od fotografije, a ne od tehnike koja je koriscena (crna-bela/boja i analogna/digitalna). Inace digitalna fotografija ima dve velike prednosti:
- omogucava nam da i u kolor fotografiji uticemo na krajnji rezultat u procesu izrade fotografije (ovo je rasnije bilo uglavnom rezervisano za cb fotografiju)
- u crno-beloj fotografiji omogucava da se efekti primene filtera ostvare elektronski (channel mixer...)

skljoc!!!
28.11.2003., 23:33
JA OBOZAVAM CRNO-BELE FOTOGRAFIJE!NEKEKO SU SPECIFICNE I IMAJU NEKU DOZU -REALNOSTI-!VOLELA BIH DA IMAM SVOJ BUK SA CRNO-BELIM FOTOGRAFIJAMA!
JELENA

29.11.2003., 14:59
Pa sta te u tome specava :?:
Cak i ako nisi vicna razvijanju filmova imas da kupis "Kodak Professional T400 CN" koji se razvija u bilo kojoj radnji koja izradjuje i kolor fotografija, u stvari ima i Ilford slican film ali trenutno ne mogu da se setim imena, uglavnom trazis film za C-41 proces.

29.11.2003., 16:23
Ilford crno-beli C41 je "XP2 Super". Ukoliko fotografije radis na kolor papiru ipak je bolji Kodak Profesional 400CN (fotografije su manje tonirane).

gost opi
30.11.2003., 06:09
Analogne fotke su jako zanimljive zato sto nastaju iz tri dela, kad uslikas nesto, uradio si tek trecinu posla.
Toliko toga moze da se uradi u sledeca dva procesa
(razvijanje i projekcija(tj uvecanje)).

Naravno, sve to moze i photoshop, ali.....

Sanha
14.12.2003., 07:50
Nemojte da me provocirate da pochnem i ovde da razjashnjavam neke stvari...!Fotografiju - pogotovo crno-belu tehniku ne crnite,jer sam osetljiva na tu temu!!!Samo vi radite color,a za umetnichku fotografiju ne prichajte gluposti-tipa da ce nestati i preovladace analogna!!!Digitalnu ne volim,ona sluzi za posao,stvaranje para,ali ni za shta vishe - kao duhovno i tradicionalno posmatranje i shirenje umeca razvijanja c/b!!!
Ajde da te vidim u komori,...!!Ajde da te vidim i kakve bi snimke napravio - kad ti je orijentacija digitalna fotka,boje(kojih ima svuda oko nas i izrazili su se ljudi na internetu tim bojama)i kompjuter!!Pa zar i sami ne vidite da je u color verziji snimljeno sve moguce shto je chovek pozeleo da ovekovechi(a ima mnogo blaga zemaljskih i sva su vec plasirana i komercijalizovana)i sada nemate vishe ideje shta da slikate - pa obradjujete u fotoshopu!!!! :roll:
To moze i mala beba,...eto kako nam se omladina okrenula digitalnoj-color-kompjuterski obradjenoj,doradjenoj(izveshtachenoj)fotografiji!! !
U stvari,....ja to ni ne priznajem za pravu fotografiju,...-zna se shta je fotografija!!!!

Lako je uvrediti i oskrnaviti ali nemate prava,..trebalo bi da cenite to da je TA color nastala od PRVE crno-bele fotografije,...a vidite malo negde kad je napravljena PRVA c/b fotka!!!! :!:
Ona je i pochetak,a bice je doveka i obelezice i taj kraj...

Axe !!!

Digital
15.12.2003., 00:30
Sjajna je crno bela fotografija,muckanje hemikalija,pojavljivanje latentne slike na papiru itd itd.Isto tako je fantastican osecaj kada slikas,vidis sta si slikao,brises,ponovo snimas i sve to ako hoces bacis na papir ako si bas ljubitelj klasicnih albuma,gledas ih na raznim medijima i cuvas gomile fotki na cd-ovima koji morate priznati zauzimaju manje mesta nego filmovi a nisu podlozni ostecenju.Kvalitet snimaka naravno zavisi od mnogo faktora,al mislim da te male elektronske spravice to tako dobro rade da razlike u kvalitetu film-ccd nisu ni izbliza tako velike kao sto se prica.

