PDA

Vidi punu verziju : PRELJUBA

EUROPEAN
09.05.2003., 19:45
Da li bi i kada voljenoj osobi oprostili prevaru?

blackground
09.05.2003., 20:00
NE
NE
NE
NE
NE
NE
NE
i jos 100 x ne......

Dynamite
09.05.2003., 20:02
NE
NE
NE
NE
NE
NE
NE
i jos 100 x ne......A ako bi ta preljuba bila uzrokovana tvojom krivicom npr.?:)

blackground
09.05.2003., 20:07
Mojom krvicom da me devojka prevari?!!!

Dynamite
09.05.2003., 20:12
Pa na primer prevari te usled nedostatka "necega" kod tebe a da se taj nedostatak nije mogao rijesiti razgovorom ili mozda nekog drugog razloga:)).Ili mozda prevaris ti nekoga a ona tebe prevari sa drugim da bi se osvetila :)))

**case-problem**Milica
09.05.2003., 20:22
Ja bih oprostila prevaru, jednom i niti jednom vise.

blackground
09.05.2003., 20:23
Ta druga varijanta nije moguca.
Kad se zasitim veze ili kad nesto pocne da skripi, ja to kazem. A drugoj strani ako nesto nedostaje moze to reci, pa ako moze da se resi onda super a ako ne, boze moj... Rastanemo se k`o ljudi a onda nek radi sta hoce. A da bude MOJA devojka a da se j... sa nekim petim, e to ne moze. Nije u pitanju to sto ce ona biti sa nekim drugim vec NEPOSTOVANJE mene kao osobe koja nju postuje. Ako hoce vec da bude sa drugim neka to kaze.

ana marija
09.05.2003., 20:34
preljuba...a u kom smislu moze neko da se zaljubi u nekoga a da uopste ne spava sa doticnom osobom a opet da te prevari jer jednostavno glumi pred tobom nesto sto ne oseca, preljuba na ne fizickom nivou mi je ipak jaca od cistog sexa sa nekom drugom osobom, ali ni u jednom slucaju ne oprastam, zasto? zato sto tu osobu kojoj bih/sam oprostila nikad vise ne bih mogla da gledam istim ocima i da isto osecam vec samo manje pa bi to ubrzo preraslo u mucenje i za mene i za nju

blackground
09.05.2003., 20:36
^ ^ ^

Bravo i za anu i za mariju! :-)))))))))))))))))))

ana marija
09.05.2003., 20:44
hvala, grazie, danke, merci, thank u :))
ma ne stvarno zasto ulagati vreme u nekog ko tebe nece, kratko i jasno :))

DON
09.05.2003., 22:13
Prevara,hmmmmmmmmmmm
KAD BIH ZNAO SKIM SAD SPAVA
NE BI MU GLAVA,NE BI MU GLAVA
KAD BIH ZNAO KO JE SAD LJUBI
NE BI MU ZUBI,NE BI MU ZUBI:p

SALA NARAVNO,a sad kratko i ozbiljno.Ako si spreman da prevaris,ocekuj i protiv udarac.Ne mozes samo zadavati udarce.Ko u boksu.....

PAN
10.05.2003., 00:07
Da li je to uopste moguce, vi ste lepi i zgodni a danasnje vreme je takvo da to mogu samo pojedinci kojih je sve manje.Preljube cinim i podnosim ali fer i sportske.Treba se drzati pravila sa kim si takav si.Sigurno svako zna do kog nivoa moze da stigne?

Gost118
12.05.2003., 13:31
Ne varam, niti podnosim prevare...

Jeronimo
12.05.2003., 15:23
Pa zavisi sta se podrazumeva pod prevarom,! Ako je u pitanju neobavezni seks, onda se to moze oprostiti, jednom zasigurno (zato sto moze biti i slucajno posto ima mentalnih stanja u kojima ljudi, posebno muskarci podlezu svojim instintkima). A ako se desi vise od jednog puta onda to nije slucajnost i tek tada bih to nazvao preljubom koja ne treba da se prasta!!!!

