PDA

Vidi punu verziju : Petnica

LAY
14.07.2003., 23:35
Da li je iko posetio ovu istrazivacku stanicu?Zanimaju me iskustva onih koji su bili na jednom seminaru i nisu uspeli da prodju dalje.Kolika je verovatnoca da ce me pozvati ponovo ako se prijavim?

Ormuzd
15.07.2003., 16:06
- Petnica je najbolje mesto koje postoji kod nas za mlade talente. Ukoliko radis tj. ozbiljno shvatis projekat koji uzmes ili koji ti daju, njega posle saljes zajedno sa prijavom sledece godine itd. Ukoliko odes 2 i vise puta posle si bukvalno clan "necega" i nemas problema oko poziva. Nije cak ni toliko bitna inteligencija (mada je uvek, bar dok sam ja bio tamo, mesto puno pametnih ljudi) koliko zelja i spremnost da radis i da u sve to ubacis nesto svoje, jer je logika "nikad se ne zna od koga ce sta da ispadne".. Sve u svemu, the top of all the coolest places.

p.s. Leti je strava

LAY
16.07.2003., 16:12
Hvala.Ja sam bila na zimskom seminaru prosle godine i jako mi se svidelo.Nisam pozvana na sledeci seminar (za sta sam sama kriva jer je trebalo vise da se isticem),ali bih volela da pokusam ponovo.
Mladi su slabo upoznati sa radom ove stanice(bar kod mene).Ja sam slucajno cula za nju i resila da se prijavim.Seminari su organizovani tako da prikazu mladima i druge stvari koje u skoli ne mogu nauciti.Program stanice je odlican i zelela bih da predlozim svim srednjoskolcima ali i osnovcima , ukoliko su zeljni dodatnog znanja i sjajnog iskustva, da se obavezno informisu i prijave.

**case-problem**bojan
19.07.2003., 00:54
U pravu ste. Betnica je bas strava.
Radis ono sto volis a upoznas nove ljude iz cele zemlje. Najludji provod. Naporan rad.
Sve ima svoje... :D
p.s. Lay, na kom seminaru si bila?

LAY
20.07.2003., 23:37
ja sam bila na seminaru iz hemije.Mislim da sam za tih 7 dana naucila vise nego sto naucim za celu godinu u skoli.
Bojane na kom si ti seminaru bio?
P.S. upravu si za super provod.Upoznala sam gomilu ljudi slicnu sebi cool!

20.07.2003., 23:51
NEVEROVATNO!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :D :D :D :D

I ja sam na seminaru hemije.
Javi mi se pa da malo caskamo.
Moj mail markovic_bojan@yahoo.com :arrow:
ICQ# 163783710 :arrow:

**case-problem**bojan
21.07.2003., 00:13
Ovo gore sam bio ja!! :D :P :D :!: :!: :!:

crazy
26.07.2003., 01:49
NEVEROVATNO!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :D :D :D :D

I ja sam na seminaru hemije.
Javi mi se pa da malo caskamo.
Moj mail markovic_bojan@yahoo.com :arrow:
ICQ# 163783710 :arrow:
jao boka, ne mogu da verujem da sam te prepoznala. Bilo mi je fenomenalno sa tobom na seminaru iz hemije i volela bih da ostanemo i dalje u kontaktu, pa mi se javi.

lay
28.07.2003., 14:57
Bojane pokusala sam da ti pisem ali mi nesto nije uredu sa kompjuterom.Moja adresa ja amentia@neobee.net pisi mi!

LAY
09.08.2003., 22:12
Bojane dobila sam tvoj e-mail. Volela bih da mogu da ti odgovorim jer mislim da forum ne treba da iskoriscavamo za dopisivanje. Molim te napisi mi ponovo tvoju adresu, mozda sam ja negde pogresila.

**case-problem**bojan
09.08.2003., 22:48
markovic_bojan@yahoo.com

Od ponedeljka sam u Petnici i realizujem moj projekat!!!

04.09.2003., 23:09
Zdravo ljudi ja sam u Petnici na seminaru iz fizike vec drugu godinu. Vidim da ovde ima dosta hemicara, pa lepo. Moj projekat je vezan donekle za hemiju odredjujem vam koncetracije ucesnika u reakciji Belousov-Zhabotinsky reakciji... Ortak sa kojim radim to je bio na letnjem seminurau mozda ste ga upoznali. Vidimo se najesen

Kasiopeja
01.11.2003., 14:15
Petnica je extra
Ja sam na astonomiji vec 2 godine
Bila sam i na onoj konferenciji, imala sam poster prezentaciju

maral86va
01.11.2003., 18:15
Petnica je extra

ma ti si mala opasna :lol:

Kasiopeja
01.11.2003., 18:52
ma ti si mala opasna :lol:[/quote]

ih, naravno da jesam

AMY-LEE
01.11.2003., 21:02
Radis ono sto volis a upoznas nove ljude iz cele zemlje. Najludji provod. Naporan rad.
e ljudi aj me uputite
kolko godina moras najmanje da imas i tako to ajd molim vas :D

Guru
05.11.2003., 18:57
Petnica je extra

Imala poster iz astronomije pa jos iz Valjeva... Pa gde si Maro :D !!! Kakav ti je to nick... A sta kazes sto smo mi fizicari promucurni nema sta 8)

Guru
05.11.2003., 19:02
e ljudi aj me uputite
kolko godina moras najmanje da imas i tako to ajd molim vas :D

Pa pazi brate, u Petnici su ti uglavnom srednjoskolci, na ovim klasicnim seminarima, ali imas i nesto sto se zove LNS(letnja naucna skola) koja se drzi za osnovce, ako se ne varam mozes krenuti od 7. razreda...

Incognito
05.11.2003., 19:12
Štetnica interesantno mesto? Maaaa daj... Bio jednom pre mnogo godina, i smorio sam se nevidjeno... Iz nekog blesavog razloga (verovatno sto je moj 'projekat' obuhvatao i elektroniku) upao sam u grupu s' Elektronicarima umesto s' Informaticarima... I smorio se nevidjeno sa onom visom matematikom i elektrotehnikom... Da ne bese one birtije pored, pa ja bih ladno umro tamo...