15.12.2003., 01:24
Nemojte da me provocirate da pochnem i ovde da razjashnjavam neke stvari...!Fotografiju - pogotovo crno-belu tehniku ne crnite,jer sam osetljiva na tu temu!!!Samo vi radite color,a za umetnichku fotografiju ne prichajte gluposti-tipa da ce nestati i preovladace analogna!!!Digitalnu ne volim,ona sluzi za posao,stvaranje para,ali ni za shta vishe - kao duhovno i tradicionalno posmatranje i shirenje umeca razvijanja c/b!!!
Ajde da te vidim u komori,...!!Ajde da te vidim i kakve bi snimke napravio - kad ti je orijentacija digitalna fotka,boje(kojih ima svuda oko nas i izrazili su se ljudi na internetu tim bojama)i kompjuter!!Pa zar i sami ne vidite da je u color verziji snimljeno sve moguce shto je chovek pozeleo da ovekovechi(a ima mnogo blaga zemaljskih i sva su vec plasirana i komercijalizovana)i sada nemate vishe ideje shta da slikate - pa obradjujete u fotoshopu!!!! :roll:
To moze i mala beba,...eto kako nam se omladina okrenula digitalnoj-color-kompjuterski obradjenoj,doradjenoj(izveshtachenoj)fotografiji!! !
U stvari,....ja to ni ne priznajem za pravu fotografiju,...-zna se shta je fotografija!!!!

Lako je uvrediti i oskrnaviti ali nemate prava,..trebalo bi da cenite to da je TA color nastala od PRVE crno-bele fotografije,...a vidite malo negde kad je napravljena PRVA c/b fotka!!!! :!:
Ona je i pochetak,a bice je doveka i obelezice i taj kraj...

Axe !!!

Hmm pa sudeci po onome sto si napisala bolje da ne pocinjes da objasnjavas nego pssssttt .
Niko ovde nista nije ni vredjao ni omalovazavao dok se ti nisi pojavila i pocela da vredjas i omalovazavas izvesne tehnike u fotografiji (a samim tim i ljude koji se tim tehnikama bave). Svaka tehnika ima svoje mesto i ulogu i svoj kvalitet, a cisto sumnjam u tvoje kvalitete ako mislis da je ova ili ona tehnika u prednosti u odnosu na neku drugu i zar iskreno mislis da su ljudi rucno bojili dagerotipije samo da bi im umanjili umetnicku vrednost :?:

kazes "ajde da te vidim u komori" (i ajd eov i ajde ono) ma kakve to veze ima u krajnjoj liniji ko ti brani da radis i kolor rucno niko (sta "malko" je teze :roll: )
Sa druge strane ocigledno pojma nemas o digitalnoj obradi foto materijala inace ne bi pisala nebuloze tipa to moze mala beba, ajd da je tebe vidim da radis bilo sta u photoshopu i da to posle kad odstampas izgleda isto kao i na monitoru, sta nije isto boje su malo pobegle .... a kalibracija sistema, kako to mislis kakva kalibracija pa nije valjda da si mislila da kad raspakujes komp, stampac i skener i instaliras PS da mozes odma da pocnes da obradjujes d.fotografije i da jos vidis sta ces na kraju da dobijes.

Umetnost ne zavisi od alata kojim se stvara niti od tehnike rada, umetnost je nesto mnogo vise i mnogo licnije.

gost 1
19.12.2003., 10:34
Ovde kao da nesto fali!!! :? Ako bi neko zapoceo temu o kojoj bi se i pricalo!??Da se razmenjuju neka iskustva...ili otkrije neki fazon....pa sad da li u cb fotografiji ili digitalnoj...nije vazno! :wink:
eto ako neko zna a hoce da mi objasni kako da od dnevnog snimka jedne zgrade po tmurnom vremenu,napravim fotku kao da je slikano nocu a da pri tom iz prozora vidim svetlo svece ?
Zgrade vise nema...pa nemogu da slikam nocu...dakle photoshop?

Sanha
14.01.2004., 08:08
OK,...sorry zbog svega shto sam napisala,bila sam pod jakim utiscima,inache,...ja nikoga ne potcenjujem,ne pravim dar-mar na ovom forumu,a vidim da dugo nije niko pisao o umetnichkoj fotografiji ovde...(i pretpostavljam da sam samo zasmetala u razmeni mishljenja,iskustava... :oops: )paa,...sad bi da ispravim sve to i da se izvinem onima koji su se osetili uvredjenim :) !!
Sajtovi su odlichni,volela bi kad bi nastavili da razmenjujete znanja i iskustva jer mislim da bi moglo da se realizuju mnogooo dobri projekti(kad bi se udruzili,a mislim da je ok ideja,ljudi sa foruma "Fotografija")!!

Molim vas da ne prekidate razgovor na ovom topu i josh jenom....izvinite na burnim reakcijama(previshe volim c/b fotografiju)!!

Axe !!!

Betty
09.02.2004., 17:36
Znas kako je, ono sto nije opste prihvaceno to se i ne koristi mnogo. Zato niko i ne voli crno belu fotografiju. Ali, kao sto su ranije rekli, nista nema takvu draz nego kada se rucno razvija. Radio sam to i znam kako je.
Ali, na kraju, sve je stvar ukusa.

Nije istina da niko ne voli crno-belu fotografiju!!!!!
To ne znACI DA NISI SAVLADAO KOLOR/tehniku, kako skeptici tvrde.
Chekirajte ovo>
www.peternek.co.yu

alegria
11.02.2004., 18:42
Crno/bele fotke mogu biti divne, veoma snzane,impresivne :) Ali isto tako i color, samo u drugom domenu.