Jednom je neko rekao:

Zena koja te voli, oprostce ti sve, cak i tvoje zlocine, a ona koja te ne voli nece ti oprostiti nista, cak ni tvoje vrline. Mozda je greska u tekstu ali tu je poenta!

Gost118
12.05.2003., 16:23
Ma daaa, kako da ne... Treba sto bolje gaziti zenu koja te voli... Sto vise je vuci guzicom za nos, a ona ce da ti oprasta sve, jer te voli...
Stvarno prava poenta...

DON
12.05.2003., 16:38
Pa lepo je to kad se covek veze samo za jednu osobu i bude mu veran-na ceo zivot.Ceo zivot? Hm,mozda,iskreno jos nisam upoznao takvu osobu.Necu sad da citiram Jesenjina i njegovu cuvenu.....
Nema te osobe,ali nema,muske il zenske da nije sebe uhvatila u razmisljanju:jao,koji faca ili jao koja zenska.Bar u razmisljanju.Je li to vec deo preljube?
Mozda tek pocetak, a mozda samo moc zapazanja.Najopasnije je svakako varati svoja osecanja.To ne valja.Gazdarice,bas ti zavidim ako kod tebe stvari tako stoje,kod mene iskreno,nikako da to savladam...a nisam ljubomoran.

Gost118
12.05.2003., 17:02
Ja jesam ljubomorna, mada se trudim da sve drzim pod kontrolom...
Glavni razlog zbog kog ne varam je postovanje prema partneru... Jednostavno, ako mi on ne odgovara, okrenucu se i otici dalje... Zasto da zivim u obmanama i lazi...?
Nego, nema nista lose u tome da se pogledom odmjeri neko ko dobro izgleda...
To je cisto estetski ugodjaj... Bar za mene...

black-devil
12.05.2003., 19:18
ja sam ljubomorna, ali znam granice, i znam zasto trebam biti ljubomorna...sto znaci da ne preterujem sa svojom ljubomorom:)

Svetlana
14.05.2003., 02:43
Moram reci da ne znam sta bih uradila,mislim da ne bih oprosstila,ali niko ne zna dok ne dodje u situaciju da odlucije o necem kako bi na to reagovao.Mislim da je tu bitan odnos prevarenog i onog koji vara.Sto vise volis teze oprastas prevaru.

beba
14.05.2003., 11:00
Mislim da je u poslednje vreme popularnija vernost !
Preljuba !? Ne znam kako bih je podnela , bilo da varam ili da me varaju .
Samo jedno pitanje - kako možete biti sigurni da niste prevareni ? Možda samo još niste saznali ?

Gost118
14.05.2003., 13:25
Kako znamo da nismo prevareni...?
Kod mene je to po sistemu - Sto ne znam, ne moze me ni boljeti...

black-devil
15.05.2003., 18:46
Gazdarice, to se da primetiti kad nas prevari:))To se moze sakriti, ali kad tad izadje na videlo, zato pamet u glavu:))!

Simon
16.05.2003., 14:16
MOZDA BI JA I OPROSTILA ZBOG NEKE PREVELIKE LJUBAVI ALI NIKAD TO VISE NE BI BILO TO ZATO STO NIKAD NE BIH MOGLA DA ZABORAVIM I U SVAKOM LEPOM TRENUTKU TO BI MI PADALO NA PAMET PA BI ZVOCALA DO BESVESTI-VEROVATNO NI ON TO VISE NE BI MOGAO DA IZDRZI....ZNACI ...THE END

black-devil
17.05.2003., 16:57
SImon, nema tu sta da se razmislja dali bi mogla oprostiti mu ili ne, nema oprastanja!
jer kad oprostis jednom, oprastas uvek!