A od svih tada prisutnih, nadjoh samo 5-6 osoba koje znaju da zive...

Pa sam ja lepo iskulirao tu nedelju, i napisao pesmu (koja je posle obisla celu Shtetnicu, i koju sam pre polaska, bez cenzure, morao da citam ispred celog osoblja i svih polaznika Shtetnice)... http://www.site4view.com/aleksandar/tmp/stetnica.txt ako nekoga interesuje ;)

Dakle, toplo ne preporucujem tu 'instituciju' :!:

Kasiopeja
06.11.2003., 18:25
Petnica je extra

Imala poster iz astronomije pa jos iz Valjeva... Pa gde si Maro :D !!! Kakav ti je to nick... A sta kazes sto smo mi fizicari promucurni nema sta 8)
mi fizicari????

Guru
06.11.2003., 18:55
Petnica je extra

mi fizicari????

sta sad kao ne znas ni jednog fizicara kome je jadni poster bio kriv jer nije imao dovoljno lepka za njega :roll:

Guru
06.11.2003., 19:03
Ej Incognito pesmica ti je super :) zao mi je sto si se smorio u Petnici ali nije to samo zbog elektronike na informatici bi ti bilo jos gore jer se tamo ama bas nista ne radi. Ja mislim da su cak sada rasformirali taj odsek...

Kasiopeja
07.11.2003., 20:09
Petnica je extra

mi fizicari????

sta sad kao ne znas ni jednog fizicara kome je jadni poster bio kriv jer nije imao dovoljno lepka za njega :roll:
ne mogu da verujem
pa kako si ti
nije te bilo 100 god
dolazis li uskoro ovamo

Kasiopeja
17.11.2003., 17:34
pozdrav svima
ja sam upravo u petnici i slusam jedno fino predavanje o odredjivanju brzine asteroida
dolazi li neko od vas skoro

LAY
29.11.2003., 23:22
ZAO MI JE STO SI IMAO TAKO RAZOCARAVAJUCE ISKUSTVO SA PETNICOM ALI KAO STO VIDIS VECINA JE ODUSEVLJENA :P . PETNICA JE SJAJNO MESTO ALI SAMO ZA ONE KOJI ZELE DA NAUCE VISE I KOJI SU SPREMNI DA RADE, RADE, RADE I RADE.JA SAM HTELA I OVE GODINE DA SE PRIJAVIM ALI NISAM BAS LUDA ZA PISANJEM ESEJA :? . SADA SAM TRECA GODINA TAKO DA IMAM JOS JEDNU SANSU SLEDECE GODINE KOJU OBAVEZNO MORAM ISKORISTITI!

Kasiopeja
04.12.2003., 22:07
obavezno to uradi
nemas nista da izgubis samo mozes da dobijes

nrpret
27.01.2004., 22:18
Petnica, hm...pohadjao sam seminare od 7. osnovne do kraja gimnazije sto bi ukljucujuci 4 standardna godisnja + eksploratorijume + skupove i sl. iznosilo mnoogoo puta i skoro celu godinu zbirno provedenu tamo. Sve vreme sam pohadjao seminar hemije, poslednje godine bio i mladji saradnik, ali s obzirom da studira medicinu, ne mogu vise da obavljam tu f-ju. Najverovatnije cu biti mladji na humanoj biohemiji kada se ukaze potreba. Elem, ogromno iskustvo iz ISP je natalozeno kod mene pa ako bilo kome treba bilo kakav savet, ideja za projekat ili slicno (vezano za nauku, veze u ISP, zabavu, terene, pecinu, jezero, kampovanje, pravljenje ludorija, smestanje 'glupljim' seminarima(aka arheologija, istorija, lingvistika i sl), bazen, eskiviranje Sneze ili Savanovih predavanja iz statistike, Goluba, kKristijana, Nine, Bube, najbolje sljive u kraju, kafane...ma bilo sta...)javite mi se na nradak@verat.net...rado cu pomoci sadasnjim ili buducim polaznicima...Pozdrav

Zami
16.02.2004., 22:11
Petnica je strava!!!
Na seminaru upoznas dosta ljudi, a ako si zainteresovan i uporan, bices verovatno pozvan. Pozdrav od biologa!SRECNO!!!
p.s. Eto, ja sam prosle godine bila na biologiji, a sada sam pozvana na arheologiju!

Sizif
17.02.2004., 09:13
Hehe, samo jedan pozdrav za Petničare od bivšeg polaznika sa psihologije i žurnalistike, pa mlađeg saradnika sa geografije (dok je tamo bio Tasa) koji se, između ostalog i oženio mlađom saradnicom sa etnologije i antropologije.

Pa nek' kaže neko da Petnica nije xaoc. :wink:

milicaanchy
17.02.2004., 09:27
ja uskoro idem tamo,jer sam talenat.bas se pitam kako li je...

Кулиража
17.02.2004., 21:00
Boli vas uvo kad mozete da idete.
Sta meni preporucujete kako da smuvam profesorku koja ne moze da smisli moje ime (iskreno receno ja sam kriv, al' verujte mi i ona je mnogoooo glupa) da mi dozvoli da se
"samo" prijavim za ISP :cry: :cry:

Guru
18.02.2004., 00:06
Pa potrudi se da nabavis prijavu i posalji je sam. Ja idem u Matematicku gimnaziju i posto kod nas ima puno ljudi koji se prijavljuju vrsi se selekcija na nivou skole cisto da se ne bi desilo da za vreme Petnickih seminara skola bude prazna. Neki ljudi koji su sumnjali da im prijave i ne stizu u petnicu poslali su sami. Inace kad odes na seminar tamo dobijes opravdanje s pecatom sto nijedan profesor ne moze da opovrgne. Jedino sto moze biti problem jeste preporuka predmetnog profesora koja ti je potrebna ako se prvi put prijavljujes. Probaj da je nabavis, ako ne ide falsifikuj potpis :wink: 8) a ako ni to ne ide onda posalji prijavu bez preporuke i nadaj se najboljem, uvek ima sanse da te pozovu.