Sustina je u IDEJI, impresiji koja je uhvacena,
a ne nacinu na koji je to postignuto...
Ana

p.s. ovi sajtovi sa fotkama koje je neko ranije poslao su odlicni

24.02.2004., 21:10
BAVIM SE UMETNICKOM FOTOGRAFIJOM VEC DUZE VREME.JA SAM IZ CACKA.ZANIMA ME ZASTO MLADI NE CENE CRNO-BELU FOTOGRAFIJU :?: MOLIM VAS DA I VI DATE MISLjENjE NA OVU TEMU.JA SAM `82god.SVA MISLjENjA SU MI VRLO DRAGOCENA.Meni je bas drago sto si ovo spomenuo.Ja obozavam crno-bijele fotografije.Samo da ti kazem sta su meni rekli drugovi i drugarice kad sam im rekla da sam kupila crno-bijeli film.Jedni su me gledali kao da sam pala sa Marsa,a ostali su me pitali sta ce mi to i jos neka pitanja tipa:"Jesi li ti normalna?!"Tada se uopste nisam osjetila "cudnom", vec mi je njih bilo zao.Zato ti kazem da mi je drago sto postoji jos ljudi koji vole ovu vstu fotografije-i jos nesto-LJEPOTA POSTOJI SAMO ZA ONOGA KO UMIJE DA JE PREPOZNA!

Espanol
25.02.2004., 03:41
Mozda promenis misljenje o black&white pejzazima ako pogledas kako je to radio Ansel Adams.Po meni sve zavisi kako fotograf "vidi"to sta slika,a color i black&white su podjednaki u svim sferama fotografije sve zavisi od stila koji prati odredjeni fotograf.Black&white nije toliko komercijalna kao color i zato se manje koristi,primera radi jedan od zivih majstora fotografije Jozef Coudelka jos uvek slika sve black&white. :)BRAVO!
U teoriji marketinga tvrde da je jedna od najboljih reklama u foto industriji ona za filmove Ilford:
"All colors in black and white". Najlepše kolor fotke su upravo one "monohromne", a oni koji nisu videli Adamsove pejzaže nisu ništa ni videli.

26.02.2004., 13:14
Hebi ga trazio sam i trazio al nisam nasao :?
Ustvari video sam negde fotke nekog tipa koji je snimio par, sa Adamsovih pejsaza poznatih, predela u koloru i mogu reci da te fotke nisu ostavile na mene nista slabiji utisak nego Adamsove crno-bele verzije. Jednostavno i jednom i drugom tehnikom moze da se proizvede utisak na posmatraca samo su alati (malko) durgaciji.

lj m
26.02.2004., 13:40
I Adams je snimao u koloru. Medjutim njegov "stil" je zahtevao punu kontrolu nad procesom izrade fotografija, sto nije mogao da postigne u klasicnoj kolor fotografiji. Zbog toga je pred kraj zivota izjavio da mnogo ocekuje od razvoja digitalne (rekao je "elektronske") fotografije. Nazalost nije docekao njenu komercijalnu primenu.

26.02.2004., 17:19
Ma znam, nego ovo su bile fotke koje su bas radjene po uzoru na njegove (da ne kazem plagirane) ali u koloru, naravno filing kada ih posmatras je drugaciji ali nista slabiji ili manje vredan.
To sam pomenuo samo kao ilustraciju da, u krajnjoj liniji, nije bitno da li je nesto B&W ili kolor, dobra fotografija je dobra fotografija pa makar pravljena i bez aparata :wink:

28.02.2004., 00:28
Nemam nista protiv crno bele- fotografije.I mislim da je bas cool baviti se umetnickom fotografijom.Ja volim i kada se na crno belu fotografiju ubaci neki crveni detalj.Toliko o tome .

E ako je crveno u pitamju onda je opravdano! Maja iz Kraljeva.

28.02.2004., 00:34
black&white su zakon nista lepse od bora na crno-beloj fotografiji a i objekti su fantasticni, linija je precizna,tacno naznaci misao.ona nece nestati jer oznacava kvalitet a ne komercijalu...SAmo steta sto je ipak sve u boji.To je bio samo prelazni period stvaraoca dok nije skontao kako da napravi sliku u boji.

BALTAZAR
26.08.2004., 01:34
JA SAM SAMO TRAZIO MISLjENE ZASTO SE (BAR NE KOD MLADIH) NE CENI CRNO BELA FOTOGRAFIJA,A VI STE SKROZ SKRENULI SA TEME!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.08.2004., 12:47

30.08.2004., 19:15
Pa izgleda da su ljudi sirom sveta dali svoje misljenje o crno-beloj fotografiji :(
http://www.manchesteronline.co.uk/business/general/s/128/128120_fears_for_700_jobs_as_ilford_faces_closure. html