Bikac
20.05.2003., 11:14
SImon, nema tu sta da se razmislja dali bi mogla oprostiti mu ili ne, nema oprastanja!
jer kad oprostis jednom, oprastas uvek!
Djavolice, debelo si u pravu - kad oprostis jednom, oprastas zauvek - istom decku naravno. I to ako se naucis pameti.
Ja sam jednom oprostila preljubu, ali verovatno nikad to sebi necu oprostiti! Koliko god da ima lepih trenutaka, doci ce momenat kad sam u down-u i samo ce mi te misli (o preljubi, koliko sam zapravo puta bila prevarena) navirati i osecacu se GROZNO!!! A i gazdarica je u pravu. Ponekad je bolje ne znati nista - jer to ne moze da te boli.

Simona
20.05.2003., 11:38
Mozda bih ja i oprostila zbog neke ogromne ljubavi ali bi posle toga svaki lepi trenutak upropastila time sto bi mu to nabijala na nos i bila bih toliko nepodnosljiva da on sigurne ne bi mogao da izdrzi vise i otisao bi sam -znaci definitivno nikada vise ne moze da bude isto!Kad je jednom mogao tako nesto da uradi zasto ne bi ponovo i ponovo i ponovo......

simona
20.05.2003., 11:40
uh a i prvi put je otislo nisam ga primetila do sad

Bikac
20.05.2003., 11:59
uh a i prvi put je otislo nisam ga primetila do sad
Dobro je da ti se poruka ponovila, jer je tako dobila na poenti. Slazem se sa tobom. Sigurno kad jednom (prvi put) oprostis, on ce misliti da to moze da uradi jos x puta a ti ces uvek biti tu da oprastas i volis. Hm! Ako vec oprostis, zasto ne bi umirila svoje srce uradivsi isto to...? Tako vise ne bi zvocala, ne bi unosila nemir u dusu i bili biste egal.

ana marija
20.05.2003., 12:28
pa kako nekommoze da bude svejedno, samo jedno pitanje ovako bazirano na razmisljanju zdravog ljudskog srca a i mozga, kad bih ja nekog varala zasto bih uopste zelela da mu se vratim???
ONAJ KO SE VOLI NE VARA SE NEGO SE VOLI :)))

Bikac
20.05.2003., 13:36
pa kako nekommoze da bude svejedno, samo jedno pitanje ovako bazirano na razmisljanju zdravog ljudskog srca a i mozga, kad bih ja nekog varala zasto bih uopste zelela da mu se vratim???
ONAJ KO SE VOLI NE VARA SE NEGO SE VOLI :)))
Jeste, Ana Marija, ja sam to navela samo kao ideju. Razliciti ljudi razlicito razmisljaju. Trenutak kad pozelis nekoga da prevaris (svesno ili nesvesno) moze biti iniciran razlicitim situacijama i/ili emocijama.
Po meni, najpostenije je da kad osetis da zelis (da si pomislila da budes/spavas sa nekim drugim) prekines vezu u kojoj si. Ali ima osoba koje nisu dovoljno jake da to urade i krenu u preljubu pa ne znaju kako da se iscupaju iz svega toga. Pogotovo ako im je stalo i do osobe sa kojom su prevarili onoga sa kim su. To je sve pitanje karaktera, pa i morala.

rene
20.05.2003., 15:24
NIkadadaaaaaa

Zena_zmaj
22.05.2003., 03:21
Da,oprostila bih.....varam i oprashtam...

lara
04.06.2003., 15:08
Sve sto sam rekla da nikada u zivotu ne bih uradila-ja sam uradila.Oprostila sam prevaru i od tog trenutka ne postoji savrsenija osoba za mene od njega.Godinu dana je morao da trpi moje hirove,histeriju s vremena na vreme,prebacivanje.Kada sam shvatila da sve to guta i trpi samo da bi bio kraj mene-postala sam ona stara.Tako da dragi moji u ljubavi nema pravila!!