Кулиража
19.02.2004., 00:12
Pa potrudi se da nabavis prijavu i posalji je sam. Ja idem u Matematicku gimnaziju i posto kod nas ima puno ljudi koji se prijavljuju vrsi se selekcija na nivou skole cisto da se ne bi desilo da za vreme Petnickih seminara skola bude prazna. Neki ljudi koji su sumnjali da im prijave i ne stizu u petnicu poslali su sami. Inace kad odes na seminar tamo dobijes opravdanje s pecatom sto nijedan profesor ne moze da opovrgne. Jedino sto moze biti problem jeste preporuka predmetnog profesora koja ti je potrebna ako se prvi put prijavljujes. Probaj da je nabavis, ako ne ide falsifikuj potpis :wink: 8) a ako ni to ne ide onda posalji prijavu bez preporuke i nadaj se najboljem, uvek ima sanse da te pozovu.
Ma nabavio sam prijavu od drugog profesora (mucki). E sad preporuka od predmetnog profesora je bilo vec komplikovano.
Ne bi sad da je citiram, ali njena opravdanja su da padnes u nesvest. Zena se toliko izlupa da se na kraju i ja smorim i sam batalim sve sto sam mislio i dzabe pisao...
Nema veze ioanko cu za raspust ici na nekakav kurs..

alexy
02.03.2004., 04:07
Ma, Petnica je super. Tacno je da u startu moras da se potrudis, da uvide da si zaista zainteresovana. Posle 2. puta ce te redovno pozivati. Bitno je da se zalazes i radis koliko treba, ali isto tako nemoj propustiti druzenja, okupljanja po stacionaru isl.. Tek kasnije ces shvatiti koliko si u stvari tamo naucila. I ako se kasnije budes bavila nekim lepim stvarima, velika je verovatnoca da ces sretati ljude koje si u Petnici upoznala :). Jednom Petnicar, uvek Petnicar!

miss
06.03.2004., 22:40
ja sam dosla prosle nedelje sa hemije i bilo mi je fantasticno!nikad u zivotu nisam toliko radila,ali je super sto radis ono sto volis!super su saradnici,predavaci,nina,buba,onaj blesavi domar,acim,kuvarica...ma tamo treba otici ako nista drugo da igras mafije celu noc i da mucis one polaznike koji su zaspali!

marijanana
21.03.2004., 21:17
jel moze neko da objasni u kratkim crtama kako se uopste upisuje u Petnicu, jel moras gimnaziju da zavrsisi ili moze i sr. skola... i sta je potrebno za astronomiju. molim vas, hvala

+/-
02.04.2004., 01:14
Jedno glupo pitanje mi je palo na pamet dok sam citala raspravu. Trebalo bi da napisem preporuku za jednog ucenika (VII razred) pa me zanima kako su izgledale preporuke koje su pisali vasi predmetni nastavnici. Do sada nisam imala slicna iskustva pa ako je neko od vas raspolozen da mi pomogne, odnosno da mi da neke smernice, neka mi se javi na mail: jelenkom@yahoo.com.

geologicarka
22.07.2004., 21:43
I ja sam na geologiji. Samo zabrinjava me podatak da u petnicu dolazi toliko puno ljudi iz Valjeva. Nema mesta za ostale. Jadnostavno puno vas je.

PS. hemicari su super ortaci, bolji od svih ostalih!

Zami
05.08.2004., 19:05
Petnica je najbolje mesto za provod! I ucis i zabavljas se. Lepo je upoznati ljude sa slicnim interesovanjima. Bar imate puno zajednickih tema za razgovor. Ne znam, meni je na biosu bilo super :D , a ni arheologija, pa :? nije bila losa (nego ja sam laborant, nisam navikla da fizikalisem)
Ciao :D

sida26220
10.08.2004., 16:15
Upravo sam se vratila sa seminara fizike!!!!!!!!Bilo je nevidjeno drustvo nikad bolje, etnologija, matamatika, astronomija...zurke kviz, zezanje.....projekti....Deco ne propustajte Petnicu!!!!!!!!11

Kasiopeja
12.08.2004., 01:50
Upravo sam se vratila sa seminara fizike!!!!!!!!Bilo je nevidjeno drustvo nikad bolje, etnologija, matamatika, astronomija...zurke kviz, zezanje.....projekti....Deco ne propustajte Petnicu!!!!!!!!11
Stvarno se seminar bio prilicno dobar!!!!
Ja bar nisam ni sumnjala da ce tako biti

sida26220
12.08.2004., 19:01
Aleksandra, ti si Kasiopeja?

maral86va
12.08.2004., 20:18
Stvarno se seminar bio prilicno dobar!!!!
Ja bar nisam ni sumnjala da ce tako biti

zamisli kako bi ti bilo da si isla na ceo
:lol: :lol: :lol: :lol:

miamilanche
15.08.2004., 23:39
ima li nekoga da je bio u petnici 1986 na seminaru iz hemije

LAY
20.08.2004., 23:43
Pitanje za nekog mladjeg asistenta ili bilo kog malo uputnijeg: da li imam sanse da upadnem na seminar iz hemije iako sam cetvrta godia gimnazije?Znam da oni vise traze mladje koji bi mogli da pohadjaju seminare kroz citavu srednju skolu. :?:

miss
22.08.2004., 20:27
moze,ali moras da posaljes predlog projekta

LAY
29.08.2004., 00:41
Ne znam kakav projekat traze. Pomoc?

profesionalac-bgd
30.08.2004., 18:22
Evo, ja ti ne mogu reci kakva su iskustva onih koji su jednom bili i vise ih nikada nisu pozvali :), ali mogu te posavetovati kako da te pozovu vise puta... Elem, pre 10 godina prvi put su me pozvali u Petnicu iz elektronike (to je bio neki februar mesec). Slusala su se predavanja dan i noc (kad se nije skitalo), radili neki silni testovi (IQ i sl). To je trajalo 10-ak dana. Posle silnog zezanja sa drustvom i lomatanja po petnickim gudurama i onoj pecini, ali i ucenja integrala i poluprovodnika, poslali nas kuci sa instrukcijama kako se radi naucni projekat. Ja fino poslus'o, odradim 20-ak strana (BITNO je da budes originalan), posaljem na vreme i pozovu me na prolecni seminar koji traje par dana (tako je bar tad bilo). Odbranim projekat teoretski, onda me ponovo pozovu na leto gde smo radili na izradi onog sto smo detaljno nazvrljali na papiru (malo smo se i kupali na onim bazenima) :))) . Iduce skolske godine ponovo me pozovu na nove seminare, itd... Bitno je, dakle, da budes uporan i da pokazes zainteresovanost za seminar na koji si se prijavio. Naravno, trudi se da budes originalan, da imas nove ideje, i bez obzira na uspeh tvog projekta, budi siguran, pozvace te ponovo.

Puno srece i pitaj ako te jos nesto zanima.

Pozdrav!

hemicarke
06.09.2004., 21:56
ne znamo dal je ovo nekad postojalo, mi nismo uspele da nadjemo... tako da smo napravile grupu, a vi se prikljucite.... :)

http://groups.yahoo.com/group/petnicari

stivlim
06.09.2004., 22:03
Na osnovu svog skromnog iskustva seminar iz fizike ako ne znate da programirate zaobidjite u sirokom luku, a s obzirom koje trenutno vodja doticnog seminara razlog vise

sida26220
25.09.2004., 16:39
Ja sam polaznik fizike II. Dok sam ja bila u Petnici promenile su se mnoge vodje seminara fizike. Jela je najbolja do sada. A to sa programiranjem nema veze sa vezom. Ako pogledas projekte fizike II videces da postoje i eksperimentalni. Jela trazi rad kad treba, ozbiljnost kad treba, i kao retko ko, zezanjje kad treba. Ako ne mozes da odgovoris izazovu, mozda ti nije mesto u Petnici. Sa obzirom na ono sto dobijas u Petnici, ono sto se trazi od tebe je minimalano. Fizicari u oktobru idu u CERN, i ko je zasluzan za to. Verovao ili ne, Jela!

25.09.2004., 16:49
Ja sam polaznik fizike II. Dok sam ja bila u Petnici promenile su se mnoge vodje seminara fizike. Jela je najbolja do sada. A to sa programiranjem nema veze sa vezom. Ako pogledas projekte fizike II videces da postoje i eksperimentalni. Jela trazi rad kad treba, ozbiljnost kad treba, i kao retko ko, zezanjje kad treba. Ako ne mozes da odgovoris izazovu, mozda ti nije mesto u Petnici. Sa obzirom na ono sto dobijas u Petnici, ono sto se trazi od tebe je minimalano. Fizicari u oktobru idu u CERN, i ko je zasluzan za to. Verovao ili ne, Jela!

Ehhh, jos samo da nesto i zna, osim da prica opste price... Ali dobro, mozda je i dobro za paljenje klinaca, i nista vise.

mslav
01.10.2004., 21:10
Zna li ko od kog razreda te vicu tamo?

gost1
04.10.2004., 09:04
Kao sto su svi vec rekli Petnica je neverovatno mesto.
Nije vazno koji si razred (ako je na to mislio-mslav ).
Ja sam u od ove godine tamo (od prosle skolske), a bio sam I razred (na seminaru humane biohemije). Najvaznije je interesovanje.
Fizicari, lepo se provedite u Svajcerskoj (ako niste vec otisli)
Verujem da sve sto ste culi do sad moze da vas ubedi da se prijavite.
Srecno !!!

:D

geologicarka
04.10.2004., 22:20
Nisu jos otisli, idu u sredu. E blago njima, kad ce nas Golub da odvede u San Francisko (salim se naravno).............

Brana2
05.10.2004., 01:01
Ja sam bio u Petnici 1995-te god. na seminaru Informatike. Zaista je bilo divno. Puno pozdrava svima! Drago mi je da vas vidim ovde..

Sve najbolje

Brana

Jedan gost
05.10.2004., 11:58
I ja sam posetio Petnicu. Ima ona i losih strana, zavisi od seminara. A i ako ne budete pozvani, ne brinite se mnogo, jer tamo morate da volite ono sto vam se kaze da bi bili uspesni! To vam je jedan od recepta za uspeh. Druga stvar je da morate da budete apsolutno informisani o oblasti koju pohadjate, jer se radi test na pocetku. Gledajte sta vasi rukovodioci i asistenti rade (ugledajte se na njih pa radite to isto bez obzira na to sto vam se ne svidja - mozda se nekome i svidja, jer u principu to nisu gluposti, nego za nekoga interesantne teme). I tako dalje... Inace stvarno moze da se nauci dosta korisnih stvari pocev od zimskog seminara, a i leti je super. Pozdrav!

geologicarka
05.10.2004., 17:55
Treba biti informisan...... Da nisi slucajno bio na seminaru geologije kod Goluba?

Tinar
28.10.2005., 15:44
Ajde da obnovim ovu temu. Jel vas ima josh?

Anablin
30.10.2005., 14:51
I ja sam da se tema obnovi. Moze se o Petnici pricati bez prestanka.
Ja sam ove godine bila na svim seminarima lingvistike, a nastavicu da idem i sledece godine, isto na lingvistiku.
Na koji seminar si ti isao?

DkJm
31.10.2005., 16:17
Pa zar ovde nema cistih hemicara(ne mislim da ih ima prljavih,nego na ove sa HBH ili HV) :) ?
Kako vam se cine hemicari ako ste bili uporedo sa njima na semionarima(sem to dda rade zadatke do tri sata ujutru)??????