05.06.2003., 11:47
Dok sam bila devojka vala navarala sam se , a sto? Mislila sam da je nesto drugacije ali nije i to je kraj. Sad sam udata za coveka koga nikad nisam prevarila jer nema nista novo da bih to uradila, tako da je to kraj za mene lepse je ovako. Kad si mlad mislis da nesto propustas li brate sve je isto.
Cao

Dirk
05.06.2003., 12:15
hm, ljubomoran?? da...u nekim granicama...prevara??? ne, nikad i nikako...ne bih oprostio ni njoj, ni sebi...cemu to? dokazivanje muskosti? smesno...mrzim i laz i prevaru i za to nikad necu naci opravdanje!

05.06.2003., 20:16

Oprostila ili zaboravila????

black lady
05.06.2003., 20:18
Pa zavisi sta se podrazumeva pod prevarom,! Ako je u pitanju neobavezni seks, onda se to moze oprostiti, jednom zasigurno (zato sto moze biti i slucajno posto ima mentalnih stanja u kojima ljudi, posebno muskarci podlezu svojim instintkima). A ako se desi vise od jednog puta onda to nije slucajnost i tek tada bih to nazvao preljubom koja ne treba da se prasta!!!!

Jednom je neko rekao:

Zena koja te voli, oprostce ti sve, cak i tvoje zlocine, a ona koja te ne voli nece ti oprostiti nista, cak ni tvoje vrline. Mozda je greska u tekstu ali tu je poenta!

I ja tako mislim!!!!!!!

my opinion
06.06.2003., 02:16
kad sam prevarila decka on mi je "oprostio" i od tad nam se veza pretvorila u pakao a odvojeno od toga sto sam skapirala kako jedno drugome ne pripadamo. ta magija koja nas je vezala je nestala onog trenutka kad sam bila u stanju da budem sa nekim drugim.
mislim da je u tome glavni razlog zasto ne bih oprostila prevaru, svesna sam tereta koji svaljuje na mene... znaci, da njemu bude lakse on mi se lepo ispovedi a sad sto cu ja posle svaki put kad mi nesto bude sumnivo pomisljati na drugu, to nikom nista?
ja sam posle tog iskustva skapirala ono sto je neka osoba rekla pre mene da kad pozelim drugog treba da se pokupim i odem jer nema smisla ziveti paralelno...
treba jacati licnost, normalno. ali ako zelja postane toliko jaka da ne mogu da joj se oduprem, bolje da ispadnem fer i kazem da sam zaljubljena i da odem, nego da ...

vesnape
06.06.2003., 09:08
ZIVI SA DEVIZOM
PREVARI
DA TI BUDE LAKSE
KADA TE PREVARE.

vekana
06.06.2003., 09:16
NIKADA NE PRIZNAJ PREVARU JER SI GARANT SJEBO VEZU
PA BILA LJUBAVNA ILI POSLOVNA ILI BILO KAKVA
NEGO ZIVI I UZIVAJ, JER IMAS SAMO JEDAN ZIVOT, A KADA SHVATIS BICE TI KASNO MISLIM DA SAM JA SHVATILA POSLE PUNO GROMOVA, ZATO VAS SVE VOLIM KOJI
OVO CITAJU.

Tamara
06.06.2003., 09:32
Šta je prevara u odnosu na ogromnu ljubav koju gajim prema njemu. Ne mešam seks i ljubav. Ja želim samo da budem obaveštena kako bi dobio moj blagoslov a da li će ga dobiti zavisi samo od devojke sa kojom bi poželeo da spava. Još bolje, pridružiću im se. Znam da nekom ovo može da zvuči bolesno, ali seksualne želje i opredeljenja se razlikuju od osobe do osobe.

**case-problem**Plavusa
06.06.2003., 17:27
Pa ne znam, ja bih sigurno oprostila ako bih osetila da me doticna osoba stvarno voli i da se kaje zbog toga...ako je ljubav prava i jaka moze da pregura sve...ako nije jaca od necije sujete onda to nije to...i ne treba mi...

tigar
07.06.2003., 12:47
gazdarice vas zene treba gaziti pa maziti,jer sto si gori prema zenama to su bolje prema tebi.