Anablin
01.11.2005., 13:14
Mi, sa lingvistike, imali smo zimski sa jednom grupom hemicara (koja je radila zadatke do tri sata ujutru ;) , a na letnjem smo bili sa drugom. Prvi su bili maltene nevidljivi, a drugi sasvim O.K. Sa njima smo se druzili izmedju i posle predavanja.

_Pinokio_
05.11.2005., 22:18
Pa zar ovde nema cistih hemicara(ne mislim da ih ima prljavih,nego na ove sa HBH ili HV) :) ?
Kako vam se cine hemicari ako ste bili uporedo sa njima na semionarima(sem to dda rade zadatke do tri sata ujutru)??????

Na svakom seminaru imas ljude koji su mnogo cool, ali imas i one koji su mnogo shit......
Hemija je veliki seminar.....
Ako te interesuje hem, mislim da ce na njihovom seminaru dosta i nauciti...
Imace sinonim za hemija voda (HV) je hidrogeologija, tako da nisam siguran da bi tamo i mogao nesto vise da se posvetis hemiji, a HBH je mnogo cool :o) ali ako te to interesuje jer se pored biohemije slusa i biomedicina i molekularna biologija (nekim delom).
PoZz

geologicarka
05.11.2005., 22:54
Ja sam u Petnici na seminaru geologije (sto se iz nadimka i moze zakljuciti) i mi smo uvek sa hemijom voda. Odnosno mi se sa njima spajamo u drugoj godini, ali je rukovodilac isti, tako da znam sta se sve radi na tom seminaru. Ako te interesuje nesto posebno pitaj. Oni od hemije rade hemijske analize vode....

DkJm
05.11.2005., 22:56
Pa to se moglo pretpostaviti... :)
Ko vam je "nadlezni" za seminar? Saradnici?

neko_jako_simpatican
08.11.2005., 00:18
Ljudi i ovi prvi hemicari su sasvim OK,nismo mi krivi sto smo imali saradnike koji su trazili sve to. I mi smo hteli da se druzimo,ali sta cemo kada su nam bile takve okolnosti. Nadam se da cete uvideti da imate pogresno misljenje o nama. DkJm kazi da je tako,kazu da smo shit, a mi smo sasvim OK! Pozzz!

geologicarka
09.11.2005., 19:48
Jao pa zar ima nekog ko ne poznaje geologe... :) Salim se, naravno. Pa rukovodilac seminara je Golub (iliti pravo ime Radisav Golubovic).... Saradnika ima mnogo... Najpoznatiji su Milenko (mada je on na hemiji voda), Stefan, Vanic, Ivanka, Tijana, Milos,.... (ne mogu da se setim ko jos)

DkJm
09.11.2005., 22:12
E,Goco,Goco,sasvim se slazem sa tobom sem u jednom,a to je da ce se upoznati,jer kakvi su ovi nasi saradnici tesko da cemo da im pogodimo "dobar" projekat...
Nadam se da ce mozda i biti tako,ali daleko je Sunce :) !!!
Geologicarka,ti vasi saradnici nemaju nikakve veze sa nasima...
E,jer igrate mafije na geologiji?
Mi smo nesto neslozni kada je u pitanju igranje,jer nam igra ne traju vise od nekih petnaestak minuta!!!

DkJm
13.11.2005., 19:23
E,da li je neko cuo za nekog decka koji ide na dodelu nobelove nagrade? Cuo sam da je iz 5NICE,ALI NE ZNAM SA KOG JE SEMINARA! DA LI IKO ZNA NESTO O NJEMU I NJEGOVOM RADU?

neko_jako_simpatican
14.11.2005., 11:07
jeste, decko je inace iz X beogradske gimn, 88 je god. U petnici je na biosu,a rad je ustvari ekstrakcija neke suptance iz kantariona. Ta supstanca koju je on dobio ekstrakcijom je ustvari lek koji pomaze u lecenju nekih kancerogenih oboljenja i side. Koliko sam ja skapirala,za tu suptancu se znalo,ali on je samo pronasao da je u kantarionu prisutna u vecim kolicinama.
Pozzzzzzz

_Jellena_
18.11.2005., 14:16
Ja sam druga godina i prijavila sam se za hemiju.Jel ima tu nekog slicnog?
Inace to bi mi bio prvi put,ali citajuci vase utiske vidim da nije lose.

Dru
19.11.2005., 22:18
5nica je stvarno extra!Toliko toga naucis,upoznas gomilu interesantnih ljudi....jednostavno, istinski nezaboravno iskustvo koje ima i svoju trajnu korisnu stranu!
Toliko toga se moze reci...tesko je zaokruziti pricu o 5nici....ona se moze samo doziveti!
pS.ja sam sada vec stari polaznik iz hemije i mogu reci da je seminar zaista fenomenalan!
Pozdrav za sve 5nicare!

Dru
19.11.2005., 22:27
Ljudi i ovi prvi hemicari su sasvim OK,nismo mi krivi sto smo imali saradnike koji su trazili sve to. I mi smo hteli da se druzimo,ali sta cemo kada su nam bile takve okolnosti. Nadam se da cete uvideti da imate pogresno misljenje o nama. DkJm kazi da je tako,kazu da smo shit, a mi smo sasvim OK! Pozzz!

Pozdrav za Gocu!Slazem se sa tobom!Pa nismo mi bas tako losi?!
Pozdrav za hemicare sa hemije 1!
Poz i za one druge,"manje nevidljive"! =)
pS.za slucaj da ne znas ko salje pozdrave...neka ti pomogne sledeca informacija...
DkJm-D..i...J?? =)

pzzz

poohica
23.12.2005., 19:52
ej!! pa gde ste hemicari???
prosle - preprosle godine nas je bilo par na forumu, i onda su svi nestali...
jel ste pozvani na seminar???

Wilkołak
23.12.2005., 20:08
Ima li nekog sa RAC seminara 2001/2002 -godine ???

Tuzni_patak
31.12.2005., 12:44
Pozdravite mi Vigora , Petnica je nešto što je takav raritet u Srbiji.