Dushka
07.06.2003., 13:17
Nema nista sladje od prevare koja se ne sazna.
Moze da osvezi postojecu vezu.

"Ovce su za shishanje."

sladja
07.06.2003., 20:26
Gazdarice, to se da primetiti kad nas prevari:))To se moze sakriti, ali kad tad izadje na videlo, zato pamet u glavu:))!
"upravu si ako neznamo, nema nas šta ni boleti, i nije strašna ta prevara, potrebno je imati samo nekog koga bih toliko volela da bih mu sve oprostila"

babu blue
09.06.2003., 04:03

voljenu osobu ne varam pa ocekujem isto sa druge strane..tesko da bih prevaru oprostila bez obzira na razloge,prokockano poverenje sigurno ne vodi nicem dobrom!

Barbika
09.06.2003., 14:52
Ja sam verovatno jako cudna osoba ali je razmisljam i radim ovako: Ako nekoga ne volim nego se cisto zezamo ( mislim kad ja nisam bila bas fer i dobra prema njemu) onda oprastam, ali... ako nekoga stvarno volim i ako mi je ta osoba govorila da i mene stvarno voli onda NE, nebi oprostila, ne bi mogla previse bi bolelo ( Sorry Daco, previse je bolelo).
S druge strane ako znam da me neko stavnro voli ne bi ga nikad prevarila, nikada! Ovaj tekst je mozda malo nepovezan, ali mislim da ste razumeli poentu.
Inace mislim da treba das e dogovorite medjusobom u kakvoj ste vezi i sta ocekujete jedno od drugoga.
Ovo ce mozda zvucati smesno ali preko prevare (moje i tudje) sam nekoliko puta ukapirala da li mi i koliko neko znaci...
p.s. Prevara tu si bila najbolja
lagala ja znam da si morala
krala si svaku noc,
svaki dan, ali znaj
SVEMU DODJE KRAJ[/b]

isfahan
16.06.2003., 14:36
Kada te neko prevari to znači da mu nisi dovoljana,da ga zanima još neko pored tebe.Zapravo ne mora da ga ni zanima ta druga devojka posebno ali ni ti ga ne zanimaš potpuno,onako kako bi trebalo da bude. Tu ne može biti reči o ljubavi,pogotovo o onoj pravoj.Isto znači da je napola s tobom,fakultativno. Možeš mu biti samo draga ili da mu se sviđaš onako.Prilično jadno.

Seksualno Ugrozen
01.07.2003., 01:09
Šta je prevara u odnosu na ogromnu ljubav koju gajim prema njemu. Ne mešam seks i ljubav. Ja želim samo da budem obaveštena kako bi dobio moj blagoslov a da li će ga dobiti zavisi samo od devojke sa kojom bi poželeo da spava. Još bolje, pridružiću im se. Znam da nekom ovo može da zvuči bolesno, ali seksualne želje i opredeljenja se razlikuju od osobe do osobe.

8) Bravo Tamara ista si kao moja Zena kao da slusam njene reci kada citam ove redove.
Potpuno se slazem sa vama.

Svemirac
01.07.2003., 01:32
Ja sam prevario moju dragu vise puta ali sam to do sada uvek vesto sakrivao tako da nije nikada ni posumnjala u takvo nesto i mogu vam reci da je to sasvim ok i da nebih ni ja njoj branio samo da uradi a da ja ne saznam za to.
Kada bi me ona zadovoljila ja nebi isao kod druge a posto ona ne voli sex vec mi ga daje na kasicicu e pa onda mora i da prasta.