Neobavezno, neopterećujuće , ali sa ulaznicom u mogućnosti napretka, i svog i tehnološkog.
Povezivanje ljudi, shvatanje sebe , psihološko izgradjivanje svoje ličnosti , ali i saveti kako sutra ostati na nogama u komercijalnom svetu su prednosti koje možete naučiti u Petnici...

Ne uporedjujte broj odlazaka sa vašim kvalitetom, čak je nekad osoba koja je više u fokusu (na koju više obraćaju pažnju) manje pozivana ali se pazi kad se poziva....

Neka Petnica bude vaš pokretač preobražaja iz grebatora u elitu....

meda_bica
09.01.2006., 13:00
E cao svima!Mi smo u skoli u prvoj god dobijali dopise za Petnicu ali se niko nije prijavio!Grozno su je prezentirali.Ja sam se posle nesto raspitivala i volela bih da konkurisem ali ne znam kako jer vise ne salju dopise.Sad sam treca god pa me interesuje jel to jos moze ili ne?I jel se oni bave samo prirodnim naukama?Kako uopste da se bavis astronomijom?Mi cemo tek u cetvrtoj god. raditi iz fizike nesto od toga.

geologicarka
09.01.2006., 21:04
Pa za ovu godinu je prijava zavrsena, moras da cekas sledecu godinu. Ako ti u skolu ne posalju dopis, mozes skinuti prijavu i sa njihovog sajta www.psc.ac.yu i tako se prijaviti. Astronomijom se mozes baviti, nema veze sto ne radis to u skoli, zato sto na zimskom seminaru imas predavanja koja ti pomognu da naucis to cime zelis da se bavis. Odakle si ti?

meda_bica
12.01.2006., 22:57
Gradic u blizini Petnice:)

geologicarka
13.01.2006., 21:23
Valjevo?! Pa nemoguce da ne dobijate dopise...

Anablin
14.01.2006., 21:57
Slazem se sa geologicharkom. Ako si iz Valjeva, nemoguce je da ne dobijas prijavu za Petnicu. ?! Koliko ja znam, direktor Valjevske gimnazije je jedan od glavnih likova u Petnici ...

Wilkołak
14.01.2006., 23:32
Slazem se sa geologicharkom. Ako si iz Valjeva, nemoguce je da ne dobijas prijavu za Petnicu. ?! Koliko ja znam, direktor Valjevske gimnazije je jedan od glavnih likova u Petnici ...

Loze znas bratac! BIVSI direktor Valjevske gimnazije je "jedan od glavnih likova u Petnici" zato sto je on jedan od osnivaca ISP tj. jedan od grupe ljudi kojima je palo na pamet da naprave tako nesto u blizini Valjeva. Sadasnji direktor nema veze sa Petnicom...(nazalost).

Svejedno, ovo nije nikakvo opravdanje. Ne znam kako nekom Valjevcu moze biti tesko da skokne do Petnice i tamo zatrazi prijavu. Mislim, to je 15 minuta busom od centra grada...(bus cekas ispred gimnazije)

Uostalom, raspitaj se kod skolskog psihologa, on je obicno zaduzen za prosledjivanje prijava i testiranje ucenika. Uzgred, gde ucis?

Wilkołak
14.01.2006., 23:35
Ne uporedjujte broj odlazaka sa vašim kvalitetom, čak je nekad osoba koja je više u fokusu (na koju više obraćaju pažnju) manje pozivana ali se pazi kad se poziva....

Ne bih se sasvim slozio sa tobom....ako te pozovu samo na zimski....pokazao si im dovoljno i ne zele da te pozivaju dalje. Onaj ko postigne da ga pozovu na letnji obicno biva pozvan i na jesenji (obrnuto ne vazi). Zimski i prolecni su "cistilista" ali najvise ljudi otpada na zimskom....

Vise poziva, vise obracaju paznju...

Anablin
15.01.2006., 19:28
Loze znas bratac!

Nije bata, seka je :)

Wilkołak
15.01.2006., 19:56
Nije bata, seka je :)

Dobro seko ;)

geologicarka
15.01.2006., 22:17
A ko je sad direktor Valjevske Gimnazije, zar nije vise profesor Andric? Ja se secam da je letos, kad smo mi bili na letnjem on dolazio, i jos uvek je bio direktor!

Wilkołak
15.01.2006., 23:41
Voja je sada profesor na jednom privatnom fakultetu (koliko ja znam). Direktor gimnazije odnosno v.d. direktora (posto zvanicni nije izabran jos) je izvesni profesor informatike.

Pozdrav za Pirot, imam tamo neku rodbinu.

geologicarka
16.01.2006., 17:55
Hvala i na informacijama i na pozdravima, eto bas se vidi da nisam skoro bila u Petnici... :)

Rrrrrr!!!
16.01.2007., 14:52
Hmmm....imam jedno pitanje....neko je spomenuo ''gluplje'' seminare...zasto su lingvistika, istorija i koje god nauke da su u spomenute uz to, svrstane u tu grupu? Ne razumem.... Ja sam pozvana na lingvistiku i bas me zanima sta me ocekuje, pa ono... :)

jeele
16.01.2007., 15:42
meni kako su opisali lingvistiku uopste nije zvucalo kao glupo!
prosle godine su izucavali vilovnjacki/vilenjacki jezik iz lotr-a i stariji jezik iz silmariliona...
(inace na nekoj americkoj akademiji, ima poseban odsek koji se zove Tolkien i na njemu zapravo uce napamet sav njegov rad i izucavaju jezike patuljaka i slicno...)
sad da me neko sa ladje vidi...http://forum.krstarica.com/images/smilies/icon_redface.gif :lol:

u svakom slucaju, meni zvuci k'o da se rade mnoge zanimljive stvari!
doduse meni je sve zanimljivo od nauka tamo navedenih...mozda i nisam primer pogodan za diskusiju... :D

ukusi su razliciti...

Rrrrrr!!!
16.01.2007., 15:58
Wow! :shock:
'Ej, a tu neko spomenu neki test po doloasku u Petnicu...? Nikada nisam bila u tamo i kontam da ce biti odlicno, ali...nemam pojma kako, sta, kada, koliko... Pomooooooc! :-D

DkJm
17.01.2007., 13:36
meni kako su opisali lingvistiku uopste nije zvucalo kao glupo!
prosle godine su izucavali vilovnjacki/vilenjacki jezik iz lotr-a i stariji jezik iz silmariliona...
(inace na nekoj americkoj akademiji, ima poseban odsek koji se zove Tolkien i na njemu zapravo uce napamet sav njegov rad i izucavaju jezike patuljaka i slicno...)
sad da me neko sa ladje vidi...http://forum.krstarica.com/images/smilies/icon_redface.gif :lol:

u svakom slucaju, meni zvuci k'o da se rade mnoge zanimljive stvari!
doduse meni je sve zanimljivo od nauka tamo navedenih...mozda i nisam primer pogodan za diskusiju... :D

ukusi su razliciti...

Hmmm, kapetane, kapetane... ;)

DkJm
17.01.2007., 13:39
Wow! :shock:
'Ej, a tu neko spomenu neki test po doloasku u Petnicu...? Nikada nisam bila u tamo i kontam da ce biti odlicno, ali...nemam pojma kako, sta, kada, koliko... Pomooooooc! :-D

Moze se lako desiti da je i na vasim seminarima isto kao i na hemiji...
Mi uvek kod "prvaka" imamo taj test kako bi se prikupila jos koja informacija o ucenicima, jer ih je nakon prvog seminara potrebno "razrediti" ;) !

PoZz

Rrrrrr!!!
17.01.2007., 19:06
He he, kontam, kontam.... A ko radi sa lingvisticarima od '' velikih ''? :-D

hemicari
17.01.2007., 19:29
Moze se lako desiti da je i na vasim seminarima isto kao i na hemiji...
Mi uvek kod "prvaka" imamo taj test kako bi se prikupila jos koja informacija o ucenicima, jer ih je nakon prvog seminara potrebno "razrediti" ;) !

PoZz

DkJm, nemoj da dajes dezinformacije! Test koji se radi na pocetku UOPSTE ne utice na "razredjivanje", tj. na to ko ce ponovo biti pozvan na seminar. To samo pomaze da znamo koliko polaznici znaju i kako da se postavimo. I ne prikupljaju se informacije o pojedinacnim ucenicima, vec o celoj grupi.

Naravno, ako neko uradi test odlicno, to mu je veliki plus. Ali ako ga neko uradi lose, nije strasno. Vazno je samo da zeli da nauci i napreduje.

DkJm
17.01.2007., 22:02
DkJm, nemoj da dajes dezinformacije! Test koji se radi na pocetku UOPSTE ne utice na "razredjivanje", tj. na to ko ce ponovo biti pozvan na seminar. To samo pomaze da znamo koliko polaznici znaju i kako da se postavimo. I ne prikupljaju se informacije o pojedinacnim ucenicima, vec o celoj grupi.

Naravno, ako neko uradi test odlicno, to mu je veliki plus. Ali ako ga neko uradi lose, nije strasno. Vazno je samo da zeli da nauci i napreduje.

Slazem se sa vama, naravno...
Ovo sam napisao jer sam tako cuo od saradnika, ne jer je to moje misljenje... Znam da kod nas jako utice i seminarski :) !

jeele
17.01.2007., 22:04
uf bre, al' strecate decu amatere kao sto sam ja ovde...:lol:

hemicari
17.01.2007., 22:33
Slazem se sa vama, naravno...
Ovo sam napisao jer sam tako cuo od saradnika, ne jer je to moje misljenje... Znam da kod nas jako utice i seminarski :) !

Ma najbitnije je koliko se neko trudi da nauci, a ne koliko zna (govorimo o prvom seminaru, kasnije se ocekuje od polaznika da znaju neke stvari). Seminarski je jako bitan, narocito proces pisanja seminarskog i samo odbrana. Odbrana je jedini nacin da se proceni neko ko je povucen, miran, tih i ne postavlja mnogo pitanja.

Inace, mnogo je tesko odluciti na kraju seminara koga odbaciti. Desavalo se da imamo jako dobre grupe, pa da smo stvarno u problemu. Naravno, neki ljudi se sami eliminisu...

DkJm
18.01.2007., 00:02
Toga je uvek bilo i bice...
Moj prvi seminar je bio uzasan... Vas dvoje tada niste bili! Ja sam se od prilike tresao, na foru, na koga li cu tamo sve naici. A kao preporucen, na stanici sednem pored Steve(kompleksasa) i on otpoce da prica o svome radu sa doticnim mentorom iz NS i ja se osetio manji od makovog zrna, ne mogu ni da vam opisem... "Jel se to maze na hleb...", bio je otprilike moj komentar! Posle testa sam se vec podebelo utesio, a i Dru, mada je ona malo bila i iznervirana jer sam bio jedno mesto ispred nje :) :) :) !
Sve u svemu, posle je bilo muke sa seminarskim, ipak je to ono najglavnije. ;)

jeele
18.01.2007., 10:19
o boze, jos su javni rezultati...
i zar ima onih koji izvise radi ogranicenosti mesta?