vuk_
01.07.2003., 01:38
Tema je vrlo kompleksna,i vrlo vrlo individualna.Zavisi i od osobe ali i od veze.Slazem sa onim ko je rekao da oprostaj moguc ali samo ako je u pitanju zrela ljubav i pod uslovom da je prevara samo sex,bez jakih emocija.Opet i tada je ceo proces oprashtanja i prelazenja preko preljube jako bolan, i samo ga jake veze mogu izdrzati.osim toga svako,ali bash svako,ima pravo na jednu greshku...drugi put...druga pricha...Kao shto rekoh vazno je da postoji ljubavi oproshtaj dolazi sam po sebi uz mnogo bola i izvlachenje pouke "nikad vishe" :) Ipak nije jedna prevara kraj sveta

beba
01.07.2003., 09:49
Ja sam prevario moju dragu vise puta ali sam to do sada uvek vesto sakrivao tako da nije nikada ni posumnjala u takvo nesto i mogu vam reci da je to sasvim ok i da nebih ni ja njoj branio samo da uradi a da ja ne saznam za to.
Kada bi me ona zadovoljila ja nebi isao kod druge a posto ona ne voli sex vec mi ga daje na kasicicu e pa onda mora i da prasta.
Pa možda i daje nekom drugom, a ti nemaš pojma.

beba
01.07.2003., 09:51
A šta onda radiš sa tim kome kao oprostiš?!

kosmopolit
01.07.2003., 10:46
to beba , samo napred :lol:

vuk_
01.07.2003., 20:21
A šta onda radiš sa tim kome kao oprostiš?!

Nisi me razumela ako pitanje postavljash meni...

anamario
02.07.2003., 01:00
:evil: :twisted: [/b]
nikada nikada nikada nikada, da li bi one meni

DON
23.09.2003., 13:44
Evo jedne izuzetno aktuelne teme u nasim zivotima.Kad sad pogledam ko je sve diskutovao,mora da se priupitam:A gde su svi ti ljudi odjednom nestali?

sanja
23.09.2003., 20:21
ko je nestao?
preljubu ne volim. a fakat je da to ljudi rade. i ranije su, samo se manje pricalo, nekako su krili. danas ne znam za brak ili vezu gde bar jedan ne vara. i ne krije. i svi se prave da je super.

Princeza
23.09.2003., 20:33
[quote="sanja"]ko je nestao?
preljubu ne volim. a fakat je da to ljudi rade. i ranije su, samo se manje pricalo, nekako su krili. danas ne znam za brak ili vezu gde bar jedan ne vara. i ne krije. i svi se prave da je super.[/quote

I kao imamo moderan brak, u stilu Mi se volimo samo moramo ponekad da promenimo seksualnog partnera, zdravo je, zbog kicme, keve mi, kazu lekari!
Htela Srbija u Jevropu Srbija dobila Jevropu!

taja
23.09.2003., 20:37
"voljena osoba" bi mogla odmah da ide tamo gde je voljenija

smooth_operator
24.09.2003., 16:31
BRAVO!Nekada davno poznavao sam devojku slicnog emotivnog sklopa,i izgubio sam je zahvaljujuci sopstvenoj nezrelosti...Danas,iz licnog iskustva,mogu svim ljudima dominantno-posesivnog karaktera,labilnim po pitanju vernosti,preporuciti bas nekoga poput tebe.Uostalom,kakve veze imaju emocije sa seksualnim perverzijama...
ps.Da li pricate posle "prevere" o samom seksualnom cinu,o zeni sa kojom je tvoj partner bio?Da li i ti njega varas?

Marijav
25.09.2003., 20:16
Ako mislis da je veza vredna toga, da.
Da pojasnim, preljuba u fizickom smislu je mnogo manje zlo od toga da godinama delis krevet sa nekim, a pri tom, iako fizicki veran, dusa ti je ko zna gde.
U stvari, prava vrednost onog sto zelis i jeste srazmerna onom sto si spreman da zrtvujes da bi to i imao.Naravno, ne mislim na bezuslovno i bezgranicno prastanje, to nema svrhe, i ako se preljuba neprestano ponavlja, to je ili bolest, a najpre znak da je gotovo.No, jednom, mozda i dva puta, o.k. U stvari, najbolje je ne ceprkati, jer, sve sto ne znas, ne moze da te boli, a saznajuci po svaku cenu, najvise povredis sebe, jer taj koji je otisao, vec je izabrao?!