Electra
18.01.2007., 23:55
He he, kontam, kontam.... A ko radi sa lingvisticarima od '' velikih ''? :-D
Khm, khm! Nisu lingvistichari nego lingvisti! ;)
Ja sam na lingvistici 2... i feeeenomenalno mi je... recimo da sam od shestog razreda zhelela da studiram jednu stvar, na zimskom seminaru (trecja godina gimnazije) pochela da se dvoumim, a do prolecjnog odluchila da cju studirati lingvistiq.
Od "velikih" :p tu su ti Mira, rukovodilac, i desetak saradnika, studenata Filoloshkog faxa. Mira je jedno preslatko stvorenje, a i saradnici su super. Znaju da budu vrrrlo oshtri oko radova, ali, to valjda treba tako... :p U principu su jako dostupni i spremni da odgovore na sva pitanja. (Pitaj, pitaj, pitaj obavezno kad neshto nije jasno :!: )
Shto se testa tiche... hehe... proshle godine su rezultati uglavnom bili oko 30%... vecjina se tu vrtela... a super je napravljen, ja sam se odushevila.
Ako te josh neshto zanima, pitaj... i ako dodjesh do letnjeg, vidimo se... ;)

Rrrrrr!!!
19.01.2007., 12:27
He he he he he...naravno da su lingvisti (volim kad ljudi primecuju te stvari... :) .majke mi)... Pa zanima me, recimo, koliko si ti bila informisana o lingvistici pre nego sto si otisla na prvi seminar i kolikim znanjem je potrebno da raspolazes...? Hvala tiiiI! :-D ;-)

Electra
19.01.2007., 20:33
Koliko sam bila informisana o lingvistici - mislish li na seminar, ili shta sam znala o lingvistici?
Odgovoricju na oba :mrgreen:
Ovako, ja josh od osnovne obozhavam srpski, i ishla sam redovno na takmichenja, bila prilichno uspeshna, itd... U srednjoj nam je srpkinja dala spisak "neke literature" bukvalno za sve chetiri godine, i jedino smo jedna shtreberka :p i ja nabavile sve... Jedna od tih knjiga bio je Uvod u opshtu lingvistiq Ranka Bugarskog, i ja sam uzela jednom da chituckam, kao, da vidim o chemu se radi... Odushevila sam se... I eto mene na lingvistici ;)
Shto se tiche seminara... uf... ja sam za Petnicu josh u osnovnoj chula, ali prijavila sam se tek u trecjoj godini... Nije bilo dileme koji seminar... Elem, u prvoj godini sam bila pogubljena, nisam valjda ni skontala prijave na oglasnoj tabli, u drugoj su me u doba prijavljivanja obuzele neke bubice, i tek u trecjoj sam se nakanila da se prijavim. Inache, moja drugarica je bila na lingvistici jos u prvoj, i onda mi je prichala poneshto, pa sam i iz njene priche zakljuchila da je to najverovatnije - ono TO. I jeste ;)
A shto se znanja tiche... Nije toliko potrebno da donesesh znanje u Petnicu, koliko treba tamo da ga saqpljash, da budesh vredna i zainteresovana ;)
Nema na chemu ;)

hemicari
19.01.2007., 21:51
o boze, jos su javni rezultati...
i zar ima onih koji izvise radi ogranicenosti mesta?

Nazalost, da. Mi na hemiji na zimskom seminaru imamo oko 25-30 polaznika, ali na vezbovni mozemo da pozovemo samo polovinu, posto nema mesta u laboratoriji. Ne znamo koliko je to problem na ostalim seminarima, koji mogu sve da odrade u ucionici ili na terenu.

Rezultati testa nisu javni, objavljuju s epod siframa. medjutim, polaznici obicno jedni drugima sam i kazu koja im je sifra tj, koliko su imali poena.

Electra
20.01.2007., 18:09
Kod nas su bili javni... Rukovodilac i saradnici su nam vracjali testove da vidimo...

Rrrrrr!!!
21.01.2007., 18:14
Aaaaa (i to ono nazalno A) ?! Kakvi su to ljudi...? :-D Al' cu da se izblamiram...

Electra
22.01.2007., 23:17
Ma super su. Tamo se svako "izblamira", ali to i nije blam. Uostalom, videcjesh... ;)

filipmld
18.02.2007., 01:50
Pozdrav za sve Petničare. I ja sam nekada davno bio u ISP. Još pre rata. Stvarno 1999. zimski pa do jesenjeg 2002. na geologiji.

Rrrrrr!!!
02.03.2007., 11:43
Uh...pa, bilo je cupavo. Crkla sam...i super mi je bilo i...nadam se da cu ici na prolecni... :)

v.v.ilic
02.03.2007., 13:28
Nazalost, da. Mi na hemiji na zimskom seminaru imamo oko 25-30 polaznika, ali na vezbovni mozemo da pozovemo samo polovinu, posto nema mesta u laboratoriji. Ne znamo koliko je to problem na ostalim seminarima, koji mogu sve da odrade u ucionici ili na terenu.

Rezultati testa nisu javni, objavljuju s epod siframa. medjutim, polaznici obicno jedni drugima sam i kazu koja im je sifra tj, koliko su imali poena.U moje vreme se to zvala vezbaonica.:lol: :lol: :lol:

hemicari
02.03.2007., 20:03
U moje vreme se to zvala vezbaonica.:lol: :lol: :lol:

A sad se zove vezbovni seminar. :) :)

geologicarka
10.03.2007., 17:31
Ma... na nasem je seminaru najbolje, nema sta... Kod nas npr. nikad necete saznati rezultate testa, fora je u tome da polaznici tokom seminara sami provale gde su pogresili, a ne da im mi pricamo sta nisu znali, i odgovore na pitanja... Tako nikad nece nauciti!

Electra
10.03.2007., 20:56
Uh...pa, bilo je cupavo. Crkla sam...i super mi je bilo i...nadam se da cu ici na prolecni... :)
Hocju da chujem opshirnije utiske! :D
Chula sam da ste neshto naljutili Miru :? Ko je bio od mladjih saradnika? Kako ti se chini...?

RADIC MITA
16.03.2007., 10:53
Ja sam shesti,kako ce mi biti tamo sledece godine(aaaako budem upisao)Koliko ima 7/

jeele
16.03.2007., 17:23
koliko sam ja videla malo...
a koji bi seminar?
ili je to vise retoricko pitanje...;)

berimbau
07.04.2007., 12:39
e da li zna neko da mi kaze nesto vise o konkursu na temu izvori 2007 ili tako nesto?

geologicarka
03.05.2007., 21:23
Kakvi izvori?